Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
AMD Power #30396 üzenetére
itt is benne van ez, mert itt nincs egy Lidl, Spar, Penny, semmi. Ezért is el kell menni, normális piac sincs. No meg a rokonlátogatás.
Ahogy számolgattam korábban a jegyek árát, csak két felnőttet nézve is az útiköltség gk.-ra már kijön a tömegközlekedés jegyárából. És ez csak két felnőtt.
Továbbá nem sorolom, hogy mennyi előnye van még a gk.-val történő utazásnak, mert ezt itt mindenki tudja. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
AMD Power #30394 üzenetére
Sajnos tudják, hogy miként szorítsák meg az embereket.
Az autó pl. egy olyan helyen ahol én is lakom, szinte majd hogy nem létszükség. Ez egy kis város. Hétköznap esténként, és hétvégén nincs pl. orvosi ügyelet, így ha az aggódó szülő nem szereti nézni a gyermekét, akkor minimum kell egy autó a családba, vagy saját mert ugye senki sem szereti "ugráltatni" a másikat, még akkor sem ha közeli rokon, csak azért hogy eljusson az ügyeletre. Mivel akárhova azok sem mennek már ki... És ez csak egy példa a sok közzül -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
bigmasterg #30391 üzenetére
Kicsit elkésett.
Amúgy aki ezt kitalálta azt is ütném szívlapáttal.
-
AMD Power
titán
Új törvény: a horpadt autó roncs
Normálisak ezek??
-
-
-
Integra
titán
válasz
Kornel #30365 üzenetére
ez szomorú.
egyfelől tudjuk mind, hogy ez egy mutyiország, biztosítási csalások mindennaposak, sportot űznek belőle. tudjuk azt is, hogy kis pénz, kis foci, nincsen nagy della jó autóra. tudjuk azt is, hogy a biztosítók nem szeretnek fizetni és tudjuk azt is, hogy viktorkirályunk meg minél jobban le akar kopasztani mindenkit. ez lesz a vége. -
válasz
FoBCRaistlin #30374 üzenetére
Nekem 2006ban volt a passatra havi 20k, de a lízing cég ajánlott beépítettet 10k-ért.
Munez, az rendben van, de ha megtámogatná pl a jogalkotó és a biztosító a működésüket szabállyal, akkor életképesek lennének, és nem lenne rendszám meg motor nélkül kihegesztett alvázszámmal utcai hullákat látni.
8th: komolyan nem érted vagy csak ennyire nem voltál soha kispénzű? Mi van ha nincs egy összegben ennyije? Mi van ha közben van neki 3 gyereke, esetleg a kombin a horoggal rángatja az őstermelői xarjait?
-
dJ Peer
aktív tag
Na jelentem: 745 km alatt ment le max-ról a min-re az olaj. Javulás az 500hoz képest.
Közben beszéltem egy szerelő sráccal, aki szerint, ha van időm nyugodtan álljak neki egyedül itthon.
El is mondta: Két 8-as fúróval lefixálom a vezérműtengelyeket, és leszedhetem a hengerfejet a többi gyerekjáték. Nem egy nagy dolog.
Hááát, elég merész, viszont, HA nem k*rok el semmit, sokat spórolhatok, HA elb*szom sokat bukhatok. -
lorcsi
veterán
-
Na ja. Hiszen most is ez van. Viszont nem fér a fejembe hogy azért mert vkinek nincs lehetősége egy összegben lerakni az asztalra nagyobb kp-t, miért is kell megbélyegezni? Persze van olcsó casco, ami nem mindenre fog fizetni, amire meg igen, gombokat. A drágát nem tudja fizetni delikvensünk. Akkor adja le a kocsit bontóba és vegye tudomásul h élete vágya miatt egy haszontalan szemét?
Ugyanakkor azt is értem hogy ez nem üzlet a biztosítónak. Viszont az eddigi gyakorlatban a megegyezés mindkét félnek jó volt. Az hogy most ezt megszüntetik, lehet jó egy kisebbségnek (MGOSZ v 1-2 szerviz), de a többségnek elveszik egy lehetősége. Bele sem merek gondolni, hogy a találékonyságra kényszerített, amúgy elmés magyar mit fog kitalálni, és hogy emiatt hány életveszélyes autó fog megjelenni az utakon (pl a rossz reflektor, vagy csak félig ép csapágy, esetleg lifegő lökhárító).
Értelme van a szabályozásnak, de az ad-hoc vagdalkozásnak nincs. Én pl simán el tudnám képzelni hogy 10+ év felett lehetne egy kedvezményes casco ami csak és kizárólag a a bontóból számlásan megvett, az eredeti és új alkatrész árának maximum 50% -t fedező garanciális de bontott alkatrész beszerzését és beépítését támogatná. Rögtön lenne értelme a kocsikat a tulajdonos költségére bontó vállalkozásoknak.
-
-
-
hdman
őstag
válasz
bigmasterg #30355 üzenetére
Azt kihagytad, hogy leállított motorral, 160-nal, 5 literből
Igy már teljes a kép
-
Kornel
veterán
válasz
bitpork #30366 üzenetére
mondjuk szerencsére casco-ra nem vonatkozik majd, ahogy olvastam...
elvileg választhatom a casco-s kártérítést is, ha belém jönnek, ugye?
ha jól tudom ott nincs avultatás és egyéb f*szságok se...én szívesen benne lennék, hogy szervezzünk érdekképviseletet, de nem tervezek hosszú távon itt maradni...
(#30368) FoBCRaistlin :akkor várjuk a szakértők válaszait
-
-
Kornel
veterán
szerintem senki ne törje össze a kocsiját jövőre
-
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Mr.Csizmás #30349 üzenetére
jaja
-
Zewa
senior tag
válasz
bitpork #30345 üzenetére
Erre én is. Ma is össze akasztottam a bajuszt egy 8 általánost végzett, buta droiddal. A higgadtság és a panasz könyv csak elő csalogatta a mélyen segget nyaló tulajt. Ettől függetlenül anyámtól nem hallgatom el azt, amit ma kaptam..
Integra: Kicsit eltértünk a tárgytól. Amit mondasz abban igazad van (filléres ember, forintos autót) de igen is, van az olajkályháknak létjogosultsága..
-
Integra
titán
válasz
Kornel #30339 üzenetére
messze kerüld el ezeket, ha nem akarod, hogy a gatyád ráköltsd. ideig óráig élvezed, aztán a varázs elmúlik, jön a kőkemény valóság és már meg is bántad, hogy nem hallgattál a józan paraszti eszedre. ez az autó ráadásul avantgarde-nak van hirdetve. ez a felni nem avantgarde rajta, az is biztos, ez egy tök fapad belépő felni. és ilyennel vakítják a kisembert.
bitpork:
na ez jó kérdés. mert valahol rohadtul elítélem a sok gyökeret, akik az adott témához kevésbé értő, vagy gyengébb kiállású embereket tudatosan, szánt szándékkal átveri, megvezeti és visszaélnek a helyzettel. és mert a legtöbben akik nem értenek hozzá, attól még jó emberek. csak lekell vezetni nekik, hogy mennyi 2+2. az okosabbik fele megérti. a másik felének meg mindegy, saját kárán tanulja meg mennyi az annyi. de mikor ezen felháborodnak, akkor alapvetően azok háborodnak fel, akik magukra ismernek. tök egyszerű pszichológia.
de ez már a saját nyavajám mint mondtam -
m3tr0
őstag
válasz
tolatva de 110-zel
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Negyedikben, mert ötödikben visszalassul
Mod, eksü kipróbálom valamelyik nap ezt a behajtott tükröt. Hátha 160nál még húzni fog, mert jó lesz a légellenálásom
-
-
Balupapa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #30349 üzenetére
míg nem jön egy integra
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
FoBCRaistlin #30348 üzenetére
és dízellel
-
válasz
MunezXBK #30341 üzenetére
Ez nem az amit Te említettél, ez előítéletesség, ismeretség nélkül. Ezen én ki tudok akadni, mint anno azon is h 10 soros bakancsban meg munkásruhában akartam venni egy ericsson 688H-t és kidobtak a pannon üzletből. Érdekes a westelnél kirakták elém, én meg kifizettem érte kp a 140k hu-ft.
Engem senki ne ítéljen meg úgy, hogy nem ismer! Pláne úgy nem hogy egy általánosító sztereotípia az alapja az ítéletnek. Erre az egyre NAGYON ugrok.
No offense and none taken
m3tr0 : LOOOOOOL
-
Szplöttyy
senior tag
Emberek!
Ti tök más dologról beszéltek. Nem mindegy, hogy a paraszt eladja a hiteles suzukit, meg az örökségből megmaradt ezüst étkészletet, és megvesz egy 10éves luxus dajzelt, lehetőleg prémium kategóriában, közben meg minimálbérért dolgozik egy gyárban. Ahogy az megint nem mindegy, hogy valaki megveszi a 10éves prémiumdízelt, mert újba csak kicsi van, az meg nem kell, ebből újra meg neki sincs pénze, de ott a zsebébe a pénz, ha valamit cserélni kell. Nem az a lényeg ki mit vesz. Hanem hogy mit engedhet meg magának. Ezen kár vitázni, mert mindenki magának tudja, hogy mit tud bevállalni és mit nem.
Én ha úgy lennék, biztos hogy lenne egy W140 600CL-em. Ami a világ legmegbízhatatlanabb és a legdrágább fenntartású autója. Érdekelne? Nem. Mert megtehetem. De nem tehetem. Ezért járok suzukival
-
-
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Integra
titán
válasz
bitpork #30329 üzenetére
na, erről beszéltem.
itt egy km nélkül árult e merci, dízel persze. külföldről. isten tudja mi a háttere, a története. vakon állítom széthajtott vérestorkú bontószökevény, amit áthoznak még úgy kipofozva, hogy legalább egy ezer km-t még elmenjen. 100-ból 95 ilyen. aztán mehet a javítás, a cserék.. de csak mehetne, mert az alkatrészek igen busás áron vannak hozzá, hiszen merci, nagy autó, ráadásul újat veszel ugye. de ki az akinek van kapásból pár százezre a javításokra, mikor 2 milláért vesz egy ilyet? igen, szinte biztos nincsen neki.
és akkor nem beszéltünk a nagy nyomású adagolófúvókáról, a kettős tömegű lendkerékről, az autó méretéből fakadóan nagyobb féktárcsákról, a betétekről, szilentek, gumiharang, szervo etc... mert hogy nem a magyarok által hőn áhított 80k km-t futott, az is biztos. tehát kiköhög bagót ezért a roncsért, majd nincsen pénze normális üzemben tartásra. jön a spórolás, a felújítás, itt-ott cigánykodunk utángyártott és bontott alkatrészekkel és tovább romlik máris az amúgy is leselejtezendő autó állapota. rálép a gázra és máris sötétbe borul mögötte a világ. sebaj, adjunk neki műszakin egy plecsnit, jó az.. úgy röpködnek itt a százezres tételek alkatrészre, hogy ihajj.. még kisebb autóknál is. de erre már nincsen agya.
de nem baj, mert ez MERCEDES!!!!! és a kisember is végre úgy érzi igazán nagy, elért valamit, kényelmesen pöffeszkedik a szétkoptatott bőrülésben, az utak császára, megcsinálta, bejött neki az élet, őt sem fogják már letolni az utakon, mert ő mercedesben ül, mindenki bekaphatja!!
aztán téligumira sincsen pénze, jön a jó kis kormoran meg barum, akár nyáriban is, 8 éves dot számú vacakokon gurul (jobb esetben). beszarik a xenon benne, nagy a baj, majd megbuherálják. max csálén áll, mindegy, hogy kiégeti a szembe jövő retináját, leszarja, ő lát.
mennyi kisembert etetnek meg az ilyen vételekkel.. mennyit.. de igazából ő bajuk, ők írják alá a szerződést.
van az a mondás, hogy addíg nyújtózkódj amíg a takaród ér. talán 10% érti ezt a farkastörvényt. ilyen világ ez. -
hobizoli
nagyúr
-
-
golf 4ben a váltónál van az az elhúzható akármi ami alatt van a szivar tartó, valaki nem tudja, hogy azt a "redőnyt" hogy lehet kiszedni?
-
-
-
Melack
veterán
Datsun Z eBay hirdetés - fotók. Kapcsolódó cikk
-
-
Szplöttyy
senior tag
E34 525TDS, indításkor(fél fordulatra már járt) megrántja, túráztatásnál szépen döntögette a bódét mint valami muscle car, leállításnál, egy 1,5perces dülöngélés aktuális volt. Menetközben a kicsit balszfasz kuplungkezelésnél iszonyatosakat rántott a kasznin és csattant. Pedig rendbe volt rakva.
-
hdman
őstag
Munez&bitpork: Nektek az megmozgatja, "berázza" a kasztnit az, ha üresben 4-5x egymás után felkülditek a fordulatot 3-4 ezerig?
hobizoli: mekkora kép.....
Szerk: a többiek is válaszolhatnak, elsősorban v6 dízel, de méginkább s6 dízel érdekelne!
-
hobizoli
nagyúr
True story
-
válasz
Integra #30304 üzenetére
Nekem volt mint említettem v6 3.0 alfám 2x meg rönyó 25 2.2 benyás is, meg 2.8 scorpióm is.A vége csak traktor lett. A fogyasztás jobb, alacsonyabban megjön a nyomaték. Abból a korból meg csak kinőttem hogy lámpától lámpáig 2 állásos pedált ismerjek.
Olcsóbban megyek (igen még a rákölteni valókkal is mert én nem nyúzom a kocsit, és ezt általában meghálálja a gépállat) vele, és a vállalkozásban sem kekeckedik azapehesNAVos ellenőr hogy mi a faxér van nekem ekkora benzines autómAmúgy meg, iszonyat mind1 nekem a benzin-dízel kérdés, akkor ha nem okoz gondot egy vényóc üzemeltetése
Akkor majd lesz megint benyálas autóm, addig meg nagypapizok a traktorral. Éppen akartam postolni h napi 150km most megy a passatba és 8,5 az átlag, az allroad meg városozik és 9,5-10 időjárás függően. Az állófűtés meg állat, mert ahogy elnézem a fogyasztást nem csökkenti viszont a meleg üzemmel indítás nem árt a motornak.
-
giigz
veterán
-
_NCT
addikt
Csak mert tegnap beszéltem egy értékesítővel, neki nem volt túl jó tapasztalata velük.
rvilike: Renault Megane II 1.6 Privilege
Suzuki Swift ótómata gázos
Mostanában ilyet se láttam
-
-v-
addikt
válasz
bigmasterg #30300 üzenetére
Nekem egy új C5-ös Citroen kombi a 3 literes V6-os dízellel automatával jöhetne, jó nagy kényelmes utazó autónak
Természetesen csak a mostani mellé -
Typhoon47
senior tag
válasz
Integra #30296 üzenetére
na azért itt szeretném megkérdezni, hogy mégis mennyi km-t lapátolsz be évente az integrádba? jellemzően azok köpködik a dízelt akik kocaautósok és hétvégente mennek 4 kört a benzines csodájukkal, aztán jönnek az érvek, hogy remeg, csattog, füstöl, környezetetszétbasz.. És ez így is van, tök fasza, csak, hogy én évi 30k km-t teszek alsóhangon a kocsimba. Na akkor szépen csináld meg a matekot és rájössz, hogy bizony fele akkora fogyasztásért te is dízeleznél.. kiszámoltam ha vennék egy 740i-t(e38, kedvencem) akkor minimum 80ezerrel többet hagynék a kutakon havi szinten. neked ez lehet röhögve belefér, nekem meg még pár autót ténylegesen használóknak nem fér..
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Otthoni időjárás-állomás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest