Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Na voltam műszaki vizsgán ott, ahol az autót szervizelték. Valóban 10w40 félszintetikus castrolt tettek bele, ugye így az olcsóbb volt, viszont tényleg benne van, emellett 45k-nál volt cserélve a váltóolaj is (most van benne 60k km), szóval úgy döntöttem, hogy elmegyek ezzel az olajjal 10k km-t, aztán utána 10w30 eneost fogok használni, ami olcsó is, és csak szintetikus.
-
Szplöttyy
senior tag
Jut eszembe. Az olajcsere esedékességét jelezheti az, hogy egy eddig teljesen fémszinű kipufogó, picit kormos belül?
-
neduddki
nagyúr
válasz
!Overdose! #21894 üzenetére
HI!
fogadjunk hogy TaaT nem olvasta el a linkelt irast es asziszi, hogy igy jo...
minke is ktatom az ujjaim allandona a acea08 eekbe emlt diszperges hatasarol???udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
Dare2Live #21891 üzenetére
HI!
ha csak sn es lenne, de attol komojabb acea08nak is megfellel az mas kerdes, hogy mejjik hova lett minositve lasd az arakat /acae 100k juro/ ezert is linkletem a ket abrat es ha mar egsze van egy komojj nagyvizen inneni szbvanyunk akkor me nem aszt hasznajjuk???
udv
neduddki
mod: footy: gepkonyv elovesz es megnez, tippre 5w30(esetleg 40), ha ez stimmel termeszetes, hogy a sustina jo bele
"Elég sokan használunk 0W20at 1gen yarisban. Otto már lefutott vele 500.000kmet." ezt mondta a tribomokus teye be barmijjen szart es azzal si kimegy a vilagbol
-
zoo8800
veterán
válasz
!Overdose! #21894 üzenetére
pontosan.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kornel #21867 üzenetére
annyira kicsi az árdifi sött akcióban sokszor olcsobb a szintetikus, hogy ez elég egyértelmű.
Ellenben az SN olajok pl netuddki által ajnározott Sustina meg k* drága főleg akkor amikor egy jobb konstrukciós benzin motor ha nem gyilkolod és cseréled benne az olajat évente és 10/15/20kkmenként elmegy 500.000kmet.
Esetleg akinek ilyen új turbósa van az vegyen SN olajat.
-
-
hdman
őstag
Jön valaki közületek Totalcar pályanapra a Slovakiaring-re? Én erősen gondolkozom rajta nézőként...
-
Mr.Grincs
veterán
Castrol olajból melyik a legjobb dízelbe?
-
Mr.Grincs
veterán
Holnap lefoglalózom ezt a mozdonyt 407 HDI
Ma kipróbáltam, átnyálztam letörölltem, megint átnyálaztam, aláfeküdtem. Hibátlan. Minden tip-top. Pöcc röff. -
TaaT
nagyúr
Én maradok a jól bevált márkánál, 10k km után is tiszta volt a nívópálcán az olaj
[link]
-
neduddki
nagyúr
válasz
Kornel #21873 üzenetére
HI
meg fogjak magyarani, hogy azt mije nem szabad, ne foglakoz veluk, de ha rohogni si akarsz akkor mg vesd be, hogy acea08 es garantaom, hogy ojjan hujje fejeket fox latni:- )
most bezzeg nem talalom az a qva adattlapot hozzaudv
neduddki
mod: amugy az is jo szoott lenni, hogy a Castrol Magnatec 5W-40 C3-t me ajanlagatom en benzines motorba, hiszen a C az katos dizel, de ott van meg 1-2 apro mniosites is:
"ACEA A3/B3, A3/B4, C3; API SN/CF; BMW LL-04; MB 229.31; Renault RN 0700/RN 0710; VW 502 00/ 505 00; megfelel a Fiat 9.55535-S2 és a GM Dexos2 " frommegtudtam a castrol.hu-t egy kulos ceg uzemelteti es a rajta leo infok, hogy is mostak em teljesen felenek mega valosagnak /akkor minek???:- (/
-
neduddki
nagyúr
válasz
hobizoli #21869 üzenetére
HI!
ott az elozobe a modba a valasz
ojjan otok motorjaiba akik tudnak motort tervezni:- )))udv
neduddki
mod: kornelka: tehat loszartol a repuloig minden:- ) ha nagyon szorit a kassza akkor a korabban likelt 5w30, ha elbirsz meg +2.4khuf forintott akko ikabb a 0w20 /oncse bele 3liter vizet, meg 7 deci etolajat oszt jo lesz az is:- )))/
"sg sh sj sl sm" jol megadtak az bisztos...
-
neduddki
nagyúr
válasz
Kornel #21867 üzenetére
HI!
a 0w20as eneso mennyi? 0w20: 9600 vs. 5w30:7200
a lenygs kulmseg az asvanyi es szintetikus olajok koztt, hogy a szintetikus tovabb megozi tulajdonsagait /leegyszerusitve de msot ennyi elelg/
sustina tenyelg dragabb: 5w30:12k
ird mar meg a kezikonyv szernt mit szeretudv
neduddki
mod; monghyuk ez a 0w20 eleg japo agymenes honda, totoya, ill. most a suzi is...
a korabban emgetett zz-s motor a szeles skala ellenre ellenben nem kedveli a 0w-s olajokat, a servizek is hevesen tiltakoznak, ill. forumon is vol tinfo , hogy tul hamar elfarad benne
-
Kornel
veterán
válasz
neduddki #21866 üzenetére
általában országúton van használva.
azért gondoltam a szintetikus 5w30-ra, mert nem sokkal kerül többe, mint egy fél szintetikus 10w40, és szerintem jobb lenne a motornak. szerinted?
ez a sustina elég komoly, de jóval drágább egy szintetikus 5w30-nál.
amúgy szerintem japó a moci benne. -
neduddki
nagyúr
válasz
Kornel #21865 üzenetére
HI!
akkor azt tedd bele, de ha ugy agayk meg mint a totoya a zz-s motorknal /5w30,10w40,15w40,20w50, azaz egy 5w50es teljesen megfelelo lenne:- )))/, akkor Nalad is valszed tobb vanmegadva /feltetelezem a japo eredet miatt, mert a csobabasban orogonal japo motor van ugye?/
ha nyaron sokat pajajzol tmposan akkor mennek fel 30raudv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
Kornel #21863 üzenetére
HI!
miert nem nezed meg a castrol nyari akciojat ennyoert mar 08ast s kapsz /felteve ha meg tart/ de maradj az a3 vonalon, fene azt a par decit
en 0w20ast max 2005 utanni megjelenesekbe tennek, ahol eloiras ez az olajudv
neduddki
mod: amugy Nked mijjen buzukid van, mert azt ma nem tom
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
Kornel #21860 üzenetére
HI!
en MoS2 rajongo vagyok egyebkent is, raadsul a 08as eloirasok a lebegtetesre, az egyik oldal, amasik oldal, hogy aszonta nekm egyszer egy tribomokus, hogy japan motor, azoktudnak motor tervezni, oncse bele gazolajat azzal is kimegy a vilagbol /termeszeteen kis tulzas de a lenyeg benne van/, szoval tok folosleges, de ha ojjan marhat mint engem ez nem erdekel, ezert a cov a mostai cserekor megkapja /most is 08as liquimolly volt benne/, ill. jovo nyaron a civic /fusch titan cfe 5w40 (ez is MoS2-os) / is
udv
neduddki
mod: stangli: nem tudalk, bocsika:- ) mivel egy elfaradt-elhasznalt oalajt cserelsz ujra, ami fross ropogos treemszetes, hogy halkabb es egyeletesebb les, iridiuma mi an? nalad is leetette 600rpm ala?
amugy molibdenes olajjal ovatosan mert riadalamt okoz a cselelonel?:- )
-
stangli
senior tag
válasz
Kornel #21860 üzenetére
Lehet neduddki agyonvág
mert az olajakról egy párszor dumáltunk de végül az ENEOS Premium Hyper 5W-40-et tettem bele, annak ellenére, hogy a sustinát ajánlotta... ezt abból a megfontolásból, hogy tesztelem az olajakat. Mivel most vettem az autót, így nem tudom, hogy mi volt előzőleg, de a csere után láthatóan jobban megy, csendesebb... a következő olaj a sustina lesz, amit beleteszek...
-
Kornel
veterán
válasz
neduddki #21859 üzenetére
Hmm... utánaolvastam, elég meggyőző, viszont 13k 4 liter.
5 ezerrel több, mint a ENEOS Premium Hyper 5W-30 4L.
Szerinted megéri a különbséget? Úgy, hogy a suttyó suzuki szervizekben amúgy a gyári előírásoknak még éppen megfelelő, félszintetikus 10w40-es olajat rakják bele, mert az olcsó -
hdman
őstag
-
Szplöttyy
senior tag
Iskolakezdés úta, hasonló a hangulat az utakon, mindenki elfelejtett vezetni. -
Typhoon47
senior tag
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Tökmindegy #21843 üzenetére
De ez megint más, azét be kell látni, hogy Opel Calibrát, magyarországon NEM SZABAD VENNI. Mert (bár szeretem az opeleket) be kell látni, hogy a kasztni elég szar, mert porrá rohad, a motorok az C20NE-t kivéve mind szarok, vagy ha épp mikor megveszed nem, max 1 hónap, és igen. Ha 4x4 az 98% hogy nem fog működni. Nyilván lehet iszonyat jó gépet építeni belőle, régi osztálytársam sógora épített anno egy párszázlovas 4x4 C20LET calibrát, de annyi pénzből, amit bele kell borítani, már sok mást is lehetne.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Szplöttyy #21840 üzenetére
Ne mondj már ilyet
A mienk nagyon tetszik ,semmi csili villi,na jó xenon lámpák ,meg a visszapillantók azok indexesek,no meg a fényezése az gyönyörű,fekete,de arany meg piros csillámporral van keverve. Még a gyári küszöb spoiler sincs rajta , sem a díszlécek,szóval csak olyan mezei egyszerű vas.Semmi ültetés (hogy a fiammal mit harcoltam ezért) de mára belátta ,hogy igazam volt.
Na de mit megy!!! És mit gyorsulÉs akkor mit fogyaszt
))
Amúgy nagy élmény autózni vele szerintem, és relatíve olcsó pénzből össze lehet rakni.Szplöttyy
Igazad van nem vitatom. Mikor vettük a motor volt az amit nagyon meg kellett nézni.
Eleve szét vannak hajtva ,mert mért ne lennénekEz a 2000 es 16 szelepes 160 lovas jó motor,mondjuk itt is tettünk bele pár jobb cuccot,na meg a fékek le lettek cserélve nagyon komoly darabokra. Egy szónak is száz a vége valóban sima autózásra ezeket nem szabad megvenni. A kasztni az tényleg por és hamu
mondom a lakatos majdnem elköltözött miattam,de 4 éve kb ahogy kész lett és azt kell mondjam jó munkát csinált mert sehol egy pörsenés . Mondjuk a sárvédők a küszöbök a fél alja ki lett cserélve,ja meg az egyik ajtó is
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #21838 üzenetére
Bölcs döntés. Ilyet csak szerelemből lehet/szabad venni.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Tökmindegy #21831 üzenetére
Köszi, akkor nem ez lesz az én autóm úgy érzem!
-
Zjunior
veterán
válasz
Tökmindegy #21834 üzenetére
Tévedés ezt nem én mondtam!
A kolléga akit felhívtam xd! -
Tökmindegy
senior tag
válasz
Zjunior #21832 üzenetére
?
Mi az hogy amiatt megy tönkre egy motor mert castrolt raksz bele.
Ha az előírásoknak ami az adott járműhöz van ,megfelel az olaj ,nagyjából tök mindegy melyik márkát teszed bele,nagy különbség nincs.
Főleg egy 1.4 es mocinál,ami ugye nem egy verseny motorNa most össze vagyok zavarodva
Valakit felhívtál és az mondta,hogy amiatt ment tönkre?
Na mind1 feladom. -
Tökmindegy
senior tag
válasz
h1ght3chzor #21796 üzenetére
Hűha komám
Ennél a típusnál mindenre oda kell figyelni
Nekünk van egy 500ért vettük annó ,( a motorja az csodás volt jelzem,ma is az) elvittem a szerelőmhöz ,a lakatoshoz ,a fényezőhöz ,és kb egy millát ráköltöttünk
Na most jó. Mondjuk szét lett kapva teljesen, a lakatos srác megfenyegett utána,hogy ha még egyszer az életben ha ilyet hozok hozzá (kivülről semmit sem láttál) akkor lelő.
A futómű az hamar szétmegy arra figyelni kell. Gyári szilentek semmit sem érnek,van egy krapek aki bronzból vagy miből gyárt hozzá,na azzal 4-5 évig jó, lengéscsillapítók ezeknél már biztos cserélendők,ráadásul majd mindenki ültette őket,küszöbök mindnél korhadnak nem is kicsit ,sárvédő ívek is satöbbi.
Szóval ha veszel egyet ráköltesz egy raklap pénzt van egy vasad amit sose tudsz eladni még megközelítőleg sem annyiért mint amennyibe van.
Amúgy imádok vele száguldozni le föl -
-
Zjunior
veterán
válasz
Tökmindegy #21823 üzenetére
Igen nem veszik fel!
Nem sima Póló habnem Classic 1,4 es kellene! -
Zjunior
veterán
válasz
Tökmindegy #21821 üzenetére
Hmm egyik se elérhető!
-
Dell XPS
veterán
Az a Generali egyik alvállalkozása (számla ide-oda) vagyis a saját cége a Holdingba. Nem kívánom hogy ilyen betétlapot kapjál......nem írhatók többet erről, de hidd el dráma! Nyilván kötésnél nem ez számít (ha csak nem Casco) mert az szív akibe belemész, sajnos!!
Szerk: Ha Neked azt dobta minden variációval a legkedvezőbben, akkor azt válaszd!
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Ebbe a topicba írok mert elég sokan olvassák!
Sajnos kipurcant egy 2001-es VW Polo Classic motor-ja és azóta sehol nem találok az egész országban!
Ha vki tudna segiteni nagyon hálás lennék!
Motorkód AUA!
Köszönöm szépen!! -
-v-
addikt
És ez a Genertel ez milyen?
-
Dell XPS
veterán
Szerencséd volt, hogy nem kerültél Velük jogviszonyba. Kárrendezésnél különösen ha K&H leasing van az autón, fogalmuk nincs semmiről. Nem tudják iktatni a bejelentett kárt, mert nem találnak kötvényszámot, stb.., pedig egymás mellett vannak és egy cég. Egymásra mutogatnak, az ügyfél meg egy hetet vár arra hogy tájékoztassák erről. Amennyiben beviszi a kötvényt akkor elindulhat a folyamat....nevetséges! Várja a szakértő urat, közben nincs is kárszáma, mert nincs kötvényszám. Mi van ha egy hónap múlva telefonál, és érdeklődik???
-
hdman
őstag
Mondjuk k&h-nál volt még egy jó szitu, akárhányszor eszembe jut, mindig röhögnöm kell.
-csókolom, szeretném lemondani a kötelezőt, mert máshova megyek át.
-ok, elintézzük, de azért megkérdezhetem, hogy miért megy át?
- persze.
- szóval miért megy át?
- azért mert én dolgozom a pénzért, és a konkurenciánál önök 1,5x magasabb árú biztositást kinálnak.
Hát azt a fejet tanitani kellene, priceless volt
-
AMD Power
titán
-
hdman
őstag
válasz
Balupapa #21810 üzenetére
Nekem tavaly az uniqua volt a legolcsóbb, és bennük talán meg lehet bizni.
A k&h volt korábban, alig tudtam tőlük eljönni, küldözgették a hülye papirjaikat, hogy fizessem be a következő évet, közben már 1 honapja hivatalosan lemondtam náluk, és már be is fizettem az ujnál az egész évet. A 3. felszólítás után bementem hozzájuk, olyan patáliát csaptam, hogy a odajött a szekus csititani
Az astra amugy román nem?
onnan ha lehet még macskát se...
-
Balupapa
senior tag
válasz
MunezXBK #21808 üzenetére
Én is Astras voltam, siekrult egy masika strasnak belem jonnie.
3 honap volt mire lattam a penzemet nagy veszekedések árán mert apr penzel akartak kiszurni a szemem. volt potszemle is panaszlavél stb.
idén ugyan az a szitu volt ( nekem jottek hatulrol )
a amsik felnek generali volt, 2 het alatt megkaptam a zsét és 1.5xer annyit mint amit az astra nagy levelezesek aran kifizetett.(nekem msot köbe van)
emiatt aggodjon mindenki más, ne én
Felébe kerül még az adoval is mint az astra -
válasz
Sztem ne vegyél ilyet csak ha a hobbid is. Nem tudom elképzelni hogy nem gyilkolták, hiszen olcsó hozzájutni, és ha pölö turbósat vesz vki az nem azért teszi mert szeret ECO üzemmódban felváltogatni.
Autószerelő anno vett egy 2.5 turbósat, és gyk a kocsi nem ismerte a 4. 5. fokozatokat -
-v-
addikt
válasz
Ha tényleg ilyen über állapotban lenne, mint ahogy írja, a lejárt műszaki ellenére is sokkal többet érne ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest