Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz #24845312 #215055 üzenetére

    Tavaly december óta van beállítva hirdetésfigyelő nekem Volvo S80-akra 2.4-es dízel motorral. Fél év alatt 2 olyan hirdetés került fel, amire reggel az értesítő email után már telefonáltam is volna, de mindkettő már aznap el lett adva, ráadásul esélyem sem volt, mert tőlem 250 km-re voltak.
    Az összes többi hirdetés ami érkezik naponta az értesítésben ugyanaz a 10-20 autó. Néha felkerül még valami ami addig nem, többnyire már képekről is ramaty állapotban lévő, irreálisan magas áron. Amire képekről azt mondom, hogy kompromisszumokkal még jó lenne, azokról is JSZP lekérdezés után kiderül hogy felejtősek.

    Röviden: sok szar van a piacon magas áron. Szart pedig legfeljebb nagyon olcsón érdemes venni, máshogy nem.

    Mindig megnézek más modelleket is, de pl a 10 éves Octaviákat 3.5 - 4 millió forintért nevetségesnek tartom. Van mivel járnom, nem létszükség a csere, úgyhogy ráérek. Egy erős korrekció ráférne a piacra, de gyanítom inkább csak stagnálás lesz, csökkenés nem, vagy csak minimális. Pláne amikor a jelenlegi magas alapkamatot elkezdik visszavágni, mert ez hosszú távon fenntarthatatlan, akkor szépen elszalad majd az Euró árfolyam 400 fölé megint.

    Ingatlan ugyanez, itt mifelénk 75 millióról indulnak a 70-80 négyzetméteres kádárkockák, teljesen lelakott állapotban, van hogy nincs bent gáz vagy csatorna, és ha mesterekkel újítod fel akkor még 15-20 millió rámegy minimum. 95-ért már újépítésűt kapni. A fullra lelakott panellakások 950 ezer - 1 milliós négyzetméteráron vannak. Eskü nem értem, ki az anyám veszi meg ezeket ennyiért. Redditen olvasgatni a tapasztalatokat, hogy a 10%-os alku már simán benne van, de még úgy is erős túlzás amit kérnek érte.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák