Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
nem az en esetem, en ingyen utalok igy nem kell trukkoznom
azt meg en is mondtam h ugyved kell ha nem az adott szamlara erkezik be a penz, de amugy ennel forintabb nem-utalas nehezen lehet [viszont forintban mar mak-on belul se ingyen az utalas, ezert kell papirban mozgatni, elado meg forintositja ha akarja]
Az illetek kimaxolodik utalaskor, de a bank dijstrukturaja nem csak azt tartalmazza es lehet, hogy korlat nelkuli %-os.
-
-
lemusz
addikt
válasz
Rob Rob #133476 üzenetére
Fel is cummantották az agyam, még a múlt héten egy kis kamatot a 2028/R1-be raktam erre látom azt azóta kiszedték és 2029/R1 van csak. Bezzeg az ÁKK oldalán még kint van a régebbi. Érdemi különbség nincs, mindkettő a már 1%-ra vágott prémiumos, de a francért kellett akkor meghirdetni kb csak egy hétre... Most lesz egy felesleges sorozatom párezer forintos kamatfizetésekkel bonyolítandó az életet.
-
Rob Rob
tag
Kincstár kijavult
-
Sanyi.mTs
addikt
webkincstárba (PC-ről) ti be tudtok lépni?
felhasználó+jelszó után küldi a kódot, de annak megadása után homokórázik és már csak a "nem sikerült belépni" jeleníti meg. már 3-szor próbáltam -
erdey_a
addikt
válasz
axioma #133471 üzenetére
persze, ingyenes. viszont egy számlacsomag ha tartalmaz eleve ingyenes átutalási keretet (pl. rafi 1 millió), akkor a fizetési kérelem teljesítése ebbe a keretbe is beleszámít. így az egyébkénti utalások - ha vannak - az ingyenes fizetési kérelem miatt már fizetőssé válhatnak.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
axioma #133471 üzenetére
torvenyileg ingyenes
De ez itt Magyarország, a lehetőségek hazája, tiszta Amerika... ilyen szempontból..
Az egyik legkreatívabb nép, ha "okosba" meg kiskapuval kell valamit tenni..
(De lehet hogy a listavezető)
Itt van pl ez új cikk a Unit linked biztosításokról, "bennfentes" által elmesélve.
érdemes elolvasni,
Tudtuk hogy sz@r... na de hogy ennyire!?
"Félelmetesen agyafúrt ez a chip"..a kulcsszó a "kezdeti befektetési egység". Az első két vagy három év befizetéséből a biztosító "kezdeti befektetési egységet képez, melynek értékét évente általában 6-10%-kal csökkenti.
Szavamra, zseniális
-
axioma
veterán
válasz
erdey_a #133470 üzenetére
torvenyileg ingyenes a fiz.kerelem teljesites per pill (hataridoig de az messze van meg)
ami kerdesesebb: 1. az AFR-be tartozo (<=20M) utalasokra lehet napi darab vagy szumma limit, nekem siman utalni se lehetett volna 2x20M-t amikor az ingatlant fizettem, hanem csak 2 oran belulivel (Raiff), ismeros meg 3x utalt igy egy nap (talan erste)
2. nem minden banknal letezik (KH) es nem mindenhol ingyenes (cib, bar ott egyszeri <100Ft), a fiz.kerelem inditas
de lehetnek mas peldak is, a lenyeg hogy meg kell kerdezni, h az adott konfigban menne-e -
axioma
veterán
válasz
abw6291 #133467 üzenetére
ha egyuttmukodo az elado, es van kincstarja, a legegyszerubb a ketten bementek es atvezetsz annyi neverteket, hogy egybol eladva nala legyen a megfelelo mennyisegu penz, ahonnan maganak ingyen kiutalhatja - de ha jobb papirjaid vannak mint amit most vehetne akkor me'g jobban is jarhat, ha nem mindet egybol hasznalna fel [mas kerdes, hogy lehet hogy ehhez az ugyvednek modositania kell a szerzodest, altalaban beleirjak hogy xy szamlaszamra teljesites]
amugy papiron tenyleg csak sajat magadnak utalhatsz (de egyelore - legalabbis a korabban felvett szamlaszamoknal, amikor me'g nem volt ez a szabaly - nem torolgettek)
Lehet hogy az utalgatasoknal a kincstar kp-felvet dija, egybol viszed az elado bankjaba megoldas is olcsobb (igaz tuti ideges lennek annyi kp-val szaladgalni, meg 2 nappal korabban kell bejelenteni a felvetet) -
abw6291
tag
Sziasztok!
Ha valaki Állampapír eladásból akar lakást venni, akkor saját, névre szóló folyószámlával kell rendelkeznie és csak ezen keresztül teheti meg az utalást az eladó felé, vagy lehet közvetlenül a Kincstári számláról, vagy rokon számláján keresztül is az eladó felé utalni plusz költségek nélkül?
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Agyrák666 #133462 üzenetére
Khm!
Tőkegarancia meg megy a levesbe..
Azért még ne kezdjük egymás f*....
Ami nekem 2001-ből van, annak örülök mint a majom a farkának, de ami 2011-ből, annak már kevésbé. (Persze nominálisan az is jólmutat)
Na és mi van azzal aki '80-ba vette? Pech?
A jövő meg kitudja mit hoz... habár tagadhatatlanul fölfele áll a zászló -
-
Hmmz
aktív tag
válasz
static00 #133458 üzenetére
Ahogy Lemusz mondja, de általános iskolás nyelvezettel durván ez azt jelenti, hogy minden egyes eltelt nappal kapsz egy pici kamatot.
Középiskolás: Ilyen szempontból mind1 hogy a 89. napon adod el vagy a 91.-en, nem lesz bukta,
kb ugyanazt a kamatot kapod, igy-vagy-úgy, 1-2-3 nap pici különbséggel.
(megkapod a 2/3-ad kamatpénzt a 60. napon, (a 90-hez képest) persze nem az éves kamat 2/3-ad részét fogod rajta "megnyerni")
Kamatforduló elött volt hogy eltünik/nem tudod eladni, meg keveset mutat, de ezzel nem vernek át, hiába nehéz értelmezni a látottakat néha, sokakra jött már "szivroham" ezmiatt.. -
-
static00
csendes tag
Üdv
A bmáp-nál ahogy látom ,negyedéves a kamat.
Olvasgattam kicsit,de nem teljesen tiszta a dolog nekem.
Mi történik, ha valaki a 90 nap helyett a 60. napon venné ki? Akkor az a negyedév bukta, vagy arányosítva fizet 2/3 kamatot arra a negyedévre? (Mínusz az egy százalék persze)
Ennél is van büntetés nélküli ablak, vagy az egy másik termék?
Köszi
-
Hmmz
aktív tag
És akkor Húsvét ünnepén egy gyors világpusztulásos hír is:
(Hogy DarkByte se csalódjon bennem)Egy japán nő találhatta meg a legendás a Drangonlance
krónikák legerősebb és legveszélyesebb titkos varázsgömbjét amivel tájékoztatást nyer a világ nagyobb jövőbeli eseményeiről (főleg ázsiai súlyozással, még szerencse hogy csak kisebb részben EU vagy US), és mellékesen irányíthatja a gonosz sárkányokat is vele ha elég erős hozzá.
(ChatGPT segít ha véletlen nem olvastad)Korábbi bolgár klubtársa már pár évizede megjósolta a 2025-ös gazdasági válság durvább verzióját is, ami egyúttal az emberiség hanyatlásának is kezdete lesz..
Hát nem is tudom, de hogy finoman fogalmazzak azért van némi fenntartásom az ügy kapcsán
Aki viszont egyetért vele, k* sürgősen dobja el az összes megtakarítását és haladéktalanul kezdje meg a Carpe Diem-et
-
Hmmz
aktív tag
válasz
JINX341 #133453 üzenetére
Ebben az a jó, hogy ahány embert megkérdezel annyi féle válasz lesz
Prioritásban ha pozitiv megerősítésre vágysz akkor kérdezd itt D1Rect-et. (Ő "fullba tolja (a kretént)"J/K )
Aztán ez lehet egyénfüggő is több szempontból. (Kihez passzol vagynem bármilyen okból)
Mielött ennyit lovét beruházol, nézz még szét alaposan a témában, pl ahogy itt is kérdezed, de vannak youtube videok, vagy kiszámolós cikkek, meg egyebek, gyűjtsd ki magadnak, ami rád vonatkozhat, tájékozódj
Sőt még nekem is van egy nyúlfarknyi(cinikus?) véleményem
Vannak emberek szakosodva, (akár ismik is) akik profin intéznek mindent %-ért cserébe.És nagyon jól mondod, kiköltözési nyilatkozat,
reméljük ez megvéd (ha lenne mitől)
(Asszem ha) az áramdíjat nem fizeted azt kapcsolják ki leghamarabb ha bérlőt kell kiüldözni, (vagy leszereled ha lakáson kivül van)vagy vannak C tipusú vállalkozok is erre jópénzér -
lemusz
addikt
válasz
JINX341 #133453 üzenetére
19-re lapot húzni? Ha Trump miatt összefossa magát a világgazdaság, akkor lesz sokkal de sokkal jobb beszálló is az ingatlanpiacra (amerikában már látszódnak jelei az ingatlanszektor gyengélkedésének) ebben az esetben nulla likvid megtakarítással, munkahelyvesztéssel/nem várt nagyobb kiadással stb számolva ott lennél ahol a part szakad és egyre jobban szükségét érezhetnéd hogy a hosszútávú befektetéseidhez nyúlj, ami ugye hiba lenne. Ha megléped a befektetési ingatlan vásárlást én a helyedben azonnal elkezdeném visszaépíteni a likvid kötvény lábat (magyar álompapír) akár a rendszeres VWCE vásárlás kárára is.
-
DarkByte
addikt
válasz
Simia #133448 üzenetére
Nyilván teljesen más volt akkor minden. Nem volt minden sarkon egy bolt, nem volt internetes rendelés, házhozszállítás. Én személy szerint igyekszem úgy venni élelmiszert hogy lehetőleg semennyi se vesszen belőle kárba, szóval mindig csak azt frissen ami kell. Nem lennék jó prepper az biztos.
Amúgy a covid idején vásároltam egy pár hétre elegendőt mikor beállt a pánik, de valójában a kezdeti roham után volt minden. Lehetett volna rosszabb, nyilván.
-
JINX341
friss újonc
Sziasztok,
rendszeresen olvasva a fórumot, szeretném kérni a megtisztelő véleményetek.
45 éves vagyok, és 2021 óta rendszeresen veszem a VWCE-t, a megtakarítás nagy része (70%+) már ebben van, folyamatosan csökkentve az állampapír állományt, de most úgy érzem túl nagy lett a részvény kitettségem, a negatív narratíva piacon rám is hatással van.
A maradék PMAP állomány viszont még így is olyan nagyságú amit feleslegesnek érzek, mert megtanultam a fórumból, hogy ez a megoldás hosszú távon megtakarításra nem ideális mert nem biztosít reálhozamot.
Itt jött az ötlet, hogy ez a maradék pmap összeg bőven elég lenne egy XIII-ik kerületben lévő új építésű lakás önrészéhez,amit utána ki lehetne adni, (egy nagyjából 8-10 éves hitelre/ időtartamra gondoltam), aztán a gyerekek tudnák esetleg kihasználni a lakást. Így a pmap állomány nagy részét át lehetne konvertálni lakásba, és az esetleg további lakásdrágulást megúsznám az időben előrehozott vásárlással.Aztán rátaláltam PredatorZoli hozzászólására (#121769) és ez elgondolkodtatott. Én nem értek a lakáskiadáshoz, csak annyit tudok, hogy érdemes a közjegyző előtt egy kiköltözési nyilatkozatot aláíratni a bérlővel, ez elviekben jelent valami védelmet. (persze a szándékos károkozás esetén nem sokat ér). Meg aztán az se biztos, hogy sikerül kiadni gyorsan.
A Portfolió cikke szerint
[link]
"...ha nem akarunk a piaci hullámzásokkal foglalkozni, akkor a bérbeadásból származó hozammal kiegészítve már a lakáspiac vagy azon részvények felé billen a mérleg, amelyek több évtizede, kiszámíthatóan, arányaiban magas osztalékot fizetnek.Ennek alapján bár erősen korrelál a részvénypiac és a lakáspiac, talán mégsem elvetélt ötlet,de nem tudok vitatkozni sem PredatorZolival, nagyon jól leírta.
Mi a véleményetek, ez csak egy felesleges bonyolítás lenne és nem valódi diverzifikáció?
Köszi!
-
Czimby
addikt
Már eladtam őket, de egyébként sem volt olyan nagy összeg pont abban.
Most azt nézem melyik BMAP legyen a 3 vagy az 5eves.
Valószínű, hogy nem lesz lejáratig tartva, ha jól értelmezem akkor az első 3 évben ugyanott vagyok mindkettővel, a hosszabb a végén már 2%-ot ad, de ki tudja mi lesz 4-5 év múlva... -
Mert nem értik.
Nem tudják, hogy mi után mi történik, mi az ami tud menni párhuzamosan és úgy az egészről fogalmuk sincs.
Nem tudnak szakembert választani, mindeközben az egész nagyon sok pénzbe kerül ami miatt feszültek.Meg persze ott van, hogy 10-ből legalább 9 ember megbukna 8. osztályban fizikából. Úgy meg nehéz.
-
Simia
junior tag
Nagymamám a XX sz. legelején született, szóval kijutott neki a jóból.
Neki mindig volt otthon 10 kg cukor, pár kiló liszt, só, és sok szárazbab, nem lehetett erről lebeszélni.
Szerintem neki egész mások voltak a generációs tapasztalatai mint nekünk, és nem vagyok benne biztos hogy az ő tapasztalatai teljesen "idejétmúltak". -
-
Paxker315
addikt
-
tisn
addikt
válasz
Csabroncka #133426 üzenetére
a szabad kanadaban is seperc zaroltak a kurmanyellenes tuntikezok bankszamlait. es az nem az ojbani "diktatura" volt, hanem a szabad vilag...
a demokratikus es eu erett ukrajnaban siman zaroljak minden vagyonod, ha nem jelenkeze a sorozobizottsag elott.
vagy a 2013-as ciprusi bankzarolas.
stb.
okos ember tart nemi kp-t ilyen esetekre. 1-2 havi kajat tartani otthon sem hulyeseg, arra eleg, hogy ha kicsit megnyeklenek a globalis ellatasi lancok, akkor is legyen hova nyulni.
minimalis koltseg (mennyi 1 mazsa cukor vagy rizs ara?), adott esetben eletet ment.
-
Vesa
veterán
Ezzel a bunkerrel nagyon jól jár a forgalmazó és a kivitelező, de az építtető csak sikeresen elszórta a pénzét hülyeségre. Eleve, sugárzás ellen nem véd mert nincs ólommal bélelve és nincs elég mélyen. Aztán van egy szellőzőnyílás, amit simán betömnek kívülről, a bentiek pedig szépen megfulladnak. Vagy csak simán bedobnak egy füstbombát. Tiszta víz? 500k dollárért ez max. arra jó, hogy pár nappal, esetleg héttel elnyújtsa a szenvedést, de túlélésre teljesen alkalmatlan. Viszont innen is gratulálok a vállalkozónak, aki az emberi hülyeséget nagyon okosan kihasználja, hogy a megvezethető emberekből meggazdagodjon! Na, így lehet nagy pénzt keresni, nem ETF-el!
-
Simia
junior tag
Aranyat nem tartok a pénztárcámban, de ha tartanék, akkor ilyen nagyon pici grammos lapkákat tartanék.
A tanácsot egyébként egy öreg zsidó pénzügyi tanácsadó? üzletkötő? nőtől kaptam. Mondta hogy nála mindig van, meg is mutatta. Valahogy az ő szájából autentikus volt a dolog.A saját bunkerban nem hiszek. Ha akkora a globális katasztrófa amihez bunker meg fegyver kell, akkor nekem meszeltek.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Simia #133428 üzenetére
Kiszámoló emlitette valahol hogy inkább valami nagyobb címletű/értékű pénzt gyűrjél a cipő-belső alá, akinek ilyen hajlamai vannak (talán CHF-et mondott), me az arany nehéz
Külföldön divat a sajátbunker épités is -jópénzé-
A dark fate-be már a Carl-a-függönyös-terminátor is fegyvereket gyűjtött hogy megvédje a családját szükség esetén -
Czimby
addikt
stingy2, Segal
Köszönöm, hogy megerősítettek benne! -
Simia
junior tag
válasz
Csabroncka #133426 üzenetére
Egy kis kp, vagy fizikai arany lehet majd a különbség aközött hogy sikerül elhagynod az országot vagy nem ha a végtelen balszerencse úgy hozza.
Ezt az tapasztalatot szerencsére a mi generációknak nem kellett megélnie, de én azt mondom hogy párszáz euro/dollár, és párszázezer forint kézentartásának azért nem olyan magasak a költségei, lehet erre úgy tekinteni mint "biztosítás" egy valószínűtlen, de nagy impaktú eseménnyel szemben. -
ArGab
őstag
Állampapírt lehet más MÁK számlájára átvezetni? Találtam egy Értékpapír átvezetése menüpontot webkincstárban. De neten rákeresve több helyen is azt írják csak személyesen lehet.
-
Csabroncka
addikt
Ezek érdekes félelmek, mármint érted, az a magántulajdonod .. ilyen elven a számládhoz/ingatlanodhoz, bármilyen magántulajdonodat annektálhatja az állam 2 perc alatt.
Az egyik kollégám hüledezik, hogy minimális készpénzt használok, és otthon is minimális "tartalék van ebből"... merthogy, szerinte ha leállnak a nagy banki rendszerek, vagy összeomlik a világ akkor mi lesz - próbáltam megértetni vele, hogy utóbbi esetben b@szhatja a kp-t is, senkit nem fog érdekelni... ilyen hardcore összeomlásra meg bolond aki készül (bunker, kaja, fegyverek) -
Segal
veterán
válasz
Czimby #133422 üzenetére
A 2032-őt szerintem mindenképp érdemes, a 2030-ról megoszlanak a vélemények. Én átpakoltam, mert nem fogom 1 évig kevesebb kamattal futtatni azért hogy ha éppen úgy alakul a dolog akkor jobban jöhetek ki belőle, mert szerintem ha igazán eldurvul a helyzet akkor majd adott időben megint lehet váltani, de mivel lassan az árrésstopra is árrésstoppot terveznek meg fenyegetnek ezért én arra tippelek hogy kézzel lábbal próbálják majd megerőszakolni az inflát hogy alacsonyabb maradjon....
-
Peetey91
senior tag
válasz
dzsentri #133421 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne FIRE topik. Facebookon van egy ilyen, aminek Bognár Balázs az alapítója (?), az sem PH-s. Néha felkerül oda egy-két érdekesebb cikk, vagy gondolatindító, de érdemes azért olykor fenntartásokkal kezelni a kommenteket, hatalmas böszmeségek is napvilágot látnak.
Nálam most dobogós az Úriember aki a nem kockázatos befektetések körében a Dubaji építés alatt álló, kiadásra szánt ingatlanok mellett érvelt. -
Czimby
addikt
2030/I és 2032/I PMAP-ot érdemes most átpakolni BMAP vagy FixMAP-ba?
-
dzsentri
csendes újonc
Jó reggelt! Kérhetnék valakitől egy linket az itteni, prohardveres F.I.R.E. topikhoz? A Gugli folyton valami Amazon Fire TV linkeket dob fel...
-
Hmmz
aktív tag
-
Hmmz
aktív tag
válasz
evilskati #133414 üzenetére
Egyszer meghallgatnék egy "szakértőt" a témában (rászánnám a délutánt) aki már több ilyet lenyomott, és nem vállalkozás szinten űzi.. (Lehetne egy könyvet is irni, "Az épitkezés és a pokoljárás" cimmel)
egyet is durva végigvinni, csak annyi alatt nem kapod meg az összes hülyeséget ami lehetséges.PL. haver mesélte hogy vért izzadt mire össze-szervezte szakikak, mán asse volt egyszerű kijön-mikor-nemérrá-mégis 2x annyi lesz-átveri-szarulcsinálja-visszabontjuk-nemismeriel-szélhámos-brazil-tolódik az egész-utána már a többinek nemjó, stb.
Végre nagyjából sinen volt minden a fél élete árán, erre akire az összes többi várt pont (fele kész volt pénz kifizetve), felhivta hogy 5 sarokra a céltól karambolozott, kocsi totálkár, ő meg kartöréssel korházba.
Hát igen, a tetőfedő hiába jönne hamég a falak sem állnak.
Tele van a net ilyennel kisgyerkkel, vagy terhesen..Ez csak egy ellenőr, de már itt is vannak érdekességek
-
srs24
csendes tag
Sziasztok!
Egészségpénztárral kapcsolatban lennének kérdéseim.
Eddig soha nem használtunk ilyet a családban, viszont most gyermek születik kb 6 hónap múlva.
Úgy olvastam, hogy régebben bármelyik EP-ben lehetett közeli rokonoknak is adó visszatérítést igényelni szimplán "Születési támogatás" címszóval, viszont most már nem. Pl OTP-nél láttam, hogy már csak a szülőknek vagy örökbefogadóknak lehetséges.
1. Pontosan mi a menete és hogyan érdemes ezt kihasználni?
2. Kik igényelhetik közeli hozzátartozók közül? A két szülő, a két szülő testvérei, a négy nagyszülő?
3. Melyik szolgáltatóknál használható ez ki 2025-ben és ezek közül melyiket ajánlanátok (előnyök, hátrányok)?
Előre is köszönöm -
Ez hogy van, hogy az EURO-ban megvásárolt (ERSTE Netbroker) ETF dollárban fizeti az osztalékot?
TARTÓS BEFEKTETÉSI ÜGYFÉLSZÁMLA - TBSZ 2024 - AMERIKAI DOLLÁR
iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF USD (Dist) osztalékfizetés osztalék jóváírás
Nem kellene átváltaniuk?
Most tekintsünk el attól, hogy nem ezt kellett volna vennem! -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
360xbox360 #133375 üzenetére
Köszönöm
-
TCr
veterán
válasz
Steve_Brown #133408 üzenetére
Japán Yen-ben.
-
Catman
aktív tag
válasz
Én ezt úgy oldottam meg, hogy szinte minden megakarításomat építkezésre költöm.
-
dobolan
senior tag
válasz
Azt nem tudom, de én a nem hosszú távú (<5 év) lekötéseket forintos állampapírban tartom, hogy likvid legyen.
Ha valami olyan forgatókönyv jön, mint a már sokszor feljött Argentína, akkor legkisebb gondom is nagyobb lesz, mint az állampapírban tartott megtakarítás hányadom sorsa. -
dobolan
senior tag
válasz
BlackV #133406 üzenetére
Meg is fogja kapni mindenki nominálisan forintban, ami neki jár, attól nem félek.
(Persze egyáltalán nem biztos, hogy argentin pályára áll a forint, de ha igen, arra egészen konkrét menetrendek vannak.)
Ha ezt valóban így gondolod -és aki így gondolja, annak is, akkor egy fillért sem szabad forintban tartani, és ezt a problémát ki is védted azonnal. -
BlackV
őstag
válasz
Steve_Brown #133402 üzenetére
Hogy gondolod, hogy kivitelezik, hogy lenyúlják?
Elinflálhatják, a pmáp pedig ezt nem fogja tudni lekövetni több okból sem.
#133403 tisn
Nincs jelentősége, nekik majd azt mondják, hogy Brüsszel meg a tisza miatt 496 az euró.
#133404 Hmmz
Tehát amig lesz magyar állam, addig te jogosan követelheted a jussodat, akármég az ükunokáid is.
Meg is fogja kapni mindenki nominálisan forintban, ami neki jár, attól nem félek.
(Persze egyáltalán nem biztos, hogy argentin pályára áll a forint, de ha igen, arra egészen konkrét menetrendek vannak.) -
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Grekooo #133401 üzenetére
Ez azért nem megy ilyen könnyen, a kibocsátó a magyar állam garanciát vállal az állampapirok lejáratkor történő kifizetésére (tehát nem a kormány).
Ez a követelés esetleges államcsőd esetén sem évül el (SOHA)
Tehát amig lesz magyar állam, addig te jogosan követelheted a jussodat, akármég az ükunokáid is.
De államcsőd se megy olyan "könnyen" mint egy cégnél, egy csomó dolgot megtehet hogy ez ne így legyen, pl nyomtathat több pénzt bizonyos kondíciók mellett és akkor több pénze lesz, amiből kifizethet téged -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Grekooo #133401 üzenetére
A magánnyugdíjpénztárt nem lenyúlták. Jogilag az érintettek mondtak le róla. Van akinek máig megvan, ráadásul egy járulék került be rá nagyrészt, egyedül az egyéni befizetés volt adózott jövedelem.
Hogy gondolod, hogy kivitelezik, hogy lenyúlják? Rányomsz a kincstárban az eladásra és nem megy végbe? Nem utalják ki a pénzt? Egyfelől nyilván a lakossági állampapíroknál kissebb az érdekérvényesítő erőd, de az intézményieknél ha ilyet mondana, hogy nem fizeti ki kb 2 hét múlva lenne fizetésképtelen.
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok,
Volt tegnap egy beszélgetésem egy barátommal, akitől lenyúlták a magánnyugdíj pénztári befektetését. Mondja, hogy van egy ellenérzése az állampapír kapcsán is, hogy Orbán látja, hogy úgyis bukásra áll és lenyúlja az itt tárolt pénzeket aztán nyilván úgy kommunikálja, hogy erről is Magyar Péter tehet...
Nekem sincs semmi bizalmam a jelenlegi politikai vezetés felé, viszont sok megtakarításom van állampapírban.
Ti mit gondoltok erről? Láttok erre valós veszélyt?
Nyilván, ha egyszer ezt meglépnék, akkor akiket megszivattak többet nem adnák oda a pénzüket az államnak, de ha már úgyis elbuktak mit érdekli ez őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest