- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!

Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
Nekem se volt felhőtlen a barátságom a GHub-al, tavaly likvidáltam végleg.
Többször is elérhetetlen volt, aztán mikor a C meghajtó hibaüzit dobott, hogy kevés a hely a meghajtón és sok kutakodás után kiderült, hogy a GHub 9 gigányi "frissítést" tárolt el, akkor repült.
Helyette az Onboard Memory Manager -t használom.
https://support.logi.com/hc/en-ca/articles/360059641133-Onboard-Memory-ManagerBár ez 6 éves poszt de kb.
Where are the GHub profiles located on disk?
https://www.reddit.com/r/LogitechG/comments/efu1zq/where_are_the_ghub_profiles_located_on_disk/ -
makoss
veterán
Üdv!
Másnál sem jó a G Hub?
Mit lehet ezzel kezdeni?
Próbáltam újraindítani egy jó párszor már, de nem reagál
[kép] -
pomk
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Logitech MK235 billentyűzet + egér kombó.
Irodai munkára használom őket, de most már egy jó ideje feltűnt hogy az egér a kurzor vonszolásánál ki-kihagy így sokszor előfordul, hogy a rossz helyre kattintok mert. Pl. ablak kicsinyítése helyett a bezárásra, stb.
Az asztali setup szerint bal oldal van a laptop, bal oldalán a stick, tőle jobbra a nagy monitor, középen a billentyűzet, jobb oldalo az egér. Így a stick és az egér között kb. 60 cm van. Viszont feltűnt, ha közelebb viszem az egeret a stickhez kb. 20-30 cmmel, akkor megszűnnek ezek a problémák. Komolyan, ennyit számít?? A sticket máshova sajnos nem tudom áthelyezni, max ha veszek egy USB hosszabbítót. Elem cserén már túl vagyok.Mit gondoltok, találkoztatok már ilyennel?
-
janos666
nagyúr
Pár hete észrevettem, hogy hirtelen drasztikusan romlott a Razer Viper V2 Pro egerem akkuideje és nem is volt hajlandó eltölteni 100%-ig egy menetben. Pár napja kicseréltem erre: [link] ami sajnos ránézésre sem azonos méretű azzal, amit szétszedéskor benne találtam, de az üzemidő helyreállt (pár napja eltöltöttem 100%-ig, és most 95-ön áll).
-
roseA580
aktív tag
Kivétel erősíti a szabályt!

Az én egeremnél az újabb verziójú Windows volt a megoldás!
A 26220.7653 Windossal nem problémázik már a Razer Basilisk V3 Chorma RGB egerem, az előző kiadást nem szerette.
Én is koszra gondoltam, vagy elrepedt forrasztásra az encodernél, nagyon meg is lepődtem hogy a Windows frissítése megjavította!
Már majdnem garanciális javításba küldtem.
Ui:
Nálam bevált ez a szintén optikai kapcsolós egér, a nem optikai kapcsolós egereket a dohány füstöm pár hónap alatt mindig tönkretette.
-
roseA580
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nekem a görgőt nem érzékelte az egerem, többször megpörgetve megszűnt, majd újra visszatért a hiba.
Egy Windows frissítés viszont megoldotta!
Ui:
Előtte is friss volt a Windowsom. -
RAMy
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Retek = szösz, por, allatszor, emberszor, akarmi.
Multkor molylepke peteit es egy elo larvat talaltam egy javitando egerben!!! Szoval konkretan mar MINDENT lattam.
Tehat minden es akarmi belemehet, gyartas kozben is akar. Razer QC-t hagyjuk inkabb.Szerintem gariztasd inkabb.
-
ForRedGlory
félisten
Hát nem tudom. A vásárlás után 1-2 héttel később már jelentkezett, de most untam meg végleg. Nemigazán találkozott retekkel. Ki lehet ezt takarítani házilag garivesztés nélkül?

Az elején meg az egérpadon mozgatva néha szart sem csinált és/vagy késve indult el a muta (enyhén lagzott), de azt egy FW frissítés megoldotta. Meg vagyok én áldva ezzel...
-
RAMy
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
A csodalatos, orokelet+1ev, "soha nem romlik el" optikai kapcsolo fenykapujaba belement a retek.
-
ForRedGlory
félisten
Van egy Razer Viper 8K egerem és kezdem unni a hülyeségeit.
Az mitől lehet, hogy ha kattintok és mondjuk ablakot húzok egyik helyről a másikra, akkor anélkül elengedi az ablakot, hogy felengedném a gombot? Teljesen véletlenszerűen csinálja. Az egér reset semmit nem segít.
Kijelölésnél ugyanez... ha ki akarok jelölni egy szöveget, akkor néha a kijelölés eltűnik anélkül, hogy felengedném az egeret. Olyan, mintha néha érzékelne egy második kattintást.

Még jó, hogy garis, de mielőtt leadom, hátha más is tapasztalt ilyet.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van 1 Logitech G502 Hero egerem.
Szeretnék 1 makrót és egy profilváltást rá tanítani, úgy hogy tárolja el a belső memóriájában.
És egyszerűen nem akarja megtartani a profilokat, se a makrót.
Egy Linux-os gépen lenne használva amin nincs Ghub, így fontos lenne hogy működjön.
Esetleg tudja valaki hogy pontosan hogy kell csinálni?
Mert ez a remekbeszabott szoftver se teljesen egyértelmű...
A segítséget előre is köszi! -
Werkly
őstag
Endgame egérhez kéne egy második USB A to USB C kábel csak a vevőegységhez. A töltés a gyárival menne. Bármelyik megvehető vagy kizárólag töltő/adat? Kösz!
-
szoszo18
kezdő
Sziasztok!
Kb. fél éves Asus ROG Harpe egerem egyik napról a másikra vezetéknélküli módban elkezdett szaggatni. Vezetékes módban semmi gondja. Próbáltam minden USB portot a gépen; sajnos nem oldotta meg a problémát.
Mi lehet a gond?
Köszi! -
efi99
őstag
Update: most már elkezdett csökkenni. Az első hosszabb töltés után (éjszaka rajt lógott az USB kábelen és a PC töltötte) kezdte ezt. Valami szoftveres kalibrációs hiba lehet, túl sokáig úgy gondolja, hogy az még 100% (mint a mobiloknál is: ha rajt van még hagyva a töltőn 100-nál is, utána az első % nehezen fogy le.)
-
efi99
őstag
Üdv.
Redragon 3-módú egér. A hozzá adott szoftver folyamatosan 100%-on jelző a töltöttséget wirelessben (2,4 GHz, nem BT), pedig egészen biztos, hogy már merült valamennyit 15 óra alatt, mert kb 100 óra alatt szokott lemerülni. Korábban rendben volt. Mit lehet ezzel tenni? SW újratelepítés, egér újrapárosítása már megvolt. Amúgy nincs vele semmi egyéb probléma, tökéletesen teszi a dolgát, nem laggol. -
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy VXE R1 Pro Max egeret. Első vezetéknélküli egerem, mert elhittem, hogy hibátlan játékhoz is. Vezetéknélküli módban - dongle használatáva- elég gyakori a jitter, amikor nem tudja pontosan lekövetni az egér mozgást, sőt, néha ugrál is. Nem túl gyakran, de ez elég zavaró.
Firmware / usb firmware up-to-date, próbáltam több portban is (elülső, hátsó, USB 2.0 és 3).
Ez vajon egér probléma, vagy egyszerűen ez van? Mert hajlok afelé, hogy visszatérek rögtön a vezetéksehez... Érdemes az eladóval felvenni a kapcsolatot, vagy úgysem kezdenek vele semmit?
-
RAMy
aktív tag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Az encodernek semmi koze a gorgo klikkhez, az egy kulon kapcsolo, altalaban gagyi 2 pines kocka.
Ebben 3 pines, ami meg azert nem jo, mert a nyomokajarol a gorgo tengelye kicsit le tud ugrani es akkor rosszabb/nehezebb lenyomni. Akar el is torhet a muanyag gorgo emiatt.
Sok mindent nem tudsz vele csinalni, szar a konstrukcio.
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Olyat láttatok már, hogy egy új egérnél a görgő klikknek a görgő egyik állásánál teljesen más érzete van, olyan, mintha egy kicsit beragadna? Az összes többi helyzetben (12 van neki összesen) rendesen működik. Ennek mi lehet az oka?
Cherry M64-ról van szó, eloshapes szerint F-switch encoder.
-
RAMy
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
Semmi baj nincs ezekkel az egerekkel altalaban, valszeg kifogtal egy gyari hibas peldanyt. Es/vagy hamisitvanyt.
Erdemesebb magyar boltbol venni Ali helyett, mert akkor van garancia.Eger valasztos topikban tudnak mast ajanlani.
-
RAMy
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
Masodik encoder problema lesz, csak forrasztassal cserelheto az alkatresz.
-
elpescador
junior tag
Sziasztok!
Ali-ról rendeltem pár hete két ATK egeret, de alig használtan már mind kettőnek van valami baja:
ATK A9 Ultra: néha magától elkezd az egér mutató ugrálni jobbra balra, ritkán csinálja, ez még nem olyan gond ...
ATK Dragonfly A9 Plus: amikor görgetem lefele, akkor ugrik egyet felfele is görgetés közben, ha lefele görgetem akkor meg felfele ugrik, ezzel lehet valamit csinálni, mert ez viszont elég zavaró (ezt a gyerekem használja igazából és azt mondja játék közben így nem használható)? -
attiGT
kezdő
Nekem PC összerakást követően működött a billentyűzet egy darabig. Egér akadozva csak. Másnap a billentyűzet startoláskor még működött de elkezdte ledobálni a jelet majd behalt és utána semmilyen BT eszköz nem csatlakozott. Tegnap kutakodtam, rájöttem van ilyen, hogy BT meg Wifi antenna, ami az alaplapokhoz jár, csatlakoztattam és sima liba.
Most viszont BF6-ban tapasztalok furcsaságot de ez szerintem már nem ide tartozik, egér mozgatásnál akadozik a képernyő és a hang is nagyon fura. -
attiGT
kezdő
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nincs dongleja
-
attiGT
kezdő
Sziasztok!
Adott egy új PC, friss Win 11 telepítéssel. Logitech M240 Silent Touch Bluetooth egerem van, csatlakozik szépen csak iszonyatosan laggol. Próbáltam rákeresni de semmi megoldást nem találtam. Ismeritek ezt a problémát? Van rá megoldás?
-
komyka
tag
Üdv!
Van egy Pulsar X2A mini egerem, kb fél éve használom egyébként teljes megelégedéssel, viszont az elmúlt máfél jhónapban azt kezdte játszani, hogy az USB vevőjét ledobálja a windows, majd mikor visszacsatlakozik azt írja, hogy az usb eszköz működésében hiba lépett fel és windows nem ismeri fel. Eddig ha kihúztam és visszadugtam az segített, de ma elkezdte 2 percenként csinálni, és van hogy többszöri újradugdosás sem segít.
Találkozott már valaki ilyennel? Az USB vevő lesz a ludas gondolom... Lehet e kezdeni ezzel valamit, vagy mindenképp új dongle-t kell rendelnem?
-
RAMy
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Minek szarakodni ilyenekkel, amikor itthon is kapható, lekerekített szélű Corepad pöttyök léteznek...
Egérpadod valószínűleg élvezi a műveletet.
-
Aprósólyom
addikt
Próbált már valaki ilyet? Fényes / Kristálytiszta kemény fólia (képernyővédő fólia) egér talpaknak:
Ha már úgy is le kellett vennem egy telefonról ezt a fóliát és csereérett a talpacska is, gondoltam 21. század/"ződség" és recycle fényében kipróbálom milyen.
És ha már lúd, legyen kövér, egyből nagy méretűt vágok, a nagyobb ellenállás miatt, hogy miként teljesít. Most már pár napja használom "esportra", PUBG. Meg vagyok lepődve, azt kell mondjam. Nyilván nem korcsoja feeling, de azt talán kevesen is szeretik. Ellenben annyira kicsi a súrlódási tényező, hogy képes vagyok "pixel pontos" mozgásra.
(Pedig már megrendeltem a teflon talpakat....
)
Azért az jópofa, hogy egy olcsó 3H-4H keménységű (már nem emlékszem pontosan) sima tükrös fólia mennyire jól tud teljesíteni.
Egyébként késsel kicsit sorjáztam az éleit is. Teljes yoo.
Már eddig is megkérdőjeleztem a talpak árazását, úgyhogy ez a megoldás mindent visz!
A következő lépés az lesz, ha találok olcsón telefonra való pici kör alakú optika védő edzett üveget, az hogy fog teljesíteni. Az főleg kopásállóság szempontjából lehet frankó, ha működik. -
chatran
őstag
Sziasztok!
Van 2 duplán klikkelő Logi G305. Milyen mikrokapcsolókat rendeljek ezekbe és honnan?
Elég csak a bal és jobb mikrokapcsolót cserélni, a többi tovább bírja?Köszi!
-
RAMy
aktív tag
A műanyag görgő takarításával semmit nem érsz, az placebo.
A görgő encoderbe megy bele a kosz, por és attól hülyül meg és/vagy mert gyárilag ócska és kevés az élettartama. 2-esnél előbbi (itt a fórumon sokak által istenített, de egy retek ALPS), 3-asnál utóbbi a helyzet (Kailh Green), mivel itt dustproof az encoder. Azt nem fogod kitisztítani sehogy se.
Csak az encoder új és tartósabbra cseréje (forrasztással) oldja meg a problémát, TTC Gold Dustproofon kívül szóra sem érdemes a többi.
Gladius III/Gladius III Aimpointba kivételesen külön JST csatlakozós kábellel megy az alaplapba, cserélhető forrasztás nélkül is. Én ezt javaslom... És mivel ez az egér amúgy is a hot-swap foglalat miatt szétszedhető, szépen félreteszed a hibás encodert és ha más baja lesz, akkor gariztatás előtt visszateszed... -
akyyy
senior tag
Sziasztok.
Van egy ROG GLADIUS III egerem, melynek a görgője teljesen megőrült. Lefelé görgetek, néha visszaugrik 1–2-t, illetve ugyanez visszafelé is.Év elején, amikor vettem ezt az egeret, pont azért vettem, mert az előző egér, ami egy ROG GLADIUS II volt, szintén ezt csinálta. Kiderült, hogy ezeket az egereket jól szét lehet szedni, úgyhogy szétszedtem a ROG GLADIUS II-t, és tele volt a görgője szösszel. Kiszedtem, tökéletesen működött, örültem, hogy van két jó egerem.
Mostanában megint elkezdte ezt csinálni, de már a ROG GLADIUS III. Szétszedtem, nem volt benne annyira sok szösz, viszont nem is szűnt meg a hiba. Most újra a régi egeremet használom, de az is ezt csinálja, csak még nem annyira zavaróan. Ennyire jobban már nem merem szétszedni. (A III-ban valami potméteres érzékelő van teljesen benne a görgőben, a másik oldalon úgy vettem észre, hogy csak a világításért felel, de azt sem nagyon tudtam kiszedni.)
Tudtok esetleg valami megoldást rá? Írtam az ASUS-nak is, hisz garanciás, ilyenkor mi várható esetleg? El kellene nekik küldenem futárral, saját költségre?
Bár még mindig jobb, mint megint venni egy 20 ezres egeret… inkább egy jobb fülest vennék már inkább. -
Lag. Wireless egerek hajlamosak rá, kábelesek kevésbé. Érdemes játszani az egér beállításaival is, ha van saját szoftvere. Pl. Razer egereknél ez működhet.
Az új Razer szoftverben sajnos a gyorsítás nem állítható, míg a régiben igen, ráadásul az egér a saját memóriája korábban el is tárolta ezt a beállítást. Nem tudtam megszokni, inkább vettem egy régebbi modellt és azt használom. Ugyanúgy lagnak éreztem.
-
Tukolp
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
lehúztam a másik monitort, kicsit átfogalmaznám a problémát, tehát olyan mintha néha-néhe nem olvasná az egér mozgását a gép, de csak ilyen milisencond időtartamokra, de mégis, mintha mozdítanám az egeret, de az csak egy naon kicsitvel később mozdulna, vagy épp mozgás közben hagyna ki pár milisecondra a mozgás olvasása.
remote mouse-val is csinálja ezt, de ott meg mikor mozgatom az egeretet, van hogy magától megy tovább egy pár milisecondig. -
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok e a problémámmal, vagy inkább win topicba kellene írnom. Mostanában olyan problémám van, hogy bizonyos időközönként eltűnik az egér kurzor, és nem is reagál mozgásokra. Ezt onnan tudom ha nem látom, hogy a gombok működnek, azaz ha lenyomom mondjuk a jobb egérgombot, utána arrrébb tolom az egeret és szintén megnyomom, ugyanott jön fel a felugró menü. Semmit nem tudok vele kezdeni. Néha az újraindítás segít, de volt hogy az se. Ilyenkor aznapra hagyom a gépet, és másnap gond nélkül megy. Van hogy fél óra után előjön, de van hogy napokig nem. Szóval teljesen változó. Razer Viper Mini és Win10-ről lenne szó. Driverrel nem tudok mit kezdeni, mert win alatt nem engedi az illesztőprogram frissítését. Minden Razer szoftver fel van telepítve, gondolom ezért is tiltja. Egyelőre nincs másik egerem, ezért nem tudom kipróbálni, hogy hardver vagy szoftver gond lenne e. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mert én még nem is hallottam ilyenről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OnePlus 15 - van plusz energia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.