- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
senior tag
válasz CPT.Pirk #991 üzenetére
Ezt en is eszrevettem hogy a onedrive (felho) visszahozta a regi merevlemezes elmenyt, hiaba a gyors proci, sok memoria, gyors hattertar es a halo, veszett lassu tud lenni a szinkronizalas fokent sok apro fajlok eseten. Egy kis optimalizals nem artana.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok,
Lehet azzal valamit kezdeni, hogy sok kis fájlból álló mappák (git repók) elérése és használata baromi lassú?
Úgy vettem észre, hogy eléggé le van szűkítve az egyszerre elérhető fájlok száma. Így mikor a céges szoftver gondol egyet és ellenőrzi a projekt repókat, akkor mondjuk 1 percre megáll az egész szoftver míg a onedrive kiszolgálja a kéréseket. Erre a viselkedésre nincs ráhatásunk, 1-2 óránként lezajlik magától.
De csak simán git-tel leklónozni egy alig pár megás repót is lassú...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ledgeri
nagyúr
válasz GoodSpeed #988 üzenetére
Súgók alján szokott lenni " további segítség kérése" ,vagy hasonló... Sajna outlook felületen láttam legutóljára... (Egy közösségis üzi sem árt!)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Amúgy még arra is gondoltam, hogy látszólag az alaptárhelyet vették el, a 15 GB-ot, a bónuszokat meghagyták... hogy esetleg nem e az van, hogy ilyenkor azt elveszik, megkapja az ember a 100 GB-ot, de az alap lejön belőle? Eléggé gány megoldás lenne, de így ránézve ez tűnik elképzelhetőnek. Tehát elvileg ha 6 hónapon belül lemondom, lehet, hogy visszaáll a 40 GB ,mert alaptárhelyet csak adnia kell
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Az viszont nem valami egyszerű, mert egy email címet sem találok, ahol jelezni lehetne nekik, helyette van ez:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Helló, eddig volt ingyenesen 40 GB tárhelyem.
Most a Samsung telefonom mellé beaktiváltam a 6 hónapos prómócióra 100 GB-ot ingyen, amiért levontak azért 100 Ft-ot
Nekem úgy jön, ki, hogy egy kellemes 15 GB-ot az ingyenes tárhelyemből lenyírtak
Valaki járt már így?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
ledgeri
nagyúr
Semi-off, inkább MS fiók globális kérdés:
Van microsofton belül Google TakeOut megfelelő funció?
Egy hely amiben minden MS adat lekérhető...?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
félisten
Jó, hogy ez így működik -- ez a "fair sharing" messze nem általános.
Amikor legutóbb, úgy másfél éve vizsgálgattam a felhőszolgáltatókat, a többségnél még az az elv érvényesült, hogy a megosztott tartalmak mindegyik érintett fiókban helyet foglaltak.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Taci
addikt
-
Taci
addikt
Csinálsz a másodlagos címekkel bejelentkezve webes felületen egy mappát (valami névvel, amivel meg tudod különböztetni őket), és arra jobb egérgomb, megosztás, beállítod a fő email címedet hozzá, szerkesztési jogosultságot adsz. Ezután a saját (fő) OneDrive-odon (webes felület) a bal sávban a "Megosztva" alatt látni fogod az "Önnel" (megosztva) alatt, majd arra jobb egérgomb, és hivatkozásként ki is rakhatod a főképernyőre. És persze Fájlkezelőből a kedvencekbe, és onnan már egy "felcsatolt" 1 TB-os (online) meghajtóként működik.
-
Taci
addikt
-
atala
addikt
Sziasztok!
Ha a 6 TB-os családi csomagra fizetek elő, és csak ketten használnánk a családban, akkor csak fejenként 1 TB-ot kapunk, vagy aki előfizet az 5 TB-ot és akit meghív az egyet? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Újabb, számomra megfejthetetlen talány:
Újratelepítettem egy PC-t, a szokásos régi felhasználói adataimmal.
Ugyanezen adataimat még 2 windows eszközön használom, ott nincs probléma.Újratelepített PC-n az OneDrive helyi lemezen azt mutatja, hogy benne nincs semmi könyvtár, fájl, csak ami a képen látható:
Viszont ha oda másolok egy Névtelen.jpg fájlt:
Akkor az a Felhőikon-megtekintés a weben:
Keresztül láthatóan, megjelenik az OneDrive könyvtárban, a többi könyvtárakkal és feltöltött tartalmakkal együtt:
Más számítógépről, meg minden könyvtáramat teljesen normálisan látok, a most feltöltött Névtelen.jpg-vel együtt.Az újratelepített gépen az Office is OneDrive szinkronicált, neki sincs baja, ő is lát minden mappát, minden fájlt, csak a Windows nem, mint ahogyan az első kép mutatja.
Szerintetek mi a baj?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
andreas49
senior tag
Sziasztok
Tiszta telepítéssel raktam fel a Windows 11-et.
A OneDrive mikor 'befejezte' a szinkronizálást, jelezte, hogy még 48 módosítás feldolgozása folyamatban van. Megnéztem a weben, meg a mappa megnyitása funkcióban, de sehol nem látom ezt a 48 fájlt. Hogy lehet ezt megtalálni, ha nem fals ez a jelzés?HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha megosztok egy fájlt vagy könyvtárat egy kapott link segítségével, van arra mód hogy lássam, ki nyitja meg?
-
Oldman2
nagyúr
Mit nem értesz?
A Fotóalbumokkal nem megoldható az, hogy más adjon hozzá képet.
Ami megy az, ha a Fájlokban nyitok egy megosztott mappát és abba átrakom a megosztani kívánt fotókat/videókat.
De ez duplázódással és/vagy kényelmetlenséggel jár, így részemről almás.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Találtam egy régebbi cikket, miszerint az MS ezt nemhogy megoldotta volna, hanem a lehetőségét is kivette az OneDrive-ról.
A fenti cikkben van hivatkozás erre...
Állítólag a megosztott Mappák esetében működik ez csak (ezt épp teszteljük).
-
-
Oldman2
nagyúr
Keresem a Google Fotók „utódját”, így ráleltem az MS Onedrive-ra is.
Pénzügyileg a Családi előfizetés egyértelműen kifizetődőbb lenne, de...
Az nem lehet megoldani, hogy egy megosztott Fotóalbumhoz egy másik (negedélyezett) fiókból hozzáadjanak újabb fotókat?
Elvileg a teljes hozzáférés engedélyezett, mégsem ajánl fel ilyen lehetőséget a másik oldal.
-
Hedon
tag
Sziasztok!
Nem emlékszem, hogy én csináltam-e, de sanszos: Az aktív Dokumentumok mappám a Onedrive mappában van, és ugyan eddig nem okozott gondot, a BF2042 minden futtatás alkalmával szinkronizálja a dolgait. Sokat. Tehát szeretném áthelyezni az alapértelmezett helyére, ahol ugye megmaradt az eredeti Dokumentumok mappa. Ezután szeretném megszüntetni a mappa biztonsági mentését, és a szinkronizálni szándékozott dolgaimat egy másik mappába tenni.
A Onedrive-ban lévő helyi menüjében ott is lenne a lehetőség "Hely" menüpont címen (amennyiben a Dokumentumok mappa biztonsági mentése be van kapcsolva), de ezzel az üzenettel reagál a rendszer:
Üdvözlet!
"Nem sikerült áthelyezni a mappát, mert ugyanezen a helyen egy nem átirányítható mappa van".Köszi előre is!
-
VGYke
addikt
Nálam meg még minden angol, úgy hogy a win, office, stb. magyar. Hogy a fenébe kellene ezt rendbe rakni?
-
csferke
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #945 üzenetére
-
félisten
Legújabb kliens már nem fut 7/8/8.1 alatt.
"Notes:
As of January 1, 2022, we ended support for OneDrive desktop apps running on Windows 7, 8, and 8.1, but versions can be downloaded from OneDrive desktop app for earlier versions of Windows."[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Ma próbálkoztam először az OneDrive-val.
Eddig a Google Drive-t használtam Win7-en, de sajnos ez hamarosan nem lesz támogatott. Bizonyos (céges) okokból viszont nem lehet előrelépni Win 7-ről.
Ezért szerettem volna váltani.
Web-es felületen csináltam egy fiókot és oda feltöltöttem az adatokat.
Ezután megpróbáltam telepíteni az OneDrive kliens alkalmazást de ezzel a hibaüzenettel kiakad
Mit csináltam rosszul?
Mi lehet a hiba?
Hogyan lehetne orvosolni?köszi
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, ez a jellemző use-case -- és ezellen sajnnos nem véd... Fel nem foghatom, mogy mégis miért nem. Vagy akkor már legyen szabad könyvtárválogatás. Sőt, ennek már triviálisnak kellene lennie. A többség már tudja is, a MS még nem jutott el erre a szintre?
MaCS
-
Syl
nagyúr
Sajnos nincs. Kevés belső tárhely miatt (256 giga) USB-re kötött SSD-ről kellene "belevinnem" pár-száz gigát a OneDrive-ba. De így akkor a legfontosabb munkafájlok mennek a "sima" desktop onedrive sync-be, a többi motyót pedig majd a NAS szinkronizálja oda-vissza.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
félisten
Nem igazán értem, hogy a MS programja niért is nem kezeli teljes körűen a MS fájlrendszerét. Az IceDrive ellenben megoldja, be lehet benne állítani.
Amit linkelni szeretnl, nincs véletlenül azonos meghajtón? Csak mert akkor a kifele linkelés megoldást jelenthet.
MaCS
-
Syl
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy Mac-es OneDrive kliensbe a sync alá hogy lehet "külső" mappát becsatolni?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
sto1911
veterán
A manualis kezelest szerettem volna kivaltani, de hat meg csak 2023 van, biztos kell meg a technologianak nehany evtized
Vegul megoldottam, a GDrive-om ugyis meghajtonak van csatolva, igy egy sima mklinkkel atlinkeltem a helyi mappat a cloud mappara mindket gepen, es azt a nehany kb-ot a felhobe menti kozvetlenul.Igy mukodik szepen.
Koszonom azert![ Szerkesztve ]
-
félisten
Azt sok szinkronizáló szoftver nem szereti, ha a "háta mögött" szinkronizálnak, illetve nem engedik neki felépíteni a párokat. Nem igazán értem a dolgot, de tény, hogy sok ilyen van. (Mások pedig remekül lekezelik...)
A Onedrive ilyen szempontból közepesen hisztis. Ilyen esetben nevezd át az azonos fájl egyik példányát (törölni kockázatos), aztán szabadulj meg a feleslegestől!
MaCS
-
Ablakos
őstag
Már gondolkodtam egy előfizetéses csomagon, de most ilyen "Beállítások" kép fogad
Ez mitől lehet? (win11 pro magyar nyelven telepítve) -
sto1911
veterán
Sziasztok,
hogy a banatban tudok egy mappat ket PC kozt szinkronizalni? A legfrissebb fajlokat szeretnem a masikon tudni, automatikusan.
Eleve ott elakad az ember, hogy hogyan tud mappat hozzaadni.
Behuzom a Ondedrive mappaba, majd a masik oldalon ugyanazt behuzom, akkor azt mondja nem tudja felulirni, mert nyitva van. Ha masolom, akkor gondolom nem szinkronizal. -
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Kezd bonyolódni Mint talán írtam, 2 PC-t is újratelepítettem, azonos MS fiók adatokkal, a 3. PC-t nem bántottam.
Nos, az újratelepített PC-k közül az egyiken futtattam ezt, válaszolgattam hogy igen meg nem, aztán egyszer csak jó lett az OneDrive belépés.
A másik PC-n lejátszottam ugyan ezt, meg még azt is amit írtál, de egyenlőre ott nem tudok bejelentkezni.
Érthetetlenkutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tudnátok tanácsot adni? Sima win10 OneDrive (nem iskolai, meg Office365) Újratelepítettem egy (igazából kettő, de mindkettőnél ugyan az a jelenség) PC-t. Belépve az MS fiók adataimmal minden rendben van, szinkronizál, én vagyok én. Viszont az OneDrive-ba nem léptet be:
Azt mondja nem vagyok bejelentkezve, jelentkezzek be:
Ha bejelentkezek ugyanazon MS fiók adataimmal mint amibe a win10-be vagyok bejelentkezve, csak teker és teker a bejelentkezés, legutóbb vártam vagy 30-40 percet, de semmi:Szerintetek mi lehet a baj?
3 PC van. Az egyik, amihez nem nyúltam, ugyanazon MS fiókkal az OneDrive-al nem problémázik, itt van, látom a fájlokat, stb.
Szerintetek mit tegyek?
Az OneDrive-ban benne lévő fájlok nem nagyok, már le is mentettem máshová.Hogyan tudnám a fenti jelenséget megjavítani?
Gondoltam arra, hogy a működő gépen (mert csak itt lehet valami probléma, nem, hiszen a frissen telepített rendszeren mi is lehetne ), eltávolítom az OneDrive-t, majd ismét telepítem, de nem tudom ez mennyire jó ötlet, mert a működő gépen van 1+2 felhasználó még, ha +2 felhasználónak is elcseszek valamit, az nagyon nagy baj.
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem egy PC-vel a OneDrive-om 1TB-os tartalmát egy HDD-re. (OneDrive for windows desktop app segítségével)
Ezt a HDD-t ha kiveszem a gépből és szeretném egy bármilyen más gépen kezelni, ehhez hogy tudom levenni a fájlokról a bárminemű védelmet, lockolást? Mit kell elintéznem ehhez? (pl egy Mac-hez kötve is szeretném látni a tartalmat és lemásolni)Köszönöm
-
félisten
A Onedrive sajnos hajlamos fantom bejegyzéseket létrehozni, soha nem kért és nem használt helyeket feltüntetni felhasználói könytárként.
Érdemes egy következetes rendszert kitalálni és sajnos rendszeresen a körmére kell nézni.
Különösen új gépre költözéskor tudnak cifra dolgok történni, élen a jogosultsághiányos fájlokkal...
MaCS
-
VGYke
addikt
Nem is érdekes már a fenti dolog, meguntam a kavarodást, eltávolítottam a fiókomat, majd újra létrehoztam. Nem a win+driverek telepítés a nagy meló, hanem a fiókok rendes "belakása", erre ismét rájöttem.
Most így néz ki az User:
Apróság, de érdekes. Az OneDrive mappának miért nincs felhő ikonképe?Ezután rögtön egy kérdés. Amikor a kép szerinti mappákat engedélyezem, mi fog történni?
Inkább most már kérdezek, még ha butaságot is, mintsem hogy megint összekutyuljam a mentett dolgaimat.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Köszönöm. Hát, így meg, ami a Képek mappában volt (Képek, Filmtekercs, Mentett képek, stb), almappák, külön-külön kiszedte onnan...:
És hibát jelez a Képek mappára:
Mert azt mondja, már van ilyen:
Persze hogy van, de az nem a PC-n volt, hanem csak a böngészőből érhető el.
Viszont a böngészőben elérhető "Képek" mappa alatt, többé, kevésbé azok a mappák vannak, amit most kipakolt az OneDrive könyvtáron kívüli Képek mappában (úgy látom vannak kivételek, mely könyvtárak a PC-n voltak meg, a böngészőben elérhető Képek mappában nem és fordítva pl. Samsung Galéria).
Na ezt a katyvaszt hogy hozhatom helyre?Az lenne a jó, ha a böngészőben lévő Képek lenne a PC OneDrive könyvtárában is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A név a két helyen azért eltérő, mert a Windowson belül NTFS-linkelés van, ami lehetővé teszi, hogy egy helyre máshonnan, már névről is bejuss. A TC vélhetően a valós elérési utat mutatja.
A felhasználói mappák tényleges helyének (tehát ahová az NTFS-link mutat) az áthelyezése baromi egyszerű: jobb gomb, tulajdonságok, hely.
MaCS
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Elfelejtettem hogyan kell mappákat ide-oda áthelyezni, meg valami össze is van keverve nálam, de nagyon.
Pl. ha böngészőből nézek rá az OneDrive-ban lévő könyvtárakra azt látom hogy benne van a "Képek" mappa:
Ha egyik PC windows alól, a C:\User\Nevem\OneDrive alatt nézem, nincs benne a képek könyvtár:
Ezen a gépen a képek helye: C:\User\Nevem\ ... (és nem is képek a neve TC alatt, viszont Win fájlkezelő alatt már képek )
Hogyan tudom ezt a Képek mappát visszatenni az OneDrive alá a PC-n?
TotalCommanderben sima F6 oszt jólvanazúgy?Azért írtam hogy "ezen a gépen vagy PC-n", mert egy másikon, ugyanezen felhasználói adatokkal bejelentkezve, a képek már az OndeDrive alatt van.
-
Ablakos
őstag
Ha nincs bekapcsolva a 2 lépcsős azonosítás, akkor menni kellene sima onedrive, MS fiók jelszóval.
Ha használod a 2FA-t, akkor generálni kell spec. alkalmazásjelszót.Ha generálni szeretnél ilyen speciális (csökkentett biztonságos) jelszót, azt a MS fiók biztonsági beállításoknál lehet elkövetni.
-
Ablakos
őstag
Nem kevés (friss cikk) megoldás van a oneDrive hálózati meghajtó csatolásra. Perszer nekem nem működik.
Van akinek sikerült? (https://d.docs.live.net/ + cid number)
(a subst megoldás kényelmetlen, meg a regisztriben nem akarok hekkelni) -
csaba951
veterán
Egyébként ezen az oldalon tudod ellenőrizni, hogy az e-mail címed benne van-e valamelyik ismert, nagyobb adatlopásban. Ha igen, akkor azon az oldalon mindenképpen érdemes jelszót cserélni.
Lehetőleg minden oldalon más-más jelszót érdemes használni. Facebook, Google jelszót sehol máshol nem szabad használni. Érdemes kerülni az oldalakra a FB, Google, stb. fiókkal való bejelentkezést. Ha mégis ilyet használsz, jó tudni, hogy ha sikerül valakinek ellopnia a fiókodat, akkor rögtön nem 1, hanem egy csomó szolgáltatás felett veszted el a kontrollodat.
-
VGYke
addikt
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod. Tudtommal nem használok beépülőket, hacsak nem számít annak az Andoid alatti OneDrive ( ) app.
Egy időre felfüggesztettem kísérleteimet az OneDrive-el kapcsolatban, tehát nem próbáltam ki amit írtál, de most észrevettem egy aggasztó dolgot, nem tudom van e jelentősége.
Van jó pár bejelentkezési kísérlet az MS fiókomba:
Az automatikus szinkronizálás még rémisztőbb képet mutat:
listának nincs vége, csak egy képre már nem fért ki.Tehát kezdjek aggódni?
-
Taci
addikt
Használsz valami beépülőt valamelyik Office-apphoz? Vagy bármi más programot, aminek hozzáférést adtál ezekhez?
Ha inkognitó módban megnyitod a webes felületet ( [link] ) és bejelentkezel, milyen nyelven látod a kezelőfelületet? A fogaskerék alatt tudod megváltoztatni a nyelvet, ha szükséges.
Illetve a Dokumentumok mappát mindig létrehozza automatikusan. Le szoktad törölni? Mert ha igen, újra létrehozza - csak valamiért ezek szerint mindig más nyelven.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!