Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Llew
senior tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Összeraktam én is K-2SO-t és azt kell mondjam nagyon tetszik.
Nekem sem volt még hasonló készletem. Kicsit fura, hogy van egy kis rugalmassága és nem teljesen merev, de szerintem jól megoldották a stabilitást. Nem lenne rossz ha a lába is mozogna, de a magas súlypont kompromisszumot követelt.
Így mozgás téren a legnagyobb hibája, hogy válnál az íves elemek korlátozzák a kéz állíthatóságát is. Ott kicsit még csiszolhatták volna.
Illetve a szokásos matricázásos kritika.
Teljesen érthetetlen számomra a LEGO logikája, hogy mikor mi alapján mit nyomtatnak és mit matricáznak. Utóbbi tényleg teljesen el kéne felejteni, különösen felnőtt készleteknél.
Jelen készlet esetben különösen vicces, hogy van benne egy nyomtatott tile
amit aztán az építés során teljesen eltakarunk:
És ez nem játékos funkció, így nem tudom mi értelme, mikor a külső látható tileokat meg matricázni kell.
És pl. amíg a minifig vállán egy ~2-3 mm-es tengelyen nyomtatva van a birodalmi jel
addig a nagy modellnél ezt is matricázni kell. Miért?
Az ilyen hülyeségek tök bosszantóak egy egyébként jó készletnél. -
LÁZ
Topikgazda
20eur alatt sajnos nem fogja senki elhozni a méretek miatt, mert egy cipősdoboznál azért nagyobb a cucc, szóval ott már 50eurnál tartunk 1 főre, akkor már nem akkora a difi, a megoldás az lenne, ha 2-3an összedobnánk a shippinget, és akkor tényleg meg tud állni kb 15k huf-ba pestre
-
Crus
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Nem fér bele a 400 ezeres Death Starba sajnos, hogy normális minőségű műanyagból legyen.
-
flashpointer
őstag
lego cikk a telexen. a legerdekesebb resz a
"...ha szeretnék megtartani a kockák minőségét és tartósságát is, egyelőre nemigen fognak tudni megválni az ABS-től. Éppen ezért az új kérdés az lett, hogy miképp lehetne zöldebbé tenni az anyagot. Ezt jelenleg újrahasznosítással oldják meg, korábban más célra, például autók műszerfalához használt ABS-elemek legókockaként kezdenek új életet. A legókockákhoz gyártott ABS-t évről évre nagyobb arányban keverik az újrahasznosítottal, a cég jelentése szerint az általuk 2024-ben vásárolt nyersanyagok 33 százalékban újrahasznosítandó vagy megújuló anyagok voltak"
na mar vilagos miert egyre szarabb. -
Crus
addikt
Egész korrekt volt ez a ma d.e. Emag ünnepi napok.
10297 Boutique Hotel-t régóta kerülgettem, most nem bírtam ellenállni a padlós árnak, illetve ami nagy vágy volt, de már le is mondtam róla a Roxfort Express és Roxmorts 76423 állomás. Nem tudom volt-e még más, nekem ezek volt nagyjából radaron.
Az egyetlen dolog ami aggaszt, hogy ez ugye BF után volt, ezek úgy el lesznek havazva, meg annyira nem lesz dobozuk, hogy félek túléli-e a pakk a szállítást
-
Llew
senior tag
Most kiváncsiságból visszakerestem
Kint 35 euro az alapár, ami 400-as arfolyamon Is csak 14 000 Ft lenne.
Most akciosan 30 euro, az meg 384-es árfolyamon 11 520.
Persze mivel itthonra nem szállitanak, így erre rájön a logisztika (ismerős beszervezése, vagy útbaejtés, +idő, stb.) de azért a +100% felár nem biztos, hogy megéri. -
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Azt kívánom mindig ilyen gondjaid legyenek az életben!
Egyébként átérzem, panel, gyerekkel, nem sok hely van, de ami van, az sincs már
-
LÁZ
Topikgazda
[5 szinten ledes minifig display itthonról] , ahogy nézem 14cm széles, szóval speed championsra/brickheadekre is simán jó

pro tipp, döntve jobban mutatnak a verdák
ps. már egy ideje nézegettem ezt, de csak németből lett volna, itthon még nem láttam
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
myrenne66
üzenetére
a bricklinken meg tudod nézni, hogy mennyiért mentek el pl az elmúlt 6 hónapban, az a realitás, ha pedig többet akarsz érte, akkor ebay/licit, hátha vmi fanatiknak feltűnik....
ps. az itthon mennyit érhet sztori nem igazán mérvadó, mert ha vkit komolyabban érdekel, akkor úgy is a bl-el kezdi a nézelődést

-
-
myrenne66
újonc
Sziasztok!
Shaquille O'Neal (nba022) 2003-as minifigurája tökéletes állapotban mennyit érhet itthon? Bricklink alapján olyan 15 ezret mondanék reálisnak, de ha figyelembe veszem azt, hogy mennyire kevés van belőle, akkor olyan 20-25 ezer forintot valós lehet adni érte?
(se nem kereső, se nem hirdető poszt)
Előre is köszönöm szépen!
-
HUN_Sector
őstag
friss "retardált" készlet lista
[link] -
London Lego Bus meg az Ideas Micimackó ment fel a legkisebb gyerkőc szobájába, így lett neki hely. Küzdök amúgy én is, most visszabontottam a Barracuda Bay-t a könyvespolc tetejéről, oda ment a Saturn V meg az Apollo Lunar Lander és talán még elfér ott a Discovery. Dobozban van még a nagy Ecto-1, Blacksmith, a 2 Jona Kramm féle gombakészlet, Transylvania, Endurance, szal van baj gazdagon..
-
ripla
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Irigyellek. Mármint hogy van helyed kirakni valahová, nekem ez miatt van dobozban még mindig, már vagy 1 éve.

-
Krajczi
tag
A barátom 10 éves fia születésnapjára megkapta K-2SO-t [link] , de kifogott rajta, ezért az anyukája megkért, hogy segítsek. Érdekes építés, még sosem volt kezemben ilyen fajta készlet.
De mivel a 4 éves lányomnak nem tetszett (bár összeépítve már játszott vele), így a kedvéért összeraktuk a City - F1®-es boxutca és személyzet, Ferrari autóval [link] nevűt. Nálam ez vág a profilba.
A lányomnak is jobban bejött, beszállt a rakásba is és már menet közben játszott vele. Persze az autó nem egy SC
, de az alapvetően Town-stílusú városomba jobban illik ezek mellé: [link] [link] , bár még így is kilóg felfelé.
-
balint82
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Összedobjátok nekem? Eskü elmegyek érte megveszem és megnézem .
-
-
joe-ker
senior tag
Gyűjteményem bővítéséhez keresek ébresztőórákat.

-
gaga33
tag
Én ezt hoztam el 72k alatt
[link] -
balint82
senior tag
Auchan (Budakalász), lehet nem csak lokális akció:
-
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Igen, kocsikkal már 30-35 simán. Nekem nem jönnek be normál kocsiként sem, meg ha karivonat lenne amúgy is más kéne hozzá.
De ha kellenek akkor érdemesebb egyben venni 40 alatt. Talán azért akcióban lesz még vmi... a 25k-s ár beírva rémlik, de én nem láttam annyiért az biztos. Elég extrémnek is tűnik ha volt is.
@HUN_Sector
+1
Jófogáson is szoktam nézelődni és van ki kiírja, hogy kompatibilis... meg van aki a Lego szó elhagyásával "közli", hogy miről is van szó. A vélemény ugyanaz. -
balint82
senior tag
Sajnos
behúztam a gotham dioramat (76271) 86e áron, nagyon régóta szemeztem vele.Nem bírtam ellenállni neki, utána el is fogyott.
-
Elmör
őstag
Szerintetek 20 éves srácnak Karácsonyra jó ajándék lenne a közel 1000 darabos Űrdongó? Végülis 18+ szett.
-
apholyon
aktív tag
Nekem is ugyanez, kari-vonatnak kellene, de csak a vonat + kocsik, épület meg figurák nélkül is akár, de nekem nem jött ki olcsóbban BL-ről sem (bár + két kocsi lehet megdobta). 30k körül instant venném, de még 37 is elgondolkodtató lett volna, ha ránézek épp akkor, lehet, hogy ugrik a kosárba
Egyébként nem ez volt 25k-ért madarasteszkóban nem régen?
-
Bencus88
nagyúr
sajnos én is a negatív csoportot erősítem az alazaval. Csak rossz tapasztalatom van róluk, soha többet
-
sb
veterán
válasz
po1son
üzenetére
Én se nagyon rendeltem tőlük mióta csak Etele személyes van. (Meg amúgy is sok kamu sz*r lett rajta szvsz. Allegro piactérről eddig csak jó tapasztalatom van. Random bárkitől rendelek ahol van némi visszajelzés. Ha nem is sikerült mindig 100%-osan de látszott, hogy törekednek a normális csomagolásra, eddig ajándék minőségi szintre megérkezett minden.)
Alza nálam személyes és 90% bubifóliás az üzletben lévő boxukba is. Néha nem hibátlan de engem ilyen szinten nem érint. Meg ott is igyekeznek azért foglalkozni vele, lásd a "felbontott" csomagokat amikről eddig csak jó tapasztalatom volt. Bontottként full gyári zárt dobozt kaptam legtöbbször és csak minimális doboz/festékhiba volt rajta. Mégis így adták el, jóval olcsóbban.
-
apholyon
aktív tag
válasz
nemorino
üzenetére
Nem akarom szaporítani az off-tengert, de keress vissza ("alza" kulcsszóra), dióhéjban: két véglet van: van, aki elégedetlen vele, mások nagyon is elégedettek, nem nagyon van neutrális vélemény.
Saját személyes tapasztalatom évek óta az, hogy kifogástalan állapotban kaptam meg eddig mindent, de a visszaküldés is problémamentes és gyors, amennyiben szükséges. Sosem fizettem semmi pluszt és minden tökéletes állapotban érkezett eddig, Alza+-szal meg ingyenes a szállítás (és nem mellesleg fél nap alatt kihozzák).
-
po1son
addikt
válasz
RangerFox
üzenetére
Visszasírom azokat az időket, amikor még boltban volt lehetőség személyes átvételre rengeteg helyen az eMagnal.
Etele nekem kiesik, ezért sokszor Alza mellett döntök.Box lehet sokaknak kényelmesebb és praktikusabb, de ha sérülten érkeztek a termék, akkor mehet hetekig a csere/visszarú mizéria.
-
-
sb
veterán
válasz
Melezor
üzenetére
Elvileg most decembertől EOL, német boltlistákon már nincs is sok belőle. Itthon se volt, most kicsit hosszabb még a lista, de sztem jó áron már kevés esély lesz. (Allegro-n van még 44-4k kuponnal most).
Én elengedtem, nekem csak a mozdony+szeneskocsi kéne (az se feltétlenül pont ez és pont pirosban, de teljesen jó lenne ez is, leginkább karácsonyi vonatnak mert abból se kell az új elvből
), BL-en 15-20 között úgy néztem meg tudom oldani, valószínűleg maradok annál.Ehh, most látom, hogy volt Hotel is. Mindegy, úgyse fért volna el.

-
nemorino
tag
Az Alza mostanában hogy csomagol? Van rá esély, hogy sérülésmentesen kapjak legót tőlük?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)