Hirdetés
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Lehet hozzáigazítják a Technic FF toyota supra mk4-hez.
Ha így van, akkor az is elképzelhető, hogy ebből is lesz egy sorozat. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
hami85
üzenetére
Ezt nem is értem miért adják ki újra ilyen rövid időn belül. Itt-ott kicsit több részlet, meg máshogy vagy kialakítva a tető, kasztni + más felni + kerék kombináció.
Nekem egyenlőre jobban tetszik az első verzió, ez is van meg nekem.

#95225sb: A Supra viszont nagyon jól néz ki! A Porsche GT3RS után most kicsit pihentetem az SC vonalat, legalább az év második feléig.
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem a gombák nagyon bejönnek, de a City készletek közt is vannak nagyon jók is. Kár hogy a helyhiány miatt teljesen megakadtam a várossal, ráadásul megint elkapott az érzés hogy kell-e ez nekem? Hihetetlen ez a Lego dömping, ami egyrészt tényleg jó, másrészt bennem pont ambivalems érzéseket kelt. Attól még jók és szépek.
-
Throme
veterán
Szerintem a a city készletek nagyon jók. A vonat bejön, de már nem veszek, mert bevásároltam HP vonatból, ami a téli faluba ment. Ez a city-s kisebb, jobban elhelyezhető, viszont nincs hozzá rendes állomás, cserébe tuti olcsóbb is, már a licenszet tekintve is.
Nézem én is ezt a dodge charger-t és szerintem is keskenyebb, de ez nem akkora hű-ha szett, hogy kellett volna belőle egy kvázi ismétlés, pláne ilyen hamar.
Én nem nepper szemüvegen kerszetül nézem a szettek megjelenését és örülök, ha valami újra kijön, vagy kicsit más formában.
Nekem is segítség volt anno a téli szettek közül a Toy Shop újra kiadása.
Persze ment a fikázás, de - feltételezem - többen örültek a kiadásnak, mint az ellentábor.
Volt olyan is aki azért nem örült, mert így egy újabb évet kellett várni egy újabb szettre.... hát baromira sajnáltam
Az SC suprának és PW-nek örülök nagyon. Gyűlnek az FF autók.
Legutóbb Suki honda s2000 verdája jött ki és természetesen megvan.
Korábban volt olyan év, hogy kihagytam az SC autók közül párat, mert nem jöttek be. Kb 2 éve viszont mind tetszenek. Nemsokára jövök a porsche GT3-al, amit már volt, aki itt megépített és bemutatott, de szerintem szuperjó lett.Creator óriáskerék jól mutathat, ha valaki várost épít és lesz benne egy szórakoztató park is. Pláne, hogy ebből a szettből lehet még építeni körhintát és egy másik forgó akármit...
#95222Tony21
Nagyon klassz lett a hadihajó és a repcsi is hasít.
A szín is dob rajta, tudom a pic-up színe. Nálam azért megmarad egyben, nem lesz belőle hadihajó. Egyébként ez is egy egészen jól MOC-olható szett.#95226Petya25
Nekem is megvan ez a Corvette és tetszik, annak ellenére, hogy érte kritika az elejt. Nem lett tökéletes, de összességében jó lett, örülök, hogy megvettem. -
Petya25
őstag
Corvette C1
https://youtu.be/jmQCKkmjnA4
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Csak magamat tudom ismételni: a Lego is azt csinálja, +flood amiből még nem volt. Bármi, csak sok legyen.

Már a régi leak listák kapcsán is bedobtam ide, hogy még ki sem futottak dolgok, de jönnek vissza. A Dodge... talán kisebb? annyi a különbség? A kalózhajó szinte ugyanaz. Vár, stb... Suprából hirtelen megjelent kettő Technic+SC, úgy, hogy közben van másik Technic is. Persze Dodge is... Creator óriáskerék... honnan ismerős?! City hullámvasút, még a mechanika, felépítés is ugyanaz mint az előző.
Aki lemaradt a régiekről annak jó, más szempontból meg marad a copy-paste flood.Persze van ami jó, óriáskerék pl. nekem nem volt, érdekes lehet. City szokásosan jó, munkagépek főleg. A villamos egynek jó, de nem túl extra, olcsón jöhet. A vonat viszont bejön. Ha minden igaz olcsó lesz (?), és akkor megvan a karácsonyi (díszített) + "normál" nosztalgiavonatom, esetleg +1-2 kocsi, vagy nagyobb kocsik. Egyszerűbb mint a HP-s, de nekem bejön a karivonatok túl béna formájához képest, a kettő között jó szvsz, ill. pár részlettel könnyen feldobható.
Pár kép kiemelve:

Bónusz, szokásos Friends virág-bódés jóság városba (és tandem bicikli, mert az belefért
), plusz szokásosan eltalált, City-ből hiányzó ház:
Muníció a gombafaluhoz. Nekem bejön:
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mozaart
üzenetére
[ Star Wars ] Magazin

Dátum: 05.22
Clone Trooper, 327th Star Corps (Phase 2) -
ssgk
aktív tag
The Thieves of Tortuga: https://www.lego.com/cart?product=910053
Mushroom Village: https://www.lego.com/cart?product=910051
Antique Shop: https://www.lego.com/cart?product=910050
Adventure in Transylvania: https://www.lego.com/cart?product=910049
Popcorn Wagon: https://www.lego.com/cart?product=910052
Edit:
Link kosárba akit érdekel. (Így ha van készleten nem kell szórakozni BL el egyből kosárba rakja). -
Tony21
tag
Ha már hajó ... 10290 pickup újragondolva ...

-
tibaimp
nagyúr
Következő nagy 1:8-as Technic autóról van valami szivárgás, infó?
-
Mozaart
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
Igen. Ahogy hirtelen néztem ennek a pofázmánya másabb mint a korabbinak. De lehet ez még csak leak foto igy elteres lehet.
Ha kivarsz ujabb kiadasra ott a kompromiszum annyi h ujragondolas lesz. Valamit kihagynak. Mashogy alakitanak ki. De még igy is jobb igen mint egy tularazottabb regebbit huzol be. A lenyeg h tudsz valasztani.
-
hami85
aktív tag
Ahogy látom lassan betárazni legót tényleg nem lesz értelme... 2 évente kijön majdnem ugyanaz..
Ez nekem anno kimaradt majd most beszerzem.
-
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Anno én is vettem valami polybag kalózos cuccot, a stuntz sorozatból megvettem a kalózos tematikájú szettet, meg jött hozzá csontváz, és ágyú is. Aztán webshopokban kerestem plusz kalóznak való minifigeket.
Cseréltem a kormányt, tettem a hajóba további kincsesládát....Örülök, hogy bővül a kalóz szekció a creator 3in1 sorozatban. Igazából több szettből kijön pár építmény is, szóval lehet "világot" építeni.
Nekem viszont kimarad, a hogy a vár is. Nincs hely és a "kötelező" vár és hajó megvan már.#95213tocsek18
az se kevés, bár én a 11k kockát is bele láttam, annyira nagy.
Minifig-ekből sosem elég, a 10 már nem rossz, de beleférne 20 is és köztök nagyobb lények, meg civilek.... -
Throme
veterán
Az a 11377 a dbszám lenne?
Kap csóró 3 figurát? Oké annyit nem lehet belepakolni, mint a filmben láttunk....
Ehhez aztán kell a hely és a pénztárca (teli).#95208Dilikutya
A 31109-en van kormány. Igaz egyszerű megoldás, nem a sztenderd hajókormány, de van.
Szerintem ezen at új szetten is van. Ott a kalózkapitány mellett mintha lenne két kiálló rúd, ami a kormányt feltételezi nekem.
Szerintem ez is jó lett, persze hasonló, de legalább viszik tovább ezt a vonalat x év után. -
Soja
aktív tag
Sziasztok,
lehet, hogy kicsit off a kérdésem, de hátha van tapasztalat, tudtok segíteni.
Lego világítás témában szeretnék tájékozódni. (nem eredeti Lego cuccokkal, mert ilyen alig van , egyébként pedig a sokféle kínai, legohoz passzoló verzió minden tekintetben többoldalúbb, jobban variálható, stb.
Nézegetem őket, és igazából úgy látom, még ezeken belül is különbőző rendszerekre lehet letenni a voksot, viszont onnantól kezdve a választott rendszerhez kell igazodni.
Az a kérdésem, hogy kinek mi a tapasztalata, honnan, mit érdemes venni?
Én amit keresnék (az indukciós is jó lenne, de ezt már elvetettem) az a következő lenne:Ledek számában ne legyen korlátozás (láttam 50-100db-os megoldást), ezek esetleg legyenek sorba köthetők (is), egy központi boardra csatlakozzanak. Ha több csatlakozó kell, akkor lehessen a board-okat tovább osztani. A ledek valahogy legyenek a Lego kockákba integrálva (ne kétoldalú ragasztóval keljen bohóckodni). És fontos lenne, hogy legyen mágneses csatlakozó, amivel mondjuk egy modular épület szintjeit lehet megbontani és visszahelyezni úgy, hogy ezek a mágnesek megteremtik az áramátvitelt visszahelyezéskor. Nem lenne baj, ha nem lenne méregdrága
Én, amit találtam, elég drága megoldás, de ami még inkább kérdéseket vet fel, hogy egy shop csinálja ezeket, de vajon meddig? Egyszer csak azt mondja, hogy vége, akkor vége
Ki mit tudna javasolni?
Köszi
-
LÁZ
Topikgazda
csirip csirip

-
-
Pötyi
őstag
válasz
Derron
üzenetére
_Elképzelhető_, hogy a készlet nettó ára ugyanannyi, ojróról átváltva forintra, csak a rárakódó ÁFA mértéke más a két országban.
A szállításról meg azt gondolom, hogy minél nagyobb távolságra szállítasz, annál többe kerül. Csehország közelebb van, onnan tán még belefér a szállítás. Németország messzebb van, többe kerülne a leves, mint a hús, nem érné meg.
-
Derron
senior tag
Sziasztok! Közeledő Star Wars promóció miatt böngészem a Lego oldalát, jól látom, hogy a külföldi oldalakon lényegesen olcsóbbak a készletek? Sajnos a német oldalról rendelve nem szállítanak MO-ra, amit még mindig nem értek, mert tavaly mikor rendeltem csehektől jött a csomag, szóval küldenek ők külföldre ha akarnak.
-
sb
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Formára elég jól illeszkedne a hajtóművekre a Tintin rakéta... csak kicsit hosszabb és kevésbé karcsú. Persze a nagyobb mérettel már a többi rész sem lenne arányos.
Amúgy menő és jöhet minél több.
@maross
Szerintem annyira nem rossz ebben a méretben Shrek sem. Szamár még jobb. A kérdés, hogy ha "nem rossz" kategória akkor van-e rá valós szükség. De biztosan veszik majd, újabb figura/ip/célközönség lefedve, akár 1-1db vételre is, nem hosszú távra.szerk: 1400db, 60k? Hogymiii? Így akkor mehet a zúzóba.
Nem néztem volna ki belőle.Ránézésre Macó kategória volt, 570db, 16k. De ez 30Ft/db. Shrek meg 50Ft/db.
420-al számolva 67k. A két fig. legyen 2*maci: 1100-1200db, akkor ugyanaz a darabszám=32k. Plusz sallangok +200db, én ezeket nem is áraznám, már korábban kifejtettem, 32-35k. De árazzuk, legyen 40k. Akkor hogyaf*ba kerültük 65-70k körülre (Most az árfolyamtól tekintsünk el, a másik is ugyanazzal van HUF-ra árazva... és licensz is van.)
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Mivel ezek erősen munkaközi fázisok így elfogadom a kritikát. Ma 5. napja hogy dolgozom rajta. De eléggé organikus forma miatt nincs könnyű dolgom.
Hajtóművel tisztában vagyok: a lego verziója azért hat jobbnak mert ott megtöri a sok hiányzó/kilátszó motor alkatrész az egységes formát. De mint mondtam még prototípusban vagyok.
Orra: mivel itt egy az egyben a lego arányát tartom, nem értem mi a széles.

Ívváltásra most dolgoztam rá. Nézz rá, valamicskét azért javult.
Pilóta fülke előtt pedig igen bazinagy fennsík van az eredetin is, itt sem értem mit mondasz.

Sokan írták azért veszik meg sokan mert eszébe jut a régi N1. De a mandalórit kell nyomni a most új film miatt.

Találtam egy 3D-ben körbejárható modellt , még a pilóta fülke is megvan benne. LINK
És bocsi, egyelőre csak itt tartok

tag: naboo n1 n-1 starfighter moc
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Mozaart
üzenetére
Nem rossz de a hajtómű gondola ebben a formában köszönőben sincs nálad az eredetivel mert a dupla kupos forma elveszett és hengerré vált. Az orra túl széles lesz élőben a farán meg nagyon el fog ütni szerintem az ívváltás az R2-es vonalában alul. Ill a pilóta fülke előtt lesz egy bazinagy üres fennsík ami az N1-esen nincs ott.
Ha ezeket tudsz finomítani akkor marha ígényes MOC lesz.
Az első UCS az elmúlt időszakban amitől elkap a birtokálsi vágy, azt hiszem tudom mivel fogom ünnepelni a nyarat.

-
Throme
veterán
76274 Batman szett.
Ez az animációs sorozatban látható autót eleveníti meg, legó kockákból.
Kockásember videójában láttam meg, hogy van ilyen szett és még kapható.
Szerettem ezt a sorozatot.
Építés alatt elkezdtem újra nézni.A szett nem bonyolult, hozza a rajzfilmben látható verdát.
Egyetlen negatívuma, hogy nem eltolható a szélvédő (ahogy az a rajzfilmben látható), viszont kihajtható, ami jobban tetszik, mint a speed championos levétel.A fegyverzet ad egy plusz játéklehetőséget a kilőhető kerek 1x1 csempékkel (gyerekek vigyázzanak).A játszhatóságot segíti még a 3 minifig, amikből az egyik természetesen Batman.
A köpenye nem szövet, hanem elasztomer.
Pozitívum, hogy a figurát köpennyel együtt is be lehet ültetni a járgányba és becsukható a szélvédő fedél.Még egy funkciót meg kell említeni és ez a hátsó láng forgása, ha az autó mozgásban van. 2, differenciálműhöz használatos
Lámpákat is mind megkapjuk, igaz elől matrica.A forgópad és a kis plakett azoknak szól, akik nem játszani veszik meg, hanem a nosztalgia vezérelte a vásárlást.Szépen ki lett állítva a vitrinben (sikerült helyett szorítani neki)
Nem tudom a Batman rajongók közt mennyire népszerű ez a szett.
Animációt elindítva jó móka az építése.
-
tibaimp
nagyúr
Üdv ismét!
Vettem pár új szettet, igaz a Merci nem Lego, hanem Matel féle Hot Wheels. Egészen érdekes megoldások voltak benne, viszont még van hova fejlődnie a márkának, mert a darabok nincsenek olyan minőségűek, mint a Lego!!
-
Petya25
őstag
Ó bakter elcseréltem a linket és már nem tudom javítani...
Sebaj keresztben lehet megnézni
Flintstones
[link]
-
Petya25
őstag
Ford F150 Raptor
[link]
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Éppen utazom igy volt idom elmelkedni. Igyekszem igy kialakitani a vázat hogy bizonyos arany fém paneleket le lehet pattintani. Ahol latszik a motor es a fa fáza akár egy vilaghaborus harci gépnek.
Persze kiderul majd sikerul e.Szóljatok ha sok most belolem.

tag: Naboo N1 , N-1 starfighter
-
LÁZ
Topikgazda
neisgörgessüktovább
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Bocsi de nincs 200 évem 3% nelkul lakashoz jutni. Igy marad a mese. Akinek van sajat ingatlanja annak nyilvan viccnek hat. De aki eppen benne van nem nevet annyira.

A panel ár vs ujepitesu ára pedig még folyamatban. 1 hónapos interjuban hallottam ami Balogh-gal volt.
Hangsulyozom ez a 3% lakoparkokra fog vonatkozni. Nem egy premium panoramas lakasra.De engedjuk el.

-
Neurotoxin
őstag
válasz
Mozaart
üzenetére
Ugye tudod, hogy amit a panel nm ár és új építésű lakás nm árra írtál, nem igaz! Volt egy idő, amikor egy jó helyen fekvő óbudai panel került nm áron annyiba, mint egy ~10 éve épült zuglói "újépítésű". Most már egy zuglói "álomotthon"
sokkal drágább, mint egy III. kerületi panel. Az ilyen 3 %-os támogatást meghagyom annak, aki hisz még a mesében. Ezek az előző kormány általi "támogatások" még egy jó nagy pofont adtak azoknak, akik ingatlant akarnak vásárolni. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Minden tetszettek ezek a kocka BMW-k.

@kbalage2
Köszi, gondoltam hátha összefügg az anyag témával. Van mozgás az árakban PaB-on, de egy ilyen 5x szorzó az ott is elég kirívó. Főleg alap elemnél.
Anno anomáliának tűnt, előfordul félreárazás is, de ezek már jó ideje úgy maradtak, sajnos nem volt véletlen. -
Petya25
őstag
Alfa 155 DTM
[link]
-
Mozaart
aktív tag
Csakhogy legoról is beszélgessünk. Kijött a N1 anyaga 1 napja.
A szememben ez már amúgy nem UCS kategória. Túlságosan látszik mennyire beleszólnak nekik odafenntről. Nem követhetik szorosan a formát. Más kérdés, hogy az N1 formavilága nagyon organikus.
Interjú a tervezővel.
Lego oldala.

És bedobom hol tartok most én.
Nem mintha egy súlycsoportban lennének egyelőre.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Túl finoman fogalmaztam. Nyilván nem cél semmiképp, hogy ne bírja a kocka.
Ha már transparent elemek - bár már kérdeztem - nem tudsz róla, hogy miért drágult ÖTSZÖRÖSRE azok ára bizonyos elemeknél? Nem mind, de itt felmerül, hogy esetleg vmi váltás van a háttérben. (Bár azt is ugyanúgy el tudom képzelni, hogy tök más, méret, akármi szerint áraznak elemek, ahogy tetszik nekik...)@Throme
Nálad akkor az autó elől van a prioritási listán. Plusz nem is vagy vele határon. Ha nem vág földhöz +20% ár akkor rossz példa vagy. Mások simán átállnak, akár autóról, akár másról ha szükséges és nem tudják máshogy megoldani v. az kisebb prioritású. Lehet, hogy van akinél extra vagy spec státuszban van az autó, de tömegben inkább közlekedési eszköz. De mondom, sztem ez bármivel így van.@Mozaart
...nem döntene rekordokat újra és újra az eladásokban.
vagy az összes vásárlóval van gond világszerte
Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Hülye világ van. A Lego nem szar, de sok más szar is jól fogy.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
A LEGO egy rakat különböző műanyagot használ, pl ez egy igen hasznos cikk a témában, ezen kívül folyamatosan kisérleteznek új anyagokkal és megoldásokkal. Egy-két esetben én is találkoztam tolerancia-problémával, de tapasztalataim szerint ez inkább alkatrész-specificikus, és nem feltétlenül a felhasznált anyaghoz van köze.
-
Throme
veterán
Ezt úgy írjátok, mintha az álom 595-ös áron vett benyával élmnyautózna most a magyar, miközben előtte 2 ft emelésnél már világvégére készült.
Aki eddig bicóval megoldott mindent, az most is megoldja, aki nem tudta, nem is fogja. Én még 2k huf-nál is autózok. Lemondok minden másról, ami nem szükséges az élethez....ha meg elfogy a benya veszek egy villanyautót a Lego helyett
-
hami85
aktív tag
válasz
kbalage2
üzenetére
Ezt értem amit írsz, de azért a minőség nem ugyanaz... Több szettet szedtem szét az utóbbi időben átépítés gyanánt és hát nem sok tartás volt az elemek között.. Ez azért valamennyire szerintem ez köszönhető az újrahasznosításnak és más anyaghasználatnak. Pár évig otthagynám a polcon lehet szétesne magától

-
kbalage2
aktív tag
Azért vicces lenne a lebomló LEGO, ezt még ragebait szinten se gondolhatja senki komolyan
A cél a minél nagyobb arányú újrahasznosított és/vagy bio alapanyag használata, ezzel kűzdenek leginkább. Amennyire én tudom egyelőre csak bizonyos flexibilis elemek készülnek valami bio-mixből, pl fák. Volt egy hosszabb teszt projekt PET-újrahasznosításra, de tudomásom szerint az nem hozta a kívánt minőséget, így azzal leálltak. Egyes áltlátszó elemek tartalmaznak még bizonyos mennyiségben újrahasznosított műmárványt vagy mi a túrót 
-
Mozaart
aktív tag
Igazából márcsak egy lepesre vagyunk attol hogy a Lego elkezdje gyartani a regi szetteket ujra.
De erre is mar lattunk peldat barracuda kalozhajo eseten. Ezzel engem biztos megvennének.
Viszont az a gondom hogy ujragondolással teszik. Ha egy az egyben kiadna egy regi szettet csak uj dobozban.. arra vágyok..
hm. Lehet piaci rést talaltam. Befektetot keresek.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Én nem így értettem az biztos. De szerintem minden Legót szerető (nosztalgikus=tehát ember
) jó érzéssel néz rá a régi szettekre.
Viszont mégiscsak van más paraméter is, mint a nosztalgikusan melengető érzés és a tetszés:
- Minőség: nem csak repedés, ilyesmi ami nyilván ugyanúgy meglehet régi szettnél, fárad azért a műanyag, akár van a misztikus régenmindenjobbvót faktor, akár nincs. (Clip, stb... régen is tört szinte mind, sőt, strukturálisan biztos, hogy stabilabbak az új verziók). Szóval nemcsak ez, hanem lehet kopott, karcos, megfakult, elszíneződött, stb...
- "Szakmai" igényesség: vannak újabb és egyértelműen komplexebb, szebb-jobb készletek a témában jó eséllyel.
- És itt jön be az ár/érték. Amikor az ugyan tetszetős, de kopott/törött vagy legalábbis erősen a rizikót hordozó X darabos cuccra kéne kiadni 3x annyi pénzt, mint a mai, friss, komplexebb, szebb-jobb 3X darabosra akkor ezeket a faktorokat - én legalábbis - már együtt mérlegelem.Szerintem ez egyedi szetteknél működik aminél tényleg felülírja az egyedi ragaszkodás a többi szempontot. Mondjuk most modular gyűjtésnél az, hogy egy régi, 3x árút megvegyek vs. maiból veszek 3db-ot azon az áron... az elgondolkodtató úgy, ha nincs kiemelt modell, "csak" mondjuk 10 kifutott amiből jó lenne bármi.
Autó: sztem alapvetően kényelmi termék az autó sok esetben nálunk. De igazából másnál is működik: na nincs rá zsé, leteszik, de legalábbis arra korlátozzák ami muszáj. Ez mindenben működik.
@Crus:
Egyetértek. De a Lego szerintem nem lebomlót akar gyártani, én nem emlékszem ilyenre. Arról volt szó, hogy zöldebb legyen a gyártás (más alapanyag, kevesebb olaj, stb...) és maradjon ugyanolyan minőség...
Az más kérdés, hogy "De sikerült?!?"-e.
-
Crus
addikt
válasz
RapaNui1
üzenetére
Nem nagyon járkálnak már idehaza az emberek étterembe és szállodába sem. Sok bezárt, vagy keményen küszködik, vagy megpróbál alsópolcos anyagokból dolgozni, aminek a vége a vendégek elpártolása. Itt is igaz, hogy csak a legerősebbek tudnak fennmaradni.
Nem spórolnak üzemanyagon, mert a piactorzító ársapka még kitart, de úgy nagyjából nagyon max 1.5 hétig lehet ezt fenntartani, utána elfogy a tartalék és hál' égnek visszaáll a rend. Ha 900 Ft lesz egy L dízel, akkor annyi. Élelmes a magyar, majd megoldja bringával, e-rollerrel, gyalog, tömegközlekedve, csoportosan autózva, ahová meg nagyon kell oda meg továbbra is használni fogja és benyeli a magasabb árat.
-
RapaNui1
aktív tag
Pár botanikai cucc most nagyon jó áron kapható az euronicsban, akit esetleg érdekel nézzen majd rá.
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
A Lego alkatrészek NEM szabad, hogy bármilyen szinten lebomló és "környezetbarát" műanyagokból készüljenek, ugyanis pont az lenne a lényegük, hogy iszonyú tartósak és időtállók legyenek! Pont azzal lehet óvni a környezetet Lego témában, hogy rendkívül tartósra készítik az alkatrészeket, melyek így biztosan nem a kukában, hanem a legrosszabb esetben egy óvodában kötnek ki!
Ellenben ha egy alkatrész reped, törik, fakul az hová kerül? Pont oda, a kukába, ahová nem szeretnénk több szememet tenni, főleg nem 40-50 Ft-os db. áron.
Aki a Lego alkatrészeknél ezt a környzetbarátabb anyagot erőltette azt nagyjából addig kéne gyalogoltatni Lego kockákon míg térdig le nem kopik a lába... gyak. egy elmebeteg ön és közveszélyes idióta.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Üzemanyagon nem fognak spórolni, mert - csak tippelek - az autósok 5% élményautózik, a többinek használati tárgy a megélhetéshez és persze kényelemhez, de amíg bírják nem ülnek át a gyatra tömegközlekedésre. 1500 ft-nál is az autót választják és másból fognak leadni (pl legó).
-
Throme
veterán
"20 évvel ezelőtti várra"
Ez a másik, hogy a Lego minőséggel is gond van, legalább is itt-ott lehet róla hallani. Az elképzelhető a "régen minden jobb volt" működik a régi legó szettekre, mert akkor még nem foglalkoztak ennyit a környezetvédelemmel és a lebomló műanyagokkal.
Mégis bemászott a köztudatba és nem alakulhatott ki egy sztereotípa, ami miatt régi szettek iránt csökkent az érdeklődés? -
RapaNui1
aktív tag
1809db 100k ár mellé a fénykard amit majd dögivel árul a baravostore is. Sajnos ez is már csak annak lehet jó aki ténylegesen akarja megveszi es ki is rakja az N1-et és mellé teszi a kardot vagy a vételárat csökkentendő eladja azt. Viszont a tapasztalatok alapján nem lehet a gwp-t már annyiért eladni amennyivel olcsóbban később beszerezhető lesz maga a készlet
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezt aláírom. Én 120-ért vettem és nekem anno már az is elfogadható ár volt, de az hogy 90k vagy épp 99k szerintem már nem nagyon oszt és szoroz.
Ma bementünk a KFC be és otthagytam 10k-t, szóval az a mai világban már szinte semmi sajnos.
Itt 10k-n variálunk, de ha elmegyünk étterembe, wellnessbe vagy bárhova vajon mennyi az annyi, ja és most hogy ennyibe kerül az üzemanyag vajon spórolnak az emberek? Soha nem láttam emmyi autót az utakon mint mostanában, szóval a 99k szerintem is jó ár, de biztos lesz meg olcsóbb is. -
LÁZ
Topikgazda
darksaber az N1-hez
-
sb
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Itt nincs. És máshol is kevesebb (infláció, lakhatási gondok stb...)... viszont a Lego folyamatosan 15-20%-okat nő évről évre. Szerintem más területeken: új piac (Kína?) és új témák, új megszólított réteg.
És a készlet/témadömping. Sűrű fillér (
, ezt Lego árazásnál nehéz volt leírni) inkább... eseti vásárló is jó. ha behúzol valakit aki 0db készletet vásárolt az utóbbi 30 évben és most vesz évente 2 virágot akkor már oké. Nem AFOL-okért harcolnak, hogy vegye meg 100 készlet után a 105. készletét is.Szóval pénzszűke helyett sztem átalakult a kínálati oldal is szerintem. Ahogy Throme írta: amúgy is jönnek újra kiadott cuccok is, meg mindenből IS, új/régi készlet/téma. Lehet, hogy én is csak abban a fázisban vagyok, de már kevés a musthave érzés... majd lesz újabb, lesz másik. Még BDP - ami ritka szetteket takar - is kezd ennyi széria után ebbe a fázisba csúszni nálam. Tök egyedi készletek, mégsem érzem sokszor, hogy lemaradok örökre bármiről...
Ezt a túlkínálatot próbálják meglovagolni a nepperek egy "egyedi", 20 évvel ezelőtti várral pl. a mostaniak között.szerk: Ja és igen, alternatívok is. Ott meg hiába terít a Lego és próbál mindent lefedni, így is rengeteg rés üresen áll Lego oldalról.
-
Throme
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Nincs pénze az embereknek, vagy kezd begyűrűzni a kínai legó a köztudatba?
Egyszer vettem neppertől legót, mert 1 szett hiányzott a technic motorkerékpár gyűjteményemből.
Hát, mint akinek a fogát húzták, mert kifutott szett volt, pedig, akkoriban nem voltak ilyen brutál árak.
Soha többet, amúgy is kiadnak mindent csak kicsit más formában, időről-időre (ritkán az ). -
hami85
aktív tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Én is próbálok szabadulni a régebbi bontatlan szettjeimtől... de hát szinte az érdeklődés is 0... Vinteden régen pörgött ha el akartam adni egy régi megunt, vagy megvett de összerakni nem akartam már és még ugyanazon az áron sem tudom eladni mint amiért x éve megvettem.. Én is úgy vagyok vele hogy akkor inkább ott rohad meg a szekrénybe
de érezhetően látható hogy kevesebb a költés Legora, még ünnepi szezonban sem nagyon pörgött. -
Mozaart
aktív tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Meg ne sajnáljuk a neppereket. Ha elszeretnék adni a legoikat. Arat csokkentenek ha nem kivarnak.
Ugyanez mostani lakaspiac. Egy hasznalt panel nm ara szinte ugyanaz mint egy 3% lakoparkos ujepitesu lakas nm ara. Ez budapest persze. Itt is vagy kivár vagy ha esze van arat csokkent.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
apholyon
üzenetére
Azért szerintem jól látható és érezhető a visszaesés a Lego piacon is. Soha nem adtak még hivatalos viszonteladók ekkora áresésekkel legót. Ott a példa a múltkori bravostore HP Roxmorts vagy Olasz riviéra szettekre, vagy most erre. Nem állítom hogy nem vesznek az emberek legott és hogy nem lehet eladni, de messze nem annyit és akkora haszonnal mint régen.
Ezen nem segít magának a Legonak az a hihetetlen termék dömpingje és palettája sem amit mára kialakítottak, hisz ha elmegy egy készlet majd jön helyette másik és egyáltalán nincs hiányérzete miatta az embernek.
Én ennek személy szerint örülök mert már régen beláttam ezt a dolgot és már rég nem veszek sem befektetési sem eladási szándékkal legot, viszont amit sueretnek megvenni idővel ( persze ha ki tudom várni) siman megvehető most már bátran ki merem jelenteni akár 40-50%-os kedvezménnyel is.
Sajnos a legrövidebbet itt azok az emberek húzták akik eddig Nyíregyről, vagy más úton szerezték be a készleteket és el tudták adni azokat tehát valahol a hivatalos boltok és a nepperek közt álltak és jo volt nekünk is mert 20-30%-al olcsóbban meg tudtuk venni a szetteket, de mostanra a 40-50%-os akciókkal a hivatalos viszont eladók beelőzték őket. -
-
Elmör
őstag
Megérkezett Allegroról a Tie elfogó, gyönyörű állapotú doboz, eredeti legos volt a külső karton is. 68K nem kevés, de ennyiért megérte (szállítás is benne van).
-
Mozaart
aktív tag
Egyik redditező AI-al csodát csinalt. Elesebb kép.
-
bcony
újonc
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
ohh banyek pedig rákerestem a "jack" és "10365" szövegre
Bocsi a figyelmetlenségért -
bcony
újonc
Ha valakinek aktuális ez most elég jó ár.

-
kbalage2
aktív tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Ehhez képest német Amazonról házhoz szállítva ~32k az Xwing, amiben van 5 tag, 2 Smart minifig, a brick, na meg egy Xwing

Külön BL-ről smartbricket venni max akkor érdemes szerintem ha pl. a Falcon-t veszed meg és ahhoz kéne csak plusszban. -
Zotyipotyi
tag
Pepitán 100k a Fekete gyöngy
-
LÁZ
Topikgazda
aki egy kicsit is kiváncsi a smartbrick-re, [bricklinken előkerült minden hozzávaló]
-
sb
veterán
Nade 420-425-tel vannak árazva, nem 400.
Oké, ha kb. évente korrigál egy cég és számít a volatilitás, ezért is írtam, hogy az sem mindegy mi a várakozás, egy fél éves eltérést nyugodtan át lehet ugrani, de itt már messze vagyunk.
Persze ha az a várakozás, hogy idén se lesz más és ez az erősödés csak átmeneti, akkor ez van. Eddig nem voltunk a kiszámíthatóság mintaképe. Inkább az ellenkezőjének. -
-
sb
veterán
Már 2025 óta viszonylag messze vagyunk tőle. Persze a kockázat nem arra mutatott, hogy fordulat lesz hosszú távon, de azért egy ekkora cég ilyen távon reagálhatna már a mozgásokra.
Én szoktam néha németektől rendelni. Úgy indul, hogy jóval előbb (kb. indulástól) és sűrűbben van meg a nagyobb diszkont. Megjelenés 20-25%, később 30-40%. Legyen 30. Erre 400 körül -5% árfolyamkülönbség, 380-nál már -10% rájön. Plusz az ÁFA gap 6-7%...
Össze lehet adni... német fizetés nélkül is.

On:
Kinézetre (pl. kerékméret) fura nekem ez az Unimog. De funkcionálisan ha ütős - sanszos: pneumatika van, ha az irányítás + felfüggesztés, 4x4, stb... gondolom megvan - akkor igazi jó Technic készlet lehet belőle. Sok funkció, megfizethető méret, kitérdekelhogynézki jeligére. Ha így van akkor sok ilyet még.Közben kijöttek leakek City-ről is. A munkagépek megint ütősnek tűnnek.

-
Crus
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
De azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Lego ezt ilyen gyorsan képes lereagálni? Meg itt most minden felpezsdül, mire leül a por, az nem 1 hét... hónapok.
-
HUN_Sector
őstag
A jelenlegi ft árfolyamnàl már igazán nem fair a 420-as árfolyam…
-
Gubbba
tag
Reddit-en jött velem szembe:
-
bordi10
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A drift kerekek nem illenek rá szerintem, a vas 5*
-
-
Petya25
őstag
Hazzard megye lordjai ♥️
https://youtu.be/hYodUwLeQTQ
-
Mozaart
aktív tag
-
LÁZ
Topikgazda
májusi erő
-
Petya25
őstag
Mini zongora :)
https://youtu.be/zRm-9goBekI
-
-
RapaNui1
aktív tag
Van pár jó ár allegrón is pl Star Trek űrhajó 110k-ért, bár én megfogadtam hogy 100k-nál drágábban nem veszem meg, inkább kivárom ha meg nem lesz annyi hát elengedem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Eredeti játékok OFF topik
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Hegesztés topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Arc Raiders
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), plusz szokásosan eltalált, City-ből hiányzó ház:

Nem néztem volna ki belőle.

, de ezt hozza a kocka verzió, szóval az jó lett.