Új hozzászólás Aktív témák
-
mert abban az árkategóriában amiben kerestem, ez a kettő volt raktáron (az inno3d még olcsóbb volt, ezért nem számoltam vele eddig... ) amúgy azért vagyok/voltam itt, mert mind a két oldalt hallani akarom + nem tudtam az ASUS gyengeségéről, ha nem kérdezem meg mindkét helyen...
de nyugi, szenvedéseiteknek lassan vége, holnap délelőtt véglegesítem a konfigot, és ahogy néztem, válasszak bármit, úgyis szívni fogok bármely márka bármely egyedével
ez a karmám
-
válasz
master(én) #5187 üzenetére
értem... erről hallottam már a hivatalos fórumján is, hogy a sata-val gondjai vannak néha...
akkor gigabyte...jah és inno3d, vagy passzív giga, eszembejutott, hogy volt inno3d és captiva is (utóbbi céget nem ismerem, ergo hanyagolnám)
-
válasz
VaniliásRönk #5185 üzenetére
azért ezek közt vacilálok, mert ami most van raktáron (hd-t nem tudom, hogy volt-e, de EN8600 silent és bliss 8600gt silent volt), ahhoz tudok most még kedvezményesebben hozzájutni, ergo ha rendelem, jóval drágábban... hd-t meg most nem kérdeztem, hogy van-e, de akkor ezekszerint a passzívokat ha megtámogatom egy ventivel, akkor bízhatok egy hd feletti sebességben... remek... akkor már csak a kérdés: asus EN8600GT Silent DDR3 256MB vagy Gainward Bliss SilentFX 8600GT DDR3 256MB ?
akkor legyen a gainward? (asus alaplap helyett meg gigabyte) -
játékfüggő, de ez talán segít:
PH középkategória teszt -
válasz
VaniliásRönk #5181 üzenetére
és az előzőekre? (8600 silent vs 2600xt + 8600 silent kézi tuninggal)
-
[link]
ez mennyire igaz? -
ja és a gainward-ból milyen eséllyel tudnék OC változatot csinálni? (értsd kicsit tuningolni, mert úgy néz ki lehetne, kéne lennie benne tartaléknak)
-
akkor is kötve van a kezem (illetve a raktárkészlet, amihez olcsón jutok hozzá)
-
raktárukban találhatók közül választok/választhatok... a videókari amúgy sem marad passzívon, megy rá egy venti
azt nem tudtam, hogy az OC változat gyorsabb csak a hd2600XT-nél... akkor lehet, hogy az lesz belőle akkor...
crossfire amúgy nem kell
-
ebből elég, beszéltem a boltossal, még nem kezdték el összerakni a gépet, így ha holnap bemegyek, másik alaplapot és videókarit nézhetek... A másik lehetőség egyébként bliss és inno3d 8600GT-k voltak (a bliss-t nézztem még, az tuti 256/ddr3-as, az inno nem 100%, de persze tudom, hogy ddr3-asat kell mindenképp venni)
akkor hamár minden eddigi ötletem le lett sajnálva
gigabyte alaplap és bliss (gainward?) 8600GT jó lesz? ja és az is passzív -
most mindenem garis lesz...
-
van rá 3 év gari, szóval ez legalább nem gond...
-
válasz
VaniliásRönk #5162 üzenetére
de mivel egyáltalán nem tervezek a feszekkel játszani, mint mondtam, teljesen alapon mennek, így ez itt nem gond nekem... az instabil feszültségeket meg majd meglátom (az MSI és ABIT alaplapjaimon sem volt betonstabil egy fesz sem...) Vizualitásra teszek, nem a gépet nézem, hanem a monitort...
de a feszingadozásokra majd figyelek mekkorák -
válasz
CPT.Pirk #5158 üzenetére
nekem eddig egy alaplapom volt (A7V333-X) és egy videókarim (A9200SE TD 128), ebből az alaplapot én öltem meg véletlenül (megcsúszott a csavarhúzó, és megkarcolta az alaplapot), de előtte egyszer megmentette a procimat (az első COP-os alaplap volt tudtommal
). Keresztanyámék máig nyúznak egy A7V8X-et, és kutya baja... A videókarim még megy tökéletesen (már amennyire egy 9200SE megy
)
pocsék tervezés alatt mit értessz?
-
-
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
"Egyébként ANUS-szal kimondottan jól jártál, gratulálok hozzá."
Ez kritika, vagy komolyan gondoltad? (mert tudod, ha nem mondják ki, nem érzem ki az iróniát adott esetben) Mert remélem tényleg jól jártam vele (azért majd megy rá venti, irtózom a venti nélküli videókariktól
)
-
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
mert sokat kérdezgettem itt a videókarikkal kapcsolatban olyan 100-150 hozzászólással (pár napja) ezelőtt, és itt írták, hogy inkább váltsak PCI-E-re, és gondoltam megosztom, mi lett a vége
-
na végülis megrendeltem a gépet... Asus M2N alaplap, 4000+-os Athlon64 X2, 4x1024 MB Kingmax DDR2 800-as, Asus EN8600GT Silent 256 MB DDR3
-
-
azért én jobb szeretem, amikor a cég ahol veszem ott van a városban... pláne, hogy nem rakom össze a gépet! mint említettem, egy félresikerült athlon (saját) szerelése óta nem rakok össze komplett gépeket, legalábbis az alaplap+proci+venti szakaszt...
majd egyszer talán, de nem most... jobb szeretem, ha egy szakember megcsinálja, nincs az, hogy ha valami baja van, akkor viszem vissza, erre persze az én hibám...
-
hát azt itt drágábban lehet kapni, szintúgy mint a ramot...
kcsit belerészegedtem, hogy miket is vegyek, és elszállt a költségvetésem...
jelenleg ez az ötlet:
AMD Athlon64 X2 4000 2x512kb AM2 Box 1év 15 280 Ft
2 x 1GB/800MHz DDR-II PQI PC2-6400. 9 800 Ft
Spire SP3005B BlackFin V táp nélkül (már 3 generációt élt meg a házam, ideje szerintem cserélni 5 510 Ft
ASUS M2A-VM 15 170 Ft
és amivel elszálltam: gondolkodtam egy HD3850-en, de azzal már majd 100k-ra ugrott volna az összeg... gyorsan visszaszálltam a földre, és maradtam a HD2600XT-nél (vagy esetleg erre valakinek akkor PCI-E-s ötlete max 30k-ig?És lehet haver megveszi az alaplap+proci+2x512 DDR-t 20-ért, a videókarit meg még hirdetem 5-ért...
ez 70k, ebből -25k ha elmegy a cucc, akkor az 45k a fejlesztésre... ez 175-45 = 130k, ebből 105 a tandíj, ha lesz (mert még nem biztos, hogy szeptemberben kérnek, sőt 90% hogy nem, de anyámék elé nem állhatok úgy, hogy kéne 100k ...) -
háhá...
rájöttem valamire... nem is mondassz hülyeséget, de nem azért, amiket mondtál, hanem
mert nem 125k-t kapok fizetésül, (amiből 105 menne tartalékra az esetleges tandíjra), hanem 175-öt! Nem 5 hónapi melóért kapok, hanem 7-ért! ez pedig azt jelenti, hogy ha megkapom az első 125k-t, meg tudom venni 63k-ért a konfigot, marad kb 60k-m, de számoljunk csak 50-nel, erre kapok még 50-et, és azalatt kamatozik a lóvé 5-öt
és lesz időm eladni a konfigot is -
Miskolci valóság:
az általam ismert egyik legolcsóbb helyen:
legolcsóbb Socket AM2-es processzor: 8600 Ft Sempron LE1100
a legolcsóbb, ami nem sempron: AMD Athlon64 X2 4000 15kalaplap: legolcsóbb ami kapható 13k (ASRock, MSI, ASUS)
2x 1 GB DDR2 10k
HD2600XT PCI-E DDR3 256 MB 25k DDR4 31k
Ez így 15+13+10+25=63k... Ebből 35-40-et elvileg elő tudnék keríteni de akkor kérdéses lenne, hogy hogy fizetek majd tandíjat... A 63k-s beruházás helyett pedig választom a 24k-sat... nem biztos, hogy annyira hülye vagyok, mint amennyire be akarsz állítani... A tandíjamat sem fogja senki kitermelni, te sem, más sem...
Jah és mindezt az eladást még egyszer úgy kellene megoldanom, hogy max 2 napig legyek gép nélkül, különben felmondanak a cégnél... fun -
HA el tudok mindent adni ilyen áron... Miskolcon nem lehet ám mindenre hipp-hopp vevőt találni, egyetemre meg határidős munkáimhoz meg kell a gép, szal nincs időm mindent részenként eladogatni, hogy addig ne legyen gépem... kb 2 napig tudom nélkülözni, ezalatt annyi meló tornyosul rám, hogy nem fogom beérni magam...
-
válasz
DeadMeat #4829 üzenetére
de pl végigolvastam a 7.6-tól a 7.12-ig a release note-okat, és a 7.12-ben XP-re főként crossfire cuccokat javítottak ki, meg kb 5 %-t gyorsult 3D mark alatt, AA mellett jobban fut a Call of Juarez (AA-hoz nem lesz szerintem elég erős a gépem), Dirt megint crossfire és 2560x1600-as felbontás mellett javítás... Szóval ilyen javulásokért nekem nem érné meg spec a 7.12-őt feltenni...
-
válasz
VaniliásRönk #4827 üzenetére
"X1900-akhoz pedig a régebbi driver is tökéletes, nem kell a 7.7 utániakkal szívni"
és a hd2600-hoz?
-
egy kérdés... hány embernek van itt AGP-s HD2600-asa?
És hány ember bánta meg, hogy ezt vette?
más agp-s videókarival is ugyanúgy gond lenne ugye? (nv-nél is) -
-
-
válasz
Lacee83 #4814 üzenetére
nem azt mondtam, hogy feltétlen te rontottad el, de romlott már úgy el videókari a környezetemben, hogy rossz helyen tapizták le betételkor, és emiatt képhibás lett... sőt volt már gyári hibás videókarim is (az első AGP-s 3D "gyorsítóm", az S3 Savage 4 32MB
minden cég minden kategóriájában vannak hibás termékek, de ettől még nem feltétlen szar maga a cég (persze van eset
)
-
válasz
Lacee83 #4812 üzenetére
hát én is idestova 12-13 éve bújom a gépeket (ált iskola 4. osztályától egy 8088-as XT-n kezdtem), és EL lehet rontani a videókari feltelepítést... kezdve onnan, hogy hogy fogod meg a kártyát... hogy teszed be... hogy feltelepített XP-re teszed fel, milyen biztonsági frissítések után... ezek mindmind befolyásolhatják a drivert, a programokat, a grafikát...
hejj, a hercules "videókarimhoz" képest hol tart már ma a tudomány -
eleve ezért (is) kerülöm a hibrid alaplapokat... egyszer volt egy nálam kölcsönben, illetve egy másik haveromnál, mindkettő annyiból volt hibrid, hogy egyik ramot sem használta (SD/DDR)
-
feltettem a 7.10-et én is (persze r9600XT-re minek
)... hát... ugyanolyan, mint volt (viszont örülök, hogy ATT-t választottam a CCC helyett, ég és föld
)
-
-
-
el is felejtettem, hogy ha meglesz a kari, végre láthatok majd árnyékokat!
az az első, ahol kurtítani szoktam a grafikát
tudom csekélység, de nekem már ez is öröm lesz
-
-
-
viszont négyes cserére nincs esélyem amennyire előre látok most legalább egy évig... addig viszont szerintem ez a kari nem rossz beruházás (főleg, mert mivel mondtam, 3d-re a gép tökéletes, az új karival hardware rendert is tudna a maya, realtime láthatnám a normal map-ot a modellemen), a 2 giga ram meg szintén a 3dzéshez kellene, mellette végre mennének normálisan a hd filmek... eladni meg már most sem nagyon lehet őket épeszű áron, hogy ne 70-90k-t kelljen költeni az új konfigra (mert persze akkor már normális alaplap, 25k, normális közép vga 40-50k, normális kétmagos proci megintcsak 25-30 körül lehet)
up-to-date nem tudok maradni kollégistaként... -
-
az AGP támogatás megszűnéséről meg tegnapig nem is hallottam, pedig napi szinten tolom az új játékokkal (SM2), egyikkel sem volt problémám, ami miatt driver csere kellett volna ami során kiderült volna ez a dolog... ez meg azt jelenti, hogy azért a 7.12-es átalakított verziójával is elleszek egy jódarabig, nem szoktam napi szinten frissíteni a drivert.. és szerintem a következő, 7.13-asból is lesz agp-s javítás (omega)
-
amilyen peches vagyok, nem, nem veszek használtat... boltból veszek, teljes garival, számlával, mindennel... egy életre felhagytam a használt cuccok vásárlásával...
tudom, mennyire jó lenne, ha PCI-E lenne, nem lenne driver gond (másban szerintem nem lenne különbség, sebességben nem nagy difi, legközelebb meg úgyis gépcsere lesz, ha ez már végképp nem fogja bírni, vagy meghal), meg ddr2 is jó lenne, mert olcsó, de fix keretből dolgozok én is, tandíjra is kell majd fizetnem, szóval a maximum, amit tudok rászánni, az 40 (ebből 25 a kari, 12 az 1 gigás DDR400). És tudom, ennyiért 2 giga ddr2-t lehet venni, de ebből jelenleg akkor sem látom, hogy lenne vga ÉS alaplapcsere + legyen ramom, úgy, hogy minden garis és számlás... -
bazz
megnéztem, NEM lehet kapni Miskolcon kellő alaplapot... ASRock-ot nem vennék (mégha úgy is tudom, hogy tán Asus "hulladékból" készül is), minden más 939-es alaplap, ahokl volt is, ott 20-25k (NForce4-esek). Gondolkodtam esetleg DDR2-es ramúakban, mert azon is lehetne spórolni, de nem láttam (gyártanak egyáltalán S939-es DDR2-es ramosat?)
Viszont ilyen számolások mellett:
Alaplap 13k (asrock), vagy 25k (asus)
ezek mind ddr1-esek, szóval ugyanúgy venni kellene bele még 1 g-t (10k)
HD2600XT PCI-e-s sem olcsóbb jóval semelyik boltban (24k körül), mint az AGP-s (25k)Szóval nem, nem igazán éri meg, mégha el is tudnám adni az alaplapomat (MSI->ASRock... jajj). Meg alaplapon sosem szeretek spórolni, ezért nem vettem régebben Tomato-kat sem...
amúgy nem érdekel, hogy komolyan veszel-e... kíváncsi lettem volna még azért más emberek véleményére is (amellett, hogy persze tiszteletben tartom a tiédet)
-
-
jól van, értem, a te álláspontod az, hogy mindent le kell cserélnem, okés, vettem, de nem fogom... Venni akarok egy karit a gépbe, és elfelejteni az egész fejlesztés mizériát... (mellesleg most sincs mizéria az AGP-s gépemmel, mondtam, ugyanúgy tolok mindent, ami csak Shader Model 2-vel elindul, mint eddig (Cod4, Pro Street, Crysis), csak persze alacsony minőségben, és ezt akarom feljebbtolni... ennyi. ) De most nem fogok elkezdeni kajtatni alaplapot, akkor már procit is meg ramot, vagy próbálni beszerezni valami mindenhibrid alaplapot itt a világ végén, vizsgaidőszakban, mikor nyakamon a sok meló is... Alaplapot amúgy sem szívesen szerelek, mióta meghalt a kezeim alatt egy régi, védőkupak nélküli AthlonXP (az enyém
)... Szóval igen, nem mindenki akar és tud mittudomén mennyi időt rászánni, hogy utánajárjon, alkotgasson, egyszerű megoldást akarok arra, hogy legyen egy olyan karim, amivel tudok továbbra is Maya-zni, de menni fog folyamatosan a HD film, és rá tudjak nézni az új játékokra (az esetek túlnyomó részében úgysem jön ki semmi olyan egetverő mostanában, egyedül talán a COD4 volt az legutóbb, ami megérte, hogy végigtoljam, no meg a Team Fortress 2). StarCraft 2 kell majd, és kész... Az meg gondolom menni fog AGP-n is
-
na rászánva majd 4 órát az életemből nagyjából átnyálaztam az erre vonatkozó infókat mind itt, mind pedig a sapphire fórumán. Szóval ezekszerint (és majd javítsatok ki, ha tévedek)
Az ATI felhagyott MINDEN AGP-s kari támogatásával. Nem csak a HD2600-tal vanank gondok, a legújabb driver nem megy AGP-n
Ha AGP-set veszek, akkor a 7.10-es driver hack-kel, az erre épülő Omega driver gond nélkül, illetve a Sapphire erre épülő AGP only driverei is gond nélkül mennek (ezek felettiek nem)
Fagyás ellen GPU Recover kikapcsolni, AGP Aperture size-t le 64 megára
Ennyi? Más gond nincs? Mert épp azon gondolkodtam, hogy a Radeon 9600-am sem kap akkor ugye új drivert, ami most van fenn, az 2007 08 21-es, és ezzel mindenféle grafikai hiba nélkül ment minden új játék, ami csak el tudott indulni SM2-vel (mégha akadt is). Szóval ha a novemberi drivert teszem fel (amiket fent említettem), akkor grafikai hiba nélkül tudok gond nélkül játszani a mostani játékokkal, továbbá lesz HD gyorsításom is. Annyi, hogy szűz windows kell biztos ami biztos... Nem lesz fekete képernyő, nem lesz homályos kép, nem lesz hülye ventillátor, teljesen, minden szempontból használható lesz, csak feltétel a 7.10-es driver/omega ide vonatkozó drivere/sapphire honlapi AGP only drivere)
Menni fog ebben az alaplapban,ezek után a gép procilimites lesz(pláne ha veszek bele még egy g ramot). (később lehet tudok venni X2-t bele). És még kapni is kapok AGP-s XT-t
Na hol tévedtem? -
okés, köszönöm, erre voltam kíváncsi... más helyen riogattak, de ha csak ennyiről van szó, akkor bátran beruházok majd egyre... január elején én is klubbtag leszek...
Btw az első hozzászólást olvastamjó karinak ígérkezik...
és akkor mégegyszer leszögezve, ugye az AGP verzióról beszéltél te is ugye? mármint mégha PCI-E is van neked, de az AGP-vel sincs extra gond... (Nem feltelepíthető driverek AGP-s kari esetén, állandóan be-kikapcsoló ventilátor, fekete képrenyővel induló windows+swappoló vinyó) -
válasz
CPT.Pirk #4734 üzenetére
szóval azt mondod, hogy ha egy szűz windowst (amire amúgyis mindig sort kerítek, ha új hardver kerül a gépbe) pakolok fel, erre telepítem a dolgokat, drivereket, meg persze HD PowerDVD-t, stb-t, akkor semmi gond nem lesz? Nem lesz fekete képernyő, nem instabil a kártya, nem lesz gond (persze leszámítva az esetleges hw hibát, ami megesik néha néha még a 8800GTX-nél is).
Szóval nincs általános instabilitás, vagy valami olyan rendszeres hiba, ami miatt megbánhatom a vételt? minden általános driver, képernyő vagy hasonló gondot user error okoz? -
válasz
Menthirist #4732 üzenetére
jah, és elsősorban HD filmek nézésére, és munkára (Maya) kellene, másodsorban játékra (koca-gamer
, de azért ami tetszik, főleg RPG-k és FPS-ek, azokat kitolom
)
-
üdv mindenkinek
na akkor kérdem azt, amit olvastam már itt is, ott is, de nem derült ki számomra a teljes igazság... Szóval
Radeon 9600XT-met szeretném lecserélni egy másik AGP-s kártyára. Nem cserélek alaplapot, valami kártya kellene csak. Amit kinéztem, az egy Sapphire HD2600XT 256 MB GDDR3 (+ beférne mellé még 1 giga ram), egy X1950GT (ez sajna drága, így már nem férne be), HD2600Pro (ennél erősebb XT-t preferálnám), és Gef7800GS. Ebből tudtommal a gef és az x1950-es DX9, a másik kettő DX10-es, és tudtommal mindegyik gyorsítja a HD filmek lejátszását. Rakat tesztet megnézve egyenlőre a HD2600XT + 1 giga ram lenne a nyertes.
DE
hallottam, hogy galiba van a driverekkel vagy valami hasonló... fekete képernyő, nem valid driver, stb... olvastam, hogy meg lehet hack-elni a 7.10-eset (nem ismeretlen ez a megoldás, hasonló volt a 9600XT-mnek a softmoddolása FireGL T2-vé).
Na tehát kérdések:
Mi is konkrétan a gond? Minden ilyen kari esetén fennáll? Van olyan megoldás, amivel 100%-ban jóvá lehet tenni? Jó egyáltalán a kártya, jó ötlet venni, vagy egyáltalán megérné-e nekem? (A64 + 1, illetve majdan 2 giga DDR ram)
Nem szeretnék úgy járni, hogy veszek egy használhatatlan karit ennyi pénzért...
És mindeneken túl:
Megéri vesződni? 100%-ig biztosnak lehet benne lenni, hogy ha megveszek egy ilyet, akkor meg tudom úgy alkotni, hogy 100%-ban működjön? (fagyás, fekete képernyő, napi drivertelepítés nélkül)
Ja a DX10-et azért szeretném, hogy noha még egyenlőre nem váltanék vista-ra, de nem szeretném elvágni magamtól az opciót, hogy esetleg később megnézzek 1-2 DX10-es cuccot)
Előre is köszönöm a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest