- Mini PC
- OLED TV topic
- 3DMark (2013) eredmények
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
Na ilyen jöhet is OLED-ben

-
Alogonomus
őstag
Na ennek a QHD/5K monitornak több értelme van, mint a korábbi FHD/4K monitornak.
Egy friss AAA címben QHD-re ideális kártya régebbi címben elég lehet 5K-hoz is.
Amelyik kártya FHD szintű, az viszont régebbi címhez is kevés lesz 4K-ra, míg egy jelenleg 4K-s szintű kártya a különböző overhead korlátozások miatt nem tudja kifutni magát FHD-n. -
antikomcsi
veterán
Az ilyen híreknél azért eszembe jut, hogy régen ültem a Hercules előtt és örültem, mint majom a farkamnak, most meg itt egy ilyen, és amikor mondhatni 4 pixel lesz 1 pixel, akkor is mekkora a különbség a fejlődésnek hála.
-
PTM
senior tag
Oh, én írtam rosszul, bocsánat. A laptop volt az élesebb. OLED paneles, de ez hagyományos RGB tudtommal, egy Elitebook X. A monitor pedig IPS LCD.
27" 5K-t csak régen láttam iMacben, az nagyon tetszett. Szívesen megnézném majd ezt is egy 27" 4K mellett. Talán az Oázisban lesz majd lehetőség rá.
-
Ixion77
addikt
Én 27" 4K és 5K IPS-ek közt nem látok különbséget. Igaz, hogy nem egymás mellett néztem őket, a 4K-t itthon, az 5K-t boltban. A 4K 32" viszont láthatóan kevésbé éles, ott már látom értelmét az 5K-nak. Meg ugyebár távolság is számít. Én igyekszem nem hajolni bele a monitorba.
#6 PTM
Az fura, mert pont a laptopé kellett volna élesebb legyen. Pixel elrendezés is számít. Lehet hogy valami idétlen elrendezésű OLED volt a laptopé. -
cucka
addikt
Az Apple féle "retina" az a marketinges elnevezése a kb. 220ppi pixelsűrűségű monitornak.
Szóval 27" méretben az 5k retina, a 4k nem az.Ennek az az előnye, hogy munkára, desktopon 5k-ban minden betű tűéles, gyönyörű. Játékban meg le tudod vinni 1440p-re anélkül, hogy a skálázás elmosná a képet. (Ugye ez az 5k a 1440p felbontás duplája)
-
Ixion77
addikt
27"-on már túl nagy ez a febontás. A 4K is teljesen retina. 32" lenne neki ideális. Plusz OLED

-
PTM
senior tag
Az a fura, hogy a honlap és a kézikönyv szerint DP 2.1-es kártyával ki is használja, mégis 1.4-est írnak rá. Ez a honlapról van:
* Support for 5K resolution at up to 180Hz requires a compatible graphics card. Only NVIDIA GeForce 50-series GPUs and AMD Radeon RX 7600 or newer meet this requirement. -
uvlight
csendes tag
Miért nem használják a monitorgyártók a DP 2.0-át kevés kivétellel? Ekkora felbontás és képfrissítési rátán már ki lehetne használni.
-
PTM
senior tag
Ez éppen az a méret és képpontsűrűség amit szeretnék, és a 120 Hz-et sem kéne feladnom, sőt. Papíron tetszik, bár az IPS panellel már megégettem magam egyszer, éppen egy ASUS ROG monitorban. Majd megnézem a vevői tapasztalatokat amikor már lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- ELADÓ: SAMSUNG Odyssey G5 34" ULTRAWIDE GAMER MONITOR BRUTÁL ÉLMÉNY!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU okos monitor 2K/240HZ HIBÁTLAN!
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks Enthoo Pro
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest