- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Menthirist #5190 üzenetére
A gigabyte lap az jó választás az m2n felejtős én is elfelejtettem csak a gigaval meg szoptam mert nem volt raktáron így lett az msi-m. A 8600gt meg szerintem megy az oc-ján (golden sample) meg felette is. Mondjuk én akkor is 2600xt-t vennék
Innot nem vennék
-
athomi
veterán
válasz
Menthirist #5186 üzenetére
Sztem ha már ennyire sikerült eldöntened, hogy 8600GT-t veszel, akkor át is vonulhatsz oda. Talán még személyes tapasztalatokról is beszámolnak.
Különben nem értem mi értelme passzívat venni, hogy utánna egyből rágányoljunk egy ventit. -
master(én)
tag
válasz
Menthirist #5159 üzenetére
nehogy asus m2n lapot vegyél!!!!!!!!!!!!!
nekem is az van.. tuningnál nem bootol néha.. de am ha resetelek mert nem bootol atom stabil.. meg satas hdd-t nem mindig ismer fel.. pl elinditom a gépet.. nem ismeri fel..reset .. felismeri és megy.. megy vissza gariba.. aztán cserélek -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5182 üzenetére
Ha kap egy 8cm-es (vagy nagyobb) hűtőt a kártya, és felhajtod 600MHz fölé a GPU-t, a SP-okat meg 1500MHz környékére, akkor simán jobb mint egy 2600XT, kérdés minek veszel passzív kártyát ha úgyis veszel rá ventit meg tuningolod...
Meg persze kérdés meddig bírja a GF8 széria, erőteljesen GF4 feelingje van, valószínűleg csak DX9-ben lehet majd használni őket fél-egy év múlva, persze az is kérdés a HD2000-esek miatt megírják-e majd DX10-re a játékokat (nem tudom mennyi plusszmunka lehet ez), vagy a csekélyebb piaci részesedés miatt nem foglalkoznak majd velük és csak DX10.1 és DX9 engine lesz... nincs absz. jó választás, dönts izlésed szerint. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5180 üzenetére
TH-t nem szokták hiteles forrásnak tartani, de mivel az eredmények 3/4 4x AA-val és 8x HQ AF-fel született simán hihető. (csak azt is hozzá kell tenni, hogy ilyen beállításokkal a 8600GT is max. 800x600-ban képes stabilan 30 fps felett futtatni az elmúlt egy-másfél év játékait)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5175 üzenetére
Nem a CF miatt ajánlottam, az nForce 520 egy fapados megoldás, az AMD 480X + SB600 meg ha nem is a legfrissebb, de highend megoldásnak született.
fagy53: Az X2 3800+ 90nm-es, valószínűleg abból is 89W-os (de készült abból 35W-os EESF is, sőt, ha alapórajelen alulfeszeled 1.1V-ra magad is készíthetsz ilyet), inkább egy 65nm-es X2 4000/4400+-hoz kéne hasonlítani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5172 üzenetére
Ilyen árban két alaplap van:
GigaByte M52S-S3P
ASRock ALiveXFire-eSATA2
(én az utóbbit választanám)
A VGA-val nem lenne komoly baj, de az ASUS passzív hűtője egy db. alumínium, nem hiszem hogy önmagában rendesen tud hűteni, a Bliss szintén ilyen megoldás, a GigaByte talán ér valamit. (MSI hűtőjére panaszkodtak páran a topikban, pedig a 2600XT kevesebbet fogyaszt)
(azt tudod hogy a referencia 8600GT lasabb a 2600XT-nél, passzívban meg tudtommal nincs OC verzió) -
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #5168 üzenetére
Ne hagyd magad szívatni!
A hibát nem az ANUS lap megrendelésénél követted el, hanem ott, hogy hű maradtál az AMD-hez! Gondolom nem titkos, hogy mennyibe kerül a lap és a proci, behozza-e az árkülönbözet azt a 30% különbséget amennyivel jobb a másik?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Menthirist #5163 üzenetére
Attol meg szophatsz a rosz feszek miatt,hogy te nem akarsz emleni
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mondjuk hányaveti VRM modulokat, igaz ez még csak vizuálisan visszataszító, de előrevetíti a tervezés igénytelenségét, ami kevés és/vagy alulméretezett kondikban/tekercsekben manifesztálódik, ennek pedig instabil feszültségek, terhelés alatt csodás feszültségesések a következményei.
Vagy a max. 1.95V memóraifeszültség a nem Deluxe alaplapokon, miközben a honlapjukon agyonreklámozott Geil modulok többnyire 2.1V+-t kérnek. stb. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A7v8x, hát sajna az már elhalálozott nekem... Aztán A7V600 is... Az a COP dolog tényleg jó húzás volt, meg pl. lapom bios szinten tudott audio CD-t lejátszani. (csak a dolog értelmetlen volt, mert ugye ha az ember zenét akar halgatni, az nem számítógépről küldi az alaplapi hangkaresszel...) Tervezést meg vaniliáskollégától kérdezd.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Szar elrendezes,rosz minosegu alkatreszek,rosz helyre rakva,gyenge hutessel,ect ect.Sorolhatnam meg.Regen jo volt anus,k8 korszakban romlott le ,bar volt akor is nehany fellangolasuk.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5155 üzenetére
Pocsék tervezés, silány alkatrészek, ez nem elég?
(Maximum Profit
)
-
válasz
Menthirist #5155 üzenetére
szerintem se semmi, nekem ugyan csak a videókártyák voltak de azok tuningal is jól bírtak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5151 üzenetére
ANUS-szal lassan több a baj mint olyan legendás gyártókkal mint a Tomato vagy a PC Partner, de te azért csak használd egészséggel.
-
válasz
Menthirist #5151 üzenetére
kritika lesz szerintem
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5148 üzenetére
Király, de ezt miért ebbe a topikba? Egyébként ANUS-szal kimondottan jól jártál, gratulálok hozzá.
-
gjoe
addikt
válasz
Menthirist #4844 üzenetére
Akkor azt viszont meg kell fizetni.
Ez is egy szempont. -
ktg3
őstag
válasz
Menthirist #4837 üzenetére
akkor ugorj fel pestre ezekért
sztem még úgy is jobban jársz
ugyanannyit fizetnél de ez sokkal jobb cucc ám: ) -
ktg3
őstag
válasz
Menthirist #4835 üzenetére
ez az okfejtés tetszik
ebben az érben nem ajánlom az am2-es x2-eseket...
én 12ért vettem core duo e2140-est a vizes boltban bp-n
deszka 17 memo 9,2K a 2 giga!
sztem ebben érdemes gondolkodni..
nekem vígan elszaladgál 3 gigána proccos alapfeszen szal sztem bestbuy..
előtte 3700+ om volt szénnéhajtva
csak most az intelkicsi jobban megéri
sztem -
kovy79
őstag
válasz
Menthirist #4767 üzenetére
No lássuk, ha eladod a mostani konfigodat:
-3200+: 3-4K
-lap: 5K
-memó: 9K
-VGA: 6K
Ez kb 25KVegyél új am2-t:
-3200+ 7K
-lap: 14K
-2*1Gb memó: 13K
-HD2600XT PCI-e: 24K (Xpertvision HD2600Pro GDDR3 = 18-20K és megy XT órajelen!)
Ez kb 58K (és minden új!)Tehát 33K különbözet van, erre te veszel 25K-ért AGP-s kártyát.
Azaz nem +30K-ba kerülne a géped teljes felújítása, hanem csak +8K-ba (Xpertvision esetén 2-4K)!
Nem bántani akarlak, csak gondolkozz ésszel! -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Menthirist #4828 üzenetére
Az uj kartyakhoz az uj driver dukal
-
t.tomi
tag
válasz
Menthirist #4821 üzenetére
Jelen!
Az elején volt 1 kis szívás, de most OK minden, egyelőre.
Most készülök alaplapot cserélni...
Kíváncsi lennék:vki próbálta már AGPs karira a 7.12-őt? -
AMD Power
titán
válasz
Nekem nem AGP-s de nem bántam ,hogy megvettem.
-
Lacee83
tag
válasz
Az a kari PCI-E es az előző ATI-jaim AGP-sek voltak. Holnap kipróbálok egy másik PCI-E-s kártyát. AGPsekkel ilyen gondom nem volt. Ebben az alaplapban volt már Vanta, GF2Mx400, ATI 9200, 9600pro GF6600GT is simán feltelepültek és tökéletesen mentek velük azok a játékok amelyeknek menniük kellett. Egyébként a 7.12 es driverrel is jönnek a 3szög alakok a képen. Nem mondom h szart gyárt az ati mivel az elözö karijaim ATI-k voltak azért is vettem ilyet. De ez most ugy megszivatott hogy nem igazán van kedvem egy másikhoz. De azért még megnézem h hátha a PCI-E slot nál lesz a hiba (az alalplap miatt).
-
barnam_
nagyúr
válasz
NV-nél nincs gond, mert a legújabb agp-s kártyájuk a 7600GS/GT, az pedig már nem mai darab, így volt idejük a driveren tökéletesíteni.
Más tészta, hogy az ATi lexarja az AGP-s kártyákat, nem is értem miért csinálják, ha nem tudnak összehozni egy normális drivert hozzá. -
Lacee83
tag
válasz
Menthirist #4815 üzenetére
Elég sok videókarit "tapiztam" már szerintem a kártya gyárihibás. Mintha azt olvastam volna valahol egy hírben h nagyon sok gyárhibás került piacra ezekböl. Persze azt nem tudom h ezek a képhibák azért vannak e. Egyébként próbáltam .Net2 vel és 3.al is. A gyári cdvel is hibázott a kártya. A 7.11 el szintén. A 3DMark utolsó teszt részénél annyira széthullik a kép h azt sem látom minek kellene lenni ott (tényleg minek?). A TV out hazsnálatakor is kifagyott a kép.
-
Lacee83
tag
válasz
Menthirist #4813 üzenetére
Újraraktam az XP-t ezzel nem lehet gond. Egyébként az előző két kártyám ATi volt.
-
TasiA
senior tag
válasz
Menthirist #4781 üzenetére
Nekem is az van és ma szoptam vele, valszeg már a NET 3.0 kell a 7.12-höz.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #4764 üzenetére
Én most nemrégen csináltam meg ezt a váltást, így nem beszélek a levegőbe.
Pontosan az általad leírt 70k-ba kerül egy a Tiednél legalább 50-80%-kal gyorsabb konfig. Természetesen egy 2600 is benne van, ami a 9600-nál 120-150%-kal gyorsabb.
A jelenlegi cuccaidat 15-20k körül eladhatod és kb 50k-t kellene a vásárlásra fordítani.
Ebben persze a VGA ára is benne van, ezt levonva 30k-ba kerülne a teljesen új gép.
Megéri-e ez Neked? Nekem megérte és nem bántam meg. -
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #4759 üzenetére
A driver nem tuningol, hanem az illesztési hibákat igyekszik megszüntetni, és ahol ez probléma volt ott gyorsulhat a játék.
Az AMD és a DX10 előtt ATi driverek nem rosszalkodtak ennyit, de ez a két dolog betett nekik, ill. a fejlesztőknek.
A 7.12 Display Drivert telepítettem csak és bár gyorsabb nem lett, de a TFT monitorom képe mintha szebb, tisztább lenne azóta.detroitrw: ha megláttlak a 73gt topic-ban tudom megjelent egy 1.2-1.8GB játék demó, ezért....
-
TasiA
senior tag
válasz
Menthirist #4759 üzenetére
Nem feltétlenül kell mindíg felrakni az új drivereket. Viszont, ha új a kártyád, akkor érdemes, de akkor sem mindíg. Egy 9600XT-re felesleges pl., de nem is ez a lényeg, hanem, hogy miért nem képes rendesen működni az a rohadt driver?!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #4756 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem éri meg az s939-es PCI-E-s váltás. Én is pont ebben a cipőben jártam és én is kaptam ezt a tanácsot, de nem éri meg.
A probléma ott van, hogy a meglévő AGP-s konfig jó még, de egy fillért nem volna szabad rá költeni. Az AGP-s bővítéssel bebetonozod magad egy időre, és váltásnál még eladni sem tudod majd.
A PCI-E-re meg csak a négyes cserével érdemes átmenni.
Az AGP karikkal az Nvidia már régebben leállt, az ATi meg le fog állni, mert rohamosan csökken a kereslet iránta világszerte. -
grunge
addikt
válasz
Menthirist #4754 üzenetére
hát igen vizsgaidöszak...
megértem h nem akarsz váltani, de én is támogatom a lapcserét! nézz körül inkább itt az aprok között, tuti találsz jo áron valami nf4-es lapkát! és akkor nem kellene veszödni a driverekkel stb stb...mondjuk ez [link]
-
athomi
veterán
válasz
Menthirist #4752 üzenetére
"jól van, értem, a te álláspontod az, hogy mindent le kell cserélnem, okés, vettem, de nem fogom..." [link]
Ezek után ezt mered írni:
"én értem hogy miről beszélsz, eddig is értettem, de te nem bírod felfogni ezekszerint én mit beszélek. de ezekszerint nem is fogod..."Ezek után vegyelek komolyan?
-
athomi
veterán
válasz
Menthirist #4750 üzenetére
Látom tökre nem értetted amit a Milyen videókártyát ilyen árban topikban írtam neked, de futok még egy utolsó kört.
A processzorod S939-es foglaltaú, melette egy AGP-s alaplappal. Ebbe kigondoltad, hogy veszel egy AGP-s VGA-t. Sokkal okosabb lenne, ha vennél egy alaplapot, amelyik szintén S939-es, de PCIE foglalat van benne. Nem kellene sem ramot, sem procit cserélni, sőt semmit nem kellene cserélni! Az AGP-s kártya 4-5EFt-al drágább a PCIE-es VGA-nál.
A régi alaplaptól megszabadulsz, eladod. Tök ingyen átálhatnál AGP-ről PCIE-re. Csak egy tetves alaplapot kellene cserélned. Ha nem érted, akkor sajnállak és megérdemled. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #4740 üzenetére
Radeon 9550@Catalys 7.12...
-
athomi
veterán
válasz
Már az alapoknál!
Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy lehet ennyire görcsösen ragaszkodni az AGP-hez. -
dobolan
senior tag
válasz
Az 1-es hszben van egy link, ami az AGP-s kártyák telepítésről is szól többek között.
Olvasd el. Én a hivatalos 7.11-es catalyst driver tettem fel agp-s karira, csupán néhány sort kell átírni az inf fájlokban a megadottaknak megfelelően, és símán települ a driver (setup.exe vel indítva), felismeri a kártyát rendesen.Nálam eddig minden hibamentesen működött.
Azt nem tudom, hogy az ATI ezt miért csinálja így.
-
RexpecT
addikt
válasz
Menthirist #4735 üzenetére
Én kb 3 hónapja használom, eddig semmit hibát nem tapasztaltam.
Bár én elég elővigyázatos vagyok ha jön új driver akkor előtte újrahúzom a wint és csak akkor teszem fel.Így nem szoktak meglepetések érni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #4735 üzenetére
Amennyiben letiltod (csak XP alatt érdekes) a GPU recovery-t a CCC-ben, akkor nem lesznek problémák.
Nézd, a 7.8-as catalyst óta megvan a kari, és semmiféle olyan hibám nincs, amiért itt panaszkodnak az újonc tagok. (nem bántásból emeltem ki őket) Elindítok egy játékot, szépen megy, és kész.
Ha szűz windóz után mindenféle hibák lennének, akkor gyári hibás a karesz, vagy a gép más alkatrésze esetleg inkompatibilis/hibás, de ezekre kicsi az esély.Márkák közül Sapphire-t, Asus-t javaslom, vagy valamelyik passzív karit.
Egyéb infók miatt meg olvasd el az 1. hsz-t, sok lényeges dolgot összeírtunk(tak) benne, ami segít a legjobb típus kiválasztásakor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #4733 üzenetére
HD filmek lejátszáshoz mindenképpen HD szériás radeont vedd. (gondolom nem kell említeni a szükséges lejátszó progit, pl. powerdvd-t)
Driver gondok meg inkább a telegányolt windózokra vezethetők vissza, vagy egyébb user error dolgokra, mint h. nem pucolja ki nv. meghajtót, mikor berakja az új ati kareszt, vagy felrakja a gyári cd-n lévő drivert, és utánna már csak win reinstall segít, esetleg omega drivert is kipróbál, amiután megintcsak win reinstall lehet szükséges.
Lacee83: Ha friss atitools csinálta, akkor rögtön tedd újra az egész windózt, az a psapi dolog haldokló windóz eredménye lehet... Aztán win reinstall után először catalyst 7.11 felrak, aztán alaplapi driver és tesztelés.
-
válasz
Menthirist #4732 üzenetére
jah, és elsősorban HD filmek nézésére, és munkára (Maya) kellene, másodsorban játékra (koca-gamer
, de azért ami tetszik, főleg RPG-k és FPS-ek, azokat kitolom
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Villanyszerelés
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest