Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
őstag
& Zsolt,72:
Köszönöm a válaszokat!
Áttettem 4G-re, működik minden, most visszatettem 5-re, itt is, fura...Ez a 18.4 szerintem is egy kalap * frissítés lett.
Az akkuidőt úgy érzem, hogy esett, illetve jönnek elő ilyen hibák, néha be-bedöccen és a kamera elkezdte azt csinálni, hogy nem mindig hajlandó a dedikált kamerára átkapcsolni, hanem digitális zoomon marad. Vettem fel videót, rámentem az 5x-re és szemcsés volt, vissza, majd megint rá és éles. -
dnelb
veterán
válasz
s.Oliv3r #3107 üzenetére
nekem full egybeesik ezzel a teszttel amit a pali nyom minden frissítésnél. Legjobb a 18.2 meg a 18.3.1 volt nálam is, kategóriákkal, de sajnos muszáj voltam frissíteni mert tele volt buggal..
Én csináltam képernyőképeket így tudom mennyi volt régen, így látom pontosan mit tudott. Akksi degr.re se tudom fogni mert kb azonnal lecsökkent update után..
Amúgy haverom 16p-je is beesett. Érdekes az fix, mindegy, remélem javítják az egyik verzióban, utána tuti nem frissítem le amíg megvan a telo
-
dnelb
veterán
-
Másnál csinál olyat, hogy pillatra a kijelzo villan egyett nem ez lenne a legjobb szó, de valamit csinál amit nem kéne, az elején csinálta utána frisites után már nem láttam de mostanában megint néha észre veszem főleg messengernel.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Godfather #3096 üzenetére
15pm-nál fekete keretes volt, inkább takarjon ki egy sor pixelt minthogy a szivárványt nézegessem. Elvileg most rendeltem az esr oldaláról ott fekete keretes full covert ír, de ha nincs fekete keret az sem baj csak nagyobb legyen az üveg. Elvileg teljes kijelzősnek írják.
-
Godfather
aktív tag
válasz
Sasi001 #3094 üzenetére
Tudom, nekem is atlatszo esr armorite van rajta, es nekem is szurja kicsit a szemem ez a szukre szabott uveg. Amikor rendeltem decemberben, akkor meg tuti nem volt fekete keretes. De most raneztem az amazonon az akkori rendelesemre, es mar a fekete keretes kepe van ott.
A regi 14promon fekete keretes armorite volt/van, azon mintha jobban kierne a kijelzo szeleig. -
BogyóBP
addikt
válasz
Sasi001 #3094 üzenetére
Én ilyent rendeltem a telefonra de még nem mertem feltenni: [link] Remélem működik a link. 3 at is rendeltem belőle ha egyet elrontanék felhelyezéskor ami elvileg kizárt a keret miatt de kitudja illetve félek ha le kell szedni megsérülhet a kijelző a leszedésekor. Illetve attól félek hogy a hangszoro kis rései eltömödhetnek és akkor macerás tisztitani.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Godfather #3093 üzenetére
Elvileg van. Az a baj a simával, hogy nem lehet úgy felrakni, hogy valamelyik oldal szemből ne lenne szivárványos. A harmadiknál sikerült úgy felrakni, hogy csak a tetején látom. Nagyon szűkre van szabva az üveg. Most rendeltem az esr oldaláról, elvileg fekete keretes full cover.
-
Sasi001
senior tag
Esr armorit fekete keretes-t ha használ valaki, jobban kiér a szélekre mint a sima? A tok nem nyomja fel? Utálom a széleken a szivárványosodást.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Mindenkinek jól működik a mobilinternet?
Ha SIM-ről tolom hiába van felül 5G jelzés, nem tölt be minden. Pl.
-Kréta nem megy
-Twitch sem megy
-böngészőnél google találatok bejönnek, de egyik találat sem tölt be (pl. Mobilarena sem töltött be)
-Facebook működik, de ha onnan vagy ha emailből akarok weboldalt nyitni az sem megy
-De az e-maileket kapom, messenger üzeneteket szinténWifin minden megy.
Brave t is megnéztem, mert Safarit használok, de ugyanaz a probléma.
Újraindítás már volt. -
válasz
mihail38 #3086 üzenetére
A Wipr a Safariban dolgozik, így a YouTube appra nincs kihatása. Reklámmentes videófeltöltő-nézegetésre én a prémiumot választottam, simán megéri.
Minden reklámot kiszűr a Safari alatt (nekem legalábbis nagyon hatékony), és igen, van egy pár igen egyszerű alapbeállítás, amiben segít egy kis bemutatóval a Wipr app. Érdemes kipróbálni, maximum, ha nem jön be, kérsz visszatérítést (1 vagy 2 heted van rá, pontosan már nem emlékszem, rég nem volt szükségem rá).
-
BogyóBP
addikt
A wipr az folyamatosan fizetendő vagy csak egyszeri alkalom? Valami azt a 7900ft körüli szuperkamera appot kiprobálta már? Az a budget flow a wallet el való fizetést követi vagy minden bankkártyás tranzakciót is? Van ugyan mobilbankom de hátha így átláthatóbb. ProCam - Pro camera 4900ft most, elég jónak tűnik akkár hosszú záridőt is lehet használni vagy nyitottat pl villám fotozáshoz állványról.
-
1995M
lelkes újonc
válasz
Rob Rob #3038 üzenetére
iOS alkalmazások topik
nekem az Apple appok mint Music, Notes, Mail, Calendar, Reminders, Shortcuts...
Safarihoz kiegészítők:
Wipr 2 (egyszeri díj adblocker)
MapSwitch címeket átirányítja Apple Maps-reegyéb appok:
Unsplash háttérképekhez
Outplayer filmlejátszó
Wikipedia
Budget Flow (nemrég ingyen adták) -
MLA
tag
válasz
karldergroße #3076 üzenetére
Nekem Dropboxom van, arról nem lehetett.
Ránézek erre a FE Explorerre, hátha azzal együtt dolgozik.
Igen a billentyűzetek nem a legjobbak de az zavar a legjobban, hogy néha random feldobja a gyárit. Főképp belépéseknél és jelszavaknál. És az új szabványok szerint a jelszóban kell lennie egy spec karakternek ami a szám második lapján van. -
karldergroße
senior tag
-
Zozzer888
addikt
Nem tudom
Én a rocket league-t szedtem le onnan, illetve onnan gyűjtök játékokat ha esetleg egyszer úgy lenne, hogy kell, mert sokminden felkerül, heti 1-2 ingyen játék is van (úgy mint ahogy PC-re is).
Az a baj, nagyot csalódtam ilyen fronton a PROban, a Life is Strange játszhatatlan mert rosszul teszi ki a játékot a kijelzőre, a GTA SA pedig laggol és játszhatatlan… a sokkal gyengébb iPad 9en ugyanezek hibátlanok…
-
Foglalt név
addikt
Nem tudom mi lehetett, első nap volt egy tök egyszerű időpontom és valami alap dolgot nem sikerült kiszednem belőle(talán napot sem tudtam váltani), úgyhogy felhúztam magam és töröltem.
Most letöltöttem újra és működik. Lehet a fiók nem volt még kész rendesen (céges, mint említettem).
A my maps térképet rárakja, mint réteget, viszont onnan kezdve az eredeti funkciók eltűnnek. Pl. nem látod mikor van nyitva egy hely, csak azt hogy a saját térképen rajta van. Szerkeszteni sem tudod, csak nézni. -
joey04
titán
válasz
Foglalt név #3060 üzenetére
Én ha megnyitok egy ilyet, akkor a gmaps kezeli rendesen. Létrehozni nem próbáltam, de azt max gépen csinálnám. Tény, egyszerűbb kreálmányokkal használtam csak. A naptár megint nem tudom miért vicc, én évek óta azt használom, szerintem jobb mint a gyári apple. Igazából alig használom az apple megoldásait, inkább a google szoftvereit használom itt is. Gond nélkül. Sőt, kevesebb néhol a szopás mint droidon... (gmail)
-
Sasi001
senior tag
válasz
Apple dolgokat használok azokkal nincs gondom. Világ életemben iPhone-t használtam, ezért nem csábítanak az androidos dolgok.
-
válasz
Nem tudom, mi a “vicces” a Google Naptárban. Korábban bő 1 évig használtam (utána teljesen az Apple-félébe költöztem), semmi gond nem akadt vele. Persze lehet, hogy te és én teljesen másképp használjuk, vagy mást várunk el tőle. Számomra oké a Google Naptár (is).
-
válasz
Foglalt név #3057 üzenetére
Nem értem a kérdést, ki tudnád fejteni bővebb formában? Mi az a “mymaps”?
-
joey04
titán
válasz
Zsolt,72 #3054 üzenetére
Egyébként pont ez mondom, hogy ezek a változtatások pont arra lettek jók, hogy aki droidról vált az csalódik, mert még most is kevesebb és korlátozottabb a testreszabhatóság, vagy hiába vannak külső store-ok, a kutya nem használja őket (szerencsére), stb stb. Aki még régi motoros, az meg azért csalódik, mert sok kapcsoló meg opció miatt már nem olyan "hülyebiztos" és betonstabil a rendszer mint régen. Nagyon szűk az a réteg, akik szerint ez így most jó, pont ez kellett. Kb. csak karldergroße. a többség szerint vagy ez is kevés, vagy ez is sok már.
-
Volt, amit rájuk kényszerítettek jogi úton (pl alternatív bolt elérése, alapértelmezett böngésző választása) és volt, amit önként lépett az Apple (pl widgetek a főképernyőn, vagy ikonok színezése, szabad elhelyezése, App könyvtár). Igen, szerintem is akkor vehető észre jobban, ha benne volt valaki a változás idején.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
s.Oliv3r #3035 üzenetére
Egy szép vaskos és tömzsi tégla ,az akkumulátor fejlesztés valahol 93-fele hősi halált halt ,de azért raknak rá még egy méretes dudort is.
Kész Vicc ,
Most már kezd tiszta lenni miért is lesz elvileg egy air kiadás (vékonyabb) ,mert ez elviselhetetlen - vagy táska kötelező. -
MLA
tag
válasz
Zsolt,72 #3045 üzenetére
Köszönöm, ránézek a programra.
Bár már az is megkönnyebbülés, hogy a lemondás után is használható marad az iTunes.
Nem azt mondom, hogy rossz a rendszer zártsága, mert nekem is tetszik, csak mindenhol azt olvastam mennyire nyitott lett, hát az emlékeim szerint majdnem ilyen zárt volt régen is. Valószínűleg azoknak akik folyamatosan használják jobban feltűnik a változás. -
válasz
Rob Rob #3048 üzenetére
„Érthetően nem szeretik Cupertinoban.”
Nem, nem ezért nem állítható be a Google, hanem azért, mert a fejlesztő dolga lenne lehetővé tenni a beállítási lehetőséget. Várhatóan ez a jövőben változni fog, ha pl. elég sokan jelzitek a Google felé, hogy lenne rá igény. Plusz ott van az a tény is, hogy a Google appok kiválóan működnek iOS alatt, ezért sem valószínű, hogy a “nem szeretik” van a háttérben.
Az alapértelmezett kereső is “ezer éve” Google a Safariban.😉
forrás: [link] -
Rob Rob
tag
válasz
Zsolt,72 #3047 üzenetére
A Google nagyon jó szinte etalon használom itt is a widgetjét. Érthetően nem szeretik Cupertinoban.
Akkor az integráció a Deepl szuperereje.
Amiket én használok:
Swiftkey buta verzió
Osmand+
Sygic
Időjárás & Radar
Tv profil
Itest
Hush Nag Bllocker
Radio Hungary
Speedtest Ookla
Adblock plus for Safari
Google Drive
Google fordító
És természetesen jó néhány banki es gyári apple alkalmazást -
válasz
Rob Rob #3046 üzenetére
Jelenleg a Google nem állítható be alapértelmezett fordítóként, így mindenképp több lépés egy fordítás végrehajtása, mint a DeepL esetén. A fordítási képességet nem tudom összevetni, mert a Google-t évek óta nem használtam. A DeepL elég jól csinálja, emlékeim szerint anno a Google sem volt rossz.
-
Szia!
3uTools | The best all-in-one tool for iOS users - ezzel nagyon egyszerű a zenék másolása, csengőhang szerkesztése és rengeteg információt tud megmutatni az eszközről, hardverről.
"Ha a három hónap lejárt és lemondom az előfizetését a saját számaim eltűnnek a telefonról? Onnantól nem tudok új saját számokat a telefonra rakni?"
De igen, a saját magad által másolt zenék továbbra is megmaradnak az Apple Zenében és újakat is tudsz hozzáadni. Ami eltűnik (de ez sem véglegesen, mert egy ideig megőrzi az Apple), az a Zenén belül mentett tartalom (album, dal, lista). kb 1 évig megmarad, ha újra előfizetsz, akkor ott látod a fiókban.
Billentyűzet: erre majd más tud nyilatkozni, mert én kipróbáltam az összes elérhetőt, de mindig a gyárihoz tértem vissza, nekem az a legjobb. Egyszerű, gyors, alig hibázik, éppen azért szeretem, mert "fapados", nincs benne sok (számomra felesleges) funkció.
"Őszintén szólva meglepett, hogy még mindig mennyire kötött a rendszer." - számomra pont ez volt a vonzó, amikor 2018-ban váltottam robotról és nem jó látni, hogy lazul a kötöttség, szerintem ez nem jó irány, de ez van...
-
válasz
Rob Rob #3038 üzenetére
Nekem a DeepL fordító az egyik kedvenc: #41197 Zsolt,72 , mert könnyű használni és igen jól végzi a dolgát.
DeepL Translate on the App Store
A [Wallet] (Tárca) és a hozzá kapcsolódó [ApplePay] is bejön, valamint a korábbi Kulcskarika (jelenleg Jelszavak app), ami egy, a rendszerbe épített jelszókezelő; evégett sem kell külön app és nagyon jól működik. Képes ajánlani/generálni erős jelszavakat és persze azokat automatikusan elmenti.
Ő is roppant hasznos: Reminders on the App Store , újabban már integrálva a naptárba tovább nőtt a hatékonysága. Napi szinten használt, elengedhetetlen alkalmazásom a Jegyzetek az App Store-ban.
DÁP, mert sokat segít az egyszerű ügyintézésben (igazoltatás, elektronikus aláírás).
Google Fotók és/vagy OneDrive, ha backup kell és nem csak az iCloud által biztosított szinkronizáció.
Eredmenyek: sport élőben az App Store-ban - sportesemények követéséhez, nagyon jó, sok féle értesítés, info.
Wipr on the App Store - a reklámmentességhez. Újabb kiadása a Wipr 2 on the App Store.
-
Foglalt név
addikt
válasz
mihail38 #3040 üzenetére
Nekem is sikerült új rekordot elérni. 60% maradt este 9-re miután 2-kor újratöltöttem 100%, mert már 30-on volt.. Mindezt 5:38 képernyőidővel.
Viszont a 18.5 béta reménye ad okot. A halott telefon bug nem jelentkezett (mikor hiába nyomsz bármit fekete képernyő, reakció nélkül).
A kameránál is jó úton járnak. Ahol eddig várni kellett legalább van egy fehér animáció, amitől érzésre jobb. A lencseváltás vicces, ott a kiválasztó menü működik, de nem történik meg. Tehát a főkamerát látod, de 5x-t mutat a menü. Úgyhogy ott van 3 extra kattintás, de addigra legalább már működik is. -
MLA
tag
Sziasztok. Utolsó almás mobilon egy iPhone 8 volt, azóta androidok voltak. Most tértem vissza egy iPhone 16 proval. Őszintén szólva meglepett, hogy még mindig mennyire kötött a rendszer. Nagyon sokat olvastam, egyenlőre kettő kérdés érdekelne. Úgy látom a dalok telefonra varázsolása még mindig csak iTunes -al lehetséges. (Ha van másra tippetek nyitott lennék rá, nekem semmi más nem működött) A lényeg, bejelentkeztem, és három hónapig ingyenes. Ha a három hónap lejárt és lemondom az előfizetését a saját számaim eltűnnek a telefonról? Onnantól nem tudok új saját számokat a telefonra rakni?
A másik kérdés, létezik normális billentyűzet? Swiftkey és Google billentyűzet kipróbálva, de a droidhoz képest nagyon ki vannak herélve.
Köszi ha segítetek. -
mihail38
senior tag
válasz
Rob Rob #3038 üzenetére
Mindig lesznek elégedett és elégedetlen felhasználók, de még mindig élhetőbb az ios.
Nekem tetszik az üzemidő beleértve a készenlétit is amikor este leteszem, reggelre nem merül 8-10% mint a samsung, kamera is jobb, értékállóság, megbízhatóság...az új appok?
Csak ami nagyon muszáj mert nem szeretném meg bolonditani az ios-tmint anno a droidot, játékra nem használom a telefonom...miben szeretnéd kimaxolni mi az irány?
-
Rob Rob
tag
Ha már ennyire ájfonos lettem vagy egy hónapja
kérdezném a nagyérdeműt,hogy kinek mik a kedvenc és hasznos appjai,akár fizetős is jöhet.
13 év robot után ismerkedem ai ios-sel és szeretném kihasználni, kimaxolni a lehetőségeket.
Csak,hogy ne mindig arról menjen a diskurzus,hogy mi nem jó mert biztos,hogy sok jó is van -
válasz
BogyóBP #3033 üzenetére
Volt ilyen tipp is, hogy vízszintesen lehetnek elhelyezve a kamerák, de ez azóta megdőlt, mert napvilágot látott a tokgyártók részére gyártott "dummy"-k fotója:
Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai - Mobilarena Okostelefon hír
-
mihail38
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3035 üzenetére
Szép látvány, nem tudom mi értelme van ennek, de nekem ez az irány nem tetszik, akkor inkább lenne visszintes és kisebb lenne a sziget, nem értem, de lehet nem is kell mert én biztos nem venném meg, jól írtam a multkor az igényesség eltünik szép lassan....
A ruhákat meg szerintem elkéne felejteni...nem ide tartozik és hidd el, hogy nem éri meg etetni egy álom világban él ahol minden heppy
-
Instabil
junior tag
válasz
BogyóBP #3033 üzenetére
Fixen nem vizszintesen lesznek elhelyezve a kamerak, ezt nem is ertem melyik okos talalta ki.
Eleve nem is foglalkozok ezekkel a “hirekkel”, majd megjelenik, akkor kiderul minden, nem lesz jobb az eletem, hogy fake infom van az uj keszulekrol..Meg ezek a visszatero temak, hogy androidosodik az ios. 😂
Eleve sok ma alapveto funkciot, nem is a google talalt ki, ami a droidban van, de azert dobalozunk ilyen hulyesegekkel.
Mondjuk nem kotelezo hasznalni ezen funkciokat, pl nekem megfelel az app store masik storerol hallani sem akarok, ennyi.
Akkor mirol is van szo? Vagy az ikonokat kotelezo szinezni? -
BogyóBP
addikt
válasz
Instabil #3032 üzenetére
Kár ezen vitázni kinek milyen van maradjunk a telefonos témában.
Amúgy is kaptam óvaintést már off topicolás miatt nehogy ti is kapjatok.
Láttam kiszivárgott képeket a 17 es iphone ról és ha valóban jók az értesülések akkor a kamerák immáron nem a megszokott modon hanem vizszintesen lesznek elhelyezve egymás mellett. Állitólag a lencse miatt látszó becsillanást is ki akarják majd küszöbölni az új iphone ban tudjátok a lens flare ami a fotokon ott van a zafir lencse miatt (azt hiszem). -
s.Oliv3r
senior tag
válasz
karldergroße #3014 üzenetére
Nem, nem kellett volna… ez ilyen (volt). Ha tetszik megveszed… ha nem, akkor ott a másik. Elfogadás a titok nyitja, ha nem bírod - tovább állsz.
-
rbelme85
csendes tag
Szép estét!
Tudtok egy olyan oldalt vagy videót ahol különböző beállítások vannak különböző fényképek készítéséhez?
(Tájak, személyek, tárgyak és a többi)Köszönöm szépen előre is! 🤝🖖🤗
-
joey04
titán
válasz
Zozzer888 #3024 üzenetére
pedig a 2x még oké, de felette borzalom ameddig nem vált 5x-re. és az borzalmasan messze van látószögben. ezért lesz jó, ha 3,5x-re vált a 17. akkor nem lesz olyan nagy a "rés" látószögben, és a 3,5x 48mp elég lesz a jó 5x képekhez is. persze a legjobb a 2 zoom kamera lenne, de ez náluk esélytelen.
-
Zozzer888
addikt
Persze, ezt tudom
Azt hittem a léptetésnél zavarja a fórumtársat a nagy ugrás. A 48 mpixelnél valahogy nem zavar a “digitzoom” ilyen mértékben
Az 5x kamera megérdemelné a 48as szenzort, reméljük a 17be már ez lesz, engem elriasztott tőle hogy a vakut és a lidart oda tették (most legalábbis úgy néz ki oda fog kerülni) ahol amúgy horizontális módnál én fogom a telefont a másik kezemmel. (Mert f***k hogy elejtem
)
-
BogyóBP
addikt
Iphone 16 Pro Max 5x zoom [link]
Samsung S24 Ultra 10x zoom [link]
Sajnos a fény/nap oldalról jött ami nem segített abban hogy minőségit fotozzak, mert ugye nappal szembe vagy oldalról jövö fény esetén compentiler nélkül nem fotozunk.Pazar lenne az ultra de sajnos nem az. Főleg hogy ez a zoomkamera sony exmor senzort használ mig az 1-2-3 és ultraszéles a samsung saját isocelljét ami igencsak régóta nagyon jó minőségű egyedül a szinátmenet simasága amivel nem tud mit kezdeni még mindig.
-
joey04
titán
válasz
BogyóBP #3018 üzenetére
Videózás közben jobban észrevehető a lencsék közti váltás de csak a 5x es zoom esetében, 1 ről 2 re nem.
erre írtam. ott nem veheted észre a lencseváltást, mert nincs.
nem upscale a 48. 16-ban az uw is 48mp. a zoom meg egy rakász szar. 1/3.06" mérettel egy förmedvény. Ahhoz képest szoftveresen elég szép eredményt hoz, de nagyon nagy az elmaradás. Ezen javít talán a 17. 3.5x, 48mp, remélhetőleg megnövelt mérettel.
-
BogyóBP
addikt
3 van. Ugye van az alap amit te mondasz 1-2x el. Van a zoom kamera ami az 5x es egység és van a wide és macrohoz használt ultraszéles. Ez a 3 kamera szenzor és lencse van telefonon. Plusz kiegészítve a LiDAR fotószenzorral és a elmaradhatatlan villanóval (vaku). Mindegyik objektiv más és más fokális távolsággal rekesszértékkel és markolással dolgozik, ez exif adatoknál és a hisztogram elemzésénél is látni lehet. Illetve ami számomra érthetetlen hogyha a főegység 48mpixel ami igazából hazugság mert 24 a nyers felbontás nem pedig lebutitás, szerintem a 48 már egy upscale feldolgozo algoritmusos dolog de az is lehet hogy az a nyers és a 24 a butított (alap szenzor felbontás) erre nagyon nem térnek ki kb sehol..Hogy akkor a makró, az ultraszéles és az 5x egység miért csak 12mpixel? Szerintem lett volna annyi hely hogy elfért volna 3 ugyanolyan szenzor is. Aztán lehet zöldséget beszélek majd aki jobban bele ásta magát kijavít.
-
-
joey04
titán
válasz
karldergroße #3015 üzenetére
félreérted. más jelezte, hogy ilyet tapasztal iphone-on.
-
karldergroße
senior tag
-
karldergroße
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3004 üzenetére
Szerintem annyira droidosodott, amennyire kellett. 2022-ben volt egy 13 minim, fél évig bírtam az IOS nevetséges kötöttségei miatt és visszamentem androidra.
Most átjöttem samsung S23Uról fel éve, részben azért, mert Androidon a kötöttség lett egyre több. És a 16pro más élmény most már. Sokkal testreszabhatóbb, sokkal kezesebb, mint a 13 volt 3 éve. Elégedett vagyok. Két borzalmas dolog van ios-en: a billentyűzet primitívsége androidhoz képest és az, hogy nem lehet rögzíteni a hívásokat. De ezt valahogy túlélem. -
BogyóBP
addikt
Na csináltam egy tesztet most lenn a fényes napon és valóban a fényviszony nál kiprobáltam hogy váltanak át a lencsék. Videózás közben jobban észrevehető a lencsék közti váltás de csak a 5x es zoom esetében, 1 ről 2 re nem. Fotónál is lehet látni de ott nem annyira észrevehető amikor átvált mert annyira gyorsan megtörténik. Arra voltam kiváncsi hogy a makró mód ami benne van kb milyen közelről tud éles képet készíteni és gyakrolatilag akár fél cm re is tudtam menni a tárgyhoz de ott már nem tudom úgy kitartani hogy ne remegjen ezért bemozdul a kép. Igazán nagy okosságok azok ha olyan tokot vesz az ember ami a főlencsére szerelhető objektiv adaptert is tartalmaz és így a csomag részeként a főkamera segitségével lehet tele, makro és egyéb képeket csinálni a főszenzor minőségében. Csakhogy ezek nagyon drágák és helyet foglalnak. Egy okosan megírt implementáció kompaktabb de kompromisszumra hajtja az embert. Valaki irta hogy a teleobjektiv több fényt kér a fotok készítéséhez amiben lehet valami mert szerintem annak a rekeszértéke kisebb mint a főszenzoré. Ezt abból gondolom hogy ha fotozásnál átváltok rá megváltozik a megjelnítőn a kép szine és sötétebb lesz egy picivel.
-
futo001
senior tag
Sziasztok,
iPhone 16Pro kb egy hete, ha videózok, búgó hangot vesz fel, alig hallani tőle bármi mást a felvételen. Nem találtam erről semmit online. Más tapasztalt ilyesmit?
-
joey04
titán
válasz
mihail38 #3005 üzenetére
Szerintem sem megy jó irányba a rendszer, de nálam továbbra is jobban teljesít mint a droid. Itt "csak" grafikai bugok vannak, meg néhol akadás, de semmi olyan, ami a mindennapi használatot megkeserítené. Nálam nincs kernel panic, restart, egyebek. Nekem még a 15 pm van, én ott sem tapasztalom, hogy jobban melegedne, mint más csúcskészülék. A fényerőt az iPhone régen is korábban visszavette, pl. amikor Xiaomi Mi 10 Pro-m volt, akkor az még üzemelt full fényerővel, az iPhone meg kb. sötét volt, viszont a Xiaomi melegebb volt sokkal. Hogy ez jó vagy rossz? Ez már szerintem egyéni. Nálam a 13pm jobban melegedett mint a 15pm. Jobban melegedett nálam az s24u, s25u, xia 14u, 15u is. Op12, op13, vivo x100p, x200p pedig hasonló volt. Üzemidőben meg a legtöbb droidosnál jobb a 15pm, a 2 vivo meg a 2 op tudott hasonlót. 13pm viszont még jobb volt. Meg a DI sem tetszik a notch után. Kamerában meg gűlölöm, hogy 1x után 5x jön. Annyira, hogy konkrétan emiatt próbálok ki minden új androidos telefont. Talán a 17 pm-ben már tényleg 3.5x 50mp lesz... iOS meg egyre kuszább, de számomra még bugmentesebb és átláthatóbb mint a droid. Hozzáteszem a droidból (szarul) átvett dolgokat nem használom, ha kellettek volna, már váltottam volna korábban droidra. Szóval azok hibáit nem tapasztalom, vagy csak részben.
-
Speedy007
őstag
Nekem a Face ID-val egy "problémám" van vagy "kellemetlenségem" de ez inkább lustaságból van. Este fekszem az ágyban és ha úgy helyezkedem el akkor a párna takarja az arcom egy részét és emiatt a Face ID nem tudja azonosítani az arcomat ilyenkor kissé meg kell emelni a fejemet. De ezt leszámítva 100x-r jobb mint a ujjlenyomat olvasó a telefonokban amik már attól le blokkolnak ha vizes/nedves a képernyő vagy az ember ujja. Vagy olyan munkát végzett az ember ami esetén a hüvelyk vagy mutató ujj intenzív használatnak lett kitéve emiett az ujjlenyomat "sérült" lett.
Másik nagy előnye az IOS-nek számomra hogy android esetén valamilyen úton módon megtudták szerezni a bank kártya adataimat akármit is csináltam így évente kellet kb. új kártyát igényelnem mióta IOS-t használok még kisérlet se volt rá hogy ez így történne.. -
s.Oliv3r
senior tag
válasz
mihail38 #3003 üzenetére
Mindezt annak köszönheti az iOS, hogy külső nyomás hatására (EU gyökerek, régi droid felhasználók) elkezdték droidosítani. Jobs ezt nem hagyta volna….
Autókból is moslék lett…. ruhák elmálnak, hónap alatt kifakulnak, amit eszünk az is egy hulladék. Rohadt sz@r irányba megy a világ, minden téren. Ez van, ezt kell utálni
-
mihail38
senior tag
válasz
WNorbert85 #3001 üzenetére
Decemberben, volt lehetőségem az Iphone 13 pro-mat 3év után leváltani és nagyon gondolkodttam a 25 Ultrán, hogy meg várom és nem a 16 pro-t választom ami vissza tartott az a mérete volt.
Mind a két rendszernek / One ui/Ios ) van előnye és hátránya ki melyiket szereti vagy megbarátkozni vele ezen felesleges vitatkozni vagy bárkit is meggyőzni, hogy melyik a jobb.....
Nem bántam meg, hogy maradtam, de már nem tud meggyőzni senki, hogy ez jobb mert nem igaz 4. éve használom az ios-t és előtte több évig a droidot.
Néhány éve, talán pont amikor váltottam akkor még talán az Iphone vollt az etalon az idő múlásával ebben már talán nem vagyok olyan biztos....mert már itt is előfordulnak hibák...javításnak a javítása stb ettől függetlenül érték álóbb az Iphone. -
Rob Rob
tag
válasz
WNorbert85 #3001 üzenetére
Köszönöm.
Hiányzik dióhéjban a szabadság,az Opera a SwiftKey meg a Trurphone dialer és az Amdroid illetve még a ph app de itt is van ami tetszik.
Egyelőre minden háttérfrissítés,követés off kevés a widget de az üzemidő még nrm jobb csak kb ua -
WNorbert85
tag
válasz
Rob Rob #2999 üzenetére
Üdv itt, jó váltást csináltál. Én 1 hete jöttem vissza, S25 ultráról. Jó telefon az is, de egyszerűen aksiban közel sincs pariban a 16 PM-al, a netes tesztekkel ellentétben. Note 20 ultrától kezdve ugrálok az aktuális csúcs iPhone-Samsung vonalon, a 25 ultra lett volna az első, ami hosszabb távon maradt volna.
Piszok jó telefon a 25 ultra is, nekem fürgébbnek is tűnt mint az iPhone, a rendszert is már úgy ahogy megszoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megúszósan remek lett a képátlót növelő iPhone Pro, de mire elég?
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest