Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
BogyóBP #2536 üzenetére
Nekem hibátlanul jeleníti meg a Win11. Fontos, hogy telepítve legyen a "Microsoft Store"-ban ez a bővítmény: [kép] . Illetve a képet a "Fényképek" alkalmazással kell megnyitni (társítani), ami így néz ki: [kép] . Van egy régebbi megjelenítő, például ha Total Commander-t használ valaki, akkor egy sort be kell írni a "wincmd.ini"-be, hogy a Fényképek alkalmazásban nyíljon meg minden kép. Simán a felhőböl le lehet tölteni a HEIC képet, utána meg bárhova lehet másolni.
-
BogyóBP
addikt
Szerintetek melyik ad jobb minőséget a leginkább kompantibilis vagy a nagy hatékonyságú? Windowson, telefonon és feltöltve is más a minőség.
-
BogyóBP
addikt
Egyik ismim irigykedve nézte a telefonom által fotozott kép minőségét, mert egymás mellé tudtunk tenni két telefont egy 15 és egy 16 pro maxot. Én azt mondtam hogy kb minimális az eltérés de azért volt külömbség. Indoor. Nyilván kint nüansznyi lenne kb az eltérés mert mindkettő nagyon jókat készít de a 16 valami újfajta algoritmust használhat amit még a 15 pro max nem. Jómagam is készitettem compare képeket az s24 ultra és a 16 pro max közt és igazából szituáció vagyis scene függő az hogy melyik jobb. Igazából szerintem a 16 nak a kamerája jobb mint a 24 ultrának viszont sose fogom megérteni miért nem tudják még mindig a zoomot rendesen implementálni. Ugye a triangle elrendezésű kamera rendszer már megszokott mint ahogy a kerek burkolat is, így hiába nagyobb maga a telefon, valojában kisebbnek tűnik de a kijelző határozottan szebb. Úgy vettem észre valami utófeldolgozás is van a készült képeken, hogy pontosan micsoda azt nemtudom de ez hogy ha pl pro rawba állitom a képet és veszteségmentes JPG-t kérek amit később editálhatok akár egy lossless DNG-t előfordul hogy kapok 48 megapixeles képet is de az már valami szoftveres trükk. Mindazonáltal elégedett vagyok vele bár többször volt már hogy a kamera megnyitásakor nem kapcsolt át a kamera és csak fekete kockát láttam illetve a hang néha olyan mintha erősödve jönne ki a készülékből de igazából ezek úgy nem érdekelnek különösen mert nem zavar. SZVSZ talán a telefonálási hangerőt lehetne nagyobbra tenni mert az elég halk, kihangositva viszont remekül szól. A képek gyönyűek 10/8 biztos tökéletes lesz a videó meg csodálatos és akadásmentes még 4k 120fps ben is. Kicsit hiányolom ott az 5x ös zoomot de alapjába véve nem távcsövet akartam venni. Szóval ha a két telefont (s24u és i16 pro max) összegyúrták volna az lett volna a kánaán
Sasi001: Bár nagyon nem szokásom telefonon de van egy játék amit szoktam rajta játszani ez a zombie wawes. Szinte döccenésmentesen megy a játék, s24 en azért volt hogy beakadt és igen marad estére még bőven az akkuban. Én mondjuk akkukimélés szempontjából lehúztam a töltéskorlátot 80% ra így annál feljebb sose tölt. A samuba ez gyárilag alapból is így van.
-
Gáben81
senior tag
válasz
kchris78 #2523 üzenetére
Munkanapokon ez az első telefon ami kibír egy napot és 20-30% marad estére.
Reggeltől estig megy rajta mindig valami stream amit hallgatok, majdnem az összes közösségi oldalt használom.
Napi egy óra Duolingo minden nap.
Sokszor Waze.
Fényképezés a kriptonitja szerintemamúgy.
-
Gáben81
senior tag
Nekem 16 PM 143 ciklus és még 100%. Mindennap 100-ra töltve éjjel, optimalizált töltéssel. Az első időkben kapott rendesen, pont nyaralni mentem, meleg volt, 2000 videó és fénykép készült 10 nap alatt, naponta kétszer kellett töltenem gyorstöltővel, meg autóban.
Azóta ha itthon maradok akkor használom néha a korlátot. Elég jól bírja eddig… -
16pm...legjobb...mindenben.😎💪🏼
Aztán majd a 17 pm lesz jobb mindenben....ez ilyen.,.
-
Bubaaa
aktív tag
Ha már itt valaki megemlítette az 5G-t, kinek mi a tapasztalata? A 14-emen nagyon rossz volt, folyton leváltott 4G re. Nem tudom hogy a telefon, vagy a hálózat hibája e,én az utóbbira tippelnék. Át is kapcsoltam 4G re,francnak keresélje az 5G-t folyamatosan.
-
Speedy007
őstag
válasz
TechN7ne #2504 üzenetére
Én csak Androidhoz tudom hasonlítani hasonló méretben 60Hz-ra folytott képernyővel átlag 4500mha akksishoz képest határozottan jobb az üzemideje a 16 Pro-nak negyed akkora akksival pedig nagyon féltem tőle hogy egy napot se fogom ki bírni vele mivel annyira sok "rém hír" terjed az IPhone üzemidejeiről..
-
Sasi001
senior tag
-
Sasi001
senior tag
Úgy látom azért a 16-os szériánál az akkumulátorok jobban sikerültek. A 15-nél azért sok bejegyzés volt, hogy 20-40 ciklus környéken már esett a kapacitás.
-
16 pro max.
5-90% között töltöm többnyire. -
Speedy007
őstag
Akkor én is beszallnék még az "első szériás" 16 Pro tavaly szeptember óta van nálam. Java részt 20-85% között van használva esetek többségében IKEA-s 45W-s hálózati adapterrel és kábelel (ha "zúzosabb napom van tehát kell a GPS vagy sok helyre megyek ahol gyanítható hogy sokat kell várni akkor előtte olyankor 100%-ra szoktam tölteni, ha meg rá érek nagyon akkor pc-n töltöm 3utools szerintem maximum 10w-al de ez általában elenyésző). Ilyen jellegű használat mellett kb. 1.5 napos üzemidő szokott össze jönni 4 órás átlag képernyő idővel. BP-n is megfordultam ha jól emlékszem akkor még 85%-s töltési korláttal használtam elment úgy egy napot kényelmesen hogy java részt 5G-n lógott GPS ment BT,WiFi is on volt,NFC is használva volt egész nap..
-
mihail38
aktív tag
Dec 17.-óta 71 ciklus, gyári Samsung 25w töltő, szintén nem figyelem mikor mivan
Talán 40% alatt nem nagyon szokott lenni, wireless és kábel vegyesen van töltve, jelenleg még 100% az akku ez nem tudom mennyire számít. (16 pro) -
600700
senior tag
Nekem dec 12.-óta 107 ciklus , gyári 20w töltő , 100% ig töltve semmire nem figyelve , még mindig 100% akku.
-
HREH
senior tag
Nekem most tart kereken 100 ciklusnál a 16 Pro, október közepe óta van meg, kapacitás is 100%.
Blitzwolf töltő + gyári Type-C kábellel töltöm ha gyorsan kell valami miatt, ezzel 70-80 perc alatt végez a 100%-ra töltéssel. Ha ráérek tölteni, akkor normál USB-A ugyanezzel a töltőfejjel, viszont alzás kábellel, így +1 óra a teljes feltöltés.
20% alatt próbálom keveset használni, egyből tölteni, 10% alá viszont semmilyen esetben sem engedem. Limitet pedig próbálom a használathoz belőni, ha kevés használat várható, akkor 80-85%, ha sok (pl. fotó-videó nagyon merít), akkor 100%.
Hasonlóan, nekem kedd óta van U2, szinte semmit sem merít a BT -
deltaa97
tag
Nekem november óta került bele 44 ciklus a 16 Pro-ba, továbbra is 100%-os a kapacitása.
Eddig mind a 44-szer sikerült legalább 20% (talán 5-ször) vagy a fölött feltennem töltőre.
Én 35W-os BlitzWolf adapterrel pontosan 60 percet töltve kapok 88-90%-ot.
100%-ra egyetlen 1-szer, 99%-ra szintén 1-szer volt eddig töltve.
20-80%-al az a problémám, hogy a teljes kapacitás 40%-a kukázva van, legalább lenne egy 10-90% az ajánlott tartomány...
Hétfő óta használok a telefonhoz egy Series 10 Watch-ot, látszólag az egész napos BlueTooth nem merít semmit. -
osonte
őstag
Használ valaki Duolingo appot? Nekem egy-két perc után lefagy, bezárni lehet csak. A telefon 16 Pro és DEV beta-n vagyok, de minden app hibátlan ezt leszámítva, pedig sokminden van telepítve. A feleségem 2 éves Xiaomi telefonján is hibátlanul fut ez az app.
-
TechN7ne
nagyúr
Eddig az alacsony töltöttségi mód alatt 60Hz-re váltott a kijelző (15 pro-ig).
Most 16 pro al 120Hz en marad , -
Ez valami új ficsor lesz.
Banki alkalmazoson belül otp csináltam egy képernyő képet és és csak egy nagy feketeseg volt. -
kchris78
veterán
Nem a 100%-ra töltés barmolja szét a töltés önmagában hanem az ott tartás.. mintha megfeszítenéd a rugót 100%-ra... és ott maradna. Nyilván nem tesz neki jót. De ha dolgozik hol nyúlik hogy összemegy akkor az bírja, nyilván arra lett tervezve.. A lényeg az hogy ha felmegy 100-ra akkor ne maradjon rendszeresen fél napot a töltőn, "mert még van idő lehúzni róla". Máshol egy felfújt lufihoz hasonlították. Amúgy hogy mennyire töltik fel a LiIon aksit az "megállapodás" volt kb, ahol több ideig kell hogy működjenek ott nem töltik fel ennyire.
-
Sasi001
senior tag
-
Sasi001
senior tag
Minden iPhone-t optimalizált töltéssel töltöttem, de úgy látom, hogy nem szerette egyik sem mert mindegyik akku hamar degradálódott. Mondjuk nekem valamiért úgy töltötte, hogy hajnal háromra feltöltötte, holott mindig reggel 6-kor vettem le töltőről. Most decemberben vettem a 16pm-ot, itt változtattam a töltési szokáson, kiváncsi leszek az eredményre.
-
dnelb
veterán
válasz
Sasi001 #2454 üzenetére
samsungnál ezt tök jól meglehet oldani rutinokkal, hogyha nagyobb a töltöttség mint pl 83%, akkor max energiatakarékosság ON(ez a max 80% korlát), és akkor 0 áramfelvétele van a telónak. Másik rutinnal meg pl reggel 6kor offolod, és akkor feltölt. Gondolom itt is meglehet oldani ezt a parancsokkal, de annyira nem felhasználóbarát hogy bele se fogtam
-
Bubaaa
aktív tag
Az én vezeték nélküli töltőm mindig kikapcsol reggelre. Egy led világít pirosan ha áram alatt van,kéken ha tölt. Reggel viszont sosem világít sehogy.
-
Sasi001
senior tag
Erre találtak ki az optimalizált töltést, lassítja az akkumulátor degradálódását, de mint a szóban benne is van lassítja, de nem tesz jót neki, hogy egész éjszaka töltőn van. Ha rákeresel, sokat lehet olvasni a témában. IPhon 6-tól minden évben váltottam, próbálgattam a töltési módszereket tisztában vagyok vele mi a jó és mi nem. De mindenki úgy tölti ahogy neki kényelmes. Ja és amikor az optimalizált töltést használtam minden telefonom 1-éves korára átlag 93%-on volt. Aki össze vissza töltötte de nem egész éjszaka azoknak meg 100% volt az akku kapacitás 1-évesen.
-
Brndtt00
tag
Sziasztok!
Van köztünk rajtam kívül olyan, aki Google billentyűzetet használ?
Ha van, valaki tapasztalta már, hogy a haptikus visszajelzés véletlenszerűen gépelés közben megszűnik, aztán pár karakter után visszajön, majd megint megszűnik?
Kizárólag újraindítás oldja meg, az is kis időre csak.
Lehet erre valami megoldás, vagy engedjem el a Gboard-ot?
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
h_benjamin #2437 üzenetére
Teljesen rendben van a 14 ciklus. Nekem január 17óta 19 ciklus.
-
Sasi001
senior tag
válasz
h_benjamin #2437 üzenetére
Miért lenne fura? Összesen 14X merítetted le 100-ról 0-ra.
-
h_benjamin
aktív tag
válasz
TechN7ne #2422 üzenetére
80%al is este teszem csak töltőre hétvégén wifin meg 2 napot el megy így is nem nagyon nyomkodom otthon.
nem tudom eldönteni mennyire marad jó vagy sem ez által az akku kapacitás majd el dől, aztán lehet később majd meg unom és fel engedem 100ig
február 25.én vettem át azóta nyomkodom és “csak” 14 ciklust ír nyílvám 100% os de a ciklus számláló nekem kicsit fura -
osonte
őstag
válasz
Zozzer888 #2429 üzenetére
Érthető amit írsz, én se hagynám, hogy szétbarmolják a telefont. Úgy tudom csak Budapesten van hivatalos szerviz, azok nem adhatnak ki trehány munkát, gyári eszközeik vannak a folyamathoz. Azért persze előtte rákérdeznék, hogy biztosan cserélnek -e ragasztót és utána pedig ellenőrzik -e hogy ténylegesen zár a telefon (ezt a tesztet el kell végezni: [link]). Én is messze vagyok, 200 km-re a hivatalos szervíztől, de ingyen tömegközlekedek, szerintem egy napot rászánok, ha eljön az idő, ami még messze van talán, mert 1-2 hónapos a telefon és remélem 2-3 évet ki fog bírni.
Szerintem eladásnál is sokat jelent egy hivatalos szerviz által kiállított számla, illetve a gyári 100%-os akksi.
Nekem a feleségem az aki azt mondja, hogy soha nem fog gesztusvezérlést használni, így nehéz lesz átterelni androidról, amikor cserélni kell telefont. -
Sasi001
senior tag
válasz
TechN7ne #2432 üzenetére
“Am 20 és 80 között tartva többet kell tölteni a telefont ,így sztem hamarabb tönkre is megy.”
A töltési ciklusok száma ugyanannyi. 1 töltési ciklus= 1-teljes feltöltés-lemerítés. Mindegy, hogy hányszor rakod töltőre. A 100-on tartást nem szereti az akku, meg a 20% alá merítést.
-
Egy korábbi írásomban már megosztottam én is a tapasztalataimat a qi2-es töltőmmel kapcsolatban. Ez a p.bank amivel utazom ( a másik az anker az 22500mA-es, laptophoz van
fél kiló ezért van 2.) hol vezetékkel hol a hátlapra ragasztva töltöm a telót. Nem melegebb mint a kábeles töltés esetén. Én sem 80%ig töltöm. Tök felesleges, asszony telója 5 éves minden nap tölti 100%ra, 1 napot bír még mindig. Sztem nem releváns a felhasználónak a 20-80, ez egy ajánlás, majd egyszer ki fog arról is derülni miért kellett ezt elhitetni az emberekkel, mint ahogy az is kiderült, miért "Jó ha bacont eszel reggelire"
.
-
Zozzer888
addikt
Én olyan sok rosszat hallok akksicserés sztorik után, hogy eszembe nem jutna akksit cseréltetni...Akkor már inkább telefont...
De ha tudsz megbízható helyet, megköszönöm, mert apum telefonja nagyon igényelné már a cserét, csak az a baj, hogy apum meg a home gombot igényli -
osonte
őstag
válasz
TechN7ne #2422 üzenetére
Nekem valamikor 8-10 órát még 100%-on van (nyilván nem agyonnyomkodva), azért az elég értékes idő. Így normál használat mellett pont két naponta töltöm. Én is így gondolom, hogy a 80%-ra töltéssel pont a lényeget veszíteném el (én is próbálkoztam). Az meg nem érdekel, hogy mikor megy tönkre az akksi, a telefon van értem és nem én vagyok érte, amikor szükséges, akkor megkapja a gyári akksit hivatalos szervizben. Azért egy félmillió feletti telefonnál ennek bele kell férjen.
Ennek ellenére az alsó 20%-ot tartom, az allá nem merítem, illetve néha 1-2%-al. -
dnelb
veterán
válasz
TechN7ne #2422 üzenetére
Én mindig feltöltöm 100-ra ,az utolsó 20% adja a legtöbb energiát (100-80%-ig.).
Az első 25% legalább addig ,míg az utolsó 50% bírja.
ezt én is érzem, minden telonál így volt
A 80-ra töltögetésnek semmi értelme nincs. Redditen olvasgassatok threadeket, kb 3% diffit hoz 3 év alatt, szóval ilyen 87 vs 84%.. Ami nyírja az a wireless töltés a hő miatt. -
Sasi001
senior tag
válasz
Zozzer888 #2423 üzenetére
Éveken keresztül 100-ra töltöttem, de most kipróbálom 90-es korlátot, mert bőven elég, 100-nál viszont nem megy el a felhasználási szokásommal 2-napot. Egy telefonom sem volt még 100-as kapacitáson 1 éves korában. Kiváncsi leszek, hogy valamit számít-e ha nincs 100-ra töltve.
-
Zozzer888
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
h_benjamin #2412 üzenetére
Én mindig feltöltöm 100-ra ,az utolsó 20% adja a legtöbb energiát (100-80%-ig.).
Az első 25% legalább addig ,míg az utolsó 50% bírja.Próbáltam már 20 és 80% alatt tölteni csak de nem sok értelme van ,mert többet kell ebben az esetben tölteni ,és minél többet töltesz annál hamarabb fárad el az akkumulátor.
Szvsz ez a 80 és 20% közötti tartás teljesen felesleges és semmivel nem lesz tőle hosszabb élettartamú az akkumulátor. -
Zozzer888
addikt
válasz
insyde5 #2416 üzenetére
Nekem ilyen van hozzá: [link]
Nagyon kellemes a tapintása, a leírás alapján elég jól védhet. Nagyon jók a gombok rajta, illetve meglepően karcsú lett tőle a telefont (előtte átlátszó TPU tokban volt).
Talán sose volt még ilyen jó tapintású tokom, nem csúszik, de nem az a szilikonos érzés. Itt a topikban írtak róla többen is.
-
Tudnátok ajánlani Nem bumszli és jól védő tokot amelyik nem akar kicsúszni a kezemből?
Flipp nem jó.
Hátlapra pattintható megfelelő, nem árt ha van belül egy kis "szövet" ami megvédi a tokba került por által okozott karcoktól. Elől legyen magasabban a széle körbe, jelenlegi alig emelkedik ki. Magsafe nem árt ha van, de nem feltétel.
Most egy szürke apple szilikon van rajta, de annyira könnyen kifordul a telo sarka, kizárt, hogy ha pofára vagy sarokra esik ez egybe maradjon.
-
válasz
Igen, szándékosan ilyen a működése. Időnként teljesen feltölt, hogy meg tudja állapítani az akkumulátor valós kapacitását, a pontosabb kijelzés érdekében.
-
válasz
Nálam ezért zenél mikor feltölt 90%-ra.
-
h_benjamin
aktív tag
Be van állítva hogy 90%ig nyomja az akkumulátort ma reggel mégis fel nyomta 100%ra ez direkt van hogy néha néha fel nyomja többnyire meg meg áll a beállított értéknél?
-
Instabil
kezdő
A DI nem is mukodhetne jobban. 👌
-
Valaki magyarázza már el, hogy ez miért van játék módban elvileg ezeknek az alkalmazasoknak nem kéne értesítésekkel zavarniuk,ennek ellenére a Gmail simán küldi. Miért?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megúszósan remek lett a képátlót növelő iPhone Pro, de mire elég?
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Új fóliával, iPhone 14 Pro 128GB Space Black
- iPhone 15 Pro 128 GB Natural Titanium, Független! Mint egy új! 100% Akku! +Gyorstöltő + Apple tok!
- OnePlus 13 FULL CSOMAG
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Black - Használt, karcmentes, prémium kamerarendszer
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lépj szintet a játékban még ma! Kamatmentes rèszletre is!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Pörgesd fel géped teljesítményét most!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest