- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizard0828
tag
Mindkét gép a mai napig üzemel nàlunk a csalàdban 
1. 2012
Asus Maximus V gene
i7 3770K
4*4Gb ddr3 1600Mhz
Gainward GTX 1080 Phoenix GLH 8Gb Gddr5x
CM 690
2. 2009.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
AMD Phenom II 965 BE
2*2GB ddr2 1066Mhz
Asus EAH HD 5450 1GB Gddr3
Tt Soprano -
zsombor22
aktív tag
Megépítettem azt az álom konfigot (most már retro) amire 2008 ba nem volt pénzem.
Asus P5Q-E,Q9550+GlacialTech Igloo 5700 MC,4x2GB DDR2 Adata,Gainward GTX570
-
Tigris011
tag
válasz
oroszLajos
üzenetére
Szia! Az oldalsó 3-m és a hátlapi gyári a 3-s befele a hátlapi ki fúj, az also dupla az Jonsbo és forditott, fölső kető artic és ki fúj
-
Tigris011
tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Köszi, a következö körben lessz, kábelekre még nem tudok semmit
-
Tigris011
tag
Sziasztok! Túl vagyok életem első gép építésen
Háát nem volt egyszerű voltak apróbb gondok, néha izzadtam, mint bizonyos a templomban
menet közben terült ki hogy a ház USB 3-s csatijátol nem fér el rendesen az alsó venti csak eltolva igy csak két csavar fogja, a ventiket nem tudtam az alaplapra kötni mivel az 4 pines a ventik meg 3 igy csak a ház vezérlőjével tudom vezérelni bár sikerült az őszeset egybe kötni. A kábelezés is szerintem hagy kívánnivalót maga után kicsit káoszos, de előre nekem még tetszik. Mia véleményetek? -
marinea2
addikt
Nekem csak egy fadarab diszeleg a gepben, az is azert hogy a VGA tudjon mint tamaszkodni
-
Lizard0828
tag
Közben hozzàm is beköltöztek az új lakók
-
marinea2
addikt
válasz
lukaszokni
üzenetére
Nagyon szep igenyes kis setup, foleg ezekkel a Vice City-s szinekkel
Gratula -
Hencso
Ármester
Rég posztoltam
-
Zyrius
aktív tag
-
Zyrius
aktív tag
Havn bf360. Az utolsó PC-t 2015-ben építettem azóta el telt egy kis idő, ez az első AIO buildem.
[kép]

-
Xaels
félisten
Hát annak idején volt egy "Nagy zöldem" szép állapotban megőrizve, meg hozzá majdnem az összes kiegészítő kötet. Valami hasonlót akartam belőle csinálni mint ez az új gyűjtői, de úgy alakult az életem, hogy el kellett adnom végül. Örültem a gyűjtőinek amikor bejelentették és muszáj volt megvennem, mégha nincs is kivel játszani.
-
-
-
Xaels
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Most mértem egyet. Ha nem csinálok semmit akkor nagyjából 30-40-50-60dB közötti a zaj a lakásban, ha elmegy az ablak alatt egy autó/busz akkor van 60körül.
Ha elkezdek gépelni akkor az asztalomra lerakott eszköz mér 70-80dB is egy egy leütésnél. Elindítottam egy 3dMark stressztesztet hang nélkül, hogy a TV hangja ne zavarjon bele. Gyakorlatilag max 2-3dB-lel nagyobbak az értékek az alsó tartományban, ha jön egy autó vagy bármi akkor semmivel sem mér többet mint előtte.
De ha gondoljátok mérek egyet este 10óra körül is
-
Xaels
félisten
Ma nekiugrottam, a kis masinának. Kipucoltam és kapott oda is mágneses akasa porszűrőt ahol nem volt gyárilag (a táp előtt az oldalán és a hátsó 12cm-es előtt).
Ez egy nagyjából 2órás Arc Raiders menet. (4k, CPU nagyjából 80% körüli kihasználtságon)
-
Floyd80
addikt
válasz
duronx
üzenetére
Ki is baszarintottam....a billentyűzetet, mert nem lehetett takarítani. Ez valami Cougar bill volt, ilyen membrános, ollós megoldás mint laptopon, nem igazán lehetett kiszedni a gombokat.

Remélem az új jövevény a gépbe nem fog belehányni, a teteje is rácsos és mikor a VGA küldi fel a forró levegőt, macskáknak az kész wellness.
Gyerekként felfedezte:
-
VTom
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Beférne, ha akarna
-
VTom
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Tavalyi kép, a HAVN 420-ra már nem ülhet fel.
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
-
Zoltn
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Vigyázz nehogy így járj.
-
duronx
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Komoly nézése van ennek a macskának, olyan szigorú
-
SoulReaver
veterán
Nekem nincs virág meg autó modell…
-
G4ga
őstag
válasz
marinea2
üzenetére
Köszönöm
Èn is igy vagyok vele. Azt igazából filmnezesre használom csak meg nagyritkán játszók rajta tv-n.
sajnos a 4-es és 5-os szeriabol csak a felső kategória rog már így azt nem fogom már szerintem fejleszteni, no meg az am4en se nagyon tudok már fejleszteni.
kolteni meg nem akarok rá megint.
viszont baromira jól néz ki. -
Xaels
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Az a lényeg, hogy negatív nyomás legyen és így a VGA melege egyből kifelé megy, nem melegít minden mást
-
Xaels
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Csak tudom, hogy raktam össze a végleges változatot
. Ezek a képek csak szerelés közben készültek, variáltam azóta... A végleges úgy néz ki, ahogy leírtam. Hátul van egy 12-es Arctis P12 ami befelé szív a CPU hűtőre telibe, a CPU közepében egy Noctua venti van ami a frissen betolt levegőt szívja át és tolja ki előrefelé ahol az a kis tér maradt a gépházban, onnan 2 Arctis P12Max szívja ki, egy felfelé és egy előre. A VGA lentről szív és felfelé tolja ki a meleget abba a térbe ahonnan a két P12M szívja ki. Ezzel nyertem kb. 2-3fokot. -
Rottweiler89
senior tag
Akkor ez esetben biztosan megfordítanám a top és a front ventit.
A hátsó biztosan nem tolja telibe a cpu-t levegővel, mert az exhaust van beépítve, azaz kifelé tolja... A CPU miért befelé tolja? Annak a hátsó venti felé kellene tolnia.
Front/top intake, rear exhaust, én így használnám. A CPU pedig hátrafelé tolja magáról kifelé a hátsó ventire.
Tehát nincs megfordítva az airflow, inkább össze-vissza van.
De ha neked így jó, áldásom rá.
-
Xaels
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Nincs a VGA előtt semmi, az frissen szívja a levegőt alulról porszűrőn keresztül. A CPU kap frisset, telibe betolja a hátsó 12-es venti a friss levegőt, a CPU is előre fújja a 2 venti fele.
-
Rottweiler89
senior tag
Egész jól néz ki. És igen, tény, hogy itt azért kellett ügyeskedni.
A VGA alatt vannak ventik? Ha nincs, akkor a front és a top ventit én megfordítanám, hogy nyomják befelé a hűvöset. A procihűtőtől elszívják a levegőt a jelenlegi felállásban.
Rengeteg port látok, valami nincs rendben az airflow-al. -
Xaels
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Meg van fordítva az Airflow, hátul egy 12-es be, áttolja a 14-es CPU hűtő és elől a kettő 12-es kifelé. Semmi sem éri el a 80fokot terhelés alatt és a hangja sem vészes amúgy, be vannak a ventik biosban állítva.
-
duronx
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
A videókártya lehet hogy izzad kicsit
-
Xaels
félisten
Sziasztok, hoztam én is egy kis masinát. DeepCool CH160, AMD Ryzen 7 8700F+DeepCool Assasin IV, RX Gigabyte RX 9070XT Gaming OC, Corsair Vengeance...stb.
-
G4ga
őstag
válasz
Floyd80
üzenetére
Igy ahogy mondod, az még AM4
marinea2:
Alsó ( Asus motyókból ) :
Asus Rog B550-A - R5 5600X - Asus Rog Ryujin II 360 ARGD- Asus Rog RTX 3070 White - Rog Herculx vga stand - 32GB DDR4 - Lian Li O11 ROG - Fehér harisnyázott kábelekFelsó ( Msi motyókból ) :
Msi MPG Z790 Pro Carbon - i5 13600KF - Msi MEG S360 - Msi RTX 4080 Super Slim - 64Gb DDR5 - Jonsbo TK-2 - piros harisnyázott kábelek
Ennél a bill, egér, egérpad, füles és a monitor is Msi
-
G4ga
őstag
Elkészültünk

Nem költök többet PC-re
-
zsombor22
aktív tag
Rég jártam erre.
Építettem két gépet.
Az elsőt az itthon talált alkatrészekből raktam össze. (80%-ba)
i7 6700k + Nochtua D15 Cromax + 32Gb DDR4 + 1660super köré építettem.
A D15 csak elfordítva fért be ,mert matx es a lap és elég szűk a ház is.
Alap gép de még Full hd re tökéletes.

A másik alapját egy i7 14700k és egy RTX5070 adta.
Ez a gépet fekete-fehérre álmodtam meg fehér világítással.
Szeretem minden menyiségbe az rgb-t két képen ki is próbáltam, de ez szerintem ütős lett ezzel a fehér világítással.
-
Zoltn
senior tag
Ihletet kaptam. Na nem marad így mert kibsza a szemem.
-
csumpa93
tag
Úgy néz ki, végre valahára elnyerte végleges alakját az a konfig, amit mindig is építeni szerettem volna

Mindig is nyitott házam volt, mert szerettem látni a gépet, de megelégeltem, hogy az elmúlt 6-7 kártya amit használtam, mind egytől-egyig coil whine-os volt (lehet próbálkozok majd másik táppal is) ezért vettem egy olyan házat, ami jól szigetel és kifele alig hallom

ASROCK X870E NOVA
AMD Ryzen 7 9800X3D
G.SKILL 32GB TRIDENT Z5 NEO
ARCTIC LIQUID FREEZER III PRO 360
BE QUIET SILENT BASE 802
FSP FOTRON MEGA TI 1350W
SAPPHIRE NITRO+ RX 9070 XT
-
marinea2
addikt
Megtornem a sort egy szolidabb alig vilagitos setuppal. Ceges netezosnek epilult, de az egyik baratom mar le is csapott ra.
-
Hencso
Ármester
By Acer 3070 . Hy Rog Strox 3080 white 😁
-
Zoltn
senior tag
Bekerült egy rendes méretű vga. Hogy nem latszik a kábele imádom.
sztem most egy darabig igy marad.
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kicsit halványabbak valóban (én is nemrég cseréltem őket, LX-re, 4db. RX ül a fiókban most), de az Icue-hoz képest minden más szoftver olyan, mint valami szegény rokon.

Edit: amúgy nem feltétlen baj, ha nem vakít meg, nekem az összes RGB fényerő le van véve 60% körülire globálisan.
-
RazoR
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kicsit ugyanígy vagyok a Wing Boost 3-ak után a Light Wings-ekkel, más a fényük, valahogy fakóbb. Lian Li volt tervben de a sima TL már kb sehol sem kapható, nekem a wireless meg LCD-s felesleges, na meg az áruk....
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
A legrosszabb választás...nagyon fapados a Lian Li RGB téren, nekem nem kéne...de te tudod.
Ha nem fontos az Icue, akkor mindegy igazából. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Jó lett....a többi ventit nem akarod cserélni RX-re?
-
SoulReaver
veterán
Bővült a gép egy Lian Li Strimer Wireless 24pines tyúkbéllel

-
Zoltn
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha elpusztul a pc-d legalább tudod mitől van.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Nagyon baba
-
válasz
parandroid
üzenetére
Fotó alapján hibátlan. -
válasz
parandroid
üzenetére
Elég jó!
-
parandroid
félisten
Vőm nyomtatott nekem szülinapomra egy paranoid androidot, úgyhogy Marvin be is költözött a házba. Kicsit nyers lett, de első próbálkozásnak nem rossz.

p
-
Kobe
veterán
válasz
Floyd80
üzenetére
Mivel en reverse blades verziokat is akartam (a 10 bol 6db reverse) ezert 3db 3as csomagokban rendeltem es 1db 1eset kulon
szerintem jobban megeri vezerlovel, egyreszt mert a lian linek eleg gyakran hullanak el a vezerloi, igy legalabb mindig van 1-2 pluszban keznel, ha cserelni kell, nem all meg az elet amig garanciaban van a masik
-
Floyd80
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Igen, MSI.
Csak azért kérdeztem, mert nem akarok még egy vezérlő szoftvert (már van razer az egérhez, asus a billhez, nzxt cam, msi center), hátha nincs a ventikhez alaplapi fan és argb header, csak saját HUB-ról mennek, de ezek szerint akkor van. Arra emlékeztem, hogy a Lian Li vagy a Corsair csak a saját cuccaival megy.
Amúgy mindegyikkel szívtam már, egyszer az MSI Centerben az RGB meghülyült, nem tudtam állítani az alaplapi logót pl. Akkor feltettem a Signal RGB-t, az még a lapot se ismerte fel, a Center már el se indult, meg nekem átláthatatlan volt, felrakott egy zsák felesleges dll-t, reklámok, nem akartam időzni vele. OpenRGB szintén, az meg egyszerű, de az se ismerte fel a lapot.
MSI center qrva érzékeny más telepítésekre is, felment valami Visual C-s akármi és meg se nyekkent utána.
-
sinya85
senior tag
válasz
LackoMester
üzenetére
Nekem pl semmi bajom a signal rgb-vel [link]
-
RazoR
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
Mi volt vele a szívás?
-
duronx
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Köszi, amilyen szép olyan drága (legalábbis nekem)

-
Nem tudom értelmezni a "moziszerű" és a 16:9-et egymás mellett.
A mozifilmek 99.9%-a 2,35:1 (2,39:1, 2,40:1, etc) képarányú, nyilván a vásznak is.AxBattler: igen, én szinte csak játékra használom a gépet, néha egy kis PS/LR, szépen optimalizált a felület, sokkal nagyobb retusálandó kép, mint 16:9-en lenne.
-
Kobe
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
úgy, hogy a legtöbb ember látószögének sokkal kényelmesebb, és sokkal immerzivebb moziszerű élményt ad, ha a tartalom az egész látómezőt kitölti.
Én pl ha fizetnének sem használnék ultrawideot, mert nagyon nagyon utálom hogy a látómezőm max 60% fedi le vertikálisan és alul felül a falat bámulom.
Szélességben ez ugyanakkora, mint egy ultrawide és alul felül sem kell a monitor szélét lesni. Karosszékben hátradőlve, billel és joystickal is teljesen kényelmes, a jobb oldali kijelzőn meg vagy streaming / discord / spotify ilyesmik mennek.
Munkához meg ha kell akkor én 4 részre osztom és 4 appot tudok egyszerre nézni rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- További aktív témák...
- Fractal Design Define 7 Mini Black Solid
- NZXT KRAKEN ELITE 360 RGB Black Vízhűtő! - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- ASUS ROG LOKI 1000W GOLD SFX Moduláris Tápegység
- LianLi SL120 Infinity Wireless és CL 120 Wireless fekete/fehér és RVS/Normal Blade eladó
- Thermaltake Smart SE 730W 80 PLUS Bronze (SPS-730MPCBEU) új
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- ASUS TUF A14 Gaming Notebook! Ryzen AI HX 370 / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK!
- Corsair Hydro X XC7 PRO White
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beyerdynamic DT990p pro fejhallgató, hibás.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mindkét gép a mai napig üzemel nàlunk a csalàdban 
2. 2009.
és melyik játékot fogod futtatni rajta?
D
Közben hozzàm is beköltöztek az új lakók

de még elviselhető hangja van, az utca zaja még így is hangosabb, ha véletlenül nem fejessel játszom.