Új hozzászólás Aktív témák
-
Reinhardt
őstag
Kezdek berendezkedni az új helyen.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Skynet258 #74883 üzenetére
Köszönöm!
Meg kell hagyni, nekem is tetszik, amit kihoztam belőle, bár nem mindenkinek tetszhet.Én megpróbáltam lentebb rakni, viszont hardver error miatt(sajnálatos és furcsamód nem jó helyen vannak a furatok) nem megoldható. Eleinte zavart, de megszoktam, mert így tekintélyesebb.
Amit a PSU beszív magának, már amikor beindul a venti, az bőven elég neki, a VGA is kap frissítést, pont pipa.Szóval igen, "nincs értelme".
-
Skynet258
veterán
válasz
Rottweiler89 #74882 üzenetére
Tök jó pofás kis budget gép, nincs ezzel semmi baj.
Az OCD-met zavarja a front ventik elhelyezése, de vágom, hogy nincs értelme a tápra fújatni a friss levegőt.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok! Visszatértem. Gondolom mennyire örültök nekem...
Eddig bírtam másodlagos gép nélkül. Ugye úgy hozta a sors, hogy sajnos az előző "kis" konfigomtól meg kellett válnom, amit a mai napig sajnálok.
A mostani jóval olcsóbb, gyengébb is, de amire nekem kell, arra tökéletesen elég, ennyire futotta a büdzsé. Ez már nem lesz agyba-főbe fejlesztgetve(elméletileg), de elvonási tünetek miatt szükséges volt egyet összeraknom.
Processzorcsere, illetve HDD csere lesz a közeljövőben azért.
[További fotók]Montech AIR 100 Lite
ASRock B450M-HDV R4.0
AMD Ryzen 5 2600
Thermalright Assassin X 120 Refined SE
ID-COOLING XF-120-ARGB-K
2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200MHZ
Gigabyte GTX 1660 Ti OC
Micron 2450 256GB M.2 NVMe PCIe Gen.4
Kioxia Exceria 960GB 2,5" SATA3
Samsung Momentus 1TB 2,5" HDD
Seasonic Focus GX-550 550W -
Novver
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #74879 üzenetére
Mea culpa.
A képen nem tűnik annyira nagynak mint személyesen. Furcsa . Én maradtam a 34" G8-nál. Egyszerűen túl sok helyet elfoglalt volna a térből -
Laraxior
titán
Megjött a vizesblokk a VGAhoz, így összetudtam végre rakni. Röpke 44.8kg lett a külső winyok nélkül.
-
Kobe
veterán
-
Novver
senior tag
Nekem a belkin túlfeszültségvédős elosztó valszeg nem fog beleférni mivel dupla soros Belkin 6 Plug 2 m (BSV604vf2M). Így rendeltem az APC-től az (elméletileg)EU-ban kapható legnagyobb joule védelemmel ellátott APC PME5U2B-GR -t. Aminek illene beleférnie, és/vagy a javasolt 3M VHB 5952-vel felragasztom egy olyan helyre ami közelebb van a kezemhez, hogy ne kelljen hajolgatni.
Bár teljeskörűen felújított elektromos hálózat van a lakásban egészen a villanyóráig rézvezetékkel, úgy nőttem fel hogy lekapcsolok minden nem létfontosságú elosztót ha elmegyek otthonról.
Azért az OLED care-t hagyni fogom végigfutni mindig az új monitoron, addig nem kapcsolok le semmit. -
VTom
veterán
válasz
Laraxior #74872 üzenetére
Én is úgy csináltam meg, hogy kettő ehehz hasonló van felcsavarozva, abban vannak az elosztók, tápok, a vezetékeknek meg tépőzárasokat csavaroztam fel, azzal vannak összekötegelve.
Nem a legesztéstikusabb, ha aláfekszem az asztalnak, de ha csak ránézek állva, akkor semmi sem látszik, úgyhogy nem érdekel.
-
-
joco009
tag
Egy kis házi gány scratch building.
-
Jahogy render kép , my bad.
Közben találtam Alin gondolom töredék áron mint itthon . [3D wall panel] néven fut -
Novver
senior tag
válasz
abridabri #74860 üzenetére
Igen, ez csak AI render
[freemanone #74801] volt aki Sixpak korábbi polisztirolos linkjére válaszolt nekem, mert én rühellem a polisztirolt
Azóta beszereztem 12db ilyen panelt, ezek valóban műanyagok, érzésre jó minőség, nem törik, nem horpad könnyen.Az ihletet pedig Sixpak gépének evolúciója adta. Párszáz komment, de érdemes végigkövetni a kuckójának alakulását. Zseni <3
-
Novver
senior tag
válasz
Askformore #74857 üzenetére
Én is ezen filóztam, csak az túlságosan is "látszik" nem? Számomra preferált lenne az ha minnél kevesebb kábel látszana, még akkor is ha benézek az asztal alá
Nekem a 2 ALEX közé pontosan 114 centi fér majd be így ahogy nézem 2 signum nem nyerne, de már kezd szépen chatgpt barátommal összeállni a sarkom -
Novver
senior tag
Kicsit off.
Asztal aljára szerelhető/ragasztható kábelcsatornát/rendezőt keresek a Karlby asztallapomhoz, van akinek van bevált és megosztaná hogy néz ki?
Esetleg bárki aki szeretné megosztani az asztal alatti kábelrendezését, dobhatna egy képet. Szeretnék ihletet venni. Egyszerűen nem "látom" hogy melyik lenne a legjobb megoldás számomra mégAmazonon nézelődök elsősorban, itthon eléggé gyér a felhozatal.
Valami hasonlóra gondoltam, ez még tetszene is a fehér összképbe: -
válasz
flashpointer #74851 üzenetére
Igen en is neztem de azok a lapok februar vege-marcius eleje kornyeken kezdtek megjelenni es elerhetove valni.
En meg januarban raktam ezt ossze. -
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #74851 üzenetére
ja hogy matx, azthittem mitx topikban vagyok.
-
KAMELOT
titán
válasz
gabriel26 #74847 üzenetére
Itt van szép fehér mATX alaplap!
Hozzá fehér vga PowerColor Hellhound Radeon RX 9070 XT Spectral White 16GB -
-
Nem igazan olyan lett, mint terveztem, de meg alakulhat….
Januarban raktam ossze, feher mAtx lap sehol sem volt igy a mobo lett fekete.
Vettem egy 4070ti Supert amig jon az 5-os szeria, de a teszteket latva inkabb maradok ennel. (Feher 5080-at akartam)
Minimalista halk gep volt a terv ami sikerult.
Monitorallvanyt meg veszek valamikor, mert van mellette egy 27” is pivot-ban.
-
csumpa93
tag
Úgy néz ki, hogy ideiglenesen végére értem a mostani gépépítésnek
Bár még tervbe van egy G6 Oled meg tök szivesen váltanék egy 5700x3d-ről valami 9000-es szériára, de most egy ideig marad már ez
Eléggé ki lettek centizve a dolgok, a ram még egyébként pont nem ér hozzá a ventihez és az alaplap IO covernél sem férne már be egy hajszál sem a vízhűtő mellett.
De nagyon csendes, jó kis build lett úgy gondolom. De eléggé megfáradtam, mire ide jutottam.
-
Az Evo7 kapot egy társat egy Evo8 személyében
-
Reinhardt
őstag
válasz
Dreamie #74827 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Tartó stabilnak tűnik, minimális sag, majd nézek vmi támasztó megoldást, mert a házba beépített sajnos nem éri el.
1.5 órával a képek felrakása után, játék közben meghalt a hűtő képernyője
Ki/bekapcs, újrakábelezés, reinstall, sajnos semmi nem segített.
Jöhet a garanciáztatás... -
Kobe
veterán
nah, elkészült a gépre is az ambilight. Majd még az asztal végére felrakok egy csíkot, de gondoltam megmutatom mert már így is elég chill....a másikat még forrasztani kell
-
DiamondBack
senior tag
Erről a házról tudtok esetleg valami értelmezhető nyelvű elérést? [link] A nevét kiderítettem de nem találok róla semmit, Sheildflex SF-I
-
smallmer
őstag
Leírom, hogy mi van itthon és érteni fogjátok, hogy mire van szükségem.
Adott egy 180 x 80 cm-es asztal, ami elektromos asztallábakkal van ellátva. Ennél nem lehet olyan csinálni, hogy az egyik oldala agyon van terhelve a másikon meg alig van terhelés, mert tönkre megy az asztal és állítólag el is tud billenni (még arra nem jöttem rá, hogy hogyan, de azt írták a redditen)
Ezért kell valami kis asztal szerűség ami nem undorító, nagy teherbírású és csak kb akkora mint a számítógépház vagy kicsit nagyobb.
A gépet a földre nem rakom, mert hiába van robotporszívó, ott sokkal több port szed össze és látni is szeretném, mert számomra dekoratív.
Az, hogy az asztalhoz rögzítsem a szekrényt, az megint nem jó megoldás, mert állítani fogom néha-néha a magasságát.
Azt hiszem túl sokat szeretnék -
smallmer
őstag
válasz
Skynet258 #74728 üzenetére
Jól néz ki így nagyon!
Pont most keresek a gépem alá egy szekrényt.
Én most vettem az IKEA-ban egy ilyen Kallax polcos elemet: [link]
Rá helyeztem a gépet, de eléggé mozog ha meglököm kicsit a gépet. Attól félek, hogy egyszer csak összecsuklik rajta a géppel, ami gazdasági totálkár lenneEz az Alex fiókos nem instabil? A gépem kb. 27 kg. Ehhez keresek valamit.
-
MaddeNNNN
addikt
Ma végre megjött az AIO így be tudtam fejezni a gép fejlesztést. AM4-ről léptem AM5-re illetve az RTX3080-ról az RX 9070XT-re és át is lett költöztetve egy H6 FLOW házba. Új ventik, új tápkábel hosszabbító.
Gigabyte B850 Aorues Elite
R7 9700X
2x16GB XPG Lancer Blade 6200CL28
Powercolor Red Devil 9070 XT OC
Kingston A2000 1TB + Apacer AS2280P4U Pro 1TB
Fractal Design Ion 850W
NZXT H6 FLOW
Acer Predator XB273
CoolerMaster CK530
Razer Basilisk Ultimate
SteelSeries QcK+ Limited
SteelSeries Arctis 5Nagyon régen volt full AMD gépem, még egy Phenom II x3 720BE és egy HD5770 páros valamikor 15 évvel ezelőtt.
Mostmár nyugodtan alszom én is és az asszony is, jó darabig nem fog tőlem nyafogást hallgatni hogy ez meg az lenne jó a gépbe
-
Novver
senior tag
válasz
freemanone #74801 üzenetére
Van isten
Köszi!
OBI honlapján találtam egy betonhatásút, de sajna az is polisztirol https://www.obi.hu/diszitoprofilok-mennyezeti-burkololapok/betonhatasu-3d-burkololap-montego-grafit/p/5084991
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest