Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
XFX 9060XT kimaxolva
-
-
-
CJ4567
nagyúr
Most vagy az én kártyám nem akar skálázódni egyáltalán, vagy valamit rosszul csinálok, de bal oldalon a kártya a teljesen gyári állapotában (megjegyzem, ez átlagon felüli eredmény nálam, általában 6960-6990 körül dob), jobb oldalon 2714, +10% TDP, -60mV UV. (És ezek a beállítások játék alatt már nem stabilak, valószínűleg a VRAM miatt.)

Lefuttattam power limit nélkül, szóval 2714, -60mV, a 3DMark szerint most tudja azt, mint egy "átlagos" 9070XT?

-
CJ4567
nagyúr
-
Jacek
veterán
válasz
joysefke
üzenetére
Sokat, az a lenyege hogy vissza vett PL-el hozza a gyari teljesitmenyt.
10+ kartya utan nalam a komolyabb kartyak tudtak a 2814mhz-es memoriat alapon, ugyanis van egy szint ami felett lassul a ram de ha megy a 2814 ami 2799-lesz akkor megint gyorsul. Ha ez megy akkor -60volt es power level -20%- al is kicsit a dobozbol kivett teljesitmeny felett vagy, viszont nulla melegedes es teljes csondben plusz 260w lesz a fogyi.
A minusz volt becsapos mert benchmarkokban akar -140 is lehet de jatekokban crash ott -50/60
Ezt a memo sebesseget a Gaming OC-m es most a Nitro+ tudja, 9070-es karik es pl XT Pulse nem tudta. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
bindike01
üzenetére
Ha ugyan akkora fogyasztás mellett szeretnél nagyobb teljesítményt akkor vedd lejjebb a magfeszültséget.
Ha ugyan akkora teljesítményt szeretnél kisebb fogyasztással akkor a magfeszültség mellé vedd lejjebb a power limitet is.
Ha ki akarod maxolni akkor magfeszültség lejjebb, power limit feljebb + memória gyors időzítés + magasabb órajel -
zsirfecske
addikt
válasz
echterion
üzenetére
sima 9070-nél teljesen jó a stock, de XT-nél (ami ki van pörgetve gyárilag) azért már lehet egy -PL -mV állítás javasolt mondjuk kevésbé szellős vagy kisebb gépházaknál. viszont mivel ez is kb 5 klikkelés a gyári Adrenalin driverbe integrált tuning fülén, nem is nevezhető piszkálásnak, annyira könnyű és low effort. egy igazi mókoló pl vizesblokkra cseréli a gyári hűtést

-
echterion
nagyúr
válasz
horvathpeter
üzenetére
Ezek plug&play kártyák, mi itt mókolgatunk kicsit, mert régi időkről megszoktuk és szeretjük piszkálni a kártyánkat, de alapvetően nincs rá szükség, hibátlanul mennek ezek alapból.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
horvathpeter
üzenetére
Szerintem a rossz driverektől nem nagyon kell félned, az elmúlt pár évben nvidia kártyáim voltak és tapasztalatból mondom, hogy semmivel sem jobb driveres fronton az nvidia. Ajánlott állítás nincs, ha szeretnéd, hogy hűvösebb és halkabb legyen, mint amilyen alapból, akkor a PL negatív állítása és a gpu feszültség negatív állítása 0-50mV között általában stabil szokott lenni, így valamivel magasabbra is tud boostolni a kártya feltéve, ha a negatív PL értékkel nem mész túlzásba.
-
WayneGace
őstag
válasz
horvathpeter
üzenetére
Feszültség állítás kártyafüggő illetve, hogy mire használod. De nem muszáj, maradhat gyárin. Driverrel nekem semmi gondom. Legalábbis nem tudok róla, hogy okozna problémát. Automatikusan frissül minden gond nélkül.
-
LackoMester
addikt
válasz
horvathpeter
üzenetére
Nem kell semmit csinálni a kártyával, berakod a VGA- t a helyére, AMD Adrenalin felrakod és Enjoy.
Ennyi.
Valamikor 2022 év végén futottam bele utoljára rossz driverbe ( mondjuk akkor nagyon ) a 6700XT- vel, de azóta nálam nem volt probléma. Minden OK.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkodok 4070-ről 9070XT-re váltani. Olvasom itt sokszor a topikokat és látom, hogy ezt meg azt csináljuk a kártyával, alulfesz, stb. Mik azok az ajánlott/fontos beállítások amiket el kellene végezni? Illetve driverek mennyire stabilak? Ez tart még mindíg vissza a cserétől, hogy sok roaszat olvastam a driverekről.
Köszi ha segítesz. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Egészen addig amíg innen valaki egy 400W-os kártyát rá nem ereszt

-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
NdrewSunix
üzenetére
nálam ezt mutatja top 5-nek

-
-
Pilu723
csendes újonc
Ti szoktátok regisztrálni a garanciát a gyártónál vásárlás után?
-
bazsy01
csendes tag
Szia!
Hasonló megfontolásból én a sima 9070-et választottam és abból is egy OC mentes Sapphire Pulse-ot.
Nálam megbízhatóan működik linux alatt a szoftveres alulfeszelés és PL csökkentés is bizonyos határokon belül. Engedélyezni kell az OC-t és én a CoreCtrl programmal csökkentettem. A PL ennél a 220W-os kártyánál 154 (-30%) és 269 (+22%) között állítható szabadon. Általában a legalacsonyabb limitnél a legjobb a hatékonysága hiszen az alacsonyabb frekvencia mellett a feszültség is csökken. Így sem mentem 200W alá, mert nekem az már elég csendes.
Superposition 1080p extreme -50mV különböző PL-eken:
- 269W: 10209 pont - ez meglepett ennek utána kell járnom miért csökkent
- 220W: 11939 pont 54,26 pont/W
- 200W: 11546 pont 57,73 pont/W
- 154W: 10115 pont 65,68 pont/W -
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Elgondolkodtam a 3070-em cseréjén. Mivel a monitorom csak Gsync-et tud, adná magát egy nvidia kártya, de az 5060Ti nagyon nem value king. 5070-re meg nem igazán van szükségem, mivel csak World of tanks megy. Majdnem ugyanott vagyok árban egy monitor+9060xt kombón. A kérdésem az lenne, hogy van bármi bug mostanában AMD driver fronton? Két és fél éve 6700xt-t próbáltam, de az minden esetben, amikor ott hagytam a gépet 20 percre és a monitor power savingre kapcsolt, kifagyott (fórumon azt írták többen, hogy az AMD ilyen). Van jelenleg valami hasonló jellegű probléma?
-
Vigneau
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
LackoMester
üzenetére
Sokszor nem értem ezeket a műnyagkeret túlnyúlásokat. Kompakt kártyákat is így csesznek el sokszor. Pl. a Sapphire Pulse RX 9060 XT 16GB is lehetett volna kisebb, mint 24 cm, no de mindegy is...
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
LackoMester
üzenetére
Én is rászaladtam erre vásárláskor
Xfx 7900 Gre helyére jött . Mikor kicsomagoltam csak pislogni tudtam kb. A régi házam gyári ajánlása 325 mm max volt. Betuszkoltam , de a sata kábelt hajlítani kellett az előlapi usbt be se tudtam dugni… 1.5 hónapra rá költöztünk is egy szellős Montechbe 
-
LackoMester
addikt
-
BITBOYS
addikt
Akinek van kedve futtassa le pls a 3DMark Solar Bay tesztet és dobja be ide a pontszámot.
Nem tudom miért de miután frissítettem a vga drivert az újra nagyon magas pontszámot kaptam. (124195) [link]
9070, -110, mem 2814, +10%
Ami még érdekesebb számomra, hogy az első helyet majd 130000 ponttal bitorolják egy hasonló 9070-es kártyával. -
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
LackoMester
üzenetére
Papíron a Qs 35cm . Itthon lemérve 353 mm az enyém. A Merc pedig 326 mm gyári specifikációban. Furcsa
~3cm kéne , hogy legyen a két kártya között -
steewcv65
őstag
válasz
LackoMester
üzenetére
Tok a szemüveghez milyen ?

-
LackoMester
addikt
Cs, csak megvettem azt a 9070 XT Quicksilver-t, picit gémeltem vele, ami elsőre feltűnt, h. sokkal hatékonyabb a hűtése mint a 7800 XT Merc- nek ( okés. h. 3 slotos ), játék alatt ( BF6 ) kb. 52 C fok körül mozog mind2 kártya, de a QS nem hallani, ez tetszik.
Papiron a QS 32 cm, a Merc 32,6 cm, de alig tudtam behelyezni, szóval nem annyi, inkább 33.
Amúgy f@sza.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Androidos fejegységek
- PlayStation 5
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Assetto Corsa Competizione
- Kuponkunyeráló
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- PowerColor RADEON RX 6800 XT Red Devil 16G dual bios
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

össze vissza mér azonos beállitasok mellett is van h 100 pontot droppol két mérés között

Ennyi.
Valamikor 2022 év végén futottam bele utoljára rossz driverbe ( mondjuk akkor nagyon ) a 6700XT- vel, de azóta nálam nem volt probléma. Minden OK.