- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
ricsip
üzenetére
Először 15-t mondott, utána kerekítettük fel 20-ra a keretet.
Akkor a Gigabyte-t hanyagolom. Lehet az Adata vonal marad. 60 hó gari, aztán hadd szóljon.Csandi: Ok., de így már sok a bizonytalan a képletben, így inkább hanyagolom, főleg hogy nem nekem lesz. A gép vagy 400 km.-re fog tőlem üzemelni.
Köszi a válaszokat!
-
ricsip
addikt
a Pylon 1-es az egész tűrhető olcsó táp létére. De kifutó darab, mert már van helyette Pylon II, ami minőségibb lett, de vagy 20%-al drágább (de még mindig az olcsó kategória).
A Probe az viszont gagyibb mindegyiknél, nem véletlenül az a legolcsóbb. Gigabyte tápok lutri szokott lenni, nem egy megbízható márka tápoknál, főleg olcsó kategóriában.
Esetleg Be Quiet System Power 11, de abból az 550W-es már limit felett van (25-26e). -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Unokatesóm gyerekének gépe valamikor karácsonykor jut el hozzám, azzal a hibajelenséggel hogy bekapcs. után a ventik felpörögnek, majd leáll az egész gép. Így látatlanban táp hibára gyanakszom.
Intel i7-9700, 16GB ram, ssd, és egy GTX1660 OC kártya van benne + 3-4 venti.
Ha beigazolódik a gyanúm hogy táp hiba, akkor gyorsba kellene hozzá rendelni, így az Alza marad, mert ugye "ha éjfélig megrendeled .... " bla bla bla ..
Nézegettem az 550- 650 -es tápokat. Ezekkel szemezgetek:
- ADATA XPG PROBE 600W
- ADATA XPG PYLON 550W
- ADATA XPG PYLON 650W
- GIGABYTE P550SS ez silver minősítésű, de elég ellentmondásos a megítélése a neten.A Montech az Evelveo Rajiintek és a Gamemax nevek nekem semmit nem mondanak.
Ti mit javasoltok a listából olyan 20eFt.-ig? Mármint nem az általam kiemelt négy darabból, hanem a teljes listából. Tudom hogy igazából az 500-as is elég lenne, de így van benne tartalék.
-
hmatyi18
csendes tag
válasz
kisharsany
üzenetére
Köszi!
A Seasonic Core GX-850 ATX 3.1 -ról mi véleményed? Ez szinte hasonló árban van Alzán és itt van 0 RPM-mód ( csak azért lenne fontos mert az én gépházamban elől van a táp és kicsit közelebb van, jobban hallom)
Ha nem jó, akkor marad az Adata
-
hmatyi18
csendes tag
válasz
kisharsany
üzenetére
Én is erre gondoltam, de sehol nem látom hogy VE lenne :/ Összezavar
-
hmatyi18
csendes tag
Még egy kérdés, amit küldtél az Adata XPG Core Reactor II -ból van 750 és 850 wattos is, de a 850 valamiért olcsóbb. Ennek van valami különösebb oka?:'D Látom, hogy a 90% efficiency nincs ott a 850W-nál csak a 750W-nál, de ennyi különbséget fedeztem fel. Csak kicsit fura hogy a több wattos olcsóbb majdnem 2.000 forinttal
-
válasz
hmatyi18
üzenetére
Csere. Az egy elég rossz táp, nem érdemes rábízni egy 3080-ast. Pár hozzászólást visszaolvasva látsz nagyon jó 750W/850W-os, modern egységeket.
pl.: Adata XPG Core Reactor II FSP Vita GM jó megoldások lennének Neked is. -
hmatyi18
csendes tag
Sziasztok! Van egy RTX 2070 8GB és AMD RYZEN 7 5700X3D CPU-val ellátott gépem, amiben szeretnék most GPU-t cserélni, egy 3080-ra.
A tápom egy FSP Hyper 700W Bronze táp. Az lenne a kérdésem, hogy elég lenne-e ez az új kártyának, illetve a táp minőségileg és megbíthatóság szempontjából milyen? Köszi előre is!
-
đe$|re
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm a tippeket. Az FSP ventijét eléggé megbízhatatlannak írta több felhasználó is redditen.
Egyelőre ez Adata vs Fractal nekem.
-
Megkockáztatom, hogy a BQ Pure Power 13M bele jobb, mint a BQ Power Zone 2-é.
-
FullGas
senior tag
Ez nem túl jó hír, pedig sokáig ajánlott táp volt. Az enyémen még van 2 év Gari de lehet inkább meghirdetem és feljebb lépnék picit minőségben.
A gépem:
MSI B650 Tomahawk~Ryzen 7700~Arctic Freezer 36~Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000 CL30~Sapphire Pulse RX 7800XT 16GB~WD SN580 500GB SSD~WD SN580 2TB SSD~Lian Li Lancool 207 A 7800Xt-t szeretném cserélni 9070Xt-re.
Árban 60 ezer Ft körül gondoltam.
Ahogy vissza olvastam a Corsair Rm850X [link] az egyik legajánlottabb ebben az ár kategóriában? -
kabibara41
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm szépen.
Az én gépemben már ketyeg egy ROG Strix és mivel ahol használom ott eleve egy kicsivel magasabb az alapjaz, így erre a ventihangra még nem figyeltem fel.
Mivel Karácsonyi ajándéknak szántam, így akkor ezt választom: Corsair RM850x ATX 3.1Köszönöm a segítséget.
-
CriticalHit
addikt
válasz
bluemirage
üzenetére
Szerintem mást is érdekelt volna.
-
válasz
kabibara41
üzenetére
(törölve)
-
CriticalHit
addikt
válasz
kabibara41
üzenetére
ROG Strix 850W G AE: "A-" minőségi kategória, míg a TUF Gaming 850 G "B". Great Wall mindkettő és a 135mm-es Duplagolyós csapágyas venti alacsony fordulatszámon irrítáló hangot ad (élő példa a szomszédból: [link]) , egyébként a Strix kiváló elektronikájú a legjobb 6000-10000 üzemórás (105C-on) kizárólag japán Rubycon és Nichicon kondikkal szerelt. Ha nem zavar az alacsony fordulatszámon jelentkező csapágyzaj, akkor a Strix jobb választás. Egyébként pedig:
- ADATA XPG CORE REACTOR II 850W
- Corsair RM850x
- Seasonic Prime PX/TX 850
- Super Flower Leadex VII XG 850W
- Super Flower Leadex VII PRO 850W ATX v3.1
- NZXT C850 GOLD
-Endorfy Supremo FM6 850W
- Be quiet! Dark Power 14 850W
- Be Quiet! Straight Power 12 850W
- Fractal Design 860W ION+ 2 Platinum 860Wđe$|re:
Sajnos már ketten is visszaküldték az elektronikailag kiváló de venti zajjal küszködő Fractal Design ION 3 (Seasonic Focus Gold V4) tápot: [link] [link]
Egyelőre mást választanék például:
[link] [link] [link] 10 év garanciával -
kabibara41
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy a két táp közül melyik a jobb?
1: ASUS TUF Gaming 850W 80 PLUS Gold (90YE00S2-B0NA00)
2: ROG STRIX 850W Gold Aura EditionElőre is köszi a választ.
-
válasz
đe$|re
üzenetére
A Fractal a legjobb döntés ezek közül. DE, nézd meg őket is:
Adata XPG Core Reactor II
FSP Vita GM -
đe$|re
senior tag
Sziasztok!
Mivel új videókártya érkezik a gépbe (RTX 2060->RTX 5070), gondolkodom a táp cseréjén is. A mostani egy Seasonic FOCUS GX 550, 6 éves lesz.
1.: Mennyit szánnál rá?
~40-50e Ft
MSI B450 Tomahawk Max II
Ryzen 5700X
2x16 GB Corsair Vengeance LPX 3600MHz
Gigabyte RTX 5070 Gaming OC (érkezőben)
Intel 520 180 GB SSD & Samsung 980Pro 1TB
Phanteks Enthoo PRO M házban
Eddig kinézett tápok:
Super Flower Combat FG 750W
Seasonic Focus GX-750 750W 80 PLUS Gold
Fractal Design Ion 3 750W GoldBár kevesebb a gari a Super Flowerre, de kacékorkodom azzal.
-
Hummin
tag
válasz
ansell
üzenetére
Asrock SL-1000G.
Gépet elosztóval általában áramtalanítom, de mostanság néha az OLED monitor miatt hagyom éjszakára, hogy magától lefusson a frissítés. Reggel indítanám a gépet, paff lecsap mindent. Rögtön tudtam.
És utána áram alá sem lehet helyezni, mert leveri a kismegszakítót. Szóval bírt 6 hónapot. Pedig már azt gondoltam, ha eddig kibírta akkor mentes a hibától. Asrocknak nagyon kellene ebből egy V2-es verziót csináltatnia. -
jeni
félisten
válasz
viperabácsi
üzenetére
Igen, ha tetszik önnek

-
FullGas
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni VGA coil whine és táp kapcsolatában. A 7800Xt-m upgradeltem egy Sapphire Pulse 9070XT-re és zavaróvá vált számomra cw mértéke(7800xt-nél is jelen van de nem ennyire). Ezért hirtelen felindulásból vissza is küldtem a 9070-et. Amig a visszatérítés nem zajlik le addig nem rendelek másikat, és szeretném kideríteni hogy érdemese tápot is cserélnem.
4K max 144 Fps-el játszom és azt figyeltem meg hogya cw akkor erősebb amikor 100% terhelést kap VGA, ezért gondoltam hogy lehet a táp nagy mértékben közre játszhat.Pl. volt olyan hogy 500+ Fps volt de a vga csak 20%-on ketyeget és zero cw volt.
A tápom jelenleg Asrock SL850G [link]
Kérdésem hogy okozhat-e ilyet a táp, és ha igen mire lenne érdemes cserélni? -
viperabácsi
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
jeni + CriticalHit köszi az infókat
Gondolom ö mehet ?
Corsair RM850x ATX 3.1 -
jeni
félisten
válasz
viperabácsi
üzenetére
Van aki venti hibával vissza is küldte.
Német tervezés de no Japan kondikkal -
CriticalHit
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Helly Tech
"+":
-Unique L-shaped design
-Fully modular with individually sleeved wires
-Magnetic fan dust filter
-Detachable USB/fan hub
-Excellent ripple suppression
-Sharp voltage regulation
-High efficiency for a Gold-class unit
- "A' minőségi kategória
"-":
-High price point
-Noise under heavy load
-Thermal performance under stress
-Limited case compatibility
-Average build quality of secondary capacitors (Ltec, Beryl)Nem venném.
-
viperabácsi
addikt
Üdv vele valakinek van tapasztalata esetleg ?
Lian Li - EDGE EG850 850W 80+ Gold PCIe 5.1, ATX 3.1 -
CriticalHit
addikt
válasz
RaGi91
üzenetére
- Be Quiet! Pure Power 13M 850 (FSP), Cybenetics A++
- Be Quiet! Straight Power 12 850 (FSP)
-MSI MPG A850GS, Cybenetics A++
- Seasonic Prime TX 850, Cybenetics A++
- Corsair HX850i Shift (CWT), Cybenetics A+
-Corsair RM850x (CWT), Cybenetics A
- Super Flower Leadex VII XG 850W Cybenetics A
Megbízhatóság + csendesség alapján pedig ezeket választanám:
- Be Quiet! Straight Power 12 850 (FSP)
--Corsair RM850x (CWT), Cybenetics A
- Super Flower Leadex VII XG 850W Cybenetics A -
ricsip
addikt
-
pingu22
tag
Köszönöm ismét a választ urak, akkor Corsair RM1000x a nyertes, aztán remélhetőleg pár évig nem járok erre
9800X3D már úton, 5080-at is következő 2-3 hétben levadászom. Táp gondolom ráér VGA-val együtt, nem érinti az AI őrület aztán nem lő ki az űrbe az ára, mint ram+ssd kombónak.
-
jeni
félisten
válasz
pingu22
üzenetére
Általában előbb vesznek tápegységet és ehhez válassztják majd az új VGA vételt.
Persze fordítva is lehet de akkor a VGA-z mérik majd a tápot.
H a nagyobbat veszel 1000W még ha drágább is később sem lesz gondod vele mert több tartalékod lesz és nagyobb mozgás tered vele. -
pingu22
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Belefér az új RMx is a keretbe, szerintem behúzom akkor azt, a mostanit pedig elrakom tartalékba. Még egy gyors kérdés; 9800X3D gondolom jó pár évig kiszolgál, ha csak lottót nem nyerek, akkor az örök lélektani határ pedig VGA-ra megáll 500k-nál. Szóval xx90 kártyám se most, se később nem lesz
Ennek tudatában szerintetek érdemes még rákölteni a +10k-t 1000W-ra, vagy esetemben teljesen felesleges, elég a 850W hosszútávra?Egy kisebb cicergés van a mostani tápomnál terhelés alatt, de ez azóta jelen van mióta nálam van, ezenkívül semmi gondom vele. Sőt, igazából ez se zavar mert fejessel játszok, terhelés nélkül meg gépet se hallom, még légtiszitó is hangosabb.
-
jeni
félisten
válasz
pingu22
üzenetére
Hello
Nem feltétlenül kell a csere ha adapterrel is tudod használni. Ha nincs gondod vele maradhat még.
A Corsair RMX 850W nincs új 40 alatt.
Ennyiért közel 42ezer Ft körül az FSP Vita GM 850W.
Én sose vinnék át másik tápegységre kábeleket amit a korábbi táphoz mellékeltek. -
pingu22
tag
Sziasztok! Váltanék 9800X3D-re és 5080-ra, de eddig csak piros kártyáim voltak 1 vagy 2x8pinnel, új nekem ez az egész 12V 2x6, kicsit lemaradtam
Most egy Corsair RM850x tápom van, de még a régi szürkefeliratos típus, 12VHPWR nélkül, illetve én is nyúzom már 4 éve + használtan vettem, szóval gondolom csereérett.1.: Mennyit szánnál rá?
40ezer környékére lőttem be, de ha továbbra is RMx széria az abszolút ajánlott, vagy ha szerintettek érdemes beruházni 1000W-ra, akkor maradok RMx-nél ártól függetlenül.
9800X3D, 5080 (egyelőre nincs konkrét típus), Asrock B850 Pro RS, 2db 1TB M.2 SSD. A ház Lian Li Lancool II Mesh.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Nincs. Ha jól sejtem, a régi Corsair táphoz külön (roger.smith kolléga által) készített harisnyás kábeleket nem használhatom majd új táphoz? -
jeni
félisten
válasz
RaGi91
üzenetére
TIPP:
Stiluson passzolna hozzá ha elég a 650W és nem kell a 12V-2x6 csatolás.
Fractal Design Ion+ 2 650W (660W) 80+ Platinum
Gyors rendelés ! és a fa alatt lesz,de ez mintha 32ezer Ft volt pár napja.
Melyikük lesz a gyorsabb mint küldő passsz.
-
válasz
CyberGekko
üzenetére
Egy félpasszív tápnál semmi sem halkabb. Jah, de... egy passzív táp.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Revolut
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ennek tudatában szerintetek érdemes még rákölteni a +10k-t 1000W-ra, vagy esetemben teljesen felesleges, elég a 850W hosszútávra?