- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
"A Dark Power 13 850W különösen alkalmas tuninghoz, köszönhetően erős és stabil 12 voltos ágának. A túlhajtás gomb a kezedbe adja a kormányt: manuálisan lehet váltani az alapértelmezett, négy darab 12 voltos ágas és az alternatív, masszív egyágas működés között."
Amit Aris a HWbusters-től javasol is.
"I am not a big fan of multi +12V rail PSUs, and this one has six, which can be joined into one, thankfully, through a jumper switch or by using a fancier part called overclocking key, which allows users to easily switch between multi and single +12V modes, with the PSU installed into the chassis." -
válasz
Rowon #159528 üzenetére
Azért vagyok hülye, mert rosszul emlékeztem mekkora a táp. Bevették amúgy, de elküldik a gyártónak bevizsgálásra, meglátjuk mit mondanak rá, közben pedig megvettem a BeQuit DARK POWER 13 850W-t, gyors beszereltem és futtattam egy kis exp 33-at a korábbi jól bevált UV beállításokkal a vga-n (így közel a gyári teljesítmény és mem oc is van), elengedve az fps-t egyelőre nincs gond, de még tesztelgetem mert csak 20 percet ment.
Amúgy ez a kis oc gombocska amit külön be lehet dugni mire jó? Van értelme beszerelni?
[link] Itt írnak róla, de nem igazán értelme mire jó. -
-
Senki nem mondta, hogy hülye vagy.
Cserés a táp, vagy esetleg megtartod valami régebbi confighoz. A Teapo és az Elite kondik elég jók, azoktól annyira nagyon nem kell tartani, persze, ha nem túl nagy az árkülönbség egy fullra japán kondis táp és egy tajvani kondis között, akkor a japánt érdemes előtérbe helyezni.
Amitől tarts, azok az igazi kínai tömeggyártott kondik, amik egymásra nagyon hasonló néven futnak (ChangX, ChengX, ChongX, stb.), vagy esetenként még brandet is váltanak, feltételezésem szerint azért, hogy ne ismerjék fel őket a fogyasztók (Fuhjyyu -> AsiaX). Meg a többi lom sorban: Lelon, Ltec, CapXon, Su'scon, stb.
A nagy meleget mindegyik kondi utálja, valamelyik jobban tűri, valamelyik kevésbé. Korábban valaki írta, hogy az egyik legolcsóbb Seasonic tápban (B12 BC) rövid időn belül elhaltak a 105 fokosnak hazudott kínai kondik. Szerintem sorban ő volt a harmadik a fórumon, mert a többiekre is emlékszem nagyjából.
-
Defibri2
újonc
Szia, nem indul újra egyáltalán. Használtan, de garisan vettem mindent itt Haprón. ( I9-9900k, 2060, 32gb RAM) elégedett vagyok vele. Mostanában volt időm kicsit játszani, lehet a Cyberpunk ette meg. Van erre szaki akit ajánlanál? Vagy vegyek egy újat? erre a konfigra 650W bronz+ elég?
köszönöm szépen. további szép napot. -
steewcv65
őstag
Valaki lefuttatna az occt power tesztet, a 12v es az 5v értékek érdekelnek engem!
-
Defibri2
újonc
Szia! nem biztos, hogy ilyet merek én csinálni DIY módban.
-
Defibri2
újonc
köszönöm a válaszod! Ciripel és "magas frekvenciájú" hangot ad ki. Rendkívűl idegesítő.
5 éve vettem a gépet és a PSU-t is itt hardveraprón. Biztosan a táp, teszteltünk minden mást.
Ha lehet javítani 10e ft alatt egy ajánlást aki tudja nagyon megköszönöm. Ha nem akkor gondolom újat kell vennem 25-35e körül. 2060 és 32GB ram, i9-9900k mellett megy/ment. -
válasz
CriticalHit #159521 üzenetére
Okes, koszi neked is meg a tobbieknek!
-
CriticalHit
addikt
Minél?
Olcsó, mert tele van Tier2. Teapo és Elite kondikkal a sokkal drágább és jobb minőségű Tier1. japán kondik helyett de megmenti a 10 év garancia.
A Dark Power 13 FSP belseje viszont 100% minőségi japán Nippon Chemi-Con, Rubycon és Chemi-Con kondikkal és csendes jó minőségű 140mm-es Folyadékcsapágyas Silent Wings ventivel szerelt. A minőség az árán is látszik. -
-
BE QUIET! PURE POWER 12 M 1000W TÁPEGYSÉG (BN345)
ez minosegibb? -
Low priority speculative pozícióban van a táp a tier listaban, szóval nem egy jó vagy ajánlott táp, a példádon láthatjuk is miért. Se a sima K, sem a K Pro nem ajánlott táp. Nincs sok teszt róla.
low priority units speculative position
FSP / Fortron / Quanhan | HEXA Plus Pro / 85+ – Hydro : GD / GSM Lite PRO / MX / K (Pro) / (M) Pro Bronze – Hyper M85+ / 80+ Pro – HV Pro – MS 600W [SFX] – Raider II – SFX Pro [SFX]
Reddit
FSP Hydro K Pro 850w
PC completely shuts down after 10-15 minutes of gaming
CPU: i5 14600KF GPU: GIGABYTE 4080S
[link]
Táp csere után a hiba megszűnt. -
steewcv65
őstag
Occt toltsd le, inditsd el a power tesztet 5-10 percre allitsd be.Amikor megy nezd a jobb oldalán a programban a 12v es az 5v grafikont.
Nekem terhelesnel 11.5vra esik be eleg stabilan a 12v ag illetve az 5v is 4.7v....
Nekem a teszt alatt volt olyan is,h vgara dobta az errort es ingadozott a 12v a grafikonon.
Probald ki -
válasz
CriticalHit #159502 üzenetére
Akkor hibas a tapom?
Erdemes gariztatni?
-
-
Sziasztok,
Adott ez a gép, korábban már volt vele ilyen problémám, de egy ideje már nem tapasztaltam. Most viszont ismét jelentkezett, hogy játék közben kikapcsol teljesen és csak áramtalanítás után lehet visszakapcsolni. Amennyire tudom ez azért lehet mert a GPU áramfelvételében van egy-egy kiugró spike. Csatlakozókat ellenőriztem, pci-e tápcsatikat cserélgettem, ramot is teszteltem egyesével. Jelenleg 3 házventi és egy proci hűtő van a gépben, de tervben van a jelenlegi két SSD mellé még 1-2..Most épp úgy megy a gép, hogy a gpu jócskán alul van feszelve, de már a teljesítmény rovására is megy, illetve a játék is lockolva van 60 fps-re. (Exp 33)
Kérdés az lenne hogy ha lecserélném a tápot egy másik típusra, ott is jelentkezne a probléma? Feleslegesen nem szeretnék kilowattos tápot venni, nézegettem 850-es moduláris tápokat, hogy a kábeleket jobban el tudjam rendezni és ezzel jobb légáramot kapjanak a komponensek. Én abban a hitben voltam hogy az FSP egy minőségi tápegység és lehet hogy az is, de ti ilyen helyzetben milyen tápot javasolnátok? Gondolok itt márkára és teljesítményre is. Most az ártól függetlenül de azért ésszerű keretek között.
FSP 750W Hydro K
ASUS TUF Gaming B450 Plus II
5600X
Be Quiet! Pure Rock
2x16GB 3600MHz DDR4 Kingston Fury Renegade CL16
ASRock RX6800XT Phantom Gaming 16Gb OC
Kingston KC3000 NVMe 2TB
1TB Curcial MX500
Z1 Neo -
CriticalHit
addikt
válasz
Defibri2 #159496 üzenetére
"Szervíz szerint nincs baja". Jó jel.
A "ciripelés" a tekercselés elektronikus rezgésének hangja az áthaladó áram hatására. Viszont ez már az első hónapokban jelentkezik nem 5 év után. Cseréltél VGA-t vagy CPU-t? Ha nem indulgat újra a gép, nem érzel különös szagot a gépből szerintem nem szükséges cserélni a tápot. Biztos, hogy a táp adja ki a hangot, mert a VGA-ra is jellemző? -
jeni
félisten
válasz
Defibri2 #159496 üzenetére
Hello
Ha van hozzáértő technikus aki a gari után az adott alkatrészt kitudja cserélni KEDVEZŐ ÁRON,akkor talán igen.Amúgy lejár a garija és a CW miatt amit hallasz az zavar(t) téged ,ez a gyártó szerint nem CW hiba.
Amúgy anno ez közepes kategóriás tápegység volt.
Ha nem szeretnél sokat költeni az aprón vannak sokkal jobb ajánlott cuccok,igaz használtak,vannak amik teljesen bevizsgált átnézett darabok.
Ha pedig vatta új kell akkor érdemes az akciósakat figyelni.
Vissza olvasva találsz 650W-750W-850W-1000W közt ajánlott típusokat. -
Defibri2
újonc
Sziasztok, lehet hogy OFF téma, de tudna valaki segíteni?
FSP 650W Hyper M tápegységem lassan 5 éves, elkezdett "ciripelni" idegesítően magas hangja van. Szervíz szerint nincs baja. Működik de "ciripel"Érdemes ezt javítani, lehet normál áron kb., vagy vegyek újat?
Kellemes hosszú hétvégét köszönöm.
-
-
válasz
steewcv65 #159489 üzenetére
Jah, bocs, elnéztem!
Egyébként arról is találtam tesztet: https://www.f14lab.com/2024/10/review-super-flower-leadex-iii-gold.html
Bitang táp az is!
Platinum tápot akkor vegyél, ha az a 2-3% hatékonyságbeli különbség is számít, mert annyit fog fogyasztani a gép, mondjuk. Nem is értem ezt az arany vs platina mizériát, a 2000-es évek közepe felé, amikor ilyen 50% hatásfokú tápokkal kóloftutyiztak az emberek, akkor az is jó volt. Most már az is baj, ha gold a táp, mert fú bazz az csak 90%, nem 92%!!!
Nemá... Nekem mindegy ki mit vesz, csak ne legyen úgy beállítva az egész, mintha az arany táp az már gyengébb lenne.
Szerk.: ja és erre a táblázatra érdemes vetni egy pillantást... azért ez nem semmi!! -
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159488 üzenetére
Köszönöm szépen a kifejtésed :
sfnél erről van szó :
[link]
én is néztem, hogy hőmérsékletre adják meg a két eco-t, ami nem baj szerintem
Valamiért, bennem a giga lenne a platinum miatt, ami tudom, hogy nem feltetlen a legjobb minőséget adja egyenlően, de csak platinum és ez mellett meg a leadex gold up ami zavarja bennem az erőt.
Sf-ről azért azt nagyon régóta tudom, ami mára nem biztos, hogy pontos adat, hogy nagyon jó minőséget képviseltek.
Szóval ezen a kettőn megy a gondolkodás, ha ebben kellene döntened ? -
válasz
steewcv65 #159487 üzenetére
Az MSI táp elég bitang, az vevős, felépítését tekintve biztosan jobb, mint az FSP.
A Super Flowerről csak a gyári oldalt találom, azon viszont elég érdekesnek tűnő termék. Három állású ventilátor kapcsolót építettek bele kettő félpasszív üzemmóddal. Amúgy a SF azért is egy érdekes cég, mert vannak saját szabadalmazású alkatrészeik, amiket ők rakosgatják bele a tápokba is. A felépítése meg elég robusztus.
Gigabyteokról korábban elég rosszakat lehetett hallani, nem tudom, hogy mi a helyzet a házuk tájékán. Én hajlanék a SF felé, mert nekem is volt SF tápom és hibátlan volt, de az MSI is jó vételnek néz ki.
https://hwbusters.com/psus/msi-mpg-a850gs-pcie5-atx-v3-1-psu-review/4/https://www.super-flower.com.tw/en/products/leadex-iii-gold-850w
-
steewcv65
őstag
Ezekbol melyiket valasztanatok es miert:
MSI MPG A850GS
GIGABYTE AORUS ELITE GP-AE850PM PG5 850W 80 PLUS Platinum
Super Flower Leadex III Gold UP 850W
FSP Advan 850W GM 80 PLUS GoldElőre is köszi
-
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159484 üzenetére
Az a baj, h nem igen talalok rola semmit.De a masodik seasonic utan mas vonalra eveznek.Arrol nem is beszelve,h ezt vissza kell kuldenem.Soha nem volt egy minosegi tappal se problemam, de nekem kijutott ketto meghibasodott seasonic.
Aztan a 10eves gari ervenyesitesre meg azt irjak, hogy :
"This time, we will make a unique exception and process your RMA request" -
steewcv65
őstag
válasz
CriticalHit #159482 üzenetére
Superflower meg mindig a premium kategoriaba tartozik mint regen?
Hec csinalta a giga rossz tapjait slis nem? -
steewcv65
őstag
válasz
CriticalHit #159479 üzenetére
Szia, ezek qz infok jol jonnek nekem is:
Listaban az msi es az asrock belsejet ki adja? -
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit #159476 üzenetére
Olcsóbban de legalább ugyanolyan jó minőségben:
Corsair RM850x
Seasonic Prime TX 850
Seasonic Vertex GX 850
FSP Hydro PTM PRO 850W
FSP Hydro G PRO 850
MSI MPG A850GS
ASRock Steel Legend SL-850G
Sharkoon 850W Rebel P20 -
válasz
delta1017 #159477 üzenetére
Ez egy játékra tervezett tartós, jó minőségű tápegység. A videókártya és a játék zaja mellett életszerűtlen, hogy hallható lenne számodra a táp hangja. Ezért dönthetett a gyártó a régi, jól bevált, tartós, de csapágyas megoldás mellett. Cserébe ez a táp egy villogó ledes, akár aura sync-es, üvegfalas PC-nek gamer tápja. Csak rá kell nézni.
Egy ROG cucc. És ezt jó értelemben írom!Irodai gépbe, vagy CAD-s, videóvágós gépbe.... vagy más csendet követelő alkalmazásthoz van másik táp.
-
válasz
CriticalHit #159476 üzenetére
Úgy látom nincsen tökéletes termék.
Kérdés, hogy az irritáló hang, az mennyire is irritáló? -
CriticalHit
addikt
válasz
delta1017 #159475 üzenetére
Átmatricázott Great Wall táp.
+ Csak minőségi japán Rubycon, Nichicon és Nippon Chemi-Con kondik
+ Nagy méretű hűtő bordák
+ Kiváló gyártási minőség
+ Magas hatékonyság (90% körüli átlag)
+ Magas összteljesítmény
- Magas ár
- Duplasoros gördülőcsapágyas venti alacsony fordulatszámon irritáló hanggal -
Esetleg valaki használt már Asus tápegységet, lehet tudni valamilyen tapasztalatot?
Vele szemezgetek ASUS ROG STRIX 850W PLATINUM -
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159472 üzenetére
Nem veszitek annyit, de a lenyegre ezt ravilagitasnak szantam.
Alapbol az, hogy 12v 840w leadasnal ez mint olyan felmerul.A legdurvabb helyzetben is 600w a maximalis fogyasztasom.Azt tudja mindenki, de nekik aztan teljesen tudni kellene,hogy jatekok alatt ez nem fordulhat elo ezzel a tappal,ha minden okes.Szoval ne akarjunk ebben a kategoriban uv es eco modokat hasznalni. -
válasz
steewcv65 #159466 üzenetére
Es akkor miert 2-3 ev elteltevel jelentkezik?
Akkor kezdene elhasználódni a táp? Az is lehet.
ez nem a 20e ft kategoria
Szerinted az 2025-ben már számít, hogy mi mennyibe kerül? Dehogy számít. Mind lehet sz*r. Ez a 10 év garancia meg egy jó nagy hülyítés.
csinalnak, mint aki vesz maganak egy 200le autot, de csak 50km/h-val mehet vele 🤣
Azért ez nem igaz. Alacsony UV-val is jóval hűvösebb és energiatakarékosabb lehet a kártya és minimálisan veszítesz a teljesítményből. Tehát veszíteni biztosan fogsz, de nem annyit, mint amit itt a hasonlatodban írsz.
-
-
Héraklész
tag
Tápot tudok úgy cserélni, hogy nem veszek ki más alkatrészt, főleg az alaplapot és a procit?
Corsair RM850x táp, ami MSI B550 Gaming Plus alaplap mellé megy BeQuiet PureBase 500 házba.
-
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159461 üzenetére
Es akkor miert 2-3 ev elteltevel jelentkezik?De amugy mindegy is, valamit csinaljanak vele, mert ez nem a 20e ft kategoria es, ha 10ev garival menoskodnek, akkor ne kelljen azt ereznem,hogy az egesz egy szorszalhasogatas..
Amugy a vonalkodbol latnak mindent, nem is ertem, ugy csinalnak, mint aki vesz maganak egy 200le autot, de csak 50km/h-val mehet vele 🤣 -
HaZsolt
őstag
Általában láttam, hogy a csúcsgépekhez 1000W-os tápegység kerül ajánlásra (pl. 7900XTX és 9800x3d). A kettőt TDP-jét, ha összeadjuk, 355 + 120W akkor is 500 W alatt vagyunk és egy 850W-os még kényelmesen elvinné. Azon felül, hogy halkabb lesz a táp működése alatt, miért kerül javasolásra mégis az 1000-es? Értem én, hogy ha picit túlméterezésre kerül, az sosem baj, inkább több legyen mint kevés. De elméletileg a 850W-ossal sem lehetne soha gond egy ilyen rendszer esetén? Az AMD is 800 W-os tápot ajánl a 7900XTX-hez minimum.
A kérdés inkább elméleti mivel általában a jó tápegységek 850W-os és 1000W-os verziói között 3 pizza árnyi (10.000 Forint) különbség van, aki ilyen drága cuccokat vesz annak ez már elenyésző.
-
steewcv65
őstag
válasz
Csorbi #159460 üzenetére
1. Igen van teszt és másikkal működik
2. Igen az elején néha néha restartolt. Azóta folyamatosan egyre lejjebb kell korlátoznom az fpst, hogy ne álljon le vagy ne induljon újra.Ez gondolom elég hozzá, de wattra is megtudom mondani, Jelenleg már 420w összfogyasztásnál leáll vagy újraindul.
3.Mindegy hol veszed, mert, ha megszűnik is a kereskedés, akkor is a terméke után garanciális igényed marad, mert ő gyártotta és 10 évet ad és ezt nem rejti véka alá.
-
válasz
Rowon #159461 üzenetére
Például:
https://www.overclock.net/threads/hard-shutdowns-while-gaming-is-it-the-psu-or-gpu.1799479/I had to retire my Focus for the same reason when I got my 3080 Ti, Seasonic's Focus and Prime line are too sensitive to transient spikes that the 3000 series cause.
Ha az a géped van, ami az adatlapodon (7900 XT), akkor nekem gyanús, hogy a kártya veri le. Próbáld meg alulfeszelni valamennyire, hogy úgy javul-e a helyzet.
-
Csorbi
addikt
válasz
steewcv65 #159459 üzenetére
A folyamatos teljesítménycsökkenést hogy sikerült megállapítani? Történt bármilyen hozzáértő által bevizsgálás, műszeres mérés, vagy bármilyen, minden kétséget kizáró megállapítás (pl. másik táppal hibátlan, ezzel a hibásnak vélt táppal egy másik konfig ugyanígy elhasal), stb?
A gyártó se hülye, minél inkább szeretne megbizonyosodni erről.
Amúgy a vásárlást igazoló bizonylat (számla, jótállási jegy) megvan?A SeaSonic jótállási feltételeiben benne van, hogy az RMA feltétele annak a megléte. Bár ha meg megvan, akkor az eladónál érvényesíteném...
-
steewcv65
őstag
válasz
steewcv65 #159453 üzenetére
Update...
Szóval az van, hogy az alábbiakat kérték tőlem.
Újra fotó a tápról és a matricáról és a dobozáról és a vonalkódokról, amit már egyszer megkaptak.Nem is értem....
Majd csatlakoztassam a gépem kábeleit újra és nézzem meg, hogy a pcie gen 4.0 legyen és ne auto
Mondjam meg, hogy mikor vettem, amit nem is értek hiszen 10év garancia van rá és ezt a tápegység 2019 között kezdték gyártani ...10évben benne vagyok
A gput feszeljem alul és akkor nem fog leállni.Írtam is, hogy na ne.Ez egy 850w táp, nem azért vesz az ember egy 5 sebességes autót, hogy 50-el tudjon csak vele közlekedni
Illetve megint elküldtem nekik egy videót, amit kértek, hogy furmark és prime 95 alatt mit csinál.....Amit azért nem értek megint, mert kaptak aida és furmark tesztet, aminél restartol a gép
Várom ismételten a válaszaikat. -
Massive
csendes tag
válasz
CriticalHit #159456 üzenetére
Pár éve vásároltam, nem volt vele gond. Ezzel a kártyával van a táp jelenleg is a gépembe.
Csak újabb proci meg + ram kerül bele
Köszi a segítséget.
-
Massive
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Thermaltake Smart SE 530W 80 PLUS Bronze (SPS-530MPCB) tápom. Most frissítek hardvert és nagyon örülnék ha megúsznám a táp cserét is.
Kalkulátorba beütöttem az új hardvert és 500-599w táp ajánlat jött ki rá.
- AMD Ryzen 7 5800X3D CPU
- AMD Radeon RX580 8GB VGA
- 2x16 gb DDR4 RAM
A gép javarészt játékra van használva (tuning nincs).
Megtudtok nyugtatni, hogy nem csinálok kárt, ha ezt a tápot használom továbbra is? Köszi! -
zseko
veterán
válasz
Szoba #159449 üzenetére
Nekem egy 550W-os Be Quiet tápom van a 9070 XT és egy R5 3600 mellett, utóbbit most cserélem egy 5700X3D-re. A vga-t visszafogtam -30% power limittel (meg undervolt -75mV), így 212W-nál nem vesz fel többet. Az eddigi Vega56 180W-ot vett fel, ez így alig 30W különbség. Ha nem kapcsolom be a raytracing-et akkor meg még ennyit sem kér, pl. Indiana Jones megáll 110W körül 1440p Ultrán v-sync 60fps+FSR3-al.
Ha feloldottam a power limitet és mindent maxra húztam akkor 432W volt, persze ez csak egy pár percnyi játék eredménye, minek kínozzam ha felesleges. 60Hz-nél többet úgysem tudnak sem a monitorok, sem a tévé, ráadásul bejön a screen tearing is ha nincs v-sync.
Persze a biztonság kedvéért azért lecserélem majd a tápomat egy 850W-osra. -
-
Szoba
tag
Sziasztok!
Corsair SF600 (600w bronz) tápom bírhatja még egy AMD Ryzen 7 7700 (65w) procit és egy RX9070 XT-t (304w)? Vagy teljesen felejtős?
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés részemről!
5 év alatt 2db seasonic tap pusztult le nálam.
Focus 650,850, modularis es gold.
Jelenség,hogy nagy terhelesnel restart következik.Más is járt így?Vagy csak en nyeltem be ezeket?
Illetve egyik se volt csúcsra jártva, de meg peakben sem...Várom az infókat!
Üdv
-
Tamás31
lelkes újonc
https://www.alza.hu/msi-mag-a850gl-pcie5-ii-d12782036.htm Ez az. Engem nem zavar. Azt hittem gyengébb minőségű, vagy valami hasonló. Sárga végű kűbel is jár videó kártyához. Szoktam látni kéket is. Szín számít valamit, vagy csak külön félre színben adják őket, és minősgégben nincs semmi el térés bennük?
-
Tamás31
lelkes újonc
MSI MAG A850GL PCIE5 II erre 7 év van, és alzán egy negatívott kapott tegnap, hogy kábelek nem fonottak, és pár embert zavarhat. Lian li csak 2 ír marlin oldalon. Mit takar hogy nem fonott kábel? Eddig egy tápot használtam évek alatt, így nem tudom mi gond a nem fontottal.
-
mumin007
tag
válasz
CriticalHit #159439 üzenetére
Köszönöm a gyors választ és a segítséget!
-
CriticalHit
addikt
válasz
bonifa333 #159438 üzenetére
Egyetlen hátránya szerintem a szokásos be quiet! túlárazottság. Ez viszont költségvetés függő. Átmatricázott kiváló FSP táp minőségi, csendes be quiet! Silent Wings 3 135mm-es Folyadékcsapágyas ventivel.
Szoros liga. Egytől egyik megérdemelten ajánlott táp.
FSP Hydro Ti Pro
FSP Hydro PTM Pro
Seasonic Prime TX
Super Flower Leadex VII PRO, Corsair RMx
Super Flower Leadex VII XG
Seasonic Vertex PX
be quiet! Straight Power 12 -
bonifa333
aktív tag
válasz
CriticalHit #159382 üzenetére
Szia!
be quiet! Straight Power 12 1000W 80 PLUS Platinum (BN338) vagy 1200wos tarsarol mi a véleményed?
Ebben a00 ligában hova tennéd? Van hátránya?
FSP Hydro Ti Pro 1000W
FSP Hydro PTM Pro 1000W
Super Flower Leadex VII XG 1000W
Super Flower Leadex VII PRO 1000W
Corsair RM1000x
NZXT C1000 Gold
Montech TITAN GOLD 1000W
Seasonic Vertex GX/PX 1000wKöszönöm
-
mumin007
tag
Sziasztok!
1200—1300 wattos tápok közül most melyek az ajánlott típusok?
Köszönöm! -
zseko
veterán
válasz
CriticalHit #159434 üzenetére
Köszi! Az volt kinézve eredetileg, csak megláttam a Power Zone 2-t, olcsóbb, lapos kábelek, ATX 3.1, stb. ezért jöttem kérdezni.
-
zseko
veterán
válasz
4264adam #159432 üzenetére
Köszi! Szerintem a mostani gépújítás után, mire újra arrajutok hogy cseréljek, a tápot is cserélni kell megint
Az eddigi vga is 7 éve volt meg, így a mostani 9070 XT + 5700X3D párossal sem egy-két évre tervezek. AM5-re nem hiszem hogy átmegyek, jelenleg csak felesleges költésnek gondolom, majd az AM6-nál esetleg elfogok gondolkodni rajta.
Csak felmerült bennem, de nem vagyok nagy elektromos, így nem tudom hogy a tápnak az a 40° mennyivel károsabb mint a vga-nak a 80°-90°-ok játék közben, de ezt biztos nem ilyen egyszerűen lehet összehasonlítani, mint pusztán a két számot.
Gold - Platinum: akkor ezek szerint nem gond a gold sem, csupán úgy voltam vele, hogy ha már lehet platinum is akkor miért ne
-
4264adam
veterán
válasz
CriticalHit #159430 üzenetére
Köszönöm
zseko
:
2021 májusa óta használok Fractal Design Ion+ 860W Platinum-ot Zero RPM mode-ban minden megelégedéssel.
2 okot tudnék felhozni ami miatt nem vásárolnám meg:
Nem tudja a mai szbványokat. Sem az ATX 3/3.1-et sem a PCI-E 5.0 / 5.1-et. Az Ion 2+-sem.Az, hogy valami gold vagy platinum: Hatásfokban 2%.
-
zseko
veterán
válasz
CriticalHit #159426 üzenetére
Köszi, átnéztem őket. Őszintén szólva, azokat kiejteném amik 'csak' gold, így nem sok marad. Az egyedüli szimpi így a Fractal Design, ami szintén zero RPM-es
, igaz ezen legalább kikapcsolható. Amúgy a fele lista is zero RPM-es
bár a nagyobb részükön ez kikapcsolható, de van amin nem.
Itt akkor a japán kondik amik számíthatnak.
Gondolkozom. -
CriticalHit
addikt
válasz
4264adam #159428 üzenetére
Szerencsére kapcsolható a passzív üzemmód:
"User selectable semi-passive operation allows for either passive operation in low load situations or continuous low speed fan operation for reduced component stress"
"Miért árt többet"?
Lásd például a fenti kiemelt mondatrészt de például Aris (HWbusters) véleménye szerint (is) a táp venti ki-be kapcsolás 1: árt a ventinek (ahogy a STOP/START rendszer a belsőégésű motornak) 2: passzív üzemmódban a meleg levegő megreked a tápban, amennyiben az fentivel lefelé helyezkedik el a házban.
zseko
Semmi gond a Gold hatékonysággal. -
Csorbi
addikt
válasz
"tud zeró RPM-et"
Ami többet árt a tápnak, mint használ.Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?
Kíváncsi lennék, hogy a mérnökök hol hibáznak... -
4264adam
veterán
válasz
Miért árt többet ha mégis ajánlott a Fractal Design Ion+ 2 Platinum?
-
zseko
veterán
válasz
4264adam #159424 üzenetére
A másik is platinum, kis eltérések vannak csak a kettő között látszólag. De akkor lehet jó a Power Zone 2, a zero RPM miatt efelé húznék, garanciát mindkettőre 10 évet ír a honlapja.
Paxker315 Köszi, igazából nem néztem mást, BeQuiet!-et akarok, ha már a ház, a prociventi és a mostani tápom is az
, most ránéztem a Corsair-re, és úgy látom azok csak Gold-ok.
CriticalHit hm, alapvetően a BeQuiet felé húznék, platinum mindkettő, most is az van és csendes, de így amit írsz, gondolkodom egy kicsit.
Akkor azt mondod, a zero RPM nem biztos hogy jó. -
CriticalHit
addikt
válasz
4264adam #159424 üzenetére
"tud zeró RPM-et"
Ami többet árt a tápnak, mint használ.
zseko
Ezeket is megnézném:
Super Flower Leadex VII XG 850W
Corsair RM850x
FSP Hydro G PRO 850 (most 40e-ért van egy a HWaprón 2034-ig garanciás!)
Sharkoon 850W Rebel P20 (csendességi nyertes)
Phanteks AMP GH 850W Platinium
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 860W
Montech TITAN 850 GOLD
ASRock Steel Legend SL-850G
Az átcímkézett FSP be quiet! Power Zone 2 kiváló táp. Lenne de engem (is) zavarnak a Tier2-e Elite kondik a Tier1-es japán kondik helyett. -
Paxker315
addikt
-
zseko
veterán
Sziasztok,
vga-t cseréltem, egy 9070 XT lett, valamint egy 5700X3D lesz pár napon belül, és így a tápot sem ártana lecserélni.
850W-os tápot gondoltam, mi a véleményetek a BeQuiet! Power Zone 2-ről, és a BeQuiet! Straight Power 12-ről?
Ami szempont, halk legyen.
-
jeni
félisten
válasz
estikornel #159421 üzenetére
Én igazából nem a nagyobb W-t kiszolgáló tápegységre értettem hanem a csatlakozó típusára,vagy annak meglétére reagáltam.
Ha pedig a 6700XT az új cucc (használt) és kb. 5 év múlva lesz másik VGA akkor nem sok értelme van az új rendszerű ATX 3.0/3.1 tápegységet megvenni.
Olcsóbban kapsz minőségi tápegységet anno csúcs modelleket mint,hogy feltűnne a 12V-2x6 kábel hiánya azon,észre se veszed majd. -
estikornel
tag
Köszönöm szépen! Akkor lényegében felesleges a 6700 XT-t bőségesen kiszolgáló tápnál nagyobbat/jobbat venni? Későbbi upgrade az úgy 4-5 év múlva lenne ha újfent beesnek a használt kártyák ára 100.000 köré, mint ahogy most a 6700XT is.
Nézegetem még mik vannak, de ez az Adata így bejött a táp ajánlós külföldi táblázat alapján is. -
skippper
senior tag
Mivel tesztelnétek egy új tápot, hogy coil whineos-e? Furmark + prime95?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
BigBear #159414 üzenetére
coil whine - nak semmi köze a minőségnek ,100k s 1000w SS Vertex is csinálja ,de ha kicseréled 2x vagy 3x biztosan az egyikkel sikerrel jársz ,ez a része a dolognak kb. bő 5 éve így van.
Nagyon rég a rossz irányba haladunk ,legalábbis a minőségellenőrzés lehetne sokkal szigorúbb szabályokkal ,de inkább lazítottak rajta.
4264adam
Én elvből nem építenék ilyen alkatrészekkel gépeket ,legalábbis magamnak nem ,de egy irodába rendelésre talán lehetne ez a legalja. -
jeni
félisten
válasz
estikornel #159412 üzenetére
650W alatt sőt a 750W tápegységek esetében nem sok jelentősége van a 12VHPWR vagyis a 12V-2x6 csatlakozásnak.Nem 600W -ra vannak hitelesítve, ugyanis azok a VGA-k 300 vagy 450W jelöléssel vannak megadva.
kisebb teljesítményű NVidia VGA-ra vannak belőle. -
BigBear
senior tag
válasz
TechN7ne #159411 üzenetére
A probléma az, hogy amit írtam, nem alja holmi volt egyik se. Írtam már, Seasonic Focus GX hangos, idióta ventivezérléssel, holott azért nem a legalja holmi.
Corsair RMe / RMx evjarattól függetlenül is tud problémás lenni (coil whine, rattling), Asus Rog Thor táp, coil whine, NZXT C Gold coil whine, stb-stb. Mégis hova menjen feljebb az ember? Alaplapok dettó. Oke, hogy olcsó B650 esetleg hibás (fenéket oké, 50-60-70e Ft-os holmi az dollárban is látható, szarnak rá, nulla minőségellenőrzés) de találkoztam hulladék százezres lapokkal is.
Úgyhogy tartom, hogy messze több a selejt. Masrészt attól, hogy relatív olcsó, alsó-közép polcos valami, miért lenne törvényszerű, hogy szar? Másrészt lásd Intel kínlódása, Nvidia bajok, AMD és lapok szenvedés, leégések stb. Ez mind-mind a "majd a user tesztel" hozzáállás. Hát bekaphatják. -
estikornel
tag
válasz
estikornel #159350 üzenetére
Ugyanerre a kérdésre visszatérve, ha 40 ezerig kibővítem a keretet van bármi érdemi előrelépés? (R5 5600X + 6700 XT)
Az MSI MPG A650GF és az ADATA XPG Core Reactor II VE 650W között gondolkozok, utóbbit nem rég ajánlottátok hasonló összeállításhoz.
Ezen már van VHPWR csatlakozó aminek egyelőre nem sok hasznát venném a 6700XT-vel sem, de későbbiekben gondolom előny lehet, ha addigra nem szállnak el a watt igények. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
BigBear #159410 üzenetére
Léteznek még jó cuccok de sokkal többet kell fizetni a közép/felső vagy a felső kategóriáért ,
Ilyen 50k s alkatrészek általában már majdnem mind hulladék (alaplap ,vga ,táp)
-régen ez valóban nem így volt.Pont a HEC beles ASRock Steel Legend SL en ragadt meg a szemem ,mennyire rendezett és jó minőségű a felépítése és külföldi tesztek is csak úgy áradoznak róla.
Én egy helyen láttam csak és 10 helyett 3 év garancia adnak.
[link] -
BigBear
senior tag
válasz
HaZsolt #159406 üzenetére
Csak annyi, hogy ha lehet, e-t ne vegyél. Gyengébb belső, hajlamosabb coil whine-ra (sok user review van róla).
Egyébként felmerült nemrég, hogy mintha romlott volna a hardverek általános megbízhatósága, vagy legalábbis több a user szempontból hibás, gyártó szerint elmegy darab.
Corsair tápból majd minden harmadik vinnyogott vagy venti kerepelt enyhén ami felém járt. Alzánál nem gond, megy vissza szó nélkül, de bosszantó.
Aztán volt Asus vinnyogós, NZXT vinnyogós, Adata enyhe kerepelős, Asrock ami 1 indítást bírt. Szép.
Aztan kaptam egy MSI MPG A850G-t, ez szuper és csendes - egyelőre.
De említhetnem az alaplapokat is, hihetetlen, mennyi a gyári selejt holmi, én sem emlékszem ennyi szarra régebbről. -
HaZsolt
őstag
Corsair 1000 Rmx es Rme kozott mi a különbség? Amit az atlag user is erzekelme?
-
CriticalHit
addikt
válasz
skippper #159403 üzenetére
Egyértelmű, hogy ATX3.0/3.1. Jó választás mind a három táp de mindig van alternatíva:
Super Flower Leadex VII XG
Super Flower Leadex VII PRO
Super Flower Leadex VII XP 1200W
FSP Hydro Ti Pro
FSP Hydro PTM Pro
FSP Hydro G PRO
Montech TITAN GOLD
ASRock Steel Legend SL-1000G
Seasonic Vertex GX/TX -
skippper
senior tag
Sziasztok! Szerintetek mennyire fontos a natív 12VHPWR csatlakozó?
A következő 3 között őrlődöm:
Corsair RMX 850, RMX 850 Shift, NZXT C850/C1000 GoldMelyiket választanátok és miért? (7900XT, 9800X3D, de könnyen lehet, hogy váltok NVidiara is a jövőben. A legfontosabb a halk működés)
UI: Esetleg ha van alternatíva ezekre, azt is szívesen hallgatom
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- NZXT C850 - 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750x tápegység eladó
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest