-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A helly tápokat, ha drága tápokról van szó én kihagynám. Bizonyítsanak még pár évig, építsék a hírnevüket. Mások legyenek a teszterek.
A többi jobb táp szerintem, még a szerkesztésed előtt elkezdtem rákeresni a tápra, gondoltam beírom On-ba, ha már ráment a tápbelső keresésre 20 percem. V1-V2Az NZXT-t meg kell nézetni, hátha jó lesz még. Az a minőségi táp ami elromolhat, de nem visz magával semmit sem.
MSI MPG A1250GS 1250W ez nem tudom hogy volt-e már. Ez lehet hogy még 20 perc lenne abbahagytam.

Be quiet!-nél a félpasszív működés új dolog, a kinézett táp tudja-e meg kell nézned. -
MMIX
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Az a karistolni.
On
Phanteks AMP GH 1200W V2
Ez egy új táp és tényleg másik mert nincs félpasszív kapcsolója (V1-nek van) és más a moduláris tápcsatlakozó kiosztása. Egy belső képet találtam róla de az szerintem a V1 belsejéről készült kép újrafelhasználása, szerintem. (ezen volt kapcsolóhoz vezető vezetékek, legalábbis olyan mintha) Helly az biztos a képen. -
-
User05
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Így van, egy Titanium mégjobb, a kategória teteje. (Kicsit túlzásnak is érzem amúgy) főleg ha ugyanolyan árban vannak. Inkább egy 1200-es Plat mint 1000 Titanium, de valaki biztos megcáfol. Ha egy árban van a kettő biztos, hogy a Platinumot választanám. Az, hogy meghal vagy nem senki sem tudja megmondani... De gyanítom sok boldog éved lesz ezekkel bármelyiket is választod. Ha esetleg meghal akkor sem visz el semmit. (Talán érdemes lehet még egy tőlfeszvédő elosztót használni, ilyen áraknál szerintem aprópénz. [link] ) Persze ha a konnektorod földelt. Ha nem akkor felesleges.
-
t72killer
titán
válasz
steewcv65
üzenetére
. Közben bogarásztam egy kicsit, lejjebb adom 1000W-osra szerintem, mert a jelenlegi proci + VGA kombóhoz annak is elégnek kéne lennie enyhe tuninggal is, akkor beleférne pl ő:
be quiet! Dark Power 14 1000W#164093: igen, kb ő a büdzsém teteje erre a konfira, nálunk 200font. Az 1000W-os Dark Power 14-re, ami ugye kisebb de titán fokozat azt dobja fel az AI kereső, hogy "minőségibb komponensek" vannak benne és "jobb a hatásfoka" - bármit is jelentsen ez...
Kiemelten fontos, hogy védje a konfit mindenáron táphalál esetén - és persze ne nagyon igyekezzen elhalálozni, mint ez a szerencsétlen NZXT.
-
t72killer
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére

Rant over: már nézem is a boltot, az 1200as méret továbbra is szimpatikus, ha esetleg idővel leesne a foglalatba egy 18magos proci óccóér. Ezekől mi a közvélekedés?
MSI MPG A1250GS 1250W (gold)
be quiet! Straight Power 12 1200W
1000W-osokra lépve tudnék kicsit spórolni, de akkor kérdéses a tuning+későbbi procicsere.
(rendszer: i9-7900x delid, megkergetve egymaga bőven 300W felett kajál, vízzel hűtöm. + RTX4070TiS) -
-
KAMELOT
titán
válasz
traktorgumi
üzenetére
Ha csatis akkor egyszerű.
Szereld ki a tápot a házból és cseréld ki. Akármilyen jó ventit tehetsz bele!t72killer: Sajnos volt itt rá példa, hogy NZXT tápok megmurderoltak. Azért nem is ajánljuk itt. Vegyél egy rendes tápot!
FSP MEGA, BQ DP14, SuperFlower -
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Nna, eddig élt a"csudaszuper" NZXT C1200
. Ma jöttünk vissza nyaralásból, gép természetesen kihúzva a távollét alatt. Visszadugom, áramot adok rá: szikra villan valahol a 230V bekötésnél és lőn setétség
... Leb.szta a kismegszakítót is a drága lelkem.Jól meg vagyok lőve, mert nincs tartalék táp itthon, nem tudom mennyit vitt magával az LGA2066-os konfiból, az SSD-n volt egy rakat még nem backupolt kép, VGA-t ha kampó, azt se lesz olcsó pótolni - ha bukta, akkor hagyom is pár hónapig a francba főleg úgy, hogy a kocsink is most adta be az unalmast...
állítólag van rájuk valami 10éves csudagari, ezt azért megnézem mit tud úgy, hogy random amazonos eladótól vettem a tápot (Csingcsajüangtiborzasztó 9612 Tajvani címre nincs sok ingerenciám saját ktg-re postát intézni - ha van valami cím, ahol videót elfogadnak a kacatjukról, azt szívesen csinálok...)
-
KAMELOT
titán
válasz
traktorgumi
üzenetére
1. Vidd el szakihoz és csinálja meg neked rendesen. Azt rendesen be kell kötni, nem csatis.
2. Ha pedig már idősebb a táp, akkor vegyél egy újat és ezt meg add el valakinek.
3. Ha nincs nagyon terhelve a gép, akkor használd passzívban és csókolom. -
LackoMester
addikt
válasz
traktorgumi
üzenetére
az ai azt mondta hogy a kondi fel van toltve es nagy benne a fesz. en csak arra gondoltam hogy kihuzom a ventit es berakok egy uj halk ventit
pontosan melyik venti megy bele?
Ha nem csináltál ilyet akkor engedd el, keress szakembert, ha áramtlamitod akkor ils lehet baj a kondiból kifolyólag.
Amúgy 12 PWM -es venti pl. Endorfy Fluctus 120. Lényeg a PWM. -
mrzed
senior tag
válasz
traktorgumi
üzenetére
Nagy az esélye, hogy nem csatlakozóval van a ventilátor bekötve. Vagy kókányolsz a vezetéktoldással, vagy beforrasztod a nyákra. Ha megy az utóbbi, akkor talán már van annyi tapasztalatod, hogy ne kelljen áramütéstől tartanod.
-
traktorgumi
aktív tag
válasz
LackoMester
üzenetére
garanciara nincs idom mert folyamatosan kell a gep. tegnap szetkaptam a tapot és egyertelmu hogy venti szar. tenyleg veszelyes kicserelni ha ki van huzva? az ai azt mondta hogy a kondi fel van toltve es nagy benne a fesz. en csak arra gondoltam hogy kihuzom a ventit es berakok egy uj halk ventit
pontosan melyik venti megy bele? vagy az osszes pwm 12cm jó? a corsair 4000d hazamhoz kaptam 3db elsö ventit amit nem hasznaltam fel mert ott van a vizhutesem...az jó lehet? -
KAMELOT
titán
válasz
LackoMester
üzenetére
Vigye el szakihoz és cserélje ki neki!
-
steewcv65
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nekem volt ss rma ugyintezesem....Nem ugy mukodik,hogy ezt-azt kersz.
-
KAMELOT
titán
válasz
traktorgumi
üzenetére
Küld vissza garanciába majd ők kicserélik neked a ventit!
-
ricsip
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Azért a kondenzátorok teljes kisütése nélkül matatni egy táp belsejében konkrétan halálos áramütést is eredményezhet, szóval ez nem AI-hülyeség.
-
CriticalHit
addikt
válasz
traktorgumi
üzenetére
Elveszíted a garanciát ha cseréled a ventit. Indítanám inkább a garanciális ügyintézést pénz visszautalást kérve.
-
LackoMester
addikt
válasz
traktorgumi
üzenetére
Sajnos ez a Focus tápok gyengéje a venti. Ha van rá gari akkor küld vissza, ha nincs akkor cseréld, vagy cseréltesd ki. Ár/ értékben az egyik legjobb nálam a Endorfy Fluctus 140 PWM. A Supremo tápba is ezt használják.

Az AI hülyeséget meg engedd el, ha nem megy a csere, fordulj szakemberhez.
-
traktorgumi
aktív tag
van egy seasonic focus 750 gold tápegységem. elég idegesitő a hangja. ha passzivra rakom akkor teljesencsöndes...szoval biztos hogy a venti rossz. az ai azt mondta hogy veszelyes ha kicserelem. Ha kihuzom a tápkabelt akkor is veszelyes? milyen ventire érdemes cserélni? vagy mit javasoltok?
-
csakdzsó
tag
Köszi srácok.
-
-
MMIX
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Van akinek a látvány is számít, pl. ne legyen fekete alaplapban kék ssd, vagy gusztustalan nagy fehér matrica az ssd-n. Meg minél kevesebb gyártótól/márkától származzanak az alkatrészek.
Van akinek a színek is számítanak.Egyedi venti van benne , jó lenne tudni hogy, hogy viszonyul az eredeti Seasonichoz. Cybenetics minősítés hiánya, van akit meg nem érdekel.

-
CriticalHit
addikt
Mit változtat a szín a minőségen?
Színtől függetlenül kiérdemelte a [Must Have] plecsnit. Egyetlen negatívum a Cybenetics minősítés hiánya.
-
mateo91
tag
válasz
LackoMester
üzenetére
Túl vagyok a bios frissítésen is. Utána is csinálta.
És több mint egy év után jött elő a hiba. -
mateo91
tag
Lehet elég lenne, jelenleg egy 600w-os fsp hyrdo K van.
Csak volt egy jelenseg, hogy random elmegy a kep, hatterben minden fut tovabb, aztan restart utan mintha eldobna a vga drivert. Kb minden szoftveres lehetoseget kiprobaltam mar. Miota lentebb vettem az ora jelet a feszultseget meg a terhelhetosegi szazalekot azota nem tapasztalom a hibat, ezert gondoltam hogy akkor a tapegyseg doglodik.Fractal Design ION+ 2 660W 80 PLUS Platinum ezt talaltam amugy ilyesmi arban.
-
User05
aktív tag
válasz
mateo91
üzenetére
Fehérben csak egy picit drágább Seasonic Core van, de akkor inkább maradjon ez, csak a PCX-től. Az a Core sem a magas minőségről híres, Focusok is halnak el, hát még az. 2 ezer forinttal drágább és +3 év gari.
Most nézem, hogy náluk a 750-es van ennyiért.. Bocsánat 😅
[link] Picit drágább, de ennyiért ezt kapod fehérben. -
User05
aktív tag
válasz
mateo91
üzenetére
Szia. Egész jó, B tier. Szerintem nem igazán lesz vele gondod. Sajna ha a fehér szín fontos akkor kellenek kompromisszumok ilyen árban. Egyébként hol láttad 33-ért? Ha a fizz-nél akkor átgondolnám, mert ott csak 2 év garit adnak. PCX-nél pl megkapod a teljes 60 hónapot.
-
mateo91
tag
Sziasztok, mennyire ajanlott tapegyseg :Thermaltake 850W Toughpower GT Snow Moduláris
33.000ft
Ryzen 5 5600 es rx7700xt melle menne. -
mltw
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a videókártyám egy RX 6600 -ra és az érdekelne hogy kell-e tápot is cserélnem. Jelenleg egy Be Quiet System Power 9 400w van a gépben.
A gép többi része:
Asus b560m-k
Intel i3 10105
2x8gb ddr4 ram
2db sata ssd, 1db m.2 ssd és egy hdd
ID-cooling se224 xts cpu hűtő
4 ventilátor
és lenne az RX 6600
Ha az usb-s dolgok is számítanak akkor 3 wireless adapter (billentyűzet,egér,fejhalgató)
Ha cserélni kell akkor milyen tápot vegyek 20-25.000Ft körül?Köszönöm
-
_Atesz
Topikgazda
válasz
CriticalHit
üzenetére
Meglátjuk még hogy alakul, amúgy a lista jó.
-
ricsip
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
tothjozsef
aktív tag
Asrock N3150-ITX lap, 3 hdd, 1-2 ventillátor (lehet ez nem kell majd) FRACTAL DESIGN Node 304 házban - ilyen nas-hoz keresek halk tápot - mit ajánlotok?
-
User05
aktív tag
Nekem is az a kiválasztott Critical ajánlásából
Annyira gáz, hogy nincs belőle fehér 
Fehér buildet választottam ki, de ez a fehér színű táp dolog nagyon feláras. Egy fehér bronze-gold táp még drágább mint ez a platinum és a minőséget jelenleg fontosabbnak tartom. Dehát ez van
-
Gabesz87
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
Gabesz87
veterán
Az lenne felétek a kérdésem, hogy szerintetek cseréljek-e tápot. Szerver gépemben (non-stop megy) jelenleg egy 2022-ben vásárolt Kolink Classic Power 400W 80+ Bronze (KL-400V2) táp van, a konfig: i5-4570, Asus B85M-E, 2x8GB DDR3, 1x 120GB SATA SSD, 2x 3,5" HDD, Thermaltake COre V21 ház.
HW-t upgradelek, ami már megvan: 256GB nVME SSD, 2x16GB DDR4 3200MHz RAM. Az alaplap valószínűleg egy Asus Prime B760M-A D4 CSM lesz, CPU-t meg valamilyen i3-at szeretnék. Vettem (volna) egy i3-14100T-t külföldről, de sajna a DHL elszórta, meg lett semmisítve a csomag. A preferencia tehát valamilyen gen.12-13-14-es "T" jelű i3, de ha nem jön össze, akkor lehet, hogy egy sima 14100 lesz.
VGA nyilván nem lesz, nem releváns. Maradhat-e a táp, vagy inkább vegyek másikat a Kolink helyett? És persze a kérdés, hogy ez esetben mit? Apróról is OK használt, ha nem ment még sok sok évet, és még sokáig garis! Korábban találtam egyet, ami 2030-ig garis:
Fractal Design Ion+ Platinum 760W 80 PLUS Platinum (bár a 760W erősen túlzás számomra)
Extra igényem nem nagyon van, túlzottan hangos ne legyen (bár alsó szinten, garázsban van a gép, de akkor is), a moduláris design plusz pont, de nem ragaszkodom hozzá. Tuning értelemszerűen nem lesz, minőségi táp kell, stabil működés, min. Gold minősítés, és 7-10 év gari, ha lehet. Leginkább a 20-40e közti kategória érdekes, ha az összefoglalóban lévő táblázatot nézem, bár azok legtöbbje már nem kapható típus. -
Mans20
addikt
Sziasztok!
Ez a Thermalright Tb-550S mennyire ajánlott? 650-ről van teszt. Toshin Kogyo TK-LFW 420V 330uF 105C és HuanYu ASiA’X TMX series 105°C kondik, Dc-Dc, SANR bél. link
Néztem használt Chieftec CTG 500 A80-at, ami a kék cimkés 85%-os. de az már elég régi lehet.
i3 12100
16GB ddr4
Gt1030
1ssd
1 venti
irodai célra lesz.
Köszönöm. -
NightGT
senior tag
Köszönöm a tanácsokat.
-
LackoMester
addikt
-
Egon
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Végül egy Corsair RM750E-re esett a választásom, bizonyos egyéb szempontok miatt, remélem nem nyúlok mellé vele.
-
-
CriticalHit
addikt
- Fractal Design ION3 Gold: Még nincs Cybenetics minősítés de "Very quiet under all conditions" [link] és kizárólag prémium Tier1-es japán Rubycon és Nippon Chemi-Con kondik, viszont itt a fórumban ketten már venti gond miatt küldtek vissza.
-BQ! Pure Power 13M: Cybenetics A++ zajminősítés, de gyengébb Tier2. tajvani Elite és Biostar kondikkal.
- FSP MEGA GM 850W: Cybenetics A++, kizárólag prémium Tier1-es japán Rubycon és Nippon Chemi-Con kondik.
- Sharkoon P20 Rebel: Cybenetics A kizárólag prémium Tier1-es japán Rubycon, Nichion és Nippon Chemi-Con kondik.A Seasonic Focus GX-850 V4 Cybenetics A - szintén jó választás lenne, ha végre a Seasonic javítaná a venti szabályzást, amit a Fractal Design ION3 ( Seasonic Focus GX V4 belső) meg is tett, amikor cserélte a venti saját fejlesztésű 140mm-res Fluctus ventire.
NightGT:
Amíg bírja (nem kapcsolgat le) használnám, majd csere például RM750x-re. -
válasz
NightGT
üzenetére
"de tipikus használat közben a CPU+VGA együtt ritkán lépi túl a 450et."
A 4 és 5xxx nvidia széria képes pillanatokra nagyon sokat fogyasztani.
Minőségi táp és mint a mellékelt ábra mutatja, elviszi a konfigot.
Hosszú évekig nem használnám így, nem azonnal/máris/rögtön cserés de nézegetném az aprót/akciókat egy új ATX 3.0/3.1 minőségi 750-850W-os tápért. -
NightGT
senior tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék táp watt méretezéssel kapcsolatban.
Konfigomban jelenleg egy 14700k + RTX 4080 van, fogyasztásuk játék/munka közben max ~200 watt (CPU, enyhe OC-vel), illetve 250-320 watt (VGA max power limit, általában enyhe undervolttal), így összesen 500-520 watt, amit elérhet - de tipikus használat közben a CPU+VGA együtt ritkán lépi túl a 450et.
Gépben ezen kívül van 3 SSD, számos ventillátor, USB periféria, talán még lesz HDD is.
Jelenleg egy 3 éves RMx 550 watt (2018 modell) adja az áramot. Kérdésem, hogy ezt a minőségi 550es tápot használhatom-e tovább közel a névértékig terhelve, vagy illene egy nagyobbat tennem bele, hogy legyen némi ráhagyás. Újraindulást, leállást semmilyen stressz teszt, vagy terhelés alatt (cpu 253w power limit + vga power limitig hajtva sem) tapasztalok.
Köszönöm -
ricsip
addikt
válasz
User05
üzenetére
egy átlag gamer szokott használni szünetmentest?
Nem szokott. De még egy kis cég sem feltétlenül, nagyon maximum az 1 db szerverüknek, amin fut az egész cég minden adata.
Mert a jó szünetmentes, ami ér is valamit, az a százezer-200.000 Ft-os nagyságrend, és az még csak az otthoni kis kapacitású típusok. Az olcsó (és többnyire szar) kínai szünetmentesek amiket kapni 30-50 ezrekért, meg hosszú távon több gondot okoznak, mint amennyit megoldanak. -
Jelenleg egy Cooler Master V850 SFX Gold-ot használok, 9070XT, 9800X3D, 64GB, 4TB M2 hez. Ha váltok 5090-re (nvidia modell) hogy megnyugodjak váltanom kell 1000-re?
-
User05
aktív tag
Volt már dolgotok szünetmentes tápegységgel? Láttam egy posztot, hogy a srácnak áramszünete volt, és a windows képtelen volt felállni, folyamatosan automatikus javításban volt amiből nem mozdult és újratelepítés lett a vége. Ez valós probléma? (Megvolt a szokásos cmos reset és tàrsai)
-
jeni
félisten
válasz
kutga
üzenetére
Vissza keresve az Adata 650W 19ezer Ft körüli ami javalott.
Kisebb Adata 550 W
Esetleg a FSP Fortron VITA BD 550W (itt a legolcsóbb)
Az aprón is lehet jókat találni jó áron,perzse a gari más kérdés.
Formula 1
stb.. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni.
1.: Mennyit szánnál rá?
Lehetőleg 20k alatt.
2.: Milyen gépre kötnéd?
I3 6100, Inno3d 1050TI X2, Asus H110M-K, 2*4 giga Kingston Hyperx ddr4 ram, 1db sata SSD, noname mini torony.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Lehetőleg halk legyen. A gyerek használja ezt a gépet tanulásra, főleg esténként. -
Egon
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
A bőség zavarával küzdök...
Ezek közül melyik lehet a leghalkabb, van erre valami objektív összehasonlítás?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Apple MacBook Pro 14 (2021) M1 Pro 16GB/500GB használt, karcmentes 85% akku (183 ciklus)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4486, 100% Akkumulátor
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... Leb.szta a kismegszakítót is a drága lelkem.
pontosan melyik venti megy bele?