- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zonusz
aktív tag
válasz
Maelephant #159865 üzenetére
Köszönöm.
-
Csorbi
addikt
válasz
zonusz #159862 üzenetére
FSP Hydro Ti PRO 1000W review
Seasonic VERTEX PX-1000 reviewÉn az FSP-t venném.
-
zonusz
aktív tag
Sziasztok!
Melyik táp ajánlott inkább - üzembiztonság, élettartam, hang, stb. - FSP Hydro Ti PRO 1000W vagy Seasonic VERTEX PX-1000?
Köszönöm. -
Maelephant
senior tag
Csak tájékoztatásul:
az Alza-n a termékoldal szerint még az ATX 3.0-ás változatot lehet(ne) megrendelni az FSP Hydro Pro Ti 1000W-os tápból (most talán nem is elérhető, 5 db volt, gyorsan elfogyott), azonban már az újabb, ATX 3.1-es verziót küldték. Ha esetleg valaki a jövőben erre a tápra gondolna vásárlási céllal.
-
jeni
félisten
Az Aqua hirdetésében sehol sem szerepel,hogy bármely min. 750W (ajánlott) tápegységekkel kompatibilis.
Rákérdeztél melyekkel kompatibilis?
DeepCool 12VHPWR kábel a jelenlegi moduláris DeepCool ATX 2.0 tápegység két PCIe portját használja, és egyetlen 12VHPWR csatlakozóvá alakítja őket, amely a 40-es sorozatú GPU-kon található.
Tedd inkább középre a VGA tartót,az stabilabb pont. -
jeni
félisten
A Deepcool 12VHPWR kábel bekötése azonos a Chieftec 750W Photon 90+ Gold tápegység PCIe 2x8pin-el?
Inkább rendelj az APRÓN az egyik tagtól annak ellenére,hogy ez a Deepcool átalakító amit vettél csak 3000Ft volt.
Zsír a PCIe VGA kitámasztód,ja imádkozzál,hogy venti közé ne essen bele. -
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit #159851 üzenetére
Igen, bedugtam mindkettőt úgy is próbáltam, de ha egy be volt dugva, már akkor se indult el, és mindkettőnél se. Megcseréltem őket, akkor se.
A kártya egy 5070 Ti. Olyan átalakítót adtak hozzá, amit KAMELOT linkelt, azzal, és a táp gyári PCIe kábeleivel megy, csak gondoltam veszek egy komplett kábelt, hogy ne kelljen az átalakító, mert úgy szebben mutatna.
Most ilyen:
és ilyen lenne, ha működne a kábel:
-
ricsip
addikt
Sziasztok, nem tudom mennyire ebbe a témába tartozik:
alaplap csupaszon, nincs házba szerelve, és van egy kis kapcsoló amit rádugok az alaplapi PWR jumperekre, és ezzel ki/be tudom kapcsolni a gépet.
Na ezt a kapcsolót szokták árulni itthoni pc boltokban, és milyen néven? -
kzkz
őstag
Sziasztok!
Van egy Chieftec 750W Photon 90+ Gold tápegységem, ehhez vettem egy DeepCool 12VHPWR 650mm (GP-PCI-E-12VHPWR) kábelt, ami a két PCIe-s csatiból egy 12VHPWR csatira alakít.
Azonban amint rádugom a kábelt a tápra (elég csak a táp végén) már nem indul el a gép, valami védelem életbe lép. Most megnéztem, hogy a táp ATX 2.3-as. Ezek a 12VHPWR kábelek csak ATX 3.0-tól használható? Azt hittem, ha be tudom oda dugni, akkor működni is fog, mert csereszabatos a kábel a különböző tápegységekkel...
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Szeretnék a régi géphez egy új tápegységet, hogy egy Asus RTX 3060 kártyát kitudjon szolgálni.
A mostani FSP350-60APN gondolom kevés lenne hozzá.
A MB egy AsRock B365M Phantom Gaming 4. ehhez néztem egy Be! Quiet Pure Power 12 550W tápegységet.
Ez megfelelő lenne ennek a lapnak? -
válasz
Derse #159842 üzenetére
Szia,
Félpasszív tápegység, ami azt jelenti, hogy a ventilátor csak egy adott terhelés elérése esetén indul el benne, addig áll. Felsőtápos házaknál a tápegység a processzorhűtő fölé kerül, ami azt jelenti, hogy a proci által termelt meleg levegő felfelé fog szállni a táp belsejébe és ott a passzív üzemmód miatt megreked, ami nem túl jó, főleg a kondenzátoroknak. -
Derse
tag
Üdv Mindenkinek,
A Corsair rm850x miert csak also tapos hazba ajanlott? (ajanlott tapok listaja excell) -
Mans20
addikt
válasz
CriticalHit #159836 üzenetére
Be quiet-re van bolti gari csak abban a kondi nem tetszik annyira..
-
RobbyJr
addikt
válasz
Atomantiii #159837 üzenetére
850 is sok. Amit Ádám írt, az bőven elég.
-
4264adam
veterán
válasz
Atomantiii #159837 üzenetére
[FSP Hydro K PRO 750W ATX3.0 80 PLUS Bronze] 25k
Több mint elég.
6db HDD + SSD + ventik = max 30W
VGA: TDP 120W
CPU: 65WErre a régi konfigra többet tápra nem költenék.
-
Atomantiii
addikt
válasz
RobbyJr #159835 üzenetére
Akkor mennyi legyen? Lehet lesz majd egy jobb VGA később, meg van mikor összesen 6 HDD + 1 SSD M2 is rajta lenne, + néhány venti pluszban. De tuningolni nem akarok, de pl jó lenne ha 3 db satás kábel ág lenne külön + 1 db patás. Vagy még a 850 is sok? Mert ott akár meg tudom oldani a patás ágon sata átalakítóval is akár. De a jövőre nézve nem baj ha van tartalék benne.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Atomantiii #159834 üzenetére
Ahhoz a géphez kicsit erős lenne az a táp.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #159833 üzenetére
Visszaolvasgatva a topikban benevezek egy Corsair RM850 vagy 1000x ATX 3.1-re.
-
Atomantiii
addikt
Úgy néz ki, hogy a régi 500 W-os tápom kinőttem, meg kevesek már a csatlakozók is, így kéne helyette valami nagyobb. Lövésem sincs hány W-ot kéne megcélozni, de inkább több legyen, mint kevesebb.
1.: Mennyit szánnál rá?
50-80 ezer
2.: Milyen gépre kötnéd?
Alaplap: Asus Rog Strix B450-F Gaming
CPU: AMD Ryzen 7 3700X
VGA: Gigabyte Geforce GTX 960
32 GB RAM
1 Sata SSD (de lehet le lesz cserélve M2-esre a közeljövőben)
4 Sata HDD / 1 Sata Blu Ray író
2 PCI-E tuner kártya, itt az egyiknek kell a fekete / sárga ág, ami most egy IDE átalakítós tápkábelből jön, de át tudom herélni satásra is, de az a lényeg kell neki egy ilyen csati.Illetve a másik kártyának is kell egy sima táp ág mind a 4 vezetékkel, ami eddig szintén IDE-s volt, mert az meg PCI-PCI-E átalakítóban van, de valahogy majd átherélem satásra.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Ne legyen hangos, sőt ha lehet minél halkabb legyen. Nem utolsó hátrány a minél több garanciaidő. A ház egy magas, normál régebbi típus aminek nem tudom a nevét, de most felül és hátul helyezkedik el a táp benne. Vagyis viszonylag hosszabb kábelek kellenek, hogy az alul lévő HDD-khez is elérjen (kb 35-40 cm kéne a legalsóhoz) -
hadogabi1
senior tag
Leginkabb csak annyi hogy astral tudja a pinenkent monitorozast. Nem lehet ugy bedugni a kabelt hogy mindegyik pint kb azonosan terhelje. Vmelyik pin felmegy 9.2a fele furmark alatt. Gamek alatt nyilvan nincs igy terhelve a vga 6-7 A korul van csak. Mondom kiprobalom akkor a gyari asus polipdugot de ebbe a tapba ki se tudom probalni mivel nincs 4 kivezetese a regi pci e s kabelekbol csak 3. Nem gyari kabelt meg nem akarok hasznalni 3. Feltol pl bee quietet stb. 99.9% hogy igy se lesz semmi baja a montech kabellel de kiprobalnam gyari asus tappal is.
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Használt FSP raider II 450W-t mennyire szabad még megvenni? Elvileg 100% japán kondik. Másik a System és Pure power 10-11 450W Télapó kondival, de gold minősítés a Pure Power. H610M, i3 12100, 1 ssd, majd valami GTX 750 netezni filmezni.
-
Plebi
senior tag
Semmi gond, elnézést a felforduláésért, mehetett volna PÜ-be is. Már egyeztettem vele, nem olcsók a harinyázott kábelek, de az egységes fehér kinézethez lehet kelleni fog.
Köszönöm!
#159819Csorbi Plebi#159817
De mondanak, mást nem találtam aki kábelekkel foglalkozik, de hátha csak én nem találom az itt említett hírdetőt.Csorbi#159819
Semmi gondom nincs a negatív értékelésekkel főleg ilyen pozitív mellett, bárki kifoghat egy elégedetlen vevőt, akár a vevő hibájáből is. -
KAMELOT
titán
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy honnan lehet beszerezni ASUS Rog Thor Plat 3-as 1200 as vagy 1600-as tápot?
Magyar boltokba az ezres van csak. Írtam már több boltnak email-t is. Egyik se tud csak az ezrest beszerezni.Lehet lecserélném ezt a MOntech 1200-ast. Ha már sikerült 5090-ből Astral-t beujitanom.
Köszi előre is.
-
Plebi
senior tag
válasz
4264adam #159737 üzenetére
roger.smith a megbízható HA tag?
-
mumin007
tag
Sziasztok!
Milyen illetve melyik "16-pin to Triple 8-pin" kábelt ajánlanátok egy FSP Hydro PTM Pro 1200W tápegységhez.
Köszönöm! -
Winne
nagyúr
Értem, köszi.
Tegnap nem volt időm foglalkozni vele, de lett vevő, a mostani configra, így mehet a rendelés, jelenleg itt tartok.
Ház Chieftec Apex Air 26k
Táp FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold (PPA8504202) 48k
Proc AMD Ryzen 7 9800X3D 206k
Lap ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI 80k vagy
Lap MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI 106k
RamEnnek fényében akkor jó választás ez a táp?
-
Winne
nagyúr
válasz
CriticalHit #159800 üzenetére
Köszi!
Ez egy szubjektív sorrend, vagy ez mind ajánlott?@#1598054264adam: ezt már soknak érzem árban, mert mindenhol inkább a drágábbat tettem bele, ha elég egy jó 850-es is, de lehet nem úszom meg ezt sem. :)
Corsairnek volt a múltjában, hogy egyik pillanatról a másikra a nagyon ajánlottból nem ajánlottá vált, ez most hol tart?
-
4264adam
veterán
válasz
Winne #159799 üzenetére
[Montech Titan Gold 1000W PSU Review]
Lista tier-re bontva a tápokat ami ajánlott:
Igaz 2023 áprilisi de valid!
Be Quiet-nek ezt gondoltam: STRAIGHT POWER 12 típusa (135mm) majd 1 szinttel feljebb a linkelt Zone2 típus a márkából
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest