- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Egérpad topik
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Intruder2k5 #81401 üzenetére
Igen mert nekik is az van meg hogy Kínából indult, ritkán tévesztik már el, de volt azért ilyen is mostanában.
-
Ez a csomag magyar postás lesz, szóval várjam a vámügynöki díj értesítőt?
LR480xxx230NL
-
válasz
gaboooka #81399 üzenetére
Van egy időrend, de neked valamit reagálnod kell, Összefoglaló 4. pont leírás. Ha nem fogadod el akkor nem kapsz semmit. Vagy ez az összeg ami 50%, ezt nem fogják már emelni (miért forintban fizetted, majd 1500 Ft-a többet fizettél) vagy a teljes pénz ha visszaküldöd, de ennél ha nincs ingyenes visszaküldés akkor azt neked kell fizetni és nem valószínű hogy azt visszakapod, esetleg levásárolható kupon formában
-
gaboooka
aktív tag
Sziasztok!
Van egy folyamatban lévő dispute hibás termék miatt. Az Ali jogosnak ítélte és először 9000Ft, majd 22.000Ft visszatérítést ajánlott fel. Ezt még kevésnek tartom a 45000Ft-os vételárhoz képest. Lenne lehetőség a visszaküldésre és a teljes visszatérítésre, de nem igazán bízok meg az eladóban, mert eddig nem sikerült érdemben beszélni vele. Csak az ígérgetés megy.
A kérdésem az lenne, hogy mi történik ha ismét nem fogadom el az Ali által megállapított 22000Ft visszatérítést? Mikor fog dönteni véglegesen az Ali és ez ellen a döntés ellen van lehetőségem felülvizsgálatot kérni? -
Csápájev
őstag
Ez Spanyolország talán?
Track ID-t is ír... De GLS-től meg nem jött semmi értesítés. -
Csápájev
őstag
Sziasztok
Egy pulzusmérőm megadta magát, február 10-én vettem.
Kértem visszatérítést, küldjem vissza.
Milyen árban lenne egy ilyen visszaküldés? kb 200gramm -
válasz
spleenszuru #81393 üzenetére
Rendelések csökkenő az milyen logika lenne? Lehet hogy sokat vettek tőle, de a többi értékelése az eladónak rossz. 94 % alatti, vagy a termék nem egészen adja a megfelelő minőséget és az ára sem biztos hogy kedvező.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Ez lehet hülye kérdés lesz:
Én úgy szoktam keresgetni a termékeket, hogy rendezem rendelések szerint csökkenőbe, majd beállítom a choice opciót is hozzá.Ilyenkor a legtöbb első találat - van, hogy az egész első oldal - a bundle deals opciókat hozza be.
Nem látok semmilyen szűrőt, hogy ezeket kiszűrjem.
Van erre valamilyen megoldás?Köszi.
-
AliExpress ChoiceDay!
Érvényes: június 1-5 között
Kuponok: https://s.click.aliexpress.com/e/_onTNySW
US $2 off $19 code: AFFJS2
US $5 off $39 code: AFFJS5
US $7 off $59 code: AFFJS7
US $10 off $79 code: AFFJS10
US $20 off $169 code: AFFJS20
US $30 off $259 code: AFFJS30
US $40 off $369 code: AFFJS40
US $2 off $19 code: juni2
US $5 off $39 code: juni5
US $7 off $59 code: juni7
US $10 off $79 code: juni10
US $20 off $169 code: juni20
US $30 off $259 code: juni30
US $40 off $369 code: juni40Új vásárlóknak!
NEWUS4OFF: $10-$4
NEWUS10OFF: $40-$10
NEWUS12OFF: $80-$12 -
Mindkettő. Szívesebben használok laptopon böngészőt, az esetek 95%-ában így is van, de próbáltam a minap mobilról is. Aztán most elővettem páromnak a régen, mindössze egyszer használt accountját, és arról megvettem végül a dolgokat. De arról sem ment egyszerűen, mert a bepakolt kilenc dolog közül először kivetetett az oldal hatot, és csak hármat tudtam fizetni. Azután második körben a maradék hatot már meg tudtam venni egyszerre.
Az oldal angol nyelvű, de a "valuta" az HUF, eddig is így működött x éve. VPN nincs, bankkártya rögzítve, böngésző restart, süti törlés volt, egyik sem segített. Mindegy, most perpillanat megoldottam a másik fiókról, de köszönöm a javaslatokat!
-
válasz
Intruder2k5 #81389 üzenetére
Mobil app vagy böngésző? Fizetési eszközök közül mit adtál meg alapnak?
Gondolom már néhány dolgot kipróbáltál, így csak egy felsorolás lenne.
USD legyen az alapértelmezett. Az oldal angol nyelvű. (Mobil app esetén is az lenne a jobb). A fizetési eszköz legyen előre megadva, bankkártya vagy PayPal. Ne legyen VPN vagy privát ablak.
Kilépni az AliExpress-ből. Böngésző esetén esetén AliExpress süti törlés, a böngésző gyorsítótár törlése. Böngésző újra indítása után belépni és az új sütiket elfogadni.
Mobil app gyorsítótár törlése, ezután törölni és a legfrissebb verziót telepíteni.Nálam a PayPal a fizetési eszköz, de az AliExpress mobil app és a PayPal nem szereti egymást és nem lehet végig vinni a fizetést, de a kártyával menne, így a mobil app-ban összegyűjtögetem a Bundle deals termékeket, fizetni viszont a böngészőben tudok.
A mobil app is beléptet, de fizetés után csak nem akaródzik elfogadni a pénzt teker valamit aztán megáll minden. -
válasz
Intruder2k5 #81360 üzenetére
Továbbra sem tudok Bundle Deals csomagban vásárolni. Ma megint összedobtam egy hat darabos packot, de a fenti üzenettel nem engedi megvenni. Ezután kidobáltam a felét, hogy csak három maradjon benne, de a helyzet ugyanaz.
-
tknof1871
őstag
"Próbáld a keresendő szavakat egybefűzve megadni & vagy and köztük"
Köszönöm! Megpróbálom.
Igen a Choice be volt/van jelölve. Annyiból mindenképpen jó dolog, hogy az apró dolgok nem apró műanyag zacskókban jönnek egyenként hanem egyben. Meg azt olvastam az Aliexpress jobban ellenőrzi az áruk minőségét. Sajnos nem tökéletes a minőségellenőrzés. A minőségromlás néhány hónap után jelentkezett és így nincs refund. Kesztyű aminek tapadni kellene. De már inkább csúszós mint tapadós. -
válasz
tknof1871 #81386 üzenetére
Attól is függ hogy mit látsz hogy honnan keresel, be vagy-e lépve.
De beírod a kereső szót és bal oldalt tudod szűrni, Delivery options & services Choice-t jelölted?
Próbáld a keresendő szavakat egybefűzve megadni & vagy and köztükAz előző képen látható keresés kiegészítve HDMI-s verziókra usb hub helyett usb hub & hdmi vagy így is működik, az and szóval [red skirt]and[yellow skirt]
Vagy böngésző kiegészítő, esetleg egy Chrome verzió,
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Ha kiválasztok egy terméket ami a Choice kategóriában van akkor az adatlapja helyett az ajánlott termékek listája jelenik meg. Ezen az ajánlott termékeken belül lehet keresni vagy szűrni valamilyen módszerrel?
Csak egy példa, mondjuk veszek egy kerékpárcsengőt. Vennék még ujjatlan kerékpáros kesztyűt és küllőkulcsot. De rengeteget kell görgetni mert ott van még millió más dolog az ajánlottak között. Van valami megoldás rá hogy csak ujjatlan kesztyűk és küllőkulcsok legyenek az ajánlottak között?
Vagy 3 aliexpress oldalt kell nyitni és mindegyiken rá kell keresni valamelyikre és úgy kell összevadászni a choice kerékpárcsengőt + choice ujjatlan kerékpáros kesztyűt + choice küllőkulcsot? Általában a choice-ról. Az 1 darab halmaz? Vagy több különböző choice halmazok vannak? Mert ha a choice nem 1 halmaz akkor nincs értelme sok oldalt megnyitni és mindegyiken más choice termékre keresni. Bizalmatlan lettem a kínaiakkal.
Meg az is furcsa, hogy egy choice termékre kattintok és nem látom az adatlapját az ajánlott termékektől. De vannak olyan termékek a találatok között, hogy choice és rákattintok és nincsenek ajánlott termékek hanem a normális adatlapjára visz a link és ez csak azért fontos mert a kedvencek közé el tudom menteni ha most nem kell.
Egyre kevésbé igazodok ki az Aliexpressen. Már nem találom azt a gombot se amivel a találatokat listában lehet látni. Sokkal több részletet lehetett elolvasni a találatokról. Régen jobb volt. -
remboy96
újonc
Sziasztok, alirol vásároltam egy terméket , de nem pontosan tudja azt amit leírtak. Vitát nyitottam , de vissza kéne küldeni a terméket nem adja csak úgy vissza a pénzt. Az eladó üzenetben küldött egy ajánlatot hogy vissza ad X összeget, amit el is fogadtam nem rossz ajánlat. De azt akarja hogy előbb töröljem a vitát és csak azután küldené a megbeszélt összeget. Van valakinek tapasztalata ezzel ?nekem gyanús hogy ha törlöm a vitát akkor baszhatom' a pénzemet is. Így írtam neki hogy előbb a pénzt adja aztán törlöm, de nagyon ragaszkodik hozzá hogy előbb töröljem.
-
jojoando
aktív tag
válasz
Bendzsike #81381 üzenetére
[link] Vannak postai szolgáltatók, akik hangya lassan dolgoznak, ez épp ilyen,
Szállítási előzmények
2025-05-19 05:22A tétel szállításra kész
2025-05-19 03:37A vámhatóság megkapta a tétel előzetes bejelentését HOLLANDIA
A vásárlás során is kiírták, hogy az érkezése mikorra várható, a linken követhető, ha már megérkezett Hollandiába, utána még 5-6 nap, függ mikor érkezik oda és az nem a hétvége.
[link] ebben van holland link -
Bendzsike
csendes tag
Sziasztok.
Lenne még 1 csomaggal problémám.
LR467280317NL
Utolsó státusz "The item is ready for shipment"
11 napja volt ez, azóta semmi mozgás. Eladó csak annyit ír hogy a csomag úton van.
Lehet hinni neki és tényleg úton van csak lassan? -
Badboys
őstag
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget így már tiszta. Eddig nem volt rá szükség ezért voltam tanácstalan.
-
Badboys
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. A csomagponton is kell a QR kód vagy kinyomtatom ami ide feltettem és ezzel elvonulok a csomagpontra? Gondolom amikor megkapják akkor fizetik vissza a termék árát.
-
válasz
Badboys #81371 üzenetére
Ahogy Ka999 is írta, azt azért figyelembe kell venni hogy ha GLS automatában adod fel akkor van-e megfelelő méretű rekesz, ha nincs akkor GLS felvevős csomagpont vagy a címedre hívod a futárt az ügyfélszolgálatuk segítségével.
Olyan azért nincs hogy GLS címkével posta vagy Posta címkével GLS -
Badboys
őstag
Kaptam egy ingyenes vissza küldési kupont az Aliexpressen keresztül a Caino szállítmányozási cégtől. Ebben kellene sürgősen segítség. Egy PDF vissza küldési címkét amelyen minden szerepel egy QR kóddal mi a teendő vele? Hol kell feladni? Van rajta egy GLS jelzés e szerint GLS feladási ponton vagy postán kell feladni?
-
prsq
aktív tag
Az EO és a DPD helyett SMS-t kaptam az Alin megadott számra, hogy Foxpost automatából (szállítási címhez legközelebb lévő) felvehetem a csomagot.
Ez nekem új, de tetszik.
-
Próbáld meg visszakérni, jó ha van kicsomagolás videó, de van amikor azt kiegészítve aszállító súly igazolásával sem fogadják el. Azért rögtön átvétel után megnézni és leigazolni ami megjött és reklamálni ami nem, nem megvárni azt hogy a rendszer zárja le a vásárlást, számít az időtényező is.
-
Dayco
tag
Sziasztok! Aliexpresses kombinált, termékekkel teli csomagban nem volt benne minden, aminek kellett volna benne lennie.
Eltelt 7 nap és "auto-completed" lett a csomag, hiszen át is lett véve tényleg, ahogy a tracking-ben ez szerepel is. Csakhogy most vettem észre hogy nem volt benne minden termék. A csomagon nem volt látható sérülés. Érdemes lehet így reklamálni hogy nem kaptam meg, vagy legközelebb vegyem fel videóra a kicsomagolást, mert ezt így úgyis elutasítják majd? Köszönöm. -
válasz
jojoando #81366 üzenetére
Én értem hogy miként dolgoznak, ezzel a küldeménnyel minden időben van.
Annyiban pontosítom amit eddig írtam, ha belefér a postaláda méretbe (24 mm-nél vékonyabb) akkor persze normál levélként történik a kézbesítése a prime leveleknek is, ha vastagabb és kiviszik akkor meg elmarad egy utad a postára, mert valaki nem tartja be a munkája szabályait. Van ahol feszített a létszám keret és nem fogják kivinni mert nem kell. -
jojoando
aktív tag
Ott kezdődik a probléma, hogy van nemzetközi xarokbele majd megkapja az érintett ( ECS)
vagy a Hollandpostás, amit eddig voltak képesek kihozni. Ez 1 napja itt van, minden működik, csak a végrehajtó posta lóxar. Amit reggel 5 kor átvesz, azt kiviszi, kivéve, ha nemzetközi követett, azt nem éppen, hol van itt a normális szolgáltatás?
Ez egy diliház nem egy kóser intézmény!
Teszem hozzá a postai követőn GK ami azt jelentené értelmes viszonyokban, hogy a helyi kézbesítő hozza, de nem, csak továbbításra került 5 órakor, majd 9. óra 39 perckor ???? valahova. Ez a postai értelem, mert akkor nagy bajba vagyunk. -
válasz
jojoando #81364 üzenetére
Nem téves, a Posta oldalán néztem, külföldről meg érkezik a Nemzetközi Kicserélőbe, onna szállítják az OLK-ba és majd onnan a kézbesítő postákra.
Ezen felül ez prime levél kategória náluk, amit nem kézbesítenek címen, ami azt jelenti hogy nem kell kivinniük. 2017 óta csak az ajánlott külföldi leveleket viszik ami Rx kezdetű postai azonosítóval vannak ellátva.
Az utolsó bejegyzést azt úgy kell érteni hogy a Budapest 112 Posta hivatali kézbesítő részlegéhez került átadásra, nem pedig egy körzeti postásnak kiadásra. Nem igazán változott meg a rendszer mostanában nálatok sem.
Hivatalosan meg 08:00-tól kézbesítenek. -
válasz
jojoando #81362 üzenetére
Ezt (LR319122494NL) nem kell címen kézbesíteniük, 2017-óta érvényes szabály, küldenek értesítőt és majd neked kell érte menni. Ha valahol kivinnék az túlbuzgóság, nem kell.
Valójában itt nincs számottevő késlekedés, 27-én 19:12-kor megkapták, 28-án a kézbesítő postán 09:38-kor, viszont ekkor már kimentek a "gyalog" postások így az értesítőt csak holnap viszik, küldik legkorábban és ez benne van a 94%-ban 5 napos kézbesítésben, annak ellenére hogy nem könyvelt, nem elsőbbségi kézbesítésű -
jojoando
aktív tag
válasz
pulutodurumo #81357 üzenetére
Mifelénk ez nem divat! Hiába kapta meg a posta 5 órakor a csomagot " (levelet)" nem volt képes azt kézbesíteni azok után sem, hogy 1 nap alatt a kezébe hozták! [link]
Ilyen nyomorult társaságból remélem nincs sok! -
djsunstealer
aktív tag
Ha jól látom, emelkedtek a szállítási díjak 3500 Ft alatt (10$) 1000 Ft-ra (2.99$) a Choice cuccoknál.
-
Mi a fene van az Alival? Próbálok venni 4 darab terméket Bundle Deals keretében, szépen bepakolok mindent a kosárba, semmi kupon, vagy egyéb trükközés, erre ezt kapom amikor fizetnék. Már próbáltam üríteni a kosarat, majd újra visszatettem mindent, de semmi...
-
PitLee
őstag
válasz
Intruder2k5 #81244 üzenetére
Ha Petzl-nek ebből a 23g-os akkuból sikerült 3,6V / 1250mAh kihoznia, akkor a 9V-os akku is működhet.
De találtam videót ahol szétszedik.
https://youtu.be/7vyL_EoeCz4?si=TqTL1b5f0OhTNHZv&t=306 -
jojoando
aktív tag
Vásároltam egy aksit, ami megjött Hollandián keresztül Magyarországba.
Kérdésem idehaza mennyi manapság míg kihozza a postás? Fél éve 2 napon belül a kezembe volt, most a parcell oldala junius 8-t ad ki, nem értem miért. -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, visszaküldenék egy terméket amit ki sem bontottam és ezt a mailt kaptam . Self-shipment return instructions:
1. Pack items securely in original packaging with:
- Original barcodes on every item
- A paper inside showing return order number and your shipping address
...
Ami nekem nem tiszta ha ki sem nyitottam akkor fel kell bontanom és bele kell tenni valami papírt (amit nem tudok, hogy pontosan mit mert csak ezt a levelet kaptam ) illetve kaptam egy német címet amit ahogy láttam dpd-vel lenne legolcsóbb feladni erre a címre Othello-CW-AE-Old 21739938623Kiesel str 3-5 D-51371 Leverkusen, Koeln, Nordrhein-Westfalen, DE, 51371 amit szintén nem tudok értelmezni (gondolom eleje a név vagy cégnév? ) szóval ha esetleg valaki csinált ilyet tudna segíteni nekem ? Köszönöm előre is . -
shokobanana
csendes tag
válasz
jojoando #81351 üzenetére
Mióta felfedeztem, hogy az utóbbi időben desktopon gyanúsan és indokolatlanul nagy a cpu használata szimpla megnyitásnál is, tényleges keresés nélkül, illetve vannak komoly adatvédelmi aggályok, én hanyagolom. Sokak szerint egyértelműen scam, állítólag az orosz származású fejlesztő jól ismert scammer körökben.
-
jojoando
aktív tag
-
Bendzsike
csendes tag
Hello.
via Seller's Shipping Method volt a küldőnél.
Többieknek köszönöm mert ha minden igaz és lehet hinni az alternatív számnak akkor az itteni postán van. Tapasztalatok alapján ma kéne kapnom tőlük egy smst hogy személyesen átvehetem. Max holnap érdeklődöm személyesen.
Amúgy hol lehetett megtalalni az alternatív követési számot? Parcela, 17Track + pár google ajánlás is odáig jutott amit irtam. -
jojoando
aktív tag
válasz
Bendzsike #81343 üzenetére
Meg kell kérdezni a Maqyar Postát mizu
Lakossági ügyfeleinknek: 06-1-767-8282
2025. május 23., 02:41HuaHan LogisztikaTétel továbbítva/átirányítva - Címzett áthelyezve2025. május 23., 02:41Landmark GlobalTétel továbbítva/átirányítva - Címzett áthelyezve2025. május 23., 04:18Magyar PostaJárat indítás - egyébOrszágos Logisztikai Központ|Budaörs2025. május 23., 09:27Magyar PostaTartalmazó egységképző érkeztetésBudapest 70 posta|Budapest2025. május 23., 09:41bpo2025. május 26., 08:31Magyar PostaA küldemény külda kézbesítésreBudapest 10 posta|Budapest amíg nem késő
-
Bendzsike
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék.
HHWQP5127006902YQ
Ezzel a nyomkövetési számmal várok egy csomagot, de utolsó eseménynél "Csomag továbbítva - Címzett átköltözött" van. Ez mit jelent?
Remélem nem azt jelenti hogy nem találtak és most vár visszakúldésre. Ilyen kezdődő csomagokat ki hozza ki?
Segítséget előre is Köszönöm. -
babosf
aktív tag
sziasztok...lehet nem ide kellene. chrome-ot használok és holland lett az ali. HUF-ban írja az árakat magyar zászló van de minden hollandul van. nem tudom beállítani. vki ? kösz
-
válasz
maci25 #81339 üzenetére
Azért € mert ez EU raktáras és ott az eladók EUR-ban fogadnak fizetést, ez az alap beállítás. Lengyelországból jön és még mi is EU-s ország vagyunk, nincs vám, szóval nincs + fizetés.
Eleve írják is hogy EUR-ban kell fizetni:15 USD felett már nem érdemes forintban fizetni, mert akkor már érezhető az AliEXpress rossz devizaváltási árfolyama.
EU raktár esetén meg ha nem megy át EUR-ra mint ennél, akkor abban célszerű fizetni. Kínai eladónál meg USD. Forint esetén többet fizetsz mint kellene. -
maci25
aktív tag
Üdv
Az alin vennék egy 11kw invertert: [link] Eddig bármint vettem az alin azt mindet ft fizettem ki( mindenhol ft mutatta az árát és a fizetéskor is ft volt minden, ft vette is le a kártyáról.)
Most is mindvégig ft látom az árát az inverternek , míg nem megyek rá a fizetésre. Ott viszont eur vált.
Miért van ez?Másik kérdés, hogy szerintetek erre kell valamit is + ban fizetnem azon kívül amit az alin kifizetek?
-
Nwis86
aktív tag
Kösz hogy megnézted, erre jutottam én is, kár hogy ez így működik, továbbra se értem benne a logikát, de hát ők tudják, akkor nem rendelek 10$ alatti coinos dolgokat... de amúgy nem csak az a gondom hogy rárakja a postát, igazából ki is fizetném, nem érdekel az a 2$ a fő gondom hogy nem tudom össze válogatni, az a érdekes, hogy pl olyan termékből aminél van 20 féle választható szín vagy típus, ha 1féléből rendelnék annyit, hogy elérje a 10$-árt akkor működik a dolog, de össze válogatni nem lehet ez a gond... pl ajándéknak vennék most ásványi kristály gyöngyöket, vennék vagy 100db-ot, coinos kedvezménnyel 85Ft lenne 1db, 1 eladó, 1 termékén belül 20+ féle ásványból lehet választani, ha 1 féléből rendelek akkor max 83db-ot enged rendelni, és működik a kedvezmény, de nekem nem 1 fajtából kell ennyi hanem több féle színből szeretnék venni, de hát nem tudom össze válogatni mert azonnal meg kell venni, így 1ik színből kéne vennem 20 at, másikból is 20, van amiből 10et stb vagy 10 rendelés 1 helyett, árba amúgy ugyanaz lenne. A mennyiséget 1 szín esetén engedi, ezért nem értem a rendszert, ha engedné összeválogatni akkor is ugyanannyit vennék, csak 1 csomagba eltudnák küldeni 10 helyett... igy viszont hagyom az egészet és semmit se veszek, kap 2 tábla csokit azt kész...
-
válasz
yogibear #81333 üzenetére
Nem az EU vicc, hanem más.
A lobbisták (cikkíró) nem ismerik a vámszervek munkáját, ténylegesen végzett munka nincs, az informatikai rendszer fenntartásának költsége egy csomagra elenyésző.
Csak a szokásos sirámok a gazdasági versenyt nem szerető cégek miatt.
A másik indokuk is némi bullshit: a termékek biztonsági ellenőrzését nem a vámosoknak kell végezni.
És ez sem egészen igaz, a valóság némileg ki van fordítva: Ez a gyakorlat nemcsak a vámellenőrzési rendszereket terheli túl, hanem a környezetet is, hiszen az olcsó termékek gyakran gyenge minőségűek, rövid életűek, így jelentős hulladékot termelnek.
A számítógépes rendszer nincs túlterhelődve, az áfát a kereskedő szedi be és fizeti be ez is csökkenti a vámosok munkáját, annak a pénznek fogadását ne számolják már fel.
Pár éve már teljesült: egy egységes uniós vámhatóság és egy közös informatikai rendszer létrehozása.
Bár én nem látom hogy az EU-s országok a vámhatóságaikat össze akarnák vonni, valamiért ezt mindegyik nemzeti hatáskörben akarja látni kivétel nélkül.Mit változtatna a 2 € ezen? Csak a vásárlók lenyúlása.
Fizetem a hulladék kezelést fix áron, akkor is ha tizedannyi hulladékom van mint másoknak, szóval akkor szerintem lehet hulladékom. -
yogibear
addikt
Ez csupán a vámhatóságok által végzett munka költségeinek kompenzálását szolgálja
Milyen munkát végeznek vele? Semmit, elektronikusan megy az egész... kézbe sem veszik... vicc az egész EU...
-
shokobanana
csendes tag
EO megit belesz@rt a rugalmas kézbesítésbe, átirányítással már én sem kísérletezek, de a kézbesítési dátum választás eddig működött. Eddig. Máról holnapra kértem át még tegnap, ehhez képest délelőtt hozta. Szerencse, hogy még itthon voltam. Azt nem tudom, ha nem vagyok itt és be tud jutni a lépcsőházba, ezt a csomagot is otthagyná a folyosón az ajtó előtt? Két nagy és nehéz doboz műszaki cucc... Mindenesetre a kérdőívüket kitöltöttem.
-
válasz
Nwis86 #81329 üzenetére
Szeritnem valahogy biztos lehet egyszerre több terméket is venni a coinos felületen 1 eladótól.
Arra a termékre speciális ajánlat és az azonnali fizetés esetén van a kedvezmény, de nem mindig biztosított egy másik kedvezmény a Choice ingyenes szállítás X határ felett.
Ez adja azt hogy ha az eladónak van több terméke van érme kedvezménnyel akkor egymás után veszed meg és esetleg a logisztikai cég egybe csomagolja, viszont ha nem ingyenes szállítás volt azt nem lehet eltüntetni.
Ha adott terméknél van értékhatáros ingyenes szállítás akkor coin kedvezmény akkor marad meg ha annyit veszel hogy elérje a szállítási értékhatárt és akkor lesz ingyenes szállításod, próbáltam kombinálni de ha nem a Buy now gombbal fizetem akkor nincs annyi coin kedvezmény.
Nem minden kedvezmény kombinálható.
Kuponokkal is lehet vásárolni.
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja az appba a coin részlegnél vásárolva van rá valami lehetőség, hogy egyszerre több dolgot vegyek 1 eladótól? Itt néha valós 85%-os coin akciókat is szoktam találni, de 20-30% szinte mindig van, ha 10$ feletti a termék akkor nincs is ezzel semmi gondom, simán megveszem. Rengeteg dolgot vettem tényleges 60-80%-os kedvezménnyel. Sőt ha ép van valami olyasmi akció, hogy 20-30$ érték felett adnak 3$-os kupont, akkor még azt is mellé lehet tenni
De rengeteg az olyan termék ami 10$ alatt van és 10$ alatt 2$ a szállítás... így hiába van coin kedvezmény, kb semmit nem érek vele, mert a posta miatt rájön a +2$. Különösen idegesítő ez mikor 3-5$-os termékre van magas coin kedvezmény, pl előző héten okos órához rendeltem volna szíjakat nővéremnek, vagy 6db-ot, különböző színbe, mintával, 50% kedvezmény volt rá, 13$ körül lett volna az egész ha megtudom egybe rendelni, de coin felületről nem tudom, hogy lehet egyszerre több dolgot rendelni, ha egyáltalán lehet, mert csak az azonnali vásárlással (buy now) adja meg a kedvezményt, ha berakom külön a 6 különbözőt a kosárba és úgy akarom megvenni akkor nem él a coin kedvezmény, vagy max 1-3% az 50% helyett, így nem tudok kiválogatni 6 különbözőt, csak egyesével tudom megvenni, úgy pedig nem érem el a 10$-t és rárakja a 2$ postát, vagyis ha veszek külön 6db-ot az 12$ szállítási költség és 6db csomagba fog érkezni, ennek így semmi értelme, csak elveszik a gyüjtögetett coinom, sőt úgynanyiba de néha mág többe is kerülne így mintha simán megvenném a nem coinos részlegbe összerakva kosárba 1 csomagba. Szóval nem értem a logikáját miért vannak 10$ alatti termékekre is coin akciók ha végül a szállítás miatt olyan mintha nem is lenne akció, sőt néha még drágábbra is jön ki, viszont a coin elmegy rá feleslegesen, a drágább termékekre viszont tökéletesen müködik. Szeritnem valahogy biztos lehet egyszerre több terméket is venni a coinos felületen 1 eladótól, valaki esetleg nem tudja ezt? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Volt egy rendelésem április 27-én, de sajna nem érkezett még meg. Május 13-ra volt írva. Choice szállítással volt.
Érdemes szerintetek írni az eladónak, vagy valószínű megkapom ? Ezzel a szállítási móddal eddig mindég kézhez kaptam max 2 héten belül a megrendelt termékeket.
Rendelési számnak ez van megadva : 158271900427428163602740 -
vasi89
őstag
közben tegnap, lett egy új bejegyzés, miszerint akkor küldték el. Akkor valószínűleg a csütörtöki esetén még valójában csak náluk keringett. Igazából csak érdekességképp teszem be, hogy volt ilyen is. Valószínű nem egyedi eset de nálam nem volt még ilyen, hogy 4 nap után újra innen jöjjön bejegyzés. Lehet, hogy rájöttek, nem tudják feltűnés nélkül hazavinni
-
-
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Rendeltem 5 napja valamit, de véletlenül elfogadtam, hogy teljesitve a csomag. A múltkorit szerettem volna elfogadni, hogy megkaptam, de erre nyomtam. Most ugye teljesÍtve van a csomagnál, de a szállitásnál látom, hogy még nem ért ide. Kell valamit csinálnom, szerintetek megkapom igy is? -
válasz
Pancsermeste #81315 üzenetére
Fizetési oldalon ott egy ceruza ikon az eladó sorában jobbra.
-
Pancsermeste
őstag
Konkrétan erről lenne szó: [link]
Tudok az eladónak írni, már írtam is, ezt válaszolta:
"Hello, friend! I placed an order for a 70×140 size mosquito net, and I will customize the size you need according to your requirements!"
Ám én nem ezt keresem. Régen, amikor betettem a terméket a kosárba, fizetés előtt lehetett üzenetet írni (Order Confirmation részben), mely szöveg a rendelés leadása után is látható volt a rendelések részleteinél.
Pl. ezt még így rendeltem egyedi névvel: -
válasz
Pancsermeste #81313 üzenetére
Link?
Alulra tették a z üzenetes részt.
De egy példa: a hirdetés.
Lejjebb görgetsz a képernyőn és jobb szélen az eladónál Message, de itt is elsőként egy chat robot jön elő Mobil app.ban meg az alsó sor Message ikon, balról a második szokott lenni.Mobil app, a kosár előtti ikon
Üzenet beíró oldal
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Úgy emlékszem, hogy régen a rendelés elküldése előtt lehetett üzenetet írni az eladónak a termékkel kapcsolatban. (pl. egyéni méret, szín, stb. kérések)
Most ezt a lehetőséget nem látom, vagy nem találom. Most hogyan tudom jelezni az eladónak, hogy nem az adott kiválasztott méretet kérem, hanem egyéni méretet szeretnék? Ha a rendelés leadása után írok neki privát üzenetet, az nem jelenik meg a rendeléseknél, így lutri, hogy figyelembe veszi vagy nem és bizonyítani sem tudom... -
válasz
dredjudge84 #81311 üzenetére
Oké, most látom az értesítőjüket hogy dolgoznak majd, bár egy szem GLS kocsit nem láttam pedig szédelegtem a környékünkön. Bár mostanában kevesebb AliExpres csomagot hoznak.
Ráadásul németből jövő csomagom ma 08:56-kor érkezett meg a központi depóba, ami 16-án indult és szombatra Alsónémediben kellett volna lenni könyvelve, ha ott is dolgoztak (13-14 óra a szállítás és könyvelési idő).
Jó eséllyel a helyi depókban lévő csomagokat szállították ki, így azért nem kerek a dolog. -
LouiS22
veterán
Nekem a múltkor ugyanez a hibaüzenet jött az átirányítás után, de nem sokkal később jött a mail arról, hogy a csomag a csomagponton (esetemben Alzabox) van.
Valszínűleg nem szentírás, de nálunk ugyanaz a futár hozza házhoz is, aki az Alzaboxba (meg gondolom a csomagpontra is) viszi (azaz nem különböztetik meg a csomagokat). -
prsq
aktív tag
Visszasírom az EO-t. Ma reggel 9-kor email DPD-től, hogy ma 13 után hozzák az alis csomagot. (Az EO-tól legalább már előző este jött egy.)
Mivel dolgozom, átirányítottam csomagpontra.
Jött is egy email, hogy átirányítás sikeres.Majd egy másik, hogy delivery issue, probléma merült fel a XXXXXXXX számú csomag
kézbesítésének megakadályozása miatt. Emiatt most kell aggódjak, vagy ez csak azért jött, mert nem címre viszik? -
válasz
vasi89 #81301 üzenetére
A Magyar Posta a hétvégén nem szokott kézbesíteni, jellemzően pénteken délután már nem indítanak járatokat németből mert nem lesz aki átveszi, vasárnap indulnak és hétfőn már van kinek átadni. Ez a fajta 3-4 munkanap jóslatú, szóval ha 15-én indították volna ide még korai reklamálni, mert azt látni hogy 6:13-kor ezt írták be németben és így még 20.-a is jó a 4. napnak. Valójában azért Európa+ csomagra jó az egy hét is, mégsem belföldi szállítás van. Türelem. Futár cégeknél is Németországból nagyon ritka a 2 nap, 20 csomagból 4 volt ilyen és az GLS volt. Hétfőn, kedden feladva jöttek így.
-
vasi89
őstag
Üdv!
Németből érkező Európa+ csomag esetén számít a hétvége? 3 nap rémlik arra, hogyha elindul tőlük akkor ennyi időn belül már itt kellene lennie. Eddig egyetlen csomagom sem tűnt el náluk, pont emiatt elég nehéz lenne elhinni, hogy ez nem jut el ide. 50x60 cm-es, 17 kiló és igazából egy elég specifikus szállító konténer szóval nagyon messze áll attól hogy egy keresett termék legyen, továbbá mindössze 90 usd. De papíron már csütörtök reggel tovább indult és még mindig sehol.
https://www.dhl.com/hu-hu/home/nyomonkovetes.html?tracking-id=CH157684852DE&submit=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged