Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

üdv mindenkinek
    na akkor kérdem azt, amit olvastam már itt is, ott is, de nem derült ki számomra a teljes igazság... Szóval
    Radeon 9600XT-met szeretném lecserélni egy másik AGP-s kártyára. Nem cserélek alaplapot, valami kártya kellene csak. Amit kinéztem, az egy Sapphire HD2600XT 256 MB GDDR3 (+ beférne mellé még 1 giga ram), egy X1950GT (ez sajna drága, így már nem férne be), HD2600Pro (ennél erősebb XT-t preferálnám), és Gef7800GS. Ebből tudtommal a gef és az x1950-es DX9, a másik kettő DX10-es, és tudtommal mindegyik gyorsítja a HD filmek lejátszását. Rakat tesztet megnézve egyenlőre a HD2600XT + 1 giga ram lenne a nyertes.
    DE
    hallottam, hogy galiba van a driverekkel vagy valami hasonló... fekete képernyő, nem valid driver, stb... olvastam, hogy meg lehet hack-elni a 7.10-eset (nem ismeretlen ez a megoldás, hasonló volt a 9600XT-mnek a softmoddolása FireGL T2-vé).
    Na tehát kérdések:
    Mi is konkrétan a gond? Minden ilyen kari esetén fennáll? Van olyan megoldás, amivel 100%-ban jóvá lehet tenni? Jó egyáltalán a kártya, jó ötlet venni, vagy egyáltalán megérné-e nekem? (A64 + 1, illetve majdan 2 giga DDR ram)
    Nem szeretnék úgy járni, hogy veszek egy használhatatlan karit ennyi pénzért...
    És mindeneken túl:
    Megéri vesződni? 100%-ig biztosnak lehet benne lenni, hogy ha megveszek egy ilyet, akkor meg tudom úgy alkotni, hogy 100%-ban működjön? (fagyás, fekete képernyő, napi drivertelepítés nélkül)
    Ja a DX10-et azért szeretném, hogy noha még egyenlőre nem váltanék vista-ra, de nem szeretném elvágni magamtól az opciót, hogy esetleg később megnézzek 1-2 DX10-es cuccot)
    Előre is köszönöm a választ

Új hozzászólás Aktív témák