- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Everest / AIDA64 topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
válasz
fagy53 #14143 üzenetére
Nem olvastad el alaposan.
a RENDES P4 beszerzését javaslom, 6000 pénz (3500-ért is hirdetik).
+1GB 7000 pénz
=+13000 pénz --> P4 3.0GHz, 1.7GB, HD2600Pro.
Ez nem Trabant (hacsak nem az újabb elektromost gondolod alatta)A HD2600Pro hardveresen gyorsítja az MKV-t, én ma 1080P-ben néztem a Transformers-t 18% prociterhelés mellett (A64 3000+, HD2600Pro AGP), DL lemezről. Úgyhogy megy. Korábbi hozzászólásomban pár napja pontosan leírtam, hogyan működik. (sokáig én sem tudtam bekapcsolni)
Ha a 18% FullHD-ra Neked magas prociterhelés, mert mellette AutoCAD-ezel, meg Blue-Ray-t rippelsz, az már a Te bajod
Arányaiban visszaosztva a Celeron is elvinné a HD2600Pro-val, kb 70-80% prociterheléssel.
Úgyhogy nem kellene ennyire... Kicsit olvass utána. Amit én mondok, az a kökemény gyakorlat.
Én pedig ZX81-el (1KB RAM, 3Mhz, karakteres üzemmód) és Primo-val kezdtem, úgyhogy légyszi ne magyarázd nekem, mi a lassú... -
person
senior tag
válasz
fagy53 #14136 üzenetére
Tehát akkor 100% hogy a cerka okozza ezt a borzalmas lassúságot.
Én is próbáltam meggyőzni hogy 25-30k ért már elég jó gépet össze lehet dobni amit később tud is fejleszteni.
Vga meg ráér ha integráltat vesz Pl. HD3200. Jelenlegi konfignál azzal is előbbre lesz.
Még egyszer kösz! -
person
senior tag
válasz
fagy53 #14133 üzenetére
Értem és köszönöm.És tzsolesz-nek is a megerősítést.
Intelékkel nem nagyon vagyok képben de azt nem gondoltam volna,
hogy ennyire gyatra az a proci. Régi gépem Athlon 1.8GHz, 1GBram , X700 simán reptette pl. az Nfs Most wanted-et , Carbont szinte full grafikával. Ezen szinte meg sem mozdul a kép.
Gondoltam, hogy CPU limites de azt nem hogy ennyire ratyi.
Érdemes és egyeltalán lehetséges e azt a procit valami hasznosabbra kicserélni ami jobban megtekerné a vga-t?
Mert ha nem akkor valszeg kuka az egész gép. -
mulika2
csendes tag
válasz
fagy53 #14107 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat és beszereztem 1 MSI PCI-E lapot egy 9500GT-vel, azóta csak ráhánytam a drivert a hozzáadott cdről .Net framework, driverclener pro, ATI Tray tools, win reinstall és egyéb wodoovarázslatok mellőzésével, és mégis atomstabil fagyásmentes gépet kaptam. Asszem ATI kártyát legfeljebb a következő életemben veszek megint.
-
fzoli15
csendes tag
válasz
fagy53 #13977 üzenetére
Sajnos nem tudom kipróbálni, mert a 2600pro-t most szeretném megvenni. A gépem elég régi. Nem is használom csak filmnézésre meg netezésre (talán arra még jó
). Most hozzájuthatnék egy 2600pro-hoz nagyon olcsón és így a fullhd-s filmeket is tudnám rajta nézni, ha a procim elég lenne hozzá. Ezért kértem segítséget tőletek, hogy megvegyem a vga-t vagy felesleges a cpu gyengesége miatt.
Amúgy a mostani vga-m egy Radeon 9600pro és ezzel az 1080p-s filmek csak alig észrevehetően akadnak viszont a kép késik kb. 2mp-t a hanghoz képest. Ezen segítene a vga csere? -
válasz
fagy53 #13977 üzenetére
Ez badarság... az AVIVO converter csak konvertál, az UVD segít...
ez az, ami átveszi a műveletek elvégzését a CPU-tól. Így pedig épp, hogy a VGA számít igazán, mert ha nem veszi át vagy csak kevésbé, akkor lőttek a támogatás elnyeinek is.
fzoli15: Benéztem, de az is simán vinni fogja, az UVD ugyanaz bennük.
Ettől függetlenül az a DDR2 elég csúnyán néz ki.
-
barnam_
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
válasz
fagy53 #13926 üzenetére
jah, kicsit se volt celzas
bar lehet nem lesz alkalmam valogatni koztuk, mert aprilisban rv740 jon, 4830 megy
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #13114 üzenetére
Jahhh, értem. Hát ez elég szomorú. Én meg azt tanácsolom, azonnal vigye vissza gar-ba. Ki kell hogy cseréljék, ha elég talpra esett.
Senkinek nem kell tisztában lennie a hardverek működésével. Így nem feltételezhető az sem, hogy a vevő, majd vissza vesszi az órajeleket, mert nem 3D-ben 5 percig sem.
Tehát ezt nem lehet elvárni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12987 üzenetére
hát a minimum az 18 év. aztán meg rábízod, hogy viselkedik.
radírfej: Az nem volt pénz érte. És így van, valóban sokat gyorsult a kari 8 hónap alatt. Használd egészséggel, én az enyémet el nem adom.
Jah, és XP-én a warhead szuperül megy. UT3-ról nem is beszélek. de amit még nagyon imád, az a Frontline Fuel Of Ware, Brother In Arms. Bár utóbbinál egy kicsit le kell venni a dolgokat, de úgy is szép.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12978 üzenetére
Elég lesz a 4670 és olcsóbb!!! mint az XT volt anno.
Én már csak ebből indulok ki. Egyébként nem tudom miért, de azt sem bántam meg. mert akkor nekem nagy előrelépés volt a radeon 9550-hez képest. Gondololod.....
gyiku:: És tudtam, és tudtam, és tudtam. Annyira direkt volt, hogy az már füstöl....
mondjuk tolem okosat biztos nem hallottal
dehogynem, csak nem emlékszünk rá...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12912 üzenetére
A csíkszélesség nem befolyásolja a tranzisztor számot. A 3650 magja egyszerűen kevesebb tranzisztort tartalmaz, nem egyenlő a 2600 -as mag átültetésével kisebb nanométerre.
Egyébként miért nem szerzel valami passzív bordát a karira? 2 darab L alakú hőcső, amik egyik vége egy réz kocka, másik meg egy lamellasor, az passzívban elviszi tuningal a kártyát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12865 üzenetére
Az az 5 perc nagyon kevés, sőt hihetetlen számomra. Bár sappi hűtője hosszanti lamellákkal bír, meg elvileg le is vannak fedve, szal lehet megrekedt a levegő.
Az a 3650 szerintem nem ér annyi pénzt, csak kicsit tennél hozzá és lenne hd4670 karid.
Aggregátor: az én gépembe tedd egyszer be, olyan minusz 3trémárk pontokat kapsz, hogy csak na...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12803 üzenetére
Na hallod.
Én már tényleg nem értem ezt, azon a tesztoldalon majdnem mindenhol a 9600GT-t kerülgeti a 4670 (hol alatta 1-5fps, hol fölötte) a 9600GT-nek,
és 18K az ára, ezzel szemben a 9600GT 22K-nál kezdődik.Szerintem nem éri meg a 4670, mert egy nagyobb monitornál és egy keményebb játéknál kevés lesz!
Egyébként ezt egy 2600XT tulajdonosnak mondtad, akinek kétszer ilyen rosszul mennek a játékok szűrőkkel (4670).
Ja igen azt mondtam már hogy az álmom egy 4850? Csak hogy egyre megy az ára föl, én meg itt azt vártam mikor esik. Még a múlthétig úgy volt hogy mindenképpen az lesz.
Ha tudsz valami konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy a 4850-nek le fog menni az ára minimum 25K környékére, akkor azt ne titkold. Mert mostanság 36K alatt nem nagyon ússzuk meg, ja és plussz 2K a futárnak, az meg má ugye 38K(ami majdnem 40)
Ez pedig így nem kóser, mert annyi kessem nincs rá(igaz még meg sincs rá a kess valójában).
Az lesz a baj fogy a türelmem.Többet nem OFF-olok,ez már itt nagyon sok. Inkább átmegyek a milyen VGA-t ilyen árban topic-ba.
-
válasz
fagy53 #12739 üzenetére
háááááát, 960M tranzisztorból indulunk, és az, hogy a 10 clusterből 6 lesz, az még meglátjuk, mennyit jelent - a 16 ROP pl. marad, meg az egyéb fix elemek (setup, fő dispatch, perifériák, etc.). ráadásul a perifériák miatt ugyanannyi lesz a pad limitációja, mint a 4850-nek, ezért chip nem biztos, hogy tud kisebb lenni. hmmmm. lehet, hogy ezek a kicsit hibás RV770-ek lesznek?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12702 üzenetére
HUB vezérlő és a magas memó órajel miatt nem számít a 128bit. Láthatóan hozza azt a teljesítményt, amit a 256 bites ringbus vezérlővel megáldott 3850...
Persze nyilván javulna ha átültetnék 256 bitre, de akkor az már egy új kártya lenne, talán a 3870 felé lenne...
Pro eladása meg még a jövő zenéje.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12696 üzenetére
Huhh, sokszor megkergeti a 9600GT-ét is, nem semmi, és 18K induló ára van.
Az ATI büntet de rendesen. A 2008-as év az övé, de egykönnyen nem fog meghátrálni 2009-ben sem az az érzésem. Az 5000-es széria ugyan már lehet nem fog ekkora előrelépést hozni szerintem.
A 3000-es széria meg rossz helyen volt rossz időben - mondják a szakik.
De egyre csökken a hátránya a hasonló árkategóriában lévő GeForce-okkal szemben. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12691 üzenetére
Nem úgy megy az.
Két napig szarakodtam ezzel a kis semmiséggel, mert végül is az.
De érdekes azért, hogy az E4500 az E1200-hoz képest még gyorsít a kis 2600XT-én, ezek szerint mégsem olyan gyenge kari, hogy ne látszódjon meg két Core 2 Duo teljesítménybeli különbsége, ami végül is nem lett annyira durva.
Lehet kirakom logout-ra, az lesz a címe, hogy kommentár nélkül. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12689 üzenetére
Akkor jó, majd holnap meg is csinálom.
Ja, vazze , most van itt egy csomó adat, de még nem jöttem rá hogyan is vigyem fel exel-be, hogy az majd a végén szemléltethető is legyen.
Végül is van 5 játék 3 felbontásban, 2 procival tesztelve, mindegyik alapon is tuningolva is. Van négy cpu Queen eredmény, és 4 3DMark06 eredmény. Ez nem lenne sok, csak gondolkozok közben hogyan is essek neki.
De ez már csak holnap.
Annyit megsúgok, hogy a Crysis, World in Conflict, és a Pro Street-nél már nem volt elég alapon az E1200 a 2600XT kihajtásához, viszont tuningolva megbírkózott a feladatokkal.
A COD4, és a Call Of Juarez-nél ha nem kapcsolok fraps-ot, észre sem vettem volna hogy melyik proci van benne, és hogy tuningolva van-e. Na ez érdekes. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12687 üzenetére
Azt sajnos már nem tudom, mert összeraktam a két gépet. Teljesen végeztem az E1200-al.
Sőt végeztem a E4500-al is. Már csak két 3DMark06-ot kell csinálnom ezzel is, alapon, és tuningolva is. Csináltam Everest CPU Qeen-t alapon és tuningolva is, az nem jó?Az a baj, hogy hiába csinálom meg a ,ásik gépben a SuprPi 1M-et, az nem lesz összehasonlítás tárgya, mert még a chipset sem azonos.
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53 #12665 üzenetére
tudom hogy onnan indult és ott is arról van szó, hogy a 2600XThez milyen proci optimális, azaz hogy leghatékonyabb a teljes rendszer amikor a kényszerfeltétel a 2600XT használata.
Te is csak arra fogsz az eredményekből választ kapni, hogy a mai játékok a 2600XT mellé milyen procit igényelnek. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12667 üzenetére
Ez majd kiderül, ma már a teszt 1/4-vel megvagyok, mivel ma más dolgom is volt.
E4500 2.6Ghz-en.
Azért annyit állítottam be, mert nem tudom mennyire képes az E1200 az Asus P5K SE-ben, az Abit-ban ami nForce chipset-es, abban gond nélkül viszi a 2.4-et. De ezt is csak úgy hülyeségből lőttem be, aztán úgy hagytam, szerintem még abban is menne jóval többet.
gbors: Ugye milyen érdkes?
De nem is szaggat.
Ja, és a COD4-et még egyszer le kell tesztelnem, legalább is a 800x600, meg az 1024x768-asat. Mind a kettőnél a max fps 257 lett, ami érthetetlen. Ja még mondjuk a MOHA-t sem teszteltem, most jött le, én meg má fáradt vagyok.
COD4
min max avg
800x600 68 257 119
1024x768 65 257 102
1280x1024 33 152 78 -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12665 üzenetére
A legérdekesebb az E1200 alapórajelen lesz. Kíváncsi vagyok arra, hogy az emberek 95%-a aki nem tuningol, azoknak hogyan is mennek game-k, az E4500 alapórajeléhez képest. A tuning az megint más tészta, mert a két proci kicsit eltér egymástól, de nem hiszem, hogy azonos órajelen sok lenne majd a különbség.
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53 #12661 üzenetére
"Pont az a lényeg, hogy egy 2600XT alatt mennyi a különbség a procik között. Tehát e-mellé a VGA mellé elég-e már egy E1200, vagy nyerhetünk még valamit egy E4500-al."
épphogy a VGA is lényeges, az a kérdés most, hogy a topik címadó kártyájához milyen proci elég? Merthogy "egyensúlytalan" rendszert nem érdemes építeni, mert "mert nem mindenki E8xxx-el vagy Quad-dal indít....! "Azaz melyik porcesszorral optimálisabb, gazdaságosabb a 2600XT?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12661 üzenetére
Közben már elindítottam a letöltést, de köszi.
Ja, és a pro street-nél van egy kis bibi, mióta felraktam a patch-ot, azóta minden beállítással 30 fps, ezt a procilimitre fogtam eddig. De most hogy feltoltam a procit, maradt minden 30fps. de úgy 30 fps, hogy meg sem mozdul a számláló. Nem szaggat az tuti, de ezt valami fps limittel vagy hogy a fenébe érték el. Úgy hogy újra kell raknom, azt is. A bioshock helyére pedig berakom a medal of honor-t, ahogy kérted, mivel valahogy nem szuperál már rendesen szegényke (kilép játék közben
), érdekes eddig ment.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12657 üzenetére
Természetesen a FRAPS benchmarkjával nyomatom, már el is kezdtem. Előre bocsátom hogy az NFS az E4500-al alapórajelen mind a három felbontáson 30, 31, 30.5.
Ezt a MOH Airnborne-t honnan tudnám letölteni (demóját persze).
Egyébként ezt csak (world táblázat) csak azért csináltam hogy feljegyezzem az értékeket külön is, tehát kinyomtattam. Az eredmények egyébként majd be lesznek szerkesztve exelbe diagrammokkal együtt.
-
bach22
tag
válasz
fagy53 #12629 üzenetére
oksa, kösz a válasz, láttam itt a ph-n is s939-eset 16 k-ért, ennyi plusz pénz még talál megéri, én is ettől akarom megkímélni magam, hogy új lap új ram új proci az naggyából duplájából jönne ki. akkor szerintem maradok s939-nél, és ha már nem elég a 4200+ akkor cserélek alapot. köszi mégegyszer!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest