- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Olcsóbb NAND flashmemóriákat prognosztizál a Trendforce
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
radi8tor #83006 üzenetére
Hát nemtom, örgegedtek rendesen azóta. Szerintem ez arra fog kifutni hogy ez a Stuart az aljának az alját is bevállalja, és ez lesz a poén. Valami hasonlóképpen mint a Frank Gallagher a Shamelessben, csak Stuartnál nem biztos hogy úgy meg tudja közben őrizni a méltóságát mint Frank.
-
‘Murderbot’ Lands Season 2 Renewal at Apple TV+
Murderbot 2. évad berendelve -
dellfanboy
őstag
válasz
markknight #82884 üzenetére
adom, amennyire adta az S1 s2-vel (főleg hogy így elhúztak) csak lefelé vitték a színvonalat... vége nagyon gyenge lett...
-
-
gyuromoj
veterán
-
Sonja
nagyúr
Holnap jön a Foundation 3. évada. Kíváncsi leszek rá.
Nekem az első évad jöbban tetszett, mint a második.
-
Sandman S02 lement, nem siettem el.
Szép és filozofálós. Sokkal közelebb állt hozzám, mint az első évad. A szereposztáson túl lehet lendülni, kevés kifejezetten ciki momentum van benne.Pont az Orfeuszos rész eléggé ilyen sajnos, de talán csak nekem. (Nem tudok spoilert használni, szarakodik a ph app).
-
Duster’ Canceled By HBO Max After One Season
RIP, kasza. -
Pitterix
őstag
Nos, a sok negatív írás ellenére megnéztem. Már vártam, s bíztam benne, hogy jobb lesz, mint a 2. évad. S, a sok marhaság ellenére jobban tetszett.
Tényleg több benn a dráma, kevesebb a játék.No és az a baba, a születésével együtt érdekes húzás volt Kicsit húztam is a szám szélét, de egész jól beleillesztették a történetbe. Érdekes, hogy Gi-hoon itt már inkább csak mellékszereplőként volt jelen.
A végkifejlet várható volt, azon egyáltalán nem lepődtem meg.
Ha lesz amerikai verzió, tuti megnézem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #82994 üzenetére
Egynek elmegy. Legalább ingyen van *ha a szomszéddal nézed
-
negyven2
nagyúr
Twisted Metal Season 2 - Official Trailer
Július 31 | Peacock -
gyuromoj
veterán
-
Slow Horses 7. évad berendelve.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Bár korábban írtam hogy az S1-S2-vel kerek a történet, azért kíváncsi vagyok az S3-ra. Jöhet a Joker.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt #82977 üzenetére
Le is pörgettem a The 8 Show-t, ez is nagyon tetszett, kösz a tippet. Amiben határozottan különbözik a Squid Game, hogy abban a rendszer van a központban, az tűnik úgy kialakítva, hogy ne történhessen másként, minthogy a legrosszabbat hozza ki az emberből. A játékosok számossága sem véletlen, mert annyi játékos már le tud képezni egy társadalmat, és a reakcióik variációit látja előre a játék, úgy ahogy a társadalom reakcióját a rendszer. Eladósodott meg játékfüggő emberekként indulnak, de abban lejön hogy azok az átlagembernek felelnek meg, és a játék a kaszinókapitalizmus, mert ezt tették a fókuszba. A 8th-ban inkább az egyéniségekre fókuszál, persze a 8th-ban is vannak áthallások, utalások bőven, de ez mégiscsak a szereplők sztorija, nem az átlagemberé, ebben a Squid Game sokkal nagyobbat ütött. Amúgy letehetlen volt, tempós, nagyon izgalmas is, meg röhögni is lehet rajta.
Nem az a japános őrültség volt, teljesen rendben van. Igazából nem is értem, hogy csinálhatnak ilyen témájú filmeket dél-Koreában. Azt sejtem mögötte, hogy legyezgeti az ottani elit hiúságát a dolog hogy ennyire tehetetlen az átlagember velük szemben, és még nem tanulták rendesen el hollywoodtol az americai hírónak az alapvető adottságait. De pszihológiailag is nagyon jól megágyaznak a jellemeknek, ilyekkel tényleg bármikor összefut az utcán az ember. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Tyler Durden #82983 üzenetére
Nem betegebb, mint a Squid Game első évad, a harmadik öncélú erőszakától meg végképp elmarad.
-
markknight
veterán
válasz
Tyler Durden #82983 üzenetére
Ja, ilyen keletiesen beteg? Akkor skip, amit a japók is tudnak alkotni.. hát azok nem az én zsánereim.
-
válasz
markknight #82981 üzenetére
Teljesen beteg, szerintem nem lehet egy lapon említeni a squid game-el. Ha bírod az ilyesmit, garantáltan tetszeni fog.
-
grizlisandor
veterán
válasz
markknight #82975 üzenetére
YouTube videók 90%-át így fogyasztom, csak ami igazán érdekel az megy normális sebességen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mark Snow, Az X-akták ikonikus zeneszerzője 78 éves korában meghalt
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
markknight #82975 üzenetére
Én sose szoktam de a Squid gamenel csináltam.
De sajna olyankor nincs hang. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Tasunkó #82976 üzenetére
Ha két évadban mesélték volna el az egészet, kiszórják a ballasztot és rendes lezárást kap pl.
a helyett lehet lehet remekmű lett volna. De amúgy a mémek rohadt viccesek belőle, erre legalább jó volt ez az évad is.két testvèr sztorija a rajzolós csávó és észak-koreai kiscsaj vergődése, a bubifejű gyerek hirtelenjött drogelvonási tünetei
A szintén dél-koreai The 8 Show minden szempontból jobban mutatja be az emberi elkurvulást egy hasonló, de sokkal érdekesebb helyzeten keresztül. -
Tasunkó
őstag
Ez nem nektek való volt. 2x-es sebességen nem lehetett kiízlelni a párbeszédeket. Alig vártam hogy megszólaljanak.
Ez egy remekmű arról, hogy milyen poklot működtetünk a Földön anélkül hogy a legkevésbé is tudatában lennénk mit művelünkAmikor az anyjának mondta a játékos, hogy te apának is mindig hagytad hogy verjen. Jó de ki halt meg előbb, az apád. Meg amikor a csávó lökdöste le a többit, hogy te mit csinálsz? Hát játszok. Az első sikere sem azért volt mert értették. Ennyi ember nem érthette, mint amekkora hype -ja volt az kizárt. Csak élvezték a játékot.
-
markknight
veterán
válasz
grizlisandor #82974 üzenetére
Azért látom elég sokan éltek a 2x lejátszási sebesség végtelen hatalmával
-
grizlisandor
veterán
Squid Game S03
Kár volt, hogy elnyújtották 3 évadra a 2 évados storyt, a 3. évadban nagyon érződik, hogy elnyújtják a játékidőt, mikor nem a játékot mutatták, akkor ment a 2x lejátszási sebesség. -
Tasunkó
őstag
Pont azért találtam jónak, mert ezek a mellékszálak időben sem foglaltak sok helyet, meg tudtam úgy is szórakozni, hogy azokra oda sem figyeltem,hogy mit is szeretnének vele.
a kapitalizmusban ezt a játékot mindenkinek játszania kell. A nyertest pedig mindenképp meg kell jutalmazni, az éppolyan fontos mint a vesztest eltaposni.Egyébként a baba elhelyezésnek volt értelme, mert ezt az elejétől bele akarták tenni, arra apellálva hogy ilyen világban ki érdemli meg az életet, hiszen mind öltek a túlélésért, azaz kompromittálódtak. Utaltak ezzel arra is hogy Dél- Koreában köztudott hogy 0,8 a születési ráta, és hogy van-e értelme ilyen barbár világba gyereket, ezt az anyja is mondta hogy nem szeretné ha az apjánál lenne a gyerek,mert akkor ilyen emberek között fog felnőni. Az egész hajókázós szál meg arra futott ki, hogy meglássa a tesót a csecsemővel, így tudta honnan van, és lényegében az egyetlen tiszta embert is beszennyezte a pénzzel és a játékkal, mert
Egyébként meg nézek koreai sorozatokat, nem sokat az igaz, filmet annál többet láttam, még az Oldboy előtti időkben, aztán eluntam, mert egyszerűen mint minden ázsiai, lényegtelen dolgokon rinyálnak és emiatt a töltelék általában ledominálja a központi tartalmat. Néhány kiemelkedőn kívül, vontatottak, lassúak, és a soriknál ugyanez. Azt hittem ez közmegegyezés, hogy ezzel jár, és olyankor elmélázunk, várakozunk mint a postán, az más ha még ez nem esett le valakinél. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
gyuromoj
veterán
-
markknight
veterán
válasz
markknight #82967 üzenetére
A detektív gyerekről meg tonnaszám készülnek a mémek, teljesen jogosan, így az ő befejezését látva úgy gondolom, hogy a teljes szála kihagyható lett volna a sorozatból, mert semmit nem tett hozzá, sőt inkább elvett..
-
markknight
veterán
-
k-adi
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a Homokférfi szerencsére hozza a megszokott színvonalat.
Várom a folytatást. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Tasunkó #82959 üzenetére
Ázsiai sorozatok közt is középszer max. Ennek az egész évadnak a szürreális értelmetlenségét az példázza legjobban, ahogy véget ért:
Wtf... Az egész évad tele van deus exJun-ho megkap egy random kisbabát, akiről semmit sem tud a pénzével együtt. random váltásokkal a karakterek hozzáállásában, teljesen értelmetlen döntésekkel és idióta csavarokkal, a szereplők felével nem is tudnak mit kezdeni igazából. Buta sorozat lett, ami rendesen túl is tolja az obszcén erőszakot csak azért, mert muszáj saját magára licitálni.machinákkal, -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt #82958 üzenetére
Ázsiai sorozatot nézni, annyit jelent hogy el kell nézni a gagyi nyelvezetet, de itt ennek nagyon jól állt. Nameg ez az első sorozat ami koreai és nem vontatott ,unalmas. Nekem ez nem jött le, hogy a csórókról szólt volna,a Squid Game eleve arról szól, hogy ezeket a kompromisszumokat mindenki megköti, minden szinten, csak itt le voltak egyszerűsítve a játékra és az eladósodottakra, illetve a tettek is rögtön lecsapódtak, szemben a valóságggal, de ennél sokkal kevésbé volt konkrét, és sokkal alaposabb volt.
Pl. a játék nézői, a gazdag fószerek, több ponton egyszerűen nem értették, hogy miért tesznek valamit, főleg ami önzetlen, ez is utalás volt arra hogy csak ilyen tulajdonságokkal lehet felkerülni, mondhatni minden részletet kigondoltak, nem találtam üres értelmetlen szövegelést, talán csak a főszereplő helyezkedésében, neki nem volt könnyű megmagyarázni a visszajövetelét, ez a legnagyobb hiányosság, hogy nem is sikerült. Mondhatjuk klisének, szerintem meg inkább archetipusokkal próbálkoztak.A csecsemő behozatalánál voltam úgy vele, hogy marhaság és nagyon jól döntöttek, az egész még perverzebb lett, nekem a babaváró program járt végig a fejemben. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Tasunkó #82957 üzenetére
Valszeg azért nem jött be sokaknak a harmadik évad (sem), mert amit te ékesszóló hétköznapi egyszerű őszinteségnek látsz az másnál felszínes és sablonos gagyiként csapódik le. Semmi olyat nem mondott ez a második-harmadik évad, amit az elmúlt években féltucat másik csóróságról szóló dél-koreai sorozat ne mondott volna el jobban.
-
Tasunkó
őstag
Nekem nagyon tetszett a 3. sorozata is a Squid Game-nek, nem hiába rágódtak ennyit rajta, volt miért visszajönni. Csak a koreaiak tudják ennyire ékesszólón és hétköznapi módon leírni a kapitalizmust és a társadalmat benne. Néha azt hiszem hogy nem is tudják, mi sikerült nekik, máskor viszont annyira egybevág, hogy nem lehet véletlen. Vittek a szereplők hátterébe különböző új aspektusokat, talán a teljes világot nem írják le , de látszik hogy törekedtek rá, és büntetnek vele. Nagyon jó szereplőfelhozatal, olyan mondatokért minthogy "hoztunk egy demokratikus döntést, és így sajnos meg kell halnod", nem tudom ezt megunni. Minden megszólalásuk, párbeszádük, okoskodó kalkulációjuk egy kincs. A slusszpoén is nagyon jó volt, kíváncsi vagyok mekkora trash lesz a Netflix, mert ez a koreai egyszerű őszinteség nélkül már nehezen elképzelhető.
Lehet másnak azért nem jön be, mert nem figyelem annyira a fősodort, inkább próbálom kitalálni melyik szereplővel mit akarnak elmondani, és miért rakták bele. Ez talán az első sorozatban jobban lehetett izgulni egyes szereplőkért, de mivel azt a poént ott már eljátszották, itt már kevésbé van az életben maradáson a hangsúly. -
k-adi
nagyúr
Nyerd meg az életed
Ojing-eo geim / Squid Game (2025)
season 3 finaleSokat akartam írni róla, de a fenét ez nem érdemli meg. Amilyen jól indult az első évad, a második már csak hype lovaglás volt, a harmadik pedig mint a gazdaságunk, mélyrepülés. Túl sok dráma, kevés tartalmas rész. Sajnálom, mert jó sorozat lehetne, de a karakterek felőli érdeklődésem is kiölte az évad már elég korán. Míg az első évadban van kiért izgulni, stb., addig a harmadik évadban már senkinek sem drukkoltam, ami azért elég kínos ilyen típusú sorozatnál. Amit pedig végképp fájlaltam és csalódás az a finálé, teljes kudarc szerintem ez a forgatókönyv, elmaradt a katarzis. Az amerikai változattól nem remélek sokat, gondolom az is hype-lovaglás, másolás lesz eredeti ötlet nélkül de ne legyen igazam... mindenesetre ez az évad 0, a második felemás, az első értékelhető. Aki az első évad után felül a hype vonatra és megnézi a másodikat, na ott remek pont kiszállni.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Rigormortiis #82942 üzenetére
Engem meg Szauron irritált végig..
A Gandalfos részek csak segítettek a sorin, bár abból meg kevés volt. Volt egy két jobb rész, de összeségében nagy lejtmenet volt az első két részhez képest kb mind. Újra biztosan nem nézném már soha, max azt a jelenetet a bányában a végén.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
markknight #82943 üzenetére
3x aludtam el és kellett újrakezdenem az első részt, aztán a másodiknál feladtam, én hibám totál KO-n voltam a fáradtságtól
amúgy pont most olvasom a "második kötet"-et a képregényből, egyszerűen imádom
-
Nem csak Neil Druckmann lép vissza, ugyanis Halley Gross, aki korábban a Westworldön dolgozott, és Druckmannal együtt írta a The Last of Us Part II-t, most megerősítette, hogy nem tér vissza az HBO adaptációhoz a 3. évadban.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Stargate SG1 ujranezes folyamatban, 4. Evadnal vagyok. Imadom mai napig, de felnott fejjel azert egyes dolgai manapsag mar megmosolyogtatoak. :
-
pècsimunkás
addikt
válasz
RetepNyaraB #82936 üzenetére
Nekem tetszik, de ott is az első èvad volt a legjobb.
Fèlek, hogy nyújtják mint a rètestèsztát, aztán csinálnak neki majd egy xar "lezárást"". -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mármint a második évad fele.
-
Soulfly842
addikt
válasz
hmm.. jó hír, pár napon belül sorra kerül
-
markknight
veterán
Nagyon szépen indított a Sandman második évada.
-
Rigormortiis
veterán
Nem volt rossz a Hatalom Gyűrűi S2. Újráztam az első évadot is, simán nézhető volt. Mondjuk az egész Gandalfos-gyaplábús szál irritált. S2-ben Szauron ellopta a show-t.
-
-
S e t h
nagyúr
válasz
markknight #82937 üzenetére
Bella Ramseyt nem viszi?
-
Tasunkó
őstag
válasz
markknight #82937 üzenetére
Fülest kaphatott, hogy a kollégák jó játékot hoztak össze, és rohan hogy hozzátűzze a nevét.
-
markknight
veterán
Druckmann kiszáll a Last of Us sorozatból
-
válasz
pècsimunkás #82932 üzenetére
Van, ahol a főcímzenét nézed és a fimet pörgeted. Mint pl a Kiút
Illetve nem is, azt komplett skippeltem egy évad után. Nincs nekem időm horror-szappanoperára. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Soulfly842 #82933 üzenetére
Jaffa...Kree
-
válasz
Soulfly842 #82933 üzenetére
Hülyeség. Mindenki tudja, hogy azért van, mert a Föld valójában lapos és üreges, azaz Calzone alakú.
-
Soulfly842
addikt
Azt hiszem megtalálták a Csillagkaput! Valahogy aktiválódhatott
Vad találgatásokba kezdtek a tudósok a rejtélyes antarktiszi jelek miatt
-
Laraxior
titán
-
mephi666
nagyúr
válasz
Laraxior #82928 üzenetére
főcímzenét csomó filmnél el szoktam nyomni, mert kidobott 2-3 percnek érzem, de itt rákerestem és meghallgattam még párszor ráadásnak
Guy Ritchie-nek ez a stílus áll jól: remélem felváltva hoz most majd 1-1 évad Gentlemens-t és Mobland-et
(úgy látom következő évekre ez a terv)
-
Laraxior
titán
Ez a Mobland óriási sorozat lett
[ Módosította: radi8tor ]
-
KubanitoS
veterán
válasz
markknight #82926 üzenetére
Szerintem inkább valami ilyesmi lesz.
-
markknight
veterán
Amúgy Squid Game kapcsán egy kisebb vagyonban mernék fogadni rá,
hogy az Amerikai verzióban a hős patrióta amerika lesz az ami majd elkezdi felszámolni az egész játszmát a VIP tagokkal együtt -
OgreImre
senior tag
Nekem a BCS-ben nagyon tetszett ahogy Jimmy és Kim kapcsolatát bemutatták.
Túltolt szexjelenetek nélkül, de mégis vibrálóan, feszültségekkel. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #82921 üzenetére
Ahogy Howard
sem tisztelte a jogot. Chuck tisztelte, azért kapott idegösszeomlást, mert nyilvánvaló hogy az ügyvédi iroda arra használta, hogy a tudásán keresztül biztosítsa a kiskapuk áttörhetetlenségét. A betegsége valószínűleg elhárító mechanizmus volt. Elég régen volt az elit ügyvédi körben, ahhoz hogy megbetegítse a kiskapuk keresésések nem-tudatosítása, mellesleg a figurája szimbólum is volt a törvény és az igazság közötti feszültségre. Mellesleg Chuck katalizálta az egészet és keverte bajba Jim-et ,az egyetlen embert aki nemcsak hogy rányitotta az ajtót, de törődött vele. Jim annak a rétegnek kereste a kiskapukat akik izolálják Howard-ot Lalotól, és a bűnözőkhöz csak a sorozat végén jutott vagy vezette a rendszer. De nem tette meg azt a szívességet, amire Chuck magát feláldozta, ezért lett Howard sorsa hogy Laloval találkozzon. Egyébként nem volt Lalo ügyvédje, az egy zsarolás eredménye lett, ha láttad a filmet. Részben azért mert az igazi védelmet a felsőközéposztály kapja, Jim-et csak kinyírták volna, ha nem azt teszi amit tett. -
fecaga21
senior tag
válasz
Tasunkó #82920 üzenetére
Jimmy nem volt jó ügyvédnek, mert nem tisztelte eléggé a jogot, és a törvényt annyira amennyire az ügyvédeknek kell. Amint Lalo ügyvédje lett, onnan már nem volt visszaút a tisztességes ügyvédek világában, erre célzott Chuck is, hogy csúszós Jimmy, és a jog az már nem játék.Ő minden áron túl akarta szárnyalni a többi ügyvédet és nagy pénzt akart.elkapta a hatalom vágy. Amúgy jó karakter volt, de az egész sorozat fele annyira sem lett volna sikeres ha nincs benne a Salamanca vs Fring párharc. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #82919 üzenetére
Chuck-ban BCSaul
Ennek semmi köze sem a nagyravágyáshoz, sem a pénzhez, de amúgy meg hallom podcastban is, hogy rosszul lövik be az egészet olyan nagyon egyszerű konklúziót vonnak le, miközben mindkét sorozat teli volt ezekre utalással amit írtam.nem a halálához vezető esemény volt az érdekes, az csak a nézőt ébresztette rá a lényegre, hogy végig a sorozat alatt, pitiztek Howard és az egész felsőközéposztály az ügyvédi elit bagázs képében, az állítólagos betegségének, amíg hasznot hozott, de abban a pillanatban kihasználták, hogy hülyének bélyegezték meg, amint nem volt kifizetődő. Ugyanazért. Ez ám a korrupció. Nem önmagát szárnyalta túl Jim, hanem mindenkit, még a bátyját Chuck-ot is, azért a vége arra futott ki, mert Chuck volt az etalon, és végig azt hittük hogy Chuck-nál senki nem ismeri jobban a jogot. Elképesztő tehetséges volt, a teljes spektrumát átlátta annak, aminek a többiek csak egy részletét, azért tudta átverni őket, mert egy személyben hozott mindent amit az ügyvédcégek, ezt el is árulja a sorozat egy részében, amikor a fiatal tehetséges ösztöndíjra pályázós jelenet után kiabálja az irodában, hogy mind a kezemben vagytok, és még ezután is kijátssza őket, miután figyelmeztette. Addigra a film bebizonyította már hogy nem a levegőbe beszél, tényleg esélytelenek voltak ellene. Nem csak a simli miatt, pont Chuckra az igazat bizonyította rá, mégha trükközött is, abban nem volt hazugság. Pénzről nem volt szó, ha igen csak arról hogy Jim leszarta. Erre futott ki a sorozat, azért dobták ugyanabba a sírba Howard-ot és Lalo-t mert ők ugyanolyan gyilkosok voltak, csak a társadalom az egyiket elítéli, a másikat jutalmazza, holott a társadalom legjobban akkor járt volna, ha Jim kerül a menő ügyvéd pozíciójába, mert így az összes tehetségét destrukcióra váltotta, csakúgy mint Walter White ha az őt megillető pozícióba kerül, akkor az övé lett volna a cég amit kijátszottak alóla, és akkor lehet megtalálja a rákra a gyógyszert vagy bármire, mert ezek mindketten csak azt akarták csinálni amire születtek, és a rendszer nem engedte nekik. Egyébként a BB-nek úgy is lett vége, hogy ezt kimondta. -
fecaga21
senior tag
válasz
Tasunkó #82911 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Kim szerintem azért volt együtt Jimmy-vel, mert azért ő is ugyanolyan volt Jimmy, benne volt ezekbe a stiklikbe amivel Howardot próbálták lejáratni, ami amúgy Chuck halála volt az ami elindította a lavinát, hogy egy lelketlen arrogáns, azt hiszi pénzzel mindent meg lehet oldani tipus.Az meg, hogy Jimmy-t megtették bűnbaknak, azzal sem értek egyet, ugyanis az egész sorozat arról szól, hogy Jimmy korrupt, és nagy pénzért benne van törvénytelen dolgokban is, túlságosan nagyra vágyó és túl akar szárnyalni mindenkit, Howardot is. Pont az uttolsó rész is utal erre, mikor azt kérdezi Miketól, hogy mihez kezdene ha lenne egy időgépe, és neki mindig csak a pénz volt a prio, amit Mike is megemlített, szóval szerintem méltó befejezése volt, mivel az egész karakter olyan irányban ment, hogy végül úgyis a börtönben köt ki.Végülis ha úgy vesszük, abban azért eléggé van hasonlóság, hogy megmutatták egy kis piti ügyvéd mennyire túl tudja szárnyalni önmagát, a semmiből már százezer dolláros melók, aztán a végén meg egy kajáldában dolgozott, egyszer fent, egyszer lent, kb mint a Breaking Bad, hogy egy kémiai tanár, a végén meg már annyi pénze van, hogy meg se bírja számolni.A másik meg hogy szerintem a szó szoros értelmében nem teljesen spin off ez a a sorozat, mivel időben a Breaking Bad után fejeződik be, plusz sok dolog időben együtt ment a Breaking Bad-ben, pl a mosoda.. -
válasz
radi8tor #82912 üzenetére
Kinek mi szenyor, nálam a Your friends and neighbors-re jár a 10/9
Nagyon jó élmény volt, Hamm bástya alakítása abszolút top, nem is vártam mást és a többi színészről is elmondható. Nagyon jól működő dráma amiben van izgalom, társadalmi szatíra és emellett végig érzed hogy szívvel írták a sorozatot. De mindemellett ez "entertainment"-ről szól szóval nem filmipari/sorozatipari mérföldkő mint egy Breaking Bad, vagy True Detective 1. évad vagy 1883, így az én szememben a 10-est nem érdemli. Amúgy eddig nem említettem, de a humor is meglepően jól működött.
A másik amiért levontam pontot, azaz hogy több jelenet erejéig elkezd kibontani mellékszereplőket ráadásul jó minőségben, nem érződik filler jelenetnek. Mégis ezeket annyiban is hagyja, majd a mellékszereplők újra csak asszisztálnak az utolsó részekben.
Szomorúan konstatáltam, hogy lesz belőle 2. évad...MINEK? A mondat végére pont lett rakva, biztos rálesek majd de előre félek mit kezdenek vele. Nekem így tetszett a vége.
-
dokee78
félisten
A Lincoln Lawyer és Tacoma FD-ról mi a véleményetek?
Nézhető sorozat? -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #82906 üzenetére
Spinoff marad a Better Call, csak a legjobb spinoff. Azért a befejezésre nem volt megágyazva +Breaking Bad enyhe spoiler
De persze a vége az csak a vége, addig sok jó rész van. Na ilyesmik a Breaking Badben nincsenek, az végig egyre gradálja a hátterében húzódó filozófiát, szóval az a nagy mű.Jim karakterének sem, de az még hagyján, mert hálából a sorozatért, az ember ne legyen szőrszálhasogató, de Kim az végig , igaz hogy enyhén, de logikátlan figura volt, csak alátámasztásként szolgált Jim mellé, a végére meg teljesen érthetetlen fordulatot vett, cserébe legalább gyorsan lezavarták. Igazából ott le kellett volna játszani azt, hogy oda volt a Howard Hamlin-ért csak mivel nem kellett neki, használta pótléknak Jim-et, mert akkor érthető lett volna az önmagából kifordulása az események következtében. Ugyanígy Jim-et övező nagyon jó felépítést, indítékot tönkrevágta Jim Breaking Badben köztudott viselkedése, így az egész ami fele tartott a figura felborult, egyúttal kitolattak, vagy megijedtek a középosztályal szemben kiállított sarkos véleménytől, és a vége fejére állította az egész Better Call mondanivalót, ami a társadalmat hívja ki, és nevezi meg a tragédiák okozójának, pont ahogy a Breaking Bad is, és csináltak ezekkel a végére egy pitiáner Jim-et, akit megtettek bűnbaknak, mintegy pátoszos bocsánatot kérve a felsőközéposztálytól amiért a sárban rángatták őket a sorozat alatt. Na és ezt pont nem kellett volna, csak féltek kockáztatni. Vagy pont azért oldották meg ennyire pátoszos bűnbánó maszlaggal, hogy kirívó legyen, hogy nem engedték nekik úgy befejzni ahogy kellett volna. -
grizlisandor
veterán
Sweetpea S01
Egész jó kis sorozat kerekedett belőle, csak mire ...eljutottunk ide, bealszik 3x az ember -
válasz
Meggyi001 #82289 üzenetére
Ezt a kommentet találtam csak a Your friends and neighbors-ről. Bizony tök jó sorozat pedig még csak az 5. résznél járok. Már maga a legelső rész olyan piszok erős volt, hogy attól féltem innentől csak lefelé lesz..de nem szerencsére
Kicsit tartottam attól, hogy a Shrinking féle felső tízezer amcsi nyálverés lesz, de ez hála az égnek sokkal életszagúbb és a főszereplő, Coop (Jon Hamm) narrációi tök informatívak, majd néha átvágnak a merengő-sztoikus férfi monológjába, amitől egyedi lett nekem ez a sorozat. Eddig jár a 10/8, 9 esetleg. Remélem ilyen marad.
-
Bad Pritt
félisten
Ez a Squid Game S2-S3 így szétszedve jó gatya lett, tele érdektelen karakterekkel, buta helyzetekkel és szörnyű, hatásvadász megoldásokkal olyan rétestészta módon elnyújtva, amit rég tapasztaltam. Talán az amcsit összerakják kicsit értelmesebben, de kétlem, innen inkáb lefelé vezet az út még
...Cate Blanchett-tel is -
mephi666
nagyúr
válasz
fecaga21 #82906 üzenetére
...a BB nekem túl hézagos, sok helyen leül, toporog... érzésre mintha az író+rendező még nem lett volna teljesen profi... mintha a BB egy komoly házi feladata lett volna, a Saul pedig a vizsgamunkája
így kellene kinéznie minden sorozatnak, hogy egy komplett sztorit mesél az elejétől a végéig 50-60 részben... nem pedig jó alaptémára felhúzni és termelni céltalanul, amíg van nézettség és igény
-
fecaga21
senior tag
válasz
mephi666 #82905 üzenetére
Igen amúgy nyilván a nagy többség a Breaking Bad után nézi a Sault, így az újabb,másabb az kicsit mindig jobbnak tűnik. Igen az a szokásos cigizős jelenet a falnál az kötelező volt. A Breaking Bad tele feszültséggel izgalommal, lehengerlő, a Sault meg kicsit ilyen folytatásnak veszem, amolyan kimaradt jeleneteknek a Lalo vs Fring párharc miatt, csak ez kicsit emberibb volt, hogy ez a Saul ugyanúgy megmaradt mindig ezen a "csúszós Jimmy" stiklis figurának. Én kicsit lelassítottam miiután Lalo meghalt, addig full adrenalin és izgalom, utána szembesülzünk vele, hogy ez mégis csak Jimmyről szól általánosságban. Utólag én is azt mondom ez jobban tetszett, a BB-t kb 7 éve láttam, de ha újra nézném lehet változna a véleményem, szerintem mindkettő kiváló, és nem teljesen egy kategória -
-
fecaga21
senior tag
válasz
bobalazs #82899 üzenetére
Amúgy meg a Better Call befejezése szerintem méltó volt
mármint arra gondolok, hogy a sorozat végén is előjött, hogy azért ő még most az a "csúszós Jimmy" aki benne van a stiklikben, és végül felkerült a pont az i-re, hogy mindenki megkapja azt ami neki jár, a börtönt, de külön drámai, hogy a bűntudat benne maradt, és kimondott mindent, amivel a 7 évre letornázott büntetéséből végül az a 80 év lett, csak az az utolsó jelenet, hogy csak úgy Kim kisétál és ennyi vége, semmi drámai zene, vagy jelenet, kicsit másra számítottam, bár addig volt izgalmas leginkább amíg ment a Fring Lalo párharc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest