- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 3D nyomtatás
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Catalyst™ driverek topikja
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitterix
őstag
Koreai gonosz lelkes vadászos, néha kissé gyerekesnek tűnő, sokszor véresen komoly, enyhén harcművészes sorozat.
Első blikkre tényleg gagyinak tűnhet, sőt talán másodikra is. De, szerintem a sok gyerekes jelenetet leszámítva, a kategóriájában egy nagyon jó sorozat.
Jöhet a 2. évad."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
senior tag
válasz totron #80530 üzenetére
4 részen vagyok túl, piszok nehéz ébren maradni alatta. Olyan mint egy kobraszelídítő, viszont ha 10 percet átalszok, sem maradok le semmiről. A zenéje hipnotizál, álomba. Beszéd közben olyan lassan követik egymást a szavak, hogy attól is elalszok, és kiderül hogy fölöslegesen beszéltek. A párbeszédek rendkívül ügyetlenül és érdektelenül vannak megírva, nincs egy ügyes karakter benne, akinek ......................kicsit................................gyorsabban................................forogna.......................................azagya,.................az.................agya, hogy várnám legalább valakinek a színre lépését, akihez köthetően megjelnik valami személyiség, vagy tud valami infót szolgáltatni, és amikor fontos dolgot mondanak, azon is elalszok, még Tim Robbins is mintha be lenne xanaxozva. Érdekel hogy mi lesz, de keserves es sorozat, az 1 is az volt, de ez még durvábban kezd.
Arra vetek hogy Christopher Nolan stílusában ez a lélegzetvétel tempójához igazított történetvezetést akarták, amikor a zene és a képek és a vágás, folyamatosan mintha jeleznének előre valamit, csak itt közben nem verik ki a szart Batmanből, meg nem borul az oldalára egy hatalmas hajó, hanem konkrétan nem történik a ezt inkább spoilerbe raktam, hogy nem történik semmi, mert ez elég nagy meglepetés lehet a nézőnek, aki végig várni fogja.z égvilágon semmi. [ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
paatrick
őstag
válasz Janaboy #80532 üzenetére
Brutál bukta lehet pénzügyileg ha csak az imdb-n leadott szavazatok számából indulok ki.
1. rész - 4,6k
2. rész - 4,3k
3. rész - 3,7k
4. rész - 3,2k
5. rész - 2,9k
6. rész - 2,3k
7. rész - 1,9k
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Janaboy
Topikgazda
Na vége a Skeleton crewnak is.
Nekem tetszettJanaboy
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
totron
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
Marvel Television's Daredevil: Born Again | Official Trailer | Disney+
Van itt minden, a trailer jó, meglátjuk hogy a sorozat milyen lesz. Eredeti széria szerintem nem volt rossz amúgy.
Live-Die-Respawn
-
Frod
addikt
Ez egy nagyon rossz hivatkozás, mármint valóban az országos (network) szériáknál a 7. év végén kellett új szerződést kötni, ekkor vizsgálták felül a fizetéseket, stb, de ez nem törvényszerű, hogy azért megy 7 évadig "mert jó". (TBBT is ment 12 évadig, aztán sosem volt jó )
(Különben is a mai világban, ahol a streaming saját gyártásai dominálnak a network tartalmakkal szemben, és 1,5-3 év van két szezon között, ott értelmetlen is hét évadokról beszélni)
Szvsz nem is volt drága amúgy, amikor a mai világban Marvels-re, meg Hangya3ra szórnak ki 380M$-okat. A Riot mögött a Tencent áll, biztos nem szűköldöknek.
Do you see the white shadow?
-
totron
addikt
válasz Tasunkó #80522 üzenetére
Óvatosan uram, nagyon óvatosan, egy fórumtárs spoilerbe ágyazott spoilerrel élt a sorozat kapcsán. Vagyis nem a leadott epizódok szerinti történésekig szólt az írás, hanem azt meghaladóan - talán találgatásos fórumpletyka okán vagy kiszivárgás. Jobb lett volna önállóan rájönni arra, amit így már tudok.
-
volandy
senior tag
HPI : Haut Potentiel Intellectuel(A renitens nyomoz)
Morgane Alvaro, a 160-as IQ-val rendelkező szingli családanya Morgane Alvaro elég egyedi, feltűnő jelenség, harsány, szókimondó, öntörvényű, mondanám, hogy megosztó figura, de óriási a népszerűsége.éjjeli takarítónőből előlép tanácsadóvá, amikor két söprés között könnyűszerrel megold egy rejtélyt a rendőrségen. A nagyszájú, de különleges képességekkel rendelkező Morgane azzal a feltétellel vállalja a rosszkedvű nyomozókkal közös munkát, hogy közben kutathat a gyermekei apja után, aki rejtélyes körülmények között nyomtalanul felszívódott.
Audrey Fleurot csúcs ebben a szerepben.
Javaslom a sorozatot szinkronosan nézni mert csúcs a szinkron! -
Laraxior
titán
Azért a 6. körül már kicsit sok volt, akkor beiktattam már a Squid Game második évadát, az hamar leszaladt, egy délután alatt konkrétan, meg a Sakál napját.
Most megnéztem a 7.8. évadot a Blacklistből, elkezdtem a 9-et, de aztán tegnap inkább belekezdtem az olajügynökbe, hogy azért legyen valami új is, de akkor végignézem*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
-
senior tag
A Silo első rész az lemászik a képernyőről
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Rigormortiis #80520 üzenetére
Jaja szerintem is jó. Az elején kicsit besokalltam a sok szájtépéstől, de aztán hozzászoktam.
⭐ Stella
-
Rigormortiis
veterán
Nekem nagyon tetszik ez az új Pittsburghi Vészhelyzet Várom a harmadik részt!
Olyan, mint a régi ER, csak itt nincs üresjárat, real time megy egy műszak.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Laraxior
titán
Van még valami újdonság a Blacklist 8. évada után? Úgy értve, hogy nagyjából kiderült a rejtély, van valami extra tartogatnivaló a 9-10. évadra?
Az olajügynököt kezdtem el éppen*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
k-adi
nagyúr
Híradósok
The Newsroom (2012)
season 1-2-3 finaleKöszi, hogy szóba hoztátok. Hol volt ez eddig?
Én is átsiklottam efelett, most pótoltam. Mivel már sokan írtak róla, én csak röviden teszem: teljesen beleillik a sokévados sorozatok sablonjába: jól indul, a második évad megakad, a harmadik pedig megtapossa az addig felépített élményt.
A cast jó. Vagyis, inkább úgy mondanám, hogy a lead, Will akit Jeff Daniels és Charlie akit Sam Waterston alakít... de rengeteg idegesítő karakter van főleg Alison Pill által alakított Maggie szörnyű, de Jim-et alakító John Gallagher Jr. is rettentő bosszantóan szenved egész végig. Thomas Sadoski és Olivia Munn karaktere között már első percekben lehet tudni, hogy mi lesz a vége, ahogy Jim és Maggie közt is, így valódi szenvedés volt végignézni a
se-veled-se-nélküled
jeleneteket. Emily Mortimer által alakított karakter volt szinte az egyetlen akinél egy kis karakterfejlődést lehetett látni.Szóval az első évad remek, az tényleg jó. Érdekes látni a híradósokat, a háttérbeli munkát, a különböző nyomozásokat, tudósításokat, stb. Aztán jön a második évad, amikor próbálnak valami mély dolgot ábrázolni de mintha kicsit bénán tennék, de még azért nyomokban megfigyelhető a profizmus. Majd a harmadik évad, ami fele annyi epizódból áll, mint a korábbi évadok, pár random story után gyorsan lezárja a sorozatot.
Szerintem az utolsó évad nemhogy hozzáadott, hanem inkább elvett a sorozatból.
Az se tetszett, hogy annyi minden után ami a storyban történt, Will karaktere miért nem adja át a stafétabotot, egy tök jó gesztus lett volna. -
gPéter
tag
Üdv. A DasBoot 3.évada hol található? A SkyShowtime-on csak az 1.,2., és a 4.van fent.
-
senior tag
válasz HUTCHDB #80509 üzenetére
Nem kellett visszavetíteni, a korai Amerika teli volt random alakult egyházakkal, felekezetekkel, szektákkal. Így belegondolva, minden vallásos ember a filmben
az eddig eszembe sem jutott, hogy a korszellemet szivacsként magamba szívva, ez mennyire helyénvalónak tűnt a filmet nézve, hogy csak a tiszta emberek említésekor döbbentem rá, de hát csak azért nem fogok HBO-t nézni, hogy újra középre kerüljek. Amúgy meg tényleg nem érdemel annyi kritikát, amit rá tudnék borítani, próbálom visszafogni magam, mert egész jól elszórakoztatott.alávaló volt, [ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Ashoka Season 2 link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
.LnB
titán
válasz Janaboy #80508 üzenetére
Arcane
Nem is négy, hanem öt évad volt tervben: [link]Érdekes cikk. Kíváncsi leszek, hogy lesz e folytatása ennek. Bár az Arcane minősége után azért bármibe belekezdeni.. Tartani kell a szintet, az meg nem könnyű. Elvileg lesz új sorozat. Meg beszéltek róla, hogy Noxus, Ionia és Demacia területekről is akarnak még mesélni.
Nem csoda amúgy, hogy drága volt. A Bridging the Rift-ből kiderül, hogy minden háttér kézzel festett. És a legtöbb jelenetet képkockáról-képkockára animáltak kézzel. Mocap-et sem használtak. Minden 3D-s animáció 24fps/mp + a 2D-s effektek 12fps/mp. Mondják is, hogy másodperceken dolgoztak napokat.. Látszik is.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz HUTCHDB #80509 üzenetére
Jaja megnéztem tegnap este. Tényleg jó volt, és kb ugyanaz nem tetszett nekem se benne amit te is említettél. De betudtam a szokásos amerikai dramaturgnak ezt. Szeretik a helyzeteket/szereplőket gyerekesen beállítani így többen tudnak azonosulni vele a nézők közül. De szerintem a valóságban ez tuti nem így volt. Ha akkor valakinek azt mondták maradjon ott, akkor ott maradt különben másnap már nem kellett ilyenen gondolkoznia.
⭐ Stella
-
addikt
válasz Pro Koryak #80504 üzenetére
Igen Netflixen nézzük. Nahh ezekből is láttunk párat, de köszi a listát, ránézek
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #80456 üzenetére
A megjelenéskor jeleztem, hogy fent van a Netflix-en, és érdemes megnézni, kvázi ajánlottam.
Még az akkori posztom után végig is néztük, és nekünk 10/8,5 eredménnyel az utóbbi idők egyik legjobb sorozata lett.Olvastam itt többek hozzászólását, valóság elrugaszkodásáról, lövések mikéntjéről, sőt olyat is, hogy "különösen nem volt értelme" ...
Szerintem ez a sorozat ettől jóval mélyebb, ugyanakkor számtalan kategóriákkal gagyibb, és jóval hajmeresztőbb valótlanabb sztorikkal tele sorozatokat/filmeket meg istenítenek.
Már a western filmek elkészültének, vetítéseinek kezdeti idején is sokszor felvetődött, hogy jobb színben akarják feltüntetni a korábbi történéseket, az akkori állapotokat, az erkölcstelenségeket, a civilizáció-mentesség jelenlétét.
Mint ennek a sorozatnak a címe is mutatja (vagy utalhat rá) olyan helyzetet próbál bemutatni, amely valószínűleg közelebb áll a valósághoz, és nyilván nem egy átfogó, mindent is bemutató sztorin, hanem egy adott területen, vagy egy cselekményi szál történésein keresztül.Nulla gender, nulla b@zulás, nulla woke. (Bár a
azért megkapták a magukét..., bár hozzáteszem a valójában is élő kormányzó személy, állítólag valóban a sorozat szerinti karakter volt. )mormonok Szerintem a beharangozó, "előítélet" hasonlóan, mint a Horizon-nál a sorozat megnézését követően a leülepedés után kijózanítóan hat, az egyes brutalitásban történő megjelenítésben semmi túlzót, semmi oda nem illőt nem találtam, a légkör, a hangulat, a környezet számomra teljesen átélhető, még annak ellenére is, hogy keveredik a (néha nekem sem elfogadható) női, kisgyereki naivitás, a mindent megoldó főhősi jellem.
Bennen végül az csapódott le, hogy ebben a világban (ebben az időben) nincs olyan ember, aki tiszta lenne, pontosabban ne lenne bűnös valamiben.
Mindenhol tetten értem az abnormalitást, emberi élet értéktelenségét, fanatizmus, és a mai USA-t is jellemző szekta jellemet.Kicsit hullámoztak a gondolataim a sorozatban a karakterek bemutatása során is, hiszen szerintem nagyon jól hozta a szerepet a főszereplő "pároson" kívül Kim Coates és Shea Whigham is, de az először idegesítőnek tűnő Dane Dehan által játszott karaker jelleme is a végére kiforrva, igen jól kibontva jelenült meg.
El nem hallgatva, valóban hordoz kliséket (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ezt már mintha láttam volna máshol) a sorozat, de ennek ellenére nekem baromira tetszett, és hiányérzet alakult ki bennem a vége után.
Ez nem jelenti azt, hogy ezt mindenki szeretni fogja, vagy tetszeni fog a nagy többségnek, de megjegyezném, hogy teljesen hasonlóan, mint a Horizon-nál, ahol pl. a kezdeti 5-ös körüli értékelés az IMDB-n már közeliti a 7-et, ennél az American Primeval esetén is az éppen (ha jól emlékszem) 6.5-ről már 8.2-re erősödött a nemzetközi filmes értékelő oldalon, ami azt jelenti számomra, hogy nem csak nekem "jött be", hanem egyre többek érzik úgy, hogy mind a Horizon, mind ez is, egy jól sikerült alkotás." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
.LnB
titán
válasz Janaboy #80506 üzenetére
Négy évadra tervezték nem? Nekem az rémlik.
Teljesen látszik ezen az évadon, hogy gyorsan le kellett zárni a sztorit. Bőven volt még ebben. Nem kell a végtelenségig mennie persze, de régen volt egy standard. Ami jó sorozat volt, az 7 évadig ment minimum.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
.LnB
titán
Arcane S02
Azzal kezdeném, hogy nagyon elszomorít az, hogy ennek is ilyen hamar vége lett. Végre egy igazán kiemelkedő cucc, de befejezik mert drága. Szegény Riot és Netflix, sajnálom őket, hogy ennyire csóró mindkét cég, hogy erre a projecre nem futja. De ha az excel tábla azt mondja, hogy nem éri meg. Akkor nem számít a popkultúrában hagyott nyom, a díjak, a hagyatéka a sorozatnak..
Aztán folytantám rögtön azzal, hogy én imádtam a videoklippes részeket. Lassítások, effektek, brutál zene!! Zabáltam! Szerintem a Fortiche minden elismerést megérdemel ezért a két évadért. Kiemelkedőt, és felejthetetlent alkottak audiovizuálisan.
A sztori érdekes. Azért így utólag elgondolkodtató, hogy kellett e ezt ennyire mélyre, filozofikusra készíteni?! Én csíptem, szó se róla. Aki látta a Bridging the Rift-tet, abból kiderül, hogy többször lett a sztori újratervezve. Egyszer pedig a nulláról kezdték újra. Valahol értem a késztetést, hogy ne csak egy egyszerű, laza kis sorozat legyen ez. Akartak valami maradandót, komolyat alkotni. De szerintem a nézők igen nagy része nem tud a második évaddal. Az
mit kezdeni.idősíkokkal Az viszont szerintem tök jó, hogy mennyi szálat mozgat a sorozat. Több sztorivonal folyik szépen egymással párhuzamosan. Sokáig azt hittem, hogy ez Jinx és Vi testvértörténete. De nem. Ez az egész
Viktorról és Jayce-ről szól. Kicsit klisés ez a Viktor minden lehetőséget, idősíkot átnéz. Ezt a Marvel már kicsit túlhasználta manapság. De ha már ez a lényeg, legalább szépen végigviszik. Ahogy az első évad második részében Viktor megmenti Jayce-t. Már ott felfedik ezt a szálat. Csak akkor még senki sem érti, hogy mi történik. És azzal is zárnám, hogy mennyire sajnálom, hogy ennek vége. Mióta berobban ez a streaming, azóta szinte semmi nem él meg sok évadot..
-
Pro Koryak
addikt
válasz totron #80503 üzenetére
The Innocent, Deadwind, (The fall), Lorenskog disappearance, Valhalla murders, Bitter daisies, The chestnut man, Kleo, Bodyguard, Signs, Black spot, La foret, Dear child, Toy boy, Snow girl, Baztan trilogy, Sky high(főfilm + utána a sorozat: a film elmegy, a sori jó)
.....Amcsi, de nagyon jók, megtörtént eseményt dolgoznak fel:
Unbelievable, When they see us[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Pro Koryak #80499 üzenetére
Mesélnél ezekről a teljesség igényével?
-
KisZozó
kezdő
Mi a különbség az Original Sin és a New Blood között ?
"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
Pro Koryak
addikt
válasz Tyler Durden #80495 üzenetére
Gondolom NF-en nézitek. Vannak ott még hasonló(an) jó európai sorozatok.
-
bobalazs
nagyúr
Alfahímek
Teljesen random kezdtem el nézni, nem bántam meg. 4 részt megnéztem sorban,
Ez a négy marha - tiszta hülyék benne, a nőknek meg szintén állandóan ott jár az eszük. -
Nordic
Közösségépítő
válasz bobalazs #80481 üzenetére
Ja, valóban voltak benne "fura" húzások(nemrég fejeztem be az egészet), de tudtam volna még nézni.
Az indiánra festett csaj halálát elég rosszul viseltem, szimpatikus karakter volt. A férje öngyilkossága már annyira nem hatott meg, nem volt szimpatikus karakter, bár valószínűleg azért mert alapból nálam ez a túlzott vallásosság még a való életben is taszító. -
addikt
válasz Pro Koryak #80492 üzenetére
2 rész után azt hiszem mondhatom totál behúzott
-FreaK-: mi is feleségemmel nézzük, megvan most az új kedvenc, darálás indul (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
senior tag
válasz totron #80491 üzenetére
Igen, én is ezekért élveztem, a fegyverek az erdő a lövöldözés. Voltaképpen vagy quickdraw pillanatokat remélek egy westerntől, vagy az azt megelőző Sergio Leone fémjelezte számító, méregető feszült helyzeteket, és pláne a rafkósan megírt párbeszédeket. Illetve a Walking Dead módján , a ma társadalmának, és működésének a lefordítását egy egyszerűbb és kegyetlenebb világba. Aztán minden western egy lehetőség, hátha valaki megértette, mi kéne bele.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Tyler Durden #80487 üzenetére
Ahogyan írják, jó-elég jó, és mivel angol nem az amcsi hatásvadász szellemiségben készült...
-
totron
addikt
válasz Tasunkó #80489 üzenetére
''senkit nem érdeklő, súlytalan konfliktusok'' - kiválóan összefoglalta egy kritika a westerngyártás mozzanatait. Nyilván a társadalmilag lekorlátozott erőszakösztön hajtja a híveket, meg hogy beláthatatlanul távol van a mai, lebetonozott világunk a bemutatottól, de mindezek mellett is érthetetlen számomra, hogy mit eszik rajta aki eszi. Hiányoznak az alaptriggerek a mai nézőből: se fegyverrel való, gyakorlati tapasztalat, se ló, se földtulajdonlás vagy tényleges csavargó élet. Amorf vágyakozás egy világba, ahol elvérezne, de legenyhébb esetben sírógörcsben törne ki, ha belé cseppenne. Cserébe tele van élvezhetetlen hülyeséggel, ahogy ki is fejtetted.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz bobalazs #80481 üzenetére
Egész jó volt szerintem is az American Primeval. Különösebben mély értelme nem volt, de attól még élvezhető volt. Pláne hogy a Visszatérő stílusában volt a vizualitás, kamera, hangok is, szinte ugyanaz. A hibákat is el lehetett nézni. Nekem a végén jutott eszembe hogy a topik licenszét a beletekerést most az egyszer kipróbálom, de aztán végignéztem mégicsak 1.00-ás sebességen.
.De végülis meg sem maradt bennem, talán a feliratok utánra hagyják az lett volna az ideális.NEz hogy hirtelen 5 perc alatt le kellett zavarniuk a színészeknek hogy beleszeretnek egymásba, nem beszélve a kindertojásból kibontott drámai fordulattal, az észrevehetően a színészeket is zavarta, és hirtelen nem is tudták mit kéne érezniük. Talán erről a film alatt kellett volna valamilyen beszélgetéseket, vagy eseményeket felépíteni, mert ez olyan kábeltévét jöttem szerelni, féleképpen zajlott le, csak nem szexpornó volt hanem életen át tartó szerelempornó a meg hogy miért választották a máglyahalált a kocsmában mulató emberek, mert azok írek voltak, és az írek bolondok, vagy mert az alkeszok bolondok, és nem számít nekik ha elevenen megégnek, ezen úgy kicsit ledöbbbentem, hogy ember megnézte-e a forgatókünyvet, vagy csa AI. [ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Tyler Durden #80487 üzenetére
Igen, mi vegig néztük nejemmel és nagyon tetszett.
-
addikt
The Fall /Gillian Anderson/című sorozatot nézte valaki? Tegnap kezdtünk neki, első rész alapján egész bíztatónak tűnik.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Nordic #80480 üzenetére
Most fejeztem be. Írja hogy returning series, megfelelő feltételek mellett lehet szó második évadról.
A valóságtól eléggé elrugaszkodott mindegyik rész, lehetett volna kicsit élethűbb.Pl. nyílt lábszárcsonttörésből pikkpakk felépülés, egyszemélyes vendetta 6 másik ember ellen úgy hogy bevallása szerint soha nem alszik, partner szintén bosszúvágyból 6 embert lelő míg azok ludas matyit olvasnak. stb.
De azért tetszett, bőven volt látvány.Vége jelenetben az indiánra festett lány lelövése, majd öngyilkosság, -
Pitterix
őstag
válasz volandy #80451 üzenetére
Nagyon jó sorozat volt.
Ez olyan hatással volt rám, hogy a mai napig eszembe jut.
Én 2. évadról nem tudok.
Amit most nézek, abban megemlítik, hogy Dél-Koreára mennyire jellemző az ilyen erőszak.
Gyeongiroun Somun-A démonvadászat mestersége, bár ez fantasy is.[ Módosította: radi8tor ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Svéd krimi a jól induló, jónak tűnő fajtából, hogy aztán a felénél már ellaposodjon.
Nem hosszú, mindössze 4 epizód, de ez simán belefért volna másfél órába.
Unalmas estére jó lehet.
Gyilkosság, nyomozás, dráma, panelprogram, kis havas táj, ennyi."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Esetleg arról van valakinek infója, hogy a Chicago Fire, és a Chicago Med, kap vajon valamikor további szinkront? Mert ahhoz képest hány évad van már mindegyikből, a szinkront nem viszik túlzásba... Egyedül a Chicago P.D. ami mondhatni naprakész.
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #80473 üzenetére
Na ezt még itt hagyom bónusznak: "Sims bíró" anno énekesként indult és utána váltott át színészetre
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Janaboy #80472 üzenetére
Hiába esett volna le
Juliette, hozzá se szólt volna a hang mint ahogy Georgehoz se. Valószínű ezért nem mondta, mert nem talált odalent semmit. [ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Amikor a végén lement a csávó a vízbe és csak térdig ért, nagyon "nevettem", hogy Juliett egyszer majdnem leesett az első évadban és mennyire megijedt
De az már jobban meglepett hogy George nem mondta neki, hogy csak térdig ér a víz.Nagyon izgi volt, nagyon várom mi lesz a kövi részben.
Azt amúgy már korábban olvastam, hogy mi a
biztosíték Janaboy
-
paatrick
őstag
-
addikt
-
stoon
addikt
Gyerekek... szerintem ez a Silo meg vett kilóra remek volt ez a rész és a vége odab@sz, várom a következőt .
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
bagyulajuve
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vészhelyzet "24' stílusban
⭐ Stella
-
bobalazs
nagyúr
Fallout season 2 filming delayed due to massive LA fires
Késik a Fallout 2. évad forgatás az LA tűzesetek miatt. -
Bad Pritt
félisten
Roy McCann (Hound a GoT-ból) lesz Baylan Skoll az Ahsoka második évadában Ray Stevenson helyett.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Az első részen vagyon túl, meglehetősen tetszik!
Ajánlom mindenkinek![ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
KISDUCK
addikt
válasz volandy #80453 üzenetére
Uncertainty surrounds the possibility of The Glory Season 2 due to allegations against the director.
The potential absence of Lee Do-hyun, who plays a crucial character, due to military service further complicates the chance of a second season.
The finale of Season 1
.sets the stage for a compelling continuation of the story, focusing on Dong-eun and Yeo-jeong's joint pursuit of justice within the prison walls A 2. évad még nincs megerősítve. Ez még tavalyi hír. forrás
-
senior tag
válasz volandy #80451 üzenetére
Köszi Már láttam. Más koreai sorozatok is dolgoztak az ügyön, de ennél már képbe került, hogyha választani kéne a 2 korea közül, lehet hogy az északiba mennék inkább . Persze asszem mégse, de nem lennék biztos a dolgomban mint régen. Ők szerintem észre sem veszik, de még a jók is pszihopataként működnek, csak olyan pszihopaták akik kizárólag és fanatikusan jó dolgokat tesznek. Persze van egy olyan koreai mese üzenete, hogy aki céltudatos és küzd annak esélye lesz szembeszállni az igazságáért, de elszólás szintjén látszik az elesett társadalmi réteg, néha akaratlan, néha meg tudatos ábrázolásákor, hogy ez csak egy Batman kaliberű szuperhős narratíva, amit ha nem akarnak pofátlan nagyot hazudni, akkor tényleg szükséges a kriptonit, meg a pókcsípés egy kiegyelítettség esélyét megengedő küzdelemhez. A 8-at ha alulról is de megadnám neki, mert nyugatiasabban folyt, mégha kicsit komótosan is, annyira nem érződött hogy ázsiai, és izgalmas tudott lenni.
-
volandy
senior tag
#71074Tasunkó
#70462WayneGace
#69810Pitterix
The Glory(Dicsőség,2023.Dráma)
A sorozat érzékeny témát feszeget. Iskolai erőszak és iskolai kegyetlenség. Rendkívül jó történet. Vissza-visszatekintve a múltba, megérhetjük, mi miért is történik. Nagyon jó szereplők és kiváló alakítások vannak benne. Őszintén ajánlom megtekintésre, ha még nem láttad.Fiatalok, gazdagok és elkényeztetettek azok az iskolások, akik kipécéznek egy-egy szegény sorsú vagy épp béketűrő kamaszt, akiket szó szerint kínozhatnak. Egy fájdalmas és erőszakkal teli gyerekkort átélő nő szisztematikusan kieszelt bosszútervét hajtja végre.
Nem maradtak elvarratlan szálak, minden ki lett bontakoztatva a végére. Döbbenetes volt megismerni az iskolai bántalmazás mélységeit. Nagyon fondorlatosan összetett a történet is. Imádtam végig, és a karaktereket alakító színészek is nagyon profik voltak Nézze meg, aki nyitott a minőségre. A sorozat nem spórol a feszültségekkel és a képi anyaggal (erőszak, vér, bosszú, pénz, szegénység, káromkodás, gyakorlatilag minden benne van), nagyon jól van felépítve.A meztelen valóság bemutatása. Egy lassan, mégis dinamikusan kibontakozó sorozat, izgalmas múltbeli visszacsatolásokkal. A néző átérzi az egészet, mintha vele történne meg mindez. Együtt lehet mozogni a szereplőkkel. Ok-okozatok bőséges kifejtése, elvarratlan szálak nélkül és ezt mind kendőzetlenül, csupaszon ábrázolva. Más atmoszféra, nem a megszokott, amerikai cselekménysorozat. -
paatrick
őstag
válasz grizlisandor #80446 üzenetére
Az egész évad arról szólt hogy
001 meg akarja tanítani 456-nak hogy az emberek nem érdemelnek esélyt. Így a szabályokat mindig ehhez alakítja. Mivel most sokkal többen lesznek a folytatni akarók így menni fog a játék tovább, valószínű a következő játék olyan lesz mint az első évad golyós játékában, mivel azzal még nagyobbat tud rúgni rajta az elbukott felkelés után. Igazából az lenne a fordulat ha most 456-ost kivenné a játékból és nézőként kéne jelen lennie amíg megint csak 1 marad. [ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #80436 üzenetére
Probléma +1,
456-os játékos előadja a szavazásnál a monológját, erre a maszkosok elmondják, hogy rend szabályozni fogják a hangulatkeltést; erre a következő szavazásnál jön megint a Mónika show. #80437 Janaboy:
Az is egy olvasata a dolognak. -
nagyúr
Terápia S03 (2017)
A harmadik évad mindig kritikus egy jó sorozat életében - ott szoktak elindulni komolyabban lefelé a dolgok. Szerencsére erről a Terápia esetében nincs szó - bár a színfalak mögött voltak érdekes események (pl. a vezető író személyen a sorozat közepe táján megváltozott), az esetek és a karakterek írása hasonlóan színvonalas, mint az első kettő évadban. A rendezésben voltak enyhén fáradtságszagú elemek (pl. az epizódok vége előtt 6-8 perccel menetrendszerűen felcsendülő sejtelmes zene, amire az égvilágon semmi szükség nem volt), de komolyabb hibát itt sem tudnék felhozni, a fényképezés pedig az eddigi puritán, karakterközpontú vonalat követte, nagyon helyesen.
Új évaddal új esetek, új esetekkel pedig új színészek jöttek - rögtön hétfőn az akkor 23 éves Vilmányi Benett ránkrúgta az ajtót a sittes Zsolt szerepében, aztán jött Schell Judit a magát boldognak képzelő háziasszonnyal, Czintos József a felesége halála után Budapestre telepített székely bácsival, végül csütörökön Udvaros Dorottya a lejtőre került sztárszínésznővel. Pénteken pedig ismét András a páciens, viszont a rutinos öreg róka Ágnes (Csákányi Eszter) helyett egy sokkal fiatalabb, és egyben sokkal kíméletlenebb doktornő, Adél (Balsai Móni) igyekszik hősünk agyában rendet tenni. A színészek többnyire lubickolnak a szerepükben (Schell és Udvaros esetében 1-2 epizód kellett, hogy megfelelően belemelegedjenek), Mácsai Pál pedig továbbra is Mácsai Pál. Ezen a téren lényegében hibátlan a 3. évad.
A történetek és a kibontásuk igencsak rendben van, és némelyiknek a kifutása is jelentősen jobb, mint a 2. évadban, viszont kettő esetben az álintellektuális kínlódást most sem sikerült elkerülni, és ez az egész zárásra rányomja a bélyegét. Spoiler nélkül, a zárásnak több fontos komponense van, és bár egyenként egyikre sem mondanám, hogy nem így kellett volna, így összerakva valahogy kissé kínlódósra sikerültek.
Ahogy az első évad kapcsán már utaltam rá - nagyon jó, hogy tudunk mi ilyet is, csak kár, hogy nincsenek még ilyen magyar szériák.
Verdikt: 8.5/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Nordic
Közösségépítő
-
TomDeNemm
csendes tag
Nekem bejöttek a szereplők, a mai generáció is erre tart. Ha csak Lost - eltűntek kaliberű generációt raknak be ,akkor a mai trendeknek nem is lesz megfelelő vagy sablonos lesz -
senior tag
válasz paatrick #80439 üzenetére
Pedig teli a net arról, hogy milyen szuper. Az 1 amúgy nem volt olyan különleges csak mint filmszerű játék volt maximálisan kidolgozva, meg volt tétje szemben a teljesen hasonló Uncharteddel, aminél a kincskeresésnek a drámai értéke szinte nulla.
-
paatrick
őstag
-
senior tag
válasz lezso6 #80434 üzenetére
Az én véletlenem-e, de így random emberekkel akik azt sem tudták hogy az játék, ha szóba kerül mindenki felejtősnek, vagy gyöngének mondja. Szerintem is olyan 6-nál állhat, de így hogy ismerem az eredetit, annyit sem ér mint egy ajándék kifestő. A Last Of Us 2-t még nem játszottam, szerintem azoknak tilos megnézni mert elrontja.
-
Janaboy
Topikgazda
Szerintem:
A drogláncot egyértelműen azért hagyták meg, hogy mutathassa, hogy mennyire egy selejtes ember. Illetve a szavazás is egyértelműen ezt mutatta, plusz ez volt benne az extra játék és izgalom.Janaboy
-
grizlisandor
veterán
Nyerd meg az életed (Squid Game) S02
Újra néztem az első évadot, az jó még mindig, egyedül nekem kérdőjeles, hogy mikorfélbeszakították a játékot szavazás útján, akkor 100 ezret kapott minden kieső játékos családja, majd a végén a teljes összeg volt a 456-os játékos számláján. Második évad közepes, első két rész jó, de utána
az elsőhöz képest össze van csapva, meg a Hobbit filmekhez tudnám hasonlítani, teljesen feleslegesen elnyújtva a játékidő, de hát ki kell fussa a story a 3. évadra. Problémák
új szereplőgárda, köszönő viszonyban sincs az előző gárdához képest, itt már mindenből beleerőltettek egyet, tele mai pofátlan fiatalokkal, ladyboy, stb. "elraboltak" és te nekiállsz reklamálni minden apróság miatt. Az első évados szabályok újragondolva, névtelenség elfelejtve, szavazás minden játék után, ami nagyon vicces az első évad után, meg szétosztják a pénzt, a visszatérő játékosok között, ha szavazás során a játék megszakítása mellett döntenek. 456-os játékos fogából kiszedik a nyomkövetőt, de a repper gyerek gigakamu nyakláncát nem nézik meg. A lázadás, vetekszik a harcjelenet minősége a LionessS02-ben látottakkal. Rambo Ladyboy, a kamu tengerészgyalogos PTSD-je. Nyomkövetős story, 200IQ, a kapitány a maszkosokkal van. -
-
válasz Tasunkó #80433 üzenetére
Pediga az első évad elég jó volt, ilyen 7/10 jellegű. Persze túlértékelt sorozat, de tökre nézhető. Legalábbis így emlékszem, majd ha kijön a második, akkor előtte ledarálom az elsőt, s újra írok róla.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
senior tag
válasz gyuromoj #80432 üzenetére
Úgy tudom elképzelni hogy átmegy valami hasonló jellegű áthallásos polkorrekciós fesztiválba, mint a Legolasszal a főszerepben láttam múltkor a Carnival Row címmel, tehát egy nagyszabású ordenáréságra számítok. Nagyon stabil sínpárt sikerült az első sorozatban lefektetni, ez fizika mai ismeretében képtelenség lesz úgy görbíteni az íven, hogy visszataláljon valami használható tartományba.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
grizlisandor
veterán
What If...? S03
Az első évad még érdekes volt, de ez már teljesen érdektelen.
-
totron
addikt
-
paatrick
őstag
válasz KisZozó #80425 üzenetére
Pedig Bud Spencer tökéletesen működik Kránitz Lajos hangjával is. Ő is több filmben szinkronizálta, nem csak Bujtor. Banános Joe, Seriff az égből.
Inkább mondanám hogy a Bud Spencer Terrence Hill filmekhez kell a Bujtor + Ujréti mert ott jól kijön a dinamika kettőjük között a szinkronban is. De azokat nem is merték újraszinkronizálni utólag.
[ Szerkesztve ]
-
KisZozó
kezdő
válasz pècsimunkás #80423 üzenetére
Mint ahogy Carlo Pedersoli filmeket sem, Bujtor hangja nélkül.
Igaz,akkor még voltak nagybetűs szinkronszínészek.
Ma már színészek se nagyon vannak."Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
arcitec
addikt
-
pècsimunkás
addikt
Èn majdnem mindent.
Felirat nem zavar, ha csak az van, de ha jó a szinkron, akkor az a tuti.Mentalista- talán a kedvenc sorozatom- nèzhetelen felirattal pl.
Legalábbis számomra.Nem sorozat, de az Oscar szinkronja konkrétan zseniális 🙂.
Jobb mint az eredeti nyelv.Belmondo filmet sem tudok elképzelni Sztankay István nèlkül .
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Dottorei
tag
Már januárban a Netflixen: Brutális lesz az új western sorozat, szigorúan felnőtteknek szól az új előzetes. [link]
-
k-adi
nagyúr
válasz pècsimunkás #80408 üzenetére
Semmi nem nézek magyar szinkronnal lehetőleg, mindent OV, vagy OV+sub
-
válasz Pro Koryak #80418 üzenetére
Ahhoz képest egész ügyesen fórumozol.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
thomeef
őstag
válasz Pro Koryak #80411 üzenetére
A könyveket nagyon tudom ajánlani Bár így hogy megnézted a sorozatot nem tudom mennyire adnak többet. Sajnos a főszereplő utáni szupermodell nőáradat a könyvekben is elég fárasztó
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
arcitec
addikt
-
Pro Koryak
addikt
"A Strike egy brit krimi televíziós műsor, amely J. K. Rowling Cormoran Strike című könyvsorozatán alapul, Robert Galbraith álnéven."
Aprólékosan kidolgozott brit krimisorozat, ismételten egy igénytelen, gáz férfi főszereplővel, akiért persze bomlanak a nők és egy aranyos, csinos női (mellék)főszereplővel, akinek baromi jól áll a szerep + élvezetesen k.jó az akcentusa . A személyes háttértörténetek is kellő szerepet kapnak, magánélet, múlt, jelen, jövő...
Nekem bejött, főleg, hogy fent az összes rész(MAX-on), lehet darálni.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz pècsimunkás #80408 üzenetére
Van magyar hang is, és nem is olyan rossz.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
arcitec
addikt
A diplomata hát ennél még az Oxfordi gyilkosságok, Miss Marple, Murdoch nyomozó rejtélyei min mind ezerrel jobb. Az a sok hablaty, blabla minden különösebb értelem nélkül, pláne a későbbiekre is nézve. nem is értem, hogy lehet egy ilyet összehozni.
De hát nem vagyunk egyformák ...
Csak azért írtam ezt, mielőtt még hozzám hasonló bele kezdene ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
k-adi
nagyúr
Ne mondj semmit!
Say Nothing (2024)Sorozat egy újabb értelmetlen öldöklésről. Az íreknek is megvolt a maguk harca, a sorozat 2 IRA tag szemszögéből mutatja be az eseményeket. Az évad egész jól indul, a közepén viszont elfogy az erő és onnantól szenvedéssé válik az amúgy addig egész jól felépített sorozat... kár érte, mert még a színészkedés is elég korrekt. Mondjuk felirat nélkül neki se álljatok, mert még mindig nem tudnak érthetően artikulálni
-
Laraxior
titán
Na, elég kellemes meglepetés lett ez a Sakál napja sorozat.
Délutan kezdtem, le is ment mind a 10 rész
Mr. Forsythnak nem kell szégyenkeznie.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
vond
MODERÁTOR
-
volandy
senior tag
BUÉK mindenkinek!
The Event(2010,dráma,akció,misztikus,scifi)
Ismét belefutottam (#50685volandy) és megint nagyon dühös vagyok, amiért csak egy évadot adtak neki.A sorozatban volt minden.
Először egy időutazós thrillernek tűnt, de utána már titkos biológiai kísérletek ütötték fel a fejüket.
Az egyik legerősebb indulású sorozat volt szerintem. Sajna, hogy az amik nem értették ezért hamar megbukott.Ha ez nem jó sorozat, akkor melyik a jó?
De mindegy,hagyjuk.
Ilyenkor legalább egy lezáró rész igazán összedobhatnának.
A története misztikus és sok rejtéllyel teli, izgalmas, agyalós és kiszámíthatatlan. Nagyon pörgős és fordulatos, átívelős.
Már az első rész megvett kilóra ismét. Nem volt a szokásos, hogy, áááá ezt már láttam, hagyjuk szitu!Ritka szerintem, ami ennyire etetni tudja magát!
A története nagyon érdekesen volt felépítve és sok újdonság is volt benne. A szereplők is jók voltak szerintem.
Sőt! Hal Holbrook,Scott Patterson,Jason Ritter,Zeljko Ivanek,Laura Ines, Clifton Collins,Lisa Vidal.
Taylor Cole pedig szerintem egy jó szinész és egy nagyon dekoratív nő![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla