Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm szépen, akkor igazából mindegy is már, hogy hogy van nézve.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Követem igen.
Előbb nézzem meg az 5. évad Boyst, és utána a GenV-t? -
gboszi
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Bakker gondolatolvasók vagytok. Mondom feljövök Annyit kérdezni csak hogy mennyire indokolt előbb a genV 2. Évad az új Boys előtt…
mondom kicsit visszaolvasok ne legyen balhé
Akkor van rá utalás? Essünk előbb túl rajta? -
-
-
Pitterix
őstag
Egy rendkívül jól sikerült krimi sorozat, nyomozással, saját tragédiákkal, függőséggel, belső és külső démonokkal, sorozatgyilkolászással.
Ami picit zavaró volt számomra, a sok vágási hiba, Harry orrán a tapasz változása-ugrálása. De, ez az én hülyeségem.
Jöhet a folytatás. -
Cs1csó
titán
Az új animációs Stranger Things sorozatot jól lehúzták, az IMDB-n 5,1-en áll de egy torrentoldalon még lehet egy korábbi eredmény látható csak 4,2!
-
negyven2
nagyúr
For All Mankind spin-off
Május 29 | Apple TV
-
Father Ted
Hát ez egy világbajnok ír-angol humor.
Régen röhögtem ennyit. -
HUTCHDB
nagyúr
Tud valaki ajánlani újabb sorozatot, amely hasonlít (bár ez lehet így hülyeségnek hangzik, de mélységében, fényképezésében, forgatási helyszín, színészi alakításokban hasonló) az Under salt marsh-ra?

-
totron
addikt
[link] Emergência Radioativa
A sztori évtizedek óta betéve tudós volt, végre képernyőre vitték. Van dráma bőven a hasadóanyaggal, szóval csak óvatosan.
-
válasz
arcitec
üzenetére
Szerintem erről van szó:
Chernobyl: Inside the Meltdown -
arcitec
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Khümm ezekből már annyi leledzik, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni ....

Példul : A csernobili katasztrófa , Csernobil - Egy utópia lángokban 1-4 2023 Ez utóbbi egy nagyon jó elkészített doku sorozat.
Ez sem volt kutya, ez mint filmsorozat: Csernobil 1-5 2019
De várjuk a mostaniról a véleményeket .....
U.I: Most nézem ez amit írtok : A NatGeón jelenleg futó Csernobil: Egy katasztrófa krónikája (Chernobyl: The Lost Tapes) egy 2022-ben bemutatott dokumentumfilm. -
negyven2
nagyúr
Július 3 | Apple TV
-
Bad Pritt
félisten
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Na cool, akkor összevárom a részeket és dara lesz.
-
Bad Pritt
félisten
NatGeo most induló Csernobil sorozata remélem hamar felkerül Disney-re, baromi jónak tűnik így előzetesen.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Én már mindig megvárom egybe az évadokat... van így is mit nézni.. tele a backlog...
főleg 20 perces sorozatoknál duplán szenvedés a hetente várakozás.. mégha csak 40-50 perces lenne, de 20 perc mire elkezdődik már vége is és akkor várni 1 hetet? na, persze... -
Ellia
addikt
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ezzel azért lehetne vitatkozni. Vannak bugyuta részek az animációs sorozatokban, de sok más szál is ami túlmutat a gyerekmese kategórián.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Ezek a bábfilm-szerű SW sorozatok sosem nekünk szóltak, hanem gyerekeknek.
-
markknight
nagyúr
Ez a Maul ötödik rész is érdekes. Nem értem ilyen filler szrokat már bocsánat, miért csinálnak. Annak sem látom sok értelmét, hogy heti két rész jön és egy rész 20 perc.. Akkor miért nem 40 perc egy rész? Gondolom ki van excelben számolva, hogy az embereknek tovább tart az előfizetés, ha jobban szabdalják részekre ezeket a cumókat, mintha 1 órás tartalmakat gyártanának, mert lelkileg 2 rész belefér, de 3 már sok bizonyos embereknek. Röhej, de tényleg.
-
gyuromoj
veterán
From 4x1
Jo kezdés és meg jobb csavar a végére.
-
KROK640
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hát... mondjuk ha az ezt törrtén a korábbi részekben összefoglalót megnézted az elején, akkor tényleg működhet onnan is

Lehet, hogy nekem azért tűnt már jónak, mert miután majdnem elkaszáltam annyira nem történt semmi lényeges, a 6-7-8-as rész hatalmasat ütött. Michael Peña-t valahogy én sem tudtam komolyan venni. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
All Her Fault (2025)
Megfogadtam a tanácsod, a 6. résznél kapcsolódtam be, és bőven elegendő volt, sőt. A vége felé tényleg jönnek a csavarok, de az egész sorozat egy gyenge közepesnek érződött, még a csavarokkal együtt is. Nekem nagyon nem jött be Sarah Snook színészkedése, Michael Peña-t meg egyszerűen nem tudom komolyan venni.
-
Tehran S03
Kemény, hogy ilyen jól tudják tartani az iramot az évadok!
-
AD4MINATOR
nagyúr
Balhé
Beef (2023)
season 2 finaleEleinte nem is tudtam mit várjak ettől az évadtól, eléggé furcsán indul és kicsit zavarosan is néha, elsőre még nem áll össze miből is lesz a konfliktus pár epizód azért kell neki, mert az alap dráma viszonylag hamar megoldódik és aztán a semmiből előhúznak egy újabb és újabb és aztán egy újabb csavart, és csak pislog a néző, hogy mivan
nagyon meglepett az évad, mert totál máshová futott ki, mint amire számítottam eleinte, így végig fenntartotta a figyelmem - de ezen nyilván sokat segített a profi fényképezés és a jó cast is, Oscar Isaac és Carey Mulligan, illetve Charles Melton és a legnagyobb meglepetés (nekem legalábbis) Cailee Spaeny, milyen jól alakított! Összességébe véve az első évad jobban tetszett, de ez se volt rossz, sőt, csak másik megközelítést kaptunk a témáról. -
KROK640
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Az a durva, hogy pont ott hagytad abba, ahol kezdett jó lenni
A hatadoik rész és a családi balhé résztől jó pont, addig viszont egyetértek veled.
A negyedik rész előtt mai napig WTF? fejjel állok, hogy mi a francnak kellett egy teljes részt egy teljesen lényegtelen szálra elpocsékolni? Mindenesetre ha bármikor újranézném (majd egyszer nagyon-nagyon soká mire sokmindent elfelejtek) nem szabad elfelejtenem, hogy azt a részt ki kell hagyni. -
totron
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Szenvedtem vele, mint a téli paradicsommal random helyeken képes rendkívül rossz ízt produkálni, mintha beoltották volna döggel, de csak itt-ott, lokálisan. Kapott több esélyt a sorozat, majd a családi balhé után valamivel fogyott el a türelem. Volt arrafelé egy olyan botrányos gagyiság, hogy végleg leköszönt a képernyőről. Nem tudom már mi volt az. A megnézett, befogadott részek is felemásak voltak. A balhé jó volt, meglepett. Egy jobb fajta long take élményével leszel több vele, de legalább annyira hozzájárul a jóságához a váratlan kirobbanása is. Úgyhogy szerintem az az együttállás ott csak véletlenül sikerült.
És nem tudnák megismételni. A több, túl nagy lejtmenet adta meg az összbenyomást. Ekkora amplitúdók nem lehetnek egyszerűen egy rendezésen és színészgárdán belül. Hogy kerül a képbe a jó, ha annyi a kínosan tévésbe és tehetségtelenbe hajló elem? Nem lehetett volna akkor már az egész repülőgépet feketedoboz-anyagból csinálni, kérem? -
Rigormortiis
veterán
Nem jön be ez az új irány az Euphoria-ban.
-
KROK640
nagyúr
All Her Fault - 2025
Leírás :
Marissa Irvine (Sarah Snook) megérkezik a Crescent Hollow Road 1800-as szám alá, hogy hazavigye kisfiát, Milót, aki új iskolájában megismert barátjánál vendégeskedik. Ám legnagyobb megdöbbenésére az ajtót nyitó nő nem a vendéglátó anyuka. Még csak nem is a bébiszitter. És Milo nincs ott. Ezzel pedig kezdetét veszi minden szülő legnagyobb rémálma. Andrea Mara bestseller regényének adaptációja, az All Her Fault rémisztő nyitójelenete után az események láncolata felszínre hozza egy közösség legmélyebb titkait.Vélemény :
Eleinte jól indul, aztán vontatott lett. A negyedik részt konkrétan átvészeltem, kezdett nagyon unalomba fulladni, a rendőr beteg gyerekének szála ki lett dolgozva, aztán később nulla jelentősége volt, elpocsékoltak egy részt. Akkor majdnem elkaszáltam, de megérte maradni!
A hatodik résztől jött az igazi mind blowing! Egyre inkább kiderülnek dolgok, mindenkiről, egyre bonyolultabb mégis érthetőbb, ki miért teszi azt amit tesz, és ki miért van ott.
Külön érdekesség, hogyha valaki megnézi a hetedik részt majd utána elkezdi nézni az elsőtől, akkor is értelmes a történet, csak egy sima lineáris story egy csavarral a végén. Még ha epizód sorrendbe nézi am ember, akkor a hatodik résztől kezdve csak kapkodja a fejét az ember. A fényképezés, a kamera szögek, a totálok, Chichago tómenti lakónegyede Wilamette, mind nagyon szuperül van ábrázolva, ahogy a felső középosztálybeli családok is, és velük szemben kontrasztosan a jóval szegényebbek. A színészek is nagyon jók, meg rengeteg apró részlet a helyén van. Kár, hogy a közepén nagyon leül, illetve az a kevés dolog amit nem az időhúzásban hanem a lényeges cselekményben kapunk az még akkor úgysem értelmezhető.
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom aki szereti a fordulatos drámákat, friss szép köntösbe csomagolva.
Egyébként szép kerek lezárt történet, második évadnak maximum teljesen más szereplőkkel máshol lenne értelme.8/10
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szvsz. első öt évad tökéletes, 6-7 nézhető, utána olyan lejtmenet, ami a GoT-ot idézi, a korai évadok abszurd humorának a morzsája sem maradt. Szereplőgárda is cserélődött, témák is idomultak az aktuális trendekhez, egyszóval gagyi lett.
-
Szuper volt ez a Pitt évad.
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nyeltem az epizódokat mint kacsa a nokedlit! Ne aggódj! Valami elképesztő HULLÁMVASÚT: az egyik szülő alkoholista a másik pedig bipoláris, és van mennyi is, talán 6 gyerek. Őrület.
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Shameless EXTRA klasszis. Szinte mondhatom, hogy ő a főszereplő. Nyilván a fő karakter az apjuk, de mégis főleg az elején én úgy éreztem, hogy gyakorlatilag az ő karaktere próbálja összetartani a családot.
kb. 10 évados, és akkor kezdtem darálni a sorozatot amikor az utolsó ment, és gyakorlatilag az utolsó részeket szinte valós időben néztem ahogy volt a premier.
Az is érdeke volt, hogy a 2010-es évek elején kezdődik a sorozat és az utolsó évadoknál már a COVID is befigyelt a cselekményben.Az meg csak hab a tortán, hogy Emmy Rossum durván jó nő, még akkor is amikor nulla sminkkel béna ruhában stb.
Már a "Holnapután" c. filmben oda meg vissza voltam érte. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A zsúfolt szoba
The Crowded Room (2023)Totál egyetértek amit írtál, így sokat nem tennék hozzá.
Kétkedve álltam neki, mert nem hittem volna, hogy Tom Holland le tud hozni komplex karaktert, de sikerült neki. Igaz, a sorozat első 4-5 epizódja nem az igazi, csapongónak hathat akár, de a fordulat után sok minden értelmet nyer utólag és onnantól kezdve duplán rájátszik a témára a sorozat, ami a színész jól át is ad.
Amanda Seyfried szintén egy jó cast volt, mint másik lead, jó ötlet volt főszerepbe hozni Tom mellé... de aki igazán meglepett, többször is, az Emmy Rossum volt. Sajnos még mindig nem jutottam el odáig, hogy megnézzem a Shameless-t, amiben szerepel, de úgy tudom ott is jól alakított.A történetről nehéz írni spoiler nélkül, sőt alig lehet, a könyv (The Minds of Billy Milligan) ami az alapját adja, szintén elspoilerezi a csavart, így ha valakit érdekel a sorozat, előtte ne guglizzon rá a könyvre.
-
-
OFF azoknak akit érdekel (angolul beszél nem norvégül)
Tobias Santelmann Interview on Jo Nesbø’s Detective Hole -
AD4MINATOR
nagyúr
-
-FreaK-
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ha befejeztük a Studio-t, ez jön, szerettük nagyon az első két évadot. Lehet rosszul értem, ugye nem kasztálták el a 3. Évad után?
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Direkt terápia
Shrinking (2023)
season 3 finaleJó és jó és jó. Ugyanazt írhatnám mint előző évadra, ez továbbra is jó és méltó lezárást kapott. Remek párbeszédek, odaszúrkálódások, oltogatások és poénok megvannak most is, a színészi játék rendben, a történet érdekes marad végig és a hangulat se ingadozó de mégis van kellő dráma minden részben.
A pszicho témák jók és jól vannak bemutatva, minden "oktató" jellegű terméket csak támogatni lehet ebben a témában, legyen az film, sorozat vagy bármilyen más műfajú alkotás - így erre is azt ösztönözni tudom a nézőket, hogy adjanak neki esélyt.
Minőségi, jó 3 évad volt. -
HoTaZo
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Á, én nem akarok úgy nézni egy sorozatot, hogy közben lejöjjön a háttér információ. Mint már írtam elsősorban a szerep alakítása, a színész munkája lényeges, hogy mennyire hiszem el, hogy ő az ott, akkor és nem egy szerepet játszó színész. Aztán épül köré a történet, csavarok, ha vannak. Nem fogom előre kitalálni, hogy mi lesz a következő vagy későbbi lépés, megoldás. Olyan, mint a bűvésztrükkök, ha előre tudod, hogy mit, s főleg hogyan csinálja, nem a "varázslatot", az előadást élvezed, legfeljebb, miként sikerül a trükköt kiviteleznie. Véleményem szerint.
De talán, már körbejártuk a témát.
-
arcitec
addikt
Ballard sajnos ebben már túl sok a locsi-fecsi, így nem köt le, nem lesz érdekes, kár is volt érte. Egy Bosch után nehéz is lett volna.
MegjelenikHarry Bosch is, de arra a kis időre itt nem tud segíteni a filmen. 
-
gyuromoj
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Linux kezdőknek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest