Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Molydeus #105239 üzenetére
Értek, hogy szoftveres. De ezen nem tudnak fejleszteni?
Igen. G910 Makro sora is hiányzik, meg a csuklótámasz is. G15 volt előtte. Azt is imádtam. (igaz megvan még, s az meg hibátlan, nincs benne dupla katt vagy kihagyás).Valkűr.
Igen. Végigpróbáltam mindegyik szoftvert. Mind azt írja, hogy csatlakoztassam a billt. Tehát hardveresen érzékeli, hogy nem ahhoz a szoftverhez tartozó bill van bedugva. Azokat nem ismerem, amiket írtál. Lenne erre másik program, amivel lehetne konfigurálni? -
Valkűr
addikt
válasz
Bajgunar #105238 üzenetére
Biztos pontosan ugyan annak a típusnak a szoftverét szedted le hozza? Mert előfordul hogy megy masikkal is csak hibát produkál…
érdekes amúgy mert sem az Aula sem a Leobog szoftverével nem volt gondom, sőt mindkettőnél a vilagitás külön gombokra is programozható, a makró ugyszintén.
-
eagleberg
tag
válasz
eagleberg #105199 üzenetére
A történet folytatódik. Ezt az üzenetet kaptam most a Keychron-tól. További fejleményeket már nem fogok közvetíteni, csak ezt az egyet szerettem volna még megosztani.
Szia! Jó hír! Weboldalunk hamarosan újraindítja a rendelési lehetőséget a magyarországi vásárlók számára. Amint a rendelési rendszer normalizálódik, azonnal értesítjük. Köszönjük türelmét, és ha addig is kérdése van, forduljon bizalommal. Üdvözlettel, Keychron csapat
-
Molydeus
őstag
válasz
Bajgunar #105238 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos ez ilyen szoftveres problémák a kategória velejárói.
Amikor szóba kerülnek ezek az új, nyomott áron megjelenő brandek, rendszerint valaki felvállalja a népszerűtlen szerepet és felveti a szoftver, support, garancia, stb. kérdéseket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mind alulteljesít ezen a téren, de valahol meg fog mutatkozni az alacsony ár. Pl. a Kínából érkező (re)brandelt OEM termékeknél néha annak is örülni kell, ha tudnak angolul.Szokta panasz érni a neves gyártók saját szoftvereit is, nem is ok nélkül, de pár évvel ezelőtti tapasztalataim szerint a pl. CM MasterPlus vagy a GMMK saját setup felületei sokkal gördülékenyebben mentek, de még a Redragonra sem hallottunk folyamatos panaszáradatot, pedig ők tényleg a belépő szint volt.
Másrészt nem véletlenül hangoztatjuk a QMK/VIA képesség előnyeit. Ott se a remapping se a makrózás nem, hogy nem probléma, de a legszimplább alapfunkciók.
A 910-nek a makrooszlopa hiányzik?
M.
-
Bajgunar
senior tag
Maga a bill nem rossz. Ennyi pénzért. Megéri.
De az, h a szoftvere full nem az, amit látsz a többikről videón. Ez érthetetlen.
Aztán értem, h világítás is Fn. De nemkem pl nem kell. De kell prntsc, ins, del gomb, meg numok is. Akkor miért nem rakhatom oda, ahova szeretném, s miért fix világítás van rájuk makrózva? Persze Makrózható gombok, ahogy hirdeti. De az h csak a wsad,123,enter,shift,ctrl. PFf. Ez király. Tényleg csak erre makrozható bármi? Kibasza's.
Az meg h felugrik ablaka minden indításnál. S külön pl ccleaner-el ki kell lőni. Vicc. Miért? Miért nem elég neki jobb alul az óra mellett betöltődnie? Aztan utólag meg nem kapcsolhati ki szoftverben? Pff.
Nem töröltem. Csak újratelepítettem, de kivettem pipát. Ugyanúgy előugrott ablak induláskor. Lehet megpróbálom uninstall, s úgy. De már nincs kedvem szórakozni vele.
G910-ből van 3 is. De mind hal be. Dupla katt, nem katt. Idegesítő. 2-t már szinte full átgonboztam. 3 szett kupakot is vettem. Azok meg tördelődnek. Aztán esik ki.
Elengedtem logi szálat. Pedig nagyon jól kézre állt. Szerettem makróját, progiját, a csuklótamasz részt.
De nincs semmi, ami hasonlítana rá. Cherry key-es. Na meg nem 90k-es kategória.
Írtam supportnak. Várom választ.
Euronics-ban vettem. Nemtom meddig lehet visszavinni, ha mégse kell.? -
ViZion
félisten
válasz
Bajgunar #105234 üzenetére
hmmm... szoftverileg az Ajazz is ezt csinálta, nem lepődnék meg, ha ugyan az lenne a lelke mélyén. Szerencsére nem volt szükségem a progira, ill. mivel billencs memó nem volt, így nem volt érdemes állítgatni.
Kár, nagyon promózták ezeket és árban nem rosszak, bár a kialakítás a többségnél nekem nem jön be. -
dbius
veterán
válasz
Bajgunar #105234 üzenetére
Sok minden nincs sajnos a gyártó honlapján és a felhasználói útmutatóban sem.
Mindössze annyi, hogy ezek az M. feliratú billentyűk másodlagos funkcióként a világítást állítják valamilyen módon, illetve részletesebb beállításért, valamint a billentyűk újrakiosztásához telepítsd fel a billentyűzet szoftverét.
Ha a szoftver beállításaiban sem találsz ezzel kapcsolatos lehetőséget, akkor ez vagy ennyit tud, vagy próbáld megkérdezni közvetlen a gyártótól emailben, hogy van-e erre lehetőség egyáltalán.
Többet sajnos nem nagyon lehet így ismeretlenül mondani a termékről. Esetleg youtube videókat kereshetsz, hátha ott találsz valami érdemlegeset még.
-
Bajgunar
senior tag
Üdv. Vettem egy Avax FS01-et. Ins, Del, Home... gombok alatt ott van, hogy M1, M2, M3... stb. Ez nem a Makro 1, Makro 2... -t jelöli? Hogy tudok ehhez hozzáadni makro-t, hogy megmaradjon Ins, Del, Home.... funkciói? Mert ha hozzáadom megszűnnek Ins, del, funkciók. Fn-el az Ins, Del meg a világításokat variálja. De az meg nem érdekel. Nem lehet ehhez hozzáadni makro-t csak pl felette PrtsC, Scrlk... -gombkra?? Ne már.... Akkor mit jelöl az M1, M2.... felirat? Vagy hogy lehet ezt megoldani?
Annyira ócska a szoftvere, hogy az vicc. Az összes többi, drágább változat megkapta az újabb szoftver skint, sokkal több beállítási lehetőségeket, egyszerűbb makrózás, miegymás. stb. Ez meg egy kezdetlegest. De persze erről sehol se kép, se info, semmi. De a bemutató videók is tök mást mutatnak. Telepítéskor be lehet pipálni, h ne induljon automatikusan a programja, mégis megnyílik. De szoftveren belül már nem lehet állítani auto indulást, ablak felugrást. Erre le kell tiltani win-ban, mert minden gépinduláskor felugrik a program. Vicc.
Nem rossz bill. De ezekben baromira csalódtam.
Valaki estleg tud erre vmi megoldást?
(bocs, h ide írtam, de csak itt lett még megemlítve az Avax, mint billentyűzet.) -
válasz
micafighter #105229 üzenetére
Értelemszerűen anyagra gondoltam.
-----------------------------------------------------------------
(#105228) dqdb: Az UHMW-PE egértalpnak jó üvegre, az akrilt azt kihagyom, mert csak nagyon vastagon ér valamit és úgy is rigid, a titánt meg kipróbálnám. Clicky buildhez lehet, hogy jó lenne. Elvileg itt megcsinálják.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #105226 üzenetére
A GDCTechnél van copper, de az talán a legdrágább opció.
Egy ideig gondolkodtam rajta, hogy a poén kedvéért kellene egy a Neo60Cu-hoz meg hozzá egy SA Copper (akkor még lehetett kapni), de az áruk kijózanítóan hatott.*
Meg persze az tényleg nem az a billentyűzet, amiben cserélgetném a belsőket...*. most is lenne hozzá agyament választás a Viking kupakokkal....
M.
-
-
-
Molydeus
őstag
válasz
fahrii #105223 üzenetére
Igen, de ez egy nagyon kis szelete a korábbi kínálatnak.
A másik, hogy nagy összegben nem fogadnék arra, hogy a lemokey szállításokat nem fogják rövid úton ugyanígy elvágni.Itt leginkább azok járnak rosszul, akik - ahogy Throme is írta - valami mást szeretnének.
Konkrét példaként említeném, hogy a Keychron kupakkészletei lefedettségben kihívásokkal küzdenek. Azok az esetek, amikor a magyar mellett létezett egy jobb lefedettségű angol verzió, így kombinálással elérhető volt néhány nem szokványos kiosztás is, mostantól a simán drágából az irreálisan drága kategóriába kerülnek át.
Az is biztos, hogy igen keveseknek érni majd meg egy acoustic kit vagy egy plate rendelés EU-n belülről.
Az sem tiszta, hogy az eddig mailben történő PCB rendelés működik-e majd az EU-s vendorokon keresztül, hiszen hiába leveleztem a francia supporttal, fizetni a keychron.com-on kellett.
A switchek szvsz a legkisebb gond, abból hatalmas a kínálat rajtuk kívül is.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #105222 üzenetére
Arra én is.
A rugalmas, puha műanyagok közül eddig a PP kedvenc a megfelelő helyekre, a POM tökéletes mindenes ezen a vonalon, a PC-vel viszont nem tudtam megbarátkozni. Nylont lenne jó még kipróbálni, de azt a legkörülményesebb beszerezni.Nem tudom, hogy változott-e valami, vagy csak a GDCTech-es kapcsolattartó nézett be valamit, mindenesetre megkérdezte, hogy milyen színű PP-t szeretnék, fehéret vagy feketét. Eddig volt ez a félig áttetsző "fehér", lehet, hogy a fehér alatt ugyanezt érti, de a próba kedvéért megírtam, hogy feketét.
M.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
EzertKarVolt #105215 üzenetére
Véget ért egy időszak, ennyi történt.
Afterékat ezért sem keverném bele, mert ha ők nem járják ki, akkor nyoma sem lenne a magyar feliratos kínálatnak, ami azért lássuk be, messze a legtöbbet keresett/ajánlott/ választott téma errefelé is. Pár kupakkészlet esetén a kezdeti időszakot leszámítva, a gyártói webshopból ezek nem voltak elérhetők korábban sem.
A kiegészítő termékek forgalmazására pedig az a legegyszerűbb módszer, ha jelzitek feléjük az igényt és ha valóban mérhető kereslet mutatkozik, be is fogják hozni őket.Mondanám, hogy részünkről a következő kérdés az lesz, hogy a 160€-os kategóriában biztos, hogy Keychront fogunk venni/ajánlani, de szerintem - ha nem feltétel az RGB és a magyar felirat - ez már most sincs így.
M.
-
dbius
veterán
válasz
HThomas #105214 üzenetére
Köszönöm, nálam is pont így működik és így is használom (rgb brightness nulla, solid color egyébként) így van caps lock visszajelzés. Erre értettem a félmegoldást korábban, de együtt tudok élni vele.
#105218 Köszi a pontosítást, az még rosszabb, mint az alu, de a lényegen Nem változtat, ment a levesbe.
-
-
Ispy
veterán
válasz
Én azt vettem észre, hogy a németek inkább a német áfás árat rakják ki, ami valami 22% és így csak picit megy fejjebb az összeg.
A keychron meg csak simán rájött, hogy felesleges neki postázni worldwide, amikor van egy rakás lokális vendor az euban, kvázi konkurenciát csinál a saját értékesítési láncának. Vagy más eus országokat enged kiválasztani vajon? Vagy csak mi lettünk száműzve.
-
eagleberg
tag
válasz
Értem én, csak hát a gyerek szájábú a billentyűzetet is...
-
EzertKarVolt
lelkes újonc
válasz
Bár ez biztos hízelgő feltételezés az After Hours számára ez, de azért az mégis nehezen hihető, hogy egy ilyen marginális piac még marginálisabb piaci szereplője megmondja a gyátónak, hogy hova szállíthat, ő pedig kivételt tesz CSAK vele.
Ez a valóságban nem így működik, nem a kutya farka szőre végén élő bolha csóválja a kutyát.
TLDR: A keychron árazási stratégiája és a 27%os magyar ÁFA a ludas.
Long story: A nemzetközi kiskereskedelem árazási stratégiája nem triviális - sőt. Vannak gyártók, akik nettó árakat raknak ki, és csak a szállítási cím megadása után adnak végső árat (pl: bambulab), és vannak, akik rákényszerítenek, hogy regionális shopban vásárolj, és ott helyi árazással tudod megvenni a terméket, ahol a teljes hely landed cost (vám/áfa/egyéb járulékos költségek) alapján áraznak be minden egyes tételt.
A keychron a .com-os oldal esetén ezzel szemben a 'lenyelem a landed cost-ot' stratégiát választotta (ez a leggyakrabban alkalmazott ebben a szegmensben, mivel pofon egyszerű egy ilyen méretű termékportfóliiónál) azaz egyazon ár vonatkozott a keychron.com-ról történő rendelésekre akkor is, ha magyarországon rendeltél, ahol 27% a vám/áfa a billencsekre, és akkor is, ha kanadába rendelted, ahol 5%. Így a vevő mindkét esetben 99 dollár + szállítást fizet, csak az a difi, hogy a Keychron mennyit keres rajta. Ez egyszerű és jól működik, egészen addig, amíg 25-40%-os akciókat nem kezdesz futtatni, ahol már simán belecsúszhatsz abba, hogy ha egy kanadai ügyfél veszi meg, akkor még mindig van rajta minimális haszon, de ha magyar, akkor bukó az üzlet.
Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megoldani (ahogy tette a Keychron is egy ideig), hogy belősz egy viszonylag magas, termékenként felszámolt szállítási költséget az adott országra (ami az átlagos termékérték áfáját legalább részben fedezi) - azonban ez azt eredményezi, hogy 20 dolláros csuklótámaszt senki nem fogja venni 35 dolcsis szállítással, ellenben a Q6 Max szériát mindenki tőled rendeli, amin megint csak buksz, mert drága terméken sok a vám/áfa. Mikor rájössz, hogy eszköz sem működik, akkor marad az, hogy átalakítod az árazási stratégiádat, vagy lezárod a csapot, ahol elfolyik a pénz.
Ha jól megnézed a német shoppot, az úgy van felkonfigurálva, hogy NETTÓ árat mutat, és az országspecifikus áfát csak utólag teszi rá a szállítással együtt - így kiszállításnál döbbensz majd rá, hogy a 113 eurós billencs végül majd szemkönnyeztetős 160-ba kerül. Ez pedig rögtön tökéletes szemléltetése is annak, hogy miért nem ezt a stratégiát alkalmazza a Keychron a .com-os oldalon. -
válasz
dbius #105195 üzenetére
Feldobtam reggel a vial fw-t és nálam is ugyanez van, az indikátorok nem mennek, ha a billentyűzeten leveszem a világítást.
Viszont az alábbi trükk müködik, ha egyébként nem használod az RGB-t: a Lighting tabon az RGB brightness-t vedd le nullára (illetve az Effectet én Solid Colorra tettem, hogy addig se kapjak idegbajt...). Ilyenkor nem lesz világítás a gombokon, de az indikátor világítani fog, ha lenyomod a Caps Lockot.
A fenti nálam úgy működik, hogy a rgb_matrix_indicators_advanced_user kód ott van a vial keymap.c-ben. Userspace esetén én átmásoltam a firmware repóból a vial keymap-et a saját userspace repómba. Így utólag nem vagyok benne biztos, hogy ez a Caps Lock-hoz kell, csak ugye nálam még ott van a két kivilágított Fn indikátor is, és így legalább azok is működnek.
-
Throme
veterán
válasz
"Szeretjük az After Hours-t,"
Szerettem volna, ha kapható náluk az ami kell (semmi extra, keychron kupak és kapcsoló ), de nincs és nem tegnap fogytak el a dolgok.
1 biil-t rendeltem tőlük, a másodikat már a gyártó oldaláról. Aztán jöttek itt a "támogassuk az itthoni kereskedőket" felhívással...
... itt be is zárult a kör.
Mind1 nekem már megvan az ami kellett.Aztán van más márka is a világon...
-
micafighter
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #105207 üzenetére
Akkor annyi. Viszont akkor kíváncsi vagyok, az aliepxress storejuk szállít-e még Mo.-ra.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
micafighter #105205 üzenetére
We can't ship to APO, DPO addresses, and PO box. We don't ship to forwarding addresses.
Shipping Policy – Keychronegy próbát azért megérne.
-
válasz
micafighter #105205 üzenetére
Nem néztem most utána, de ennyivel drágább lenne a .de-s ár a .com-hoz képest?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Úgy látom németbe még szállítának keychron.com-ról, egy csomagtovábbító németből kb 15 EUR-t tenne még rá pluszban árra. A keychron.com nem tudom hogy számol áfával, de németben ugye 19% az áfa, és ha rendelsz valamit EU-n belül, akkor célország áfáját fizeted általában a boltban, így kb 150 EURos rendelésnél az áfakülönbözetből ki is jöhet a 15 EUR szállítási költség.
-
eagleberg
tag
válasz
eagleberg #105159 üzenetére
Jól látod.
Most jött meg a válasz a Keychrontól:
"We are sorry that we are currently unable to ship to Hungary.
However, you may check with our local distributor near your place for our product availability: https://www.keychron.com/pages/where-to-buy"
Úgy tűnik, hivatalosan sem szállítanak már Magyarországra.Szeretjük az After Hours-t, de ezt most lehet, hogy nekik "köszönhetjük"...
Egy csomó mindent akartam még rendelni, de természetesen egyik sem kapható az After Hours-ben — és valószínűleg soha nem is lesz.Elküldtem nekik ezt a válasz.
De úgy néz ki ennyi volt ... másfelé kell nézelődni.Dear Keychron Team,
Thank you for your reply.
I must say, I am very disappointed to hear that you no longer ship to Hungary.
We have been regularly recommending Keychron keyboards and the local distributor, After Hours, in forums like this one: https://prohardver.hu/tema/milyen_billentyuzetet_vegyek/friss.html.
Thanks to these recommendations, many of us have purchased directly from keychron.com as well.
Now, several people have noticed that shipping to Hungary is no longer available.
As I mentioned, we like After Hours, but unfortunately, their product range is quite limited — especially when it comes to accessories, ANSI keyboards with PBT keycaps, and other specific items we are looking for.
I do not know the reason behind this decision, but from what I can see, direct orders are still possible to almost all neighboring and even non-neighboring countries.
Please reconsider this decision — there is definitely a strong interest in your products here in Hungary. -
Jól látom hogy már a keychron.com nem szállít Magyarországra?
-
Köszi a leírást. Pont most akartam rendberakni a dolgokat, mert nálam eddig csak a Q8 volt, de most kezdenek szaporodni a könyvtárak.
Amit nem értek még teljesen, hogy pl a bastardkb-nek van saját firmware és userspace forkja és a saját leírásaikban azokat clone-ozza. Viszont ha ezt csinálom, akkor két userspace mappám lesz, gondolom teljesen feleslegesen. Illetve a firmware esetében, feltételezem, a bastardkb forkból idővel átkerülnek a dolgok a qmk ősbe, majd onnan pl a vial repoba is, vagyis gondolom lehet azokat is használni, csak legfeljebb nem a legfrissebb. Gondolom ez lenne a normális ügymenet, kivéve pl a Keychron wireless playground, ahonnan nem megy vissza semmi a license sajátosságok miatt. De pl ahogy nézem a keychron vial-qmk repoban nincs is wireless playground branch...
Nekem akkor nehézkes a QMK, ha valami új layouttal szórakozom, és folyamatosan pakolgatom a dolgokat. Olyankor kényelmesebb a VIA és a json-ök. Persze ennek az is az eredménye, hogy a jelenleg a Q8-on használt layoutom máig nincs felvéve a keymap.c-be...
#105195 dbius: nincs mit, én is most ismerkedek a témával és ha már itt a Q8 az asztalon...
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #105192 üzenetére
És be kell állítani a qmk config user.qmk_home és user.overlay_dir-t, hogy a megfelelő könyvtárakra mutassanak (firmware és userspace repo könyvtárak).
Ezt a qmk setup parancs megteszi magától az első repónál, és rákérdez, ha további repókat addsz hozzá a különböző gyártók forkjaiból. Én a ~/qmk mappa alatt tárolok mindent, a userspace-es beüzemelés után a qmk_firmware mappát átneveztem defaultra, a qmk_userspace-t userspace-re, a ~/.config/qmk/qmk.ini fájlt is frissítettem, aztán hozzáadtam a többi repót (sorrendben Keychron, Vial, QK/Neo):qmk setup --home ~/qmk/keychron --branch wireless_playground keychron/qmk_firmware
qmk setup --home ~/qmk/vial --branch vial vial-kb/vial-qmk
qmk setup --home ~/qmk/qk lizhenmingdirk/qmk_firmwareA userspace mappában vannak a saját kiosztások és a user mappa a közös dolgokkal, fordítás előtt a ~/.config/qmk/qmk.ini szerkesztésével váltok az adott billentyűzethez szükséges forkra.
Érdekes a Vial a gyakorlatban, mert például az, hogy ott van a billentyűzet a Vial repóban, és az, hogy pár lépéses portolás nélkül lehet fordítani firmware-t, két különböző dolog. Csak az fordul simán, ahol van keymaps/vial mappa. Maga a portolás nem vészes amúgy, pár fájl létrehozása/letöltése.
Az is gyorsan kiderült, hogy az ATmega32u4 nem barátja a Vialnak, egyszerűen túl kevés a hely, a LED-es kísérletezéshez a firmware-t vissza kellett venni 2 layerre és ki kellett kapcsolni egy rakás beépített funkciót, hogy beleférjen bootloaderrel együtt 32kB-ba a végeredmény.
Továbbra is a QMK-ban hiszek a VIA/Vial páros helyett, ha nem csak 2-3 billentyű átprogramozásáról van szó, hanem többről, akkor sokkal kényelmesebbnek és egyszerűbbnek tartom.
-
dbius
veterán
válasz
HThomas #105192 üzenetére
Hát igen, RTFM. Ebben az esetben most a leírást követtem, nem rágtam magam át a qmk doksikon...
Ebből adódóan mondanom sem kell, hogy nem volt beállítva qmk home és user.overlay_dir sem.
De már elengedtem, együtt tudok élni ezzel a szépséghibával, köszönöm szépen, hogy foglalkoztál vele.
-
Blackmate
őstag
Logitech K375s és M720 Triathlon-nak keresem az utódjád az alábbi szempontok szerint:
- magyar kiosztás
- 3 eszköz kezelése
- ne az egér alján legyen az eszközváltó gomb.Irodai munkára kell, nem játékra. Készít más gyártó is multi-device-okat?
-
válasz
dbius #105191 üzenetére
Kellene mennie... de ha nem, akkor a firmware forrás vagy userspace repo könyvtár váltásánál kell a clone után egy checkout a megfelelő branchre és egy qmk git-submodule. A userspace repoban elég a clone.
És be kell állítani a qmk config user.qmk_home és user.overlay_dir-t, hogy a megfelelő könyvtárakra mutassanak (firmware és userspace repo könyvtárak). Aztán felvenni a userspace könyvtárba a keymapet és mehet a fordítás. -
válasz
csimbi82 #105187 üzenetére
Szerintem ajánlott és jó vétel, de azért érdemes lehet futni egy kört konkrétabb igényekkel, hátha ajánlanak jobbat.
#105188 dbius: hm, nekem a charybdisnél nem is kellett qmk setup. De majd akarok én is egy vial kört futni a combo-k miatt, ha nem lesz sűrű a jövő hét, megnézem a Q8-cal, hátha...
-
Ispy
veterán
A következő teszt alany nálam a hmx xinhai kapcsoló lett, csak a szokásos, feszes kapcsolás, konzisztens hang, viszont ez bár clacky még mindig, de inkább mélyebb profil, nem olyan éles a clack és nem ilyen hangos, mondhatni egy halkabb, muted clacky. Mivel csak 45g és 62.5g verzió van, ami pont nem jó, mert nálam az 55g a sweet spot, ezért a 62.5g-os verziót vettem, ami hát szörprize, nehéz. Mondjuk én kedvelem a nehéz kapcsolókat, érzetre nagyon hasonló, mint a raw zero, csak hiányzik az extra lassulás, nyúlás belőle, lehet majd egy rúgócserét megejtek rajta, ha már nagyon unatkozok. A 45-öt nem mertem bevállalni, eddig mindig megszívtam ha könnyű volt a kapcsoló, viszont van itthon egy adag 45g-os geon rugó, azt majd belepattintom egy teszt erejéig.
-
válasz
dbius #105183 üzenetére
Én ugye az alap qmk/qmk_firmware repót használtam, nem a keychron/qmk_firmware-t, vagy a vial repót. Ez mindenképp eltérés, ráadásul ez már 3 hónapja volt. Esetleg megpróbálni a keychron vial repóból fordítani egyet?
#105184 csimbi82: az egyetlen baj a V6-tal, hogy egy legális kapudrog... aztán pár hónap és a Q-kat meg a belépő customokat nézegeted majd...
-
csimbi82
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek játékra jó ez a billentyűzet meg úgy általában ?
[link] -
dbius
veterán
válasz
dbius #105182 üzenetére
A keymap.c tartalom különbözőséget nem az egyes layerekre értem, hanem pl. erre. Ez nincs benne Hthomas fájljában.
#include "keychron_common.h"
A rules.mk tartalma is bővebb, pl.:
VPATH += keyboards/keychron/common
SRC += keychron_common.cA config.h-ba én beraktam az egyik korábbi hozzászólásban linkelt redditből származó két sort:
#define DYNAMIC_KEYMAP_MACRO_COUNT 40
#define DYNAMIC_KEYMAP_MACRO_EEPROM_SIZE 6000
-
dbius
veterán
Nagyra értékelem a segítőkészséged és Mthomasnak is köszönöm szépen!
Azonban egyikkel sem akar úgy működni, ahogy én szeretném.
Sem az Mthomas által hivatkozott, sem a most általad írtakkal nem megy, ez utóbbi is lelövi a caps lock ledet, ha kikapcsolom a világítást, sőt ezzel még rosszabb lesz, mert toggle módon nem is lehet kapcsolni ki-be, csak ha a fényerőt növelem és alapból fehér szín lesz minden billentyűn vele.
Egyébként biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, de annyi féle repó van, és mindenütt van valamiféle eltérés.
Ahogy írtam az eredeti hozzászólásban is főként ezt a leírást követtem és az ebben szereplő repókat húztam le a leírás szerint, de ezek különböznek az mthomas repójában is meglévő keymap.c fájl tartalmától, szerintem ezek már újabbak és lehet emiatt nem működik.
Próbáltam másik repóból korábbi fájlokkal, de ott meg elszállt az egész egy csomó errorral. Szerintem ezt most nekem így marad, én nem erőlködöm vele tovább, pedig nem szeretem feladni, de most inkább nem folytatom, nem akarom az eepromot kinyírni a sok írással.
Visszaraktam most az előbb a legelső fordított firmwaret, beállítom megint a layereket, nem kínlódok vele tovább.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dbius #105180 üzenetére
Találtam egy CU80 nyákot, ami hozza a unicorn barf összes árnyalatát, és a Keychronnál leírtakhoz hasonlóan működött rajta a Caps Lock.
Ezt add hozzá a keymap.c fájlhoz:
void keyboard_post_init_user(void) {
rgb_matrix_mode_noeeprom(RGB_MATRIX_SOLID_COLOR);
rgb_matrix_sethsv_noeeprom(HSV_OFF);
}
Ott volt a megoldás a dokumentációban, csak mostanáig nem vettem észre, mert a legutolsó példáig sosem görgettem le ... Amúgy pontosan azt csinálja, mint a félmegoldás, azaz átállítja egyszínűre a világítást és leveszi a fényerőt nullára
-
dbius
veterán
Köszönöm
Nem értem, mert ahogy írtam én is 29-re írtam át a Hthomas által is említett kódsorokban szereplő 5-öt, és elvileg jó helyre is raktam be akkor.
Majd este nekifutok még egyszer, lehet én nem ugyanazt a vial-qmk repót húztam volna le a githubról (abban nem volt alapból vial könyvtár a keymapen belül, csak a default), megnézem, aztán újból jelentkezem.
-
Megnéztem most a Q8 keymap.c-jét nálam, é abban is a 29 van, és a Caps visszajelzés is működik nálam kikapcsolt háttérvilágítással. És persze a kód is ugyanez, vagyis csak a két fn gomb felvillantása van benne, ha aktív a megfelelő layer, de nem gondolnám, hogy az befolyásol bármit.
Szerk: bocs, #105176 dbius erre akart menni. -
RazoR
Topikgazda
-
dqdb
nagyúr
válasz
dbius #105176 üzenetére
Második sor, nulladik oszlop, azaz ez. Nulláról indítva a számolást nekem 29 jön ki, és ez alapján is annyi, és ehhez a fájlhoz kell hozzáadni azt a függvényt.
Ha nem sikerül működésre bírnod, akkor este megpróbálok keresni itthon olyan nyákot, amin RGB matrix stílusú világítás van és a Vial támogatja, aztán megnézem, azzal mi a helyzet. Nem ígérek semmit, mert nem biztos, hogy van ilyenem. A világítás a QMK azon része, amivel szinte semmit sem foglalkoztam, mert lock LED-eken kívül nagyon más nem szokott lenni a billentyűzeteimnél (vagy még az sem), azokat pedig másképpen kell általában kezelni.
-
grizlisandor
veterán
Azt még talán nehezebb volt szétborítani, mint az Akko-t, pedig egyszer csak be kellene fejezni, mert egyszer a pengő rugók miatt a kollégák biztos szólni fognak.
Meg két éve őrzőm Nyunyu által sokat említett foam-ot, azt is be kellene építeni. Az alján lemarnám a bordákat, kapna hangcsökkentő bitumenes lapot, neoprém réteggel.
-
Ispy
veterán
válasz
grizlisandor #105173 üzenetére
Szétpattintós? Mert akkor tényleg szívás....én sem mertem soha szétszedni emiatt a varmilot.
-
dbius
veterán
válasz
HThomas #105167 üzenetére
Ezt megtaláltam, próbáltam is, pont ennyit (és csak ezt, semmi mást) be is illesztettem a hivatkozott keymap.c-be
(.../Users/..../vial-qmk/keyboards/keychron/q8/iso_encoder/keymaps/vial/ útvonalon belülibe) annyi módosítással, hogy az 5-t módosítottam 29-re, mint a config.h-ban szereplő index érték), le is fordult a firmware, de semmi nem változott, ha kikapcsolom a világítást, kikapcsol a caps lock led is.Vagy a 29-es érték nem jó (nem tudom hogy kellene számolgatni, de a keyboard.json-ban lévő rgb matrix layoutban is - 41. sor - a 29. pozícióban szerepel - flags értéke 8), vagy nem tudom mit kellene még csinálnom, hogy bekapcsolva maradjon a caps lock led ha kikapcsolom a háttérvilágítást.
Egyébként ha csak a fényerőt csökkentem nullára, akkor nem kapcsol ki a caps lock led, annak a fényerejét nem csökkenti, de ez nekem csak félmegoldás egyelőre.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #105167 üzenetére
a caps led indexhez asszem van egy define a config.h-ban
Van,CAPS_LOCK_LED_INDEX
néven fut.Ha meg át lett helyezve másik helyre a funkció, akkor a VIA-ban megjeleníthető mátrix, a keymap.c és az info.json alapján kiszámolható a kívánt pozíció (ha téglalap alakú lenne a kiosztás, akkor sokkal egyértelműbb lenne, de így sem vészes).
-
Nekem ugyanez volt a Q8-on, az alábbi a doksiban is szereplő kódrészlet kellett, picit módosítva (a caps led indexhez asszem van egy define a config.h-ban):
bool rgb_matrix_indicators_advanced_user(uint8_t led_min, uint8_t led_max) {
if (host_keyboard_led_state().caps_lock) {
RGB_MATRIX_INDICATOR_SET_COLOR(5, 255, 255, 255); // assuming caps lock is at led #5
} else {
RGB_MATRIX_INDICATOR_SET_COLOR(5, 0, 0, 0);
}
return false;
} -
dqdb
nagyúr
válasz
dbius #105142 üzenetére
És akkor itt jön elő, miért szoktuk páran hangsúlyozni a topikban, hogy mennyire fontos, hogy egy billentyűzet QMK/VIA támogatással jöjjön, de pedig csak licencsértő módon VIA támogatással. Mivel a te billentyűzetedhez van QMK támogatás, így Vial firmware-t is tudtál rá fordítani könnyen.
Ami megváltozott, az a világítás, a caps lock led is kialszik, ha kikapcsolom a világítást (attól függetlenül, ha be van kapcsolva).
Valószínűleg régebbi Keychron QMK forráson alapul a Vialban lévő kód, vagy azt kell áthúzni az aktuális kódbázisból, vagy kijavítani a Caps Lock kezelését forrásszinten.Ha a Bosnyák tér környékén jársz, tudok adni Superlube-ot térkitöltésre.
-
Biga123
addikt
válasz
CriticalHit #105160 üzenetére
“Ha azonban május 5-én megnyerem a K2HE-t”
Hol lehet nyerni? -
Valkűr
addikt
válasz
Throme #105161 üzenetére
"Más szempontok vannak gépelésnél és játéknál szerintem."
Legalábbis szeretnék ezt elhitetni velünk...Én a régi billencsekkel ugyan úgy tudok játszani a mai napig. De valahogy el kell adni a gamereknek a drága gamer csodákat
Én inkább úgy gondolom ami kimondottan játékra van az nem biztos hogy megfelelne munkára, de ami munkára van az használható játékra is. Lásd egereknél 1000 es 8000 polling rate
-
Throme
veterán
válasz
CriticalHit #105160 üzenetére
K-ból van alacsony és normál magasságú (pl K3, K8)
"Ha azonban május 5-én megnyerem a K2HE-t"
Az, hogy neked mi jó a játékokhoz, azt itt nem fogják tudni megmondani. A K2HE egy magas bill. Ehhez pl kelleni fog egy csuklótámasz magasításnak (vagy szeretsz hátra hajtott kézfej tartással billentyűzni).Más szempontok vannak gépelésnél és játéknál szerintem.
-
CriticalHit
addikt
A V sorozat és a K sorozat közti különbség az, hogy a K tagjai alacsony profilúak? Játékra akkor talán optimálisabb lehet.
Ha azonban május 5-én megnyerem a K2HE-t meg is oldódik a dilemma... -
eagleberg
tag
válasz
dbius #105151 üzenetére
Írtam egy üzenetet a Keychron.com-nak, hogy ez csak valami átmeneti hiba-e, vagy mostantól tényleg nem szállítanak Magyarországra. Amint válaszolnak, ide is megírom.
...mert hát valljuk be, az embernek szüksége van a rendszeres utánpótlásra, különben elkezd remegni, és furcsán nézegeti a kosárban maradt keycap szetteket... 😅
-
válasz
norby_42 #105153 üzenetére
Na igen! Ez inkább egy szétrobbantott és összetömörített HU ISO layout maradt. Nem írok már sajnos annyi kódot, hogy számítson a zárójel és az é. A béna HU ISO kombókat meg már túlzottan megszoktam az utóbbi 15 évben
Illetve most AltGr-em nincs, marad a Ctrl+Alt. A home modok mellett mondjuk nem is hiányzik.
A backspace érdekes történet... még a Q8-on tettem fel a nyilak mellé, és annyira bevált, hogy az eredeti helyén nem is használtam, így itt sem küzdöttem érte.
A Space-t viszont megszokásból váltva használom gépelés közben, attól függően, hogy melyik oldalon volt az előtte leütött karakter.
-
Valkűr
addikt
-
RazoR
Topikgazda
válasz
Molydeus #105152 üzenetére
Jelenleg 3 réteg tape mod van a pcb alján, levettem a gyári poron szivacsot róla, mindenféle cuccot kipróbáltam benne amit találtam kis túlzással, a hangja tetszett több verzióval is de sajnos egyikel sem zárt rendesen a ballcach, mindegyik túl vastag volt. Holnap ma még próbálkozom, de szerintem 2mm a max amit elbír így a ház.
Most a tape mod és a PET film van csak benne de így nekem túl magas a hangja, mélyíteni szeretném.
Az SK65-nek az FR4 plate-el és tape moddal a Raw Zerokkal nagyon jó hangja volt.
-
norby_42
aktív tag
válasz
HThomas #105149 üzenetére
Ami nekem fura, hogy a Backspace layer-re került, a 2 space, illetve nekem előre van hozva a {} [] angol kiosztás szerűen, neked gondolom a magyar helyén van Alt-al. És érdekes, hogy az é fő layeren van, azt többet használod?
De pont ez benne a szép, mindenki magára szabja -
Molydeus
őstag
válasz
RazoR #105148 üzenetére
Az eredeti kérdésre egy válasz.
Az EVA egy merevebb sűrűbb anyag, szerintem magára a hangszínre kis hatása van, viszont arra tökéletes, hogy a kongást és a visszhangot elimináld. Általában ezt használom case foam-nak, van belőle 1, 2 és 3mm-es tekercsem is. Alin pár száz Ft egy tekercs, 1, 2 és 3mm vastagot is vettem már.A Poron ezzel szemben egy puhább, rugalmasabb anyag, amit 2mm alatt már elég macerás kezelni, mert elég könnyen szakad. Egy kicsit mélyíti a hangot, időnként kifejezetten emiatt használom, ha a háznak valamiért az általam preferáltnál magasabb hangszínte van. Poron lapat eddig csak billentyűzetes store-okban láttam, úgy emlékszem, mindenhol 3mm vastag volt. Ezeken a helyeken drágábban adják a nem perforált lapokat is, mint amire számítottam, de nem kizárt, hogy csak rossz helyen kerestem eddig.
Viszont mielőtt bármit beleraksz, próbáld ki szivacs nélkül is. Lehet, hogy nincs is rá szükség.
M.
-
eagleberg
tag
Csak én nem találom, vagy most tényleg nem lehet Magyarországot kiválasztani a szállítási címnek a keychron.com-on?
-
válasz
norby_42 #105115 üzenetére
Így néz ki végül a kompakt kiosztás. Idővel még hangolok rajta, bár nagy átalakítást nem tervezek. Használom ezt egy darabig, aztán meglátjuk mennyi idő alatt szokom meg, és milyen lesz később visszatérni a 3x6-ra (ha egyáltalán visszatérek).
Azon gondolkodom még, hogy majd meg kéne próbálni átrakni a shiftet, shifteket a thumb clusterre. Bár az pár dolgot rendesen borítana, és nem tudom mennyi haszna lenne valójában.
-
RazoR
Topikgazda
Kipróbáltam pár dolgot amit találtam melóhelyen (fancoil szűrő, habfólia) hangra jók de sajnos mindegyik túl vastag, 3mm körüliek, feszítik szét a házat. 1,5-2mm vastag valami kellene. Még az armaflexet akarom kipróbálni, az olyan 2mm körül van. Ha az is vastag lesz akkor lehet írok majd...
-
Molydeus
őstag
Maguktól jöttek rá, vagy szóltál nekik miatta?
Amikor rendeltem az enyémet a Wafflingokhoz mindenképpen kellett még clip-in stab és a drótbefogás miatt eleve a WS Stupid volt a favorit, így hozzácsaptam még két dobozt a rendeléshez. A hozzá adott Cherrykkel nem is számoltam a korábbi negatív tapasztalatok miatt, így, amikor láttam, hogy nincs is benne, nem tettem szóvá. Ezek szerint kellett volna.
M.
-
Ispy
veterán
válasz
micafighter #105145 üzenetére
Hát akkor majd meglátjuk mit tud...mind a ketten.
Igen, a space és a backspace a kritikus, nekem az egyik shift alá ment screw in, a többihez találtam anyagot.
Más:
Nem tudom valami van a levegőben, mert állandóan szívok valamivel...most épp azt játszom a boopal, hogy nincs fn, egyik layerváltó sem megy. Mármint fn. A gomb működik, más billben megy az fn, vialban minden be van állítva, de nem reagál rá. Ha mondjuk LT-t használok az megy, de az fn nem. esc fn-t próbáltam, de nem az a baja.
-
micafighter
nagyúr
Én is wuquetől vettem anno a Bakeneko-t, én kaptam hozzá Cherry stabilizátorokat. Stupid van itthon de még nem próbáltam, papíron jónak tűnik, double-shot, clip-in, szóval olyasmi lesz valószínűleg mint a TX. Oringnél arra ugye érdemes figyelni, hogy space és backspace alá általában clip-in stabokat kell tenni, hogy elférjen az oring. Lehet kapni vékonyabb oringet ami direkt a screw-in stabilizátorokat hivatott támogatni, de azzal nálam rossz volt a space hangja, úgyhogy vissza váltottam inkább a gyári vastagságra + clip in stabok. Lehet amúgy a gyárihoz hasonló vastagságú oringet is kapni hozzá több féle erősségben: https://graveshift.com/products/graveshift-m-o-rings
-
Ispy
veterán
Wuquek kihagyták a bakenekoból a cherry stabokat (vagy nem is volt hozzá), szóval küldtek postán egy adag ws stupidot...na ezt sem próbáltam még. Mivel a bakenekoba összefrankeinsteineztem a stabokat maradékból így ez most megmarad a kövi projektre, használt már valaki stupidot? Jó cucc?
-
dbius
veterán
Nem hagyott nyugodni pár dolog a munkahelyi Q8 kapcsán. A héten megjött hozzá a PC plate meg az acoustic upgrade kit. Ez utóbbi csak ANSI, tehát igazítani kellett itt-ott rajta. Be is építettem őket tegnap. A gyári alu plate valami iszonytató merev volt nekem.
Ebben a billentyűzetben egy ideje egyébként outemu silent yellow tactile (crystal clear verzió) switchek voltak, hogy szokjam őket, mert otthon nem bírtam elviselni a Q10-ben de úgy voltam vele munkahelyre jó lesz ez is.
Nagyjából már megszoktam, de ennek is van némi karcossága és susogó hangja a peach-hez képest, de számomra mégis halkabb, mint a már korábban szóba hozott silent yellow tactile.
Az enter és a backspace gyári stabjai viszont eszement hangosak voltak, így azokat kicseréltem KENETLEN wuque 3.1 stabra, mivel ezek voltak itthon, de kenőanyagom nem volt hozzá. A backspace teljesen jó lett így, kenés nélkül is, viszont az enterbe elférne valami kitöltő anyag még, mert zörög. Ugyanakkor a visszaérkezésének legalább már nincs olyan nagy kongó hangja, mint a gyári stabbal.
Ezen túlmenően egy kollégával privátban folytatott beszélgetés során felmerült, hogy nekem sokszor nagyon kényelmetlen a rétegek váltása, hogy plusz egy gombot le kell nyomni, vagy nyomva tartani és így pl. egy két gombos kombó, mint pl. az ALT+F4 is három gombossá válik. Itt jött szóba az üzenetek során a TAP DANCE, de ezt nézegetve azt láttam, hogy Q8-hoz nem érhető el VIA-val, csak saját qmk firmware forgatással.
Viszont láttam már korábban is, hogy a vezetékes Keychronokhoz elérhető a VIAL is, amihez kevesebb hozzáértés kell szerintem, mint a saját qmk firmware forgatáshoz.
Így innen kiindulva, ezt és ezt is olvasgatva sikerült leforgatni egy VIAL kompatibilis firmwaret az ISO (KNOB verziós) Q8-hoz, amiben ezáltal sokkal több beállítási lehetőség nyílt meg, mint a VIA, vagy a Keychron laucher használatával.
Így végre van TAP DANCE is, amit sikerült is beállítanom a számok/F sor kombinálására: lenyomáskor szám, nyomva tartáskor a megfelelő "F"unkció billentyű (valamint az ESC/0 is megkapta)
Még lehet a backspace is megkapja (backspace/del). Egyelőre minden okés rövid teszt alapján. Ami megváltozott, az a világítás, a caps lock led is kialszik, ha kikapcsolom a világítást (attól függetlenül, ha be van kapcsolva). Ez furcsa nekem, de a Monsgeek M1 V5-ben alapból így működik, biztosan ez is beállítható valahogy, ezt még nem keresgéltem, bár gondolom ahhoz megint újra kell majd forgatni.Egyelőre öröm és bódogság van, ismerkedem vele.
-
dqdb
nagyúr
Sztatikus elektromosság kisüti az EEPROM egy részét bithibát előidézve. A VIA a beállításait checksummal ellátva tárolja, a kiosztás betöltésekor ellenőrzi, és ha nem stimmel, akkor reseteli a tartalmat induláskor (szóval valószínű, hogy a reset és a tényleges kisülés nem ugyanakkor történik, hanem az előbbi az utóbbi után akár órákkal).
Vagy a géped könyékén nem stimmel valami a földeléssel, vagy például a szőnyeg olyan az asztalodnál, hogy feltöltődsz azonnal, vagy adott nyák készítője bénázta el a tervezést, és erre hiperérzékeny PCB-t tervezett, vagy ezek kombinációja, vagy valami más. Időnként előfordulhat, a családban egyszer fordult elő három év alatt egy napi szinten ki-bedugott billentyűzetnél, ha nálad rendszeres és nem csak egy billentyűzetet érint, akkor érdemes lenne körbenézni a géped környékén, mert nem normális. Ha csak egy billentyűzetet, és az fémházas, akkor lehet, hogy érdemes lenne a házat, a nyákot és az USB csatlakozó külső fémrészét összeköti földügyileg (egyes nyákokhoz mellékelnek egy áramot vezető szivacsdarabot), amelyet a nyák alsó részére lehet ragasztani egy direkt erre a célra szolgáló kontaktpontra, így azon keresztül a nyákot a házhoz földeli).
Ezért is jobb a saját QMK fordítás, az védett ez ellen. a gépeden is meglesz a kiosztás, és ha nem vagy lusta, akkor Githubon is a saját repódban.
-----
"Öröm" látni, hogy az azokba beleállás sokadjára is megy a topikban, akik válaszolnak kérdésekre, mert miért úgy és nem amúgy válaszolnak, és arra miért nem válaszolnak, míg másra igen, azonban amikor válaszolni kellene konkrét kérdésekre, mint például az itt megválaszolt hozzászólás, akkor ugyanazok már lapítanak, és megy a nem értek hozzá kártyára hivatkozás. -
válasz
norby_42 #105120 üzenetére
Combo mods Ezt nem próbáltad?
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #105124 üzenetére
A v2-ben viszont erősebb a clickbar. Ha megnézed a görbéjét, a rugó és a clickbar ellenállásának az eredője nem lineárisan nő, hanem középen egy púpot képez (persze laposabbat, mint a SUmmer), szóval nekem ez is inkább egy gyenge taktilis "P", nem lineáris-clicky.
Személy szerint én a v1-et kedvelem a legjobban, pont a lineáris jellege miatt. A BOX Crystal Pink-nél a PC ház alsó rész nem passzol a preferenciámhoz (synthwavenek viszont igen), a két Speed pedig, ahogy korábban írtam egyrészt ugye gyorsan kapcsol, de csak jóval később kattan, másrészt lineáris ugyan, de meredekebb, érthető módon azért mert Speed lévén sokkal kisebb kezdeti ellenállással kell indulnia.Lehet, vennem kellene egy másik kupac v1-et, amig még létezik, ahelyett, amit tavaly eladtam.
M.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Molydeus #105122 üzenetére
Van benne valami ha a grafikon nézem... Amugy Kailh Box White V2 is érdekes lehet, mert az még könnyebb mint a sima white.
Közben bent az összes HMX Hyacinth kapcsoló... Hát jól sejtettem, h teljesen bepakolva más élmény lesz, hangban és gépelésre is. Egyenlőre marad ez és meglátom a Hibiscus tud e még hozzátenni valamit. Érdekes lehet a Cloud is, mert elnézve mind más és más anyagösszetétel.
-
Ispy
veterán
válasz
HThomas #105119 üzenetére
Igen, ez igaz, én annyit csináltam, hogy legyen benne valami malter mégiscsak, hogy az o alá raktam az ö-t bal oldalra alulra (k) és az ő-t pedig jobb oldalra alulra (l), és ugyanez a logika az u-nál, h-ra ment a ü, j-re ment az ű. Így tudok gépelni folyamatosan és a homerowról nem kell elmozdulni sehova, csak a space kettőt kell nyomogatni, ha ékezetes magánhangzó kell.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #105108 üzenetére
Szerintem inkább gyenge taktilis "P"-hez hasonlít a görbe alapján. Ha megnézed, akkor BOX White v1 tényleg szinte lineáris, csak közben az is kattog, A Summer-nél viszont van egy púp félúton, amibe beleütközöl, nem csak úgy jön, mint a másiknál. Az viszont tény, hogy előtte és utána az is elég lapos.
De a igazából mindegy is. A lényeg, hogy a Kailh nagyon jól ráérzett erre a témára és sokféle verziót gyárt, amik nem csak rugóerőben, anyagban vagy színben térnek el, hanem tényleg külön karakterisztikájuk van. Nyilván egyik sem újdonság, de a Summert eddig még nem néztem meg alaposabban.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Shade45 #105100 üzenetére
A legtöbb hazai forgalmazó nem csinál külön képeket a tényleges termékről, átveszi azt, amit a gyártó csinál, ami legtöbbször az ANSI-US változatról készül, és csak ritkán vannak meg a lokalizált verziók.
Ha valamelyik hazai bolt az írja, hogy magyar verziót árul, akkor az szinte biztos, hogy ez lesz:
Az egér mellette jár hozzá, hacsak nem találsz valahol csak külön billentyűzetet (elvileg olyan is létezik, de én még nem láttam).M.
-
válasz
norby_42 #105115 üzenetére
Lehet át kéne állnom nekem is Vial-ra, de még nem néztem, hogy az hogyan is van pontosan. A Q8-on QMK-ban vettem fel a layoutot, de azt frissítgetni azért macerás a korai, kísérletezős fázisban. A Via-ban meg pár másodperc json-t cserélni, vagy átmapelni egy gombot.
Nálam most azért is van sok layer, mert nem a miryoku-féle kompaktálásra törekedtem, hanem próbáltam megtartani amit lehet a hagyományos kialakításból (pl számok és F gombok sorban végig, de mellette van külön numpad is). Bedobok majd egy képet, ha túlvagyok a kezdeti hangoláson.
#105117 Ispy: ezen én is gondolkodtam, de végül elvetettem, mivel nem lehet konzisztensen végigvinni... akkor meg már mindegy.
-
-
Valkűr
addikt
Közben megérkezett a maradék Kailh box summer, és a HMX Hyacinth is. A Neoba elkezdtem bepakolni a HMX blue topa helyére. Baromi jo kapcsoló ez is, egy picit magasabb tónusú a hangzása, valamint egyes oldalsó gombok alatt, shift, enter etc. Jobb a hangja mint a Blue topa esetében. A Topanak ott nagyon visszafogott a hangja mint mikor túlkenik a stabokat, a Hyacinth meg hangot ad, mint a többi kupak alatt, igy egységesebb hangkaraktert kap ezáltal az egész billencs. Érdekes jelenség nem tudom mihez kötni. Érzetre is egy picit könnyedebb kapcsoló. Nem jobb vagy rosszabb, egyszerűen más, és egységesebb a Neoban. A HMX hibiscust még kipróbálom, állítólag azok még jobbak az Alu házban a carbon plattel. Szóval most nekiesek kiveszem az egészet és tesztelem egyben.
-
Ispy
veterán
válasz
grizlisandor #105112 üzenetére
Igen, bár ebből is van többfajta vastagság, ez azért tetszik, mert nagyon vékony, sokszor tényleg csak pár milliméter hely van a billentyűzet alsó szegmensében és ha túl sokat raksz bele, akkor már sérülhet a bounce vagy a flex.
-
válasz
HThomas #104971 üzenetére
Ha már lett saját QMK, beállítottam még pár dolgot: engedélyeztem a CAPS_WORD funkciót. Tök jópofa dolog, nem is értem miért nem használtam eddig. Annyi trükk volt, hogy VIA-ban nem jelent meg a gomb hozzá, kézzel kellett megadnom a hexa kódot. Illetve a "-" -> "_" konverzió nem megy valamiért, gondolom a magyar kiosztás miatt, most néztegem a caps_word_press_user függvényt, hátha van rá egyszerű megoldás.
Ezen felbuzdulva előtört a rejtett mazochista énem és készítettem egy 3x5-ös kiosztást a Charybdis-hez. Kellett 7 layer, mire mindent kényelmesen elpakoltam. Ahogy sejtettem, az ékezetes karakter szoppancs, viszont minden más tök jól kézreáll, beleértve a home row modokat is. Azért az ad lehetőséget pár vicces félreütésre
-
Ispy
veterán
válasz
RazoR #105110 üzenetére
Vannak billentyűzetek, amik alsó szívacs nélkül üresnek hangzanak, nekem ilyen a boop, ha nincs alul semmi.
Vettünk egy kis polcos zsurkocsit a konyhába és polcok között ez a fajta csomagolóanyag volt, elválasztónak, ez nagyon vékony, viszont jól kitölti a helyet:
A másik ami nálam működött, az a filc, ezt az auchanban vettem, egy bazi nagy csomagban a kézműves cuccok között, az írószereknél, ez vastagabb és merevebb anyag, 1mm-es ha jól emlékszem:
Ez is elég jól ellátja a feladatát és olcsó, könnyen beszerezhető, sokat nem veszítesz, ha nem tetszik, de ha Miklós környékén jársz tudok adni mind a kettőből.
-
Valkűr
addikt
válasz
Molydeus #105096 üzenetére
Igen valahogy úgy jellemezném h lineáris Clicky... De hangra is kb a Gateron Smoothie Lineárra hajaz, csak párosul mellé az az igen kellemes kis Clicky hang pluszba. Szerintem imádnivaló hangja van, nem agresszív, hanem az a kis jópofa picit olyan mint egy magasabb hangzású egér kapcsoló.
#105107Tsebacsi: Taktilisből nekem baromira tetszik a Haimu Lotus, határozott a taktilitás, érzed is nem csak papiron taktilis. Cserében nem egy könnyű kapcsoló mert a totál force 60+-5gf, de nagyon jó vele gépelni. És nem hangos, valamint olcsó kapcsoló.
-
-
RazoR
Topikgazda
Ház aljába hangcsillapításnak poron vagy eva foam lenne jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest