-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Még nem történt meg a vásárlás. Keychron V1 Max-ra kaptam javaslatot, viszont most kaptam Alzaplus-t, és így egy Montech MKey PRO 75 Freedom Brown-t meg tudnék venni 33590 Ft-ért. Ez jó vétel ennyiért, vagy maradjak a Keychronnál?
-
HThomas
őstag
válasz
Molydeus
üzenetére
Sanszos, hogy egyszer lesz PFF készletem, de azért bevárom a véleményeket először.
Már az MTNU -> PBS esetén nekem úgy tűnt, hogy a laposságért picit beáldozták a mély szferikus érzetet. Ha rajtam múlna, lehetne az összes kupak a scooped homing verzió.
MT3 -> MTNU esetén nem éreztem ezt a kompromisszumot. Lehet a 100% PBT miatt is, de nekem az MTNU lett a sweet spot.
Sculptedra megnéznék egy olyan összeállítást, hogy csak R3-as kupakokat raknék fel mindenhova, 1U konvex space-ekkel, csak hát ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen.
Persze a Keyball + Tecsee kombóhoz tényleg el tudnám képzelni a PFF-et, kíváncsi leszek. Az ígéretes, hogy lesz 1U Space, remélem blank készlet is lesz majd (MT3 és MTNU esetén nagy fájdalmam a hiányuk). -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zsirfecske
üzenetére
Hát, három a magyar igazság.

Egy jó 20 darab még nekem is kéne. Meg egy csomag 14 mm/50 gf-os Geon rugó, és kész a gayming build. Egyébként Cherry nyitószerszám kell hozzá.
-----------------------------------------------------------------------
(#113121) grizlisandor: "2 hete püfölőm a Q3-at és igazatok van, ABS ház után a masszív fém ház tényleg más kávéház."
Ugye, hogy ugye.
"vagy majd csak a Neo80-ba pakoljam őket?"
Nocsak, csak nem a Q series lett a kapudrog? Hogy mik vannak.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
FuRiONight
üzenetére
"játékra lenne, igy igen fontos a hattervilágítás,"
Csak én nem látom az összefüggést? A játékhoz a minimum 5KRO, a reszponzivitás és legtöbb esetben a kompaktság kell, semmi más. Meg újabban analóg kapcsoló.
"inkább minimalista, visszafogott legyen"
Mégis pislákoljon jobbra-balra?
ATK x QK Hex 80, oszt jó napot. A gyári kupakjai ugyan igen rusnyák, de a fényt, azt áteresztik. És ne tévesszenek meg. Ez egy komoly cucc.
-
Seep
senior tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Nem irod ISO magyar vagy ANSi kiosztas. De az afterhourstol Keychron K2HE, Keychron K10HE vagy ATK Hex80. Bar azt sem irtad honnan rendelned.
-
FuRiONight
addikt
válasz
FuRiONight
üzenetére
Milyen lehetőségeim vannak?
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Szervusz, neked a nuphy fele Berry profile kell. Ugyanaz mint a cherry csak alacsonyabb.
-
HThomas
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nézz meg egy Gateron Zero Degree-t, Peach után nekem az kellemes volt rugóerőre, igaz picit hangosabb.
-
HThomas
őstag
válasz
Molydeus
üzenetére
A meredekség állandó, én is a kiindulást és a bottom outot tologattam - elvileg -, arra jött ki a fenti két szám

Arra gondolnék, hogy egyben lemérem az összes alfát és elosztom a darabszámmal. Nekem valami random aldis mérlegem van, sütni-főzni eddig jó volt, bár a pizzatészta sose lett még olyan, mint szerettem volna

-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Erre még mindig várom az ajánlatokat. Tudom, illetve látom, hogy itt a többféleképpen variálható mechanikus billentyűzetek a menők, amelyek sok esetben valóban jók, de több helyen, másra van szükség. Szóval még mindig várok egy iPadhez használható minél kisebb, de azért kényelmesen használható lehetőleg touchpad-del is rendelkező Bluetooth-os billentyűzet ajánlást.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
ezt már mondtad 2x is, utána is néztem, nem is lett volna sokkal drágább, csak nagyon kemény rugóval volt. mondjuk akkor még nem tudtam, hogy ér cserélni benne azt is

na de akkor TTC Frozen V2 maradt, felraktam az Akko-ra, amúgy eléggé bejön:

és erről jutott eszembe, ha már szép clear switch-ek az RGB-hez, white light esetén pl még mindig bevilágít kicsit a képen látható csomó lila stabilizátor (ugye fehér a plate és nagyon visszaveri a színeket). érdemes cserélni? nem láttam normál áron aprón szetteket, meg nem vágom mire kell figyelni. mondjuk nem is olvastam még utána

-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Szuper, köszi az infót!

Nagyon várjuk őket!M.
-
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Új billentyűzetet szeretnék venni.
A kritériumok:
-rendes, konfigurálható szoftver
-tkl kiosztás vagy 75%
-játékra lenne, igy igen fontos a hattervilágítás, északi polusu legyen a bill. (Van monitorlámpám)
-árban 100k
-inkább minimalista, visszafogott legyen -
Molydeus
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
Magasabban indul, de szerintem meredekség nem változik ugyanannál a rugónál ahhoz képest, mintha MX-ben lenne. Inkább arról van szó, mintha a görbén a koordináta rendszert eltolnád jobbra. A végén a könnyebbséget úgy értem, hogy rövidebb úton jár, így kisebb a bottom-out-hoz tartozó, összenyomódás, vagyis egy 45gf-es rugó nem fogja elérni ezt az értéket.
Extrém pontos mérlegem nincs sajnos, de a konyhain le tudok mérni egy PBS-t ha gondolod.
A PFF nem játszhat esetleg? Február 5.-én indul a Bullet Train GB, amihez kitalálták. Szerintem utána ki fognak rukkolni a kupakkal külön is.
#112956 Synthwave
Ha már újra szóba került Bullet Train. Ha ez 60%-on jönne, nem gondolkodnék rajta egy percig sem.
Másfél éve küzdök ezzel a rugalmas felépítésű LP témával* és ez készen hoz mindent, amit szeretnék, kivéve a kiosztást. Pofás meg minden, de keskeny ez a 12.75U.*: Úton vannak az 1.2mm-es, forrasztós Wafflingok (van egy 1.2-es CEM3-as Purple Nurple-öm, de azt nem szúrnám el erre
), úgyhogy ha egyszer tényleg sikerülne végre meghámozni a Grey Heron-okat, akkor lesz plateless buildem is... maxoljuk ki a flexet.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Nem mondom, hogy gyakori, de szerintem előfordulhat ilyesmi, ha mondjuk áll két évet egy dobozban az adott store-nál, mielőtt eladnák. Az utólag az összerakott kapcsolóba befújt olaj módszernél még ez is sokkal kevésbé bosszantó. Az egy agyrém konzisztencia szempontjából és amúgy is.
Gondolkodtam, hogy személyesen találkoztam-e hasonló jelenséggel összerakott bill.-nél, de nem rémlik. Persze az is igaz, hogy a kickstarteres K3 Pro volt az utolsó prebuiltem 3 éve, minden más épített és vagy használatban van, vagy átépítés alatt, szóval nem áll semmi hónapokig.
Külön vásárolt kenőanyagoknál a kínai "205G0"-m pár évvel ezelőtt fél év után kezdett szétválni, amikor leváltottam, de az biztosan nem eredeti Krytox volt. Maga a kenése egyébként korrekt volt, de nem tudtam, milyen lesz hosszútávon, így inkább áttértem a biztos forrásból származó Krytoxra.
Ami ilyen koszt okoz, az a stab kenés, de az meg érthető, hiszen a slider oldala és a drót meg van kenve a stabház meg nyitott. Ezen max ezek a TPU/egyéb betétes stabok változtatnak, de a slidert azoknál sem árt megkenni. Szóval ez van, ez ilyen műfaj.
M.
-
Mostly Harmless
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
ne tudd meg, ma semmi nem jött össze, szórom az 1*-os értékeléseket az Alin...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zsirfecske
üzenetére
Szerintem Haimu Hearbeat, könnyebb Geon rugóval.

-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Vagyis akkor a 35-ös Sprit a Tecsee Middle úthosszán kb 11 gf rugóerő növekedést produkálna, csak a kezdeti érték meghatározásához nincs elég adat. Becslésnek az úthossz alapján feltételezve, hogy kb 1.5 mm-rel kevesebb hely van belül (és nem számolok teljesen hülyeséget), 22.5 - 33.5 gf-es értékek jönnek ki a teljes úthosszra. Picit több, mint a Nocturnal, de nem tűnik rossznak.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
lesz most vsz 110 db eladó ha gondolod
nyilván nem bírok magammal és a Frozent rakom fel mindjárt csak azért is
-
Mostly Harmless
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
nekem is tegnap jött meg a Peach Clear. ma pakoltam be őket.
akkor derült ki, hogy 100 db-ot küldtek 110 helyett.
elég hülyén néztem, amikor az utolsó 8 helyre nem volt switch... -
zsirfecske
addikt
na Silent Linear switch-ek tesztje következik az AKKO 5108B Plus billemen. illetve hát nem nagy teszt, Outemu Peach V3 volt rajta a Keychron OSA ABS shine-through sapkaszettel, és most rápróbáltam az új szerzeményeket:

Peach V3 - Peach V3 Clear - TTC Frozen V2 - Kailh Prestige Silent
íme egy kis tudományoskodás a fenti link alapján, de amúgy bajban vagyok mert a Frozen érzésre simán nem éri meg a 100% felárat... kicsit mintha keményebb, fixebb lenne, cserébe minimálisan élesebb is a hangja (de amúgy szuperhalk ez is mint a Peach, főleg az ABS kupakokkal). igazából mindkettő full jó az igényeimnek, vsz az átvilágítás szempontjából is kvázi ugyanolyanok, még ha a Frozen háza teljesen clear is (kivéve az aljat) míg a Clear Peach ópálos picit (tehát a nlv ellenére ez a fagyott, hehe).
egy a tuti, az eddigi favorit Kailh Prestige a Varmilo-mról áttéve itt nem tetszik, és hogy az OG Peach full ugyanolyan a LED elszínezést kivéve mint a Clear.
szerintetek melyik maradjon és melyik menjen apróra
tartósság miatt a Frozen? amúgy 110 darabokat vettem mindből 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80
üzenetére
Signature Plastics.
-------------------------------------------------
(#113161) HThomas: A 4 mm-re.
-
HThomas
őstag
válasz
Molydeus
üzenetére
Köszi!
Vagyis, ha jól értem laposabb a görbe, ami nekem alapvetően jó lenne, csak elképzelhető, hogy a 35 helyett akkor még könnyebb rugó kéne. 30-as Spritet tudnék venni, az kb a Nocturnal bottom outja lenne.
Illetve a kupak súlya is érdekes lehet, a PBS gondolom nehezebb picit, mint az MBK, vagyis enyhe tenting mellett kaphatnék hasonló élményt, mint a Ferrisen.
A külön megvehető MX rugóknál a bottom out érték az 4mm-re vonatkozik, vagy a teljesen összenyomott rugóra? (Vagy ez kb ugyanaz?) -
Molydeus
őstag
-
hegegabi80
addikt
válasz
Molydeus
üzenetére
Köszi az infókat, ez sokat segített.
Az XDA már látom kis is esik, mert a széles lapos felület tuti zavarni fog
Viszont a DSA már jobban izgat, ha kicsit mélyebb a felülete.
Most hogy mondod, valószínű azért szeretek jobban gépelni a régi gagyi melós gépen, mert azon olyan félmagas de mélyített kupakok vannak.De ránézek erre a PBS-re is.
Esetleg javaslat DSA profilú kupakokra?
-
Molydeus
őstag
válasz
smallmer
üzenetére
Csak részlegesen. A látható nyomokat el lehet vele tüntetni, de a felületen maradó nagyon vékony film réteg miatt a különböző matricák már nagyon nehezen ragadnak meg, ha egyáltalán.
Ez a kifolyás korábban is előfordult pl. a Keychron kezdeti prebuilt billentyűzeteinél is. Akkoriban az volt az elmélet, hogy a gyártó esetleg utólag olaj alapú kenőanyagot fúj bele a switchbe, de erre nyilván nem volt bizonyíték. Maga a gyakorlat amúgy kerülendő.
Nekem az jutott még eszemben, hogy szimplán korábbi gyártású switch-ekhez jutottatok hozzá. A 205G0 (esetleg G00) jellegű kenőanyagok keverékek. Az eredeti krytox-ok a sűrű, krémes állagú 205G2 és az olajszerű 105 50-50%-os keveréke. Hogy a kapcsológyártók mit használnak, az persze kérdés, de simán elképzelhető, hogy hasonló kevert anyaggal dolgoznak.
A probléma, hogy nyugalmi állapotban ez a keverék idővel szétválhat. Ha ez megtörténik, akkor az olaj a felszínre kerül és ha elkezded használni, akkor szerintem a mozgás szép lassan kipumpálja a kenésre szánt felületekről oda is, ahova nem szükséges, így akár a két kapcsolóház fél közötti résbe, onnan meg a Plate-re, PCB-re.Maga az anyag szerintem kizárt, hogy megjelenjen a kupakokon, egyszerűen a gravitáció ellene dolgozik, ráadásul körbe kellene folynia a kupak belső felületét, mielőtt a külsőre jut.
Ha nagyon zavar a látvány, töröljétek át izopropil alkohollal, de szerintem a legjobb az lenne, ha beszerelés előtt a switcheket akár kézben egy kicsit megtornáztatnátok, hogy elkeveredjenek (a tégelyekben szétvált kenőanyaggal is ezt teszik a kézzel kenegetők).
Szerintem még mindig jobb egy simán járó switch-ekkel megépített bill.-t használni, aztán az átépítéseknél takarításnál, megtisztítani, ami zavar, mint egy reszelős vackot.
M.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Igazából az XDA nem alacsony, 9mm körül van a magassága, szóval csak a felső soros Cherry-k magasabbak nála, középen már az XDA magasabb. Emellett széles és nagyon lapos felülete van, ami sokakat akadályoz a pontos leütésekben. A kupak minőség nagyon durván változó, mert az alin egy időben nagyon kedvelt volt mindenféle klón készleteknél.
A DSA viszont valóban alacsony, 7.6mm és kifejezetten szűk és mély a felülete, jobban megvezeti az ujjbegyet, cserébe nem mindenkinek passzol a hagyományos row staggered kialakításhoz. Emmellett az is probléma, hogy a legtöbb ali-s DSA cap minősége messze nem éri el az eredetit, a dye-sub (pláne reverse dye-sub) minősége mellett probléma lehet pl. azzal is, hogy lötyög a stemen.
Ha uniprofil irányban nézelődsz, akkor a PBS-re érdemes ránézni. Picit alacsonyabb a DSA-nál (7.43mm), hasonlóan íves és mély, de szélesebb a felület. Viszonylag új profil, így a kínálatnem túl nagy, de folyamatosan bővül.
Személy szerint nekem Matt3o profiljai (MT3, MTNU, PBS) mind kényelmesek a mély szférikus ujjbegyet megvezető felületükkel. Alig várom, hogy a low profile-okhoz kiötlött PFF is kapható legyen (lényegében egy LP PBS a képek alapján).
M.
-
HThomas
őstag
A Better Beginner’s Guide to Force Curves
Zseniális írás, rugóerő görbékről. Az adatbázis, amit épített szintén hasznos, nem láttam még eddig linkelve. Vizuális, interaktív formában: SwitchesDB. -
HThomas
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Támasz persze nekem is kell a laposhoz, csak ott ez egyszerűbb történet, mert általában van egy jó gyári, másrészt meg ott nekem pihenéshez és játékhoz kell és nem számít annyira a magasság. Viszont sculpteden egy idő után azt veszem észre, hogy gépelés közben is a támaszon pihenek, és ha nem stimmel a magassága, azt nagyon hamar megérzem. Ebből jönnek talán az első két pontban említett problémák, viszont az is igaz, hogy a támaszt elég egyszer belőni - kivéve a patkányt, ami idővel laposodik :)
Nekem az alap lapos helyzet nem jött be. Gépelni még OK, de a thumb cluster és a trackball is kényelmetlenek úgy. Túlságosan befelé fordul a csuklóm, pont az ergo előny veszik el. Azt néztem, hogy a 4x6-os Charybdishez van pl 5 fokos láb, azt lehet kipróbálom majd, vagy bevetem ezeket.
Ferrisen 12 fok bizonyult kényelmesnek, és ahhoz pont passzol a zselés támaszom.
A Charybdis Nanon eddig a 30 fokos láb és a full bedöntés vált be, csak függőlegesnél már tényleg zavaró, hogy a jelenlegi kapcsolók túl nehezek.
Hja, egyedi tervezés lenne a jó, majd egyszer

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas
üzenetére
Hát, köll egy csuklótámasz, de ez ilyen. Nekem a laposhoz is kellene.
"Hosszabb távon azt tapasztalom, hogy van egy olyan hatása a sculptednak, főleg nagy tentingnél, hogy a klasszikus lebegős gépeléssel szemben jobban fárasztja, terheli az ujjaimat."
Itt pont az ellenkezője, pedig szó szerint romon vannak az ízületeim, és a lebegtetés is nagyon hamar no thx lesz. Jóval kényelmesebb/pihentetőbb, mint a lapos. Tegyük hozzá, hogy én nem fordítom függőlegesbe.
Az aládúcolásból arra következtettem, hogy legfeljebb 10-15 fokos döntést használnék.Lehet, hogy ott is érik az az egyedileg tervezett motyó. Tökély máshogy nem lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Érdekes kérdés ez... egyfelől igen, másrészt én a sculptednak három hátrányát látom:
- Magas, kell csuklótámasz. A 90 ° körüli tentingnél, 3x5-ön nem, vagy csak nagyon pici (pl két réteg keebmat kivágva), illetve pl a Charybdis Nano azért elég jól kezelhető ilyen téren, de pl a gyári 30 °-os lábaknál pont a legrosszabb a helyzet, oda magas támasz kell. Patkány, vagy valami zselés, de egyiket sem érzem tökéletesnek. Nüansznyi dolgok ezek, de akkor is.- Hosszabb távon azt tapasztalom, hogy van egy olyan hatása a sculptednak, főleg nagy tentingnél, hogy a klasszikus lebegős gépeléssel szemben jobban fárasztja, terheli az ujjaimat. Ez látszólag paradox, viszont arra gondolok, hogy ilyenkor a kezem pihen, és az ujjak jobban dolgoznak, a klasszikusnál meg fordítva, a mozgás egy része karból jön és az egész egy mobilizáltabb állapot. Azt persze nem mondom, hogy ez a terhelés rosszabb, mint egy klasszikus billentyűzetnél, inkább csak más.
A hipotézis, hogy ezen egy ultrakönnyű rugó segíthet, kb mint a Svalboard esetén, viszont ehhez kéne egy hotswapes cucc, ahol ezt valamennyire ki tudom próbálni. A 3x5-öx Ferris ebben némileg megerősített. Ideális megoldás persze a full custom építés lenne, de ott annyi a kérdőjel, hogy először muszáj valahogy a kész megoldásokat körüljárni és szűkíteni a kört. Egyébként a Charybis Nano a 45-ös Geon rugóval nagyon endgame közeli, a kérdés, hogy pl menjek-e 45 alá. Szétszedni, vagy újat építeni - főleg hotswapesre - nagy macera / drága, főleg, ha iterálnom kell. A hotswapes Ferris vagy a Split36 is részmegoldás, mert 2-3 nap után hiányzik a trackball. Illetve a Spit36-ra még mindig nincs meg a custom firmware, igaz idén nem is volt rá időm. Amit eddig biztosan látok, hogy az Ambients Nocturnal nagyon bejön, ehhez MX-en a Tecsee és a 40-es rugó lenne talán a legközelebb.
- A Dactyl thumb cluster pozíciót nem érzem annyira kényelmesnek. Nehezen tudnám megmondani mi a baj, de a sík Ferris pl nekem ideálisabbnak tűnk. És akkor kb ugyanaz van, mint az előző pontnál: saját Dactyl formával kéne kísérleteznem, de ahhoz azt hiszem az első lépés a 3D nyomtató lenne, amit most nem akarok meglépni csak ezért.
Második hipotézis: ha a lapos Keyball beválik a kényelmesebb thumb cluster miatt és a thumb trackball is kényelmes, erős tentinggel, akkor a lapos kialakítás és a sculpted keywell elhagyása számomra jó kompromisszum. Ha ez igaz, akkor lehet a Keyball az endgame, ha nem, akkor ha később mégis tervezek bármit, akkor már tudom, hogy a Choc-os Charybdis, átvariált thumb clusterrel jó irány lehet.
Egyébént a Keyball kitben lenne, az ára úgy annyira nem vészes, és legalább elszórakoztat a forrasztgatás
De ahogy írtam, ez még csak homályos terv...
Első lépésként a kapcsolókkal kéne kísérleteznem, pl az ultrakönnyűvé varázsolt Tecsee-t kipróbálni a Split36-ban.Szerk: magyarhoz a Keyball44 a legjobb talán, persze ott a tenting + csuklótámaszos történetbe bekavar az extra oszlop.
-
hegegabi80
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
A sima KC-100 fehér szürke, a slim nem tudom mit akar jelenteni, azt inkább kihagyom. Gondolom az alacsonyabb lenne, de nem tudom a sima billen normál kapcsolókon használható e egyáltalán.
zsirfecske: ma mindenképp elhozom a box-ból, talán még este lesz is időm foglalkozni vele. Azért ha arra jársz mindenképp benézhetnél a shop-ba és pl a slim-et is megkérdezhetnéd, ha már előjött a téma.
Nekem még nem állt össze teljesen melyik bill legyen, de már alakul a dolog.
Az a baj, hogy otthon royal kludge r65 használok XMI kupakokkal, amit nagyon szeretek is.
De melóba full méretű van, ami nagyon is kell, bár most próbálom magam méretben lejjebb szoktatni. Otthon pl. abszolút nem hiányzik a num rész, de melóban nagyon is használom. Na majd megálmodom/próbálgatok ezt azt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas
üzenetére
PMW 3360-as trackball? Nem rossz. A gombszám is használhatónak tűnik magyarhoz, mert az alfaklaszterek alján itt is van egy kis extra, de biztos kell neked ez?
Mármint nem tudom, te hogy vagy vele, de a magam részéről a sculpted után már nem igazán mozgatnak a sík történetek.
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
hát én pár hete biztos pörgetem a hülyeségeimmel, de végülis a funkcióját ellátja, kérdeztem sokat, válaszokat kaptam és vettem dolgokat

viszont nagyon kevés idő alatt tök sok mindent megtudtam a témában, kipróbáltam egy csomó dolgot saját magam is, úgyhogy remélem most már jön a hanyatlás fázis. pl a ventaris-okat visszamondtam, ami szerintem itt már egy bölcsülési folyamat része, vagy legalább a legveszélyesebb, a sok olcsó helyett a kevés de nagyon drága irányba elmenés
ettől függetlenül nagyon várom a beszámolót, még 100%-ban nem adtam fel a 4k-s magyar kupakokat. lehet ha meggyőzöl, és ha a hétvégén járok az Árkádban a Ventaris/BestByte shopban, élőben megtapizom.
-
ViZion
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Melyiket rendelted? Láttam van slim, meg nem slim... az meg mi?
-
hegegabi80
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Elkövettem egy óriási hibát, 1-2 hónap kihagyás után visszajöttem ide, mert pörög ez a fórum.
Jaj de inkább ne tettem volna, a pénztárcám bánja. De muszáj volt, mert melóban is cserélnem kell a bill-t.Amúgy most jött a GLS értesítő, meg is jött a csoda ventaris hu kupak. De még jó hogy eszembe jutott, hogy mást is akartam rendelni bestbyteról, írtam nekik tegnap reggel. Nagyon gyorsak voltak, ha már ma itt is van.
Majd beszámolok én a ventaris kupakról milyen.
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
én nem rendelek Drop-ról asszem soha többet. a LoTR cap-es order vámfolyamata annyira traumatizált (anyagilag is), hogy ha veszek MT3-at azt fórumról/apróról fogok, már kaptam is tök jó ajánlatot kollégától
de igazából le kéne inkább nyugodnom és befejeznem a 4 billenytűzetem véglegesítését. Endgame Gear KB65HE már full kész, a melós Akko 5108B Plus hétvégén lezárul mert csak silent switch finomhangolás maradt (Frozen V2 vs Clear Peach V3 csata), a saját K10 HE-mre már csak egy olcsó artisan kupak kell (úton aliról, remélem jó fit lesz, olcsón), a Varmilo-m pedig jó lenne ahogy van (csak hát ez az MT3 + SA Sauron/Balrog díszítőkupak baszkurálja a csőrikémet).szóval Synthwave neked is írom, hogy szabad a gazda, csináljatok csoportos Drop rendelést, ennyiért tényleg vicc, és pénzben és agyi energiában is kedvezőbb úgy

Valkűr:
ISA profilos double shot kupakok, megnéztem és bakker szépek. ne máár, még egy vonal
-
HThomas
őstag
A Tecsee Middle-ben próbált már valaki rugót cserélni?
A cél egy lapos trackballos split lenne, mondjuk Keyball39 + Tecsee Middle + PBS, könnyű rugóval, egyelőre csak elméleti szinten.
Elvileg 11.75 mm a gyári hossz, gondolom egy 14mm-es Geon jó lehet, abból van 45-ös. A Sprit Supreme is 14 mm, azokból betáraztam, van 35-ös és 40-es.
Viszont Redditen írta valaki kommentben, hogy ezekbe a kapcsolókba más átmérőjű rugó kell, ami miatt nem ajánlott a csere. Ez valóban így lehet? -
-
Valkűr
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nagyon egyéni és billencs függő is. a Q8-on nagyon szerettem, de mindenhol máshol nekem mar túl magas volt. Igy én maradtam az MTNU mellett ami szintén nem zsebpénz, de nagyon jó kupak, hanem a legjobb. Ami nekem még nagyon tetszik az az ISA profilos double shot kupakok amiket sajna már nem kapni. Az van a Kis Neo65 billencsemen is. Mint a gombok formája, magassága és minősége is árát csúnyán meghazudtoló minőség. Volt, illetve van egy szabad szettem belőle, de nem kellett senkinek igy kivettem apróból. Ennyi pénzért nem fáj, ha itt áll a dobozban.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zsirfecske
üzenetére
MT3 != SA

"nem kényelmetlenül magasak?"
Százegy százalékig egyéni preferencia és setup kérdése. Nálam top 2 egyelőre.
A HU ki van zárva, az ISO kit része a legtöbb alapkészletnek, de nem mindegyiknek (pl. a noctuásban nincs benne). Meg kell nézni. Ha rendelsz valamit, egy ilyen Fairlane Ortho kitre vevő vagyok, aztán felezhetünk a postán, ha gondolod. Ennyiért még arra is jó, hogy a polcon álljon.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ha már nagyon nem bírod elviselni, és szabadulni szeretnél tőle, dobj egy privit.
-
zsirfecske
addikt
válasz
JulianSinulf
üzenetére
köszi az infókat neked és a többieknek is! bár az elején azt hittem a cherry/oem a tuti, hallgatva az itteni infókra beszálltam az OSA-ba mint Vágási Feri Jutkába, és instant szerelem lett. így ebből tanulva úgy dötöttem adok egy esélyt az MT3-nak is. ha bejön és leveri az OSA-t az probléma (anyagi), de ha nem, akkor legalább nem mondhatja senki hogy elzárkóztam fél úton a még jobbtól

tényleg kíváncsi leszek erre a magasságra és formára, a ventaris HU cumókat meg ezennel lemondtam

-
thomasrc
aktív tag
válasz
smallmer
üzenetére
Na most kíváncsiságból elővettem és kiszedtem a maradék switchet is, ami a tesztből bentmaradt még.
3-4 hét állás után így néz ki a plate. Közben néha-néha megnyomkodtam:
Most nézem, hogy a PCB-re is szivárgott:
A switcheket képtelen vagyok normálisan lefényképezni, de erős lámpával megvilágítva mintha az illesztéseknél folyna ki az olaj, ahol az alja és a teteje összetalálkozik. A még beépítésre váró, gyári állapotú switchekből is megnéztem párat, azoknál nem látok egyiknél sem kifolyást még. Kezemet csuriba teszem most.
-
zsirfecske
addikt
válasz
tatu9
üzenetére
ezt nem is értem, elvileg a reverse dye-sub a drágább eljárás, de itt meg a fehér 5k ami sima dye-sub, míg a többi 4k áron megy. minőségre/olvashatóságra ha ugyanaz akkor meg gondolom a fehér a keresettebb és szimplán azért drágább mert kevésbé akciós/kevesebb maradt rajtuk belőle.
ez az átvilágítás infó mondjuk ha előbb jön akkor lehet egy full feketét vállalok be inkább.
Valkűr:
köszi a csopi linket, és a képeket külön, ebbe akkor nem lépek be mert végem lenne és így legalább látom hogy nem is nekem valók, sima wob érdekelne max és picikét olcsóbban
-
Valkűr
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
zsirfecske
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
engem is érdekel az mt3 fíling
-
Ispy
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mind a kettő jó bolt, amelyik tetszik. Vagy secondhand
[link] -
-
Valkűr
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én a Neo Ergot Monacotol vettem, minden rendben volt velük, és elég gyorsak is.. Deltához még nem volt szerencsém
-
Ventaris szettre én is ugrottam, volt már rosszabbul elkötött 4k forintom.
2 hete püfölőm a Q3-at és igazatok van, ABS ház után a masszív fém ház tényleg más kávéház. A Gateron G Pro Red switch-ek helyett pakoljam bele a Gateron Yellow KS-3X47 Pro switch-eket, vagy majd csak a Neo80-ba pakoljam őket?
Ha Neo80, akkor honnan érdemes, én deltakeyco.com-on és monacokeys.de-n látom, vagy elérhető még valahol? Ti melyiket preferálnátok, Delta-nál van kínálat, meg valamivel olcsóbb.
-
Valkűr
addikt
Nem tudom valaki rámozdul -e, de láttam face egy klavis csopiban kettő MT3 kupakszettet 35 körul darabja, aki szereti ezt a magasságot, sztem annyiért megéri..
-
tatu9
tag
válasz
qqcqqc
üzenetére
Ennyiért most nagyon megéri.
Amit elfelejtettem leírni, hogy a fehér szett dye-sub, a többi reverse dye-sub.
A legendek wob és bow szettnél is élesek, jól olvashatók.Amelyik szettnél fehér a legend, az elfogadható módon átvilágítható. Biztosan van olyan akinek ez is szempont.
#ventaris
-
JulianSinulf
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Én imádom az MT3-as készleteim.
Semmi gondom nincs vele.
Próbáltam a PBS-t, ami egyen magasságú, az is nagyon jó volt, meg az ISA is, melyet hosszabb távon is használtam, de mégis maradtam az MT3 vonalon.A magyar feliratról le kell mondani, azzal nem lehet mit csinálni. UK általában adott, opcionálisan esetleg van DE lehetőség.
ISO-t vagy tartalmaz a készlet vagy megvehető külön.
Alaposan meg kell nézni a készletet, hogy mi van benne.December elején rendeltem a WoB és BoW készleteket, melyek 100%-os és ISO billentyűzeteket is támogattak UK felirattal. Készletenként volt 40$ és 13€-t fizettem a vámra. Meg a két készletre volt még 20$ postaköltség összesen.
120$/készlet áron nem vettem volna meg őket.Van egy Skiidata készletem a Monacokeys-től, mert ők is szoktak drop kupakokat forgalmazni. Ezt még a nyáron vettem és decemberig használva is volt. Illetve a numpad rész most is használatban van.
Ez már egy "macerás" készlet. Az alap készlet TKL-ig támogatott, ANSI-t. ISO-UK külön kapható, ahogy a numpad rész is. Van ancient kiegészítés is, meg hobbyst is. Ez utóbbi jól jött a numpad extra kapcsolóira. Ezek mellett szóközökből is van egy kiegészítés. Ezeket mind külön-külön lehet megvenni. Nekem egyedül a szóközös rész nincs meg, a többiért úgy 280€-t adtam ki.
Egyedüli baja, hogy sötétben a narancssárga feliratok nem igazán olvashatóak. A monitor fénye a jelenlegi beállításokkal kevés oda. Mivel a billentyűzet hol középen van, hol bal szélen és még a szöge is változhat, így néha nagyon fontos, hogy le tudjam olvasni a kupakon lévő feliratot. Amúgy nem lenne lényeg.
Ebből a szempontból és, mert fekete billentyűzetet akartam, a WoB van használatban december óta. -
Mostly Harmless
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
ízlés kérdése, meg hogy mennyire hajlik visszafele a csuklód.
nekem van egy MT3 profilos BoW készletem, de még csuklótámasszal is magasnak éreztem, úgyhogy nem azt használom. -
thomasrc
aktív tag
válasz
smallmer
üzenetére
Arra én is háklis vagyok, de ha tényleg csak túl van kenve gyárilag, akkor elvileg idővel ennek meg kell szűnnie, ahogyan "kiürül" a felesleg. Én legalábbis ebben bízok, hogy párszor letakarítom majd és idővel megszűnik a jelenség. Lehet, hogy nálad más áll a háttérben, de én azért nem gondolok szivárgásra/defektre, mert most ahogy megérkezett a végleges switch pack, direkt átvizsgáltam mindhárom dobozt az összes switchel egyetemben és nyoma sincsen kiszivárgott kenőanyagnak sem a dobozban, sem a switchek külsején. Ez a Gateron G Pro 3.0 Red, ha számít valamit. Amit én tapasztaltam, az 100%, hogy a nyomkodás által került ki valahogyan a switch belsejéből a platere.
-
smallmer
őstag
válasz
thomasrc
üzenetére
Itt sem ázik el. Szimplán arról van szó, hogy valószínűleg kicsi van rajta. Azt szeretném elkerülni, hogy valahova kikerüljön a környezetembe. Mondjuk amikor leütöm a keycap-et, akkor sem tud rákerülni, mert ahhoz több kellene. Most meg izopropil alkohollal letörlöm a kupakokat meg a billentyűzetet, hogy ha esetleg rákerült, akkor azt letöröljem. Lehet ez lesz a megoldás. Nagyon háklis vagyok arra, hogy a gép körül minden rendben legyen.
-
thomasrc
aktív tag
válasz
smallmer
üzenetére
Visszaolvastam az eredeti kommentet. A switch külseje nálam nem volt olajos/zsíros beszereléskor. Miután teszt után kiszedtem az összeset, akkor láttam, hogy a plate-n a switch körvonala kirajzolódik, oda egyértelműen került mininimális kenőanyag, de nem olyan szinten, hogy eláztatott volna bármit is. Nem értem nálad hogyan folyna rá az egérpadra vagy a kupakokra.
-
smallmer
őstag
válasz
Mephike
üzenetére
Nem hiszem. Úgy vettem észre, hogy fejlámpával szereltem a billentyűzetet össze és a fekete gumikesztyűn az ujjaimnál egyre fényesebb lett a felület. Nem hiszem, hogy a plate volt olyan. Végig kesztyűben voltam és cseréltem is, de sikamlós volt.
#113108 thomasrc
Nagyon jó....
Mielőtt a géphez ülök alaposan mindig megmosom a kezem. Most meg egy olajos csodát rakok az egérpadomra. Ez fog folyamatosan zavarni. Bár a kupakra talán nem tud felvándorolni. -
thomasrc
aktív tag
válasz
smallmer
üzenetére
Én nemrég végigteszteltem egy sor Gateron-t és nálam az összes kapcsoló körül lett egy nagyon vékony filmréteg a plate-n... De szerintem ez csak a felesleg, ami a nyomkodással kerül ki, mert ha szivárogna, akkor a gyári csomagolás is úszna, az viszont csontszáraz volt.
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Tegnap írtam ide a topicba és azt sikerült kideríteni, hogy a Gateron Jade switchekből valamennyi kenőanyag szivárgott.
Ti azért többet foglalkoztok ilyen dolgokkal, mint én. Mennyire normális ez a jelenség? Nem szeretném ha a gép körüli cuccaimra kerülne a kenőanyag.
-
HThomas
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Szerintem az egyik legjobb profil, az MTNU után... engem nem zavar a magassága. ISO támogatás van, HU felirat nincs.
Szerk:
- Dropról érdemes valamilyen akciót kivárni, rendszeresen vannak. Vám és ÁFA jön rá.
- Ha vannak dedikált nyilak és használod is őket, akkor érdemes lehet olyan készletet nézni, amihez van R2-es felfelé nyíl. Szerintem kényelmesebb.
- Ha a magasságtól félsz, akkor Ali AFSA olcsóbb alternatíva, kipróbálni -
zsirfecske
addikt
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
jajj, ne kísérts! még mindig néz a szem a dobozból, érzem a tarkómon
amúgy csak elméleti kérdésként, ezek az MT3 (SA profil) cap-ek nem kényelmetlenül magasak? tegyük fel megtartanám mégis a Szemet és Balrog-ot, csak a Drop-tól lehet hozzá baromi drágán válogatni és az ISO (főleg ha HU) teljesen kizárt?
-
Mostly Harmless
tag
"where was Rohan, when Gondor fell?" (on my keyboard
)
-
Mephike
őstag
Új év, új V sorozat a Keychronnál, jön a V Ultra széria.
-
zsirfecske
addikt
válasz
qqcqqc
üzenetére
én köszönöm, mert 9-10k volt eddig és úgy is érdekelt milyen lehet. 4-ért viszont gondolkodás nélkül rápróbálok, mert így rossz esetben sem kell bukóval továbbadni.
majd beszámolok róla részletekben, hogy legyenek képek is róla más színben is, mint az itteni eddigi legjobb hsz-ben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ÚJ Keychron K3 Pro Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Razer Ornata V2 INGYEN FOXPOST
- Szinte Új RAZER BLACKWIDOW V3 MINI HYPERSPEED (YELLOW SWITCH) Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új Razer Huntsman V2 US Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Új, modolt billentyűzet eladó knobbal, kijelzővel + választható Magyar(PBT) kupakkal és kapcsolókkal
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

tartósság miatt a Frozen? amúgy 110 darabokat vettem mindből 

RazoR