- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Gaming notebook topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phobion
őstag
válasz
Phobion #107808 üzenetére
Ma megérkezett az AVAX GM02 75% Gasket RGB.
Rendeltem hozzá "Gateron EF Silent Yellow" switcheket.Egy ASUS ROG Falchion Ace-t váltott le, mert nagyon zavart már a hangja.
Már a hozzáadott barna OUTEMU is sokkal jobb volt, de ezek a silent yellow kapcsolók valami hihetetlenül tetszenek, alig van hangjuk (a rog-hoz képest).Szóval eddig nagyon tetszik.
A későbbiekben lehet rendelek majd hozzá egy új keycap set-et, ha találok rá UK ISO kiosztást.Eddig egy negatívumot vettem észre, kikapcsolás-bekapcsolás után az FN+KNOB-ot minden egyes alkalommal nyomva kell tartani, hogy átváltson a KNOB hangerő módba, de ezt leadtam az Avaxnak, hogy egyszer jó lenne, ha ezt fixálni lehetne.
-
andyz
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos csak most láttam hogy volt ilyen és érdeklődnék hogy van-e aktuálisan XMI keycap rendelés vagy terv arra hogy a jövőben legyen? -
Mr.Csizmás
titán
HE kíváncsiaknak, ofc ansi, cserébe olcsó. (GD0703 kuponnal 12e felett lejön)
AKKO x Veekos Shine60 HE Magnetic Switch Keyboard 60% ~12e
AKKO TAC75 HE Magnetic Switch Keyboard 75% ~11e
Akko MonsGeek FUN60 Mechanical Keyboard Magnetic Switch 60% ~12,5e -
Molydeus
őstag
válasz
proci985 #107908 üzenetére
Van több makropadom és kiterjesztett numpadom már évek óta. E60 HE-ben az lenne a plusz, hogy egyszerre HE és ortholineáris. Utóbbi nekem elengedhetetlen a játéknál, mert a row staggered WASD és társai percek alatt fájdalmat okoz játék közben, orthoban is sok 7856 alakban használom a kiterjesztett numpadon a8456 helyett. A Shrimp 1 féle félbillentyűzetek nem adnak többet, mintha balra tolom a 60%-ost.
+ #107910 Seep
Tartarus Pro alternatívám is van a ControlPad személyében, az analóg karra nem volt szükségem. Csak hát nem QMK/VIA és nem triviális a switch csere sem benne.
Kíváncsi lennék a HE-re játékban és amennyire tudom a E60 HE az első olyan, ami klasszikus ortho kiosztású (nem ez a kiegyenesített row staggered kupakos borzalom) és HE.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #107901 üzenetére
A firmware forrása azt mondja, hogy igen. Mindkét oldalon van egy-egy RP2040 MCU.
Ha a bal oldalt csatlakoztatod USB-re, akkor működik önállóan, ugyanez igaz a jobb oldalra is. Ha a mindkét oldalt csatlakoztatod USB-re az összekötő kábel nélkül, akkor két önálló billentyűzetként fognak működni, azaz ha a bal oldalon megnyomsz egy layerváltó kombinációt, akkor a jobb erről nem fog tudni semmit sem. Ha az egyik oldalt csatlakoztatod csak USB-be (mindegy melyiket) és az összekötöd a két oldalt kábellel, akkor egy billentyűzetként fog viselkedni, azaz a layerek is rendben mennek.
Mivel a master billentyűzeten fut a QMK és a slave-től csak a mátrix állapotát kérdezi le, ezért elvileg meg tudod azt csinálni, hogy eltérő kiosztású firmware-t töltesz be a két oldalba: ha a jobb oldalon keresztül van csatlakoztatva a számítógéphez, akkor a "munka" kiosztás lesz aktív, ha pedig a bal oldalon, akkor a "játék" kiosztás.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #107905 üzenetére
Az egész HE téma a játék miatt lenne érdekes számomra - jó, tudom, az állítható aktuációs pont általános kényelmi feature, de egy komplett buildként ez nekem nem éri meg - játszani viszont csak balkézben orthoval kényelmes, így adná magát az E60He fele.
Szóval kellene valaki, akinek jó lenne a másik fele.M.
-
Molydeus
őstag
Uhh... [link]
M.
-
Molydeus
őstag
Akkor ennek a hátlapját látom már hetek óta a cannonkeys-nél.
Tetszenek ezek a fa inzertes házak, főleg a szürkék.#107839 dqdb
Elsőre nehéz eldönteni, hogy a valóságban mennyire működhet az elképzelés.
Ami eszembe jutott, hogy egy acél drótot az ember ki tud igazítani, ha nem párhuzamos az U két szára, de enné aligha.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valaki kísérletezett már azzal, hogy vesz valami komoly, fémházas Cornét (pölö), és a felső házat (egyben plate-et) legyártatja sárgarézből? Alkatrészopcióként még nem találkoztam vele, bár nem is töltöttem még 200 évet a kutakodással.
Csak azért kérdem, mert a BOX White V1-ek eléggé szeressék a rezet. Ahogy én is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Ringman #107896 üzenetére
"vmi banana switchcsel ami taktilis és mellé nehéz is. szóval nincs olyan, ami nekem jó lenne."
Annyira nem nehéz, közepesen nehéz és közepesen taktilis long pole kapcsoló (van itt jó adag az egyik dobozkában), bár nem, mintha a billencs nem volna hot swapes, és ne lehetne belerakni azt, amit csak akarsz.
A Choc eléggé low profile. Mindenesetre a K3 Maxet nemrég pont teszteltem.
-
Ringman
félisten
válasz
Synthwave #107895 üzenetére
https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Keychron+K2+Max
mind2 ansi layout és vmi banana switchcsel ami taktilis és mellé nehéz is. szóval nincs olyan, ami nekem jó lenne.
szerk:
közben írtad te is, hogy ansi.Keychron K3 Max
köszi, megnézem, low profile kapcsolós billentyűzetem még nem volt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Ringman #107894 üzenetére
"gépelés és cad a felhasználás, játszani nem játszottam vagy 6-7 éve."
Akkor teljesen felesleges a HE. Pénzkidobás, és utólag túl sokat variálni sem lehet vele.
Plate és plate között van különbség.
"Keychron K2 Max-ot sem látok hazai forrásból"
Pedig árukeresőn van, bár az ANSI. Ha szeretted a Choc-ot, akkor kell venni egy K3 Maxet, oszt jó napot.
-
Ringman
félisten
válasz
Synthwave #107890 üzenetére
köszi!
ha lineáris és legalább olyan könnyen lenyomható, mint a gat red, akkor az is jó lesz, a ledet kikapcsolom, vezetékkel használom
a nem pro k2-esemet nem tudom sajnos megszokni.
Keychron K2 Max-ot sem látok hazai forrásból (vagy lehet eu-s is, csak kapjak "áfás" szla-t), ezt nem írtam.
gépelés és cad a felhasználás, játszani nem játszottam vagy 6-7 éve.
plate: nem tudom mennyire más a gépelési élmény, nekem a puhább choc mini is jó volt, amíg nem borítottam bele a sört, azóta is azt használnám szerintem
szóval: 75% és iso a szükséglet (olyan, hogy "teli legyen" a layout, ne legyen hézag sehol, mert 2 printscreen, insert, del + 12 fn-billentyűzet, kell a space és a kurzorblokk között altgr, fn, ctrl és kell pgup/down, home end is az első layeren). ilyen szerintem nincs, szóval kell a teljes programozhatóság is.
lehet más márka is, de a k2 pro az bevált.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Ringman #107888 üzenetére
Nem. A HE analóg kapcsolós, más plate, más LED tájolás. A K2 Max a "helyettesítő" (ez nem jó szó).
"van egy 2. számú nem pro k2-esem, de nem tudom megszokni az eltérő layoutot (k2 pro-t a choc mininek megfelelően programoztam, van insert, pgup/down és home/end máshol van)."
A sima K2 egy elavult, jóval butább konstrukció, a K2 Max minden szempontból komolyabb (Próval nem érdemes foglalkozni, hacsak nem SOKKAL olcsóbb, és egyáltalán nincs szükséged 2,4 GHz-es rádióra), és már QMK firmware (+Keychron Launcher), szóval minden egyes gomb/karakter/funkció pontosan ott lesz, ahová rakod.
-
Ringman
félisten
sziasztok!
keychron k2 pro új helyettesítő modellje a keychron k2 HE?
van egy 2. számú nem pro k2-esem, de nem tudom megszokni az eltérő layoutot (k2 pro-t a choc mininek megfelelően programoztam, van insert, pgup/down és home/end máshol van). -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Lali-213 #107883 üzenetére
Nekem nem volt ilyen jellegű gondom, de nem mindenki egyforma. A taktilis érzetre abból a szempontból közelebb van a gumidomóshoz, hogy van haptikus visszajelzés arról, amikor eléred az aktuációs pontot (tehát amikor regisztrálódik a leütés).
C L I C K Y G A N G
L
I
C
K
Y
G
A
N
G
Plusz ugye a rugó fajtája/súlyozása sem mindegy, ahogy a kapcsolóút hossza vagy az aktuációs pont magassága sem. Meg ha már itt tartunk, a kupakprofil sem.
Ebben a műfajban minden 101 százalékig szubjektív preferencia. Ami az egyiknek az nonpluszultraistencsászár, az a másiknak napfényen érlelt pontytüdős moslék. Persze van olyan is, ami mindenhogy egy napfényen érlelt pontytüdős moslék.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Lali-213 #107883 üzenetére
Az átállás időbe tellik, mert eddig azt szoktad meg, hogy izomból tövig pufölöd a gombokat és ez a lineáris egyszerűen túl gyenge neked, ezért érdemes vagy taktilissal, clickyvel kezdeni, mert azoknál több a feedback, vagy egy nehezebb lineárissal, amit nem olyan könnyű lenyomni. Aztán idővel ez változhat, amikor már átszoktál.
Az elején én is kifejezetten rüheltem a lineáris kapcsolókat, pedig nehezebbek voltak, mint amit most használok.
-
Lali-213
senior tag
Tegnap sikerült kipróbálnom egy Keychron K10 Pro-t silent red switchekkel, de olyan béna voltam vele, hogy csak úgy lestem.
Lehet nem érdemes ezzel kísérleteznem? Eddig csak gagyi membránosokkal volt dolgom. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van még Sunder E70 HE is amúgy.
Azt hiszem, ezt túléljük valahogy.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #107877 üzenetére
+ DIY vonalon open source hardverrel és firmware-rel (KMK alapú) ott van a Lucca-58HE
de egyik sem wireless a háromból
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Seep
senior tag
Ez a QK Duo Alice van mar itt valakinek? Erdekes koncepcio.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #107873 üzenetére
Az a Meletrix, amire gondolsz
QK vonalon nem volt eddig HE egyáltalán.
Ispy: pár beállításhoz tökéletes megoldás a VIA, de olyan ipari mennyiségűhöz, mint ami neked kell a saját kiosztásodhoz, ajánlom a direkt módszert. Ráadásul QMK userspace alapon a GitHub integráció képes firmware-t fordítani, ha nem akarsz lokális környezetet beüzemelni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #107870 üzenetére
Igazad van, jelenleg a split+HE+wireless triót egyedül ez hozza, bármi más csak kettőt a háromból, de ettől még nem lesz jó ajánlat, de akinek ez a kombináció kell, annak van lehetősége.
--------
Ha már HE, akkor QK-nál érkezik a Hex80 és a Neo65 HE (ez utóbbiból lesz kit a mostani Neo65 tulajdonosok számára), így idővel várható HE belső a QK Alice Duóhoz és a Neo Ergóhoz is. Wired lesz a nyák, a hivatalos kommunikáció az, hogy a wireless HE opcióval jelenleg kivárnak, mert energiahatékonyság miatt TMR a cél.Mephike: mielőtt rákérdeznél, íme a válasz
"neo/qk HE PCB is compatible with wooting compatible switches"
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #107853 üzenetére
Ügyesek, 8 év alatt sikerült elérni oda, ahol a Dygma 2017-ben járt, azaz split gaming keyboard tenting-tilting opcióval
Akkor további 8 év és 2033-ra eljutnak a columnar staggerig is az összetolható split erőltetése helyett annak minden hátrányával (például mókás lesz majd 3.25u space-t vadászni, mert lekopott a festés róla, de a 3u space is kihívás világítós vonalon).
Az ára az határozottan valami, mert az biztos, hogy nem semmi. Egy QK Duo Alice-szal szemben vajon mi indokolja a felárat, mert hogy nem az anyagminőség és körítés, az biztos.
Kevésbé /s stílusban: végre egy mainstream gyártó, ahol van tenting.
-
dqdb
nagyúr
Akkor valami olyasmit csinálsz, mint én, bár az én alap kiosztásom 60% és felett működik, kivéve HHKB-t.
Az a jó a saját fordítású QMK firmware-ben, hogy pár sornyi copy-paste után megvan minden extra feature, maga a kiosztás pedig sok-sok klikkelgetés és mérgelődés (aka hol a fenében van az a billentyűkód) szintén copy-paste. Így egy hagyományosabb 60%-os vagy TKL kiosztásának beállítása 2-3 percnél nem több, pedig van 5 rétegem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #107814 üzenetére
Rájöttem, hogy én egy orto-sat próbálnék ki elsőnek.
TessékKevés rusnyább billentyűzetet láttam, mint ez. Nem ez az első próbálkozás az ortolineáris, de normál kupakokkal billentyűzetre, de a többi legalább esztétikailag rendben volt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez kicsit nekem úgy hangzik, mintha túlbonyolítanád ezt a dolgot a magyar ékezetes karakterekkel. Meg kell határozni egy main vonalat, és ahhoz igazítani mindent, mindenesetre az öüósatöbbihez elég egy elsődleges layerváltó (jelen esetben gondolom, spaceFn), és még az eredeti helyek közelébe (értsd egy sorral lejjebb) is lehet őket rendezni. Ezért favorizálom, ha a "p" után még van két gomb (az egyik lehet az eredetileg backspace is), de ha csak egy van, még ott is lehet okoskodni anélkül, hogy túlkomplikálná az ember.
Illetve szerintem 40 százaléknál már célszerű ragaszkodni legalább a második spacebarhoz (ha már nincs hüvelykujj-klaszter). Ha állandóan angolul gépelsz, akkor ez nem annyira lényeges, de magyarnál ugye... Ez nyilván nem azt jelenti, hogy a gyűjteményben nem fér meg más, de az alapkiosztásodat érdemes olyan eszközre szabni, amit hatékonyan, (túl sok) kompromisszum nélkül tudsz használni mindenre.
Plusz ha alkalmasint játszol is, akkor kell egy külön gaming layer is, amire TO(x)-szel váltasz (vissza meg értelemszerűen TO(y)-nal), és amin minden úgy van belőve, hogy nem kell tap/hold dolgokra figyelni, a spacebar meg csak sima spacebar, de az esetlegesen kellő funkciókat (pl. számok, ha mondjuk legördülő konzolba írnál valamit vagy funkciógombok) is egyszerűen el tudod érni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Synthwave #107864 üzenetére
Két problémám volt: a layer váltok hol legyenek, meg az alsó sor, mert annyira vegyesvágott a készletem, azt meg nem akartam, hogy több layoutot kelljen használni, ezért egy 40s hhkb volt az alap. Most nekem úgy van, hogy us az alap, de a caps lock vált hu-ra, hogy legyenek ungárische magánhangzók. Még most sem tökéletes, caps lock a layer egy, de split space nincs mindenhol, ami szívás, mert az a magánhangzó layer váltó, szóval 65-ön egyelőre marad az enter mod tap, mondjuk vakon gépelés közben nem a legkényelmesebb.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na jó, de ami a 40 százalékon rajta van, azt bármikor lehet nagyobb formátumos billekre portolni, csak lesz egy csomó unbound gombod.
A magam részéről úgy csináltam, hogy kiszemeltem egy olyan kiosztású motyót, amit ránézésre szívesen használnék (itt Libra Mini/Prime E), és annak a gombelrendezését programoztam fel Q8-ra, a felesleg meg unbound. Öt hónap alatt bebizonyosodott, hogy komoly, hosszú távú használatra jó volt a megérzés, és úgysem fogok már ennél nagyobbat tartósan használni, de ha kerülne ide esetleg más, a QMK/VIA/Vial/ZMK(/Keychron Launcher) valamelyikével gyorsan fel lehet vinni bármire egy 40-45 százalékos layoutot. Olyan billencs meg nyilván kicsit sem érdekel, ami nem tud ilyet, de szerintem ezzel már te is így vagy.
Aztán ugye most állunk a 3x6-os Corne kapujában (mert nem köll az a felső számsor sem), ott még ki kell találnom egy jó helyet az ú/ű-nek, meg esélyes, hogy ha nem is feltétlenül mindegyik esetén, de a többségnél át fogok térni a home row modokra (játékokban meg a WASD-ről értelemszerűen ESDF-re). Ha innen tovább mennék sculpted keywell irányba (tervben van, de majd...), akkor már a Corne kiosztást viszem tovább, annál zsúfoltabb hüvelykujj-klaszter legfeljebb csak egy trackball miatt lehet az, szóval ott már nem igazán kell majd semmivel babrálni, mert megszokott dolog elé ülök le.
Ha meg néha más is a kezem ügyébe kerül átmenetileg, azt a fentiekhez igazítom, amennyire lehet, de ha tudom azt, hogy számomra mi az optimális/fun, akkor nem az olyan eszközökkel való kompatibilitást helyezem előtérbe, amiket csak futólag püfölök, érted.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ugyan már. Amit te találsz ki, az pikk-pakk berögzül, főleg, ha használod is rendszeresen.
Amúgy a beállításaid között jó pár olyan van, amihez nem kell másik réteg, csak altGr – ha meg gyakori használat miatt van máshol, számomra kissé fura az új helye. Mindenesetre 40 százaléknál már érdemes rágyúrni a második spacebaros vagy hüvelykujj-klaszteres történetekre. -
Ispy
nagyúr
Nos, akik nem tudják hogyan is zajlik egy 40%-os bill használata, hát nem tanulja meg magát, az biztos.
Ez 2.0 verzió, de ki tudja az utolsó-e.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #107847 üzenetére
Amúgy honnan a gondolat, hogy az EU-ban bármit meg lehet kapni olcsóbban, mint Kínából?
Onnan, hogy eléggé sok esetben így volt/van billentyűzetes fronton. Az AliExpress akkor tud olcsóbb lenni, ha adott terméknél nem fizettetik meg veled a "nyugati adót" és Taobao árakon megy a cucc.Mostanában nem néztem, lehet, hogy változott azóta, de 2-3 éve a Kailh Box kapcsolók olcsóbbak voltak Európában, mint Kínából rendelve, Durock esetében sem volt ritka. Cherry MX-et egy éve néztem utoljára AliExpressen, szokás szerint drágább volt, mint Európában, de azt nem onnan és nem is innen, hanem Koreából kell rendelni, mert onnan Taobao szintű ár alatt jön ki és garantáltan eredeti.
Hogy ne csak kapcsoló legyen: a TX stabilizátorok olcsóbban mennek a Maxgamingnél, mint AliExpressen, ahogyan a TypePlus stabilizátorok olcsóbbak Oblónál (pedig a ProtoTypisthoz képest még ő is drágán adja).
És persze van egy rakás olyan kapcsoló/billentyűzet/kupakkészlet, ami nem is kapható ott, mert a vendorok megrendelésére készül, nem az adott gyártó választékának a része (Gateron X például).
Érdemes az európai mellett a megbízható UK-US helyeken is körbenézni vásárlás előtt, mert van olyan billentyűzet, ami lényegesen olcsóbban jön ki a UK vagy a US vendortól, mint az EU vendortól.
Ispy: keebsupplynak vannak mindenféle fura cuccai, ezeket nézted már?
A hozzászólás elküldése előtt volt egy kis hiányérzetem, most már tudom, hogy mi volt az. -
dqdb
nagyúr
[link]
homemade Flux billentyűzet -
ATI
senior tag
válasz
lócitrom #107841 üzenetére
Esetleg ez a kábel?
Van belőle több színben is.
Illetve nekem bejön még az IKEA-s SITTBRUNN USB-C - USB-C 1 m-es kábele, igaz nem túl hosszú.
-
triluan
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy redragon vishnuhoz jó ez a billentyűzet sapka? Fizikailag rá lehet tenni sérülés nélkül?
Használ egyáltalán ilyet valaki itt?
[link] -
Mephike
őstag
Asus ROG Falcata.
Tudom, hogy itt sokan szeretik a split billentyűzeteket! -
JulianSinulf
őstag
-
Ispy
nagyúr
válasz
JulianSinulf #107850 üzenetére
Igen, sajnos a mérettel az ár nem megy össze arányosan.
-
Valkűr
addikt
Mondjuk van sok eset mikor Alin sokkal olcsóbbak a cuccok, de van rá eset bőven amit meg sokkal sokkal drágábbak. NEO Alin horror, a múltkoriból kiindulva az egerek is pld WL Mouse itthon olcsóbb mint Alin, ami azért elég fura helyzet..
A Neo-hoz pld a plate Alin volt jó áron anno, akkor vettem én is a CF ISO platet, Asszem 8000 ft körül volt, ingyenes szállitással. De a Nuphy Ghost bar is 2x drágább Alin.
-
Ispy
nagyúr
válasz
JulianSinulf #107847 üzenetére
keebsupplynak vannak mindenféle fura cuccai, ezeket nézted már?
-
JulianSinulf
őstag
Ez előbbi semmi olyat nem tartalmaz, amit korábban nézegettem. Kitek vannak "drágán", osztottban. 40%-os orto-t nem láttam.
Lehet, hogy német cég, de Hollandiából szállítanak. Jobban nem néztem utána.
A másikat már korábban is nézegettem, gyakran találkoztam olyannal, hogy volt egy csomó opcionális lehetőség, aminek a fele elérhetetlen. Így nem igazán látom értelmét.
Ahogy néztem, nem olcsóbb, mint az ali. És amire ránéztem, ott is egy csomó opció elérhetetlen.
Emellett költöznek, így a szállítás nagyon eltolódik. Aztán csak remélhetem, hogy jót küldenek költözés után.Mindkettőnél előfordulhat szállítási díj, egyiknél sem írja, hogy x összeg felett ingyenes lenne. Mindkettő annyit ír, hogy a postaköltség a pénztárnál kerül kiszámolásra.
Amúgy honnan a gondolat, hogy az EU-ban bármit meg lehet kapni olcsóbban, mint Kínából?
Az ali múltkor adott automatikusan egy rahedli 1€-s kupont, mert szerinte késett a csomagom. Nekem nem tűnt fel, de, ha már adta, akkor ezt is megspórolom.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #107845 üzenetére
Ha már Németországban vagy, akkor a splitkb.com-ra nézzél rá, az német cég, és a 42keebs.eu-ra, az cseh, lehet, hogy olcsóbban is kijönnek, de hogy rugalmasabbak, mint egy alis eladó, az 100%.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #107833 üzenetére
Kicsit keresgéltem még.
Mondjuk ez éppen osztott.
Lily58 - 34€ Kit, vezetékeshez minden benne van. Az alap kit - PCB, hotswap, diódák, rotary - 17€. Ehhez kell a kontroller 2 darab összesen 7€. A 4M-ás, a 16M-ás olcsóbb. Azt nem tudom, hogy melyik kell a billhez. A 16M-ásban több lehetőséget látok.
A drágább kitben van LED, kijelző, ESD védőalkatrész és valahova 2 ellenállás. A kijelző, 2 darab, ha igény van rá, akkor most épp 3€-ba jönne ki. Az apró alkatrésznek, LED-nek nem néztem utána.
Van más fajta osztott PCB is ugyanilyen opciókkal.
Mind a kettőnél van akkus verzió is. Bár akkut nem láttam a csomagban.
Ezeknek nemcsak háza nincs, de még én is forraszthatok mindent a nyomtatott áramköri lapra
A kijelzők vajon mire jók itt?De akkor a lényeg, 40%.
40%-os PCB hotswap foglalattal, LED-del, elektronikával. Most épp 26€. Ehhez már lehet házat, plate-et gyártani. Ez ortos.
Itt van egy másik 40%-os PCB, nem hotswap-os, vagyis a kapcsolókat forrasztani kell.
Nem orto. 22€.
Van itt még.
Ezekre nem kell a kapcsolón kívül semmit forrasztani.
A KPrepublic-tól vettem a Bsun kapcsolókat, nem volt gond a szállítással. -
dqdb
nagyúr
válasz
sajnos számomra a szövetborítású nem ideális
Ha azért nem ideális, mert a porosodástól tartasz, akkor nem kellene, nálam nyáron extrém poros a környezet, és semmi sem látszik ebből a 2 éve az asztalon lévő Pulsar egér szövetborítású kábelén.Ha azért nem ideális, mert macska, akkor nem szóltam, oda tényleg más kell.
A túl rövid kábelre megoldás lehet egy asztali USB hub közbeiktatása a láncba, az életed is kényelmesebb lesz tőle, ha pedig van vezeték nélküli egered, akkor főleg.
dbius: az egyik legjobb döntésem volt, hogy szilikonbevonatú vezetékekből vásároltam be mindenféle vastagságban pár éve itthoni hobbi szereléshez/építéshez. Volt árkülönbség persze, de amikor egy dobozon belül vagy komponensek között vezetsz át ilyen kábelt, akkor mindig megállapítod, hogy megért minden pluszban ráköltött forintot.
-
dbius
veterán
válasz
"Liquid" szilikon kábel, amit Te keresel: Pl: Aliexpress
Nekem van egy belőle (mindkét vége) usb-c változatban, ettől hajlékonyabbal eddig nem találkoztam. Ha most kellene kábelt vennem már csak ilyet vennék, az összes többit kidobnám. Kérdés kapható-e olyan színben, ami illik/tetszik.
-
JulianSinulf
őstag
-
lócitrom
őstag
válasz
nyunyu #107780 üzenetére
sajnos számomra a szövetborítású nem ideális. ismerem amúgy a Keychron kábeleit. pont az volt vele az elsődleges gond, hogy hosszban viszont nekem nem ér el a gépig. így hát sokat nem segített egyik sem a helyzeten.
#107781 ViZion
mondasz valamit, mert némelyik Xiaomi töltőkábel valóban elég rugalmas volt. de speciel egy ideje nincs ilyen a háztartásban. méretben ráadásul emlékeim szerint nem elegek.#107783 Valkűr
na, ez már lehet ideális lenne. spirálosra nem is gondoltam. ki is ment a fejemből, hogy ezzel kényelmesebb lenne eleve. vettem valami szart alzából, mert rettentően idegesített, hogy nem találok megfelelőt. de mivel túlságosan merev, így haszontalan hiába van hely az asztalon. de ahogy látom most már csak fehérben van....remélem igyekeznek a kínaiak.
btw kösz mindenkinek.
-
dqdb
nagyúr
[link]
műanyag "drótos" stabilizátor -
JulianSinulf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #107833 üzenetére
Mondjuk valami ilyet. [link]
Most így hirtelen ezt találtam. Biztos van még, ha tovább keres az ember. -
Ispy
nagyúr
Végeztem. Minden billben most már 14mm-es 55g-os geon rúgó ketyeg, gateron milky yellow/oil king, curry vagy cherry brown/black/nixie, 700+ switch, olajozva, filmezve, kenve. Jó móka volt.
Egyedül a feleségemnek maradt a 18mm-es 50g-s geon.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
JulianSinulf #107823 üzenetére
[link] csomó 40es stl van, csak kérdés mit lehet belerakni
nyomtatózni én is tudnék, csak az elektro rész kellene
-
Ispy
nagyúr
Kbdfansnál 15 usd szokott lenni, de például az ampersendhez 16 eur volt extra plate, szóval a qk darabszámaihoz képest szerintem inkább a dobjuk az extrákra egy kis profitot mégnek tűnik, ennyi. Mondjuk most kezdtem notionba összeszedni a költéseimet, nálam nem 5-10 dolláros gondok vannak.
-
dqdb
nagyúr
Dehogy szokott fele lenni, a POLYGON-7 inkább kivétel, mint jó példa.
Keychronnál tényleg olcsó a plate a méretgazdaságosság miatt, QK/Neo vonalon a 20 dolláros ár egyáltalán nem rossz (a méretgazdaságosság itt is beüt már), de ahol nem sok ezer darab megy el adott billentyűzetből, hanem csak százas nagyságrend, ott 25-40 dollár szokott lenni egy plate (FR4 a legolcsóbb, tipikusan 30-35 dollár a legtöbb fém és műanyag, az intervallum végén a drágább anyagok vannak, mint CF vagy réz).
Amúgy meg plateless forrasztva, és ingyen van
A nyákot ellenben mocsok drágán árulja a QK, azért jogosan járna a beszólás. 45 dollár egy forrasztós vezetékes nyákért vagy 55 dollár egy tri-mode hotswap nyákért rablás olyan darabszámok mellett, amilyet ők produkálnak.
-
eagleberg
aktív tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
eagleberg #107828 üzenetére
Minek a link? A plate a billhez tartozik. Egyébként tessék, polygon 7, darabja 10 usd, a 3 meg 20. Ráadásul ez 3 darabból áll, mert a makró oszlopoknak külön plétje van
-
arnes
junior tag
válasz
Molydeus #107818 üzenetére
Én is nézegettem megint a QK oldalát, mert most akció ide vagy oda, de az USD HUF vs EUR HUF különbségek miatt lehet, hogy jobban megéri a Neo65Cu v 75 Cu-t a QK-ról rendelni? Mondjuk deltakeycohoz képest? Bár ők ugye most készleteznek, de nincs minden jó szín kombó, ami nekem kellene.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #107800 üzenetére
Az európai/ISO piac elhanyagolható méretű az amerikai/ANSI-hoz képest. Miniszkuláris.
De különben is jobb az ANSI.
"Rájöttem, hogy én egy orto-sat próbálnék ki elsőnek.
Majd egyszer rákeresek, ha lesz pár száz euróm, amit elverhetek ilyenre."Nem kell ahhoz pár száz euró. Egy colstag YMDK Corne V4.1 szállítással együtt megvan 60 dollárból. Nagyon szemezünk egymással.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #107706 üzenetére
50 dolláros Alice? Aranyos. Resin, QMK, hot swap.
----------------------------------------------------------
Más: A 42 gf-os Kailh BOX Saker lineárist láttátok már? Normál profil, de 2/1,3 mm. Szóval a teljes kapcsolóút KETTŐ milliméter.
-
eagleberg
aktív tag
válasz
Valkűr #107817 üzenetére
Itt egy példarendelés. Összesen 163 USD szállítással együtt, ami a mostani árfolyamon kb. 57.000 Ft. Én körülbelül két hónapja rendeltem, és azóta meg is érkezett. Vámot és áfát nem kellett fizetnem, gond nélkül megjött.
Érdemes plusz plate-eket is rendelni, mert csak 20 USD darabja, és egy csomagban küldik, így nem lesz plusz szállítási költség sem. -
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #107817 üzenetére
Figyelni kell az összeállításra, mert jókora eltérések jöhetnek ki.
A 20$-os kedvezménnyel + a szállítás (nekem +42$) az általam nézett anodizált váz réz súllyal, vezetékes PCB-vel és egy Plate-tel - középárfolyamon számolva az egyszerűség kedvéért - kijön ~57eFt-ra körül nettó áron. Erre jön majd rá az ÁFA és a vámkezelés költsége, szóval a vége 80eFt körül lenne.
Lefelé is lehet menni az árban, ha valakit érdekel egy forrasztós plateless build (-20$).
Ami meg tudja dobni az árat az minimálisan a trimode (+5$), nagyobb részben a spraycoated váz (+15$ azonos súly mellett), de legfőképpen a PVD vagy a stonewashed külső súlyok (+10-20$).A Neo65-ből egy, az elején lévő összeállítást ki lehet hozni ~43,5eFt-ra check outnál, a vége pedig 63eFt körül lenne.
M.
-
eagleberg
aktív tag
Akció a QwertyKeys-nél! Most látom, hogy a qwertykeys.com akciózik. Akit érdekel. Például a NEO80 szállítással együtt 57.400 Ft.
-
JulianSinulf
őstag
Amilyen drágák ezek a kis kicsik, nem is csodálom.
Annyi kép van itt róluk, hogy nekem is megfordult a fejemben, ki kéne próbálni.
Aztán ránéztem az egyik árára és inkább nem. A másik meg még előrendelésben sem volt elérhető. Az alis meg valahogy nem vonzott.
Rájöttem, hogy én egy orto-sat próbálnék ki elsőnek.
Majd egyszer rákeresek, ha lesz pár száz euróm, amit elverhetek ilyenre. Most nincs. És lehet, hogy a bsun kapcsolókat is cserélnem kell, mert nem az igaziak. Vagy ki kellene rajta próbálnom az mt3 kupakokat, hátha az ISA profil nem tetszik.
Néha nem sikerül eléggé lenyomnom a gombot, így kimarad egy-két betű, aztán javíthatom.
Mondjuk utánanézve, a bsun hornet tactile is egy erősebb kapcsoló.
Most láttam reklámot bsun ocean tactile kapcsolóról, 43€ lenne a 110 darab a monaco-tól. Kicsivel gyengébb, mint a hornet. -
nyunyu
félisten
És amiban egyedi custom vonalon: beépített napelemes töltés, így elvileg sosem kell kábelről tölteni.
780mAh akku van benne.
Anno a mínusztech K750-t konkrétan ki kellett tenni az erkélyre 4-5 órát napozni, hogy fel tudja tölteni a 65mAh-s gombelemét.
Szobában, ablaküvegen keresztül nem kapott annyi fényt, hogy szinten tudja tartani magát... -
Phobion
őstag
válasz
grizlisandor #107809 üzenetére
szuper, köszi!
-
Phobion
őstag
válasz
grizlisandor #107807 üzenetére
Na, akkor én berendelem meg mellé silent switcheket aztán meglátjuk.
Azt lehet esetleg tudni, hogy milyen keycap-eket tudok ehhez majd rendelni? Gateron switch kompatibilasakat? 🤔
-
Phobion
őstag
Sziasztok
Néztem az összefoglalóban az ajánlott listát.Az "AVAX GM02 75% Gasket RGB" nem szerepelt a listában. Ennyire nem ajánlott ennyiért (26k HUF)?
-
megtortem
újonc
Sziasztok!
Megérkezett a rendelt Akko 5075B VIA (ISO) billentyűzet, amiről, ha megengeditek írok egy kis véleményt, így pár óra használat után.
Először is... csak pár óra használat után, de már értem, hogy miért is ajánlott ez a billentyűzet (a sima verzió, de értitek
)
Akko rosewood switchekkel érkezett, ami meglepően halk.. simán élhető a bill, már ezzel is.
A keycapek tök jó, nem csúszós, kicsit talán rücskös... nagyon bejön ez is.
A műanyag ház is tök jó, pont annyi súlya van, hogy ezt mindenféle kis szellő nem rakja odébb, de nem is kell daru a mozgatásához.
Viszont, aki esetleg fotonágyút szeretne az RGB-től, annak nem biztos ajánlom.. (engem nem zavar, de azért tény) maxi fényerőn is azért csak közepes a fénye.
Egy keychron k8-val (sima, nem pro) összehasonlítva.. hát az azért kiégeti a szemed ehhez képest
Az oldalsó ledek viszont.. na azok fotonágyúk (eskü, mókás kis feature, bár valószínű nem sokat fogom használni). Amit még nem tudok, hogy.. annak a fényerejét lehet-e változtatni? és csak azt nem lehet bekapcsolni, úgy, hogy a bill világítása nem megy? Ha tudja valaki a választ, megköszönöm.
VIA .. nos.. itt még van mit tanulnom, mert túl sok a lehetőség és még ki kell találnom, hogy mit és hogy is szeretnék.
Viszont itt már lenne is egy kérdés.. próbáltam makrót csinálni, aminek egy mondatot kellett volna írnia... de az ékezetes betűkre hibaüzenetet kaptam. Logikus, hisz angol a layout, nem tudja értelmezni, oké. De erre létezik valami megoldás? Ha nem, hát majd megtanulok ezzel együttélni.Összességében annyit tudok mondani, hogy a bill marha jó, köszöntem a tanácsokat, véleményeket, nem csalódtam benne.. SŐT.
-
Ispy
nagyúr
válasz
JulianSinulf #107800 üzenetére
Létezel? Akkor ott az IC form, jelezzd, hogy isot szeretnél venni, mert egyébként nem létezel.
De van discordja is cannonkeysnek, ott is lehet jelezni.
Az agar mini választható színeit vagy éppen az elrendezését is discordon beszélték meg az emberek, a készítőnek is az a célja, hogy sok potenciális vevője legyen, ezért vannak az IC-k.
Egyébként worldwide kb 10% lehet az iso user, az ilyen kis projektek esetében gondolom ez még kisebb szám.
-
Ispy
nagyúr
Úgy látszik lassan mindenki kezd 40s billeket csinálni, 80retros 40gb.
Juhé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gaming notebook topik
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- BestBuy ruhás topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest