- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Ez kimaradt, most pótlom.

-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Igaz. A Wooting-ra felprogramoztam az analóg kontroller egyes elemeit.
A betűket meg töröltem.
Sőt, sikerült a lenyomás mértékétől függően kombót is programozni. Kicsi nyomásnál sétál, jobban lenyomva fut.Melóhelyen inkább egy agyonmakrózható cucc lett volna jobb.
Mondjuk autohotkey-el és kombókkal éppen kiváltható, ha nem kell telepíteni az autohotkey-t.#115636MaxxDamage: A Wooting 80HE-n 5 LED van a space alatt. A fém házban végre nem látom a kétoldalt lévő LED-eket, csak a fényüket.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"Szeretek makrókat programozni."
Nem csak makrókra gondoltam, hanem bármilyen betű, speciális karakter, írásjel és funkció felprogramozására/átrakására máshová – vagy valamilyen réteges eléréssel történő aktiválására.
"Bár azért olvasgatni, hogy egyes gépeket nem csak 1 ember használ, hanem az egész család."
Erre van egy dedikált default réteg.
Egy 40, esetleg 60 százalékos cucc nem nagy, és igen könnyű is lehet. A személyes szerszámtár része, nem kell otthagyni. A benti fosra meg rá lehet tekerni a kábelét, és letámasztani valahová. Egér dettó (elem, lol, komoly IT-s
).Sőt, a két eszköz kombinálható eggyé (trackball/trackpoint/tapipad, de persze egérszenzoros micsodák is léteznek).
-
Van olyan billentyűzet amin a világítás nagyon jó és erősebb mint a K10 Pro billentyűzeten? Számomra ez harmatgyenge.
pl. Space alatt van 2 ponton LED azt cső...Enter alatt se több, azért jól le van spórolva szerintem.
Egy Cougar 200K sokkal erősebb, holott az nem is RGB-s.🤔🙄🤭 -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"Egy osztottra lehet, hogy pont ez lenne a jó."
Én nagyon szeretem a Charybdisen és a Keyballon is. Külön öröm, hogy 4 db 1U Space van benne, ami a thumb gombokhoz jól jön. -
JulianSinulf
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
nem kell ezt a kérdést túlaggódni, általában a legnagyobb gát az, hogy irreálisan ragaszkodsz a korábbi megszokásaidhoz
A 630-as válaszomban ezért is bólogattam oly nagyon.Hogy humor? Bocs, nem jött át.
Ellenben ez a PBS készlet tetszik. Arról már tudom, hogy működik, mert van egy.
Ezekből egyik sem elérhető. Legalábbis a linken. Máshol meg most nem keresek rá, elköltöttem a havi keretem.
Egy osztottra lehet, hogy pont ez lenne a jó. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Szeretek makrókat programozni.
Sajnos a Wooting esetén erre nincs lehetőségem. Úgyhogy a GMK26 kapja, amit a Wooting-ra nem állíthatok be.
Amúgy lehet, hogy te igen, de az ide betévedők többsége nem.
Csak magamból indulhatok ki, a betévedők többségét nem ismerem. Bár azért olvasgatni, hogy egyes gépeket nem csak 1 ember használ, hanem az egész család.Egyébként ha melóhelyre nem lehet sajátot vinni
Nem az a gond, hogy nem lehet vinni. Venni biztos, hogy nem fognak, mert az drága.
Vinni vihetnék, de most még ezt is hordozzam? Így is akkora kofferem van, mint senki másnak. És van benne egy csomó saját szerszám, mert egyszerűbb megvennem a lidl-ben, norma-ban, mint azt megvárni, hogy adjanak valamit. A termelésből kicsórták a nyomatékos csavarhúzókat és cseszték pótolni őket.
Ilyen helyen biztos nem hagyom a saját billentyűzetem. Főleg, hogy nem képesek vigyázni rá. Van, aki azzal szórakozik, hogy a 8000€-s mikroszkópom lencséit összekenegeti! Normális az ilyen?! Persze nem tudni ki az, az asztalhoz bárki odamehet.
Emellett anno, mikor jött egy új kolléga a másik műszakban az asztalomhoz, az első honapban beletolta a pákát a billentyűzetbe. A másik a forrasztóállomás főkapcsolójához tolta be a pákát és nem szolt. Szerintem észre sem vette. De az állomás kuka lett. Ilyen sérüléssel nem használható már gyárban. Szóval ilyen helyre nem viszek olyat, ami az enyém és otthagynám. Vagy eltűnik, vagy tönkreteszik.
És akkor még ott van az az apróság, hogy az ottlévőt is valahova tennem kell. Kábeles, beépített kábellel. Szóval nem olyan egyszerű odébbrakni. Egéren is gondolkodtam már, mert egy vezetéknélküli sokkal praktikusabb lenne az asztalomra, így is sok a kábel. De a kofferban már annak sincs helye. Az IT-stől kértem, de nem kaptam, mert nem akar azzal foglalkozni, hogy szaladgál a géphez, mert lemerült az elem és az ott ülő nem tudja, hogy mi a baja....
Lehet, hogy az én IQ 60 fölött van, de sokaké még talán a 60-at sem éri el. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Humor akart lenni... de ha a Cherry nem jó, akkor próbáld ki ezt

Egyébként hasonlóan álltam én is a kérdéshez kb másfél éve. Aztán megléptem a blank Q8-at, az US AFSA, MTNU, MT3 készleteket, majd az 56 - 34 gombos splergokat és nem omlott össze a világ. Nálunk is van itthon több gép, 100%-os V6 Max, laptopok, a TV-re kötött géphez meg pl egy Logi gumidómos... Múlt héten amikor visszaültem egy hétre a Keyball után a Q8 elé, pár nap után Monkeytype személyes rekordot döntöttem 89 WPM-mel (magyar nyelv, számok és írásjelek nélkül). Szóval a személyes véleményem az, hogy nem kell ezt a kérdést túlaggódni, általában a legnagyobb gát az, hogy irreálisan ragaszkodsz a korábbi megszokásaidhoz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Igen, a programozhatóságot. Nem 60-as IQ-d van egy súlyos agysérülés után, hanem műszaki érdeklődésed, végzettséged és munkaköröd.
Azért voltak az előző poszban megválaszolatlanul maradt kérdések is. Egészen pontosan öt, a hatodikat megválaszoltam neked.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"A többség szeretne egy billentyűzetet, amit billentyűzetként tud használni. Arról nem tehet a többség, hogy gombonként programozhatóra csinálják meg."
Nem tenniük kéne róla, hanem kihasználni a remek lehetőséget, ha már egyszer adott. De gondolod, hogy a Dactylt kenyérpirítónak vettem?

"Annyi helyen használhatok billentyűzetet,"
Amúgy lehet, hogy te igen, de az ide betévedők többsége nem.
De akár meg is lehet jegyezni a három kiosztást, nem kell hozzá kvantumfizikus doktorátus, főleg, hogy a nagyja azonos. Vagy veszel egy olyan kupakszettet, amiben van UK ISO/US ANSI (nem tudom, melyikre gondolsz az "angollal"), és akkor csak kettőt kell... A sajátodat meg használod, ugyanúgy, ha nem gyorsabban berögzül, mint az eddigi kiosztás, mivel te találod ki.
Viszont ha máshol meg az van a kupakon, ami a valós funkció/karakter, egyáltalán miért lényeges ez? Plusz a beviteli nyelvet sem lehet sehol soha állítani?
Egyébként ha melóhelyre nem lehet sajátot vinni, az elég gáz, és a munkáltatót minősíti. Ha meg lehet, akkor vinni (vagy vetetni) kell, ki akar e-hulladékkal dolgozni önszántából? Ettől függetlenül a fentiek még állnak. A kanapén viszont egészen biztosan lehet QMK-s motyó.
Az meg miért érdekelne, hogy az ismerősnél (vagy egy laptopon) mi van? Lucgizi nénje 842 forintos Trust membránt használ cirill betűkkel, és egy ujjal keresi, hogy hol fűzheti be a géppapírt. So?

Amúgy szerinted elfelejtettem row staggered sztenderd kiosztáson gépelni, csak mert több mint két éve szénné programozott, teljesen custom logikai kiosztásokat használok? Nem, nem felejtettem el. Csak nem akarok, ha nem muszáj. Nagy különbség.
Túlspilázzátok ezt eléggé. Csak használni kell.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
Látom nem érted a lényeget.
Annyi helyen használhatok billentyűzetet, hogy az egyiken magyar felirat lesz, a másikon német, esetleg még angollal is találkozom, emellett jegyezzem meg a saját egyedi beállításom is egy egyedi billentyűzeten.
Adott esetben esetleg segítene a billentyűkön lévő felirat, de csak akkor, ha egyezik a rendszerben beállított kiosztással, ami egyáltalán nem biztos, hogy úgy van.A vak kupakkal sokra nem mennék ebben a helyzetben.
Ráadásul cherry, amit nem szeretek. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"hogy eleve milyen feliratok vannak a kupakon."
Erre mondjuk van elég jó megoldás, pl ez
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Azt viszont bírom, hogy a többség gombonként programozható billentyűzetet vesz, de pár emberen kívül ennek a használatára szinte senki sem asszociál.
A többség szeretne egy billentyűzetet, amit billentyűzetként tud használni. Arról nem tehet a többség, hogy gombonként programozhatóra csinálják meg.
Az átprogramozott nekem sem jön be olyan szinten, mivel a kanapén nem programozható van, a melóhelyen sem programozhatóak, a laptopon sem programozható van, az ismerősöknél sem programozható.
Vagyis akárhol máshol kell használnom, ami nem a gépemnél van, nem lesz jó, kényelmes.
És akkor erre még rájön, hogy akkor német vagy magyar kiosztásra van e állítva a rendszer és, hogy eleve milyen feliratok vannak a kupakon.
Nálam hatalmas káoszt produkálna.
Részben ez is az oka, hogy nem erőltetem a Lily58-at sem. Sem pedig az egyéb osztottat, vagy kisebbet. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Throme
üzenetére
"Akiknek nincs külün számgomb szekció a billencsén (kb TKL és lefelé), azok a felső számsort használják."
És ha számsor sincs?
"Tényleg, numpad-es billencsekre minek raknak felső számsort?"
Hogy a speciális karakterek egy részének legyen egy sztenderd helye. Plusz a mátrixdefiníciója sem ugyanaz (pl. KC_7 vs. KC_KP_7). Ettől függetlenül nem mindegyiken van. Lásd pl. Clarabelle.
Azt viszont bírom, hogy a többség gombonként programozható billentyűzetet vesz, de pár emberen kívül ennek a használatára szinte senki sem asszociál.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Azért a karakter színe az lehetne más is, de így is jó. (a világos kéken pl.)
Most hozzá lett állítva a világítás is.😋🤭
Majd sötétben biztos jobban adja majd.

-
válasz
Throme
üzenetére
Van ilyen, pl ez.
Egyébként más keycode a kettő: próbálj meg modokkal (shift, altgr) számokat lenyomni felül és a numpadon. Programok is eltérően kezel(het)ik őket.
Egy QMK-s billentyűzeten a numpadot felmappelheted egy layerre pl a JKL környékére és akkor ott van minden kéznél. -
Throme
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Oh, tényleg. Már nagyon elszoktam az ilyesmitől.
Akiknek nincs külün számgomb szekció a billencsén (kb TKL és lefelé), azok a felső számsort használják.
Nekem az elég, amíg nem leszek pénztáros / könyvelő
Tényleg, numpad-es billencsekre minek raknak felső számsort?

-
zsirfecske
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
nekem bejön, egyedi
de ha clean look kell, akkor a fekete OSA ABS, ezért is azzal küldtem. viszont ha a tartósság fontos, ez a Beach a tuti!
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Hááát...!😋🤭
-
-
-
Mephike
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Ma már elégé kikoptak a kemény padok.
A szövet mellett az üveg maradt meg, de ott azért eléggé mesés árakba lehet belefutni.
Az egérpad topicban kérdezz, hátha mond neked valaki használható műanyag padot. -
-
Mephike
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nem értem embereket hogyan tudnak ellenni numpad nélkül. Napi szinten használom.
Nekem különálló numpadom van már évek óta. Ha játszom félreteszem, hogy ne foglalja a helyet. Ha meló van odahúzom magam elé.
Előnye, hogy így bérmilyen billentyűzetet tudok használni mellette, TKL, 65%, 60% (most épp ez van). Mivel nincs fixen numpad így nagyméretű egérpadokat is könnyebben tudok használni (most éppen 4 üvegpadot tesztelek már egy ideje), szóval több hely marad az egérnek. -
válasz
zsirfecske
üzenetére
Világos kékre gondolsz?

Picit ilyen "rikító" érzést ad, de nem rossz!
-
zsirfecske
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
színes OEM profil dye-sub PBT keverve fekete shine-through OSA ABS laser kupakokkal

tedd már fel a Beach-et, hadd lássuk milyen, szerintem rohadt jól fog kinézni rajta, és tartós is lesz

-
nemark98
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Cégnél van, hogy nekem is gyakran szükségem van a numpadra, meg olyan is, hogy hetekig hozzá sem nyúlok.
Itthon TKL billem van, eddig ezt szeretem a legjobban. Kisebb helyet foglal, mint a full, illetve jobban be is tudom forgatni, hogyha játszom, több hely marad az egérnek. A másik oldalon viszont kisebbre sem váltanék, mivel előzőleg egy K3 Maxom volt, nekem valahogy nem jött be, hogy a nyíl mellett voltak a HOME END PGUP PGDOWN gombok. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
gyenesmartin
üzenetére
"Nem értem embereket hogyan tudnak ellenni numpad nélkül. Napi szinten használom."
Én is. Ezen.
A programozhatóság és a teljesen személyes igényekhez szabott logikai kiosztás csodája.
-
K10 Pro kicsit másképp.

Lehet full cserélem, majd még alszom rá egyet.
WASD lehet kék lesz.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Bal led a caps lock, utána num lock, scroll lock, majd a piros led.
Eddig nagyon bejön, jó kis masszív háza is van hiába műanyag. De az USB -C mellett is látni hogy ott lenne a helye a vezetéknélküli kapcsolónak. Engem nem zavar.
Nem értem embereket hogyan tudnak ellenni numpad nélkül. Napi szinten használom.
-
Mephike
őstag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Saját teóriám a következő a J5 HE-ről.
A cég a J8 HE-t készítette el, az fent van a hivatalos oldalon. Ez ugye TKL méret, szerdán jön róla a tesztem.
Ugyanakkor hazánkban még iszonyú népszerű a full-size méret. Kérésre ezt elkészítették nekünk (talán más országoknak is, tipp ez is), de a házat annyival elintézték, hogy egy meglévő vezetékmentes modell házát használták fel itt is. Szóval az a led kb annyit fog mutatni, hogy kap-e áramot a billentyűzet vagy sem. De mondom, full vakon vagyok a témában. A J8 HE-n nincs led és a ház teljesen ahhoz a modellhez készült. -
Throme
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ha kizárólag vezetékes, akkor nem az a kérdés - szvsz - hogy miért világít pirosan a töltés led, hanem az, hogy egyáltalán minek van rajta?
A két lakat ikonos led visszajelzés mit mutat? Az A gondolom CAPS LOCK.
-
nemark98
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Jesszusom… bocsánat
valamiért az volt a fejemben, hogy a J5 tudja a wirelesst is -
nemark98
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia!
Van benne aksi a wireless módok miatt, és ha kábelről használod akkor amint bekapcsolod a gépet elkezd pirosan világítani, ezzel jelezve, hogy még tölt. Lehet, hogyha bizonyos százalék alá merül és tölteni kell, akkor is ilyen, azt nemtudom. Ha teljesen feltöltött akkor átvált zöldre. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Azt hittem a CK550 jónak számít.
De ez tényleg egy régi trabant és új Mercedes közti különbség.
Nagyon durva mennyire minőségibbnek érződik ez a Keychron J5 HE ultra. A hangja mint az álom, a hall szenzor meg valami iszonyat durva hogy 30-ért kitudták hozni.
Egy dologba tudok belekötni. Miért világít az a piros töltésjelző led? -
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy a Wooting plate-jét kicserélem FR4-re és kihagyom belőle a szivacsot is, csak a ház aljában marad.
Mi a véleményetek, meglátásotok?
A Neo80 esetén nagyon bejött a merevebb plate és, hogy kiszedtem a PCB és plate közül mindent. Vajon itt is be fog jönni?Itt annyi a változás mindenképp, hogy a plate csavarozva van a PCB-hez távtartókkal, míg a Neo-nál csak a kapcsolók vannak a PCB és plate között. És ott ugye a PCB gasket mountos, itt nem tudom, hogyan lesz. Jelenleg a PCB és plate közötti gumis anyag van annyira kitolva, hogy ez adja a gasket felfüggesztést.
-
nemark98
csendes tag
válasz
Ochocinco46
üzenetére
Szia!
Competitive játékra ennyiért én lehet megnézném az új Keychron J5 HE Ultrat (full kiosztás) vagy a J8 HE 8K-t.
AfterHours-ről szállítással meg is lennél 30-ból. -
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok,
1.Mekkora összeget szánsz rá? ~25-30k
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? HAMA uRage CyberBoard, meguntam és valami újat próbálnék ki
4.Mire használnád a billentyűzetet? CS2, PUBG, általános használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikust kipróbálnám ha ennyiért lehet egyáltalán, de nem ragaszkodom hozzá
6.Van konkrét modell ami tetszik? -
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar preferált de US is ok
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad előny de nem feltétel
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítás, esetleg fém ház (mostani csóró billemben az tetszik a legjobban)köszi előre is
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Logitech G515 TKL HU (920-014131) van e vetélytársa ami ilyen stílusú és dizájnú, illetve minőségben sem gyengébb, de árban jobb ? -
LLKobe
veterán
Felkerült a K3 MAX-ra a csere kupakszett. Tudom semmi extra, de nekem tetszik.
-
JulianSinulf
őstag
Vagy 5 órát biztos elkenegettem a kapcsolókat.
Aztán kicseréltem a szóköz és enter alatti stabokat WS-re, mert ez még maradt a Neo80-hoz használt készletből. És bondázst is kaptak a stabok. Nameg kenést. Bár a Wooting a rudat rendesen megkente, a stem-re nem kent semmit. Se a ház belsejébe. Úgyhogy kapott egy kicsit az is.Az igazi teszt az lett volna, ha visszarakom a QXA-t, de annyit már nem volt kedvem játszani vele.
Úgyhogy megkaptam az MT3 készletét.A hangjával meg vagyok elégedve.
És akkor jöjjenek a képek.
Sötétben a telefon nem adja vissza a látottakat.Emélhetőleg minden kupak a megfelelő helyre került. Néha becsúszik egy-egy rossz. Ahogy szedtem ki a kapcsolókat, akkor vettem észre, hogy az egyik fordítva volt bent. Működést nem befolyásol, de a fényvezető így nem a LED felő került. Nem tudom, hogy hoztam össze...
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Mephike
üzenetére
Fél perccel azután, hogy posztoltál, láttam, hogy posztoltál.
Gondoltam válaszolok gyorsan, de nem voltak kapcsolók a billentyűzetben
A csíkot választottam. Bár a zöldbe először betettem az osztotta, de végül kicseréltem a csíkra és az is marad. A pirosba már eleve azt tettem.
Van is egy képem a fekete kupakokkal, bár a világítás épp nem megy.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig tart a kenegetés. Már vagy 3 órája csinálom és még nem vagyok kész a kapcsolókkal. Szerintem ma nem is lesz már meg.
Ha már szétszedtem, akkor már a stabokat is meg akarom kenni. Meg szerinem ragasztok alájuk szalagot is.Az biztos, hogy már magának a kapcsolónak is jobban tetszik a hangja így megkenve, mint a gyári kenéssel. És mintha könnyebben is járna.
Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre. Nem számítok arra, hogy csendes lesz (mint a Neo), mert az nem lehet, de remélem sokat javul majd a hangja a mély irányába.
Aztán lehet még kipróbálom az O-ring-et is. 0,2 mm-es útveszteséget szerintem még éppen ki fogok bírni az analóg vonalon. Bár, ha közelebb viszem a nyomtatófejet az ágyhoz, akkor 0,1 mm-es karikákat is tudok talán nyomtatni. -
Mephike
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Melyik led difusert szerelted be végül? Az osztottat vagy a másikat?
-
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Szép tanulási görbe.
Asszem én még nem tartok ott. A Q8-ig sem jutottam.
A Lily csak azért van, mert kíváncsi voltam és szeretek építeni. Tudom, hogy nem sculpted, de ott van a két kontroller, ami a fő dolog, hogy működjön és magam nem fogom megépíteni. Viszont rádugdosni a dolgokat már nem nagy cucc. Gondolom programot is találnék rá.Kibontottam a piros GT-80-at. Nagyon szép az is. Mindjárt mondta is a párom, hogy jó lenne rá a Sakurás MOA készletem, miért nem csinálom meg egy fénykép erejéig. Kontráztam, hogy veszek kb. 180€-ért egy 80HE belsőt, megépítem és aztán kirakom a falra. Nem értette, mire mutattam képet, hogy mások hogyan csinálják

Szóval én még szerintem nem tartok a sculptednél, ahogy a Lily-nél sem.
Még a Wooting-ot is szokni kell, hogy hiányzik az utolsó oszlop a jobb oldalon. Pedig az tényleg nem egy nagy dolog.
Mondjuk az egyel kisebb méretű Akko-n könnyeb volt megszokni, hogy 2 oszlop hiányzik, de nehéz volt megszokni a nyilak közelségét.Most a Wooting hangjával vagyok elfoglalva. Megcsináltam az első szalagos műveletemet a PCB alján. A gpt azt mondta, hogy sokat számított, már csak a kapcsolók újrakenésével tudok javítani a hangon, hogy eltűnjenek a magas tartományok, illetve O-ring-gel a kupakon. Vagy új kapcsolót veszek.
Kenőanyagom van, úgyhogy megpróbálkozom először azzal.
Illetve a kupakok cseréjét is javasolta és inkább az MT3-at ajánlotta, mint a PBS-t. Úgyhogy, ha már úgyis lekerülnek a QXA kupakok a kenés miatt, akkor megkapja a fehér MT3 készletet. Az szerintem elég jól fog mutatni a piros házban is. A zöldben meg majd kiderül. -
Mephike
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
NA végre! Akkor ha nehezen is, de megérkezett!
A pirosról majd ha kész a teljes billentyűzet, akkor lőhetnél egy képet.
A szürke meg nálam így néz ki. Részemről a ház szintén nagyon ajánlott ha valakinek Wooting 80HE-je van. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MaxxDamage
üzenetére
El kell engedni a magyar dolgot, és akkor lesz minőség, meg választék is, nem csak
1) Signature Plastics <3 SA-P Flex és DSA-P Flex készletek, gombszámtól függően 30-50k-ért (ezek fullos cuccok, de csak két profil közül lehet választani ugye, és csak vaskos dye-sub PBT – legalább színopció van bőven, hiszen te válogatod össze, hogy mi kell a csomagba).
2) Topikos XMI rendelés, kizárólag Cherry profillal, vaskos dye-sub PBT-vel, ~25k-ért. Az ár, a minőség és kitting teljesen zsír, de ugye csak egyetlen profil, erősen korlátozott színek + egyféle gyártástechnológia/anyag.
3) Eléggé túlárazott Keychron szettek, csak Cherry, OEM vagy OSA profillal, és ezekből sincs túl nagy választék. A minőség elmegy, de köze nincs a fentebbi kettőhöz, és általában a kitting sem valami fényes.
4) Random junk, masszívan túlárazva, fos kittinggel.Talán még egy gyártó rémlik (szintén külföldi rendeléssel), aki ránzésére egészen használhatónak tűnő magyar szettet tud prezentálni, de ott is asszem' csak Cherry, és a kittinghez mért ár elég mosolyfakasztó.
Ez pont olyan, mintha csak magyarul neteznél. A világ 99,9 százaléka örökre függöny mögött marad. Engem biztosan megőrjítene.
Fentebb már kaptál konkrét linkeket a Shenpóra és DaYe szettekre...
általános kupakinfó
profilokról némi infó-----------------------------------------------------------------
(#115577) JulianSinulf: "Kirakom a polcra a legó helyére?"
Mondjuk. Vagy eladod. Vagy szökőévente pötyögsz rajta kicsit. A személyes best megtalálásában nem tarthat vissza az, hogy valami szuboptimálisra már költöttél pénzt, főleg, ha egyébként nincsenek kenyérgondok.
Szerinted az elmúlt 7 hónapban hol vannak a szénné épített Q8-aim? Kettő állványon (kéne egy nagyobb), kettő meg a dobozában, pedig mindennel együtt (10+ plate, köztük vágatottak is, két acoustic kit, kéféle csuklótámasz, három akril porvédő, knobok, tekercselt kábelek, meg még mittudomén mik + csomagküldések, külföldről is) több százezerem van bennük két év alatt, még úgy is, hogy magukat a barebone-okat szuperakciós áron vettem. Egyet majd eladok gyári speccel.
A Ducky-t, a Varmilót, a Corsairt vagy az MS Naturalokat sem használom, ahogy a custom nyomtatással kiegészített Corne 4.1-et sem. A TH40-et meg csak játszani, ami az elmúlt fél évben leginkább max. heti egy-két LAN-t jelent (vagy még annyit sem). A rakás többitől meg már megváltam.
A Lily58 nem sculpted, de jó átvezető lehet + segíthet kicsit elmélyedni a tényleges testreszabásban -> a későbbi gombszámcsökkentésben. Nekem is azért volt mondhatni teljesen zökkenőmentes és nagyon gyors a 40 százalékos Dactyl abszolválása, mert ez volt az út:
65% --> 65% Arisu (itt kezdődött az igazi szoftveres konfigurálás + az építés ténylegesebb kiismerése, mint plate-ek, szivacskonfigok, "egzotikusabb" kupakprofilok stb., 1,5 évig ez pörgött) --> 65% Arisu 40%-os logikai kiosztással 5 hónapig --> 46 gombos Corne 4.1 42 gombbal (38-ig le tudok még jól menni Viallal) 1 hónapig --> tavaly novembertől 46 gombos Dactyl Manuform, és azóta csak ez.
Az első lépcső (a hagyományos, egyenes gomberdőről tört Arisura) gyak. azonnal ment, mert igaz, hogy nem tudtam tankönyvi, tízujjas touch typingot, de nem voltak túlságosan rossz berögződéseim, hogy pl. rossz kézzel nyúlok egy adott billentyű felé. Az Arisuval elkezdett finomodni/személyre szabódni a logikai kiosztás, akkor még VIA-val, így amikor megláttam a Prime E-t, és nagyon megtetszett, már néhány nap alatt egészen belejöttem a 40 százalékossá alakított Q8-ba.
Itt a kompakt logikai kiosztás egy folyamatos, trial and error fejlődésen ment át 5 hónap alatt (fun volt kikísérletezni, hogy mi hogy áll legjobban kézre), így a row staggered kivitelről columnar staggeredre (Corne) való átállás mondhatni zavartalul lezajlott. Magát a kiosztást minimális változtatásokkal át tudtam vinni, és csak a legelső nap volt rengeteg félreütés a gombok elrendezése miatt, már a második napon drasztikus volt a javulás. Aztán 3-4 nap múltán már az a row stagger volt fura, amit előtte 30 évig püföltem, sok tízezer órán át.
A Corne -> Dactyl váltás kb. ugyanígy zajlott le. Első nap -4 wpm, a harmadik-negyediken már 60+, és itt jutottam el arra a pontra, hogy a korábbi kb. 7-8 ujj helyett már a mind a 10-et aktívan – és helyesen – használtam.
-
JulianSinulf
őstag
Igen, az a szín.
Sokáig érkezett. Március 21-én adtam le a rendelést és bár 30-án megérkezett az EU-ba és 1-jén a vámra került, csak tegnap sikerült befejezniük a vámolást.
Szóval nem lett volna ez olyan rossz, bár a vám idejének okát nem ismerem.Viszont ezt a rendelést elcsesztem, mivel 2 darabot rendeltem, így már átléptem a 150€-t.
Az eladó ki is vette az adót a fizetésből. Így a két ház került 190€-ba nettóban, szállítással, ami kb. 36€ volt a kettőre. Darabonként 18€, a ház meg 95€ körülre jön ki. Nettóban.
Vámra, áfára, és kezelésre fizettem összesen 45€-t.
Összesen 235€-ban volt.
Ha nem így csinálom, akkor 100€ lett volna a bill és 18€ körül a posta. Vagyis 118€. Kettő esetén ez is 236€.Most épp drágábban látom, mert már 116€, nem 100, mint mikor én vettem.
A vámnál kinyitották a kartondobozt, majd újraragasztották. Ilyennel még sosem találkoztam.
Lehet, hogy, ha egyet rendelek és az eladó intézi a vámot, akkor gyorsabban átjön egy zöld matricával nyitás nélkül, mint általában a többi csomagom. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Amit kinéztem annak csak gyér hátsó világítása van.
Ez nagyon jól néz ki! KBDfans GT-80 Anodized Case Pine Green? Mennyi idő alatt jött meg? Mennyi lett vámmal áfával a vége? itt 100$-t ír de gondolom kb másfélszerese nem? -
JulianSinulf
őstag
Lehet, hogy először egy újabb monitor kellene. Ha van hátul fénye, mint mondjuk a Samsung-omnak, akkor az bőven elég lehet a billentyűzet megvilágításához.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Átraktam a Wooting-ot az alu házba. Mintha javult volna a hangja. És mintha csendesebb is lenne.
A mérő szerint inkább már 40-50 között mozog.
Bár a Neo-tól még így is lemarad.Most épp a QXA kupakok vannak rajta.
Meglepődtem, hogy mennyi mindent adtak a házhoz. Azt hittem, hogy a daughter panelt át kell raknom a műanyag házból, de nem, mert adtak hozzá azt is.
Az egyedüli apró probléma, hogy hiába gyors"csatlakozós" a ház, baromi nehéz leszedni a tetejét. A Neo-nál sokkal egyszerűbb.
A házszivacs is átkerült, mert abból nem kaptam.
A kis gumitappancsokat nem ragasztottam az aljára, így végre kényelmesen tudom tologatni az asztalon jobbra-balra.
Súlyra majdnem 1,9 kg.A zöldet sikerült elsőre kibontanom, így először azt néztem meg. A piros még a dobozban.
Az a csavarhúzó nagyon komoly, nem valami gagyi vacak.
És jó bele más általános, vékony bit is.A telefon nem adja vissza igazából, hogy mit is látok a sötétben.
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Gondolkoztam ezen is.. de akkor újabb kábelek..
amúgy a bill után, egy új monitor a cél. -
JulianSinulf
őstag
Értem. A monitor háta mögé egy led szalag lehet, hogy megoldaná a problémát. Ha már a monitorodra nem raktak hátlapi fényt.
Amúgy sem egészséges a szemnek, ha nincs valami statikus fény a szobában. Főleg, ha nem OLED a monitor.Persze, ha nem, akkor nem. Csak egy ötlet, amivel növelheted a választékot, hogy jobban rámehess a halkra.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
nemark98
üzenetére
Igen, sokan csak azért vesznek RGB-st, mert szeretik, ha egy karácsonyfa van az asztalukon
A sógor is ilyen. Még csak statikus színre sem állítja, hagyja, had hullámozzon. (Amúgy is PS-en játszik.) A billentyűzet is, meg a gépház is a monitor mellett. Abból a szempontból jó, hogy ünnepekre mindig tudok neki venni valami RGB-s izét, amivel akár a géplakot, akár a szobát tudja dekorálni. Nem kell sokat gondolkodnom rajta
Én személy szerint az ilyentől megőrülök.
Az első dolgom, hogy minden világítást statikusra teszek. Aztán majd jöhet az egyéb beállítás.
A billentyűzetnél a színt főleg azért szeretem, mert tudom, hogy melyik profilon áll. Ez igaz az egérnél is.
Pl. a GMK26 nem tud layer-enkénti színbeállítást. Billentyűnkénti RGB-t sem tud, de ez nem is lenne gond. A layer viszont igen, mert most már 3 layer van használatban és a két ujjas kombó nem megoldás, így váltogatom fixen. Aztán, ha nem sikerül visszaváltani, akkor csak nyomkodom, hogy megtudjam melyik layer-en vagyok, hogy eljussak oda, ahova szeretnék. Világítással sokkal egyszerűbb lenne. Mindig egyértelmű lenne.A Corsair-nál volt, hogy gyakran néztem a billre, mert furcsa vibrálást láttam.
De amikor néztem, akkor sosem. Mindig csak akkor, mikor a látómezőm széléről láttam. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Kb így kell elképzelni: hintázós székben fekve nyomom, fejem hátul, kezeim előre nyúlnak, monitor kijelzőjével egy vonalban van a space. (RGB-ről csak annyit, hogy nálam minden off csak a bill fehér, hogy lássam)

-
JulianSinulf
őstag
Nálam a szoba, ha csak én vagyok bent és megy a gép, és nagyon mozdulatlan vagyok, akkor 27 dB.
Amint megmozdulok, ez változik. A surlódások kapásból 40-50 dB-re feltolják a mutatót. Egy-egy pillanatra.
A csendes Neo80-nál mérve az érték 30-50 dB között mozog. De többnyire 40 alatt. Pl. most írásnál is.Kicseréltem a billentyűzetet a Wootingra. Ennél főleg 50 fölött van az érték. Néha 60 fölé is megy.
Ha finoman nyomkodom, akkor esetleg megáll 50-nél. De mivel nem ehhez vagyok szokva, ezért ez nem is kényelmes. És így is hangosabb, mint a Neo.Most egyelőre ennyi. Mindjárt átpakolom a Wootingot fém házba, a másik Neo-ra meg dobok egy kupakkészletet, abban már a clicky-k úgyis benne vannak.
-
nemark98
csendes tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Hmm, érdekes amúgy, mert sosem szoktam közben a billt nézni, viszont alaphelyzetben meg személy szerint nagyon szeretem az RGB-t. Elsősorban nem is a megvilágítási funkciója miatt, hanem szimplán csak tetszik.
Engem amúgy nem szokott zavarni játék közben sem, még a gyári shine through ABS capekkel sem, de szerintem ez egyéni preferencia.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Van egy lily58 klónom.
Szóval még elektronikám is lenne ahhoz, hogy nyomtassak egy ilyen házat és összedobjak egy ilyen döntött cuccot. Kapcsolóból is van egy csomó. Esetleg diódád kellene vennem hozzájuk, de az meg filléres tétel.Viszont akkor mit csinálok a meglévő billentyűzetekkel?
Kirakom a polcra a legó helyére? -
JulianSinulf
őstag
válasz
nemark98
üzenetére
Van egy elméletem, miszerint a fórumtárs competitive játékkal/játékokkal játszik és jó közel húzza a monitort.
Pont ez nekem is megfordult a fejemben. Viszont aki ilyennel játszik, az szerintem nem a billentyűzetet fogja bámulni. Jó esetben látótérben sem lesz. Ha meg perifériából mégis látja, akkor a ledek villogása nagyon zavaró tud lenni. És azt főleg perifériából lehet látni.
Vagyis az RGB a billentyűzetbe fölösleges. Szerintem.De javíts ki, ha tévedek, én nem játszom ilyenekkel. De korábban lövöldéltem csak úgy alkalmi módon és olyankor nem volt idő másfele nézni, különben lelőttek.
-
nemark98
csendes tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"A monitor alá tolt billt nem tudom elképzeni. Ilyen hosszú a karod vagy ennyire közelről nézed a monitort?"
Van egy elméletem, miszerint a fórumtárs competitive játékkal/játékokkal játszik és jó közel húzza a monitort. Emellett pedig befordítja a billt és ekkor a monitor alá kerül.
Csak azért feltételezem, mert én is hasonlóan nyomom, habár a monitor alá azért nem kerülök, de egy kb 60-70 fokkal elfordítom a billt, illetve közelebb húzom a monitoromat.Profi Counter Strike-osok között vannak néhányan, akik már-már egészen extrém pozitúrákban játszanak. Valakinek a homloka kb nekiér a monitornak, illetve a billt is 90 fokkal befordítva használja és a monitor mögött van a WASD rész
-
Mephike
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
temékoldala alapján nem kompatibilis az 1K HE billentyűzetekkel, de erre rá is kérdeztem itt mikor linkelted.
Ohh vazze, teljesen kiment ez a fejemből
-
zsirfecske
addikt
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
az ugyanaz a Nebula, ami a k10 HE specialomban gyárilag volt, nem épp silent. a könnyebb lenyomás miatt Dawn-ra cseréltem amúgy, hangban ugyanaz, szeretem, de tényleg nem egy éjszaka kussban gépelős fajta.
Mephike:
temékoldala alapján nem kompatibilis az 1K HE billentyűzetekkel, de erre rá is kérdeztem itt mikor linkelted. -
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr
üzenetére
Az MTNU nagyrészt még GB/preorder-ben érhető el. Oblonál szinte mindig akad az extrákból, de nagyon nem jellemző, hogy leárazná őket. Szerintem vannak CYL-ek nála, amik évek óta pihennek nála.
Az MT3 forgalmazása is remélhetőleg meg fog oldódni, de ez nem a corsair-en fog múlni szerencsére.
A DCS viszont nagyon meg manapság.
M.
-
Molydeus
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Nem akarsz nekem betonból önteni egy Dactylt? Szerintem élném, és lényegesen olcsóbban/egyszerűbben kijöhetne, mint a márvány.

-
Mostly Harmless
aktív tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
a beton K2 HE-mbe Gateron Double-Rail Magnetic-et tettek (lila), az tök jó halk...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem, és lécci ne taknyolj!

Ha a Cherry-t kedvelése pipa, mindenki megérdemel legalább egy Shenpo dye-sub szettet (lehetőleg ne reverse dye-subot, szóval ne vidám színeset – a fehér/bézs/szürkék jobb gyártási minőséggel rendelkeznek, de ez magából a színezési technológiából fakad).

A DaYe AFSA meg egy olcsó és korrekt minőségű (+lefedettségű) opció kipróbálni valami jóval magasabb spherical sculpted profilt. Ha bejön, akkor szerintem érdemes pl. az MT3 felé nyitni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"Bár már nem akarok billentyűzetre költeni már"
Sculpted keywell, sculpted keyweeell, sáláláááááá~ ♩♪♫♬.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Vannak kivételek, ilyenkor jó, ha lenézek, akkor azért be tudom azonosítani a feliratokat és gyorsan a helyére kerül a kezem, hogy sokáig ismét ne legyen gondom és ne kelljen a billentyűzetre néznem."
Ultrakompakt sculpted keywellel ilyen problémád sem lesz, mert egy helyre, a home rowra tudod rakni a kezed, és mindent is elérsz a nyugalmi állapotból legfeljebb 1u távolságra (na jó, ha sztenderd Dactyl Manuform hüvelykujjklasztereset veszel, akkor a hüvelykujjklaszterek alsó 4-4 gombja 2, illetve 3u-ra lesz, de ezekre lehet rakni kevésbé gyakran használt dolgokat).

-
JulianSinulf
őstag
A Wooting-om a gyári kapcsolókkal a Neo80-amhoz képest nem csendes.
De a Neo80-ban van egy-két extra kiegészítő is, ami még segít itt-ott.De ugye az sem mindegy, hogy mennyire nyomod a billentyűket. Egy HE előnye, hogy az érzékelési pontot te állítod be. Vagyis, ha nem nyomod le teljesen, akkor csendesebb lesz, mint, ha lenyomnád ütközésig.
A kapcsolódat nem ismerem. A Neo-ban lévőt pedig nem tudom a Wooting-ba rakni.
Hétfőn jönnek az új fém házak a Wooting-hoz, kíváncsi leszek, hogy mennyit változik majd a hangja a műanyaghoz képest.
Bár már nem akarok billentyűzetre költeni már, de felcsigáztál a csendes kapcsolókkal.
Mondjuk hátránya, hogy nem 4 mm-en jár. Nekem fontos, hogy minél hosszabban járjon, mert az analóg részt így tudom a legjobban kihasználni.Arra figyelj, hogy a Wooting-ban nincs makró támogatás. Ha esetleg használnád.
Numpad-ra megoldás lehet egy Keychron Q0 vagy sokkal olcsóbban egy GMK26. Nekem utóbbi van. A billentyűzet bal oldalára került.
A monitor alá tolt billt nem tudom elképzeni. Ilyen hosszú a karod vagy ennyire közelről nézed a monitort?
Nekem az asztal lapja alá csúszik be a bill, ha nem használom. Amikor használom, akkor úgy 30 cm-t jön ki a deszka. És ez 10 cm-el van lejjeb, mint az asztallap. A monitor meg az asztallap eme szélétől úgy 60 cm-re lehet szerintem. Megfelelő kupakkal látom a feliratokat.
Amúgy meg általában nem kell, mert eligazodok a billentyűzeten.
Vannak kivételek, ilyenkor jó, ha lenézek, akkor azért be tudom azonosítani a feliratokat és gyorsan a helyére kerül a kezem, hogy sokáig ismét ne legyen gondom és ne kelljen a billentyűzetre néznem. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nekem is halk gépem van (ha nincs rohadás meleg a szobában, kb. a power LED-ből tudni, hogy megy + arról, hogy a monitorokon van kép, de kb. 24/7 – hangszigetelt Fractal ház + alacsony fordulatú Noctua + fanless táp történet), de a lelkemet kinyírja a silent billentyűzet. Fincsi fajta clicky (merthogy ebből is van fos, pl. az integrált plate-es, Cherry MX Blue-s csodák) vagy szofisztikált "marbly"/"glassy" katt-katt ftw.

Sajna az üreges PLA házas, plateless Dactyllal az utóbbi kettőre esély sincs, de egy Zeal Clickiezből szerintem tudnék varázsolni, mert ahogy a fentebb linkelt videón is jól hallatszik, az a fajta switch, ami nagy rezonanciakamrával (sok szabad tér belül) rendelkező plasztikházban teljesedik ki igazán.
Amúgy egy merev, lebegőgombos ROG Claymore II a tejfölösdoboz kuapkjaival nem mérce. Mármint hogy annál nem nehezebb csendesebbet/jóval letisztultabban szólót összerakni, még silent switch nélkül sem.
Egy normáis, top vagy gasket mountos konstrukció valami kifejezetten rugalmas plate-tel (polikarbonát, POM, PP), szivacsokkal és nem long pole lineáris/taktilis kapcsolókkal is sokkal halkabb lehet, főleg, ha valami kifejezetten vaskos, nem átvilágított PBT kupakszett van rajtuk. Arról nem beszélve, hogy az akusztika nincs tele nemkívánatos zajjal. És touch type-olsz, de legalábbis nem egy yeti kecsességével bottom outolsz mindent állandóan.
Gépelési hang és gépelési hang között egyébként lehet és van különbség, még azonos hangerőn is. Egy integrált plate-es/lebegőgombos/tejfölösdobozos "csoda" teljesen más ingereket generál, mint mondjuk egy szivacsmentes/alu plate-es Geonworks F1-8X V2 valami finom Geon/HMX, esetleg click baros Kailh BOX clicky kapcsolóval és extra vékony oldalfalú, DCS profilos Signature Plastics doubleshot ABS kupakszettel. Az egyik csörgés-zörgés-mennyanyádba, a másik meg zene a fülnek, pedig ugyanolyan hangos mindekettő, érted.
Ja, amúgy a legtöbb modern kapcsolót felesleges kenegetni, a gyári lubrikáció már elég jó szintre ért.
-
Mephike
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
A K10 HE-be próbáld ki az új Keychron silent switchek valamelyikét. Olyan nagyon rossz eredményt nem kaphatsz. Idővel én biztos kipróbálom, ha lesz rá lehetőségem.
-
Tapasztalatból írtam.

Németek terveztek, gyártattak jó ventiket, de drágák voltak.
20-21 dB volt a max. Zajkibocsatas amit tudtak, 1400 RPM mellett.
Volt 3 pin (az fix sebességes) és volt 4 pin pwm ami szabályzós (ez volt 21 dB max.) 120 és 140 mm ventik. Sajna már rég nem kaphatók..Billentyűzet esetén is jó, hogy van többféle switch amik más-más speccel vannak és nem egyformák.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
26db nálam az alapzaj. Idle állapotban néma lenne, mert nem indul el semmilyen venti, de ezt ennyire részletesen nem taglaltam. Köszönöm az észrevételt.
-
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ez a kapcsoló amit találtam elég csendesnek tűnik videók alapján.
-
"ULTRA csendes" az 20 dB körül van.
Nem kötekedés, de ez az igazság...
Volt idő mikor PC-,t úgy építettem össze, hogy volt full lég és víz hűtéses, ami mind 19 dB (max.) venti rendszer volt, hatalmas Noctua házba (8-10+ venti) és az Ultra csendes volt és sebesség/legszáll. is rendben.Full vizes rendszernél meg 21 dB alatti és jó erősség odafigyeléssel voltak kiválasztva a legjobb ventik, radira (push-pull), mindenre ...
-
Mephike
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ne mond, hogy soha. Csak idő kell ehhez is. Most a Keychron lépett, hozott két silent He kapcsolót, idővel fog más is.
A Gateronnál is ígéretesnek tűnik az új switch széria.
Közben meg beesik ilyen J szériák billentyűzet, ahol már egész korrekt áron kapsz egész jó minőséget. Lassan lecseng az újdonság ereje, és már mindenkinek lesz HE billentyűzete a piacon, a versenyt egy idő után már nem ezredmásodperces értékekkel fogják vívni, hanem jobb minőséggel, jobb felszereltséggel. -
Valkűr
addikt
A normális Keycapok sorra tűnnek el, már MTNU készlet se nagyon van sehol egy jó ideje...Egyedul Oblonál van Base kit cirka 160 euroért..
Pedig egy Szurke-kék kombo még jol jönne -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Köszönöm! A legfontosabb szempont az, hogy halk legyen. Full vizes gépem van, heteken át állítgatott fan profillal, ultra csendesre hangolva. 26dB idle állapotban a gép, játék közben pedig 28dB. Logitech PRO X2 DEX egerem volt, ami kattogás közben 43dB-re emelte a hangokat, ezt lecseréltem most, egy PRO X2 SUPERSTRIKE-ra, ami kattogás közben mindössze 30dB, (de tud kattogás nélkül is működni, de azt nem tudom megszokni). És most, hogy tapasztaltam, hogy a prifériák is tudnak ilyen csendesek lenni, lecserélném a ROG Claymore II billentyűzetemet, ami amúgy nekem minden szempontból tökéletes lenne, kivéve a hangját, ami gépelés alatt 53-60dB-t eredményez. Alapvetően ezt néztem ki, majdnem minden szempontból megfelelne, de nincs benne karaktermegvilágítás. Tesztelgettem magam (miből tudok leadni, miből nem) és a világitást nem tudom elengedni, csak sötétben játszom és a monitor alá van tolva a bill. Külön fényforrás nem jöhet szóba. Három napja csak ezt bújom és sajnos ma ráakadtam, az egyedi bill házakra is, az is megtetszett, viszont csak a 80-tól lefelé van custom házra lehetőség. A NUM pad levehető erről a ROG-ról így ezt most próbálgatom, a magyarságát el tudom engedni van / volt ISO UK billentyűzetem együtt lehet vele élni. Hangerő gomb van a fülesemen az csak szokás kérdése, hogy hol tekergetem. Szeretek pepecselni, precízkedni, ezért gondoltam, egy egyedileg összerakott, akár gombonként lube-ozott billenytűzet építésére. Jelenleg mindezek alapján a Wooting felé húzok, abból is a 80 HE felé, de ez párszor változott itt ebben a 3 napban. Ötleteket továbbra is fogadom.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
cszolee79
üzenetére
Csecse lett. Csak mondd, hogy nem silent kapcsolók vannak benne...
Osztott spacebar egyértelműen. Az elsődleges rétegen a bal lehet SpaceFn(x), a jobb meg backspaceFn(x). Vagy fordítva. Gaming rétegen meg sima Space és backspaceFn(x). Használni lenne érdemes azokat a hüvelykujjakat, ha már vannak és a legerősebbek.
De képeket ne tegyünk OFF-ba, pls!
-
sittes79
addikt
TEAM LIQUID | STAR WARS™ SPACE GRAPHIC KEYCAP SET
Minőség ár-érték tekintetében mi a vélemény?
-
Molydeus
őstag
válasz
Mephike
üzenetére
A J5-nél erre azért figyeljetek, főleg ha tervben van a halkítás: [link]
Felülről a 3. képen, amin a hatchiroku modell is van, ott látszik a legjobban, hogy ez bizony floating design. Ha jól emlékszem az első normál magasságú Keychron, amit így alakítottak ki.Nem azt mondom, hogy lehetetlen halkítani, meg van is benne mindenféle réteg (ha kell, ha nem), de jóval nehezebb, mintha nem látszanának ki a switch-ek.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Lapos, amennyire tudom, nincs magas ék a látható keret alatt sem. Ha tartják magukat a hagyományaikhoz, akkor ollóshoz képest keményebb az ellenállása a leütéseknek és szigorúan 2KRO.
M.
-
JulianSinulf
őstag
Úgy 17 nap alatt sikerült elvámolniuk a GT-80 házaimat. Csak 45€-t kell extrában fizetnem. Hétfőn hozzák.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mikor fogják már restockolni a 32/73/40 gf-os Zeal Clickiezeket?
Kéne egy 50 darab...
Persze a Novelkeys Cream Clicky is mindenhol sold out...

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Egy beszámolót majd bedobhatsz a totyikba, ha gondolod.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HUTCHG
üzenetére
FPS-re analógot lenne érdemes, egyértelmű haszna van/előny a hagyományos mechanikushoz képest.
A legolcsóbban legbiztosabb opció a Keychron J5 HE 8K, 29 pénzért. Hogy mennyire lesz halk, az x, bár ez utólag valamivel finomítható, mindenesetre a produkált hang egy komplex kérdéskör – lásd fentebb* –, és a személyes tolerancia/preferencia is személyenként változik.
*: A sok tényezőből egyet kiemelve példaként -> kupakok. A magasabb profilok némileg hangosabbak, viszont mélyebb hangot produkálnak, ami sokak számára szimpatikusabb lehet. A nagyobb falvastagság is mélyít (viszont kevésbé "direkt" érzetet eredményez, jobban "szűri" a kapcsoló karakterisztikáját, bár ebbe a belső rögzítési fajtája (mount) és a plate is beleszól), plusz azonos falvastagság mellett a PBT-nek egy hangyányival mélyebb hangja van, mint az ABS-nek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Annyit biztos tud. Ha olcsón keresnék HE billencset, tuti, hogy erre úsznék rá először.
Csak aztán vennék hozzá ~15-ért Cherry profilos Shenpo (lehetőleg nem reverse, szóval nem színes) dye-sub PBT kupakszettet Aliról. Vagy még inkább 35 körülre jóárasított, DCS profilos Signature Plastics doubleshot ABS készletet, ugyibár, oh yes.
Bár ezek már egyéni sirámok, plusz ugye a későbbiekben továbbvihetők. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
ROG Falcata --->

Vagy – az áruskeresős, messze legolcsóbb 120 000 forintos árhoz képest! – 40-50 000-rel kevesebbért talán még lehetne is alternatíva, bár ha már osztottat nézel, nem érdemes erőltetni a hagyományos, row staggered kivitelt, célszerű a columnar staggered (esetleg ortolineáris, de inkább az előbbi) irányba nyitni. Sokkal komfortosabb. Szerintem. Mindenesetre a Falcata 120-150 000-ért vicc, tuti, hogy még közelítőleg sem adnék ennyit érte. Nagyjából a fele, szóval 60-70 esetleg oké, de kizárólag az osztottság miatt, és a row staggered kialakítás, illetve a szoftveres háttér (meg a gyári kupakminőség) miatt még akkor is meh.
A HE-vel eléggé megnehezíted a dolgot (főleg, hogy még a Haimudhoz is ragaszkodnál...). A legjobb/legegyszerűbb opció kétségtelenül egy valamilyen Sunder lenne, de mindegyik sold out, bár érdemes lehet használtpiacon (Reddit, Geekhack) körbenézni. Jó esélye volna rá, hogy a kapcsolóiddal is kompatibilis, mert eléggé sokféle megy benne.
Ha van némi technikai háttered, egy épített Lucca 58HE pl. elég jó lehetne, kényelmi és anyagi szempontból egyaránt. És mivel módosított KMK firmware, a "kevés" gomb egyáltalán nem olyan ijesztő, mint azt sokan gondolják, hiszen elég széleskörűen programozható.
Esetleg ott a Keychron Q0 HE, bár ez csak ortolineáris makrópad, és kizárólag Gateron Double-Rail Magnetic switch-eket támogat. Viszont a megszokott, Q-szériás masszívság, és maximális testreszabhatóság a QMK/webes Keychron Launcher app révén.
-
Srácok! Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, így már simán tudok dönteni.
zsirfecske; nemark98; Throme; Molydeus
Remélem nem hagytam ki senkit. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Ennél sokkal több dolog van befolyással a hangra:

"Csináltam már clicky kapcsolóval is billentyűzetet, na az hangos."
Nem feltétlenül. A CF plate + plate szivacs + Gateron Melodic + Drop MT3-as Q8-amat például nem nevezném kifejezetten annak. Inkább letisztult, "gyöngyöző", nem túl tolakodó kattogás. Valami jobbféle egérklikkre emlékeztet a hangja.
Illetve az sem mindegy, hogy a produkált hangban mennyi a nemkívánatos zaj (reszelés, pengés, kongás). Bár vannak olyan buildek, amelyek effélékre is építenek (pl. a sárgaréz plate + nulla szivacs + Kailh BOX White v1 + Shenpo Cherry dye-sub PBT-s Q8-am kifejezetten a fémes, enyhén üreges és pengő összhangzatra épít <3).
-
JulianSinulf
őstag
Az alapvető gond a "halk".
Kinek mi a halk, illetve milyen hangmagasságot szeret. Ez is nagyban befolyásolja, hogy mennyire tetszik egy hangosabb.
A Neo80-am nagyon halk, ahhoz képest a Wooting hangosabb, de mégsem olyan zavaró, mint a Corsair K100 volt, az magasabb frekin szólt, míg a Logitech G910 mélyebb volt és azzal nem is volt gondom.
Illetve a Neo80-ból is építettem olyat, amire a párom azt mondta, hogy hangos és a másik szobában, csukott ajtó mögött hallotta, hogy írok.
A Wooting gyári beállításaival nem volt ilyen gond.A hangot befolyásolja, hogy milyen kupak van a billentyűzeten, a kapcsoló, az asztal amin van és, hogy van e a billentyűzet alatt deskmate vagy nincs.
Szóvel sok minden befolyásolja, így lehet egy jó billentyűzet is "rossz", ha nem jó az asztal.Csináltam már clicky kapcsolóval is billentyűzetet, na az hangos. Bár arra nem kaptam panaszt, de talán csak azért, mert épp nem úgy jött ki a lépés, hogy zavaró lett volna.
Nekem tetszett. Viszont ez a kísérletezős időszakom volt, így sokáig nem maradt.Az, hogy melyik billentyűzetbe lesz jó a mágneses kapcsolód, attól függ, hogy mivel kompatibilis. Ha a leírások nem írják konkréten, akkor rá kell kérdezni a forgalmazónál.
Attól, hogy mágnes van a kapcsolóban, sajnos nem garantálja, hogy menni is fog a billentyűzettel.Esetleg körbenézhetsz a Monsgeek-Akko tájékán, nekik is van pár billentyűzetük. És többféle kapcsolójuk, bár a kompatibilitást más kapcsolókkal nem ismerem.
Ha 1-2 dolgot el tudsz engedni, akkor lehet, hogy nem ártana az ismertetni, nem látunk a fejedbe, hogy mit tudsz elengedni, mit nem. Egy újabb kérdéssor kitöltése a megváltozott paraméterekkel sokat segítene.
A magam részéről rég nem érdekel a magyar feliratos kupak, de fontos, hogy ISO legyen.
Az átvilágítósról is lemondtam, főleg, hogy azok a kupakprofilok, melyek nekem tetszenek, nem léteznek átvilágítósban. Kivétel, ha fehér, mert ott előfordulnak olyanok, melyeken látszik a billentyűzeten beállított fény. Vagyis némileg áteresztik, ha nem is a feliratnál, mert a felirat általában középre kerül. Szerintem raktam már be pár képet erről is. Keress rá a hsz-eimre.
De mostanában a Neo80-at használom, amin nincs világítás. Ez is egy elengedhető dolog. Évtizedekig világítóst használtam, de nagyon hamar megszoktam, hogy nem az. Igaz, azért sírtam is itt egy kicsit, hogy csak hiányzik a világítás, de mióta megtaláltam a megfelelő színösszeállítást (feketén fehér felirat vagy fehéren fekete felirat), azóta a monitor fénye is elég és nincs panasz erre. -
Mephike
őstag
Egy képet felteszek ide

Keychron J8 HE 8K (TKL)
Van belőle full size méret is J5 HE néven.
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Igazából teljes dilemmába vagyok 1-2 dolgot el tudnék engedni a listából. Ha már a 100%-ot elengedném akkor a ROG Falcata, nagyon tetszik, de abba ezeket a csendes HAIMU Dove HE Silent Hall Effect Switch-eket bele lehet tenni? Mitől függ mi a megnevezése a switch tetejének, honnan tudom hogy kompatibilis (a hall effect része tiszta hogy a mágnesesnek kell lennie) ugyan ez a keycapeknél, honnan tudom milyen sapka jo melyik billre? Köszi!

-
gyenesmartin
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ez a B36 nekem is tetszik. Van ennyiért amiben van háttérvilágítás is?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zsirfecske
üzenetére
Úgy írod ezt, mintha a billencses Háború és Béke kupakokról általánosságban szóló oldala nem lett volna már számtalanszor linkelve. A gyártástechnológiai részletekbe nem megy ennyire bele, de a lényeg kerek perec benne van.

Ha valódi, 100 százalékos doubleshot PBT-t akarsz, akkor Leopold billencset vagy GMK MTNU szettet vegyél!
-
Molydeus
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ha blended, akkor is számít a PBT tartalom és kopni nem fog, csak fényesedni.
Hogy mikor, az tőled függ, milyen típusú a bőröd, milyen intenzitással használod, stb.
Van, akinek szinte marja az ABS-t a bőre, meg van a másik véglet, akinek alig. Nekem pl. száraz bőröm a kezemen, az AFSA Fishing 2 év alatt semmit sem fényesedett, pedig az tiszta ABS, de használtam évekig festett ABS-t is egy CK550-en (játékot is beleértve), amin a fényesedés már elkezdődött, de sokaknál ennyi idő alatt már átlátszóra kopnak ezek a kupakok.
Szóval nem vagyunk egyformák.Egy másik megfigyelés. Akik ilyen szinten és ilyen hamar másznak bele a témába, azok a legritkább esetben használjá hosszú évekig ugyanazokat kupakokat. Egyszerűen nem lesz idejük elhasználódni a cserélgetés miatt.
M.
-
JulianSinulf
őstag
Szerintem ennyire mélyen nem kell belemásznod.
Lehet kapni barebone szetteket is.
Vagy veszel egy készet, ami tetszik és kompatibilis a kapcsolókkal. Veszel kapcsolót és kicseréled, ahogy a nem magyar kupakkészletet is le tudod cserélni.
Szóval igazán túl sok dolgod nem is lenne vele.
Kicsivel többe lenne, de olyan lenne, amilyet szeretnél.A Wooting-nál melyiket nézed?
Csak, mert nekem van egy 80HE-m Wooting-os kupakokkal is. De azt most fejből meg nem mondom, hogy átvilágítottak e. Hamar lecseréltem őket másra.
Illetve a 100%-os ANSI kiosztásos is jó lenne?
Csak, mert, ha nem és a kisebb nem jó, akkor fölösleges nézegetni. -
MBArena0852
újonc
válasz
zsirfecske
üzenetére
A valóság valahol a kettő között van, a telefonom (Samsung S24) inkább tompítja, a termékfotó inkább kihangsúlyozza a keycap-ek színeit és a két szürke közötti árnyalat-különbséget. Amúgy az eszköz patent, első mechanikus billencsnek meg de pláne!

-
zsirfecske
addikt
válasz
dannyl
üzenetére
Keychron B36 (ollós, csendes, PETERP kuponkóddal -5%)
Logitech G213 Prodigy (de ezt szigorúan csak aprón használtan 10k alatt ha épp van)én nemtom tudnék-e bármi mást ajánlani, de majd a többiek.
-
Halló srácok!
Tudom, hogy csak a mecha billentyűk világában van élet, de szüleimnek kéne cseréljek egyet. Nem találtam topic-ot külön membrános/olcsó bill-hez, párat megnyomkodtam (rég volt már a kezem alatt) madia markt-ban, és azért volt különbség membrános és membrános között is. Valóban ennyi lenne a választási metodika, hogy vegyem amelyik szimpi, vagy tud valaki ajánlani 10k körüli kategóriából is azért? -
gaben22
őstag
Van, de eléggé elmosódtak már a határok. Te igazából lehet megúszod egy kész bill. + egy külön vásárolt magyar PBT keycap készlettel, annyira nem lesz fájdalmas. Mármint "építeni", pénzben igen
. Ja várj, 100% billt szeretnél, ennél picit akkor lehet több meló lesz vele. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Köszönöm! Nincs esetleg custom billentyűzet építésről fórum itt valahol?
Pl: Wootingnál ez mit takar elolvastam a magyarázatot de nem világos
Double-shot PBT Keycap Set
"Double-shot: A billentyűsapka és a felirat eltérő színű, és mindkettő tömör műanyagból készült a tartós, éles és éles feliratok érdekében."
Strapabíróság érdekében ok de akkor nem világítja át a betűt a fény? -
zsirfecske
addikt
válasz
Molydeus
üzenetére
aztaq, köszi a történelmet és teljes körképet

az én esetemben a Keychron termékoldalak teljesen egyértelműen double-shot PBT keycap-eket listáznak úgy a Lemokey P1 Pro estén is (arról készült a fotó), mint a K10 Pro PBT verzió esetén is:

a valóságban öntésben/belső kialakításban full egyezik a kettő és úgy néznek ki mint a marketing fotón, a K10 Pro viszont színben kicsit világosabb árnyalat (nem teli fekete, szürkésebb).
szóval ha ez kívül nem tiszta PBT és kopni fog, elég mérges leszek, mert nekem ez a tulajdonság a legfontosabb, és elég nagy betűkkel írják ki mindenhol, hogy double-shot PBT keycaps ami mindennek ellenáll.
MBArena0852:
ennek is mi köze színben az afterhours termékfotóhoz?
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
A kapcsoló ezen márkákkal lehet kompatibilis:
Wooting, Steelseries, Corsair, Rakka, Nuphy, Melgeek, Mchose, KBDfans, Matrix Lab
Azért a kiszemelt billentyűzetnél mindenképp meg kell nézni, hogy tényleg kompatibilis e.
Az, hogy melyik tetszik, neked kell kiválasztanod a preferenciáid szerint.A magyar feliratról érdemes lenne lemondani. Ha nem tudsz, akkor magyar feliratos MX kompatibilis kupakkészletet kell venned. Olyat, ami át is világít.
Az is fontos, hogy ISO (nagy enter, í) vagy ANSI kiosztást raknál össze, ahol mondjuk nincs í, de minden más van.
Csak mert ahogy nézem, a Wooting-nál a 100%-os ANSI. A Keychron-ba pedig nem lesznek jók a kiszemelt kapcsolók. -
Sziasztok!
Jelenleg egy ROG Claymore II billentyűzetem van ami nekem nagyon hangos.
Van olyan billentyűzet, amit ajánlanátok a következő paraméterekkel?:-mágneskapcsolós (+actuation point, rapid trigger, stb...)
-cserélhető switch-es (HAIMU Dove HE Silent Hall Effect Switch menne bele, hogy ultra csendes legyen)
-legyen betűmegvilágítás
-kézpihentetőt lehessen kapni hozzá
-100% méretű
-magyar kiosztású
-legyen rajta hangerő állító potméterEgész nap nézegetem a billentyűzeteked igaz főként Wooting és Keychron, de nem találtam olyat ami minden kritériumnak megfelelne.
Előre is köszönöm!
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ne kísérts.
-
MBArena0852
újonc
Villámgyorsan megjött az AfterHours-tól - köszi a gyors és profi szállítást:
Keychron V6 Ultra 8K mechanikus billentyűzet - ISO-HU
ISO-HU (magyar) / Keychron Silk POM Switch BROWNPeterP-nek pedig (hátha olvassa) a türelmes válaszokat kérdéseimre, és a sok tesztet. Na meg persze a kedvezménykódot

-
Molydeus
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Elnézést, akkor ezt benéztem, az hittem erre érted: #115479.
A tévedés jogát fenntartva, szerintem ez blended PBT, de nem azért, mert ezt a képről 100%-ig meg lehetne állapítani.
Az egyik érvem nyunyu tapasztalatán alapul a Keychron double-shot PBT-jével: #79677
Erre persze lehet mondani, hogy régen volt és azóta változhatott a gyártás/beszállító, ezt elfogadom.
A másik indirekt, de amióta követem a témát, minden double-shot PBT hír nagy dobásnak számított és nem volt túl gyakori. Az egész onnan indult ki, hogy az elmúlt pár évet megelőzően egyedül a Leopold-okról lehetett tudni, hogy valóban double-shot PBT-vel szerelt prebuilt-eket forgalmaz, külön készlet nem is volt kapható tőlük.
Aztán megjelent talán a PBTfans kínálatában pár olyan, amiről ezt állították, viszont az acetonos teszten nem ment át, ami amúgy tönkreteszi az ABS-t és az ABS tartalmú blended PBT-t is, szóval csak saját felelősségre!
Utána jöttek az ali-s klónok, mint pl. a fentebb is látható Aifei v2-k. Ezeknél a v1 még deklaráltan double-shot ABS volt, és a v2 sem ment át az acetonos teszten.
Ezután jött az, amikor Matt3o új MTNU profilját a GMK valódi double-shot PBT-ként kezdte hirdetni a bevezetésekor. A korábbi csalódások miatt itt már kétkedés fogadta a hírt, végül kiderült, hogy nem beszélnek mellé.
Legutóbb pedig a Keyreative KAP MV Classic került képbe. Ott az igazi újdonság a különböző színű dye-sub sublegendek és a double-shot ötvözése. Mivel a dye-sub hőterhelését az ABS nem, csak a PBT viseli el, így ott a belső egyértelműen PBT kell, hogy legyen. A feltételezések szerint a külső is az, de egyrészt ezeket a készleteket még nem szállították le, így független tesztek sem voltak, ill. olyan hír is érkezett, hogy lesz olyan verzió, aminél biztosan ABS lesz a külső. Ez talán a könnyebb/szebb alapszín elérése miatt merült fel, ami nyilván nagyon ütős színeket eredményezne a különböző színű dye-sub sublegendekkel. A lényeg, hogy itt azért érdemes kivárni, amig az MV-ket letesztelik.
Biztos kimaradt még pár próbálkozó, de lényegében ennyi.Ez azt jelenti, hogy jelenleg 2 gyártónál lehet biztosan tudni, hogy gyárt double-shot PBT-t.
Mindenki másnál az a közvélekedés, hogy kb biztos, hogy ABS+PBT keverékről van szó és mára ott tartunk, hogy szóba sem kerül igazán a téma, mondhat a marketing akármit. Vannak gyártók, akik élnek a PBT hívószóval (talán a drop DCX volt ilyen, de nem biztos), van, ahol egyértelműen jelzik, hogy keverék (pl. az SW) és van, ahol egyáltalán nem foglalkoznak a keverékekkel és maradnak a tiszta ABS-nél (SP, GMK CYL, KKB), mert minden közhiedelemmel ellentétben, minőségben az ABS nem visszalépés. A tartóssága már egy másik kérdés.Ha megnézed, a Keychron sem csapott ekörül igazi felhajtást, pedig ha a custom GB példányszámokhoz képest hatalmas mennyiségben gyártott prebuit-jein valóban tisztán double-sot PBT kupakok lennének, annak nem semmi marketing értéke lenne, különösen, ha az árazást is figyelembe vesszük. Kizárt, hogy ezt ne vernék nagydobra.
A PBT gyártása macerásabb, drágább, nem használhatók az ABS öntőformák ill. gépek, mert sokkal nagyobb hőfokon történik. A kihűléskor jelentkező deformációk ismertek, ami miatt rosszabb a selejt arány, stb. Nem véletlenül drága belőle a jó minőség. A double-shot ezen csak nehezít.Két dolgot tennék még hozzá:
Attól, hogy egy kupak double-shot ABS, blended PBT vagy tiszta PBT, még nem lesz jobb vagy gyengébb minőségű. Ezek csak anyagok, amiknek eltérő tulajdonságait használjuk ki ilyen vagy olyan céllal. Ebből a kopásállóság csak egy és nem is mindenkinek a legfontosabb szempont.
A gyakorlat azt mutatja, hogy az ABS(tartalom) szebb, élénkebb színeket eredményez. A kupak falvastagsága is szélesebb tartományban variálható. Eltérő akusztikát eredményeznek, de az úgyis annyi mindentől függ, mindenesetre érdemes számolni vele tervezéskor. Szerintem a tapintása is egészen más, mint a PBT-nek és nem a textúrára gondolok, ami az öntőformától függ sokkal inkább, mint az anyagtól.
Magyarán nem arról van szó, hogy a double-shot PBT valami etalon lenne, pláne nem arról, hogy személy szerint mit favorizálnék (a készleteim több mint fele double-shot ABS). Egyszerűen csak ritkább, mint azt gondolnánk és időnként, bár szerencsére egyre ritkábban, megpróbálhatnak visszaélni vele.
Olyan ez, mint amikor elmondjuk, hogy az alis egy készlet nem SA, hanem AFSA, mert a kettő nem ugyanaz. Csakhogy az AFSA szerintem az egyik legjobb kupakja az alis kínálatnak és nem csak az árához mérten.A különböző átvilágítós double-shot PBT készleteket a fentiektől külön kezelném.
Egyrészt ezekben a fényáteresztő belső réteg nem PBT, hanem POM, ABS, vagy más puhább műanyag, tehát egyszerűen nem ugyanaz a kérdéskör.
Másrészt a célközönsége nem a custom irányból érkezik, ott - tudom, hogy itt a topikban ez hihetetlenül hangzik - marginális az RGB igény, hanem tipikusan gamerektől. Ők a jelek szerint az RGB-ért és azért, hogy ne kopjon el teljesen rövid idő alatt a felirat, mint a festett ABS-eknél, elfogadják azt, hogy a PBT külső réteg vékonyabb a megszokottnál, a belsőn előfordulnak öntési hibák, pl. a foglalat nem zárt (nem mintha ez kizárólag ezeknél fordulna elő) és a csapnivaló tipográfia sem ritka.M.
-
HUTCHG
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni billentyűzet vásárlás végett.
Jelenleg egy Ventaris K600 mechanikus billentyűzetet használok nagyrészt Valorantra. A cél egy sokkal halkabb billentyűzet vétele, ami valoranthoz is jó.
Az AULA F75-t néztem ki, de alternatívákat/véleményeket szívesen fogadok.1.Mekkora összeget szánsz rá? Kb 15-20.000 ft.
2.Használt szóba jöhet? Igen, java részt használt piacon nézelődnék.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Ventaris k600/Nagyon hangos billentyűzetek lenyomásakor, upgradelni szeretnék.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Nagyrészt FPS játékre ( Valorant)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? AULA F75
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Bármekkora szóba jöhet, előny ha nyilak és f1-f12 van rajta.
9.Extra igények nincs
Köszi a segítséget!
-
zsirfecske
addikt
én szinte sehogy nem látom, retek sz*r az egész kereső vagy hát az egész product struktúra.
biza, az tuti, hogy felmennek a régi árak, de ezt már lehetett tudni mikor final sale volt, gondolom sokan fel is vásárolták ilyen céllal.
nekem egy MT3 BoW szett van kollégától, amit végül nem használtam fel, lehet el kéne adni majd. de az tuti hogy ha később kellene, akkor megbánnám, mert nem lesz belőle többé (vagy legalábbis annyiért amennyit én adnék érte).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- Proxmox VE
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pl. Space alatt van 2 ponton LED azt cső...Enter alatt se több, azért jól le van spórolva szerintem.

Az a csavarhúzó nagyon komoly, nem valami gagyi vacak.
amúgy a bill után, egy új monitor a cél.

RazoR