-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
boytee
üzenetére
Házon kívül vannak a radik meg én házon kívül is töltöm fel így blokkok sincsenek akkor még a házban. Úgy könnyű. Ha házban lenne minden megemelni se tudnám, nagy a ház nem tudom átfogni. Nekem döntögetés nem működött sose, olyan nagy légbuborék szokott kialakulni valamelyik radiban, hogy nem tudja átnyomni a pumpa.
-
boytee
csendes tag
basszus de jo nektek, hogy razogatjatok, en orulok hogy ha ki tudom forditani es igy is felek mert ropognak a kerekek

-
stoon
addikt
Felállt a rendszer, egyenlőre a régi win , de lehet mai telepitést elhagyom holnapra
amúgy megráztam mint a koktélt, vagy mint James Bond martinijét rázva nem keverve
kezd tisztulni a víz . Az aprób bubik is fogynak. Csak az a rohadt alphacool babrált ki velem a blokk rgb csatlakozojával......
-
gaben22
senior tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Én is rázom őket elég durván miközben megy a pumpa, van benne némi guilty pleasure ahogy az apróra "szakadt" bubik körbefutnak, először hallod a quick disconnecteknél, majd egyszer csak lepezsegnek a tartályban és akkor látod, hogy milyen sok volt még benne. Nyilván házon kívül és nem merev csővel csinálom mondjuk
. -
stoon
addikt
Nincs tapasztalatom a d5tel, mennyi idő amig a bubik nagyja kitisztul?
-
stoon
addikt
Na ilyen közel még nem voltam a végéhez! F@szom merevcső
van most vele szívás a többlet vucc miatt
-
stoon
addikt
Hát van még melo vele
-
KAMELOT
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mindjárt jobb az összkép

-
stoon
addikt
Kezdődik

a csavar szívás! egy régi aio-n találtam megfelelő méretüt de a rugó már nem fért rá! lehet ebből gond? -
gaben22
senior tag
Nyomokban vízhűtést tartalmaz (kb. 5:20-tól), noha nem PC, de az magában érdekes, hogy 3D nyomtatással (resin ill. TPU FDM-mel) + otthoni CNC masinával csinált vízhűtést. Sajna műhely hiányában csak egy FDM printerem van (volt, 1 hete adtam el), resin meg CNC masinám kétlem, hogy lesz egyhamar, de legalább mások kijárhatják ezt az utat előttem
. -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Faca lett a változás, már csak egy kérdés, pumpa/tartályon melyik a kilépő ág?

-
válasz
F e Z o
üzenetére
Alapvetően ezt a barrow radit fentre találhatták ki, akkor jó irányba áll a kijelző is, meg akkor ugye a kábel is hátrafele esik, nem lenne itt elöl rondán. Az is volt a terv hogy fentre megy, de a 60-as radi még ventik nélkül sem fért el a gpu alatt

És köszi mindenkinek
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szép lett, hőfokok rendben vannak.
-
boytee
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
jolett! -
F e Z o
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Sokkal másabb a leányzó fekvése!

Alul a középső ventinél a hőfokjelző az fordítva van beépítva vagy csak tükröződik valahonnan?
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem mindent sikerült módosítanom , ami "kritika" volt

Alis ventik össz. voltak vagy 10k, és a kábeleket is sikerült 5k-ért beszerezni (meg végül kellett egy tápot cserélnem, mert az ismeretlen előéletű és ismeretlen éves Chieftech nem adott már elég kraftot a gpu-nak).
Így hogy nem üvöltenek a ventik már idle 25 fokos a víz, játék alatt pedig 30-32, szerintem még elfogadható, főleg hogy azért ez is egy üvegkalitka ház.
-
KAMELOT
titán
válasz
hattrickuser
üzenetére
Hova illant el a folyadék egy zárt rendszerből?
7€/liter-től kezdődnek. -
mpierre
veterán
válasz
hattrickuser
üzenetére
Aio-kal kapcsolatban erre kérdezz.
Folyadékra desztvíz meg alkohol. Ősszefoglalóban talán még megvan a keverési arány. De! Ha réz és alu van aio-ban, akkor felejtős, mert ez a keverék nem véd a korróziótól. -
hattrickuser
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
NZXT h1 v1-hez kapott aio már nem hűt. A szivattyú pörög, szerintem az évek alatt a folyadék "elillant". Youtube-on ezt a típust javítják, ezzel a hibával, megpróbálom én is.
A gond az, hogy postával 8-9 ezerért találtam folyadékot, ami a tervezett költségvetést túllépi, ennyit talán ha működik sem ér.
Olcsóbb, a szükséges mennyiségű kiszerelést, esetleg házi kikeverésen gondolkodom. Tudnátok ajánlani arányokat, vagy van valakinek használható ötlete?
Választ előre is köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Pumpa, radi, fitting, cső, folyadék. HA-ról tudsz ilyenket venni.
-
Laraxior
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Így szoktak kezdődni a vízhűtéses pályafutások
-
-
Laraxior
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Filléres tétel, tekintve VGA specifikus, nem elég, hogy a szériának kell egyezni, még a gyártónak is.
Jobban jársz, ha építesz köré valami kis vizet.
-
-
boytee
csendes tag
Szeretnem megoldani az inpipe csovet a tartalyon belul! A baj, hogy mar nem kaphato! Ezert azt talaltam ki, hogy csinalok egyet!
Ehhez van nekem egy ek multiport topom es egy ek res x3 tartalyom! A terv az lenne, hogy veszek egy 16 kulso, 12 belso atmeroju atlatszo acryl merevcsovet, levagok belole egy darabot, egyik veget lesorjazom, masik vegere menetet vagok, teszek ra egy o gyurut betekerem es elvileg megvagyok... mi baj lehet?
-
KAMELOT
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Így akkor rendben is van!
-
válasz
gaben22
üzenetére
Csalóka a kép, a végébe van minimális lógás, tervbe van az alátámasztó, de annyira nem vész. Nem tervezem eladni ezeket a cuccokat soha (nem is érnek sokat), én meg mindig ugyan azzal a zöld EK lötyivel használom
Dr V: Bios-ban néztem, ott sem lehet. (Lehet hogy csak bios-t kéne frissitenem, azt még nem volt időm megnézni)
Elfér mindegyik venti, direkt nincs odacsavarozva a középső. Viszont kb 1 hét, és megjön az rgb-s vezérelhető venti pakk mindkét radira.KAMELOT: Direkt (sajnos)
A barrow radinak rossz helyen vezettem el a hőmérséklet szenzor kábelét, és beleért a venti. Így kicsit kimozgattam a helyéről a ventit és így nem darálja a kábelt (mert hogy a ventik egybe vannak kötve, csak azt az 1-ez nem tudtam volna kiszedni). -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tetszik
(harisnyázott madzagokat tennék még bele
) -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Biosban sem tudod átállítani a ventivezérlést? Nálam lehetett PWM és feszültség vezérlés között váltani.
Ahogy látom a 3 ventid nem fér el egymás mellett. Nem járnál jobban 3 másik ventivel, amik tudják a PWM-et és 120as méretűek, nem pedig 125, mint a képen lévő? -
gaben22
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
GPU-t támasszátok alá, képről nagyon úgy tűnik, hogy feszül lefele. Igazi szívás az lesz, amikor majd le kell vakarni a zöld cuccot a mindenről
. -
-
F e Z o
veterán
Hány fok van abban a szobában?
-
KAMELOT
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Igazi budget konfig
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Végül összeállt a budget konfig.

Régen építettem már vizet, el is felejtettem mekkora szívás is ez
Az építés apropója az ingyen ház volt, meg hogy az alkatrészek 98%-a meg volt már itthon.
Az első buktató maga a ház volt, mert ahol a pumpa van, oda elfér 3x120 venti, gondoltam akkor elfér a kis slim radiátorom is, hát persze hogy nem.
Majd hazamentem szüleimhez, ahol megtaláltam a rég elfeledett 60mm-es EK radiátorom, ami ugyan ütött-kopott, de akkor már ez megy a használt barrow mellé, nem a vacsi új xt45, az inkább marad bontatlan és utazik máshoz. Persze az EK nem csak kívülről volt borzalmas állapotban, hanem az elmúlt 10 év pók családjainak is otthont adott, elég sok kör ecetezés kellett neki, és még mindig nem 100%-os. Ahogy sajnos az EK pumpa-tartály se, ezeket majd ha megbontom a rendszert jobban ki kell még pucolnom legközelebb.
Ami viszont a legnagyobb szívás volt, azok a fittingek. Régen se “vízhűtés lágy csövet” vettem, mert 3x annyiba kerül, mint amit a barkács boltba megkapsz. Na ahol régen vettem ott most pont a 13/10-es nem volt. Gondoltam, akkor marad az obi, ott mindig van, viszont korábban még nem vettem onnan. Ellenségeimnek se ajánlanám többet hogy onnan vegyen
Ugyan szabvány méret, de annyira tömör a cső, hogy a 90 fokos fittingek sehogy nem akartak rágyógyulni, már ment a hajszárítós melegítés, végül fogóval sikerült ráeröltetni, de a menetek meg a külső rész nagy részét sikerült is szétkoptatni, szóval ezek a fittingek már kidobósak a következő építésnél.
Éppen ezért már nem érdekelt hogy az alsó cső kicsit hosszú maradt és nem a legesztétikusabb.
Mindent összevetve elégedett vagyok, maximum 24 fokig megy fel a víz, gpu 35 fok körül, cpu úgyszintén. Ventiket még majd cserélek egységesre és rgb-sre, a tápot is talán majd cserélem és akkor fekete kábelei lesznek…a ház amúgy egy darkflash c285p, 15k volt most bf alatt az Alzán, annyit bőven megér, jól lehet benne építeni. -
-
fox64
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Kell neki legalább egy nap,volt már több is,de készülj fel az átvételi pont olyan mint egy labirintus
-
-
mpierre
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Többször. Teljesen korrektek.
-
boytee
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
en mar rendeltem onnan, nem volt gond! ua mint a merlin.. tudnak is egymasrol, beszelnek is egymassal, normalis a tulaj
-
Astrohardver-ről rendelt már valaki vizes cuccot?
-
-
Laraxior
titán
Az a jó, hogy mindig hianyzik valami bizbasz ami miatt félbe kell hagyni a projektet.

Ráadásul a kiegeszito ventitarto kb rendelhetetlen statuszban van. Felulre akartam az 540es monstát becsavarozni, hogy azert tartson is valamit, de akkor meg elöl nincs hely a masik ketto szippantónak, amik a ventikre vannak felfogatva.
Hatul az Apex elvileg jó lesz a ramokhoz, radi is passzol, talán a 280 slim elbír két modullal.
Még jó, hogy nem bombáztam szét a nagy gépet

-
Baryka007
addikt
válasz
xyvalaki
üzenetére
DDR4 nél B-DIE ramok nem szeretnek 40°C felett üzemelni.
DDR5 nél pedig, ha elmész 50-55°C föléha jól emlékszemegy befeszített rammal, akkor megint jöhetnek a hibázások.
Gyakorlatilag arra kell, hogy a ramot könnyebben és feszesebbre tudd optimalizálni.
Az, hogy az mire jó, az másik kérdés. De amúgy van haszna bőven a RAM oc nak
Szerk.: Ha nincs a vga vizezve, és tolja fel a sok száz wattnyi meleg hőt, akkor még XMP/EXPO-val is hibázhatsz akár
-
Egy szavazat az IceMan 2 slotosra

#87573 gaben22 és Hellboy2387
Loopban 3db Alphacool ES BLH1A gyorscsati pár teszi dolgát egy Barrow szűrővel így durván mínusz 30l/h lett az átfolyás NEXT High Flow szenzorral mérve, tehát egy gyorscsati pár kb mínusz 10 l/h
(2db D5 pumpa 100%-on)
-
-
gaben22
senior tag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
A gömbcsap sokat nem kéne fogjon, inkább semmit se, mint valamit. Quick disconnectből most meg nem mondom ránézésére, hogy amit te kinéztél az ugyanez-e (valszeg nem), de Alphacool kiadott kb. 1 éve egy újabbat, ami elvileg még kevésbé fogja az áramlatokat (van nekik többféle "végződéssel" is, szituációtól függően kell választani), én még nem raktam be, de eladtam már a korábbiakat és ezek lesznek majd benn nekem is. Itt mutogatták működés közben.
-
Sziasztok, Ha én a rendszerben több ilyen gyorscsatlakozot tennék [link] mennyire folythatja le a rendszert? Külső radi 1x, vga 1x cpu1x a külsö radi egy 560mosntra szerintem egy 6db 90fokos meg jó néhány 45 fokkos lenne benne. 1db d5. A mit még ajánlolottak hogy 2 csapot rakja kössze, de az nyilván nem csepp mentes... mert az tudom, hogy lefogja de hogy mennyire és hány darab fér el kényelmesen 1 d5 melett azt nem tudom
A válaszokat előre is köszi. -
Laraxior
titán
Néztem ezt a vackot a ramjaimra.
Mennyire problémas a kétslotos lapra feltenni? Apex lapom van es hasznalatban van a mellette levo ssd tartó is.
Viszont átakarok költözni egy masik hazba, ami itthon kallódik, ott lenne helyem még 1-2 280-as radinak, amit bekötnék egy 3. körre
-
fox64
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Csak impellert vásároltam nem szivattyút,mert ugye az ekwb flt240-hez nem adnak külön ám
pedig mindet itt gyártották itthon.Legalábbis én nemtudom róla hogy xylem-től valahogy lehetne szerezni.Egyébként egy cosair lesz mellé,de ahogy néztem elméletileg ugyanaz a magyar gyártmány mindkettő.Ki fog derülni hamarosan mennyire hogy szeretik egymást. -
DigitXT
félisten
Na mondjuk ilyen esetben van értelme. Redundancia. Bár inkább érdemes egy nem hamis szivattyút beszerezni, azzal jó esetben nem lesznek ilyen problémák. Amúgy jól gondolod: két szivattyú, alacsonyabb fordulatszámon képes lehet pontosan ugyanarra, mint 1 darab, magasabb fordulatszámon. Ad absurdum még halkabb is lehet, bár összerezonálhatnak...
(Volt 2 db D5-ös loopom nekem is valamikor, még 5.25"-ös Koolance tartállyal... Elég nagy szivornya volt feltölteni, arra emlékszem, pofás volt, de rezgette a házat, nem vált be.
)Szerk: volt úgyis, hogy külön voltak a körben, ilyen tető, olyan tető, de a legjobb a réztető... (Mármint nem áramlásban, hanem hangban, természetes rezgéscsillapító, már a súlya is.)
-
fox64
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Lehet ez kicsit hosszúra fog nyúlni,elnézést

Nálam 2 radi van összesen,alphacool 200*400 és egy mora3-360,13/10es flexi cső,ultra7-265k és 4090 hűtve.Így maxon tudna 180lph-t kb,hf next szerint.Igen ám de nemrég megszorult a pumpa középrésze és kerítenem kellett egy másikat.Jobb híjján aliról sikerült vennem,de elkúrták a centírozását és így kb 75-80%tól felfelé kopog.Sikerült kerítenem egy használt d5-t gondolván hogy így kevesebb ráfordítással illetve fordulatszámmal is tudnék jó áramlást produkálni.Emiatt foglalkoztat jelen pillanatban ez a dolog.Vagy pót lesz ez a szivattyú vagy kicserélem,vagy mindkettő menni fog
-
DigitXT
félisten
Konkrétan az egyik szivattyú működése - nálam - képes belassítani is a másikat.
Egyértelműen megváltoznak az áramlási viszonyok. Felmerülhet a kérdés, egyáltalán minek kellhet 2 db szivattyú 1 körbe? Nekem csak a feltöltés segítésére / tesztekhez.Normál üzemben a DDC áll, mivel alapból is hangosabb, mint a D5. (A D5 meg 25%-ra lecsavarva totál halk, viszont akkor már alig 20 lph-t nyom, ennek következményeként
terhelésre a hideg/meleg oldal elcsúszik, magyarán a hangosabbak lesznek a ventik... Meleg oldalra van beállítva a célhőmérséklet nálam, mégpedig 37 fokra már évek óta.)Ha felrakom 100%-ra, akkor 100 lph fölé megy, és bőven elég mindenre is.
Abszolút nincs értelme nálam, hogy több szivattyút használjak. Nálad mit hoz 1 db, hogy kell 2? -
Gonolom egydual top segíthet ez ellen. Nálam D5, Apex kombó van, egymással szemben, (dual top) és nincs velük rpoblémám.
-
DigitXT
félisten
Ha lehet, ne rakd közvetlenül egymás után őket, adott esetben levegősödést okozhat.
De legalábbis kavitációt, amitől elkezd ropogni: az biztos nem tesz jót neki.
Mondjuk az én körömben nem 2 db D5 van, hanem egy D5 + egy DDC, de tudnak fura dolgokat csinálni amikor együtt mennek maxon. Gyanítom, ha nem közvetlen egymás után lennének, kisebb valószínűséggel alakulnak ki ilyen áramlási jelenségek, örvények és azok következményei. -
fox64
tag
Üdv mindekinek!
Felmerült bennem hogy beépítek még egy d5-t a loopba,van valami amire érdemes ilyenkor figyelni,vagy csak valahova építsem be és kész? -
AzŐsgén2
tag
válasz
Toby888
üzenetére
4090 FE+Alphacool blokk.
(Bocs hogy csak most reagálok, kicsit összejöttek itthon meg melóhelyen a dolgok.)Ma végre volt időm átszerelni a hubot a ventiknek, bár a ledeket valamiért nem vezérli rendesen. Mindegy, egyenlőre igy marad.
Egy kérdés: kaptam hőszenzorokat, vagy miket az alaplaphoz, 2 eres kábel, a végén egy gyufafej méretű csepp alalkú pötty. Mire lehet ezt használni? Úgy értem van szinte mindenen hőmérséklet érzékelő, mégis hova rakjam?
Ti hova tennétek? -
Sziasztok!
Rég jártam már erre, szeretnék egy kis tanácsot kérni.
Legutoljára 2 éve jártam erre, amikor is párom konfigját vizeztem le a megmaradt alkatrészeimből (egy i5 8400 és egy 1080ti). Akkor meg is beszéltük, hogy 1db 360-as 30mm-es radiátor nem lesz elég a normális hűtéshez, na ehhez páromnak sikerült egy kicsi akváriumot is vásárolnia.
Egyébként minden épphogycsak befért, a gpu vége miliméterekkel volt a raditól, a pumpa meg ugy fért be, hogy alulról támasztotta a gpu blokkot
Rémálom volt, gyűlölöm ezt a házat, de én csak az összeszerelő voltam....
A hőfokok egyébként egészen rendben voltak (játék alatt 60-65 fok cpu-gpu egyaránt), viszont a vízhőfok 43-45 fokig is felment. Ez pár hónap tartós meleg után azt eredményezte, hogy a cpu blokkban lévő cső/fitting megadta magát, és játék közben beterített mindent vízzel
Nem voltam boldog, de az EK lötyi jól vizsgázott, minden alkatrész megmenekült.Mivel akkor hirtelen csak a károkat volt időm (idegességembe) felmérni, mindenről lekaptam a vizesblokkot, kiöntöttem mindenhonnan a vizet, és így ahogy van ezt a pakkot fogtam és elpakoltam.
Most viszont úgy hozta a sors, hogy feltámasztom hamvaiból ezt a gépet, és vele együtt a vizes pakkot is, immáron egy újdonsült házzal.
Alapvetően tiszta zöld vizet engedtem ki a rendszerből anno, de csak megfogta a tartály oldalát is, meg azóta érte némi por stb, ezért szeretnék mindent kitakarítani.
Mivel érdemes átöblíteni mindent? Ecet+víz? Milyen arányban? Esetleg alkohol+víz? Sima desztvíz szerintem nem lesz elég, de egyébként ugyan ilyen zöld EK lötyivel tervezem megint feltölteni a rendszert. Nem szeretnék ilyen rendszer tisztító löttyöt, mert pár alkatrész vacsi új lesz a rendszerbe, és csak feleslegesen "koszolnám össze" őket, szóval még a rendszer összeépítése előtt takarítanék ki mindent. -
mozso
senior tag
Atszereltem a hazbol kifujo ventiket es a belso radiator pull mentijeit, ment a lecsoba 2db Noctua A14, 1db Corsair 1425L-12S-2, 2db Arctic P14 non PWM
Mind helyett az uj Artic P14 Pro PST lett es nagyon jonak tunik. Az aramtalanitott hazba befujo ventiket elkezdi forgatni ha 50%-ra rakom mindezt a haz szellozoracson es a radiatoron keresztul pull / szivo uzemmodban :-}
Elsore nem ertettem miert forognak a hazventik amikor nincs bennuk aram.
Persze nagy fordulaton megjon a hangjuk, de amikor ordit a hangszorokbol a V10-es F1 motor hangja es kell az FPS, akkor ez lenyegtelen, alapban meg sikerult csendesiteni a masinat. -
mpierre
veterán
Kellemes csalódás az új Arctic P14 pro. Még nyélgázon is - egyelőre csak kapott 12V-t - is elviselhetőbb a hangja, mint a sima P14-é. Radiátoron biztos más lesz a hangja, de így free air egészen tűrhető.
Kb 5-10 sec alatt pörög fel maxra, mint a freki szabályzós szivattyú. -
Sziasztok, teszteléshez jól jönne nekem 1/8 ról 1/4-re átalakító esetleg valakinek nem kanlódik otthon? Előre is köszi.
-
boytee
csendes tag
Sziasztok!
Tobb mint 2 liter hutofolyadekra van szuksegem es a kesobbiek soran gondolkozom megoldason, ami megfeleloen kivaltana a gyari EK clear lotyit? Csak tiszta folyadekban gondolkozom. Az alabbi kombo jo lehet segitsetek:
IONcserelt viz + "Mayhems Inhibitor+ - (MINB15ml)" + "Mayhems Hades+" (MAHA15ML)
Vagy ha javasoltok mas adalek megoldast, azt nagyon megkoszonom!
Bojti
-
AzŐsgén2
tag
Egyenlőre idáig jutottam. A proci hűtő ideiglenes, egyrészt mert sejtettem hogy szét kell szednem, AMD ugye
, és szét is kellett 2x, mert valami kontakt probléma volt, csak kivettem, visszaraktam, működött. De folyamatos inditási problémák vannak, az elmúlt 3 napom hibakereséssel telt, tegnap jutottam el odáig hogy tudtam játszani 5 órát egyhuzamban. Öröm az ürömben hogy a radig egész jók, 4k-ban full grafikán játszottam, a GPU 250-320W között kajált, de csak 31C.fokig fűtötte fel a vizet a 22 fokos szobában (putty+folyékony fém került a GPU-ra). Igaz a ventik 50%-on pörögtek, annyira állitja be alapból a bios, az aquasuite valamiért nem tudja szabályozni, bár látja a ventiket, szóval van még mit igazitani. A HUB, ami gyárilag benne van a házban cserélve lesz, sztem kiveszem a régi Montech házból mert az működött, és 9 ventit lehet rádugni, ennek meg az ARGB csatlakozók fele nem működik, azért nem világitanak a fölső ventik.
Az MSI lap meg háát... olvastam sok rosszat erről a lapról, gondoltam megkockáztatom, de tegnap már közel álltam hozzá hogy visszaküldjem.
Na mindegy, ha minden összeállt a proci megkapja a delided, meg a Direct-Die-t, +a ventiket is le fogom cserélni, mert ezek nem a legjobbak radira, kifújnak oldalt mert nem takarnak rendesen. A merevcsövem is elfogyott, el is döntöttem hogy visszaállok én is a puhacsőre.
Viszont kicsit csúszik a befejezés, mert rajtam kivűl álló, és előre nem látott okok miatt reccsent a hazai költségvetés, bónuszként tegnap szólt a landlord hogy eladja a házat, költözzek fél éven belül.
Jó jött ez igy nem sokkal karácsony előtt, mert ha már cumizik az ember, fogja 2 marékkal, ugye?
-
gaben22
senior tag
válasz
AzŐsgén2
üzenetére
Az nem számíthat, PCB a középvonal, ha alján is vannak komponensek attól a "teteje" nem kerülhet magasabbra. Nem látom mit hova raktál, arra figyelj, hogy nehogy rövidre zárj valamit. Valami furcsaság van itt, lehet csak annyi, hogy benézték a padok vastagságát az alaplapon.
-
-
-
gaben22
senior tag
válasz
AzŐsgén2
üzenetére
Fura. M.2 SSD-nek nyilván szigorú specifikációnak kell megfelelni a méretet illetően, alábbi kép mutatja a különböző vastagságokat + PCB, ami 0.8mm ± 10%.

-
AzŐsgén2
tag
válasz
mpierre
üzenetére
Köszi a tippet, ez jónak tűnik. Közben rájöttem hogy a putty azért sem jó, mert az alaplap rögzitő csavarja pont a borda alatt van, szóval le kell vennem róla, ha valami miatt ki kell vennem a lapot. Bár ez nem gyakori, de amig kiderül hogy minden oké a lappal, és nem kell visszaküldenem gariba valami miatt, addig inkább nem rakok rá putty-ot. Később majd meglátom, kiváncsi vagyok mennyire fog melegedni.
-
DigitXT
félisten
válasz
JSandor
üzenetére
Relatív, hogy mi az "elegendő" áramlás. Nekem minimumra tekert D5-tel alig 30 lph van. Bőven elég mindenre is.
Csak a hőmérsékletkülönbségek nagyobbak. Nyilván, ha egy adott pontján méred a körnek a vizet, akkor megijedhetsz, hogy melegebb... Az, máshol ugyanekkor hidegebb. Szóval az alacsony áramlás akár optimalizálásra is használható: okés, nekem extrém a rendszerem, HDD-k is vizezve vannak, azoknak jó a "hideg" víz.
(Nagyobb áramlás esetén a hőmérsékletkülönbség csökken, ezért szoktuk az mondani, hogy a vízhőmérséklet a körben állandó: alig 1-2 fok az eltérés. Lassú áramlásnál nem.)Szerk: ahogy előttem is írták, már rég nem cél az óriási áramlás elérése, pl. a régi iskola szerinti 1 GPM (~227 lph) hajszolása... Megváltoztak az évek során a blokkok is, szinte mindenben "jet plate" van már, ezzel jóval nagyobb a blokk "fojtása" (nyomásveszteség), cserébe nagy sebességű turbulens áramlás rántja le a hőt a melegedő CPU/GPU-król.
-
AzŐsgén2
tag
Szerintetek lehet putty-ot rakni M.2-es SSD-re? A gyári pad, ami rajta van pont nem éri el, nem fekszik fel rá. Szedjem le a gyárit, és töltsem ki putty-al (kb. 1.5mm), vagy maradjon a pad, és csak egy vékony réteggel pótoljam ki?
Azt olvastam hogy ezek nagyon melegszenek, jó lenne ha nem döglene meg... -
proci985
MODERÁTOR
ejj, akkor ez QA
hat, enyem csak ugy nezett ki, mint ami egy raktarban allt legalabb fel evet majd vegigjott ket nap alatt Europan (ez tracking alapjan stimmelt), hala egnek belul nem talaltam hibat. ez mondjuk normalis, mas nagyobb cuccaim dobozai is neha utott-kopottan ernek ide.
-
proci985
MODERÁTOR
hat, ilyen aprobb hiba miatt en lehet CMnek irtam volna, arulnak kulon elolapot. vagy hagytam volna, mert eleg sok munka mozgatni.
nekem egyebkent a kulso doboza volt a szokasosnal serultebb (felul be volt nyomodva par centi melyen + elhagyta az egyik also fulet), de hala egnek belul rendben volt.
-
AzŐsgén2
tag
Na, megtalálták a helyüket, bár nem volt egyszerű. Ezeken a radikon egy lyuk sem stimmel semmivel sem, kivéve a ventik felfogatását, de a 360-as esetében még az sem volt egyszerű a speciális anya miatt. Oda kellett fogatnom egy pötty pillanatragasztóval, mert állandóan kiesett.
Aztán meg a felső radit úgy beilleszteni a helyére hogy egy kézzel fogom, ráhúzom a kis csőre, aztán egy kézzel felcsavarozom... hát ez nem kis tornamutatvány volt, de végül sikerült.
Most nekiesek az alaplapnak, de sztem azt már csak holnap rakom be. -
-
mpierre
veterán
válasz
Pakmara
üzenetére
A Lili A4H2O-ban minden belül van (adatlap 2-es gép). 12600k, ssd, meg a 240-es x-flow radi, de még a ddc is a FLT80-sal együtt. Ja meg a vga egy része is.
Nyáron kb 38-40°C körül van a vízhőmérséklet, télen 28-35°C körül. Az Asrock deszkáról csak a pch hőmérsékletet tudja kiolvasni a hwinfo. -> [link] Ha ez lehet a vrm, akkor 56°C volt márciusban. Csak tippelgetek, mert az mb hőmérsékletre az A-tuning 34°C-t ír.
Ergo valami légáramlat nem árt ott a környéken. -
gaben22
senior tag
válasz
JSandor
üzenetére
Párdon, annyi korrekció, hogy én személy szerint 2 pumpát raknék bele 1 helyett, mehet akármi ami jónak számít, nekem történetesen 2 db D5 van. Van itt is úgy emlékszem, aki vegyíti a pumpákat, nekem személyesen nincs vegyes párossal tapasztalatom, ezért mondtam reflexből 2 D5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Elektromos autók - motorok
- Windows 7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

72.77 lbs) es ha leveszek rola minden akkoris 25kg

igen a mora az masvilag, gondolkoztam is telen milyen jo lehet labmelegitonek, de hogy elkeruljem a zsufolast jo nagy hazat valasztottam, eppen befert minden, de megmozditani mar nem nagyon birom...

amúgy megráztam mint a koktélt, vagy mint James Bond martinijét rázva nem keverve
kezd tisztulni a víz . Az aprób bubik is fogynak. Csak az a rohadt alphacool babrált ki velem a blokk rgb csatlakozojával......

jolett!
(harisnyázott madzagokat tennék még bele 
Ugyan szabvány méret, de annyira tömör a cső, hogy a 90 fokos fittingek sehogy nem akartak rágyógyulni, már ment a hajszárítós melegítés, végül fogóval sikerült ráeröltetni, de a menetek meg a külső rész nagy részét sikerült is szétkoptatni, szóval ezek a fittingek már kidobósak a következő építésnél.

Nem szép, de teszi a dolgàt.

Azt olvastam hogy ezek nagyon melegszenek, jó lenne ha nem döglene meg...
Most nekiesek az alaplapnak, de sztem azt már csak holnap rakom be.
Grózi