Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Gyorsan elvitték. Tegnap reggel még raktáron volt >5db, délutánra már megszűnt.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ó, úgy tűnik a OnePlus Pad 2 kifogyott az Alzánál is, így kifutott.
Amazon.de-n van még. -
kp78
addikt
válasz
Csabcy
üzenetére
Szerintem kell legyen GPS a wifi-s verzióban is.Akkor hogy navigálsz vele, ha töltesz rá offline térképet?
És tényleg nincs. Jó, h az 5G-t rendeltem meg.
Google AI válasza, ami tudjuk, h tévedhet, de ez vszínű így van."A Xiaomi Redmi Pad 2 Pro Wi-Fi verziója nem rendelkezik beépített GPS-vevővel. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos, önálló GPS-navigációra, mely műholdak jeleit használja, nem alkalmas. A helymeghatározást hálózati adatok alapján végzi, ami kevésbé pontos. Általánosságban elmondható, hogy nem minden Wi-Fi-s táblagép rendelkezik beépített GPS-szel. A GPS-chip beépítése általában a mobilhálózati (cellular) változatok kiváltsága, amelyek mobiladat-kapcsolattal is rendelkeznek. A helymeghatározás működése Wi-Fi-s táblagépeken Mivel a dedikált GPS-chip hiányzik, a Wi-Fi-s táblagépek a következő módszereket használják a hely meghatározására, de ezek pontossága és megbízhatósága korlátozott:Hálózati helymeghatározás: A táblagép a környező Wi-Fi hálózatok és mobilhálózati tornyok alapján próbálja megállapítani a pozícióját. Ehhez internetkapcsolat szükséges.A-GPS: Az Assisted GPS (támogatott GPS) a mobilhálózati adatok segítségével gyorsítja fel a GPS-vevő műholdkeresését, de ehhez is szükség van mobilhálózati kapcsolatra. A Xiaomi Redmi Pad Pro 5G-s verziója támogatja az A-GPS-t.
Külső kiegészítők: Ha pontos GPS-funkcióra van szükség, egy külső, Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztatható GPS-vevővel lehet bővíteni a Wi-Fi-s táblagépet."
Ezt nem gondoltam volna.
-
Csabcy
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Szerintem amiben nincs 5G abban nincs GPS sem, ha ez szempont, meg a PAD7 talán SD kártyát sem fogad, de más véleményét is kérdezd meg.
-
phoenix1989
addikt
válasz
Csabcy
üzenetére
Igen, a Pad 2 Pro most olyan 98 ezer körül van. A procitól tartok, nem szeretném, ha hamar belassulna. Igaz, csak filmeket és tévét néznék rajta, ezért is gondolkodom, hogy a nagyobb kijelző vonzóbb lehet-e ezen a téren. Viszont a Pad 7 jobb felbontású. 5g verzió csak a sim befogadásában különbözik ugye?
-
Csabcy
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Szia, nekem PAD 2 Pro 5G 8/256 van, PAD 7 lett volna, csakhogy nincs mobilos változat, ezért az kiesett, meg a pad2 4G-t nézegettem, de hosszú távra lasúnak találtam. Most a mi.com-on érdemes nézelődni, és 10%-os kupont is könnyű szerezni. PAD 2 Pro elvileg 2032-ig kap támogatást Android 20-ig. Féltem, hogy a telefonomhoz képest lassúnak találom (S24U) de normál felhasználásba nem találtam semmi eltérést, minden megy simán. Wifi6, meg az 5G is simán tudja mait a telefon.
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok!
Még mindig nem tudtam eldönteni, melyik tablet lenne megfelelő. A Pad 7 és a Pad 2 Pro között gondolkodom. Jó lenne a nagyobb kijelző, de a Pad 7 ereje hosszabb távon kifizetődőbb lehet. Komoly játék nem menne, inkább csak filmnézésre használnám. A frissesség miatt jobban megérné a Pad 2 Pro?
A Pad 7 csomagban a Band 9 Active-val 117 ezer forint.
Őszintén szólva, a OnePlus Pad 2-t vettem volna, de itthon senki nem árulja. Ha lenne akcióban kb. 140 ezer körül, azt venném — nagy kijelző, és az erő is meglenne.
Akinek van Pad 2 Pro, tudna írni pár sort, mennyire használható? Milyen tapasztalataitok vannak vele? -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
stigma
üzenetére
Ha kisebb tablet érdekel, a Lenovo Tab 10.1" (TB311FU) a kisebb mérete, kis tömege és 3.5 mm jack kimenete miatt említendő, a gyenge hardver (Helio G85, 4 GB RAM, eMMC tároló miatt kevésbé ajánlott. 4G modell elérhető. - 54 ezer Ft
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ismerösömnek keresek talábetet az alábbi kritériumokkal:
- új tablet , itthoni beszerzéssel(külföldi rendelés nem játszik)
- méretben max 11", de lehet kisebb is
- Átlagfelahsználás: netezés, Youtube, tartalomfogyasztás, olvasás
- kb FullHD felbontás
- Xiaomi, Huawei / Honor , Lanovo, SAmsung, Oneplus márkák, kínai Teclast,alldocube, stb nem játszik.
- Max keret 60-70kAmiket néztem és befutók:
1. Honor Pad X8a 4GB/64GB : Link
2. Xiaomi Redmi Pad 2 4GB+128GB : Link vagy hivatalos oldal: black friday: Link
3. Honor Pad X9a : Link
Picit ár felett van de ő is lehetne:
- Xiaomi Redmi Pad 2 : Link
- Xiaomi Redmi Pad Pro 6GB+128GB : Link [link]Ha buget verziót nézek, akkor Honor Pad X8a 4GB/64GB lenne részemről a befutó, igaz 4GB ram nem sok, de elmegy.
Ha picit többért vennék tabletet akkor mindenképp 6GB rammal szerelt tabletet ajánlanék nekik a Xiaomi Redmi Pad 2 8+256-os hivatalos oldalon: Link 75k.Ti mit ajánltok még ezen kívül?
Választ előre is köszönöm.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
-Maci-
üzenetére
"...De 3 nap az alap fogyesztóvédelmi elállási jog..."
Nem, nincs ilyen, ez marha nagy tévedés.
Internetes rendelés esetén van 14 napos elállási jog, akkor is, ha bolti átvétel - csak internetes rendelés legyen. De ez is csak magánszemélyeknek adatik meg, céges adószámos rendelésnél ez sincs.
Ha a termék gyárihibás/elromlott, akkor 3 napig a boltba is vissza lehet vinni garanciális ügyintézni, másik ugyanolyanra kicserélni, de ez nem elállás. 3 napon túl, avagy a 4. naptól már a szervizt kell hívni, velük lebeszélni.
Ettől függetlenül a bolt saját hatáskörben simán visszaadhatja a pénzt, sztornózhatja a vásárlást, de erre semmilyen jogszabály nem kötelezi. Bárhol lehetnek ügyfélbarát megoldások.
-
abw6291
tag
Sziasztok
Hány hüvelykes legyen a kijelző? Lehetőleg 10-11"
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? Olyan 30.000 nagyjából/a legolcsóbb ajánlott.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? főleg böngészés, Youtube és TV2/RTL sorozatvisszanézés.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Lehetőleg új.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció? Külföld is játszik.
-
kp78
addikt
válasz
Csabcy
üzenetére
Ha véletlen mégsem jön be, mennyire egyszerű itt a visszaküldés?
Mennyire szőrözősek, ha el akar állni az ember 14 napon belül?
Nem szoktam ilyennel élni, inkább előre jól megrágom, és csak ha biztosan tudom, h mit veszek, akkor rendelek.
Van esetleg vkinek ilyen tapasztalata velük?
MediaMarkt múltkor egy online rendelt okosórát nem akart visszavenni, mert h higiéniai termék. Mikor átvettem, direkt megkérdeztem, h ajándék lesz, ha nem tetszik visszahozhatom-e. Akkor persze mindent (is) megígérnek, csak vidd. -
Csabcy
tag
Tokot is itt megrendeltem, meg is jött vele, mágneses tok, elküldi aludni, ha ráhajtom. Igen 6291 Ft volt a 10%-os új user kuponnal, de most más kuponok is vannak 10%-ra. Azt gondold végig hogyha Only WiFi-st rendelsz akkor szerintem nem lesz benne GPS, a mobilosban van, bár az oldalon nem írják a Pad Pro 5G-hez. Amennyiben szükséged van a GPS-re.
-
Csabcy
tag
-
Csabcy
tag
Szia, hivatalos Xiaomi termékekre a TMX-el van garanciális szerződésük. A szürke importosra álltalában a bolt ad garanciát, aztán javíttatja, ahol akarja, tudja. Én mindenképp megnézném a mi.com-on, hogy ott milyen árat sikerül kikuponozni, ha nagy az eltérés akkor meg eldöntöd honnan éri meg neked. Billentyűs tokokat nem néztem, meg ceruzát sem. Csütörtök reggel rendeltem egy Redmi Pad Pro 2 5G 8/256 GB-ot, péntek 13h kor már a kezembe helyezte a GLS, 107991 Ft volt, annyiért még a régebbi Pad Pro 5G-t sem kapom meg.
-
cs.zs.
veterán
Szia,
a 2 közül a Redmi PRO mindenképp jobb választás.
Erősebb belső, 120Hz kijelző, majdnem 2x akkora akku. Billentyűzetet, vagy billentyűzetes tokot később is tudsz venni.
A sim-slot egy jó dolog. Nem tudhatod, mikortól lép be egy olyan szolgáltatói ajánlat (adatkártya), amire már rákattansz, nem engeded el, és onnantól a tableted lesz az általános wifi-routered... -
kp78
addikt
Olvasom a topicot egy ideje, és azt hiszem ez a kettő típus maradt ami szimpatikus (árban is).
Lenovo Idea Tab 5G 128 GB + magyar billentyűzet + toll
REDMI Pad 2 Pro 8/256 Ez tokkal meglenne .105e-ből.Nagyobb akksi és kijelző Xiaomi felé terel.
Bill. és toll Lenovohoz, ami munkához jól jönne, amikor nincs kéznél laptop, de a kisebb akksi (7040 mAh) nem kevés?
5G nem feltétel, ezért is nem az 5G-s verziót linkeltem Xiaomi-ből.
Amúgy tartalomfogyasztásra, néha munkára, és esetleg pár filmre kellene. Játékra kevésbé.Lehet olcsóbban ez a Lenovo wifi-s verzióban vhol, ahol a bill + toll ugyanígy jár hozzá?
Azt olvastam (talán) itt, h Lenovo rengeteg féle van, alig lehet kiigazodni.Vmi egyéb ajánlás max. 120e-ig? Kijelző lehet minél nagyobb.
-
cs.zs.
veterán
A garancia egy jó kacifántos dolog.
Az egyszerűség kedvéért szögezzük le, hogy ha egy cucc elromlik, azért lehet hogy a felhasználó hibás, lehet hogy a gyártó, de semmiképp sem a bolt.A bolt csak olyan dolgot szerez be és árusít, amit garis probléma esetén ő vissza tud vinni valahová.
A szerviz javít, és kiállítja a számlát valakinek: vagy fizetősen az ügyfélnek, vagy gariban az adott termék vezérképviseletének, akivel ugye logikusan szerződése van.
A magyar vezérképviselet viszont nem fog olyan garis javításért fizetni, amely termék nem tőle származik...Tehát a boltnak vissza kell juttatnia abba az országba a cuccot, ahonnan az származik, és majd az ottani szervizben az ottani vezérképviselet állja a cehhet.
Meg lesz csinálva, csak idő-idő-idő
B-lehetőség:
Nemhivatalos "garis javítás"
A bolt nem küldözgeti a cuccot a világ végére, hanem valakinél megoldja okosba.
Ilyenkor lesz kérdés az, hogy milyen cuccokkal javították az eszközödet ?Ezt kockáztatod, amikor nem a hivatalos (ÉS DRÁGÁBB) csatornákon veszed a terméket, hanem tudod jól hogy kintről származik, és így olcsóbb.
Mindenki mérlegel, és eldönti hogy neki mi a jobb.
-
-Maci-
addikt
-
wingman83
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani biztosra, hogy a Samsung Galaxy S10 Lite és FE tabletek CSAK WIFI-s változataiban van-e GPS egység? És az működik-e offline?
3 különböző Samsung boltot kérdeztem meg és nem tudták biztosra mondani, illetve a Samsung hivatalos osldalon két különböző csetemberke egymásnak ellentmondó infót mondott.
Köszi! -
naja
aktív tag
válasz
Csabcy
üzenetére
Köszi szépen, ezt nem is tudtam! Amúgy a szürke import kellene, hogy zavarjon engem? Mindegy hol veszem a két évet meg kell adniuk. Végül is mindenki ugyanott szervizelteti, nem?
Jól látom, hogy magyar kiosztású billentyűzetes tokról ne is álmodjak?
A ceruzát meg majd lengyel Aliról berendeljük, úgy 16k-ba belefér.
-
xeon forever
addikt
válasz
xXxian
üzenetére
Itt azert erdekes az is van e meglevo elofizetes esetleg one-nál...
Nekem 10+ éves szerzodesem van, 2 évre hoztam ki az s10 lite 5g-t, keszulek kedvezmenyek utan 99k ba fajt amit 2 evre osztottam el... Ennek is utana jarnek ha van meglevo elofizetes akkor milyen kedvezmenyeket tudnak adni. -
-Maci-
addikt
válasz
xXxian
üzenetére
Hát ebből a típus nem derül ki egyértelműen.
Ha az egyetlen képnek hinni lehet, akkor ez a "buta" toll hozzá. Írni\rajzolni lehet vele, mást nem.
Továbbá szerintem ilyenje van a sógornőmnek.
Hát nem túl szép a képe és nem is mondanám valami fürgének. A hétvégén sokat kínoztam (próbálkoztam neki is a tollal, mert nem tud koppintással gyors jegyzetet kezdeni).
Szóval szerintem ez felejtős.Használt készülék nem jöhet szóba?
-
-
xXxian
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Lenovo idea Tab 11? Sok paraméterben jobb, de nem tudom, milyen a Lenovo stylus. Kb. Fele áron lenne
-
Csabcy
tag
Szia, elvileg a hivatalos EU forgalmazottnál nem igen van töltőfej, amelyiknél van az szinte biztos szürke import szerintem. Most a Xiaomi új storjában a mi.com-on már black Frriday van, és azon felül ha új regisztrációd van akkor még adnak 10%-ot. Az általad linkelt Redmi Pad 2 8/256 74990 Ft -10%-ért 67491 Ft-ért elhozható, és ez hivatalos oldal. Reggel rendeltem egy Pad Pro 5G-t és elvileg már a GLS-nél van.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Viperator
üzenetére
Ez nagyon tág, hogy legszebb kép.
Javaslom, hogy az összefoglalóban a méretkategóriában nézd meg a linkelt Notebookcheck linkeket, nekik van a legrészletesebb kijelzőtesztjük, pl:
Xiaomi Pad 7
tested with X-Rite i1Pro 3
Maximum: 838 cd/m² (Nits) Average: 815.2 cd/m² Minimum: 1.77 cd/m²
Brightness Distribution: 96 %
Center on Battery: 838 cd/m²
Contrast: 952:1 (Black: 0.88 cd/m²)
ΔE ColorChecker Calman: 1.8 | ∀{0.5-29.43 Ø4.79}
ΔE Greyscale Calman: 2.5 | ∀{0.09-98 Ø5}
97.3% sRGB (Calman 2D)
Gamma: 2.25
CCT: 6912 K -
xXxian
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
értem, köszönöm. Nem lóháton rajzolna a lányom.

-
naja
aktív tag
Sziasztok! Vásárlási vagy üzletválasztási tanácsot kérnék. Redmi Pad 2 kapcsán, van ahol azt írják, hogy van hozzá töltőfej, máshol meg 2 év teljes körű garit írnak, de sehol sem egyszerre a kettőt. Jól tudom, hogy törvény rendelet miatt mindegyikre van 2 év garancia. Vajon mindegyikhez jár töltő fej, csak nem írják ki?
Ezek alapján akár a legolcsóbb helyen is megvehetem? Nyilván mérlegelve az átvétel módját és/vagy hozzá számolva az esetleges szállítási költséget.Továbbá ceruzát szeretnék hozzá, de szinte sehol sem lehet kapni. Ha igen, akkor 22eFt. :/ Erre van ötletetek?
Ha ennél melyik tablet lenne érintő ceruzában jobb 11 col körül, ami villódzás mentes és lehetőleg jó akkuja van?
Köszi előre is! -
xXxian
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Köszönöm. Mit jelent, hogy minden kattintásra megy? Arra célzol, nincs akadás?
Hogy érted, hogy útközben nem jó rajzolni?
(Akksi üzemidő egész ígéretes!)
-
xeon forever
addikt
válasz
xXxian
üzenetére
Minden kattintásra megy, probalkoztam rajzolassal jo a ceruza nagyon, viszont útközben nem jo rajzolni, ahhoz nekem jobban fekszik az otthoni pad+Eizo monitor.
Folyamatosan mukodo appok: Youtube,Facebook, Crunchyroll, térkép, Internet, PlaystationApp+PsRemote
Periferiak:Ps5 controller+Bluetooth fules. Egy toltessel 2 nap az aksi -
Szép napot, Urak!
Sosem foglalkoztam tablettel, ezért szeretnék megkérdezni, hogy melyik tabletnek van a legszebb képe, a fényképezőgéppel össze lesz kötve és a tableten megjelenő kép alapján határozom meg a komponálást. Androidos, 10-12 collos, csak használt jöhet szóba. Egyelőre szeretnék tudni melyik gyártó/típusnak van a legszebb képe, mert nem találtam olyan infót, inkább "melyik a legerősebb hardverrel rendelkezik".
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dr.NX
Topikgazda
-
-Maci-
addikt
válasz
xXxian
üzenetére
Szia,
Persze, ha olyat veszel amihez van toll, az nyilván kompatibilis lesz vele.
Viszont nem biztos, hogy lehet vele letámasztott csuklóval is rajzolni. Szerintem ez egy fontos szempont lesz a lányod részére.
Ezért el kell menni megnézni valahol egy kiállított darabot, pontosan azzal a tollal, amivel adják. Márkán belül is többféle képességű toll van, ezért baromi fontos pont azzal kipróbálni.Nekem rajz tapasztalatom csak a saját Galaxy S8U-van. Az baromi jó. Tű pontos, szuper érzékeny és letámasztott csuklóval is hibátlan.
Illetve szerintem a leányzónak is minél nagyobb kellhet. -
xXxian
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Szia!
6GB ram miatt sokan nem javasolják. Fut minden akadásmentesen? Milyena kijelző? Rajzolsz is rajta?
-
xXxian
senior tag
válasz
-Maci-
üzenetére
Szia,
Köszönöm a hozzászólást. Olyan tableteket néztem, amikhez jár a toll, gondolom, így nem lehet kompatibilitási probléma. Galaxy S széria, Lenovo M, P, Ideapad sorozat. Esetleg Ipad, ahol - bár nem jár a toll - nyilván apple tollat vennék. Van tapasztalatod bármilyen tablettel a rajzolás komfortjával, lehetőségeivel kapcsolatban?
-
Csabcy
tag
Sziasztok, na sikerült kivárnom a REDMI Pad 2 Pro 5G 8GB+256GB-ot. Ma reggelre lett a mi.com-on, 10%-os kuponnal 107910 Ft volt. Ugye a Redmi Pad 2 4G, és a Pad Pro 5G között gondolkodtam, mert nekem fontos a mobilnet, meg a GPS. A Pad Pro 5G-nek viszont rövid a támogatása még, most meg még így olcsóbb volt szerintem a Pro 2 5G, aminek már jó a támogatása. Érdekes ez a webshop, mert a Pad Pro 2 5G 6/128 és a 8/256 is ugyanannyiba kerül. Na várom a kézbesítést. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
12 éves lánynak keresek 10" körüli tabletet. Videó nézés, játék lenne a fő használata. 60-70k körüli áron van bármi jobb ajánlat, mint a Redmi pad 2?
-
-Maci-
addikt
válasz
Vasti74
üzenetére
Szia.
Én azt mondom, hogy minél nagyobb, annál jobb

Mam úgysem fog állva egyik kézben tabi, másikban toll operálni. Szerintem Ő így is - úgyis leül a tabival a fotelba, felveszi a szemüvegét és rászánja az időt.
Márpedig ülve, tabi az ölben... Szerintem minél nagyobb...
Plusz a jókora képernyőn zoomol-ni is élvezetesebb, ha épp arra van szükség.
-
cs.zs.
veterán
Ezt hasonlóan látom, bár nálunk kicsit másak a méretek.
Itt egymás mellett a 10,61" 470g, és a 12,1" 570g. [kép]
Az a 100 gramm (és a plusz centik) nagyon is fontos. Kézben a kisebbet hozom-viszem, a nagyobb pedig asztalra letéve jobb választás.
Fontolgatom nagyon a 9" körüli gamer-vásárlást...
-
-Maci-
addikt
válasz
xXxian
üzenetére
Szia.
Épp a héten futottam bele a toll témába.
Nem fejtem ki (kivéve ha kéred), a lényeg tömören:
Nem minden tablet kompatibilis minden tollal. Van vagy 10 féle toll. Egyiket jobban rá kell nyomni, másikat kevésbé. Az egyikkel lehet a csuklót letéve írni, a másikkal nem...Az egyik USB töltős, a másik elemes, a harmadik csak wireless a saját tabiján...Egyik ezzel tud csatlakozni a másik csak amazzal... Márkán belül is! Plusz ezen variációk permutációja.
Én nem találtam még meg a logikát, de számodra fontos lehet 2 konklúzió:
-Veszel egy S szériás Samsungot a kislánynak
-Ha mást vennél, akkor azt feltétlenül el kell menni kipróbálni a tollal!
Nehogy aztán kényelmetlen/macerás legyen és ezért porosodjon a szekrényen.Azért írom a Samut, mert nekem is az van egy S8Ultra. Ezzel nagyon jó a saját toll. Szuper érzékeny és letámasztott csuklóval is lehet finoman, precízen firkálni. A tok játulján pedig van 1 kis bölcső, amiben a toll pihen. Így nem veszíti el és mindig fel van töltve.
No csak kifejezetten a rajzolás miatt írtem le ezeket. Szerintem fontos szempontok.
-
Vasti74
senior tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Köszi a tippet!
Jónak tűnik a táblagép, erősen elgondolkodok rajta :-) Ráadásul jóval könnyebb, mint a Lenovo Tab Plus - ez is fontos.
(Bár a Xiaomi nekem olyan háááát kategória sajnos szoftveres szempontból, mert amúgy jól összerakott volt minden, ami eddig a kezemben volt: de a lányaimnak volt valami Redmi 3x jó régen, ami katasztrófa volt szoftveresen szerintem, az apósnak meg úgy 2 éve van valami Xiaomi telefonja, néha frissítem stb., de nekem még mindig fura ;-)
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Vasti74
üzenetére
Ez lehet hogy csak az én nünükém, de én nem vennék ilyen fél kilós eszközt olvasgatásra.
A 8,4-8,8" tabletek sokkal könnyebben kezelhetők, és 330 g körül vannak.
Egy 11" tablet jó eséllyel a kezdeti pár alkalmat kivéve nem lesz elővéve sem, ergo pénzkidobás.
Egyébként innen a topikból is többen már beszámoltak hasonló tapasztalatról. -
cs.zs.
veterán
válasz
Vasti74
üzenetére
Szia,
jelenleg úgy tűnik hogy a legtovább frissitést kapó (olcsón jó) tablet az itthon 70-75.000 Ft környékén szóródó Redmi Pad 2.
Gyárilag Android 15, érkezik a 16-17-18-19-20,
bizt. frissítések 2032.aug. -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Az apósom megbízott, hogy keressek az anyósnak egy táblagépet, mert szeret olvasgatni mindenfélét a telefonján, de azért egy táblagépen mégiscsak kellemesebb lenne. Kb. ennyi lenne a felhasználás: hírek, receptek stb. olvasása, szerintem még Youtube videókat sem néz az anyós.
Legszívesebben megvárnám a Galaxy Tab A10+ kütyüt, de most pár héten belül kellene (névnap) , addigra nem lesz :-(
Szóval ami maradt emberes áron szerintem, a névtelen és péjmentes darabokat kizárva:
€200 a Samsung Galaxy Tab A9+ (8/128GB)
€150 a Lenovo Tab M11 (8/128GB)
€226 a Lenovo Tab Plus (a Helio G99 procis, 8/128GB)Én a Tab Plus-ra szavaznék (nekem egy P12 van régóta, nagyon jó masina szerintem) , az a legmodernebb, bár a Lenovo-ban lévő kijelző szerintem nem olyan jó, mint a Samsung-ban (színek, fényerő) , volt már egy Lenovo táblagépem a P12 előtt, az is, és most ez is nem túl fényerős...
Vagy mégis inkább a Tab A9+ ??? ;-)Na meg szoftveres vonalon is jó a Samsung, a telefonjaim kevés kitérővel a Galaxy Mini óta ;-) Samsungok voltak, ha éppen nem, akkor nem igazán szerettem őket.
Légyszi segítsetek, melyiket válasszam?
Esetleg ha van valami egyéb ötletetek egy jó minőségű, vékony, pofás, szoftveresen OK, frissítéseket kapó táblagépre, amire minden egyszerűen telepíthető, azt is meghallgatom természetesen ;-)
(Eredetileg a P12-t ajánlottam az apósnak is, annak az árára is rábólintott - €332 egyébként a Tab Pro, ami most van "helyette", de szerintem az már feleslegesen nagy. Aztán a fene tudja...)
Előre is köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti
-
xXxian
senior tag
Sziasztok, szűkül a kör. Van itt valakinek rajzos, grafikai tapasztalata?
"A lányomnak keresek tabletet. Egyszerűbb játékok, youtube, esetleg streaming, de ami a legfontosabb, hogy élmény legyen rajzolni, kreatívkodni rajta. Ipad 2025 elengedtem, mert - bár hasonló árban van mint az S10 lite - még vagy 30k a toll hozzá.
S 10 lite jó lehet? Otthon porosodik (nem is, ki sincs még bontva) egy hozzá való billentyűzet.
Esetleg Lenovo Ideatab ( [link] )? Specifikáció alapján jobb, de nem nagyon találtam véleményt arról, milyen vele rajzolni.
Más ötlet?
-
Szerintetek megéri várni a vásárlással vagy ahogy jönnek az ünnepek csak feljebb mennek az árak.
Tudom senki sem jövőbe látó.
-
lowzor
veterán
A GSMarena viszont ezt írja: "Android 15, up to 4 major upgrades".
Ha neked ez fontos, akkor válassz a másik kettő közül.
Én biztos nem áldoznám be a sokkal élesebb kijelzőt, ami a Pad 7-nek van emiatt.
Amúgy ha a Samu és az iPad közül kéne választani, akkor én az iPad-et venném. -
lowzor
veterán
A 344 ppi-s kijelzője sokkal élesebb, mint a másik kettőnek. SoC-ben nagyon rendben van, szerintem még hosszú évekig kiszolgálna. Én a 12 giga ramos verzióját venném az időtállóság miatt. Az iPad-nél a 6 giga ram nagyon nem szimpatikus, akármilyen takarékosan bánik az iOS a rammal, az ma már elég kevés.
-
lowzor:
Miért?

-
IPS kijelzős tabletet keresek tartalomfogyasztásra maximum 10-11 col környékén. Fontos, hogy hardveresen és szoftveresen is időálló legyen.
Egyelőre a Xiaomi Pad 7-et és az iPad 2025-ös verzióját találtam.
Más javaslat esetleg?
Az iOS nem a kedvencem, de a tabletes verzióját nem használtam, talán megszokható. Nincsen más Apple eszközöm.Adná magát a Tab S11, jó áron el is hozható, de sajnos OLED. Félek a PWM-től, a 480 Hz még mindig elég alacsony.
-
kene84
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Használd egészséggel!
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
lowzor
üzenetére
Xiaomi Poco Pad 12.1 8GB RAM 256GB Grey lett .
Köszönöm a segítséget -
cs.zs.
veterán
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Mindenkinek más a prioritás, a fontossági sorrend.
Ha nem játszol, hanem pl csak médiafogyasztás van, akkor válaszd a legjobb kijelzőt. Bármit is csinálsz egy tableten/telefonon/laptopon, mindig a kijelzőt nézed, ezért az legyen patent - az igényeidnek leginkább megfelelő.
A 96329-ben azt írtad hogy némi játék is lenne, ez esetben már állítsd erő-sorrendbe a procikat, törekedj a legerősebbre!
Ott van még az akku is, ugyanolyan felhasználás mellett nyilván a nagyobb akku több órás üzemidőt tud majd.
Tehát nagy akkus, szuper kijelzős, erős chipsetes tablet kell,
viszonylag olcsón.
(Mindenkinek)
Erőben a Snapdragon 7 gen 2 nyerne, ugye?
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Ok.Mondjuk a 4-5g elérés nem s fontos. Wifi-ről használm.
Oled ebben az ársávban nincs.ips 120hz. és magas ppi.
8/128, 8/256 max ennyiért.
soc Snapdragon 7 Gen 2, MediaTek Helio G100-Ultra, Qualcomm Snapdragon 695, Mediatek Dimensity 7050, MT8781(Helio G99) .Na itt akadtam el, választani kellene.
Köszönöm a segítséget.
-
lowzor
veterán
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Poco Pad
-
cs.zs.
veterán
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy
NEKED mire van igazán szükséged?
Kell-e sim-kártya slot? 4G elég, vagy akkor már 5G?
Kell-e tok, billentyűzet, érintőcerka, SD-slot, ...
Ha nem játszol, 8GB ram elég, ha játszanál is, akkor inkább minimum 12GB, erős procival,
Oled, PWM, IPS, 60-90-120-144-165Hz...szóval ezt mindenkinek saját magának kell összeraknia, és nincs 2 egyforma igény.
Igen, a jobb az drágább is, és legtöbbször megéri,
és sokaknak kell is, sokaknak meg nem...
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Gondolom a 6/128 mem felejtős?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Szia,
itt talán a Redmi Pad 2 lesz a legjobb választás.
Jó kijelző, nagy akku, és hosszú évekig fog még támogatást kapni. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
BluEyes
üzenetére
Ott van a linken, az AER fülön:
https://trust.mi.com/misrc/updates/phone?tab=aerdata
Xiaomi Pad 7:
OS Version - Shipped Android 15
OS Version - Future Android 16,Android 17,Android 18,Android 19
Security Update EOL 2031-3
Update Frequency 90 DaysRedmi Pad Pro:
OS Version - Shipped Android 14
OS Version - Future Android 15,Android 16
Security Update EOL 2027-05
Update Frequency 90 Days -
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok Választanom kellene 3db tablet közt:
Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128
Xiaomi Redmi Pad 2 8/256
Doogee VPAD 8/25610-12 col
Film, you tube, némi játék.
90kft alatti ár.
A redminek jobb a kijelzője a doogee meg minden másban jobbnak tünik.Köszönöm
-
Ciccuka
veterán
Teclast T65 Max Tablet-nél előfordult (60% feletti töltéssel lett elrakva és ki volt kapcsolva teljesen), hogy 2 hétig nem használtam aztán, amikor akartam bekapcsolni kiírta, hogy rakjam fel töltőre (mert az akku 0%-on van).

Korábban a Teclast M40 Plus csinált ilyeneket folyamatosan nálam hetente.
Aztán a végén a töltést nem vette, annyi lett neki.Egyébként a támogatás színvonala se jó. Amióta megjelent, azóta se jött ki rá új firmware.
-
cs.zs.
veterán
Szia,
népszerű kategória amit keresel, érdemes lenne itt 50-100 hsz-t visszaolvasnod, mert gyakran van ilyesmiről szó.
Mindenesetre
11" méretben 8/128GB memóriával (+microSD) 93.000 Ft a Yettelnél a Lenovo Ideatab,
12" nagytesója 12/256GB memóriával pedig 29 ezerrel drágább pl itt
de mindenképp olvasgass, van sokféle! -
Kronk
őstag
Sziasztok,
Gyerek sikeresen összetörte a tabletén az egyik sarkát szilánkosra (Samsung Tab A8)
Nem sos, de kéne egy új, 11" 100-110k max
Normális esetben vennék egy A11+-t, de nyitott vagyok minden egyéb lehetőségre is.
Főleg film és mesenézés megy rajta, meg pár játék is nyilván.
Ami fontos, legalább 128GB tárhelye legyen, ha 256, az sem baj, de nem élet halál kérdés, és jó lenne ha snapdragon proci lenne benne
-
Dr.NX
Topikgazda
Azért óvatosan a pár hónapos himi-humi store-ok ajánlgatásával.
-
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Ali-n vásárolt Honor/Lenovo tablet esetleges garanciális problémáját lehet intézni magyar szervizzel, vagy ilyenkor vissza kellene küldeni? -
Dr.NX
Topikgazda
-
BluEyes
őstag
Mit lehet tudni a 12.1" Xiaomi, POCO Pad, Redmi Pad Pro tabletek támogatásáról? Lesznek frissítések?
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Sógornőmnél adott egy Lenovo tab M11
A kérdés:
Hogy lehet leggyorsabban jegyzetet készíteni? Van e valami gyors gomb kombináció,vagy valami, amivel könnyen lehet indítani zár képernyőről? Én nem találom.
Ha nincs ilyen, akkor megoldható e valami külsős appal?Köszönöm szépen
-
Pano
veterán
válasz
cs.zs.
üzenetére
Igazából csak a rendszer mérete okozza nekem a fejtörést (samsung tab), hogy mennyire várható, hogy meghízik a hosszútávon a cacheléstől meg az updatektől (amiket eltárol).
Én magam nem vagyok nagy tárhely faló hordozható eszközökön. Max telefonnál szoktam kicsit nagyobbat választani, mert már lassan minden bolthoz meg tevékenységez is külön app kell. -
Pano
veterán
Sziasztok!
Szerintetek 128GB háttértár hosszútávra mennyire lehet élhető, ha csak rendszernek és appoknak kell? Microsd bővíthetőség van, játékék nem szempont.
Egyszerűen nem jutok döntésre. -
Dr.NX
Topikgazda
AliExpressen akciós napok vannak, a Xiaomi Mini Pad lengyel szállítással 450 EUR, azaz kb. 175 ezer Ft.
VIO55 a kuponkód, de nagyon nem is kell vadászni, mert ott van a termékoldalon meg főoldalon is minden.
Persze nyilván lehet találni más tabletet is, ami olcsósítható, Alldocube-ok, Teclastok, Lenovok amiket érdemes nézegetni. -
cs.zs.
veterán
válasz
vigyorgó
üzenetére
Szia,
nincs 2 egyforma igény, nincs 2 egyforma kéz ami tartani fogja, 2 egyforma szem ami ugyanazt keresi a kijelzőn, stb.
Nem mindegy hogy mire akarod használni és mennyi pénzt szánsz rá. Érdemes lenne kinyitnod itt felül az "összefoglaló kinyitása" kis kék fület, és beleolvasni, ottani kérdésekre válaszolni.
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Most melyik az ár érték bajnok tablet?
Sim kártyás, nagyobb kijelzős,pár évig még használható tablettet keresek. -
cs.zs.
veterán
válasz
Sántha Lajos
üzenetére
Nem tudsz kárt tenni benne.
Bármivel töltheted, mindenröl felveszi az alap töltést.
Hozzá dughatod autós rádióhoz, szivargyujtó töltőhöz, PC/Laptophoz, meglévő régi töltődhöz, új Powerbankhoz, stb, menni fog, szép lassan feltöltődik.
Ha pedig kap a seggébe egy Honor/Huawei gyorstöltőt, akkor gyorsabban fog töltődni. Ennyi. -
Sántha Lajos
aktív tag
Sziasztok , vettünk egy Honor Honor Pad X8a 4/64 tabletet , még nem bontottuk ki , úgy látom mint az újabb Telefonoknál ehez sem ját töltő fej . Sehol se találom , milyen töltővel kéne használni . Na most nekem van egy 22.5 w-os (még a Honor 20 pro-hoz kaptam) , meg egy 10 w-os xiaomi töltőm . Használhatom hozzá a nagyobbat ? Azt se tudom mivel sosem vettünk még tabletet , hogyha mondjuk lenne itthon egy nagyobb töltő fej 66 w-os mondjuk , azzal tudnék kárt tenni benne , vagy van benne védelem ilyenkor ?
-
Dr.NX
Topikgazda
Euronics-ban a kifutó Lenovo Legion Tab (az első, a Snapdragon 8+ Gen1 procival) 136 ezer Ft, vegyétek-vigyétek, amíg van belőle!
https://euronics.hu/tablet/lenovo-legion-tab-12256gb-tablet-szurke-zacw0026gr-p299842
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Új Teclast T65 Max tablet pc táblagép 4G 13+ IPS 8/256GB
- iPad Air 4 64GB Cellular Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4519
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest