Hirdetés
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
XIAOMI Tab 7 (sima) van most jobb ár-érték arányban ha szoftveres frissítési hátteret (4 fő verzió, 6 év biztonsági) is nézzük ?
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy tabletet általános használatra. Ezt a Lenovo tabletet néztem ki. Ez így tokkal-vonóval szimpatikus. Ebben az árban van jobban javasolt model is?
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95410 üzenetére
Az Aldocube iPlay Miniben biztosan nincs benne a navigombok sorrendjének cserélgetése, ne is keresd... (Ne kérdezd hogy ez miért jó, egy közepesen szar fejlesztőnek is kb 8 percébe telt volna megírni ezt az opciót, de hát ez van)
-
ÖregMackó
tag
válasz
Próbáltad már a gesztusvezérlést?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
És szerintem ezt még custom launcherrel sem lehet állítani, csak custom ROM-mal.
Esetleg próbálj meg egy ilyesmi appot:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.nav.bar&pli=1 -
Ja, h nincs ilyen opció, az is lehet?
Ehh...Egy telefonnál még ha nem is lehet állítani, nem gond, mert az ember oda tud nyúlni, max két centire van a két gomb egymástól, de egy ekkora tabletnél már 5-6 centivel kell arrébb tapicskolni, ez így rohadtul nem áll kézre, én nem tudom ki hogy van vele, de én rohadt sokat használom a vissza nyilat, és most átnyúlni a túloldalra már macerás. :/
De hát olcsó tabletnek híg a leve, akarom mondani ez balkezeseknek való akkor inkább.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Thunderzolee #95408 üzenetére
Az eszköz beállításaiban szokott lenni, simán lehet hogy nincs ilyen opció.
-
Hogy lehet átcserélni a "vissza" és az "alkalmazások áttekintése" gombokat?
Nem találom.
Vagy nem minden eszköznél lehet?
(Alldocube tablet) -
Beni2360
félisten
Most kapott a két éves Lenovo m9 tabom rendszer frissítést.
-
peppe79
senior tag
Ha valaki tokot keresne Iplay minihez: picit feszesen, de még pont belefért a 8.4"-os Iplay mini 60 Pro az Orbi 360 7-8" tokba.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #95401 üzenetére
A gyári launcher ilyen vacak.
Valami olyan rémlik régebbről, hogy a főképernyőn a hosszan nyomás/ Home settingsben a Launcher Style-t lehet állítgani drawer mode és standard mode között és valami bugos volt, resetelt amikor nem is kellett volna.
Esetleg itt érdemes váltogatni, nekem most drawer módban van.Vagy másik launchert kell használni.
-
Gabesz87
veterán
iPlay 50 mini Pro kérdés. Olyan problémám van, hogy a gyereknek a tabletén a YT Kids valamiért minden oldalon ott szerepel, és nem tudom törölni az ikont
Ha nyomvatartom, felül nem jelenik meg az Eltávolítás opció, csak az, hogy Mégse. Van ötletetek, hogy ez mi miatt van?
-
Mc'
csendes tag
válasz
szanozs #95397 üzenetére
Szia,
Nekem van eladó tabletem, ami megfelelhet neked.
Xiaomi pad 7 Pro
Megvettem, kipróbáltam pár cuccot, tetszik de sajna munkára nem fogom tudni használni, mert van amit nem tudok rá felrakni.
Billentyűzettel, usb adapterrel együtt 230ért adom:
https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_pad_7_pro/friss.html -
Olyan
csendes tag
Sziasztok
Egyereknek 6 évesnek keresek tabletet. Ceruza nem hártány.
feladat jatékok, készségfejlesztő programok, youtube kids stb.
Nem hátrány ha hosszabb távon kibírja a szoftver hardver.
MIndenképp 8GB RAM
Keret kb 100.000HUF
OPcióim:
Lenovo M11
Xiaomi pad Pro(esetleg SE?)
Samsung A9+ (lassúnak tűnt a menüje alapból)Melyik lenne a legjobb választás? Megbízhatóság stabilitás, szervíz oldalról.?
Esetleg más javaslat?
KÖszönöm -
szanozs
aktív tag
Sziasztok!
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
11-12"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Csak is új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
Böngészés, Netflix (HD), Youtube, Face, minimális játék
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
200-250k körülSamsung-ban vagy Xiaomi-ban gondolkoztam, de inkább Samsung. Amoledes kijelző, ha nagyon behatárolná az elérhető készülékeket akkor elengedem ezt az igényem. Támogassa a többfelhasználós belépést.
-
csernak75
senior tag
Szia, nekem Tab S9+Fe van lassan fél éve, (szürke boltból 200k ért) féltem kicsit tőle hogy gyenge lesz a proci, de pozitívan csalódtam benne. A komolyabb játékok egy erős MED-HIGH közötti beállítással jól futnak. A kijelző pedig nagyon szép hiába IPS a 90Hz pedig jó kompromisszum. Galaxy A55 120Hz kijelző után a 60 Hz már darabosnak hat nekem, a 90Hz viszont szép folyamatos.
-
UCNLM
tag
Napokig tartó nyűglődés után egy Galax Tab S9 Fe lett végül, holnap érkezik.
A logika mögötte az volt, hogy próbáltam tágítani, hogy mire is használnám az eredetileg főleg otthoni netezésre, filmezésre gondolt tabletet, és ahogy elmelyültem at androidos lehetőségekben, látszott, hogy munkára is nagyon hasznos lenne gyakran. Emiatt a Sim foglalat és az érintőceruza is képbe került. A hotspot nem tűnt jó megoldásnak, mert sokat vagyok hosszabban töltési lehetőség nélkül, nem szívesen meritenék két eszközt + van parlagon egy sim kártyám kihasználatlan mobilnettel, amit eddig csak arra használtam, hogy legyen egy plusz telefonszámom, ami át van irányítva.
Továbbra is a Xiaomi Pad 7 tűnik a tökéletes tabletnek, de a 4G/5G hiánya fájó - ujjlenyomat olvasóra, Amoledre nem vágyom, teljesen ellennék vele.
Fura, hogy az alsóbb ársávban milyen durva kompromisszumok vannak, ha LTE/5G képes eszközt keres az ember - harmatgyenge proci, kevés ram, szar kijelző, vagy épp túl nagy (Redmi Pad Pro)
A Pad 7 ráadásul tollal, tokkal együtt már túllépte a költségvetést.
A nagyobb tarhelyet és a 8 GB memóriát áldoztam be, remélve, hogy a Samsungnál tudják mit csinálnak, és egy S szériás tablet használható, akkor is, ha budget a többihez képest.
A Samsungot amúgy jó ideje kerülöm, rosszak a tapasztalataim, de meglátjuk, a hosszú támogatás es a népszerűsége miatt könnyebb lehet eladni, ha később szembejön egy jobb lehetőség (Xiaomi Pad 8 5G, rád nézek)
-
Ciccuka
veterán
Bőven használható még pl. egy Teclast M40 Plus is netezésre, közepes játékokra.
Nekem legalábbis bőven megfelelt. Még 2 évig biztosan jó lett volna, ha nem megy tönkre egyszer csak (nem kapcsolt már be valamiért egyik napról a másikra).Igazából más különösebb panaszom nem volt rá, ezért az árért 40 ezer környékén egyik legjobb vétel volt 2 éve. Talán tokkal együtt méretre már kicsit nagy és nehéz is. Kijelzője ebben a kategóriában elég jónak tűnt (volt rajta esti sötétítés és hangerőcsökkentés funkció is).
Ennél gyengébb harverrel sokak szerint már nem érdemes venni tablet-et.
8GB/128GB memória
UFS2.1 -
paolinho
őstag
Szerintem érdemes, és én most először kíserletképpen ILYEN matt fóliát raktam az eszközre, és mit ne mondjak, nekem rohadtul bejött. Nincs tükröződés, nincs ujjlenyomat, viszont a kapott kép hibátlan.
-
-
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnék olvasni Samsung Tab S7-ről (nem plusz, sima).
Szembe jött egy jó ajánlat használtan így vettem egyet, a héten érkezik.Alapvetően filmezésre kerestem de közben kiderült hogy most és a jövőben nekem a jegyzetelés tollal nagy segítség lenne így esett rá a választás.
Kérdésem főként az lenne hogy most 2025-ben az 5 éves csúcs hardver mennyire állja meg a helyét, illetve szoftveresen mennyire lesz tartós a jövőben? (3 éve nem használtam androidot)
Előre is köszi a válaszokat! -
UCNLM
tag
Nem sikerült még mindig döntésre jutnom, lenne egy újabb kérdésem
A Lenovo K11 Plus-ról van valakinek tapasztalata, vagy véleménye?
Tesztet sem sokat találtam, igazából kicsit össze is zavar, hogy paramétereket nézve sem tudok rájönni, hogy a K, M és P széria hogy viszonyul egymáshoz a Lenovo-nál.Az okozza a fejtörést, hogy a Xiaomi Pad 7 egyszerűen túl friss és drága, és ha ennyi pénzt kiadok, akkor mi az, ami kicsivel többet tud és ad ebben az ársávban és alatta. Mivel nem volt még tabletem, ezért hiába tudom, hogy első körben mire használnám, hosszabb távon felmerült, hogy mennyire használnám ki az LTE-t, vagy akár a GPS-t.
Szóval K11 Plus: gyengébb kijelző (de mennyivel?) és felbontás, de gyorstöltés, Android 14 (15-öt kap), de nem túl acélos frissítési ígérettel, MicroSD, jack csatlakozó, ugyanúgy 256 GB tárhely. A Snapdragon SDM680 viszont nem egy túl friss processzor.
140k körüli áron mennyire tűnik jó vételnek önmagában, és mennyire a majd 170e Ft-os Pad 7-hez képest?Bónusz kérdés: Aliexpress EU raktárból rendelt Pad 7 garancia érvényesíthető itthon?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
peppe79 #95376 üzenetére
Én nem használtam még ilyet, de innen próbálj ki egy párat.
https://www.androidauthority.com/best-volume-control-apps-android-3101217/ -
Terapeuta
őstag
Nekem is a 128GB-es változat (szürke) ára tetszett meg. Nem is gondolkodtam, meg is rendeltem. Szerintem a 128GB elég lehet, ez ellen a gyerek tehet(ne) amikor a gép elé szabadul és mindent is letölt (már kinőtte). Én pedig tényleg csak azt csinálok, mint Te, spotify, netfix, youtube. Arra ez jó lesz. A 144 Hz nagyon impresszív az előző tabletomhoz képest.
-
cidalain
veterán
válasz
Randomized #95374 üzenetére
Konkrétan mindegyik említett márkában 1 db 10" alatti tablet verzió van most a piacon. Ha használtat nézünk akkor Samsungból több, de mivel a legújabb sem feltétlenül a legbikább gépezet, a régebbiek még annyira sem.
Mire figyelj, ha használtat veszel. Legalább Mediatek G99 soc azért legyen, és valós 4GB ram. De mivel másodjára már játékot írtál mint fő felhasználás, ezért inkább több ram, és erősebb soc. Ezek nem belépő kategóriás cuccokban vannak, így az áruk használtan sem lesz olcsó. Rádásul 10+ méretűek jellemzően. Ami csúcs tablet, és 50k körül megvan, az meg már régi (mondjuk 5 éves), ami meg már azért nem jó (nem up to date OS, elhasznált akku, stb)
Ha mindent egybevetünk, a legideálisabb egy iPlay 60 mini Turbo lenne, ami kicsot drágább, külföldi beszerzés, de cserében új, és tényleg erősebb mint bármi az átlag belépő kategóriás cuccok.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Randomized #95374 üzenetére
Azért probléma (neked, nem nekem), mert leszűkíti az egyébként sem bőséges választékot.
Tőlem biztos nem látsz ajánlást ilyen gyenge felbontású tabletre, mint a Samsung vagy a Redmi 8,7" modelljei, ha rajtam múlna, ezeket betiltatnám vagy legalábbis magas vámmal sújtanám. -
varmi2
nagyúr
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan hangerő-szabályzó appot, aminél "finomabb" hangerő beállításra van lehetőség, illetve külön szabályozható a balansz a hívásoknál?
Iplay60 mini Pro nekem a legkisebb hangerő mellett is hangos, illetve telefonáláskor hasznos lenne, ha csak a fenti hangszóró szólna.
-
UCNLM
tag
Felmerült még egy kérdésem: átlagos használatra - böngészés, egyszerűbb játékok, youtube, streaming (offline letöltésekkel néha) - mennyire elég 128 GB manapság?
Azt gondolnám elég, a telefonom is ekkora tárhellyel bír, tele van appokkal és kicsivel 100 GB felett vagyok most, de tele van fotókkal, videókkal, ami tabletnél számomra legalábbis nem igazán releváns.A kérdés oka, hogy gondolkozom, hogy kicsit kitolom a költségvetést és egy időtállóbb tabletet veszek - friss Android vérható frissítésekkel, erősebb proci, jobb kijelző - és akármerre indulok a Xiaomi Pad 7 tűnik megfelelőnek. Viszont ez 256 GB tárhellyel már nagyon húzós ár, ezért szemezek a 128 GB-tal. A teloshark, mr mobil és társai szürkeimportot elegendném, hazai beszerzésben gondolkodom, de megbízhatóbb helyről, mint MM, Alza és társai.
-
Randomized
csendes tag
Miért olyan nagy probléma, hogy hazai beszerzéssel keresek?
De hogy megválaszoljam a kérdésed, azért szeretném itthon megvenni, mert így van arra is esélyem, hogy személyesen elmenjek érte.Köszönöm a linket, ezt én is láttam, az ajánlás után az volt az első, hogy hardverapro-n rákerestem. Azért ismételtem meg a kérdést, mert abban reménykedtem, hogy a
Samsung és a Redmi 10" alatti verziói
közül tudtok konkrét típust javasolni. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Randomized #95372 üzenetére
Miért olyan fontos a hazai beszerzés?
Tessék, itt egy használt Alldocube iPlay 50 Mini Pro 35 ezerért:
https://hardverapro.hu/apro/alldocube_iplay50_mini_pro_tablet_l1_8_4inch_andro/friss.html -
Randomized
csendes tag
válasz
cidalain #95362 üzenetére
Köszi, de úgy látom a hozzászólásod alapján, hogy amiket ajánlottál, inkább külföldi rendelés lenne. Itthonról szeretnénk beszerezni, és azért gondoltunk a használtra, mert úgy gondoltuk, hogy ebből a pénzből nem lehet olyan új tabletet venni, ami elég erős és tartós lenne.
Tehát használtan mi lenne a legjobb itthoni vétel játékra? -
UCNLM
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és tanácsokat! Adtatok pár új szempontot, végiggondolom még, ahogy azt is, hogy ha időtállóbra tervezek, akkor mi férhet bele és jöhet szóba még.
-
vence
aktív tag
Ott van a topik összefoglalóban az ajánlottak között!
Arra figyelj, hogy nehogy véletlenül 4 GB RAM-ost válassz !!!
Az OP most/már kiárúsításban van, így közvetlenül nem szerencsés az árak hasonlítása, nyilván van amiben az a jobb.
De a Lenovo-nak fontosabb a tablet-terület és az EU-piac.Nekem tetszik a kijelzője, de nem túl sokat használtam még.
Papíron nem világosabb az OP, de nagyobb a felbontása, tehát elvileg nem lehet sokkal gyorsabb sem.IPS kijelzőnél szerintem nem szerencsés az a fekete csík, de talán majd ír róla valaki, több tapasztalattal (a fogyasztásra gondolok).
-
UCNLM
tag
Én úgy látom az M11 is Android 13-mal jött ki, de a Lenovo honlapja szerint még a 15-öt megkapja. Látok pl Alzán M11 csomagokat jelen pillanatban is, LTE verzió tokkal, tollal, de több variáció is van ugyanitt érdekes árakon. Próbálom kibogozni melyik-melyik pontosan. Egyébként a Lenovo általánosan ajánlható?
-
vence
aktív tag
Tokkal, töltővel jó ez az ár az LTE verzióra.
Külön ezek a gyáriak nem olcsók.
Igaz, a töltő nem létkérdés, különösen, ha OP-od van.Az M11 is szokott lenni csomagban, tollal (Stylus) együtt.
Szerintem elég a 15W QC töltés is.És az M11 azért csak frissebb 1 évvel.
Nem találtam, hogy milyen LTE- sávok mennek az OP-on, de írtad, nem fontos.
-
JamesFinn
senior tag
YouTubeot fektetve használom, de sosem teljes képernyőn. (Az esetek 90%-ban csak a háttérben megy és bt fülhallgatóval inkább csak hallgatom. Netflixet ritkán nézem, de délután megnézem neked. Fektetett modben a fb a képernyő közepén van, de ha pl. keresel valamit, vagy a marketplace-t nyitod meg, akkor az már mellette lesz, tehát a kijelzőt ketté osztja. Instagram működik fektetve, mondjuk az szerintem zavaró. Viszont dokumentumokat, esetleg könyvet, magazint olvasni fektetve kiváló. Plusz dolog, ha simet teszel bele, hivásra is használható, nem csak adatforgalmazásra.
-
UCNLM
tag
válasz
JamesFinn #95361 üzenetére
Köszönöm szépen! Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a filmnézés (streaming, youtube) milyen? Gondolom ha átló méretben hasonló a hagyományosabb tabletekhez, akkor a filmek kisebbek valamennyivel. Nem ront az élményen? Illetve az appok mennyire tudok alkalmazkodni a felbontáshoz? Láttam olyan youtube tesztet, ahol a fazon valami autós játékot mutatott, hogy milyen jól fut, közben a képernyő két széle le volt vágva, nem látszott teljesen a játék széle
-
cidalain
veterán
válasz
Randomized #95360 üzenetére
Alldocube iPlay 50 mini pro NFE, vagy a 60 mini pro amelyik jobb àron van, esetleg a 60 mini turbo (bár ez már kicsit feljebb van árban, de erősebb is)
Itthonról a Samsung és a Redmi 10" alatti verziói, bár azok kijelzője nem a legjobb felbontásban.
-
JamesFinn
senior tag
Szia. Én november óta használok egy ilyet. A képarány egyáltalán nem zavaró, nekem jobban tetszik, mint a hosszab, keskenyebb verzió (azt hiszem 16:10 arány?) kényelmes akár állítva, akár fektetve használni. Tok nélkül nagyon csúszós a hátlap, egyébként fürge a tablet, én átlag felhasználó vagyok, video, böngészés, social. Az akksi kb 2 napot bír, automata fényerővel, tölteni általában éjszaka szoktam, A14 fut rajta, a 15-öt nem kapjaeg elvileg, sajnos a biztonsági frissítések is lassan jönnek az eu verziónál, az IN már a márciusi, biztonsági frissítésnél jár. (engem ez zavar) OP telefonnal lehet szinkronizálni, van valami összekapcsolhatóság, én nem OP telefont használok. Ha van valami kérdesed, szivesen válaszolok.
-
Randomized
csendes tag
Sziasztok!
Bátyám szeretne venni a (11 éves) lányának egy tabletet.
Leginkább játszani szeretne rajta (pl. Roblox), nem tudom milyen igénye van a játéknak. 50k Ft lenne a keret, ebből szeretnénk használtan a legjobbat megtalálni. Méretben nem tudom mi lenne a legjobb választás, amit kényelmesen tud használni egy gyerek.
-
Ciccuka
veterán
válasz
blueye #95352 üzenetére
Ez ugyanaz nem?
Xiaomi Poco Pad 256GB grey -
UCNLM
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni tablet vásárláshoz: nem használtam eddig tabletet, és most is alap dolgokra keresek - otthoni netezés, nem erőforrásigényes játék (társasok főleg), illetve filmnézés, illetve utazásokhoz vinném magammal, így a belépő szinten nézegetek.
A OnePlus jelenleg elég jó áron kínálja a OnePlus Pad Go-t - 230 EUR-ért ajándék tokkal és töltővel -, ami szimpatikusnak tűnik, de nagyon furcsa nekem ez a képarány 7:5 / 2408 × 1720).
Van itt valakinek tapasztalata, hogy általános felhasználásra mennyire zavaró, egyáltalán milyen használni ezt a képarányt?Alternatívaként ezek jöttek még szóba - tapasztalatból esetleg jobb ezek egyike? Hátha valami felett elsiklottam.
Honor Pad 9: kb ugyanaz, de gyengébb kijelző, cserébe nagyobb tárhely, viszont tokkal, töltővel drágább mulatság lenne.
Lenovo Pad M11: itt a "lassú gyorstöltés" dealbreakernek tűnikFunkciókat tekintve LTE nem fontos, a gyorstöltés annál inkább. Funkciókban a OnePlus még mindig jobbnak tűnik + a telefonom is OP, bár nem tudom ez az előny mennyire előny a valóságban.
Nagyon köszönöm a tanácsokat! -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Régi kérdés de lehet most lesz aktuális.
A lényeg hogy az aksi is jó legyen.
Nem lenne hordozva idős szülőnek kellene filmezés, youtube,hírek olvasása...
Ja és SOK Words of wonders játék!
Köszi.Samsung Galaxy Tab A9+ X210
Xiaomi Redmi Pad Pro 6GB+128GB
HONOR Pad 9 Wifi 8GB/256GBEsetleg ha azóta van jobb vagy olcsóbb erre a célra érdekelne.
-
-
-
paolinho
őstag
válasz
Ciccuka #95343 üzenetére
Szerintem 70k-t ezekkel a kondíciókkal simán megér az eszköz, ha ez ennyiért megkapható. Többnyire (legalább is én) általában zárt térben, és nem tűző napsütésben használom a tabletemet (POCO Tab). Ami meg az akkut illeti, szerintem a 10.000 mAh szerintem sok mindenre elég.
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #95346 üzenetére
Én azt beleértettem a tápáramkörbe, de igen, mindenképpen valami táp problémára gyanakszom. Volt régebben egy Chuwi tablet itthon, az is hasonlóan halt meg. Szétszedtem, kapott direktbe akku helyére tápot (meg másik Li akkut is - amilyen épp a polcon volt), és nem ment, aztán el is engedtem, mert tök sok idő egy ilyet detektálni, ha az akkucsere nem oldja meg. Az a tab volt vagy 100 dollár, amit utána használtunk is 2 évig, így nem érte volna meg a ráfordított időt.
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95344 üzenetére
@Ciccuka
Bőven jó átlag használatra. Akik kevésnek írják, ők más
faspénztárcájával verik a csalánt. Nyilván van sokkal aktuálisab, erősebb cucc is kétszer ennyiért, de netezni/emailezni/facebookozni minek.Az M40 Plusnál gyanús, hogy az akku makkant meg (esetleg a tápáramkör)
-
válasz
Ciccuka #95343 üzenetére
A Helio G99 a minimum szerintem, én az alá nem mennék ma már. De annyira még nem gondolnám elavultnak.
De ahol írták, h "kevés manapság már", ott biztosan jobban értenek hozzá.(Ezt nem íróniaként írtam.)
8/256-os tablet, 13"-os. Ekkora a notim is, (igaz, azt két külső monitorral használom).
A 8giga ram alá se nagyon mennék, a 256-os tárhely meg pazar. Nézd végig a Hardveraprót az hány 64 gigáson próbálnak meg túladni.10.000mAh akksi. Ez első hallásra jó soknak tűnik, de itt egy 13"-nyi kijelzőt kell ellátnia árammal, illetve a SOC is egy korábbi, (a legmodernebbekhez képest) energiaigényesebb fajta.
A fényerő nem túl nagy, ez a tablet csak szobába való inkább.A Blackview nemtudomhányas van ennyiért még, kb egy kategória lehet a kettő, bár annak a kijelzője kisebb úgy 1"-al.
-
Ciccuka
veterán
Teclast T65 Max mennyire érheti meg a max 70 ezres kategóriában?
Gsmarena specificationValaki azt írta, hogy a MediaTek Helio G99 cpu nem nagy szám manapság.
Korábban Teclast M40 Plus-t használtam (gyengébb cpu-val), de az egyik pillanatról a másikra nem akart többé bekapcsolni. Ez a gép szinte minden szempontomnak megfelelt, amíg tönkre nem ment. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Hiba:
powerbankra csatlakoztatva a powerbank ad neki áramot
egyik sarka enyhén melegszik, de nem kezdi meg a töltést
a kijelzőn nincs kép és nem is kapcsol be a tablet sehogy sem
laptopra csatlakoztatva, nem ismeri fel és usb csatlakozási hang sincs -
cidalain
veterán
válasz
NoOne1976 #95339 üzenetére
Beállítások fiókok. Itt kilépsz a google-ből. Aztán jöhet a factory reset.
Ha ez elmarad, akkor a gyári visszállítás után csak az a fiók tud belépni.
Ami nem baj, mert ha ismerősnek adod, akkor max belépsz gyorsan, és utólag távolítod el.
Lehetséges gond szokott lenni, hogy új készülék, google fiók regisztrál, majd mivel mindig itt használja a gmailt, elfelejti a jelszót. Így kilépni sem lehet, és gyári visszállítás után meg belépni sem. -
-
NoOne1976
őstag
Olvastam pár hozzászólással korábban, hogy a tabletből a használójának el kell távolítania a fiókját, ha más akarna bejelentkezni.
Én is oda akarom most adni másnak a már nem használt tabletet és azt hittem elég a gyári visszaállításra nyomni.
Hogyan kell megoldani, hogy más használatba tudja venni?
-
válasz
Thunderzolee #95336 üzenetére
Nah most meg néztem, nálam ez van.
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95336 üzenetére
A13 van rajta, 2023.november 5.-ei biztonsági frissítéssel. Legalábbis nálam.
-
-
válasz
Thunderzolee #95334 üzenetére
Legjobb emlékeim szerint 12-es van rajta mióta megjött. Azóta talán elsőbelapcsnál kapott egy biztonságit, de az is valami 2022-es. Most nem tudom megnézni alszanak már a gyerekek.
-
válasz
INGJOKE #95332 üzenetére
Azért szerintem odébb lesz az még, h nem fut rajta már a YT, vagy nem megy a Chrome, mert olyan régi, elavult Android van a gépen, amire nem lehet olyan verziójú appokat tenni, amik minimum szükségesek.
Jobban félek én attól, h ráeresztenek egy újabb Android főverziót, aztán amiatt fog laggolni rajta minden, de downgradelni meg nem lehet már többé, aztán marad max fényképnézegetős tablet, mert másra már nem lesz jó.
Addig jó, míg nem frissül kötelezően.
-
cidalain
veterán
válasz
INGJOKE #95332 üzenetére
"Az egyszer majd megdöglik vagy nem fut rajta semmi" opciók közül a megdöglik lesz előbb. Manapság is még simán mennek Android 6-7-8 rendszerrel eszközök a környezetemben, szóval egy darabig még rendben lesz az Android verzió a gépen. Gyanítom az oldalukon sem frissebb Androidos rom van, hanem inkább csak valami frissítő patch, az meg nem oszt nem szoroz, főleg, hogy csak YT az elődleges felhasználás.
-
Sziasztok
Van egy jóféle Alldocube Iplay 50 pro táblagépem. Ezer meg ezer éve nem jön rá semmilyen rendszerfrissítés. Most csak gyorsba rágoogliztam van hozzá egész friss cucc a hivatalos oldalon is. Valaki már csinált rajta kézi frissítést? Mik a tapasztalatok. Csak arra van nagyjából használva, hogy Yt fusson rajta napközben meg éjszaka a gyerekeknek mikor alszanak. Az is offline megy mert van prémium. Meg néha m4-en nézek böngészőből meccset. Van értelme lefrissíteni, vagy hagyjam aztán egyszer majd megdöglik, vagy nem fut már rajta semmi? -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Faterkam #95329 üzenetére
Köszi!
Ha jártok IKEÁ-ban, ez a SJÖSS 45 W töltő jobban megéri 4000 Ft-ért.
Ezek a "bulk" Samsung töltők nem feltétlenül eredetiek.
-
Faterkam
addikt
válasz
Faterkam #95310 üzenetére
Tegnap megérkezett a Lenovo Idea Tab Pro. A készülék 8/256gb-os. Kijelzője szép, maga a tab nem kicsi. Toll jár hozzá, mi azt ki sem szedtük. 45w-os gyorstöltést tud, de csak USB C kábelt adnak hozzá. 5.800ft még plusz hozzá egy 45wattos fej. (Alza, Samsung 45w fekete) A feleségem beköltözött még este. Sok más tapasztalat még nincs. A szoftver Android 14, tavaly szeptemberi frissítéssel. Újabb nincs még!
-
gyulaszu
senior tag
Gondolom nálad is a hivatalos 4.2 verzió van fenn.
Írtam az üsz-nek.
Egyébként a múltkoriban is adtam fel egy hibajegyet, mert a "7 nap" rovatban a végén lévő rövidhírek az éjszakai módban olvashatatlanok. nálad is olyan?
Egyébként biztos jött ki valami update, mert most elkezdett a telefonon is piszkosul laggolni... -
ajapi
tag
Alldocube ip 60 mini-n a Hvg app elindul majd rögtön leáll. Gyorsítótárat, appot töröltem, újratelepíttem. Ugyanúgy leáll. Másnak is csinál ilyet?
Köszi. -
Atilla001
senior tag
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Thunderzolee #95320 üzenetére
Az FRP a telefon saját tulajdonosát is tolvaj ként kezeli bizonyos mértékben 😁
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95320 üzenetére
Nem mindegy a gyártó és a készülék típusa, de olvastam már olyat, ahol sikerült. Általánosságban persze inkább nem megoldható, kár az időt fecsérelni rá.
-
-
cidalain
veterán
válasz
Atilla001 #95317 üzenetére
Csak az segíthet, aki tudja a bejelentkezett google fiók belépését. Az belép, eltávolítja a fiókot róla, és mindenki happy.
Alkatrésznek fel tudod használni egyes részeit (akku, kijelző, ilyesmi. Kivéve alaplap)
Egyébként meg guglizz bátran, hátha találsz megoldást rá, a jelenlegi helyzetnél rosszabb nem lehet a végeredmény. -
Atilla001
senior tag
Sziasztok! Jóságból kaptam egy régi de működő tabletet, hogy töröljem és adjam valakinek aki hasznát veszi. De ON+volume+ -> wipe/factory reset esetén is kéri a régi felhasználó csatolt adatait. Tudnátok segíteni hova írjak, mit tehetek? Fogalmam sincs jön e még az üzletbe aki adta.. (nemlopott)
-
blueye
veterán
válasz
Thunderzolee #95313 üzenetére
Kösz, nem a 100+ ezer a gond, inkább a garancia, itthon nem nagyon látom jó helyről.
Itt is: "Out of stock" -
-
blueye
veterán
Honnan érdemes most beszerezni Xiaomi Poco Pad 5G-t?
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95308 üzenetére
Igen, ez így van.
Csak írtam a kuponos oldalt, és erre mondták hogy aki nem tud angolul az hol olvasson róluk? Hát tulajdonképpen akárhol, amit én írtam ott nincsenek is leírások, csak kuponok. És mindig, mindenre, nem csak arra amit éppen promótálnak egy cikkben.
(Persze az az oldal is reflinkes, és részesedést kap az eladások után. De akinek ez nem szimpi, az meg tudja oldani, hogy használja a kupont, de nem használja a reflinket) -
válasz
cidalain #95307 üzenetére
Bár nem nekem címezted, de fontosnak tartom megemlíteni, h én sem tesztként hivatkozok ezen oldalakra, csak mint ismertetőt egy-egy adott tabletről, más összefoglaló híján érdemes átolvasni.
A marketing rizsára én sem vagyok kíváncsi.Viszont legalább a technikai paramétereit összegzik benne, aki valamennyire eligazodik a hardverek között, ez alapján már el tudja dönteni, h adott tablet mennyire használható pl egy egyszerű Facebookozásra, akadásmentesen görgetve, vagy akár még arra sem való.
Sajnos a Prohardver nem teszteli őket, így kénytelen más oldalakra hagyatkozni az ember. :/
-
cidalain
veterán
válasz
blueye #95287 üzenetére
Olvasgatni elovasgatják a teszteket magyarul normális oldalon (a rendeljkínait nem tesztoldal, ott marketingduma van, hogy vegyed meg, lehetőleg az ő linkjükön keresztül). Aztán felmész a couponsfromchina oldalra, beírod a keresett terméket, és megkeresed a legjobb akciós kupont. És azt használod. Lehetséges hogy van jobb kupon, mint a magyar nyelvű promóoldalakon.
-
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A Lenovo tabletekről milyen tapasztalatok vannak? Én konkrétan ezt a modellt néztem ki: Lenovo Idea Tab Pro
A családba eddig Samuk voltak. De az áruk horror.. -
c64fanhun
tag
Sziasztok, gondolkodom egy tablet vásárlásán.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
9" felett
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Mindegy, használt is tökéletes
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Ha használt akkor itthoni, újnál akár aliexpress is.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
Film - sorozat - youtube nézés.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
60-80 ezer max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fotók, videók mobillal
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest