-
94059 - 94001
94059 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:51 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Igazából életveszélyes volt az is...
Ennyi. Nyilván egy épített, rétegterméknél az ember ezzel tisztában van, meg eleve nem is nagyon megy vele utcára, elég a susnyásban összetörnie magát. De hogy egy ilyen motor, egy kategóriába kerüljön egy 125 ccm belső égésűvel az a világ vicce! Kiskapu. Pajta ajtó. -
zombei
senior tag
Ezek a gyártók még sehol se voltak akkor amikor azt gyártották amivel mentem. Súlyban még fele se ezeknek. De már ez is direkt ehhez gyártott CNC-zet vázrészekkel készült. Akksi se volt sok 60-70km, ha finoman mész! 250-es 2T RM-nél jobbat gyorsult terepen.
-
bytesizelife
tag
-
DigitXT
félisten
Van néhány elektromos vas, ami tényleg odaveri a legdurvább krosszmotorokat is.

"Villanybringákból" is vannak durvák, valóban. De ez egy motorkerékpár, amit valamiért sikerült iszonyat rosszul besorolni egy olyan érték alapján, ami nem határozza meg azt, hogy mennyire veszélyes vele közlekedni. Névleges teljesítmény: medve anyám.
Ui: ha most kéne mondanom két nevet, akkor Surron (közismert) ill. Stark Varg, esetleg Talaria, itt volt egy ismerősöm, bár nem merte kipróbálni. Volt tesztelő aki a lábát törte.
-
zombei
senior tag
Mondjuk az árát nézve sok nem lesz belőle itthon.
Én 5 vagy 6kW-os, meg talán 25 kg-os kvázi DH bringa vázas szerkezettel mentem egyszer egy nagyobb kört, na az olyan volt, hogy negyed gázon már csak egykerekezve lehetett vele indulni. (Nem jut eszembe a gyártója, de akkoriban ezek a bring/motor hibridek még nem mentek ennyi, szóval elég ritka darab.) Aki egy ilyennel kezd, az tuti szarrá töri magát meg a mocit is.
-
DigitXT
félisten
Hú, ez nagyon felbaszott. Na nem a cikk (objektív), nem a motor (nem semmi), hanem az, hogy a jogalkotó hogy a búbánatos q. úristenbe hozta ki, hogy ez "A1": ad absurdum, nulla motoros tapasztalattal vezethető, B jogsi adott országban, esetleg már 16 éves kortól is?
Nem kell fél órán keresztül leadnia a ~40LE-t, hogy összetörd magad rajta: 100 Nm vazze!
Az már ilyen 1000-es Gixxxer szint, amire rohadtul nem engednek ráülni bárkit, jó okkal.
Mielőtt esetleg bárkiben felmerülne: korlátlan jogsim van, ráülhetnék, csak nem merek.

Abszolút nem a technika ellen beszélek, nagyon jó! Csak a szabályozás, hogy erre bárkit... Azelőtt soha nem névleges teljesítményre szabályoztak. SOHA! Sőt, egy 500-as benzines, éppenhogy csak a fordulatszám-tartomány szűk szakaszán hozza a csúcsteljesítményét: alapjáraton lenyelezed, nem fog történni semmi. Ez meg fordítva: ott az instant nyomaték. Ráadásul nagyon sok. Beteg, nagyon beteg! Nem a motor maga, hanem a besorolás.
És mindezt megfejelve azzal, hogy 207 kg. Nagyon megy, és relatív nehéz: üljél át autóból. Egyenes út a kórházba. Vagy a temetőbe. Felmerül bennem a jogalkotó gondatlansága!

Ui: a 400-as Madisonom ment 8.6-ot 100-on, de úgy, hogy a 0-60 3.2 volt. Magyarán ennek eleve nagyobb a gyorsulása (2.8), de még 100-ig sem fogy el, és a 155 km/h végsebesség is fogjuk rá, hogy annyi, mint az én robogómé. Arra teljesen triviális, hogy A2 kell, erre...

Viszonyításképpen egy Cygnus 125-tel a 0-60: 13-14 mp. Nem tépi le a karod, vezethető... De ez? Hogy a f.ba engedünk ráülni erre egy autóst? Tényleg nem értem, hogy gondolták! (Arról nem beszélve, hogy egy 125-ös benzines a büdös életben nem megy 155 km/h-val.)
-
Zoli bácsi
őstag
Érdekességképpen, ez valóban kismotor, A1, vagy A1B jogsival vezethető.
Durván mehet, 155 Km/h végsebesség, szerintem egy 500-as benzines robogót megszorongatna.
[link]
Tudom, magyar melósnak drága, de durván tolhat nyomatékból az a villanymotor....
Ez lesz a jövő. -
DigitXT
félisten
Mindent a robogókról, kis motorokról, horgászautókról topik

-
bytesizelife
tag
-
vendingo
veterán
-
mumtaz
senior tag
Basszus. 25 éve leszoktam a horgászatról. De a fíííling hiányzik. Egy ilyennel simán kimennék egy hétre a Kőrős partra.
-
bytesizelife
tag
Japóknál az N-Van kedvelt horgászautó, még gyári horgászbottartót is lehet kérni a plafonra. (Gondolom az se hátrány, hogy esőben be lehet állni a csomagtérajtó alá.)
-
bytesizelife
tag
-
macilaci78
nagyúr
Én is télen-nyáron használom, ugyanaz a Decathlonos. Olyan ez, mint zoknit húzni bakancshoz: tisztább, szárazabb érzés.
a 2 éves sisak nem büdösödött be, a maszk nélkül használtak egy szezonon belül és hiába mostam, ózonoztam, nem volt tartós az eredmény.
Vettem egy sapkát, ami a fejemre kicsi, ezt is rá/alá tudom húzni és a sisakkal nem húzom a szememre, fülemre, nem gyűröm a tarkómra, de 0 fokban sincs rá szükségem, viszont a nyakamra a csősál kell, de elég is.Rendeltem egy Alis maszkot is, nagyobb a gallér, az arc előtti rész, de az anyaga vékonyabb, a széleken a szegés rusztikusabb.
Alap használat napi munkába járás, meg egy kis extra, heti 100-200 km, 3-5 óra nyeregben. Tréningnapon ebédszünetben cserélem szárazra, van most már 6 db maszkom. Teszem a szennyesbe, nem kell emiatt külön mosást indítani.
-
Gabis
őstag
Én télen, nyáron használom. Már olyan érzés nélküle mint kesztyű nélkül, csupasznak érzem magam. Védi a nyakamat, nyáron felszívja az izzadságot, és ritkábban is kell a sisak belsejét ápolni. Szóval nekem bevált, ahogy eddig a többi aláöltözős cucc is.
-
Zoli bácsi
őstag
Kidobtam a régi sisakomat, még 2010...11 -ben vettem e CBF125-höz, nem a használat (Nem is volt motorom egy darabig...De tudtam hogy lesz ) , inkább az idő vasfoga ami tönkretette. Mállottak a gumi részei, a plexi inkább opál volt, mint víztiszta...
Van 2 db új sisakom, szóval a régit kukáztam. Az lenne a kérdésem, érdemes a sisak alá maszkot venni? Mármint én szezonálisan használom a kétkerekűt, az hogy melegít, nálam nincs jelentősége. Hanem az ember pár használat után kimosatná, és nem lenne tiszta zsír a hajamtól a sisak belseje....
Más előnye is lenne?
Van maszkom is kettő, igaz eddig a polcon volt, főleg lustaság miatt..
Van egy Lidl-es pamut, meg egy Shox-os: [link]
Gondolom a Shox-os jobb lehet...
-
NYPD
senior tag
Szintén 2004, 1.3 fapad Ignis. Van étvágya, az biztos, cserébe nem megy, pedig még csak 88k km van benne.
-
DigitXT
félisten
Ezt nem hitték el.
Mondjuk ez érthető, ha nem ez volt az átlag, hanem neked jutott egy ilyen motor.
belenyalt a 160-ba
Istenkísértés kategória azon a futóművön. Ez amúgy így van sok tuning robesszel is: mendegélni mendegél, csak vajon egyenesen-e, meg kanyarodik-e: a végén megáll-e.Elsőrendű horgászautó. Magas, nem akad fel.
Mi is azért vettük. Mármint nem horgászni, de "terepezni". Előző tulaj furán nézett.
Valószínűleg elsőre arra gondolt, hogy Somogybabod? De nem: light, tájfutó verseny. -
5-ös kezelő
senior tag
Igen, sok múlik a használaton. Óvatos duhaj vagyok, városon belül keveset használom, pályát kerülöm, amióta fizetős. GB-t ha megunom, PCX-re gondoltam váltani, esetleg végleg leállni a motorozással (eddig sosem sikerült). Autó (hat szelepes Spark) elmegy 5,5 körül (kevés város, 0 pálya). 50 ccm-t már negyven évvel ezelőtt sem éreztem igazán biztonságosnak, azóta meg sokat romlott a közlekedési kultúra. De hát mit várjunk, már a járdán gyalogolni is kihívás, a száguldozó rolleresek némán cserkészik be áldozataikat.
-
wik_406
tag
Esoben meg be lehet allni a csomagter ajto ala, bar ahhoz talan alacsony.
Wik
-
Zoli bácsi
őstag
Újkorában érezhetően szorult, kb 20 ezer kilóméterig annyit evett, mint az előtte nem sokkal eladott Lada 2105 ("Kockalámpás"). Számszerűsítve 8-9 liter. Vertem a fejem a falba, mikor megvettem, előtte Swift volt, az alapból 5 l körül elment, de nehéz volt 6 fölé vinni, na. Ezt nem hitték el. Kb 20e. km után állt be a fogyasztás, jobban is pörgött utána. Szorosan rakták össze, nem is eszik egy csepp olajat ma sem.
Igazából a gond, hogy nem szeretem a vakaródást, szóval lendületesen vezetek. Nemrég pályán kamionokat előztem, belenyalt a 160-ba, úgy hogy messze volt a padló...Megtoltam padlóig, kíváncsiság, óra szerint 185-öt ment, valósan persze jóval kevesebb lehet (165 körülre saccolnám).
A motor pörgött, de nem ez volt a baj, tekergett az úton az autó, nem erre van a futómű. Mondom, kíváncsiság hajtott, rég néztem a végét.
A fogyasztás hosszú úton nekem 7 körül van, de akkor már diszkréten visszafogom magam..Ha nem..Ezt inkább nem számolom. Pályán tolva neki messze fölé vihető, ahogy télen rövid utakon. Meg kell nézni, szerelnék 4 kereket a konyhakredencre, kész lenne az Ignis , ugyanekkora légellenállással. Egy oka van hogy nem adtam el, meg nem gyújtottam fel a p..ba
Elsőrendű horgászautó. Magas, nem akad fel. Bár pattog, kényelmetlen a futóműve, de mindent IS kibír. Motorikusan meg agyonüthetetlen.
Húzták ki a gazból, mert majdnem becsúszott a Hanság-Főcsatornába, egyszer meg leszakadt alatta a Rábca egyik mezőgazdasági hídja.
22 éves, újan vettem, már nem igazán hajtom, nem is szeretem vezetni, októberben volt megtankolva....Megvan..de minek?
Ja, horgászni.
-
DigitXT
félisten
Szerintem az életében nem ment 130 fölött... Ma már szüleim használják: 70 évesek.
A fogyasztást 15 évvel ezelőtti, fél évig tartó jegyzetelésből vettem. Aztán nem követtem. -
macilaci78
nagyúr
-
DigitXT
félisten
mindig megmosolyogtak, mondván lódítok, meg hülye vagyok
Nade mennyi?
Nővéremnek van ilyen évjáratú, amíg írtam a tankolást 6.2-7.9 L/100 km között etettek meg vele. Az átlag ezekből 7.4L. Szerintem semmi kiugró. Vagy mégis?! 
-
Zoli bácsi
őstag
Hajtási módtól, meg sok mindentől függ a fogyasztás. Illetve minden szentnek maga felé hajlik a keze, szóval a gyártó is szépít, vagyis ideális körülmények közt mér. Mikor vettem a Piaggio Liberty-met (4T 125 IGET 2019) utánanéztem hogy számolták a gyárban a fogyasztást: szélcsendben, sík úton, állandó 60 km/h sebességgel hajtva. Jah, így nekem is menne..Talán.
Ugyan autó, de én újonnan vettem Suzuki Ignist 2004-ben. Mikor megkérdezték mennyit fogyaszt, én mondtam, mindig megmosolyogtak, mondván lódítok, meg hülye vagyok. Más a gyári adat. Aztán ahogy lett a kollégák közt tulaj, jöttek panaszra. Én megmondtam.
A félreértések elkerülése végett, én is tudom hozni a gyári fogyasztási adatot. De nem tanácsos, egy nagy forgalmú úton inkább felveszem a forgalom ritmusát, és eszik amit eszik, így biztonságos.
Motornál azért ne feledkezzünk el arról, hogy egy 50kg-os kis ázsiai hajtja hátszélben, vagy én, aki tél végére annyit nyomok mint egy ázsiai apa, anya, plusz egy gyermek, illetve 7xl motoros kabátom van.
Itt szoktam nézegetni, érdekességképpen, pl. az én típusomat: [link]
Látható, hogy 2,8l-től itt is mérnek.
Aki spórolni akar, vegyen injektoros Hondát, lehetőleg kis köbcentist (CB 125F, PCX)
De inkább villanyost, ha elég a hatótáv.
-
5-ös kezelő
senior tag
Új TS 125 (1982) : 2,8. ETZ 150 (1988) : 4. Jawa 350 Twin Sport (1990) : 4,5. Honda Innova (2004) : 1,7-2,4. Honda GB350 : 2,8 L/100km. Suzuki GS500E (1999) : 3,6-4. Yamaha Virago 535 (27 LE) : 4,2. Babetta, Verhovina : 2,2-2,4.
-
macilaci78
nagyúr
-
róland
veterán
Intact CTX5L-BS akkut sikerült vennem (ez volt a boltban). Mennyire megbízható?
-
NYPD
senior tag
-
DigitXT
félisten
-
macilaci78
nagyúr
-
róland
veterán
Most egy 3Ah-s YTX4L-BS akkut vettem ki a robogóból. De ezt kb. 2-3 éve cerélték szervizelés során.
A Google YTX5L-BS típust írja a Kymco Agility Sport 50 4T robogóba megfelelőnek.
Milyen típust vegyek? -
macilaci78
nagyúr
Én a Landport (LP) akkukkal elégedett vagyok. Ilyet vettem a robogókba. Ha állt télen a robogó, lehúztam a sarukat, havonta 2-3 nap Lidl-ös okostöltőn, 5-6 éves korukig bírták.
Bannerben is bízok, mert autóban bizonyított és van robogó méretben.
Excide-ot vett Apám, mikor felhoztam Pestre a robogót, de cellazárlatos volt, még a robogó szállítása előtt kiderült... -
róland
veterán
Sziasztok!
Kymco Agility Sport 50 4T robogóba milyen akkumulátort érdemes most venni? Ár!érték arányban melyik a legjobb? -
Gabis
őstag
-
NYPD
senior tag
-
Gabis
őstag
-
NYPD
senior tag
-
Gabis
őstag
Köszi srácok, gyakorlom még akkor ezt a hátsó fékes stabil gázos verziót.
-
macilaci78
nagyúr
1-es alapjáraton toltam le a rutint.
Aztán persze én is a Safety-nél igyekeztem ízlelgetni.Stabil gáz, stabil fék, azaz a kuplung kiengedve, tartasz egy kb negyed értéket a fordulatszámmérő tartományában és hátsó féket kezeled. Szlalomban pulzálva, kanyarban szükség szerint.
Igen, tényleg idegen érzés, hogy fékezve mész előre, de a hátsó féken a fékerő kb 20%-a van, az csak manőverezni való. -
DigitXT
félisten
Megszokás kérdése. Elsőre nekem is elég fura volt a "kis" 250-es váltós masina is, amivel csak egy kicsit körözgettem. Aztán az 500-as de pláne. (Vagy 600 volt? Passz: nagy dög.) Utólag (már jogsival) elmentem a Safety Hungary képzésére, ott 500-asok voltak: na, amit akkor tanítottak, azt kellett volna tanítani rutinon is, sokkal többet ért volna. De hát ez van.
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy van köztetek pár nagymotoros, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Ma volt a második A-s rutin órám és a robogózás után elég nehezen akar ráállni az agyam, hogy itt bizony van motorfék. Sem az eltolt szlalomnál, sem a körözés során nem igazán akar összejönni a sima, szép folyamatos manőverezés. Próbáltam egyenletes gázzal és hátsó fékkel kontrollálni, de akkor olyan darabosra, dadogósra sikerül. Ha játszom a kuplunggal is a fék mellé, akkor meg általában nagyon belassulok, és le kell tenni a lábam. Nektem mi vált be, mivel kellene még esetleg próbálkoznom, vagy csak finomítani kell a technikámon? Ha nem fér bele a témába, akkor nyugodtan törölhető. Előre is köszönöm.
-
enginev3.0
félisten
-
DigitXT
félisten
Az a ricni nekem gyanús: nem csak bele van ütve az aluba? Úgy csavarni kb. esélytelen... Nemrég (haha, tavaly augusztus) ki kellett pucolnom a kapcsolót, valahogy szétszedtem: mondjuk ha emlékeznék a módjára, jó lenne.
(Lényeg, hogy kontakt spray kellett bele.) -
enginev3.0
félisten
-
#TOTTI
őstag
Elvileg ki kell csavarni, én törtem már le ilyet.
-
enginev3.0
félisten
Az ilyen féklámpa kapcsolót hogy lehet cserélni?
-
NYPD
senior tag
Én még kitartok, bár nem mintha akarnék, a pénztárca a szűk keresztmetszet. 50k km lesz pár héten belül az Agilityben, óva intek én is minden érdeklődőt az 50 4T-től (ami nálam 60, de így is kutyafasza). Nem való már forgalomba sajnos, eljárt felette az idő bőségesen. Maximum vidéken, faluhelyen kóricálni, de Bp-en élhetetlen kb, Buda nagyrésze felejtős.
-
zombei
senior tag
-
DigitXT
félisten
Legkisebb befektetés a robogó bérlés. Nem vicc! Ha nem jön be az adott típus, csak pár napot kellett kibírni vele. Ha meg rájössz, hogy kevés lesz alád az adott kategória, máris megtérült a dolog. Én nagyjából 1 hónapig béreltem a hivatkozott Sym Mio 50-et anno... (Tekintettel arra, hogy nem akartam az oktatásra BKV-val cipelni motoros cuccot, autóm meg nem volt, akkor még, logikusabbnak tűnt, hogy megyek egy bérelt csettegővel.
)Ui: nagyon gyorsan kiderült, hogy bár imádok motorozni (gyerekkori szerelem), alám ez közlekedésre alkalmatlan. Amit vettem utána, az is határeset volt. Igaz, hogy SMKP-nak volt elsütve (nagytestű, rendszám nélküli), viszont mint kiderült 150-es volt... Tűrhetően ment, mégis úgy éreztem, hogy nem vesznek vele komolyan, s feleslegesen előzgetnek.
Utána jött a 180-as Maja. Azt már megszerettem, noha egy kotla szar, olasz import volt: ilyet biztosan nem akarsz venni, mert néha többet kellett szerelni, mint amennyit ment... (Csak egy példa, hogy a vásárlás után 1 hónappal simán elszakadt a hajtószíj...
Sőt, a vásárlás után 1 nappal már nem indult be, mert szar akkuval adták át. Szóval többször is megszívtam vele, és... khm. Hogy mondjam finoman, hogy mennyit kellett rákölteni...
)Amikor a kolléga átvette tőlem (300K jó magyar forintért), nekem jó 1,4MFt-omban volt. Ezek után még ő is locsolt rá egy szemmel jól látható összeget, végül megvált tőle. Egy másik kolléga vette meg, akinél azóta is hibátlanul üzemel. (Addigra minden ki lett rajta cserélve.) Ezt annak margójára, hogy minél olcsóbbat keresel, annál drágább lesz végül!
Szerk: mentségére legyen mondva, hogy abból az 1.4MFt-ból azért akadt tuning is: nem véletlen szeretett bele a következő tulaj, a 4Road kipufogónak eszement hangja volt.
(És nem rossz értelemben, mert utána a 400-as Madisonra is vettem, azon már sok volt, ezen viszont még pont kellemesen brummogott, nem is nagyon léptek le pl. a gyalogok.) -
setup
aktív tag
Ú a kérdést látva ez a biztos nem! Nettó hülyeség egy 50-es 2T-t szereltetni óradíjért. Áhh! Ne csináld! Nekem nincs itthon célszerszámom első teló szimeringhez, emiatt most néztem meg és 50k a munkadíja egy szimering cserének. Ha órabért kell fizetned a minden és a bármi gazdasági totálkár egy öreg 2T motornál.
A gyártók piacra gyártanak, nem mindenből politikát csináló nagyokosokra és itt hiába találják ki nekünk attól még a kategória nem létezik, amit keresel. Az van, hogy minden normális ország bevezeti, hogy B jogsival vezetheted a 125ccm robogót és ennyi.
Tehát itt vagy felcukkolod magad és dafke nem fizetsz és elfelejted az egészet vagy hagyod magad levenni pénzzel a semmiért és 125-öt veszel. Vagy elköltözöl ez EU egy élhetőbb részére, de ez az 50-es ez neked, áhh! Ne! -
setup
aktív tag
A magasságod miatt az összes kis testű robogó kényelmetlen lesz. A nagy testű robogó önsúlya 100kg körül van, veled együtt 225kg, ami sok egy 50ccm blokknak. A 2T-nek is sok.
Az autósok olyan forgalmi helyzetben is elkezdik az előzésed, amibe az nem fér bele és leszorítanak a szembejövő érkezésekor járhatatlan felületekre. Életveszélyes.
Ráadásul a 2T motorokat nem gyártják már és minél idősebb annál elhanyagoltabb. Szinte lehetetlen megúszni a szerelést.
A keretedbe belefér a papír ára. Azzal kezd szerintem és 125ccm-et vegyél. Inkább papírra költs, mint szerelőre. -
macilaci78
nagyúr
Én 40 éves fejjel még a rutinpályán kanyarogtam.
Autót meg 12 éves korom óta vezetek. 
Mikor meglett az SH, az első tankolásig kb binárisan használtam a gázkart. Hujuj, 4 liter! Azóta tudom, hogy többet nem tudok vele megetetni, legalábbis kevés a hegymenet.
Öcsém is megcsinálta 2 éve az A-t, odaadtam neki az SH-t, kerüljön vele egyet. Az eredeti elgondolása az volt, hogy elhasználja a BWS-t és akkor vált, mikor az 50-es kiesik alóla. Én ezt nem vártam meg. Emlékeztem, milyen új korában, milyen volt fiatalon és milyen most... Hiába mondta mindenki, hogy gyönyörű állapotban van, szép robogó, én sirattam szegényt. Egyszerűen nem arra való, hogy egy 2 méteres, bő mázsás ember napi szinten használja. Budapesten belül a kérdező által igényelt 30 perces menetidő azért kb 10 km, vagy több. Úthibából az rengeteg, türelmetlen autósból pedig vállalhatatlan, ha nem kenyérkereset tevékenysége.
Mondom ezt úgy, hogy az 50-essel is többször voltam Érden a régi 6-oson, egyszer még Ecserre is kimentem. A 300-assal meg Zalaegerszegre is.
Országúton szabályos közlekedés mellett egyszerűen tartom a tempót, még akár előzök is. Kb olyan, mint anno a Lada Samarával volt közlekedni országúton: megfontoltan, belátható útszakaszon teljesen jól autózható. -
DigitXT
félisten
Na igen, a negatív élmény is élmény. Anno 2009-ben 26 éves fejjel csináltam a jogsit. Mármint a korlátlan A-t (B megvolt még 18 előtt
), na akkor jártam egy 4T50-essel. Életveszélyes volt, de tényleg. Tipikusan keveset eszik, viszont nem megy kategória.2T50 más tészta, 1x-2x volt alkalmam menni olyannal... Meglepően jól ment (síkon),
de ahogy írod is, emelkedőkön azért biztos kijöttek volna a korlátai: nekem a mérete
sem tetszett, meg a füstje... Jog volt az istenadta. A 60-at vitte (óra szerint), de na...Tisztán emlékszem, mikor a 180-as Majával mentem a rakparton 75-öt, huszi.gyb a
Jog-on meg nyélgázon 60-at, és mögötte meg a konvoj, akik tolták lefelé. Magamat
éreztem szarul a szituáció miatt. Nyilván nem lett semmi baj, nem lökték fel, de úgy feltartott mindenkit, hogy öröm volt nézni. Persze kisrobogó topik, szóval befogtam,
csak felnőtt fejjel, pláne mázsa fölött azért az ember gondolkodjon el egy 125-ösön.partiban van menetdinamikában
Meddig? 30-ig még a 4T50 is mendegélt, de onnantól a 60-at elérni: örökkévalóság.
Petőfi hídra felhajtani 30-cal tudott, mivel az picit emelkedik. Aztán soroljál be vele!Nem is gondolkodtam tovább a 125-ös kategóriában.
Mondjuk a különböző gyártmányú motorok mérete azért nagyon más tud lenni.
Pl. a 125/150/180-as Maja az szög ugyanaz a kasztni, csak más ccm van alatta...
(A 250-es Maja már egy nagyobb fotel, az tény.) Vagy mondjuk a Madison... Abba
aztán raktak mindent IS. Konkrétan létezik 125-ös Majesty blokkal, mégis batáros
nagy kasztni. Nem tudom, hogy hogy mehet, mert elég nehéz, de érted... van ilyen.
A PCX kifejezetten kicsi "nagyrobogó". Ha beleraknának 300-as blokkot, akkor is... -
macilaci78
nagyúr
DigitXT: Szerintem igenis meghatározó élmény, mint a végbélhőmérőzés.
Igaz, eddig csak a robogót próbáltam felnőttként.fntastic: Olyan magas vagyok, mint te, de nagyobb súlyban. Egy Yamaha BWS Spy robogót használtam új kora óta, kb 25 évig. Ezidő alatt ment bele 14k km, bő fele Budapesten ~5 év alatt. 2T 50ccm, multivariátorral. Budán, Budaörsön az emelkedőkön elvérzett, Gazdagrétre kb 20-szal tudott felmenni, a Citadellát meg se próbáltam. Sík terepen ment alattam 65-tel is friss variátorral, szíjjal.
Megcsináltam az A korlátlan jogsit 3 éve, 2 éve vettem egy Honda SH 300 nagyrobogót, mostanra többet mentem vele, mint a kávédarálóval összesen.Itt nekem azt mondták, hogy egy modern 4T 125 ccm (A1 kategória) és egy fickósabb 2T 50 ccm kb partiban van menetdinamikában, de a fogyasztás más. Az előbbi kb 2,5 liter, az utóbbi több. Alattam a kávédaráló beverte az 5 litert, az SH városis munkábajárás (Zugló-Újbuda) 4-gyel elvan. A hétvégi kirándulás 350 km-e alatt 3,6 literes fogyi jött ki tankolás alapján, pedig nyeleznem kellett rendesen, hogy az 500-1200 ccm motorokkal tudjam tartani a lépést úgy, hogy egy barátságos 110-et mentek kint.
Az ok, ami a döntésemet szülte, hogy egy olajfolton a Hungárián elcsúsztam. A kis 50-essel a külső sáv csatornafedele, kátyúi között küzdve az életemért azokkal szemben, aki sávon belül előznek, a kis kerék, a gyatra futómű, ehh. Mehh...

A 125-ös végsebessége nagyobb, nagyobb a tengelytáv, jobb a futómű, mehetsz is vele annyival, amennyit bír, nem csak 40 km/h-val, rendszámos motort lényegesen kevesebbet lopnak. (Öcsém BWS-ét tavaly tolták ki a teremgarázsból az autó mögül...)Szóval A1 korlátoz 125 ccm-ben (és tömeg/lóerő arányban is). Ez nekem nem volt jövőt álló kategória. Ahol a jogsit csináltam, az A2 és az A egy árban volt, így a korlátlant csináltam meg, a távlati terv nagymotor, túrák, kirándulások.
A BWS-en egyszerűen terpeszben kanyarodtam, beleért a kormány a térdembe. A motoros iskolában az oktató egy PCX-szel jött utánunk. Megbeszéltem vele, hogy ha megvan a vizsga, utána kerülök egyet vele a tanpályán. Ráültem, de be sem indítottam: a térdemben itt is elakadt a kormány, ilyen meg már van. Nem is gondolkodtam tovább a 125-ös kategóriában.
A hétvégi túrán az egyik srác amúgy egy Burgmann 150-essel futárkodik. Nagy kanapé, ehhez képest a 150-es alul van motorizálva. Került egyet a 300-as SH-val és kb fülig érő szájjal megköszönve adta vissza, annyira tetszett neki. Persze helyén kezelve, hogy ez egy robogó, és hát úthiba sem volt a közelben.
-
Zoli bácsi
őstag
Elvileg intézi a motor, hacsak nem régit veszel, esetleg amiben kikötötték az olajszivattyút, ebben az esetben keverni kell.... De emlékeim szerint már 25 éve is olajszivattyúval gyártották a 2T motorokat.....
Nézd meg, belefér egy ilyen a keretedbe? [link] Én ezt az utat javasolnám.
Egy 125-ös japán 4T robogó elmegy kb 2l benzinnel/100km. Olasz meg 2,5 literrel. Egy 2T 50-es, ha húzod neki (mert nem akarod hogy letoljanak...) lazán bevág 4 litert.
125-ös biztosítása, súlyadója kb 12-15e. ft egy évre (Nekem ennyi volt). Cserébe mehetsz külföldre, és gyorsforgalmi útra. És vihetsz utast. Műszaki vizsga se nagy cucc, kétévente kibírható.
Ha mégis 2T 50-es, egy nagykerekű Aprillia Scarabeo-t, vagy Piaggio Liberty-t javaslok. Esetleg kicsi, de ballonos kerekeivel egy Piaggio Typhoon, elférnél rajta, próbáltam én is. -
fntastic
aktív tag
Köszi, hallgatom akkor a 2T opciókat is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ott előre kell nekem keverni az olaj+benzint vagy intézi a motor?
-
Zoli bácsi
őstag
Egy fiatal, környezetbarát 50-es 4T csak nyöszörögne alattad, alig gyorsulna, és 45 lenne a vége. Életveszélyes, forgalomba.
Vagy vegyél egy 2T-t, az megy..Igaz, büdös (Egy jó minőségű 2T olajjal nem olyan borzasztó a helyzet), és fogyaszt, de fel tudja venni a forgalom ritmusát..Nagyjából, arra elég, hogy ne akarjanak mindenáron megelőzni.
Amire félisten fórumtársunk célozni akar, én is ezt javaslom, egy 125-ös 4T robogó. Ha van rá jogsi, ha nincs, akkor kellene csinálni, szerintem mostanában nem lesz B125, mármint olyan, hogy B jogsival lehessen vezetni minden kiegészítő tanfolyam nélkül.
2T-ből, és 4T125-ből én bátran ajánlom a Piaggio Liberty-ket. Van hozzá minden. Fontos erénye, hogy nagy a kereke. Olyat vegyél, amiből sok fut. Japán belpiacostól óvakodj(Nincs alkatrész), meg a régebbi kínaitól.
Ezzel a testalkattal a kis kerekűeket szerintem felejtsd el. Nekem volt 125-ös Piaggio Liberty, annyi centi vagyok mint te, csak kicsit férfiasabb..(Dagadtabb na. Kimondtam
)Kollégák szerint szánalmasan néztem ki rajta. A mostani viszont jó a testalkatomhoz állítólag. Ja, szóval valami nagyobb kerekű, nagyobb testűt kellene nézned. Japán, Olasz, Kínait csak fiatalt, Keeway vehető az elmúlt évekből, itt van MO.-on a közép Európai alkatrész központ, elvileg van hozzájuk minden. És nem drága japánhoz képest. -
fntastic
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
94059 - 94001
94059 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Gitáros topic
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen autót vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mielőtt esetleg bárkiben felmerülne: korlátlan jogsim van, ráülhetnék, csak nem merek.

Más előnye is lenne?

nyogo83
sityupityu