-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78 #93065 üzenetére
Az alkusz díját 10-15% minimum, casconál pedig együtt kötés is nyom a latba, de amúgy is rugalmasabb a direkt kötés, annó a kupon kódot is láttam valahol ami neten beírva működött ismerősnek, netrisk cserébe kényelmesebb. Életbiztosításom (union yes) is piaci ár fele, múltkor egy napos műtétre kifizetett ~10 évnyi díjat.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu #93070 üzenetére
Ha van volumen... Öcsém az összes háztartási nagygépet egy helyen vette, 10% leesett, majd elphúzta a Cetelem kártyát, amire további 10% kedvezmény járt a plakát szerint.
-
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78 #93065 üzenetére
Simán. Érdemes lehet ott is alkudni, ahonnan el akar jönni az ember. Hátha van olyan fontos nekik az ember. Ha meg nem, akkor váltani. Nálunk bent az üzletben is szoktak a gépekre alkudni, de hallottam ezt már nagy, pl. MediaMarkt-ban is előfordulni. Én sosem voltam ilyen, de vannak azért páran akik lazán alkudnak ahol csak lehet.
-
-
Tézé81
tag
Ha esetleg valakinek jó a motorjába, elnéztem a rendelést (ajándékba adom):
https://hardverapro.hu/apro/5_db_robogo_motor_izzo_12v_25_25w/friss.html
-
Tézé81
tag
3KJ kinyomkodja az első izzót... Cseréltem fesszabályzót, első úton megint kinyomta
-
Gabis
őstag
válasz
Honda567 #93059 üzenetére
Szia! Én tavaly autónál a Netrisk-et használtam ajánlatok lekérdezésére. Átolvastam melyik mit nyújt, kiválasztottam a számomra legkedvezőbbet, és mindent ők intéztek. A régi helyen elindítottak a felmondást, az új helyen pedig az igénylést. Alig kellett csinálnom valamit.
-
Honda567
tag
Sziasztok
Nem ide tartozik a kérdésem. Azt kérdezném hogy neten biztositást melyik oldalon a legkedvezöbb kötni? -
Anaconda
tag
válasz
sityupityu #93057 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Egy a lendkerékre rendeltem egy másik "tuning" ventilátort, ami állítólag többet szállít, ha megjön kipróbálom, valahogy megpróbálom majd kézzel érzésre, hogy valóban többet szállít-e. Fotón látszik, hogy picit mintha más szögben lennének a lapátok. -
válasz
Anaconda #93055 üzenetére
Mindent leírtál, hozzá tenni már nem tudok. Max annyit, hogy egy jóval nagyobb főfúvókát tegyél be.
Viszont ha ezt nézzük, akkor nem is a bejáratással volt a gond, ha tovább járattad volna akkor is kifeküdt volna. Teljesen egyértelmű abból amit leírtál, hogy túlmelegedett a motor, és ugye a szegény keveréktől. Ugye az sem mindegy, hogy mikor nézed a gyertyaképet.
Biztos ami biztos, ha már ilyen hengerről van szó, akkor mégis csináld végig a régi metódust, hátha ez kell neki. De mondom, már a legolcsóbb dr hengernél sem lenne szükséges ez a régi klasszikus bejáratás. De ha rendesen be van fúvókázva, akkor lehet, hogy ennél sem kéne. De ne kockáztass. -
Anaconda
tag
válasz
sityupityu #93053 üzenetére
GY6 blokk, hozzá méltóan a henger is kínai volt. A gyári is kínai rajta és nem volt semmi gond vele.
Közben levettem a hengert is.
A felső és alsó holtpont környéként látszik a hónolás, szép a fala, a közepén üvegesre kopott, tükörsima, pár húzásnyom van rajta. A dugón is volt pár húzásnyom, a két terhelt oldala kissé kopott volt.
Gyűrűhézagot, stb. mindent pontosan kimértem, minden stimmelt amikor összeraktam, nagyon szépen is járt. Kb. 100km-t mentem vele óvatosan, akkor hirtelen megjött az ereje, még max 50km-t megtettem óvatosan, utána már úgy mentem vele, mint egy bejáratott motorral, gondolom ez lehetett a probléma. A kipufogó rendszeresen pattogott leállításkor, betudtam annak, hogy valószínű melegebben jár még egy kicsivel. Akkor kezdett gyanús lenni, amikor éreztem hogy kicsit elment az erő és főtengely szimeringes lett. A melegtől a szimering elkezdett kicsit folyni, az erőt pedig korábban írtam. Elképzelhető, hogy picit szegényen is járt, őzbarna volt a gyertyakép, de lehetett volna sötétebb.Az olaj tele volt fémreszelékkel, a nagyon apróak voltak csak mágnesezhetőek, amik szerintem a gyűrűből jöhettek, nagyon kevés votl belőle, a többi alu reszelék volt. Kb. 3L friss mosóolajat átöntöttem a blokkon, mire kitisztult és kimosott minden szennyeződést.
A tervem a következő, kérlek javíts ki ha nagy hiba lenne benne:
- Új kínai henger, dugóval
- Hengerfejet átnéztem, újra becsiszoltam, benzinnel felöntve 2 perc alatt sem csökkent a szint
- Összerakás előtt a gyűrűhézagokat ellenőrzöm
- Új NGK CR7HSA gyertya
- Motul 10W-40 5100 4T félszintetikus olajBejáratás:
200km-ig max 45-50 km/h rövidebb max 10km-es szakaszokban megtéve
200km után néha jobban kihúzatom de csak rövid időre
500km-ig nem megyek vele hosszabb távra
500km-nél olajcsere -
Tézé81
tag
Sziasztok! Bocsánat a valószínűleg buta és nagyon amatőr kérdésért, első robogóm: Yamaha Jog Artistic Spec 3KJ-be kell valahová hajtómű olaj? Kell cserélni? "Kigurításkor" van egy nem vészesen hangos sivító hangja a gépnek, Szabadonfutót hallanék? Köszi!!
-
válasz
Anaconda #93052 üzenetére
Ez kínai henger volt?
A mostani normál minőségű vas hengerek különösebb odafigyelést nem igényelnek ha az összeszerelésnél mindent rendesen csináltál. Max az első 50-100 kilométerre raksz bele plusz olajat (gondolom 2T?), és kicsit óvatosabban mész. De egy rendes hengernél ha rendesen be van karburálva, és nem nagyon figyelsz oda a járatásra nagy baja akkor sem lesz. Nem lehet. Az már az elején kiderül, ha valami nem stimmel, és ha valami nem oké, akkor az úgy is meg fog szorulni. Ezek nem régi mz meg simson hengerek. Mindez persze csak akkor igaz, ha nem valami hulladékról beszélünk. Nekem az echte kínai hengerekkel nincs tapasztalatom. Nem használtam őket, és másnak sem raktam föl.
Egy alu henger bejáratása szintén már megint más téma, ott azért nagyon oda kell figyelni már az első indítástól kezdve, hogy ne legyen baj.
Nem kell visszatenni a gyári cdi-t. -
Anaconda
tag
válasz
sityupityu #93051 üzenetére
4-el még tökéletes alapjárat volt, de 3000 fölé nem forgott. 😀
A bejáratást elkapkodtam...
Mik a javaslatok az új henger bejáratásához?
A gyári folytott cdit visszategyem pl? -
-
Anaconda
tag
válasz
sityupityu #93046 üzenetére
8 bar volt a kompresszió, hogy tesztelgettem utána már csak 4...a hengerfal ép, még csak a hengerfejet szedtem le.
-
Tézé81
tag
válasz
macilaci78 #93048 üzenetére
Oké, köszi!
-
-
Tézé81
tag
Sziasztok! Yamaha Jog 3KJ-n hogy működik a keverék olaj tartály szintjelzője? Elektronikus, vagy valamilyen úszós mechanika van a tartályban? Hogyan lehet ellenőrizni, hogy működik-e a szintjelző? Illetve gondoltam, hogy lecserélem a benne levő 2T olajat, mert most vettem a robogót és nem tudom, hogy hány éves olaj lehet benne. Van ilyen kézi olaj pumpás-szivattyúm, nem tud lelevegősödni, vagy ilyesmi, ha azzal kiszippantom a régit, ugye? Köszi!
-
-
Anaconda
tag
válasz
sityupityu #93044 üzenetére
Néztem tolómérővel és tökéletesen működik.
-
válasz
Anaconda #93042 üzenetére
"Amíg az automata szívató megy és a motor hideg sosem csinálja, csak melegen. Erre gondolhatnánk kevés üzemanyagot kap, melegen kicsit eltakartam a beszívó csövet, még jobban horkant, tehát nem szegényen jár."
Mivel üzem melegen csinálja, plusz a fenti dolgot is kipróbáltad nem lehet, hogy az automata szívatóval nem oké valami? Mármint, hogy üzem melegen sem zár el teljesen.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok a 139QMB gy6 motorommal kapcsolatban. Új henger és dugó van rajta. Kb. 200 km-t mentem vele eddig, jól viselkedett, majd nemrégiben elkezdte, hogy üzemmelegen hirtelen gázadásra horkan. Megindul, de nem olyan hirtelen mint kellene, kissé horkanva, majd összeszedi magát és megy gond nélkül.
Karbit kipucoltam, már alapjárati fúvókát is cseréltem, növeltem 32-ról 34 és 38-ra is, nem lett jobb.
Amíg az automata szívató megy és a motor hideg sosem csinálja, csak melegen. Erre gondolhatnánk kevés üzemanyagot kap, melegen kicsit eltakartam a beszívó csövet, még jobban horkant, tehát nem szegényen jár.
Gyertya nagyon szép őzbarna.
A gyertyahézag kicsit nagy volt, a szikra halvány, 0,6mm-re állítottam, így javult a horkanás is egy kicsit.
Alapjárati csavar 1,5-2 menetet kicsavarva, igazából 1,5-3 menet között tekergetve nincs észrevehető különbség.
A vezérlést ellenőriztem, a helyén van, a szelephézag is megvan, nem mászott el.Mi lehet a gond? Mitől lehet az, hogy csak gázadásra horkan?
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani valakit Kecskemét környékén, aki vállalja Simson felni centrírozását?
-
thomas76
csendes tag
válasz
macilaci78 #93039 üzenetére
Koszonom,jo volt olvasni !!!!!remelem igy lesz!!!!!
Az elozovel 12 evig voltunk tarsak es 60e km mentem vele,teljes megelegedessel!!!!! -
thomas76
csendes tag
Sziasztok!
Sikerult a szervizbe eljuttatni a Liberty-t,ennyi a pozitiv resze a dolognak.....lebontottak,az teljesen nyilvanvalo vokt hogy a benzincsovet es vakumcsovet cserelni kell ez nem is volt kerdes....a hidegzuhany csak ezutan kovetkezett....lebontottak a mocit es amit a karburatornal talaltak az leirhatatlan.....behovtak,egyutt megneztuk,dontottunk....gyari rogzitocsavaroknak semmi jele, utesnyomok mindenutt, eltorzult reszek.....dobbenet.....a karbinak mennie kell,ez nem kerdes....elkepzelni is nehez hogy hogyan lehet igy hozzanyulni egy ilyen szerkezethez,milyen embernek kell ehhez lenni... Jo vasarnak tunt,igaz a szerviz utan szinte uj mocim lesz,de a mosoly egy idore lefagyott az arcomrol..... -
chuck91
tag
Sziasztok.
Vettem egy 1997-es Kymco Scout 50 2T-t.
Új henger + dugattyú+szíj, karburátor+üzemanyag rendszer kitísztitva.
Kb 100km van már benne a csere óta, 1 problémám van, néha üzem melegen amikor fékezek és megállok vele akkor leáll, hiába húzom a gázt mikor érzem hogy kezd leállni, ilyenkor kb 5-10 rugásra indul újra, ha én állitom le simán indul elsőre.
Esetleg valakinek ötlet merre fele keresgéljek? -
csabi324
tag
Sziasztok.
Generic Ideo 50-es robogóm van.
Cseréltem automata szivatót mert bajok voltak a hideg indítással.
Sajnos ugyanúgy fennáll a probléma.
Van valami hőgomba vagy valami ami alapján érzékeli a hőmérsékletet?
A másik hogy amúgy is tervben volt hogy veszek rá egy új karburátort.
Nagy a szórás ezeknél a kínai robogóknál.
Mi alapján vegyem meg?
Az összes fúrat átmérő legyen pontos gondolom és az alapján rendelhetem is? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #93034 üzenetére
Én ma egy 85 km-es karikát mentem, pedig voltaképp csak két címem volt Budapesten.
Na de szert tettem egy gyári kézvédőre, majd a téliesítésnél jól fog jönni.Műanyag patentek tartják a fejidomhoz, 3-3 patenthely van, de csak 1-1 patentet kaptam. Még szerencse, hogy Ali barátomtól kaptam egy nagy kosárral.
Még az idomokat kellene lebontanom, mert nagyon szeretném már beüzemelni az Android Auto-s kütyümet. Jövő hétvégén mennék Egervárra, hasznát venném.
-
Zoli bácsi
őstag
Ma is mentem egy karikát a kismotorommal. Tudom, ide nagy, másik fórumba meg kicsi.
Nickig akartam lemenni, aztán elmentem Kám fele, ott a Jeli arborétum.
Most szép! Nagyon öregurasan mentem, talán egyszer léptem át a négyezres fordulatot, igaz akkor az ötezret is.... El lehet azért vele lépni, ha meguntam hogy valaki rám tapadt, ezért is szeretem jobban mint a 125-ös gépeket. Asszony meg is jegyezte, ezt többször előveszem. Nem tankoltam a Bakonyi kanyar óta, nem számoltam, de doboz nélkül, nem sietve, így tuti 3 liter alatt eszik, mire hazaértem, akkor világított a figyelmeztető lámpa.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Imifej #93031 üzenetére
Szia, nekem az volt a korábbi tapasztalatom, hogy csak kifejezetten motorgumis fogja neked szétbontani, az összes többi csak a száját húzza az ilyesmire.
Sok esetben még ha a kiszerelt gumit vittem oda, akkoris elhajtottak.
(Szerencsére, végül én is találtam egy - a közelemben lévő - gumist, akik kamiontól kezdve mindennel foglalkoztak és ők szerelték később) -
Imifej
senior tag
Sziasztok! Egy fél éves garis NMAX 125 motor hátsó kereke defektes lett. Csak a szervíz bonhatja meg a hátulját a gari miatt, vagy a gumis is szétszedheti? Illetve vállalnak a gumisok kerék kiszerelést is? Ha igen, akkor tud valaki ilyet Kecskeméten?
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
nagyon nem szoktam tiktakkot 'megosztani', de erre nem találtam szavakat.
[defektszerelés] -
Madball
csendes tag
válasz
sityupityu #93028 üzenetére
A tized-milliméteres eltéréseket értem, de 5 mm? Vagy ez valami kínai förmedvény lehet, hogy azt mondhassák, nem Minarelli másolat?
-
válasz
Madball #93027 üzenetére
Hengertalp tömítés. Lehet venni mindenfélét. Alu tömítésnél akár tizedenként lehet méretben ugrálni. Lehet venni komplett szetteket is egyben, de akár külön is.
Ezeknél a nem gyári hengereknél simán előfordulhat, hogy nem stimmel. De az ellentétre is van példa, hogy túl magas és le kell venni belőle. -
Madball
csendes tag
Hi!
Van egy tartalék blokkom, kb. fekvő minarelli, amit használtam átmenetileg, de a csapszeg tartó kiugrott és beszorult a henger és a dugattyú közé, tehát ez kuka. A régi hengeren Linhai vagy hasonló név szerepel. Vettem másik hengerszettet, de nem jó. 10-es csapszeg, ez stimmel (érdekes módon a főtengely átmérő már a nagyobb, tipikus kínai). Azért nem jó a szett, mert 5mm-el alacsonyabb a henger, mint a régi. Megmértem az eredeti blokk (F12R) hengerét, az is alacsony (~64mm). A régi, sérült henger ~69mm. Vágtam alá klingeritből alátéteket (4x1mm plusz a normál tömítések), működik, de a klingerit elkezd összemenni, csak teszt volt
Találkozott már valaki ilyennel? Létezik hézagoló az alacsonyabb henger alá vagy milyen néven lehet keresni a magasabbat? -
sutirablo
csendes tag
Heló!
2017-es 50-es Vespam nehezen indul hidegen. Olyan, mintha nem akarna átfordulni a tengely, 4-5. indításra indul csak, de utána jön-megy. Ha rögtön leállítom, megint nehezen indul, de ha már mentem vele valamennyit, könnyen indul újra. Berúgva sem jobb a helyzet.
Aksi új.
Mi lehet a baja? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
fradi81 #93024 üzenetére
Elég vastag az a szemüveg, szára is, nem csodálom hogy nem fér el a sisak alatt. Keresnék a helyedben valami vékony napszemüveget, ami kényelmes, és összepróbálnám a sisakkal. A sisak szivacsa úgy is alkalmazkodik a fejformánkhoz, szóval ha kicsi feszülés van, nem baj, tágul annyit a szivacs.
Ha konkrét szemüveg-bukó tippek kellenek, akkor próbáld megkérdezni a motoros fórumban, az sokkal jobban pörög. [link]
Bár megjegyezném, mivel nem egyforma a fejformánk, meg az arcunk, ha valami kombináció jó egyik embernek, nem biztos hogy jó, és kényelmes a másiknak. -
fradi81
veterán
Hali
Milyen típusú napszemüveg/nyitott bukó kombináció ami jól működik városi szaladgáláshoz? A jelenlegi felnyithatós szemüvegbarát' bukómba ezt alig lehet berakni. A beépített napszemüvegek nálam napsütésben nem érnek semmit. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
GY6 robogóm elindulaskor nyikorog. Pont úgy, mint két rozsdás dolog nyikorogna. Levettem az oldaldeknit a hajtasról, próbálgattam és a kuplung felől jött a sivalkodás. A deknihez nem ér hozzá semmi.
Levettem a kiplungharangot, volt benne egy kis por, a felülete szép és a 3 kuplung pofáé is, finoman megcsiszoltam mindent. Jó lett, 3 elindulásig, visszajött a zaj.
Van esetleg ötletetek?
Érdemes a kuplungpofákat kicserélni?
1000km van az egész motorban, nem kopott, max anyaghibás. -
Honda567
tag
Sziasztok!
Yamaha neos kinai 70es hengerrel [link] ez a kuplung lett bele szerelve szijtárcsa nélkül mert az nem fért el a rugók is azok vannak amit adtak vele kontraszt és kuplung rugó.
5,5gr görgövel de 6,5gr-al is próbáltam alig bir el indulni, de 40-nél magához tér onnan jól gyorsul 75-ig húz ki fele. Kontrasztrugót milyen erösségüt érdemes bele rakni?
Giannelli Extra kipufogó van rajta. -
macilaci78
nagyúr
Airsoft, november, valahol Makó mellett, kb 100 játékos. Az egyikük úgy gondolta, hogy jó ötlet a még nem teljesen kihevert tüdőgyulladással kimenni egy 8-10 órás játékra.
Hátsófali szívinfarktus, a játékosok között lévő eü dolgozók 3x élesztették újra, de a mentőnek annak ellenére is sikerült eltévednie, hogy a kövesútig minden elágazáshoz ment egy-egy ember jelezni.Hát nem tudom, egy terepmotorozás alkalmával szükség esetén milyen hamar lenne ott segítség...
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu #93019 üzenetére
Tiszta sor, de könnyebben elkönyvelem ha a figyelmetlenségem, bénaságom miatt történik valami, mintha valaki csak simán nem adja meg az elsőbbséget, vagy komolyabb szétnézés nélkül akar kiállni a parkoló kocsik közül (tegnapi eset). A természet és az emberek nélküli közeg is közelebb áll hozzám. Persze a "vadonban" jobban ki van téve az ember a problémamegoldásnak, és az esetleges gyorsabb segítségnyújtási lehetőség hiányának, de ugye minden éremnek két oldala van.
-
A terepmotorozás simán olyan veszélyes mint a közúti motorozás, annyi, hogy ott minimális az esélyed egy autóval való kontaktra. Közel 20 évig enduróztam és amatőr szinten crossoztam. Ha kicsit is komolyabban csinálod bármelyiket is, garantáltak lesznek a sérüléseid. Tele vagyok velük és azok is, akikkel anno elkezdtem. Még esés sem kell a kisebbekhez, ott vannak a jófajta belógó ágak, tüskék stb...
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu #93017 üzenetére
Na ez amit használok, 102mm, a malossi overrangenél (99mm) is 3mmel nagyobb ez nem a sima polini hi speed. A hatsó tárcsa malossi over, a szíj is polini over 248.040.2. Amúgy az overre váltással sokkal jobb lett a helyzet, kerekezési hajlam nagyon megnőtt, és a vége is +10 km/h, viszont lehet megnézem a malossi overt az kevésbé teszi próbára a technikát.
-
válasz
#TOTTI #93014 üzenetére
Most már emlékszem, hogy múltkor is beszéltük, hogy túlméretes szíjat használsz sima méretű tárcsához...Ez egy normál méretű tárcsa, semmi köze egy over-hez.
Egy túlméretes tárcsa szemmel láthatólag is nagyobb, nem lehet összekeverni egy gyári méretűvel. Ugye ez az oversize dolog megint egy más világ, de igazán csak akkor van értelme, ha minden az (szíj, első-hátsó tárcsák). Na meg erőforrás is kell hozzá, a 20 lóerős alu hengereknél lehet kihasználni azt a pluszt amit egy ilyen hajtásrendszer ad.
Nyilván ha az embernek van ideje, türelme és affinitása akkor lehet ügyeskedni mindennel ahogy te is csinálod, jobbá lehet tenni mindig a meglévőt. -
Gabis
őstag
válasz
Zoli bácsi #93015 üzenetére
Amíg az emberek úgy vezetnek mintha egy tankban ülnének, és a vezetésen kívül szinte bármit is csinálnak (esznek, telefonálnak, nézelődnek stb.) addig inkább nekünk kell mindenre figyelni, felkészülni. Én is tettem most fényvisszaverő csíkokat az első teló műanyag porvédőire. Hátha ér valamit... De itt van a karcagi eset (meg volt egy másik is). Gyűjtögetek a jogsira meg a nagymotorra, de sokszór megfordul a fejemben, hogy lehet a terepmotorozás felé veszem majd az irányt (tudom, az se veszélytelen).
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem jó ötlet robogósoknak, motorosoknak, pláne aki éjjel lakott területen kívül jár. 1km-ről, messziről észrevehető meg ha a láthatósági mellényt is felveszi az ember, tényleg mindent megtesz hogy látható legyen, ha baleset, vagy hiba miatt meg kell állni. [link]
Bár mit mondjon az ember, mikor a nagy sárga közutas autókat villogó sárga fényekkel szinte rendszeresen lezúzzák. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu #93013 üzenetére
-
-
#TOTTI
őstag
Betennék egy számomra érdekes képet, az látszik rajta, hogy a variátorból cnc esztergáltak le egy kicsit, de még így is annyira össze zár, hogy a külső tárcsa bele maródik a varióba.
Az over szíjat kidobja az égig, a gyári varió 93mm ez 102mm átmérőjő Vannak erőhatások. [kép]
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi #93010 üzenetére
Ez az orrspray hasznos, köszi!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
FeniX- #93009 üzenetére
Lebuktam.
Igen, én vagyok. Mentségemre szóljon, hirtelen felindulásból történt a motorozás, meg a szél miatt esélyes volt hogy kisebb 5-10km-es karikát megyek. A kabát már bekerült a hátizsákba, hazaútra.
Van protektoros kabát [link] , meg nadrág [link] a szekrénybe.
Ha van kiürült orsspray flakonod, gyártsál bele tengeri sós házi orrsprayt. [link]
Amit elfelejtettem, a gyógyszerek mellé ezt az orrsprayt használom legalább 10 éve: [link]
Kettő együtt hatásos, főleg a szezon közepén. -
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi #93008 üzenetére
Köszi az infókat. A gyógyszerek közül már szinte mindegyik fajtát kipróbáltam, hatóanyag szerint. De mindig csak a bal-szemem/orrom az, amit nagyon irritál.
:-DEjnye, csak kéne egy protektoros kabát, nem?
Itt a közvetlen link a képhez:[kép] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
FeniX- #93006 üzenetére
Én kb 38 éve szedek allergia gyógyszert, az elején mondom, olyan nincs, ami 100%-os. Ami használ, az jobban álmosít, akár mit mond a gyártó. Most ezt szedem: [link]
Nem jobb mint a többi, az az előnye, ha elfelejtem így az elején hogy szedem, és betolok egy sört vendégségbe, nem ver annyira kupán.Volt hogy elfelejtettem a gyógyszert, és két sörtől majdnem fejreálltam.
Ha majdnem tünetmentességet akarsz, és nem szeretnél gyógyszert szedni, akkor irasd ki a Diprofos-t [link] Izomba beadják, injekció, fél évre kiüti az allergiát. Nem szívesen írja fel a doki, hogy szteroid, meg mellékhatás. Igazuk van, de tudom hogy saját magának meg beadatja mindegyik. Nem illegális szer, lassan felszívódó szteroid, háziorvos (is) kiírja, beadja. Egyre többen beadatják, én azért félek tőle, mert olyan étvágyam lesz tőle.....
Rengeteg embernek van orrsövény ferdülése, nekem is. Már nem akarják mindenáron műteni, csak ha tényleg szükséges. Pár évtizede hamar szétverték az ember ormányát, már más világ van. Meg talán már nem vésővel dolgoznak.
Más. Húsvét vasárnap lefotóztak, megtaláltam magam ehun-e! [link] -
válasz
FeniX- #93006 üzenetére
Van külön erre a célra telephely. Tavaly sajnos voltam egyben, amikor az unokaöcsém ősszel eldobta a motorját a váralagútban. Talán itt is említette valaki, szándékosan nem említettem, hogy érintett vagyok benne. A fővárosban az üllői úttól nem messze van egy nagy telephely, nekünk oda kellett menni a motorért.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi #93004 üzenetére
Mostanában szinte minden nap erős szél van, ez egybekötve ezzel a "vatta" szállingózással, nekem is teljesen készre teszi az allergiámat.
Ilyenkor egy összetört motort hova visznek? Valami rendőrségi telephelyre?
Szomorú és írtó peches rögtön a szezon elején benyalni egy balesetet.
/ Zoli bácsi, te mit szedsz allergiára ami használ is? Én már a 4. fajta gyógyszert próbáltam, végigjárva kb. az összes gyógyszer-alapanyagot, de nem igazán oldotta meg egyik sem, persze orrsövény-ferdülésem is van, azt is műttetni kéne, de nekem az olyan, mint fokhagyma a vámpírnak / -
zombei
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #93004 üzenetére
Jó idő volt az biztos, gondolkodtam én is egy körön, de a szelet annyira nem bírom, úgyhogy maradtak a házkörüli munkák.
-
Zoli bácsi
őstag
Megvolt az első gurulás idén, mármint hosszabb gurulás. Elindultam ebéd után, mondom ha nagy szél lesz, megyek egy kis karikát, és annyi. Fújt, de nem volt vészes, polárpulcsi, kabát és teljesen jó volt. Nagyon éreztem a hosszú löketű motort, 3500-4000F/perc között mentem, inkább a kisebb érték közelében. Éjszakás műszak után, allergiagyógyszert megkezdve úgyis lenyugtatózva éreztem magam, szóval no sport, kényelmes, nézelődős motorozás. Se szél, sem emelkedő nem hozta ki sodrából az öregurat, egykedvű töf-töffel tartotta a sebességet. Bakony fele mentem, Pápa után rengeteg motoros volt, Bakonybél előtt el is húzott mellettem egy csapat motoros, visító gépekkel. Pár kanyarral odébb integetnek hogy lassítsak....
Nekem, 60-70-el mehettem
. Na aztán kanyar után sok motor az út szélén, egy beékelődve fekszik a korlát alatt, út szélén motoros srácot ápolgatnak. Letámasztottam a Rettenetet, szolgálatba helyeztem magam, de ott lett egy traumatológus doktornő is, mondtam, ide már nem is kellek. Azért megnézegettem én is, megvártam a kollégákat, segítettem nekik a rögzítésbe. Ügyes mentőtiszt hölgy volt a Pápai esetkocsin, Ketaminnal ki lett ütve a srác, aztán ment a húzósín, medenceöv..rögzítések. Sajnos combcsont törés erős gyanúja felmerült..Fájt neki a combja, de amíg nem ütötték ki gyógyszerrel, a mellette fekvő motorját (ER6 matrica volt rajta, azt hiszem Kawasaki) simogatta, hogy mi lesz vele.... Annyira nem tört össze, de biztos sérült az a fele, amin feküdt. Mondtam neki, hagyd azt a k. motort, jól megúsztad, az a lényeg. Elvitték, mentem tovább.
Megnéztem kedvenc helyemet, a Szent kutat, megnéztem a medvehagymás hegyoldalakat...Tekeregtem egyet Bakonybél környékén, ennyi motort még nem láttam. Lassan haza indultam, kicsit jobban noszogattam az öregurat, fekete felhők gyülekeztek Pápa felett. Eső nem lett, öregúr szépen tette a dolgát, kb. 200km-t mentem. Lemostam a rovarmaradványokat, mert szedtünk össze rendesen, aztán beállítottam a helyére.
Pár kép:
-
Debilon
addikt
mitől tud elmozdulni a berúgó racsni használat közben (minden a helyén, dekli csavarok lehúzva), hogy a berúgókar nem áll vissza alaphelyzetbe, és kézzel is rohadt nehéz. már másodszor járok így, de most szerencsére itthon indítás után történt, nem is mentem vele sehova, de első alkalommal le kellet lazítanom a dekli csavarokat volt egy kattanás, mintha valami a helyére ugrott volna, aztán visszahúztam a csavarokat és azóta is rendesen működött
mintha a fogasív a racsni mellett lenne vagy a racsni mintha nem lenne a helyén
sajnos csak rúgásra indul, az önindítóval csak nagyon ritkán tudom elindítani, az valamiért nem működik rendesen
-
macilaci78
nagyúr
válasz
thomas76 #93001 üzenetére
OBI, Praktiker, vagy akármilyen barkácsbolt kínálatából egy méter akármilyen csövet, ami méretben jó. Nyilván szétszedi az üzemanyag, de azt a pár km-t kibírja.
Mondanám, hogy adok, viszek, de öcsémnek adtam a maradékot, ő meg már lent van szükeinknél Békés megyében, nem férek hozzá. -
thomas76
csendes tag
Nem hittem a szememnek mikor lámpával vizsgálódtam....sérült volt a benzincső és a legkisebb erőtől el is tört ....legalább meg van a hiba!
Tudtok esetleg egy jó boltot Dunakeszi környékén,nem nagyon találok 3.25 mm(belső) * 8 mm -es benzincsövet....
Nem nagyon találok ebben a méretben a neten.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest