- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
t480-ban 66% feletti elerheto kapacitas mellett felpuposodott a belso akksi
De annyira, hogy szetfeszitette a hazat is a touchpad alatt.
-
The DJ
addikt
Köszönöm
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #126314 üzenetére
Alaplap után nézelődni megérheti, ha az árképzés is igazodott az állapothoz.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Eddig még nem volt dolgom Lenovo garanciával, így lennének kérdéseim, hátha tudtok segíteni.
Vásároltam a neten egy Thinkpad P1 Gen 4-es laptopot, ami Supervisor jelszavas. Viszont most látom, hogy van még rá prémium helyszíni támogatás garancia. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben én felhívhatom-e a Lenovot és foglalkoznak-e velem ennek a problémának a megoldásában vagy meg se próbáljam? Senkit nem akarok átverni, sem trükközni, a kérdésem arra irányul, hogy ha a vásárolt gépre még van élő garancia, akkor kérhetem-e a Supervisor jelszó miatti alaplapcserét vagy sem?
-
azbest
félisten
válasz
zsoltip #126309 üzenetére
Azt kéne eldöntened, hogy akarod -e bővíteni a következő 2 éven belül.
És hogy mire használod a gépet.
Játéknél az integrált grafika meghálálja a dual channelt, meg esetleg más nagyon memóriamozgatás igényes feladatoknál lehet különbség (10%?)Jó ötlet nézni tesztprogival a mostani felállást is egy és két modullal. A több ram is hasonlóan fog viselkedni, mint most a kisebb modulok, amíg elfér a feladat rendelkezésre álló memóriában.
-
lócitrom
őstag
válasz
zsoltip #126309 üzenetére
abszolút. ha nem akarsz különösebben utánajárni, akkor kb. ezekkel az előnyökkel jár:
- nagyobb sávszélesség
- gyorsabb válaszidő (legyen az valamilyen szerkesztőprogram vagy játék)
- kvázi jobb terhelhetőség
- összességében stabilabb működéspersze nyilván ennek az észlelhetősége attól is függ, hogy mennyire memóriaigényes alkalmazások futnak és hogy egyidejűleg mennyi. akár tesztelni is tudod vásárlás előtt. például az AIDA memóriasebességet tud mérni (meg persze van még pár ilyen program). kipróbálhatod magad is, hogy most az egyik modult kikapod, aztán lefuttatsz egy mérést. aztán visszateszed és ismét lefuttatod. számszerűen látni fogod a különbséget.
tl;dr: igen, mindig dual channel a jobb. és ha engedik az anyagiak, akkor szerintem össz. 32 GB eléggé jövőálló egy laptopban.
-
lócitrom
őstag
válasz
zsoltip #126285 üzenetére
bár ezt a modult/kitet(?) nem ismerem és nem találom, mert vélhetően pont a típusszámot hagytad le, de dual channel konfiguráció javasolt. lehetőleg mindkét modul ugyanolyan legyen. tehát ha az a terv, hogy az egyik gyári Samsung mellé beteszel egy modult, akkor gatya. két azonos modult kellene beszerezni és ejteni a gyárikat.
ez most árban meg minőségben is teljesen jó. ez egy kit, tehát párban van:
Crucial 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz CT2K16G56C46S5jelenleg az allegro olcsón adja, de inkább az alzánál venném, mert tudtom szerint az allegro rizikós. pláne, hogy a volt mall.hu-ról van szó, ami egy.... szóval árban így is jobb, mint az általad fentebb leírtak.
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #126306 üzenetére
Holnap próbálom
-
donjohnson
addikt
válasz
Francia91 #126305 üzenetére
ezt próbáltad?
bios-ban letiltani, engedélyezni? vagy linux alatt megnézni?
thinkwiki troubleshooting rész: [link]Disable the card in the BIOS: go to "Config", "Security", "I/O Port Access" and switch "wireless wan" to "disabled". Save, restart and boot. Then do the same thing again and enable it again.
If the last method doesn't show any success on windows, support will consider your card to be broken and send you a new one while your Thinkpad is still covered by the warranty. Please note that Linux can revive a locked up card that can't be discovered on windows after using the last method. If even Linux can't find the device it's definitely broken and needs to be replaced. -
-
Francia91
veterán
válasz
azbest #126302 üzenetére
A W500-nak az első képhez hasonló a lapja (a MiniPCIe foglalat alatt ott van a chip), a T500-nak pedig a második képhez hasonló (nincs chip a MiniPCIe foglalat alatt)
"A bal oldali wwan kártyaslot nem szabad a gépben? Bár a fotó alapján pont van benne.
Vagy a wifi kártyastlotban megy-e, az a kártya usb-se vagy fel lehetne őket cserélni."
A W500-ban foglalt, de kivehetem meglesni, a WWAN kártyát valamiért úgysem látja. -
azbest
félisten
válasz
Francia91 #126301 üzenetére
ahogy nézem valamelyik w500 és t500 hasonlónak néz ki, neked ilyennek tűnik az előbbi fotód.
Meg van olyan t500, amin pont a slot mellett teljesen máshogy vannak alkatrészek.Neked a két gépedben az egymáshoz hasonló van, vagy a jobban különböző? Bár még ha látszólag nagyon hasonlítanak, akkor sem zárható ki valami különbség.
A bal oldali wwan kártyaslot nem szabad a gépben? Bár a fotó alapján pont van benne.
Vagy a wifi kártyastlotban megy-e, az a kártya usb-se vagy fel lehetne őket cserélni. -
Francia91
veterán
válasz
azbest #126300 üzenetére
Akkor mégis csak más lehet a bedrótozása? Nem gondoltam volna
Oké, T500-nál esetleg az only Intel és Intel+ATI alaplap közt sejtettem volna különbséget, de jelen felállásban nem merült fel bennemBIOS beállításokat még összevetem a két gép közt, hátha csak valami beállítás kérdése. A W500-ast szándékoztam vinni magammal Németországba tartalék gépnek jövő szombaton, de h abban nem megy az olvasó, akkor a T500-as jön velem
-
azbest
félisten
válasz
Francia91 #126299 üzenetére
ahogy neten látom, eleve több változat lehet az alaplapokból. Szóval lehet nem csak T és W közti, hanem egy vonalon belül is lehet több változat, attól függően milyen felszereltségű gépben volt.
Az egyik schematik árus oldalon is külön van kétféle T500 [link] [link] és egy W500 lap [link] család, különbözö kódokkal.
-
Francia91
veterán
válasz
azbest #126293 üzenetére
ThinkPad T500-asba átpattintottam, kapásból kezeli
Koppra ugyanaz a modBIOS van a T500-ason és a W500-ason is (egymás után tettem fel mindkét gépre). Lehet, hogy valami BIOS beállítás más a két gép között. Azt kétlem, hogy a T500 és W500-ason ugyanaz a foglalat máshogy lenne drótozva -
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #126292 üzenetére
Nincs felkiáltójeles eszköz a listában. FAT32-re formáztam direkt a minél nagyobb kompatibilitás miatt, aztán NTFS-en is megpróbáltam
Számítógép kezelésben nem néztem, ma rálesek
#126293azbest
Konkrétan nem tudom, de a gépnek biztosan bekötve kell lennie, ugyanaz, mint a T500-as. Ma át is rakom a T500-asba megnézni, abban megy-e
Konkrétan ezt vettem amúgy -
ginola
addikt
Most tértem át ThinkPadra, de az fn gombot nem tudom értelmezni, mit jelent, ha világít és milyen funkciók érhetőek el vele?
-
donjohnson
addikt
válasz
totron #126294 üzenetére
szerintem csak szimplán lockoltad egy dupla Fn lenyomással. ha megnyomod harmadszor, akkor elengedi.
t450 bios jobb szélén help:
When enabled, you can press the Fn key to keep it in a pressed condition,
then press the desired function key.
The action is equivalent to pressing the required key and and the Fn key simultaneously.
When you pressed the Fn key twice, the state is locked until you press the Fn key again. -
totron
addikt
Az természetes, hogy ha BIOS-ban sticky-re van állítva az Fn, akkor világító állapota mellett az Fn-soron kívül semmi más billentyű nem működik? Eddig nem találkoztam ilyennel.
-
azbest
félisten
válasz
Francia91 #126287 üzenetére
na és a kártya, amibe az sd kártyákat teszed usb eszköz vagy pcie eszköz. Az érintkezőinél meg lehet nézni, hogy melyikhez vezet vonal.
Ha usb eszköz, az lehet nincs bekötve ennek a gépnek a slotjában az usb mód. A wifi slotban meg lehet működik, mert ott lehet be van az is kötve.
A kép alapján a tied is ehhez hasonló nyákot használ, és a leírás szerint usb-s a kártyaolvasó rajta.
-
Francia91
veterán
válasz
Nimda #126290 üzenetére
Én már használtam ilyet, ismerem a módját, stb.
Próbáltam csak 1 kártyával, eleve úgy kezdtem.
Acces LED bekapcsoláskor villan fel, aztán csak a Power LED világít tovább.
Természetesen a T500-ason is moddolt BIOS volt, anélkül el sem indul nem Whitelist-es eszközzel a gép. -
Francia91
veterán
Megérkezett a Mini PCIe foglalatú dupla MicroSD olvasó a W500-asba. Betettem, tesztelt 16 Gb-os kártyát tettem bele, de nem látja a Windows (ugyanezt a kártyát W500-as saját SD olvasójába rakva látja, írja és olvassa). Power LED világít, de nem látja a tárhelyet és Eszközkezelőben az eszközt. Természetesen modBIOS van a gépen, az Intel 7260AC kártya tökéletesen is üzemel vele.
Driver emlékeim szerint nem kellett hozzá, sima leválasztható meghajtóként látta anno a T500-asom. Hol lehet a hiba? Szimplán sz*rt foghattam ki? -
-
zsoltip
őstag
Adott Lenovo ThinkPad T16 Gen3.
Jelenlegi, gyári RAM néha kevének bizonyul:
2 db 8 GB Samsung M425R1GB4BB0-CWMODAmivel gondolkodom bővíteni, cserélni:
a.) KINGSTON Client Premier NB Memória DDR5 32GB 5600MT/s SODIMM
Ár: 31 120 Ft + Áfab.) KINGSTON Client Premier NB Memória DDR5 16GB 5600M T/s SODIM
Ár: 18 130 Ft + Áfa / db, tehát ha ebből lesz 32 GB az 36 260 Ft + ÁFAKicsit drágább, de a Dual Chanel miatt legyen inkább a 2x16GB, vagy a szimpla 32 GB szerintetek?
Köszönettel,
zsoltip -
Tikakukac
titán
válasz
spuros #126281 üzenetére
Én azt öreg vasakkal amik hozzám kerülnek rendszeresen futok ebbe, szóval nem ritka.
Az akku degradáció az mindig megtörténik, maximum az van, hogy egyszerűen nem tudja a szélső értéket a vezérlő, mert nem jár ott soha. Kivétel amikor meg hirtelen igen, akkor jönnek ezek a 6 órás akkuidők hirtelen dirr 15% és lekapcs szituk. Az az akku ami havi egyszer rendesen le van merítve az boldog ebből a szempontból.
-
Chris500
újonc
Sziasztok a lenovo thinkpad l14 gen 1 ryzen gépnek tényleg lassú a válasz ideje ? Valaki nem tudná meg mondani hogy nem e szerelték több féle kijelző típúsal azt a gépet ?
-
Tikakukac
titán
válasz
spuros #126276 üzenetére
Jeah, a Vantage lesz a megoldás. Írd fel mennyi volt a wear level reset előtt, ha 1% vagy alatta változik akkor valós szám körül vagy. A W500-am akkuja volt a rekorder talán, ott a "tökéletes" akku (nyilván az akksi idő volt 15 perc, szóval látszott, hogy van baj) 2 napig resetelődött oda és vissza mire kijött, hogy amúgy 90%-ban gatya.
-
spuros
őstag
Nem kisütést akartam írni hanem resetet.
-
spuros
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes jelenséggel találkoztam. A gépem (T495) kapott egy friss Win11-et és az aksi kondíciója (nem a töltöttsége) 99%-ról leugrott 71%-ra (szinte új akku volt benne). Tehát egy Win telepítéssel késöbb 28%-ot "öregedett" az akku.
Van tippetek miért lehetett ez?
-
Nimda
addikt
válasz
vicze #126270 üzenetére
Tehát maga az SGX ajánlás önmagában is hibás, mivel nem szükséges az ujjlenyomat olvasó működéséhez, és csak véletlen, hogy nyomra vezetett.
A vicc az, h korábban is néztem az SGX beállításait, ajánlások alapján, de h mi is ez pontosan, nem néztem utána. Ez hiba volt. Ha tudtam volna, akkor nem be, hanem inkább kikapcsolom, illetve h a szoft. (hello) vezérelje, akkor hamarabb is megoldottam volna.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #126268 üzenetére
Nem mondott megoldást. Konkrétan a lista különböző fórum bejegyzések összegzése. Van amelyik hibásan és értelmetlenül.
A "Lenovo Fingerprint Manager Pro", Win10 óta tehát 10éve nem létezik, azaz olyan gépen, amin Windows Hello van eleve nem is lehet. Értelmetlenül lett belekeverve.
Azon a 7éves 0km-es laptopon egyszerűen nem lett újra telepitve, ami miatt az SXG nem resetelődott és a korábbi céges SW hiányában az ujjlenyomat olvasó nem működött, az SGX átállitása csak resetelte ezt. Normál user számára amúgy értelmetlen az SGX(inkább ki kell kapcsolni) az egy céges SW, ami megintcsak elavult már időközben(Gen10 után megszűnt), de az egy más kérdés.
Tehát maga az SGX ajánlás önmagában is hibás, mivel nem szükséges az ujjlenyomat olvasó működéséhez, és csak véletlen, hogy nyomra vezetett.
-
Kbali
nagyúr
válasz
FoxiestFox #126268 üzenetére
-
-
Nimda
addikt
válasz
Kbali #126264 üzenetére
Sajnos ezeket is végig zongoráztam, nem oldotta meg
A Lenovo fingerprint manager, fent sem volt. A frissítést a vantage alkalmazással csináltam mindvégig. Az Intel SGX is be van kapcsolva. Elavult és inkompatibilis -én erre tippelek. Van akinek működik ilyen laptopon? (T480)
Sajnos a Thinkpad hardvertesztje nem terjed ki a fingerprintre. A windows hello nem lát ujjlenyomat olvasót a gépben.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Nimda #126263 üzenetére
copilotot megkérdeztem neked, ezt válaszolta:
A hibakód -10 általában azt jelzi, hogy a meghajtó elavult, sérült vagy inkompatibilis. Íme néhány lépés, amit megpróbálhatsz a probléma megoldására:Meghajtó frissítése:
Nyisd meg az Eszközkezelőt (Device Manager).
Keresd meg a Biometrikus eszközök (Biometric Devices) szekciót.
Kattints jobb gombbal a Synaptics eszközre, majd válaszd az Eltávolítás (Uninstall) opciót.
Látogass el a Lenovo weboldalára, és töltsd le a legfrissebb meghajtócsomagot, vagy használd a Lenovo System Update vagy Lenovo Vantage alkalmazást1.
Windows Hello beállítása:Nyisd meg a Vezérlőpultot (Control Panel).
Válaszd a Programok és szolgáltatások (Programs and Features) opciót.
Távolítsd el a Lenovo Fingerprint Manager Pro alkalmazást.
Állítsd be az ujjlenyomatokat a Windows Hello segítségével1.
BIOS beállítások ellenőrzése:Indítsd újra a laptopot, és nyomd meg többször az F2 vagy Del gombot a BIOS beállítások eléréséhez.
Menj a Biztonság (Security) fülre, és engedélyezd az Intel SGX opciót.
Mentéshez nyomd meg az F10 gombot, majd indítsd újra a gépet2.
Ha ezek a lépések nem oldják meg a problémát, érdemes lehet további segítséget kérni a Lenovo támogatási oldalá -
Nimda
addikt
válasz
Kbali #126261 üzenetére
Feltételezem, ha hardveres hiba lenne, akkor nem látná az eszközkezelő sem. Meg a másik, h nem csak én futottam bele 10 -es hibakódba, szóval a probléma nem egyedi.
Amúgy van fent egy ubuntu is, de ahhoz, h itt is működésbe hozzam, sajnos nagyon nem értek a linuxhoz, nekem kínai picit
legalább kiderülne, h működik, csak a win szivat.
-
Nimda
addikt
válasz
Kbali #126261 üzenetére
Nincs, ez alapvető.
Amiket eddig próbáltam ajánlások alapján:
- gyári új és régi driverek
- bios frissítése
- biometrikus szolgáltatások elindítása
- system32 .dat file törlése (database)
- helloface driver telepítése
- mivel ez egy 0km-es laptop, szétkaptam és a kábelezést is megnéztem, ki-be csatlakoztattam, semmi változás.A win10 pro friss telepítés. Mondjuk a legújabb driver 2022 -es, lehet újabb kéne, de nincs.
-
Nimda
addikt
válasz
donjohnson #126259 üzenetére
Igen, semmi eredménye
a win10 -es fel sem megy mert újabb a rendszer. 22H2.
-
Nimda
addikt
Adott egy T480 aminek az ujjlenyomat olvasója nem működik win10 alatt. 10 -es hibakóddal, nem indítható az eszköz. Próbáltam szinte mindent, ami fellelhető trükk a témában, de semmi sem bírta működésre bírni. Esetleg valakinek van működő ötlete?
Köszi!
-
totron
addikt
válasz
teptep #126251 üzenetére
Az se rossz, mikor illegál partícióra hivatkozva hamar elakad a boot, közben meg csak lemerült a már élete vége felé lévő akksi vagy átmenetileg ki lett véve, ja, a döglött CMOS elemet kiváltja az akksi, tartja a beállításokat, de az elem döglöttségéről üzenet az nincs. A BIOS alapbeállítása Legacy-ra vonatkozik, a telepítés meg UEFI... Laikus ezt az életben nem bogozza ki, simán csak elkezd reklamálni, hogy nem jó a gép.
-
teptep
senior tag
válasz
FoxiestFox #126254 üzenetére
Kipróbáltam: A ThrottleStop nyílván csak az indulása után vesz vissza. A Windows energiagazdálkodásnál beállított processzor max% is csak jóval az asztal megjelenése után veszi vissza a proci frekvenciát. Az MsConfigban (tehát már az EFI boot beállításainál) korlátozott logikai processzorok számának csökkentése már 1 perc fölé lövi az asztal megjelenésének idejét. (Nem próbáltam végéig, csak 1 mag 1 szállal.) De az a rendszer már le lett gyalulva, már nem tudjuk meg hogyan lett szétbarmolva.
-
-
teptep
senior tag
válasz
FoxiestFox #126252 üzenetére
A visszavett freki volt az ami igazából belassította a boot folyamatot.
-
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126250 üzenetére
A feladatkezelőben alap esetben azt látod, hogy Magok:4, Logikai processzorok:8. A legyalult, rosszul beállított oprendszeredben azt láttad, hogy Magok:2, Logikai processzorok:4. Az MsConfig Rendszerindítás fülön a speciális beállításoknál a Logikai processzorok számát tudod korlátozni. Ha nincs ott a pipa, akkor nincs korlátozás. Ha korlátozod, akkor:
Korlátozás:1, Magok:1, Logikai processzorok:1
Korlátozás:2, Magok:1, Logikai processzorok:2
Korlátozás:3, Magok:2, Logikai processzorok:3
Korlátozás:4, Magok:2, Logikai processzorok:4
A legyalult oprendszeredben ez a 4-es korlát lehetett beállíva az előző tulaj által. Valamint be volt még állítva egy 1.9 GHz max proci frekvencia is, amit például egy ThrottleStop vagy ki tudja mivel állított be. Szemét dolog volt, hogy így adta át a gépet és nem szólt róla semmit. Szerencsére a boot idővel lebukott, és az újratelepítéssel megoldottad. (Gondolom ijesztő volt, mert először hardver hibára is lehetett gyanakodni.) -
ginola
addikt
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126248 üzenetére
Aida teszt: 80 fok alatt állandósult a CPU hőfok, megvan mind a négy mag, rendben van minden. Grafikusan nekem így néz ki: [System Stability Test]
MsConfig: Ha ráklikkelsz a Speciális beállítások gombra, akkor ott lehet beállítani, hogy például a 4 helyett csak 2 mag dolgozzon - ha egy kicsit nosztalgiázni akarsz
-
lócitrom
őstag
válasz
ginola #126228 üzenetére
nem akarok vészjósló lenni, de ahogy olvasgattam szúrtam ki az SSD-t. a 970 EVO Plus az nem laptopba való. a következő csak egy lábjegyzet, de lehet nem haszontalan.
elméletben van benne thermal throttling, de tapasztalatból mondom, hogy nem éreztem sosem a hatását. anno egy Legion gépben használtam. felhasználás függvénye, de nyáron (minimum) heti egyszer kifagyott a gép miatta, mert hiába az izmosabb hűtés meg az állítólagos vezérlés, én ennek ellenére állandó túlmelegedésbe hajtottam. mire jelentősen visszafogta volna a firmware már kifagyott a picsába a gép. pár perces nagy sebességű letöltés pl. simán 60-65 fok köré melengette. az üzemi hőmérsékletet annak ellenére sikerült meghaladnom gyakran, hogy találtam még olyan hűtőbordát is, ami elfért a laptopban. érdemes lenne megnézni azt is terhelés alatt, mert bár a Samsung élen jár, de ekkoriban még nem volt túl sok és megbízható SSD, ami hűsen üzemelt volna. az OEM darabok kivételt képeznek, mert azok jellemzően lassabbak és nevetséges kapacitásúak, így azokat nem lehet rendesen hajtani meg túlmelegíteni. szóval azért érdemes elgondolkodni egy cserén, ha az jön le, hogy nagyon melegszik, mert akkor használat függvényében nem kizárt, hogy egy kazán lesz a gép. a 980 Pro már jól operál borda nélkül laptopban is. a 990 Pro pedig kis túlzással, de a legjobb eddig. ezt mind tapasztalatokra alapozom, mert mindegyikből van itthon pár darab laptopokban meg asztalikban.
-
totron
addikt
Mikor 1000x megtettél valamit, de 1001. alkalommal a kvantumfizika a maga szintjéből fakadóan másfelé alakítja az eseményeket vagy csak az adott modell tűrése más. RIP 450's trackpoint + touchpad. Épp amennyi víz rajta tud maradni az ember 2 kezén, tehát nincs tócsa a tenyérben, de lerázva is minimálisan van, azzal a mennyiséggel szoktam felületet áttörölni.
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126244 üzenetére
Akkor a Laptopod előző életéből volt valami rossz beállítasa az oprendszernek, ami levitte a magok számát. De az éjszakai újratelepítés óta rendben van. Ha rendben van, akkor Aida stresszelni sem kell. Azt azért kérdeztem volna, hogy nem esetleg a túlmelegedés okoz nálad valamilyen zavart. De ezek szerint szoftveres probléma volt. A stresszelést legfeljebb azért lehet érdemes megnézni, hogy a pasztázás és a hűtés rendben van-e? De szerintem a magok száma már megmarad neked stabilan 4/8-nak, az elvileg független a melegedéstől.
-
ginola
addikt
válasz
teptep #126243 üzenetére
Fejjebb írtam hogyan raktam fel a Windowst éjjel.
Az hogy előtte miként került fel rá az operációs rendszer, mobia fentieket produkálta arról nem tudok semmit
Most a windows indítása körülbelül 20 másodperc az asztal bejövéséig.
Este megcsinálom a kérteket és visszajelzek, köszönöm szépen. Csak indítsak egy aida stressz tesztet semmit ne állítsak? -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126242 üzenetére
Pörögjön fel a ventillátor, fújja ki a meleg levegőt, 100 fok alatt állandósuljon a hőmérséklet, ne throttlingoljon, eleinte menjen fel a max turbó frekvenciára, s majd vegye vissza a frekvenciát. A magok száma pedig 4/8 legyen!
"nem tudom hogyan lett telepítve az operációs rendszer"
De itt meg azt írtad, hogy újraraktad: [#126167] Hogyan raktad újra?
Ezt azért feltétlenül nézd meg: "Start menü, futtatás, msconfig, Rendszerindítás fülön, Speciális beállítások: itt nincs valami korlátozás beklikkelve?" -
ginola
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Így vettem a laptopot, nem tudom hogyan lett telepítve az operációs rendszer.
Este nyomok egy Aida stress tesztet, milyen processzor hőmérséklet a még jó? -
Tikakukac
titán
válasz
ginola #126233 üzenetére
Nem laptop specifikus, ez lehet desktop, tablet, telefon, bármi.
Van a procidnak egy órájel tartománya amiben működik. Ha a gépnek töltő, akku, random firmware vagy egyéb kínja van, jellemzően ragad alacsony órajelen és minden tetves lassú. Ezt kell megnézned. Ha terhelésre szépen nő és ejti vissza amint vége, akkor nem ez a gond.
-
tozso76
aktív tag
válasz
donjohnson #126219 üzenetére
Ez már sokkal szimpatikusabb mint a fentebbi modellek. Utána olvasok ennek a T1000 GPU-nak hogyan boldogul fotós vonalon.
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126238 üzenetére
Hurrá!
Ezen a képen már jól működik. Úgy látom, ez a 2.09 verzió, tehát a Hirens Boot rendszeren nézed. A magok száma 4/8, a freki pedig 4.1GHz. Tökéletes!
8365U adatlap [Intel] [PassMark] Itt érdekes, hogy az Intel lapon 4.1, a PassMark lapon pedig 3.9 GHz van megadva turbónak. Ez utóbbit elírták.
El nem tudom képzelni, hogy új telepítésnél neked miért van korlátozva a magok száma és a Turbó frekvencia a telepített rendszeredben? Honnan szedted a telepítőt? Start menü, futtatás, msconfig, Rendszerindítás fülön, Speciális beállítások: itt nincs valami korlátozás beklikkelve? Aidában néztél proci hőmérsékletet? (Bár tudomásom szerint túlmelegedeéskor nem kéne magokat korlátozni.) -
ginola
addikt
válasz
teptep #126235 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Újra fogom húzom a rendszert.
BIOS alaphelyzetbe állítom, kilépés mentéssel
F12 kiválasztom a boot pendrivot
Felrakom a win 11-et, de netkapcsolat nélkül, nem akarom, hogy adatokat gyűjtsön rólam..
Offline felrakom a videokártya és wifi drivert.
Csatlakozom a netre, lenovo commercial vintageal minden egyebet lefrissítek.
Utána Windows update.
Ami még kell felrakom...Ez így okés?
Update: win 11 után magok száma 4, logokai processzoszor száma 8.
Ki érti ezt... -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126228 üzenetére
8365U adatlap [Intel] [PassMark] 4 mag, 8 szál, alap: 1.6Hz, turbó: 3.9 GHz
A [#126228] képen csak 2 magot és 4 szálat látok, max 1.9 GHz-en.
Mondanám, hogy tedd alapba a BIOS-t, de itt azt írtad, már megtetted: [#126199]
Én még annyit tennék, hogy letölteném a [Hirens Boot Win 11 PE] rendszert.
Az ISO fájlt Rufussal kiírni pendrive-ra és bootolni róla.
Abban is van CPU-Z. Ha ott is csak 2 magos, és nem pörög 3.9 GHz-en,
akkor már meg is van, miért adták el azt a laptopot -
ginola
addikt
Ezt látom, nem tudom tiltani.
[kép -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126226 üzenetére
Megnézni az SSD sebességét teszt programmal, a kondicióját HD Sentinel alkalmazással. Megnézni a processzor frekvenciáját terhelés alatt: Feladatkezelő / Porecosszor fülön középen a Sebesség=3,9 GHz (amennyiben i5-8265U procid van). Középen jobbra: Alapsebesség=3,9 GHz, Foglalatok=1, Magok=4, Logikai processzorok=8, Virtualizálás=Engedélyezve.
Most néztem a BIOS képernyődet. A Network Boot legyen letiltva. -
teptep
senior tag
válasz
tozso76 #126215 üzenetére
Kiegészítem még a 300e alatti legerősebb 14" Lenovókkal, de ezeknél már gyengébb a kijelzők színhűsége:
Lenovo ThinkPad E14 G6 21M3003MHV, Ryzen 5 7535HS, 16GB, 512GB, 288900 Ft
14" (1920x1200) IPS 300nits matt 45%NTSC, AMD Radeon 660M Graphics
1.44kg, alumínium burkolat, 57Wh, oprendszer nélkül
---
Lenovo IdeaPad Slim 5 83DB0011HV, Ryzen 5 8645HS, 16GB, 512GB, 279900 Ft
14" (1920x1200) IPS 300nits matt 45%NTSC, AMD Radeon 760M Graphics
1.48kg, alumínium burkolat, 47Wh, oprendszer nélkül -
teptep
senior tag
válasz
tozso76 #126215 üzenetére
300e alatt alatt Lenovo integrált videoval ez a 7735HS zöldség a legerősebb:
Lenovo IdeaPad Slim 5 83J3001AHV, Ryzen 7 7735HS, 16GB, 1000GB, 263990 Ft
15.3" (1920x1200) IPS 300nits matt 100%sRGB, AMD Radeon 680M Graphics
1.49kg, zöld alumínium burkolat, 70Wh, oprendszer és [num.billentyűzet nélkül]
---
Vagy pedig dedikált videoval a LOQ, szintén 100%sRGB kijelzővel:
Lenovo LOQ 83GS00H0HV, i5-12450HX, 24GB, 1000GB, 299900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS 300nits matt 100%sRGB 144Hz G-SYNC
GeForce RTX 3050 6GB GDDR6,TGP 95W
2.38kg, műanyag burkolat, 60Wh, oprendszer nélkül -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Fotó editáláshoz keresnék 15"tol nem nagyobb notebookot. Kb. 300k Ft a keret. Dxo pureraw a jelenlegi gépemen (X1Yoga gen2 oled) kb. 3 perc alatt konvertál egy Raw-t DNG-re. Igazából minden grafikai program, pl PS, Capture one döcög az X1YOGA-n.
Annyira elvesztem a Ryzen, Iris, Nvidia tengerben...
Kompromisszum képes vagyok. Mit ajánlanátok erre a célra Lenovo-éktól? Vagy, inkább erre a célra engedjem el a márkát? -
lócitrom
őstag
válasz
Benito187 #126212 üzenetére
a 400 nites FRU-ja 5D10V82366. ez nem érintős. az 500 nitesnek pedig 5D10V82446 az FRU-ja és ez érintős. szóval FRU alapján lehet keresgélni. vagy valamelyik hazai szervizpartnert lehet megkérdezni. és igen, járható. de lehet akkor tényleg érdemes szervizpartnerrel csináltatni az egészet.
-
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
T14s szériával kapcsolatban szeretnék némi segítséget kérni. Gen 4-es, lehetőleg AMD verziós gépet keresek belőle már egy ideje, aminek majd szeretném magyarítani a billentyűzetét.
A gép tökéletes is lenne, viszont ahogy utána olvasgattam az alap 45% NTSC kijelző állítólag nagyon gyér minőségű, és egy 100% sRGB-vel szerelt példányra vadászom. Olyat viszont sehol nem találok... Az egy járható út lenne ha utólag kicseréltetném benne? Esetleg van valami tippetek honnan lehetne beszerezni hozzá az alkatrészt?
Előre is nagyon köszönöm!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
donjohnson #126209 üzenetére
Szia! Köszi szépen, hétfőn kipróbáljuk majd, céges gép, én nem tudok telepíteni. Alapból winfos driver ment fel, remélem a Lenovos megoldja.
-
donjohnson
addikt
válasz
Digitalpimp #126204 üzenetére
tedd fel hozzá a lenovo oldaláról a bluetooth driver-t, mert lehet hogy a windows nem jót telepített automatikusan: [link]
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #126207 üzenetére
A T500 megvan már egy ideje, csak át kéne építenem a halott alaplapos donor házába, az patika, mint az új. A működő T500-as meg valami rohadtul leharcolt házban van
Ő a donor, halott lappal, de jó WSXGA+ kijelzővel, ATI hűtéssel
Ő pedig a működő ATI-s T500-as, de ramaty állapotú házban -
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #126205 üzenetére
Ennyire nem szándékozok belenyúlni, majd a T500-ason
-
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene az alábbi dologra. Új E16 AMD gép Win11 pro. Bekapcsolás után a bluetooth egér azt csinálja, hogy adott időnként "kifagy" 2-3mp-re, aztán megy tovább. Ha csinálok egy újraindítást, akkor ez a hiba megszűnik, onnantól kezdve simán megy az egér. Az eszközkezelőben is tettenértem már a dolgot, valami 45-ös hibát? ír ki mikor lecsatlakozik, utána megy vissza és kiírja, hogy a folyamat helyreállt. Vadi új, frissen telepített gép. Mi okozhatja ezt? Előre is köszi!
-
Francia91
veterán
modBIOS flashelés sikeres lett, Intel 7260AC kártya pöpecül megy a a W500-asban. Ma pedig megkapta a T9800-as procit is. Véglegesítve lett a W500-as
-
ginola
addikt
A boot idő 55 másodperc az asztal megjelenéséig, a jelszavam beírásával. T490 Samsung 970 evoval. Kicsit soknak tűnik ez. Frissen telepített win 11-gyel.
Lehet újra kéne húzni? Vagy ez így oké?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 (16 GB RAM/ 500 GB SSD) garanciával, dobozában
- Asus Tuf A15. Ryzen 6 6800h. 32gb ram . 1tb + 4tb m2 ssd
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Lenovo X1 Carbon gen4 i7-5600U, 8GB RAM, 2k érintő, hibás billentyűzet!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest