- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
teptep #126576 üzenetére
Sikerült elgépelnem, 125U akart lenni.
Új, egyenesen a Mysot-ból (Usanotebook-nál próbáltam először, de kifogytak belőle és drágábban tudták volna beszerezni).
Magyar billentyűzetes és zsír új.
A pontos típusa 21ML0022HV
Még mindig teljesen le vagyok döbbenve, hogy ilyen konfiggal ezt ilyen áron sikerült megvennem, de 1--2 boltot leszámítva vastagon 500000 fölött van.
-
teptep
senior tag
válasz
adika4444 #126575 üzenetére
"Megvan a T14 G5 ... 135U, 512 GB és 32 GB konfig."
Új? Használt? Magyar billentyűzetes? Mi a modellszáma?
A [gyári adatlapon] nem látok 135U procit magyar lokalizációval. -
adika4444
addikt
Hali!
Megvan a T14 G5 és hát ez valami elképesztő felhasználói élmény a Latitude 5490 után. 135U, 512 GB és 32 GB konfig.
Az elején kicsit megküzdöttem a telepítéssel. A Lenovo SCCM-ről ugyan leszedtem a driver-eket, de valami nagyon félresikerült a telepítés után, lehet, hogy pont az AMD-set töltöttem, de gyakorlatilag mindent frissített a WU-ról utána a gép, kb. 18 ismeretlen eszköz volt.
Az egyetlen kellemetlen pont persze itt is a hangkártya volt, ez valami elképesztő, hogy engem minden gépen megszivat. A Latitude 5490-en a gyári driver kuka volt, így Realtek-UAD-generic-et használtam. Na itt a WU valamit olyan csodásan felfrissített, hogy hangszórón nem tudtam állítani a hangerőt, volt a néma, meg a maximumon üvöltés. Gyepáltam a dolby-t, de semmi. Az UAD-dal is hasonlóan jártam. A megoldást végül az hozta meg, hogy a Driver Store Explorer-rel letúrtam mindent, ami Realtek és felraktam a gép gyártói driver-t. Meglepetésemre - DELL után ez maga a csoda - hibátlan minden, nincs doboz hangja, nem pattog, csak egyszerűen működik. Hatalmas plusz, hogy a belső mikrofon tömböt és a fülesemen lévő mikrofont külön ismeri fel. Kevésbé extra számomra, de van stereo mix is.Ventillátor téren szeret zúgogatni, főleg, hogy beraktam performance módba, de nagyon szépen és dinamikusan állítja a ventillátort. Egyáltalán nincs sivító hangja - legalább is eddig nem tűnt fel -, pedig volt itt Windows Update, driver-ezés, alap programok telepítése. Most süvít épp kissé, mert a windows Defender fontosnak érzi, hogy átnézze az egész SSD-t.
Ami viszont kérdésként felmerült. Nagyon szép a led, ami jelzi bal fent, hogy az FN lock át van kapcsolva és a felső gombsor alapból F1-F12, de erre valóban szükség van, hogy ez örökké világítson? Ezt a funkciót nem igazán terveztem babrálni, mert nekem a hangerőállítás teljesen jó FN+F2-F3-mal.
Rokonomnak pedig egy T14 G1 lett beújítva az elitebook 2570P után, számára a gép háza kicsit éles váltás, de tetszik neki és tényleg az is elképesztően gyors.
Összességében a HP Elitebook 70P-ket csíptem nagyon, a Latitude 5x90-ekkel volt egy kis küzdés a hangkártyával, meg néha még 1--2 driverrel, de nekem most itt a ThinkPad-en nagyon egybenlévőnek tűnik a szoftveres háttér.
Úgyhogy az elmúlt két nap tapasztalat alapján erősen ajánlom ezt a gépet, most 500000-ért szerintem elég jó az ár-érték aránya, esetleg RAM-ot érdemes bővíteni 32 GB-ra, de 16-tal is teljesen smooth, én sokat WSL-ezek (DevOps tool-ok), ehhez sok a nyitott böngésző a keresgélések / doksik miatt, így inkább gondoltam a jövőre.
-
Anaconda
tag
válasz
donjohnson #126571 üzenetére
Nem használom a gyorsindítást, bocsi azt nem írtam egyértelműen. De arra gondoltam, hogy igazából ez ilyen burkolt alvó mód.
Most pl bekapcsoltam a gépet, a jobb fele nehezen működött, egyszer csak megjavult. Újraindítás után meg szokott javulni.
-
donjohnson
addikt
válasz
Anaconda #126570 üzenetére
kivetted a pipát a gyorsindítás mellől?
most is fennáll a hiba, ha újraindítod a gépet a gyorsindítás kikapcsolása után? -
azbest
félisten
válasz
Anaconda #126568 üzenetére
a kicsit visszább írt gyorsindítás kikapcsolást is érdemes kipróbálni.
Ilyen jellegű gondnál általában az újraindításra tér magához, mert akkor újra inicializál mindent. Viszont csalóka, mert a lekapcsolás az alváshoz hasonlóan csak visszatölt állapotot, de nem inicializál mindent újra. Tehán nem logikus módon a kikapcsolás olyan, mint az alvás.
Más egyébként a neten linuxos gépnél is panaszkodott [link] , arra hogy féloldalasan működik néha, ott a hivatkozása szerint rossz protokol választása miatt volt.
-
Anaconda
tag
válasz
donjohnson #126567 üzenetére
Köszi! Lehet benne valami. Szoktam bele mászkálni és talán van összefüggés. Néha tök hibátlan...
Ez a hiba jól gondolom, már nem igazán lesz javítva? -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T480 laptopom. A touchpad rendetlenkedik rajta. Jellemzően a jobb fele nem érzékel. Vettem bele 2 másik touchpadot, mindkettővel ugyan ez volt a hiba.
Ekkor kezdett gyanus lenni...win 11 helyett kipróbáltam Ubuntun, tökéletes.
Valami driver gond lehet?
Lenovo Vantage szerint nincs ra frissites, ami volt felraktam, bios, touchpad driver legfrissebb.
Van esetleg ötletetek?
Jó kis laptop lenne, de ez a hiba nagyon idegesítő. -
attila.86
tag
Sziasztok,
Hátha valakinek van jó ötlete/tapasztalata erre: T480 a gyári akkujait szépen kalibrálja 80% körülre a vantage. Folyamatosan bekapcsolva, szépen engedi meríteni 100-ról akár 5%-ig terheléstől függetlenül, semmi hiba folyamatos használat közben, de ha kb 40% alatti töltöttséggel vagy alatta kapcsolom ki a gépet, pár óra múlva visszakapcsolom, és win11 boot után jó eséllyel a 30-40% (ami maradt boot utánra) töltöttségről leesik szinte 0-ra, majd ezzel az akku kalkulál magának egy 30-40%-al kisebb kondíciót, amit persze idővel megint felértékel a töltés-kisütéseknek megfelelően, vagy erőltetve vantage kalibrációval, amíg nincs megint ilyen balesete. És így tovább ez a körforgás...
A kérdés, hogy a gép kuka, vagy ennyire tré ebben az akkuvezérlés? -
totron
addikt
válasz
donjohnson #126562 üzenetére
L570-en 11 fut, soha nem fekete.
-
npnp
tag
Köszönöm Tim82 és donjohnson
P
-
donjohnson
addikt
-
Tim82
félisten
[Thinkpad L480 Hardware Maintenance Manual] - pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésződ. A doksi saját oldalszámozása szerint 77. oldal: "Coin-cell battery".
-
npnp
tag
Sziasztok
Thinkpad L480-ban van bios elem? Szomszéd bácsi gépe néha furán lefagy, bekapcsolni nem lehet, csak ha lemerül...a dátum ilyenkor helytelen, újra kell állítani. Első gondolatom hogy elemcsere, hátha...
P
-
teptep
senior tag
-
Tubi2
senior tag
Vettem egy T470p-t itthoni mindenes gépnek.
Nem találom a shortcut-ot az alváshoz. Ugye klasszikusan FN+F4, de ezen a mikrofont némítja ez a kombó. Tudja valaki, hogyan lehet ezt gombbal elaltatni? -
válasz
adika4444 #126555 üzenetére
Think esetében sincs nagyon probléma, de sok esetben a gyártó bírálja el a hibát, nem a szerviz. Van egy elég egyértelmű leírásuk, ahhoz szokták tartani magukat, és normálisan indokolnak a Dell-el ellentétben.
És itt kicsit jobb a support olyan szempontból hogy tudunk indítani Customer Care jegyet, ami után egy CC agent külön csak veled foglalkozik és próbál ahogy írtad megfelelő ügyfél élményt biztosítani. -
adika4444
addikt
válasz
totron #126553 üzenetére
Én a Latitude 5490-eseken is hallok olyan ciripelést, amit nagyon kevesen, úgyhogy nem írnám a laptop számlájára.
#126554Tsebacsi
HA jól látom (meg még jól is emlékszem), a DELL-ek mellett Lenovo laptopok szervizelésével is foglalkozol.A C betűs láttam, hogy a TP-kkel is foglalkozik, szóval a szervizháttérel biztosan nem lesz gondom.
A Dell Latitude-ökhöz képest milyen a gyártói hozzáállás a ThinkPad-ekhez? Latitude-nál nagyon szimpi volt, hogy a Dell nem akadékoskodott soha semmilyen problémánál, hanem a leggyorsabb megoldásra és a legmagasabb szintű ügyfélélményre törekedtek.
-
adika4444
addikt
válasz
Tsebacsi #126549 üzenetére
Mysoft-ról berendeltem.
#126550teptep
Köszönöm!
#126551Tikakukac
Igen, ez így igaz.Általánosságban mi a véleményetek erről a gépről? Tudom, hogy még elég új, de napi szinten dolgozom egy Lenovo L16 G1 (Ryzen) laptoppal és egészen meggyőző, gyakorlatilag imádom. Nagyon jó a csatlakozókiosztása, a billentyűzete, nem zavaró a hűtés. Kicsit ciripel a gép, de ezt a gépi szellőztető 99%-ban elnyomja.
Latitude 5490-ről váltok - most már tényleg (volt egy nekifutásom, de akkor elengedtem a témát, mostanra viszont Windows 11-gyel és WSL-lel néha vállalhatatlanul belassul és nem vagyok benne biztos, hogy +8 GB RAM a meglévő 8 mellé annyit dobna, révén SATA SSD van benne).
Illetve a T14 G1-G2-ről mit gondoltok? Rokon Elitebook 2570P-je kezd fáradni és a pozitív L16-os miatt ezt a vonalat ajánlottam neki. A Windows 11 támogatás miatt és hogy ne legyen olyan régi mindenképp az Intel 10. generáció / hasonló AMD vagy fölé lőnénk. Használt gép a cél, maximum 250000 forintig, így a G1-G2-n megy az agyalás.
-
adika4444
addikt
Hali! Kinéztem egy T14 Gen 5-öt 499999 forintért, de épp emelt a disztribútor, így magasabb áron lett volna. Ultra 5 16 GB és 512 GB a konfig.
Mysoft-on még jó áron van, tervezem megrendelni, hátha...
Van valami különösen ajánlott hely, ahonnan érdemes megrendelni? Évenkénti ventitakarításban hivatalos szerviz tud segíteni? Ilyen értékű gépen nem próbálnám ki, meg tudom-e ugrani.
Köszi!
-
The DJ
addikt
válasz
mengi666 #126544 üzenetére
Supervisor password, nagy eséllyel secure boot is be van kapcsolva, nem fog bootolni semmiről az eredeti SSD-jén kívül + BIOS-ban semmihez sem férsz így hozzá.
LPC glitch kihasználásával fel lehet oldani ennél a modellnél, többször sikeresen hajtottam már végre ügyfeleknek.
-
mengi666
újonc
válasz
teptep #126540 üzenetére
Szia!
Nincs rajta op rendszer én szeretnék bele tenni egy elindított win 10-et egy ssd-én,azért nem tudok többet mert a héten kapom meg a gépet(segítek egy jó ismerősőmnek)
igy csak ennyit tudok hogy előre tlepített win 10 ssd-én talán elmegy rajta....
Ha ez sikerülne akkor többet tudok majd ide írni. -
teptep
senior tag
válasz
mengi666 #126539 üzenetére
Milyen rendszer van rajta?
Milyen beállításokkal? (MBR, GPT, Secure boot)
Be tudsz lépni a rendszerbe?
(Vagy annak is "elfelejtetted a jelszavát?)
Pendrive-ról próbáltál bootolni?
Milyen rendszert szeretnél rátenni?
(Win10-el volt hasonló esetem, azt megoldottam szoftveresen.) -
mengi666
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,T14 1gen gépnél ha van bios jelszó de nem emlékszem,tudok op.rrendszert telepíteni vagy op.rendszerrel telepített ssd elindítan a gépen?
Előre is köszönöm.
üdv.Zsolt -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van egy T14 gen1 laptopom, amihez van egy 135W-os töltőm, és egy 45W-os töltőm. A Lenovo Vantage szerint mindegyikkel 65W-al tölti. Ez valós adat? Mindkét töltő Lenovo csatlakozós, nem pedig Type C, mint a laptop. Egy átalakítóval van bedugva. -
Reggie0
félisten
Viszi a 128GB-t is.
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #126533 üzenetére
Tedd hozzá, hogy Intel vagy AMD. 2db 64-es?
AMD 256GB-ig támogatja már alapból hivatalosan, míg Intel hivatalosan csak 96GB-t ír. Lehet csak a megint a DDR3 16GB, vagy DDR4 32GB modul problémája, hogy megjelenéskor csak 48GB-s modulok voltak.
Szóval ha egyszer lesz 128GB-s modul akkor az is menni fog. -
Reggie0
félisten
T14 gen5 tenyleg kezeli a 64GB-os ram modult.
-
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #126529 üzenetére
A probálgatást nem pozitív dologként írtam. És leginkább magamra értettem, mert van SATA és Nvme SSD-m is hozzá.
De csak, hogy emítsem, a T490-ben használtam B + M Key nvme-t gond nélkül.A probléma onnan jön, hogy B + M Key nvme fehér holló, és nem változik, de az csak a xx70-estől gond, előtte csak SATA volt, ha ment.
-
zsolti75
senior tag
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #126525 üzenetére
Csak mondom, hogy főleg újaknál(gen8-9) nem pontos, illetve már 6 évnyi gép hiányzik.
Sajnos én is csak T14 gen2-ig vezettem ezt, de a mivel Lenovo hivatalosan már nem támogat 2. SSD-t, így csak próbálgatni kell sokszor.Az egyik legbiztosabb indikátor, a BIOS szimulátorban, a boot eszközök között van SATA1 vagy nvme1, a 0 mellett. De sajos a SKU különbségek miatt ez se mindig pontos.
-
zsolti75
senior tag
válasz
szalai019 #126521 üzenetére
Szinte havonta előjön ez a téma, és mindig megy a félrevezetés, ezért belinkelem a táblázatot.
-
azbest
félisten
válasz
szalai019 #126521 üzenetére
lehet kapni b+m kulcsos ssd-ket is, de arra figyelj, hogy sokszor azok m.2 sata módúak. viszont valóban léteznek nvme kártyák is olyan alakúak. Azt nem tudom melyiket támogatja a slot, ha egylátalán bármelyiket.
És nem fordítva kell beletenni
A jobb oldali képen a jobb oldali bevágás a B key, ahogy írja is a fotódon.Több helyen írják, hogy nvme kártyára a wwan slotban azt írta a bios, hogy
"1802 Unauthorized Network Card is plugged in - Power off an remove the Network Card. System is halted".Ha meg satát tudna, akkor ugyanott vagy, mint az optika helyére tett sata ssd-vel.
-
azbest
félisten
válasz
simonjoe #126519 üzenetére
Ezek a százalékok önmagukban nem sokat jelentenek. A smart tételes listából derül ki, hogy milyen érték hogyan áll és melyik mennyire kritikus. A gyártó által ígért írhatóság mennyiség normális, hogy csökken ahogy kezdi elérni, de csak tájékoztató adat. Ha szektorokat kellett cserélni tartalékra, az már kritikusabb. A "kopás" százalék meg persze máshogy számolódik a különböző méretű eszközöknél, mert a gyártó más írásmennyiséget ígér a különböző méretű meghajtókra.
Plusz a kingston nv2 sokféle vezérlő és nand kombinációval is létezik, ugyanazon a néven árultak vagy 10-20 féle változatot. Tlc és qlc nandosat is [link]
-
szalai019
csendes tag
válasz
Vladi #126517 üzenetére
SSD-ből Samsunggal vagyok a legjobban megelégedve. Nekem 6 éves ami a gépben van (Samsung 860 Evo, újonnan boltból vettem) és 6TB írt adat után még mindig 97% kondíciós. Igaz nekem arról csak a rendszer fut, a napi használt fájljaim az mSATA SSD-n vannak. Azt szintén hat éve szereltem a gépbe már használtan 98%-osan és azóta semmit nem romlott.
Anyukámnak szintén 860 Evo, ő 16TB írt adatnál jár 6 év után és talán 94% neki + a T410 azért jobban haraphatja az SSD-t.
A Kingston olcsóbb szériái hamarabb romlásnak indulnak. A Silicon Power is jó még meg a Crucialnál sem tapasztaltam rosszat. -
Vladi
nagyúr
válasz
szalai019 #126513 üzenetére
Jah jó lesz nekünk L sorozatos is. Lassan keresek is valamit. Petrsze T is jöhet.
Igazából a 16 giga ram legyen benne, meg jó gyors ssd.
A gyerek 11 éves lesz nyáron, most egy lenovo g550 van neki.Az után bármi megváltás lesz. Érettségiig kéne kitartania.
win nem lesz rajta, linux minttel használják most is, az marad. -
szalai019
csendes tag
válasz
donjohnson #126514 üzenetére
Köszi, hogy nem felejtetted el. Azóta visszakapta a gép egy Win10-et, mert a fent említett módon lassú volt a 11-essel és még a szekrényben áll. De mintha nem merülne le azóta.
-
szalai019
csendes tag
válasz
Vladi #126507 üzenetére
Most nekem is van egy L560-am és kellemesen csalódtam. Anyukám fogja kapni egy T410 helyett. Kérdés nálatok mekkora gyerkőcnek kell de alap feladatokra bőven jó az L-sorozat.
Nekem a fő gép immár hatodik éve egy W530 (workstation széria, 3. gen i7, 4 magos, erős de nem nevezhető modernnek). Az L560 a maga 6. gen i5-ével érződik ugyanolyan jónak sebességben, kijelzőben, hűtésre ugyanúgy hidegre hűt mint a W. Az L-sorozat egy korábbi olvasatom szerint az E és a T között helyezkedik el, azaz a megfizethető üzleti középkategóriának szánta a Lenovo.
Amit én észrevettem, hogy a Win11 24H2 viszont lassan fut rajtuk hiába SSD, 8-16GB RAM akkor is. De ugyanilyen lassan fut a T440p-men is míg Win10-zel hasít mindkettő. Szerintem ezekre még a 23H2 Win11 lehet stabilabb rendszer. -
szalai019
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Lenovo L560-ba a 3G modem helyére betehető M.2 SSD? Ahogy rákerestem 2230-as M.2 B-key típusú kell bele kiosztás szerint. A netes képek szerint viszont pont fordítva kellene betenni, tehát a domborúbb fele nézne lefelé, míg itt a 3G modemnek az a fele pont felfelé néz és szélesebb is. Szerelt már be valaki ilyet? Köszönöm előre is.
-
totron
addikt
válasz
Vladi #126507 üzenetére
45-55k, nem drágák már. L-lel nem megy a TPFC, tehát a bevésett BIOS-vezérlésre vagy utalva. Ami ha megfelel a fixált hűtési produkció, lehet jó. Illetve itt-ott silányabb, bár van, akinek ez fel sem tűnik. Vagy az egyéni igényszint miatt vagy mert nincs nagy különbség. Nehéz nagyívű kijelentéseket tenni, kezdve a display panellottóval. Van L-em, amin érezhetően jobb a palmrest, mint a T-s társán, illetve a hangja is jobb, képileg viszont nem vállalható. Tehát ha nagyon nem akar szembe jönni T vagy pofátlan az ajánlat, simán lehet jó egy L is. T-knél a világítós billentyűzetes a jobb, a fényre képtelen verzió az L-eken is megtalálható olcsóbb érintési élményt adja, olcsóbb a műanyag, könnyebben csattogósodik is, bár aki alapjáraton veri az Entert azt ez nem fogja zavarni. Gépelési élményre nem feltétlenül silányabb, inkább más egy L, szerethető az a megoldás is.
Az 560 tényleg ritka, 570-ek egy részénél tényleg el tud válni az alaplapi SSD-csati, de túl van spilázva ez a szériahiba. Ha elő is jön, van kerülőút minimál barkáccsal. 580 is jó. Számomra vibrál mindegyik, mint a szar, hiába a megnyerő kontraszt jó feketékkel, az akár kiváló válaszidővel, agyoncsapja az egészet. Aki erre nem érzékeny, az bőven lehet boldog. 45% NTSC színtartománnyal kell alapvetően számolni, ami fárasztó az agynak. 570-580-okban ritkábban előfordul 90%-os panel is, ki kell fogni, illetve kérdezgetni kell, hogy mi van az adott példányban.
-
Vladi
nagyúr
sziasztok!
Egyereknek keresek laptopot, ami masszív és pár évig bírja. A lenovo thinkpadeket használtam, volt jópár, ezt néztem ki: Lenovo t560-580-as sorozat. Bár ez viszonylag ritka, és ha jobb akkor nagyon drága. Van viszont az L sorozat. Ami nekem nagoyn hasonlónak tűnik. Mi az alap különbség a két sorozat között??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- Eladó Lenovo Legion 5 Gamer laptop, gyönyörű állapotban, tuningolva!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged