-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Olyan konfigosak és olyanok, hogy az áruk is olyan, csekkoltam 2 hete mikor írtam a listát, hogy a 60 gépből hogyan legyen 30 max. Nagyon kakas pénzekért mennek, itthon, well, itthonra nem is feltétlen kell hirdetni, aki benne van a körben vagy megveszi vagy ebay és szoszi.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én csak azt mondom amit láttam aprón, ami egy az egyben kiadja hogy a piac hová árazta a gépet.
Magam is vettem kocka T60-at még tavaly is 3.14csa pénzért, vargas fórumtárs is talán az elmúlt 1-2 évben.
Ne legyenek illúzióid, én is el tudnám adni a T60-am teszem azt 40-50 magasságában, akkor is, ha 15-ért vettem.
De csak azért, mert benne vagyok ebben a kb 50 embert érdeklő itthoni scene-ben és tőlem vesz az is aki random gépet apróról nem venne.
Szerintem nálad is ez a helyzet.
A T60 ahogy írtam nem elég öreg hogy retro legyen, nem elég fiatal, hogy használható napira, volt egy egykori Frankenpad sármja ami megtolta pár évvel a népszerűségét de ennek mára szintén vége, mindez beárazta végül oda ahová való, a többi régi és olcsó laptop közé. ¯\_(ツ)_/¯
Én is szeretem amúgy, egyik kedvenc gépem ever.Szerk: a p az más kérdés. Az még itthon is elmegy dupla áron a simához képest.
Amúgy a retro gamereket le szoktam beszélni a p-ről, hiába a dupla annyi vram, a gpu teljesítménye marginálisan gyorsabb csak, mint a simában, ráadául uxga-t hajtani megerőltetőbb, szóval a sima jobb választás retro gamingre, míg a p gyűjtői szemmel értékelhetőbb verda. -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Meg volt egy olyan gyújtópont, ami tartósan beemelte a köztudatba a TP-ket. Ifjonti hév általi moddolás + az asztali gépek mellett a laptopok voltak a menők. Azóta tablet+teló páros gardróbba küldte az egész történetet. Elég csak megnézni a prohardver idevágó topikját, tetszhalott.
#127378Tikakukac, bill nélkül mit érhet? Nem P. Sárgult IPS display. Bár úgy is megtartom, mert nulla fájdalom van vele PWM-érzékenyként. Ami egy elméleti tény, mert szekrényteteje-lakó.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sorbanállás van a kocka T60-jaimra, nem vicc, 3 ember konkrétan mondta ha eladom, írjak és viszik. És nem 10-20k-ról van szó, a P-k esetében meg aztán főleg nem
-
válasz
letix
üzenetére
Nem ezen fogsz meggazdagodni, maradjunk annyiban.
Az elmúlt évben több korrekt állapotú Flexis T60 is volt fent aprón 15-25k magasságában.
Ami pedig nem Flexi, annak gyakorlatilag az értéke inkább az elajcsizós kategóriába esik.
Én is leépítettem a kollekcióm, még a Frankenpadokat is eladtam, de azért egy T60 maradt foteljátszósnak.
Ezek egy időben pont azért mentek egész jó pénzekért, mert lehetett beléjük egyszerűen Frankenpadot építeni, de annak is sok éve már, hogy azzal kitold az élettartamát, lévén a T61 lappal is nagyon körülményes már bármiféle használat.
Ebay ami amúgy is tele van scalperrel, sosem volt mérvadó az itthoni árakra nézve, csóró ország vagyunk, nem vesznek az emberek drága ÉS öreg laptopot.
Na jó, egy butterfly már elmenne itthon is jó áron, vagy egy 90-es évekbeli vas Selectadockkal vagy ilyesmi, de a T60 sajna nem elég régi és nem elég érdekes ahhoz hogy drágán tudd adni. -
letix
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Mar irom is ossze a listat.

Igazsag szerint van benne olyan allapotu 14-es joszag is, amiert en is gondolkodas nelkul adnek penzt ha meglatnam valakinel, fuggetlenul attol hogy kell-e vagy sem.

Jaj 4-5 evente eszembe jut hogy el kene adni, most jutottam oda eloszor hogy felteszek ezugyben kerdest..

Magnat:
Igen, ettol tartottam.. Bar ugye minden relativ.
Egyebkent a mai napig egy Ubuntuval, SSD-vel, es kimaxolt konfiggal es nemileg csokkentett igenyekkel hasznalhato egy T60. Szerintem. Foleg ha valaki EZT akarja hasznalni.
-
Tikakukac
titán
-
-
letix
senior tag
Udv a TP szakinak.
Regebben rengeteget olvastam az itteni hatalmas tudasbazist, mar csak azert is mert eb is gyujtottem/hasznaltam boven Thinkpad-et, mar amig IBM volt.Ugy alakult, hogy helyhiany miatt megvalnek a T60 gyujtemenyemtol. 4-5 darabrol van szo, tobbsegeben 1400*1050, van benne 14, 15" es IPS paneles is.
Nyilvan nem itt akarom hirdetni a topicban, pusztan csak erdeklodom, hogy van-e ennek meg piaca? Nem fogom nyilvan elherdalni, van benne 1-2 egesz jo gep.

Nagysagrendileg hogy erdemes arazni? Van boven alkatresz is, memoria, billencs, IBM dupla (!) taska, eger/bill, tapok, akksik, utobbiaknak csak egy reszere emlekszem.

Koszi szepen elore is!
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson
üzenetére
Önmagában az Adata nem feltétlen rossz, de az fix, hogy vannak náluk olyan sorozatok, amiből nem viccelek, de mindet első évben visszavettük, mert megpusztultak
-
-
Tim82
félisten
Szerencsére T495-re nem viheted tovább azt a szuper SSD-t (nem fogad SATA SSD-t, csak NVMe-t), így biztosan nem fogod ugyanazokat a problémákat tapasztalni, mint A485-ön.
Amúgy volt A485-öm (igaz, Linuxszal) és van T495-öm (Windows 11-gyel, mert a WWAN kártyájának nincs támogatása Linux alatt) és nem tapasztaltam semmilyen olyan problémát, amit írsz.
-
carr
őstag
válasz
totron
üzenetére
egér mozog, vagyis látni, hogy kapcsolódik, de ha megmozdítom, csatlakoztatott ssd-k, nincs tevékenység, bill. világítás bekapcsol, kikapcsol, stb, de képernyő nem jön elő, távoli asztalra azt mondja off.
ATX 4mp power gombra kikapcs majd bekapcs, hibaüzi nélkül indul a windows. -
carr
őstag
sziasztok!
T495 érintett az A485 szarjaival?
Random nem reagálás naponta? vagy hetente? random, tényleg. előidézni nem tudom. friss oprendszer, vagy agyongyakott is. ? Köszi -
Reggie0
félisten
-
-
válasz
Magnat
üzenetére
Kb hasonló lenne a működés mint nálad. Az asztali gép vinné el a teljesítményigényesebb feladatokat ha vannak... De nincs video szerkesztési vágyam vagy ilyesmi... Konténerek lehetnek, virtuális környezet van külön... Szóval inkább átlag felhasználásról van most szó. A laptop nagyrészt arra kell, hogy videós kommunikációt tudjak külön perifériák nélkül az asztali gép mellett. Illetve utazáskor legyen egy hordozható gép... Szóval a laptop a jövőben sokkal kevesebbet lenne használva és inkább az asztali gépen lenne a hangsúly. Viszont szükséges, hogy legyen egy hordozható netezésre alakalmas laptop...
-
rgeorge
addikt
Ez a kopás mennyire típushiba? A bill. típusát nem tudom, kicsit furcsa a háttérvilágítás is, nem egyenletes, lehet, hogy matricázott/gravírozott? 2021 szeptember óta használom, de más notebookomon ilyen kopás még nem jelentkezett sok évi használat után sem. Van ilyen, de kisebb az Í-n is.
-
-
Balinov
titán
udv Uraim
mivel nemreg volt a w11 es a T480S is tema szerintetek melyik a biztosabb/jarhatobb ut?
Van egy T480S-em, i7, 512GB SSD, 16GB , FHD Touch, amirol gyari w10 recoveryvel ugy egy eve feltettem a win10x64 pro-t, ami rendben muxik azota is, osszes hw komponenshez feltett drivert magatol.
Namost nyaggat a Bilgec hogy upgradeljem 11-re, amitol eddig szivtam a fogam. Viszont megkaptam volt ceges 6th Gen I5-os Latitudot ingyen par honapja es 1-2 hete belevagtam egy sataIII-as SSDt, (szinten 2x8GB ram) es meglepoen baratsagosan hasit. Szoval emiatt eldontottem, hogy fel kele a TP-re is tenni, csak nem tudom, hogy erdemes.
Live/belakott w10 alol upgradelni vagy csinaljak egy friss w11 telepitot es arrol. Mig elobbinel nagy valoszinuseggel nem lesz driver gond, utobbinal ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
VAlaki vegigjarta mar ezt (vagy hasonlo utat)?
udv
B -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, letöltötten a Commercial Vantage progit, (T480s) (pontosabban a downloadert, a MS Storeból, telepítettem, beállítottam az aksi töltési határait, de újraindítás után eltűnt a program. Nem fut, nincs a start menüben, sehol se találom. A Pogramm Files (x86)-ban van nyoma, de a beállításokat sehogy sem tudom elindítani. Láthatón tartja a töltési határokat, de ezt ms nem fogom tudni megváltoztatni?
-
Magnat
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szia,
kérdés sztem, h mire használod ... én tettem egy kitérőt az elmúlt pár évben a Legionok felé, és tavaly amikor lecseréltem a meglévő Legionomat (I5 9550H proci ha jól emléxem) egy újabbra, amiben 13700HX dolgozott, igazából a mindennapokban nem nagyon éreztem a különbséget, persze ahol kellett a cpu ott igen, de általános dolgokra (böngészés, excel, irodai dolgok) igazából semmit ... kivéve persze a hangját, 16 mag 24 szál már kéri a hűtést, aztán egy idő után annyira zavart a ventik hangja, h inkább normál helyett csendes módban használtam, ami persze visszafogja a rendszert, de mint mondtam, alap dolgoknál nem igazán lehetett észrevenni ... aztán az akku megmakkant a gépben és beadtam gariban cserére, addig visszaálltam a régi gépemre, aztán végül arra jutottam, h inkább visszaállok asztali gép + olcsó (de könnyű, mert a Legionokatat nem jó cipelni, az egyikhez 300 wattos töltő volt, az önmagában 1.5 kg) laptop vonalra: vettem egy viszonylag erősebb asztali konfigot AMD alapokon 64GB rammal, meg mellé itt a HA-n egy T495s-t: 16GB ram, érintős kijelző, az akku 99%-os, vmi 30 ciklussal ... 75k volt, igazából ez is elég átlagos felhasználásra, ha meg virtualizálni kell valamit vagy ilyesmi, akkor távolról elérem az asztali gépet és megfuttatom ott amit kell

-
Köszi. Korzózok egyet ezeknél a modelleknél.
-
-
Huh. Köszi...akkor T480 elég gyorsan elesett a harcban.
A P sorozat slim változat valóban érdekes lehet... Kalandor, te használod esetleg 4K monitorral? Nem lesz nagyon hangos?
zsolti75, a legnagyobb fizikai inzultus amit most szeretnék elkövetni az pasztázás. Hűtés cseréig nem mennék el. Illetve nem költenék rá már. FPS limitnél játékra gondolsz? Mert az nem igazán van, vagyis ha lenne akkor nem zavarna a hang.
Igazából tök alap YT, meg sok tabos Chrome szitukban zavaró a dolog.barnam_ : T14-nél mi az újabb generáció? 11gen, vagy 12gen?
-
-
-
Lecserélném a P51-et...de már már nem feltétlenül gondolkodom a workstation vonalon... Igazából csak amiatt, mert külső 4K monitorra kötve kapcsolja a dGPU-t, és még egyszerűbb YT-ra is felszáll a helikopter...
Szóval asztali gép + hordozható(bb) váltás van a fejemben. Figyelembe véve az újabb Win 11 követelményeket is, melyik az a Thinkpad generáció amitől elkezdhetek gondolkodni szerintetek? Naivan T480 jelent meg lelki szemeim előtt...de lehet ezzel alá lövök.
Alapvetően egy egyszerű webes felhasználásra kell. Meg ha utazok akkor viszonylag tisztességes üzemidő, és ne legyen azért túl lassú sem.Óvatosan az is eszembe jutott, hogy ha nem ragaszkodnék a Win 11-hez, akkor Linux esetén egy szerényebb konfiggal is beérhetném és teljesítményben sem lenne gondom?
Most csak elmélkedni szeretnék az arra nyitottakkal, nincs egyelőre konkrét keretösszeg, meg várható élettartam becslés... De nem akarok vagyont költeni, minden áron. Ez szerintem a T480-as tippemből lejön, de nem is feltétlenül a filléreskedés a cél.
-
A Thinkpad P16S Gen1 és Gen2 billentyűzet egyezik vagy csereszabatos?
-
Tim82
félisten
Ha már eeprom írás, én egy L440-nel jártam úgy tegnap este, hogy a CH341A és a (Linuxos) flashrom nem hajlandó olvasni a BIOS IC-t. (Ez mondjuk nem jelszó eltávoltás lenne, hanem wifi whitelist-et szeretnék eltüntetni, ezt a leírást követve.)
Valamilyen oknál fogva a Winbond chip-et Sanyo-nak olvassa, 0 kB-os tartalmúnak és nem hajlandó még csak olvasni sem a tartalmát a flashrom. Korábban fel lett téve a gépre a legutolsó, 2017-es BIOS.
A chip azon a helyen van, amit itt mutatnak (ebből a leírásból származik a kép). Ezen az L440-en Winbond 25Q64FVSIQ van.
Még megnézem másik Linuxos gépről, másik hosszabbító kábellel (USB C apa-USB A anya kábelre volt dugva a CH341A) meg Windows alól is (bár onnan szerintem sokkal macerásabb), de ha van ötletetek, ne tartsátok magatokban. Bár ez mindössze egy csak a kihívás/tapasztalatszerzés kedvéért csinált projekt, szóval nem függ semmi tőle.
-
mexel
veterán
Közben megnéztem a T540p-ben már 2 db SPI Flash kezeli ha minden igaz egy 4 és egy 8MB-os. Úgy tudom ezeket már nem lehet ilyen kerülő trükkökkel megcsinálni, max eprom flash-el.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Van nálam egy régebbi Lenovo ThinkPad T540p. Hibás volt és kapott egy alaplapot, ami viszont bios jelszavas.
ki lehet ezekből ütni valahogy a jelszót?
Áramtalanítás sokáig nem segített és egyéb gombnyomásos trükkök. Talán valam láb rövidzár valahogy? Eeprom írást nem szeretnék/tudok, kiforrasztani bios-t határeset. -
-
-
Van valakinek tapasztalata Core Ultra 5 235u CPU-s T14-gyel?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm T470s-be akkumulátort kell cserélni. Van valamilyen megbízható típus amit érdemes megvenni?
Köszönöm
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e / volt e valakinek dolga már Fibocom FM350-GL típusú, 5G modemmel. Úgy tudom X1-be került gyárilag.
Köszönöm a válaszokat.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, két lenovo T430s közül melyiket érdemes választani?
a különbségek:
A kamera és a TFT
------------------------------------------
A
720P IR&HD
NV140FHM-T00 (800:1)
--------------------------------------------
B
720P HD IR/RBG Hybrid (2 in 1, shutter zárral)
B140HAK01.0 (700:1 kontraszt, ez az egyetlen paraméterbeli különbség)
--------------------------------------------
ezek közül van valami gyakorlati különbség taopasztalatból?mindern más megegyezik, illetve cserélhető
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5310 13.3" FHD 2in1 Touchscreen laptop I5-10310U 16G/512G Win11 Pro, Üzletből, 27%ÁFÁs
- Lenovo LOQ - Garanciás / Ryzen 7 7435HS / RTX 4050 / 24GB DDR5 / 1TB SSD
- ThinkPad 15,6",core i3 6100u(4x2,3Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,240SSD,Jó akku,nagyon szép állapot
- Acer 15.6",FullHD,core i3 8145U(4x3,9Ghz)MX230 2/4GB DDR5VGA,8-20GB RAM,SSD,szép állapot,Win.11
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A kettő együtt nem.