- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad T14 Gen 2 notebook. Tegnap a következő probléma merült fel. A notebook oldalán a töltést jelző narancssárga fény folyamatosan világít, akkor is, ha nincs töltőre dugva a gép. Ha töltőn van, akkor viszont nem tölt (annak ellenére, hogy a Windows szerint megy a töltés).
A következő megoldást találtam: [link]
Az itt közölt megoldás működik. Viszont ez miféle hiba? BIOS? Vagy döglődik az akksi, esetleg az áramkör? 3 éves a gép.
Jobban utánanézve rengeteg (akár brand new) gépeken is jelen van ez a probléma.
-
RoboGuru
tag
válasz
zsolti75 #126747 üzenetére
Végre valaki, amúgy sejtettem, hogy ez így működik (üzletpolitikai okokból), de saját tapasztalatom ezzel a típussal még nincs – csak a W/T x10 és x20 sorozat billentyűzeteivel, amikből van még vagy 10 darabom címkézés nélkül és a felül lévő megy bele éppen amelyik gépbe kell.
-
RoboGuru
tag
válasz
azbest #126745 üzenetére
Mivel sem minőségbeli különbségről nincs szó, a hivatkozott anyag
(„The keyboard cover for Gen 2 is also constructed from polycarbonate, ABS / Talc15, and magnesium alloy, which is different from that of Gen 1...”)
a billentyűzetet körülvevő burkolatra vonatkozik, nem magára a billentyűzetre.
Emellett kompatibilitás szempontjából sincs egyértelmű hivatalos információ hogy jó lenne hozzá vagy sem, ezért írtam, hogy ha biztosra akar menni, azt a kódot válassza, ami garantáltan jó a gépéhez.
Írtam korábban hogy 100euró alatt nincs háttérvilágítással, amit küldtél az azért olcsóbb mert nincs backlight!
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru #126742 üzenetére
A gen2-es kód persze, hogy jó gen2-eshez és a gen2-es gépben olyat talál
Inkább az okozta a zavart, hogy gen1-esként hirdetettet találni olcsóbban.#126741 Parci gondolom a más műanyag használata miatt lehet a megkülönböztetés, mégha amúgy az elektronika egyezik is bennük.
Német ebay-en esetleg akad ~ 100 euro körül szállítással [link] [link]
Esetleg rizikósabban china [link] 54 dolcsi, nem tudni melyik fru. -
RoboGuru
tag
válasz
Parci #126741 üzenetére
A D93 a korábbi jelölés (Gen1-hez), a Gen2-höz már új, K05 kódot használnak – ez természetes generációváltáskor. Ettől függetlenül a két típus oda-vissza kompatibilis.
Amit küldtem, az mind jó a P16s Gen2-höz – a K05 a kulcs.
Ha 100%-ra akarsz menni, nézd meg a gépben lévőt – az is K05 lesz. -
azbest
félisten
válasz
Parci #126737 üzenetére
https://support.lenovo.com/us/en/parts-lookup
A gen1billek part numbere 5N21D93*** a gen2 5N21K05***Nem tudom esetleg csak modellfüggő felirat más valahol rajtuk vagy tényleg komolyabb különbség van köztük.
Lehet anyagában változott az újabb modelnél, a P15s genek közt
"The keyboard cover for Gen 2 is also constructed from polycarbonate, ABS / Talc15, and magnesium alloy, which is different from that of Gen 1." [link] -
ismét sziasztok!
lőttem egy p16s gen2 notit, nagy a szerelem, ámde billentyűzetet szeretnék cserélni:
- szürke gépház
- amerikai
- típus: 21K9-SITR13
van most.tudtok segíteni egy megfelelő magyar vagy uk angol billentyűzet fellelésében? túrom a netet ezerrel, 55e ft-ot nem szeretnék fizetni érte, és számomra nem egyértelmű, hogy a gen1-es billentyűzet belemegy-e, ellentmondásos infókat olvastam róla.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #126725 üzenetére
Rengeteget fóliáztam anno paneleket, mert muszáj volt.
A fény azért egy nagyon mókás dolog, nem úgy megy, hogy büntetlenül lefóliázom és onnantól minden frankó. Drasztikusan más lesz a képe egy laptopnak.
Reggie0: Igen azt még rakjuk hozzá, hogy nem árt ha van fényerő is. Mert anélkül valóban semmire sem jó. Én elvagyok délutáni teli hátteres sütő nappal is. De mondjuk 1000nit környékén már nem lesz akkora hulladék a kép, mint a bemutatott gépen.
-
Reggie0
félisten
válasz
RoboGuru #126730 üzenetére
Hat, az itt sem orulne
Amugy szerintem ezert is terjedt el az IDE-kben/editorokban a sotet temanal a nem teljesen fekete szin, hanem sotetszurkek, mert azoknak lehet fenyerot adni, hogy elnyomjak a tukrozodest. Telonal is az a szivas, hogy ha abszolut fekete valami a kepen, akkor hiaba tud barmekkora fenyerot is az oled, a nulla nulla marad. Amugy az olednek pedig a fekete tesz igazan jot fogyasztasi szempontbol.
-
RoboGuru
tag
válasz
Reggie0 #126724 üzenetére
Persze hogy van ha direktbe azt üldöződ
, amúgy nem ebből szögből nézed gondolom?
Az ablak 2 méterre van nálam, mondjuk a fekvése és a gép is úgy van hogy eleve nincs erős behatás. Plusz a meleg miatt most a sötétítő is el van húzva.
Még ha nálam szembetűnő is volna a tükröződés, de ahogy Tikakukac is mondta, minden más annyira brutális, hogy az nálam már majdnem kínzással érne fel, ha vissza kellene ülnöm egy sima panel elé. -
RoboGuru
tag
-
Tikakukac
titán
válasz
totron #126720 üzenetére
Azt takarja a brutális, hogy soha többet nem akarok más elé leülni. Az ugrás pedig, mintha eddig egy 5-ös dioptriás tejüveg szemüveggel néztem volna a kijelzőket, ami hirtelen pengeéles, kontrasztos, élénk, színeket egymástól valóban függetlenül megjelenítő kijelző elé ülnék.
Bent a cégnél van egymás mellett drága monitor és az enyém (nyilván ez meg pokoli volt árban szó szerint) és nevetséges a sima LCD emelett. -
Bogyi007
veterán
Az X260-as ThinkPadomat átadtam szüleimnek Win10-es rendszerrel ami teljesen feltöltött akkumulátorokkal 3 hétig nem volt bekapcsolva (74%-ra merült le az akku) és ez a hibaüzenet fogadott indítás után.
Vantage már lefuttatva ami nem talált friss drivert. Ellenben én kicsit lassabban érzem a gépet.
Hibakereső egy darabig dolgozott majd újraindítást kínált fel, de semmi sem változott utána.
Mit tudnék tenni megoldásként?
Aida 64 Extreme V.7.00.6700 az van feltelepítveva gépre, ott esetleg megoldható?
-
RoboGuru
tag
Az eddig megszokott kijelzők után az OLED képe elképesztő – már el sem tudnám képzelni, hogy visszatérjek a régihez. Bekapcsolva a tükröződés gyakorlatilag észrevehetetlen, bár hozzáteszem, nem éri közvetlen napfény. A touch pedig megkönnyíti a célzott területek nagyítását.
-
Reggie0
félisten
válasz
scarbantia #126711 üzenetére
Es meg az mbp antireflex retege is egy kalap kaki.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #126709 üzenetére
"ha jól tudom a rétegek között optikai gél/ragasztás nélkül, így még rosszabb."
Ragasztva van, és nem fényes.
A P50-51-52-53-P15 fedlapja tök egyforma, apró különbségek vannak csak. A fhd/uhd is csereszavatos, csak a touch más a rögzítés miatt, van 2 plusz csavarhely. -
scarbantia
aktív tag
válasz
zsolti75 #126708 üzenetére
Nem tudom, nekem a fényes panel még mindig nem jön be. Ráadásul ez egy külön réteg, ha jól tudom a rétegek között optikai gél/ragasztás nélkül, így még rosszabb.
Nemrég került a házba egy új céges MBP, nagyon csittifitti, de még antireflex bevonattal, meg nagy fényerővel se az igazi. Sokkal szerethetőbb mellette a P51 matt UHD panelje.
P15 fedlapja erősebb mint a P53-é? Többen panaszkodtak, hogy az UHD panellel túl vékony a fedlap, és sérülékeny a panel. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #126707 üzenetére
Semmi borzalmas nincs benne.
A touch csak felesleges, de legalább védi a papírvékony oldedet. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #126705 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az oled-et!
Annál jobb nem került Thinkpadba.
Csak jól meg kell nézni, nincs-e beégve! -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
P51-P53(-P15) vonalon keresek jó ár/érték arányú gépet, de nagyon le van halva a piac.
Valaki esetleg gondolkozik cserén a közeljövőben?
Közepes GPU, matt UHD kijelző előny. Szemezek egy hirdetett P15-el, de fényes touch OLED, amit nem igazán szeretnék. Esetleg van olyan aki matt UHD-t használ és ilyenre vágyik? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest