- Fujifilm X
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
TrollBalint #214895 üzenetére
Nem apropenz elemeket cserelni, meg tenyleg felesleges. Boldi irta, hogy ugyanugy fenyezni kell.
Szerintem a vevoi oldal nagy resze is elfogadja azt, ha a kavicsossag miatt ujra volt fujva a gepteto, foleg ha van elotte-utana foto. Viszont mivel ti is palyan hasznalnatok sokat, ezert ugy hagynam egyelore, mert lehet olyan a kialakitas, hogy gyujti a kavicsokat. Ha femig lejott a festes, akkor gyari javitofestekkel vagy koromlakkal ki kell pottyozni, hogy ne kezdjen rozsdasodni.
Lokharitot mar csak azert se cserelnem, mert a muanyagon nem lehet retegvastagsagot merni, tok mindegy ezt rakod-e vissza fenyezes es esetleges javitas utan vagy egy ujat.
Karpit: ahogy Qru is irta, legalabb mar nem fog fajni annyira, ha tortenik vele valami… -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #214892 üzenetére
Használt autó, tökéletest úgy sem találsz. Nekem nem lenne baj, legalább nem félteném annyira.
-
TrollBalint
addikt
válasz
tboldi #214896 üzenetére
Az egy dolog, hogy nem látom (bár jellemzően oda szoktunk bepakolni, azaz hetente legalább 2x), másrészt a mostani autónk az 9 éves, pontosan olyan (béna) borítású a kárpitja és semmi baja nincsen, pedig sem tálca nincsen benne, és szállítottunk azzal már sok mindent. Ajtót, ágyat, kerékpárt... Szeirntem már csak az élő állat hiányzik, kivéve ha a légy/darázs számít
Szóval egy relative új autónál én elvárom, hogy belül nézzen ki szépen.
A motorháztető meg bár fényezve volt, de pont olyan szinű volt, mint az autó többi része, de ha az újat is mindenképpen fényezni kell, akkor mondjuk tényleg nem éri meg -
kisza25
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz
TrollBalint #214895 üzenetére
Az új/másik motorháztetőt is ugyanúgy fényezni kell, nincs olyan, ami színben tökéletesen passzol egy használt autóhoz, semmivel nem lennél előrébb.
Amúgy engem a csomagtartó kárpitja zavarna a legkevésbé, egyrészt kevésszer látom, másrészt ha a rendeltetésének megfelelően használom, azaz valamit tartok, szállítok benne, előbb-utóbb úgy is lesz rajta ez-az, bármennyire is vigyázok rá.
-
TrollBalint
addikt
válasz
rbalint88 #214894 üzenetére
Azért cseréltetném, mert ha el akarom majd adni, akkor ez egy alku alap, (meg engem is zavar) És ha kicseréltetem, akkor jobban meg lehet kérni az árát, úgy gondolom; bár ezt úgy mondom, hogy nem tudom mennyibe fájhat egy ilyen csere.
Az autó valami flottás jármű volt, gondolom ezért nem annyira vigyáztak rá. -
rbalint88
addikt
válasz
Miert kellene cserelni? Mociteto es a hatso lokos is fenyezheto, semmi ok a cserere. Btw lehet hagynam egy darabig ugy, amig meg nem szokjatok az autot.
Belter: elso korben megprobalkoznek egy profi karpittisztitassal, ha az nem jon be, akkor lehet keresni bontott karpitelemet vagy megfestetni karpitossal a sajatjat
Ha muszakilag rendben van az auto es az ara kompenzal ezekert az esztetikai hibakert, akkor nem vetnem el. Meg hat nyilvan az olcsobol is meg lehet probalni alkudni meg
Sajnos ezek olyan hibak, hogy par pillanatnyi figyelemkimaradassal megvannak a bajok, meg lehet olyan helyen jart vele, hogy sok kavicsot kapott az elejere. Lehet erdemes a motorhazteto ujrafenyeztetese utan egy kavicsvedo foliat is rakatni ra. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ha jó a fényező akkor nem lesz színeltérés. Nekünk a géptetőt kellett fújni és azt is megugrották hibátlanul. Pedig szürke színt nehéz jól eltalálni.
-
TrollBalint
addikt
Ha a csomagtartó nem lenne úgy összebarmolva, akkor még el is gondolkodnék rajta. Egy hátsólökhárító meg egy motorháztető csere és nagyjából rendben is lennénk
Mondjuk ha javítva is volt, számomra azért érdekes, hogy nem látszódott a színeltérés, azt szépen megcsinálták.
Nem baj, kutatunk tovább -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #214890 üzenetére
Most már tudjuk miért adják olcsón.
Ez a steppelt ülés oké, de az alapülés (a miénkben az volt) az botrány kényelmetlen.
-
TrollBalint
addikt
válasz
f4lcon #214835 üzenetére
Megnéztük a hétvégén. Nem mondom, hogy megérte, mert 250 km-t utaztunk kb. 10 percért
Cserébe néztünk kicsit várost, meg ettünk egy jót
Az autó maga nagyon tetszik, és a kereskedésbe a srác is teljesen jó fej volt. Hozott ki rétegvastagságmérőt és körbemérte az autót.
- jobb és bal hátsó sárvédőív javítva volt, de csak a hátsó ajtóhoz közelebbi részen. Viszont a matrica még rajta volt az ajtónál, gondolom akkor nem nagy javítás lehetett, de mindenesetre javítva volt.
- motorháztató is festve volt, ennek ellenére még volt rajta néhány kőfelverődés, de elég szépen, mind méretbe, mind mélységben. Teljesen leszedte a festéket
- hátsó lökhárító tele karcokkal, szintén olyan mélyek, hogy alatta a fekete kaszni látszódott, plusz a bal hátsó prizma repedt
- valami nagy dolgot szállítottak benne, ami néhány mm-re szélesebb volt, mint az autó, ezért úgy tuszkolták be, ennek köszönhetően a hátsó ülésnél és a csomagtérajtónál is végighúzva szép fehér (valami kréta szerű anyaggal) a kárpit, olyan erősen, hogy azt nem lehet eltüntetni...Ráadásul több csíkban, 1 csík kb. gipszkarton széles, és volt belőle 4-5
Szóval az autó marad, ellenben nagyon kényelmes, otthonsoan tudom magam érezni benne
-
válasz
molnarpeter #214881 üzenetére
Köszi! Igen, az a másik alternatíva. Na majd utána kérdezek még ennek a típusnak is. A Citroen annyiból bizalom gerjesztőbb, hogy abból sokkal több van. De ettől még persze lehet jó a Renault is.
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter #214886 üzenetére
Mióta autókat nézegetek és sokat le is kérdezek a JSZP-n, sokszor megdöbbenek a járművek súlyain.
Egy 2016-os Mondeo 1.5-ös dízel motorral 1440 kg, míg egy 2013-as Fiat 500L 1.6 dízel... 1375 kg. És a két autó messze nem egy kategória.
És ebben az esetben nem is a Mondeo a meglepő.
A 2002-es Citroen C5-öm 1.8-as benzin motorral volt 1365 kg...a 2009-es C5 Exclusive full extrásan 1733 kg.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Pingvin1985 #214885 üzenetére
Ötlet szintjén - évente 2-3x autó bérlés? Vidéken nem nagyon opció, csak eszembe jutott, éves szinten a napi ingázás miatt lenne egész jelentős különbség...
Toyota Verso, mint külön 3 hátsó üléses típus? C-Max (1.6 szívóval), Grand Scenic?
Előzőekben emlegetett Sharannak a párja a Galaxy lenne, egy ideig ugyanazt is árulta a Ford átemblémázva. -
molnarpeter
nagyúr
-
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Még mindig a korábban már leírt problémával küzdök.
Előzmény1. Előzmény2.
A második generációs Citroen C4 Picasso tetszik, de a szívó benzines motorja a BMW-PSA fejlesztésű Prince motor, ami nem örvend jó hírnévnek. Az újabbakban meg 1.2 PureTech turbó benzin motor van, azok nem tudom, hogy milyenek lehetnek. A dízeleknél pedig valami adblue kristályosodás, eltömődés hibáról olvastam, ami tartály cserével orvosolható.
Szóval sajnos még nincs meg a számunkra ideális márka/típus.
Szívesen fogadok ötleteket, javaslatokat.
Előre is köszi! -
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter #214883 üzenetére
Vw golf 1 gti mennyi volt? 111ló, ha jól emlékszem
Nem a 120 ló kevés, az autók túl nagyok -
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica #214879 üzenetére
Amúgy tényleg, régen egy Passat 1.9 TD 75, vagy TDI 90 esetleg 110 lóerővel full átlagos volt, most meg 120 a gyenge
Autópályára elég lassan az alap motor is.
-
hdanesz
őstag
válasz
szőröscica #214879 üzenetére
Köszi! Holnap a próbaúton kiderül.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Runner_fxr #214880 üzenetére
Espace esetleg? (Renault topikban tudják majd jobban, de ott emlékeim szerint a 2.0 dCi jól sikerült motor.)
-
Sziasztok!
Egyterű használt autót szeretnék venni, automata váltósat. A keret szűkös, kb 2M.
Én ebben az árkategóriában a Citroen C4 Grand Picasso-t néztem. 2,0 diesel, 136LE, esetleg 1,6 diesel 109LE.
Ebben kéne nekem segítség, egyrészt a Citroen mennyire jó választás, másrészt milyen értelmes alternatíva lenne még?
Köszönöm! -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata Ford Mondeo 1.5 TDCI (1499cm3, 120LE) motorral szerelt változatával? 2016-os évjáratú autóról lenne szó.
Mennyire megbízható motor ez? Illetve hogy mozgatja a kocsit?
Kinéztem egy ilyen autót, kíváncsi vagyok milyen lehet.
Köszönettel,
Dani -
426os
őstag
válasz
Thom! #214863 üzenetére
Eu5 T-jet 120 Le Bravo: [link]
Használat: napi munkábajárás 2x7km országúton és pár falun keresztül (kis forgalom)
Pályán: tempomat óra szerint 140-150, domborzattól függetlenül.
8 feletti fogyasztáshoz nekem nagyon sok városozás, vagy nagyon megpakolva gyorsan menés kell, egyébként el van alatta, pedig nincs tojás a lábam alatt (de elég előretekintően közlekedem, igyekszem keveset fékezni) -
rbalint88
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #214873 üzenetére
Aposnak is ilyen van a helyi csapasmero Saxojan, tenyleg nem akar megoregedni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #214873 üzenetére
A 17-es is oreg, nem hogy a 13-as... de probaljatok ra ha nem csuszik egy szezont meg siman hagynam helyi jaratban.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #214871 üzenetére
Dot-szamot kered meg. 2 jegy a gyartasi het a masik ketto az ev.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #214869 üzenetére
Az a gumi mar benne van a korban...
-
Közben ránéztem a kerekekre, a nyári dot2017-es Lauffen G Fit EQ, Mangels lemezfelnin, nyilván egy tisztitás ráfér
A téli ami most rajta van, meg General Altimax Winter Plus, mindnek a jobb oldalán a dotszám, de irrális ami rá vn írva 3813, teljesen ujszerű, puha.profilmélység mindkettőnek még bőven 5+, nem méregettem még, a téli inkább gyári 8 körül.
-
válasz
Thom! #214867 üzenetére
Szerintem is a spritmonitor jó kiindulási alap lehet. - a hisztogramot nézve 7.4.
(a link épp Grande Punto)Giulietta esetén ez a fogyasztási átlag fél literrel több. (bár a fogyasztások szórása kisebb)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #214862 üzenetére
Az mar Opel licens alapjan keszult ha jol emlelszem.
Gyertyat cserelj, benzines autok haklisak ra.
-
Thom!
veterán
Akinek 1.4 T-jet tudna valós fogyasztási adatok mondani?
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #214858 üzenetére
Ha nagyon régi Opel technika, akkor lehet, hogy csak kivillogtatással tudod kinyerni az esetleges hibakódot. (Persze vannak hozzá rendes kiolvasók a szervizekben)
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #214858 üzenetére
Ugy ertettem, hogy nem 10+ evre terveztek vele. 3 muszaki az 6+ ev meg.
Gyertyara is azert nezzetek ra.
-
Azért ezt hogy nem hosszútávra tervezünk vele, így nem mondanám, ezt most nem én vettem, úgymonda "aprópénzből". A nevelt lányom szétment a csávójával mert az mindenképp külföldre akar menni és egyre erőszakosabban nyomta, ő meg nem, úgyhogy hazaköltözött a két kicsivel. Most elég rottyon van anyagilag, a két gyerek miatt nem tud a szakmájában dolgozni, itt a faluban kb fele pénzért melózik. Ez kb az összes pénze volt, nyilván tudtam volna segiteni, de nem láttam indokoltnak, majd ha kritikusabb lesz.
Addig kelleni fog ez a kocsi, amíg nem változnak meg a körülményei. Amihez kéne mondjuk hogy nagyobbak és kicsit önállóbbak legyenek a gyerekek (2 és 4), mondjuk iskolásak, és vissza tudjon menni a szakmájába több pénzért, meg egy normális pali akivel ketten már könnyen kifizetnek egy albit vagy törlesztőt. Na ez 2 gyerekkel nem lesz könnyű főleg az ő stílusával. Igen, nagyon ráb*sztunkObd-t megoróbáltam, az ELM327-em nem viszi.
Alapszerviz sem fontos, 2 éves a vezérlés és fél éves az olaj, azóta meg minimális kilométer van benne. Fékekre rá kéne nézni, valami akciós párezer forintos átvizsgálást kéne nézni, meg a nyári gumit (2017-est adtak vele) felrakni, mert nem négyévszakos hanem téli van rajta. De inkább ki is centiroztatnám meg a küszöb miatt inkább a gumishoz vinném, be ne nyomjam. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #214855 üzenetére
Rozsda nem para, ugy sem hosszutavra tarveztek vele. Par muszakin meg atmegy igy is. Egy alapszerviz kell neki, meg ranezni obd-n, mi a hibakod.
Klimat barmelyik klimas megnezi.
-
Találtunk végül rozsdát a jobb küszöb végén, nem tom tegnap hogy nem láttam, illetve mondták hogy miota megvan néha elöjön a check engine meg elmulik de nem tapasztalanak hibajelenséget, olvastam is erről neten, hogy lambda szonda vagy koszos egr tipushiba, egyik se egy szörnyű dolog.
Ugyhogy ezek ellenére és a kifejezetten kellemes próbakör miatt elhoztuk.
Ugyebár egy visszaadandó Yarist cserél, na abban remeg a motor ha bemelegszik és 90nél már halálfélelem a stabilitás hiánya miatt.
Ez gyönyörűen siklik 120nál, jó hangja van, jól megy, jól kidolgozza az úthibákat.
Az említett klima egy minimális hideget mintha fujna, nem tom kivel kéne megnézetni. -
diegho
nagyúr
Megnéztem a Göbi Captur tesztjét, jónak tűnik, csak nem EDC-vel.
-
rbalint88
addikt
válasz
szőröscica #214846 üzenetére
Hat amikor egyszer felvettem focvis-t egy olyan motorral szerelt limos Merci CLA-val, azt kerdezte, hogy ez dizel?
A valto abban se jo, meg az edc valtokrol alapbol sehonnan nem hallani hozsannazast, hogy milyen szepen-okosan valtananak. Mondjuk a szethullasrol se nagyon olvasni, vajon ezek olajos duplakuplungosok? Mert akkor lehet is benne fantazia…
Baratainknak volt Arkana fel-egy evig, haaat, egy felfujt Clio, rendes autonyi penzert. En is inkabb a Captur-t valasztanam helyette, mert az nem akar tobbnek tunni annal, ami.
diegho: a mostani Kia/Hyundait nem feltetlenul tennem elobbre a mostani Renaultnal. Taigo szerintem borzaszto, tavaly amikor kijott neztuk, nekem nagyon nem all ossze, latszik rajta, hogy Del-Amerikanak keszult, valahogy olyan low budget a dizajn
ellenben a T-Cross nekem volt hasonlo kellemes meglepetes helykinalatban, mint neked a Captur, csak ennek sajnos eleg kopogos a beltere. Kamiq se rossz, egy ismeros azt valasztott most cegesnek, merthogy szerinte tobb hely volt benne, mint a Karoqban.
Pugban a 3 henger hangja engem zavart kicsit, amugy eleg jo volt a 3008 (limos), az e208 viszont orias csalodas, meg belterben a platformtars Corsa is, pedig egy GS-linet neztunk meg, ami a teteje. 2008-ra kivancsi lennek, de az nincs limonal
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest