- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Midway464
friss újonc
válasz
Midway464 #94869 üzenetére
Közben elolvastam az összefoglalót.
Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
D&B, Rock, amúgy általában a puhább hangzást kedvelem.
- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
A gyirsaság miatt a magyarországi beszerzést preferálnám.
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)?
Kiegyenlítettség, puha hangzás.
- Milyen árban gondolkozunk?
Az ideális 30-ezer körül lenne. Persze ha lehetetlent kívánnék akkor mehetünk feljebb, jelenleg nagyon max 50-körül szánnék most rá.
- Milyen kialakítást keresünk?
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető), esetleg Earbud
(fülkagylóba ültethető) fülhallgatót.
Mindegy
b, Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút.
Mindegy
c, Normális kialakítás, vagy nyak mögött elvezethető kábel.
Mindegy
d, Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? A mikrofon nélküli fülhallgatók minden eszközzel jól szoktak működni, de mikrofonos/távirányítós esetén figyelni kell a választásnál a bekötés polaritására, illetve a készülékek kompatibilitására. Egyes lejátszók, telefonok nem szeretik a fordított/normál polaritásúakat.
Mindegy
- Ha pontos elképzeléseink vannak, akkor jöhetnek az egyéb kívánságok, mint például kinézet, azon belül is a szín, anyaghasználat, vagy speciális célokra való kialakítás, mint például a sportolás közbeni használat
Izolált környezetben történő zenehallgatás, kis BKV, nincs sportolás. -
Midway464
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fülhallgató választásban. Nemrég halt meg egy Sennheiser Momentum TW3-as fülesem és most az utódját keresem. Jelenleg egy Apple Earbuds amivel pótlom, de egy kicsit tovább szeretnék lépni hangzásban. Jelenleg egy Fiio FH11 iIEM a kiszemelt, a topic gyors átfutása után. Egyelőre mobillal használnám, FLAC fájlok, Samsung USB-C-Jack átalakítóval. Szóval tudnátok ajánlani a fent említett fülesen kívül valamit hasonló ársávbnan? Előre is köszönöm a válaszokat. -
pulutodurumo
őstag
válasz
adamssss #94865 üzenetére
Elmesélem nálam mi a helyzet, aztán remélem segít.
Az elmúlt közel tíz évben egy Takstar HI 2050 volt az a fejhallgató, amivel leginkább játszottam. Nyitott, V hangzás, magasban kicsit erős. Plüss / textil párnával. Ez a kombó jó térérzékelést ad, a neszeket is könnyen hallani. És melegben is elviselhető.
Nem egy nehezen hajtható cucc. Viszont amiatt hogy nyitott, semmit nem szigetel. Minden ki- és behallatszik.Az IEM nekem sosem volt igazán a kedvencem játékhoz, kevés kivétellel. Ez nyilván ízlés, és játék függő is. Viszont filmre tök oké.
Cserébe sokkal kompromisszum mentesebb. Jól szigetel, nem izzadsz bele. -
lapalapa
senior tag
.
-
válasz
pulutodurumo #94864 üzenetére
Akkor gondolom ha megis fejhallgato akkor minel kisebb ohm-osat kellene keresnem?
-
FőDudu
veterán
válasz
pulutodurumo #94859 üzenetére
Nalam ablak alatt medence, abban gyakran 5-6 gyerek. Melle a laptop se halk ha hajtom - hiaba Razer - igy kell a ANC. Azzal les siri csond. Tenyleg durva, hogy latom a vizitozo gyerekeket az ablakon at es semmi hang nem jon be.
-
stellaz
veterán
válasz
btraven #94860 üzenetére
Az olcsóbb IEM-eknek szerintem rikán van jó mélyük. Mármint sok mélyük az lehet, de az mosott, lassan lecsengő, fárasztó. Én eddig csak drágább IEM-ek esetében hallottam tényleges jó, pontos és feszes mélyeket. Az earbudok mélyei szerintem ilyen szempontból számomra kellemesebbek általában még a nagyon olcsó darabok esetén is.
-
btraven
őstag
Kár hogy IEM-et nem tudok használni. Mégis milyen az igazi mély? Mert most a Fransun Yuandao Pro-nak is brutálisan mélye van. Például ezzel a lemezzel [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
pulutodurumo #94857 üzenetére
Nyitott?
ANC-s a minimum. Maskepp nem lehet elmerulni a jatek elmenyben. Legalabbis engem a zajok ki tudnanak zokkenteni - igy jol jon az ANC. Total csond, csak a jatek hangjai.
-
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #94854 üzenetére
Én azt mondom, hogy olcsón (flathead) earbud-ot kell venni, persze csak ha nem kell az izoláció.
-
-
Sziasztok!
Soundmagic E11 vs E80-bol melyik az ajanlott? Mi a fo kulonbseg?
filmezni meg ps5 melle lenne. Zene nem lesz.koszi
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #94846 üzenetére
Azért jártam vele tengertől hegyig sokfelé, de többnyire a tok nélkül bevágtam a zsebembe, mert ez nem az a méret, amit kényelmesen nadrágzsebben eltűr az ember.
Kicsi bizonytalan vagyok, van-e értelme még megtartani. Jobb G7-tel, mint az AZ100, nem kérdés, de a komfortot az egyenletbe téve, meg azt a tényt, hogy a Technics megüti az elég jó szintet, már rezeg a léc.
-
stellaz
veterán
válasz
RetepNyaraB #94835 üzenetére
Fórumtárs nemrég mutatta ennek a 4 ezer forintos verzióját. A tokja elég gagyi volt, de a füles kifejezetten tetszett, hangra is korrekt volt. Rendelek is majd egyet ebből, vagy a Bose koppintásból hasonló áron.
-
btraven
őstag
Műtét, csak erős idegzetűeknek [link]
-
vicze
félisten
válasz
PR0JECTNR56 #94840 üzenetére
Hm, nem viszik a sima Go-t 400ért...
Ezt se fogják 250ért. 1:1-ben a Go csak jóval olcsóbb tokban és műanyag borítással, a többi ugyan az kéne legyen. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #94835 üzenetére
Bonyolultabb azért, mert a cső az előfok, az ízét adja, a fogyasztásban és hőben kellően visszafogva a dolgokat, a mögötte lévő tranzisztoros végfok kompromisszumával. Egyfelől korlát ez, másfelől lehetőség, jó arányban implementálva senki sem panaszkodik. Az N8mk2-ben imádom (ott Class A van mögötte, és ROHM előtte, portable mennyország), és az N3 Ultrában is max az szidta, akinek soha nem is volt füle, és csak a kínai szárazra implementált ESS álrészletezését hallja jónak.
-
PR0JECTNR56
addikt
Múltkor pont volt erről is szó, úgy fest az ifi is elérkezettnek látta az időt egy új wireless modul bevezetésére, kíváncsi leszek rá mit sikerült belőle kihozni:
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #94837 üzenetére
Ja, pl.a Hifigo-n ha 450$ lesz, akkor annyiért tudod megvenni, ők rendezik a vámot, legalábbis eddig így volt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
laleeee #94834 üzenetére
Gondolj egy szobai cső hangerejére a félvezetőssel szemben - ha az analógia stimmel, nem lesz kevés az a 300mW..
más: behúztam megjelenési ákcijóban 42 dolcsiért egy Baseus MC1-et, miután Nova megmutatta az aranyrögökért vesztegetett Bose verziót. Hát, ez azért nem a Bose
Viszont meglepő a nyitott earbud érzés egy TWS-szerű testben, illetve a súlytalanság+abszolút fix stabilitás. Semmilyen headbangtől nem mozdult meg a fülemen. A saját appjával meglepően használható hangot nyom ki magából; a szokásos olcsókínai, fémes, felső közép magas kiemeléstől eltekintve. De lehet, az bejáratással eltűnne. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94831 üzenetére
Egyszerű, ez nem a Cayin hivatalos weboldala, hanem a germán importőré. Az meg vámáfával súlyosbítja az árakat, mert az a szabály. Nézd meg az RU7 árát ott (140k), hifigo-n (105k), az 5% importvám, 27% áfa, 1% plusz haszonkulcs.
400-ról max álmodozás volt a fórumban, de mindegy is. Részemről ez nagyon csúnyán telitalálat a magsafe + BT + mindenfélebemenet + cső szettel. Elméletileg.
Mióta eladtam a Spartant, az űr megmaradt a helyén. Kell a csőhang, imádom, de nem kell a konnektorhoz, meg bámihez feltétlen kötöttség, csöves BT cucc eddig nem volt belőle.Egyébként korrigálom magam, az újabb G7 (felső) konkrétan nagyobb, mint az előd (alsó). Éppen azért rendesebben tölti ki a fülem, vastagabb a vetőcső, hamarabb szélesedik a ház, stabilabb, és pont ezért. Hát na:
-
Neptunfű
tag
Sziasztok!
Adott egy új Tea Pro amit jelenleg egy Samsung A52S telefonon használok 3.5-kimeneten.
Azt tapasztaltam, hogy ha a legmagasabb hangerőre állítom a telefont a jobb oldali füles elkezd torzítani, pattogó sercegő hangokat kiadni. Lejjebb véve a hangerőt egy fokozattal (oldalsó gomb 15 fokozatban állítható 0-100) ez a jelenség szignifikánsan csökken de esetenként még észreveszem. Kettő fokozattal lejjebb már nem hallom ezt a problémát.Ami zavar, hogy csak a jobb oldalon hallom, mind Spotify-on (előfizetés nélküli) mind UAPP-on játszott veszteségmentes tartalom esetén is.
Mono lejátszás és kábel (L R) csere esetén is csak a jobb oldalsó egység 'zörög'.
Nem sok minden más eszközön tudtam kipróbálni egy régi Meizu telefonon nem tapasztalom, valamint a Thinkapd X230 Win10 max hangerő mellett sem.
A probléma a füles lehet, vagy a Samsungban lévő DAC/AMP miatt torzít, előfordulhat, hogy érzékenyebb lenne az egyik oldal? (létezik ilyen?
)
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94828 üzenetére
Ez nem rossz hír, ez nettó 540$ + EU vám + hazai áfa. Egyfelől ki kell várni az első hullámot, bétateszteljen akinek nem drága a visszapostázás, ha nincs bajuk, valamelyik bejáratott kereskedő felől kell megvenni. Most hétvégén High End Munich, onnan lehet gyűjteni róla a véleményeket addig.
-
Tulku
veterán
válasz
laleeee #94823 üzenetére
Szerintem ne próbáld meg, ha nem csináltál még ilyet....ezt őszintén tanácsolom...
1. elvágod a csatinál
2. kicsipogod, megjelölöd a végeket
3. szétszeded a csatit, leforrasztod a szaldót, megtisztítod, új 60-40 forrón
4. A megfelelő helyre beforrasztod
5. Leszigeteled
6. Csatit összeállítod
Tanács: a csati vezeték felőli felét forrasztás előtt húzd rá a vezetékre -
Don't Panic
senior tag
[link] XENNS Mangird Top Pro
Ha ez így folytatódik nehéz döntés lesz mi kerül majd a fa alá -
Interceptor
addikt
Hello,
Az olcsóbb szegmensből keresek type-c(usb-c) csatlakozós fülhallgatót. Otthon túl sokat nem fogom használni, inkább utazás közben az is ritkábban fordul elő.
- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
Mostanában inkább progressive trance, néha psytrance, goatrance, viszont totál más műfajokat is hallgatok néha.- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
Magyarország.- Milyen árban gondolkozunk?
Jó lenne 10k alatt maradni.- Milyen kialakítást keresünk?
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető), esetleg Earbud (fülkagylóba ültethető) fülhallgatót.
Legyen in-ear.b, Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút.
Hagyományos.c, Normális kialakítás, vagy nyak mögött elvezethető kábel.
Normálisd, Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? A mikrofon nélküli fülhallgatók minden eszközzel jól szoktak működni, de mikrofonos/távirányítós esetén figyelni kell a választásnál a bekötés polaritására, illetve a készülékek kompatibilitására. Egyes lejátszók, telefonok nem szeretik a fordított/normál polaritásúakat.
Nincs.- Ha pontos elképzeléseink vannak, akkor jöhetnek az egyéb kívánságok, mint például kinézet, azon belül is a szín, anyaghasználat, vagy speciális célokra való kialakítás, mint például a sportolás közbeni használat.
Fekete, maradjon a szilikon illeszték és semmi speciális felhasználás nem lesz.Köszi!
-
BDave
őstag
Aki iPhone-nal használ vezetékes fülest, az pontosan melyik átalakítót használja?
-
stellaz
veterán
válasz
laleeee #94809 üzenetére
szerintem a Lidlis készletemben van ilyen kicsike is és jó minőségű is, érdemes megnézni
de szerintem még valamelyik bitkészletembe is volt ilyen picikéből több méret is
ha jól látom a képet kinagyítva, ebben is 1,5-ös a legkisebb [link], lehet, hogy a tiéd is ekkora
De itt is van egy rakás féle, akár 1 mm-es is [link], szóval egy szerszám boltban is biztosan kapsz.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Keresek az olcsóbb szegmensből usb-c csatlakozós fülhallgatót, jó lenne ha valamivel szélesebb dinamika tartományban tudna szólni. kb ennyit értek hozzá, lehet itt is rossz úton járok
Az olcsóbb szegmensben is kihallottam eddig a különbséget, kerülném a nagyon műanyag hangzást, gondolok itt a pár ezer forintos megoldásokra. 10k alatt meg lehet még manapság oldani? Köszi a választ.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94804 üzenetére
Nem dísz az, a kábelt fogja meg picit stabilabbra. Kitekered (nem elveszteni!), utána megfogod fogóval a jack-et (valami gumis alátéttel, hogy ne sérüljön), nem roppantod össze, de lecsavarozod a fekete hengert róla. Ha sikerül a ragasztót engedésre bírni, kész is vagy. Jó esetben nincs kiöntve ragasztóval a belseje.
-
laleeee
őstag
Kontakthibás ez a kábelem
le lehet róla venni ezt a jacket valahogy és újra forrasztani ?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest