- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
#95032bostone
Erre így biztos nem fogsz kapni választ
Mi a kérdés lényege? Csak szeretnél tapasztalatokat olvasni?Első körbe gondold át, hogy milyen hangkép érdekel, milyen zenei stílushoz.
Ez alapján utána tudsz olvasni, hogy melyik jöhetne szóba.A lejátszó se mindegy ... van, lesz ... ?
és az ár se mindegy gondolom
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a véleményekre ezekről az IEM-ekről:
* 7Hz Timeless II
* Sivga Nightingale
* Letshuoer S12
* 7Hz Timeless
* 7Hz Timeless AE
* ArttiT10
* ArttiT10 Pro
* Letshuoer S08
* Astell & Kern Luna
* Kiwi Ears Aether
* Kiwi Ears Melody
* Kiwi Ears Septet (h)
* AFUL Performer 5+2 (h)
* AFUL Performer 7 (h)
* Simgot ET142 (h)
* Simgot HBB EW300 (h)Tapasztalat vagy gondolat is jól jöhet, hogy melyik ajánlott vagy kerülendő.
-
Hestia
tag
válasz
fehér_ember #95030 üzenetére
Hagytam, és igazad van.
Beyer jó, a hibrid használat bevált. Bal oldalon a szivacs, jobb fülben szilikon a stabil. És a gyári kábellel (most, hogy a 3,5-ön is van erő) részletező, mégis zenei a hangja. A DT70 passzív zajszűrése valóban jelentős annak ellenére, hogy a behelyezése egyszerű. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #95029 üzenetére
És amúgy a Sennheiser is elmehet a búsba
-
fehér_ember
addikt
válasz
Hestia #95025 üzenetére
Nekem onnan hamisat küldtek. Vásárolj személyesen akár újról akár használtról legyen szó. Vagy minimum kérj meg valakit hogy videózzon mikor jön a futár és átveszed és kibontod. De legjobb ha inkább hagyod a fenébe őket. Én már megtanultam. Ezekután inkább veszek itthon drágábban.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Hestia #95025 üzenetére
Ó, a Sony DAP megzavart. Meg a drót teljesen FiiO kinézetű MMCX csatlakozója.
Az IE900-at én is nézegettem, aztán szép lassan elengedtem, nincs hiányérzetem a mostani cuccaimmal.SpinFit Omni tipet használok a Xelento 2-vel, az elég puha anyag ahhoz, hogy ne engedjen túl nagy nyomást felépülni, a Beyer tipekkel volt driver flex bőven.
-
Hestia
tag
válasz
-NoVa- #95024 üzenetére
Kép még a kicsomagoláskor készült, japán az a drót (csak 4 eres), és kínai az M21 lejátszó.
Most a DT-hez ,adott szilikon véget tettem fel és ... fülbehelyezéskor "kattog", de úgy rendesen. Mégis van d.flex.
Viszont árához képest ez a szett elég jó.
A Fiio-ra várni kellett, ezért inkább rendeltem egy IE900-at. A rendelést befogadta a Monkey Audio (Ro.), aztán semmi. Rákérdeztem, akkor írták, hogy Mo-ra mégsem szállítanak.
Már nem bánom, jó ez is. -
-NoVa-
veterán
válasz
Hestia #95023 üzenetére
Mármint kínai drót, Japán player. Ha esetleg kínában összerakott, de Német minőségi alapanyagból igényesen tákolt drót is jöhet, az OEAudio 2DualCDC szerintem picit finomabbá, simábbá teszi a Xelento-t. Az első generációsnál jobb, mint a gyári, a 2. generációs a sajátjával teljes egész, azon hagyom a gyárit.
Vékony, könnyű, súlytalan, rövid csatlakozós, így nem kényelmetlen úgy sem, hogy nem L forma egyik végén sem. Nincs earhook, ahogy a Beyer sajátján sem, kb ugyanaz a filozófia, csak picit olcsóbban.
-
Hestia
tag
Kínai player - Japán cable - Német in-ear: Eddig jó!
-
zoltanz
nagyúr
1, 5 éve gyűröm keményen utcán, Budapest tömegközlekedéden járok dolgozni (tokban tartom) egy Zero Audio - Carbo Tenor fülest.
Fingilingi vékomy vezetéke van, nincs megerősítve szinte a csonkoknál.
Hibátlan mindkét oldal, olvasom forumokon, hogy előfordul szálszakadás, kontakt hiba.
Megérte. -
Hestia
tag
válasz
-NoVa- #95020 üzenetére
Nincs meg az a "lúdbörös" érzet, amire emlékszem.
De hát tudjuk, régen minden jobb volt.
Ami nagyon tetszik, hogy stabilan ül a fülemben. Már ameddig elviselem a hallójárat viszketéséig.
A gyári foam tips waxguard-os, vagyis dupla biztonság ezzel, és mégis jó a hang. Nem úgy, mint az XBA-N3 esetén, amit ez nagyon tompítana.
A kábele filigránabb, mint ami a kép szerint látszik és nem zajos, de nem annyira vékony, mint a Xelentóé.
Visszatettem a 4.4-re egy próba után, mert a ZX507 3.5-ös kimenete gyenge. Elvileg. De nagy különbséget nem hallottam.
És ezzel újra lejtőre kerültem: rendeltem ma reggel egy Fiio M21-et.
Az énekhang szerintem nem szorul háttérbe, mint írják. Csak nem akad el a lélegzetem Patricia Barbertől, mint mikor ...
Gondolom még járatni kell, de azért szórakoztató a hangja, és nem fárasztó. Mintha lettek volna újabb hangok bizonyos (régóta ismert) zenékben, de egy másik lemez már nem volt olyan érdekes. Hmm. -
Hestia
tag
DT 70 IE:
Dincs driver flex, talán mert nem olyan érzékeny, mint a Xelento?
Részletező, van dinamikája és tere.
4.4-es 8 eres fonott kábellel stabilan a fülemben marad és eddig kényelmes.
Újdonság, még tetszik.
-
-
s4tch
veterán
válasz
xkrissx #95016 üzenetére
Van ilyen raklapnyi. Pl. a VE Abigail Pro van itthon is, tök jó. Alin is árulja a gyártó.
-
xkrissx
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Galaxy S25 mobilt, amin természetesen már nincs jack csatlakozó, de van itthon pár vezetékes fülesem amit szívesen használnék továbbra is.
Milyen átalakítót/DAC-ot ajánlanátok hozzá ami lehetőség szerint itthon is beszerezhető és nem csillagászati árba kerül? A keret ameddig elmennék kb. maximum 15 ezer forint.
Köszi a segítséget előre is! -
Don't Panic
senior tag
-
Atomizer
tag
válasz
Don't Panic #95012 üzenetére
Köszönöm a kérdést! Az Aful Explorer a konkrét típus. Úgy kezdődött, hogy van nálam egy Aful MagicOne, és az énekhang és hangszeres zenével valami csoda, de a mélyeit picit meg kell tolni EQ-val, hogy telt hangzása legyen. Erre spekuláltam úgy, hogy az Explorer pont ezt fogja tenni, ugyanazzal a középpel. Megvan a feszes telt mély, sosem bántó magas, de nincs ott az a valami a közepén, amit a MagicOne tud. Ettől függetlenül nagyon jó hangú az Explorer, úgy voltam vele, hogy amelyik kevésbé tetszik, azt eladom, erre most mindkettőt tartom. Viszont egy Hidizs MP145 és egy Tanchjim Oxygen mellett nincs rá igazán magyarázatom....
-
PR0JECTNR56
addikt
Néhány nagyon egzotikus ázsiai online market oldalon még van, de onnan rendelve teljesen értelmét vesztené az olcsósága.
Gyakorlatilag hozzáférhetetlen, minimum 5 éves termék.
AI találatokat felesleges nézni, ha ennyiért keresel IEM-et, mivel az adatbázisa a legtöbbnek több éves lemaradásban van a valósághoz képest és IEM fronton nagyon dinamikusan változnak a dolgok, folyamatosan emelkednek fel és tűnnek el fülhallgatók.
-
-NoVa-
veterán
A KZ-nál mindig megvan a minőségi lottó, belül nem biztos, hogy ugyanazt kapod, mint egy ugyanazon a néven futó két héttel ezelőtti gyártású példány. Ezért is olcsó. Meg azért, mert max némi tonalitáson túl ne legyen sok elvárásod, azon túl egy alaposan bejáratott nagyüzemi méretre járatott manufaktúra.
FiiO F9-et / pro-t nem tudom, honnan túrta ki az AI, az már muzeális cucc. Nem rossz, pici, nagyon világos, semennyire nem basszusbomba, és nagyon elment mellette az idő már.
-
detroitrw
addikt
Igen a fix kábelnél arra gondoltam, hogy nem cserélhető. (szvsz kerülendő)
A KZ-hoz hasonló kategóriákat sosem használtam, így ahogy írtam is személyes tapasztalatom nincs, de amennyiért lehet ezeket venni egy próbát megér (pl. amit említettél <$6).
Azért érdemes utána olvasni, hogy mennyi lehet a kihordási ideje (mennyire "tartós") -
Breki
veterán
válasz
detroitrw #95005 üzenetére
nem nagyon használtam hónapig, de igen egyik napról a másikra teljesen elment a hang, nem volt hangerőcsökkenés vagy hasonló
fix kábelesen mit értesz, hogy nem cserélhető a kábel?
KZ_t korábban itt mindig leszólták az itteni nagymenők, mikor még ide jártam, most akkor más az álláspont? -
detroitrw
addikt
Ha egyik napról a másikra nincs hangja az egyik oldalnak (vagy mindkettőnek), akkor az inkább kábel hiba. Viszont ha előtte volt hangerőcsökkenés is akkor valszeg meghalt.
Ebbe az árszegmensbe nem tudnék tapasztalat alapján ajánlani, de én kerülném a fix kábeleseket
illetve ahogy említetted is ár/érték tekintetébe a KZ a legjobb (viszont kismillió verzió van belőle). Érdemes pár kiszemelt után felkutatni az adott fórumát (pl. headfi). -
Breki
veterán
Sziasztok
Úgy nézem illetve hallom, hogy a korábban nagyon kedvelt Rock ZIrcon fülhallgatóm egyik oldala nem szól.
Lehet ezt, érdemes valahol javítani.
Illetve mostanában vezeték nélkülieket hallgattam így nem nagyon követtem a piacot, de jó lenne egy vezetékes is a Rock ZIrcon helyett.
Ráengedtem az ai-t illetve a fórumot is olvasgattam.
Ezek jöttek ki.
Rock space Obsidian (RAU0695)
A Zircon utódmodellje – kerámia házas, kiegyensúlyozottabb, mégis masszív basszussal. Tisztább közép–magas tartomány, jobb jellemzők a csatlakozónál
Előnyök:
Zenéhez jól illeszkedő basszus
Strapabíróbb dugó és kábel
Habitábilis kerámia dizájn
Hátrány:
Nem olyan "mély basszusú", mint a Zircon maga.QKZ AK6 PRO
Kínások közt népszerű „budget bass” modell, remek ár-érték arány .
Részletezett basszus, egyszerű LED-es kábel – alapfelhasználók körében bevált.Fiio F9 / F9 Pro
Kínai gyártó, magasabb kategória: BA + dinamikus meghajtó, finomhangolt hangzás
CNET szerint az árkategóriájában kiemelkedőek.Ezekről várnék itteni véleményeket illetve, ha lehet Aliexpress linkeket ahonnan megrendelhetőek és megbízható a bolt biztos eredeti.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
MortalMilka #95000 üzenetére
Saját tapasztalatom van egy INAWAKEN DAWN Ms és szerintem elég korrekt ebben az ársávban! nagyon élveztem vele az összes zenét
olvass utána. Szerintem kényelmes is nem nagy részemről ajánlott.
-
patomi
őstag
válasz
Ibasso jr gelato. Az összes alsópolcos kínai cuccot megeszi reggelire. Persze bele lehet kötni, de azon az áron nem érdemes.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Truthear x Crinacle Zero: Red – Energiával teli, részletes.
Hangzás: Kissé V-alakú, kiemelkedő magas részletekkel, szép, kontrollált bassz szerintem tetszene
Nagyon jó szétválasztás és tisztaság. -
MortalMilka
csendes újonc
válasz
Don't Panic #94999 üzenetére
Egyelőre a Hexa tetszik a legjobban bár a Moondrop Chu II ár-érték aránya is felkeltette az érdeklődésemet. Hexa épp pár napig még akciós is az Ali-n, jóval olcsóbb mint a magyar árak amit találtam. Kicsit rágom még magam rajta amíg az akció ki nem fut.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
MortalMilka #94997 üzenetére
Bocs kicsúsztam a szerkesztési időből Simgot EA500 LM nem jó vétel meg látom hogy belföld /EU.Truthear Hexa elérhető belföldön a Moondrop Chu II is
-
Don't Panic
senior tag
válasz
MortalMilka #94997 üzenetére
100 dolláros sávba a Truthear Hexa és a Simgot EA500erősen ajánlottak.
Opció lehet a Moondrop Chu II és a
Aful Explorer & EM6L.
Ezekre keress rá olvass beszámolókat. -
MortalMilka
csendes újonc
Sziasztok!
Egy új fülhallgatót szeretnék venni kb 40-50k körül, de ha esetleg a legjobb ajánlat kicsit felette van azt is meghallgatom.
Zene stílus: Főleg metál(de nem az a hörgős deathmetal) és rock. Nem kell kifejezett mély fókusz inkább kiegyensúlyozott és részletes.
Főbb előadók: Dream Theater, Tool, Rush, Disturbed, Sabaton, Rise Against, A7X
Rendelés: MO/EU-n belül preferált.
Felhasználás: 99%-ban telefonról lesz használva főleg sétálás/tömegközlekedés közben szóval ha nem is full izolált, de azért valamennyire zárja ki a zajt. Azért egy mentő ne üssön el miatta :)
Fülhallgató stílusa: IEM legyen, lehetőleg fül felett átvezető, mert azt veszem észre hogy a simákat kisétálom a fülemből. Kábelezés lehet nyak mögötti is, volt már mind a két fajta. Mikrofon és gombok nem szükséges.
Illesztés: Szivacsost preferálnék, a Sennheiser IE 200 szivacsa/kialakítása elég kényelmes volt, ha ez jó támpont.
Előre is köszi szépen a segítséget! -
-NoVa-
veterán
válasz
Don't Panic #94995 üzenetére
Ennyi, a Sony XM5 és a Technics AZ100 sem esik ki soha. A Samsungok bezzeg ha előrehajoltam, lassan, lassan fordultak ki a fülemből, és szépen időzítve kiestek.
-
-NoVa-
veterán
-
xabolcs
őstag
válasz
FőDudu #94991 üzenetére
Nekem jobban tetszik ez a fajta, "hallokeszulek" formaju kialakitas, mint a sima, "száras" vagy "bogyós" TWS kialakitas.
De ezeknel sokkal jobbnak talalom a nyakba akaszthato format, mint peldaul a FiiO LC-BT2.Annyiban igazad van, hogy az ilyen ful moge bezsufolos megoldas legfobb hatranya az adott meretu "kabel": ha ehhez illeszkedik az ember fule es fullhallgato merete, akkor jo, egyebkent midegy.
En olyan helyzetekben hasznalom, amikor egyszerre lehet szukseg a mobilitasra es mikrofonra: laptop + ertekezlet, (tomeg)kozlekedes + telefonhivas.
Pont a kozlekedes miatt tartok a legjobban a szokasos TWS formaktol: attol felek, hogy egyszer olyan rossz pillanatban esik ki a fulembol a vezetek nelkuli fulhallgato, hogy nem tudok erte hajolni.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94989 üzenetére
Nem igazan latom ertelmet a ful moge bezsufolni ilyesmit.
Ha nem fer el egy BTR15 vagy BTR17 - akkor inkabb nincs zene hallgatas.Nem igazan latok olyan elet helyzetet ami ezt a megoldast indokolna.
(futni valoszinuleg nem jo - a tobbi esetben meg egy nem durva kabelt el lehet viselni.)Nekem ugy tunik, teremtettek egy kategoriat aminek nincs sok ertelme (szamomra legalabbis a kenyelmetlensegen kivul mas nem jut eszembe ilyenre nezve)(biztosan en vagyok korlatolt)
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
pulutodurumo #94987 üzenetére
Igen, ahogyan #94989-NoVa- megírta, ha a pénz nem számít és vezetékes high end/totl fülhallgató mellé keresel earhookra szerelt vezetéknélküli modult, akkor nagyon jó eséllyel ilyet fogsz venni.
Minden másra új vevőknek ott az Air, az olcsóbb megoldások között még a Fiionak van még egy vállalható dobása az új szériából és nagyjából minden ami ezek alatt van olvasztószökevény kategória.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94988 üzenetére
Egy extra feature hangban (amúgy dícsérik a Go Bar Kensei-ben), egy extra pár UV Led a tokban, fancy szín, és extra árazás... Amit igazából megtehetnek, mert egyedülálló a saját kategóriájában, minden alternatíva pocsék. Nem lettem rá lelkes, de az elődöt ismerve ezt is dícsérni fogja az a 3 ember, aki megveszi.
-
FőDudu
veterán
válasz
pulutodurumo #94987 üzenetére
Vagy a szokasos marketing bullshit. Nem megy a 399 dollaros, igy krealtak egy ujabb kategoriat, hogy az tunjon best buy-nak. Ennyi.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #94985 üzenetére
Azért 600$-ért már lehet kapni ezt-azt. Ennyire biztosak benne hogy jól sikerült?
-
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94985 üzenetére
Unsee...
Az a K2HD tech érdekes lehet. Nemrég adtam el a Go Pod-om, most csak az RU9-et használom BT forrásnak. Az csővel oldja meg a harmonikus dolgokat, nem DSP-vel, merem feltételezni, valami hasonló hatást varázsolnak itt is a digitális vége felől közelítve.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #94840 üzenetére
Az ifi-nek a Go pod Air mellé még volt egy másik megjelenés ígérete is, ennek is eljött az ideje:
ifi GO pod Max
A lényegi eltérések a 3 között az alábbi táblázatban láthatóak: -
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Egy Focal Celestet hajtok telefonról Fiio KA-15tel. Picit feljebb lépnép DAC ügyben, de maradnék ennél a kis méretnél. Mit ajánlanátok 100 - 150e Ft környékén? Akár használt is érdekes lehet.
-
Lajmund
őstag
Sziasztok! Fiio lc bt 2 kontakt hibas lett a bekarikázott helyen. Van remény a javitásàra szerintetek? Aksi mèg simán jó és szeretem hogy nyakba van szóval megmenteném ha van rá esély.
-
btraven
őstag
válasz
Atomizer #94977 üzenetére
Nagyon jók ezek a bazári fülesek. Vannak DVD-re régen kiírt koszos mp3 fájlok. Anno a Sennheiser HD555-tel ezek mindig pocsékul szóltak. Döbbenet hogy most mennyivel jobbak egy Iris 2.0-án vagy Traceless-en. Biztos ilyen a fülformám
Érdemes új dolgokat kipróbálni. IEM-et is kellene.
-
Hestia
tag
Már egy éve megfogadtam, hogy nem használok többé in ear fülest.
Ezt is csak kíváncsiságból rendelem: DT 70 IE
Mert zenét hallgatni jó, szóljon akármiből is. -
Atomizer
tag
válasz
btraven #94975 üzenetére
Plusz méllyel ezek mind fantasztikusan szólnak (nekem). Az X6 az első amire lehet nem kell semmi pluszban (nekem).
Viszont hiába MX500 mind, valamiért a Yincrow kiugrál a fulemből, nem is értem. Lehet a merevebb kábel az oka, de folyton igazgatnom kell. Alap szivaccsal használom mindet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94972 üzenetére
Elengedi a mélyet valahol a nem betört szivacs, vagy bármi?
Ehhez meg megjött a végleges kábel, be is járattam, már csak nevet kéne adni neki, rendes fényben fotózni, netán legyártani párat, esetleg beárazni. Sor már most van
. Kicsit átdimenzionált mindent, szépen lassan elpakoltam az asztalomról a többi earbudot, és nem akarok mást hallgatni.
-
Atomizer
tag
válasz
magyargyerek #94969 üzenetére
Örülök ennek, valószínű kipróbálom én is később ezt a Flathead FH-01-et. A Yincrow X6-nak így elsőre nekem sok a magasa...
de még járatódik.
-
magyargyerek
tag
Bocsánat ha valakit megsértetem ezzel a pórnépes hasonlattal. Nekem is vannak drága fejeseim, nem az volt a célom hogy bántsam aki érzékeny erre. Hobbyra költök én is (szinte csak arra). Évek óta van a Senn HD600-am, aztán most vettem a Fiio FT1-et és a BTR17-et. Csak ki akartam tesztelni néhány "ajánlott" kategóriába sorolt olcsóbb MX500 féle fülest.
-
magyargyerek
tag
válasz
Atomizer #94968 üzenetére
Ott is van mély, de ez a Flathead 01 ütősebb.! Nem tudom a műhelyben ahol gyárják lehet hogy járatják...mert elsőre ahogy bedugtam már volt minden! Az X6-nak a magasai...nekem olyan kevéske. A harmadiknak az NiceHCK Eb2s Pro-nak jó a hangja de (ezt járattam többet, hátha javul) picike mély van, a magasai viszont szépek, jobbak mint az X6-nak. Azért teszik (nem a sapka miatt hogy kaptam azt is, marketing ugye?) a Flathead mert úgy érzem itt van meg minden! Kicsivel drágább mint a másik kettő de ad is valamit és nincs a csillagászati árban ha mondjuk leejtem és annyi.
-
Atomizer
tag
válasz
magyargyerek #94967 üzenetére
A YINCROW X6-hoz képest milyen?
-
magyargyerek
tag
válasz
magyargyerek #94910 üzenetére
Megvan a nyertes füles, a kisérletem eredménye: egy új király (nálam) az MX 500 féle nem agybedugós fülesek világában az olcsó, pórnép által is elérhető árkategóriában!:-) [Flathead Audio FH-01 ], neki van a legjobb hangzása amiket az Aliexpresszről beszereztem. Feltörekvő kisipari munka a [youtuberek] által akik ezt a terméket véleményezték előttem. Hab a tortán hogy az első 500 aki rendel az kap ajándékba(benne volt a csomagban az enyém) egy fülest szimbolízáló sapkát! Minden hang a helyén van a mélyei pedig eszméletlenül...VANNAK! Azért írom nagybetükkel mert a füllem az istenért nehezen akarja a mélyeket meghallani(anatómia) az agybedugósok pont ezért, nekem nem valók. A vezetékje olyan kis pille könnyű, mintha nem is lenne.Nézzétek azt a csatornát a zsinór felett az csalogatja elő a "térhatást".:-)
-
Don't Panic
senior tag
Akit esetleg érdekel a Punch Audio Martilo itt van egy korrekt beszámoló. [link]
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94963 üzenetére
Ha egy kész, gyári fülest szeretnél módosítani, akkor három irány van. Hátra, a szellőzőrácsra lehet különböző sűrűségű damper matricákat venni mindenféle méretben, 3-4-4.5mm -es átmérő gyakori. Aztán 100-200-... 500 szál sűrűségű plecsnik.
A másik végén a különböző szivacsokkal játszhatsz, ez a kettő bontás nélküli, visszafordítható.
A következő fokozat, ha bontod a driver perem ragasztását. Ez némi hevítéssel puhul, nem kell túlzásbavinni. Esetleg idővel is keményedik, ridegedik a ragasztó, és határozott csavarással bontható. Persze ha túl sokat tett rá a gyártó, és nem csak a peremet ragasztotta, hanem a driver fém belső részét is, néha az marad, a műanyag jön, olyankor sérülhet a driver, ez mindig benne van a szétszedésnél. Ha épen lejött, 15.4mm meg 14.8mm flathead earbud tuning foam, paper néven mindenféle majdnem teljes kör alakú öntapadós szivacs/papírszűrőt kapni, lekaparod a gyárit, kipróbálod anélkül, különböző sűrűségekkel, vegyesen papír, szivacs, több réteg, shellen belül is lehet tömíteni vattával, vagy a szellőzőit belülről folytani, vagy épp nyitni nagyobbra, mindent is szabad. És persze a kábelcsere, stb. -
btraven
őstag
válasz
-NoVa- #94956 üzenetére
Nagyon nehéz ez a flathead tuning. QKZ MDR-nek ujjal letakarom azt a lyukas rácsát, más lesz a hang. De az a baj hogy közben akaratlanul el is mozdul a fülemben. He-he, le kellene ragasztani. Egyébként mit lehet tuningolni egy ilyen kész fülesnél? Ezt a szellőző rácsot meg belül mindenféle damping anyagot ki lehetne próbálni? Ha nem akarok shellt meg drivert cserélni.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
laleeee #94950 üzenetére
A Martilo egy kis méretű planar tweeter-t tartalmaz, nem nagyágyú planár membránt, hanem egy célzott magas‑tartomány rezonánst biztosító planár rendszert.
Ez az implementáció kifejezetten a gyors tranziensekért, levegős részletekért, és sima magasokért lett optimalizálva, harmóniában a mélyekkel és középtartománnyal.
Technológiáját tekintve ez a megoldás a “micro-planar tweeter”,
passzív, 3‑utas crossoveres felépítésű:
~200 Hz‑ig: DD-k (mély)
Közép: BA‑k, hallható hangszer, vokál
Magas: planár membrán – célzott kivezetés a 5+ kHz‑től felfelé. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van egy ATH-E40 fülesem. Már 2. alkalommal halt el a kábele, milyen kábelt ajánlanátok hozzá? Ha mikrofonos a kábel annak jobban örülök. -
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94951 üzenetére
Asszem hamarabb értem el anno ezt a pontot, de ja. Nagyon sok a túlárazott szar, mások a designre, marketingre szórják a végtelen pénzt, és ugyanazt az 1$-os drivert kapod szebb papírba csomagolva. Itt jön az a pont, amikor vagy nekiállsz pákászni, driverekkel, shellekkel szórakozni, vagy körbenézel a jónevű DIY-erek kézi kisszériás dolgai között. Hamar elválik a szar a májtól.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94953 üzenetére
Ne. Amúgy még ott a csontrezgéses BC, az még ritkább mindenhol. Meg a low-voltage elstat DD hibrid driver, ami annyira nem is rossz, ha rendesen meg van hajtva, és nem egy visszhangos fémbódéba teszik. Meg akad porcelán piezo magassugárzó is, a Technics ferrofluid drivere és a Beyer Tesla drivere is eltér a mainstreamtől, és hát armatúrából is ott a Knowles supertweetere, amit jól hangolva simán képes hozni, vagy felülmúlni a Sonion elektrosztatikusokat. Meg ott a mindenféle bellsing vacak, ami általában cseng, torzít, visít, és megalapozza a negatív armatúrás élményeket. Meg ott a nyitott oldalú basszusarmatúra, mindenből van sokféle, némelyik zseniális, más meg pocsék, pusztán a technikából nem lehet kiindulni, hogy jó-e, vagy sem.
Microplanarból is ott volt a Tin P1, amihez speciális erősítő kell, hogy legyen basszusa, míg a mindenféle 12-15mm közötti nagyobb planaroknál ez nem akkora kihívás, mégis van, aki fóliára marja az áramkört, más tényleg hártyavékony anyagra, pusztán abból, hogy planar, még nem lehet sokmindenre következtetni. Egy filléres KZ planar vagy egy drága kanadai Plunge nem ugyanazt a technológiát fogja implementálni.És akkor a hangváltó, ami le kéne kövesse a különböző driverek közötti karakterisztika különbséget, de helyette inkább belőnek egy elképzelt ideális hallgatási hangerőt, aztán alatta/felette szétcsúszik a hangkép. Meg erősítőfüggően eleve mozog ez a pont.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
btraven #94953 üzenetére
GPT szerint
Nightjar Singularity
Toneking, NiceHCK, KZ labor prototípusok.
„mindent is” típusú IEM (DD + BA + Planár + EST)
Csak rendkívül ritkán fordul elő ténylegesen
Nightjar Singularity jelenleg a legközelebbi valódi példa
A legtöbb gyártó 2–3 típus kombinációjánál húzza meg a határt, hangolási és méretbeli okokból -
btraven
őstag
válasz
Don't Panic #94952 üzenetére
Olyan van hogy DD+BA+Planár+Elektrostat ? Azt megveszem
Még milyen driver van ezeken kívül? -
Don't Panic
senior tag
válasz
laleeee #94950 üzenetére
A planar magas egyesíti a BA részletességét és sebességét a DD természetességével és testességével, sima, légies és nagyon precíz módon, torzítás nélkül.
„folyékonyabb”, szinte selymes lecsengésű.
A részletvisszaadás a legapróbb zörejeket, finom cineket, levegős visszhangokat is kirajzolja,
A driver magasai gyakran adnak egy különös „nyitottságot” a hangképhez – mintha több tér, több levegő lenne körülöttük.nem mindig olyan „harapós”, mint egy kihegyezett BA, a planar magas akkor üt nagyot, amikor kell – de ezt kontrolláltan, sosem harsányan teszi.
Nemcsak a frekvenciát játssza le, hanem „tartalma” is van a hangnak. Például egy cintányér nemcsak csilingel, hanem érződik rajta a fémes rezgés finomsága, az ütés textúrája.
A húros hangszereknél is előjön ez az élőben érzem ott vagyok flesh. -
btraven
őstag
válasz
laleeee #94948 üzenetére
Hű, ebben elektrosztatikus driver is van? Csodálatos ez az IEM világ, kár hogy én nem merem megkockáztatni hogy valamit a hallójáratba dugjak.
Flathead earbud mániám is megtorpant. Érdekes hogy mit hall/mire figyel az ember. Tmusic EP3 nem lett az igazi. Inkább vettem volna 7 Vidot az árából, minden színből egyet, ha már állitólag mindegyik más
Tmusic EP3 mélye nagyobbat üt, de valahogy a Vidoé kellemesebb. Ezzel teszteltem [link] itt a lábdob nagyon nyomja a mélyet. Nem tudom hogy ezen a videón hallatszik-e rendesen, nekem japán kiadású CD van.
EP3-nak még az akusztikus gitár hangja jó. De az egésznek van valami lefojtott érzése. Lehet még járatni kell.
Elment a kedvem a drágább fülhallgatóktól. Megint ott tartok hogy elemezgetni kell, ebben jobb, abban jobb. Nincs az az érzés elsőre hogy hű de jobb. -
laleeee
őstag
válasz
Don't Panic #94949 üzenetére
Amúgy a mikroplanár magas milyen, hogy írnád le ?
-
laleeee
őstag
válasz
Don't Panic #94946 üzenetére
HBB punch-ot hallottad ?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Don't Panic #94946 üzenetére
Jót tesz neki az extra kakaó BTR17-asztali módban egy lapáttal tesz rá az egész összképre!
Szórakoztató élveztes szett -
Don't Panic
senior tag
válasz
laleeee #94945 üzenetére
Meleg karaktere van nem sáros tisztán üt, a mély sehol sem nyomja el a magasakat és ott vannak energikusak lelkesen jelen vannak nagyon szép összképet mutat. a felső közép freki erősítése miatt fürgének tűnik. nyilván nem olyan részletező mint a HBB punch.
Igaz az drágább szett... biztam benne, hogy ez meg olyan lesz ami ár-értékben korrekt főleg így , hogy nem kellett vámot fizetnem
A kábel is korrekt nem nehez.
Igényes szettnek tűnik kedves a kiegészítők megléte is.
Sima és energikus szeretnető nagyon élvezem vele az összes zenémet.
De ez még mindig egy BASS head füles.
Lehet , hogy a Xenns Mangird top prot jobban fogm szeretni az igazán egy all rodun szettnek tűnik na mjad karira.
-
laleeee
őstag
válasz
Don't Panic #94944 üzenetére
Milyen ?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #94942 üzenetére
Köszönöm elvileg jó kis cucc
a Bad Guy Good Audio legelső benyomása is meggyőző volt.
Valamit szerettem volna egy ilyen bass head fülest.
A következő az tuti , hogy a Xenns Mangird Top Pro lesz ünnepek körül -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Don't Panic #94940 üzenetére
Bátor dolog a pre-order, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Don't Panic #94940 üzenetére
Ezek szerint valamit elnéztem
Na Mind1 majd kiderül. -
-NoVa-
veterán
válasz
Don't Panic #94936 üzenetére
Csak garanciás oda-visszaküldésem volt DHL-el velük, de annál is levámpírkodtak 5k huf körüli illetékre a 0 ft vám ügyintézésére, mi volt ennyire sürgős?
-
gianni85
veterán
válasz
Don't Panic #94936 üzenetére
Nem hiszem hogy nagyon lenne tapasztalat, mert az express szállításnál rájön még a vám+áfa. Nagyjából mindenki az ingyenes “tax incl.” standard szállítást választja. Az is 1-2 héten belül meg szokott érkezni.
-
btraven
őstag
Nagy meleg miatt félmeztelenül hallgatok zenét. Flathead-et earbud-on levő csipeszt ilyenkor hova kell csippenteni? Mellbimbóra? Gondolom ezért kaptak a férfiak mellbimbót, más értelme nincs.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94926 üzenetére
Nekem az eredeti Q5k volt, annál jobb a BTR15. Ellenben idővel a Q5k-ban is frissítették az ESS-t, anélkül, hogy nevet, altípust váltottak volna, az újak talán jobbak. SW oldalról a Q5k sokkal értelmesebb, stabilabb, jobb, de tapogatni, nyimkodni, gomb és anyagminőségre a FiiO a nyerő. Ha csiptetni akarod, a Q5k kompaktabb a saját csipesze miatt, a BTR15-öt be kell tenni az akril csiptetős tokjába, amitől nagyobb és nehezebb lesz, ha farmerzsebbe dobod, mint én, alkor a FiiO a lekerekített sarkaival nyerőbb forma.
Ha meg tekergetős hangerőbuzériád van, és nem gombokkal akarsz léptetni, akkor BTR17 :)
-
K.r.i.s.z.
újonc
Sorry.
Csak rákerestem fórumra, észre sem vettem, hogy a vezetékest adta be. Megyek át.
Azért köszi. -
-NoVa-
veterán
válasz
K.r.i.s.z. #94923 üzenetére
Miért nem az AZ100 a Technicstől, az jó cucc. Egyébként ez a vezetékes topic.
-
K.r.i.s.z.
újonc
Sziasztok,
Bt fülest szeretnék venni irodai és konditermi zenehallgatáshoz (mobilról menne, rock, jazz). Futáshoz nem használnám. Van pár kiszemelt. Ebben kérnék segítséget. Valami sorrendet felállítani vagy akár mást javasolni.
A kiszemeltek:
- Denon PerL Pro
- Cambridge Audio Melomania M100
- Bowers & Wilkins Pi5 S2
- Huawei FreeBuds Pro 4:
vagy használtan:
- Bowers & Wilkins Pi7
- Technics EAH-AZ80Köszönöm
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94920 üzenetére
Macen nem kell LDAC-vel szórakozni, a saját ős protokollt is rendesen implementálták, elfogadhatóan szól. Nincs is LDAC támogatás, 3rd party kernel extensionokkal meg nem bohóckodnék.
Mondjuk én Macen eleve vezetékes donglét használok, előtte ülve nem gond a drót. Telefonnál zavar. Ha nagyon akarsz mégis LDAC-ot, akad a FiiO-nak pici transmitter cucca, ami az OS felől hangkártyának látszik, nem BT adapternek.A BTR17, akármilyen jó cucc is (és az enyém jóárasítva elvihető :P ), itt Stellazzal tudok egyetérteni. A BTR15 sokkal apróbb, és nem ez a füles fogja megmutatni a 17 technikai fölényét.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #94917 üzenetére
Volt azelőtt is egy Spartan Helot 2X -em, de a hordozható formátumokat preferálom. Ez jól pótolta, hozza azt a hangulatot, de itt nem kell impedance adapterekkel bohóckodni érzékeny fülesekhez, nincs alapzaj, de van BT is. Meg MagSafe kompatibilis, stabilan kapaszkodik a telefon hátulján.
Még érlelem az élményt, majd írok róla értelmesebb, hosszabb postot, összevetős rendes reviewt.
-
FőDudu
veterán
Pedig egy kis EQ-val az egyik legszerethetobb hangja van. Annyiert meg foleg,, amibe kerul. EQ nelkul valoban nem jo. De harmanra kihuzva megtaltosodik.
(azaz ha tesz ala egy EQ kepes DAC-t, akkor igencsak draga fulessel kell osszevetni, hogy nyerjen a masik.)(kontextusba helyezve: 200 Euros fules helyett vesz 100-ert DAC-t es 20-ert fulest. Es megeszi reggelire a 200 Euros fulest. Szerintem. Persze van akinek nem jo az earbuds forma - nekem az IEM-nel soha nem volt kellemesen fulbe illeszkedo megoldasom.)
En le is raktam az osszes dragabb szirszart - maradt az Iris Ancestor meg a Nicehck Traceless. Egy sima BRT 3 vagy Mojo2 ami epp hajtja oket.
Ha meg epp Mac-en vagyok, akkor az Airpods Pro2, annak is kellett kis EQ az egyik app-bol es tokeletes lett.
Per pillanat nem is keresek masikat. Van egy marek Traceless, van par Iris, Iris2.0, Iris Ancestor - ezek boven jok EQ-val Harman gorbere kihuzva.
Aki ezektol tobbet akar az mehet tovabb - de mindenkeppen erdemes ennyit rajuk szanni, hisze ha bejon akkor itt az ut vege. Ha meg nem, akkor lehet tovabb menni.
-
nLali
őstag
válasz
A faael iris 2-t kerüld el. Zenehallgatásra alkalmatlan.
Nem lenne jobb, ha ezeknek az árát inkább egy jobb fülesre költenéd? -
xabolcs
őstag
válasz
Negyedik versenyzonek kerjel kolcson, egy Phoenix-et -NoVa--tol! Hogy utana meg tudd venni azt is!
-
btraven
őstag
Itt van egy részletes burn-in procedúra leírás a QIGOM oldaláról:
▲ [burn-in] In order to make the new earphone diaphragm stable and have better sound quality, please follow the following steps:
*1. Adjust the player volume to one-third of its original level;
*2. Adjust the playback mode to loop playback, plug in the earphone, and start burn-in;
*3. Play for 4 hours , pause for 10 minutes(each time). Accumulate 10 hours of playback per day;
*4. After six days, the volume can gradually return to the usual level when listening to music; -
magyargyerek
tag
Sziasztok!
Nem bírom elviselni az agybedugós füleseket, ezért nekem maradt az MX500 féle forma, amit a sen mx560 óta használtam régebben amíg ment az a széria. Én most kezdtem el tesztelni ezeket a kis füleseket, kutatómunka eredménye hogy néhány top hangkeltő-t beszerzek, aliexpressz forrásokból. Vegyük úgy hogy kisérletezek, nem nagy költségvetésű cuccok amikkel szemezek, de mindenképpen a nagyon ajánlottakat néztem ki (youtube-n kutakodtam és a head-fi.org valamint a reddit-en. Olvasgattam miket vesznek sokan és jókat írnak ezekről a fülesekről.Most 3 teszalanyt rendeltem be. Lássuk a kiszemelt és félúton lévő füleseimet.: 1.[NICEHCK EB2S PRO] 2. [YINCROW X6] 3. [Flathead Audio FH-01] ezt a hármat várom nagyon. Mindhárom nagyon hájpolva van fórumokon is hogy milyen szuper hang stb. A harmadik a legújabb és a legdrágább és a legtöbb jót róla írták. A yincrow már több éves, de nagyon ütősnek mondják főleg mélyhangok terén. Az EBS2S-ről pedig szintén regéket olvastam. Mindezt a nemrég beszerzett BTR17-el akarom tesztelni, hajtani.Itt a nyár, a vízparton heverészve jók lesznek ezek, mégse melegszik a fejemre mintha egy nagy fejes lenne. -
btraven
őstag
Tavaly addig vacilláltam hogy szeptember vége lett mire megjött az első flathead. Hú de jó lesz most kánikulában nem a meleg fejhallgatót használni.
-
Atomizer
tag
válasz
SZKEBE75 #94905 üzenetére
Én nemrég vettem egyet pusztán kíváncsiságból. Nem volt korábban BA fülesem (az Etymotic-on gondolkodtam, de elriasztott az illesztése a hallójáratba), nem tudtam mit várjak. Single DD és planáron nevelkedtem.
Nekem óriási meglepetés a MagicOne. Tény, hogy nem lesz testes basszusa, viszont nagyon jól veszi az EQ-t, én alulról megtámasztom +4 dB-lel és úgy eszméletlen jó élmény nekem. Én magas érzékeny vagyok, ezért onnan még venni is kell belőle lejjebb nekem. Viszont olyan közepe van, amit az eddigi füleseim nem tudnak. Nem tudom ezt hívják-e felbontásnak. Vokáloknál, hangszeres zenénél rendesen jön a libabőr. Elektronikusra van más jobb.
Illetve kényelem - sosem érdekelt különösebben, majdnem mindegyik majdnem ugyanúgy ült a fülemben, kivéve ezt. Eszméletlen könnyű, pont jó minden szempontból. Gyári kábele is nagyon minőségi.
A fentiek eléggé szubjektívek, akitől vettem azt mondta semmi mélye nincs, van olyan review ami azt mondja tök jó határozott mélye van. Az igazság szerintem félúton van. Most viszont egyre jobban érdekel mit tudnak az AFUL drágább fülesei, ha ez a belépő kategória.
Remélem sikerült összezavarni.
-
Mardel
őstag
válasz
EmThor #94877 üzenetére
Nekem tegnap jött meg, egyik legjobb fülesem.
Mondjuk a linsoultól rendeltem kicsit upgradelve (általam), Tripowin Amber kábellel.
Aliról rendeltem hozzá Divinus Velvet Wide Bore dugót (kicsi a hallójáratom ezért S méret), egy Tanchjim Luna DAC-ról 4.4mm kimeneten hajtom Samsung S21 Ultrán.(Lunán 81% hangerő, High Gain 4 Vms, DAC mode Class AB) -
-NoVa-
veterán
24 óra járatás után nekiálltam hangolni. Az Infaustus driveréhez képest teltebb, teljesebb, de több csillapítást igényel, alapból tartalmazott némi általam nem kedvelt Harman púpot.
A végeredmény egy egészen harmonikus dolog lett. Vastagabb, kiterjedtebb hang, mint a korábbi 600 Ohmos dolgaim, inkább egy nagyobb ligával hasonlítom. Tonalitásban pontosan a Grado Hemp-et hozza. Nem képes annyi levegőt megmozgatni, mint a nála sokszorta nagyobb driver, viszont még nagyobb színpadot helyez körém, amiben pedig a Hemp eleve remekelt.
Már csak valami megfelelő csirkét kell találni névnek, hogy lehessen rá hivatkozni -
-NoVa-
veterán
Messze még a vége, de bejáratás előtt earbudtól ilyen tiszta, és telt basszust még nem hallottam. Világosabb, energikusabb, de még nagyon nyers, kell járatni. Jó lesz ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest