Hirdetés
-
PROHARDVER!

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
PC-hez tudtok ajánlani vezetékes fülhallgatót ami ezeknek a feltételeknek megfelel?
[link]
Hang másodlagos. Nem hiszem, hogy sok ilyen van, szóval több feltételt nem is merek írni.Lehetőleg 20 ezer max.
-
chubii
senior tag
válasz
chubii
üzenetére
1-2 hét és meg is tudom válaszolni magamnak a kérdést
Több, mint 15 dollárral lejjebb lehet most vinni az árát (4,4mm verzió). Pár darab még van, ha valakit érdekel. Nem tudom mennyire lehet hinni az alis "only 10 left" riogatásnak, de úgy tudom ettől függetlenül is 1000 darabra van limitálva a füles, szóval még akár igaz is lehet. -
Xaels
félisten
válasz
Valkűr
üzenetére
Nekem a Crystal bevált, most rendeltem még 2 pár 2-est belőle tartaléknak. A Neo XL is jó, de a Crystal hangját, terét és, hogy kicsit tapadósabb jobban szeretem. Mellé tettem egy Divinus Prism Wide Bore-r, ez is 14mm átmérőjű elvileg és LSR anyagból van. Másból nem nagyon találtam ekkorát már. AZLA-nál vannak köztes méretek is.
-
Valkűr
addikt
Megérkeztek a füldugók nekem is… Mindkettő jó, de talán méretben és tartásra a Nice C03 jobb. A Crystal is M-es de mégis kisebb valamivel es puhább. Még egy liquid Silikon jönni fog, ott picit más a forma is, és a fülesre húzható rész megerősített, ez a második kép. Féltem picit, de jobban szolnak mint a memoriahabos dugókkal.

-
Xaels
félisten
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Nekem most gariban van a KA11, felindulásból vettem egy KA13-at, de kábel csak 3,5-es van egyelőre. Szerintem nem kevés hozzá a KA11. Most még jön egy Moondrop Dawn Pro 2 DAC is és kíváncsi leszek. Gondolkodom a 4,4 Balanced-on is, de most 2 füleshez nem akarok erre megint elkölteni sokat.
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
Nemrégen kérdeztem füles ügyben. KZ PRX megrendelve plusz hozzá normális kábel és egy marék illeszték.
FiiO KA11-el hasznalnám de azon csak 3,5ös csati van.
Van értelme olyan DAC-ot vennem amin van 4,4 balanced csatlakozó?
Ha igen milyet?
Árban nagyon nem rugaszkodnék el, ha van normális alternatíva.Előre is köszönöm.
-
4D4M18
csendes tag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Köszi, megnézem ezeket.
-
4D4M18
csendes tag
Linsoul QKZ x HBB-t és 7Hz Salnotes Zerot használok már egy ideje. A 7Hz sajnos tönkrement, így nézelődök, hogy mit kéne venni. Van valami ajánlott IEM mostanság?
-
stellaz
veterán
ok, akkor lehet szappanos, langyos víz, rázással lesz. Bár szappanos víz miatt volt, hogy a fülembe maradt a tip és fogóval kellett kiszednem. aztán alkohollal kellett átmosni
-
FőDudu
veterán
Bedobom a kerdest: Airpods Pro 3? Probalta valaki?
Tesztek szerint picit mindenben jobb az elodjenel (hang, izolacio, ANC, akkuido, IP57 vizallosag) - amit en kb elegedetten hasznalok.
(Nem igazan zavar, hogy atveri a fulemet a hangero fuggo EQ-ja - szerintem jol szol es kesz. Meg az sem zavar, hogy nem lossless vagy nagy bitrataju a kodek amit hasznal.)
-
Xaels
félisten
Egy kis Update: azóta a Xelastec II-est használtam az IE200-on, hogy megírtam ezt a kis szösszenetet. Viszont most kapott tőlem még egy mínusz pontot, mert a klasszikus szilikon illesztékektől eltérően ez szépen deformálódik és nem nyeri vissza az alakját magától. Meg is jártam majdnem, mert ki volt rakva az előszobai szekrényre, hogy reggel kéz közelben legyen mikor megyek dolgozni. A jobb oldali olyan szinten alakváltott, hogy nem feküdt fel rendesen a hallójáratomban. Szerencsére tartalékba ott volt nálam a Spinfit Neo.

Vettem ma azt a Fiio kábelt iJoe-nál, olcsóbb volt mint Aliról... Meg rendeltem egy Moondrop Dawn Pro 2-est, de illesztéket nem rendeltem, most el leszek egy darabig a Crystal-lal meg a Neo-val szerintem, ezek tökéletesek. -
t256
őstag
Sziasztok,
IEM-et keresek 30 ezer Forintig.
Jelenleg egy Tinhifi T2 EVO van használatban. Meg is vagyok vele elégedve, de használom otthon is és munkában is és valamelyik helyen mindig ott felejtem.
A T2 EVO az átlagnál szerintem kisebb, ami nekem nagyon kényelmes. Pár éve volt egy Dunu Titan is, de nagyon nyomta a fülem.
Felhasználás: 90% zenehallgatás (Rock zene, most leginkább The Gathering), 10% meetingek.Tudtok valamit ajánlani?
-
gaben22
senior tag
válasz
btraven
üzenetére
Crossoveren machinálnak ellenállásokkal és kondenzátorokkal hogy eltolják kicsit a frekvenciákat valamilyen irányba, pl. Zobel network.
-
-
movax
őstag
Bevásároltam az Alin, két KZ-t: egy Castort és egy ZS10 Prót, még nem jöttek meg, de mondjátok, plíz, hogy nem vettem f@szságokat 🙂, zenehallgatáshoz és hangszeres gyakorláshoz kellenek. Elképesztő kínálat van KZ-kból, ezeket néztem ki, nem volt sok időm dokumentálódni.
-
gretzky77
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
Igen, ismerem vásároltam is már náluk! De lehetőség szerint valami kicsi dongle lenne jó, mint a KA3 a hordozhatóság miatt!
Valkűr igen a hifibogár dologra utaltam korábban a "lejtő" említésével.
-
Valkűr
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Nincs mit… Azért ha van rá módod, lehetőséged, valakinél, vagy valahol érdemes lenne a fülesedet mással is meghallgatni, hogy te is halld a difit, de csak akkor érdemes ha nem indul el benned a hifibogár, mert szinte biztos azonnal keresnéd az új Dac/Amp forrást! 🙂😆👍
-
Valkűr
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Inkább abból indulj ki, annak a kis szerencsétlen donglénak hány hangszórót kell meghajtania. Ha jól tudom ebben a Fiio fülesben 2 db 13.7-es dinamus meghajtó van oldalanként egymással szemben, plusz hat Knowles-kompenzáló meghajtót használnak közép- és magasfrekvenciás audioegységként. Azaz 16 hangszórót kell hajtani egy erősítőnek!!!
16 hangszórót meg egy nagy asztali mozis vasnak is kihívás lenne hajtani…
A dac chip dologhoz csak annyit, h ami igazán jó Dac/Amp az jó Sabréból és jó Cirrusból is. Nem kimondottan a chipen fog múlni a dolog.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Nagy különbség van, mindegyik chip gyártónak (AKM, Cirrus Logic, ROHM, ESS, Burr-Brown stb.) megvan a maga karaktere ("house sound" vagy "signature sound" formájában is szoktak erre hivatkozni általában a leírások, amikor az adott gyártóra jellemző hangzásbeli karakterjegyeket ecsetelik).
Ha nincs sok tapasztalatod a köztük lévő különbségekkel, akkor általánosságban fenti kettő közül a Cirrus a biztonságosabb választás, de természetesen mindig van jelentősége annak, hogy az adott gyártótól pontosan melyik chip és annak is, hogy milyen módon implementálták az adott eszközbe.
-
Valkűr
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Mindkettő….
Elhiszem hogy neked tetszik most is, csak ilyen esetben valóban az van, h nincs értelme ilyen drága fülesnek, mert lehet az olcsóbb jobban szólna a kis KA3 dongléval.
Volt részem benne, pld pont az ibasso Dc06 Pro esetében, hogy a 150 ezres úgy szólt rajta mint egy 10 ezres, sőt az olcsóbb sokkal jobban szólt vele. Akkor én sem értettem, de annyira visszafogta lerombolta a füles hangját a Dc06, h amig egy másik erősítőn nem hallottam meg, addig azt hittem a füles ennyire vacak! Majd jött a meglepetés az új erősítővel, egyszerűen nem tudta meghajtani, összeesett a hang, zavarossá, kiabálóssá, súlytalanná vált az ibassoval, míg amivel elboldogult olcsó füles az jobban szólt vele. Tudnának itt a többiek a planarokkal es sok BA lengőnyelvessel kapcsolatban is írni, h mennyire nem mindegy mit kap az a fej, vagy fülhallgató!
Magyarul van egy szuper jó Fülesed, aminek lehet nem is tudod milyen hangja is van igazából! A jelenlegid 130mW-ot tud 32Ohmon, normál fejhallgato kimeneten, nem tudom mivel hajtod, de ha áttennéd 4.4 banced kimenetre egy ehhez való kábellel már akkor meglepődnél azon amit hallasz, pedig ott is csak 240mW-ot tud a KA3.
ha sima 3.5-es kábellel hajtod akkor 5-6 ezret megérne a 4.4 balanced vezeték, h meghalld mekkora difit hoz csak az! 👍🙂
-
gretzky77
veterán
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
-
gretzky77
veterán
Köszönöm ez így tiszta sor, mindig a leggyengébb láncszem határozza meg. Azért gondolkodtam a btr 17-esen, mert jókat olvastam róla, itt is dicsérték és a ka3-nál erősebb lehet. Őszintén szólva így is happy vagyok a kapott minőséggel, nem feltétlen hallanám ki a különbséget valószínű. Tudom akkor minek ilyen drága füles, nem ilyen kategóriában gondolkodtam csak ez "nagyon jó" áron jött szembe így beleugrottam!

Nagyon kísérletezgetni nem szeretnék, mert a végén elindulok a "lejtőn"

Illetve a ka3 esetén is van kis LED ami jelzi a mintavételezést, 48khz felett narancssárga, laikus kérdés ha hülyeség sorry. A letöltött zenéim nagy része FLAC file 44.1 khz, lenne különbség ha 48 lenne, másképp dolgozna a kis dac vagy csak a LED színe volna más?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
stellaz
üzenetére
Borzalmasan para ez a műanyag kérdés de úgy kb minden mérgező vagy káros...sajnos ilyen világban élünk!
És a legszomorúbb az egészben az , hogy akik felelősek érte is baxnak az egészre. Mérgező a levegő ami belélegzünk orrfacsaro a bűz a városban (Bp) a határérték meg az EUS ingerküszöb alatt van ami Bécsben már piros az itthon zöld jelzést kap.... -
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
Én az RU9-et jobbnak tartom, mint az Elitet. Az Elite világosabb, részletezőbb, egy fokkal digitálisabb, és pont ezért kevesebb cuccal lesz jó párosítás. A Beyerdynamic Xelento mk II nagyon jó vele, aktív hangfal elé DAC-ként is bevált, earbudokkal is remek, de pl a Grado Hemp-el hallgathatatlan, a planarommal sem jó páros, a sokarmatúrás G7-tel is inkább az RU7/RU9 a jobb választás.
Illetve ha Xelento, a Xelento 1-el és az Astell&Kern T9iE-vel sem jó páros az Elite.Az RU9-re bármit tehettem eddig, elégedett voltam. Talán a FiiO FX17-nél hiányzott némi teljesítmény az ideálishoz, az inkább a D16 Taipannal volt összhangban.
-
Valkűr
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Hat az hogy mit nézel és mit hallani az nagy Difi, volt nekem is KA3, meg IBasso DC06Pro de mindkettőt megette kilóra az Akliam Audio PD6, mind hang mint pedig teljesítményben. Az Onixot is inkább a hangja miatt szeretik és az ehhez társuló ára miatt, a DC elit meg sztem a top, attól feljebb már nem is tudom mi van, hordozható a Sztem nagyon semmi
-
gretzky77
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
Én is fejes párti vagyok, voltam, de nyáron a meleg miatt necces és akkor vettem egy egyszerű fiio ff3 earbud fülest, kellemes, kényelmes. És azon kaptam magam, hogy szivesebben hallgatom azt. Az Fh19 őszintén szólva hirtelen felindulásból történt vásárlás, 2,5 év garival kevesebb mint eredeti ár feléért. Csak egy apró kis fiio ka3 dac/AMP van mellé de gondolkodom egy btr 17-en. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem tartom magam audiofil vagy vájt fülűnek.
-
Valkűr
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Semmi gond, igazából nem ez volt a lényeg… Azért gondolom egy 300 ezres füles esetében jobban ügyelnek erre, és ott nem lesznek ilyen kiugrások. Mondjuk én fülesért alapból nem adnék ennyi pénzt, akkor inkább egy fejhallgató. De nem vagyunk egyformák. Mivel hajtod amúgy a FH19?
-
gretzky77
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
Lehet félre érthető volt, nem is ahhoz kapcsolódóan írtam vagy ajánlottam csak kíváncsi voltam milyen fiio fülesnél tapasztaltad, nekem új még nem is túlzottan sokat hallgattam ezért kérdeztem igazából, hogy kell e figyelnem valamire mondjuk! Sorry ha félre ment, nem ajánlás volt a cél!
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
HiBy RS2-őm akad itthon, az ugyebár DAC szinten alapjaiban ugyanaz, de azért egy jóval komplexebb dolog az FC6-hoz képest, igencsak szerethető hanggal. Akad drágább technikám, jobb, mégis megtartottam, mert amit, és ahogy tud, az egyedi, és értékes. Főleg régebbi elektronikus zenéket tartok rajta, ami pont a régi cdlejátszók éráját fedi. szóval lehet valami abban az összevetésben

-
Wolfskin
őstag
válasz
chubii
üzenetére
Néztem az FC6-ot, nem rossz, sajnos nincs csak 3.5mm kimenete. Mégis drágább, mint az RU6? Ez menyi szokott lenni?
Igazából nagy szükségem nincs rác, nem gyűjtöm eteket, és már így is van pár, csak kíváncsi vagyok az R2R-re, még sosem hallottam. Van pár régi cd játszóm, (TDA 1540, 1540D, 1541, 1541A chipekkel), állítólag azok hangjára hajaz.
-
Valkűr
addikt
válasz
Don't Panic
üzenetére
Nekem is PRX van meg egy PR3… Utóbbi inkább azoknak ajánlott akik az élénkebb magasat szeretik.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-12450H 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kicsit többet kell igazgatnom. Elég "érzékeny" cucc ennyi pénzért.

kemcso