- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy a 25W-os és a-fölötti kábeles, illetve a vezetéknélküli 15W-os töltők okozhatnak-e gyorsabb akkumulátor telep elfáradást? (egy sima 15W-os kábeleshez képest) -
H-Zol
senior tag
válasz
Maxtreme #529 üzenetére
A Li-ion cellákat csak olyan töltővel szabad tölteni ami nekik való mert már egy kicsi túltöltés is katasztrófát tud csinálni ( robban , ki gyúllad ) , nekem sok zseblámpám van és a régebbi modellek nem rendelkeznek belső töltéssel azokat ki kell venni és egy négy ágyas liitokala lii 500S töltőben töltöm őket , de az a töltő tud tölteni AA NIMH aksikat is ( egyedül felismeri, hogy milyen aksi lett bele téve ) !!
Úgyhogy a lithiummal csak óvatosan , de van rengeteg féle fajta töltő hozzájuk !! -
Maxtreme
addikt
válasz
Dr. Szilikát #530 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Maxtreme #529 üzenetére
Ni-MH cellákat 5 V-ról lehet tölteni egyszerű ellenálláson keresztül, ami folyamatos csepptöltést is biztosít.
Li-ion cellát viszont csak pontosan 4,2 V-ra szabad tölteni, csepptöltés tiltott, mindezt egy kis elektronika biztosítja.
Olyan előfordul, hogy az eredetileg 1,5 V vagy 3 V-os egér kibírja még a Li-ion cella 4,2 V max. feszültségét is. Ezt én árammérés mellett szoktam kipróbálni, nehogy leégessem az egeret.
Viszont a töltéshez már ki kell venni az akkut (pl. 14500 méretű) és akár egy LiitoKala Lii-100, TP4056 modul vagy más megfelelő módon külön feltölthető.
-
Maxtreme
addikt
Srácok hülye kérdés.
Van egy vezeték nélküli egerem amiben már erősen halódik a gyári AA NIMH eneloop aksi. Járható út e az hogy lecserélem lithiumosra? Ha jól tudom normál töltőkkel nem ajánlják hogy lithimus akkut töltsön az ember. De mi a helyzet az usbről való töltéssel? (ugyebár telót is lehet tölteni usbről tölteni, csak az előtt van egy elektronika) -
draco31
veterán
válasz
Dr. Szilikát #525 üzenetére
Igen tudom, csak sajnos még mindig nem áll rá az agyam, és néha nem úgy mondom. Pedig már én is magyaráztam korábban ismerős körben ugyan ezt.
fer
Ez most új információ volt, nem is tudtam, hogy az egy külön fajta. És így már normálisan megnézve azoknak a töltőknek a leírását, lir2032-őt írnak, és egyéb más méreteket. -
Dr. Szilikát
őstag
Amit mi magyarul elemnek nevezünk, az továbbra sem tölthető (azért is nevezzük úgy). De van tölthető cella is, amit mi akkunak nevezünk:
-
draco31
veterán
Hello!
Elég gyakran feldobál nekem az Aliexpress CR2032-es elemhez való töltőket. Valóban lehet őket, vagy csak hátha megveszi valaki, és nyernek rajta kicsit alapon megy? Csak mert amiket eddig vettem ilyen elem olcsó-drága, mindegyiken az volt, hogy nem tölthető. -
H-Zol
senior tag
Véletlenül akadtam rá erre [link] a kocsi akuval működő ponthegesztőre ( AliExpress - es link a leírásban ) , ha most vennék , ezt venném meg , olcsó , és jónak néz ki !!
-
H-Zol
senior tag
Ha még megpontoztad akkor jó kell az legyen! Nekem ilyen [link] ponthegesztőm van , nagyon meg vagyok vele elégedve .
Csináltam szerszám gépbe cella cseréket, és ahol maradt a régi lemez , azt teljesen le kellett csiszoljam a kiálló részeket , és kiegyenesítettem , mert ha nem fekszik össze a két anyag , akkor a felsőt kilyukasztja és nem fogja össze a hegesztés , új lemezzel olyan a hegesztés mint a gyári ( de mint írtam, egy régi rossz cellán ki kísérleteztem ha túl kicsi az áram azért nem jó , de ha túl nagy az sem jó ( 0,15 - lemezt használtam , vastagabb lemeznek más állítás kell , ott feljebb kel vinni az áramot ! -
Janaboy
veterán
Köszi!
Igen a második képen lévő jobboldalit azt láttam én is és utána még két ponton ráerősítettem, remélem így jobb lesz.
Utána a forrasztást és átdolgoztam egy kicsit, vmivel szebb és stabilabbnak tűnik.
Összeraktam a cuccot, egyelőre működik de még teljes terhelés nem voltMegnezem majd a videót is.
-
H-Zol
senior tag
Hát őszintén nem a legszebb
, az utolsó képen baloldal tűrhető, a jobb oldalt alig fogja , a második képen baloldalt jó közel cinezted ( ezzel az erővel oda is forraszthadtad volna ) , bal oldalt jó szét van égetve !
Én egy rossz aksin kísérleteztem , a lényeg , hogy a két hegesztendő anyag össze feküdjön , másképp szét égeti ( nem hegeszti össze ) , de lehet , hogy erős neki az áram , visszább kéne venni , egyszóval szerintem nem jó fogja a hegesztés , így képek után !
Nem profi a csávó [link] de jól elmagyarázza ! -
Janaboy
veterán
Vettem akkut, gondoltam majd házi barkácsban ponthegesztek, hát nem egyszerű ez...
Szerintetek ez nagyon gány lett?
Mennyire jó ez így?Első képen még nem forrasztottam oda a fület,mert nem tudom hogy ha azon a távolságon forrasztom az elég lehet-e?
20A-s cellák és a Xiaomi pumpaban van.Köszi
-
H-Zol
senior tag
válasz
Anaconda #517 üzenetére
Az lehet , hogy a világ számos pontján gyártják , vagy fogják gyártani , de ő egy kínai gyártó terméke és ezen a néven van legyártva , nem úgy mint a sok zseblámpa gyártó aksijai ( Sofirn, Wurkkos, Lumintop, Astrolux, Nitecore , Fenix stb nekik ezen a néven vannak az aksik is de a fólia alatt ki tudja , hogy ki gyártotta , Vapcell híres aksi de mind át csomagolt és van még több ilyen !!
Nekem nincs , de a következő aksi vásárlásnál EVE aksikat fogok venni ! -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Az EVE akkuval, mint márkával van valakinek tapasztalata?
Majdnem fele annyiba kerül, mint a hasonló tudású Samsung cella. -
H-Zol
senior tag
AliExpress - en ezt [link] nézegettem , de már akkor megvolt a másik , elég fapados de egyszerű , egy kocsi , motor bicikli stb akkumulátorról lehet működtetni , de különben nem rossz az oldal és az árak is kedvezőek , ki van írva a készlet is !!
Nikkel lemez is van több féle fajta ! -
Janaboy
veterán
Amúgy nickel lemezből a 0.1es vagy a 0.15ost érdemes rendelni 18650hez?
Vagy attól függ mire használja az ember? -
H-Zol
senior tag
válasz
Barret001 #506 üzenetére
, zseblámpa topikban ezért le harapnák a fejed , ott sokan ellenzik ( tiltják ) a forrasztást !! Régebbi zseblámpák úgy voltak megcsinálva , hogy buton top aksi ( egy kis kiemelkedő dudor volt a pozitív oldalán ) kellett beléjük , szerintem ezt meglovagolták a gyártók , és rögtön másfélszeres áron adták a buton top aksikat a flat tophoz képest , én simán ón pöttyöt raktam rá ( és több más felhasználó is ) , és amikor megosztottam , majd a fejemet vették
!!
Mostmár a lámpák nagy része lapos végű asksikkal üzemelnek ! -
H-Zol
senior tag
A forfülest gond nélkül oda lehet forasztani !
Nekem egy ilyen [link] ponthegesztőm van , egyszer használtam , egy fúrógép akuját újítottam fel vele , de van több akus gépem , ami már a végét járja ( csak időm legyen ) , tapasztalat híján azt mondom jól megy a gép , de ott van a sok pozitív visszajelzés , és videókat is néztem rolla !! -
Janaboy
veterán
Köszönöm nektek.
Amúgy gondoltam rá hogy veszek egy ponthegesztőt, későbbi egyéb projektek okán is.
Amúgy így néz ki a BMS, mivel azon is pontheggesztve van a cucc, azt a végét nem akartam megbontani.
De lehet veszek 2 forüles cellát és akkor a két fület összeforrasztom.Bocsi a képminőségért.
-
PHM
addikt
Mivel úgy nézem, az eredeti akku nagyáramú típus, nem javaslom a 3500 mAh
kapacitású cellát. Ezek ugyanis többnyire csak 7-10 A-rel terhelhetők.
20A terhelhetőségű akku maximum 3000 mAh-ás van. Pl: [link]
De ha jobb ár-érték arányút találsz, megteszi egy 2500-as is.
Lehet forrasztani, de csak kellő gyakorlattal.
(Felület felérdesítése, forrasztóvíz, biztos, gyors kéz.) -
H-Zol
senior tag
Cserélheted , de valami nagyobb A leadására képes cella kellene , mint mondjuk a Samsung 30Q- ő tud 15 A !
Hát a forrasztást minden fele tiltják ( tűz és robbanás veszélyes ) , de több videóban láttam , hogy megforrasztják , a lényeg , hogy nem vacakolni hanem pillanat állat odalövik és kész , pláne a negatív oldalon ott kell a gyorsaság és minnél kevesebb hő, mert a pozitív oldalán ott dupla az érintkező !!
De már vannak olyan cellák amiken gyárilag rajta van a fül, és azt lehet forasztani nyugodtan !! -
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Bár ahogy látom annyira nem pörög a topik, de hátha.
Van egy Xiami pumpám amiben sajna meghalt az akku.
Lstd Lr18650la típusú cella van benne.
Ezt cserélhetem bármilyen nem védett cellára?
Akár 3500 mahre is?Illetve mennyire necces a sima forrasztás ponthegesztés helyett?
Gyári pak eléggé vacakul van megoldva.Köszi!
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy van egy Önindítós fűnyíróm viszont elveszett a töltője Tölthetem mondjuk egy másik szerszámgépnek a töltőjével ha össze kötöm egy kábel darabbal li-ion aksi. Ha esetleg nagyobb amperrel töltöm az probléma 2.0 A/h az aksi és a töltő mondjuk 3 A/h.
-
H-Zol
senior tag
Szerintem lessz még egy fűvágás november elején , közepén !!
Tíz + éve zseblámpázok ( a kelleténél egy , két lámpával több is van) 18650 , 21700 , 26650 és cellákat használok , és mind tele vannak töltve , nem azt mondom , hogy te , vagy bárki így csinálja de 7-8 éves celláim is hibátlanul teljesítenek , és van olyan is , hogy két három hónapig se nincs használva , pedig próbálom körforgás szerűen használni őket !
Amikor egyre rá kerül a sor azt általában 3 voltra mertem ( akkor már közbe lép a lámpa ) és utánna megy töltőre és úgy pihen !! -
Win-T
őstag
válasz
Dr. Szilikát #494 üzenetére
Az klassz, én meg feltöltöttem csutkára őket biztos ami biztos... akkor még meg kell járatni ha más nincs üresben kicsit a gépet.
Bár amilyen időjárás van mostanában, lehet még decemberben is füvet nyírunk. -
Dr. Szilikát
őstag
50 %-on ideális elvileg, amikor a lítium-ionok egyformán oszlanak el az anód és katód felületén, de mivel ez nem kőbe vésett, lehet kicsit feljebb is menni, hogy legyen önkisülési tartalék.
Újabb kutatások és egyes szakértők szerint inkább a magasabb tartományban célszerű mozogni velük, mintsem túl alacsonyan, bár ez inkább a használatra vonatkozik, nem a tárolásra (rolleres topikban volt egy komoly szakmai PDF, csak nem jegyeztem meg a linket).
-
Win-T
őstag
Üdv!
Tavasszal vásároltam egy akkus szegélynyírót két aksival (Makita BL1041B). Tegnap levágtam még velük a gazat, reményeim szerint idén utoljára és jövő tavaszig már nem tervezem használni őket.
Hogyan célszerű ezeket a Lithium-Ion akkukat elrakni télre ha nem lesznek használva várhatóan huzamosabb ideig? Lemerítve, feltöltve, félig feltöltve? -
Sam-sem
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #489 üzenetére
Köszönöm. Tehát nyugodtan használhatom a sima 3S-t. Az 1P nem utal a "védelmi áramkör"-re?
-
Dr. Szilikát
őstag
Sorosan 3 cella, párhuzamosítva nincs, ezért azt nem is szükséges külön közölni. 3S és kész.
Például egy laptopnál a 3S2P az már 6 cella összesen. Itt véletlenül angol és magyar rövidítés ugyanazt takarja (serial / parallel), így nincs zavar.
Soros kötés a feszültséget növeli (V), párhuzamosítás a terhelhetőséget (A), illetve utóbbi az Ah-kapacitást is. Soros kötés nem növeli az Ah-értéket (hiszen egy áramkör), a Wh energiamennyiséget / tárolóképességet viszont a darabszám összessége hordozza / növeli, akár soros, párhuzamos, vegyes kapcsolás.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #484 üzenetére
Köszi ez nekem is hasznos volt !
Nekem még működik a ponthegesztöm , egy pár szerszám gép aksit cseréltem vele ( hobbi szinten ) , de utánna néztem , hogy ilyesmi aksi , ha jól tudom kettő van benne !!
Egy kérdés , ha tönkre mennek benne az aksik , nem működne , ha kívülről adnak neki , mondjuk két 21700 - As cellákról áramot
"Szerkesztve" pont ilyen [link] az én ponthegesztőm ! -
sonar
addikt
Köszönöm az íránymutatást.
-
Dr. Szilikát
őstag
Li-po akku Li-ion elven működik, úgyhogy idevág, de ha megnézzük, a 117080 számozás több logikát mutat (11 x 70 x 80 mm):
Aliexpressen ilyenek találhatók:
-
sonar
addikt
Aloha,
Tudnátok segíteni, hogy a csatolt képen látható akku-t honnét tudnék szerezni? (ponthegesztőben volt))
fizikai méretei ~ 75mm x 70mm x 10mm (sarukat nem mértem hozzá)
[kép] -
Barret001
addikt
válasz
E.Kaufmann #480 üzenetére
Élettartam szempontjából a porba alázza az ólom akkut. Meg minden másban is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dr. Szilikát #479 üzenetére
De van vele, vagy hasonló, elvileg ólomakksi helyére bepattintható eszközzel konkrét tapasztalatod? Nekem az élettartam meg a súly miatt lenne érdekes, konyhabútorban van a szünetmentes vagy két éve, lassan ideje a gyári akksit cserélni, de még bírja.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
E.Kaufmann #478 üzenetére
Ebbe a családba tartozik, hiszen ugyanúgy lítium-ionok szerepelnek töltéshordozóként, azaz vándorolnak anód és katód között.
Csak más vegyület a katód és szükséges a nevében is megkülönböztetni, mert míg a szokványos akku lehet lítium-kobaltoxid, lítium-mangánoxid, lítium-nikkeloxid (ezek hasonlóan kezelendők és nem is látjuk külön feltüntetve, legfeljebb adatlapon), de a lítium-vasfoszfát akku már jelentősebben eltérő tulajdonságokkal bír.
Ezek egyike, hogy ilyen többcellás akkuba be kell építeni a BMS elektronika mellé a balanszert is, mert önkorlátozó hatása nincs a cellának, ezért meg kell fogni rajta végértéken a feszültséget.
Benne van a túláramvédelem is, noha attól még egy olvadóbiztosíték is elfér.
-
E.Kaufmann
veterán
Igaz, hogy nem Li-Ion, de ilyen akksival van valakinek tapasztalata?
Ritar 12V 9Ah LiFePo4
Szünetmentesbe tenném, ami egy 120 wattos tápot táplál meg, ami jó ha félig van terhelve, tehát elvileg a tartós 9A discharging nem lenne akkora gond. Esetleg érdemes egy 10A-s üvegbiztosítékkal megtámogatni? -
Undoroid
őstag
" Alu lemezt az aljára " Igen, mivel írtad is, hogy alig keletkezik valami hő rajta és még meg van támogatva egy kopterrel is!
Csak a súly lenne a lényege, ha elég vastag...ne legyen annyira 'borulékony' azzal a nagy méretű akkuval a tetején!
" plexi helyett polikarbonát lemezt " Nekem is van már tapasztalatom ezzel az anyaggal! Ebből készítettem el EZT, ami már csak arra vár, hogy rendesen be legyen szoftverezve!
Egy ötlet: összeszerelés előtt Én lefestettem az előkészített oldallapokat belülről és úgy egész jól tud kinézni!
-
fer
őstag
A korábbi verziónál is történtek változások. Az elválasztást megnyitottam kopoltyú alakban, így kap egy kis hűtést az xl4015 is. Lyukakat raktam a hűtőlemezre, illetve az akkutartót is kicsit átfaragtam, mivel eredet állapotában pajszerral kellett kivenni belőle az akkut. Valamint kapott egy diódát, mivel az akku behelyezésénél már elindult a venti.
-
fer
őstag
Újabb módosítás. Amikor berakok egy akkut elindul a venti, valamint töltéskor meg leáll. Az utóbbit az okozta, hogy az 5 voltos kis modulnak amire a venti van kötve 20 volt a max, és közvetlenül az xl4015 bemenetére kötöttem. De az xl4015-nek a bemeneti kondija 50 voltos, és ezt sokallta a venti modulja. Átkötöttem a bemeneti dióda elé, és kapott az is egy külön diódát. A diódára ugye szükség van mivel külső tápos, és ha véletlenül fordított polaritású adapter/táp lenne rádugva ne történhessen baj. Ahol egybeépítem a táppal, oda nem szoktam diódát rakni a bemenetre.
A másik, hogy tegnapi töltés alkalmával egy kicsit melegedett az akku, és ma meg lett ennek is forrása, egyenlőre nem árulom el, annyit segítek, köze van hozzá a töltőáramnak, de nem az akkuból jött a melegedés, hanem más melegítette az akkut. A megoldásról majd csinálok képet.
-
fer
őstag
válasz
Undoroid #471 üzenetére
Alu lemezt az aljára?, hogy oda menjen az amúgy is felfelé szálló hő? Na de erről itt szó sincs, ugyan is fél óra elteltével is hideg az alu lemez. Az instabilitásról meg annyit, hogy az alu lemez könnyebb mint az amiből csináltam. Ugyanis az alul látható tápegységet korábban csináltam, és sikerült találnom plexi helyett polikarbonát lemezt. Szívtam is vele, de így utólag már nem bánom, mert szívóssága miatt könnyebb belehajtani a metsző csavarokat. Na ennek a maradékából készült ez a kis töltő is Tehát a korábbi verzióban a trafó fűtött.
Most megnéztem megint, nem is kellene rá venti, még mindig hideg 3A terheléssel, szerintem elmenne passzívan is. -
Undoroid
őstag
Egész jónak látszik ez a készülék!
Mindössze annyit változtattam volna, hogy az Alulemezt az aljára tettem volna! Így eléggé instabilnak tűnik az akku miatt, ami a legmagasabb ponton van! Így eléggé borulékony lehet.
" IMR Efest " Nem tűnik egy gagyi kategóriának!
Rá kellett uszítanom a keresőt, mert még nem hallottam róla! Bitang áramot lehet belőle kicsikarni! ...de az ára?
" komondor " Akkor jól láttam abból a kicsiből, ami látszott belőle! Ez elvileg a C64-hez volt, bika egy trafó lapult abban a 'recés' műanyag dobozban! Örülj, hogy nem Neked kellett szétszedni, mert teljesen ki voltak öntve. A Plus4-es hasonló kialakítású volt. Mind a két féle melegedett, mint a veszedelem, de ezek (szinte) mindent kibírtak!
-
fer
őstag
Elkészült a külső tápos verzió is, már csak a kábelezés van hátra. De lehet kap még egy kimenetet + kivezetem a feszültség állító potit is, így akkor még kompaktabb lesz.
Sajna ez sem úszta meg aktív hűtés nélkül, mivel a bemeneti kondik eléggé melegednek, bezárva szellőzés nélkül nem jósolok nekik hosszú életet. A lényeg nem látszik de majd rakok fel képet a belsejéről is.
-
Undoroid
őstag
Szépen alakul a masinád! Ez a házikó eredetileg nem egy C64-es tápegység volt?
Az a két -nagyobb teljesítményű- izzó áramkorlát lenne? Vagy csak a mérés miatt lett bekötve?
" nem szép, de legalább ronda "
Ilyen az, ha valaki olyan anyagokból épít, amit otthon talál! Nincs ezzel semmi baj!
Egy kérdés: miért töltöd ekkora árammal a 18650-es akkudat? Egyszerre többet töltesz vagy teljesen másra használod ez a masinát?
-
fer
őstag
XL4015 2.0.
Elválasztottam a trafót a modultól prespán lemezzel, kapott egy ventit jelenleg 5voltra van állítva, 3 amperes teszten fél óra alatt kéz meleg volt az alu tető, a trafó felől a furatokon langyos levegő jön ki, már fél siker. Még azt megcsinálom, hogy megfurkálom az alu tetőt, és az elválasztót megnyitom, és egy terelő lemezzel adok egy kis légáramlatot a modulnak is. Tudom, hogy nem szép, de legalább ronda és működik. Már kitaláltam egy másikat, az külső tápos lesz és kompaktabb, de szeretném teljesen passzívra megcsinálni, ott használni fogom a nyák hőelvezetését is. Teljesen átlátszó lesz leszámítva a hátlapot, az lesz a hűtés. -
fer
őstag
válasz
Barret001 #461 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, épp ezért alkalmaztam ezt a tp4056-nál, mivel az csak 1 amperes, és a túlhajtásnál drasztikus hő keletkezik.
Ez még a passzív verzió, itt csak kb. 1,7A volt a maximum. Azóta a hőtől úgy rágyógyult az alu lemezre, hogy ha le akarnám venni szerintem eltörne, de nem is azért csináltam, hogy szétszedjem.
Ugyan ezt a módszert használtam az X96air médiboxnál is, ott nagyon jó eredményt értem el, sokan kételkedtek is benne.
Az xl4015-nél , teljesen feleslegesnek tartottam a nyák oldali hűtést, mivel az 5 amperes, és elvileg 4-et bármilyen hűtés nélkül elvisel. Most töltöttem egyet vele megint de felnyitva, és beigazolódott a gyanúm, az xl4015 ezzel a hűtéssel, még csak nem is langyos, az alu lemez hideg. 2.5A-el kezdtem egy teszt töltést, 1 óra elteltével, a trafó tűz forró, pedig elvileg 12V1.5A-es, igaz stabilizálatlan terheletlenül 16V. Lezárt állapotban annyira felmelegedett, hogy még a beállított fesz is emelkedett, még jó, hogy észrevettem időben, furcsálltam, hogy nem igazán akar csökkenni az áramfelvétel. Szerintem a trimm potinak nem tetszett a hőség, így felnyitva már ok. Most vagy kidobom belőle a trafót, és kap egy kapcs. tápot (bár az is fog melegedni ha nem nagy teljesítményű), vagy valahogy elválasztom belül a trafót hőszigetelő anyaggal, és kap egy ventit szabályozva, bár a venti mindkét megoldásnál kelleni fog. -
PHM
addikt
válasz
mindenes24 #463 üzenetére
7,5 Ah kapacitású akkuhoz nulláról feltöltve 2A mellett minimum 4, de inkább 5 óra kell.
A töltés vége felé ugyanis lecsökken a töltőáram. -
Barret001
addikt
válasz
mindenes24 #463 üzenetére
Szerintem jól számoltál mindent. Viszont a motorod tud kevesebbet is fogyasztani.
-
mindenes24
junior tag
Egy e-bicikli akkuja 30db 3,7V 2,5Ah-as akkubol van osszerakva allitolag 36V-ra.
Hogyan lehet kiszamolni, hogy legfeljebb mekkora teljesitmenyu motort kepes meghajtani, mennyi ideig mukodtetheti, es milyen toltovel mennyi ido alatt lehet feltolteni?
450W-os motor, 42V 2A "gyorstolto" 3-4 oras toltessel lehetseges?
(Az en szamitasom:
37V 7,5Ah az elvi max kapacitas, ami 277,5Wh, igy fel orat se kepes mukodtetni a motort, viszont a gyorstoltesnek 3,5ora valoban elegendo lehet.) -
Undoroid
őstag
válasz
Barret001 #461 üzenetére
Pontosan! A TO263-5L -tokozás (is) a panel felé vezeti el a keletkező hő jelentős részét!
Részemről így oldottam meg, amit korábban már leírtam: [kép] , [kép] , [kép]
Elég méretes felület van a panel hátsó részén a hővezetéshez! Szükség esetén, gyakran szokták fokozni ezt további furatgalvanizálásokkal is. Jelen esetben (95+%-os hatásfok miatt) ezt nem alkalmazták. Vagy csak az Én példányomnál nem törődtek most ezzel = klón a panelom? -
Barret001
addikt
Kaptam tegnap ajándékot
-
fer
őstag
válasz
Undoroid #455 üzenetére
"Vigyázz a panelodra, mert az adatlapja szerint 5A a maximum, amit elviselhet, bizonyos körülmények között! Részemről nem mennék el odáig"
Igen, de az adatlap azt is írja, hogy van benne hővédelem, és rövidzárlat védelem. Tartósan semmit nem szoktam maxon használni, csak megnézem mi a vége, hogy tudjam mire számíthatok. Amúgy van még belőle 5, de nem hinném, hogy ezzel fogok töltögetni, nekem a tp4056 jobban bejön, mint korábban írtam ezeket led-hez vettem és ennek ellenér azok még nem készültek el.
-
Dr. Szilikát
őstag
Az előzményben linkelt rajzon látható 90,9 kΩ - 10 kΩ osztót építették be a töltés végének jelzésére, vagyis elméletileg a 90 % áramesés (10 % maradék) jelzésére.
Például beállítasz 1 A töltőáramot a CC-szakaszban, ami a végére csökkenőbe megy, akkor kb. 100 mA áramnál vált színt a LED, jelezve, hogy levehetjük az akkut a töltésről.
Viszont az egyszerű áramkör ezt nem feltétlenül (nem minden áramon) képes pontosan betartani, továbbá Li-ion akkunál 5 % és 3 % közé is lehet menni esetleg.
10 % (0,1C) bevett standard érték az ólom-savas akkuk töltésénél, de az sem baj, ha a Li-ion akkut sem töltjük tovább, ezáltal növelhető az élettartam. Alábbi képek a TP4056 adatlapjáról szintén ilyen C/10 beállítást mutatnak.
Rollert például úgy töltök jelenleg, hogy még 4,2 V-ra sem engedem, kímélet céljából 4 V körüli szintre tolom csak (ami itt gyakorlatilag 40 V a 10S konfiguráció miatt). Elektromos autóknál még 4 V-ra sem engedik állítólag a cellákat. Mobiltelefonoknál nem cél a hosszú élettartam, ott jobban telenyomják( 3-5 % áramküszöb), sőt kifejlesztettek 4,35 -4,4 V tűrésű cellákat is (kérdés, meddig tűri).
https://batteryuniversity.com/article/bu-409-charging-lithium-ion
-
fer
őstag
válasz
Barret001 #451 üzenetére
Meg ezt az áramot még 490 ohmos ellenállással érte el, de azóta visszaraktam bele a 620-ast, hosszú távon nem bírná szerintem ekkora árammal, így most 1.9-2A a max. Meg az a baj, minél nagyobb a töltőáram, a zárófeszültség annál jobban esik, tehát ha 2,5 amperes állásba töltöm, akkor kb. 4,07-4,11V körül kapcsol le. Ilyenkor még a potit visszatekerve kb 1A-es állásba újra rá kell tenni az akkut, hogy teljesen feltöltse. Vagy töltés közben a vége felé kell visszatekerni, de nem mindig vagyok mellette, hogy figyeljem.
-
fer
őstag
válasz
Undoroid #455 üzenetére
Az akku tartó kábelrögzítése nem volt az igazi, valamint a CC 10k-s trim poti 37 fordulatú
, elképzelhető, hogy nem forgattam el teljesen. Még nem találkoztam ilyennel, amik vannak nekem itthon azok 20-30 fordulat között vannak. Majd bontok egy másikat és megnézem azon is.
Az XL4015 szerintem nem igazán akku töltésre való, ok, hogy tudja de nem kapcsol le a végén, és a led is össze vissza hülyeségeket jelez, zöldre vált amikor még messze nincsen feltöltve az akku. Persze lehet tölteni vele, de akkor ennyi erővel bármelyik dc dc konverter megfelelő, amelyiken be lehet állítani a megfelelő feszt, és áramot, de akkor oda még kell az ampermérő modul is, hogy a végén le lehessen kapcsolni. A tp4056 igaz hogy lineáris, de lekapcsol a töltés végén, 5V-ról szabályoz, és egy kapcsolóüzemű betáppal így az egésznek lehet még jobb is a hatásfoka mint az XL4015-nek 12voltról. Majd az érdekesség kedvéért csinálok egy fogyasztástesztet, de az egyenlőség kedvéért az XL4015-ösre is kapcsolóüzemű tápot teszek a teszt erejéig, csak meg kellene találnom a fogyasztásmérőt. Meg persze két egyforma cella is kellene, ami ugye nincsen, de majd az akkuteszterrel, mindkét tesztnél ua.-t a cellát egyforma szintre merítem, mivel a tp4056 nem akar működni a rákötött fix fogyasztóval. Az IP2312 az már egészen biztosan jobb hatásfokkal dolgozik, csak sajna még nincs ilyenem, de a következő rendélésnél majd gondolok rá. -
Undoroid
őstag
Értem, köszönöm!
" végül meg lett a probléma forrása " (Hová bújt el a kiselefánt?) Mi volt a hiba forrása?
Jók a képek!
Vigyázz a panelodra, mert az adatlapja szerint 5A a maximum, amit elviselhet, bizonyos körülmények között! Részemről nem mennék el odáig! Nem feszegetném a határokat még akkora, méretes Réz-hűtéssel sem!
Nálam úgy oldottam meg ezt a hűtéstuningot, hogy az alkatrészoldalról az XL4015-re egy maximálisan elfedő, Alu-hűtőbordát ragasztottam fel! Az alsó oldalon egy a panel méretétől 5-5mm-el nagyobb és 8-10mm vastagságú Aluanyagon kimarattam az összes forrpont helyét és a megmaradt helyre egy Arctic Thermal padot szabtam be! Végül pedig a panelről lelógó Alu részt rányomtam és FBS-erősragasztóval rögzítettem! Ezzel a panel hátlapja elektromosan el lett választva az Alulaptól, de a hővezetés a lehető legjobb lett. Az Alulapba több menet került és a gépház közé MX-4-pasztázással csavaroztam fel.
-
fer
őstag
Már elkészült az XL4015-ös változat is, de mivel nem volt itthon olyan 12 voltos kapcsolóüzemű kis adapterem amit beáldoztam volna, ezért egy stabilizálatlant raktam bele, amiben trafó van, és hát az egy kicsit melegszik, ezért ez sem ússza meg aktív hűtés nélkül. Lehet majd valamikor kap egy kevésbé melegedő tápot, de így is megtolja az 5 ampert izzókkal.
-
Barret001
addikt
A Tp4056 átalakított töltőd miből áll,hogy 2,35A-t tudtál kihozni belőle? Annak már az 1,5A is kihívás. [Tp4056 hack]
-
Undoroid
őstag
Csak kíváncsiságból kérdezném meg: mekkora volt a betápod?
Ha az 5V-ot jelentősen nem haladta meg, akkor Dr. Szilikát linkelt rajzán jól láthatod, hogy a 78L05 (adatlapja szerint) nem adja majd le a stabil 5V-ot és a TL431 fals feszültséget ad majd le az LM358 felé, ami eredménye ez lesz, amit most tapasztalsz!
-
Dr. Szilikát
őstag
Az XL4015 CC / CV modul minden részletében ismert, jól kitalált áramkör, ahol a minimális alkatrész felhasználás egy szimpatikus konstrukciót eredményezett.
Jobb hatásfokkal működik, mint a TP4056, hiszen az disszipatív, míg az XL4015 MOSFET-kapcsolót tartalmaz integrálva.
De például 5 V betáp kevés hozzá, önmaga is legalább 8 V-ot igényel, ráadásul az áramszabályzó (korlátozó) beavatkozást végző köröket egy 7805 lineáris stabilizátor látja el 5 V táppal, ami hivatalosan kb. 3 V tartalékot, azaz szintén 8 V-ot igényel a megbízható működéshez.
A járulékos korlátozás hiányában az XL4015 belső áramkorlátja érvényesül, ami sokkal magasabb, azaz 5 A elméleti érték.
12 V-os dugasztápról szoktam járatni, vagy 24-esről is, ha épp arra van szükség.
-
fer
őstag
Látom senki nem értett meg. Egy teljesen lemerült cellát rárakok, előzőleg 4.2v be lett állítva, (de ez egyértelmű dolog) áram maxon feltekerve, és csak 1.2-1.3A vesz fel, ami max cc állásba szerintem kevés. És hiába tekerem lejjebb a CC potit semmi nem változik, ha teljesen letekerem akkor is marad az induló áramfelvétel. Ue.-t a cellát ha rárakom a tp4056- ból készített töltőmre, sokkal többet is felvesz, és lehet is szabályozni az áramfelvételt. Ez elvileg kis cellák töltésére készült, de kibővítettem. Azóta kapott aktív hűtést is, nem szoktam ekkora árammal tölteni, de az efestnek ez meg se kottyan, még csak langyosnak sem mondanám töltés közben.
SZ-08CV modulból készített tápegységnél működik a dolog, ott az áramot teljesen letekerem, beállítom a töltőfeszt, és csatlakoztatás után finoman emelve a CC-t, be lehet állítani a kívánt max áramot. Ugyan ezt a módszert kipróbáltam az XL4015-nél is de valamiért egyből 1,2.1,3A-el töltötte, ezért gondoltam, hogy felismeri ha akku van rákötve. Végül is lényegtelen a dolog amúgy is led világításhoz vettem, csak érdekelt volna mennyire jól és hűvösebben tölt mint a tp4056.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Barret001 #446 üzenetére
Az említett CC/CV modul ezt megoldja, úgy emeli a feszültséget, hogy az áram stabil maradjon mindaddig, amíg eléri a CV korlátot, adott esetben 4,2 V szinten.
Utána fog csökkenni az áram, ahogy az elő van írva:
Viszont ebből következik az is, ha az akku már feltöltött 4,2 V-ra, olyankor nem lehet szabályozni az áramot, illetve bizonytalanná válik az egész. Ezt én sem úgy gondoltam, vagy valamiért magától értetődőnek gondoltam, hogy az áramot a még alacsonyabb szinten lévő akkura kell állítani.
Ezzel a modullal azt is meg lehet csinálni, hogy rövidre zárt kimenettel állítani az áramkorlátot, bár itt előfordulhat némi eltérés. Valamivel pontosabb az akkura állítani, vagy előbb rövidzár és utána pontosítani töltés közben, ha szükséges.
-
Dr. Szilikát
őstag
Előbb terhelés nélkül kell beállítani a 4,2 V végfeszültséget (ha annyi szükséges). Az áram lehetőleg legyen letekerve minimumra és a csatlakoztatás után növelni a kívánt értékre.
Ha már be van állítva, az akku levehető és visszatehető, fenti csak azt a célt szolgálja, hogy ne legyen mondjuk túl nagy áram beállítva, amit hirtelen ráküldenél az akkura.
-
fer
őstag
Érdekes ez a XL4015, rendeltem belőle párat ledhez, kipróbáltam li-ion cella töltésre is, de a CC nem is működik akku töltésnél, bárhová állítom. Mintha felismerné, hogy akku van rákötve, bármely más fogyasztónál (izzó, dc motor, ventilátor) tudom állítani az áramerősséget, de akkunál nem működik. Konkrétan erről lenne szó: [link].
-
adammeyer
csendes tag
Van egy 5 éves Samsung Galaxy S telóm (S10), tökéletesen működik de az akku már kezd beszarni. Rendeltem új akkut az egyetlen "hivatalos" ("authorized") samsung szervízben, budapesten az oktogonnál, kb 2 hét a várakozás amíg berendelik.
Abban vagyok elbizonytalanodva hogy van-e értelme tőlük vennem 25ezer forintért, holott valami random szervízben kb feleannyiért is cserélik. Tényleg "eredeti" akkut tesznek bele vagy ők is valami utángyártott cuccot ami azért 2 hét mert várják ázsiából a futárt? Azt feltételezném, hogy hivatalos alkatrészt gyakrabban és gyorsabban kapnának. Nehéz elhinni hogy a Samsung még utánpótol 5 éves telóhoz minőségi hardvert.
-
Ntoth470
újonc
Ez jó lehet
https://buon.hu/tud-tech/a-litium-ion-akkumulatorok-alternativajat-alkottak-meg
-
KisTücsök
addikt
sziasztok!
Van egy CloudEnergy 24v 150Ah-s akksim. És van egy okos töltőm, ami érzékeli az akksit autómatikusan, 15A-val tud tölteni. Az hogy lehetséges, hogy a lemerített akksiba belerakott 176Ah-t és még akkor is úgy mutatta, hogy 60%-tól ment felfe a töltöttséget jelző. Az akksin lévő kijelző 27v-on állt.
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Undoroid #436 üzenetére
Elengedtem a dolgot
, csak az a baj , hogy akárhonnan veszed , nincs konkrétan feltüntetve a gyártási év , egy , egy gyártó egy pár számmal és betűvel jelzi a gyártási évet , de alig találod meg , hogy mi mit jelent , lámpákkal vásárolt aksin meg semmi sem utal a gyártási évre , át néztem a minap , vagy 30 fajta aksim amik lámpákkal jöttek !!
Itt egy példa
Ezt ha nem találtam volna még akkor nem tudnám , hogy három ilyen aksim is van és 2018 ban lettek gyártva , én 2020 ban vásároltam őket !! -
Undoroid
őstag
" Közben más fórumon is ki tárgyaltam a dolgot , és ha 3,6 v körül vannak tartva , évekig jók , és ha utánna használatba kerülnek , onnan számolják a töltési ciklust , ami nagyban befolyásolja a további életét , túl töltés, gyors töltés sokat rövidít az életén ! " Ez mind jól hangzik, de jelen esetben mennyit lehet tudni arról, hogy a cellákat hogyan tárolták és miért csak 3hónap garanciát vállal az eladó? Inkább kerüljön egy kicsit többe, hosszabb garanciával és rövidebb korral bele mernék vágni...de így semmiképpen!
Nem szeretek hulladékot vásárolni!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Undoroid #434 üzenetére
Köszi a választ
Közben más fórumon is ki tárgyaltam a dolgot , és ha 3,6 v körül vannak tartva , évekig jók , és ha utánna használatba kerülnek , onnan számolják a töltési ciklust , ami nagyban befolyásolja a további életét , túl töltés, gyors töltés sokat rövidít az életén !!
Tízen éve lámpázok , az első komolyabb lámpám 10 + éves azt két 18650-es Sanyo cella hajtja , és mai napig hibátlanul mennek , pedig tíz éven felül vannak . Tölteni külső 4 ágyas töltőben töltöm őket , 250 , esetleg ha sietek 500 mAh -ral töltöm őket , össze vissza olyan 50 darab aksim van , több méretben ! -
Undoroid
őstag
Szia!
Az addig rendben is van, hogy újak és garanciásak, de 2024 van! A használatban levő ilyen akkuk 5-7év alatt teljesen elhasználódhatnak ennyi idő alatt! Ha nem is használódnak el, akkor a kiinduló (ráírt) kapacitásuk a töredéke lesz jobb esetben...rosszabb esetben az első használat közben kigyulladhat!
Szóval azokat Én még féláron sem venném meg!
-
H-Zol
senior tag
Sziasztok !
Már több helyen feltettem a kérdést , de semmi válasz , 18650- es cellákat szeretnék vásárolni , találtam is jó árban , újak , 3 hó garancia , de viszont 2017-2019 es gyártmányuak !
Van ennek valami hátránya , érdemes vele foglalkozni
-
farkas-j
őstag
Az a gond a DECT telefonok töltésével, hogy az az általános olcsó megoldás, hogy a kézibeszélők töltését, töltöttségi szintjét nem felügyelik elektronikusan. A leggyakoribb megoldás, hogy egy soros ellenálláson keresztül kapnak töltőáramot, mindennemű kontroll nélkül. Az ellenállás csak az áramot korlátozza, feszültségszabályzás nincs. Ezt az állandó "feszített" töltést az akkuk nem viselik jól. Vannak ugyan bizonyos típusok amik némileg jobban tolerálják ezt, de akkor sem egészséges megoldás, viszont rendkívül olcsó.
-
andaman
tag
válasz
Dr. Szilikát #427 üzenetére
Köszönöm, igen én is így gondolom.
-
Dr. Szilikát
őstag
A linken gépi fordítás szerepel, ami nem jó szerintem. Eredeti:
- Premium quality for the growing analog and digital cordless phone market.
- Optimized capacity for cordless phones which need high frequency recharging cycles (almost daily).Ez arra utal szerintem, hogy a cordless / DECT telefonok részére kifejlesztett akku nagyon jól bírja a gyakori rátöltést (azaz nem merítetted le, de máris rátöltesz), sőt akár egész nap maradhat töltésen, ez a dolga.
Panasonicnak is van ilyen gyártmánya, amit a telefonokhoz is mellékelnek, bírják is a kiképzést. Szerintem nem érdemes aggódni miatta, majd évek múlva, ha esetleg baja lesz, akkor csere.
-
andaman
tag
Üdv,
Vezeték nélküli (Gigaset) telefonjaimhoz Varta aksikat vettem.
A bázisállomáson tartani a telefont állandóan, vagy csak ha már tölteni kell a kérdésem.
Végül is a telefon szervize az utóbbit ajánlotta.
Szerintetek? -
Adebayor
aktív tag
sziasztok.
ilyen akkut valahol tudok szerzni? napok óta keresem, de pont ilyen méretet nem találok. Illetve egyet találtam, de az 18ezer. Amikor az angol oldalakon pár euró. Alibaba meg társai. Magyar oldalt keresek. Küldölről még nem rendeltem.
De ha nincs akkor nincs. Köszi -
Zsoca_D
tag
Szeretnék rendelni 1,5V-os Li-ion AA és AAA aksikat. Böngészgetem már egy hete az Ali-t, de nem tudok okos lenni melyiket rendeljem. Valakinek esetleg valami ezirányú tapasztalata?
-
Blas109
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tippje, hogy ritkább típusú aksikat honnan érdemes rendelni?
Konkrétan Sony wf-1000xm3 fülesembe VARTA CP1254 aksi való, azt szeretném kicserélni. Amazonon van sok hely aki árulja, de fogalmam sincs abból mi a gagyi és mi nem az.Előre is köszönöm!
-
chrome11
csendes tag
Mi az a "soros diodazas"?
-
Undoroid
őstag
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ilyen UPS-hez tudtok ajánla LiFePo4 akkumulátort, amivel jól működhet?
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Arra tudna bárki mondani valamit, hogy mennyire normális, hogy egy 26800 mAh-s külső akksi (Hama PD-27W60) csak 18000 mAh-ig tud telefont tölteni. iPhone XS-t 687%-ig tudta tölteni összesen.
Ilyen nagy lenne a veszteség
-
Undoroid
őstag
válasz
Dr. Szilikát #391 üzenetére
Szia Dr.Szilikát!
Beszereztem ebből az XL4015-ös modulból kettőt. Elő is készítettem őket a hevesebb hőelvezetésre: az alkatrész oldal felől az IC-kupakjára felragasztottam egy ~15x15mm-es hűtőbordát, a huzalozási oldalra pedig Arctic Thermal Pad-ot ragasztottam. A huzalozási oldalon megmértem az összes forrcsúcs- és az egyetlen ellenállás helyét és azok fizikai helyét kimarattam egy 4mm vastag alulemezen. Ügyeltem arra, hogy összeillesztéskor ne legyen zárlat és végül összeragasztottam FBS-el! Maga az alulemez 5-10mm-el nagyobb, mint a modul, így azt hiszem, hogy elegendő hőleadó felületet biztosítottam...nem lesz rajta nagy terhelés, de ez egy zárt dobozban lesz elhelyezve, így inkább túlméreteztem a bordát!
Felszereltem egy próbapanelre egy saját készítésű 18650-es összeállítás és egy HW384 mellé. Ezzel fog összeállni a RaspberryPi 3+ energiaellátása és töltése! Jelenleg itt tartok...
-
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok! Van egy Archos mobilom, amibe már rég tönkre ment az akku és el lett rakva a telefon. Közben volt egy Samsung A71-em amit most szerencsésen összetörtem...
Ki vettem a samsungból az akkut és és pont bele fér az Archos-ba.
Ez az Archos kivehető aksis így az érintkezőre forrasztottam vezetéket.
A samsung akku szalagkábelét elvágtam, óvatosan lekapartam a védőfóliát és arra is megoldottam a forrasztást.
Gondoltam ideiglenesen jó lesz ez Archos még nem veszek másikat, akksit azóta se tudtam hozzá kapni.
+ , - kimértem az aksin, telón stb... Rádugtam töltőre, de valamiért nem tölti az akksit.
Az lenne a kérdésem, hogy a hőfokmérő, vagyis a középsőt is be kell forrasztanom az akkun, hogy legyen töltés vagy más lesz a gond ?
A feszültsége is elég alacsony 2,75 volt... -
huan
őstag
Ezek közül melyiket vehetem a gyári 1300mAh helyett?
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy pár éves VILEDA Windomatic Elektromos ablakporszívó -m
aminek az akkuja nem akar töltődni, mert sokat volt a szekrényben. Ez van ráírva: LGDAHA11865 3.6V/ 1.3 Ah
Tudnátok ajánlani olyan akkut, amivel helyettesíthetném? A forrasztott fül is fontos lenne, mert sarukkal csatlakozik a kábel hozzá.
Köszönöm!
-
hohohohóó...
tag
válasz
Dr. Szilikát #400 üzenetére
Ok, köszi
-
Exelsior
őstag
Sziasztok, van egy Ninebot KickScooter F25E II rollerem ami 3km megy már csak.
Érdemes kinából LG akkut rendelnem? Mik lehetnek a kockázatok? Itthon aranyáron mérik az aksikat. nekem 80K mondtak ma. Kínából 35 lenne. Szerelést én megcsinálom itthon.
Nem dobnám ki ezt a rollert csak mert akkuja bedöglött de a szerelést nem vállalja a szerviz csak saját aksival. Gondolom sok cella ment tönkre.
(7650 mAh) kell és találtam is alin egy store-t aki ezzel foglalkozik.
[link] kérdés hogy érdemesebb nagyobbat venni de akkor is belefér majd? -
Dr. Szilikát
őstag
A 18650 cellákba épített túlnyomásvédő kapcsolót nem úgy kell elképzelni, mint egy relé érintkezőjét, ami nyit vagy zár:
https://batteryuniversity.com/article/bu-304-why-are-protection-circuits-needed
Egyfajta ponthegesztés tartja össze, ami nem túl erős, hogy azért képes legyen túlnyomás esetén elválni. Leírtak olyan esetet, amikor valaki forrasztás közben túlmelegítette a cellát és amiatt szakadt meg a CID, majd utána a felső résen benyúlt valami eszközzel és visszapattintotta a membránt.
De az már nem ugyanaz, hiszen a ponthegesztés nem rögzítődik vissza. Másik dolog, hogy aki gyújtott már be cellát akaratlan rövidzárral, nem csinál olyan hülyeséget, hogy a megbontott cellába belepiszkál. Ha le van merülve 2,5 V-ra, olyankor már gyenge.
De felette már egyre több energia tömörül benne, ami zárlat hatására ki fog törni és azt a tüzet már nem lehet eloltani, ahogy a kommentek között is említi valaki. Ezt én is tapasztalatból tudom.
A kigyulladt cella addig ég, amíg elfogy belőle minden üzemanyag.
-
csmat
senior tag
Sziasztok, van nekem is egy 18650 (ugy emlékszem) védett Samsung cellám, ami szerintem túlmerült. Litokala li500assal elkezdem tölteni, de 1 percen belül megáll és készre jelzi. Ekkor 2,2v körüli. Korábban 1,8v volt de csináltam pár kör "nor test" et és sikerült feltornázni 2,2v ra. Van értelme tovább tornázni, vagy midegy mert ígyis ugyis kuka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest