Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumsang
aktív tag
Az én véleményem, ill. döntésem
1. KIA Ceed 1,4T-DGI Launch Edition, 6,35-6,6 mill.
2. GOLF VII 1,5 TSI ACT BlueM. Comf. 6,2-6,8 mill.
Mindkettőre kb. 6 hónap a várakozás, ha csak nincs készleten az igényednek megfelelő felszereltségüKettő közül sok töprengés után a KIA-t választottam(7 év/150 ekm gari). Kombi és GT line változatban. A GOLF egy hajszállal belülről jobban tetszett a digitális műszerfal és a komfortérzet miatt. Viszont év végén jön a VIII-as Golf.
Képben volt még az Astra és a Focus is, de az Astra belseje és és 4 éves konstrukciója miatt nem volt annyira vonzó, míg a Focus 1,5 liter/ 3 henger miatt lett felejtős.
A francia és olasz alsó közép kategóriában egy sem volt számomra nyerő.Sztem próbavezetés után tudsz jobban dönteni. Bár úgy sem lesz egyszerű!!!
.
-
Richard!
addikt
válasz
FrankMonzano #171385 üzenetére
Ennyiért talán belefér egy faceliftes D corsa 1.4 101 pacival
-
válasz
DJZoliboy #171389 üzenetére
Ebbol szerintem a cr-v a legnagyobb, de en amugyis a hondabuzi vagyok
A kuga belul nem tul nagy, ha ez szamit, nekem ezek kozul az nem jon be a leginkabb. A cx-5 is kiforrott konstrukcio, engem egyedul a hanyag alvazvedelem zavarna. A rav4 is fasza.
Nekem a honda vagy a toyota kéne.
-
kisza25
félisten
Új Kia ceed gt 1,6 tgdi (205 ló) 7,9M
Kia optoma 2.0 (163) 7M1,6 tgdi (180 ló) 8M
Kia sportage 1,6 tgdi 177ló 7M
Hyundai kona 1,6 tgdi 177ló 6,2M(dct) 6,7M (dct+ 4*4)
Hyundai tucson 1,6 tgdi 177ló 7,6M (elsőkerék)
Honda civic 1,5t 182 ló
Ford focus 1,5t 182 ló
Azt, hogy melyik mennyi led-el azt lesd meg, arra lusta voltam -
-
JanR
addikt
Urak!
Uj auto vasarlasara hajtottam a fejem. Nagyon szimpatizalok az Opel Astra K 1.6 turbos motorjaval es 5 ajtos kivitelevel. Eleg jo felszerelesse (led lampak, holter figyelo, 18-as papucsok) meg lehet kapni 6,5 miska korul. Mennyire ajanlott, vagy jo vetel ez? Kicsit felek a csomagter nagysagatol, de korabban volt egy Signumom aminek 5L-el kisebb a taroloja es az is bosegesen eleg volt szamomra.
Vagy van valami alternativa 7M-ig? 200 paci korul, led lampaval keresek jarganyt. Suzi sajnos kilove, nekem nagyon muanyag a belseje
Szerk.: Ja es csak benzin!
-
-
Nerazim
őstag
válasz
LuckyL #171381 üzenetére
Na túl vagyok rajta. Megnéztük, nagyon pattent volt az autó kívül belül, de azért akadta egy-két dolog ami miatt valószínűleg mégse fogjuk megvenni:
-első lökhárító lötyögött (valószínűleg nem volt meg mindenhol a rögzítő pöcök vagy ki tudja)
-hátsó lökös nem volt egysíkban a kasznival (ez a csomagtartó felnyitásánál látszott)
-a kocsi elvileg a cég nevén van, de papírt nem mutatott róla
-mindent harapófogóval kellett kihúzni belőle és csak két szó nyögött vagy még annyit se
-jobb hátsó kerékjárati íven mértem 5-500 mikront (ez zavart a legkevésbé)
elvittük egy szervízbe, rozsdát nem láttunk, futómű, fék is rendben volt, a szervó olaj fekete színű volt tartályon keresztül nézve
-próbauton is minden rendben volt, egyedül ami fura volt (de ez lehet az én hibám) hogy váltáskor mikor felengette ma kuplungot a gáz mindig egy picit felhördült, lehet én váltottam rosszul vagy nagyon fent fogott a kuplung vagy nem tudom.
Ezek után felhívtam a szerelőmet ő szerinte ezek mind rendben vannak, és nem akar rábeszélni, de szerinte megéri a pénzét és vegyem meg.
Én mindezek ellenére egyelőre úgy állok vele, hogy inkább elállok a vásárlástól az összes körülményt figyelembe véve. -
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Milyen Városi SUV-ot ajánlotok 4-4,5 millióig? Benzinest vagy inkább Dízelt érdemes venni SUV-ban? Megbízható és tartós legyen, hosszú távra lenne, évi kb 20-30 e km kb.
Köszönöm !
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Már régebben is cserélni szerettem volna a kocsit, de rá kellett jöjjek, hogy értelmesebb cseréhez többet kell ráborítani az "új" autóhoz. Jelenleg egy 2004-es Golf IV 1.6 16v csapott hátú gépjárművem van. Jó lenne valami modernebb járgány, az se baj ha nem Golf, hanem póló méret, mert ott valszeg megkíméltebbet, újabbat kapok az árért. Városi használatra lenne, évi kb 15k km, rövid távok inkább, tehát benzines lenne mindenképp. A keret olyan 1.3-1.5 lenne. Mi lenne ésszerű alternatíva ennyiért, ami előrelépés a Golfhoz képest?
-
válasz
ALI_G #171350 üzenetére
Akkor nem csoda hogy tetszik nekem is az új rav4. Mert Volvo bérenc vagyok, és xc40 helyett kezdtem filózni rajta következő autóként. Sokat járok városban oda jobb a hibrid. Meg nagyobb is. Kíváncsi vagyok ha lesz független teszt a jbl hifi-ről mit mondanak róla (xc40-ben a Harman Kardon nem egy nagy durranás eddigi infók alapján). Mondjuk ahogy nézegettem az executive a megfelelő felszereltség, de úgy már nem is sokkal olcsóbb mint az xc40.
-
válasz
Nerazim #171380 üzenetére
a p-s rendszám semmit sem jelent, csak hogy nincs forgalmomban, az nem az autóhoz kötődik, hanem a céghez
annyit mindenesetre jelent biztos nem az "Ő" nevén van, hanem legjobb esetben a cége nevén1, mondd hogy nem a szervizek leinformálása nélkül készülsz autót venni
2, mondd hogy nem egy jókis 2.2 dieselt készülsz megvenni
3, mondd hogy nem sajnálsz 5 eurót az autodna reportra
4, mondd hogy nem biankó adávételivel készülsz megvenni egy külföldi autót
5, mondd hogy el fogod vinni egy megbízható szervízbe átvizsgáltatnine hamarakodd ezt el kérlek, mert te is sírni fogsz majd idejárni, én pedig meg fogom jegyezni
"hogy aki hülye..." -
Nerazim
őstag
Udv!
S.o.s ben kellene egy kis info. Holnap megyek Godollore egy Toyota Corolla Versot megnezni. Amit mondott a tulaj eddig, hogy Olaszbol lett behozva, nincs rajta korhadas, rozsda. Vezetett szerv.konyve van amit megkuldott emailben. A rajta levo szervizeknek irtam emailt nem tudom mikorra valaszolnak, ha egyaltalan. Alvazszamot megadta rakerestem Autodna -n de nem a fizetosre csak az ingyenesre, mert nem lattam ertelnet kifizwtni, mert az elozetes riport nem sok erdekeset sugallt. Viszont semmit nem tudok arrol, hogy egy ilyen kocsinal milyen papirokat nezzek, milyen papirokkal kell rendelkeznie most es miket kell meg megcsinalno, hogy forgalomba kerulhessen es ez kinek a koltsege, minek kell feltetlenul bele irva lenni, es mik azok a szempontok amikor ott kell hagyni. Itt most a papirozas reszere gondolok. Illetve ami meg esetleg bonyodalmat okozhat az a P -s rendszam van, de elvileg az O neven van. Tc cikkven olvastam, hogy P rendszamossal nem szabad foglalkozni. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Richard! #171369 üzenetére
Nálunk a cègnèl is ez a helyzet . Szintèn Nèmetországban . 7-8 km a város ès a melóhely között , de sokan dieselell járnak . Ès , ha indulnak hazafelé , de akárcsak egy perce kiszállnak az autóból valamièrt , már állítjâk is le az èppen indított autót . Az 500 m re lévő bolthoz is szemrebbenés nèlkül autóval mennek.
-
prannk
őstag
Ausztria Németország
-
prannk
őstag
prannk
(őstag)
Hali.Egy 6 os golfnak mennyi lenne a költsége mire a nevemen lenne?
2010 2l gti.
Itthon nem nagyon van belőle választék
Milyen oldalon érdemes böngészkednem ha a közelből szeretnék behozni
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Luck Dragon #171368 üzenetére
Igen nekem is az volt az első kinézett, de annyira fapad, mármint a műszerfal is tiszta műanyag, egyáltalán nem kelti egy premium autó látszatát, mint pl a B2 vecki
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
8th
addikt
válasz
bandi0000 #171361 üzenetére
Miért kéne? Ha nem kannázták bele az okosba szerzett pancsolt gázolajat akkor nincs annak semmi baja 350ezer kilométernél sem. A tömítést rögtön ajánlott cseréltetni vásárlást követően ami egyébként nem olyan vészes tétel és remélhetően sokáig nem lesz gond vele. Ha mégis akkor sincs para mert elég olcsó hozzá a befecskendező. B5 után változtattak sok dolgon. Pl. kukázták a bonyolult első futóművet és alátettek egy teljesen kommersz tartós és olcsón felújíthatót. Jellemző elektromos típushibáról én nem hallottam B6-nál de azt gondolom a minden rendelhető extrával teletömött korai példányokra lehet jellemző, hogy 10+ évesen előjön ez az. Egy alap felszereltségű belépőmotorral szerelt példánytól egyáltalán nem kell félni. Abban jó vw szokás szerint nem sok extra lesz cserébe ami nincs benne az nem is romlik majd el soha. És ezek a fapadosságuk miatt jóval olcsóbbak is mint a 2.0 dsg-s jól felszerelt példányok. Win-win. Az az 1.9 motor lehetne erősebb mert az a 105 ló és 250 Nm elég hoki 1.4 tonnához de az első három fokozatban (~100km/h-ig) még egész jól viszi a nagy tepsit és csak felette fogy el látványosan. De erre is van gyógymód (Füsti).
vzsryl ezért írtam, hogy 1M+ ért. 1.4M-ért teljesen jót is ki lehet fogni belőle. Sokkal felnőttebb összeszedettebb jobb autó mint egy öregecske B5/5.5. Biztonságosabb komfortosabb fiatalabb problémamentesebb.
-
vzsryl
nagyúr
Megnéztem hahu-n, és az átlagára a B6 1.9PD-nek 1.5-2M, a legolcsóbb 1.05M, de abba bele se merek gondolni, hogy az milyen állapotban lehet. (950k-ért egy B5.5-öt is meghirdettek a B6-osok között, szóval az ne zavarjon meg senkit.)
(#171361) bandi0000: A B6 sem rossz, de modernebb konstrukció, emiatt értelemszerűen több hibalehetőséget rejt. 1m körül B5 és 5.5-ből rengeteget lehet kapni. Ismerőseim között megszámolhatatlan mennyiségű 1.9TDI/PDTDI van, és nagyon szeretik őket, ráadásul mai napig vállalható autó. Ha kifogsz egy értelmes példányt, akkor szerintem ez az 5 éves táv simán elérhető komolyabb idegeskedés nélkül.
-
bandi0000
nagyúr
Az jobban tetszene, de eléggé elvették a kedvem a netes infók, nem egy jó szériának tartják, sokan úgy vélik, hogy alul tervezett, mert nem csak a PD-s motorokkal van a baj, hanem a futóművel is, elektronikával is stb, állítólag azért, mert B5 után változtattak egy csomó mindenen, és ez lett belőle
Persze könnyen rábeszélhető vagyok mindenre
Jah a 2.0 motorokat szidják, az 1.9 PD -t dícsérik, de gondolom itt is kéne cserélni a PD elemeket ha még nem cserélték
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Lassan autót keresek majd, és ebben kérnék egy kis segítséget
Élősszőr is, nyilván városba is használnám, de a fő cél a melóba járás lenne, ami legjobb esetben 25km lenne oda, legrosszabban akár messzebbre is, attól függ hol kapok melót, + hetente 1 szer messzebbre is kellene mennem 50km-re kb
Fogyasztás miatt a dieselt preferálnám, meg persze elég jó a nyomatéka is, de sose volt diesel a családban
Legjobban az opel, és volkswagen felé hajlanék, abból is a nagyobbak tetszenek, mint a vectra és a passat
Ami legutóbb megfogott az a B5/5.5 Passat
Na már most, inkább az a vívódásom tárgya, hogy ezek az autók, még ha az utolsó szériából is tudnék venni, min 15 évesek, nyilván ha karban van tartva akkor gondolom kibírna még pár évet, de azért öregecskék
A km óra állást tudom, hogy nem szabad nézni, 1 milka körül igen csak észrevehető, hogy németbe 200e km alatt vannak ezek, míg belföldön 300e km+ szóval nem tudom érdemes lenne e kintről nézni, hátha kevésbé volt agyonhajtva
Az ár amit ráköltenék 1 milka, + ugye az átírás, és kötelező szerviz, minimum 5 évre tervezek vele
A másik ami inkább technikai kérdés, mindig hallani, hogy az XY motor elmegy X 100e km-t, de utána mi van? Fel kell újítani és megint fasza vagy kidobós a motor?
-
Gergőke88
addikt
válasz
molnarpeter #171355 üzenetére
Ez a régi RAV4
-
ALI_G
veterán
válasz
molnarpeter #171355 üzenetére
Koszi a tippet, sajnos a 10M-ben mar beleszamoltam a kedvezmenyeket.
-
molnarpeter
nagyúr
-
válasz
molnarpeter #171347 üzenetére
+1, elég fasza a rav4
-
Chriss76
csendes tag
Új Toyota Rav4 2.0(175le) szívó benzinessel, Comfort felszereltséggel 8.7 millió kedvezmény nélkül
-
ALI_G
veterán
válasz
molnarpeter #171347 üzenetére
hmm, az új rav4 hibrid csak a legalacsonyabb active alapfelszereltséggel férne bele. Úgy 9.590e Egyébként nagyon tetszik az új modell. Kinézetre vetekszik az XC40-nel.
-
-
ALI_G
veterán
10M-ig melyik crossovert választanátok?
-
t1
veterán
válasz
vzsryl #171315 üzenetére
Ne is mond. Saját kocsim benzines, céges dízel. Reggel ha a depóban beindítjuk a Jumper/Transit (Transitból régebbi is van) szabályosan fojtogat minket a kipufogógáz, benzinesnél sose éreztem még ilyent. Mondjuk ettől függetlenül mindig benzin párti voltam, de amióta napi 8-9 órában dízellel járok megszerettem megtudom érteni, ha valaki nem benzinessel jár.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Chriss76 #171342 üzenetére
Én ezt kiegészíteném a saját tapasztalatommal; hozzám 9 évesen került egy 2007-es UFO, 37e kilométerrel. 10,5 évesen adtam el kb. 57e kilométerrel. Baja nem volt ez idő alatt és a felsorolt típushibák nagy része sem jelentkezett. Nem zörgött a beltere, működött mindene, egyedül csak a kuplung pedál nyikorgott-recsegett hidegebb időben. Viszont 57e kilométer sem mondható még soknak, szóval betudom ennek a problémamentességét.
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
BigBlackDog #171330 üzenetére
Megkérdezem?
Mi a T? -
GEPESZ66
veterán
A következő a dilemmám.
A fiam venne egy autót.
Van egy olyan lehetőségem.
A kollégám nevén volt egy céges 1,6-os benzines J Astra, 2015-ös évjárattal, 180 ezer km-el.
Viszont nem csak Ő hajtotta, néha más kolléga is.
Mindig márkaszervízben volt javítva.
Nagyon jó áron megkapnám.
Egy autószerelő elriasztott azzal, hogy az elektonika meghibásodhat ennyi kilométer után, javítása 300 ezer Ft is lehet.
Van egy 1,6-os benzines H Astra is, 2012-es évjárat, 180 ezer km-el, szintén nagyon jó áron.
Illetve van egy kollégám, aki auto behozatallal is foglalkozik, pl. olaszból.
Ő nem tekeri vissza az órát, mikor behozza.
Itt jön képbe az 1,6-os benzines Audi 3, monduk 2006-os évjárattal.
Melyiket céloznátok meg? -
Köszönöm szépen a piaci áttekintést srácok!
-
tboldi
nagyúr
válasz
pècsimunkás #171322 üzenetére
Mondjuk én kedvelem a kreténségeket, különlegességeket, tegnap pl. RX-8-akat nézegettem.
-
_adaml21_
őstag
válasz
sasa134 #171306 üzenetére
Bár abszolút racionális döntés egy civic, azt miért nem veszi bele a kalkulációba senki, hogy konkrétan fizikai fájdalmat okoz ránézni arra a koncepciótlan élkavalkádra, ami a külsejét illeti? Egy új autónál ez azért szempont, nyilván ha 2-3 milláért veszek egy örökélet+1év Priust, akkor a gazdaságosság felülírja ezt, de azért itt mégis 7,5+ milláról beszélünk...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
bitpork #171313 üzenetére
Vagy pedig ne mond meg, hogy mi vagyok. Ez is egy lehetőség, gondold át. Tisztában vagyok azzal, hogy ha egy dízeles megnyomja a gázpedált pár méterrel előttem, akkor fuldokolni kezdek tőle, de egy benzinesnél ezt nem mondhatom el, legyenek az említett autók akár 20 naposak, akár 20 évesek. Ezt nem csak én tapasztalom, hanem sok más ember is, ráadásul még a törvényhozás is ezzel ért egyet, ami lehet, hogy nem véletlen. Lehet ezt másképp gondolni, és találgatni embertársaid mibenlétéről, de jelen állás szerint felesleges.
Ettől függetlenül a benzines autókat sem pártolom túlzottan, de amíg az a kisebb rossz, addig inkább az mellett teszem le a voksom. Hosszútávokra, kevés városra meg inkább a dízelt.
-
fgabor87
tag
válasz
gzbotii #171312 üzenetére
Ezen már túl vagyok. Ezek szerint minden rendben, de kártörténetet ez nem tud. Illetve csak a 2019 január 1 óta bekövetkezett káreseményeket írja sajnos. Ezért valami más forrásból is le kell még kérdezni a régebbi kocsikat (ez egy 2011-es). Csak nem tudom melyik rendszer tud több/megbízhatóbb adatokat.
-
-
fgabor87
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy egy picit off, de nem találtam ennél jobb topikot.
Használt autó vásárláskor melyik oldalról érdemes adatokat kérni? Voltetorve.hu, vagy vin-info.com?
Elméletileg az autó nem külföldről behozott. -
gzbotii
nagyúr
válasz
Gaben92 #171309 üzenetére
Nekem a dízel karakterisztikája is jobban tetszik. Előző benzines autóm városban 10-et evett, nem érdekelt. Inkább fogyasszon mint szervizelni folyton. Jelenleg 75-80% pálya/országút, évi ~15.000km. Szerencsére nem az az évi +100.000 üzemanyag költség döntene romba.
Másik, hogy kinek mi. Van akinek csak japo benzinesre porcosodik. Hegyre, völgyre csak az kéne. Másnak nem.
-
Gaben92
őstag
válasz
vzsryl #171307 üzenetére
Ezen felesleges vitázni mert amíg olcsóbb dízellel járni addig az emberek leszarják ezt 90%-ban. Nálunk emiatt vannak a dízelek igen súlyos büntetőadóval sújtva. Ha legalább 50k km-t mész évente kb akkor vagy kb nullán. (50k km-re elegendő gázolaj ára+ büntetőadó kb annyi mint 50k km-re elég benzin ára)
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
vzsryl #171304 üzenetére
A sok város egyhuzamban, amit nem szeretnek a dízelek. Viszont ha évi 25.000km számolunk, ami átlagosan évi 252 munkanappal veszünk az napi 100 km. Ha megy 50et városban és utána 50 km helyiségen kívül is, az azért ki tud kormolodni rendesen.
Plusz legalább 2 literrel kevesebbet kérnek a dízel. -
vzsryl
nagyúr
válasz
gzbotii #171302 üzenetére
Elhiszem, hogy nem komálod a japán benzines autókat, de ez hogy jön ide?
Engem kimondottan irritál a dízel autók kipufogójából távozó szag, és ezt főleg városban, lassabb közlekedésnél, leginkább ilyen borongós időszakban veszem észre. Lakott területen kívül szinte sose veszem észre. Ebből kiindulva, illetve az újabb szabályozásokat látva arra a következtetésre jutottam, hogy szvsz. ~12k km futás városon belül egy dízel autóval nem javallott.
Így megérted, vagy inkább valami hitvitába szeretnél bocsátkozni? Mert ez utóbbiban nem kívánok részt venni.(#171303) Qru: Egyébként az új Fiesta ST-ben is ennek a háromhengeres 1.5-ösnek egy megpöckölt változata van? Mert annak konkrétan hathengeres hangja van néhol, és ez egyszerre szomorúvá és boldoggá tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Milyen autót vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Okos Otthon kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Sorozatok
- Monitor hiba topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest