Hirdetés
- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
-
111229 - 111101
111229 - 111101 111100 - 111001 111000 - 110901 110900 - 110801 110800 - 110701 110700 - 110601 110600 - 110501 110500 - 110401 110400 - 110301 110300 - 110201 110200 - 110101 110100 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:39 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
félisten
A Rostos nagyon jó. De a macskabenzint nem élem, bár Németben kóstoltam zabtej, meg kókusz tejet is. Hétvégénként én is iszom mást is, alkalmasint hétköznap is, de hát ez van.
-
GoodSpeed
veterán
Jó ember! A fogadó szint a harmadikon? Meg a pince szint is a föld felett? A nulladik emeletnek kéne lennie a fogadó szintnek, a pince értelemszerűen alatta, de annak a legalább részben a föld alatt kellene lennie. Fogadó szint a harmadik? Hát repülve jönnek hozzám?

Azt írja, hogy középen tágas lépcsőtorony köti össze a szinteket, mindközben a tervrajzon oldalt mennek a lépcsők (ami nem baj, mert tényleg így van), a látványterven meg minimum 4 lépcsőtorony van (na jó, lehet három más funkciós is, bár a felülnézeti rajzok alapjéán nem is léteznek).
De a toronyszint a dolgozó szobám az is jó
Na meg jó a külső burkaolata és a táj is.Ahogy elnézem, az építészek még egy jó darabig nem lesznek kiváltva AI által ...
Hát mondjuk mobilon nem néztem meg... :XD
-
GoodSpeed
veterán
Kicsit játszottunk:
-
gerner1
nagyúr
+1 a rostosra. + hétközben tej, zabtej, stb is. Ugyanakkor, én hétvégente iszom mást is (ami, ezzel már : rendszeres... -tehát..).
-
KROK640
félisten
-
gerner1
nagyúr
Okos és drága hűtő… 6 évnél többet úgysem bírnak. Addigra alkatrész sem lesz hozzá, ha pedig mégis, akkor olyan áron, plusz a munkadíjjal együtt cserélik, hogy az újhoz képest már csak 20–30%-os árkülönbség marad.
Én úgy vagyok ezzel, hogy azt nézem, melyik a legenergiatakarékosabb modell. Mivel a hűtő 24 órában működik, az egyik legnagyobb folyamatos fogyasztó a háztartásban, ezért minél kevesebbet fogyasszon, annál jobb.
Aztán amikor van Glamour-napok vagy valamilyen háztartásigép-csereprogram, a régit elviszik, én pedig veszek helyette egy újat. Így nagyjából 4 évente cserélődik a géppark.
+1
Inkább egy jó hűtő, és ha annyira viszket, akkor azt okosítani utólag egy tablettel + egyebekkel. Nem mintha lenne, de ismeretségben akadnak többen is, akik ezt a módszert alkalmazzák (& ha a hűtő cserélődik, a rendszer csak átköltözik). Talán, csak egyiküknél mondható el, hogy ~2-3 hónap után is érdemben kihasználják.
Én plö egyelőre, ettől nem jöttem lázba. Az sem zavar, ha plö a tájékozatlanokat nem tudom ilyesmivel (is) vakítani.
Nálunk plö sokáig tétel volt, hogy az ajtóba épített ilyen jégkocka / hidegvízkészítő is legyen a következőbe (ha veszünk). Még jó, hogy előbb érdeklődtem a szervizekben, hogy melyiknél a legalacsonyabb a meghibásodási arány? ...- eredménye: a nem lett ilyen hűtőnk.
-
I02S3F
addikt
-
KROK640
félisten
Kívülről lehet, hogy úgy tűnik néha, mintha szórnám a pénzt, meg nagyképűsködnék, de aki végiggörgeti az én posztjaimat, valami egyből szemet szúrhat neki: olyan dolgokat vásárolok, amik hosszú évekre vannak betervezve. Nem véletlenül vásárolok hozzájuk amikor csak lehet +3év kiterjesztett garanciát. Ha az lenne a célom, hogy itt cserélgessem minden évben a cuccokat, akkor megvenném standard 24 vagy 36 hónapos garanciával, hiszen 1-2 éven belül úgyis cserélném!
Klímánál is kikértem a helyi szaktopicban a tanácsot, és az alapján vásároltam a Daikint. Ami nem mellesleg lényegesen olcsóbb is volt, mint a Samsung.
Van itt a topicban olyan, akinek 60 E Ft-os Philips Hue okosközpontja van, ezzel szemben az enyém 10200 Ft volt ha jól emlékszem!

Ilyen 179 Ft-os Colát iszok...Ja igen. Anyukámnak bkrepált a 40 éves hűtőgépe. Mondtam, hogy én szívesen odaadom az enyémet, és akkor vennék egy okoshűtőt 10+ évre....
"Ilyen 179 Ft-os Colát iszok..." --- Én meg csapvizet, vagy rostos levet. Meg mostanában citromos vizet (csapvíz beletekerve egy fél citrom)
-
Luck Dragon
támogató
Okos és drága hűtő… 6 évnél többet úgysem bírnak. Addigra alkatrész sem lesz hozzá, ha pedig mégis, akkor olyan áron, plusz a munkadíjjal együtt cserélik, hogy az újhoz képest már csak 20–30%-os árkülönbség marad.
Én úgy vagyok ezzel, hogy azt nézem, melyik a legenergiatakarékosabb modell. Mivel a hűtő 24 órában működik, az egyik legnagyobb folyamatos fogyasztó a háztartásban, ezért minél kevesebbet fogyasszon, annál jobb.
Aztán amikor van Glamour-napok vagy valamilyen háztartásigép-csereprogram, a régit elviszik, én pedig veszek helyette egy újat. Így nagyjából 4 évente cserélődik a géppark.
-
KROK640
félisten
Inkább a szokásos bré méregetés (okosba). Hogy, akkor "másokhoz" képest, mi(?) a pozíciója, és a szokásos ego-túra.
Mondjuk, én nem sajnálom tőle sem (ha akar venni/ha nem, ha telik rá/ha nem, stb..). Mindenki úgy veri el a háztól a pézt, ahogy csak akarja. Bár, ha mondjuk az a veszély fenyegetne (de nem fog..), hogy valóban okos, és valamit is érő új frigo kell.. - Nálunk plö újragondolnám a konyhát, előbb. Utána pedig, ilyesmi márkák/típusok (amik a hazai kínálatban vannak) szóba sem kerülnének.
Az is simán benne lehet amit mondasz

Egyébként lassan ott tartok, hogy a buta eszközök az igazán okos döntés. Túlbonyolított hamar döglő "okos" eszközök, amiknek az ember a felét se használja ki, de legalább jó drágák; ma már kevésbé tűnnek okos választásnak, mint amikor még csak a csili-vili mázat látja az ember.
-
GoodSpeed
veterán
Kívülről lehet, hogy úgy tűnik néha, mintha szórnám a pénzt, meg nagyképűsködnék, de aki végiggörgeti az én posztjaimat, valami egyből szemet szúrhat neki: olyan dolgokat vásárolok, amik hosszú évekre vannak betervezve. Nem véletlenül vásárolok hozzájuk amikor csak lehet +3év kiterjesztett garanciát. Ha az lenne a célom, hogy itt cserélgessem minden évben a cuccokat, akkor megvenném standard 24 vagy 36 hónapos garanciával, hiszen 1-2 éven belül úgyis cserélném!
Klímánál is kikértem a helyi szaktopicban a tanácsot, és az alapján vásároltam a Daikint. Ami nem mellesleg lényegesen olcsóbb is volt, mint a Samsung.
Van itt a topicban olyan, akinek 60 E Ft-os Philips Hue okosközpontja van, ezzel szemben az enyém 10200 Ft volt ha jól emlékszem!

Ilyen 179 Ft-os Colát iszok...Ja igen. Anyukámnak bkrepált a 40 éves hűtőgépe. Mondtam, hogy én szívesen odaadom az enyémet, és akkor vennék egy okoshűtőt 10+ évre....
-
I02S3F
addikt
A helyzet, hogy én is - ezekszerint - félreértettelek, de tényleg ez az első benyomás.
-
GoodSpeed
veterán
Inkább a szokásos bré méregetés (okosba). Hogy, akkor "másokhoz" képest, mi(?) a pozíciója, és a szokásos ego-túra.
Mondjuk, én nem sajnálom tőle sem (ha akar venni/ha nem, ha telik rá/ha nem, stb..). Mindenki úgy veri el a háztól a pézt, ahogy csak akarja. Bár, ha mondjuk az a veszély fenyegetne (de nem fog..), hogy valóban okos, és valamit is érő új frigo kell.. - Nálunk plö újragondolnám a konyhát, előbb. Utána pedig, ilyesmi márkák/típusok (amik a hazai kínálatban vannak) szóba sem kerülnének.
Ez most nem esett jól! Félreismersz ha azt gondolod, hogy nálam ilyen szempontok vannak. Azért kérdeztem, hogy kinek mivel van tapasztalata.... de egyébkénmt az okoshűtő projektet el is engedtem, mert mindegyik széles mint az országút.
-
gerner1
nagyúr
-
KROK640
félisten
Indesit. Mondjuk mostanában nem olyan okos már, újabban túl hideg van benne még alacsonyabb fokozaton is.
Gondolom azért kérdezed mert arra vagy kiváncsi, hogy a miénekt is basszák-e el szoftveresen? A válaszom : Hát nem tudom, de mostanában tényleg túlhűt ... -
gerner1
nagyúr
Jó ember! A fogadó szint a harmadikon? Meg a pince szint is a föld felett? A nulladik emeletnek kéne lennie a fogadó szintnek, a pince értelemszerűen alatta, de annak a legalább részben a föld alatt kellene lennie. Fogadó szint a harmadik? Hát repülve jönnek hozzám?

Azt írja, hogy középen tágas lépcsőtorony köti össze a szinteket, mindközben a tervrajzon oldalt mennek a lépcsők (ami nem baj, mert tényleg így van), a látványterven meg minimum 4 lépcsőtorony van (na jó, lehet három más funkciós is, bár a felülnézeti rajzok alapjéán nem is léteznek).
Na meg jó a külső burkaolata és a táj is.Ahogy elnézem, az építészek még egy jó darabig nem lesznek kiváltva AI által ...
+1
& sehun egy lift? ... -ohhh, pedig a tehetőseknél a szuterinba/garázsba is (nemhogy, gyakran arra az 1 szintre, ami minimálisan volt/van még, felfelé..) lift volt, már 20+ éve.
Az igazi burzsujoknál pedig, a személyzet, külön, szeparált-térben közlekedik...
-
gerner1
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
-
KROK640
félisten

-
KROK640
félisten
-
GoodSpeed
veterán
Felhívnám szíves figyelmedet, hogy a korlátozás csak Grok AI-nál volt érvényben, chatGPT előfizetésem is van, és még nem sikerült annyi képet generáltatnom vele, hogy a limitbe ütközzek, ha egyáltalán van ott ilyen
-
GoodSpeed
veterán
Az enyém majd csak tud, az egyik érdemleges:
SAMSUNG RS90F66BETEO Family Hub 779 990 Ft-ért - Side by side hűtő | Alza.hu
+113880 Ft 3 év kiterjesztett gari.Francba, ez széles, jó lenne ha 65 cm-nél nem lenne szélesebb, mert ott van az egyik oldalán a fal a másik oldalán meg a szárítógép....
Bezzeg 164 nm urának nincs ilyen gondja.
-
I02S3F
addikt
-
GoodSpeed
veterán
Kinek milyen okoshűtője van?
-
GoodSpeed
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
KROK640
félisten
Tegnap este óta újra generálhat, mert újraindult a limit. A RAM és a SSD/HDD árak bezzeg nem bírnak csökkenni
Pedig HDD-t már nagyon kellene vennem. -
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
-
I02S3F
addikt
Nem tudom, hogy honnan tudod, de 15-17 körül vettem egyet. Kiváló! Több napig is bírja! Ill. Hamar feltöltődik! 1 éves. És elég jól tartja magát a fülemen, nem esik le!
-
GoodSpeed
veterán
Nem semmi a muki. (Nagyon régről ismerem a "munkásságát".
Fiatalabb koromban:
Dícsértessék!Ja a képhez korábban ezt irtam:
-
GoodSpeed
veterán
Nem semmi a muki. (Nagyon régről ismerem a "munkásságát".
Fiatalabb koromban:
Dícsértessék! -
GoodSpeed
veterán
Jó reggelt. Megyek leadom a PET palackokat:
-
GoodSpeed
veterán
Gomba Neked hány éves a headseted? Régen a 2000-es években nagy divat volt ez a mono fülre akasztható headset. Ma már alig lehet kapni... vagy lehet egyáltalán még? Hogy bírja az akksija?
-
GoodSpeed
veterán
-
Skod
senior tag
-
Skod
senior tag
-
GoodSpeed
veterán
-
Skod
senior tag
-
KROK640
félisten
Igen is, meg nem is. Nem, mert direktbe nem mentem ki, mint 2 évvel ezelőtt, a reptérre a melegben meg pláne. De igen, mert este a Szilfákaljára kellett mennem, és ott megszívattak a lezárásokkal.
2021-től kint voltam. Volt, hogy 400+ képet készítettem, de az az igazság, ha kint voltál egyen, kint voltál az összesen. Már az utóbbi időkben inkább csak az OT-kért mentem, meg megnéztem, hogy milyen a 2-es személyi számmal rendelkezőkből a felhozatal.
DCe amúgy van a helyi lakosságnak is igaza... egyrészt ennek a városnak az infrastuktúrája nem erre van tervezve, másrészt engem ugyan nem zavar, mert nem ott lakom, de a Szilfákalján egész este élvezhetik a dudálásokat, amiknek amúgy semmi értelme. Lehetne anélkül is vonulni. Harmadrészt bedugítják a várost.
A másik kedvencem a Kösely kupa... na a repteret sem kellene összexaratni a lovakkal.
Tegnap pont kint voltam Szoboszlón, de fél 8-ra Debrecenben kellett lennem, úgyhogy csak a legeslegelejét csíptem el. A 2-es személyi számmal rendelkezőkből a felhozatal egész jó volt ahogy láttam

Az OT-k külön érdekesek. A duda kell a showhoz. nem igaz, hogy évente egyszer nem bírnak ki 2-3 órát. -
GoodSpeed
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
KROK640
félisten
Uhh
A munkámmal nem tudok haladni, mert nincsenek bent a kollégák. Kizárólag ügyeletet adok, ha valakinek műszaki gondja van, akkor segítek. Az elmúlt héten nap 1 hívás volt és levelek sem érkeztek (legalábbis megkeresések a részemre).
uhh, téged ennyiért fizetnek?
Melyik cég ez?
Tiszta szocializmus.Épp te mondod?

-
GoodSpeed
veterán
Igen is, meg nem is. Nem, mert direktbe nem mentem ki, mint 2 évvel ezelőtt, a reptérre a melegben meg pláne. De igen, mert este a Szilfákaljára kellett mennem, és ott megszívattak a lezárásokkal.
2021-től kint voltam. Volt, hogy 400+ képet készítettem, de az az igazság, ha kint voltál egyen, kint voltál az összesen. Már az utóbbi időkben inkább csak az OT-kért mentem, meg megnéztem, hogy milyen a 2-es személyi számmal rendelkezőkből a felhozatal.
DCe amúgy van a helyi lakosságnak is igaza... egyrészt ennek a városnak az infrastuktúrája nem erre van tervezve, másrészt engem ugyan nem zavar, mert nem ott lakom, de a Szilfákalján egész este élvezhetik a dudálásokat, amiknek amúgy semmi értelme. Lehetne anélkül is vonulni. Harmadrészt bedugítják a várost.
A másik kedvencem a Kösely kupa... na a repteret sem kellene összexaratni a lovakkal.
-
GoodSpeed
veterán
-
Skod
senior tag
-
GoodSpeed
veterán
Próbálok takarékoskodni, de csak belefutok.
-
GoodSpeed
veterán
Offolnék egy sort Szombati munkanap jeligére!
A munkámmal nem tudok haladni, mert nincsenek bent a kollégák. Kizárólag ügyeletet adok, ha valakinek műszaki gondja van, akkor segítek. Az elmúlt héten nap 1 hívás volt és levelek sem érkeztek (legalábbis megkeresések a részemre).
Szoktam stresszelni a munkában. Folyton félek, hogy tévedek ill., hogy elfelejtek szabályokat betartani! A problémák megoldása is stresszel, mert nem olyan egyszerű sokszor, hogy megoldom a műszaki problémát, hanem még a szabályosan is szükséges eljárni! Néha tök bonyolult ez! Bonyolultabb, mint megoldani a problémát közvetlenül. Van sok adminisztráció is, ami szigorú.
De szerencsém van! A hőségriadó maiatt keddtől, egészen máig HO van elrendelve. Ebből én 2x vagyok bent személyesen. Ugyanakkor a mai nap is rövidített, 13ó-ig tart. És nem voltam leterhelve. Komolyabb műszaki gond sem volt. Úgyhogy nyugodt hetem volt.
Szerintem kérek majd szabadságot jövőhétre, hogy kipihenjem magam!
Ill. PS4 vásárlásán kattogok. Félő, hogy nem jön össze rá a pénz.
Uhh
uhh, téged ennyiért fizetnek?
Melyik cég ez?
Tiszta szocializmus. -
KROK640
félisten
Gyengébb paprikákról indulunk az egyre erősebbekre.
Az erősebbek már kombináltak általában. Pl cayanne Chilli : (ezt írtam róla miután megkóstoltam)
illatra piros kaliforniai paprika illata van.
Ízre meg édes, de még sosem ettem ehhez fogható csípőspaprikát. Mármint íz ízére értem.
Csípősség : A hegyénél a poblanohoz hasonlítanám erősségben vagy talán még inkább annyi sem.
Az első harmad után kicsivel elérte a whiti színvonalat ...
A fele körül levert tőle a víz... Aztán rózsaillata lett és az íze is olyanra változott, és mindneképp kellett mellé már egy kis sajt. A Jalapenonak kb a duplája.
Az Utolsó negyed felett elérte az "ORVOST!" fogozatot. Soksajt kell. Közepesen kiüt fejből, könnyezek, lever a víz, folyik az orrom picit, a külvilág szinte megszűnik létezni.
A teljes szám, és a nyelőcsövem a gyomrom is lángbaborult, csípésen kívül nem érzek semmit! A sajtnak sincs már íze, csak egy hideg valami amit nyelek.
Pár perccel utána kezdek magamhoz térni normálra. Vérnyomásom normál, a gyomrom erősen savas lett. A számban közepes fájdalom érzet, továbbra sem érzek ízeket.Ez messze nem a legdurvább, még itthon is vannak durvább cuccaim, pl Naga Yolokia, Bhut Yolokia, Ghost Chilli ... (nyilván nem eszem őket napi szinten)
Versenyen az a cink, hogy nincs sajt, csak tej, de ha a tejbe beleiszol akkor kiestél. A másik, hogy egymás után (kis szünettel) eszed a paprikákat így halmozódnak is egymásra. Ráadásul én extra crispy fokozaton tolom, mert boroskólát iszok utána meg jagert.
Hatások : Természetesen a gyomrot és a nyelőcsövet is csípi de nagyon durván. Aztán ott az "elműködési idő" ami főleg paprikától függ, de attól is h mit ettél. 30 perc és 30 óra között van, ez azt jelenti mikorra ürül ki belőled a csípős cifra. Egyébként nem kétszer hanem háromszor csíp mert folyamatosan marja a gyomrodat is. Ezen a tej némileg segít, csak az a baj h én meg nem szeretem a tejet. A macskabenzin nem nekem való. (érdekes mert a sajtot, túrót meg a joghurtokat imádom). Kisebb fájdalmak esetleg napokig lehetnek, illetve az epét terheli eléggé egy ilyen.
Nálam épp ezért hullámokban van csípős fogyasztás, pár hétig eszem, pár hónapig nem. Na most ugye eltekintve a versenyektől, aminél az a ráedzés, hogy előtte hetekig semmilyen csípőset sem eszek direkt. És egy jó tanács magamnak is : Soha ne nevezz be hirtelen ötletként ...
-
I02S3F
addikt
"hanem még a szabályosan is szükséges eljárni! Néha tök bonyolult ez! Bonyolultabb, mint megoldani a problémát közvetlenül. Van sok adminisztráció is, ami szigorú." --- Ugyanez van nekem Ausztriában. Az egyik legnehezebb megszokni azt, hogy SZABÁLYOSAN csináljam a dolgokat, még akkor is ha úgy hosszabb, nehezebb, bonyolultabb.

Ráadásul figyelnem kell arra is, hogy az embereim is ezt tegyék,. Ezért utálok törökökkel dolgozni, mert ők hígan lexarják, rengeteget kellett legutóbb is utánuk dolgozzak. Volt egy Szír pali, azzal meg akkor lettünk volna előrébb ha nincs ...Hát azért a PS nem egy nagy összeg ma már ...
Egyik haverom csaja dolgozott épületrestaurátorként. Ő is panaszkodott az ukránokra, törökökre.

-
KROK640
félisten
Szoktam stresszelni a munkában. Folyton félek, hogy tévedek ill., hogy elfelejtek szabályokat betartani! A problémák megoldása is stresszel, mert nem olyan egyszerű sokszor, hogy megoldom a műszaki problémát, hanem még a szabályosan is szükséges eljárni! Néha tök bonyolult ez! Bonyolultabb, mint megoldani a problémát közvetlenül. Van sok adminisztráció is, ami szigorú.
De szerencsém van! A hőségriadó maiatt keddtől, egészen máig HO van elrendelve. Ebből én 2x vagyok bent személyesen. Ugyanakkor a mai nap is rövidített, 13ó-ig tart. És nem voltam leterhelve. Komolyabb műszaki gond sem volt. Úgyhogy nyugodt hetem volt.
"hanem még a szabályosan is szükséges eljárni! Néha tök bonyolult ez! Bonyolultabb, mint megoldani a problémát közvetlenül. Van sok adminisztráció is, ami szigorú." --- Ugyanez van nekem Ausztriában. Az egyik legnehezebb megszokni azt, hogy SZABÁLYOSAN csináljam a dolgokat, még akkor is ha úgy hosszabb, nehezebb, bonyolultabb.

Ráadásul figyelnem kell arra is, hogy az embereim is ezt tegyék,. Ezért utálok törökökkel dolgozni, mert ők hígan lexarják, rengeteget kellett legutóbb is utánuk dolgozzak. Volt egy Szír pali, azzal meg akkor lettünk volna előrébb ha nincs ...Hát azért a PS nem egy nagy összeg ma már ...
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Ez nem szekrény, hanem gardrob. Nagyon nagy különbség. Sőt, ahogy a cikk is írja inkább tároló helység, szóval a cím félrevezető. És nagyon nem sajnálom, mert a képei alapján Tibeti utazásra is telik, ami USAból (Sweet home, Alabama) sincs közel.
-
KROK640
félisten
-
I02S3F
addikt
Ez egyébként hogy működik? Jó megeszed, csípi a szád, de gyomorfájdalmat nem okoz? Vagy bélfájdalmat? Nem csíp kétszer?
A tej a kísérő
-
KROK640
félisten
Jó reggelt!
Ez a szabadságolás terén nálam picit jobb helyzet, magammal beszélem meg, hogy mit akarok. Bár néha még ez sem olyan egyszerű.
HA MO-n vagyok, akkor többnyire én is. De sok szempontot figyelembe kell venni.
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Én meg már többször voltam chilli evő versenyen. A legjobb, hogy az egyiken ott volt a barátnőm is, de nem mert benevezni. Azért elkezdte versenyen kívül azt is kóstolgatni, mindig amiket mi ettünk versenyzők, és harmadik helyen végzett volna, ha benevez XD

-
Skod
senior tag
Szegény, ő is latex ruhában van, ez mar fétis!
Tuti, hogy van otthon neki embervákuumozó felszerelése a latex mellé 🤣
-
GoodSpeed
veterán
Szegény, ő is latex ruhában van, ez mar fétis!
Direkt, hogy megjegyzést teszel e rá.😆
-
Luck Dragon
támogató
-
Luck Dragon
támogató
-
I02S3F
addikt
-
GoodSpeed
veterán
Foldijeim (új) véleménye a kamionos felvonulásról:
-
GoodSpeed
veterán
Create a vintage Polaroid photo of the person in the uploaded image standing next to and warmly hugging a younger version of themselves from about 10 years ago. Both look natural and happy. Authentic instant-film look: soft faded colors, slight grain, gentle flash lighting, white Polaroid border with a handwritten date "[2016]" at the bottom. Same face identity for both, realistic, candid moment.
Elvileg... gyakorlatilag nem úgy néztem ji 10 éve. 😆
-
GoodSpeed
veterán
A kis szerény.
Mentem nagy arccal...😁 -
GoodSpeed
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Jó reggelt!
Ez a szabadságolás terén nálam picit jobb helyzet, magammal beszélem meg, hogy mit akarok. Bár néha még ez sem olyan egyszerű.
Nos kicsit pontosítok: nem vagyok alkalmazott, de több szerződésem is van, és azokban vannak kötelezettségeim. Amiknek viszont eleget kell tennem. Persze az ilyen finomkodások előfordulnak amikor saját magamnak teszek keresztbe akaratlanul, majd az nem kevés mentális erőfeszítéssel hozom egyenesbe.
-
I02S3F
addikt
Jó reggelt!
Ne is mond! Téged is zaklatnak a hangok
? -
Luck Dragon
támogató
Jó reggelt.
Nya... Gomba, akkor elmondom.
A heti beosztásokat ki mikor lesz készenlétes ráértem volna leadni vasárnap. A Samsungon láttam, tegnapelőtt este, hogy vacak lesz az idő a jövő héten, ezért: szabadságTegnap reggel ránéztem az iPad-re és kellemes huszonsok celsiusfokokat láttam, mondom hmm, hmm, frissítették a prognózist, úgy látszik a hétvégi hidegfront mégis kellemessé teszi a hetet...
Így ennek tudatában úgy döntöttem, hogy korábbi tervemet módosítom, lejelentem, hogy kollégákat némileg tehermentesítem plusz egy hétig ...
Aztán lejelentés után -tudod olyan ez mint az esemény utáni... - ránéztem a Samsungon is, afféle biztos ami biztos alapon és látom, hogy ugyanaz a prognózis mint korábban volt, és ami köszönő viszonyban sincs az iPad-ével...
Ok mondom ez eddig 1:1
Megnéztem az időképet, és akkor látom, hogy nagyon nagy a hasonlóság a Samsungéval.
Amiről még grátisz elfeledkeztem, hogy hétfőn lenne a One-os szerelés, így ezt is áttétes péntekre.
Na most tőlem lentebb ilyenkor nem igazán van mozgástér, felettem meg csak a vezetőség áll.
De úgy éreztem, hogy ezt most meg kell oldanom .
Így telefon elő, kapcsolati tőke lendületbe hozása, és új beosztási terv készítése, amiben én már szabadsági állományban vagyok 27-iéig.Kollégák képviselnek.
Jó reggelt!
-
GoodSpeed
veterán
Időutazós énem:
-
I02S3F
addikt
Jó reggelt.
A heti beosztásokat ki mikor lesz készenlétes ráértem volna leadni vasárnap. A Samsungon láttam, tegnapelőtt este, hogy vacak lesz az idő a jövő héten, ezért: szabadságTegnap reggel ránéztem az iPad-re és kellemes huszonsok celsiusfokokat láttam, mondom hmm, hmm, frissítették a prognózist, úgy látszik a hétvégi hidegfront mégis kellemessé teszi a hetet...
Így ennek tudatában úgy döntöttem, hogy korábbi tervemet módosítom, lejelentem, hogy kollégákat némileg tehermentesítem plusz egy hétig ...
Aztán lejelentés után -tudod olyan ez mint az esemény utáni... - ránéztem a Samsungon is, afféle biztos ami biztos alapon és látom, hogy ugyanaz a prognózis mint korábban volt, és ami köszönő viszonyban sincs az iPad-ével...
Megnéztem az időképet, és akkor látom, hogy nagyon nagy a hasonlóság a Samsungéval.
Amiről még grátisz elfeledkeztem, hogy hétfőn lenne a One-os szerelés, így ezt is áttétes péntekre.
Na most tőlem lentebb ilyenkor nem igazán van mozgástér, felettem meg csak a vezetőség áll.
Így telefon elő, kapcsolati tőke lendületbe hozása, és új beosztási terv készítése, amiben én már szabadsági állományban vagyok 27-iéig.Kollégák képviselnek.
Köszönöm, hogy kifejtetted!

-
GoodSpeed
veterán
Jó reggelt.
-
I02S3F
addikt
-
GoodSpeed
veterán
Na némi melómba került, de újraosztottam a beosztásokat! Így mégsem az örömtől fognak elmenni....

-
AMD Power
titán
-
gerner1
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Samsung A25 5G. Otthon Telekomos net van. Minden létező eszköz, iPhone, Macbook, Honor telefon, klíma stb tökéletes rácsatlakozik a Wifire. Ez a nyavalyás A25 sehogyan nem akar. Volt, kényszerített indítás. Fél óra után sikertelen a csatlakozás. Tegnap újra lett húzva a telefon. 1 napig bírta. Most is ezt írja.
Kikapcsolt BT -szal is ezt csinálja, amikor a 2,4GHz -en akarsz csatlakozni ?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Adott egy Samsung A25 5G. Otthon Telekomos net van. Minden létező eszköz, iPhone, Macbook, Honor telefon, klíma stb tökéletes rácsatlakozik a Wifire. Ez a nyavalyás A25 sehogyan nem akar. Volt, kényszerített indítás. Fél óra után sikertelen a csatlakozás. Tegnap újra lett húzva a telefon. 1 napig bírta. Most is ezt írja.
-
I02S3F
addikt
-
GoodSpeed
veterán
Az oroszlán is a szavannán él, nem?
Meg a debreceni állatkertben.
-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
ÚÚ A Warcraft III nagy játékunk volt anno (néha még most is hiányzik ,de sajna már nem játszható
) 2006-ban még 4v4-ben Európai elsők is voltunk
SC1-2 nekem anynira nem adta. Ellenben a Red Alert 2-3 és a C&C Generals (Zero Hours) annál inkább. BTW a RA3 motorra épülő generals Revolution jelenleg is fent van a gépemen és szoktam vele játszani
De kell is, mert a Tempest Risiing nagyon jól indult, de sajnos egy félkész játékként lett kiadva
és emiatt nagyon hamar a süllyesztőbe ment nálam. -
GoodSpeed
veterán
Jó idő lesz
Aki tüzet okád, annak igen...

A kollégák el fognak élvezni, ha megtudják, hogy ezt így benéztem...
Ennek alapján módosítottam az ütemtervet....
-
Luck Dragon
támogató
-
GoodSpeed
veterán
Most jól megszívatott az iPad időjárás előrejelzése:
Ezt mondja jövő hétre, én meg ez alapján szerveztem le a napjaimat.
Erre, Samsung:
időkép:
3-BÓL 2 szerint pokol lesz.... -
I02S3F
addikt
Nos, ha tömegközledsz még nem is olyan sok az a 30 perc. (és milyen sokan csak autóval képzelik el az ingázást nem is gondolnak bele tömegközelekdve mennyivel rosszabb).
Tavalyelőtt nekem olyan melóm volt itt Mo-n, hogy befelé 1,5 óra volt, este hazafelé viszont 2 óra 10 perc, ugyanis ha fejtetőre álltam is az utolsó átszállásnál a csatlakozást lekéstem és negyven perc várakozást nyertem
(ez különösen mondjuk már október végén kezdett finom lenni, mikor sötét és hideg is volt)
A megoldás az lett volna, hogy a melóhelyről 10 perccel hamarabb elengednek, és akkor eggyel hamarabb helyi villamos elérésével pont elértem volna azt a buszt amit így lekéstem, de erről természetesen hallani sem akartak a melóhelyen, hogy én 10 perccel hamarabb lépjek le ... ráadásul mindennap.
Ha én ezt levetítettem heti utazási órákra, akkor heti kb 18 óra (vagyis két munkanap és 2 óra) jött ki csak az ingázásra, amit nemhogy nem fizettek, de még az én saram volt a költségeinek a kifizetése is.Én a magam részéről PC masterrace, és az én nekem bejövő játékok főleg PC-re elérhetőek (pl RTS-ek), de neked jó játékot
Mikkel tervezel játszani?Knack! Most ez tetszett meg :)!
Rts-ek közül annak idején a Warcraft 3, meg a Starcraft 1 tetszett nagyon :) meg az aoe 2 :). Ma nem stratégiázok!
Meg ps1-en a Dune2000.
-
KROK640
félisten
IT Helpdesk-es vagyok, csak a hőségriadó miatt kaptam HO-t, azt is csak erre a hétre.
Nyilván, a napi 1ó (30p be, 30p ki) utazás nyűg (ráadásul én metróval, még a 4-es-6-os-al utazok, tömegnyomorban, de rühellem), meg aztán 1 héten az már 5ó utazás szumma-szummárum.A másik dolog, amit nem említettetek, csak eszembe jutott, hogy (Hál' Istennek) újra van kedvem videójátékokkal játszani! Be akarok újítani egy PS4-et (30-35e körül már van), és olcsón hozzájutni használt címekhez! Alig várom, hogy összegyűljön a lóvé rá!
.Nos, ha tömegközledsz még nem is olyan sok az a 30 perc. (és milyen sokan csak autóval képzelik el az ingázást nem is gondolnak bele tömegközelekdve mennyivel rosszabb).
Tavalyelőtt nekem olyan melóm volt itt Mo-n, hogy befelé 1,5 óra volt, este hazafelé viszont 2 óra 10 perc, ugyanis ha fejtetőre álltam is az utolsó átszállásnál a csatlakozást lekéstem és negyven perc várakozást nyertem
(ez különösen mondjuk már október végén kezdett finom lenni, mikor sötét és hideg is volt)
A megoldás az lett volna, hogy a melóhelyről 10 perccel hamarabb elengednek, és akkor eggyel hamarabb helyi villamos elérésével pont elértem volna azt a buszt amit így lekéstem, de erről természetesen hallani sem akartak a melóhelyen, hogy én 10 perccel hamarabb lépjek le ... ráadásul mindennap.
Ha én ezt levetítettem heti utazási órákra, akkor heti kb 18 óra (vagyis két munkanap és 2 óra) jött ki csak az ingázásra, amit nemhogy nem fizettek, de még az én saram volt a költségeinek a kifizetése is.Én a magam részéről PC masterrace, és az én nekem bejövő játékok főleg PC-re elérhetőek (pl RTS-ek), de neked jó játékot
Mikkel tervezel játszani? -
I02S3F
addikt
Itt nehéz offolni

Pedig a HO kurva jó, és mindig is sokkal jobban szerettem. Egyrészt nem megy el napi 3-4 óra az életemből utazgatással, nem megy el másik napi 1-2 óra a munkatársakkal való smúzolással és időhúzással. Az így felszabadult 4-6 óra pedig extra szabadidő

Ráadásul anyagi vonzata is alacsonyabb járulékos költségeknek, mert nem kell bejárni.
De mondjuk ha heti 1-2szer be kell menni az még belefér, de az ilyen heti 5-6-7 napból már kinőttem. Kivéve az osztrákoknál, de náluk is csak azért, mert egyrészt tudom, hogy korlátozott ideig vagyok kint, másrészt mert megfizetik.Fizikai munka :
Erről Igla cimborám jut eszembe : Jött nekem azzal mikor mondtam neki h nem jó a fizikai munka meg csak szabad ég alatt ne dolgozzon (sajnos volt róla tapasztalatom) akkor ő azzal jött h tök jó friss levegőn van fizetnek stb. Elment udvarosnak valami céghez. Két hétig bírta, aztán otthagyta, mondván (tavasszal volt) hogy reggel hideg van, délben meleg van, koszos, büdös, és nem fizet jól."És miért gondoljuk, hogy egy cégvezető, vagy befektető, vagy irodai munkás értékesebb munkát végez? Persze! Több pénz van az utóbbiaknál, de szerintem semmivel sem elitebbek!" ---- ezzel mennyire egyetértek! De sajnos általában a nagyvilág nem ért velünk egyet

Sőt, én a fizikai munkást mégjobban megfizetném, mert sokkal rosszabb körülmények között kell dolgoznia. (nem a fizikai munkás kapna látványosan többet mert akkor összeomlana a gazdaság, hanem az "elit" réteg kapna kevesebbet sokkal).IT Helpdesk-es vagyok, csak a hőségriadó miatt kaptam HO-t, azt is csak erre a hétre.
Nyilván, a napi 1ó (30p be, 30p ki) utazás nyűg (ráadásul én metróval, még a 4-es-6-os-al utazok, tömegnyomorban, de rühellem), meg aztán 1 héten az már 5ó utazás szumma-szummárum.A másik dolog, amit nem említettetek, csak eszembe jutott, hogy (Hál' Istennek) újra van kedvem videójátékokkal játszani! Be akarok újítani egy PS4-et (30-35e körül már van), és olcsón hozzájutni használt címekhez! Alig várom, hogy összegyűljön a lóvé rá!
. -
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Köszi azt még kifelejtettem, hogy ez is egyfajta kompenzációs kényszerre visszavezethető sok esetben.
Ismerek párat akik:
Sikertelenek voltak a tanulásban, valahogy mégis meggazdagodtak, és utóbbi tényt úgy értelmezik, hogy ez is azt mutatja milyen értékes emberek.Nevet nem mondok, de egy híres helynek a tulaja /alapítója, politikailag jól fekvő manus-t / meghívtak a helyi VTV-be interjúra.
Olyan 70+os volt már akkor is. Egyből látszott, hogy nem a szavak embere - gyenge nyelvezete a gyenge értelemnek -, eleinte lámpalázas is volt, de egy érdekes mechanizmussal operált. Szóval elkezdte játszani, hogy "ez egy nehéz szakma, érteni kell az emberek nyelvén (már majdnem pszichológus)" , jónak kell lennie matematikából (összeadás/kivonás) , és folyamatosan fejlődni kell.
Kicsit feleltetett az érdeklődésemet, és a következők derültek ki. Pincér volt sok évtizeden keresztül havi fiúért meg borravalóért. Építette a szocializmust, hogy aztán elsőnek ragadja el a kapitalizmus szele a '90-es évek elején.Ő alapította a helyet azzal, hogy kibérelte. A nagy életembe abból állt,hogy meghozott egy döntést, miszerint elege van a pincérkedésből, úr akar lenni.
Tapasztalata volt, meg egy vizíója, meg annyi tőkéje, hogy ki tudja bérelni. Sok évig csak bérelte, majd sikerült végre megvennie.
A nép egyszerű gyermeke volt. Tanulatlan, aki arra büszke ma is, hogy ki tudta számolni, hogy mennyi 55 Ft+35 Ft.
Meg,hogy ő látta előre a jövőt. A valóság az, hogy kockáztatott... sok évnyi megtakarítását vitte harcba. Bejött neki, és talán ténylegesen olyan régen nyalnak már neki, hogy maga is elhiszi: ő egy zseni.Pedig ugyanaz a buta pincér mint volt, de mindig pozitív visszacsatolásokat kap, akkor eltorzul a kis énképe. Itt pedig ez történt.
Az elete sokáig kisebbségi érzéssel volt terhelve, amit kompenzálással akart a pszichéje oldani. De már régen eljutott oda,hogy akkor bemegy egy stúdíóba látszólag szerénynek mutatkozik, de csak az jön ki, hogy ő egy bölcs, modern, gazdasági még élő Nostradamus.
A külvilág mára két dolgot lát ebből :
- ezigen, lértékes mert gazdag
- Annak idején megmerte csinálni! Micsoda bátorságA szerencsét és sok egyéb tényezőt már nem.
-
KROK640
félisten
Annyira szoromrú ez a beskatujázás, mert van, aki szereti a fizikai munkát, meg abban ügyes. És miért gondoljuk, hogy egy cégvezető, vagy befektető, vagy irodai munkás értékesebb munkát végez? Persze! Több pénz van az utóbbiaknál, de szerintem semmivel sem elitebbek!
Van egy egyetemi csoporttársam, aki megmondta, hogy diploma ide vagy oda, ő fizikai munkát akar végezni.
Ugye a fizetésekből is látszik, hogy a társadalom mennyire becsüli meg a fizikai munkát. Szerintem ez érdemtelen, parttalan vita.
Félreértés ne essen. Nem nézem én le a fizikai munkát végzőket, csak aki rázza a rongyot alap nélkül.
Ha valaki megmutatja, hogy milyen jó körülmények között él, mert azért elérte -NEM a senki kőgazdag fiatalokra gondolok! - kemény tanulással, az nem rongyrázás, ha nem fikázza a szerényebben élőket.
Rongyrázás az amikor örökölt, iskolázatlan, és egyetlen emberi értéke, hogy sok pénze van.
Egy több diplomás felsovezeto esetén más megítélés alá esik.
De rongyrázás az is, ha csak a gazdagság látszatát kelti pl hitelre vesz iPhone Pro Max-ot, közben meg koplal...Egyetértek veled!
Egyébként volt itt a faluban pár éve egy román gyerek, és kiment Hollandiába melózni. 1 hónap után kirakták, és hazajött. Vett egy 800 ezres iPhone-t, és játszotta a fejét a kocsmában meg a haveroknál meg mindenhol, hogy ő milyen menő és gazdag. Egy hónappal később a kocsmában meg a Coop bolt előtt árulta 150 ezerért, csak vegyék már meg, mert kajára sem telik ...
-
nggabi
félisten
Még nem tom, beültünk ebédelni. Utána strandolás.
-
GoodSpeed
veterán
Itt nehéz offolni

Pedig a HO kurva jó, és mindig is sokkal jobban szerettem. Egyrészt nem megy el napi 3-4 óra az életemből utazgatással, nem megy el másik napi 1-2 óra a munkatársakkal való smúzolással és időhúzással. Az így felszabadult 4-6 óra pedig extra szabadidő

Ráadásul anyagi vonzata is alacsonyabb járulékos költségeknek, mert nem kell bejárni.
De mondjuk ha heti 1-2szer be kell menni az még belefér, de az ilyen heti 5-6-7 napból már kinőttem. Kivéve az osztrákoknál, de náluk is csak azért, mert egyrészt tudom, hogy korlátozott ideig vagyok kint, másrészt mert megfizetik.Fizikai munka :
Erről Igla cimborám jut eszembe : Jött nekem azzal mikor mondtam neki h nem jó a fizikai munka meg csak szabad ég alatt ne dolgozzon (sajnos volt róla tapasztalatom) akkor ő azzal jött h tök jó friss levegőn van fizetnek stb. Elment udvarosnak valami céghez. Két hétig bírta, aztán otthagyta, mondván (tavasszal volt) hogy reggel hideg van, délben meleg van, koszos, büdös, és nem fizet jól."És miért gondoljuk, hogy egy cégvezető, vagy befektető, vagy irodai munkás értékesebb munkát végez? Persze! Több pénz van az utóbbiaknál, de szerintem semmivel sem elitebbek!" ---- ezzel mennyire egyetértek! De sajnos általában a nagyvilág nem ért velünk egyet

Sőt, én a fizikai munkást mégjobban megfizetném, mert sokkal rosszabb körülmények között kell dolgoznia. (nem a fizikai munkás kapna látványosan többet mert akkor összeomlana a gazdaság, hanem az "elit" réteg kapna kevesebbet sokkal).Ja a Home Office-t en is szeretem, most pl három napra megszakítottam a szabadságom, és már szolgálatban is vagyok. Hétfőtől megint hetekig pihenek.
-
KROK640
félisten
Ha már offtopik, offolok egy sort. 6 órát aludtam, egész jól bírom eddig! 9 órát szoktam aludni, azzal pihenem ki magam a legjobban, de tegnap, egyszerűen nem tudtam elaludni.

A hőségriadó miatt nálunk HO-t rendelt el a vezetőség, a héten, kedd óta csak ma kellett bejönnöm, ami tök jó! Viszont kiderült valami! Azt hittem a bejárásban, meg a sok munkában fáradok el péntekre, csütörtökre. Hát kiderült, hogy ha nem kell bejárni és kevés is a munka, én akkor is elfáradok, amit teljességgel nem értek.

Tegnap nem volt kedvem játszani! A NFS Carbont tolom PC-n. Aztán a terv a SPORE, amit nagyon szerettem, de sose vittem végig.
Tervezek venni egy PS4-et is. (olyan 30-35-40 eft körül már van) és meg is találtam hozzá a kiszemelt játékot: Knack! Eredetileg arra gondoltam, hogy jailbreak-eltet veszek, de igazából a használt piacon oly olcsók hozzá a játékok, hogy meg sem éri a felárat.
Szerk.: @goodspeed -
Annyira szoromrú ez a beskatujázás, mert van, aki szereti a fizikai munkát, meg abban ügyes. És miért gondoljuk, hogy egy cégvezető, vagy befektető, vagy irodai munkás értékesebb munkát végez? Persze! Több pénz van az utóbbiaknál, de szerintem semmivel sem elitebbek!
Van egy egyetemi csoporttársam, aki megmondta, hogy diploma ide vagy oda, ő fizikai munkát akar végezni.
Ugye a fizetésekből is látszik, hogy a társadalom mennyire becsüli meg a fizikai munkát. Szerintem ez érdemtelen, parttalan vita.
Itt nehéz offolni

Sőt, én a fizikai munkást mégjobban megfizetném, mert sokkal rosszabb körülmények között kell dolgoznia. (nem a fizikai munkás kapna látványosan többet mert akkor összeomlana a gazdaság, hanem az "elit" réteg kapna kevesebbet sokkal). -
GoodSpeed
veterán
Köszi azt még kifelejtettem, hogy ez is egyfajta kompenzációs kényszerre visszavezethető sok esetben.
Ismerek párat akik:
Sikertelenek voltak a tanulásban, valahogy mégis meggazdagodtak, és utóbbi tényt úgy értelmezik, hogy ez is azt mutatja milyen értékes emberek.Nevet nem mondok, de egy híres helynek a tulaja /alapítója, politikailag jól fekvő manus-t / meghívtak a helyi VTV-be interjúra.
Olyan 70+os volt már akkor is. Egyből látszott, hogy nem a szavak embere - gyenge nyelvezete a gyenge értelemnek -, eleinte lámpalázas is volt, de egy érdekes mechanizmussal operált. Szóval elkezdte játszani, hogy "ez egy nehéz szakma, érteni kell az emberek nyelvén (már majdnem pszichológus)" , jónak kell lennie matematikából (összeadás/kivonás) , és folyamatosan fejlődni kell.
Kicsit feleltetett az érdeklődésemet, és a következők derültek ki. Pincér volt sok évtizeden keresztül havi fiúért meg borravalóért. Építette a szocializmust, hogy aztán elsőnek ragadja el a kapitalizmus szele a '90-es évek elején.Ő alapította a helyet azzal, hogy kibérelte. A nagy életembe abból állt,hogy meghozott egy döntést, miszerint elege van a pincérkedésből, úr akar lenni.
Tapasztalata volt, meg egy vizíója, meg annyi tőkéje, hogy ki tudja bérelni. Sok évig csak bérelte, majd sikerült végre megvennie.
A nép egyszerű gyermeke volt. Tanulatlan, aki arra büszke ma is, hogy ki tudta számolni, hogy mennyi 55 Ft+35 Ft.
Meg,hogy ő látta előre a jövőt. A valóság az, hogy kockáztatott... sok évnyi megtakarítását vitte harcba. Bejött neki, és talán ténylegesen olyan régen nyalnak már neki, hogy maga is elhiszi: ő egy zseni.Pedig ugyanaz a buta pincér mint volt, de mindig pozitív visszacsatolásokat kap, akkor eltorzul a kis énképe. Itt pedig ez történt.
Az elete sokáig kisebbségi érzéssel volt terhelve, amit kompenzálással akart a pszichéje oldani. De már régen eljutott oda,hogy akkor bemegy egy stúdíóba látszólag szerénynek mutatkozik, de csak az jön ki, hogy ő egy bölcs, modern, gazdasági még élő Nostradamus.
-
KROK640
félisten
Mégis mit gondoltál?
Nos amit gondoltam: megadom mindenkinek naívan a lehetőséget, hogy amit állít magáról az nagyjából valós, ennek az ellenkezőjének is a folyamatos számításban tartás mellett.
Itt miről volt szó? Jól menő, beképzelt, magát az átlagosnál sokkal szebbnek gondoló, gyúrós, svájci, 30-40 közötti gazdag nő aki konditerembe jár, és magas igényeket támaszt.
Ami most látszik. Fizikai munkás nő, Svájcban 30°C fokos Coop raktárban. Na most valószínűleg ebből fakadóan, - meg mert raktárosnak lenni Svájcban sem a társadalmi elit passziója- se nem gazdag, se nem magasan iskolázott, kuli munkát végző ember, aki többnek akar látszani mint amennyi, és aki a frusztrációját Instagramon felépített álomvilágba menekülve hozza balance-ba, de ezt is ügyetlenül, hiszen saját magát buktatja le.
Vagy felmerül a személyiségzavar lehetősége is.
Persze jobban kell keresnie mint egy magyarországi COOP raktárosnak, de mit sem változtat azon a tényen, hogy Svájcban is alatta csak a kukából meg az utcaseprők vannak, illetve még pár nem túl agyonreszpektelt szakma.Az ilyenek egyszerre váltanak ki belőlem csalódást, és valamilyen fokú lenézést.
Teszi a fejét a semmire.
Jól összefoglaltad.

Nem akarok gonosz lenni, de Ausztriában én magasabban állok mint ez a nő Svájcban. Erősen gyanítom, hogy a reál bérem is magasabb. -
KROK640
félisten
Ez már a 9800X3D-től igaz, az összes 9000-es X3D CPU-ra. Ugyan a 7800X3D olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, és kicsit lasabb csak, de nem játszik a tuning, míg a 9000-es szériánál már igen. Tavaly márciusban haver ezért vett végül 9800X3D-t (és azóta se tuningolta
) -
KROK640
félisten
Jó reggelt.
Svájci Coop-ra utal a logó.
Engem meglepett, hogy Coop van máshol is Magyarországon kívül, mert mindig nyomták ezt a magyar uzletlanc dolgot, és idehaza is drága .Svédországban is láttam Coopot. Svájcban meg még voltam is bent Coopban.
Az egész úgy kezdődött, hogy az 1940-50-es években felmerült a vidéki MO ellátása. Ezért aztán kiépült a szövetkezeti rendszer, egy olyan rendszer, ahol boltok hálózata, a vidék ellátására rendezkedett be. Nem az üzleti haszon volta cél, hanem, hogy vidéken is lehessen mindent kapni (élelmiszer és azokkal kapcsolatos dolgokra gondolok). Ezek aztán a '70-es években egyesültek az ÁFÉSZ égisze alatt, és közös beszállítórendszerrel rendelkeztek, aminek köszönhetően az árak alacsonyabban tudtak maradni, az elosztás pedig elviekben jobb volt. (Ennek ellenére emlékszem, hogy a '90-es évek elején pl Ebesre "nem jutott" valami, de többnyire volt alternatív termék helyette).
Aztán eljött 1997 és a COOP üzletlánc átvette az ÁFÉSZ hálózatát. Hogy mégis hogy magyar? Úgy, hogy a COOP ide egy vegyesvállalatot alapított, ami 51%-ban magyar, és a logoja is eltérő*, így lehet vele dicsekedni, hogy magyar hálózat, de amúgy nem az.* A svédeknél is eltérő a logo, ott a hasonló stílusú felirat azonban full zöld, mert azt hiszem ott a nordic polen vagy minek az érdekeltségébe tartozik.
Hogy a Dánoknál milyen? Majd a sárkány megmondja
-
gerner1
nagyúr
+1 👍🏻
Nekem sem, egyik soc.media felületre sem (fent sem voltam/vagyok). Szerencsére, a többségükben kreatív hobbyk gyakorlásával, le tudom kötni az énidőmet. A többire pedig, ott van a család, élő kapcsolattartás valós ismerősökkel, társaság, barátok, stb.
-
I02S3F
addikt
Meg megtévesztő is.
De itt van ez a csávó,
két dolgot tudok róla:
1. Laposföldes, tehát túl okos nem lehet
2. Úgy repked a Ausztráliába meg más kontinensekre mint hétköznapi ingázó állampolgár a helyi buszra. Ebből még az jön le, hogy csóró sem nagyon lehet.Mindenkit negatív jelzővel illet aki a tudomány által masszívan alátmásztott evidenciat terjeszti, hogy a föld gömb, pontosabban geoid alakú...
Na az ilyen is elrettentő példának oké, azért is hoztam fel.
Nekem nem marad energiám tik-tok-ozni.
-
GoodSpeed
veterán
Meg megtévesztő is.
De itt van ez a csávó,
két dolgot tudok róla:
1. Laposföldes, tehát túl okos nem lehet
2. Úgy repked a Ausztráliába meg más kontinensekre mint hétköznapi ingázó állampolgár a helyi buszra. Ebből még az jön le, hogy csóró sem nagyon lehet.Mindenkit negatív jelzővel illet aki a tudomány által masszívan alátmásztott evidenciat terjeszti, hogy a föld gömb, pontosabban geoid alakú...
Na az ilyen is elrettentő példának oké, azért is hoztam fel.
-
I02S3F
addikt
Félreértés ne essen. Nem nézem én le a fizikai munkát végzőket, csak aki rázza a rongyot alap nélkül.
Ha valaki megmutatja, hogy milyen jó körülmények között él, mert azért elérte -NEM a senki kőgazdag fiatalokra gondolok! - kemény tanulással, az nem rongyrázás, ha nem fikázza a szerényebben élőket.
Rongyrázás az amikor örökölt, iskolázatlan, és egyetlen emberi értéke, hogy sok pénze van.
De rongyrázás az is, ha csak a gazdagság látszatát kelti pl hitelre vesz iPhone Pro Max-ot, közben meg koplal...Hitelre rongyot rázni drága mulatság!
Nem is arra gondoltam, hogy te nézed le a fizikai munkát, hanem úgy átlagban van ez a vélekedés, inkább erre értettem!
-
GoodSpeed
veterán
Ha már offtopik, offolok egy sort. 6 órát aludtam, egész jól bírom eddig! 9 órát szoktam aludni, azzal pihenem ki magam a legjobban, de tegnap, egyszerűen nem tudtam elaludni.

A hőségriadó miatt nálunk HO-t rendelt el a vezetőség, a héten, kedd óta csak ma kellett bejönnöm, ami tök jó! Viszont kiderült valami! Azt hittem a bejárásban, meg a sok munkában fáradok el péntekre, csütörtökre. Hát kiderült, hogy ha nem kell bejárni és kevés is a munka, én akkor is elfáradok, amit teljességgel nem értek.

Tegnap nem volt kedvem játszani! A NFS Carbont tolom PC-n. Aztán a terv a SPORE, amit nagyon szerettem, de sose vittem végig.
Tervezek venni egy PS4-et is. (olyan 30-35-40 eft körül már van) és meg is találtam hozzá a kiszemelt játékot: Knack! Eredetileg arra gondoltam, hogy jailbreak-eltet veszek, de igazából a használt piacon oly olcsók hozzá a játékok, hogy meg sem éri a felárat.
De rongyrázás az is, ha csak a gazdagság látszatát kelti pl hitelre vesz iPhone Pro Max-ot, közben meg koplal... -
I02S3F
addikt
-
GoodSpeed
veterán
-
I02S3F
addikt
-
GoodSpeed
veterán

Mennyi a BMI-d? Bár kép alapján nem tűnik magasnak. Menj el orvoshoz, kérj egy terheléses EKG-t.
-
I02S3F
addikt

-
GoodSpeed
veterán
Mégis mit gondoltál?
Nos amit gondoltam: megadom mindenkinek naívan a lehetőséget, hogy amit állít magáról az nagyjából valós, ennek az ellenkezőjének is a folyamatos számításban tartás mellett.
Itt miről volt szó? Jól menő, beképzelt, magát az átlagosnál sokkal szebbnek gondoló, gyúrós, svájci, 30-40 közötti gazdag nő aki konditerembe jár, és magas igényeket támaszt.
Ami most látszik. Fizikai munkás nő, Svájcban 30°C fokos Coop raktárban. Na most valószínűleg ebből fakadóan, - meg mert raktárosnak lenni Svájcban sem a társadalmi elit passziója- se nem gazdag, se nem magasan iskolázott, kuli munkát végző ember, aki többnek akar látszani mint amennyi, és aki a frusztrációját Instagramon felépített álomvilágba menekülve hozza balance-ba, de ezt is ügyetlenül, hiszen saját magát buktatja le.
Vagy felmerül a személyiségzavar lehetősége is.
Persze jobban kell keresnie mint egy magyarországi COOP raktárosnak, de mit sem változtat azon a tényen, hogy Svájcban is alatta csak a kukából meg az utcaseprők vannak, illetve még pár nem túl agyonreszpektelt szakma.Az ilyenek egyszerre váltanak ki belőlem csalódást, és valamilyen fokú lenézést.
Teszi a fejét a semmire.
-
GoodSpeed
veterán
Mondjuk lassan itt van a Zen6 is. Pl a 9950X3D2-nél sikerült optimalizálni a 3D V-Cache elhelyezésén is, már nem a CPU magok fölött, hanem alattuk van.
-
GoodSpeed
veterán
-
I02S3F
addikt
-
nggabi
félisten
Irány a b.. alaton
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Luck Dragon
támogató
Jó reggelt.
Engem meglepett, hogy Coop van máshol is Magyarországon kívül, mert mindig nyomták ezt a magyar uzletlanc dolgot, és idehaza is drága .Dániában is van.
-
GoodSpeed
veterán
Jó reggelt.
Engem meglepett, hogy Coop van máshol is Magyarországon kívül, mert mindig nyomták ezt a magyar uzletlanc dolgot, és idehaza is drága . -
I02S3F
addikt
Jó reggelt.
Jobb reggelt! 6 órát aludtam. Este nem tudtam elaludni

-
Luck Dragon
támogató
Jó reggelt.
-
KROK640
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
111229 - 111101
111229 - 111101 111100 - 111001 111000 - 110901 110900 - 110801 110800 - 110701 110700 - 110601 110600 - 110501 110500 - 110401 110400 - 110301 110300 - 110201 110200 - 110101 110100 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gigabyte GT 1030 Silent Low Profile 2GB GDDR5 (Micron) fanless + LP (low profile) bracket
- Jabra Speak 510 (PHS002W) kihangosító
- Gigabyte GT 1030 Silent Low Profile 2GB GDDR5 (Samsung) fanless + LP (low profile) bracket
- iPhone 17 Pro Max 512GB silver független, 6 hó Apple garancia + extrák
- Crucial 16GB DDR4 2400 MHz CL17-17-17 SODIMM laptop RAM
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 4070 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Apple Studio Display 27" A2525 - Standard Glass - Állítható magasságú állvány - 2022 - 27% Áfás
- Eladó használt Motorola E14 2/64GB lila / 12 hó jótállás
- Apple iMac 21.5 Intel Core i5 2.30 GHz (2018) 8GB / 256GB Karcmentes állapot

.. - A brenya pöttyintett erre, egy remek észrevételt (megfontolnám)..
Lucillel
Dícsértessék!
Melyik cég ez?
Mentem nagy arccal...😁

Ezt mondja jövő hétre, én meg ez alapján szerveztem le a napjaimat.