Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33990 üzenetére
Olyan 150-ben húznám meg a felső határt (viszont használt piac is játszik) és kellene tele kamera, mert használja.
Ezt jelenleg kb csak az S23 ugorja meg, de ott legalább belefér nagyobb tárhelyes. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33988 üzenetére
Pixel 9a csak pár milliméterrel nagyobb a P30-nál, jár vele gyári Gcam, hosszú ideig kap frissítést és végre hivatalosan forgalmazzák Magyarországon is. Én lehet azt venném ha most kéne nekem egy kicsi-kezes Androidos telefon.
Szerintem a gyári kamera videó minőségében az iPhone és a Pixel a két király (Samsungnak nem szeretem a színeit, annyira túlhúz mindent, hogy vattacukor-túladagolást kapok a látványától).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33987 üzenetére
Ez most egy olyan komplikált szituáció, hogy a OnePlus 8 Pro a gyereknek a "mesenézős", nekem meg a "raw videós" telefonom. Asszonynak van egy Huawei P30-a amire 2022ben jött utoljára biztonsági frissítés, ráadásul csak android 10 és szeretném ha váltana, de nem akar nagyobb telót. Mégis adja magát hogy próbálja ki a OnePlust, Android 15tel hogy működne e neki. Kb olyan hogy kicsi de jó (és 3 kamerás) android nincs is jelenleg a piacon a Galaxy S23-24-25 kivételével.
De azon kívül hogy nem akarja, még a kamera se működjön rendesen, nagyon hendicappel indul az elképzelés
Egyelőre 2 percet nyomkodtam a GCAM-et, így hogy custom rom miatt minden funkciót elér, gyártói megkötés nélkül, jónak tűnik.
iPhone teljesen ki van zárva "mer csak". Pedig airdroppos arany élet lenne.Nekem meg ideje lenne már végre csinálni egy OnePlus vs iPhone videó tesztet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33986 üzenetére
Nem tudom a mai build-ek mit tudnak, de nekem OnePlus 8T-vel elég szar volt a Gcam. Alapvetően arra használtam, hogy RAW-t tudjak fotózni, mert a gyári kamerában bugosan mentette. De volt egy visszatérő bug a Gcam-ben, hogy egy idő után az expo gomb lenyomása utáni 2-3 másodperccel rögzített csak (úgy csinált mintha elkattintotta volna, de valójában még nem), app cache ürítés megoldotta egy időre, de 2-3 héttel később megint kezdte és sokszor maradtam le megismételhetetlen pillanatokról.
Szóval miután kiderült, hogy semmilyen módon nem tudok a telefonnal RAW-ban fotózni megbízhatóan, körülnéztem, nem volt egyik androidos alternatíva sem szimpi és vettem egy iPhone 14 Pro Max-et. Ennek is megvannak a maga hülyeségei, de a kamera az betonbiztos, végre.
-
Tuninger
Topikgazda
Hosszú hosszú idő után nekiveselkedtem és felfraktam egy custom romot a OnePlus 8 Prora (Android 15, LineageOS)
sokkal stabilabb a motion cam, 4K 30 fps raw stabil, nincs framedrop (gyárival 20 mp után, roottal 38 mp után dobál), 4 percig viszi drop nélkül a directLOGot is, a 4K 50 fps raw is stabil kb 1 percig.
egy topicidegen kérdés, de hátha valaki irányt tudna mutatni: kellene nekem egy olyan app, amivel portré módos fake dofos fotókat tudok lőni a telóval. A custom rommal sokat nyertem a raw video oldalon, de rengeteget vesztettem a multiframe analizálós fotó oldalon. Olyan kamera appom van amin mindent lehet állitani, csak épp a gyári app “mindent megoldok helyetted” funkciója, és a kamu background blur hiányzik
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #33981 üzenetére
Nekem 3 éve pihen a polcon a 700D (ugyanaz mint az eosm), abból szerintem az utóbbi 1.5 évben 2x ha hozzányúltam, de tudom hogyha eladnám, bökné a csőrömet hogy kell egy raw képes gép
-
MrChris
nagyúr
válasz
Elektrosokk #33979 üzenetére
Tiéd? Hogy állja meg a helyét? Annyira nem ismerem, milyen croppal, felbotáson, biten használod?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Elektrosokk #33977 üzenetére
Kicsi fehér Eos M?
-
Elektrosokk
veterán
imádom.
-
Khaosz55
addikt
Megnéztem -40 Shadow-wal. Hát ezt át kell gondolnom jobb az csak -10-en. Túlságosan beesik a kép.
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Khaosz55 #33973 üzenetére
Inkább utólag korrigáld ha az minden teszten kielégítő eredményt adott. Ha kamerán állítod az expót minden szín elmászik, hiszen nem LOG-ban veszel fel, így lehet az alexpós felvételt még többet kell masszírozni utólag.
ennyit arról hogy a hero 8 meg sötét volt, most az lesz a nyertes out of cam
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok
Most hogy kalibrálták a projektoromat Rec 709-re és a DCI P3- színtérre 3D lut-tal, illetve gamma lefutást, kicsit világosabbnak tűnik az akciókamerás Acepro 1 videóim képe. Ami nem gond mert most minden színhelyes Rec709 referencia szintű és gamma görbe is, de valahogy jobban tetszik a ha egy árnyalattal sötétebb a Acepreo 1-el velvet felvételek.
Korrigáltam a meglévő felvételeken davinci resolve-ban - 20-40 Shadow értékkel, és most így jobban tetszik. Ez attól függ, hogy víz alatti felvételről vagy szárazföldön napos vagy sötét jelentről van szó.
A jövőben is a davici-ben korrigáljam vagy esetleg a kamerán állítsam a EV-t -0.5 vagy -1-re ?
Most nincs meg az acepro, de nagy valószínűséggel az utódot veszem.
Ha nem ide tartozik a kérdésem akkor akciókamerás topicban kérdezem meg, de úgy gondoltam jobban tartozik ide. -
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #33968 üzenetére
úgy van!
sőt, most rákerestem Airpano 8k-360 videókra és úgy emlékszem itt korábban volt lehetőség 8k-t kiválasztani pc chrome-on, most ezt is max 4k-ban engedi nálam.
Nálatok?
Pedig a yt-dlp.exe kilistázza, hogy van 8k av1 enkód verziója a youtube-on...
wtf -
Tuninger
Topikgazda
-
Márton
nagyúr
Youtube 8k feltöltést használ valaki?
360-as videót tennék fel, de csak 4k-ban mutatja. Ok, lehet még idő kell neki, de amit már több hónapja (!) töltöttem fel 8k hevc-ben, azt is csak 4k-ban mutatja.
Mi a trükk? Nem friss a csatorna, ellenőrzött, van sok követő, stb.
-
hito
nagyúr
válasz
Márton #33964 üzenetére
Hát, ezt nem igazán tudom megválaszolni, mert furcsán viselkedik. Ha a felső opció BE álláson van, akkor nem jeleníti meg az élőképet a kijelzőn. Ha meg KI állásban van, akkor a TV-n is és a fényképező képernyőjén is van kép, de hiába nyomom a felvételt, pittyen, jelzi hogy rögzít, de nem vesz fel semmit
Mit állítgassak még?
-
Kukcaman
senior tag
Gopro-hoz egy kis Anamorphic előtét, elég menő. [link]
-
hito
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
A metaboned még rosszabbul dokumentált, hiszen a csóróbbja használ adaptert, azok meg nem fizetik ki a metabones felárát..
vagyis ez is hasznos info, rakhatnál fel pár cdaf video samplet, mennyire használható.de nem az volt hogy az a7c elment és most csak fujijaid vannak? Már elvesztettem a fonalat
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #33786 üzenetére
Akkor hozok még egy friss adapter tapasztalatot:
Metabones Canon EF to Sony E (Mark IV) fotó PDAF/CDAF pipa, videó CDAF rendben, AF-C pipa, arc, szem, egyéb objektum felismerés és követés pipa. Viltrox kacathoz képest tűpontos és fényévekkel gyorsabb, abszolút használható kategória fotóra és videóra is.
Meglepett, mert a Viltrox és a múltkori hsz-ed alapján már szinte lemondtam ezekről az adapterekről. Egyébként most van valami pöpec darabja a 7Artisans-nak is, ha érdekel valakit megkeresem a youtube tesztet. Nagyon meggyőző volt.
-
Úgyis mindenki tudja, de valaki hátha mégsem.
videó vágás, egyszerűen, losslesscuttal. saját vidi. [link] -
hito
nagyúr
válasz
Elektrosokk #33940 üzenetére
Érteném is amit írsz, ha nem meglenne már 4 órája
-
Márton
nagyúr
válasz
Elektrosokk #33940 üzenetére
majd szól nekem ha eladó lesz jóáron 🤓
-
hito
nagyúr
válasz
Márton #33936 üzenetére
Megnézem
MrChris: az ára
Idegesített, hogy csak maga a váz 600eFt használtan. Tudtam, hogy ezt nem fogom tudni hosszútávon érzelmileg kezelni
Egyébként meg semmi. Úgy volt tökéletes, ahogy volt, nagyon szerettem. Mint ahogy az X-S20-at és az X-M5-öt is.
Elektrosokk: ebben most nem volt, tényleg csak anyagi megfontolás állt a háttérben
De a feltételezésre rászolgáltam
-
hito
nagyúr
A napokban feltúrtam a netet az X-H2 utódja után kutatva. Tök véletlenül megtaláltam (újra) a ZV-E10 II-t. Egyszer már majdnem rámentem, de akkor valamiért máshol kötöttem ki. Úgy voltam vele, hogy 459-ért kitben nagyon nem lőhetek vele mellé. 360-ért lett volna felbontott X-M5 szintén kitben az Alzánál, nagyon szerettem, de most a CIZ és a jófajta e.stabi, meg az iszonyú rugalmas videós paraméterezhetőség végül a Sony felé hajtott. Képben volt még a Pana S9 (18-40-nel 545-ért), de egyrészt azért váltottam, mert 800k már soknak bizonyult fotós és azzal ilyen téren nem lettem volna sokkal beljebb, másrészt ugye S9-nál a vakuhasználatot konkrétan el is lehet felejteni. Limitáltan ZV-E10 II-nél azért van rá lehetőség.
Eddig nem rossz
Ha valakit valami érdekel, kérdezzen nyugodtan, gondolom tulajok nem vagyunk itt sokan.
-
_q
addikt
válasz
nozs23 #33933 üzenetére
Adolescence-t a hétvégén néztem. Az első és második rész tényleg brutál jól meg lett oldva, a harmadik és negyedik már kevésbé tetszett mind technikai, mind történet szempontjából. Jöhetne több hasonló sorozat, mert nekem az ötlet nagyon tetszik. Ezután egy vágásokkal teli filmet nézve kicsit mű érzés van bennem az Adolescence-vel szemben.
-
nozs23
addikt
Nem igazán szokott itt filmajánlás menni, de most elég nagy a pangás, szóval csak a technikai érdekessége miatt bedobom az Adolescence mini sorozatot – minden rész tényleges single take felvétel. Itt egy kis behind the scenes: DJI Ronin 4D. [link]
A másik idei kedvenc a Severance. Pl.: opening scene: [link] Azt hiszem ez egy FX3-as. -
hito
nagyúr
válasz
Stauffenberg #33929 üzenetére
Köszi az infót!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33930 üzenetére
A Rec2020 a látható tartomány kb. 75%-át fedi le, szóval valóban vannak ebben nem leírható, de a látásunk által érzékelhető színek. Az S-Gamut3 és S-Gamut3.Cine is nagyobb a Rec2020-nál, szóval a Fujifilm legfeljebb csak felzárkózni próbál ahhoz ami a Sony esetén régóta megvan.
Ha olyan Fuji vázam lenne, biztosan kipróbálnám. Ha jól van alkalmazva a Rec2020-Rec709 konverzió, ott is bődületesen nagy a nyereség utómunka lehetőségekben, akkor is ha a kimenet Rec709 lesz.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33929 üzenetére
Elvileg létezhetnek a valós életben olyan színek amik túllógnak a REC2020-on, ha jól tudom ezért kellett váltani.
Meg azért mert bele akar kóstolni a fuji a cinema világba
Egyébként egészen odáig amíg nem nézed meg a RAW-ban kieső anyag színeit a kamerából nem is látod mi hiányzik. De akkor viszont mellbe vágó...
Mondom ezt úgy, hogy én kevésbé vagyok érzékeny a problémára.. -
Stauffenberg
nagyúr
Röviden összefoglalva:
F-Log
- Gamma: F-Log
- Gamut: Rec2020F-Log 2
- Gamma: F-Log 2
- Gamut: Rec2020F-Log 2 C
- Gamma: F-Log 2
- Gamut: F-Gamut CSzóval az első kettő között csak az alkalmazott gamma az eltérés, de a színtér azonos, míg az F-Log 2 C az F-Log 2 gammáját követi, de egy jelentősen nagyobb színtérből merít.
-
-
user7463
csendes újonc
-
MrChris
nagyúr
-
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #33915 üzenetére
Hoznék én is külön csapatot erre, szívesebben csinálnám azt meccseken, amit az elmúlt 20 évben, csak sajnos nulla a büdzsé.
Azért csináljuk ingyen, meg nudli pénzekért, mert élünk-halunk a Haladásért, és nem akarjuk, hogy megszűnjünk.
Vagy megoldom én egyedül az élőket, vagy nem lesznek. És ez így van a grafikákkal, fotókkal, egyéb videókkal is. Most ez van sajnos...
Handycamet, meg powerzoom obit egyelőre nem veszek, mert így is ráfizetéses az egész. De idővel talán lehet róla szó. Mondjuk ha lesz pénz, akkor szerintem inkább megbízok valakiket. Bár elég nehéz jó és olcsó szakembereket találni erre. Meg mondjuk másra is...
-
MrChris
nagyúr
Igen emlékeztem erre a szettedre és sejtettem, hogy ezzel készíted. Egy Pana FZ82-re lennék kíváncsi azzal vajon meg lehetne e oldani. Néha egészen olcsón akár 60e-ért kifogható, már többször ennyiért elgondolkodtam a beszerzésén, hogy kiéljem magam a nagy zoommal.
A munkahelyemen lassacskán csak saját beszerzésű, tulajdonú, készítésű szerszámmal dolgozom.Persze ezek technikailag nem pár év alatt elavuló cuccok, mint a számtech kütyük.
user7463: Ilyen vázam nem volt, csak egy GX80, de azon is ment a full manuál videó mód, szerintem valamilyen beállítás lesz a ludas. Tippre esetleg a kreatív videó mód (program tárcsán a kis kamera ikon M-el)? Ott a képernyő bal felső sarokban M legyen.
-
user7463
csendes újonc
Üdv.
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy Panasonic G80. Alap beállításokkal, M állásban, fix 200iso-val, videózáskor a fényerő kompenzációt úgy oldja meg hogy ha fény felé fordítom a rekeszen állít hogy kevesebb fény jusson a szenzorra. Ha sötétebb hely felé mozgatom akkor meg az isot növel ha már a rekeszen nem tud módosítani (hiába fix iso200-ra állítottam). Ez így akkor csak Expozíció kompenzáció?
Mert például 4K képes Sonymnál 2 (+/-) fényértéket korrigál úgy hogy a rekesz és iso fixen marad és a videó minősége is folyamatos.
-
Tuninger
Topikgazda
Az elegáns zoomot legolcsóbban vagy egy handycammel, vagy egy Sony 18-105 F4-el tudnád megoldani, ami Powerzoomos és APSC módban szépen működne az A7-en, használtan kb 120k.
Irígyellek, mások egész csapatot visznek ilyen melóra, te meg egyedül lehozod és elteszed a másik 5 ember pénzét. Gazdagság van itt kéremszépen.
Az egyik kedvenc epizódom jut eszembe rólad a Tom és Jerryből: -
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #33913 üzenetére
Vááóó, köszi!
Igen, a svenkelés és zoomolás lehetne még finomabb (főleg az előbbi). Sajnos a 80 ezer forintos videós állványommal és a Tamron 28-200-zal nem lehet broadcast minőségű kameramozgásokat csinálni. De azért igyekszem gyakorolni és fejlődni ilyen téren is.
Sajnos jelenleg ilyen szűkösek a lehetőségeink. Saját, meglévő cuccokat kell használnom. Bízzunk benne, hogy a jövőben tudunk majd fejleszteni.
-
vond
MODERÁTOR
Nyugi srácok. Ahogy a Topikgazda Úr is kérte, fejezzük be a veszekedést, meg a személyeskedést. Beszéljétek meg privátban, vagy ignoráljátok egymást.
Nézegessétek inkább ezt a tákolmányt.
Mostanában ez a heppem, hogy 3-4 ember munkáját végzem, mint a Haladás kommunikációs vezetője, fotósa, videósa, grafikusa, stb. Természetesen továbbra is iszonyat csórók vagyunk, de innen lesz szép végül nyerni.
A képen látható képződménnyel múlt vasárnap például Óbudáról adtam a III. Kerület - Haladás NB III-as focimeccset, előtte héten meg itthon a Kelen ellenit. Van egy kommentátor srác, meg én. Full minimál projekt, egyszerre kell követnem a meccset a kamerával, figyelni a hangra, nyomkodni az eredményjelzőt, meg közben a stream-et is lesegetni. Némely élőnél be szoktam tenni még 2-3 másik, fix kamerát is, hogy még egyszerűbb legyen, és tudjak váltogatni az ATEM-en. De gondolkodom a lassításon is.
Néha be is futnak nem várt gikszerek, olyankor öregedek 7-9 évet pár perc alatt. De nem baj, jól van ez így, szeretek szenvedve élni.
Ha valakit érdekel, leírom bővebben is, hogy mit hogyan oldottam meg saját cuccokkal, és minimális beruházással.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33909 üzenetére
Voltak érvek mindkét oldalon, én vártam és továbbra is várom a te bizonyításodat. Az utolsó két hsz nem tartalmazott érdemi előrelépést.
-
Tuninger
Topikgazda
Sajnálom hibavissza, Stauffenberg, csak hergeltétek egymást, töröltem mindkét hozzászólást.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #33904 üzenetére
Igen, minden up to date és minden be van kapcsolva. A gép egy Onexplayer X1, diszkrét GPU nincs, csak iGPU. Van viszont értelmetlen 64GB ram, meg minden lófütty, a lejátszással meg csak kínlódik.
Ez lett volna a következő kérdésem. Tehát 4:2:2-t dobhatom, még utómunka esetén se leszek vele beljebb ezek szerint. Teszek így egy próbát. Ha ezt már megeszi és tényleg nincs jelentősége hogy 4:2:2-re váltok, akkor problem solved.
-
Tuninger
Topikgazda
Be van kapcsolva az iGPU a biosban? Ha nincs dedikalt csak igpu akkor frissek a hozza tartozo driverek? Ha davinci resolve es van dedikalt gpu akkor a beallitasokban allitsd be hogy a decodinghoz az igput, az encodinghoz a dedikaltat hasznalja.
10 bit 420 teljesen elég fujihoz, semmit sem ad a kepminőséghez a 422 a chroma smooting miatt
-
hito
nagyúr
Hátha itt több szerencsével járok. HEVC 10-bit 4:2:2 lejátszással kínlódok Win11 alatt. Intel Arc 8-Core iGPU elvileg képes lenne megbirkózni a feladattal (legalábbis Intel official weboldal szerint), de mégis diavetítés az egész, akad, szaggat, hang elmegy, stb.
Tudtok valamit javasolni ennek a megoldására?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest