Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Aki PC-vel, analóg bemeneten használja, kinek hogy van beállítva a hangkártya?
Elsősorban a "Nagy sávszélességű hangszórók" beállítása érdekelne. -
enemi
senior tag
válasz
PedroStarr88 #5207 üzenetére
Köszönöm
-
PedroStarr88
újonc
Akkor tuti vele van a baj. Ebayen láttam csak kicsiket, de jofogáson, marketplacen is érdemes ránézegetni. Amit én szereztem is a marketplaceről van, mert hibás volt a rendszer és a srác a kicsiket akarta eladni csak én rákérdeztem a többie és úgy derült ki, hogy megvan az is csak hibás. Elhoztam egybe, megcsináltattam és most kettő van egy a kisebb szobába, a másik a nagyobba.
[ Szerkesztve ]
-
Szabiq
tag
válasz
PedroStarr88 #5211 üzenetére
Nyilván.
A problémásat raktam jobb hátulról bal és jobb előre.
Mindenhol hozza a hullámzó hangot. -
Szabiq
tag
PC vel eredeti zöld,narancs,feketével is és optikaival is.
Tévével optikaival.
1 szatelit kezdte el.
Több pozícióba rakva is ugyanaz.
Vennék tartalék hangszórókat,ha tud esetleg valaki megköszönöm. -
PedroStarr88
újonc
Milyen kábellel van összekötve a forrással? Nekem egy Asus Xonar DG van Optikábal jó a hang viszont a hangkártya analóg része olyan hangokat ad ki, hogy az alaplapi százszor jobb. Zúg búg a Xonár analógja. Viszont Optikán meg DTS-nél vlc playerrel ha beleléptetek a filmbe csuklik a hang pattan a hangfal, borzalmas. Úgyhogy ugy oldottam meg, hogy HDMI-vel a videókártyából átmegy ugye a hang is a TV-be onnan viszont Optikaival visszahozom a hangot a Z906-ba. Ha Coax van ugyanez a szitu, a másik tévén pl. nekem coax van. Ugyanúgy világit a decode. De vigyázni kell a tévé hangbeállításánál ha a hangkimenet PCM-re van állitva akkor nem megy a decode és a VLC-be is be kell állitani.
-
Szabiq
tag
válasz
PedroStarr88 #5206 üzenetére
Cserélgetés után is ennél jelentkezik.
néha halkabb vagy recseg. -
Szabiq
tag
Üdv.
Tudok valahol hangszórót venni hozzá?
Az egyik hol szól rendesen,hol nem.
Köszönöm szépen. -
-
enemi
senior tag
válasz
PedroStarr88 #5201 üzenetére
Esetleg,ha megkérdeznéd a kollégát milyen kondenzátor lett cserélve - az nagy segítség lenne.
-
Freezee
senior tag
válasz
sityupityu #5199 üzenetére
Én 2013-14 ben vettem és azóta is napi használatban van. Semmi baja.
-
PedroStarr88
újonc
Idő közben sikerült megjavítania a kolegámnak. Egy kondenzátor égett szét a c86-os. Aztán működött, csak recsegve pattogva szolt a két front. Kiderült az egyik végfok IC-nek a kettő közül elengedett a forrasztása. Visszaforrasztotta azt is és most tesztüzem van.
Ezek lettek javítva rajta:
-
PedroStarr88
újonc
válasz
sityupityu #5199 üzenetére
Üdv! Így vettem potompénzért. Az a terv, hogy megjavíttatom második rendszernek a kisebb szobába. Van egy ismerősöm aki átnézi A nagyobb szobába is ilyen van, két éves max 40% hangerőn szokott menni. Eddig nem volt vele gond. Remélem nem is lesz...
-
válasz
PedroStarr88 #5198 üzenetére
Nekem sajnos nincs ötletem, viszont kérdésem lenne. Milyen felhasználás mellett ment tönkre? Pár éve van nekem is ilyen, mérsékelt hangerőn van csak használva és nem is minden nap. Nagy terhelésnél/nagy hangerőnél következnek ezek be? Ugye az egyértelmű, hogy melegedési probléma van gyárilag ennél a cuccnál, a kérdés csak az, hogy azoknál is számítani kell az ilyesmire akik csak visszafogottan használják mint én?
-
PedroStarr88
újonc
Ezek lennének azok... Ötletek esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
PedroStarr88
újonc
Nekem a két alsó input led villog. Egy kondenzátor égett el az ismerősöm szerint , aki szétszedte és belenézett. Már csak azt kellene megtudni, hogy miféle. A kék az én nyáklapom. A zöldet a neten találtam. Elvileg ez a C86 lenne az, ami szétment. Esetleg ötletek vagy hasonló tapasztalat valaki? [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
-
karayhashtag
csendes tag
Sziasztok! Átlapoztam a fórumot a jól ismert pattogó hiba megoldását keresve, de inkább amellett döntöttem, hogy eladom a "maradékot". Ha valakit érdekelhet HardverAprón megtalálja. Üdv!
-
-
Life4Free
csendes tag
válasz
sityupityu #5193 üzenetére
Elméletileg jól, egy műszerész ismerős forrasztotta be.
-
-
Life4Free
csendes tag
Szia!
én ezeket, és innen rendeltem: linkek lent. Kicseréltettem ismerőssel az ellenállások mögötti kis kondenzátorokat is, mert látszólag azok is kisültek. (Eredményről még nem tudok beszámolni, még nem szereltem be a tápegységet.)
Ha csak ezeket rendeled, akkor annyira kicsi a rendelési érték, hogy nem küldi ki a bolt csomagként. De ha találsz még náluk a webshopban valami értékesebbet, akkor már elküldik.[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
Nem hiszem hogy készül. Ha ez tudja a DD/DTS-t akkor az utódnak úgy volna értelme hogy tudja a veszteségmentes formátumokat ( legalábbis én így gondolkodok)
Akkor pedig kell HDMI bemenet/kimenet. Szerintem túl drága lenne, így nem lesz utódja. Én innen majd 7.1 erősítőre + hangfalakra váltok majd.... egyszer -
asr27
tag
Egyébként készül valami utódja ennek a cuccnak? Lassan 14 éve piacon van.
-
belinho
senior tag
válasz
koppasz1986 #5185 üzenetére
Azért is írtam neki, hogy vegyen egy optikai kábelt, 800Ft nem nagy tétel, aztán eldönti, hogy melyiken szól jobban.
Soha nem küldtem maxon, nekem 3-4 pötty szokott lenni, az nekem már bőven elég.
Nem vagyok nagy audiofil sem, Youtube-ról szól a zene is. Filmezni szoktam inkább, de ott is csak a Stereo részt használom.Ha majd megdöglik a Xonar, akkor veszek egy komolyabb hangkártyát aztán majd megnézem azzal is az analóg/optikai hangzást. -
koppasz1986
aktív tag
Nekem Sound blaster z van a gépben, és valamivel jobbnak tűnik analógon bekötve, mint optikán. Optikán zenélve maxhoz közel már nagyon csattognak a szatelitek, mintha túl sok mélyet kapnának, az egyik haveromnak már vagy három ki is ment emiatt. Analógon nekem nem olyan, ha veretem. Meg kényelmesebb is, mert minden filmnél, játéknál megy normálisan 5.1ben a hang, optikán meg a játékok nem igazán.
-
belinho
senior tag
Veszel egy optikai kábelt, aztán meghallgatod, nem nagy tétel 800Ft.
Asus Xonar DSX-el hajtom, régen úgy teszteltem, hogy be volt kötve az analóg is, aztán váltogattam a bemenetek között analóg/optika ugyanazt a zenét/filmet ugyanazon a hangerőn.
Nálam optikán sokkal jobban szólt, sokkal erőteljesebbek voltak a hangok.
Alaplapi analógról váltottam Xonar analógra, szinte alig volt hallható a különbség, aztán bekötöttem xonar optikára, azóta úgy is maradt. -
dan83
tag
Köszönöm!
-
A fő különbség az, hogy ha optikán kötöd össze akkor a hangrendszer DAC-e végzi a munkát, ha pedig analóg kábellel akkor pedig a hangkártyád. Ha van egy baromi drága hangkártyád, amin minőségi komponensesek vannak, akkor jobb lesz a végeredmény analóg kábellel.
Optikán mindegy, hogy milyen hangkártyával van összekötve a Z906, mert ugyanazok biteket fogja kiküldeni mind a két hangkártya.
[ Szerkesztve ]
-
dan83
tag
Optikai kábellel ugyan olyan hangminőséget lehet elérni mint a gyárilag vele csomagolt rca? ( színes ) kábellel? Illetve ha optikával van összekötve, mennyire számít hogy alaplapi / hangkártyás optikával van meghajtva?
-
_Peti_89_
csendes tag
-
asr27
tag
Sziasztok! Ma vásároltam egy Z906-os hangrendszert, jóval használt ár alatt, annak tudatában, hogy az eladó tájékoztatott, hogy nem működik, de ő nem kíván a javítással foglalkozni. Gondoltam, ha más nem, a hangszórók mindenképp megértek ennyit.
A következő hibája van: Nem szól, néha, 1-2 másodpercenként pattogó hangok jönnek a hangszórókból. A Vezérlőnek látszólag semmi baja.
Gondolom más is találkozott már ezzel a hibával.
Mi a hiba megoldása?Előfordulhat, hogy nálam is ez a hiba, amit az alattam hozzászólók írtak...
Ezek kicseréléséhez szükséges forrasztóeszköz?A másik kérdésem, hogy a hangszórók alján PIDGG144 gyártási szám van. Ebből be lehet azonosítani, hogy körülbelül mennyi idős lehet?!
[ Szerkesztve ]
-
atipoker123
csendes tag
ziasztok,
van egy Asus TUF B650M-Plus alaplapom, legújabb bios van rajta.
Vettem hozzá egy Logitech Z906-ot,de a DTS a lenti üzenetet dobja, sehogy se tudom működésre bírni.
Találkozott már valaki ezzel , mi lehet a megoldás?
Legfrissebb driver van fent.3 jackel van a géphez csatlakoztatva.
-
Life4Free
csendes tag
Sziasztok!
Az én Z906-omnál is előjött a pattogás hang, majd most már hang sincs, világít a kezelőpanelen az alsó 3 Input LED és ennyi. Ha kikapcsolom, visszakapcsol, és ugyanígy világít. Áramtalanítom, később visszadugom, ugyanez. Egy ideje már játszotta ezt, most elérte a vég.
Van tippetek olyan elektronikai szervízre, akik aktuálisan még most is foglalkoznak ilyennel? Vagy egyáltalán volt itt valaki, akinek ezt a hibát tudták javítani?
Olvasgattam vissza azért, és láttam a Fixit már nem foglalkozik ilyennel. -
belinho
senior tag
Tudom, azért is írtam, hogy csak sima DTS-t támogat. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy ez okozhatja-e a recsegést, mert sima DD 5.1 nem recseg, csak a DTS HD MA-s hangnál. Ott is sima beszédnél tökéletes, csak mikor jön valami akciódúsabb jelenet akkor kezd el recsegni. Közben kiderült, hogy beállítás probléma okozza. Összerakva 5.1-es rendszerként és Pass-througra állítva már nem recseg a DTS HD MA hang. Viszont így meg nekem nem olyan erőteljes mint sztereóban. Az összes BD filmem DD 5.1 magyar szinkronos szóval eddig nem is volt probléma. Majd ha megdöglik a z-906 veszek erősítőt ami alapból támogatja, de addig marad. 2017 óta van meg, nagyon jól bírja, igaz nincs agyonhajtva.
-
belinho
senior tag
válasz
semetka #5162 üzenetére
Optikán hajtom én is, viszont én csak sztereóban 2.1-ben használom, az effect mód pedig 4.1-re állítva, nálam soha nem világít a decode lámpa.
Így a Dolby-digital 5.1-es filmek is brutál jól szólnak sztereóban is. A HD master audio viszont így recseg sajnos. Elővettem a két hátsó frontot és a centert, rákötve és átállítva SPDIF pass through-ra egyből felvillant a decode lámpa és megszűnt a recsegés.
Viszont így meg olyan erőtlen a rendszer, és rosszabb minőségű lett a hangzás is, fel kell tekerni 5 pöttyig, hogy hallatszódjon rendesen, amúgy meg elég 3 pötty. -
Hajimee
csendes tag
válasz
DjShockh89 #5104 üzenetére
Szia! Hol van ez a csavarbolt mert itt felénk néznek mint borjú az új kapura
Illetve milyen adatokkal rendelkezik a csavar? 6mm átmérő és 1.27mm(20menet/coll) menetemelkedés? -
-
belinho
senior tag
Valaki próbált már DTS HD Master audio hangot Z-906-on?
Elővettem a Pompei című Blu-ray filmet, amin DTS HD master audio hang volt és magyar felirat. Nagyobb effekteknél szörnyen berecsegett. Tudom hogy csak a sima DTS-t támogat, de ettől még nem kéne recsegnie, vagy valami szoftveres-beállítás gond lehet?
Asus Xonar dsx hangkártya- optikán van összekötve, illetve csak sztereóban használom (2front+mély) -
-=RelakS=-
veterán
Hátha az ittenieknek érdekes.
EEVblog2 és a szivárgó elemek 2. nekifutás [YouTube] -
venom8888
őstag
válasz
-=RelakS=- #5158 üzenetére
A vlc playerben az audio menüben defaulton volt. Át raktam a hangkárzyára amibe a Z906 van dugva. És onnantol jo volt,dübörgött a szárnyas fejvadász 2049
-
venom8888
őstag
megoldodott
-
venom8888
őstag
kiprobaltam, netflixel tokeletes, csak Out put al nem megy a hateso 2, mit lehet tenni?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. A hatso 2 hangszoro nem szol, a Decode jel az megy viszont, tehat kellene szolni a hatsoknak is.Mi lehet a baj?
-
Win-T
senior tag
válasz
DjShockh89 #5153 üzenetére
Én nem, de ezek után le fogom ha hazaérek.
-
DjShockh89
tag
válasz
sityupityu #5152 üzenetére
Ezen sorokat látva, olvassva szerintem minden user lecsekkolta. :-D Köztük én is! :-D
-
-
-=RelakS=-
veterán
-
twine
veterán
válasz
-=RelakS=- #5146 üzenetére
Na most majdnem.seggre ültem a meglepetéstől..
A napokban olvastam a hozzászólásod, amin csodalkoztam,majd éltem tovább az életem...
Ezek után az imént film nézés közben felálltam a kanapéról és elfelejtettem hogy a pocakomon van a hangszett tavkapcsoloja, le esett, és szét gurult belőle az elem...
Itt jött a meglepetésisteni szerencse hogy ilyen béna voltam, hogy nem figyeltem oda és le esett, mert még a tavkapcsoloban semmi kárt nem tett,,,
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
sityupityu #5148 üzenetére
Elhiszem, engem is meglepett.
-
válasz
-=RelakS=- #5146 üzenetére
Azt hittem, hogy már régebben vannak benne...
-
semetka
őstag
válasz
-=RelakS=- #5144 üzenetére
Durva, én csak Vartát használok, azzal ilyen még nem történt, semmilyen keszülékben. De azokra is ránézek évente 1-2 szer.
Valószínű a Duracell se olyan mint régen.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
sityupityu #5145 üzenetére
Valamikor tavaly vettem a cuccot, mikor az előző tönkrement, szóval azóta
Közben megkerestem a vásárlás dátumát: 2022 december, szóval azóta voltak benne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
-=RelakS=- #5144 üzenetére
De mióta volt bent?
-
-=RelakS=-
veterán
Duracell, rézfejjel határozottan tartósabb, mi?
A frászt hozta rám, hogy a fenéért nem kapcsol be a hangcucc? Tegnap még működött...
-
VGYke
addikt
válasz
Techpriest #5142 üzenetére
Én a hangkártya driverében kezdenék turkálni. A legtöbbször lehet állítani hogy melyik kimenet mi legyen.
Ez csak egy alaplapi hangkároly, de nálam így néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
Techpriest
csendes tag
Sziasztok!
Beszeretném kötni analógon a rendszert egy Xonar D2X-re. Leszedtem egy 5.1-et tesztelő hangfájlt. Leteszteltem, azt vettem észre, hogy a center helyén szól a két hátsó, a centeré meg a bal hátsón szól... Megnéztem a bekötéseket, minden patent, de nem értem ezt az anomáliát.
Valakinek valami ötlet? -
VGYke
addikt
Nekem is volt ilyen amikor analógon (3,5mm jack-jack kábellel) volt összedrótozva a PC hangkártyájával.
Aztán a csatlakozókat ki/be dugdosgattam, megmozgattam és jó lett.Jut eszembe: nem sikerült valakinek megmérni, kb. milyen hosszú a gyári jack-jack kábel?
(nekem nem veszett el, csak átalakult)
-
ABal
őstag
Sziasztok!
Azt tapasztalom, hogy az egyik hangszóróból gyengébben szól a hang, és ez megborítja a hangzást. Nem értek a témához, van valami ötletetek, hogy mi okozhatja vagy mihez kezdjek vele? -
winger
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy tudtok-e olyan helyet, ahol tápegység modult lehet hozzá venni? Esetleg ha valaki cserélt már benne, és mondjuk nem eredeti gyárira. Az enyémben sajnos szétégett, de nem szeretném emiatt kukázni az egészet. -
VGYke
addikt
A kábel ereit próbáld kimérni (kicsipogtatni), hát ha az a baj. Mondjuk ehhez szét kell szedni. Itt egy videó róla.
-
Gabady
aktív tag
Halihó,
Sikerült szert tennem nekem is egy ilyen masinára, viszont a konzolja nem kapcsol be. Szétkaptam, már mindent is lemértem, kimértem és valamiért továbbra sem működik. Van-e aki jártas a javításban ? Tápegység ha le van húzva a végfok paneljáról, akkor a 46V, 12V, 5V-ot is leadja, visztont ha visszadugom a kommunikációt, akkor standbyba van csak, a konzol pedig nem reagál semmire sem. Interneten több külföldi fórumon sosem említik a konzol hibáját, a tápegységet írják mindenhol szarnak és az megy tönkre. Viszont az összes ellenállást, diódát átnéztem és minden rendben van.
-
Karcub
senior tag
Sziasztok! Áramszünet után nem kapcsol be, mi lehet a baj?
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Valaki meg tudná mérni a készülékhez adott 3.5 mm-es jack kábel kb. (0.5. 1, 1.5m) hosszát?
Régebben ezzel volt összekötve, ezután kivettem, és optikával kötöttem össze, de most megint analóg kábellel szeretném összekötni, de időközben a kábel átalakult (mint fizikából tudjuk, az anyag nem vész el, csak átalakul :-) ).
Szóval a gyári kábel hossza pont jó volt, és most nem tudom hogy milyen hosszút vegyek, bár a 0.5m rövidnek, a 2m már túlzásnak tűnik. -
Freezee
senior tag
válasz
sityupityu #5119 üzenetére
Óó pedig zene hallgatásra is jó az. Én főleg arra használom, meg filmekhez.
-
válasz
Freezee #5118 üzenetére
Abszolút "szolidan", normál felhasználás között van csak használva. Zenét egyáltalán nem hallgatok rajta, mondjuk erre nem is alkalmas. Ráadásul nem is mindig megy, tévéműsornál szinte egyáltalán nincs használva, filmnézésnél van bekapcsolva csak. Meg néha játék. Az igazsághoz mondjuk az is hozzá tartozik, hogy sohasem nézegettem a hátulját, hogy mennyire meleg.
-
Freezee
senior tag
válasz
sityupityu #5117 üzenetére
Én 2013-ban vettem, szinte minden nap használom és még semmi baja. Nem hiszem hogy a hűtőborda adná a megoldást, ha nem extrém felhasználási körülmények között használod.
-
Nekem közel öt éve megvan ez a cucc, és semmi baja. Törvényszerűen tönkre megy egy idő után, ha nincs hűtés módosítás?
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem meg be van suvasztva az asztalba. Az előző is éveket elketyegett extra hűtés nélkül.
Az tény, hogy hátrafelé szellőzik[ Szerkesztve ]
-
válasz
DjShockh89 #5112 üzenetére
[link]
Én egy ilyennel hűtőm ha kell. -
DjShockh89
tag
Hát elkészült az upgrade! :-)
[Mélynyomó] [Hűtőborda]
Kétoldalú hővezető ragasztót az alábbi linken éritek el: [link]
200x200 hűtőborda: [link]
A hűtőbordát méretre vágattam mert 200mm magas 160mm széles. -
VGYke
addikt
válasz
DjShockh89 #5110 üzenetére
Várjuk megoldásodról a leírást és a fényképeket! :-)
-
VGYke
addikt
válasz
DjShockh89 #5105 üzenetére
Sajnos a szállítási kb. annyi, amennyi a hűtőventilátor ára:
-
DjShockh89
tag
válasz
kareszkaresz #5094 üzenetére
Szia. Én a csavar kérdést úgy oldottam meg, hogy elvittem az egyik hangszórót egy csavartboltba aztán ott megoldódott. Ajánlom neked is ezt az eljárást. Obi, Praktiker, Bauhaus nem nyert.
-
kareszkaresz
tag
Koszonom a válaszokat
-
válasz
kareszkaresz #5100 üzenetére
Az 3D beállítás csak egy kamu valami. Lehet, hogy a fülednek jobban hangzik valamiért, de az nem lesz valódi 5.1
-
_Peti_89_
csendes tag
válasz
kareszkaresz #5100 üzenetére
A 3D az kamu 5.1. A sztereó jelet keveri szét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...