- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
Új hozzászólás Aktív témák
-
BabLeWeS
csendes tag
gyula!!
szerintem ( ha nem így van ) akkor pakolj visza a gépre minden boritást hogy a sillentpippe a legjobban szellőzön és a ventiken is 500 fordulatot huzzál!!
nekem még sose csinált ilyet a kártya igaz hogy csak 2 hónapos!!
tehát szerintem nem megfelelő a hűtése és ezért főzi a karátyádat... de ha nem használ a tippem akkor vidd visza a boltba garival hogy vmi kinja van a kártyával... -
BabLeWeS
csendes tag
sziasztok!!
nekem is ilyen a kártyám és ma meghuzattam a magot 850MHz ig a memót benne 820Mhz ig!! A 3D konfogjában pedig mindent a max-ra húztam benne... jó tipp az eredeti ccc-t használjátok mer a legúljabb-al nekem folyik a kép de mind1... a pro street-et most 10280x1024-en közepes csilogáson a túlhúzot videókártya ( 3 órás intenzív játék után ) alap 52C vol a játék után pedig kerek 70C volt és közben figyeltem és az érték nem változott...
-
gyula821
csendes tag
Sziasztok van a kártyával egy olyan problémám hogy nagyon melegszik alapból 54C és játéknál sokszor kikapcsol a gép és utána mikor megnézem a CCC-t olyan 90C körul van.
-
KMT
addikt
Miért magasabb a kártya hőmérséklete 6-7 fokkal, ha a monior elmegy pihenni (stand-by) ?
-
Szatesz
őstag
Nah nemtud senki sem segiteni ....sajna ez a második ati karim de ilyennel még nem talalkoztam...
-
válasz
VaniliásRönk #9487 üzenetére
az újabb játékokban már 12x10-ben is van némi (3-4%) különbség. nagyjából ott, ahol a 256M-s 88GT égnek dobja a talpát
-
Szatesz
őstag
Sziasztok nem tud valaki egy jo drivert ajanlini egy ati 2600 xt 256 ddr3 ashoz? Mert nemtudom miért minden driverrel 1 hét után elkezd bedobalni mindenféle alakzatot a képbe játékok kozben...a cod2 meg cod4 el jatszok elore is thx...
-
nnANDO
csendes tag
Sziasztok
Bocsi lenne egy - két kérdésem…..
Sapphire ATI Radeon HD2600 XT TD512 MB, GDDR3, 128 bit
Sapphire Ati Radeon HD 2600XT512 MB, GDDR3, 128 bit
Sapphire ATI Radeon HD3650 TD512 MB, GDDR3, 128 bit
Melyik a jobb?
Mi a különbség ?
Melyiket érdemes meg venni?Köszönöm a segítséget.
/sajna csak játszom +film +videot edit nem értek a hardverhez ezért kérek helpet./ -
wwenigma
Jómunkásember
A 2.09-es Rivatunerrel valaki próbálta a GPU húzást? Nekem bele van flashelve igy nem próbáloztam....
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9470 üzenetére
smplayer, powerdvdt meg fogom nezni
-
psyho85
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #9474 üzenetére
Azért kell, mert így szép, és ha már van, miért ne működne?
Főleg együtt?
A HW gyorsítás is be van kapcsolba, igen. Szóval 20" monitoron csúnyácska, ha szét van húzva
, csak simán, sőt deinterlace nélkül kifejezeten gusztustalan
. Nomeg, hogy egy programban lévő elemek ne legyenek egymással kompatibilisek...
Nem az a bajom, hogy nem teljes képernyős így a kép, hanem hogy eltolja a méretarányt.
-
psyho85
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9470 üzenetére
Üdv! Ha már ezt így említetted, elő is kotortam egy PowerDVD 7-et, a 3730-as update-el együtt. A problémám az, hogy ha be van kapcsolva a hardveres de-interlace és a read-it-clearly, valami írtó gány módon összenyomerálja a képet, és beteszi bal oldalra (bár hozzáteszem, ezt leszámítva valóban tűéles...
). Csak a 2600 hardveres gyorsításának kihasználása nem változtat a dolgon. Jah, a gépen még abszolút 0 codec van fönn, és gondolom ennek köszönhetően egy avi szaggat is rendesen, amit már egy 2000+ -os amd egy radeon 9200-vel is elvitt rendesen... fene ebbe a software-pokolba.
A PowerDVD-s problémála esetleg tud valaki valami megoldást?
@Maci: a réginek gyász-, az újnak diadalinduló!
-
macy
addikt
Na holnaptól én is csatlakozom a PCI-E táborhoz. Nyugdíjba vonul az AGP-s karim.
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9468 üzenetére
oke, de az 1080as filmeket vinne szo nelkul, nem? mert most szaggat rendesen
-
gyiku
nagyúr
4400+ vajon kihajtja a 2600xt-t? lenne tobb fps-em mondjuk 6400+al?
-
celf
őstag
VOV, koszi emberek, utanna asok akkor. alapvetoen nem csinaltam bios buhert meg, csak az alapbeallitasokat szoktam piszkalni.
de ha nem allitgat az ember ossze vissza mindent, sztem nagy baj nem tortenhet.
lehet majd meg kerdezek, ha nem gond -
szaby93
csendes tag
hellótok!
erről a videókariról mit tudtok?:
nVidia Go8400M 256MB VRAM
hanyasnak osztályoznátok ezt a karit 1-10-ig?
kösz -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9418 üzenetére
Majd megnézem.
Ste: Hja, win reinstall.
-
válasz
VaniliásRönk #9448 üzenetére
Kicsit elméleti síkon közelítették meg a srácok a dolgot, minden multithreadelt benne, de ritkán jön össze a gyakorlatban a dolog
70-80%-on ment a CPU-m, tehát azért előrébb volt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, de az ATi Tray Tools sokkal átláthatóbban felépített program direkt ATi kártyákhoz.
-
Ste
addikt
válasz
VaniliásRönk #9433 üzenetére
és mi a helyzet mkv fronton?
ott már elkelhet a 2 magos proci, legalábbi 1080i-nél -
celf
őstag
Udv emberek, keresgeltem de nem talaltam konkret megoldast illetve otletet a venti megoldasra a topikban (kicsit sok volt a kereso altal kidobott hsz mennyiseg).
Szoval hatha esetleg tud valaki gyors segitseget.A tortenet a megszokott: HD2600XT meglett véve, teljesen halk, csudajo, aztan most mar ott tart a dolog, hogy a masik szobabol is hallom ahogy a zorges, hangosodik-halkul. Egyenlo, kb 2 masodperces idokulonbsegekkel felhangosodik, ergo gyorsul a venti fordualtszama, aztan lelassul.
NO FOKIN WAY.segitsetek plz, ha van ra megoldas, sajna nem all rendelkezesemre atnnyalazni a topikot, es szerencses sem vagyok, hogy pont oda lapozzak ahol a megodlas van
koszi a helpetui: esetleg ha kilazultak a huto csvarjai amiota megvettem? talan ha meghuznam kicsit oket abbamaradna a hangzavar
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
válasz
VaniliásRönk #9445 üzenetére
TF2 és ET:QW az engine-ek miatt nem meglepő. a Crysis a hype-pal ellentétben egyáltalán nem nagy CPU-evő (ld. a logoutos tesztemet a témában), ezt is el bírom képzelni, hogy a 2700-as Athlon elég a 2600XT alá.
UT3 kicsit meglep. Nincs esetleg benne FPS cap? Vagy keverem valamivel?Oblivion: 12x10, AA-n kívül minden maxon. Nem kicsit csodálkoztam, milyen gyors.
-
Gucunja
aktív tag
srácok!
az van hogy egy haverom most vett 2600XT DDR AGP karit, 7600GT t cserélte le, de az összes játék szaggat vagyis szarab lett az egész mint a 7600gt vel volt, miért lehet? valaki már járt így?a gépe: Msi K8m800 deszka, AMD athlon64 3000+ os proci, 2X512 DDR400 Kingmax.
8.4 es driver vant fenn neki.
mi lehet a gond?
előre is köszi
-
válasz
értem, de kérdés, hogy mi az a minden, amiből semmi sem gyorsult. én is írtam már, Oblivion csatornák kijáratánál:
2GHz - 41 fps
3GHz - 59 fps -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9438 üzenetére
Hát most már tudom! És most már lesz is
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9438 üzenetére
Így van!
Ami még ráadásul egy elbaltázott bios buheránál is jól jöhet.
-
joi29
őstag
válasz
-Szó se rola az én nyavalyás kis procim is elvan még HD fronton,
de még HD támogatással ellátott GF grafkártyával is 70-80%-on dolgozik.
-Tehát a 2600-as Radeonokat hatványozottan ajánlhatjuk,
az egymagos procival rendelkező film nézegető felhasználóknak ugye?#9436:
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Viszont mikor 1400-ról felhúztam a RAM-ot 1900-ra, az érzékelhető gyorsulást eredményezett, bár csodát természetesen az sem tett.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mint már többször írtam, 2700-on ment a 3000+-om, X2-vel semmi sem gyorsult, a 3DMarkok adnak +500 pontot, ennyi. Ebből kiindulva egy 2400MHz-es procival sem lehetnek gondok.
#9432 joi29: Az 1080p-s HD WMV-ket még a 2GHz-es 754-es Sempronom is elviszi, szóval megkockáztatom, hogy egy nagyobb Athlon elboldogul HD-gyorsítás nélkül is, de mint gondolom feltűnt, egy HD-gyorsításra képes VGA topikjában vagyunk, ami akár egy NetBurst cerka mellett is lejátszik bármit...
-
válasz
VaniliásRönk #9427 üzenetére
az Unreal Engine 3-as játékokhoz nem árt a két mag (mer'hogy igen jól van megírva a VGA-t zabáló rész
), szerintem Athlonból egymagossal 2.8-3GHz környékére azért fel kellene mászni, hogy ott csak VGA limit legyen (Bioshock alapján mondom).
na meg az Oblivion, ami a 3GHz-re húzott E2180 mellett is CPU limites volt helyenként (nem is akartam hinni a szememnek)
és hát igen, van olyan is, aki az RTS-t szereti. pl. a Starcraft II-nél az eddig látottak alapján igencsak számítani fog a CPU... -
Nyiscsák
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy szomrú híem van: Tegnap délután meghalt az 1 hónapos 2600XT-m minden előzetes jel nélkül!
-
macy
addikt
válasz
VaniliásRönk #9424 üzenetére
Jól van, csak lusta voltam megnézni mennyin ketyeg a 3800+
Köszi mindenkinek.
-
macy
addikt
válasz
VaniliásRönk #9421 üzenetére
Köszi. Elfelejtettem írni, hogy X2-es érdekelne. Egy 4800+ X2 elég neki?
-
macy
addikt
Egy kis segítség kellene. Melyik az a proci /AMD/ amelyik már ki tudja hajtani a PCI-E 2600XT-t?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9416 üzenetére
Under Vista x64?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9414 üzenetére
Én használgatom, tvout ki-bekapcs... ha fagyna ezekutan is, majd alternativ megoldast keresek.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
macy
addikt
Lehet kicserélik az AGP-s karimat egy PCI-E-re. Csak még nem tudom milyen alaplapot vegyek hozzá. Valószínű hogy Gigabyte lesz, de fogalmam sincs melyik.
-
cetnik
csendes tag
ok! köszönöm az infókat.
-
cetnik
csendes tag
lenne egy kérdésem.
van egy 350w fsp tápom emelett müködik alaplap(proci hütővel) 2db dvd iró 1db vinyó 4db venti 1db uv lámpa és most rá akarok kötni egy 2600xt. szerintetek elbirja a táp? -
kem
addikt
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni szájbarágósan(öcsémnek), hogy hogyan kell feltenni a drivert AGP-s HD2600XT-hez XP-re? Valami frankó catalyst-ot vagy csak drivert? Nekem most nincs időm foglalkozni ezzel, mert pár napig videót vágok, és nem akarom evvel terhelni az agyam, nem állna rá.
-
tzsolesz
nagyúr
Most valahogy vista alatt nem csinál ilyet a 8.4-es, sőtt, nagyon megvagyok a kari teljesítményével elégedve. A játékok terén 3-4 fps a különbség azonos beállítások mellett, viszont gyorsabban indul minden, sőtt egy két játék közbeni töltés probléma is megoldódott, teszem azt megállt egy bizonyos animáció, vagy leállt a hang egy pici időre, stb..
Sokszor olyan érzésem van, hogy 25fps ide 30fps oda, nem igazán érzem a játék közben az élmény romlását. Ezt nem tudom, hogy a kártyának tudhatom-e be, de így van.
Imádom ezt a kis HD2600-ast!
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest