- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok.
Jövő héttől lesz a pennyben elemlámpa, Grundig márkájú és azt írják 2500 ft és 3 db aaa elemmel működik.
Allegrón ugyanez 5000 ft.
10 w ,500 ln.
viszont itt az van feltüntve hogy Tápellátás: Akkumulátoros illetve a leírás további részében :Tápellátás 3 x AAA elemAkkor ez most hogyan van szerintetek?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam
üzenetére
A HA27 nálam napi használatban van. A kinti pincét is kell lesnem többek között, mert kicsit meglátogatott a talajvíz. Kellemes a fénye, könnyen kezelhető.
A kényelmes hordás, kezelés számít jobban. A lézer, UV, RGB kevésbé, de jó ha van. Az UC25 esetében jól jön, hogy felakasztom a lámát és az oldasó fényénél keresgélek. A Nitecore EDC09 is tudja ezt. Csak az Acebeam esetében még nagyobb az akku kapacitása. Írtam, hogy többen gyártanak, sok mindenre használható lámpát.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG
üzenetére
Érdekes, hogy mennyire divatba jöttek ezek is, bár tény, hogy kényelmes hordani őket. Nekem az EDC sorozatból vannak lámpáim, lézer, UV, RGB, stb. számomra haszontalanok, de a kényelmes hordás nekem is fontos, mert alapvetően csak van a zsebemben, de az esetek nagy részében nem használom a lámpáim csak este.
Érdekesség, hogy tudomásom szerint a Surefire Stiletto-val kezdődött ez a forma ~8 évvel ezelőtt, nyilvánvaló okokból itt a kínai kópiákkal tudott betörni, és úgy tűnik, hogy bevált.Nálad hogy teljesít a HA27? Régebb óta használod, mint én, bár gondolom hasonló véleményen vagyunk róla.
-
FBLLMAG
senior tag
Az utóbbi időben nagyon elterjedtek ezek a lapos EDC lámpák. Egyre több fajta, féle létezik. Hosszas keresgélés után, nekem, az Acebeam termékeire esett a választásom. A Nitecore jóval fényesebbeket is gyárt, de azok a hagyományos lámpákra hasonlítanak. A fehér / UV / lézer / több fénnyel rendelkezőket is több gyártó polcán is megtalálni. Vékonyabb, könnyebb is létezik, a legtöbb esetben COB leddel. Ez meg már gyengébb fényerőt biztosít, apróbb akkuval.
Nekem mi kellett?
- Szűkebb távolabbra világító fény
- Szórtabb fény közelre
- Piros fény, hogy rovarok társaságában is tudjam használni
- A lámpás / munkafény is jól jön sokszor
- Mágnes vagy kétoldalas klipsz a szabadkezes használat végett
- Azonnal elérhető strobe. Tényleg visszatartja a kutyákat
Ezek nagyobb lámpában összegyúrva már léteztek régebben is, de apróbb méretben még nem.A lézer mutató fény, szeeintem, nem túl gyakran lesz használva.
Az UV fény manapság már elég erős. Próbálgatás közben sok dologra rámutatott. Még a fém festési hibáit is jelzi. A rászáradt szappanos víztől, a fehér dolgokon keresztül, a természetben előforduló dolgokon át, sok mindent láthatóvá tesz.
-
benfolds
őstag
jó fejpántot skilhunt h03-hoz tudtok ajánlani? utálom, hogy folyton kilazul...vagy használjak hozzá biztosítótűt?
van valami praktika? -
WestBam
Topikgazda
Írt már részletekben a Nitecore HA27 UHE-ről FBLLMAG kolléga, most megteszem én is, összegyűjtve az infókat, plusz a HA23 UHE fejlámpámmal összevetve az "újdonságot", amit már nyúzok egy ideje, így véleményem is van már róla.
Először is a HA23 UHE-ről pár szóban:
Mióta megvan nálam elnyerte a napi használatú fejlámpa címet. Ezzel csinálok szinte mindent a házban és a ház körül is, aminek nincs kifejezetten magas folyamatos fényigénye. Ez is tud 3 színhőmérsékletet, de igazából én a bekapcsoláskor alapértelmezett neutrál fényt használom és szeretem is. Se nem túl sárga, se nem túl hideg, mondhatni pont ideális, kellemes. A színhűségnek nem vagyok rajongója/függője, nekem ez a lámpa ahogy van tökéletesen megfelelő a mindennapi dolgokra. Persze a relatív gyakori használat miatt pár dologra már rájöttem, hogy mi az, ami lehetne jobb vagy másabb. Szerencsére nincs ilyenből túl sok, igazából egyetlen dolog van, amit én változtattam volna rajta, mégpedig a kapcsoló kialakításán. A ház anyagából dudorodik ki, nem eltérő a tapintása, így "vakon" már többször is fordítva vettem fel a fejlámpát. Nem egetverő probléma, de mégis feltűnt, mivel a többi fejlámpámmal ilyen nem szokott előfordulni. Ennél nagyobb gondja ne lenne más modellnek szerintem mindenki boldog lenne. Nincs valós holdfény módja, cserébe sima terepen az ultra alacsony fény is használható sétára, mert elég fényerős a lámpa, így látni lehet vele pár métert előre is. Van szórt fénye is, de használat során kb. 1-1,5 méterre kezdődik a lábamtól az erősebb fény. Nem zavaró, de sokkal halványabb a szórt fény a közvetlen közelemben, mint azt a TIR lencsés lámpáknál megszoktam. Cserébe a hotspot meglepően széles, nagy területet világít meg erősen, szélesen, ezért nem kell magasabb fokozatot használni a biztonságos haladáshoz, az alacsony fokozat (100 lumen) szinte mindenre elegendő, még nehéz terepen is. Fokozatelosztás jó, kezelés egyértelmű, szerintem logikus és jól használható.A HA27 UHE-ről pár szóban:
Nagytesó, mondhatnánk, de ez nem igaz, ez is egy kompaktabb műanyag fejlámpa. Két feature-t emelt ki a gyártó, pedig ennél többet is tud, majd ezeket megírom én.
A magnézium ultrakönnyű hűtőborda az egyik ilyen. Nem egyedülálló ez a piacon, a Petzl Swift RL is ilyet használ, igaz kisebb méretűt, a szellőzőnyílás is kisebb és a bordák is kisebbek, holott az egy kategóriával magasabban lévő modell. Vagy mégsem?
Swift RL:
HA27 UHE:
A lényeg, hogy ez bizony tisztességesen meg lett csinálva a HA27 UHE-ben, az egész hátlap fém, van sok hűtőborda és azok hosszúak és magasak is, maximálisan kihasználják a helyet, ezzel javítva a hőátadást, ami műanyag házas lámpa esetében jelentős dolognak számít.
Aztán itt van még a HCRI LED, vagyis változtatható színhőmérséklet és változó, akár CRI97 színhűség. Nos én nem vagyok HCRI hívő, ha valami nem túl lilás-kékes fényű és 60 feletti a CRI-je nekem már tökéletes. Én annyit vettem észre, hogy a melegfehér, CRI97-es fényében a piros és narancs dolgok sokkal teltebb, élőbb színűek, pl. a HA23 UHE meleg fényéhez képest. Számomra ez nem plusz pont, tökre semleges. Ezt is leginkább a neutrál fényen használom, ami ennél is kellemes színű és fényű.
Újabb jó pont, hogy a gombjai nem a ház anyagából készültek, mi több, nagyon könnyen és jól kitapinthatók, ezzel a fordítva felvétel is ki van küszöbölve, ez szerintem jelentős pozitív változás. Menetkészen 100 gramm alatti a tömege, tehát ez is egy könnyű fejlámpa. változtattak a tartókereten, szokatlan megoldással éltek, ugyanis a döntési fokozatokat a tengelyt tartó részben alakították ki. Emiatt akár a saját szemünk is ki tudjuk világítani annyira le lehet dönteni a fejlámpát. Akkuja külön tokban található, de azonos a HA23 UHE-ben használható HLB1500-as típus, de ez is megy 3 darab AAA elemmel vagy akkuval. Fontos, hogy a HA27 UHE-hez érkezik nagyobb kapacitású (2500mAh) akkupakk hamarosan, amivel az üzemidő sokat fog javulni, bár így sincs vele semmi probléma.
Kezelése nagyrészt megegyezik a HA23-al, azonban itt is történt fejlesztés, ami szerintem hasznos. Bármely fokozatban indítható dupla kattintással a turbó, amiből egy kattintással vissza lehet lépni az indítása előtti fokozatba. Ez, ha szét akarunk nézni szerintem hasznos funkció, én használom, bevált.
Ezen kívül ami még fontos, hogy ennek másabb a vetítési képe, sokkal közelebb kezdődik a szórt fény, mint a HA23 esetében, ezért pl. közeli matatásnál/szerelésnél ez kellemesebb, bár mindkettővel könnyen együtt lehet élni.HA23 UHE vs. HA27 UHE:
Nézzük miben más a kettő:
LED: HA23 UHE esetében 3 színhőmérséklet, normál színhűség, MCT UHE LED-ek, HA27-nél 3 színhőmérséklet és max. CRI97 színhűségű MCT UHE Variable CRI LED-ek vannak beépítve. Azonban itt nem áll meg ennyinél a különbség! Fentebb írtam, hogy más a vetítési képük. Ennek oka, hogy a 2 szegmenses LED a HA23 esetében fektetve került beépítésre, míg a HA27 UHE esetében állítva. E miatt lehetséges, hogy a közel azonos TIR lencse ellenére a HA27 még jobb vetítési képpel rendelkezik, és közelebb kezdődik a szórt fénye. Fényerőben én nem vettem észre különbséget, bár nem mértem őket meg.
A vörös fényben is látható a különbség, pedig a specifikáció szerint nem kellene különbözniük. 5 és 15 lumen fokozatokkal rendelkeznek, azonban a HA27 UHE vörös fénye szemmel láthatóan erősebb mindkét fokozatban. Falon vizsgálva látszik, hogy a vetítési képük is különbözik, mintha a HA27 UHE vörös LED-jei spottal is rendelkeznének.
Tömegben egyértelműen a HA23 UHE a nyerő menetkészen a tömege 82,8 gramm, míg a HA27 UHE 99,6 gramm. Ez a ~17 gramm különbség nem túl feltűnő, egyébként fizikai méreteiben is valamivel nagyobb a HA27-es, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.
Kezelésben a fő különbség, hogy a HA27 rendelkezik két kattintásos turbó fokozattal, míg a HA23 pedig nem. Színhőmérséklet váltásnál van még különbség, ugyanis a HA23 ha meleg fényben ment több, mint 3 másodpercet, akkor újabb kattintásra nem a hideg fényt kapcsolja, hanem a neutrált, a HA27 esetében nincs ilyen funkció, az a meleg fény után bármikor kattintva a hideg fényre lép, és onnan a neutrálba.
A jövőbeni fejlesztési lehetőséget írtam, a HA27-hez a moduláris akkufelépítés miatt lesz nagyobb kapacitású akkumulátor, míg a HA23-ban meg kell elégedni a HLB1500 képességeivel. Töltéshez mindkettőnél ki kell nyitni az akkutartót, nem rendelkeznek külső töltőnyílással.
Hűtés terén értelem szerű, hogy a HA27 a nyerő, mivel annak van hová vezetnie a keletkező hőt, szemben a HA23-al, ami egy zárt műanyag fejlámpa.Megéri-e váltani a HA23-ról a HA27-re?
Alapvetően azt mondanám, hogy ha már megvan a HA23 UHE akkor nem. Jó fejlámpa az, persze ad némi műszaki és használati pluszt a HA27 UHE, azonban a cserét én nem tartom indokoltnak.Melyiket válasszam a kettő közül?
Egyértelműen a HA27 UHE-t érdemes megvenni a kettő modell közül. Árban plusz kb. 2000Ft a ráfordított összeg (ha a HA23 UHE-hez veszünk egy HLB1500 akkut), cserébe műszakilag tartalmasabb a HA27 UHE, kapunk hűtőfelületet és HCRI-t is, ha valaki erre gerjedne.Kinek lehet ez a fejlámpa jó?
Gyakorlatilag bárkinek, és nagyjából minden feladatra használható. Munkában jó lehet a magas színhűség miatt még speciális esetekben is. A mindennapokban bőven jó fénye van, valamint kényelmes még hosszabb idő után is a hordása korrekt tömege miatt. A vörös fény lehetővé teszi több célú felhasználását, legyen szó akár horgászatról, akár szabadban töltött időről. Egyedül az akkukapacitást érdemes szem előtt tartani, ugyanis az elmarad a fém házas, 18650 akkus fejlámpáktól, ezért az elérhető üzemidő is limitált. Ezt jól kompenzálja a kiváló vetítési képe, ami miatt akár alacsonyabb fokozat használata is elegendő, valamint a valóságban használható kb. 70 méternyi hatótávja, ami pár éve még a csúcs fejlámpák kiváltsága volt. -
FBLLMAG
senior tag
Végre megérkezett az Acebeam UC20 mellé az UC25 -ös. Picit szélesebb, magasabb, hosszabb. A tömege is nagyobb lett. Ez 80 -ról 140 g -ra emelkedett. De kapot gyöngyvászon tokot is. Az akku kapacitása is meghízott. 1000 mAh -ról 3000 mAh -ra. A hátsó kapcsoló a turbo és a strobe fokozatok elérését teszi lehetővé. A hátsó kapcsolója mellé kapott mágnes szigetet is. A fő fényt az UC25 esetében már 2 db reflektor biztosítja. Holdfénytől - a turbo fokozatáig minden az oldalsó kapcsolóról elérhető. Az oldalsó fénye a lámpások fényére hajaz. Lényegében 2 ledsorból áll a fehér diffúzor alatt. Magas cri -s ledek. Több fokozatban állítható, és ez is kapott turbo fokozatot. Az UV fény 2 fokozattal rendelkezik. Ez megkapta a zöld lézert a piros fény helyett. A klipsz ugyan 1 oldalas, de szélesebb lett. A 2 oldalán gumicsík fut végig. A diffúzor alatt, 2 oldalt a fém is recézett. Ennek az alja is torx csavarokkal rögzített, tehát ennél is cserélhető majd a Li-Pol akku. A táplálás itt is USB-C csatlakozóval lett megoldva. Töltés közben is használható a lámpa. Ez akár kempingezés alkalmával is jól jöhet.
-
lacibattya
csendes tag
Üdv!
Van egy olight baton s30r iii lámpám.
Töltőként akartam használni,de fordítva tettem bele az akkut.
Azóta a töltő csak világít pirosan,de nem tölt.A mágneses kupakban van valami ami elromolhat,vagy (remélem)a töltő szállt el?Vennék új töltőt,de hiába nem. -
dik
őstag
Úgy néz ki kifogástalanul működik. Átforrasztottam teszt volt egy pici azt öröm és boldogság. Remélem nem füstöl ki majd hamar. Annyival másabb ez az új a réginél ez a kapcsoló már a 04 hogy dupla piros led van benne + egy kék vezeték ami nem kell.
A led amin van nyák annak a hátoldalán milyen hővezető lap szokott lenni vagy mi van ott mert ez nem nagyon volt már ráragadva. Remélem a foncsor nyomja majd oda óvatosan. Fehér valami. Lehet olyan mint gépeknél a lapka... -
hugi0
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Mindket kozeli kep elott vagy egy "nagyito" lencse + a telefon maximalis nagyitasa.
(Sajnos a telefon tudasa itt korlatozott. - es lehet, hogy az enyem is az volt a muveletben.)Keszitettem vagy 10-10 kepet es azok kozul a leheto legjobbat toltottem fel.

Azert van szuksegem a led tipusara, hogy megtudjam mi a gyari ajanlott aram.
csibe1
Igen ezek autos fenyszoroban voltak-vannak.
Maradnak is a helyukon.
Beepitesre kerul egy robogoba a komplett "tompitott" es a "reflektor" is.

-
csibe1
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
+1

"Másfelöl meg te neked a kezedben a fizikai dolog, és nem hinném, hogy nincs egy fizikai/ optikai nagyító, vagy bármi lencse, ami segíthet, inkább, mint egy modern "hipermegapixeles" mobi agyonzajszűrt pixeles képe, amin még lehet, hogy a PH képszervere is átment..."Ráadásnak még a fókusz is vacak.

Nem ártana visszanézni a képeket feltöltés előtt, mert elég homályosak meg csúnyán visszaverődik a fény a lényegről.
Azon nagyon fogok röhögni ha házilag szeretne autó fényszóróba LED-et barkácsolni, amit vissza is tenne az autóba.

-
ledgeri
nagyúr
Azért egyfelől mit szeretnél velük?, csak mert a fényszóróknak 1-2 dolognak meg kell felelniük, emellett gyári adatlapok, leírások, szervíz -akár csak telefonra (hogy mégis hányfélék lehetnek...)
Másfelöl meg te neked a kezedben a fizikai dolog, és nem hinném, hogy nincs egy fizikai/ optikai nagyító, vagy bármi lencse, ami segíthet, inkább, mint egy modern "hipermegapixeles" mobi agyonzajszűrt pixeles képe, amin még lehet, hogy a PH képszervere is átment... -
hugi0
őstag
Sziasztok !
Segitsetek nekem a beazonositasban.
(KIA Ceed II - 2023 fenyszoroban.)A 10 darab sorbakotott led KP3703 ha jol latom.
A "nagy" 5 sorbakotott leden a felirat KRO 405

-
bedvóter
tag
EDC vonalon azt hiszem én maradok az Acebeam EC20 ill. a Fenix E28R V2 vonalon. Innen elég nehéz lesz kibillenteni (legalábbis egy darabig).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
milan26
üzenetére
EDC -re (napi felhasználásra) a leggyakrabban a 14500 -as lámpáim közül válogatok. Nemrég jöttek be ezek a lapos lámpák. A Nitecore, mint írtam, EDC -re nevezte el ezeket. Minden féle, fajta van belőle. A FENIX az E06R sorozatával, az Acebeam az UC sorozatával gyártja ezeket. Olight, Sofirn, Wurkkos, Wuben, stb is gyárt hasonló lámpákat ma már. Körbe kell lesni, mire van, mire lehet szükséged.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
milan26
üzenetére
Van ilyesmim Technik P16 néven.
Vékony, ezért nagyon jól hordható, kényelmes. Fénye mint egy mule, full szórt fény, tehát nincs hatótáv, ezért inkább beltérben és EDC szerepkörben válhat be. Egyetlen vagy első normális lámpának semmiképp se ezt válaszd! Akkuja mint írták is "vékony", vagyis elég kis kapacitású. Ezt ellensúlyozandó számottevő viszalépéssel kell számolnod relatív rövid időn belül, ezzel érnek el némi üzemidőt. -
H-Zol
őstag
Sajnos az elektrónikához nem értek , a kapcsolónak nem lessz baja , az biztos , a driver az más kérdés , de elméletileg annak sem kéne , hogy baja legyen , de ez már a te döntésed , hogy megrizikózod vagy tovább érdeklődsz !
A végeredményre kíváncsi leszek , hogy mi lessz a jó bekötés ! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
milan26
üzenetére
Mire szeretnéd használni?
Nagyon könnyű, nagyon vékony. Mintha keskeny mobil, vagy vékony távirányító lenne a kezedben. És az akkuja is nagyon "vékony". 500 mAh alatt, mint a kulcstartó lámpák akkuja. Használható hatótávja, rövid ideig, kb 5 - 10 m. Az oldalfénye még gyengébb. Persze vékony, hosszúkás mágnes is van a végén. Vékony!!!
Nemrég jöttek be ezek a lapos lámpák. A Nitecore az EDC sorozatával (kb 10 fajta lámpa) egész széles körben próbálja lefedni a kívánságokat.
Nekem, egyenlőre, az Acebeam UC20 -as van meg. 1000 mAh -ás akkuval, 15 mm vastagsággal. Ez sem nehéz a maga 80 g -jával. A 2 oldalú klipsze segítségével a siltes sapkára is fel tudom csíptetni. UV és piros fény is van rajta. Kényelmesen használható zseblámpaként.
Az UC25 3000+ lm fő fénnyel és magas CRI oldalsó fénnyel is rendelkezik. 3000 mAh -ás az akkuja. 16 mm vastag, 140 g tömeggel, ez sem sok. Pláne, hogy tok is jár hozzá. Ezen is van mágnes a hátulján. Tudja ugyanazt mint a Klarus, csak jobban. Több fény, jóval nagyobb hatótávval (80 - 90 m). + lézer, +UV.
A Nitecore EDC09 feje dönthető. Így oldalra is világíthat. Ugyanúgy mágnes van a végén. Ez MCT technológiával rendelkezik, vagyis a meleg fehér magas CRI fénytől a semleges fehér, természetes fényen keresztül, a hidegfehér fényig mindent tud. Jóval nagyobb az akkuja is. Persze kicsit nehezebb (100 g körül), vastagabb (17 mm) mint a Klarus, viszont távolabb is világít (80 m körül). Picit kevésbé fényes mint az UC25 fő fénye.
-
milan26
senior tag
-
dik
őstag
Kis OFF!
De ilyen esetben melyiket, hogy? Skillhunt H03 TIR a jó öreg őscsótány. A vezetékek nagyon nem egyeznek meg mármint a szinben. A gyártó azt írta kék nem kell. Az stimmel, de a többi meg hova? Nem egyértelmű mert ha a vezeték szineket nézem nem stimmel a bekötési pont.
Valaki esetleg tudna ebben segíteni melyiket hova, hogy jó legyen?
-
FBLLMAG
senior tag
Az Acebeam elkészítette a sas szemével rendelkező lámpás társaink részére a W50 -est. Aktív, ventilátor hűti az elektronikát és a LEP (lézer) fényforrást. Digitális fókusz. Fókuszra állítva 5000+ m a hatótávja. Kb 6400000 cd fényerő. 5 percig. A vakondot elzavarjátok Kínába. A lézer egyébként 1900 lm fényáramot tud szúró fényre állítva. A másik véglet a szórt fény. 2200 lm fényárammal. Ezzel is majd 50000 cd fényerőt teljesít.
Hátránya, a termosz méret. 8 cm körüli átmérő, kb 22 cm hosszal. És ha termosz méret, a súlya is hasonló. Több mint 1,6 kg.
-
FBLLMAG
senior tag
Beszereztem az Acebeam lapos, több ledes lámpáját, az UC20 -ast. Mindössze 15 mm vastag, kb 80 g tömegű. Ez a fehér fő led mellett piros és UV ledet tartalmaz. Elején a lapos felén is van kapcsoló, es a végén is. A hátsó kapcsoló 2 szintes. 5 mp -nél rövidebben megnyomva pillanatnyi, 5 mp után bekapcsolt turbo / strobe fényt biztosít. Az oldalsó kapcsolót 1x megnyomva a fehér, 2x a piros, 3x az UV fényt indítja. Hosszú gonbnyomás az ECO fokozat.
Belső, Li-Po akkuval rendelkezik. Igen. 1000 mAh, ezért gyorsan tölthető akár a Note Book segítségével is. Csavarozva van a hátlap, nem ragasztva, így később akár ki is cserélhető ez az akku.
A klipsz ebben az esetben 2 oldalú. Szükség esetén a siltes sapkára is csíptethető.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam
üzenetére
Hát igen. A réz, acél, stb lámpák nehezebbek. Az oldalamon még elmegy, de pl siltes sapkára már az apróbbakat sem tenném.
A színes lámpákkal nincs gondom. A kék, zöld, piros stb lámpák üde színt visznek az életembe (életünkbe). Ezekkel nincs gondom. Könnyebben különböztetem meg pár lámpámat.
-
WestBam
Topikgazda
Tettem én próbát a titán és réz lámpákkal is, de nekem ez a vonal egyáltalán nem jött be az alumíniummal szemben.
Ha használod és nem csak nézegeted akkor prioritás a tömeg, márpedig ezek a lámpák érezhetően nehezebbek mint az alu verziók. Előnyét egyiknek sem tapasztaltam.
Ami tény, hogy a raw réz lámpák patinája egy idő után teljesen egyedi külsőt nyújt és egyedi színeket, mintázatokat lehet elérni, akár levegőn, akár "shipwreck" módszerrel. Szép ha nézegetjük, díszként használjuk, de kb. itt ki is merült minden előnye.
A színes lámpákkal is úgy vagyok,, hogy mindig megkívánok valami egyedibb színű modellt, aztán meg a polcon tartom és inkább a feketét viszem magammal. Mondjuk ez én vagyok, másnál lehet pont fordítva működik ez. -
H-Zol
őstag
Egy érdekes és nem mindennapi lámpa
[link] ! -
hugi0
őstag
(Neten talált kép) -
WestBam
Topikgazda
Minap kivittem a P10iX-et sétálni kicsit.
Ismét rá kellett jönnöm, hogy ez a full szórt fény mennyire nem az én világom. Persze baromi jó kis lámpa ez is, minden hártányával együtt (speciális akku), de a P10i számomra 100x használhatóbb. Mondjuk annál meg az a bajom, hogy mindig magas fokozatban indul, mert nagyontaktikai modell és nincs benne a két módcsoport, mint az X verzióban, ami programozható.
Ellenben a P10i még ma is bőven megállja a helyét fényét nézve, pedig ez még 1"-os átmérőjű lámpa. -
Egymás személye helyett légyszi a topik témájával foglalkozzatok.
-
2ofthem
aktív tag
Meg érkezett a Nitecore Edc07, végül ezt választottam.
Zseniális az egész úgy ahogy van, egyszerűen nem lehet belekötni
Eddig egy Tip Se volt az itthoni mindenes, az 1 lumen mód még annál is kevesebb fényt produkál, főleg meleg színhőmérsékleten. Imádom
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1
üzenetére
A Nitecore esetében az elektronika és a led is melegíti a fejet, a hőfok is alacsonyabb. Ezért hamarabb visszavesz. Az Acebeam elektronikája jobb hatásfokú, ezért ez kevésbé melegszik. A led viszont igen. De magasabb hőfokot enged a védelem. Ezért tudja tartani huzamosabban. A Fenix meg alacsonyabb fényáramot használ + az elektronika hatásfoka is jó, ezért tudja tartani a turbo fokozatot még tovább. Az Armytek elektronikája szét van választva a ledtől. Külön hűtőfelület az elektronika és a led részére. A hatásfok is jó. Az Olight a fekete bárány. Kb az akku 50% állásánál a turbo már nem használható. A Thrunite elektronikája a leggyengébb a csapatból. Ez a turbo fokozatot, az akku töltötségéhez képest határozza meg. Alacsonyabb töltötségi szinten az alacsonyabb fokozatokba is beleszól. A Zebralight esetében 1 anyagból van a test - fej. És az elektronika is 1 lapból áll. Elektronika + led 1 lapon 2 oldalán. Gorilla üveg, magas cri ledek, OP refi. Dupla elektronika, így a magasabb hatásfok az alacsony fényáramtól elérhető.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1
üzenetére
Az Acebeam magasabb fényáramot tart, és a turbo is huzamosabb. 60 °C -ig melegszik a feje. A fej nem éget meg, de nem tartanám folyamatosan. A test fogható. A Nitecore 40 - 50 °C -ig. Nem dobom el ezt sem. Van közelség érzékelő, így a zsebemet sem égetik ki. A MH40 PRO meg csak langyos lesz. És a lényeg, az akku 20 - 25 % -ra merüléséig működik a turbo. A többi fokozat stabil végig.
-
H-Zol
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
Látod, hogy csal a kép. A tegnapi több 100000 cd fényerejű, dobó lámpa volt, ez meg 100000 cd körüli szórtabb fényű lámpa. Nem zavar, hogy csak 20% fényerőt képes tartani folyamatosan (20 percig a fele fényerőt)? Ekkora fejátmérővel.
Drágább verzióban, pl az Acebeam L35, EC90 hasonlít hozzá. Nekem viszont a 4 cm fejátmérő végett, inkább a Nitecore MH25 PRO vagy az Acebeam L16 v2 (SFT42R leddel) jön be. Inkább. Túrára. Ezek mind 100000 cd fényerő körüli lámpák. Ezek is visszalépnek, de kb a 30% - 50% fényerőt tartják merülésig.
-
H-Zol
őstag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
, és ugyanaz a helyszín ma este , csak a kutyáim nem feküdtek oda
( vadásztak ) !
Sofirn SP70 XHP70.2 LED -el
ezt a lámpát is nagyon szeretem
a kép soha nem adja vissza azt amit élőben látni , ég és föld a két lámpa között a különbség , de mindkettőnek megvan a maga varázsa ! -
FBLLMAG
senior tag
És nagyon jól bírja.
Nekem csak a nagyon szűk fénycsóvával van gondom.U.I.
Az Armytec Berracuda PRO MAX szélesebben, kb mint a Nitecore MH25 PRO, fénycsóvával világít, majdnem hasonló fényesen. Picit haloványabb hatótávval. Az Aceveam T29 v2 meg fényesebb. Valamivel. A Nitecore MH40 PRO lámpám is fényesebb, kicsit, de hosszabb a teste, és több a szórt fénye. És igen, jóval drágábbak. -
H-Zol
őstag
Este kint volt velem a tanyán a Convoy L21A lámpám volt velem , Osram LED -el , felfelé világítva nincs szórt fény
de előre világitva látszik , hogy nem sok szórt fénye van , de van
ez egy tök sötét terület , szépen látszanak a tanyasi kutyáim , hogy türelmesen várnak a deres fűbe , amíg én ökörködtem
Úgy volt , hogy teszek bele egy LHP73B LED et 20A meghajtva ( meg is van minden hozzá ) de nem
, ez a lámpa így jó ahogy van , messzi dolgok megfigyelésére !! -
FBLLMAG
senior tag
Nem lámpa mind, de Nitecore, Acebeam termékek.

Nem is olyan sokára itt a kánikula. A Nitecore egészen jó árban adja az akkumulátoros ventilátorait. Az Izzcool az ráadásul vizet is permetez. A NEF meg "csak" ventilátor. A NEF 1, 2, 3 az apróbb termékeket jelöli. Irodába én a NEF 2, 3 PRO -t használom. Otthonra, udvarra a NEF10, nyakba a NEF20. A NEF1 az aprócska sétáló ventilátorom, amikor még nem kell, hogy állandóan jöjjön a levegő. 32 - 33 fokig elég lesz a nyakventilátor. Az autóba is jó. Melegebb időre, 35 fok fölé, találták ki az IzzCool sorozatot. Vízpermetet használ. Tényleg hűt. A 20 / 40 az apróbb, a 30 -as nyakba akasztható, asztalra tehető.
Az Acebeam UC20 -as felett eddig elsiklottam. Pedig ez világít fehéren, pirosan + UV fénnyel. 2 irányú klipsszel szerelik. 10+ kcd a fényereje és végre a magas fokozata nem 20 - 25 % a magas fokozatának. 80 g mindenestől, nagyon könnyű, nagyon vékony (15 mm a vastagsága). A jövő hónapban meg majd a társát az UC25 -öst is beszerzem. Picit még az árából kéne faragni. Most 85 € körül járok.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Formula-1
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!
van valami praktika?

Azóta a töltő csak világít pirosan,de nem tölt.A mágneses kupakban van valami ami elromolhat,vagy (remélem)a töltő szállt el?Vennék új töltőt,de hiába nem.
, ha nem füstölt el , mostmár nem fog

ezt a lámpát is nagyon szeretem
a kép soha nem adja vissza azt amit élőben látni , ég és föld a két lámpa között a különbség , de mindkettőnek megvan a maga varázsa !
Nekem csak a nagyon szűk fénycsóvával van gondom.
de előre világitva látszik , hogy nem sok szórt fénye van , de van
ez egy tök sötét terület , szépen látszanak a tanyasi kutyáim , hogy türelmesen várnak a deres fűbe , amíg én ökörködtem
, ez a lámpa így jó ahogy van , messzi dolgok megfigyelésére !!