- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #83071 üzenetére
Nem négyet vettem , hanem 10+ darabot
, és 3 darab meghajtót és most a negyedik lámpa ment tönkre , az új meghajtó bírja az esést és a fele lámpa már új meghajtóval jött !!
Tény és való , hogy aki nem tudja megjavítani annak szívás, és 100% kár !!
Még nem volt időm foglalkozni vele ( az édesanyám lámpája és adtam neki egy Wurkkos SC18-at , nagyon tetszik neki az is ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #83070 üzenetére
Nállam az ismerősök rokonok nagyon szeretik ( nekem is tetszik , de én kisebb mágneses lámpákat használok mindennaposként , Wurkkos TS 21 , Convoy S21E , Lumintop EDC stb ) , az egyik ismerősöm a kombájn tetejéről ejtette le ( betonra ) , na annak is az üvegje is betört
, vettem több üveget , úgyhogy van tartalék is !!
-
FBLLMAG
senior tag
Tegnap este kipróbáltam az EagTac GX30A3-D lámpa - lámpás lámpámat. 14500 -as akkukkal pakoltam meg. XPL - HI leddel vettem ano. Előbújt a kisördög. A kapcsolója is elég hamar jelezte a melegedést. Vannak 4AA -s lámpáim (Nitecore EA41, EA42, Fenix LD42), de ez csak 3AA -s. Kisebb mégis erősebb, fényesebb. Kézbe simuló. A Nitecore MH12 PRO szintjét hozta hatótávban. Olyan 50000+ cd fényerővel. Azonnali eco, turbo fokozat. Gyorsan vált fokozatot. A villogó funkciók viszont rejtve vannak. Lehet az oldalán levő kapcsolókkal is vezérelni, de a farokkapcsolójával is be - ki kapcsolható. Nagyon stabil lámpásként.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem roszból, de ha 100% -os a tönkremenetel, akkor 10€ -ért (4000 HUF) is drága az a lámpa. Vettél 4 db -ot és mindegyik tönkrement. A 3 db +meghajtóval mennyi üzemel?
A drágább lámpák is tönkre mehetnek. Mondjuk 100 -ból 1, 2 db. Vagy annyi sem. Másik dolog, hogy milyen az anyaghasználat. Maga a test anyaga más ötvözet. A rugót is fejlesztik amivel az akkut tartja, amivel csatlakozik az akkuhoz. Egyedi elektronika, tesztelések meg még sokminden. Nemcsak a név van megfizetve.
-
FBLLMAG
senior tag
Felesleges. Sőt, ha jól emlékszek, a LL P5R Core is tölthető a ML06 Conect vezetékével. Bár máshogy néz ki.
A LL elég gyorsan tölti az akkut. Vagy USB-C töltőkábel esetében a Fenix LD12R lámpámat viszem magammal. A LL és a Fenix is hasonló 14500 -asokat tud tölteni.
Vagy viszek ehhez is, ahhoz is töltőkábelt, és egyszerre tudom mindet tölteni. (Persze a megfelelő töltő adapter is kell.)
-
Cyborg
őstag
válasz
kkp900 #83063 üzenetére
A hozzászólás végére írtam külön bejegyzésként azt , hogy:
"...egyébként most tünt fel, hogy a Wurkkosnak van Lengyel raktára"
Nem azt írtam, hogy a linkelt töltő lengyelországból fog jönni, hanem csak konstatáltam, hogy a wurkkosnak is lett időközben európai raktára, ami eddig nem volt.
-
kkp900
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
Megjött az ML4 WW.
Irtó cuki
Első benyomások: akkufedél megoldása 10Ft-os alis vackokkal vetekszik. Szégyellje magát az a mérnök aki ezt tervezte és az is aki ezt jóváhagyta!Akku 750mAh, szóval nem túl acélos. Szerencsére van itthon egy 1100mAh (+46%) akku is az MT1A Pro-ból, de vapcell 1500mAh (+100%) akku lesz a vége dupla üzemidővel.
Fénye viszont nagyon ott van! Még mindig nem tudom hogy csinálják, világít oldalra rendesen, de csak fent és lent látszik fény. Valaki kőgazdag vehetne egyet és elbonthatná, hogy kiderüljön az okosság. Meglepő ereje van a 300 lumenes boost módnak,nem vizsgáltam mennyire tartja, talán tovább mint a (fej)lámpáik 10 másodperce. Megpróbáltam, 10mp körüli és nem dimmel, visszalép erősen. Többi fokozat is jól használható. Irtó pici, ennek ellenére a vörös fénye is két fokozatú, hasznos funkció.
Olcsónak nem mondanám, de szerintem megéri a pénzét. Kupon megy rajta
Hétvégén vadkamping, ki lesz próbálva élesben is. Azért viszem az LA10 CRI-t is, az már bizonyított. -
bedvóter
tag
válasz
WestBam #83055 üzenetére
itt meg 3800K-t
Mindegy, ha már 6000 alatti, az nem rossz. -
H-Zol
senior tag
válasz
kkp900 #83042 üzenetére
Szerintem nem a töltő ment tönkre , hanem a 220v táp kábel ( az újabbakban alig van egy pár vékony szál drót , és eltörik ) !
Régi kazettás magnó kábel ugyanaz , de próbáld meg megmozgatni ( megtördelni ) a dugó körül , mindkét oldalán !!
Mostanában több sarokcsiszolóm és fúrógép kabelje tört el ! -
kkp900
senior tag
-
bedvóter
tag
válasz
kkp900 #83048 üzenetére
Egy jó töltő mindig jó befektetés !
Szóval Vapcell S4+ V3.
Fontold meg. -
kkp900
senior tag
válasz
bedvóter #83047 üzenetére
Semmi komolyat csak az az egy 21700-as van de ugye azt is a lámpába levő USB-C töltöm jelenleg. Szóval lehet nem is kellene olyan nagy tudású. Sima Lidl Tronic AAA és AA meg IKea AA és AAA elemek vannak azokat . Csak furcsállom , hogy 4 évet bírt a töltő és főleg hogy egyenesen 220 volt töltve nem átalakítóval 12 V ról. Csak gondoltam fejlesztek ,hogy később is ha esetleg ilyen nagyobb elemeim lesznek akkor ne legyen gond pld és ,lehet jól jönne néha egy kis teszt hogy tudjam mi van pld a régebbi még fehér Ikeás aksival pld..
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #83041 üzenetére
Leginkább az, hogy az sosem volt
Viccet félretéve: CL26R és CL23 van Fenix lámpásom. Legnayobb bajom a hidegfehér kellemetlen színhőmérsékletük.
Az egyik legrégebbi, máig használt LR30 lámpásomnak van még hideg színhőmérséklete, de nem ennyire hideg az sem, kevésbé kellemetlen. Az LA10 CRI is hideg fényű de az sem ennyire, az LA30-tól már amivel találkoztam mindnek kellemes meleg vagy legalábbis melegebb a színhőmérséklete. A ThorFire KL02 is elég régi és hideg fényű. A két LR40 szép meleg fényű, az LT1 és az LT1S tud meleg fényt, a Bubble meleg fényű, az OBulb meleg fényű, az ML6-ot végül lecseréltem az ML6 Connect WL-re, ami szép meleg fényű, az imént megjött az ML4 WW is, ami szintén szép meleg fényű. Olantern volt még számottevő lámpásom, de azt eladtam, mivel hideg fénye volt, illetve álló helyzetben merült, pár hónap alatt leszívta 0-ra az akkutÚton van a Wurkkos CL01, ami tud meleg fényt, illetve vannak még terveim lámpással kapcsolatban, hogy mit szeretnék kipróbálni.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Sajnos elromlott a LiitoKala Lii-PD4 töltőm. 220 as kábellel használtam és se kép se hang nála . 12V ami ebbe passzolna meg nincsen ,hogy kipróbáljam azzal hátha működik. Ezért inkább elengedem és kellene egy töltő helyette de ami már tesztel is és 21700-is belefér ,abból csak 1 darabom van a Sofirn CS33 asba való. Volt itt ajánlva magyar oldalról valamilyen X kezdődő nevű de sajnos a múlt héten bezártam az oldalt pedig laza 1 éve nyitva volt a böngészőben és nem tudom vissza nézni sehogy sem.. Állítólag ugyan annyi volt itthonról mintha kintről lett volna rendelve. Köszönöm a segítséget előre is nektek . Persze bármilyen ajánlást linket köszönök. De ha lehete magyar kellene mert most nem tudok várni 3-4 hetet . Ha csak anynival nem olcsóbb hogy megérje a magyar gari helyett...
ui : Az lemaradt ,hogy 4 elem helyes legyen.
-
WestBam
Topikgazda
Írok inkább a Sofirn LT1S-ről
Alin rendeltem akcióban, valamivel 13e Ft alatt volt kompletten akkuval együtt némi pont hozzáadásával.
Gyakorlatilag majdnem ugyan azt a fényt adja, mint a BLF LT1 (A2) lámpásom, csak kisebb méretben, vagyis az akkutartóval kisebb a mérete.
Kezelése sajnos a kettőnek nem ugyan az, de azért meg lehet ezt is szokni. Szerencsére ez nem Andúril, így nehezebb elnyomkodni véletlenül.
Fénye jó, bár papírforma szerint ennek alacsonyabb a fényárama valamivel (~500 lm), illetve ami hátrány, hogy 15 perc múltán kb. felére (~220lm) visszaveszi a kimenetet és azt tartja stabilan. Visszalépés után is bőven használható a fénye egy szoba megvilágítására, az egyik kedvenc lámpásom, az LR40-est én a 80 lumenes melegfehér fényen szoktam használni. Az olyan funkciókat, mint a színhőmérséklet állítás én nem használom, meleg fényre van állítva és kész, szóval ez számomra nem releváns, de lehet valakinek ez is fontos. Érdekesség, hogy a vörös fény ha rampingra van állítva a lámpa akkor is magmarad 3 fokozatúnak, cserébe olyan erős fénye van, hogy magam is meglepődtem rajta. Ez nagy pozitívum az LT1-hez képest, ami csak fehér fényben pompázik.
Tömege jelentős, mérete sem túl kicsi, ellenben elég jól melegszik is. Kempingezésnél ha kocsival megyünk jó lehet, de leginkább otthoni vészvilágításnak tartom megfelelőnek. Nem egy mobil valami, viszont az 5000mAh akkuval egész korrekt üzemidőkre képes, ha nem hajtjuk agyon, hanem alacsonyabb fényáramot használunk rajta.
A kettő közt nehéz dönteni, hogy melyik a jobb.
Ha azt nézem, hogy egyiket sem szívesen cipelném magammal mérete és a hozzá párosuló magas tömege miatt, akkor én még mindig a BLF LT1 mellett tenném le a voksom, mivel 4 darab 3500 mAh akkuval (most már gyárilag adnak hozzá 4db 3000mAh akkut, én még a nélkül vettem anno) iszonyat jó üzemidőt tud, valamint ha kell sok fény valami oknál fogva, akkor ez tudja majdnem lemerülésig tartani, ami elég szép mutatvány.
Az LT1S egyetlen és megcáfolhatatlan előnye, hogy este kint vörös fényre kapcsolva nem vonzza a bogarakat, mégis lehet mellette látni rendesen, amire sajnos a sima LT1 képtelen.
A kettőt ötvözve lehetne megalkotni az ideális otthoni vészhelyzeti világítást, ha az LT1 testbe beférne 4db (esetleg 3 darab, de jobb lenne 4) 21700 akku, és tudna vörös fényt is. Addig viszont míg ez nem valósul meg, el kell dönteni, hogy mi a fontosabb: a stabil teljesítmény őrülten jó üzemidővel, vagy a vörös fény, amiért üzemidőt és teljesítményt kell beáldozni.
A gyártói oldal kuponjait és az alis kuponokat/pontokat érdemes figyelni, mert némi odafigyeléssel elég szépen le lehet az árból faragni. Márpedig olcsón ezek kiváló lámpások egyszerű és kevésbé élvezetes kinézetük ellenére. Szomorúan konstatáltam, hogy a színes változatokat már megszűntették, pedig az egyszerű formát az izgalmasabb színek jól feldobták, az én LT1-em például narancssárga, de az LT1S-el elkéstem és már csak feketét kaptam belőle. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
sarajhvh #83038 üzenetére
Nem egészen jó a hasonlat. Szokod lesni a Párizs - Dakar futamokat?
Motorok = zsebrakéták
Sivatagi terepjárók = 1 - 2 Li-Ion akkut használó throwerek
Verseny teherautók = na ez a kategória az Acebeam X25Vannak fenn videók a YT -on, hogy a teherautó lehagyja a sivatagi terepjárót.
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #83034 üzenetére
Akkor Te nem is vagy igazi lámpás!
Engem sem a sok ezer Lumen fog meg ezen lámpákban.
Olyan ez, amikor egy SUV-ban van egy 1.4 köbcentis benzin motor, ki kell taposni a szemét, hogy menjen, vagy pedig van benne egy 2.5-es turbódízel, amibe van akarat, és
kis gázon könnyedén tudja ami kell!
Az említett lámpában is az tetszik, hogy a 700 Lumen-t 8.5 órán át tartja, vagy az 1400 Lumen-t 6 órán át, vagy kell a delej, 5000 Lumen-t 1.5 órán át!
Nekem ez az érték súlytól, és mérettől függetlenül! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #83034 üzenetére
Engem inkább a méret zavar. (Traktor, kombájn fülkéjében elfér.) Főleg. De igazad van.
Természetben a 4 cm fejátmérőjű (Nitecore MH25 PRO, Acebeam L16 V2, stb) lámpa is elégséges a maga 100000+ cd fényerejével. Lakott területen ezek is nagyok. A mai zsebrakéták gond nélkül tudnak 40 - 50 kcd fényerőt. Közelre meg inkább a szórt fény dukál. A szórtabb fényű lámpák is tudnak 20000 cd körüli fényerőt. De hibrid fényű lámpák is léteznek. Vagy leddel (Nitecore), vagy optikával (több leddel) oldják meg a feladatot.
-
WestBam
Topikgazda
Nekem már megint csak az a kérdésem van, hogy mire kell ennyi fény?
H-Zol felhasználása speciális, az emberek 95% nem dolgozik mezőn éjjel kombájnokkal, traktorokkal, tehát most ettől tekintsünk elGyorsan számot vetettem, van a 9900 lumen fényáramú TM9K Pro-m, amit egyébként elég keveset használok, ez a legdurvább lámpám.
Néha persze én is eljátszok a gondolattal, hogy kellene valami brutál fotonágyú (ismét), de mindig meghozom a racionális döntést, miszerint teljesen felesleges. Amit nem tud egy 2-3000 lumen körüli lámpa azt én nem is igazán akarom látni.A nagy hype-ra való tekintettel rendeltem az elsőre (és másodikra-harmadikra is) teljesen értelmetlennek tűnő Wurkkos HD03-ból, hogy ne mondja senki rám, hogy nincs tapasztalatom ezekkel a klip lámpákkal. Amúgy nagyjából szerintem van, mivel 2020-ban már írtam is cikket az XTAR RC2-200-ról, ami gyakorlatilag ezeknek az őse, és igazából az is olyan semmire nem való lámpa volt, holott abban volt rendes kapacitású akku is. Na mindegy, majd jól megírom, hogy mire jutottam vele. Nagy elvárásaim nincsenek.
Ellenben jön egy szintén Wurkkos CL01 kempinglámpa, már ha így bő egy hét után végre méltóztatnak valamikor feladni. Kempinglámpa mindig jó ha van.
Épp ezért érkezik (remélem már ma) a BLF LT1-es kistesója, a Sofirn LT1S is.
És ha már lúd, legyen kövér, a héten megjön a Ledlenser ML4 WW is, mint az ML6 Connect WL kistesója. -
FBLLMAG
senior tag
A videó nem adja vissza helyesen a fényét, mivel közelre is nagyon erős szórt fényt biztosít.
Az Acebeam X25 22000 lm fényárama inkább 25000 lm a Convoy meg a 8000 lm helyett inkább 6000 lm fényáramon indul.
Ami a távot illeti, olyan mindegy, hogy 300000, 400000, 500000, vagy 600000 cd a fényereje. 300 - 400 m távon kb ugyanolyan fényesnek látod mindet. Minimális különbséggel.
Ez megint a alma - körte esete. A Convoy 600000 cd / 6000 lm = 100 cd / lm. Az Acebeam 500000 cd / 25000 lm = 20 cd / lm. Az Acebeam X25 inkább szórt fényű lámpa, nagyon széles szórt fénnyel, míg a Convoy 3x21D szúró fényű. Nem látszik távon a fényességbeli különbség. A szórt fénye az Acebeam X25 -ösnek jóval, látványosan több. A Convoy 3x21D fényéhez jobban hasonlít az Acebeam P20 vagy a Nitecore MH40 PRO (nekem ez van meg) lámpák fénye. Bár ezek kicsit szélesebb középső fénykörrel világítanak.
-
sarajhvh
tag
Acebeam x-25, egy új modell a gyártótól, akkupakk-os, de befogad 4x21700 akkukat is,
hosszú stabil kimenetek, magas fényárammal!
Nekem tetszik! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #83029 üzenetére
Köszi a hosszú választ , az első amikor tönkrement nem foglalkoztam vele hanem vettem három drivert és cseréltem , de amikor elfogyott és már nem volt elérhető a sima Sp33 driver akkor még volt Sp33S driver , és vettem abból is egyet , a két lámpa ugyanaz de már a driveren nagyon sok módosítást ( méretikeg ) csináltak
a nagyobb a sima Sp33 a kisebb az Sp33S !
A hétvégén nem lessz időm , de a jövő héten át fogom forrasztani ( nagyítóval átnézni ) őket , mostmár van 4 darab !
Ha hagyományos becsavarozható kapcsolós driver lenne , azt könnyen kicserélném egy Convoy drivere , de ez így nagyon egyedi !
Majd beszámolok a fejleményekről , de ha minden kötél szakad akkor írni fogok Sofirnéknak !! -
WestBam
Topikgazda
Első nekifutásra azt mondanám, hogy valamelyik forrasztás reped el és szakítja meg az áramkört. Na most forrasztásból van jó pár benne, egy próbát megérhet az, hogy mindegyikre pici pákával rámelegítesz. Nem vagyok szaki, de szerintem kisebb eséstől a benne lévő alkatrészek nem mehetnek tönkre.
Érdemes lehet megnézni azt is, hogy pl. a drivernél a rugó forrasztása nem repedt-e meg (ha rugó van azon a felén), esetleg a LED felé menő vezetékeknél rendben-van-e a forrasztás, illetve a lámpatest nem tudom ennél ragasztott-e, de ha ragasztott akkor is előfordulhat, hogy annyit elmozdul, hogy már pont nem kontaktál, volt valami ilyen hibás lámpa is nálam régebben, hogy a lámpatestet megfeszítve bekapcsolt, pedig ragasztva volt a fej a testtel. Ilyen esetben le kell melegíteni a menetrögzítőt, szétszedni a fejet és a lámpatestet, letakarítani a ragasztót és összehúzni izomból, ha úgy érzed akkor rögzítővel megkenve, hogy ne tudjon visszalzulni, ez a menet kialakításától is függ.
Tudom, hogy szeretsz barkácsolni, én látok arra esélyt, hogy meg tudod oldani házilag is.
Érdemes azzal kezdeni, hogy megnézed fizikai elváltozás látható-e valamelyik alkatrészen, illetve ha a kapcsolója plusz pcb lapra van forrasztva akkor annak kell első körben megnézni a forrasztását, azok szeretnek és tudnak is elpattanni. Éljen az ólommentes környezetbarát rideg forraszanyag, ami egy csomó elektronikai hulladékot termel -
H-Zol
senior tag
Az első szériás Sofirn Sp33-ból annakidején több darabot vásároltam, család ismerősök számára , mostmár köztudott , hogy nagyobb esés után meghal a driver , az első amikor tönkrement rendeltem két drivert ( azzal is gond volt mert a lámpában 6v xhp50.2 LED volt a driver ami jött meg 3v xhp50.2 LED -et hajtott , de azt megoldottam ) , de most tönkrement a negyedik lámpa
!
Az elektronikához nem értek de az oldalon már nem kapható driver , legfeljebb írok nekik , de előtte megakarom nézetni egy elektronikában járatos valakivel , hogy mi az ami egy eséstől tönkre tud menni a driveren !
Valami ötlet -
-
Cyborg
őstag
Egy kis s2+ érdekesség.
Bal oldal sst20, jobb oldal sft40
Az sft40 már 30 másodperc alatt annyira melegítette fel a házat, mint amire az sst20 2,5 perc alatt
2 perc alatt beállt 59-60fok körülre az sft40, az sst20 olyan 41 fok körül stabilizálódott. -
-
H-Zol
senior tag
válasz
benfolds #83018 üzenetére
Itt [link] a Convoy hivatalos oldalán tudsz külön reflektort venni ( amilyen neked kell ) , de ha írsz Simonnak akkor úgy állítja össze a lámpát ahogy kéred !!
Szerezz be egy másik konzolt , mert amit "Cyborg" kolléga ajánlat az S21E egy nagyon jó lámpa , és a 6200mAh aksival jó üzemidő is lessz ! -
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #83011 üzenetére
azok a pöckök nálam mindig letörtek. az egyszerűsége, könnyű kezelhetősége, strapabírása, tartóssága miatt nagyon jó megoldás ez az s2+ méret + műanyag bepattintós tartó. és közben nagyon olcsó is. nem cserélném el dedikált biciklilámpára.
azok a led-ek, amiket említesz már jó pár éve is voltak. -
FBLLMAG
senior tag
További fénycsapdákat készítek elő. Lámpám van, műanyag tálca is amibe teszem a mosószeres vizet. A málnához is és a szederhez is teszek 2 - 2 db -ot. Meg a kukorica 2 végébe is. Így már 10 db lesz a kertben.
21700, 18650, 3x AA, 4x AA, olcsóbb, drágább lámpa, mindent kipróbálok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #83009 üzenetére
Azért a dedikált bicajlámpák is gyorsan leszerelhetők. 1 pöcköt elég lenyomni.
SST40, XHP50, XHP70, vagy a 3 / 4 ledes tir lencsés lámpák (pl SFT25 leddel) is jók lehetnek ebben a méretben. Akkuk területén a 18650 -es már 4000 mAh körül jár, a 21700 -as meg jóvak 5000 mAh felett. Az ezzel szerelt lámpák csak kicsit vastagabbak. Az EagTac lámpái vékonyabbak, jó hatásfokkal, de drágábbak.
-
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #83009 üzenetére
Annál szerintem jobbak az új ledek már, az sst40, vagy sft40 is, viszont melegszenek szépen maxon, főleg az sft40.
Ha plusz 3mm még befér a lámpa tartóba, akkor vegyél egy s21e-t, 6200as vapcell akkuval, meg egy jó kompromisszumos 519a leddel, oszt jó napot
...de még adnak ötletet biztosan többen is.
-
benfolds
őstag
válasz
Cyborg #83008 üzenetére
Számomra jobb, mint bármelyik dedikált biciklilámpa. Műanyag, bepattintós tartóval egy pillanat feltenni/levenni, zsebben könnyen elfér, nem törékeny, cserélhető az akksi, jó a fénye. Szóval maradnék ennél, de hátha van azóta jobb led+driver combo erre a célra.
A 4000-es akksikról nem tudtam, köszi. -
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #83007 üzenetére
Miért nem veszel egy dedikált bicikli lámpát?
Régen én is S2+ és slag darabbal bringáztam, de azért egy dedikált bringa lámpa mindenben jobb, ha meg kell plusz fény, vagy körbe akarsz nézni, előveszed az S2+-t.8 év alatt fejlődött az akku technika is, most egy 18650 pl már 4000mAh-t is tud
-
benfolds
őstag
minden évben felteszem ezt a kérdést: convoy s2+ / astrolux s1 méretben (átmérőben) van esetleg olyan új, jobb lámpa, amit ezek helyett a biciklimen tudnék használni? a kettő közül az astrolux s1-et használom inkább, 3/4 fokozatban, így kb. másfél órát bír egy átlagos akksival. fontos a homogén fény, illetve, hogy ha van nagyobb teljesítményű led, akkor az úgy nyújtson többet, hogy nagyon ne szívja az akksit jobban, mit xpl led az s1-ben. nem tudom, hogy hol tartanak most a fejlesztések ezen a téren, de ha jól rémlik az s2+ (xml2) és az s1 igy legalább 8 éves lámpák, nekem legalábbis ennyi ideje vannak meg. csak történt azóta fejlődés a ledek terén.
-
FBLLMAG
senior tag
Mindenhol van fejlődés. A brand lámpáknál biztosan. Lassan, de biztosan.
Az Olight pl kijött a Warrior Ultra lámpájával. És a Baton4 is érdekes lehet. A továbfejlesztett alu test keményebb lett. Minden azonnal elérhető, mindent azonnal látni. A Warrior használja a kétszintes kapcsolót. Csak akku-náci. Ezek világítanak a legszélesebben, így a fényerő itt a leggyengébb. (Ami azért 30000 cd körül van a Warrior ULTRA esetében, miközben 2x szélesebben világít mint a Nitecore MH12 PRO) Jól tartja a fényáramot magasabb fokozaton is. Az Olight behozta az életartam garanciát.
A Fenix az ACE vezérléssel fejlesztett. Lényegében több csoport közül lehet választani. A csoportelérés viszont jóval egyszerűbb, értelmesebb, gyorsabb lett. Pl a PD45R ACE esetében a SET -re állítod a gyűrűskapcsolót > annyiszor nyomod meg a kapcsolót, ahányas számú csoportra akarok kapcsolni > majd visszaállítom a gyűrűs kapcsolót. Visszajelzi az adott csoportot. A hatásfok mindig is jó volt. A Fenix kezelése egyszerű. A fényerőt valahova középre lőték be. Tartósak voltak régen is.
A Nitecore is az egyszerűbb kezelés mellett tette le a voksát. Itt van az UHI / UHE ledcsalád. A led hatásfoka jó lett, de a meghajtó hatásfoka már gyengébb. A Nitecore festéke kopik a legjobban. Bár több lámpájuknál ők is frissítették az allu molekulát.
Az Acebeam szeret kisérletezni. A formavilággal is. Több led közül lehet választani. A kezelése az Oligt lámpákhoz hasonló. A Nitecore EDC sorozatához képest, szerintem ésszerűbben közelítették meg ezt a világot a TERMINATOR sorozattal. Tud szórt fényt is, és szúró fényt is. Az E75 erőből győzi le a távot.
Az EagTac kezelése egészen más mint a megszokott lámpáknál. Mégsem bonyolult. Rengeteg led közül lehet válastani. És még mindig elérhető az XM-L2, vagy az XPL is, a SFT40 mellellett. Az elektronika, optika hatásfokát is meg szokták adni. A formavilág is csak minimálisan változik. Szinte 15 éve ugyanaz. Ezeknél a ledet - elektronikát kicsavarozom - becsavarozom rendszerrel lehet cserélni. Menetes réztokozatban kaptak helyet. Sosem fog a lámpa elavulni.
Maga a tok, amiben a lámpát hordom, keményített gyöngyvászontok. Rendes mechanikus zárral (nem tépőzár). A ledek nincsenek túlhajta. Akár 200 mp -en keresztül tartják a turbo fokozatot. Maga a lámpa sem forrósodik. A D25CL kb 22 - 23 mm átmérőjű. 18650 -es akkuval. SFT40 leddel az 1600 lm fényáramot több mint 3 percig tartja. És utána sem lép vissza látványosan. Az OP refivel a fénye csodálatos. Nem akarnak rengeteg fényerőt kihozni, viszont próbálják 1 szint felett tartani. Rengeteg a szórt fény. Ők hozták be a diffúzoros rúdlámpákat. Az oldalreflektor is létezik 1 ideje. Fényáram / fényerő tekintetében a legyengébbek a csoportból, mégis használható lámpák. 10 év garival.
-
FBLLMAG
senior tag
Én is így voltam. 20 kcd fényerőig fejlődtek elég gyorsan a 1" -os lámpák. Majd leállt a fejlődés. Vagy volt a vékony fénycsóva az Osram leddel. (Nagy dobás alacsonyabb fényárammal). A UHI / UHE ledek hozták meg megint a fejlődést. A fejlámpáknál egyenletes, erős fény. De ugye 50 - 60 kcd fényerőt is elérték. Az AA -s lámpák 20 kcd körüli fényerőre erősödtek. Sajnos bezőldültek az utóbbi idő ledjei. Gyengébb fényárammal, nagyobb CRI (színvisszaadással) jött ki pár led. Az egyes gyártók más - más úton indultak el. A hasonló cél eléréséhez (nagyobb táv, több szórt fény, több lehetőség, apróbb méret). A Nitecore -nál ott az UHI led. Az Acebeam több led / több optika módszert is kipróbálta. Inovációk tömege. A Fenix az egyszerűség, de hatékonyság útját követte. Az Olight a mai napig akku - náci maradt.
Ez a 50 - 60 kcd fényerő, 3000+ lm (de már 8000 lm is lehet) fényáram, mindennapossá vállt a zsebre csapható lámpák között.
A lámpák kezelése is más lett. Több irány is megfigyelhető. Ezt inkább most nem fogom taglalni.
Az anyagválasztás, maga az alumínium ház anyaga is módosult az utóbbi időben. És a marás kialakítása is, és a felületkezelés is. A klipsz 2 oldalas lett. Pláne az apróbb lámpáknál.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #83000 üzenetére
Idáig elég látványos fejlődés volt , de egy ideje nem nagyon találok olyat amire azt mondom , hogy kell
, itt volt Zoli ( ZozzV6 ) valamiért nagyon bele unt a lámpázásba , pedig még két évvel ezelőtt itt lakott az oldalon
, én anyira nem unok bele , csak egyenlőre hanyagolom új példányok beszerzését ( egyenlőre
) !!
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
3535 XPG3 7W diodat meddig erdemes hajtani? Hutes es aram korlatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest