Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82739 üzenetére
Engem sem győzött meg a T6 -os. Ezek szerint a Nitecore MT1A apróbb, kecsesebb (MT2A hatótávval), az Acebeam TAC AA akár távolabb is világíthat (szélesebb fejjel, kb mint a T6), és a Fenix LD12R sokkal több lehetőséggel bír (belső töltés USB-C -vel, 2 fényforrás, mágnes a klipszben). Ezek is 14500 -as akkuval üzemelnek. Főleg.
-
csibe1
addikt
válasz
WestBam #82741 üzenetére
"Persze lehet, hogy egy péntek műszakvégit fogtam ki, bár a tömítő gyűrű az még Simontól is hiba és nem hiszem, hogy egyedi eset. "
Szerintem jelezd a gyártó felé, hogy nézzenek utána, mi a helyzet.
Ettől függetlenül, ez sajnos tényleg nem a gyártó iránti bizalmat növeli. -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #82740 üzenetére
10e alatti árával rendben van.
Ha egy órányi munkabért hozzáadok akkor már sokkal jobbat is lehetne venni abból a pénzből. Persze lehet, hogy egy péntek műszakvégit fogtam ki, bár a tömítő gyűrű az még Simontól is hiba és nem hiszem, hogy egyedi eset. Jópofa lámpa, egynek elfér, de azért nem ez lesz a kedvecem. Egy ideig ülök rajta aztán majd vagy megy, vagy még ízlelgetem. Az S6 nagyságrendekkel jobb szerintem. -
WestBam
Topikgazda
Újabb Convoy érkezett, ezúttal az új T6 mini thrower, vagyis SMO refi és SFT25R kerek LED, ami szűken és távolra világít jól.
Első benyomás:
Deszép, dejó. Kidolgozottság, felületkezelés tökéletesen rendben, főleg ezért az árért.
Szokásosan Convoyosan nagy, csak a virtuális szemléltetés miatt: HC33 18650 akkus XHP35 LED-es pipalámpa rövidebb 1mm-el, MT2A Pro 2x AA elemes lámpa sokkal kecsesebb ellenben csak 37mm-el hosszabb, E12 24mm-el rövidebb szintén 1x AA elemes lámpa és ami a csúcs, hogy az EDC33 18650 akkus atomvillanás is csak 12mm-el hoszabb nála (és persze dundibb), cserébe van benne töltés, fizikai gombzár és az "összes lumen" ami kellhet 4000 mAh 18650 akkuval.
Mindegy, olcsó, túllphetünk ezen. Szóval tetszetős lámpa.
És innen jött a DE.
Második benyomás:
Valami nem ok a vetített képpel. LED ránázásre a helyén, vetített képet nézegetve viszont nem jó valami. Fehér fal teszt jön, minimális fókuszálási hiba, amin még túl is lépnék hamar, de nem szimmetrikus a kép, el van csúszva a hotspot.
Amire eddig jutottam: a bezel alatti gumi tömítőgyűrű amilyen volt olcsón a boltban típus, pont 1,5mm-el hosszabb mint kellene -> folyamat púposodik bárhogy is teszed a helyére, mivel nem az a helye. Ezt megvágtam méretre, most már jó, ez nem feszíti a lencsét ami nyomja a reflektort, amitől elmegy a központosság. Sajnos ez nem oldotta meg a problémát teljesen, sok szétszedés-összerakás után végül jó óra alatt sikerült beállítani vállalhatóra. Már az is megfordult a fejemben, hogy a LED van félreforrasztva, de szerencsére az rendben volt. Azért ez mezei felhasználó számára egészen kellemetlen meglepetés lehet.
Szerencsére ebben már jó a driver minden módcsoportja, van csak 100% üzemmódja is. Programozás fapados, de legalább nem olyan mint egy Andúril, ahhoz képest tetszetős a fapadossága és egyszerű programozhatósága. 5-ös csoport 1%-20%-100% kiosztása pont passzol is a T6 karakteréhez.
Tegnap és tegnapelőtt este teszt következett.
Azért elég jó méretéhez képest. Szűken világít, a spill is szűk, kb. 60 fokban jön ki a fény a refin. Van egy nem tervezett gyűrű a vetítési kép szélén, persze ebben az árban simán belefér ez is. Távra kb. 150 métert mondanám, hogy reálisan tudja, ami ebből a kis refiből teljesen jó, plusz elég jó a LED hőháztartása is, mert a lámpa viszonylag óvatosan melegedett. Meglepő módon már a 20%-os fokozatban is tök jó a fénye, ad pluszt az 5A-es 100%-os fokozat, de nem annyit mint amivel több áramot fogyaszt. Kicsit sajnálom, hogy nincs benne olyan fokozat ahol az 50% és 100% is benne van a menüben, a látottak alapján minimális lehet köztük a szemmel látható különbség és nagyon nem mindegy a kis 14500 akkuból hány ampert éget el a LED.
Érdemes figyelembe venni a driver 5A-es fogyasztását 100% fokozaton, mert simán mindenféle varázslat nélkül le lehet meríteni, szóval ezt elsődleges lámpának semmiképp sem javaslom az alacsony kapacitású akku és magas fogyasztás miatt, bár ezt itt nem kell ecsetelnem
Megjött közben az S6 is rövid csővel, viláígtós kapcsolóval, CSLNM1.TG (W1) LED-del. Falon nézve szűkebben és erőteljsebben világít. Leszakadt az ég, de ha este eláll akkor kiviszem ezt is kipróbálni. Alapvetően ez jobban tetszik, akkukapacitás azonos viszont rövidebb a lámpa és csak minimálisan szélesebb, vagyis inkább azt mondanám, hogy ez végig hengeres, nincs leszűkítve mint a T6. RGB gombot kerüljétek, szerintem búcsús nagyon -
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82735 üzenetére
Megadom a módját
, de komolyan a nagyot elővettem , a kicsi EDC nem megy , tönkre ment a nyuszis gumi ( ez régi kép
) , majd erőt veszek magamon és írok Lumintopéknak ( régebb posztoltam is a búza szemnyi kapcsoló is letört , de azt sikerült vissza forrasztanom [kép] ott van a driver melett , és itt már működik [kép] , mostmár csak a nyuszis gumi gomb kell ) !!
-
WestBam
Topikgazda
mylitee húsvéti akció - akadnak egészen jó vételek is
-
csibe1
addikt
Akkor oké, engem nem zavar.
Nekem bejött; egy van nálam kulcstartón, meg egyet tettem az otthoni nadrág zsebébe, ha este kimegyek az udvarra. Párszor már kiesett itthon a zsebemből; ezért is tetszik, hogy fémházas, és ahhoz képest könnyű.
A méretéhez képest nagyon jó a fényereje, szerintem.
A tuskós gagyik lámpák helyett inkább ezt vinném vagy az SC18-at. -
-
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #82713 üzenetére
Sziasztok,
Picit összefotóztam a többivel a Sofirn HS21-et, a magam módján persze
Ide raktam fel őket megint.Ami meglepett, hogy a HS40 brutálisan jól szór még mindig, valami 120fok körül mértem anno, az is egy nagyon jó lámpa, messzire visz, mágneses, ráadásul stabilan tartja a ~700lument. Amit nem annyira szeretek, hogy marha nagy macera kiszedni a fejpántból, és közelre nem lehet kikapcsolni a spotot, uh közeli munkánál zavaró lehet az erős spot.
A HS21 pont ezt a 2 hátrányát küszöböli ki a HS40-nek, imádom, hogy villám gyorsan ki tudom pattintani a fejpántból, és külön-külön van a flood, és a spot fény, de persze együtt is mehet a kettő, és még a kezelése is egyszerű, hiszen csak tekergetni kell a gyűrűt, és kész. Ezért az egyszerűségért cserébe a HS21 gyengébb fényt ad, és nehéz fejben tartani az üzemidőket. Asszem kombináltan vmi 5-600lumen körül tudja tartani, a flood meg csak olyan ~300lument. De amúgy maga csak spot is nagyon jól szór, igaz kicsit gyűrűs a képe, de ugyanúgy odavilágít a lábad elé, mint a flood állás....még mindig nagyon elégedett vagyok a HS21-gyel, már csak a mágnes hiányzik belőle, ami úton van.
-
FBLLMAG
senior tag
A Maglite pont fordítva üzemel. Mikor rá van húzva a feje akkor van kikapcsolva. És ha meglazítod a fejét, akkor kezd el világítani. Így nem esik szét a lámpa menet közben, nem is fog bekapcsolni random módon. A MINI 2AA PRO+ ráadásul giroszkópos vezérlésű. Egyértelmű a kezelése.
-
WestBam
Topikgazda
Én írtam, hogy az enyém ha hosszirányban összenyomtam akkor világított. Ergo zsebben hordás közben random világított, ha leültem és "jó" irányban volt akkor folyamatosan világított úgy, hogy a fej le volt lazítva. Nem túl gazdaságos, meg olyan kis gagyi volt az egész lámpának az érzete, laza, lötyögős, nem Convoy szint.
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82720 üzenetére
Csuklani sem volt időm
, mert ezek a tavaszok elég pörgősek !! Jó lett az EDC , nekem nagyon tetszik , volt aki panaszkodott , hogy mozgatására ( nyomkodásra ) bevillan , de nállam ilyen gond nincs
, ha elcsavarom a fejét bekapcsol és szépen világít, és ha vissza csavarom csendben van !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82718 üzenetére
Köszi az aggódást
, most úgy össze jött minden , az még, hogy szinte minden gyümölcs elfagyott , de amiből élünk , a repce is földnek indult 🙈, a búzák is komoly fagykart szenvedtek , és különböző gyógyító permetekkel.probaljuk menteni a menthetőt!! Közben a fű ( gaz ) is nyakig ért , le kellett vágni és a tavaszi munkákat is csinálni kell ( talaj előkészítés, műtrágya szórás és vetés ) , és a hab a tortán tegnapelőtt az egyik traktoron eltört a hajtókar, és ki ütötte a motorblokk mindkét oldalát , de még a magasnyomású pompát is elrepesztette
, ma utaztam 580 kilométert és hoztam egy üzemképes bontott motrot ! Úgyhogy zajlik az élet , még egy kicsi és sokkal lezserebb lesz
!!
-
-
Robyka
aktív tag
ha egy lámpa magas fokozaton folyamatosan csökkenti a fényerőt akkor elég a lednek a hűtést nagyobbra növelni vagy lényegtelen mert a driver a nagy ampert ampert nézni?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
luciferk #82714 üzenetére
Tavaszi munka az van a kertben bőven, ha nem lenne melóm reggeltől estig kitöltené a mindennapjaim is. H-Zol-nál gondolom ez hatványozottan igaz, mert ő a mezőgazdaságban dolgozik.
Most árulgatok jó pár lámpát, sokhoz hónapok, visszanézve párhoz évek óta hozzá sem nyúltam. Inkább tartok olyat amit használok is, a gyűjtőszenvedély részben elmúlt, részben megmaradt
Úton van:
Nitecore Sens CR, ezek a Nitecore gyűjteménybe mennek, korukat megelőzve TIR lencsés lámpák ADT technológiával kiegészítve, amit valami miatt abbahagytak (gondolom nem vált be). Különlegességnek számítanak, nem nagyon láttam még belőle senkinél, most egy emberrel sikerült mindkét lámpájára megegyeznem, a héten ide is érnek.
Convoy T6 CSLNM1.TG 6500K fekete, ezt cserélni is fogom hamarosan, mert van SFT12 LED-del is, azt is szeretném kipróbálni mivel nem ismerem, de most már ezt jól kipróbálom ha megjön és írok róla.
Convoy S6 szintén CSLNM1.TG LED-del és rövid csővel. Majd erről is írok, bár a LED és a reflektor azonos az S6-ban és a T6-ban, szóval sok különbség nem lesz köztük, ezért is lesz jó a T6 csere, mivel abban elérhető többféle LED opció is.
Érkezett:
Convoy T4 kőmosott titán 519A 5700K verzióban
Ez menni is fog mert nem jött be
Nem emlékszem titán lámpára, réz volt meg acél is, most a titán jött, de baromi nehéz az aluhoz képest, szóval hiába néz ki jól, de nem maradhat.
A Nichia 519A LED is csak próbának jött, mert sok jót olvastam róla, de nekem nem annyira tetszik amit láttam (a többségnek szerintem tetszene).
Driver terén sem minden kerek, a 13. módcsoport nem 100%, valami el van benne menve, mert 13 módcsoportos de a csak 100% mód hiányzik a menüből, amit szerettem volna benne aktiválni. A többi kb. stimmel, bár meguntam a nyomkodást és most 20% - 100% két fokozatú módcsoportban hagytam, ez kellemes legalább.
Amit még meg kell említenem, hogy a két védett KeepPower 14500 csücskösen fér bele, picit be is horpadt a végük mikor ráhúztam a zárókupakot. Szerencsére nincs a lámpatesten bevonat, ezért enyhén meghúzva a zárókupakot is működik rendesen, de nekem ez is csalódás, hogy miatta védelem nélküli akkut kellett volna vennem, mikor védett van itthon több is üresjáratban.
Fénye az OP reflektor miatt elmosottan hotspotos, maxon 14500 akkukkal kb. 100 métert tud reálisan. A színhőmérséklet számomra tetszetős, bár ez ízlés dolga leginkább kinek mi jön be. A vetített kép számomra nem igazán tetszik, bár ez is egyéni preferencia ki mit szeret, de évek alatt tapasztalatom szerint a hotspotos lámpák jobban használhatók számomra.
Hosszúnak viszont hosszú, ezt nem lehet szépíteni. Csak a Maglite mini Pro+ (most nem is kapható csak a Pro változat) hosszabb nála 2x AA elemes méretben kb. 1 cm-el. A Nitecore MT2A Pro számomra jelenleg az etalon ebben az elemméret kategóriában, széles és erőteljes a hotspotja és van használható szórt fénye is, valamint tud kb. 200 méter hatótávot, ami több mint elég általában, plusz kb.1cm-el rövidebb nála és sokkal, de sokkal kecsesebb. Persze ez meg 14100-as akkuval megy a 2db AA elem mellett, csak, hogy ez se legyen 100%-os, csak 95%-os. A Fenix E20 V2 kb. 2cm-el rövidebb a lapos TIR lencse miatt, de az meg nem megy csak 2db AA elemmel és ereje ezekhez mérten eléggé visszafogott. Ezekkel tudtam összevetni és igazából ebben a kiépítésben nem ad semmit ami megfogott volna csak egy icipicit is. Jó lámpa, jó a minőség és a kidolgozottság is, de igazából olyan semmilyen, csak egy sima lámpa. Egy vidám színes alu érdekes LED-del remélem fog adni hozzá egy kis wow faktort is, ezért kapni fog még egy esélyt ez a modell.
Képek nem készültek, szóval a fantáziátokra bízom, de pár pillanat google kereséssel lehet beamshtokat is találni.Egy kis érdekesség, persze ez is egyéni preferencián alapuló dolog, de nálam rúdlámpában abszolút a reflektoros modellek jönnek be. A TIR lencse annyira szórja a fényt oldalra is, hogy ha nem egyedül sétálok (ami előfordul) akkor nem tudok vele szétnézni úgy, hogy a mellettem állót ne zavarja a fény. Reflektorral is van némi vetítési képen kívülre szóródó fény, de koránt sem ennyire sok, szóval aki nem csak egyedül sétálgat rúdlámpával este az ezt gondolja át erősen, mert már többször is megkaptam pont az E20V2 esetén is, hogy ne világítsak már vele ide meg oda, mert zavaró a fénye.
Fejlámpában pont ellenkezőleg, én már csak TIR lencséset használok, annyira jó a teljes világosság előttem. Szerencsére van millió meg egy model, így mindenki talál számára megfelelőt, vagy ha nem talál akkor kereshet tovább. Persze itt is igaz, hogy el fogod vekítani a másikat, de az esetek nagy részében mégis hasznos a szélesen szórt fény, ami rúdlámpa esetében annyira nem fontos tényező tapasztalataim szerint.
-
luciferk
senior tag
Na mi van lámpa fanatikusok, síri csönd, netán elvitte a tavaszi munka a lámpázási kedveteket?
-
Cyborg
őstag
Így elsőre tetszik nagyon. Nem is "orr" nehéz. A fénye nagyon jó, szépen szór, van távolság is, is nagyon jó, hogy közeli munkára ki lehet kapcsolni a spotot, így nem zavart be. Ez a gyűrűs kapcsoló parádés, kérdés, hogy meddig bírja. A legfontosabb újítása számomra, hogy ki lehet venni könnyedén a helyéről, nem kell szarakodni a hülye gumival, és lehet munka/kézi lámpaként használni. A szilikon kupakkal, meg egy utólagos mágnessel tökéletes kis mindenes lehet.
Fejlámpákkal el vagyok maradva, de azért van pár, sofirn d25 szerű izé, borjú rj02, az ikon🙂, egy spark st6 460NW, meg egy sofirn hs40. Amint visszakapom a hs40-et, amit kölcsön adtam, össze nézem őket, ha van rá igény....de az első benyomások nagyon pozitívak, sokat agyaltam a hs42, és e között, de végül e mellett döntöttem, mert ennek egyszerűbb a kezelhetősége, a hs42-nél nem tudom egy gombbal hogy lehet ennyi funkciót irányítani.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82710 üzenetére
, majd írsz rolla pár sort , hátha rákivánunk ( mert itt az nem nehéz dolog
) !
Habár lehet meg kell húzni a gatya szijjat , a repce elfagyott és tovább fagy[kép] ma délelőtti kép , a kajszi a múltkor fagyott el , most meg a többi , szilva , alma , körte , cseresznye stb ezek mostani képek , egy órája a kertbe , tiszta dér minden [kép] [kép] [kép] , csüng a körte levele és a naspolya is érdekesen néz ki , és lent a fű, tyukhúr recseg ropog
!!
-
Cyborg
őstag
Megérkezett a kicsike:
A mágnes még úton van hozzá.
Este teszt -
H-Zol
senior tag
Azt direkt nem írtam
, az Emisar D4SV2 egy mindenre jó kis lámpa , közelre távolabbra ( a mateminkon kívül csak nagy lámpákat írtam , mert a kolléga az erdőket járja , és én legalábbis oda a nagyokat viszem ) !!
A múltheten a Sofirn SP70 volt a soros , az nem csak egy nagyon jó lámpa , hanem önvédelemre is lehet használni
kár , hogy már nem elérhető ( heileg általam 4 darab van és mindenki elégedett
, ezzel "sarajhvh" kolléga is meg lenne elégedve , Vál szíj is járt hozzá , keresztbe vágom a vállamon és elvan
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82706 üzenetére
Nekem több késem van 440C acélal , konyha kések German acélal 1.4116 , ettől féltem mert egy puhább acél de ez mindent kibír nagyon nagy a corrozio allósága , de kellemes csalódás volt egy nagyon használható könyhakés szett [kép] , csak azért ezek a kedvenc lámpáid , mert nem volt még a kezedben egy Sofirn SP70, Convoy L6 , 3x21D , Astrolux FT03 , MF04 , Lumintop BLF GT , Wurkkos TS30, pro , Mateminco A1S stb lámpák
!!
-
sarajhvh
tag
Igen a 440c, és a Böhler N-695 azonos összetevőkből áll, és az utóbbi kicsivel keményebbre edzhető.
Nekem is van D2 acélból késem amit nagyon szeretek, borotvaélre fenhető, és
jól tartja az élét, két három zsigerelést kibír újrafenés nélkül.
Hasonló a Sleipner acélhoz, de nálam a D2 jobban foltosodik mint a Sleipner.
Rozsdamentes acélból pedig nagyon szeretem a Böhler N-690 et, az Elmax-ot, és a CPM
családot, lámpákból pedig a Fenix-et, Olight-ot. -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82702 üzenetére
Nekem van több D2 vel késem , ő egy félig rozsdamentes acél , de nagyon jó kopásállosága van és nagyon jól tartja az élét [link] , nem igényel különösebb odafigyelést
, legalább is én ugyanígy bánok velük mint a többi keseimmel és nem vettem észre rajtuk , hogy rozsdás , vagy foltosak lennének !!
Az élezés nállam úgy történik , hogy mindég készen áll a szallagos kés élezőm , különböző szemcseméretű szallagokkal , de általában a 600 és az 1000-res szallagokat használom, és utánna egy pár húzás a bőrön és már éles is a kés( ennél gyorsabb elemző elfogadható áron nincsen
, nállam mindég élesek a kések , akkor szoktam durvább szallagot használni , ha valaki másnak élezek , mert azért sok háznál nemigen vágnak a kések ) !!
-
WestBam
Topikgazda
A monitorban lévő töltésvezérlő mondja meg a tápegységnek, hogy mennyi áramra van szüksége.
Annyira érdemes figyelned, hogy ne full gagyi hálózati tápról menjen a monitor. Vannak több kimenettel rendelkező hálózati tápok, azokra ráköthetsz több egységet is egyszerre és töltheted vele őket. A jobb minőség értelem szerűen drágább, de hosszú távon megéri beszerezni, így egy táppal tölthetsz majd mindent. Azt nézd meg, hogy több eszközt ha rákötsz akkor is tudja-e a laptop számára minimálisan javasolt töltőáramot. Ez lehet a szűk keresztmetszet laptoptól függően, mert ha 20V és akár 1-2A is kellhet neki akkor valószínűleg vinned kell a laptop töltőjét is magaddal. -
moma
őstag
válasz
jézusom #82701 üzenetére
És ha a monitorokhoz sima mobil vagy laptop(type c) töltőt használok az biztonságos nem árthatok valamit a monitornak? Egyszerűsítené kicsit az életem, ha egyel kevesebb töltőt kéne hordozni.
Amúgy a jövő az is lehetne, hogy a laptop töltőn legyen pár plusz bemenet, ha kell plusz eszközhöz.
-
WestBam
Topikgazda
D2-től mindig féltem pont a sok rozsdásodási tapasztalt miatt. Én nem szeretek az élezésen kívül mással foglalkozni, max elmosom a késeim és kész, nem tudok még arra is figyelni, hogy mikor válik rozsdapöttyössé meg ha megizzadtam és a zsebemben volt akkor is tisztítgassam őket.
Élezésben sem vagyok expert, van egy köves meg egy gyémántos Lansky szettem, illetve egy gyémántos DMT szettem. Ezekkel minden acél meg van oldva borotvára, bár a gyémántos csiszatolást már nem annyira kedvelem, már kb. ki is szórtam az extra kemény acélos késeket a "flottából". Igazából amire én használom a késeim arra bőven elég egy 440C isDehát olyan szépek tudnak lenni ezek is, mint a lámpák
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82698 üzenetére
Koszi neked is a megerősítést
, az egy elég jó acél a 440C továbbfejlesztett változata ( nagyobb keménységű ) , nekem több késem D2 acélból van , a hátránya , hogy félig rozsdamentes ( egy kicsit oda kell rá figyelni ) , de nekem nagyon bejön , nagyon jó az éltartása !!
-
RbiTo
friss újonc
Hát igen az anduril azért más élményt ad. A módmemória engem a tool aa nál idegesit (ez van
). Egyebként meg más lámpánál más felh. célra kifejezetten hasznos. A legjobb , ha testreszabható a driver.
A mod szép munkának tűnik. Az én szintem az, hogy max kiforrasztom mcpbc-ről a vezetékeket, meg viszza a másikat. Ledet se mernék cserélni rajta.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82686 üzenetére
Ez nagyon jó ötlet volt és hasznos
így egyben át lehet tekinteni az aksikat , hogy melyik hány ampert ad le folyamatosan ( csak tudja az ember , hogy a lámpálya hány ampert igényel , de nem baj ha alúlméretezett aksit vesz az ember , ebben a lumen háborús
világban , szemre nem is nagyon észrevehető a kevesebb fény , kevesebb hővel jár és hosszab üzemidővel )
Nagyon jó aksi a Vapcel F60 mert 12,5 A ad le csúcsban az sok lámpának elég , és 6000mAh ami azért elég jó üzemidőt biztosít !! -
H-Zol
senior tag
Igen a csiszolassal az a baj , hogy sokszor alig vagy nem marad kontakt felület , ezért szeretem a nagyobb lámpákat kisebb átmérőjű driverrel módolni ,oda szoktam eszttergáltatni sárgaréz karikát és raforrasztom , itt egy ilyen kép
Nekem a fokozatmentes beállítás jön be a lámpáknál de ha jó a kiosztás azt is elvisekem de a modmemoria az jó dolog ( ott indul a lámpa ahol kikapcsolom ) és a villogó funkció minden lámpámban rejtve van ( nincs benne a mód csoportokban , kivéve a Convoy de ott 12 csoportból tudsz válogatni , ebből ha jól emlékszem kettőben van benne a villogó ) !!
-
Cyborg
őstag
válasz
Plug Life #82687 üzenetére
Valóban🙂
...az is tud olyan 10A körül asszem, csak nem tudom, hol lehet kapni, nem akadt a kezem ügyébe, így eszembe se jutott.
...meg még kimaradt egy pár biztos, de mondjuk amíg Sarilnál 1500Ft Samsung Q30, meg 1400Ft a Samsung 35E, nincs is nagyon értelme a listának 🤣 -
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Összedobtam egy kis excelt az 18650, 21700, és 26650 akksik terhelhetőségéből magamnak, de gondoltam megosztom itt is, hátha valakinek segít a döntésben. Csak a folyamatos terhelhetőséget tartalmazza, a pillanatnyit nem, de szerintem amúgy is a folyamatos a fontosabb adat.
Csak a népszerűbb , itthon is kapható, vagy számomra érdekes akksikat tartalmazza a teljesség igénye nélkül.
...ha akartok még beletenni valamit, elkülditek Nekem, kiegészítem a táblázatot, aztán akár betehetjük az összefoglalóba is, vagyis majd Westbam beteszi
-
RbiTo
friss újonc
Igazából a convoy driver lenne a legjobb, mert az testre szabható és megy lítium akkuval és nimh akkuvla is. Nezegettem le lehetne-e csiszolni, de szerintem nem maradna elég kontaktfelület a peremén.
Tegnap írtam a lumintopnak, szerintem küldenek majd drivert. A gond az, hogy az új driverek Tool aa -ba módmemóriások, amit rühellek. Plusz utálom a stroboszkópot is.
Amúgy van egy-egy patika állaputú tool aa és aaa lámpám amikben rossz a driver. Ledek müködnek.
Ezért keresem főként az első szériás tool aa -t használtan (3 mód, nincs memória, ez nekem az ideális). -
H-Zol
senior tag
Látom beleástad magadat a témába , a 17 -ből esetleg lehet egy 15-öst köszörűlni , ( én az Sbt 90.2 lég hez köszörűltem 30mm ről 27-est , de ha 26 -os kelet volna azt már nem lehetett volna , mert ott voltak az alkatrészek ) !!
Akkor marad az eredeti beszerzése , írhatsz Lumintopéknak , mert segítő készek és lehet tudnának küldeni neked beléjük való drivert !
Tönkrement mindkét lámpában a driver -
RbiTo
friss újonc
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82674 üzenetére
Nekem nem csak a garázsban vannak a dolgaim , az már kicsi
!!
Szép kis mágneses gyűjtemény, nekem nincs egy Alonefire lámpám sem , ki kell már próbáljam őket ( Alirol rendelted őket , esetleg egy link ) , a gombjait figyelm a képeken , hogy nagyon jól ki állnak , ma a Sofirn SP70 volt velem , kikapcsolt állapotban világít a gombja de ha már üzemel akkor nem , és nagyon nehéz kitapogatni a kapcsolót
, amúgy egy rettenetes jó lámpa , két 26650 és aksi táplálja az Xhp70.2 LED -et , van üzemidő és hő elvezetés is ! Megfordult a fejemben , hogy kéne dobjak bele egy Xhp70.3 hi LED -et , van is ithon de a LED panel átmérője 25mm ( Convoy nál ez a legnagyobb , de a lámpában ( nem mertem ) de olyan 30 - 35 mm a LED panel átmérője !!
-
-
RbiTo
friss újonc
Sziasztok!
Első szériás Lumintop Tool AA (nem 2.0 és nem 3.0) és szintén első szériás Lumintop Tool AAA zseblámpákat keresek.
Ha lapul valamelyik valakinél és megválna tőle, akkor kérem jelezze.
Nem baj, ha leharcolt állapotban vannak csak működjenek (elsősorban a driver-re lenne szükségem belőlük). -
jézusom
addikt
Sziasztok! Nem lámpa, de itt van szakértelem. Tudtok ajánlani 4/5 AA méretű Ni-mh akksit? 10db kelleene.
-
ronati
tag
Hát nekem is a mindenféle dolgaim vannak a garázsban nem az autók. A mostani lámpák a szobát díszítik, a régiek a dobozukban szintén garázslakók.
Ez a néhány mágneses a Pc oldaláról figyel, ezekből kapok el egyet, ha az udvarra szaladok ki valamiért este. Mind Alonefire pár ezer forintos termékek, az árukat meghazuttoló minőséggel, kidolgozás, és fényerő tekintetében. XPG, XPL, XHP35, XHP50 ledek vannak bennük, a nagyobb 26650-es akku-val 8 leddel a convoy S12-vel azonos fényerőt ad, a többi 18350-es, vagy 16340-es, és 10440-es akku-val azért kevesebb időt bírnak. De a régieket, mind túlszárnyalja olyan jól világítanak.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82671 üzenetére
Én nagyon kötődök a dolgaimhoz , például kocsit én nem adtam el soha ( három darab az ment az ocskavasba ) és a mostani két kocsim is már jó öregek a Honda 25 éves a Corsa ( Opel ) ő 20 éves , lecserelhetném őket de úgy hozzám nőttek , a motoromat sokan kérték , kérik de nem eladó
39 éves utoljára 2011 ben hallottam a hangját ( mindég készülök , hogy életre kelttem , de nem jött össze ) , nagyon sokat motoroztam vele , nállatok Magyarországon találkozók Tokaj ,Szelidi tó, Sírok , Makó , Mezőberény , Alsóörs , Forma-1 , nállunk meg még többet gurultunk együtt , úgyhogy már család tagnak számít és nem eladó pedig soknak fáj rá a foga
! De amúgy mindenhez ragaszkodok , nem mindjárt dobom ki , először megpróbálom megjavítani és ez által sok mindent megtanultam , például öreg akus furógépeim lúgos , savas aksijait kicseréltem Li-ion cellákat tettem beléjük ( kitanultam , van ponthegesztőm is ) és tökéletesen működnek , de nem sorolom itt fel , hogy mi mindent megszoktam bütykölni
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82669 üzenetére
Szép kis veterán gyűjtemény
, nekem sajnos nincsenek meg , ami megvan gyerekoromból a béjeg gyujtemenyem ( több album ) a nagyanyám petloreum lámpájai , pár ős régi bútor , sparhet , stb de a zseblámpákból egy sem maradt meg , amik vannak mind LED esek , van 10+ éves még az a neve sincs LED -el utánna a Q5 LED , XmlT6 és így tovább !!
-
ronati
tag
válasz
sarajhvh #82670 üzenetére
Az egyik leg fontosabb dolog szerintem az életben a kötődés. Ha ragaszkodsz valamihez az talán azért van, mert örömet okoz, még ha az egy tárgy is. A kis zöld és a nagy piros klasszikus zseblámpák között van egy vékonyabb hosszú réz lámpa, na arra évekig vágytam. A sógorom lámpája volt, és nagyon megtetszett, mert a 70-es években ez egy egyedi lámpa volt. A golyóstollakhoz hasonló csiptető volt a végén amit hozzá kellett nyomni a réz testhez, így zártad az áramkört és világított. Aztán a sógorom meghalt és megörököltem a nővérem jóvoltából.
-
ronati
tag
A DL06-tal a fehér falú szobában a mennyezetre világítva a második fokozat már elég éles, a harmadik max, mintha a fal világítana. Az udvart is teljesen beteríti. 127.46$ volt a három FC12C-vel, plusz az ajándék 21700mAh 3C 15A-es akku a gagyi lámpában.
Ezek voltak a régi lámpáim, egy dobozban pihennek évek óta. A Varta nagy piros, a négy góliát elemmel abban az időben elfogadható Thrower lámpa volt, jól koncentrált fénysugáral, a többihez képest ez volt a 3X21D teljesítményben.
-
ronati
tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82661 üzenetére
Ilyen lámpám nekem is volt , és nagyobb fejű ( tiszta fényes 3 utánna 5 góliát elemes is , de sajnos nincsenek már meg , volt két költözés és elkalodtak ( de a kulcsos korcsijám az meg van
) , tetszik a Wurkkos lámpád is , el tudom képzelni , hogy milyen fény áram jön ki belőle !!
-
FBLLMAG
senior tag
72 órás túlélő csomag. Vajon melyik zseblámpádat csomagolnád?
-
ronati
tag
Úgy néz ki megvan a számomra legmegfelelőbb Flood és Thrower nagy ágyú. A Convoy 3X21D közismerten nagy hatótávra alkalmas az SBT90.2 leddel, míg a Wurkkos DL06 a 6db XHP50.2 ledekkel mindent beborít iszonyú erős fényével. Már a legkissebb állasban is eléri a megfelelő bevilágítást, a második fokozat már a bőven elég kategória, és még jön a maximum ami szinte üt. Igazából mindkettő több mint amire az átlag használatnál szükség van, de a gyüjtők öröme amikor egy ilyen kerül a birtokába. Ezek tényleg vigyort csalnak az ember arcára mikor virít a legnagyobb fényük, és jogos mikor az jön ki a számon hogy: azta K*r_a. Tudom vannak még jobbak, még erőssebbek, azért írtam, hogy számomra. Ja és a többi lámpicsomat is szeretem, és használom.
-
ronati
tag
Életem első lámpája 1973-ból (most találtam meg) és az eddigi utolsó. Mind a kettő nagy örömet okozott. A kis zőldet karácsonyra kaptam, és mellé egy fém tologatós autót. Az üres szobában egy úgynevezett perzsaszőnyeg szegély csíkján, ami az utat szimbolizálta, tologattam az autót a sötétben tetején a lámpával. Az az élmény jól bevésődőtt ahogy a fény pásztázta a falat ahogy fordítottam a kanyarba. Mikor már bicajoztam vártam az estét, hogy a sötet utcákban mehessek. Két lámpa is volt elöl. A Csepelre való szürke testű lámpa eléggé szétszórta a fényt, annak az üvegét befestettem sárga temperávak, mert jópár autón az láttuk ködfényszórónak, így az az első villára alulra került. A kemping bicaj nikkelezett keskenyebb testű lámpája viszont sokkal koncentráltabb sugárban messzebre világított, azt a kormányra szereltük. Ha volt egy kis köd is, akkor a fénycsóva látványa még izgalmasabb volt.
-
Cyborg
őstag
válasz
FBLLMAG #82655 üzenetére
Ugye az egész onnan indult, hogy sb szeretne egy mindenes lámpát, esetleg kettőt, az apukájának is.
Nem hiszem, hogy sokat akar szöszölni vele, meg pótakksi, meg pótlampa, meg mittomén.
Így jutottam el odáig, hogy beépített töltős s21e jó lesz neki.... aztán persze hátha elkapja a gépszíj, de első lámpának csak beépített töltős lámpát adok, ajánlok mindenkinek, egyszerű fokozatottal, nem kell se anduril, se egyéb hókusz-pókusz
H-Zol
Köszi az infókat.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82658 üzenetére
ez a Convoy H4 kupak , ebbe van egy be marás a rugó alatt ebbe van a 16x3 mm de nekem 15x3mm van benne , az S21E - nek sík a feneke ( nincs bemarás ) abba a 20x2 mm megy bele , lemegy a kupak fenekére rá jön a rugó és rá szorítja a kis sárgaréz menet ( említettem Simonnak , azt mondta , hogy dolgozik rajta , de nemzetközi fórumon és többen igényelnék ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82656 üzenetére
Vagy kétszer vittem kirándulásra + aksikat magammal , de mostanában már nem viszek , meet nem kellett , a liitokala lii 500S töltöm mellé van szivar gyújtó töltő kábel is , azt egy párszor használtam , de csak azért mert egy két lámpa volt inkább használva ( pedig volt nállam több lámpa is
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82651 üzenetére
Igen egy pót aksi egy két pót lámpa
, szerintem az itt fórumozók közül kevesen mennek el túrára ( hosszabb túrára ) egy lámpával ( mostmár cipelni sem kell , mert annyi jó kis könnyű lámpa van ) !! Ilyen helyekre szoktam vinni egy két közép méretű lámpát is , mondjuk nállam a közép méret a Sofirn SP70, Astrolux FT03, Convoy L21A , ezekkel rendesen körbe lehet nézni !!
-
Cyborg
őstag
Igazad van, ilyen szempontból jó a fokozatmentes állítás, DE...
Az ő szempontjából jobb a fokozatos lámpa, mert ki tudja számolni, hogy ha 2 órát kell kibírnia a lámpának, akkor ezen a fokozaton tuti ki fogja.
Voltam éjszakai gyalogtúrán, tudtam, hogy kb 5 órás lesz, uh azt a lámpát, amit vittem, melyik fokozaton tudom használni, hogy tuti kibírja, néha használtam nagyobb fokozatot is, de legtöbbször meg eggyel kisebben is elvoltam vele. Így frankón bírta.... nyilván ez az egész érvényét veszti, ha van egy-ket cella nálad tartalekban
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82649 üzenetére
Ahol te abbahagytad én onnan fojtatom , vagy esetleg két de akár három lámpa
!!
Én szeretem a fokozatmentes beállítást mert oda állítom be ahol nekem jó, a fix fokozatú lampaimnál sokszor tapasztaltam , hogy az első fokozat kevés , de a második már sok ( pláne ha közelre kell világítani ) , ezért örültem még nagyon amikor megvettem a Convoy H4 -et , nagy nehéz de viszont javításra tökéletes és van fokozatmentes állítás ami nem sok pipa lámpánál van !!
-
Cyborg
őstag
Horgászathoz lehet, hogy egy sofirn hs21, vagy hs42 kellene, azok fejlámpák, szabad marad a kéz, és van piros fény, ami nem zavarja éjjel se a halakat, se az emberi szemet
Jól gondoltad ezt a 700 lument, ebben a méretben kb ez az amit tartani tud egy lámpa, anélkül, hogy felforrna. A legtöbb lámpa már hőmenedzsmenttel van ellátva, ezek ennyit tudnak. Közelre, éjjel 1-200 lumen is már sok lehet tenni-venni a sátor körül.
A fokozatmentes módot én nem szeretem személy szerint, nem tudsz vele üzemidőt számolni, mert fogalmad sincs hova állítottad, ha fontos, hogy kibirjon 2-3 órát fixen, akkor jobb a fix mód, szerintem, vagy kell pót akku , esetleg power bank tölteni a lámpát. -
sb
veterán
válasz
Plug Life #82646 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Lehet, hogy félreérthető voltam, a 700-1000-et úgy írtam, hogy az általam nézett tesztekből ezt láttam kb. tartós "high" sávnak a fenti modelleknél... de nem fixre gondoltam. Ha jól láttam akkor valóban esik a fényereje azoknak a modelleknek amik mondjuk 1000 (vagy akár 1200-ról) indítják a high módot... szóval igazából idővel azok is inkább 700-800 körül mennek.Amit szeretnék elkerülni, hogy ne legyen használható, viszonylag nagy fényerejű, de legalább 2 órás módja. Nem tudom melyik típusnál, de láttam olyat ahol 500 vs rohadtnagy (1800-2000?) volt a mid-high. Ahelyett, hogy a kettő között lett volna valami köztes. A többi modell alapján ha a fizikát nem nagyon lehet megkerülni
, akkor valahol ez a 7-800lm lehet ez a szint ami így kijön 5-6000mAh-ból... Mondjuk ha ebből indulok ki (meg a melegedésből) akkor vélhetően a magas high módból is visszavehet a lámpa... végül is, lehet, hogy ezzel sincs gond.
Köszi a megerősítést az akksira, akkor sztem maradok a 21700-as modelleknél. Vagy max második lámpának lesz egy kisebb, átlagosabb is.
Szimpatikus ez is amit ajánlottál, köszi. A fokozatmentes állítás mennyire általános? Végül is ha az van akkor tök mindegy a fenti okfejtés is.@Cyborg
Köszi. Távolság nem annyira érdekes, szerintem amire kellhet azt kb. mind tudhatja. Viszont a vízállóság azért kéne mert horgászatra is vinné, ott meg előfordulhat, hogy vízbe kerül.szerk: A vetítési képpel nem is nagyon foglalkoztam, pedig a látott videók alapján tényleg van ami azért laikusként nézve elég zavaróan fókuszált általános használathoz. Most látom az összefoglalód, ezt is végignézem még.
-
Cyborg
őstag
A TS22-ről írtam korábban , jó kis lámpa. A 700lument szépen tartja. Van hozzá kis szilikonos kupak is, szerelni is jó. Nekem xhp70.2 van, dómos LED, szinte nincs hotspot, de brutálisan szór. Talán a dedómolt xhp70.3-mal jobban jársz, ha kicsit több távolság kell.
... én amúgy nem érzem vizállóbbnak a wurkkost se , hiába ip68, ugyanúgy egy szilikon gyűrű van abban is, mint a convoyban. Nem kell vízbe tenni, az esőt, párát, csapódó vizet meg bírja mind
-
Plug Life
senior tag
Szerintem ~1000 lument tartósan kb. 40+ mm-es fejű lámpák tudnak a hűtés miatt, és ahhoz 21700 akku is kell, hogy 2+ óráig menjen... Én most vettem egy Convoy M21H-t, az ilyesmi, Anduríl nincs, 1-10-40-100% (25-300-950-2600 lumen), vagy fokozatmentes állítás, szerintem használható a fix kiosztás. A „holdfény” mód viszont vicc, 10lumen 😂 Úgy látszik arrafelé nagyon erős a holdfény...
-
sb
veterán
válasz
Cyborg #82630 üzenetére
Sziasztok!
Kis kihagyás után körbenéztem én is újra az ajánlott ill. korábban keresett lámpák között. Az S21E szimpi de úgy látom a Convoy-oknál nincs IP68 védelem ami nem ártana.
Ahogy látom - közben pár tesztet is megnéztem - a Turbo mód kb. csak demonak jó, 1-2 percet bír. Ami fontos lenne, hogy utána high-med módban elmenjen pár órát. Ezt viszont úgy látom kb. mind teljesíti. High általában 7-1000lm körül van, ez tűnik nekem használható szintnek, ill. lentebb egy 4-500lm környéke.
Viszont nem világos a vezérlés, Anduril nem kell (apámnak lesz, úgysem tudná használni), alap driverrel mennyire fix szintek vannak, bele lehet futni, hogy nem megfelelőek esetleg az előre beállított szintek?Tldr: IP68 kéne, 2-3 órás high (7-1000lm?) és hosszabb med, méret mindegy, gondolom hosszabb időhöz inkább 21700-as akku 16850 helyett. Mágneses talp plusz, egy közepes-magasabb turbo se rossz, de nem prioritás egyik sem.
Amik még versenyben vannak:
- FC13S: narancs gyűrű necces, de lehet, hogy nem zavarna, minden másban elég optimálisnak tűnik, kivéve, hogy 16850-es.
- FC11: Gyengébb, de olcsó is, lehet, hogy ismerkedős lámpának jó lenne.18650-es.
- S21E: Optimális lenne, IP68 hiánya miatt gond
- TD04: Optimális(?), talán erősebb is mint kellene.
- TS22/TS23: Szintén erősebbnek tűnnek, drágábbak is.Utóbbi 2-3db lehet, hogy jobb választás, mert van benne "tartalék"? Vagy épphogy felesleges drágábban, mert úgyis csak a Turbo 1-2 percére jobbak, utána ugyanazt tudnák mint a középső kettő? 18650 se rossz, talán ha lesz még mellé második lámpa akkor főleg elférnének.
-
H-Zol
senior tag
-
Cyborg
őstag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82639 üzenetére
Az Xhp50.2 egy kicsit sárgás , van aki zöldesnek mondja az Xhp50.3 nem
nekem is azzal van és szép fehér , nincs szín torzulás , beütés, az első amit vettem állandó áramú és 3voltos ( volt itt vita is belőle) az el kunyerakták tollem
és a másik meg ugyanazt rendeltem de be nézték Simonék ( amit nem szoktak ) és Andurillal jött , ami engem nem zavar , de azért szóltam neki
!!
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82634 üzenetére
Milyen leddel rendelted végül?
Összedobattam chatgpt-vel egy kis összefoglalót:
Hatékonyság és teljesítmény
Nagy fényerejű throwerek: SFT40, SFT25R (jó hatékonyság, nagy távolság).
Flooderek, széles fényeloszlással: XHP50.2, 6V XHP50, XHP70.2 (sok fény, nagy teljesítmény).
Színhű és egyenletes világítás: 519A, 219A, B35AM (jobb CRI, kellemesebb fény).Vetítési kép
Legjobb throwerek (nagy hatótáv): SFT40, SFT25R.
Kiegyensúlyozott fényeloszlás: SST40, SST20, 6V XHP50, B35AM.
Széles, flooder jellegű fény: XHP50.2, XHP70.2.
Legjobb színvisszaadás (CRI 90+): 219A, 519A, B35AM.Melyiket válaszd?
Távolsági világításhoz (thrower): SFT40, SFT25R.
Színhű, egyenletes világításhoz: 519A, 219A, B35AM.
Flooder, sok fényhez nagy területen: XHP50.2, XHP70.2.
Kiegyensúlyozott teljesítmény, jó ható
távval: SST40, SST20, 6V XHP50.Sok alapján a beamshotok alapján, amiket linkeltem, az alapján nekem az sst40, meg az 519 tetszett, de nyilván kézben lehetne őket legjobban össze nézni 🙂
-
milan26
senior tag
Sok helyen látom EDC csoportokban az olight márkát. Az milyen? Túlárazott?
-
milan26
senior tag
Megrendeltem, köszi srácok!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82630 üzenetére
Szinte egyszerre írtunk és egy véleményen vagyunk
én általában ha este elmegyek két kis lámpa mindég jön velem egy throw ( TS11 , Convoy S8 valameik ) és egy szélesebben világító ( Wurkkos FC 13 , Ts21, Lumintop edc18) , ha meg olyan hejre megyek akkor a nagyokból is jön egy kettő!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
milan26 #82629 üzenetére
A Wurkkos TS11 egy erősen throw ( szűken de viszont ütősen messze világít ) , sétálni , ház körül jönni menni nem jó
, de viszont a harmadik negyedik szomszéd kertjében körbe nézni arra nagyon jó
, az aksi kicsi ( lehet hozzá kapni 18650-es csövet is és azzal már nem kicsi , de akkor már nagyobb lessz a lámpa , szerintem az úgy jó ahogy van , töltő van rajta usb C és utánna kell tölteni , hogy mindég tele legyen , pláne ha többet akarsz vele világítani !
A Convoy S21E Xhp50.3 hi LED vagy SST40 -es LED -el, jó mindenre közelre , távolságot is tud , a 21700 aksi pláne a 6000mAh Vapcel sokáig tart , ha egy lámpát akarsz mindenesnek akkor a Convoy a jobb választás , de a LED nagyon fontos , mert SST40 vagy SFT25 R LED -el ez is szűken fog világítani !! -
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82629 üzenetére
Egyetlen lámpának inkább a Convoy szerintem.
A wurkkos egy thrower, kint a mezőn nyulat nézni jó. Közelre is használható, de ház körül biztos nem azt használnám
Nemrég tettem fel pár fotót a sofirn if22a-ról, az kb ugyanaz, csak 21700as akivel. Nézd meg esetleg, igaz, mind turbón készült kép, uh félrevezető lehet kicsit.
[link]Convoy s21e beamshots
-
milan26
senior tag
Wurkoss TS11 vagy Convoy S21E lenne jobb választás? A Wurkoss jobban tetszik, de nem túl kicsi abban az akksi?
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
csibe1
addikt
Köszi!
Átállítottam dollárra az oldalon, és úgy megy a PayPal is!
Az meg vicces kicsit, hogy a telefonszámon kínlódott a Convoy oldala, és azért fel lett függesztve a fizetés amíg ki nem javítottam a telefonszámot.
Megjött a visszaigazolás a PayPal-tól és a Convoy webshoptól is.Köszi a segítséget!
Amúgy ezt leírhatnák valahol a Convoy oldalán, vagy alapból csak dollárban vagy euróban lehessen beállítani a pénznemet, és akkor nincs ilyen gond.
-
csibe1
addikt
Most próbáltam vásárolni a Convoy oldaláról. [link]
Valamiért a PayPal verzióra hibát dob, a Google Pay elindul, de aztán meg semmi.
Más is találkozott ilyennel? -
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82621 üzenetére
Megvan értve
, mindenki tudja , hogy mi a keret és mire kell a pénz !! Egyenlőre én is csak okoskodni járok fel
, meg nézelődni , de nagyon újat kell mutassonak , hogy vegyék egy lámpát , a módolás is elmaradt , mindég volt más fontosabb , de a héten tényleg bele teszem egy este a C8G - be az Xhp50.3 hi LED -et , de úgyis le fogom írni , hogy hogy muzsikál vele
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82620 üzenetére
"milan26" kolléga egy másik topikban az EDC fiókját mutatta be és én írtam oda , hogy egy edc lámpa még hiányzik belőle
, és erre a végén el ijesztjűk a sok ajánlással
( el is lehet itt tévedni a lámpák világában egy hozzá nem értőnek ,
) , azért írtam , hogy EDC - nem szerintem a Convoy S8 ideális
még ha nincs usb töltés , akkor is , Convoy -nál egy ágyas töltőt is lehett venni kicsi pénzért [link] !
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
milan26 #82615 üzenetére
Az elemesek, a jobbak, szintén felvesznek 4 A körüli áramot. Nem sok elem képes ekkora áram leadására. Inkább a NiMh akkuk. Manapság inkább a 2 db AA méretű 141000 -es Li-Ion akkuval is üzemelni képes (vagyis ez az alap elképzelés) elemes lámpák mennek. 1400 - 1600 lm leadására is képesek. USB-C töltéssel. Drágábbak. Mármint, ha nagyon kell az elemes, de ezeket sem elemmel használnád.
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82615 üzenetére
...ha nem akarsz sok macerát, meg szeretnél vmi fényt, esetleg üzemidőt is, mindenképp 18650, vagy 21700 akkus lámpát vegyél, ilyen akkut sok helyen árulnak, de ha akkuval veszed a lámpát, már az a gond is letudva. Javaslom a beépített töltős lámpákat, mert akkor külön töltő se kell már, sima telefon töltővel tudod tölteni.
Ár - érték arányban Convoy, Sofirn, Wurkkos(A sofirn testvér márkája)lámpák az ajánlottak, bár a 15-20-ba egy emisar is beleférne 🙂
Wurkkos FC11, TS22, mágneses a talpa, kis szilikon kupakkal még szerelni is, sátrazni is jó.
Emisar D4v2, D4K roppant kicsi lámpák
Convoy 21e... külföldi rendeléssel megnyílnak a lehetőségek
-
H-Zol
senior tag
válasz
milan26 #82615 üzenetére
Nekem mind lítium aksis lámpáim vannak , van 10+ éves aksim ami mai napig jól teljesít !
Akkor amit én ajánlottam a Convoy S8 nem a legjobb , mert Kell hozzá külön töltő, de a "Cyborg" kolléga ajánlása a Convoy S21E az tökéletes , nem drága , jól világít , van usb C töltés nyilas rajta , egy sima telefon töltővel meg lehet tölteni , itt a link [link] , szerintem általános célra válaszd az Xhap50.3hi R70 LED -et állandó áramú meghajtót és egy 6000mAh Vapcel aksit hozzá !!
Ez a lámpa így világít turbón , ezt ugye nem tudja sokáig tartani egyik lámpa sem , de kisseb fényerőn is jól el lehet vele boldogulni és közbe azért fel lehet lökni turbóra is , hogy körbe nézzen az ember a szomszédok kertjében is
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82612 üzenetére
eMAG egy Román cég , ő is árul , de az ő oldalukon keresztül sok kis üzlet kínálja a termékeit , elejében csak eMAG és eMAG - os termékek voltak , és amikor a sok kis cég elkezdett árulni rajtuk keresztül , sokan nagyokat szívtak , egyik ismerősöm csak azért vett még két terméket , hogy ingyen posta legyen ( mert tudta , hogy X összeg után ingyen van a posta ) na sikerült is neki bele tenyerelni rendesen
, három cégtől jöttek a cuccok különböző időben , más más futár szolgálattal ( az egyik a Román postára ment , ahava el kell menni érte ) és a szívás , hogy három postát kellett fizetni , na ez szívás volt !!
-
milan26
senior tag
Aranyosak vagytok, elfogadom végül a külföldi rendelést is.
Csak nagyon nem értek hozzá. Úgy látom, hogy gyakoribbak az akkumulátorosak. Elemesbe lehet elemet cserélni, ezek szerint az viszont hamarabb lemerül?
-
Cyborg
őstag
válasz
Jack72 #82612 üzenetére
Persze, hogy az eMAG is is külföldit, és lehúzás, de mégis jobban elfogadja az ember, hamarabb rendel.onnan, mint külföldről, hiszen az Árukeresőn is látja, vannak boxok is Magyarországon, stb.
Én ezekkel tisztában voltam, azért írtam, hogy , ha az emagot elfogadja, akkor onnan is tud lámpát rendelni, igaz sokkal drágábban. Na mindegy, nem magyarázom tovább, szerintem mindent beleírtam az első üzenetbe.... még mindig én vagyok az egyetlen, aki egyáltalán próbált segíteni milan26-nak, és linkelt neki legalább egy lámpát
...Nekem 20 felett járok bőven a fej, és bringa lámpákkal együtt, és még nem látom a végét, az az 5 db Nekem soványnak tűnik, főleg egy topik tagtól
-
Jack72
aktív tag
válasz
Cyborg #82608 üzenetére
Az Emag az egy gyűjtőpiac, ráadásul ezt a lámpát nem is ők forgalmazzák, hanem egy noname cég. Ez tényleg lehúzás....
Mondom ezt annak ellenére, hogy az új telómat az Emagnál vettem, viszont ők forgalmazták a készüléket. Most 50K-val drágább különben.
Én egyelőre nem veszek több lámpát, elegendő lesz az az 5 darab, ami van. -
H-Zol
senior tag
válasz
milan26 #82605 üzenetére
Üdv itt
A túloldalon linkelt lámpa , Convoy S8 SfT40 LED -el 5A-4mod driverrel , és vapcell M11 V2.0 1100mAh aksi és 18350 cső , de jön ebbe az árba vele a 18650-es cső és klips is és ez 8200 Ft lessz áfa vám nincs rá , ebbe az árba két hétnél hamarabb nállad lessz innen [link] !!
A szín hőmérséklet is fontos ( nekem minden lámpám 6500k az az szép fehéren világít ) soknak az 5000k jön be , azt mondják természetesnek , de nekem az már sárgás , az alatt meg nagyon sárga !
De kérdez nyugodtan !!
ez szerintem EDC és még hogy világít
!!
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82605 üzenetére
Ha az eMAG jó, akkor Convoy s21e.
Ez egy ready to use csomag....mondjuk a convoy oldaláról fele ennyi lenne, ha nem ódszkodnál a külföldi rendeléstől
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
EDC készletbe szeretnék valami olcsó lámpát kb 10-15 ezerig belföldi beszerzéssel. Tudtok segíteni?
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #82603 üzenetére
Köszönjük szépen a tesztet!
Én személy szerint nem vagyok Petzl rajongó, de ettől függetlenül fejet hajtok a gyártó
előtt, mert minőségileg nagyon ott van ez a lámpa!
Van (egy kis) marketing szaga is a márkának, mert jó pár évvel visszamenőleg
minden outdoor tevékenységet folytató csapatnak a hegymászással bezárólag, Petzl
fejlámpa díszelgett a sisakján, fején.
De nincs is ezzel semmi baj,....... így működik a világ.
A lényeg az hogy minőségi a lámpa, és jó a teszt! -
WestBam
Topikgazda
Egy kis teszt ha már így összegyűltünk, kivételesen ismét egy márkás lámpáról
Petzl Bindi
Először is amit tudni kell róla, hogy tényleg nagyon pici és nagyon könnyű fejlámpa. Kisebb és könnyebb, mint a Nitecore NU25UL verziója, de a HA11-nél is kisebb és könnyebb. Szóval ez valóban egy extra UL fejlámpa, na de nézzük is meg mit tud ez a mérve 34,2 grammos menetkész tömegű apróság:
Fénye kellemes átmenet a kisebb távolság és a szórt fény közt, értelemszerűen az apró reflektor miatt inkább szórt fényű, de fényáramához viszonyítva a fényereje is rendben van.
A vetítési kép nagyon kellemes, nem tudok belekötni. Reflektoros fejlámpából ettől jobbat nehéz kihozni. Első nekifutásra meg is lepődtem, hogy ilyet tud egy ilyen pici lámpa.
Mérve 205 lument tud a magas fokozatban, ergo nem hazudik a gyártó a fényáramot illetően.
A 6 lumenes alacsony fokozatról indul mindig, ez tényleg csak sátorban, sötét szobában vagy asztalon használható, utcán botorkálni szerintem ez már csak sík, aszfaltos felületen elegendő maximum.
Közepes fokozata már 100 lumen, ezzel bőven jó sétálni. Nem mértem ezt a fokozatot még le, de 90%, hogy ez is beejti a fényáramot.
Magas fokozata tudja az ígért 200 lument, amit a jó vetítési kép miatt erőteljesebbnek érezhetünk első nekifutásra. Persze itt már a pici akku miatt van visszalépés, amit a grafikonon is láthattok az alábbi elosztásban: 2 perc után 180lm, 3 perc után 160lm, 5 perc után 145lm, 9 perc után 130 lumen, 18. percben pedig 116 lumen fényáramra lép vissza, amit később tart is egészen a 133. percig, mikor is lelép 106 lumenre, egy perccel később pedig 134 perc után lelép 4 lumen fényáramra, amit biztosan sokáig tart még, de én ezt már nem mértem le. Az ígért 2 órás futásideje megvan szabvány szerint, ez is jó pont.
Vörös fénye baromira gyenge, abszolút hihető az 1 lumen, gyakorlatilag éjjeli pisilés lakásban amire jó, esetleg vészjelzésre ha észreveszik.
Menü: mindig alacsony fokozatról indul, amit a közepes és a magas követ, majd a 4. kattintásra kikapcsol. Ha egy fokozatban több, mint 5 másodpercig van a lámpa akkor kattintásra kikapcsol. A vörös fény ki és bekapcsolt állapotban is elérhető, de bekapcsolt állapotban csak fokozatválasztáskor, tehát 5 másodpercen belül elérhető a váltás hosszú gombnyomással és nyomva tartással. Megjegyzi, hogy a vörös vagy a fehér fény volt-e aktív utoljára és abban kapcsol be legközelebb. Gombzárás kb. 5 mp hosszú gomb nyomva tartással elérhető, oldani pedig kb. 2 mp-es nyomva tartással lehet.
Kényelmes, mivel alig van tömege, pikk-pakk be lehet állítani a zsinóros fejpántot kényelmesre, zsebben könnyen elfér. Fejpántja csak tartókerettel együtt, kompletten cserélhető. Én itthon nem is találtam ilyen alkatrészt, de kb. 10-15 Eurós ára szerintem túlzás. (NU25 UL fejpánt házilag barkácsolható, de újonnan a gyári kb. 1300Ft).
Töltése mikro-USB csatlakozón keresztül kivitelezhető, lassú is és a legnagyobb gondom, hogy semmi nem védi az elemektől a csatlakozót. Legalább egy ócska gumidugója lehetne. Ennek fényében az IPX4-es besorolás még kicsit optimistának is tűnik, bár a csatlakozó lefelé néz, talán belső vízhatlan, erre vonatkozó információt nem találtam. Én jobban szeretem a leggagyibb műanyag fedelet is, mert az is többet véd, mint a semmi.Összességében pozitív meglepetés ez a modell. Már-már azt mondom, hogy érthető a népszerűsége is, hiszen egy szigetkört futni bőven megteszi ez is, maximális fényénél látni is lehet és azért a 2 óra alatt van némi fénye, amihez szépen adaptálódik a szem, bár a 200 lumen és a 18 perc utáni 106 lumen közt már látni lehet a különbséget, főleg a csökkent hatótávban.
Vetélytársának a Nitecore NU25UL-t tekinteném, ami ugyan magasabb fényáramon indít, de az is nagyjából 2 perc után lelép kb. 140 lumen fényáramra, utána pedig azt tartja atom stabilan valamivel több, mint 2 órán keresztül, majd még fél órán át van egy 50 lumen körüli "menj már haza vagy tölts fel" fénye, ahonnan szintén 5 lumen körüli tartalék fényre áll át. Cserébe a hatótávja szemre sokkal magasabb, ami visszalépést követően jön jól, és a TIR lencse miatt a szórt fény is sokkal kiegyensúlyozottabb, valamint szélesebben terített, mint a Bindinél. Mérete a Bindihez képest jelentősen nagyobb (persze még így is kompakt és kicsi), tömege kb. 12 grammal több, ami szerintem észrevétlen hordás közben. Külön előny, hogy váltani lehet a spot és a szórt fény közt, ami futásnál nem, de más tevékenységnél kifejezetten jól jöhet. Vörös fénye sokkal erőteljesebb simán lehet mellette sétálni is (persze odafigyelve). Árban a Bindi alapvetően drágább, amiért cserébe alacsonyabb tömeget és kisebb méretet ad picit nagyobb akkukapacitás mellet, amit sajnos az elavultabb műszaki tartalom nem tud hasznosítani, ezért hamarabb merül kevesebb fény mellett is.
Vetélytársakról nem igazán tudok ebben az extrém UL kategóriában, külföldi fórumokon is kerestem, hogy van-e még valami ami szóba jöhet ha szempont a használható fény és az extra alacsony tömeg, de mindenhol ez a két modell van megemlítve, vagy a már nehezebb 3x AAA fejlámpák, ami szerintem már külön kategória.
Az NU21 szintén UL kategóriába eső modell, alacsonyabb akkukapacitása és fényárama, valamint a csak együtt kapcsolható fényforrásai miatt én inkább az NU25-öt szoktam ajánlani.
Viszonylag új visszatérő a régi NU25 frissített változata NU20 Classic néven 38 grammos tömeggel, azonban a tesztek alapján jobb választás az NU25 minden téren. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #82598 üzenetére
Persze, nekem is kialakultak a rutinjaim, hogy melyiknél hogy találom meg a kapcsolót ha előveszem. Régen erre sem figyeltek annyira, ma már azért próbálnak játszani a formákkal, textúrákkal, hogy fogható legyen egyből a kapcsoló.
H-Zol
#82599 H-Zol
Félre ne érts, nekem is van több ilyen funkcióval rendelkező lámpám, a kb. 10 éves Nitecore MH20 már tudta, hogy a gomb alatt felvillanjon 2-3 másodpercenként halványkék fénnyel (mai napig működik ez a funkció), ez ki/bekapcsolható feature, sok modell tudta, még az "ős" HC65 is a CRI fény mellett villogott kéken kb. 0,5 lumen vagy még alacsonyabb fényáramon ha akartad. Én soha nem használtam, de aláírom, hogy biztosan van akinek ez a fontos. Nekem az sokkal fontosabb, hogy vak sötétben ha megfogom érezzem hol a kapcsoló és be tudjam kapcsolni, vagy módot tudjak váltani.
Egyedül a "vészhelyzeti" lámpámon a BLF LT1-en van folyamatosan bekapcsolva a gomb alatti fény, ami mutatja a merülést is ha jól emlékszem. Ez is csak azért van bekapcsolva, hogy ha nem vagyok itthon és áramszünetben valamilyen oknál fogva senki nem talál egy elemlámpáta közelébe, ezt a lámpát könnyen megtalálja. Őszinte leszek, azt sem tudom hogy lehet ki-be kapcsolni, anno bekapcsoltam és azóta is így van letéve 4db 3500 mAh Samsung akkuval. Azt hiszem nálnuk ha egy hónapig nem lenne áram akkor sem lenne fényhiány
-
H-Zol
senior tag
válasz
Digitalpimp #82598 üzenetére
Én is a klipszel után tájékozódom , de a nagy lámpáimon nincs klipsz
, de ha jól belegondolok azok mind világítós gombal vannak kivéve a Convoy 4x18A, de az már nincs meg , és megtalálni is nehéz volt rajta a kapcsolót !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest