- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz bedvóter #81862 üzenetére
Való igaz, de nálam szempont a vörös fény, illetve ki szerettem volna próbálni ezt a változtatható színhőmérsékletet, hogy miként muzsikál. Megnyugtató, hogy jól, ennél jobb akkor lenne, ha a neutrál mód is elérhető lenne minden fokozatban, mint az NU27-ben. Kiderül mit hoz a jövő, lesz itt még bőven ilyen modell szerintem.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
WestBam
Topikgazda
Ez részben igaz.
Új szerzeményem:
Nitecore UT27 2024 végi modell, ebben már MCT UHE LED van, vagyis egy emitter kettő színhőmérséklettel rendelkezik, de a két szegmens együtt egy harmadik színhőt is kiad.
Ez az a fejlámpa, minek az első szériája (UT27 2021)sajnos elég rosszul sikerült, mert eltört a tartókeret csapja, aminek sajátossága, hogy nem lehetett cserélni csak a lámpával együtt. Később persze javítottak a műanyag minőségén, de jó időben gariztatva hozzájutottam az utódhoz, az UT27 2023-as modellhez.
Ennek már számomra sokkal kellemesebb volt a meleg színhőmérséklete, nem olyan erősen sárga, de még bőségesen a meleg színhőmérséklet alsó fele. Sokkal jobban láttam ezzel, viszont ennél már változtattak az optikán is. Megszűnt a szórt fény és a spot fény, helyette lett két azonos fókuszú TIR lencse, az egyik alatt hideg fényű, a másik alatt meleg fényű LED-del. Távolra fókuszált a fénye, ezért már alacsony fokozaton is jól lehet vele látni előre is, nem csak pár méterre. Alapvetően ezt futáshoz tervezték, gondolom ezért ilyen fényerős képességeihez mérten, így tempó mellett is látsz, szükség esetén pedig megtalálod vele a távoli jelzéseket is ha terepfutáson vagy.
Aztán megjelent tavaly év végén az UT27 MCT UHE LED-del, a két optika megmaradt, cserébe mindkettő egyszerre világít és szerintem azonos a lencse teljesen, tehát nincs szórt és spot fény, hanem egységesen két fix fókuszú lencse van. Szélesebb a vetített kép spotja, illeszkedve a jelenlegi fejlámpák sorához. Ami egyébként jó. Ez is távolabbra fókuszált fényű, talán hajszálnyival még jobb a színhőmérséklete a meleg fénynek és a hideg fény is picit még fehérebb, valahol 5000K környékén lehet, még nem mértem meg egyiket sem. Turbó fokozatban mind a két LED mindkét szegmense világít, ezzel kb. 4200K színhőmérsékletre változik a fénye.
Ez jön be eddig a 3 modell közül a leginkább, mondhatni 100%-ban előnyére változott. A műanyag remélhetőleg már hibátlanul bírni fogja éveken keresztül és ezt nem kell majd cserélni. Persze visszalép ez is, valamelyik nap mértem meg 542 lument mértem a magas fokozaton (gyári adat 500lm). Persze a műanyag ház megteszi hatását, 1 perc múlva már csak 347 lumenünk van, 8. perc végére éri el a stabil 263 lument. 81 percig mértem, aztán kikapcsoltam a mérést, addigra 257 lumenre csökkent a fényárama, tehát mondhatni ez stabilan ennyit tud. 74 gramm gyártói adat szerint kompletten. Nem olyan rossz ez, még ha én komplett fejlámpára pánttal, akkuval cakk-pakk 76 grammot mértem akkor sem.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H-Zol
senior tag
De kihalt ma a topik , ( de más topikban sem volt nagy mozgás ) mindenki ki költekezett az ünnepekre , és most nyugi van !!
-
H-Zol
senior tag
Látom te sem unatkozol , jaj de régen láttam errefelé "Lacerta" kollégát, egyszer régen rá akartam venni egy LED cserére , de csak a diódát kicserélni az MBC-n, de nem bírtam rávenni , azt mondta , hogy bassz@m el én magamnak ( pedig küldtem volna kettőt, ha egy nem is sikerülne ) , de végülis megcsináltam én , csak már a látásom nem a régi 2 -es olvasó szemüveg , de ha olyan dolgot csinálok akkor kell a 3+ os !
Nekem csak lítium aksiaim vannak , minden lámpám azzal megy , kivéve a múltkori kis Convoy EDC kulcstartó lámpa , de abba egy AAA elemet dobtam (meg idáig nagyon jól viselkedik)
Ma azon gondoskodtam , hogy a kis C8-at ráteszem a másik kulcs csomómra , azon nincsen lámpa -
Vlah
tag
Nekem is van sikerélményem három is.
nem működött jól a manker e03h-m ezért szétszedtem, majd összeraktam és most jó, vmi kontakt lehetett, de már évek óta szét akartam szedni, ragasztva is volt és a bezelt is csak trükkel lehetett zétszedni, mostmár csak a ledet kellene kicserélni 519A-ra, na az lesz a legnehezebb, de Lacerta már megbűvölte.A skilhuntomból elveszett az egyik torx csavar, azt sehol nem tudtam venni, barkácsüzlet, órásüzlet, tököm. Aliról rendeltem, de túl nagy volt a feje, kicsit meg kellett reszelni, így passzentos lett.
Végül, de nem utolsósorban hozzám került egy flotta nimh akku, megpróbáltam életet lehelni beléjük, feltehetőleg cca évtizeig porosodtak egy fiókban. A harmaduk úgy viselkedett a töltőben, mint 1 db kő, semmi életjel. A maradék fele meg éppen csak élt, a kapacitása 0-5%. A maradék valamennyire működött, de volt köztük két eneloop 1900 mah. Ezek 1800-at még most is tudtak, le sem voltak merülve, és 2010-2011-ben gyártották őket. Két duracell AAA hasonlóan jól ment. A többieket kicsit tornáztattam, volt még 2 ami 3-4 ciklus után 75% kapacitást tudott, de érezhetően nagyobb belső ellenállásuk lett.
-
H-Zol
senior tag
Hát most ért pozitív meglepetés , nem tudom , hogy miért nevezik a MATEMINCO A1S throw lámpának ( bevallom illedelmesen , hogy elég régen használtam , de megígértem és az előbb kimentem a kert végébe vele )
a mi kertünk végében van ház , de ahová világítottam az a szomszéd kérje vége , és ott egy üres porta van , előtte utca és a túl oldalt van az a Fehér ház amire világítottam , hát ennek olyan szép szórt fénye van , és kis fényerőn is , ahogy kimentem a kertbe , szépen szórja a fényt , el lehet vele sétálni nyugodtan !!
Most , hogy elővettem egy darabig ezt fogom használni ![ Szerkesztve ]
-
Vlah
tag
Jaja, amúgy a gyakorlatban többnyire hibák jöhetnek elő, a vetítési képben nem lesz sok pozitív meglepetésre tér és a távolságban, lumenban is behatároltak a lehetőségek. Olyanok lehetnek, h nincs központosítva, vagy gyűrűs, esetleg zöld, jobban melegszik, rosszabb a kezelése. Milyen pozitív meglepetés érhet? Egy lámpától csak jó dolgokat vársz.
-
H-Zol
senior tag
Na tehát megjöttek a kis lámpák , az S21E tökéletes , de az S8 nem ( minden új lámpát hófehér , fal , hűtő, ajtó stb , azon szoktam megnézni ) és az S8 vetítési képében a spot háromnegyedénél van egy kicsike fekete pont ( 100 emberből , páran ha észrevették volna ) , próbáltam nagyítóval , két nagyító+ szemüveg de nem nagyon látni semmit ( anyira kicsi a LED mint egy fél buzaszem ) , le tárgyaltam Simonnal ( korrekt segítőkész mint mindég ) , szerinte egy kis kosz lehet a picike LED -en és a sima reflektorral előjön , mondtam neki , hogy holnap szét szedem ( egyik ismerősömnek van komoly nagyítója , régészettel foglalkozik ) , és megnézem és letisztítom !!
De fájdalom díj gyanánt , azt mondta küld nekem bele , egy narancsbőr reflektort , és azon nem fog látszani , de tájékoztatom , hogy mit látunk a LED felületen , lehet neki lessz igaza és egy kis valami van rajta !!
A reflektort ígyis úgyis küldeni akarta , de mondtam neki , hogy ne már külön csak azt kuldje , majd a következő rendelésnél ( már lessz is egy indok a rendelésre ) !! -
H-Zol
senior tag
Te elmondtad az elméletet , én látom a valóságot , soknak sokkoló elolvasva , hogy az akuszint merűlésével csökken a lámpa fényereje , az tény és való, de én szemre 3,5 voltig nem idén veszek észre nagy különbséget ( hozzá szokik a szem ) , az alatt már látványosabb , de csak a kis lámpákat szoktam lemeríteni , a nagyokat vissza töltöm , de 2-4-8 aksis lámpák jobban bírják !!
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #81846 üzenetére
Csak anyi a különbség , hogy jóval nagyobb , nem könnyű zsebre vágni , nincs usb töltés, csak hátsó kapcsoló, a sok mód ami ugye 35% után a 100% , de ott van fokozatmentes állítás , aku szint jelzés , kikapcsolható világító gömb ami ugye oldalsó, egy throw lámpának nem indokolt de ennek van erős mágnese is !
Más a két lámpa a Convoy egy nagyon throw lámpa , de akkor már L21A [link] , jó nagy hűtő bordákkal !! -
-
Jack72
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #81843 üzenetére
Így van.
Egy kompakt, szórtfényű lámpa még kell a ház körül és kisebb túrákra is.
Amcsi lámpások oldalán olvastam, hogy a kedves feleség hisztizett a férj sok lámpája miatt. A férj megkérdezte, hány pár cipője van a szekrényben. A kedves feleség utána már nem reklamált a sok lámpa miatt.You're a disease and I'm the cure
-
Vlah
tag
válasz alexandrosz #81837 üzenetére
Szabvány szerint igen, 500m-t(60+kcd) tudhat teli akkuval, ami ugye folyamatosan esik. Jobb esetben, de erre sincs garancia. Az meg a valóságban ugye fele, harmada. ~32cd/lm a vetítése a régi xml2-es c8 féle fajta.
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #81835 üzenetére
Dehogy vagyok gonosz
Nem tudja ( egyik sem tudja azt amit ráírnak ) , de egy jó kis throw lámpa , 3-400 méterig szabad szemmel még el látsz valahogy , de az felett ha látni is akarsz komolyabb lámpák kellenek , de ha besötétedett dobok fel egy képet !! -
Vlah
tag
válasz alexandrosz #81835 üzenetére
-
H-Zol
senior tag
válasz ronati #81830 üzenetére
Ő [link] az , a LED SFT25R 6500K , és az aksi választásnál , vapcell M11 V2.0 1100mAh és 18350 cső + jön vele a 18650 cső és rajta a klipsz ( de nem tetszik rajta valami , már tárgyalok Simonnal , ha minden okés , részletesen be fogom írni ) amúgy nagyon jó kis lámpa ( sokan észre sem vették volna a hibát ) !
-
H-Zol
senior tag
válasz csibe1 #81813 üzenetére
A leírásban tényleg nincs feltüntetve az usb C port ( de van neki ) , az SC18 és a Ts22 is nagyon jó lámpa , de azok mellé lehet neki ezt is ajánlani !
Anyudnak is tökéletes , ha nem szokja meg a fokozatmentes fényerő állítást akkor van rajta 4 mód is 1%-10%-40%-100% , vagy belátod neki fokozatmentesen a megfelelő fényerőt és onnan csak ki és be kapcsolja ( idős 70 éves ismerősöm csak úgy nyomja a fokozatmentes állítást , sőt turbót is nyom neki néha ) !
Én is külön töltővel töltöm az aksikat , így szoktam meg , a régebbi lámpákon nem volt utánna jött a mini , a mikro és mostmár szinte mind Usb C !!
Nincs mit ( szívesen ) a Mateminco A1S , mai napig ár érték arányban verhetetlen !! -
bedvóter
tag
válasz Zoli-bácsi #81807 üzenetére
Kifejtenéd részletesen, mi a problémád az Acebeam L35 V1-el ?
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Zoli-bácsi
senior tag
-
sarajhvh
tag
Ez a hiperszuper Acebeam a fél perces villantásról picivel 2000 Lumen alá szabályoz,
és ezt további 1,5 órán keresztül teszi!
Nincs még egy egycellás lámpa sem a brandok, sem az olcsóbb lámpák között,
amelyik ilyen stabilan tudja ezt produkálni, úgyhogy találó a becenév, hiperszuper! -
csibe1
addikt
"Van usb C töltő nyilas , és egy telefon töltő tökéletes"
A képek alapján tényleg előfordulhat; de ezt fel is tüntethetnék a weboldalon, meg lehetnének külön kategorizálva a tölthetőség szerint a lámpák.
Ez szerintem nagyon jó lenne eladás szempontjából is, mert pár ismerősnek nem ajánlottam ezt a lámpát, mert nem tölthető.
Nem katasztrófa, lett Sofirn SC18-as meg Wurkkos TS22-es; azóta is mennek gond nélkül.
Ha fel van tüntetve a nevében, adatlapon, van neki külön kategória, akkor lehet a Convoy S21E lett volna, narancs színben.
Amúgy én a külön töltő híve vagyok, de ha nincs más jó a beépített is. annak viszont érdemes utánanézni, hogy meddig tölti az akkut.Talán majd legközelebb...
Ha tényleg USB-C töltős lehet veszek egyet anyumnak, mert neki bőven jó lenne.
A Mateminco A1-es tippet köszi, azóta is tökéletesen működik ismerősnél is.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
H-Zol
senior tag
A 2000 lument nagyon jól tartja , de szerintem a nagyítás Tir optika miatt , és kapott egy tekintélyes Xhp70.2 LED -et , ( tetszik ) , az árát nem is néztem , de gondolom két három Convoy kijönne belőle !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #81802 üzenetére
Ne tedd a nagy lámpáid mellé , írtam is jönni , menni , kutyát sétáltatni kiváló !
Taktikai nevét arról kapta , hogy amilyen fokozaton kapcsolod ki , és ha egy kicsit megnyomod a farok kapcsolót ( nem kattanásig ) akkor azon a fényerőn elérhető egy pillanatnyi fény , de ha gyorsan kétszer megnyomod ( megint nem kattanásig ) akkor pillanatnyi turbó, ha bekapcsolod a hátsó kapcsolót akkor az oldalsó kapcsolóval váltasz a fokozatok között , két klikk turbó , három klikk villogó, egyszerű mint a faék -
rybak111
csendes tag
Tudnátok segíteni? Az S21E esetében a MAO szín mit jelent, és miért drágább a többinél?
-
H-Zol
senior tag
válasz Zoli-bácsi #81800 üzenetére
Ezt mindenki döntse el magának , hogy kell neki , mert tovább nem lessz , itt egy videó [link] , ez egy érdekes lámpa ( a vetítési képe ) nagy kiömléssel de viszont elég messze is világít !!
Nekem van és tetszik is , és most 8000 Ft ba jön ki egy 18650 és 3000mAh aksival !
Ilyen sétálós , kutyasétáltatós lámpának ideális !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Battlefield 2042
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Milyen processzort vegyek?
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...