- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Panasonic LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
S8 SFT40-el nekem is az abszolút kedvenc lett ezek közül.
S8 SFT40>MT1A PRO>T6 SFT25R>S6 CSLNM1.TG
Az S8 messze veri az S6-ost, és nekem jobban bejön mit a T6-os, szintén rövid csővel rendeltem, mert ezek kis "EDC" lámpának lettek betervezve. Az MT1A Pro nagy meglepetés, és igazából EDC-re az a legjobb mert pici és könnyű. Nála paraszthajszálnyival talán jobb az S8-as, ha minden tulajdonságot egyben nézek, de nem feltétlen igazságos az összehasonlításuk, mert azért az 5A-es driver szereti az akkut meríteni, ezen a téren meg sokkal jobb az MT1A Pro. Elégedett vagyok, de ehhez kellet vennem 3 Convoyt, hogy kitapasztaljam melyikkel leszek barát. Szóval akkor hogy is van ez az olcsó-drága dolog? -
WestBam
Topikgazda
válasz
Kameleon5 #82803 üzenetére
A csavarokról "köztudott", hogy hosszúak, M2x5-ös elvileg jó hozzá ha valaki venne másfélét. Mondjuk én azt is olvastam több helyen, hogy a klipszek sem acélból vannak, hanem sima lemezből, így ha elhajlítod nem rugózik vissza, úgy marad. Persze rendeltm reylight klipszeket, már csak a csavarokat várom hozzá.
A kapcsolónál én azt nem értem, hogy miért nem lehet pontosan leírni, hogy mivel kompatibilis. Persze, nincs egy gombóc fagyi ára, de akkor is bosszantó, hogy szerelgeted és nincs eredménye, főleg úgy, ha gyszerre veszel többet, és egyik sem lesz jó. Ez már így bosszantó tud lenni. M1-be miért nem az SFT40-est tetted bele? Kifejezetten throwert akartál építeni?
-
Kameleon5
csendes tag
válasz
WestBam #82802 üzenetére
Sajnos én is így jártam a kapcsolóval. Mondjuk én pont RGB-t szerettem volna, 12 módos Biscotti driver. Később valahol megtaláltam az oldalukon a leírásban, hogy az RGB kapcsoló nem kompatibilis a biscotti driverrel. Többivel nem próbáltam. S8-ba rövid csővel SFT25r LEDel és 8 Amperes buck driverrel szerettem volna. Maradt a gyári kapcsoló fém gombbal, klipszet is raktam rá csavarozva, de a csavarok végéből le kellett csípnem 1mm-t, hogy ne nyomja oldalról a kapcsoló szélét.
M1-be rendeltem szintén SFT25R LEDet csillagon, SMO refit meg gasketet. Ha oda rakom a kis fehér központosító gasketet, akkor megemeli a refit pont annyival, hogy a LED teteje egy síkban van (vagy picivel talán alatta is van) a refi aljától. Gyalázatos vetített képpel. Kivettem a központosítót, így javult a helyzet, de így nem bírom a ledet teljesen középre játszani és valami így sem jó, mert igaz, hogy ebben csak 5 Amperos a driver, de az S8 megeszi reggelire. Talán az S8 20%-on van vele pariban. Szóval jó ez a convoy, hogy legózható, de mellé is lehet vele szaladni néha. -
WestBam
Topikgazda
Szétszedtem, betettem az RGB kapcsolót, a gumi kapcsolóval már egész jól nézett ki, nem volt annyira bazári, szebbek voltak a színátmenetek is.
Viszont ezzel sem működött a T5
Totális bukta, csak azt nem vágom, hogy mivel működhet, mert kipróbáltam és betettem az S6-ba ezt a kapcsolót és azzal sem ment, pedig abban más a driver, de a hibajelenség ugyan az. Talán a 4 módos driverhez passzol, de akkor ezt nem elhanyagolható infót leírhatná a shopban a terméknél, ha már odaírta, hogy a T6 és a T3 rézefejű változatával nem kompatibilis ez a kapcsoló. Erre azért tettem neki egy javaslatot, majd meglátjuk változik-e a shopban a leírás.
Na mindegy is, eltettem a "majd jó lesz valamire" lámpás cuccok közé, amit 1-2 évente kinyitok és nem veszek ki semmit belőle
Tir lencse téma:
Őszintén szólva láttam pár idősebb nagy teljesítményű Olight-ot amiknek a TIR lencséje elkezdett repedezni. Van az a teljesítményszint, amikhez ezek a TIR lencsék már nem biztos, hogy megfelelőek. Pl. a HC65V2 is leolvasztja a lencsét ha turbóban lefordítva leteszed, vagy nagyon összekened és felforrósítja a rajta lévő cuccot a fény, bár repedtről még nem hallottam. HC35 bírja, de ott meg ugye 4 LED-nek a fénye megy át rajta és nem is "rendes" TIR lencse szerintem, hanem csak egy textúrázott műanyag lencse van a 4 apró reflektor előtt, de a fene se tudja, mindenesetre fater nem kíméli és semmi baja. A gyári mágnes meg jó erős a talpában
Nem tudatosan (mármint az, hogy az összes Olight-ot eladtam tudatos volt az akkuim túl sokszínűsége miatt), de nálam ma már nincs egy erősebb TIR lencsés elemlámpa sem, mi több, összesen elemlámpából a T5-ön kívül van még Fenix E20V2, E12, Skilhunt E3A (100 lm), Nitecore Sense CR (párszáz lumen) és kb. kifújt. Fejlámpa viszont akad bőven, azoknak semmi baja (kopp-kopp-kopp), pedig kb. már mindegyik TIR-rel van szerelve, még az izmosabbak is, tény, hogy a 2000 lumenes HC65 UHE is 8 LED-en osztja el ezt a fényáramot, azaz darabja csak 250 lument kell, hogy leadjon turbó fokozaton. -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82798 üzenetére
Ezt teljesen korrektül le írtad
, Convoynál egyre több apróbb ( nagyobb ) hibák vannak és még nem is hallgat meg Simon ( például a H4 fejlámpa , ami inkább egy nagy munka lámpának felel meg , de oda mágnes kell a kupakba , én tettem is bele , amit már itt is többször posztoltam , amit jeleztem Simonnak és még ígérte , hogy lessz benne , de fél éve és semmi
, pedig nemzetközi fórumon is piszkálják a mágnesek miatt ) , pedig több eladása lenne ! Ezt nem is írtam sehol és Simont se basztattam miatta , a fent említett H4 - et a múltkor nagyobb fényerőn járattam javítás közben a mágnessel felakasztva és a műanyag tir optika megolvadt
, de a lámpával együtt vettem 8 darabot különböző fokokkal ,párszáz Ft volt az egéssz és betettem egy másikat , én megcsináltam , de egy nem hozzá értő ( se szerszám se semmi )
!!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #82796 üzenetére
Na most akkor folytassam?
Ok, nem volt jó a 2 darab világító kapcsolóból az egyik színe. Bumm, így jártam, buktam fél gombóc fagyi árát.
De: vettem a T5-höz világtós kapcsolót 1 darabot (színe eltalálva), beszerelem, bekapcsolom, nem frankó. Se módváltás, se programozás, se semmi, kikapcsolva pár mp. után kikapcsol a világító kapcsoló fénye.
Itt most képzelj el egy félórás kapcsoló ki-be, másik kapcsolóra cserét, meg ilyesmi hasznos időtöltést. Eredmény: csak a gyári nem világító kapcsolóval működik jól. Oka: vagy a világító kapcsolóhoz mellékelt műanyag alátét vastagsága, vagy a driver nem működik együtt a világító kapcsolóval. Most írt vissza Simon, hogy a driver és a kapcsoló gyártója nem ugyanaz a cég, valószínűleg ez lehet a probléma forrása. Na de akkor felmerül bennem a kérdés, hogy melyik lesz hozzá jó? Elvileg az RGB kapcsolót ugyanaz gyártja, mint a drivert. Este ezt tesztelem, legjobb esetben ez is bazári lesz, legrosszabban meg marad sima kapcsolóval.
Szóval ennyit a sötét oldalról.Írjam a jót is:
Megjött az MT1A Pro. Semmi gond nincs vele, most mértem le, 800 helyett 1022 lumenen indít, 1 percnél 792 lumen, 2 percnél 502 lumen, 4p34mp-nél van 400 lumenen és 6p11mp éri el a 363 lument, amit egészen stabilan tart 1:11:15 másodpercig, mikor is már "csak" 285 lumen és itt lelép 49 lumenre, amit tart még 10 percen keresztül, mikor is kikapcsol. Teljesen reálisnak találom, vetített kép rendben (majdnem, lásd lentebb), minőség szokásos prémium, külön kiemelném a kapcsolót, könnyű hozzáférni és nagyon egyben van a kapcsolás érzés is.
Ha hozzáveszem, hogy dobozból kivéve minden frankó vele, nem kellett bütykölni (bár a T5 ezen a téren jó volt, csak az extrázást nem bírta), akkor még az ára is reális, főleg a T6-Z1-hez képest, amikkel majd egy órát szarakodtam mire értékelhető vetítési képük lett, miközben itt is- ott is voltak egyéb bajaik is.Gyors AA/14500 összevetés ezekből az újabbakból:
Tömeg:
Convoy T5 üresen: 44,7 g
Convoy T6 üresen: 57,2 g
Nitecore MT1A Pro üresen: 33,0 g
Hossz:
Convoy T5: 88,1mm
Convoy T6: 103,4 mm
Nitecore MT1A Pro: 92,9 mm
Átmérő (legnagyobb):
Convoy T5: 21,5 mm
Convoy T6: 24,8 mm
Nitecore MT1A Pro: 19,8 mm
Vetített kép:
Convoy T5: full flood, textúrázott TIR lencse, nem lehet belekötni.
Convoy T6: miután helyreraktam a gyári tükörtojás vetítési képet, utána spotos, a hotspot nem szépen határolt, látszik, hogy fókuszálási hibája van. Szenvedjen tovább vele aki nagyon unatkozik, jó ez így is. Van a vetített képen kívül egy nem várt és nem odavaló gyűrű ami látható.
Nitecore MT1A Pro: sajnos nem 100%-os, a hotspot gyönyörűen határolt, körülötte enyhe halványodás látható, illetve ennél is jelen van egy nem tervezett, viszont halványabb gyűrű vetítési képen kívül. Szórt fénye a T6-nál jelentősen szélesebb, a markáns hotspot miatt viszont kb. azonos hatótávra számítok, de ezt majd este megnézem.Összegezve: aki Convoy lámpát vesz és nem kifejezetten "dual fuel" AA/14500 lámpát akar, az jobban jár ha azonos összegből vesz egy S szériás lámpát és 18350 akkut kér hozzá pluszban, mert akkor megkapod a rövid csövet, a 18350 akkut aminek a kapacitása kb. egyezik a 14500 akkuval, plusz lesz lehetőséged 18650 akkuval használni a lámpád, amivel jelentősen növelhető az üzemidő. A rövid 18350 akkus S szériás modellek méretre kb. azonosak a T szériával, picit vastagabbak, cserébe jobb a hőháztartásuk. Akik meg AA/14500 akkuhoz ragaszkodnak azoknak érdemes más gyártónál nézelődni, mert sokkal kisebb és könnyebb lámpákat lehet találni ebben az akkuméretben, persze alapvetően drágábban, viszont nem kell őket szerelgetni, csak használni.
-
Face8814
őstag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy Nitecore mh12 pro lámpát.
Ahogy nézem tavalyhoz képest eléggé elszaladt az ára. Az akkuk.hu oldalon viszonylag jó áron "van" (36eFt), de miután onnan megrendeltem, jött egy üzenet, hogy törlik a rendelésem, mert nem tudják beszerezni a terméket.
Minden más opció esetén amit a gugli feldob (emag, allegro... stb) az ár szállítással együtt 45k körül lenne.
Van esetleg ötletetek, honnan lehetne ennél emberibb áron hozzá jutni?
Vagy törődjek bele hogy ez most már ennyi és nem lesz olcsóbb.... -
WestBam
Topikgazda
Újabb Convoy rendelés érkezett, mit is mondhatnék... Most a termékek első ránézésre rendben vannak (nem nézrtem át még őket), erre elcserélte a benne lévő világító kapcsoló színét, ami nem is lenne baj, ha nem ezt a béna RGB-t tette volna bele
-
FBLLMAG
senior tag
Kulcstartó lámpák. Van is jó pár, főleg Nitecore, volt is a kezemben 1 csomó, mindenféle gyártótól, olcsóbbak is.
A Nitecore TIP, TUP, TINI esetében tetszett a 2 gombos kezelés. A TIKI kicsit más világ, de ez sem rossz. A TINI 3 és a TIP 2 90 m (0,25 lux) hatótávval rendelkezik. A TINI az apróbb, és persze az akku kapacitása is gyengébb. A TIKI 1 leddel világít előre, a többi oldalra. Ezért csupán 70 m a hatótávja (ténylegesen még kevesebb), 300 lm társaságában.
Ugyanebben az árban, fém testtel, 2x nagyobb fényerővel, 2x bagyobb akku kapacitással ott a Fenix E09R. A fényáram ugyanaz. Ezt a nyakamba szoktam akasztani, madzagon.
Ami nem tetszik - USB - C vezeték kell a töltésükhöz. Mindegyiknek. Asztalon, előttem a PC, vagy a hordozható változata. USB csatlakozó pontok vannak csak vezeték nincs. Hogyan töltsem fel a kulcstartó lámpámat? A Ledlenser megoldotta. A K4R, K6R lámpáimon van kihajtható USB csatlakozó. Csak be kell dugni az USB dugaljzatba. A K4R szélesebben világít rövidebb távra. A K6R szűkebben kb a TINI / TIP hatótávját tudja. A Ledlenser lámpái is visszajelzik az akku állapotát. A K6R kb fele annyiba kerül mint a Nitecore termékei. A K4R még olcsóbb.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
lkristóf #82789 üzenetére
Élőben még nem láttam, de igazán érdekes, főleg a 3 színhőmérsékletű fénye, a narancs színű egészen tetszetős, bár magam ismerve hamarabb venném a feketét... 21e Ft-os ára kb. reális a kijelzőt figyelembe véve. Kínából még olcsóbb lesz gari nélkül, amit én a kijelző miatt nem feltétlen kockáztatnék be.
FBLLMAGRég láttunk, mi a helyzet veled?
Az OClip-et mint klipes lámpa nem feltétlen sorolnám egy kategóriába a kulcstartó lámpákkal, mert ez már EDC lámpa méretű, kb. akkora mint a Baton 3 csak nem kerek, hanem szögletes. Funkcióban több, mint a Baton3, használati értékben vannak kétségeim, hogy bármennyire is jobb lenne, mint a Baton sorozat.
Érdekesség, hogy az Imalent meglovagolva ezt a klipes lámpa vonalat Kickstarteren elindította a GR36 projektet, csak közben 1 dolgoról megfeledkeztek: ezt a méretet már feltalálták és úgy hívják, hogy pipalámpa.
Persze az övék szögletes és 2800 lumen lesz. A képek alapján meg kb. akkora, mint egy Armytek Wizard. -
lkristóf
senior tag
Nitecore tini3-at láttátok már? Nekem van jelenleg egy tip se, lecserélném, de drágállom.
[link]
-
WestBam
Topikgazda
válasz
WestBam #82747 üzenetére
Sikerült összevetnem még mielőtt elhagytam volna az S6 CSLMN1.TG szintén 6500K változattal és utólag azt kell mondjam, hogy az SFT25R LED-del ez a reflektor sokkal használhatóbb fényt ad.
Meglett a T6-os, végre valami jó hír. Mint ahogy az is jó hír, hogy hamarosan össze tudom hasonlítani az MT1A Pro-val
Elvileg hasonló lesz a kettő, mert bár mindenfélét olvastam a T6 SFT25R-ről, ma megmértem és bizony szabvány szerint mérve (30mp-el indítás után) ennek a fényereje fullra töltött akkuval 15237cd, nem is értem a tesztben hogy mérhettek 56775cd fényerőt. Fényáramra 1000lm felett indul, de 30mp után már csak 880 körül mértem és másodpercenként csökkent tovább. Majd lehet lemérem mindkettőt és teszek fel róluk összehasonlítást. -
-
Sziasztok,
saját, általános használatra szeretnék egy fejlámpát, ház körüli munkákhoz, esetleg ha egy túrázásnál vagy bringázásnál vagy futásnál belecsúsznánk sötétedés utáni időszakba, vagy kivilágítatlan helyre érnék (de szánt szándékkal nem indulnék sötétben ezekre a helyekre) . Esőt azért bírja, de búvárkodni nem akarok benne
Előszőr, 18650-es aksit fogadó pipa alakún gondolkodtam, hogy akkor ki tudnám váltani a fiókban lévő convoy s2-őt, meg egy másik kézi lámpám és tartósabbnak gondolom lévén ki tudom cserélni az aksit ha gond van, illetve, ha lemerül gyorsan orvosolhatom. De megtetszett a nitecore 25 mct.
Mi a véleményetek, jó választás lehet?
Aliról érdemes beszerezni, vagy jobb a 12K HUF árnál jobb ár-érték arányú hely?
UL vagy a sima pántos a jobb választá? -
csibe1
addikt
"Azt sem tudtam , hogy van hozzá hosszabbító cső"
Amíg meg nem néztem jobban a Convoy oldalát, addig én sem tudtam.
Az viszont érdekes, hogy a 26800-as csövek ezüst meg lila színben kaphatók.
Neonzöld miért nincs, hogy jobban világítson a sötétben?
Ha lesz keret, akkor majd megcélzok egy L7-est.(szigorúan fekete 26650-es gyári csővel
)
Valamikor majd előszedem az L6-ost, mert ritkán használom.
Nemrég a Wurkkoos FC12-es [link] jött, lila színben akkuval 12 dollárt simán megért.
Ez a pici Convoy EDC meg tök jó cucc, majd keresek hozzá akkut is.
Tök jó lenne tölthető Type-C verzióban, cserélhető akksival; még akkor is ha picit nagyobb lenne emiatt. -
csibe1
addikt
válasz
WestBam #82779 üzenetére
Az lehet, hogy pár dolgot félreértettem...
"Lehet én vagyok kicsit konteó hívő, de szerintem ez a 3-4 évente új és nagyobb akkuméret és általa új töltőre való kényszerítés kicsit megfontoltnak tűnik, mintha a piac ezzel kényszerítené ki, hogy mindig midenből vegyél újabbat, ha a régi jól működik akkor is. Az biztos, hogy én vennék egy tokot a 26800-hoz és azt bekábezném a töltőm slotjába egy dummy akkuval. Biztosan nem fogom lecserélni a VP4L Plust és az UMS2-est sem még jó ideig."
Szerintem nem konteó, mert nagyon sok dolognál észrevenni ezt, hogy javíttatni nem éri meg, mert nagyon drága lett mostanában az alkatrész...
Amit eddig lehetett kapni vezérlőpanelt max 40-ért, az most 60-65-70 ezer lett.
Annyiért meg már elég meggondolandó, ha hozzávesszük a munkadíjat meg
a postát is. Akkor inkább már vesznek újabbat, ami talán a gariidőt kihúzza...Nekem egy Vapcell S4+ v2.0 meg egy Liitokala Li500-as [link] töltőm van, meg a Convoy oldaláról rendelt 26800-as, amit fentebb linkeltem.
Esetleg ha majd kell, akkor rendelek külön 26800-as csövet a 26650-es lámpákhoz. -
WestBam
Topikgazda
válasz
csibe1 #82777 üzenetére
Akkor mindenki dobja ki a 26650-es akkuval üzemelő lámpáját?
Azért szerintem még pár évig talán kapható lesz a26650-es akku...
Nyilvánvalóan nem ez volt a mondanivalóm lényege, hanem az, hogy ma már nagyon kevés termék használ 26650 méretű akkut, ergo nem feltétlen éri meg ilyen akkuval üzemelő terméket venni most, hogy a kínálat is beszűkült.Miért vennék? Azért, mert újabb? (a blabla duma szerint meg jobb
)
Nem látom értelmét, mert kellene újabb, normális töltő is.
Nincs kedvem erre is pluszba költeni.
Szerintem ez is félrement. Maximum azért érheti meg megvenni az ilyen akkut, mert várhatóan a jövőben lesznek még olyan termékek, amikben fel fogod tudni használni, illetve ha több gyártónak is lesz ilyen akkuja, akkor jobb lesz az áruk és lehet köztük válogatni.Lehet én vagyok kicsit konteó hívő, de szerintem ez a 3-4 évente új és nagyobb akkuméret és általa új töltőre való kényszerítés kicsit megfontoltnak tűnik, mintha a piac ezzel kényszerítené ki, hogy mindig midenből vegyél újabbat, ha a régi jól működik akkor is. Az biztos, hogy én vennék egy tokot a 26800-hoz és azt bekábezném a töltőm slotjába egy dummy akkuval. Biztosan nem fogom lecserélni a VP4L Plust és az UMS2-est sem még jó ideig.
-
csibe1
addikt
válasz
WestBam #82768 üzenetére
Van már 26650-es lámpám, és van hozzá töltőm is.
"hiszen "elavult", nem nagyon használja már semmi."
Akkor mindenki dobja ki a 26650-es akkuval üzemelő lámpáját?
Azért szerintem még pár évig talán kapható lesz a26650-es akku...
Annyira temették az okosok a CD-t meg a DVD-t is, aztán még mindig kapni.
Ha mégsem, akkor meg lesz más megoldás." Miért ne vennél 26800 akkut, amit mostanában kezdenek használni."
Miért vennék? Azért, mert újabb? (a blabla duma szerint meg jobb)
Nem látom értelmét, mert kellene újabb, normális töltő is.
Nincs kedvem erre is pluszba költeni.Amúgy van már 26800-as töltő a Convoy oldalán: [link]
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82767 üzenetére
Nem találkoztam sehol , hogy a nagyobb lámpákkal gond volna , az L6 szerintem egy Xhp70.3 LED -el nagyon jó választás ( az Astrolux FT03 - ba beépitettem ezt a LED -et és brutál jó lett
, az L6 ba több az aku idő és a hűtés is sokkal jobb ) !!
Azért az tenyleg durva ár különbség , megértem én , hogy adó meg könyvelés , ügyintézés stb , de ez majdnem a háromszoros ára
Engem a 3x21D nevű lámpa nem hagy aludni -
WestBam
Topikgazda
Ha tudja tölteni akkor kb. mindegyik kibírja amelyik nem romlik el
Most egész olcsó az NU33 koppintás Technik H30. Próbáltam, gyakorlatilag ha megbarátkozik a hosszú ki-és bekapcsolási idővel akkor ez egészen jó fejlámpa. -
WestBam
Topikgazda
HC60 UHE
Mit is írhatnék róla. Az előd-előd HC60 V1 lámpám nem volt sosem, HC60 V2 az már igen, ez olyan igazi faék lámpa volt, amit bárkinek odaadtál és tudta használni, mivel nem tudott kb. semmit csak fehéren világítani. Ennek is megvan a maga szépsége, végülis az emberek nagy részének ez pont elég is.
Kivezetésekor keletkezett egy űr, mivel a HC65 UHE ugyan mindent is tud, ellenben relatív drága, alatta meg nem maradt semmi ami full fém "rendes" fejlámpa. Aztán jött az utód, a HC60 UHE.
Mit kapott ez a modell?
Megkapta az új nagy felületű TIR lencsét, összesen 5 darab UHE LED-et, plusz kapott ez is vörös fényt, ezzel mintegy olcsó alternatívát biztosítva a HC65 UHE modellt nem vásárlóknak.
Kapott rendes töltöttségi szint jelzőt, két gombos értelmezhető és megjegyzhető kezelőfelületet és 4000 mAh 18650 akkut fém házban. Persze csökkentették a fényáramot és a fényerőt is, illetve érdekes, de a középső LED az két szegmenses, láthatóan szélesebb is mint a többi. Ez inkább flood fejlámpa mint távolra fókuszált, használni, kezelni baromira egyszerű ha megtanultad a jobb és bal gomb miket kapcsol. A magas és a turbó fokozat közt nem olyan látványos a különbség, de azért van értelme a turbónak is. 70 métert vígan darálja le az új változat, fényéveket javult a teljesítménye az elődhöz képest.
Fejpántja az újhullámos szélesebb perforált pánt, ami lehetővé teszi a felső pánt nélküli hordást, szerencsére a gyakorlatban is. Töltőcsatlakozója a lámpatest oldalán van, nem az akkuház végén, vékonyka szilikongumi lap fedi amit szerencsére könnyen helyére lehet simogatni, hogy megfelelő legyen a víz és porállóság.
Üzemidő nagyon jó, fénye alkalmassá teszi közeli munkavégzésre is. 30e körüli ára nem vészes, talán az egyik legjobb vétel ebben az árkategóriában a prémium szegmensben. Érdekesség, hogy a HC70 UHE gyakorlatilag ugyan ez a fejlámpa csak még nagyobb, 6000 mAh kapacitású 21700-as akkuval, ez mint új modell érkezett a sorozatba azoknak, akik tényleg hosszú üzemidőre vágynak.
Hamarosan jön a HC68 utódja is HC75 UHE néven, kíváncsi leszek erre is, sajnálatos módon azt nem 18650, hanem 21700 akku fogja hajtani, és azért a mérete és tömege miatt nem biztos, hogy olyan kedvelt fejlámpa lesz, mint a 68-as volt anno, ami mai napig az egyik legjobb fejlámpám. Viszont megmaradt az e-focus funkciója, ami kifejezetten érdekel, hogy mennyire látványos működés közben. Majd idővel biztosan ez is kiderül. -
Picco
addikt
olcso, usb-rol toltheto fejlampa kellene asszonynak ami kibir 4 hetet, max napi 1 ora hasznalatot peruban, letezik ilyen?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
csibe1 #82767 üzenetére
Én pont fordítva látom:
- Minek vennél 26650 akkut (persze ha van az más), hiszen "elavult", nem nagyon használja már semmi.
- Miért ne vennél 26800 akkut, amit mostanában kezdenek használni.
VISZONT: ez ismét nem fog beférni az újabb töltőkbe sem, szóval vagy lámpában töltöd, vagy új töltő kell hozzáPersze a 18650/21700 talán sosem kopik ki, a Lumintopnak létezik 21700-26800 adaptere csak épp sold out...
-
csibe1
addikt
Remélem a nagyobb lámpáknál nem ez a helyzet,
mert a Convoy L7-L8-as az még tervbe van.Az amúgy durva, hogy az L7 a convoy shopjából 28 ezer, az emagról meg 83ezer+postába kerül.
Az L8 lehet kimarad, nincs kedvem még egy féle akksit tartani itthon, mert az L8 az 26800-as akksival van. Az L6 és az L7 az 26650-essel.
Nem tudom minek ennyi féle-fajta akksi.Az L8-as helyett inkább lesz majd még egy L6-os.
Addig meg majd kitalálom, hogy melyik leddel rendeljem, mert most van négy féle. [link]
Nekem meg a folyamatos teljesítmény lenne a lényeg, nem a minél nagyobb fényerő. -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
smallmer #82762 üzenetére
Ha nem zavar a nagyobb méret akkor a Convoy H4 [link] Xhp50.2 LED, állandó áramú meghajtó , fokozatmentes fényerő állítás , jó árban tudsz mellé aksit tenni , mondjuk a Vapcell F60 6000mAh ezzel már van üzemidő!
Tovabbi kérdés a szín hőmérséklet, én a fehér fényt szeretem 6500K de sokan az 5000K-ra esküsznek ( nekem az sárgás ) !
Két ilyen lámpám is van , javításra használom , mondjuk én tettem bele mágnest , fentebb írtam is rolla , úgy is nagyon praktikus a magnessel felpattintom és oda forgatom ahová kell ( mondjuk mező gépeket , traktor kombájnt javitom ) !!
Ha ez nagy akkor itt a H2 [link] ő meretileg kisebb ! -
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82758 üzenetére
Ezt jól körbe írtad , erre gondoltam
, egyre többet hibáznak és nem fejlődnek , már kétszer írtam Simonnak , hogy sokon ( szinte mindenki ) igényelne a H4 pipa lámpába a mágnest ( én rendeltem 6 darabot és mindbe kellett , hogy tegyék ) meg is mutattam neki , hogy egyszerű mint a fa ék
[kép] , azt írta , hogy megcsinálja de semmi , pedig többet el tudná úgy adni belőle , sőt az S21E is mágneses nállam !!
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Számítógép építésnél esténként sokszor szívok, mert nincsen megfelelő fény. Mit ajánlanátok fejlámpából, ami jó lehet?
-
-
tknof1871
őstag
Üdv! Vapecell S4+ V3.0, REPAIR funkció, Panasonic eneloop lite AA BK-4LCCE/4BE
Már fél napja megy a REPAIR funkció. Ez normális?
A Vapecell S4+ V3.0 töltőbe betettem 2 Panasonic eneloop lite AA Ni-MH akkumulátort (Magyar webshopban vettem őket. Szerintem eredetiek.). Névleges adat 550 mAh. A doboza szerint 3000-szer újratölthető ez az AA akkumulátor. Körülbelül 100 cikluson (használat és töltés) vannak túl.Leírom hogyan csináltam (hátha mégis én hibáztam).
Töltőt bedugtam a 230 AC-ba (fali konnektor). Töltőbe betettem az egyik AA-t és a MODE gombbal kiválasztottam a REPAIR funkciót. Utána a másodikat és annál is kiválasztottam a REPAIR funkciót.Összesen hány órát mehet ez a funkció mire végez? Már kezdek aggódni.
Mindent jól csináltam?
Például 100 ciklus után már jogos a REPAIR-t megcsinálni?
Én csak a készülék (jó márka és nem volt olcsó, biztos eredeti) amiben használom az AA-kat, kijelzőjén látom (egy csík) hogy kb 1 hónapja már kezdenek szinte nullára merülni mikor kiveszem őket. Igen, intenzív használat, majdnem minden nap.A töltő papír manualját (mikroszkóp hiányában) csak a REPAIR résznél olvastam el (egy erős és nagy nagyítóval). Szerintem úgy kell csinálni ahogy itt is leírtam.
Nem tudom, a Vapecell hivatalos oldalát találtam-e meg. Ott le akartam tölteni a manualt PDF-ben és valami hibát írt a böngésző. Nem 404, azt hiszem nem biztonságos a kapcsolat vagy ilyesmi és nem tudtam letölteni.ChatGPT webes keresés bekapcsolásával rákeresett tegnap. Szerinte ennek a REPAIR funkciónak több óra is kellhet és ha kész magától leáll. Szerintem a fél napot már meghaladta. Szinte teljesen új a töltő, itt a fórumon kaptam az Aliexpress linket és senki se írta "Ez hamisítvány".
Esetleges hibalehetőség.
Nem töröltem le a töltő és az AA akkumulátorok érintkezőit IPA-val vagy valami alkohollal. Na de nem mocsokban vannak. Mindegyik (töltő, AA) érintkezői tiszták és nem tapogatom az érintkezőket ezért a kezemről nem hiszem hogy valaha is zsír került rájuk. A töltő rugói még mindig bikaerősek (még mindig nem szoktam meg milyen erővel kell betenni/kivenni a 18650-eseket).
Mindig, most is, lakásban van minden. Nincs fagy, nincs kánikula, nincs eső, nincs porvihar.
Most az előbb a ChatGPT-nek azt írtam angol nyelven keressen. Ma ezt írja:
Mennyi ideig tart a javító folyamat?
A javító mód nem rendelkezik automatikus leállítással, így a folyamat addig tart, amíg a felhasználó manuálisan le nem állítja azt.
A gyártó ajánlása szerint a javító módot legfeljebb 12 órán keresztül érdemes futtatni, majd ezt követően ellenőrizni az akkumulátor állapotát.
Forrás: REDDIT -
WestBam
Topikgazda
Sikerült a Z1-est helyrevágni. Szívtam vele elég sokat mire rájöttem a nyilvánvalóra
Annak ellenére, hogy a konvex lencse eléggé fix helyen ül, hiába csináltam én vele bármit, csak el volt csúszva a hotspot. LED eléggé centerben, ott nem lehetett a baj. A tömítőgyűrűt ennél is megvágtam, hogy pontosan illeszkedjen. Szétszedtem vagy 10x mire véletlenül észrevettem, hogy a lencse teljesen ráhózott bezel mellett is ha megnyomom oldalra akkor el tud mozdulni. Ergo elég lett volna a centert megtalálni a lencse oldalra feszegetésével.
Este kivittem, de elsőre nagyon nagy csalódás volt. Gondoltam az akku nincs feltöltve, ami igaz is volt, 3,3V volt benne, ami már azért soványka a BUCK drivernek is. Ma este fullos akkuval újra próbálom. -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82750 üzenetére
Szomorúan olvasom amit írsz , és van is benne valami ( szerintem olyan sok a megrendelés amióta megnyílt a salyát vebshop , hogy nem figyelnek az apróságokra ) , a télen posztoltam ezt a LED -et
az első szériás H4 vékony O gyűrűvel lett szerelve , és nem nyomta oda a LED panelt a testre és ez lett az eredménye , a LED anyira felhevült , hogy megolvadt az ón és elcsúszott rajta a LED csíp ( ez a hiba rögtön ki lett nálluk javítva ) !!
Simon nagyon segítőkész , küldte a megfelelő O gyűrűt másik LED -et sőt vásárolni akartam drivert bele , mert több ilyen lámpát vettem ( amiből az első kettő volt alul meretezve , a második rendelés már rendben volt ) , és drivert is küldött Simon ajándékba !! Nekem idáig más gondom nem volt a Convoy lámpákkal !
Írjál rá Simonra , hogy figyeljenek oda , mert a végén nagyon el büszkűlnek!
-
iatti
aktív tag
megjött az automata tyúkól ajtóm.
3db aa a meghajtó. érdemes tölthető elemet venni? mi lenne jó szerintetek?
-
WestBam
Topikgazda
Ma jött a "szegény ember LEP"-je: Convoy Z1 SFT25R 6500K/8A
Nem követem őket, hogy mennyire romlott a minőség, de ez ismét nincs rendben
Lencse feletti gumitömítés pont annyival rövidebb, mint a T6 hosszabb volt.
Fókuszálva a center ezen is el van csúszva, mint egy tükörtojás.
Külsőre, kézbe fogva persze rendben van, illetve szemre a LED is a helyén. Persze 1-2 szét-összeszerelés ennél sem hozott érdemi változást, foglalkoznom kell vele többet. Ha hozzáadom a virtuális órabérem és erre is elmegy egy órám akkor már ott tartok, hogy inkább vettem volna valami azonnal kész terméket felsőbb polcról
Terveztem még pár modellt rendelni, de ezek az apró dolgok egyre kiábrándítóbbak.Persze, a sok prémium után ezek egyből szemet szúrnak, lehet másnak fel sem tűnik. Kis odafigyeléssel ezek az apróságok nem csak a vetített képben hoznak javulást, hanem minden paraméterre pozitívan fognak hatni, főként a fényerőre, no meg a vásárlói elégedettségre is.
Láttam már pár összehasonlító képet és videót LEP lámpákkal, illetve nekem is van egy W30 szerény 1450000cd fényerővel, amit egyértelműen lehetetlen kihasználni átlagos emberek számára, nekem is csak a kíváncsiság miatt lett, hogy ilyet is fogjak és tapasztaljak. Számomra kb. 300 méter az a táv, ahol még értelmét látom fénynek, már ez is nagyon a vége, mert azt, hogy mi van ott már nem tudom kivenni élőlény esetén, pedig a szemem elvileg jó. Ha ezen a távon jól fókuszálva ad értékelhető fényerőt akkor megmarad, ha vacak lesz akkor megszabadítom magam a bosszankodástól. Pl. az MH25 Pro kisebb fejátmérővel, kényelmes kezeléssel és kb. 5mm plusz hosszúsággal ezen a távon már elég jó megvilágítást nyújt. Azt pedig a Z1 vígan kell hozza, igaz sokkal de sokkal szűkebb fénykörrel. Már várom az esti kutyasétát, hogy teszteljem élesben is, meló után meg szétbombázom, hogy megnézzem miért vacak a fókuszált fénye.
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82747 üzenetére
Nekem van két darab Convoy S8, az egyik SFT25 a másik SfT40 -es LED -el van szerelve , de nem nagy , sőt minimális a különbség , az SfT40 egy kicsit szélesebben világít ( ami tetszik bennük , hogy 18350-es csővel anyira kicsik és ahhoz képest komoly fényerővel rendelkeznek ) !!
-
WestBam
Topikgazda
Lehet én voltam szerencsétlen ezzel a darabbal, sőt, most, hogy a hétvégén elveszítettem már egyre biztosabb vagyok benne. Sikerült összevetnem még mielőtt elhagytam volna az S6 CSLMN1.TG szintén 6500K változattal és utólag azt kell mondjam, hogy az SFT25R LED-del ez a reflektor sokkal használhatóbb fényt ad. Szemmel láthatóan magasabb a fényáram, és bár ez is szűken világít, az tuti, hogy az S6 csak távolra használható, viszont nem annyival több a hatótáv, mint amennyivel rosszabb, hogy alig van szórt fénye. Egyvalamiben jobb az OSRAM LED, ennek a 6500K fénye szebb színű és szemmel láthatóan vagy az SFT25R volt magasabb, mint 6500K vagy a W1 LED alacsonyabb színhőmérsékletű, de markéns köztük a különbség.
Egyszóval S6/S8/S2/T6 típusoknál ahol kis átmérőjű, de mély a reflektor szeritnem sokkal jobb választás az SFT25R mint az aprócska CSLNM1.TG (W1) LED, ebből következik, hogy 99%, hogy az SFT12 is túl szűken fog világítani jelentősen kevesebb szórt fénnyel és minimális plusz hatótávval. -
RbiTo
újonc
Közben találtam AA/14500-hoz tök jó drivert, ami majdnem 15mm-es (itt: [link] [link] ). 5 módcsoport, valódi holfény! (ki-bekacsoható), ki- bekapcsolható memória.
Leveleztem egyet a gyártóval és küldött róla képeket, amit megosztok hátha más is keres hasonlót. Az ára nem annyira tesztszik: 15$ + 7$ szállítás. Egyébként van neki eladó AAA/10440-es drivere is, ha valakit érdekel.
Az AA/14500:
- pontosan 14,5mm az átmérője,
- a vastagsága 5mm (emiatt nekem a Tool AA-ba nem lesz jó, mert az alutömbben csak 4mm hely van, de azért még agyalok, hogy hogyan tudnám mégis belebarkácsolni). -
RbiTo
újonc
válasz
WestBam #82739 üzenetére
Nekem még februárban érkezett a T6 egy Vapcell H10 akkuval. Simon oldaláról rendeltem akkuval együtt 7500 Ft volt. A led az enyémben (Sft25r 5000k) szépen a középen van, illetve ha egy méterről világitok a fehér falra és forgatom, akkor látszik csak egy kis asszimetria, ami annyira minimális, hogy az simán elfogadható. Csak azután vettem eszre, hogy direkt kerestem.
Ár érték arányban mondhatni tökéletes. Jó a kapcsoló is és a klipsz is stabilan rajta van (nem úgy, mint T3-nál). Kézben fogva persze nem olyan érzés, mint egy Fenix v. Nitecore, de engem cserébe kárpótol a testreszabható UI.
Amúgy brutál jól világít, és tetszik a led szine is (én inkább mondanám hideg fehérnek mint természetes fehérnek), ami középen egy árnyalatnyival melegebb, mit a többi részen (de ez csak a szobában tűnik fel, kültéren szép homogénnek látom a színét). A 6500k lednél többen írták, hogy feltűnőbb ez a kontraszt.
Nem egy ligában játszik az mt1a pro-val, de annak az árból 2-3 T6 is kijön. Én megtartom
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82739 üzenetére
Engem sem győzött meg a T6 -os. Ezek szerint a Nitecore MT1A apróbb, kecsesebb (MT2A hatótávval), az Acebeam TAC AA akár távolabb is világíthat (szélesebb fejjel, kb mint a T6), és a Fenix LD12R sokkal több lehetőséggel bír (belső töltés USB-C -vel, 2 fényforrás, mágnes a klipszben). Ezek is 14500 -as akkuval üzemelnek. Főleg.
-
csibe1
addikt
válasz
WestBam #82741 üzenetére
"Persze lehet, hogy egy péntek műszakvégit fogtam ki, bár a tömítő gyűrű az még Simontól is hiba és nem hiszem, hogy egyedi eset. "
Szerintem jelezd a gyártó felé, hogy nézzenek utána, mi a helyzet.
Ettől függetlenül, ez sajnos tényleg nem a gyártó iránti bizalmat növeli. -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #82740 üzenetére
10e alatti árával rendben van.
Ha egy órányi munkabért hozzáadok akkor már sokkal jobbat is lehetne venni abból a pénzből. Persze lehet, hogy egy péntek műszakvégit fogtam ki, bár a tömítő gyűrű az még Simontól is hiba és nem hiszem, hogy egyedi eset. Jópofa lámpa, egynek elfér, de azért nem ez lesz a kedvecem. Egy ideig ülök rajta aztán majd vagy megy, vagy még ízlelgetem. Az S6 nagyságrendekkel jobb szerintem. -
WestBam
Topikgazda
Újabb Convoy érkezett, ezúttal az új T6 mini thrower, vagyis SMO refi és SFT25R kerek LED, ami szűken és távolra világít jól.
Első benyomás:
Deszép, dejó. Kidolgozottság, felületkezelés tökéletesen rendben, főleg ezért az árért.
Szokásosan Convoyosan nagy, csak a virtuális szemléltetés miatt: HC33 18650 akkus XHP35 LED-es pipalámpa rövidebb 1mm-el, MT2A Pro 2x AA elemes lámpa sokkal kecsesebb ellenben csak 37mm-el hosszabb, E12 24mm-el rövidebb szintén 1x AA elemes lámpa és ami a csúcs, hogy az EDC33 18650 akkus atomvillanás is csak 12mm-el hoszabb nála (és persze dundibb), cserébe van benne töltés, fizikai gombzár és az "összes lumen" ami kellhet 4000 mAh 18650 akkuval.
Mindegy, olcsó, túllphetünk ezen. Szóval tetszetős lámpa.
És innen jött a DE.
Második benyomás:
Valami nem ok a vetített képpel. LED ránázásre a helyén, vetített képet nézegetve viszont nem jó valami. Fehér fal teszt jön, minimális fókuszálási hiba, amin még túl is lépnék hamar, de nem szimmetrikus a kép, el van csúszva a hotspot.
Amire eddig jutottam: a bezel alatti gumi tömítőgyűrű amilyen volt olcsón a boltban típus, pont 1,5mm-el hosszabb mint kellene -> folyamat púposodik bárhogy is teszed a helyére, mivel nem az a helye. Ezt megvágtam méretre, most már jó, ez nem feszíti a lencsét ami nyomja a reflektort, amitől elmegy a központosság. Sajnos ez nem oldotta meg a problémát teljesen, sok szétszedés-összerakás után végül jó óra alatt sikerült beállítani vállalhatóra. Már az is megfordult a fejemben, hogy a LED van félreforrasztva, de szerencsére az rendben volt. Azért ez mezei felhasználó számára egészen kellemetlen meglepetés lehet.
Szerencsére ebben már jó a driver minden módcsoportja, van csak 100% üzemmódja is. Programozás fapados, de legalább nem olyan mint egy Andúril, ahhoz képest tetszetős a fapadossága és egyszerű programozhatósága. 5-ös csoport 1%-20%-100% kiosztása pont passzol is a T6 karakteréhez.
Tegnap és tegnapelőtt este teszt következett.
Azért elég jó méretéhez képest. Szűken világít, a spill is szűk, kb. 60 fokban jön ki a fény a refin. Van egy nem tervezett gyűrű a vetítési kép szélén, persze ebben az árban simán belefér ez is. Távra kb. 150 métert mondanám, hogy reálisan tudja, ami ebből a kis refiből teljesen jó, plusz elég jó a LED hőháztartása is, mert a lámpa viszonylag óvatosan melegedett. Meglepő módon már a 20%-os fokozatban is tök jó a fénye, ad pluszt az 5A-es 100%-os fokozat, de nem annyit mint amivel több áramot fogyaszt. Kicsit sajnálom, hogy nincs benne olyan fokozat ahol az 50% és 100% is benne van a menüben, a látottak alapján minimális lehet köztük a szemmel látható különbség és nagyon nem mindegy a kis 14500 akkuból hány ampert éget el a LED.
Érdemes figyelembe venni a driver 5A-es fogyasztását 100% fokozaton, mert simán mindenféle varázslat nélkül le lehet meríteni, szóval ezt elsődleges lámpának semmiképp sem javaslom az alacsony kapacitású akku és magas fogyasztás miatt, bár ezt itt nem kell ecsetelnem
Megjött közben az S6 is rövid csővel, viláígtós kapcsolóval, CSLNM1.TG (W1) LED-del. Falon nézve szűkebben és erőteljsebben világít. Leszakadt az ég, de ha este eláll akkor kiviszem ezt is kipróbálni. Alapvetően ez jobban tetszik, akkukapacitás azonos viszont rövidebb a lámpa és csak minimálisan szélesebb, vagyis inkább azt mondanám, hogy ez végig hengeres, nincs leszűkítve mint a T6. RGB gombot kerüljétek, szerintem búcsús nagyon -
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82735 üzenetére
Megadom a módját
, de komolyan a nagyot elővettem , a kicsi EDC nem megy , tönkre ment a nyuszis gumi ( ez régi kép
) , majd erőt veszek magamon és írok Lumintopéknak ( régebb posztoltam is a búza szemnyi kapcsoló is letört , de azt sikerült vissza forrasztanom [kép] ott van a driver melett , és itt már működik [kép] , mostmár csak a nyuszis gumi gomb kell ) !!
-
WestBam
Topikgazda
mylitee húsvéti akció - akadnak egészen jó vételek is
-
csibe1
addikt
Akkor oké, engem nem zavar.
Nekem bejött; egy van nálam kulcstartón, meg egyet tettem az otthoni nadrág zsebébe, ha este kimegyek az udvarra. Párszor már kiesett itthon a zsebemből; ezért is tetszik, hogy fémházas, és ahhoz képest könnyű.
A méretéhez képest nagyon jó a fényereje, szerintem.
A tuskós gagyik lámpák helyett inkább ezt vinném vagy az SC18-at. -
-
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #82713 üzenetére
Sziasztok,
Picit összefotóztam a többivel a Sofirn HS21-et, a magam módján persze
Ide raktam fel őket megint.Ami meglepett, hogy a HS40 brutálisan jól szór még mindig, valami 120fok körül mértem anno, az is egy nagyon jó lámpa, messzire visz, mágneses, ráadásul stabilan tartja a ~700lument. Amit nem annyira szeretek, hogy marha nagy macera kiszedni a fejpántból, és közelre nem lehet kikapcsolni a spotot, uh közeli munkánál zavaró lehet az erős spot.
A HS21 pont ezt a 2 hátrányát küszöböli ki a HS40-nek, imádom, hogy villám gyorsan ki tudom pattintani a fejpántból, és külön-külön van a flood, és a spot fény, de persze együtt is mehet a kettő, és még a kezelése is egyszerű, hiszen csak tekergetni kell a gyűrűt, és kész. Ezért az egyszerűségért cserébe a HS21 gyengébb fényt ad, és nehéz fejben tartani az üzemidőket. Asszem kombináltan vmi 5-600lumen körül tudja tartani, a flood meg csak olyan ~300lument. De amúgy maga csak spot is nagyon jól szór, igaz kicsit gyűrűs a képe, de ugyanúgy odavilágít a lábad elé, mint a flood állás....még mindig nagyon elégedett vagyok a HS21-gyel, már csak a mágnes hiányzik belőle, ami úton van.
-
FBLLMAG
senior tag
A Maglite pont fordítva üzemel. Mikor rá van húzva a feje akkor van kikapcsolva. És ha meglazítod a fejét, akkor kezd el világítani. Így nem esik szét a lámpa menet közben, nem is fog bekapcsolni random módon. A MINI 2AA PRO+ ráadásul giroszkópos vezérlésű. Egyértelmű a kezelése.
-
WestBam
Topikgazda
Én írtam, hogy az enyém ha hosszirányban összenyomtam akkor világított. Ergo zsebben hordás közben random világított, ha leültem és "jó" irányban volt akkor folyamatosan világított úgy, hogy a fej le volt lazítva. Nem túl gazdaságos, meg olyan kis gagyi volt az egész lámpának az érzete, laza, lötyögős, nem Convoy szint.
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82720 üzenetére
Csuklani sem volt időm
, mert ezek a tavaszok elég pörgősek !! Jó lett az EDC , nekem nagyon tetszik , volt aki panaszkodott , hogy mozgatására ( nyomkodásra ) bevillan , de nállam ilyen gond nincs
, ha elcsavarom a fejét bekapcsol és szépen világít, és ha vissza csavarom csendben van !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82718 üzenetére
Köszi az aggódást
, most úgy össze jött minden , az még, hogy szinte minden gyümölcs elfagyott , de amiből élünk , a repce is földnek indult 🙈, a búzák is komoly fagykart szenvedtek , és különböző gyógyító permetekkel.probaljuk menteni a menthetőt!! Közben a fű ( gaz ) is nyakig ért , le kellett vágni és a tavaszi munkákat is csinálni kell ( talaj előkészítés, műtrágya szórás és vetés ) , és a hab a tortán tegnapelőtt az egyik traktoron eltört a hajtókar, és ki ütötte a motorblokk mindkét oldalát , de még a magasnyomású pompát is elrepesztette
, ma utaztam 580 kilométert és hoztam egy üzemképes bontott motrot ! Úgyhogy zajlik az élet , még egy kicsi és sokkal lezserebb lesz
!!
-
-
Robyka
aktív tag
ha egy lámpa magas fokozaton folyamatosan csökkenti a fényerőt akkor elég a lednek a hűtést nagyobbra növelni vagy lényegtelen mert a driver a nagy ampert ampert nézni?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
luciferk #82714 üzenetére
Tavaszi munka az van a kertben bőven, ha nem lenne melóm reggeltől estig kitöltené a mindennapjaim is. H-Zol-nál gondolom ez hatványozottan igaz, mert ő a mezőgazdaságban dolgozik.
Most árulgatok jó pár lámpát, sokhoz hónapok, visszanézve párhoz évek óta hozzá sem nyúltam. Inkább tartok olyat amit használok is, a gyűjtőszenvedély részben elmúlt, részben megmaradt
Úton van:
Nitecore Sens CR, ezek a Nitecore gyűjteménybe mennek, korukat megelőzve TIR lencsés lámpák ADT technológiával kiegészítve, amit valami miatt abbahagytak (gondolom nem vált be). Különlegességnek számítanak, nem nagyon láttam még belőle senkinél, most egy emberrel sikerült mindkét lámpájára megegyeznem, a héten ide is érnek.
Convoy T6 CSLNM1.TG 6500K fekete, ezt cserélni is fogom hamarosan, mert van SFT12 LED-del is, azt is szeretném kipróbálni mivel nem ismerem, de most már ezt jól kipróbálom ha megjön és írok róla.
Convoy S6 szintén CSLNM1.TG LED-del és rövid csővel. Majd erről is írok, bár a LED és a reflektor azonos az S6-ban és a T6-ban, szóval sok különbség nem lesz köztük, ezért is lesz jó a T6 csere, mivel abban elérhető többféle LED opció is.
Érkezett:
Convoy T4 kőmosott titán 519A 5700K verzióban
Ez menni is fog mert nem jött be
Nem emlékszem titán lámpára, réz volt meg acél is, most a titán jött, de baromi nehéz az aluhoz képest, szóval hiába néz ki jól, de nem maradhat.
A Nichia 519A LED is csak próbának jött, mert sok jót olvastam róla, de nekem nem annyira tetszik amit láttam (a többségnek szerintem tetszene).
Driver terén sem minden kerek, a 13. módcsoport nem 100%, valami el van benne menve, mert 13 módcsoportos de a csak 100% mód hiányzik a menüből, amit szerettem volna benne aktiválni. A többi kb. stimmel, bár meguntam a nyomkodást és most 20% - 100% két fokozatú módcsoportban hagytam, ez kellemes legalább.
Amit még meg kell említenem, hogy a két védett KeepPower 14500 csücskösen fér bele, picit be is horpadt a végük mikor ráhúztam a zárókupakot. Szerencsére nincs a lámpatesten bevonat, ezért enyhén meghúzva a zárókupakot is működik rendesen, de nekem ez is csalódás, hogy miatta védelem nélküli akkut kellett volna vennem, mikor védett van itthon több is üresjáratban.
Fénye az OP reflektor miatt elmosottan hotspotos, maxon 14500 akkukkal kb. 100 métert tud reálisan. A színhőmérséklet számomra tetszetős, bár ez ízlés dolga leginkább kinek mi jön be. A vetített kép számomra nem igazán tetszik, bár ez is egyéni preferencia ki mit szeret, de évek alatt tapasztalatom szerint a hotspotos lámpák jobban használhatók számomra.
Hosszúnak viszont hosszú, ezt nem lehet szépíteni. Csak a Maglite mini Pro+ (most nem is kapható csak a Pro változat) hosszabb nála 2x AA elemes méretben kb. 1 cm-el. A Nitecore MT2A Pro számomra jelenleg az etalon ebben az elemméret kategóriában, széles és erőteljes a hotspotja és van használható szórt fénye is, valamint tud kb. 200 méter hatótávot, ami több mint elég általában, plusz kb.1cm-el rövidebb nála és sokkal, de sokkal kecsesebb. Persze ez meg 14100-as akkuval megy a 2db AA elem mellett, csak, hogy ez se legyen 100%-os, csak 95%-os. A Fenix E20 V2 kb. 2cm-el rövidebb a lapos TIR lencse miatt, de az meg nem megy csak 2db AA elemmel és ereje ezekhez mérten eléggé visszafogott. Ezekkel tudtam összevetni és igazából ebben a kiépítésben nem ad semmit ami megfogott volna csak egy icipicit is. Jó lámpa, jó a minőség és a kidolgozottság is, de igazából olyan semmilyen, csak egy sima lámpa. Egy vidám színes alu érdekes LED-del remélem fog adni hozzá egy kis wow faktort is, ezért kapni fog még egy esélyt ez a modell.
Képek nem készültek, szóval a fantáziátokra bízom, de pár pillanat google kereséssel lehet beamshtokat is találni.Egy kis érdekesség, persze ez is egyéni preferencián alapuló dolog, de nálam rúdlámpában abszolút a reflektoros modellek jönnek be. A TIR lencse annyira szórja a fényt oldalra is, hogy ha nem egyedül sétálok (ami előfordul) akkor nem tudok vele szétnézni úgy, hogy a mellettem állót ne zavarja a fény. Reflektorral is van némi vetítési képen kívülre szóródó fény, de koránt sem ennyire sok, szóval aki nem csak egyedül sétálgat rúdlámpával este az ezt gondolja át erősen, mert már többször is megkaptam pont az E20V2 esetén is, hogy ne világítsak már vele ide meg oda, mert zavaró a fénye.
Fejlámpában pont ellenkezőleg, én már csak TIR lencséset használok, annyira jó a teljes világosság előttem. Szerencsére van millió meg egy model, így mindenki talál számára megfelelőt, vagy ha nem talál akkor kereshet tovább. Persze itt is igaz, hogy el fogod vekítani a másikat, de az esetek nagy részében mégis hasznos a szélesen szórt fény, ami rúdlámpa esetében annyira nem fontos tényező tapasztalataim szerint.
-
luciferk
senior tag
Na mi van lámpa fanatikusok, síri csönd, netán elvitte a tavaszi munka a lámpázási kedveteket?
-
Cyborg
őstag
Így elsőre tetszik nagyon. Nem is "orr" nehéz. A fénye nagyon jó, szépen szór, van távolság is, is nagyon jó, hogy közeli munkára ki lehet kapcsolni a spotot, így nem zavart be. Ez a gyűrűs kapcsoló parádés, kérdés, hogy meddig bírja. A legfontosabb újítása számomra, hogy ki lehet venni könnyedén a helyéről, nem kell szarakodni a hülye gumival, és lehet munka/kézi lámpaként használni. A szilikon kupakkal, meg egy utólagos mágnessel tökéletes kis mindenes lehet.
Fejlámpákkal el vagyok maradva, de azért van pár, sofirn d25 szerű izé, borjú rj02, az ikon🙂, egy spark st6 460NW, meg egy sofirn hs40. Amint visszakapom a hs40-et, amit kölcsön adtam, össze nézem őket, ha van rá igény....de az első benyomások nagyon pozitívak, sokat agyaltam a hs42, és e között, de végül e mellett döntöttem, mert ennek egyszerűbb a kezelhetősége, a hs42-nél nem tudom egy gombbal hogy lehet ennyi funkciót irányítani.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82710 üzenetére
, majd írsz rolla pár sort , hátha rákivánunk ( mert itt az nem nehéz dolog
) !
Habár lehet meg kell húzni a gatya szijjat , a repce elfagyott és tovább fagy[kép] ma délelőtti kép , a kajszi a múltkor fagyott el , most meg a többi , szilva , alma , körte , cseresznye stb ezek mostani képek , egy órája a kertbe , tiszta dér minden [kép] [kép] [kép] , csüng a körte levele és a naspolya is érdekesen néz ki , és lent a fű, tyukhúr recseg ropog
!!
-
Cyborg
őstag
Megérkezett a kicsike:
A mágnes még úton van hozzá.
Este teszt -
H-Zol
senior tag
Azt direkt nem írtam
, az Emisar D4SV2 egy mindenre jó kis lámpa , közelre távolabbra ( a mateminkon kívül csak nagy lámpákat írtam , mert a kolléga az erdőket járja , és én legalábbis oda a nagyokat viszem ) !!
A múltheten a Sofirn SP70 volt a soros , az nem csak egy nagyon jó lámpa , hanem önvédelemre is lehet használni
kár , hogy már nem elérhető ( heileg általam 4 darab van és mindenki elégedett
, ezzel "sarajhvh" kolléga is meg lenne elégedve , Vál szíj is járt hozzá , keresztbe vágom a vállamon és elvan
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82706 üzenetére
Nekem több késem van 440C acélal , konyha kések German acélal 1.4116 , ettől féltem mert egy puhább acél de ez mindent kibír nagyon nagy a corrozio allósága , de kellemes csalódás volt egy nagyon használható könyhakés szett [kép] , csak azért ezek a kedvenc lámpáid , mert nem volt még a kezedben egy Sofirn SP70, Convoy L6 , 3x21D , Astrolux FT03 , MF04 , Lumintop BLF GT , Wurkkos TS30, pro , Mateminco A1S stb lámpák
!!
-
sarajhvh
tag
Igen a 440c, és a Böhler N-695 azonos összetevőkből áll, és az utóbbi kicsivel keményebbre edzhető.
Nekem is van D2 acélból késem amit nagyon szeretek, borotvaélre fenhető, és
jól tartja az élét, két három zsigerelést kibír újrafenés nélkül.
Hasonló a Sleipner acélhoz, de nálam a D2 jobban foltosodik mint a Sleipner.
Rozsdamentes acélból pedig nagyon szeretem a Böhler N-690 et, az Elmax-ot, és a CPM
családot, lámpákból pedig a Fenix-et, Olight-ot. -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82702 üzenetére
Nekem van több D2 vel késem , ő egy félig rozsdamentes acél , de nagyon jó kopásállosága van és nagyon jól tartja az élét [link] , nem igényel különösebb odafigyelést
, legalább is én ugyanígy bánok velük mint a többi keseimmel és nem vettem észre rajtuk , hogy rozsdás , vagy foltosak lennének !!
Az élezés nállam úgy történik , hogy mindég készen áll a szallagos kés élezőm , különböző szemcseméretű szallagokkal , de általában a 600 és az 1000-res szallagokat használom, és utánna egy pár húzás a bőrön és már éles is a kés( ennél gyorsabb elemző elfogadható áron nincsen
, nállam mindég élesek a kések , akkor szoktam durvább szallagot használni , ha valaki másnak élezek , mert azért sok háznál nemigen vágnak a kések ) !!
-
WestBam
Topikgazda
A monitorban lévő töltésvezérlő mondja meg a tápegységnek, hogy mennyi áramra van szüksége.
Annyira érdemes figyelned, hogy ne full gagyi hálózati tápról menjen a monitor. Vannak több kimenettel rendelkező hálózati tápok, azokra ráköthetsz több egységet is egyszerre és töltheted vele őket. A jobb minőség értelem szerűen drágább, de hosszú távon megéri beszerezni, így egy táppal tölthetsz majd mindent. Azt nézd meg, hogy több eszközt ha rákötsz akkor is tudja-e a laptop számára minimálisan javasolt töltőáramot. Ez lehet a szűk keresztmetszet laptoptól függően, mert ha 20V és akár 1-2A is kellhet neki akkor valószínűleg vinned kell a laptop töltőjét is magaddal. -
moma
őstag
válasz
jézusom #82701 üzenetére
És ha a monitorokhoz sima mobil vagy laptop(type c) töltőt használok az biztonságos nem árthatok valamit a monitornak? Egyszerűsítené kicsit az életem, ha egyel kevesebb töltőt kéne hordozni.
Amúgy a jövő az is lehetne, hogy a laptop töltőn legyen pár plusz bemenet, ha kell plusz eszközhöz.
-
WestBam
Topikgazda
D2-től mindig féltem pont a sok rozsdásodási tapasztalt miatt. Én nem szeretek az élezésen kívül mással foglalkozni, max elmosom a késeim és kész, nem tudok még arra is figyelni, hogy mikor válik rozsdapöttyössé meg ha megizzadtam és a zsebemben volt akkor is tisztítgassam őket.
Élezésben sem vagyok expert, van egy köves meg egy gyémántos Lansky szettem, illetve egy gyémántos DMT szettem. Ezekkel minden acél meg van oldva borotvára, bár a gyémántos csiszatolást már nem annyira kedvelem, már kb. ki is szórtam az extra kemény acélos késeket a "flottából". Igazából amire én használom a késeim arra bőven elég egy 440C isDehát olyan szépek tudnak lenni ezek is, mint a lámpák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest