- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
moleculez #44602 üzenetére
Éljen a hitelkártya, és használd a bank pénzét a sajátod helyett.
Ilyen átmeneti zárolós esetekben nagyon jól jön.Illetve olyankor is amikor online vásárolsz egy csomó mindent, de egy részét tudod, hogy vissza fogod küldeni.
Pl cipő, ruha, több méretben.Ha ügyesen számolod a napokat, akkor számlázási cikluson belül vásárolsz, és returnolsz.
Gyakorlatilag a bank pénzén próbáltad ki, hogy melyik méret kell.Persze akinek az utolsó pár fontját akarja elkölteni, az valószínűleg nem kap credit cardot.
-
-
moleculez
veterán
válasz
KROK640 #44604 üzenetére
Annyi, hogy akkor jobban észreveszed.
De a globális fintech úgy ahogy van problémás. Hirtelen nőtt meg a felhasználás és a technológiát simán csak felskálázták. Ehhez képest amúgy a hibaarány elenyésző és meglepően jól működik. Egyszer az egyetemen a VISA-so tartottak nálunk előadást (data science felől megközelítve). Bedobáltak ilyen rettentő nagy számokat (tranazkció száma, megmozgatott pénz, aktív felhasználók) majd hozzátették hogy ez naponta keletkezik. Szerintem az egész valami okkult feketmágia által van életben tartva.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Igen, ez így eléggé szar. És azt vettem észre, hogy (legalábbis MO-n) pont akkor van a legtöbb hiba mikor az ember utolsó pár ft/fontjáról van szó. Ahogy észrevettem már azt is, hogy mindig akkor jut eszébe extra költségeket - az amúgy sem olcsó - számlafentartáson kívül lehúzni mikor alig van pénzem. Jó múltkoriban potom 9000ft-os(!) díjat azért mert ők most új fizikai bankkártyát küldenek. 2 éve elő se vettem az előzőt se ...
-
válasz
Szerencsére ennyire nem vagyunk a tönk szélén, illetve tiszta mázli, nem valami többszáz fontot akart kézbe venni. A bank valami 14 napot igért a kivizsgálásra... Összeggel kapcsolatban: volt egy autószerelőnk, amelyik a 700 fontos munka ellenértékét kp-ben akarta kérni, még 3éve (ugye akkor ez a mainál is kb 50%-al többet ért). Na mondom szórakozz anyucikáddal, persze, majd egy koffernyi 20fontossal mászkálok. Bankszálmlaszám pls... Nem örült neki, de azért megadta, azóta babakocsit se viszek a közelébe
.
-
moleculez
veterán
válasz
KROK640 #44601 üzenetére
Szerintme nem először lát ilyet a bank, sajnos elég gyakori.
A gáz az amikor az utolsó x£ huzzák le az ember fiának. Sajna az se ritka manapság.
Tescoban hányszor volt olyan hogy contactless fizunál a pénz hozzá k nem jött be (tehát nem ment át a tranzakció) de felőle igen. Na és ilyenkor magyarázzam el hogy amúgy minden ok 3-5 munkanap és visszakerül a pénz. “Azt addig mit eszek?!”és nem tudom hibáztatni…
-
-
-
ilyenkor mi van: asszonypajti kp-t venne fel az ATM-ből, atm felvillantja majd visszarántja(!!) a pénzt, végül kiad egy blokkot, hogy ő kifizette az összeget, amit a bank le is vont az egyenlegből!?
Számlavezető bankot tudtuk eddig elérni, lett belőle eddig egy support ticket, pénz nem...
jótanács: kp-t a saját bank automatájából, amit láthatóan előtted sikeresen használt más is... -
moleculez
veterán
Nos szóval említettem vala hogy egy pár side-project készülőben van, és most hogy munkanélküli vagyok full time tudok foglalkozni ezekkel (is)
Ime az első:
Egy egyszerű iOS shortcut ami kijavítja a szöveget bármilyen alkalmazásban futtatva. Kijelöl, Megnyom, Beilleszt.
Hamarosan kezdem az android verziót is: -
Devid_81
félisten
válasz
moleculez #44585 üzenetére
Ha van barmi bizonyitek a kezedben akkor gyorsan gondold at, mert csak par munkanapod van hivatalosan elinditani ellenuk Grievance Letter formaban, amennyiben feljelentest tennel ellenuk akkor talan 90 napod van az aktualis tortenes utan ha jol emlekszem.
Kezdjed egy ingyenes telefonhivassal az ACAS-nel, vagy ha kell az ugyved elerhetosege akit en ismerek akkor dobj egy pivit.
Ha jol emlekszem £30/20perces beszelgetes naluk, annyit erdemes raforditani mielott a nuke-ot ledobod rajuk. -
válasz
moleculez #44585 üzenetére
Hibáznak ezek is simán, szóval ha először te, majd egy ügyvéd láttok ebben fantáziát, lehet perre menni. Summary dismissal volt 0 felmondási pénzzel/határidővel? Csak azért, mert szvsz ha már bünti, ezek lennének a fokozatok, "emberi módon" rakunk ki, hogy legyen mit enned a kövi hónapban, vs sipirc azonnal+no money. Utóbbihoz szvsz még gross misconduct esetén is értelmes, védhető indok kell, ami itt BS, uis a cégnek de facto kárt nem okoztál.
A végkielégítéses/határidős felmondás más történet.
-
moleculez
veterán
Ááá nem hülyék ezek milliárd £ cég, kivan papírral bélelve minden is:
van IT end user policy aminek kb a 18/b/iv pontjának második felének az elejére mutogattak hogy azt ott azt bizony megszegted és a körülményeket figyelembe véve ez így gross missconduct. Napasztmek… minden átmenet nélkül? Semmi felszólítás meg ilyesmi?! Őszintén szólva alszom rá még egy-kettőt és lehet lépek valamit mert ez az eljárás abszolút aránytalan és méltatlan volt. Na mindegy, it is what it is, life goes on csak én maradtam bevétel nélkül egyik napról a másikra.Az hogy a financeon eltűnt 1.5m (igen £, nem román lej) azt nyomozás sem indult… na…🤷🏼♂️ Majd a kiskezicsókolom elment 2 hétre nyaralni Mexikóba és visszajött egy 65k-s kocsival🤷🏼♂️ Véletlen egybeesések az ilyenek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
moleculez #44571 üzenetére
Ez azért durva. Gondolom a kiakadás fő oka az volt, hogy 1 hétnél később jelentetted.
Egyébként oda se neki, hasonló körülmények miatt már én is álltam a szőnyeg szélén, ami akkor nem, de részben a 2 hónappal későbbi távozásomhoz vezetett. Ha hallgattam volna, akkor meg csak semmi nem történik valószínűleg. -
válasz
Devid_81 #44580 üzenetére
Már elszálltak, a piac ilyen instant/előre árazós, ha megsejtenek valamit, akkor 5perc múlva az már be is van árazva (vagy nem, de legtöbbször igen).
Egy-két jobb index ETF-et és osztalékos részvényt veszel, azzal el vagy látva hosszú távon. Ha nincs tengernyi időd rá, akkor hosszú táv, nuku tőkeáttét oszt kész. Nekem Mo-on aludt pár OTP részvény a számlámon 20 éve, sajnos nem sok, még CGT limit alatt bőven - most vettem őket ki pár hete, 5x-ös áron.
-
Balinov
titán
válasz
instantwater #44579 üzenetére
Ez nekem is mondvacsinált oknak tűnik
Moleculezn, kitartás, ügyes gyerek vagy Te, nem féltelek
-
Devid_81
félisten
An April fool? Trump trade war backfires as court blocks US president's tariffs
Pff gyerekek, itt sem semmi amit a politikusok muvelnek, de a nagy vizen tul
Ha okosabb lennek most raknek fel sok penzt a tozsden par eselyesre aki ettol skyrocket modeba kapcsol -
-
Devid_81
félisten
válasz
Sajnalom ami veled tortent, en 2 eve mentem keresztul hasonlon, ott alltam munka nelkul asszony otthon az 1 eves alig mult iker lanyaimmal.
Egy vilag dolt ossze bennem, sajnos nem voltam a cegnel 2+ eve igy nem tudtam nagyon ellene menni a dontesuknek, pedig probaltam kemenyen.
Ha 2 eved mar megvolt naluk akkor megerheti ellenunk menni unfair dismissal-al, ha nem akkor waste of time, hacsak nincs a kezedben ellenuk olyan bizonyitek amivel alajuk tudsz tenni, ezzel is ovatosan, bar vesziteni valod mar nincs.
Tudok adni magyar ugyved elerhetoseget, itt el kint es Angol munkajogi dolgokkal foglalkozik, minden masra is megvan az emberuk, en a munkaugyis novel beszeltem mar parszor, nagyon nagyon megeri veluk kezdeni mielott ledobod a nuke-ot. -
moleculez
veterán
válasz
t72killer #44572 üzenetére
M&S meg a Coop az pont customereink, és részünkről nem volt kiemelt biztonsági szint vagy valami, annyi hogy ezektől a cégektől érkező emailek és kommunikáció le lett vágva.
Mindegy igazából anyagilag sokat nem vesztettem 2k meló szakmailag sem volt nagyon profilba vágó, lassan 2 év alatt meg kiderült hogy a cégen belül hogy számomra releváns poziba kerüljek az szinte lehetetlen. Volt pár side project amit szabadidőmbem építgettem, most a héten/jövőhéten befejezem az egyiket aztán launch, stay tuned
Plusz pár másik ötlet megvalósítására is lesz időm így.
Úgy vagyok vele hogy nem unemployed vagyok hanem unleashed🤷🏼♂️ -
blt-blog
kezdő
válasz
Reszvetem, es koszi, hogy leirtad. Nalunk is rendszeresen vannak ilyen belso tesztek, hogy jon valami kamu uzenet es varjak, hogy ki az aki megnyitja a linket, ki az aki jelenti. Rettento unalmas, az utobbi idoben mar csak annyit szoktam, hogy tovabbitom belul oda, ahol az ilyeneket jelenteni kell es odairom az elejere, hogy nice try. De ezek szerint komolyan kell venni a dolgot. Valoszinuleg az m&s / coop / harrods / adidas miatt raporog most minden ceg a temara.
Mondjuk nekem egy kicsit meredek ugrasnak tunik, hogy szabi utani jelentesbol kirugas legyen, valami nagyon privilegizalt ember lehettel eleg magasan ha ennyire komolyan veszik. Ha nalunk soska joska atlagos aktatologato rakattint valamire, akkor max elkuldik egy 30 perces oktatasra. Ha a network security engineer kattint ra valamire, akkor nala komolyabb kovetkezmenyek vannak, mert neki 1) jobban kell tudnia, ez a szakmaja, 2) az o accountja a kapcsolt privilegiumok es hozzaferesek miatt ertekesebb, nagyobb kart lehet vele okozni, neki jobban kell vigyaznia ra. De nem hinnem, hogy kirugas lenne kapasbol. Szomoru ez.
-
válasz
Agyrém és köszönjük, h megosztottad. Ezzel elérték, hogy a kollégáknak eszükbe se jusson jelezni, ha észlelnek valamit, mert náluk meg az lesz a baj, hogy miért csak 4órával később telefonált be...
Most amúgy jó nagy rapli van a M&S-nél, Coopnál és még csuda tudja kinél, a ruszkik nagyon rákapcsoltak.
-
moleculez
veterán
Egy potenciális(! tehát nem is tényleges !) security breach-et nem jelentettem időben.
Merthogy konkrétan azt hittem vmelyik munkatársam szórakozik este fél 11 kor.
Nem adtam ki adatot, nem hoztam be kártevőt/vírust, semmi.
Aztán egy hétig szabin is voltam azt mikor visszajöttem kérdeztem a srácokat mondom Ti voltatok? Aztán néztek hogy neem, ez így real. Aztán jelentettem.
Ugyanis konkrétan az volt az üzi a céges telóra hogy “szia maradjon köztünk, küldök egy linket aztán bent is vagyok a rendszerben” aztán letiltottam a számot és visszafeküdtem aludni.
Nos, így vállalja fel a hibáját az ember fia🤷🏼♂️
Aztán volt nagy investigation, az összes nagyfejű bevonva, ma meg a senior HR-rel disciplinary meeting, és dismissal.
Hogy ezzel mit értek el, így mivel lett jobb azt így nem látom de biztos én vagyok helikopter. -
-
moleculez
veterán
És akkor kibasztak a munkahelyemről
-
Tufa_
aktív tag
válasz
instantwater #44559 üzenetére
Atlag London bolcsi siman 2k per ho ha full time.
Nekunk pl az utolso term £4.7k(3.6k a 15 ora tamogatas utan), 9:00-15:00. 45 nap bolcsi Aprilis 23 es Julius 2.a kozott.. emelle meg kb havi 300 az extra koltseg uszas, gym, drama meg tenisz.
-
válasz
instantwater #44564 üzenetére
Vannak cégek, amiknek van pl Ciprusi banch-e, pont a trading212 ilyen: ott gondolom megoldható lenne, hogy a helyi leány intézi a pénz/adófolyamot irányodba. Persze, ez kb tizedeli a potenciális melóhelyek számát.
-
válasz
instantwater #44563 üzenetére
Nahh, ott nem lenne saját ingatlanunk. Egy galambdúc lakás millió CHF már. A k-európai gyűlölő savikáposztanáci mentalitásból se kérek
.
Itt fent amúgy az említett 4k-nál messze jobb volt az ovis szitu, eleve úgy kezdtük az itteni életet, hogy a kisebbiknek már csak fél évet kellett fizetősbe menni és mivel a részmunkaidőink miatt csak heti 3 napot ment, council nurserybe, nem volt drága - azután meg itt ugye 1évvel hamarabb jár az ingyenes. Ez itt 1000x jobb wörklájfbalansz, mint pl Svájcban ahol reggel 7kor leadod a 7hónapos apróságot és este 7kor kapod vissza a nagy karrierépítősdiben.
-
válasz
t72killer #44562 üzenetére
Ennyire mélyen még nem ástam bele magam, de amikor melót kerestem, sok hirdetésben benne volt, hogy UK remote.
Tehát UK-n belül bárhol, az adózás egyszerűsége miatt.
Egy emberért nem éri meg egy komplett új területet feltérképezni a pénzügyi osztálynak.Alternatívaként ami cégek komolyan gondolják, azok a remote.com és hasonló Employer-of-Record szolgáltatókkal szerződnek, aminek a lényege, hogy a munkáltatód egy belföldi céggel szerződik rád, te pedig a szolgáltató lakhelyed szerinti fióktelepével.
Persze ehhez is kell egy haladó gondolkodású cég, és ennek is vannak költségei, ami 1 emberért szintén nem megérős.
Viszont ha a cég már használja ezt az EOR megoldást, akkor megintcsak nem kell a Settled Státuszt megújítgatni, hiszen adóügyileg nem angol cégnek dolgozol.
Ugyanezen ok miatt ami cég EOR-on keresztül szerződik, az szerződhet egy olcsóbb jelölttel is, ami miatt hátrányba kerülhetsz a magas fizetési igényeddel, hiszen mindegy lesz neki, hogy hol él az ember.
-
-
válasz
instantwater #44561 üzenetére
Bár nem vok muzsikus, pl Ciprusi vagy egyéb, brit kötöttségű offshore rezidenciával sem engednének (titeket, én géphez vagyok kötve) dolgozni?
-
válasz
blt-blog #44545 üzenetére
Nagy a különbség a Settled status és a Tax Residence között.
Sok cég kiköti, hogy UK resident legyél, mert úgy egyszerűbb neki a könyvelés.A Tax Residence fél év után ugrik, hacsak nem tudja bombabiztosan bizonyítani, hogy ő bizony angliában lakik még, és csak ideiglenesen van távol.
Ugyanennek az ellenkezőjét pedig a spanyol/etc hatóságoknak, hogy ott ne tekintsék adóalanynak.Amit én láttam ismeretségi körben, hogy hazaköltözött Mo-ra, de párévente jön egy napra, hogy aktívan tartsa a státuszt, hátha mégis vissza akar jönni.
Bár ami otthon megy ahhoz képest az itteni kupleráj még mindig jobb. -
válasz
instantwater #44558 üzenetére
Gyak. Szegény embör vs ág. Egyik ok, amiért soha semmilyen életkorban nem próbáltam ezt a műfajt (másik ugye az a csekk, amit a szerelőtől kapsz egy évnyi futás után)
-
-
-
válasz
moleculez #44541 üzenetére
Többször előfordult már, hogy mivel otthonról dolgozom, otthon voltam, és a Royal Mail csak beírta, hogy nem voltam otthon.
Futárral is megtörtént már ugyanez.Az Evris futár valami Einstein lehet, ő be tud jönni az udvarra/blokkokba, ő csak simán ledobja a postaládák alá a dobozt a lépcsőházban, és delivered.
Tehát meg sem próbálnak kapcsolatba lépni.
Természetes, ha tényleg nincs otthon a címzett, nem elvárható a futártól, hogy órákig várjon.
Egyébként nekem volt már olyan, hogy valami normálisabb futár hívott, de épp nem tudtunk beszélni, visszahívtam, és pár óra múlva visszaúton kihozta a csomagot.
-
-
válasz
blt-blog #44554 üzenetére
A távoli olcsó úgy olcsó, hogy a cégeknek külön vízumos jogászt kell alkalmazni, a legcsóróbb takarítói, carer, stb munkára is fizetni a vízumktg-et, máskülönben még Indiából sem éri meg idejönni. És persze megintcsak szép ződek vagyunk a munkaerő és időnként kedves családja interkontinentális reptetgetésével... Az UC-s réteg meg csak egy utcányira lenne, ha nem írták volna le teljesen. Tudom, a betondzsungel benszülöttjeihez először misszionáriusokat kell küldeni és megtéríteni őket a "munkából élünk" igaz hit útjára, ami nehéz - de előbb-utóbb muszáj lesz.
-
blt-blog
kezdő
A legutolso netto migracios szam mar csokkent, kis mazlival ez egy trend eleje lehet. Engem is aggaszt, hogy gyakorlatilag a kozeli olcso munkaerot lecsereljuk tavoli olcso munkaerore, de bolond vagyok es remelem hogy a legalis migracio is elkezd visszaszorulni ha az uj javaslatok eletbe is lepnek. Egyszeruen nem fogja megerni tartosan idejonni. Mondjuk az india deal ennek pont ellent mond, de meglatjuk mekkora issue lesz a valosagban.
-
blt-blog
kezdő
kiprobaltuk a hellofresht, tartottuk kb egy evig, aztan lemondtuk es attertunk a gustora. azt is tartottuk kb egy evig, aztan azt is lemondtuk es attertunk most az able and cole-ra, durvan fel eve. a HF es a G durvan ugyanaz csak az egyik zold, a masik piros dobozban. mindketto oke-oke de amikor lemondtuk mar nem kuldtek szep zoldseget, mar nem volt annyira jo minosegu a hus. a lobby-ba ledobas itt is megy, altalaban 1-2 oran belul kimegyunk erte es behozzuk szoval issue ebbol nem volt, de en is lattam napokig masik lakasba cimzett dobozt ott hanykolodni. barataink a hazban korabban able and cole-oztak de lemondtak, mert neha a hazon kivul hagytak a dobozokat es a rokak mindent megettek belole. amiota mi rendelunk, nekunk a futar mindig az ajtonk ele rakja le, ahonnan pedig begyujti az altalunk oda kirakott mult heti dolgokat (doboz, muanyagok stb). eleg jol mukodik, sokkal jobb, mint a masik ketto. sajnos ez az araban is latszik. annyira, hogy gondolkozunk a lemondasan, mert igazabol a whole foods-ban vasarolva olcsobban jonnenk ki. a hozzank kozeli WF bezart par honapja (ez is egy meglepi volt) es a tavolabbiba nem akarunk eljarni most meg. de szerintem vissza fogunk szokni a heti egyszeri bevasarlasra es olcsobban jovunk ki. a hus es a gyumolcsok minosege a WF-ben jobb amugy is.
-
válasz
blt-blog #44547 üzenetére
Igen, kb így, nekem ilyesmihez Glasgow-ba kellett volna beingáznom. Vidéken magasabb a csomagtarifa, de 20 csomaghoz 3 utcát kell végigjárni.
#44549: na ezaz, gyerektémában (is) pont a nagy migrációsdi kényeztette el a politikai-gazdasági elitet: nem csinál a helyi nép gyereket? Akkor importálunk. Sőt, a helyire is van válaszuk: majd az UC-s (=drog, stb) népség csinál. Utóbbinak frenetikus következménye, hogy a bemindenezett, 6.apukát fogyasztó "család" gyereke ha nem is halmozottan fogyatékos, de iskolában kezelhetetlen, predesztinálja a nyomort a következő generációra.
-
Tufa_
aktív tag
válasz
instantwater #44538 üzenetére
Igen emlekszem hogy amig lakasban laktunk, ott is elofordult hogy joparszor a szomszed Gustos doboz a lobbyban volt napokig.
Itt Yodel az ajtonal hagyja (kopog es csonget, de nem var), de altalaban a szallitas napjan mindketten itthon vagyunk ugyhogy igy nem gond.
Mi 2-3 eve Gustozunk es szeretjuk. -
opr
nagyúr
válasz
blt-blog #44548 üzenetére
Ez jól hangzik, csak közben meg a nettó migráció minden évben van minimum vagy fél millió, úgy, hogy közben több száz ezer EU-s lép le. Szóval nemhogy csökkenne a népesség, még növekszik is, csak közben le van cserélve az európai indiaira, pakira, meg stb-re. Szerintem ez nem egy túl jó csere, de hát ugye ha ezt akarta a nép (brexit), akkor ezt akarta a nép.
-
blt-blog
kezdő
"az a baj, hogy deja vu van, úgy érzem, hogy én ezt egyszer már végignéztem otthon"
Detto ugyanez. A brexit szavazassal illetve a szavazas elotti kampannyal indult nekem ez az erzes es azota csak rosszabb lett. En mar lattam ilyen bohocokat populista baromsagokat csinalni, meg idiota donteseket hozni a pillanatnyi nepszerusegert, el is jottem onnan.En most arra jatszom, hogy hozzam hasonloan egy csomo jottment el itt akiknek igazabol opcio akar vissza, akar tovabb menni. Csak az elso orszagvaltas nehez meg dilemmas, utana mar bekerul a komfort zonaba. Ha meg egy kicsit rosszabb es populistabb lesz, talan eleg sokan megunjak es elmennek, hogy elheto mennyisegu ember maradjon csak itt. Aztan ki tudja, lehet mi is tovabb allunk, bar jelenleg kozeptavon sincs ilyen tervunk.
-
blt-blog
kezdő
válasz
t72killer #44546 üzenetére
A multkor beszelgettem az amazon futarral aki hozta a csomagot (80+ lakasos tarsashaz, tobb epuletben). Neha felhozzak az ajtoig a cuccot is amugy. Szoval a csavo azt mondta, hogy 1 fontot kap csomagonkent. Namost ez nyilvan nem eri meg neki rakosborzaszto kulson, ahol 5 merfoldet mesz ket farm kozott, de london surun lakott reszen ahol egy cimmel letudsz 20 csomagot es utana atsetalsz a szomszed tarsashazba masik 20 csomaggal, ott hamar kijon a matek.
-
válasz
moleculez #44543 üzenetére
Röviddel miután ideköltöztünk írta egy srác, hogy Ayrshire-ben valami havi 5k fontot pakolt össze az egyik futárkodós helyen + voltak mások is, akik megerősítették. De amikor rákérdeztem, már ő jelezte, hogy erősen romlik a piac, mindenki IS futárnak megy és aprópénzért hajtod szét a kocsit (+ugye ezekre kéne valami spáci biztosítás, amit hóttziher nem úszok meg évi 250 fontból). Azóta ez csak rosszabb lett, konkrétan ha csalsz a biztosítással (és nem kapnak el!) + valami bontószökevény ingyenkocsit hajtasz megnyekkenésig, majd ezt drágán rásózod egy balekra, rohansz mint a fejetlencsirke akkor jösz ki kicsivel minimálbér ALATT. HA ezekből bármi nem teljesül, akkor akár nettó veszteséges is lehet a buli pl egy normálisabb kocsi amortizációja miatt.
#44544: a társadalom atomtengeralattjárókat, csilliós darazsakkal megpakolt repülőgéphordozókat finanszíroz, de a saját jövőjét havi 4k fontos csekkekkel bünteti. Értemén, nem akarják a Ngza Ktangara 16 gyerekét állami költségen felnevelni (amúgy se kéne, mert mind a 3 feleség otthon van, jobb kaját biztosítva, mint amit az ovi ad), de annyi bőven beleférne, hogy az ELSŐ 2db gyerkőc, azaz a társadalom fenntartása ne járjon már ilyen költségekkel. Ez 1:1ben svájci árazás fele fizetések és 5x-ös adóteher mellett.
-
blt-blog
kezdő
válasz
instantwater #44537 üzenetére
Nem tudom, azokat kellene kerdezned, akik nincsenek itt, csak latogatnak a hosszabbitasert. Valoszinuleg a dolog annyi, hogy work from home-ot tolnak minden nap es nyilvan anyagilag jobban megeri mondjuk alicanteban elni UK fizetesbol, mint UK-ban. Viszont, ha valtozna a helyzet (leepites, WFH vege, stb) akkor vissza kell tudnia jonni.
-
moleculez
veterán
válasz
t72killer #44542 üzenetére
Régen jó buli volt az Amazon Flex: 4 órás blokkot be lehett fejezni 1.5 óra alatt, ugyanúgy ki volt fizetve. Mostanra annyira kifinomult a route planning hogy percre pontosan be lehet fejezni, ha egyáltalán.
Hetente csináltam 6-800£ , HMRC meg nem basztatott mert volt bejelentett melóm. Bár kapott a kocsi mérföldet ki is termelte az árát egy év alatt. -
-
moleculez
veterán
válasz
Voltam Amazon driver (is), és ezek a lakóparkok ilyen szempontból rettenetesek. (indításnak: fizessek a parkolásért) Kajak néha úgy voltam hogy kocsival együtt otthagyom a faszomba az egészet. Sosem végeztem időben mert ott lehetetlen úgy hogy rendesen kivigyem és átadjam.
Aztán: nincs otthon, nem veszi fel, mindjárt otthon lesz, jöjjek vissza (dilaj vagy?!), hagyjam ott (nem).
-
válasz
Nálunk az Evri-s futár olyan, hogy nem veszi észre a fél háznyi méretű shed-et, ami mellett eljön és inkább leteszi a papírdobozt az amúgy nyitott ajtó elé az esőben...
-
opr
nagyúr
válasz
moleculez #44534 üzenetére
Hasonló folyamatokat vettem észre. Nagyon durva, milyen rövid idő alatt mekkorát változtak a dolgok, és sajnos nem a jó irányba.
Nekem ez azért esik szarul, mert amúgy én imádtam itt élni, szar időstől mindenestől. Az embereket, a kultúrát is nagyon szerettem.
Aztán úgy érzi az ember, hogy megint sikerült testközelből végignéznie, ahogy a nagy hangú, buta, hazug, populista politika (mindkét oldalon btw) gallyra vág egy országot, amit amúgy tök szeret, és így elég idegesítő a dolog. Covid előtt kicsivel mondtam anno angol-angol kollégának, hogy az a baj, hogy deja vu van, úgy érzem, hogy én ezt egyszer már végignéztem otthon, nem lett jó vége. Akkor annyit mondott rá, hogy ez kicsit ijesztő, de reméli, tévedek. Nemrég dumáltunk, felhozta, hogy emlékszik erre a beszélgetésre, és hogy szarjak sünt a hülye jóslataimmal, merthogy mostmár érti, miről beszéltem, és nem tetszik neki sem. Arra, hogy hogy lehetne ezt megfordítani, egyikünknek se volt válasza. Pláne úgy, hogy közben pont a retard reform jön felfele mint a talajvíz, akiknek amúgy a problémák nagyrésze konkrétan köszönhető. -
Gusto és társait nálunk szó szerint ledobják a kapuban, aztán figyeld a trackinget.
Ha pedig nem vagy otthon akkor imádkozz, hogy a 320 lakásos komplexum legforgalmasbab kapuja mellett ott lesz még a dobozod.
Továbbá nyáron se rendeld, mert délutánra készre süti magát a dobozban.
Azert is imádkozz, hogy az analfabéta futár 1-től 4-ig ismerje a számokat és ha valahogy bejut a kapun akkor a megfelelő blokkba tegye le.
Heti szinten látom a kallódó Gustos dobozokat, sokszor napokig pihen valamelyik sarokban.
A múltkor pedig nekem jött reklám adag a Dishoomtól, amit azt hittem nem küldenek, aztán egy héttel később került elő a doboz, mert rossz blokkba vitték, aki pedig intézte a reklám ajándékot, nem adott trackinget.Rendesek voltak, küldtek újat.
Nagyon finom a Bacon Naan kitjük.
Persze drága, de bolti alkatrészekből is könnyen elkészítető.Szóval, a Gusto biztos jó annak aki házban lakik, és még home officeban is van.
Én hiába vagyok home officeban, ha nem tud olvasni a futár, a telefont meg nem ismeri. -
-
rgqjx
aktív tag
Szerezzetek valami műanyag korongot, vagy alátétet és nem kell aggódni ha gazdát cserél.
-
moleculez
veterán
Tescoban dolgoztam vagy 6 évet tudnék mesélni… Mikor kezdtem a bolti lopás az esemény volt, pedig tényleg szar környéken dolgoztam (council estate, ált. isk, karibi lakosság). Ahol befejeztem az egy teljesen másik bolt volt, egy kertvárosi környéken. Na ott a fizetés ilyen önkéntes alapon ment🤷🏼♂️ Ha fizetsz ok ha nem az se baj🤷🏼♂️ Ez így 6 év alatt.
-
-
-
Pedig állítólag a románok voltak a legnagyobb koldus és zsebes-betörőexportőr, ők most ugye brexit határ mögött vannak. Ez mind honi Angol termés lenne? (2lábon járó drogteszt esetén mondjuk megértem
).
#44527: jó nagy zsákutca. Először kitalállták, hogy a szogos, 30emeletes panelszörnyekből aprópénzért heti 50órát robotoló ember a kapitalizmus hőse, aztán rájöttek, hogy így nem lesz, aki fogyasszon. D-Korea és Japán is csak kicsivel jobbak.
-
opr
nagyúr
Amugy ez a hova megy az orszag dolog... Tudom, hogy ez most hulyen fog hangzani, de ujabban (ertsd: elmult kb 1,5-2 evben) nem sikerult egyetlen egyszer se ugy nagyobb boltba menni, hogy elveszek egy tologatos kosarat, es mikor viszem vissza, ne dimenziougorjon oda valahonnan a faszomtudjahonnan egy random csoves es ne kezdjen el kunyeralni, hogy hadd tolja vissza a kosarat. Annyira rohadtul utalom, hogy az nem igaz.
Egyreszt, hagyjal mar beken letezni bazmeg. Masreszt, rohadtul nem hasznalok kp-t. Konkretan ennyi keszpenzem van, ez a nyamvadek 1 fontos. Ha odaadom valamelyik random ket labon jaro drogtesztnek, akkor megint le kell vennem ATM-bol egy 10-est, es valahogy megoldani, hogy pont 9 penz tunjon el belole a picsaba, a maradek 1 meg lehetoleg 1 reszletben legyen.
Es akkor megmondom neki, hogy "sorry, no", vagy valami hasonlo, es 5-bol 1-szer valamelyik biztos nekemall, hogy "heartless asshole" meg stb. Anyad bazmeg, nyelved beszeled, rokkant nem vagy, huzzal el dolgozni, faszkope.Annyira utalom ezeket, hogy arra szo nincs. Mar otthon is tiszta szivbol gyuloltem az osszes kocsis 100-as kunyeratort. Amikor ide kikoltoztunk, annyira elveztem ezeknek a taploknak a hianyat, hogy meg mondtam is a haveroknak, hogy annyira elvezem, hogy nincs ilyen. Hogy eszembe nem jut, hogy orizgetni kene a kosaramat vagy valami.
Most meg eljutottunk odaig, hogy ha lehet, meg szarabb ilyen szempontbol a helyzet, mint otthon valaha is volt.Mai szitu, ami kivaltotta a rant-et: Kileptem a boltbol, mire eljutottam a kocsiig, 4, azaz NEGY foallasu kunyerator talalt meg. Ebbol egy kinezett maganak a tomegben, hogy engem akar lehuzni, harom meg a kocsira ment ra.
Elsonek (az csak foldon hajlongos kunyerator volt) mondtam, hogy kajat adok szivesen (tenyleg szarul nezett ki a csavo), oszt erre nez csunyan es odakop a foldre. Hogy taposnam ki az agyad a fuleden bakanccsal te elfajzott biomassza bazmeg.
Masik harom mind a kocsira palyazott. Aztan csodalkoznak, hogy egyre "hatarozottabban" kozli veluk az ember, hogy "no".Ah, bocs a rant-ert, csak ez a mai ugy felbaszott, hogy ki kellett irnom magambol.
-
válasz
t72killer #44523 üzenetére
Pénz kontra gyerekszám: most jött szembe, hogy szeretett torzonborz Boriszunknak most kopogott a gólya KILENCEDSZER. Elon Musknak (tudom, csóró afrikai
) 14 gyereke van 4 anyától, ami így még az anyukák irányából is bőven veri az átlagot. Biztos, h az a baj, h "túl sok pénze" van a középosztálynak
Inkább az, hogy "eladjul" a meg nem született gyerkőcöket pár vacakért cserébe. Persze, a 3+fertilitás globál fenntarthatatlan, de az 1.4 is.
-
válasz
instantwater #44519 üzenetére
Beb.szna, ha egy council aktatologató dividendként mosná az adófizetői fontokból kapott fizuját
. Persze bármit el tudok már képzelni...
-
Devid_81
félisten
válasz
instantwater #44518 üzenetére
Most naluk vagyunk, remelem nyar vegen lesz naluk valami jobb ajanlat egy ujabb evre
-
válasz
instantwater #44522 üzenetére
A pénz önmagában nem érték. Lehetsz a csilivili Londonban évi 80k bruttóval csóróbb, mint egy zimbabwei kisfalu napszámosa.
A kiadások egyre magasodó dombja-hegye a probléma. Ha emelik a melós juttatásait 5%-al, akkor a ktg-eire rögtön ráhúznak 10%-ot. Egyes kategóriák (családi életre alkalmas ingatlan, gyerekfelügyelet) meg totál obszcén árakon mennek. Nem a tesco takarító bérét kell évi 60k-ra emelni, hanem a gyerekeIT max a havi NETTÓ fizuja 20%-ából teljes munka+ingázási időben ellátni, és a másik 20%-ból legyen nekik megfelelő méretű lakás.
-
-
-
-
-
-
válasz
t72killer #44486 üzenetére
Igen, kb minden keresés, egy újabb soft search.
A soft searchnek nincs negatív hatása.
Ugyanakkor érdemes figyelni, mert rá lehet jönni, ha valaki kéretlenül használja az adataidat próbálgatva, hogy mennyi hitelt tud felvenni a nevedre.Nekem egy ideig követték a credit fileomat a TotallyMoney-en keresztül ahol nem volt fiókom, de nem foglalkoztam vele.
Később fel is vettek a nevemre jópárezer font hitelt.
Pár éve részletesen írtam róla.Azóta az összes credit referencing accountom az enyém.
-
válasz
t72killer #44481 üzenetére
Az állami nyugdíj nem fenntartható.
Évek óta ismert tény, hogy elöregedőben van a társadalom, és már nincs honnan pénzt elvonni a nyugdíjakra.
Marad a korhatár emelés.Akkor most nézd meg, hogy milyen kevés az állami nyugdíj, és már erre sincs pénz.
A mi generációnk kb sosem lesz nyugdíjas, vagy nem akar az lenni, hiszen már most is csak éhen halni lehet belőle itt.
A magánnyugdíj pedig egy nagy szerencsejáték.
Beteszed a pénzt, és reménykedsz benne, hogy ügyesen forgatják a tőzsdén, ami akkor épp nem lesz összeomolva amikor ki akarod venni a pénzt, és a maradék amit állampapírokba fektettek azt pedig nem ette meg az infláció.
Irány Dubai.
Ott legalább nem vonják le a pénzed jelentős részét, és oda fekteted ahova akarod.
Vagy legalább Jersey.
Gazdagabbaknak Monaco, etc. -
-
Devid_81
félisten
válasz
moleculez #44503 üzenetére
Valami biztos volt, en is eleg depis vagyok foleg telen amikor mar 15 honapja nem lattam napsutest...
Raadasul autot is vezetek, nem is szemelyauto hanem kisteher, tomeget is latok mert a qrwa Sainsbury's mindig tele van parittyakkal....szoval majdnem minden adottsagom megvan, de azert inkabb kihagynam -
-
-
válasz
moleculez #44503 üzenetére
Másik csapatnak szurkolt? Vagy ugyanannak, csak be volt mindenezve?
Közben terjed a skót hírnév is (spanyolról fordítani kell)
-
moleculez
veterán
válasz
Devid_81 #44500 üzenetére
A 53-year-old man, who police described as white, British and from the Merseyside area, was arrested at the scene of the incident at 6pm on Monday, with Merseyside Police saying they believe him to be the driver.
The force said it is not treating the incident as terrorism-related in a press conference on Monday evening.Depressed, mental health issue(s) 🤷🏼♂️
-
"In a Newsweek poll, more than 50 per cent of Millennials and Gen Z (ages 18-34) said that they would consider having children if the cost of living was lower. " Persze van akiknél ez csak kifogás, de 50% az mégiscsak 50%. És ebbe bucskázik bele a nyugdíjrendszerünk, sőt, a komplett gazdaság. Brutális, hogy ugyanazt fogom mondani a gyerekeknek, mint amit az én szüleim mondtak nekem a 80as, 90es években: nyelvet tanulni és el kell innen (onnan...) menni. UK fertilitás nem tűnik a kontinensen katasztrofálisnak, de ha megnézzük, hogy kikből is áll az a fertilitás, gyorsan kiderül, hogy 1 generáció múlva a gazdaságnak nem lesz gazdája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest