Új hozzászólás Aktív témák
-
mulika2
csendes tag
Nem fikázom az ATI-t, de elég gáz, hogy egy ekkora cég nem képes normális drivert biztosítani a kártyáihoz még ha AGP-is, ill akkor ha nem megy minek adnak ki ilyen verziót? A mezei user meg simán belefut, aztán szív.Egyébként nem akarok belemenni ilyen hülyegyerek témába, hogy ATI Vs NV bibi, de engem jól megszivattak.
Egyébként 13-ért vettem a 9500GT-t 1 év jótálással. Eddigi tapasztalat, hogy a CoD2 25-30 fps-el többel fut uazzal a beállítással. Azért nem 9600 lett mert nem fért volna be a házba. -
Jannn
aktív tag
Ati Catalyst CCC-vel próbáltam a gyári tuningot (amikor magától emelgeti az órajelet), de elég alacsonyan kifagyott... alapból azt hiszem 700/700 de otthon majd megnézem... Egyszer próbáltam már 750/800 körül de e miatt a 10% miatt inkább nem kínoztam és visszaállítottam alapra...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Annyira nem urban legend, a felépítése miatt egyszerűen meghal a GF8/9, nem tudnak mit kezdeni a nem egyenlően elosztott számolási és textúrázási műveletekkel. Kicsit kuszán írtam le, Abu cikkei egyértelművé tették, hogy aki ilyesmit szeretne játszani, az Radeont vesz. Vistával meg semmi gond sincs...
-
-
tzsolesz
nagyúr
De lassan haladnak ATI-ék driver ügyben.
Aggregator:
Nem tudom, hogy hoztam össze 5 hónappal később a 2600XT-t 24K-ért. De már nem érdekel. Most is van talán még 25-26K környékén nagykerben is. Képzeld el, lehet valaki azt vesz 3870, vagy 9600GT helyett, mert olyan jól hangzik az XT.
Utána kicsit utánanéz, és az égtől a földig pattoghat.....
-
barnam_
nagyúr
Amivel játszom, és amire kevés: TDU 1024x768-ban, high-on tökéletes, de 2x, vagy 4x AA-val már akadozik (bezzeg a X1950Pro-val nem akadt
)
Crysis - de ez nem érdekel, egyszer végigjátszottam, többet úgyse rakom fel. Majd talán a Warhead-et. Amit idén várok, az a GTA4, meg egy próbát megér majd az új NFS.
Szóval nagyjából mindenre elég nekem a 2600XT, csak egy kicsit erősebb vga kellene. -
tzsolesz
nagyúr
Elnézted: ot csak 11% különbség van.
COD4 4xAA, 16xAF 1280x1024
9600GT 41.1 fps
HD4670 37 fpsCOD4 8xAA, 16xAF 1280x1024
HD4670 30 fps
COD4 1600x1200 4xAA/16xAF
9600GT 31.5 fps
HD4670 27.5 fps
Szerintem ez nem olyan nagy különbség. Talán 10% lehet, az árához képest van olyan bestbuy mint a 9600GT NV fronton.A 4830-ra pedig már nagyon kíváncsi vagyok. Lesz olyan mint a 9800GTX pl.?
-
tzsolesz
nagyúr
Ennek a kritériumrendszernek jelenleg egyetlen kártya felel meg, a 9600GT (ha 161FT extra még belefér
) - akár technológiai visszalépés, akár nem. A Radeonoknál van pár játék, ami 12x10 4xAA mellett már kissé lassú (értsd 30fps alatt).
teszt
Itt nem igazán nagy különbségeket 1280x1024-ben a két kari teljesítménye között. Még szűrőkkel is jól állja a sarat. Nem beszélve arról, hogy egy jó pár játékban meg le is gyűri.
A másik meg az, hogy a 9500GT-t az NV ugye viccnek szánta? Legalább is gondolom nem a 4670 ellen indította, mert minimum 40% különbség van a két kari között.
Érdekes egyébként számomra hogy csak 128bit-es, én nem is számítottam ekkora teljesítményre.
A 4830 pedig biztosan drága lesz, sztem kb 26-28K környéke lesz az alja. Azt meg azért nem venném meg végül, mert akkor ár inkább 4850-et. -
tzsolesz
nagyúr
Na igen, nagyjából ismerem a két kari viszonyát tesztekből. Nehéz szülés lesz az biztos.
Nekem most 1280x1024-es felbontásra kellene VGA úgy hogy minden minden játékban betudjam kapcsolni a max AA, AF, és részletességeket, fícsőrőket.
Rájöttem arra is hogy 20K-nál lehet nem éri meg többet kiadni egy VGA-ért. A 2600XT 24K-ért az más, az megérte.....
A HD3850/70 eddig jó alternatíva volt, ugyanúgy mint a 4850 (ez valószínű kiesik a pénztárcám vonzáskörzetéből, túlságosan emelkedik az ára, már szinte követhetetlenül), de ha belegondolok 1280x1024-re mi a ráknak a 4670-től erősebb kari?Ja és a FC2-t várom a legjobban.
Fagy53: Mindenképpen várj, mert úgy jársz mint a 2600XT-vel, 24K!!!!
Valószínű várnom kellene, de nem merek, mert az árak mennek a csillagos égig, az IPON-on már el is kezdődött a 4670 áremelkedése: 17820HUF helyett ma nézem hogy már 18071, és ez csak így növekszik.)ATI-ra fáj a fogam, de ne legyen elmaradva sokkal a 9600GT teljesítményétől. 9600GT-t nem akarok már venni, mert nincs kedvem pénzelni a szemétládákat.
-
fagy53
nagyúr
Én sem arra gondoltam, hogy fele annyit fogyaszt, mint a 4850, de biztosan kevesebbet ami nagyon pozitív dolog lenne, a 4850 fogyasztását ismerve.
Én csak arra gondoltam, hogy a 4670 nagyon jó továbblépés a 2600/3600 sorozatból, de a az igazi jó vétel különösen a 22" monitor tulajoknak a 6-8k-val többe kerülő 4830. -
tzsolesz
nagyúr
Ment PÜ.
Talán szaggat a GTA4 konzolon?
Mi lesz PC-én? Pedig emlékeim szerint nem szoktak túl gépigényesek lenni a GTA-k. A San Andreas szépen megy a 9550-en is, egy 3Ghz-es cerka-val, és 1Gb DDR RAM-al megtámogatva, mondjuk érdekes hogy ezt a 2600XT-ről nem tudom elmondani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Blood Mage
senior tag
-
Blood Mage
senior tag
őőőő... nem ez nem az én konfigom, mármintnem az enyimről van szó....
ASUS P5K C
E6600 (2,6Ghz)
2Gb RAM
250GB winyó
HD2600 ---> csere 88GT/96GT - és ez kevesebbet fogyaszt picivel mint a 88GT nem, mert akkor inkább 96GT?
és nem tom mekkora táp és milyen minőség, biztos hogy a táp a házba beépítve volt alapból ergó nem lehet túl minőségi....ezért is fontos hogy mennyivel több a fogyasztás, és semmi tuning nincs.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Ez az hogy nem stabil itt semmi. Tudom mit mondasz, és azt is tudom, hogy szerencsénk volt eddig. Épp most beszéltem le magam egy 3850-ről, mert a PCX-en már nincs ott 16K sapphire. Helyette van 20K-ért, azt meg a fene megeszi ott ahol van. Én már csak nagyon jó áron akarok venni nagyon jó VGA-t, Mert eddig nem ezt a tendenciát követtem. Majd megveszem ha kb 13-14K lesz. Van idő, kivárom én. Megér annyit hogy utána ne sírjon a szám, mert drágán vettem valamit.
Az alaplapomat 20K-ért vettem az még most is 18K. Ez jó
A processzoromat 23K-ért vettem, ami még most is 22K. Ez is jó.
A tápomat 4800Ft-ért vettem, ami most kb 5300Ft. Ez is jó.
A RAM-oknak 3900 Ft-ért vettem darabját, ami most kb ugyanannyi. Ez is jó.
A 2600XT-ét 24.000 Ft-ért vettem, ami most 9-10K, valahol 7K, használtan meg már 6K-ót akarnak érte adni. Na ez viszont nem jó, de nem ám. Úgyhogy türelem, türelem, és türelem.Lehet hogy veszek majd jövő évvégén egy 4850-eset 10-12K-ért, na az megfogja érni. Úgy is annyi leswz, vagy még olcsóbb, mert ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, hatványosan megy a VGA-k ára lefelé. Még az is megkockáztatom, hogy GTX280-asat veszek jövő évvégén 16K-ért. Én eltudom képzelni hogy annyi lesz.
-
tzsolesz
nagyúr
A demo-t nem néztem, mert megvan a full game. A játék grafikája egyébként szép, nem tudom milyen motor hajtja. A beállításokban van MSAA1, 2, 4, és talán 8 ha jól emlékszem. Érdekes hogy MSAA van csak. Végül is kikapcsolt állapotban is ezt csinálja, tehát nem megy a játék, csak a képkockák váltják egymást 1-5 fps időközönként.
A google-ben rákerestem hasonló problémára, de nem találtam. Gondolom február óta, már valakinek a világon észlelnie kellett hasonlót problémát, mert akkor gyanús hogy nálam van a hiba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Okés, persze, támogatom az optimalizációt, az mindenkinek jó, de nem mindegy, hogy milyen áron, ill. mit hívnak optimalizációnak. Megtaláltam közben az említett cikket, itt a lényeg: [link - itt és az előző oldal alján]
"GeForce 8800 GT teljesítménye úgy tűnt, mintha vissza lenne fogva driverből, 1024x768-as felbontásban még a 8600 GTS is gyorsabb volt, ezért az NFS PS alatt elért eredményeket kezeljük fenntartással! Mindenesetre az jól látszott, hogy az NVIDIA csal, ugyanis az nfs.exe-t 1234.exe-re átnevezve megjelentek az árnyékok, és persze csökkent az fps-ek száma."
"NFS PS alatt, mint már említettük, az NVIDIA kártyákon bizonyos esetekben nem jelennek meg az árnyékok egészen addig, amíg át nem nevezzük az exe fájlt. Ezenkívül mintha az NVIDIA esetében az élsimítás kicsit gyengébb minőségű is lenne."
Persze ez csak arra az egy játékra vonatkozik, de akkor is...
-
tzsolesz
nagyúr
Cod4-ben is javult a helyzet. Sőtt egy csomó game nekem jobban megy, de szigorúan 8.5 után. 1024-ben tudok kapcsolni crysis-ben 2x élsimítást, minden medium-on csak a hang van magasra téve, és kajakra normálisan tudok játszani, de mindjárt megnézem mennyi fps-em van.
8.2 driverrel szaggatot, meg olyat csinált, hogy szarabb lett a kép valahogyan, besötétedett talán már nem emlékszem. Most meg jó, ez érdekes.A gothic 3-al nem tudok mit kezdeni, egyszerűen szerintem még a 2Gb ram is kevés neki. Egyszer csak 55fps-em van 1280x1024, majdnem minden közepesen és maxon néhány advanced beállítás. utána hopp 12fps, és csak akad, meg okádik az egész. Erre mondjátok meg mi a megoldás. Végig szeretném tolni, de így idegesítő.
Egyébként az ATI-nak elkellene gondolkoznia ezen az egész driver histórián. én ugyan nem értek hozzá, de az hogy egy kari kijön, és csak 1 év távlatában minimum 20-30%-ot is gyorsulhat, ez szörnyű, illetve jó, de sokat kaszálhatna, ha jóval előrelátóbb lenne nem?
-
fagy53
nagyúr
Ha a Crysis-ről van szó, akkor nekem 10x7-ben medium beállítással 1280MB volt a RAM használat és ebből 800MB körül volt a játék, a többi a win és a rezidensek.
High-nál 1GB volt csak a játék maga.harry3: ha a kettő közül kell, akkor az XT, de jobb vétel alig többért a 3850 256MB!
-
tzsolesz
nagyúr
A ccs64-et én is használom. (usagi lotline, midnight resistance, outrun europe stb...) Elvagyok velük egy ideig.
fagy53: gépikódban soha nem tudtam programozni, ezért is alakíttatam át egy progi segítségével a basic-ben megírt kis progiaimat. Na utána kilistázni nem tudtam, bár töredék helyet foglalta csak.
aggregator: Úristen, valóban, de hát az szörnyű! Azt a procit az intel nagyon elcseszte. 2xprescott?
Tényleg, nem tudja valaki, hogy abban milyen teljesítményű volt a videóvezérlő egység?
-
tzsolesz
nagyúr
Én sem azt mondtam, hogy megváltja a világot ez a kari, de nálam biza gyorsult 855/860-on. Ja, és én a 9550-hez hasonlítottam, mert annál 250-ről hiába húztam 300-ra, semit sem jelentett, csak akkor volt jobb amikor 500-ra húztam (100%-os túlhajtás). Ezt a karit pedig nem 1600-ra húztam, hanem csak 855-re, és még is észreveszem hogy jobb ha feljebb tolom, mert sok játéknál már jól jön 2-3 esetleg 4 fps. ott ahol 25 volt előtte.
persze ebben azért benne van a vram 860-ra emelése is, azzal együtt már igen is ér valamit, legalább is nálam.
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, magvannak ezek a file-ok. Na most ebben az esetben föl kell telepíteni legközelebb is a steam-et, és utána lecserélni ezt a mappát?
aggregator: Ezt a Steam megcsinálja magától is? hogyan is?
deiblon: szedj le minden drivert (ATI), meg az ATT-t is. Csinálj egy drivercleanert ezekután.
Majd rakd fel mondjuk 8.4, vagy 8.5 driver-t, vagy plussz catalist-ot.
Egyébként lehet, hogy nem is jó ATT-t raktál föl, a legújabb ismeri fel rendesen a 2000-es szériát.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyetértek kollega: VOALA 10C°-ot is feljebb megy a kis dög
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest