Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Varázslóó
üzenetére
Most van egy átmeneti áresés, nem nagy, és olyan, mintha normalizálódna a piac, de szerintem ezek az áron sem fognak menni a ramok, ezért idővel még kevesebbet fognak gyártani, ami ezen az áron megy, az meg kifogy. Csábító most eladni, de a DDR5 még 2-3 évig biztos nem lesz lecserélve.
-
zacci
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Nyilvanvalo, hisz haboru van ott. Valoszinuleg veglegesen le akar szamolni az ottani rezsimmel. Izrael reszerol ertheto is, hiszen Iran be akarja dozerolni Izraelt a tengerbe.
Ezert akart Iran atomhoz jutni. Hat ugy tunik nem fog...A kornyezo arab orszagok is kezdenek beragni Iranra, mert ezek lonek ekbe kekbe mindenkit. Meg szerencsetlen Oman-t is, pedig Ok voltak azok, akik kvazi mindent megtettek annak erdekeben, hogy Iran es az USA kibekuljon vagymi. Nehany nap es Iran mar nem fog tudni lodozni...Innentol enyhul a feszultseg az olajpiacon. -
zacci
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Azert ennyire nem kell panikolni. Valszeg nem fog annyira megemelkedni az uzemanyag ar, hogy ettol bedoljon egy ceg. Ha meg igen, akkor annak a cegnek mar ugyis minden mind1.
Azt mondjak, h ha tartosan kepes szivatni Iran, akkor kb. +30huf
A memoria arak ehhez kepest +200-300% es nem letszukseglet, hogy kis pistanak uj gamer gepe legyen. Majd gyujt helyette belyeget vagy keres masik hobbyt.
Viszont a boltoknak kell a folyamatos forgalom, kulonben kakukk.
Egyebkent is jelenleg aki legjobban sziv, az Kina. Kina kb. 70%-ban importalt Irantol. -
Tin
veterán
válasz
Varázslóó
üzenetére
Szerintem csak most kezdődik igazán. A készletek, amikre ráültek a boltok, nem fogynak, mivel extrém drága a RAM, ezért egy minimális árcsökkenés elindult, de ugye év eleje amúgy is uborkaszezon volt eddig is. A gyártók pedig azt látják, hogy nem rendelnek utána készletet a boltok, nekik is van elég, úgyhogy nem is gyártanak még annyit se, mint amennyit kipréseltek volna magukból, hiszen az AI központok úgyis megveszik a készletet, minek szórakozzanak a végfelhasználókkal, ha ráadásul úgysincs igény.
Így aztán szépen kifogynak a készletek a boltokból, mert idővel azért mindenki megveszi a RAM-ot drágábban, lenyelve a békát, és nem lesz utánpótlás, ami majd úgy feltolja az árakat, ahogy senki sem gondolta. Vagy csak simán megragad a mostani árszinten, mert ezen legalább el lehet adni, de az új készleteket már a gyártók is drágán adják el a viszonteladóknak, tehát az ő hasznuk sem lesz túl nagy rajta, ráadásul mivel RAM-ot nem vesznek, így más komponenseket sem, vagyis összességében csökken a nyereségük (és pont ezt kompenzálják azzal, hogy nagy árréssel árulják a betárazott ramokat).
Én inkább ettől tartok, mint attól, hogy elindulnak jelentősen lefelé az árak.
-
Tomassy00
senior tag
Már vége a pániknak
-
MaxxDamage
félisten
válasz
lolchief70
üzenetére
Nézd a jó oldalát, van rá 6.000 Ft kuponkedvezmény!
-
-
válasz
lolchief70
üzenetére
az ugye megvan, hogy a Fizz csak egy piacter?

Szerk: ha a Xupe-ra, akkor mea culpa, csak nem volt egyertelmu
-
lolchief70
aktív tag
ÚJ rekord a lehúzós cégek egyik királyától:
[link]Patriot 230348 32GB DDR5 8200MHz Kit(2x16GB) Viper Xtreme 5 Black/Red,
Csak most, csak nekünk:
7.159.565 Ft
-
azbest
félisten
válasz
Komplikato
üzenetére
a kihozatal persze rejtély, de pont azzal, hogy csillagászativá teszik az árakat nyugaton, segítenek nekik, hogy megérje akár sokkal rosszabb kihozatal mellett is gyártaniuk a ram és nand moduljaikat. Mert azért ott sem hátrány, ha nem masszívan veszteséges a cég, mégha stratégia miatt segítik is.
Amúgy a korábbi árelszellásos időszakokban láttam azt, hogy megjelentek oem gyártók saját brandje alatti modulok is. De amikor amúgy is jók az árak, akkor csak a márkásakat importálják, mert azon nagyobb a haszon, mintha fele annyiért lehetne kapni.
-
Komplikato
veterán
Amúgy nem semmi, ahogy felhúzták közel nulláról ilyen pár év lemaradásra a technikát a kínaiak, és az a nulláról 5% piaci részesedés sem piskóta. Nyilván a következő 1-2 évben még durvábban nyomják majd ezt, nem véletlen lett végtelen pénz és emberanyag belenyomva.
De ebből a kérdés nekem mint mezei user, hogy mikor kapok boltban (akár webshopból) "gombokért" fene tudja, Thor vagy Dahua márkájú mocskos olcsó kínai ramot?
-
azbest
félisten
kíváncsiságból végignéztem. Talán az érdekesebb része az, hogy az usa import tilalma alatt állnak, olyan okokból (állami, hadipari és ipari titok lopás), amik amúgy mind megvalósultak a nagy nyugati cégnél is, csak ők a mi fiunk borja.
Szóval eléggé mocskos üzlet a memóriagyártás. De ez is világpolitika, hogy verseny helyett a saját érdekszféra cégei üzleteljenek nyugaton. Ami érthető persze, csak éppen a nyugati cégek már annyira durván harácsolnak és karteleznek a vásárlók ellen, hogy semmi moralizálásnak nincs értelme.
Néhány alaplap kompatibilitási listáján feltűntek már kínai chipet használó modulok, de lehet azokat főleg ázsiában árulják a korlátozások miatt. Pár év késéssel szoktak megjelenni a hasonló kínai gyártású cuccok. A gyártáshoz szükséges eszközök korlátozásával próbálják hátráltatni őket, pl a nand piacon is. De ezzel elérik azt, hogy a másolás és tudás lopás* mellett saját fejlesztéseik is vannak, hogy megoldják a gyártási nehézségeket. (*: btw ilyenekért elítélték már a nyugati cégeket is) Ja meg hogy ott relatíve gyorsan felhúznak gyárakat, nem tökölnek annyit mint nyugaton. Nem engedik őket venni felszerelést vagy bérgyártásból venni, így megépítik maguk.
-
D55
senior tag
-
azbest
félisten
Gamers Nexus - The Rise of Chinese Memory [link]
-
Atom_Anti
senior tag
Úgy látom a memória árnövekedés mostmár tényleg megakadt, az 500 dolláros szintet sehogy nem akarja átlépni,
-
zacci
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Lol
-
zacci
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Se alaplap, se gfx ? Mit kezdjen 2x8 ddr4-el ? tologassa az asztalon ?
-
Varázslóó
őstag

Egy kis kedvesség...
-
-
Apollyon
Korrektor
Magyar nép elég árérzékeny, ha valami nagyon nem éri meg, inkább nem fogyasztanak. Szóval boltoknál is érdekes jelenség lesz, meddig fognak ülni a száz-, kétszázezres RAM kiteken.
-
Tin
veterán
Schrödinger macskája

Ha belenézel, összeomlik a hullámfüggvény, és a macska vagy élni fog, vagy halni. De amíg nem bontod ki a csomagot, addig bármi lehet benne képzeletben.
Ha egy normális cég lenne, akkor a DPD depóban bontanám ki, és vennék fel jegyzőkönyvet, de csak ha a cég aztán felelősségre vonható. De egy ilyen bolgár cég biztos nem, úgyhogy szerintem jó döntés elengedni.
Ha nincs rá égető szükséged, szerintem várj ki vele. Még akár az is lehet, hogy elindulnak lefelé az árak. Egyelőre legalábbis felfelé nem indultak el.
-
HUN_Sector
őstag
Na mit talált ki a középső gyerek? Neki is kell egy számítógép.
eszemfa&€@#%*om
2x8 GB ddr4 ramnál többet nem kap -
-
-
-
zacci
senior tag
Mitol lesz mar haszon maximalizalas, ha rakin marad az aru ?
Csak all benne a penzuk es nem forog. Gondolkozz kicsit.
A legtobb boltnak nincs raki keszlete, csak bekamuzzak. Ha megrendeled, akkor elballag a nagykerbe, megveszi es mehet a posta. Ha meg reklamalsz, h hat azt irtatok, hogy raktaron van, csak benyogik, hogy igen! Raktaron van...nagyker raktaron
A gond az, hogy jelenleg a nagykerek 99%-ban sem tartanak rakin memot es ssd-t es csak megrendelesre hozzak a cuccot. 2-4 het. Vagy egyaltalan nem is tud szallitani.
Ez ma a nagy budos valosag sajnos. -
Tin
veterán
Igen, az SSD a másik, de szerintem az hamarabb fog helyreállni, mert sokkal többmindenben van. És annak alapból nem is szállt el annyira az ára.
Szerintem se vedd át. Túl sok pénzről van szó, és túl nagy a kockázat. Én könnyen reklamálok az Amazonnál itt kint, ha hibás a termék, meg csinálok unboxing videót, de az Amazon akkora kereskedő, hogy nem feltételez átverést (és amúgy is sokat vásárolok tőlük). De én pl. sosem vásárolok olyan helyről, ahol nincs Paypal fizetés, vagy kétséges az, hogy mit szállítanak le. Biztos nem járnál jobban, ha a HA-ról vennél valami megbízható embertől? Tudom, nepper, de ennyi erővel én is az vagyok, mert 2 kitet eladtam az itteni aprón, mondjuk nem túl nagy haszonnal, de az mindegy. Viszont én tudom, hogy nincs benne átverés, és adtam hozzá az Amazonos számlát is.
-
SSD-knek is csúnyán szalad fel az ára, alzán nemrég vettem 2 terás crucialt, most olyan 40%-kal drágább...
Ez az atlas travel akármi meg elvileg leszállította a gskill 8000-es ramokat, csak a dpd balfaszkodott valamit és kint van náluk a depóban. Bár továbbra sem merem átvenni és kifizetni
kicsit tartok tőle, hogy bazira nem az van benne vagy nem abban a kiszerelésben ahogy hirdették. -
Tin
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Igen, ha forog a pénz. De ha 3 hónapig nincs utánpótlás, nincs is mivel forgasd. Ezért van az a helyzet szerintem, hogy ugyan van készlet, de koránt sem hatalmas, az árak pedig nem csökkennek, mert az eljövendő készletek még drágábbak lesznek.
De mondom, ez csak feltételezés részemről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0perces DDR5 5600 vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia
- HyperX Predator 2x8GB 3200mhz DDR4 ram CL 16 !!!! - RGB !!!!
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Signature Line 8GB DDR4 2666MHz CL19 - Új, bontatlan, több darab - Eladó!
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Új FULL HD webkamera + Számla
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 512GB NVMe SSD
- White GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
saját videó

akkor ez dísz lenne