- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
birozoli7800
senior tag
válasz
VaniliásRönk #9197 üzenetére
Ja ja a source tuti hazavágja a rendszert ha nem stabil. (tapasztalatból mondom)
-
sereeff
aktív tag
válasz
birozoli7800 #9196 üzenetére
erről az orthosról már hallottam, rá is kerestem Googleban de csak eredményeket találtam, hol lehet ezt elérni?
SZERK!: MEGLETT! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
birozoli7800 #9196 üzenetére
1-2 óra Orthos az semmi.
(5-7 óra futás után is szállt már el nálam a rendszer) 30-40 perc CS Source, ha instabil a gép, tuti elszáll valami.
#9198 sereeff: Az Orthos egy kicsit átbuherált Prime95 24, inkább Prime95 25.5-öt futtass, de méginkább valami CPU-zabáló játékot, azok a CPU minden részét megdolgozzák, kifacsarják belőle a maximumot.
Ill. a gép egyéb részeiből is, így az is kiderül, ha a táp vagy az alaplap tápáramkörei nem bírják a gyűrődést. -
-
sereeff
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9192 üzenetére
Köszi! Ebből találtam 350-es ( 350pnf ) csak pár százassal drágább, az nem lehet baj, ha erősebb? ( lehet hülye a kérdés, de ért már meglepetés, s ti jobban értetek hozzá!)
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
sereeff
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9190 üzenetére
Ott is az volt! 1.8on nem csinálta, de azt meg nem erőltettem! Én a tápra gyanakszom, mert a kimenőteljesítmény csak 200w ahogy néztem! (in) stability power 450. s már a 3ghz-es prescottal is csinálta, csak lényegesen ritkábban! Javasoltatok itt pár lappal előrébb valami FNS vagy NFS vagy milyen tápot... van még a gépben egy DVD iró, s két winchester kb mekkora kell abból? inkább több legyen mint kevesebb! Ha javasolna valaki valamit?!?
Ja és köszi a segítséget! -
sereeff
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problemám, amihez segítséget szeretnék!
Előszőr a configom: Gigabyte 8i865GME-775-RH Alaplap
Intel E2140 Processzor + 2 Gb Kingmax ram (dual )
Sapphire HD2600XT 512 AGP Videokari
450W Stability táp ( Ez jó szar sztem )
Az eddigi tanácsokat követve, felhúztam a procit 2,2 ghz-re ami tényleg látható javulást hozott, DE!! A tesztek szépen lementek, de alkalmanként a gép újraindulgat! Ez főként akkor van megfigyelésem szerint, amikor multitaskolok! Pl megy a mediaplayer, s indítok egy internet lapot, az nagyhalál, ugyanakkor a Crysis simán lemegy... A proci feszültségét nem tudom állitani, mert azt az alaplap automatikusan kezeli....
Mi lehet a baj? Lehet, hogy a gyanúm igaz, s a táp, vagy vmi más a problema?
A válaszokat előre is köszi! -
válasz
VaniliásRönk #9185 üzenetére
a forceware-rel nekem is volt minden bajom, amíg meg nem ismerkedtem a CCC nevű .NET csodával. a 8.5 hónap 2600XT-zés alatt összesen 30 percet töltött a gépen, utána úgy hajítottam ki, hogy nyoma se maradt. és örvendezének vala. ennek tükrében némileg megértőbb vagyok a forceware-rel, és mindössze a startupból rugdostam ki a hülyeségeit
az nVidiáról nekem is megvan a véleményem, de ahogy fentebb már filozofáltam róla, kiscserkészek pár céghez képest, akiknek a termékeit naponta esszük / isszuk / etc. rusnya dolog ez a kapitalizmus...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kis zöld izé #9182 üzenetére
Tudom, hidd el.
Miután megcsináltam mindegyik csendes telepítős válltozatát... [link] -
válasz
VaniliásRönk #9172 üzenetére
adja magát, hogy szerinted mennyit is érnek az nV kártyák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez esetben vagy maradt valami csökevénye egy előző telepítéskor, vagy valamivel összeakad. Googlizz rá, hogy milyen mappákat és regedit kulcsokat kell törölni, hogy ne találja meg magát. Hibaüzi nincs?
Legjobb megoldás egy tiszta win install, majd a redistributable package feltelepítése.
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy hiába telepitettem fel ugy a drivert ahogy az első hozzászólásban le van irva, a Control Center nem jelenik meg!
Miért van ez??
Hogyan lehet előcsalni??
Egy ASUS AH2600 Pro kártyáról van szó!
Tv-n szeretném nézni a filmet, de nincs kép a Tv-nÜdv
Attesz
-
-
válasz
tzsolesz #9168 üzenetére
nagyon a szívemhez nőtt mind a 7300GT anno, mind a 2600XT - leginkább azért, mert kiválóan hozták azt, amit vártam tőlük, amikor megvettem őket. az ár/érték mániám nem a pénztárcám függvénye, hanem belső indíttatás - idegesít, ha valamiért többet fizetek, mint amennyit ér. (VaniliásRönk, ez most magas labda Neked
)
fagy53: amilyen tempóban az ATI tolja ki az új generációkat, lesz ez 5850 is
amúgy pont most dolgozom (ill. a gép dolgozik
) egy adag teszten, ami a 96GT CPU-éhségét hivatott megmutatni. ha valaha kész lesz, megy a logoutra.
-
tzsolesz
nagyúr
Meg javíthat is még.
Amióta (tegnap óta) megvan a E4500 (2.7-en hajtom egyenlőre) minden game simán megy vele. Crysis is jó lett mostmár, ugyan fps-eket még nem néztem, de hogy nem olyan mint a másik prockóval az fix.
gbors: örülök hogy még mindíg érdekelnek ezek a kis karik, ez azt mutatja hogy pártatlan vagy, és mindig a pénztárcád nagysága és az elvárásaid közös halmazában lévő kártyát veszed meg.
Na ezt jól megmondtam.
-
válasz
birozoli7800 #9163 üzenetére
crysis 10x7-ben, minden mediumon: 31-32 fps (Benchmark_CPU) - teljesen játszható.
high-ban már elvetemültnek kell lenni hozzá, 16-17 fps körül van.
ezen ronthat a CPU. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
CPT.Pirk #9165 üzenetére
Á sztem nem fogom húzni,nem vagyok egy tuning man.Amúgy meg elég lesz neki a gyári hűtés.A mostani videókártyám alapból 93 fokos.Ha elindítok egy játékot akkor felmegy 110-re is.
De ettől még jól műxik.Házamnak jó a szellőzése van a gépben 5 venti
De még alapjáraton is jobb lesz mint a jelenlegi kártyám.Akkor már rossz nem lehet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kis zöld izé #9164 üzenetére
Elég drága lett a dolog, de ha már ez van, adj neki kis vmodot, meg normális hűtést.
-
Kis zöld izé
senior tag
Köszi a tánácsot.
Sikerült zsír újonnan egy INNO 3D 7300GT 256MB GDDR3-as memóval szerelt kártyát vennem.Remélem be fog válni.Ahogyan olvasgattam a teszteket meg a vélemlnyeket az derült ki hogy szinte minden esetben jobb teljesítményt nyújtott mint egy 7600GS 128MB DDR2-es memóval szerelt kártya.15k-ért szereztem +900 a posta.Mivel nem sok üzletben találtam meg ezt a típust ezért arra következtettem hogy hiánycikknek számít a kártya mivel jó.Remélem beválik..a mostani kártyámat tuti hogy szét fogja alázni.
-
sith7
félisten
Sziasztok
Nemrégiben váltottam 9600 xt - ről egy hd 2600 xt kártyára, és hihetetlen a változás, ezt én sem hittem volna, hogy még ennyit lehet fejleszteni egy régi, AGP - s gépen.
Csak, hogy viszonyítani lehessen, azért a 2003 - as teszt, mivel a 2006 - on a régi kártyával el sem indult:
/gép: MSI alaplap 400 mhz, 400 wattos táp, 1 gb ram, 2800 amd proci/
3dmark03
Régi kártya: 3518
Új: 11.402 !!!Játékok:
Cod4: 1440 * 900, extra, ill. high beállítások
Command and Conquer 3: 1280 * 1024, high beállítások
Titan Quest: 1024 * 768, minden high, minden efekt bekapcsolvaEgyelőre ezekre volt időm, a crysis -t azt nem merem elindítani, nehogy elvegye a lelkesedésemet
-
tzsolesz
nagyúr
Na mostmár nagyon szépen teljesít a config a kis hd-val együtt. Meghát mostmár megis éri venni egy ilyet. 15-16 K-ért GDDR4-es fullosat már lehet kapni boltban, akár 512Mb-os verziót is 500Ft-al drágábban. Ez a legkirályabb vétel ebben az évben szerintem. Na meg a 9600GT egyik másik verziója.
-
válasz
LALA_kiraly #9120 üzenetére
ismerem őket. egyrészt alig olcsóbbak, mint a jobb kiskerek (legalábbis a "patinásak" - 2 napja nyílt bazárból meg nem vásárolnék), másrészt az "előrerendelős-ittmegitttalálkozós" megoldás nekem túl macerás. csak olyasmit vennék így, amit máshol nem tudok megvenni, vagy csak sokkal drágábban - pl. CM Heatpipe hűtős Galaxy 8800GT-t vadásztam náluk 1-2 hete, de no success
-
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #9133 üzenetére
tegnap óta x2-m van , 2x2625 mhz-en , most már nem félek ,hogy ki tudja-e hajtani
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9156 üzenetére
Szerintem a 2600PRO-t nem tudod kihajtani, de ez a kisebbik baj vele, a nagyobb, hogy nagy esélyed van a szenvedésre a driverek miatt. Nagyon sokan küzdenek már a telepítéssel is az AGP-s tulajok!
A 7600GT-t megint csak nem hajtja ki, de itt legalább nincs gond a driverekkel és minden játék menni fog.
Én a 7300GT 256MB GDDR3 AGP-s VGA-t keresném, mint a legolcsóbbat és ami jobb mint a jelenlegi. -
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9152 üzenetére
Ezt a DX10-es dolgot ezzel a konfiggal és a 2600PRO/XT el is felejtheted! Még egy kellemes barangolás is egy rémálom lesz a DX10-es játékok bármelyikében! Úgy érzed magad mint 1910-ben egy moziban.
-
birozoli7800
senior tag
Szerintetek egy 2.8-as celeron vagy egy 2600-as Athlonxp tudna jobban kihajtani egy 2600 pro-t? Sztem tuti az Athlonxp szerintetek?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
birozoli7800 #9150 üzenetére
Abból kifolyólag hogy én régen nagy 3dfx fan voltam ezért maradok az ATI-nál nagy valószínűséggel az általad ajánlott kártyát jobban fogja szeretni a gépem.Mint a 7600GT.Ha nem akkor így jártam.Vígaszdíjként marad a Dx10
Ennyi..
-
mire lesz igazi DX10 game, addigra jó eséllyel cserés lesz a 96GT
meg azért megnézném az igazi DX10-et a 38x0 kártyákon is, nehogy aztán ott is pofára esés legyen... nekem még mindig nem tetszenek a 4+1-es szuperskalár egységek.
celeron: a 2.4-es NW celeronom anno egy GF6200-ast sem bírt rendesen kihajtani, nemhogy egy 7300GT-t...
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9146 üzenetére
Jó döntés!
Ha végképp vga-t akarsz akkor 2600pro. Valami teljesítménykülönbség csak lesz az x1550-nel szemben. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9147 üzenetére
Celeron-nal? Nem képes a 7300GT-t sem kihajtani rendesen, kipróbáltam.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
birozoli7800 #9144 üzenetére
Okés!Akkor megrendelem a linkről amit küldtél.Úgy nézem hogy olcsóbban nem is jutnék hozzá máshol.Úgy érzem hogy mielőtt végleg elavul a gépem előtte még azért csak megtisztelem azzal a Dx 10-el amit valószínűleg úgysem fogok soha a büdös életben igazából kihasználni,legalábbis ezzel a géppel, de legalább amikor eladom akkor mégis csak ott lesz az a Vista + a Dx 10
THX a tanácsot!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9143 üzenetére
Nehéz ügy, 2D-ben az XT-vel jársz jobban, 3D-ben meg a GT-vel.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9143 üzenetére
Én a 2600pro-t venném. Nem hajtja ki de így biztos nem a vga lesz a gyenge pont a gépedbe.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
birozoli7800 #9141 üzenetére
Okés!Köszi a segítségedet neked is és mindenkinek!
Még egy kérdés, jelen esetben melyik kártyával járnék jobban a fenntebb említett 2 kártya közül?
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9140 üzenetére
Abban a cipőbe jársz majdnem mint én pár héttel ezelőtt. Nekem Athlonxp 2400+-om volt 9600xt-vel. Gondolkoztam rajta, hogy vegyek -e új vga-t de mindenki lebeszélt róla. Sikerült az alaplapot, vga-t, ram-ot, procit, tápot eladni kemény 25 k-ért. Aztán összepakoltam a gépem kemény 44k-ért persze úgy, hogy a ház, vinyó dvd maradt. Aztán már csak egy vga-t kell vennem hozzá ami HD3650 lesz.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
birozoli7800 #9135 üzenetére
Az a baj hogy szinte semmit nem ér az egész gépem.Legalábbis pénzügyileg.De én szeretem mert ismerem már megbízható,stabil és már a 3. évét tapossa.1-2 kis apróságot mindíg újítottam rajta.A látszat ellenére azért nem olyan rossz!
Persze nem egy mai konfig de ahoz mérten jól teljesít.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9136 üzenetére
Akkor felesleges új vga-t venned.
-
Kis zöld izé
senior tag
Vagy inkább dobjam ki a kukába az egészet?
Azért azt talán mégsem!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
birozoli7800 #9131 üzenetére
Na most a lényeg számomra hogy naprakész állapotban tartsam a gépemet.Ehez pedig csak elkél egy Dx10,shader 4.0,meg a HD sem mellékes.Szóval egyfajta multimédiás gépet szeretnék az asztal alatt tudni amivel azért kényelmesen elmegy pár játék + nagyfelbontású kép nagyfelbontású hang stb.. ha netán úgy adódik.Ha nagyon nagy játékos lennék akkor vennék egy X 360-at és netezésre meg betennék az asztal alá egy 800-as celeront egy Voodoo 3 3000-el
Szóval a kérdésem az hogy jótékony hatással lenne-e a gépemre ha ezt a kártyát becsúsztatnám a slotba?
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9130 üzenetére
Ha eltudnád adni az alkatrészeid mondjuk 20-25k-ért, akkor nem kéne sokat gyüjtened, hogy vegyél egy pár új cuccot.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #9129 üzenetére
Ott a játékból nem lehetett AA-t állítani, csak a driverből.
A 2600XT- nél az AA=max-ot csak 21-25 FPS-szel tudja, ami itt kevés.
Szégyen, hogy egy 2005-ös játék kifekteti. Fura, hogy a Cross Racing Championship szintén ekkor készült és látványos textúra hibákkal van tele, de nemcsak nekem, másnak is, mint hallom. Viszont a később készült játékokban remekül helytáll ez a kis válogatós. -
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #9127 üzenetére
Nekem 3500+ A64-em volt , s939 ... nem vagyok biztos benne hogy akár az is ki tudta hajtani !
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9125 üzenetére
Ok!
Ezzel szerintem jól járnál. 14k jó ár érte.
Vagy esetleg ez.
Nagyobb kártyát tényleg ne vegyél bele. Haver most vett 2.8-as celeronhoz 2600pro-t. Elég szépen megy neki game alatt.
(De én a hejedbe konfigot cserélnék. alaplap, proci, ram, vga,esetleg táp.) Húzósan kijönnének 50-60k-ból ezek az alkatrészek) -
Kis zöld izé
senior tag
Tehát ez azt jelenti hogy nem érdemes a mostani kártyámat lecserélni?Semmilyen javulást nem észlelnék?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9125 üzenetére
Sajnos a NFSMW a 2600XT-vel sem fogja tudni még sokkal jobb procival sem az FSAA-t, legalábbis maxon.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9124 üzenetére
Ahogy írták, Celeroncs nem CPU, egy 9600XT még illik hozzá. (de ki azt sem hajtja)
Szerk.: Lefordítom: A Celeron (D) olyan sz@r "processzor", hogy netezésen kívül semmire sem jó, tehetsz mellé akár HD3850-et is, akkor sem fog rajta futni semmilyen játék, ami fiatalabb 3-4 évesnél. (sőt...)
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy hiába telepitettem fel ugy a drivert ahogy az első hozzászólásban le van irva, a Control Center nem jelenik meg!
Miért van ez??
Hogyan lehet előcsalni??Üdv
Attesz
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
birozoli7800 #9123 üzenetére
Tudom hogy nem hajtja ki de nem akarok sok pénzt fektetni a PC-be mert nem éri meg,de azért amennyire lehet szeretném naprakész állapotban tartani a gépemet.Ezen célra tökéletes.Egyébként Ati X-1550 512 DDR2 AGP-s kártya van most a gépben.Ezzel a konfiggam egy Most Wanted Fullon megy kivéve az FSAA-t.
-
Kis zöld izé
senior tag
Sorry elírtam!HD2600XT-t akartam írni.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Kis zöld izé #9122 üzenetére
Eddig milyen kártyád volt? Celeron 3 ghz Hát ez nem hajt ki túl sok jó vga-t. Amúgy neked egy x1650 is tökéletes lenne.
-
Kis zöld izé
senior tag
Hi all!
Szerintetek melyik videókártyával járnék jobban? Inno 3D NV 7600GT 256MB GDDR3 128bit AGP Dx 9c vagy pedig Saphire Ati HD 2600 XT 256MB GDDR3 128bit AGP Dx 10.Csak azért mert szerintem Dx9 alatt a 7600GT jobban teljesít mint a 2600 XT viszont nem támogatja a Dx 10-et.Ugyanakkor nekem szimpi a Dx 10 de viszont a 2600 XT gyengén teljesítene Dx 10-es alkalmazások alatt.Szóval tanácstalan vagyok.Most szeretnék videókártyát venni és tanácstalan vagyok.Mivel nem igazán szeretnék 20k-nál többet költeni videókártyára ezért ez a 2 kártya került képbe nálam.Olvasgattam a teszteket de annyi kártya van a piacon hogy egyszerűen képtelen vagyok eldönteni hogy mégis milyen kártya kellene nekem.Nagyon szimpi nekem az árához képest az X2600XT de nem vagyok biztos benne hogy játékra a legjobb választás lenne.P4v88+,Celeron D 3Ghz,1,5Gb Ram dual,X-Fi,450W-os táp ilyen konfigba kellene.Nem vagyok HC Gamer de a lehetőségekhez mérve szeretek kényelmesen filmet nézni és játszani is.Mindenképp AGP-s csatolófelületű kártya kell.Segítségeteket előre is köszönöm! -
fagy53
nagyúr
válasz
Gyuri27 #9117 üzenetére
Igen, már én is úgy gondolom, hogy legalább egy év kell még a DX10 ill. a Vista komolyabb térnyeréséhez. A DX9-es játékokra meg sokáig lesz még igény, mert most olvastam, hogy az MS 2010-ig forgalmazza az XP-t.
gbors: gyakorlatilag egy árban vannak, de a teljesítménytöbblet a 9600GT vásárlása mellett szól. Sajnos igazad van, ha azt mondod hiába a korszerűség, az igazi DX10, ha a játékok 99%-a nem a 3850 és társaira íródik.
-
talán a házi gazdaságok
de viccen kívül, ha pl. megveszel egy antibiotikumot, akkor jó eséllyel az nVidiánál kb. 10x g***bb céget támogatsz. szomorú...
és igen, ár/érték alapján veszek cuccokat, és kevés feketelistás céget tartok. sokáig a 3850-nel szemeztem, de kiskerben az 512-es drágább, mint a 96GT...
-
Gyuri27
félisten
Ott az ms volt a hunyó. Ha olyan ütemben menne az átállás a vistára, vagy lenne dx10 kompatibilis dx9 (ahogy igérték) nem így állna a helyzet. Ez az átmeneti idő nem kedvez valóban az atinak. De egy ideje szvsz már nem készítenek dx9-s gamét. Év vége felé, jövő év eléjén változik a helyzet.
-
Májsztró
addikt
hát én most felzúztam a 8.3-mast , amit ráadásul le se lehet szedni rendesen ... pff
ennyit nekem, csak azért nem a 7.10-et tettem vissza mert olvastam hogy az már gyenge a többihez képest .... cod4-em egyébként remekül ment rajta ... semmi bajom nem volt vele , 1280*1024 , minden high , 2xAA , stabil 50-60 fps
-
Lacpas
csendes tag
válasz
Májsztró #9110 üzenetére
A 7.10 nem is rossz driver, mentek vele jól a gémek meg a többi vízimadár is remekül átjárt rajta. Én a Call of duty 4-nél figyeltem fel hibára először, rosszabbul ment mint a Crysis, a driver valszeg nincs ráoptimizálva. Most a legújabb agp-s omegadriver van fenn a gépemen (a 7.12-es javítása asszem). Hát mit ne mondjak sokkal jobban megy vele a gém, egyből 2 felbontással feljebb tudtam váltani.
(a 19`-os monitoromnak megfelelőt)
Most nemtom, gondolkodom h felteszem a legújabb drivert agp hotfixxel, de nem vagyok biztos benne h az a legjobb... (mert nem mindig a leújabb a legjobb ugye) -
Májsztró
addikt
csákány srácok , feltettem a 8.3mas drivert vagymit. Aztán a CCC része haldoklik , mondhatni hogy beindíthatatlan ....
hibajelentéssel elszáll , mindenkinek ez van ? Eddíg 7.10-est használtam , semmi baj nem volt vele
-
tzsolesz
nagyúr
Kíváncsi leszek az intel-re, az eddig képviselt területein szinte mindíg az élvonalban tudott az elmúlt 2 évben maradni, az ár/érték arányról még nem is beszéltem.
Ha beteszi a lábát a VGA piacra, akkor lesz nemulass, mindkét konkurensének.
Mondjuk az lenne a korrekt ha ő meg az nVidiát kebelezné be, ami természetesen nem olyan egyszerű, hiszen az nVídiának komoly piaca van a chip gyártásban is.
-
tán csak nem a konfigomnál szereplő VGA-ra gondolsz?
ha igen, akkor hadd ne kezdjem el sorolni, hogy melyik gyártó termékeit ne vedd meg ezen elvek mentén, mert én lennék az első a pH! történetében, akinek egy postja nem írható ki CD-re hely hiányában, Te pedig rettentő rosszul néznél ki addigra, mire éhen és szomjan halsz
-
fagy53
nagyúr
"igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti"
És vannak sajnos olyanok is, akik ezt ha picivel is , de finanszírozzák.Gyuri27: a pénz tényleg nem minden, de ebben az esetben döntő, hiszen itt minden akörül forog. Az AMD-ATi besétált egy csapdába, azt hitte a DX10-é a jövő és az ennek megfelelő szabvány szerint tervezte a VGA-kat, korrekt módon.Mivel a játékok mind a mai napig nem ebben a szellemben íródnak, vesztett. Kiváncsi vagyok meddig húzza még.
Két gyenge lábon áll az AMD, de meddig? -
válasz
tzsolesz #9101 üzenetére
az nVidia nagyon sok pénzt és energiát tett abba, hogy jelen legyen a játékok fejlesztésénél, és a játékokba olyan megoldások kerüljenek, amelyek jól futnak a hardware-ükön. emellett üzemeltetnek egy (több?) irdatlan tesztközpontot, ahol a játékok számtalan nV hardware-en tesztelhetők.
ezek nagyon jó dolgok, mert ha ezek nem lennének, akkor nem csak az ATI HW-ein futna szarul egy csomó játék (ld. inkompetens fejlesztők és / vagy lehetetlen időnyomás a kiadó részéről), hanem a Geforce-okon is.légy a levesben, hogy az így szerzett befolyást az nVidia arra is felhasználja, hogy a konkurencia kártyáin szarul fussanak egyes játékok (ld. pl. Bioshock és Lost Planet textúraformátum-ügy), lassítja az ALU:TEX arány elmozdulást annak érdekében, hogy a főleg textúrázásban erős kártyái előnyben maradjanak, ill. igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti.
erről megvan a jól szabott véleményem (konkrétan: büdös nagy köcsögök), de ettől még az egész TWIMTBP program egy remek kezdeményezés.olyat viszont nemigen láttam mostanában, hogy az azonos kategóriájú ATI kártyák halálra gyaláznák az nVidia megoldásait. sajnos.
-
tzsolesz
nagyúr
Elmagyarázná nekem valaki nekem azt, hogy mi ez az Nvidia-s dolog? Mert még eddig ATI logót egy játéknál sem láttam. Hogy is van ez akkor? Mi köze van az Nvidiának a játékfejlesztőkhöz, és az ATI-nek miért is nincs? Elég egy nagy rakás ez az nVidia, ha ott ül a játékfejlesztők nyakán, és csak ennyi előnyre tud szert tenni, mi lenne akkor ha az ATI ülne ott. Szánalmas az nVidia, mert a tesztekben sokszor éppen nVidiás játékokban gyalázza halálra egy hasonló teljesítményű ATI.
Nagy az előnye igaz, de ha az ATI kiszállna (persze ez csak egy példa), akkor vehetnénk a nVidia alsókategóriás kártyáit is a jövőben akár 30-40000 Ft-os áron, mert megtetné hisz nem lenne aki alá licitál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest