- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- BIOS frissítés
- OLED TV topic
- Léghűtés topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Matamata #11398 üzenetére
Az erőteljes Downclock-ot sem szeretik a GPU-k. Lehetséges, hogy túl alacsony frekit állítottál be neki powerplay-ben (azaz a Powercolor BIOS-ában..)
Egyébként talán egy síma ATI-Tool-al is meg lehet csinálni egy Downclock-olt profilt 2D-ben. A 3D detection fícsört használva pedig vissza lehet rángatni alapórajelre 3D-ben.
Márha nem bugos a progi és nem fagyogat miatta a rendszer...
-
bolcsodal
addikt
Bakker csapágyas a venti...
Mégsem javult. Szétszedtem apró darabokra, újrapasztáztam összeraktam és kerreg mint állat. Azért kíváncsi vagyok, hogy az MX-1-es paszta segít-e valamennyit. Elég nevetséges hűtőt pakolt rá a gyártó...
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #11212 üzenetére
Lehet ha sokat problémázik énis elküldöm nyugdíjba.
-
bolcsodal
addikt
Kerreg a Sapphire ventije...
3 hónap alatt kifingott volna?
Találkozott már valaki ezzel?
-
bolcsodal
addikt
válasz
TomBoy1986 #10911 üzenetére
ATI Tray?
-
bolcsodal
addikt
válasz
TomBoy1986 #10884 üzenetére
Várjuk a CF tesztet. A 3DMark toplistában úgysincs még HD2600XT CF eredmény.
-
bolcsodal
addikt
válasz
elfelejtette #10879 üzenetére
Tedd fel a drivert CCC nélkül, és használj mellé ATT-t. Hátha....
-
bolcsodal
addikt
válasz
elfelejtette #10860 üzenetére
Start menü/ (esetleg Control Panel) /Administrative Tools/Event Wiever.
itt meg tudod nézni, hogy min problémázott a gép a system menü alatt (vagy application...amelyik tetszik.)
Általában ide rögzíti a windóz, hogy mikor és milyen prblémával állt meg/omlott össze.
-
bolcsodal
addikt
válasz
elfelejtette #10853 üzenetére
És mit ír az event wiever? Nekem a CRT monitor miatt szarakodott egy ideig a Catalyst. De lehet azóta javították a "CRT invalid display type" bug-ot benne...
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10799 üzenetére
Ez valóban így van. Mondjuk olyan játékot még nem próbáltam a mostani konfiggal, amibe beletört volna a foga. Érdekes, hogy elég nehezen bírkózik meg a Dungeon Siege II-vel 1024/768-ban, pedig ott a textúrák mérete sem nagy, és elég öreg Direct3D játék...
Ennek ellenére ha sokminden történik épp nem volt ritka a 25FPS-sem. A HL2 meg 1280/960-ban szűrőkkel is hasít...kiértiezt
LOL..látom schwartz kollégával elmérgesedett a helyzet a HD4xxx-es topicbant!
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10796 üzenetére
De annyira nem, mintha leesne 0-ra a VRAM mennyisége. Olyankor ugye 1-0FPS környéke a max sebesség...
-
bolcsodal
addikt
válasz
TomBoy1986 #10794 üzenetére
Az AA teljesen kinyírja a kártyát! Durván 50% a teljesítmény drop 2xAA esetén is. És valóban, nem a 128 bit miatt.
Mostanában én is szoktam monitorozni a szabad VRAM mennyiségét, de az istennek sem akar 450MB alá menni. Pedig nekem is az x700Pro 128MB-a tette be az ajtót. Már az első HL2 high beállítás felzabálta az egészet...
-
bolcsodal
addikt
válasz
fatal` #10688 üzenetére
Egész korrekt. Itt nézz körbe a HD2600XT eredmények között: [link]
Az eredmények erősen procilimitesek még a 3,07GHz-re húzva is. Ennyit tud a konfig. A VGA-t nem érdemes tuningolnod.
Nálam alapórajelen 2,6GHz P4 Northwood 3DMark05 [link]
@3.25GHz [link]
A régebbi konfigban. Hibrid lapban: [link]
A 3DMark06 erősen procifüggő...
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10590 üzenetére
Azt a csicsalemezt már rég kidobtam. Még mikor az RV360-as 9550-re pakoltam fel a hűtőt...
Én meg eladtam a RAM süniket a VF700-al...
Namind1. amig a gyári kihúzza addig nem bolygatom....
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10582 üzenetére
Aszongya 70W hőt tud disszipálni. Termel az RV630-as annyit? [link]
bár nem hűti a RAM-okat..lehet felejtős...Csak van egy ilyenem, gondolkodom a felszerelésén...
-
bolcsodal
addikt
Most hogy ezt megbeszéltük. Szerintetek egy Aerocool VM-101-es elboldogul ezzel a vidkarival?
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10377 üzenetére
Az igaz!
-
bolcsodal
addikt
válasz
downnola92 #10366 üzenetére
Egy 4GigaHz közelébe húzott Prescottal ki tudod hajtani a Pro-t ebben a konfigban. Csakhát szénné kell húzni a procit, és a memók nem biztos, hogy mennek szinkronban.
Nekem az XT ennyit tudott csutkára húzott P4-es konfigban: [link]
Alapórajelen a Pro-val is kb ennyit kapnál: [link]
Talán még az is megéri, ha kicsit tuningolsz a VGA-n és a procin is...
-
bolcsodal
addikt
válasz
wwenigma #10271 üzenetére
Hogy sikerült a powerplay-t előhozni a 2600XT-ből? Vagy ez egy downclock profil a rivatunerrel?
Egyébként kivettem/megpucoltam/visszaraktam...se kép se hang..
Újra kivettem/visszaraktam elindult (imádom a hardvereket, főleg mikor logikus okból csinálnak dolgokat...) és most IDLE 55 fok, 3DMark06-ban 69fok, de még így is csak 40%-on forog a ventije.
-
bolcsodal
addikt
Én inkább majd egy jó hűtés mellett tuningolnám...bár pillanatnyilag nincs rá szükségem, mivel a gép többi része konzekvensen ellenáll a tuningnak, tehát amit nem visz alapon, azt húzva sem fogja...
Bár így is elég korrekt előrelépés az x700Pro-ról (3DMArk06 kb 800 pont
)
-
bolcsodal
addikt
CF-hez mindenképp két PCIe slot kell. Vagy vannak áthidaló megoldások alaplapokon, amikor a másik PCIe csak 4x üzemmódban működik (Asrock-nál például ennél: [link]).
Ez a két PCIe slot mellet CF ready kátyák, és egy CF bridge is kell (amit esetleg az alaplaphoz adnak..).
Aztán pedig a driverben kell engedélyezni és imádkozni, hogy az adott játék támogatja a CF üzemmódot és van értelme az egésznek.
-
bolcsodal
addikt
A Gears of War-t próbálta már valaki ezzel a karival?
Nézegettem 576-ban és nincs is olyan ordenáré ára 6K-ért kínálják indulásképp.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Zolee11 #10055 üzenetére
Ezeknél a kariknál nem gázos a 65fok.
ATT-vel meg tudod nézni, hogy mekkora a GPU kihasználtság. Nekem alapból a DSII csak 40%-on pörgeti a GPU-t. Ha ATT-ben belövöm a max AA+AF-et, amit enged Direct3D-alatt, akkor felmegy 99%-ra a GPU usage ezzel egyidőben kb 66-67fok úgy, hogy a házventik is maxon pörögnek. Kikapcsolt házventikkel még a 70 fokon sem lepődnék meg...
-
bolcsodal
addikt
Szerintem símán rá lehet drótozni a passzív bordára egy 9cm-es házventit és 5V-on járatni. Már az sokat segítene. Bár elnézve elég gagyi az a passzív borda. Ha garis még, akkor én csak az extra ventit ajánlanám....vékony kábelkötegelővel símán lehet rögzíteni és belógatni alá.
Nekem a Saphire gyári hűtővel játék alatt 65fok. 100%-os terhelés mellett (AA+AF 8x+16x) mértem már 67-et is. De van rá 3év garanciám. Ha a tervezők szerint ez jó, akkor én hozzá nem nyúlok...
-
bolcsodal
addikt
PoP T2T-t próbáta már valaki ezzel a karival?
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9950 üzenetére
Az elő szokott fordulni, hogy azt hiszed 85Hz-en megy közben nem is (ilyenkor általában az adott felbontáshoz tartozó max frissítést állítja be magának, ami csak az OSD menüben látszik utána...). Hány KHz-es a monitor egyébiránt ? Abból könnyű kiszámolni, hogy mennyit bír 1280/1024-ben...ami teszem hozzá 5:4-es képarányú a hagyományos 4:3-as CRT képarányhoz képest is...
De végülis mind1...
-
bolcsodal
addikt
válasz
BukottHangya #9943 üzenetére
Biztos, hogy jó a driver, amit töltöttél?
-
bolcsodal
addikt
válasz
BukottHangya #9917 üzenetére
Nem nem fog, és 20 mega a RAM helyett csak 3 megát eszik a rendszerből...
Én a CCC-t azóta nem használom, amióta megnéztem mennyi erőforrást zabál fel....
-
bolcsodal
addikt
Ami megvolt nekem azonnal kifagyott, mármint ATT. Ezek után csak a bétát próbáltam. Ez együttműködik az AGP-s HD2600XT-vel.
Egyébként nem tudom, hogy a CoD2 támogatja-e már a SM3,0-át. Ha igen, akkor azért látod gyengébbnek az XT-t, mert az x800 csak SM2,0-t tud megjeleníteni...és az kevésbé erőforrásigényes lehet.
Nomeg az x800 erős kari volt, csak későn jött ki. És nem utolsó sorban 256bit-es meminterfészt kapott, mondjuk ezt ellensúlyozza a HD2600XT másfél gigaherzes RAM frekije 128bit mellett.
-
bolcsodal
addikt
válasz
BukottHangya #9909 üzenetére
A Catalyst driverben pipáld ki az EDID-et. És rakd fel normálisan a monitor driverét is!
Mondjuk mivel AGP Hotfix-et használsz lehet nincs CCC-benne. Akkor a legújabb AtiTray Tools bétával be tudsz állítgatni elég sokmindent, ami a monitorral kapcsolatos. A béta nem fog azonnal kifagyni a HD2600XT-miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Hisense LCD és LED TV-k
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Iqos cigaretta
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest