- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DRB
senior tag
"#7889-ben amit leírtam aszerint felmegy AGP-s kártyára bármilyen driver."
Az lemaradt, hogy elméletileg.Kissé hosszú volt a péntek este
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7994 üzenetére
#7889-ben amit leírtam aszerint felmegy AGP-s kártyára bármilyen driver. Természetesen a leírt elérési út módosul attól függően milyen a driver verizója(vagy ha telepítés kezdetekor, a kicsomagolásnál te adod meg a mappát). Hogy bármilyen tipusu kártyára felmegy így, arra azért nem esküdnék meg, de Sapphire-al és ASUS-al működik az tutit.
Jók az AGP-s driverei a Sapphire-nak, de "régiek". Legfrisebb a 7.11-es Xp-re, 7.12 Vista-ra. Illetve a 8.1 hotfix is ott van, de ez nem Sapphire driver.
szerk: Ja még annyit, hogy mikor megmutattadneki az elérési utat, nem választja ki magától a kompatibils drivet, hanem megmutatja az összes az infóban lévőt, pl. ott lesz olyan is, hogy x700 vagy bármi, neked kell kikeresni a HD2600XT-t, sőt ezután még pampog is a win valami olyasmit, hogy "Biztos ezt a drivert akarod telepíteni? Mert a win nem tudja ellenőrizni, hogy ez a megfeleő driver"
-
NEISSE
tag
Vki probálta esetleg 2600Xt DDR3 2kártyás megoldást(Crossfire)? Van e teljesítmény növekedés és mennyi...
Közben erre válaszra már megkaptam a választ egy másik fórum részben -
válasz
CPT.Pirk #7991 üzenetére
Igen, a gond megeshet, hogy abból adódik, hogy van fent 2.0 és felltettem a CCC-t, aztán a Framework SP-t tesz fel és utána egy új CCC-t rakok fel, ami az SP-s Framework-kel összeakad. Talán olyan osztályokat használnak, amit az SP "javít" vagy átnevez, töröl. Nem tudom.
Sajnos nem az első eset volt nálam és talán ez az összefüggés, de mindenesetre sikerült így újraélesztenem és remélem ez után is bejön majd -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Nah, okulásként beírom, hogyan oldottam meg a Catalyst problémámat. (alig 2 nap szenvedés után...
), hátha másnak is segít. Nem kellett Wint újrarakni legalább.
Probléma: Új driver telepítésénél a CCC nem indult.
Probléma környezete: DriverCleaner-rel szedtem le a régi ATI-s cuccokat, mert a CCC már jó ideje nem frissült (2007 november óta) a gépemen, de az új nem volt hajlandó elindulni és még értelmes hibaüzenetet sem írt ki.
Hiba oka: A .NET Framework 2.0 után telepítettem a Visual studio-val (de mással is vagy magában is lehet, mindegy) .NET Framework 3 és 3.5-öt. Ezek önmagukban megférnek egymás mellett, ám telepítettek egy SP1-et a 2.0-hoz és sajnos vanak alkalmazások, amelyek az SP alatt már nem futnak (1.1-nél is volt ilyenre példa)
Megoldás: Le kell szedni a Framework SP-jét és a magasabb verziókat és a 2.0-t újratelepíteni. Az uninstall sajnos nem elég a .NET Framework eltávolításához, mert egy csomó cuccot fent hagy
és emiatt már nem lehet telepíteni a 2.0-t Uninstall után a Windows könyvtában a Framework könyvtárat törölni kell, aztán a következő kulcs all minden bejegyzést törölni kell:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\Policy
Mehet az 1.1 is, később újra lehet tenni.Ha ez mind megvan, engedi a 2.0-t feltenni és elindul a CCC.
Ez így röpke negyed óra, de sok szenvedés lenne egyedül rájönni. Remélem van, akinek segít...
-
válasz
VaniliásRönk #7985 üzenetére
valóban, és itt a sima gDDR3-as Sapphire 17.7, a blackboxos meg 19.1.
-
válasz
Gucunja #7975 üzenetére
ha akarsz Unreal Engine 3 alapú játékokkal játszani, akkor vedd a Radeont, különben a GeForce-szal jobban jársz. ha Radeont veszel, akkor 256M-s, DDR3-as kártyát keress, azt 20-22 között megúszod. esetleg, ha érdekel a Valve BlackBox tartalma, akkor kicsit drágábban Sapphire, Full edition (cca. +2e FT).
-
carrot
tag
válasz
Gucunja #7975 üzenetére
Egyikkel sem jársz rosszul, de ma már írtam valahol a MSI OC kb 10-esetleg 15%-kal jobb mint az ATI. Nekem Sapphire 2600xt-m van, halk, jó megy minden játék, igényeimnek megfelel. Szerintem megbízhatóbb ATI-t venni
(esetleg néha a driverek idegesítenek majd, de nem biztos). MSI OC-ről két emberkétől hallottam, h behaltak a memói, de ezt zárójelben képzeld el az OFF mellett.
-
-
NEISSE
tag
Igen az jó lenne köszi
Az érdekelne hogy ki mit tudot kihozni belöle
-
Gucunja
aktív tag
szerintetek mit vegyek? Sapphire Radeon HD2600XT 256MB DDR4 (800Mhz/2200) - 2 év gar ár:24.400.-Ft, vagy MSI NX8600GT OC/D3 256MB - 3 év garancia ár:25.000.-Ft, esetleg PowerColor Radeon HD2600XT 512MB (800Mhz/1400Mhz) - 2 év gar. ár:26.090.-Ft
szerintetek??
a gépem alul
-
buherka
addikt
Szasztok!
Sikerült megvennem a havernak ezt a Sapphire 2600XT 256Mb-os AGP karit.Már csak egy kérésem lenne hozzátok...ha tudnátok linkelni egy megbízható Drivert hozzá, amivel nem fog fagyizni a kari.
32 bites SP2 XP-t használ.
Köszönöm urak... -
NEISSE
tag
Hy megnéztem az Asus EAH 2600XT-n lévő ramokat Hynix 1.4ns ramok vannak rajta. Előzményben az volt hogy 800mhz felett már kicsit szemetel a kép és nem tudom hogy szerintetek jó ez így?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7966 üzenetére
Az isten álgya meg jóindulatodat örökkön egy asus lappal.
-
bolcsodal
addikt
8,3-at próbálta már valaki AGP-n? Felmegy rá normálisan?
-
ricsy888
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja akartam venni egy HD2600Pro-t csak nem jött össze a dolog.
Szóval most jön a húsvét meg a névnapom is lassan, ezért gondoltam meglepem magam egy AGP-s HD2600XT-vel. Hallottam, hogy vannak driverhibák az AGP-s kariknál. Valki el tudná nekem ezt részletesebben mondani? Azt is hallottam, hogy az új driverek nem támogatják ezeket, és manuálisan kell feltenni. Ezt is elmondhatnátok, hogy hogyan kell? Ahogy tudom a gyári CD-n lévő driver jó hozzá,igaz?.
Gondolom ezt már sokszor átbeszéltétek, de azért egy gyors válaszzal valki megdobhana -
válasz
Aranygyerek #7957 üzenetére
ez rossz hír... nem szeretném újrarakni 1-2 hónaposan. Most állt össze rajta minden
-
Nekem XP alatt a 8.3 egy hulladék
Legalábbis a CCC.
DriverCleaner -> ATI le. Feltettem, erre az eddig működő CCC már be sem jön (hibával elszáll), holott van neki .NET 2 is. (még annyit tudok elképzelni, hogy 2.0 SP1-es Framework-öt nem szereti, amit a 3.5 tett fel a Visual Studio 2008-cal) Így most hogy a nyavalyában fogok tv-n filmezni? Kénytelen leszek ATT-t feltenni, pedig nem akartam.
Esetleg valakinek van ötlete, miért nem indul ez a hulladék CCC? Eddig semmi baja nem volt. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7945 üzenetére
Elértettétek, a 2600-nál nem felez, csak a 3870X2, ill CF-nél!
Nálunk szerintem a játékok picit gyorsabbak lettek, a Crysis 3-4 FPS-szel több a Lost Planet szintén. A MOHA nem lett gyorsabb, de nagyon szép a grafika! A többit nem néztem. Nekem az ATT van fenn, holnap kipróbálom a CCC-vel is. -
fagy53
nagyúr
Amire leginkább vártak a CF és X2 támogatás,.....az maradt el.
A 3DM06-ban a proci pontokat elfelezi, ez persze rendesen lehúzza a game pontokat.
Nekem kicsit gyorsabb lett a Crysis és a Lost Planet is, persze nem annyira mint amit az ATi ír!
Jó hír a piros betűárnyék még nem jött vissza, talán majd a következőnél! -
éN79
addikt
A kártyán lévő ramon a néven túl találsz még 2-3 sornyi különböző karaktersorozatokat, ezeket írd be google-be, illetve ha találsz benne 10, 11, 14-re utaló számokat, akkor ez utal(hat) a ram sebességére ns-ban, samsungnál legalábbis ha jól emlékszem a középső sor utolsó két számjegye utal rá.
Itt találsz a lap alján konkrét képet is (és magyarázatot is) : [link]
-
NEISSE
tag
Hű barátom ezt most hirtelen nem tudom milyen késleltetésű a ramom.Viszont ebben a szériában mind2 változatott gyártják?
Esetleg van olyan program ami ezt felismeri? Vagy segíts hol tudom megnézni a ramon és hamarosan beírom... -
fagy53
nagyúr
Használd a "Válasz" gombot, a BIOS frissítés meg nem segít a memória tuningon. A Hynix ennyit bír és kész.
Az Asus honlapját nézd meg BIOS ügyben, mert mástól csak pontosan olyan BIOS a jó, ami a kártyáddal minden szempontból azonos VGA-ról származik, ebben meg mi a jó?
Törődj bele a 850/750 órajelekbe, így is szépen muzsikál ennyi pénzért ez a kártya. -
NEISSE
tag
okés belőttem ahogy mondtad..
-
NEISSE
tag
Azt tudom hogy nem Samsung ram van rajta hanem ho jól láttam Hynix.
Tudsz nekik szólni hogy privátba küldjön nekem egy jó bios-t..? -
NEISSE
tag
Miko húzom a ramokat 800mhz után már elkezd szemcsésedni mintha vmi ősrégi filmet néznék esetleg tudsz nekem ajánlani vmi bios-t ami ezt kijavítja.Vmi bios bug-ról olvastam vmelyik fórumban de már nem emlékszem melyik az.
Megprobálom lépésenként ezt húzást és köszi az eddigi segítséget -
éN79
addikt
Akkor teljesítményre van állítva nálad alapból, szóval nem ez a "gond".
Nálam most nincs tuning, alig játszok, így mindek, de AGCT-vel ha emlékeim nem csalnak 890-900 GPU frekit és 900 feletti "stabil" ram frekit sikerült anno elérnem, igaz pár lefagyás kíséretében. A gpu-t kb. 5-6 lépésközben sikerült talán a 857 fölé emelni, óvatos, 15-20 MHz-es lépésekkel a közelében. -
NEISSE
tag
Előre is köszi a segítséget
ccc alatt így van beállítva 3D:
Standard Settings: Performance
Anti anti-aliasing: Use application settings
Adaptive anti-aliasing: nincs benne pipa
Anisotropic Filter: Use application settings
Catalyst AI: nincs benne pipa
Mipmap detail: Performance
More settings: Support DXT texture formats--> ebbe van pipa egyedülVideokártya: Asus EAH 2600XT 256MB DDR3 PCE
Probáltam AMd GPu clolck tool 0.7-t de 857mhz után semmi ha egyből 880mhz-re rakom akkor is sajnos semmi kép...
Neked hogyvan beállítva? -
NEISSE
tag
Friss:
4600+ húzva 5800+ ig (3.10GHz)
750Mhz-en ketyegnek a ramok
így adot a 3d mark 2005--> dúrvan 9800pontot vagy egyszer furcsamódon 10600pont (855/800)
12000pontot hogy hoztad elő? -
Acta@
csendes tag
Köszi a segítséget! Egyébként RivaTuner nekem tényleg nem változtatott semmin, legalábbis gondolom nem ténnyleg 1500Mhz-en járatta a magot.
Amúgy AGCT-vel elég jó eredményeket tudok elérni memóriában, bár a mag "csak" 850-ig megy stabilan, afölött behal a kép
De a proc miatt úgysem tudnám kihasználni.
Esetleg tudja vki, hogy lehet BIOS-t flashelni? Írtam, hogy mi történt eddigi próbálkozásaimnál. Mit csináltam rosszul?
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7922 üzenetére
Kösz! Jót írtam ezekszerint a múltkor, 70%-osan működik a VGA-d. Ezen már csak a procicsere segíthetne, de s478 lappal már semmit sem lehet kezdeni!
NEISSE: nem éri meg vacakolni, 905MHz GPU-val 12240 pontot kapok, de jobban ki tudom hajtani mint Te. Ne a VGA-t piszkáld, hanem a CPU-t tornászd feljebb, mert ez nagyon gyér tuning!
-
NEISSE
tag
Hy lenne egy kérdésem..
Hogy lehetne elérni azt hogy a Gpu 857-felé menjen?örülnék ha lenne vmi Bios javítás mert akko sokat kilehetne hajtani belöle.Jelenleg a 3dmark 2005 10600pont
4600+ húzva 2.54GHZ
4*512 800MHz mezei ram ami most 848Mhz (4-12-4-4) ketyeg
Msi K9N NEO alaplap
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7920 üzenetére
Nekem csak a ATiTool 0.27b4 verzióval jó, és kézzel kell belőni az az igazi!
Írd majd meg azt is, mekkora órajeleken sikerül az eredményeket hoznod! -
fagy53
nagyúr
-
bolcsodal
addikt
Ez alapján a táblázat alapján [link]
Kb 77%-on jár most az alapórajeles HD2600XT. Persze húzva sokkal többet bírna egy harapósabb konfigban ezt nem vitatom.
5,8K 200-as FSB mellett volt. 250-es FSB mellett 6943pont. Lehet kuriózumnak beküldom a 3DMark05-ös topicba...lehet majd kuncogni...
-
fagy53
nagyúr
A Riva, az ATiTool 0.27b4 860-ig engedi a GPU-t. A memóriát a Riva 870-ig, az ATiTool-nál itt nincs határ. Az AGCT-vel lehet csak határtalanul húzni a GPU-t, de nem lehet vissszatenni alapra, csak újraindítással.
A Riva húzást nem veszik észre a diagn. progik, csak a hatását lehet látni a játékokban és 3D tesztekben. Egyedül az AGCT-ben beállított értéket érzékelik a diagn. programok. -
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7911 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert nekem 700/700-on 9738-at tud, tehát 800/700-on biztos átlép a 10000-en. Neked ezek szerint, mivel az én procim 100%-ra kihajtja a VGA-t, a 80%-os kihajtáshoz 8000 pontot kellett elérned. Na erre voltam kiváncsi, hogy sikerült az 5700-ról idáig eljutni. Így viszont a 70% látszik igazoltnak.
Egyébként ez sem rossz, csak ha húzod a VGA-t keveset fog változni az FPS, de fog! -
éN79
addikt
-
-
Acta@
csendes tag
Egész szép fórumot indított be ez a kártya! főleg ilyen rövid idő alatt. Mondjuk nem véletlen...
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szeretné kihozni a maximumot a kártyájából,
és gondolom ti okosabbak vagytok nálam. Merthogy nekem sehogy se jön össze a tuning. ASUS 2600XT(256MB GDDR3) kártyának lehetek boldog tulajdonosa,
a kártya többet bírna, mint amit a konfigom egybként ki tudna használni, csak kíváncsi lennék mit bír. Merthogy úgy tűnik vmi védelem van benne túlhúzás ellen,
enged kb. Annyit amit a hozzá adott driver is tud. Egyedül RivaTunerrel tudtam húzni. Csak elméletben működött a húzás: RivaTuner szerint minden OK csak Everest meg GPU-Z szerint jár alapórajelen.
Másnak is meggyűlt a baja ASUS tuningnál vagy csak nekem? Mi lehet a baj? BIOS vagy Driver?
Friss ASUS driver van fent. BIOS-t meg nem tudok flashelni. ATIflash, meg egyéb msdos alapú nem ismeri fel, WinFlash meg nem hajlandó rátenni a másik BIOS-t.
-
bolcsodal
addikt
Nah..fent van a 8,2-es driver+CCC.
Kb 81%-ban ki is tudja hajtani a konfigom az alapórajeles HD2600XT-t...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dehogynem ír, még fájlba is írja a hőmérsékleteket.
Vagy szerinted mire van ott a Thermal Sensor fül?Nah. átmész arra a fülre, bepipálod hogy enable reading, majd megnyomod a start gombot. Máris mér neked min, max, átlag és pillanatnyi értéket.
Ha a save samples-t is bepipálod, akkor lesz belőle fájl, amiből csinálhatsz excell diagrammot. (akkor érdemes ritkásabbra tenni a mérések számát) -
bolcsodal
addikt
Nálam nem működik a manuális install. Nem talál ahrdverinformációt a megadott könyvtárban!
Még próbálok trükközni a 8,1 hotfix inf file-jával, hátha felmegy vele a 8,1-es Catalyst. A CCC-t sem tudtam külön feltenni. Az AtiTool Béta meg rendszeresen fagyogat...
Wellcome to the jungle baby...
-
Tuja1
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest