- Azonnali fotós kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
Hmm, érdekes kis vitát váltottam ki!
Nekem PowerLogic tápom van (gondolom gagyi), amin 600W-szerepel, de mivel szedtem már szét, találtam egy címkét belülre ragasztva az értékekkel, meg egy ilyen szöveggel "REAL POWER 300 W". Hogy jött ki, ne kérdezze senki, de már súlyra is pehely, míg a 350-es FSP vagy 2X nehezebb, ha nem mégnehezebb.Na meg belülről sem valami túl bonyolult. Na ennyit a tápokról.Gond nélkül üzemel a gépem, már 2 éve. Szal a így értem a gagyi 300W=200W sincs. -
fagy53
nagyúr
Leírjam részletesen egy féloldalban, hogy ez pontosan mit jelent, vagy elhiszed azt, hogy a 700MHz valós frekvencia egyenlő az 1400MHz effektívvel. A karid pontosan a GDDR3 szabvány szerint működik és ha Qimonda memchip van rajta akkor 1000MHz-ig, azaz 2000MHz effektívig elmehetsz vele, ha tuningolod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért jelent a 700MHz 1400-at, mert a memória az órajelimpulzus felfutásakor, és lefutásakor is tud adatot szolgáltatni, nem csak a felfutásakor, mint a régi SD ramoknál. Innen ered a neve, hogy DDR azaz Dupla Adat Ráta. (magyarosítva)
Itt van bővebben a wikipédián: [link]
A GDDR3-as ram ami a karidon van, az meg nem DDR3, hanem grafikus célra fejlesztett DDR memória 3. típusa.
-
andriss
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6372 üzenetére
Az én 300W mercury tápomra 3 db 8 cm venti van rákötve, egy sata 2 meg egy ide winyó, dvd író. 3 éves a táp. Hát ki tudja mennyi jövője van még a tápnak.
-
tewe15
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy PCI Express Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3 ULTIMATE verziót, ami elvileg abban különbözik a többi "sima" verziótól, hogy 2200 Mhz fut a memóriája, míg a többinek csak 1400 MHz-en - vagyis én így tudom. Igaz ez? Mert én ezt olvastam a neten több oldalon, és a boltokban is így van feltüntetve. De nekem alapból még is csak 700-on megy a memória. Hogy lehet előhozni a 2200 Mhz-t?
Előre is köszi!
-
levill
tag
válasz
VaniliásRönk #6384 üzenetére
nem komolyan gondoltam
Fagy53 olyan szép szürke votl minden et meg beleronditasz -
fagy53
nagyúr
Egy ideje már elég halványan írtok, alig látni.
-
levill
tag
válasz
VaniliásRönk #6382 üzenetére
havernak is lefüstült egy 300W-os odegen :9 és mit vett? 350W vagy 400W-os codegent már nemtudom meiket
szerk: egy 1500+-os AThlon XP-vel csak 203W-ot fogasztanék CD/DVD-mélkül lehet váltanom kéne -
barnam_
nagyúr
-
levill
tag
válasz
VaniliásRönk #6378 üzenetére
lehet meglincselnék
és ahogyelmondtátok hogy egy noname 300W-os mennyit bír leadni biztos nem pontos mert beálitottam naggyábol mim van és ezt hozta ki
Recommended PSU Wattage: * 288W
szerk: "kikötöttem" a CD, DVD írót és már csak 240Wtényleg ennyit fogyasztanak azok?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kiscsáko #6377 üzenetére
Ha ezt a wattakalkulát belinkeled a tápos topikba nagyon, nagyon csúnya dolgokat fognak a fejedhez vágni...
Szerk.: Kezdjük azzal, hogy eleve soha sem dolgozik egyszerre maxon semmi.
Szerk.2: Mint mondtam a gagyi tápok ált. 50-60%-át bírják el annak amit rájuk írnak, nem a konfig fogyaszt sokat, hanem a táp szar, ennyire nehéz felfogni? Majd ha a 300W-os FSP is megadja magát a haver konfigjától, akkor jelentkezz legközelebb a témában, rendben?
-
kiscsáko
tag
válasz
VaniliásRönk #6376 üzenetére
jó, csak nézd meg ezt: link
tudom, h nem mondhatni pontosnak, de sztem azért kicsit közelítő értéket tud adni
am havernak is 300W noname-je volt, de miután vett egy 2600xt-t, terhelés alatt meghalt a gép, pedig neki is single 3,2 es pentiumja van
-
kiscsáko
tag
válasz
VaniliásRönk #6374 üzenetére
jah, bocs az előbb elfeledtem átállítani,
és igen, kicsit utánna számoltam, tényleg nincs 200W(proci+alaplap+vga+ramok)
de nagyon közel lehet hozzá az egész gép fogyasztása, sztem -
kiscsáko
tag
válasz
VaniliásRönk #6370 üzenetére
hát az lehet, hogy külön-külön a srác cuccainak nem tudom a fogyasztását de összesen biztos több mint 200W
-
levill
tag
nemide tartozik de a konfigom szerintetek kihajtaná egy FSP BlueStorm II 350W-os táp?mondjuk a mostani 300W-os nonamel sincs bajom csak félek hogy lefüstöl
már 3és fél éves szegény
-
DjKory
csendes tag
a Mostani karim egy Sapphire HD 2600Xt 256Mb-os
a tápom 420W-os Power tipusú.
Az előző karim egy geeforce 6600Gt-volt a drivere csökentett módba el lett távolítva utána lett rárakva először a Cd-n kapot Driver mejd fel lett rakva a 7.12-es driver. -
sferi69
csendes tag
Üdv fórumlakók!
#6334-es hszről.
- ASUS K8N
- AMD Sempron 3000+ (venice s754)
- 1024 MB kingston ram (pc3200, ddr1 memória)
- Sapphire HD2600 PRO 512 MB AGP-s széria
- Chieftech GPS-450AA-101A
- SEAGATE ST3320620AS 320 GB SATA HDD
A dologban annyi a változás, hogy ati driver le, omega fel. De a hiba még mindig van sajnos. Teljesen véletlenszerüen - megfigyelésem alapján, - ahol több grafikai trükköt kell a kártyának számolnia újra indul a rendszer játék közben windowsban.
Függetlenül attól milyen felbontáson 1024*768 low felbontástól 1280*1024es fullra húzott felbontáson is újraindítja a rendszert a windows nem szól semmi hibaüzenetet nem érzékeli, hogy hiba történt csak, olyan mint a reset gombot nyomnám meg.
Szerintetek a kártya gyári hibás vagy máshol kellene keresgélnem? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lényeges dolgkoat is leírhattad volna. Melyik driver? Hivatalos, vagy CD-n lévő driver? Kártya típusa? AGP/PCIe? Gép többi része? Táp? 3Dmark06 magától elidúlt?
Előző kari milyen volt? Drivere hogy lett eltávolítva?
Mivel nem minden game csinálja, szerintem egy tiszta win, és hivatalos 7.12-es driver [link] megoldhatja a dolgot.Egyébiránt meg kitölthetnéd az adatlapodat.
-
DjKory
csendes tag
Sziasztok. most vettem egy Hd 2600xt-t És valamiért kék halálba nyomja a gépem hogyha valameik játékot felhúzom 60Hz fölé. ati3duag.dll fáljban jelez hibát. CSináltam vele egy 3dmark06-os tesztet is ott nem elzett hibát a videókártyánál. És nem minden játéknál csinálja
mert Pl a COD4 1024*768-on 75Hz-en simán megy. De a motoGp az NFS pro street kapásból kékhalál a WOW meg bira kb fél óráig azt az is kiakad.
Pls adjatok valami tanácsot ötletet hogy mi lehet ez. Vagy hogy tudnám kideríteni hogy Hardver hiba -e vagy csak újra kéne húznom a gépemet.
Előre is kösz. -
barnam_
nagyúr
-
-
grunge
addikt
válasz
andriss #6347 üzenetére
sztem jocskán lassabb lenne. én anno régi gépen megjártam avval h izmosabb vga-t vettem bele és szinte semmi elönyöm nem származott belöle mert a proci/ram kevés volt...jo ez a kari, nem akarlak lebeszélni rola, de sztem jobban járnál ha gyüjtögetnél és késöbb konfigot cserélnél. persze hacsak ez anyagilag lehetséges.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6342 üzenetére
Nem egyforma az alapfeszünk sem, az enyém 1.18V.
Az egyik legjobb VGA melengető a Lost Planet, itt lehet a leggyorsabban megnézni a max hőmérsékletet, az a rohadt hóesés megdolgoztatja a VGA-t.
Ha leírod az alapfeszt és az órajeled akkor holnap megnézem, de ma az én beállításaimmal, 1.55V, 904/970MHz az 58°Cot nem lépte túl. -
andriss
csendes tag
Azt tudom hogy a nasa gépe sem elég annak a játéknak.A kártya nagyon jó nem hiába azt akarok venni, nem fikázni akartam.A Crysis nélkül is szép az élet!
-
TasiA
senior tag
válasz
andriss #6330 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem megy rajta, csak azt, hogy MEDIUM kicsit már sok. HA variálod a MEDIUM és LOW beállításokat, vagy kikapcsolod az árnyékokat, akkor már semmi gond. Azért annyira nem gyenge a kártya, de ehhez a játékhoz a NASA gépei sem lennének jók.
NEma kártyával van gáz, hanem a game durva.
-
andriss
csendes tag
PCI-e vga akarok venni.Akkor ezek a mercury tápok a kukába való!?
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6336 üzenetére
Tegnap ugyanazon a szobahőmérsékleten a max 74°C volt, ma 58°C volt a max ugyanazokban a tesztekben. Ez 16°C, de általában a 15°C a reális különbség.
A GPU-t 1.8V-on sem tudom 945MHz fölé vinni, itt a vége. Ez a különbség, kb. 100MHz az XT meg az enyém között, mégiscsak ki kellett volna adnom azt a +2k-t!
Nemhivatalosan, 3DM06 - 5947 ! pont, de nem a max órajeleken!
Folyt. köv. -
barnam_
nagyúr
válasz
kiscsáko #6332 üzenetére
Ugyebár rajta van a VF700, ami 5V-n tolja a levegőt a ramokra. Az oldalapon van egy 12cm-s lyuk (
), de nincs most venti az oldalapon. A ramokon nincs borda.
(#6333) fagy53: Zsíír
Lehet hogy én is lecserélem majd. Ezek alapján sokkal jobb, mint a VF700-AlCu.
3D-ben mennyi °C?(#6335) andriss: A tápot cseréld le, mert az csak papírnehezéknek jó. A procin majd tuningolni kell, de ha nem akarsz PCI-E-re váltani, jó lesz. (persze nem lesz olyan gyors, mint egy 2magos procival.)
-
andriss
csendes tag
Hát csak lenne. Mert gyengus egy cseppeta gépem meg régi.
Pentium 4 3Ghz 478 (1mb)
768 kingmax 400mhz
300W mercury
160 gb samsung sata2
ASRock P4VM890 R2.0 alaplap
A tápot cserélni kéne. Ramot is kéne venni. -
sferi69
csendes tag
Üdv fórumlakók!
Van egy gondom, amiben hasznos ötleteket esetleg megoldási javaslatokat keresek a következö problémámra: (először is a konfig amin az eset zajlik:
- ASUS K8N
- AMD Sempron 3000+ (venice s754)
- 1024 MB kingston ram (pc3200, ddr1 memória)
- Sapphire HD2600 PRO 512 MB AGP-s széria
- Chieftech GPS-450AA-101A
- SEAGATE ST3320620AS 320 GB SATA HDD
- plusz a sallangokkorábban egy ATI RADEON 9250-es 128MB-s kari volt a gépben és a progik nem épp maxon, de müködtek, stabilnak mondható volt a kari. De fejlesztésre adtam a fejem és olyan progik futtatására fájt a fogam, mint oblivion, test drive unlimited, overlord, stb... Ezért volt a váltás.
A gondom a következö: teljesen véletlenszerüen - megfigyelésem alapján, - ahol több grafikai trükköt kell a kártyának számolnia újra indul a rendszer játék közben windowsban.
Függetlenül attól milyen felbontáson 1024*768 low felbontástól 1280*1024es fullra húzott felbontáson is újraindítja a rendszert a windows nem szól semmi hibaüzenetet nem érzékeli, hogy hiba történt csak, olyan mint a reset gombot nyomnám meg.használt driverek:
dx 9.0c (4.09.00.0904)
ati2dvag 6.14.10.6727Ha szükséges még valamilyen adat, megadom természetesen.
Előre is köszi, ha segít valaki leküzdeni ezt a gondot.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6329 üzenetére
Üdv!
Igazatok volt, Neked és VaniliásRönk-nek!
Feltettem a VF900-at és nem 5°C, hanem 15°C! a különbség 3D-ben.
Az eredeti 2 tűs VGA csatira applikáltam, mert nagyon tetszett, hogy a hőmérséklet függvényében szabályoz és így remekül össze tudtam hasonlítani az eredeti Sapphire 2600 PRO hűtőjével.
2D-ben csak néha forog, 42°C-nál bekapcsol és 36°C-nál kikap. Kicsit ijesztő volt, hogy legtöbbször áll!
Csodálatos szerkezet, 3D-ben sem hallani a hangját zárt házban, a környezete zajosabb nála.
Tudom nem olcsó, és csak annak éri meg a 2600-ra megvenni aki keményen tuningol mint én, de a csendre vágyóknak és a kánikulában is órákat játszóknak melegen ajánlom a figyelmébe a Zalman VF900Cu-t. -
andriss
csendes tag
Végül is az nem nagy baj hogy nem nagyon megy a crysis mert más játék is van amit szeretnék játszani. Most egy asus 9200-om van. Azért kéne egy nagyobb hogy legalább a mostani játékokon tudjak játszani.Ha crysison nem játszok akkor az nem lesz nagy baj.
-
TasiA
senior tag
válasz
andriss #6318 üzenetére
Nagyobb harcban akad mint a picsa. Több gépet is raktam össze: sajátom; aztán X2 4200@2500mhz + 2GB RAM , a harmadik X2 5200 + 2GB RAM és mindegyiken szaggat mediumban 2600XT-vel, ha nagyobb harc , vagy "eksön" van. Legalább is engem zavar mikor 19-20 FPS-el (vagy annyival se) megy a game, de pl a tulajnak nem tünt fel. Neki úgy is "nagyon állat" volt. Ha meg csak úgy szaladgálsz erre-arra, akkor szépen megy, de hát nem ez a lényeg egy FPS-játékban.
Ezért nem is játszom vele, inkább COD4.
-
kiscsáko
tag
hali,
havernak asus 2600xt-je van, ugyebár az nem hűti a ramokat és kb 2 órányi game után fogja és újraindul vagy lefagy, tehát sztem túlmelegszenek a ramok,
kérném azt akinek ilyen kártyája van, ossza meg velem mit lehet tenni a karival??? -
Tuja1
aktív tag
huppsz az lehet
sőt biztos
viszont azt tartom ha egy 3 GHz prescot, alapórajelen hajtott karival, hoz xxx pontot,
ha a procinak vége lenne akkor már nem számítana a kártya túlhajtása mert nem lenne érezhető a különbség pöttyökbenvagy mi
a fenének iszom ennyit!!!!munkában még elnézik,
de itt??
-
andriss
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat! Valószinü hogy inkább egy új konfigot veszek mert a mostaniba is kell még sok mindent lecserélni hogy kihasználjak egy 2600-as.
-
andriss
csendes tag
A crysis hogy megy 2600 xt ddr3 karin? A mediumon 1024-ben játszható?
-
levill
tag
nemide tartozik dehátha tud valaki helpelni. hogy tudom a winyót átnevezni? nem a nevét hanem hogy c: d: meg ienek, mert másik gépemre nem akarja felrakni az oficcet mert csak C: re engedné és awinyó e:
-
andriss
csendes tag
Hát már a tápot akkor lecserélem egy jobbra . Akkor a proci azért valamennyire kihajtja a a karit. PCI-e akarnám venni a vga.
-
TasiA
senior tag
válasz
andriss #6312 üzenetére
én tápra nem mondok semmit, egyéni rizikó, RAM, meg kell, COD4 meg menne. Havernak 2600+ os sempron régi fajta Socket A, +1GB RAM meg 7300GT ddr3 AGP és megy, mert hálózni szoktunk. Jó lehet nem MAX grafika, de símán élvezhető a game. 1024-768-ban , többit ne kérdezd. Szal egy 2600-al símán jó lesz. A másik gamét nem ismerem.
-
andriss
csendes tag
Tehét egy kis több ram meg egy új táppal tudnék cod4-et meg kane and lynch-et játszani. Pro nem veszek mert nem akarnám felhuzni, azért néztem az xt.
-
TasiA
senior tag
Nem lenézni akarom a karit, nekem is ilyen van, csak ez ennyit tud és kész. A vadabb és jobb kártyákhoz, meg gamékhoz ,már elengedhetelen az izom proci, de ez a 2600-os kategória szerintem még nem az. Lehet rosszul látom, de mivel adott volt a rendszer, amiben csak a procit cseréltem 1 magosról 2 magosra és még az órajelek is ugyan azok, ezért merek ilyeneket leírni.
-
TasiA
senior tag
-
TasiA
senior tag
Nekem is ilyen procim volt, de csak 2700-on hajtottam, meg +512 ram és semmivel nem lett gyorsab szintén 2700-as X2-vel. Szal símán kihajtja a kártyát. Saját véleményem, ha valami akadna a gépeden, akkor inkább venni kell egy erősebb kártyát oszt kész, meg ahhoz a jobb proci. Szerintem nagyon nem egy bivaly kártya, hogy atomreaktor prikat kelljen alátenni. 20ezer forintos kategóra, ennyi.
-
andriss
csendes tag
Ja a procim egy 478-as
-
andriss
csendes tag
[link]
Ilyet vennék de akkor táppot kellene cserélni meg gondolom ram is kéne még. -
levill
tag
válasz
VaniliásRönk #6304 üzenetére
igen most akarok venni mert parázok hogy lefüstöl mert havernak 1hete füstölt el
volt is szaga
de gépének nemlett baja. (mondjuk annak úgyis mindegy 3DMark05ben 1240pontot ért el a gépe
06ban kb 400pontja lenne
)
-
-
levill
tag
és szerintetek nekem kihajtja mosta gépem a karit?
Amd Athlon64 3700+@2860Mhz ;
kingston 2x512MB DDR1 400Mhz;
Sapphire HD2600XT GDDR3;
Biostar K8 CRU51-M9
300W NONAME táp. -
andriss
csendes tag
Most akkor csak a táp a gyenge vagy az egész?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- Azonnali fotós kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest