- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
PoP T2T-t próbáta már valaki ezzel a karival?
-
Zolee11
senior tag
Megy is ha ráhúzom a tv ikont a monitor ikonra és SWAP-ot választom (mert más opció nem jelenik meg). De clone-ozni nem tudom ez a nagy problémám...
Ha a tv ikon fölé viszem az egeret akkor kiírja: To enable this display, click your right mouse button and the select the desired desktop mode from the poup menu... Hát nyomhatom agyvérzésig mert nincs felugró menü...
-
válasz
Zolee11 #9995 üzenetére
Pedig ez tényleg egyszerű és ha a kábel, a tv is jó, akkor mennie kell a Catalyst-on belül. Ha rá van duga és látja a tv-t, akkor elvben kellene adnia a klón, kiterjesztett és egyéb módokat a felismert megjelenítőn jobb klikkre. Nincs eldugva sem.
Ezt az nVidia sokkal jobban megbonyolította, mint az ATI.A tv-t rendesen felismeri? driver-frissítés esetleg?
-
Zolee11
senior tag
Sajnos ezeket már mind próbáltam, a helyi menüben nincs ilyen opció, csak rotate...
VaniliásRönk: ha hazaérek megnézem ez az ATT mit tud és próbálkozom mindennel amivel lehet..
A user meg fejlődött a technikával, másban kell a hibát keresni, esetleg nem kellene 8 menüpont mélységben eldugni valamit, vagy egyszerűen tv kimenet bekapcs-kikapcs, utána lehetne beállítani a kimeneti szabványt, a clone módot, dehát úgy látszik az egyszerű megoldások nem divatosak... Hameg az ANUS a hibás, akkor írok nekik egy szép szívhez szóló levelet
-
Zolee11
senior tag
Itt senki nem használja a 2600-as kártyáján a tv kimenetet? Erre valaki megoldást? Számomra hihetetlen, hogy ennyire bénán kell ezt megoldani, anno még aVoodoo 3-as ezerszer logikusabb és egyszerűbb volt. Ma már nem tudnak programozni
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, lehet én nézem ritkán az árakat, vagy nem tudom, de ilyen szintű árzuhanást nem igen láttam mostanában. Vagy nagyon nagy durranás várható a piacon az új karik megjelenésével, vagy nem tudom mi lehet még. Olyan szinten elértéktelenedett a 88 széria a gf-nál, vagy a 3870-es, hogy csóró kis falusi gyereknek meg sem kottyan megvásárolni ezt a highend VGA-t, kinevetve ezzel a valamivel tehetősebbeket, vagy azokat akik gyűjtötték rá a lóvit, akik megvették nem olyan rég a duplájáért (meg többért).
De azért ez nekem tetszik(még ha nem olyan új ez már, 30K környékén csúcskarikat venni, ez nekem tetszik.
-
Májsztró
addikt
válasz
M@trixfan #9988 üzenetére
valszeg minden drivercsere után meg kellene küldeni egy Driver Cleaner Pro-val , teljesen eltűnteti a régi csetreszeket , és csak az új lesz fent , és nem valószínű ,hogy a 8.2-be mondjuk 80 fps van a stalkerben , 8.4-el meg 60 , sztem
DE aztán nem tudom , belőlem is hiányzik a hiba
-
M@trixfan
addikt
Újonnan 8.2 volt a gépen amivel hasított a kártya. Utána jött 8.3 ami láthatóan belassította. Akkor visszatettem 8.2-re de nem lett ugyanannyira jó mint a frissen elsőre feltett 8.2. Most a 8.4 van fent ami Stalker-ben érezhetően lassabb sajnos. Ennyit számítana egy teljes leirtás a frissítések előtt vagy még mindig a legjobb a 8.2?
-
t.tomi
tag
válasz
BukottHangya #9985 üzenetére
Én nem merem feltenni, 8.4 tökéletes
-
BukottHangya
csendes tag
A 8.5höz kell hotfix? Aki AGP-s az megírná, hogy hogy szuperál nála a 8.5?
thx -
r9550
senior tag
köszönöm mindenkinek már megoldódott amugy 8.4-es driver van fent riva tunerrel tuningolgatok most elég szépen mennek azért a ddrII-es pro-k is alap 600/400-rol 770/460-ig tornásztam fel amivel egymás után 2 3d mark is lefutott de ez még nem a vége az biztos
-
sztem aki 30K magasságában vett 96GT-t vagy 3850-et, az nem szívta meg - év végén még simán fognak érni 15-16e FT-ot ezek a kártyák, azaz havi 2-2.5K FT-ért volt egy erős midrange VGA-nk
tzsolesz: nem tudom, hol landolnak a "régi" kártyák árai - sokban függ attól, hogy milyen görbét írnak le az újak. őszintén szólva, nem pontosan értem, hogy mi volt a mozgatórugója az utóbbi 3 hónap drasztikus áresésének, ezért csak tippelni tudok, hol fognak az árak stabilizálódni.
-
r9550
senior tag
hali az lenne a kérdésem hogy asus hd2600pro-m van most 512mb ddrII-es és azt szeretném kérdezni hogy miért nem tudom tuningolni ati toolsal próbáltam az nem állította be az álltalam megadott órajeleket utánna megpróbáltam find max core-vel az nem is csinált semmit csak tesztelgette a kártyát utánna megpróbáltam catalystbe épített overdrive-vel és az sem állított be semmilyen értéket valakinek ötlet?
-
Májsztró
addikt
akkor ezt vegyem igennek ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Májsztró #9974 üzenetére
Még a 8.1 elött ezeket mértem:
HL2 Loast Coast teljesitmenz novekedes a catalyst fuggvenyeben, vista ultimate x86 alatt:
7.8 - 42.xyFPS
7.8 - 800/800 48FPS
7.9 - 48.89FPS (kari alapon)
7.10 - 52.xy (kari alapon)
7.11 - 56.72FPS (kari alapon, itt mar 4200+ X2 a gepben)
7.1x - hata'r a csillagos eg! GO AMD GO!beallitasok:
1280*720, minden fullon, hdr fullon, 16x textúra szűrés, 2xMSAA, alap órajelen (600/700) - 2600Pro sonic -
Májsztró
addikt
érdemes feltenni a 8.5 drivert ? 7.10-esem van fent , minden tökéletesen megy rajta
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
New Features
Catalyst™ 8.5 introduces the following new features:
* Catalyst™ Control Center Component Video
* ATI Graphics Driver Un-install Enhancement
* SECAM TV Out Support
* 1080p HDTV custom mode
* HDMI Audio for non-standard TV modes
* Adaptive AA on OpenGL for Catalyst™ Control Center
* 1080p24 Mode Support
* Windows XP Service Pack 3 supportÉs a többi része a notesnak: [link]
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a nyócpontöt, nem tudom mennyi változás lesz tőle, de ma már nem fogom megtudni. Ahhoz kicsit késő van már.
-
Zolee11
senior tag
Lenne egy ASUS 2600XT-m, eddig nem használtam a TV kimenetet. Most viszont szeretném, de ennyire még nem fogott ki rajtam TV kimenet, a csatlakoztatott S-Video kábelen felismeri a TV-t, tehát megjelenik az ikon. Viszont semmiféleképpen nem tudom bekapcsolni, csak ha ráhúzom az ikont a monitorra, azaz SWAP-al tudom csak bekapcsolni, de ezzel eltünik a moncsiról a kép. Eddig minden videokártyám támogatta a monitoron is meg a tv-n is egyszerre a megjelenítést. Hiába akarom aktiválni a 2. megjelenítőt, aktiválja, de el is tünik azzal a lendülettel, tehát nem tudom a 2. megjelenítőre ráhúzni...
Ha a tv ikon fölé viszem az egeret akkor kiírja: To enable this display, click your right mouse button and the select the desired desktop mode from the poup menu... Hát nyomhatom agyvérzésig mert nincs felugró menü...
(Catalyst 8.2)Minden építő ötletet szivesen fogadok.
-
grunge
addikt
válasz
BukottHangya #9948 üzenetére
valami lemezt nem kaptál hozzá? kis eröszakkal fel lehetne azt is rakni tán..én pl gyárit használom évek ota (samsung) és semmi problem eddig. kop-kop
-
Acta@
csendes tag
szerk.: sorry, téves
-
bubuka71
aktív tag
3dmark 05ben mit tud a 2600xt ?
-
t.tomi
tag
Nna, lecseréltem a kártya hűtését 1 AC Accelero S1 rev.2-re + Turbo Modul.
Alap 50 C-ból lett 30 C.Megizzasztva sem megy 40 C felé a hőmérséklet.
Nem volt rossz vétel... -
bach22
tag
hali! amd athlon 64 x2 4800+ socket 939-esben van? és ha igen akkor hol tudnám beszerezni?
-
tzsolesz
nagyúr
Azt teszem. 1-2 hét és kinnt lesz a 4000-es széria, ez a robbanás már várható.
Szerinted mennyire nyomja le az új generáció a régiek árát.
A HD 3870 már most 30K felé mozog. lenyomja 20K környékére egy hónapon belül?A HD 3870-ért érdemes lenne már annyit kiadni mi?
Hogy fogják a fogukat szívni azok, akik kb 2 3 hónapja vettek ilyet.
-
válasz
tzsolesz #9914 üzenetére
Nálam a 96GT alig 8-10 wattal fogyaszt többet, mint a 2600XT - a 88GT meg talán még ennyivel eszik többet. nem olyan vészes a dolog.
A 3850 VS 96GT különbség sem olyan drámai - AA-val határozottan jobb a 96GT, anélkül viszont vegyes a helyzet - a legtöbb UE3 játékban DX9 alatt a 3850 nyer (tehát nem a 3870-ről beszélünk!). Amikor én vettem, akkor egy árban volt a két kártya, de ha 3-4e FT különbség van közöttük, akkor simán érdemes elgondolkodni a Radeonon is.
Viszont, ha elégedett vagy a 2600XT-vel, akkor várd meg, milyen hatása lesz az új generációknak az árakra
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9951 üzenetére
Szerinted ennyire belemerültem?
Egyébként lehet hogy neked van igazad, sőtt, nem úgy vezérel már egy ilyen régi monitort a vga. Lehet nem is a helyes értékeket írja már ki.
De szerintem ezt hagyjuk.Azt a monitort csak gépszereléshez használom, hogy ne a 19" LCD keljen hurcolásznom.
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9950 üzenetére
Az elő szokott fordulni, hogy azt hiszed 85Hz-en megy közben nem is (ilyenkor általában az adott felbontáshoz tartozó max frissítést állítja be magának, ami csak az OSD menüben látszik utána...). Hány KHz-es a monitor egyébiránt ? Abból könnyű kiszámolni, hogy mennyit bír 1280/1024-ben...ami teszem hozzá 5:4-es képarányú a hagyományos 4:3-as CRT képarányhoz képest is...
De végülis mind1...
-
nnANDO
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni Shaphire Radeon HD2006 XT 512 AGP kártyám van beraktam telepítettem a drivereket és azóta minden videó illetve egyéb média indításakor elindul valami Win inst codek telepitési nyavaja .
Miért csinálja vagy mit tegyek hogy ne tegye ….
Köszi a segítséget
-
bolcsodal
addikt
válasz
BukottHangya #9943 üzenetére
Biztos, hogy jó a driver, amit töltöttél?
-
BukottHangya
csendes tag
válasz
barnam_ #9941 üzenetére
Az előbb is ezt csináltam, és semmi. Amikor 6800Gt-m volt akkor is ez volt csak nem érdekelt, mert az nem nyúlt bele semmibe (legalábbis nálam) az átmeneti időszakban a 9200SE (ami nem mai srác) az felismert mindent, és akkor még a monitort is! Aztán most a 2600Xt-nél újra nem ismeri fel a rendszer (azért persze látok meg minden, megy a 85 hz is összejön) Szóval lehet inkább a videokarival lehet összefüggésben.
-
barnam_
nagyúr
válasz
BukottHangya #9938 üzenetére
Manuálisan telepítsd, úgy felmegy. Azért írja hogy nincs újabb, mert az XP a plug'n play monitort látja, ahhoz pedig az a legújabb driver valószínűleg.
Eszközkezelő -> Jobb klikk a monitoron -> illesztőp. frissítése -> illesztőp. keresése a számítógépen. Majd megadod a driver helyét, utána felrakja.gyiku: rakd fel újra az OpenAL-t, az lehet a gond.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BukottHangya #9938 üzenetére
Szabadulj meg a monitortól.
Bár én még ilyet nem hallottam, hogy nem ismeri fel kellőképpoen a VGA a moncsit. Ez nekem új. Nekem van egy régi IBM 15"-os csodám (svga) . Viszi 1280x1024-ben a 85Hz-et. Pedig nem mai gyerek már az sem.
-
gyiku
nagyúr
passziv giga kartyam van, amd gpu clock toollal adtam neki 840/850et, igy 65 fokos terhelten. az a kerdes, hogy mit lehet neki adni, mert ennyivel kb semmit se vettem eszre cod4ben?
3dmark meg vmiert nem fut nalam. (sp1 elott meg ment. vistax64)
-
macy
addikt
válasz
BukottHangya #9931 üzenetére
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Theodolit #9930 üzenetére
A HD3850. ajánlott ára 24-26K.
Kérlek válassz: HD 3850-ek -
Száni
tag
válasz
bolcsodal #9920 üzenetére
mondjuk ezt ellensúlyozza a HD2600XT másfél gigaherzes RAM frekije 128bit mellett. Ellensúlyozná, ha legalább 2,2GHz lenne, mivel az x800as ment 1,1GHz-en a 256bit mellett. Az sm3-at nem tudtam, hogy támogatja a CoD2, így már érthető.
A béta ATT nálam se fagyott egyszer sem. -
Theodolit
tag
hello!
Lehet egy noob kérdésem?
Melyiket éri meg jobban venni hd2600xt vagy 3850?
És melyiknek melyik a legjobb gyártó/verzioja? -
grunge
addikt
válasz
BukottHangya #9909 üzenetére
xp-nél refresh force 1.1-et ajánlom mert az nem fogyaszt ramot, mivel a registry-t irja át. avagy a jo öreg refresh lock progit! ez egyébként vista alatt is müködött nekem! de mindenek elötta monitor driverét is tedd fel rendesn!
-
barnam_
nagyúr
válasz
bolcsodal #9923 üzenetére
ATT-vel megy 85Hz-en, de pl. ha bekapcsolom az AA-t, akkor már csak 60 HZ-en.
(#9914) tzsolesz: Akkor 9600GT. Bár gondolom idle-ben nincs nagy különbség fogyasztásban, load alatt meg az a kis plusz engem nem érdekel
(#9921) CPT.Pirk: ATT-vel állítsd be hogy fix 50HZ-en menjen.
-
bolcsodal
addikt
válasz
BukottHangya #9917 üzenetére
Nem nem fog, és 20 mega a RAM helyett csak 3 megát eszik a rendszerből...
Én a CCC-t azóta nem használom, amióta megnéztem mennyi erőforrást zabál fel....
-
bolcsodal
addikt
Ami megvolt nekem azonnal kifagyott, mármint ATT. Ezek után csak a bétát próbáltam. Ez együttműködik az AGP-s HD2600XT-vel.
Egyébként nem tudom, hogy a CoD2 támogatja-e már a SM3,0-át. Ha igen, akkor azért látod gyengébbnek az XT-t, mert az x800 csak SM2,0-t tud megjeleníteni...és az kevésbé erőforrásigényes lehet.
Nomeg az x800 erős kari volt, csak későn jött ki. És nem utolsó sorban 256bit-es meminterfészt kapott, mondjuk ezt ellensúlyozza a HD2600XT másfél gigaherzes RAM frekije 128bit mellett.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9915 üzenetére
Érdekes, X1950Pro-val soha nem volt gondom a képfrissítéssel (mindig 85HZ-en ment; Vista és XP-n egyaránt); míg a 2600XT-vel Vista alatt 60Hz-en mennek a játékok.
-
Száni
tag
válasz
bolcsodal #9911 üzenetére
A béta nem fog azonnal kifagyni a HD2600XT-miatt... - Miért, ki kéne neki?
Olvasgattam itt a hd2600xt-t méltató leírásokat, azonban én közel sem vagyok megelégedve vele. Lényegesen többet vártam. Pl. a minap nosztalgiából fölraktam a CoD2-t és sokkal gyengébben fut, mint előtte az x800-asomon. Ugyanez igaz a TDU-ra is, a CoD4 meg jóval kiegyensúlyozatlanabb (kicsit több füst van és már meg is feküdt). Tudom-tudom ez egy alsókategóriás kártya, de akkor is. Bár ha beleveszem, hogy 16k-ért vettem ezt az AGP-s xt-t, úgy már nem is olyan rossz
Ha lesz időm felaplikálom rá a Glacialtech Northpole 1000-es VGA hűtőt, kíváncsi vagyok mennyit számít ezen a karin (az x800-on terhelve 20°C körül volt a difi ennek a javára).Üdv.: G.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9912 üzenetére
Igen, azok is már 25-30K között mozognak. De fájhat a szívük az első tulajoknak.
Én meg most vegyek egy ilyet? Még egy évig verni fog mindent élsimítással, kivéve a GF újabb fejlesztéseit. Gondolom.
De nekem számít a fogysztás is, úgyhogy erről lemondanék.Ja és 2-3K-ós csökkenés már nem érdekel, de a másiknál (2600XT) másfélhét alatt 10K, azért lenyomott.
-
BukottHangya
csendes tag
válasz
bolcsodal #9911 üzenetére
A monitor driverét sosem sikerült normálisan felraknom. Régi. (Hitachi cm715) és a driverguide-ról beszerzett driver (három darab *.inf) meg nem volt jó neki. A 9600SE simán összefért vele. Amúgy Köszönöm az Edid tippet. Azt kilőttem, és ott állítottam be, hogy 1024es felbontás mellett 85hz-n szóljon és most már nem remeg a szemgolyóm ha ránézek a monitorra.
Elvileg így már jónak kellene lennie. Köszönöm.
Amúgy a hotfixes agp-ben van ccc. -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9902 üzenetére
Szerintem nem tudsz venni olyan hardvert, aminek nem csökken az értéke egy idő után; vga-ban biztos nem. Azért érdemes középkategóriás vga-t venni, 30k körül, így kevesebbet buksz. Én most 512MB-s 8800GT-t vennék; ahogy néztem korábban, a HD4xxx nem lesz olcsó.
BukottHangya: Ha XP-d van, a CCC-ben betudod állítani a képfrissítés felülbírálását, ha Vista-d, ott nem, mert egyszerűen nincs benne a CCC-ben. ATi Tray Tools-al belehet állítani a képfrissítést. Egyébként Vista-n szinte minden játék 60Hz-en megy (ATT nélkül), XP-n jó, de ha AA-t állítok be, akkor is átvált 60 Hz-re.
-
bolcsodal
addikt
válasz
A Catalyst driverben pipáld ki az EDID-et. És rakd fel normálisan a monitor driverét is!
Mondjuk mivel AGP Hotfix-et használsz lehet nincs CCC-benne. Akkor a legújabb AtiTray Tools bétával be tudsz állítgatni elég sokmindent, ami a monitorral kapcsolatos. A béta nem fog azonnal kifagyni a HD2600XT-miatt...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Nekem úgy tűnik, hogy nem ismerte föl rendesen a plug and play monitort, távolítsd el, és utána hardverváltozások keresése. Lehet még az előző illesztőt használja. próbáld meg mondjuk a 7.11 catalist + drivert.
-
BukottHangya
csendes tag
Üdv. Lenne énnekem egy problémám. Miután besült a 6800-asom, átmeneti időre egy 9600-os ati-n pereceltem (filmezésre, antik játékokra isteni), de aztán tegnap vettem egy ati hd2600xt-t. Régi driver le, új (hotfixes) fel. Na már most az van, hogy elég szépen megy a cod4 szóval remélem nálam lesz ilyen driver mizéria, DE akármit csinálok a képernyő 60Hz-n megy. Hiába állítom be desktopon ott bármilyen értékre ráokézhatok (akár a 160hz-re is) ő azt mondja megváltoztatta (a moncsi [crt] csak 85-t bír mellesleg) de semmi sem történik, állítgattam a catalistban is hátha az bírálja felül a dolgokat, de változást akkor sem látom. A szemem érzi, hogy 60hz, a 9600SE kártyánál, simán ment a 85, ott nem volt gond a képfrissítéssel. Valaki találkozott már ilyennel? Hogyan lehetne ezt megoldani, mert huzamosabb használat után kifolyik a szemem.
Köszönöm. -
tzsolesz
nagyúr
Bocsi de közben láttam egy két dolgot.
Nem tudom ebből a benchmark-ból mi igaz, én eddig azt sem tudtam hogy kijött már piacra a 4000-es széria, vagy itthon nincs?
-
tzsolesz
nagyúr
Tudom, tudom, de mondom a 2600XT felülmúlta a várakozásaimat.
A 9600GT az általam eddig látott tesztekben agyonütötte a HD3870-et is az esetek 90%-ban.
Nem tudom a 4000-es széria mit fog hozni, de ezen az 5 sőtt a 6000-es széria sem fog változtatni semmit (persze nem vagyok én jósnő
). Az NV-ának készítik a játékokat, és az ATI új technológiáit figyelmen kívül hagyják. Amíg ezt az ATI hagyja, addig nem lesz változás.
A 2600XT jó vásár volt akkor is ha 24K volt, mivel mindennel tudok játszani, amivel csak akarok, egy kis komprumisszummal.
Amúgy a véleményem miatt meg lehet kövezni, de sajnos ez látszik.
Régen jobban szerettem az NV-át. Az első gépemben Mx440 64Mb-os volt. Az volt a csúcs számomra. Azután megvettem az FX5200-at, majd a 5700 -at. Na akkor nekem volt a környéken a legjobb videókarim. A radeon 9550-el kezdtem az ATI, és azóta szívügyem lett ez a drága, annyira megszerettem hogy még azóta is megvan az egyik gépemben. 100%-os túlhajtással használom már 2 éve.
Nem szeretnék elfordulni ettől a jólbevált ATT-től sem, meg a TV-n nyújtotta lehetőségektől sem. Szerintem jobb vele videót nézni is (ATI vs. GF), szebbek a színei is számomra, élesebb a kép is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na és kit érdekelnek az új játékok?
Javarészt bitang gép kell, meg minden, aztán ottvan pl. a Total Annihilation: Spring, azt pár ember fejleszti, és mégis igen szép 3D környezete van, amit az alaplapi integrált vidkarimmal is tudok játszani minőségcsökkentés nélkül... [link] [link]
Gyanítom én jártam itt kvázi legjobban a karivásárláskor, mikor még 25k fölött volt az XT ára, akkor vettem a kis pro karimat 18k-ért, és persze két kattintás, és XT lesz belőle...
-
Én meg olyat láttam hogy a vírus miatt eldurrant a proci!
-
válasz
tzsolesz #9902 üzenetére
a 96GT ára most stagnálni tűnik (majdnem eltaláltam, mikor kell venni - de csak majdnem
), a 3850 még az utóbbi hetekben is kúszott lassan lefelé. szerintem ez a két kártya többé-kevésbé elég lesz 12x10-es felbontásig bezárólag még egy darabig, max. egy adott ponton elhagyja az ember az élsimítást.
a 2600XT szerintem nagyon jó vásár volt, ha az ember tudja, mire akarja használni (és most is az, ha nincs extra 10-12e egy dupla olyan erős kártyára) - én pl. elég nagy részben az UE3 engine-es játékok dömpingje miatt vettem. Oszt' jó volt
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #9901 üzenetére
Egy a gond, nem akarok sokat ríni, hogy napok, illetve hetek alatt 20-30ezreket bukok a türelmetlenségem miatt. Lásd 24K-ért vettem a 2600XT-t(amit még ma sem bántam meg, mert nagyon jó kari, sőtt, jobb mint amire számítottam), de 3 nap múlva ránéztem az árára 18K, azután egy hétre 16k volt a gddr4-es verzió. Azért akarok egy olyan VGA-t venni, aminek már nem sokat esik az ára, és még mindíg "fullos" kari. Elég volt abból hogy mindíg az árcsökkenés előtt három nappal veszem meg minden hardveremet. Így jártam az alaplapommal is.
Szörnyű szórások vannak a VGA piacon, van olyan kereskedés ahol egy árban vannak a 9600GT meg a 2600XT egyes változatai, de 8600GTS van sokkal drágábban mint 9600GT vagy HD3850. Sőtt van olyan kiszerelésű 8600GT, hogy csaknem annyiba kerül mint egy HD3870.
Tehát ha valaki felkészületlen ebben a témában, akkor vagy nagyon rossz üzletet csinál, vagy 5-ször olyan jót.
Tehát ma nem az ára szabja meg a VGA sebességét, hanem a szörnyű valóság.Közben elgondolkoztam az időtállóságról, tudom hogy az előző hozzászólásomban még azt írtam, de nem ebben az értelemben, hanem abban, hogy meddig tud jó teljesítményt nyújtani a game-ben.
A 2600XT modernebb felépítése miatt volt anno jó vásár, hát most erre mit mondjak, sokra megyünk vele. Szerintem nem vált be ez az elmélet az ATI-nak. Én azt mondom hogy ilyen téren majdnemhogy jobban járunk egy "elavult" csúcskarival. A fejlesztők úgysem foglalkoznak az új ati karikkal, tehát nem azokra írják a játékokat, hanem a régi NV-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest