- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Én nem tudom hogy hogy menne a COD4, én most arra vagyok kíváncsi hogy az Overlord hogy fog menni, ha meglesz végre. Sztem a procim ide is kevéske lesz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8790 üzenetére
Túl igényes vagy.
Én sem azt mondtam, hogy azon játszottunk, de még jól ment. Normális játékra az 1024x768-as felbontás felelt meg( az irányítás, és a folyamatosság még itt volt jó, 1280x1024 ben sem volt sokkal lassabb, de nem volt olyan folyamatos a játék, és rosszabb a kezelhetősége is), de az élsimítást itt is(1024x768) ki kellett kapcsolnunk, az valami szörnyű betegség ennél a game-nél, én nem értem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
wiggen123 #8783 üzenetére
Igazad van, proci tesztekben sem egyenesen arányos eredmények születnek. Everestes CPU Queen test P4 (4Ghz-en ) 4210 pont, alapon 3300 pont környéke.
Intel Core 2 Duo 12215 pont (2.2 Ghz-en)
Akkor az így eredetileg 4.4 Ghz(2x2.2 Ghz
) ami természetesen nem így van.
Mivel én még hiába húznék rajta 400 Mhz-et akkor is csak 4400-4500 pontot adott volna, nem pedig 12000-ret meg ilyenek....
Pedig ez csak egy gagyi teszt.
Tehát körülbelül magonként is gyorsabb a conroe 50-60%-al a prescott-tól. Hát akkor még ez duplán.
Meg az okosabbak szerint számít az is, hogy milyen támogatásokat rejt maga a proci. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8784 üzenetére
Vazze elírtuk, nem kicsit, nagyon!
Bocsi, de nem tudtam időben javítani a hsz-t.
Javítva, mert nem mindegy: 1600x1200(medium) 12-17
1280x1024 (medium) 17-22
1024x768 (medium) 35-38Az élsimítás természetesen ki volt kapcsolva...
Már csak azért mert high-on nem is néztük a crysis-t, csak a pro street-et.
Utólag is elnézést mindenkitől, akit félrevezettem.
Megjegyzés. Attól függetlenül gyönyörűszépen ment a játék.
Amúgy szépen ment 1280x1024(medium)-on, átlag 20fps-el nem volt rossz, hidd el aggregátor(de kár hogy nem csináltam screenshot-okat.
Csak nekem otthon megy szarul. -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #8775 üzenetére
1280x1024 ben közepes beállításokon(35-38 fps), vagy 1024x768 ban magas beállításokon(tehát minden magas)Még 1600x1200 ban is lehetett vele játszani, igaz itt már érezhető lassulás volt, de 17-22 fps még itt is megvolt.
Ezeket a beépített benchmark-al mérted, vagy a játék közben ennyi fps? Csak mert a játékban néha 10 fps-el lassabban megy, mint a gpu_bench átlag fps-e... Arról nem is beszélve hogy egy 2600XT nem képes így futtatni a Crysis-t (1280x1024-medium, 1024x768-high).
-
sereeff
aktív tag
válasz
tzsolesz #8781 üzenetére
Yess! Ahoz képest, hogy ezt a prociz a gyerekeknek vettem sims 2-őzni, mert olyan olcsó volt.... Köszi a válaszokat! Ha van tapasztalat leírom!
FAGY!: Gondolom lehet húzni mindenhol azt olvastam, csak én nem értek hozzá, s nem merem buherálni... De majd jön a lányom pasija, ő informatikai mérnök ( lesz ) és megkérem hogy segítsen! :-)) Hali! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
sereeff #8779 üzenetére
Cső. Én is csak a többiek, és a én tapasztalatom alapján tudom javasolni a két magos procit, mert a p4 egy mai játékhoz bizony kevéske, tudom mert nekem is az van. Ez a videókari eszméletlen jól teljesített öcsémnél tegnap core2-vel. Nem gondoltam volna, hogy ekkorát fog gyorsulni minden játék. A P4-hez képest 50-60% túlzás nélkül.
-
sereeff
aktív tag
Hali! Köszi a tegnapi válaszokat, s akkor az itthon levő cuccokból a következőt készülök összerakni! : Gigbyte 8i865 alaplap, e2140 processzor, 2 gb ram (kingmax dual) Sapphire 2600xt AGP ez már a kártyához, ahogy itt kivettem jobb lesz mint a jelenlegi P4 3.00 ghz prescott! Ha van vélemény tanács akkor várom! :-) Szép napot mindenkinek!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Nyiscsák #8776 üzenetére
Szia. 8.2 catalist, és 8.2 driver. A directX verziót meg frissítsd mert sosem árt, csak használ. De a mai gammák leszokták frissíteni, sőtt be is szólnak ha nem találnak egy dll file-t.
Fontos még hogy a szaggatás jórészt azért is előfordulhat, hogy kevés a ram, mint nekem az 1Gb(öcsémnek 2Gb ramja van), itt nekem azt mondották, hogy kell neki 2Gb ram, mert máskülönben a vinyóról játszok főleg, az meg szaggatáshoz vezethet. Ja és kártya 850/780-ban volt hajtva. -
tzsolesz
nagyúr
Kiakasztó, és megdöbbentő különbség van a P4, és a C2D között, ami a videókártya kihajtását illeti. Átraktam öcsém gépébe az XT-met. A Crysis meg sem kottyan neki 1280x1024 ben közepes beállításokon(35-38 fps), vagy 1024x768 ban magas beállításokon(tehát minden magas)Még 1600x1200 ban is lehetett vele játszani, igaz itt már érezhető lassulás volt, de 17-22 fps még itt is megvolt. Nekem a P4-el 1024x768-ban közepesen egy két dolog, amúgy meg minden alacsony beállítások melett sem élvezhető, lassú, és szaggat néha. A Pro Street tökéletesen élvezhető 1600x1200 magas felbontás, élsimítás kikapcsolása mellett is. Gyors mint az atom. Nálam ezt 1024x768-on tudja produkálni csak.
Azért ez egy kicsit durva. Még ha nem is csak arról van szó esetleg, hogy a VGA meddig van kihajtva(mert fps-ben azért nem ekkora volt a különbség), hanem arról hogy egy gyorsabb proci hogyan hat ki egy játék gyorsaságára, akkor is azt kell hogy mondjam egy egymagos proci, édeskevés a mostani játékokhoz, hogy élvezni is lehessen azt.
A HD 2600XT mellé mindenképpen ajánlott egy alsókategóriás 2 magos proci, és ahogyan azt itt mondtátok is, egy E2xxx erre tökéletes. Öcsémnek igaz hogy E4500 (2.7 Ghz-re húzva), de szerintem ez már nem osztott szorzott semmin, a lényeg a két erős magban volt.
-
-
Mankó
veterán
Mennyivel erősebb egy 2600Xt egy 7300Gt-től? Fontos lenne a válasz, nehogy rosszabbul járjanak a rokonok.
Köszi -
7600GT
senior tag
válasz
barnam_ #8762 üzenetére
Ajjaj akkor nekem valami kaki van... Ugyanis 1280x1024 AA/AF nincs, közepes és magas grafon is belassul és amugy sem megy gyorsan... Ennyit számítana a procim vagy pedig a driver rossz? Amugy meg egyáltalán nem tok beállítani mediumnál magasabbat csak a textúráknál. Segítsetek!!
Szerk.: Van egy kis ellentmondás az írásomban. Szóval a textúrák vannak magason és azon kívül nemtok mást magasra állítani.
-
7600GT
senior tag
Sziasztok! Kiváncsi lennék, hogy nektek hogy megy a CoD4 és milyen beállításokat használtok? Elég érdekes, hogy nálam a legmagasabban beállítható opció a medium... Ennél nagyobbat nem is tud... Ötlet, hogy ez miért van?
-
norbi0401
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy kb. 1.5 hónapja vettem a kártyát és tegnap óta elkezdett ciripelni. Lehúztam a videókártyát és vissza akkor megszűnt, de reggel újra el kezdett ciripelni.
A kártya nem volt húzva, van arra esélyem kicseréljék vagy ilyenre nem vonatkozik a garancia. -
-
sereeff
aktív tag
Ja! És van egy intel 2140-es procim ( Dualcore 1,6 ghz ) A hozzávaló alaplappal!
( Gigabyte 8i865 ) Az esetleg jobb lenne? -
sereeff
aktív tag
Sziasztok! Csináltam egy tesztet a gépemmel 3Dmark06 az indulo beállitásokkal.
A config: Asus P4V800D-X alaplap P4-3ghz proci 2GB ram Sapphire 2600xt 512AGP Videokari 8,3-as catalyst
.
Az eredmény 4368 Nincs viszonyítási alapom, ezért kérdezem: Ez jó vagy nem? :-)
A Processzor tesztnél 0 frame/sec-es eredmény.. mint a diavetítés... Ha valaki bir tapasztalattal írhatna! Előre is köszi! -
-
Debilon
addikt
na, bennvan a gépben a sapphire 2600xt, van az eszközkezelőben egy PCI Device sárga felkiáéltójellel.. ez ha jól sejtem/visszaolvasva a HDMI-s cumó lehet..
ha csak eltávolítom azzal eltűnik? vagy mit kéne tennem vele, hogy ne legyen ott?
-
tzsolesz
nagyúr
Nem tudom ezt a tesztet láttátok-e már. Végül is szerintem akkor döntetlen volt a mérkőzés.
AA-val viszont nem, ahogyan azt itt a hozzáértők is mondották.
-
-
barnam_
nagyúr
Volt valaki akinek vmi 2800+ Sempron mellett volt a vga, úgy persze hogy cpu limites.
Bőven elég a procidhoz, szerény véleményem szerint. Sőt, vélhetően hamarabb űtközöl majd proci limitbe, mint vga-ba.
Ez a 2 mondat ellent mond egymásnakHelyesen: Sőt, vélhetően hamarabb űtközöl majd vga limitbe, mint proci-ba.
-
Mzero
csendes tag
Berakom azt az írást
"De azert ez eleg elszomorito, hogy a majd 4 eves 6600GT-nel nem hoz tobbet ez a 2600XT sot meg neha ugy erzem lasabb is. Es egy 2006-os jatekrol van szo. HL2- engines DoD:S -rol. Masik ami meg zavar, hogy sotetebb a "kep". Ez is mitol lehet?""Hát a 2800-as sempronnal ne is várj mást. Írták már a srácok korábban is, hogy az édeskevés neki. Ugyanez a szitu nálam is. A 3200+ Bartonom nem tudja kiszolgálni a kártyát.
Töröm a fejem egy S939 X2-es lapon, csak nem tudom van-e ebből AGP-s."Szóval csak ezért bizonytalanodtam el
-
-
Mzero
csendes tag
Szóval megkérdem újra:
Elég lesz egy Amd Athlon 3200+ procinak("3500-re" van húzva most) az XT?
Mert nem akarok abba a csapdába esni, hogy végül rosszabb teljesítményt kapok mintha egy 7600GT vagy GS-t vettem volna.
Olvastam, hogy egy 2800as proci már kevés volt, és az illetőnek rosszabb eredményei voltak mintha egy 6600GT-t használt volna:S
Előre is kösz! -
7600GT
senior tag
Nah feltelepítettem minden kutyatökét a CCC-t is, ahhoz képest nincsen meg az ikon és megnyitni sem tom. Szóval szerintem nem is települt föl.
Nah megyek még egy kicsit töketlenkedem vele.
-
barnam_
nagyúr
Bizony örülök neki
Így már csak a Rivatuner kell monitorozáshoz, a tuningal se kell már foglalkozni. Nálam jól írja ki a feszültségeket moddolt bios esetén is.
Szek.: ezt találtam a FAQ-ban:
Q: Why do I get three dashes instead of a number in some of the 'voltage' boxes?
A: Those voltages are 'fused', as ATI calls it. I suppose this means that it's the driver that sets these voltages. However, you can just leave this as it is or you can overwrite the dashes with any numeric value you like. -
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8729 üzenetére
Hogy legyen még egy gagyi progi a listánkon: [link]
Amúgy ez tegnapi, szal tök elavult, már csak ezért is gagyi.Na de a viccet félre téve, ezzel lehet már állítgatni a ventit is. Aggregátor biztos örülni fog ennek. Persze ez sem tökéletes(azaz gagyi
), továbbra is hűlyén(értsd: 3 pötty) jelzi ki a már modolt bios feszültségeit, és nem tudom azért mert elcseszi a modolást, vagy csak simán nem tudja kijelezni. Viszont ha a régebbivel modolom a BIOS-t akkor meg jó jelzi ki. Én totál nem értem ezt.
Nem vagyok programozó, de teljesen láma sem vagyok a témában, nem hinném, hogy ezt valami ultra nehéz dolog lenne megoldani. És ez vonatkozik az ATi BIOS teamjára is.
-
DRB
senior tag
Ja, közben látom nem azt írtad, hogy lefagyott az ATT, hanem win reinstall volt, emlékszem is rá, kicsit ideg voltál miatta. Talán megkockáztathatom azt, hogy nem az ATT volt a hibás hanem az omega driver. Tudtommal nincs is közük egymáshoz, csak az omega készítője beleteszi, hogy legyen mivel állítgatni a kártyát, felbontás, 3D dolgok, stb.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8724 üzenetére
Jó jó, igazad van, a feszültség állítós dolgot nem kellett volna beírnom a felsorolásba, mert az inkább a 38xx kártyákhoz van, lehet a 29xx-el is működik.
Akkor elmondhatjuk az összes ilyen jellegü progiról, hogy "gagyi", mert hogy egyikkel sem lehet 857 fölé húzni. Se a RivaTuner, se az ATiTool, se a CCC nem tudja, meg ki tudja milyen progik vannak, mind bele hal, illetve a kártya hal bele. Egy kivétel van, az AGCT v0.7, de még ez sem az igazi, ettől is időnként lehal 857 felett, sőt van akinél meg mindig. Persze ez lehet attól is hogy a GPU-nak épp 857-nél van a vége. A v0.7 utániak meg még ennyit sem tudnak. Szóval nagyjából akkor mind "gagyi".
De ha jobban belegondolsz nem is ezeket a progikat kéne "gagyi"-nak hívni, hanem az ATi/AMD programozóit, akik a BIOS-t csinálták a 2600-hoz, kéne őőő nem is tudom minek hívni, mert ők b@szták el. Vagy esetleg a gyátókat is lehetne, amiért nem hajlandók javítani amit az ATi-nál elcsesztek, láds wwenigma esetét, az ATi a Sapphire-hoz küldi panaszra, az meg vissza az ATi-hoz, stb.
Amúgy a CCC nálam is jól működik, kivéve a húzást, viszont húzás nélkül a többi program is jól működik, többekközt az ATT is, egyszer nem fagyott le. Egyébként a legutolsó omega driverrel kijött ATT tényleg nem tudott mit kezdeni a 2600-al. De azóta jött egy pár újabb ATT és ezek kezeleik, sem jobban, sem rosszabbul, csak pont úgy mint a többi progi.Egy szó mint száz, nehéz eset ez a kártya, de talán pont ezért imádom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Lehet húzni, persze csak a szokásos 857MHz-ig a GPU-t" -> Gagyi
GPU feszt szoftveressen jelenleg (később sem) semmivel nem tudod megemelni, még biosban átírt érték sem segít.ATT átl. az omega driverekkel jön, ezzzel a karival kétszer próbáltam használni, kétszer win reinstall lett a vége. Pedig anno 9800Pro-mat szépen kezelte.
Amelett CCC nálam mindig jól ment, nincs szükségem ATT-re.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8719 üzenetére
Az ATT kezeli a 2xxx kártyákat ezen belül a 2600-ot is! Lehet húzni, persze csak a szokásos 857MHz-ig a GPU-t, a RAM-ot amíg bírja
, továbbá lehet tesztelni, ventit állítani, még a GPU feszt is, bár ez nem biztos, hogy műkszik. Itt lehet informálodni éppen mi a helyzet az ATT-al. Esetleg be lehet írni a problémakat azután persze vagy javítja a progi készítője vagy nem.
Amúgy általában szokta. Ja és a lényeg, mindig be van linkelve az aktuális legfrisseb(pl. ma is van egy új [link]) verzió, bár ezek béták, de azért általában jól működnek. Annyit azért hozzá tennék, hogy mert az én 2600XT-met kezeli az még nem feltétlen jelenti azt, hogy a Te pro-dat is fogja, de (némi
)esély azért van rá.
Szerk: Ja, amit belinkeltem az az utolsó oldalon van(csak hogy ne keljen keresgélned
), csak azért mondom ha neteán akarnál olvasni róla valamit, mondjuk nem sok hozzáfűzni valója volt az embernek.
-
Mzero
csendes tag
Most "3500+"-ra van felhúzva, elég csekély, de eddig mertem.
Szóval akkor 2600XT megfelelő választás leszIgaz elég sok helyen látom, hogy akadnak gondok, driver, directx, bár szerintem ez más karinál is előfordulhat, csak mindent rendesen, "tisztán" kell feltenni, és nem adódnak gondok.
-
Baboon
senior tag
Újabb kérdés:
A rivába beállítható 25% nekem túl hangos. Hogy lehet réávenni az ATT-t hogy kezelje a 2600pro-t?
-
Debilon
addikt
melyik catalyst-ot érdemes/kell feltenni 2600xt-hez, amivel nincs probléma?
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
A radeonok ventijének szoftveres szabályozásának van módja? Magyarul belövöm hogy menjen 40%-on és akkor sem emeli meg ha már 100fokos a GPU.
Előre is köszönöm
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tipp: használd a válasz gombot, hogy az illető tudja h. neki szól az írásod.
Egyébként a .NET korrekt megfogalmazása.
A Microsoft .NET szoftverek olyan összesége, amely segít összekapcsolni az információt, az embereket, a számítógéprendszereket és a hardvereszközöket. Részeit képzik a kliensek (például Windows XP, Windows CE, Microsoft Office XP), a szerverek (például Microsoft Windows Server 2003, Microsoft SQL Server, Microsoft BizTalk Server) és a fejlesztői eszközök (például a Microsoft Visual Studio .NET 2003).
-
Lacpas
csendes tag
Mivel driver problémád van, célszerű ennek utánanézni. Sajna AGP-s VGA-d van, ez egy kicsit komplikáltabb, mint az enyém
Ok akkor kell a drivercsere.
Nem tudom mék Catalysttal kezdjem, a 8.3-ra elég sokat panaszkodnak. Az a kérdésem még h ok h megpróbálom magát a drivert és utána hotfix, de ha felteszem a hotfixet akkor le kell szedni a gépről az addigi drivert, vagy rá kell telepíteni.
Azon is gondolkoztam h ne Catalystot tegyek, hallottam az Omegadriverekről, néhányan úgy vélik jobb mint a Catalystok.7600GT: A NET Framework 2.0 egy program asszem emi kell egyes driverekhez. Letöltheted pl. [link]
innen. -
dreco1
csendes tag
asus p4p800 e deluxe alaplap. 3.0 Gh intel proci 2x 512 Mb Ram. Na ebbe vettem, egy sapphire HD2600Xt 256 ddr3 AGP kártyát. Kissé ideges vagyok, mert szinte semmivel nem tudok játszani. Directx problémám van. A lényeg, hol van kártya, hol nincs kártya. Hol van directx hol nincs. Pl: Race 07. fut. leállítom, ujra belépnék, azt írja nincs dx9.c eszközöm. Gép ujraindítása után megint jó. 3dmark06 elindul, lefut az első két teszt majd dx hibaüzenettel leáll. Talán egyszer végigment csinált 3800 körüli pontot. Most már kezd idegesíteni. COD4. elindul de amint elindítanám magát a játékot, resetel a gép. CMr Dirth-nél ugyanez. minden beállítás megy gond nélkül, amikor a 3d-be lépnék kidob és ujraidul a gép, minden esetben. Már 98 fajta dx9.c feltettem. ÖTlet? esetleg rossz a kártya?
Felraktam a drivert a 8.1-es hotfix-el. Utána a catalist nem megy fel, azt írja, hogy nem talál kompatibilis eszközt.
sziasztok. -
Gyuri27
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ALIENWARE Area-51 R5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest