- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Ezt most találtam:
TechPowerUp Radeon Bios Editor v1.07Felismeri a HD2600 bios-t is
-
DRB
senior tag
válasz
VaniliásRönk #8196 üzenetére
Úgy látom nem csak nekem vannak megértési gondjaim.
Szerkesztés után sem lett sokkal érthetőbb mestery hsz-e, bár mintha kezdene kialakulni bennem, hogy mit is akart mondani(azthiszem
).
-
mestery
csendes tag
Hát emberek most raktam fel a shapphire legujabb driverét de semmi nem megy az assassin
továbra sem.
Hot fix meg minden de semmi, lehet nem a win nem a driver.Lehet agépbe valami majd ki
kell probálnom 1 másik hasonló gépben -
DRB
senior tag
A CoD 4 a proci miatt nem megy, az AthlonXP nem támogatja az sse2-őt, ezért nem megy. Ha a 6600GT-t visszarakod akkor sem fog menni. Amúgy van rá megoldás, egy fájlt át kell nevezni a játék valamelyik könyvtárában, most hirtelen nem jut eszembe mit merre hány méterre, de nézz körül, a neten kb. 1000 helyen le van írva. Hogy a többi pontosan miért nem megy azt nem tudom, de igen csak esélyes, hogy az van amit CPT.Pirk a #8185-ben leírt.
szerk: Közben megtaláltam mit kell csinálni a CoD 4-el, idézem:
"a játék mappájában van a "miles" mappa, abban pedig egy "mssmp3.asi" fájl. Ennek a fájlnak a kiterjesztését át kell írni "bak"-ra." -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mateo019 #8190 üzenetére
AGCT: [link]
Pixelesedés természetes, azt jelenti, hogy azon az órajelen hibázik a kártya, ettől nem megy tönkre, hanem kifagy program/win.
Gyuri27: Nemtudom mekkora eredetileg, nekem fullos extended edition foglal 4,5 gigát keretrendszerekkel, oficeal együtt. De régebben jártam úgy másik winnel, hogy felment 10 giga fölé, és nem segített ccleaner, stb...
-
mateo019
csendes tag
AGTC7 hol tudok hozzá jútni?Me neten nem találom.
HD2600XT GDDR3 256os a karim.Ja és az hogy pixelesedik a kép az igaz?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mateo019 #8187 üzenetére
Látom kezdő tuningos vagy, először olvasd el az első hozzászólását ennek a topicnak.
Aztán szedd le az AGCT 0.7-et, ezzel lehet tuningolni.
Aztán 20MHz-es lépésekben emeld külön-külön az órajeleket, egyszerre mindig csak egyiket változtatva.
Közben terheld le valami 3D-s alkalmazással, hogy lásd hibázik-e. (minden esetben a hibázás alá kell beállítani.
Sacc/Kb. 900MHz körülre fogsz eljutni a GPU-val, ram meg típusfüggő... -
mateo019
csendes tag
Srácok.
Srácok.
HD2600XT meddig húzható?
Alap órajel:
GPU Clock:800
Memory Clock:700
Olyant hallotam hogy nem tesz annyira jót neki:elkezdhet pixelesedni a kép???
Zalman VF700 van rajta. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem kell mindent, csak lapot meg procit S939 X2-re, relatíve olcsón megúsznád. Főleg h. újra gyártják a 3800/4200+ X2-ket.
Bandit: Soha ne használd a gyártótól melléket drivereket. 7.4 idején még nem lehetett kapni sem ezeket a karikat. Mindig a hivatalos AMD/ATI drivereket használd. Most jó a kraid 8.3-al, akkor miért akarod cserélni?
-
Bandit21
addikt
Üdv mindenkinek!
Tegnap elpusztult a 9800 pro-m ezért ma lett egy AGP-s 2600XT-m, Sapphire, 256 DDR3-al.
Elég sok meglepi ért vele... először is az install cd vistához volt. Nekem XP-m van. Utána leszedtem a sapphire oldaláról a 190MB-os driver csomagot, 32 bites XP-hez 2600XT agp karihoz. El se indult. Az install legelején jött egy kis ablak amiben csak ok-t nyomhattam, majd 1 hibaüzi és kész.
Volt fent egy 7.4-es cat régről, elkezdtem feltenni, de kiírta nem ismeri a hw-t.
Eljöttem ide, láttam az első hsz-t, leszedtem a 8.3-as cat.-ot az ATI-AMD honlapról, "kézzel" installáltam, utána meg feltettem a CCC-t is, minden működik vígan!
Nagyon meglepett a kártya, látványosan gyorsabb a 9800pro-nál.
2 kérdésem lenne:
1 A sapphire-tól leszedett driver miért nem akarhatott működni
2 Láttam fentebb h már vannak olyan driverek amiket nem manuálsian kell feltenni. Ha nem a sapphire az akkor megírná vki nekem, h melyik és hol érhető el?
Köszi és üdv! -
macy
addikt
3.2-es Barton, 2x512 RAM, Sapphire HD 2600XT/512GDDR3 3Dmark05: 7186 pötty
Minden alapon. Ez elfogadható vagy rossz? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bergusz #8174 üzenetére
vf-900
De nagyon egyszerű kireszelni azt a kis fémet az összefogó zalmann feliratos lapból, szal felesleges költeni 900-ra, főleg hogy kb. kari értékének a felét a hűtés tenné ki, ami ráadásúl sok esetben felesleges is oda. Szerintem csak akkor tedd fel, ha gyári hűtő hangja zavar, vagy tuningolni akarsz. (bár nekem a 700-as is hangos volt
)
-
bergusz
tag
Sziasztok!
Az öcsémnek hűtést akarok ajándékba a 2600 xt-jére, milyen megy rá? Én Vf700 fan vagyok, de nem tudom rá megy-e, egyéb?
Előre is thanx...
-
wwenigma
Jómunkásember
-
aschil
csendes tag
Sapphire 2600XT-AGP ez a kártya tud AVIVO konvertálni?
-
KMT
addikt
Ha jól tudom, ez a kártya hangot is kiprésel magából. Melyiket érdemes hangkártyaként használni? 2600PRO-t, vagy az alaplapit (ADI AD1986A High Difinition Audio 5 -Channel CODEC )?
-
Devildriver
csendes tag
köszi a választ!
-
válasz
Devildriver #8161 üzenetére
Kompatibilitási problémák nem lesznk vele, nekem is ilyen alaplapban van. A kártya jó, a 350W pedig bőven elég, meg sem közelíti azt az összteljesítményt majd a gép, amit a tápod tud.
bolcsodal
Ja, akkor nem egy hotfixről beszélünk. Én eddig egyet használtam 7.11 idején, de az nem külön driver volt, "csak" hotfix. -
mestery
csendes tag
wdm driver az micsoda? az nem kell?
sajnos lassan megyek majd este 11 fele megírom mi lett mer a drivert még tölti le.
ozt leszedek minden drivert.maj újra fel driver meg a hotfix hozzá. -
Devildriver
csendes tag
Hellotok!
Mivel elég alap szinten értek ezekhez a dolgokhoz ezért azt szeretném kérdezni hogy most rendeltem egy: Sapphire Radeon HD 2600Pro OC 256MB DDR3-as karit, miután az Inno3D 6600gt-m meghalódott
Jó kritikákat olvastam róla ezért ugy gondoltam ez lesz a nekem való ebben az árkategóriában
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 350W-os Chieftec táp vajon megbírkozik e vele és hogy felmerülhetnek e kompatibilitási gondok egy ASUS M2N-E SLI-s lappal?!
Válaszokat előre is köszi
Devildriver
-
aschil
csendes tag
Sziasztok!
Eddig nvidia kártyáim voltak, de most lecseréltem a 6600Gt-t egy Sapphire HD2600Xt 512 GDDR-AGP-s kártyátra.
Az első gondom a cd-n lévő driver feltelepítésével kezdődött, nem működött a Control center, pedig feltelepült, a kép fakó volt.
Letöltöttem a Sapphire oldaláról a megfelelő AGP-s drivert, majd fixet, lett Control center, a kép jó.
Az NFS Pro Street viszont kifagy!
A Vista élményindex hiba miatt nem fut le.
Mi lehet a gond?
Egy régebbi stabil drivert tudtok ajánlani?
(P4 3Ghz, 2Gb ram, Vista32 bites op rendszer) -
macy
addikt
Nekem a Gears of War nem megy sajna. Pedig 6600GT-n szépen elszaladgált.
-
Ezek után havonta nézem vagy sűrűbben
Nekem is csak azért jutott ilyen az eszembe, mert a ház oldala a videokarinál plexi. Igaz, vannak lyukak fúrva rá, de max csak ragasztani tudnám a hűtőt oda, az meg az összképet enyhén lerontaná. Ha nem lenne átlátszó, oda tettem volna. Így maradt a másik megoldás a videokártya hűtésére.Eddig hatásosnak tűnik.
affene, a másikba akartam, nem külön hsz-be. Bocs.
-
válasz
mestery #8150 üzenetére
Akkor sajnos nem tudom, AGP-s HD 2600 kártyák terén nincs tapasztalatom.
Reméljük, jön valaki, aki tudja a választ.A Dx9-et azért írtam, mert mindkettő hasonlóan száll el. Akkor tehát nem a játék a gond. Viszont így nem tudom. 1. hsz szerint tetted fel az ATI driver-t?
-
mestery
csendes tag
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php
ezen a címen allulról a 3. az most csa 1 hot fix vagy drver is
mit szedjek le innen? -
cool
nagyon szűk az egész hűtő, vszleg azért kell viszonylag sűrűn rápislantani.
akkor már csak 1 dolog, azt nem hiszem, hogy a hátul VS oldal venti nagy különbség lenne, a lényeg az, hogy a VGA alatt legyen (nekem nem jutott volna eszembe a bővítőkártyák helyére ventit rakni).
-
mestery
csendes tag
-
Azt a macskakővel lerakott mindenit!
A takarítás, pedig 1-2 havonta szoktam, kimaradt a videokártyánál. Eddig csak kifújtam a ventit és kész, de most szétkaptam és látom, egész bűnszövetkezet van a bordáknál pormacskákból!
Na jah, pedig gondolhattam volna rá, mert mostanában kezdte és nagyjából konstans módon melegedett... és hát eddig a Sapphire hűtéséről én is csak jókat mondtam. Ezért is csodálkoztam ennyire. De, mint kiderült én voltam a balga, hogy nem vettem a fáradságot takarításnál a műanyag eltávolítására.
Az eredmény: idle: 45 fok, Dx9 load 60, max 65 fok. Na ennyit ér a tiszta hűtő.
gbros, kösz a tippet, bogarat ültetett a fülembe.mestery
Telepíts fel egy új Dx9-et. Lehet, hogy "elavult" verziód van. Mindkét játék telepítője tartalmazza valószínűleg, az egyikről tedd fel vagy szedd le MS oldaláról. -
mestery
csendes tag
http://images.netbag.hu/20080314/11055057143.jpeg
nektek ez mond valamit?
a The witcher-el is hasonló a helyzet
ja és köszia tippet
-
mestery
csendes tag
hogyan lehet képet beilleszteni?
-
Most, hogy a video miatt bement még egy vnti, úgy néz ki a hűtés, hogy hátul van kettő, egy fent, a CPU-nál és egy lent a bővítőkártyák helyén, hogy a video-ról kihúzza és egy a tetején. Előre peidg most metettem egy beszívót is.
Nem hangos, mert halk és alukeretes ventiket használok.
Azt mondod, tegyem át az oldalára az alsót hátulról?Nekem is Codeegen van, ami akkoriban, amikor 2500+-omat vettem épp volt a boltban és jól is nézett ki és elfértem benne
-
két tipp:
- milyen a házad szellőzése? nekem a régi codegen házamban hasonló hőfokokat produkált a kártya (ugyan gDDR3-as, de alig hiszem, hogy ez számít) - nagyon meghálálja ez a hűtés, ha van egy exhaust venti a ház oldalán alatta.
- pár hete elkezdett melegedni, és egy itt kapott tipp alapján kitakarítottam egy kicsit a ventillátort meg a bordát - tele volt porral. azóta 45 fok körül idle, és max. 70 terhelve. -
válasz
rumkola #8137 üzenetére
El vagyok halva... a régi 9600-am és a 7600 se kúszott ennyire az egekbe. Az ATI referencia pedig 70 fok köré teszi a tetejét, bár a Sapphire-ról nem láttam ilyen referenciákat, főleg a GDDR4-esről.
A képen is látszik, egyedül a videokártya az, ami kilóg (CPU nem értékelhető, Brisbane...
, de C'n'Q megy, látszik a ventin is). Ház rendben, vinyók is pont jók. Ház oldala szellőzős éa betettem plusz egy ventit, ami csak a vdeokártyáról húzza ki a levegőt.
Fagyni nem fagyott le még sose, csak idegesítő.
NEISSE
Na ilyet szeretnék én is látni -
-
NEISSE
tag
Ha hőmérséklet akko ezt érdemes megnézni vmelyiknap csináltam alapjáraton de általában 34fok között van hajtva 43fok
a kártya ASUS EAH 2600XT DDR3 256MB (Cooler) PCEhttp://kepfeltoltes.hu/view/080314/CS_cs_videok_rtya_h__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
-
Ja, kimaradt: AMint a GPU terhelése leesik, a hőmérséklet is szinte azonnal esni kezd. Kilépés után 1-2 perccel már 60 fok alatt van és rövid idő múlva visszaáll az alap 50 környékére.
Ezek szerint, ha durván meg van izzasztva, akkor a 90 fok sem elképzelhetetlen? Ez gáz. -
Egy érdekesség (bár bosszantó számomra
):
Sapphire HD 2600XT 256 MB GDDR4 gyári hűtvel
OPENGL alatt: 60-70 fok
D3D8 alatt (GTA VIce City): 60-65 fok
D3D9 alatt (Halo - amik nem eszik meg a kártyát): 70-78 fok
D3D9 alatt (Crysis, Frontlines - amink kevés is a kártaya): 75-85 fok!!!!!Az eredményeket RivaTuner-rel kaptam (0.27), hoszabb ideig tartó terhelés mellett, alapórajeleken.
Ahhoz képest, hogy az eredeti referencia 70 fok környékére tette a maxot, elég sok. A ház jól hűtött, az nem lehet indok. Minden másnak normál vagy az alatti a hőmérséklete.
Azt hiszem, be kell szereznem egy jobb hűtőt, pl. egy GFXChilla-t.
Nem azért írtam, mert hűtő ügyben kérek tanácsot, hanem hogy megkérdezzem, másnál is hasonló a helyzet? -
mestery
csendes tag
hi!
ezzel akártyával nem idult el. spliner cell double agent,The Witcher meg az assassin creed
most ez mé csinálja velem???minnyá kivágok valamit.
a crysis még ugy ahogy megy. csak a video akad mint állat. -
Tuja1
aktív tag
Ezen a helyen van egy csomó. 2600-as bios nem lehet ezeket valahogy átirkálni?
-
barnam_
nagyúr
válasz
honotib #8121 üzenetére
A vga-t hiába tuningolod, ha kevés hozzá a proci. A proci tuningról érdeklődj a P4 proci tuning topicban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Játékfüggő, nekem volt 6600GT, 7300GT (ezek kb. egyforma sebességet nyújtanak), és utóbbi vmoddal is meg volt küldve, ennek ellenére a 2600pro-m (XT órajeleken) sok helyen 2x akkora sebességet csinál, szal bőven megérte a csere...
honotib: A géped elég sovány már a kártya kihajtásához, főleg a proci. Drivert lentebb leírták, hogyan kell feltenni, és melyiket. Itt: [link]
-
honotib
csendes tag
Sziasztok!
Még sosem volt Ati kártyám, most vettem az elsőt. Egy Shapphire Radeon 2600xt 256Mb Agp karit. Az lenne a kérdésem, melyik driverrel működik stabilan, a legjobban kihasználva a kártya tulajdonságait? Előtte egy gforce ti4200 128mb kártyám volt, de egyes progik, pl fifa07, jobban ment az előzővel. Mi lehet ennek az oka? Driver? Vagy más? Amúgy más progi szépen fut rajta, ennek nem kéne? A gépem egy P4 2,4 Ghz-800Mhz, 1Gb ram, stb.Előre is köszi a válaszokat!
-
DRB
senior tag
-
Tuja1
aktív tag
valaki csinált voltmod-ot az asus karikhoz?
-
bolcsodal
addikt
-
macy
addikt
Sziasztok. Ma vettem egy Sapphire HD2600XT kártyát. Előtte egy 6600GT volt a gépben és most semmilyen 3D-s alkalmazás nem megy. A dxdiag 3D tesztje sem. Driver Cleaner-rel leszedtem az nvidia driverét de semmi. Újra kell telepítenem a windowst?
-
Acta@
csendes tag
Nekem (egy ASUS 2600XT 1.4ns Samsung kártyával) a legjobban a HIS 2600PRO biosa jött be. Ezzel tudtam elérni a legmagasabb órajeleket és abszolút stabil is.
A 880 mhz-s gpu probléma más tészta, azt csak 1 módon lehet kiküszöbölni tudtommal, ha AMDGpuClockTool-lal (AGCT) húzod. Ugyanis valamiféle védelem vagy bug miatt 857Mhz feletti GPU-beállításnál visszaesik a valódi sebesség 10-20 Mhz-re. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8103 üzenetére
Ahogy nézem driver vonalon nem vagyuk egyedül a problémáinkkal! Az NV-sok is panaszkodnak, hogy a régebbi játékoknál problémák vannak. A 73GT, de még a 76GS-szel sem volt semmi bajom a több éves játékokkal, de ezekután kérdés mennyire szívnám meg a 9600GT-vel vagy a 8800GT-vel? Az AMD-ATi-nál legalább biztosra megyek!
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8101 üzenetére
Jól mondod! Bár az ár/érték aránya a 9600GT-nek a legjobb, nem mindegy, hogy abszolútértékben mennyi az ár! Ha valakinek 30ezer van VGA-ra, abban a körben fog keresni. Sokáig egyik kártya sem fogja bírni a játékfejlesztők rohamát, érdemesebb az olcsóbbat venni. A régebbi játékokban meg nem mindegy, hogy pl a 9600 53 FPS-e helyett 46 FPS a 3850 sebessége?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged