- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
jenei92 #9296 üzenetére
Régebben ezt kérdeztem én is, itta fórumon amikor előszőr meghallottam, mit mővel a venti, és de én akkor nem tudtam, hogy a zsuga szabályozza a ventit! akkor felvilágositottak, és egy ideig megnyugodtam,,,viszont azt nem tartom normálisnak hogy a felpörgés után frankón majdnem nullára lassul le a venti....
Ha ez normális....akkor viszont elég sz@r...én még ilyen szabályzást sehol nem látam.... -
twine
veterán
válasz
efegyke #9295 üzenetére
Na most aztán lehet hogy nagyon meg leszek dobálva tojással
de biztos hogy jó erre a karira ez a VF700 ALCU? mert nekem ugy rémlik VF700 CU van otthon valamelyik "varázsdobozkámba" mert megmaradt valahonnan, de azt asszem kétszer is próbáltam felrakni a zsugára, de mintha másol lennének a furatok! Mindemellet a Zalman honlapján sem szerepel a kártya a kompatibilitási listában! Igaz ugyan az inkompatibilitásiban sem!
A segitséget köszönöm,,,,nem kötekszem, pusztán érdeklődöm...
Thx
Üdv -
jenei92
senior tag
Nekem is ezt csinálja a pro kártyám felpörög és vissza lassul,de ez nem a PWMszabályzás miatt van ?lehet hogy hülyeségeket beszélek ,ako bocs
-
twine
veterán
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem...Milyen kevésbé drága, de legalább baromi olcsó Hűtőt, tudnátok mondani a Sapphire hd2600Xt-re? Persze ha valami csendesebb széria lenne az olna csak igazán jóNem vagyok megeleégedve a gyári hűtéssel:
Havonta kéthavonta, igazán furcsa dolgokat produkál:
most PLd, épp azt csinálja hogy felpörög majd viszalasul majdnem nullára, majd megint fel megint le,kb2 Mp-enként....(pedig nem poros, vagy hasonló)meguntam,,,le kellene cserélni...
Tuning nem fontos, mert nem huzom,, Lényeg hogy aránylag csendes, és óóócccsóó legyen..
előre is THx -
válasz
barnam_ #9289 üzenetére
ezzel bizony mélyen egyetértek. nekem épp elég meló volt az eltérő CPU settinges cikket összerakni, ha ehhez hozzáképzelem, hogy egy szimpla reboot helyett driver uninstall, gép szétszed, kártya kicserél, driver install, káromkodik, windows újratelepít, driver feltesz, megint káromkodik, nyugtató bevesz, windows újratelepít, driver install, és mindezt annyiszor, ahány VGA, hát hajam már tuti nem lenne, de még cikk se nagyon...
-
fagy53
nagyúr
-
jenei92
senior tag
Valaki akinek h2600pro-ja van nem tud ajánlani nekem egy VGA blokkot vizhűtéses rendszerhez?akinek ilyen kártyával van vízhűtése irjon már egy privit a tapasztalatokról
-
DRB
senior tag
Azért érdekes az a DDR2-es 8600GT, effektív 1400MHz-en ketyegő rammokal.
[kép]
Simán összekeverték a GTS-el. Gáz az a cikk, akkora malőrök vannak benne mint ide Lacháza. -
fagy53
nagyúr
válasz
Májsztró #9283 üzenetére
Ez elsősorban azokra a tesztekre igaz, amelyekben a 7.11 előtti driverek voltak.
Sokat javult az ATi HD 2XXX azóta. Egyébként vegyes a kép és erősen játékfüggő.fiftyke: a 3650 is az! Mire számíthatsz attól aki a 3DMxx-et sem képes lefuttatni az ATi-kon, félbehagyja a tesztet és ráadásként az eddigi baklövéseit közzé is teszi.
Az nem tűnt fel, hogy volt olyan eset, amikor a 3850 kikapott a DDR2-es 3650-től! -
@Pirate@
tag
válasz
belaazallat #9281 üzenetére
szia
nem próbáltam .... -
@Pirate@
tag
sziasztok!
nekem az lenne a kérdésem hogy lehet beállitani egy lcd tvét és a monitorom úgyhogy mind2ön másik felbontás legyen... ati catalisttel próbáltam de nem akakr sikerülni...--->
ez nekem filmnézéshez kellenne... tvén megy a film fullon egy hd film, monitoron meg pl leheseen bohóckodni... mert eddig az sikerül h monitoron elmegy kép ha 1360*768 ba teszem...tehát lcd tvén menjen 1360*768 monitoron meg menjen 1360*1024 be...
köszi -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy kis logoutos teszt, mi XT-nk elveri a 8600gt-ket: [link]
-
fagy53
nagyúr
Ezek szerint még mindig nem érted. Nem a membusz bitjeinek száma miatt mondjuk, hogy felesleges az 512MB, mert az bőven meg tudja címezni, hanem a feldolgozás gyorsasága nem teszi lehetővé, hogy játszható FPS-ekkel fussanak a játékok azokon a beállításokon ahol szükség van az 512MB méretre.
-
AMD Power
titán
7 hónapos már a picike. És még mindig nem hangos. Pedig sokan ezt jósolták.
-
Májsztró
addikt
tudom hogy lerágott csont , meg már 5000x lel ett írva ... de nem akarok visszaolvasni
Mindenkinek 850 körül vége van a magnak ? Tovább nem megy tuningban ?! Valami olyat olvastam hogy kb 900mhz-ig szétfagy a gép minden órajelen , fellette meg ha bírja akkor megy , na most ez hogy is van ? -
-
barnam_
nagyúr
-
válasz
VaniliásRönk #9246 üzenetére
hmmmm... a 25 fps az teljesen reális bekapcsolt AA mellett (olyankor a soft shadows nem számít), a 89-et nem tudom hová tenni (annyit megy a 96GT hasonló beállítások mellett), nekem az a tippem, hogy a 7.11 beállításainál valami gond lehetett. Aggregátor?
-
válasz
VaniliásRönk #9244 üzenetére
huh? én a 7.11 előtt játszottam az extraction ponittal, és utána a perseus mandate-tel, minimális különbség volt közöttük (utóbbiban a benchmark 10x7-ben 42fps volt max beállításokkal). honnan van ez az info?
-
Crysis, NFS PS és társai eléggé el lettek baltázva, hogy mást ne mondjak. Inkább akkor ott a Hellgate, Assasin's Creed, jobb RTS-ek, tele effektekkel, stb. Azoknak is nagyon szép a grafikájuk, azok is igénylik az erőforrásokat, mégsem hal meg minden vas alattuk. Sajnos óvodás szintű lejáratás és így árbevétel növelés megy ma nV és AMD között. Főleg nV az, aki addig rontja a kódot, amíg az övén még szépen fut, az AMD-n meg már akad. Erre jön még a játékgyártók mai divatolása, hogy a konzolos játékokat minél kevesebb kódolással akarják átrakni PC-re, aminek nagy fokú optimalizálatlanság, bugok tömkelege lesz a vége.
Nem jó ez így a népnek... -
Joci??
senior tag
válasz
VaniliásRönk #9238 üzenetére
erre csak annyit szeretnék mondani hogy mindegy hogy ati vagy nvidia a game nekem semmi lassúlást vagy szaggatást nem okozott SZVSZ
-
Joci??
senior tag
válasz
CPT.Pirk #9236 üzenetére
persze nem mindegy hogy csak 128bit van alatta vagy 256.. de azért észrevenni azt is hogy ha 128biten nem 256-ot hanem 512 használunk.
fagy:
carrot:
de talán azért jön mindenki a Crysis-el mert egy FPS játék és igen csak észrevehető az mikor meghal alatta a videjókari most mit hozzak elő? Cod2,4/Quake? ha azt nézzük akkor minden emberke szeretné kiprobálni az új játékokat és nem akarnak leragadni a múltban félre ne érts nekem nincs semmi bajom a réggebbi játékokkal sem de akkor minek vannak újjak? azért hogy játszuk... amúgy még nem néztem meg másik játékkal a karim mert nincs cpu-m de ha lesz eskű nézek neked egy tesztet hasnoló erősségű játékkal 256Vs.512.. -
válasz
VaniliásRönk #9238 üzenetére
jajjj, de-de-de-de-deja vu érzésem van
nemtom, hogyan lehetne a Source engine-nel eléggé rokon játék ATI ellenes, hacsak úgy nem, hogy iszonyú mennyiségű textúrát használ. az tény, hogy ezt teszi, de ennek mondjuk meg is van az eredménye - a lassan 3 éves engine-t használó Perseus Mandate helyenként úgy néz ki, hogy besz**ás... a paraszt...
amúgy ugyanezek a problémák még csúnyábban jelentkeztek a 7300GT-mmel is anno, úgyhogy a játék szigorú, de igazságosMájsztró: a memória-menedzsmentben sokat nem játszik a GPU sebessége, hacsak annyit nem, hogy a gyorsabb GPU-n sokkal feltűnőbbek az akadások...
-
majdnem, csak 1 gond van: a 10%-os különbség nem mindig folyamatosan jelentkezik, hanem ingadozások formájában, és akkor viszont nem 10%-ot esik az fps, hanem jóval többet. itt számít sokat, hogyan van megírva a játék: míg a F.E.A.R.-ben (ami amúgy korántsem egy bughalmaz) ez problémát jelentett a 2600XT-vel, az 512M-s 96GT-vel ilyen gond nincs (gondolom, a 256M-ssal annál inkább lenne
). a Bioshocknál meg egyik kártyán sincs semmi akadás, max. annyit veszek észre, hogy 1-2 textúra később jelenik meg.
-
fagy53
nagyúr
És mégis milyen érdekes, hogy az ATi mennyire észrevétlenül küzdi le ezt a nehézséget! Már írtam róla, hogy nem a Crysis az amelyiknél a vizsgálódást érdemes megejteni, mert azokon a beállításokon, ahol 300MB fölé tornászom a vmemhasználatot, a 2600-al játszhatatlan az egész. Megfigyelhető azonban, hogy a kevésbé gépigényes, de nagy textúrázási méretet lehetővé tevő játékok, CoD4, COH mennyire érzéketlenek pl a 460MB vmem használatra akkor, amikor a VGA memóriája 256MB! Az FPS-ben mérhető különbség 10% alatti....
Ezt egyedül a rendszermemória érzi meg, a valamit valamiért elv alapján..
-
nyugodtan fel lehetne hozni itt bármelyik újabb engine-t - ha a textúraméretet a legnagyobbra állítod, akkor a 256M memóriában nem fog elférni minden. ha alacsonyabb felbontáson játszol AA nélkül, akkor jó eséllyel megúszod az akadásokat, de ahogy a framebuffernek szükséges memória nő, és eleszi a helyet a textúrák elől, egyre több textúrát kell két frame között kicserélni, és határ felett ez már nem fog észrevétlen menni.
-
carrot
tag
Igen, a jövőre nézve biztos nem hüjeség az 512MB, de engem nagyon aggaszt, hogy mindenki egy játékról beszél állandóan (Crysis), hogy az hogy megy ezen a kártyán. Ez a megalománia, különböző fokozatokon, nagyon nem egészséges. Meg hány olyan tényleg igényes játék jelenik meg egy évben amivel összesen játszik mindenki durván 1 hónapot, aztán megint előkapja és aminek bazi nagy a gép igénye, érdemes megvenni, fejleszteni rá. Nekem mindig az volt a tapasztalatom, hogy néha a "szarból" is lehet vaskarika, vagyis, 6600Gt, sőt a chipsettem is játszotta a COD4et, és azt mondtam rá: "Apám! Milyen szép!". Minek a videókártya, a gép, játszunk, csak játszunk, és arról filozofáljunk, hogy ez a VGA kaki, mert nem tudja ezt, meg ezen a resolutionon már gyenge stb. stb.
Fúf, ne haragúdjatok ezért! -
Joci??
senior tag
Sziasztok! kicsit visszanéztem ide na most annyi tapasztalattal bövűltem hogy sok ember azt mondja hogy 256Mb-nál több nemkell memóriából na sajnos ez a mai világban egyre jobban elbukott válasz, jönnek ki az újjabbnál, újjabb játékok és ezeknek igen is kell már az a vacak 512Mb-memo pl: haverom és én is elkezdtem nyomni a Crysis-t neki igaz gyengébb a karija mert egy 7600GT-je van én azon is csodálozom hogy azon elindult és jáccható még a játék na most a Crysis alapból szeretni enni a memóriát a sok effektek meg mittom én mimiatt nála hamarabb elfogy a kártyája a gépből mint nekem az 512-es el ilyenkor jöhet az a x@r restart amit nem igazán szeret az ember fölleg ha már csorog a nyála..!
Szvsz ha valaki szeretne ebben gondolkodni vagyis a mai komolyabb játékokkal is jáccani annak inkább az 512-es kártyákat ajánlanám mostmár.
Ez ha a közeljövőt nézzük és nem szeretnénk fél évente venni másik kártyát akkor okés, ha meg fél évente váltjuk a karit akkor annak az illetőnek nem szól mert úgyis gonodolom én jobbra és jobbra cserélgeti! -
Májsztró
addikt
ha nem sokkal drágább a ddr4 akkor vedd azt
, de a ddr3mas verzió ugyan azt a teljesítményt hozza tesztekben is , max egy lepkefingnyival előzi meg a ddr4
Mod: akkor full : aktív hűtés , blackbox , dugók , kábelek , kupon
lite : aktív hűtés , dugók , kábelek , kupon
ultimate : passzív hűtés , dugók , kábelek , kupon ??? -
Vuxy
csendes tag
[link] Ezt választottam...jó döntés vagy elég a DDR3mas verzió?
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9226 üzenetére
Én úgy tudtam hogy a Ultimate-hez nem jár Black Box
-
Májsztró
addikt
Gyakori kérdés, hogy mi a különbség a Sapphire HD2600XT Lite és Full verziói között. A Lite-hoz csak driver cd, DVI-D-Sub-, DVI-HDMI-, és S-Video-RCA adapter, HDTV (YPbPr) kábel, valamint egy kupon jár, ami segítségével a HL2 Deathmatch, és a HL2 Lost Coast letölthető a Steam-en keresztül. A Full verzióhoz jár ezeken kívül még a Valve Black Box, amely ugyancsak Steam-en keresztül tölthető le, és ezeket a játékokat tartalmazza: HL2 Episode Two, Portal, és Team Fortress 2.
-
Vuxy
csendes tag
A Sapphire HD2600xt kártyáknál mi a külömbség a full/ultimate verzióknál? a DDR4es verzióhoz is jár a Black Box?
-
Vuxy
csendes tag
Hello szerintetek a 3 kártya közül melyik lenne a legjobb választás? http://www.ipon.hu/?product_id=24829 http://www.ipon.hu/?product_id=18159 http://www.ipon.hu/?product_id=23937
-
pc-eye
tag
Csősztök!
Szerintetek ilyen kártyát vegyek 512mbal mer nekem most 2400 pro-m van de szeretnék 1 jobbat ami inkább játszásra való szerintetek ilyet vegyek ha meg nem tudnátok mondani hogy szerintetek milyet vegyek??
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9210 üzenetére
Remek, örülök neki!
Most már csak a használat közben ne okozzon csalódást, mint nekem. -
Lacpas
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #9148 üzenetére
Én nem értek hozzá, ha azt mondják h elég jól ki tudja hajtani a HD2600 prot akkor vedd azt, én megjártam a celeroncsal és a HD2600 XT-vel, nem ment rajta semmi, majdnem teljes konfigcsere következett, és persze AGP-s verzió mivel a megvett VGA is az volt... Mondjuk most megvagyok vele elégedve, a néha meglátszik a driverprobléma de megleszek vele míg egyetemre kerülök.
Én se akartam ekkora kiadásokba bocsátkozni, ideges voltam a váratlan költekezések miatt de muszály volt, a celeron nem tudta kihalytani. (mondjuk nekem még rosszabb volt mint a tiéd most meg AGP 4x (!) alaplap) -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9206 üzenetére
Szívesen, írd meg, hogy Neked milyen! Érdekelne, kösz.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9204 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9202 üzenetére
Már 1.4.7.1163-nál tart, kicsit le vagy maradva
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9187 üzenetére
Remekül működik az OC rész is, ráadásul a venti vezérlés is, csak a legújabbat kell használni.Ray Adams tett valamit érte, bár a Crysis és a Cobra 11 Crash Time azóta nem megy.
Veszteség nélkül nincs nyereség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Formula-1 humoros
- Sorozatok
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest