Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- 3D-s gyorsítótárat mindenkinek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ezt lehet, hogy csak fw frissítéssel fogják (talán ha többen jelzik) megoldani. Lehet esetleg kapcsolódó beállítás bug is, nem tudom. Nálam a Philips 55OLED754-en volt ilyen (PC-vel), igaz ott csak áramtalanítás után ugrott vissza standard-ra (már nem tudom javították-e később). E szerint ez nem egyedi probléma, bár ez rajtad nem segít. Hátha javítják.
-
Rick4
félisten
válasz
grafnet
üzenetére
Nem kell, az én tévém tökéletesen működik a saját hangszóróival, és a saját médialejátszójával.
Pusztán mint írtam, én csak többet akarok annál, amit tud, és ezt én tudtam a vétel előtt is, ezt javaslom másoknak is.
Az elmúlt 20 évben nem volt olyan tévém, aminek a hangjánál ne akartam volna szebb és erőtlejesebb hangot, még ha ebben van külön mélynyomó, akkor se fog egy soundbar jellegű hangot képezni, az 5.1-es rendszerekről meg ne is beszéljünk, aki ezt magától nem éri fel, és kérdeznie kell, az valószínű még kérdezni se tud.
A médialejátszóm meg sok éve megvan belakott kodival, de vettem egy másikat az alirólk 12 dolcsiért, bedugtam, és a nekem megffelelő oprendszerrel, beállítással 5 perc múlva már üzemelt.
Szóval "nem az én készülékemben" van a hiba. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
A redditten is írta valaki:
"Nekem is van egy hasonló problémám egy másik Hisense modellel, és ugyanazt kellett csinálnom. Miután legalább egy évig küzdöttem vele, rájöttem, hogy egyszerűbb kikapcsolni a HDMI 2.0 módot, majd újra bekapcsolni, mert az is felfrissíti az automatikus érzékelést. Szerintem a TV-nek problémái vannak a HDMI 2.0 következetes érzékelésével más eszközökről."
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! A problémám a következő:
65U8QF és 55U8QFPS5-tel és soundbarral van összekötve a tv. Ki és bekapcsolás után a Ps5 csak Full HD felbontású. Be kell lépnem a tv menübe és a Hdmi beállításoknál a Hdmi 2.0 formátum hiába van "Megújult formátum"-on, rá kell nyomnom a Standard-ra és vissza a Megújult formátumra, hogy 4K HDR képet adjon a Ps5.
Tehát minden kikapcsolásnál-bekapcsolásnál visszaugrik Standard-ra, hiába azt mutatja a menü, hogy Megújulton van.
A Gyors bekapcsolás opciót kikapcsoltam, mert emlékszem pár éve volt valami bugja.. -
Anubris
őstag
.
-
blakey
titán
válasz
Cartmenn
üzenetére
…Hisense 55u8qf a 65-re ---vagy a TCL 75c805 a 85-re
- Azokban a méretekben nincs is más, viszont nem kell kétségbe esned, ha 75" vagy 100"-ra váltanál, mert nagyon jó az ADS Pro is. A Hisense legalább nem titkolja, hogy milyen panellel szereltek a TV-i, így mindenki azt választ, ami megfelelő számára. Nem akartam 55"-nál nagyobbat és oled után nem rossz ez a panel sem. Ráadásul bevilágítás- és DSE-mentes, LCD szinten homogén, helyi sötétités hatékony, jól működik.
bár egyikkel sincs bajom , ja és ezek a "csere" méretek épp VA panelesek, én nem is vennék mást
-
blakey
titán
válasz
INGJOKE
üzenetére
Mivel NAS-ról működik a lejátszás, nem hinném, hogy az USB-ről gond lenne.
+ még annyit fűznék hozzá, hogy a műsorújság normálisan működik, azaz a kis ablakban megjelenik a kiválasztott csatorna. LG esetében, ha megnyitottam a műsorújságot, akkor egy üzenet fogadott, hogy nem működik az adott kártyával (One kábeltévé), de ha a műsorújságban lépkedtem, akkor már megjelent a kép, nagyjából 1-2 percig működött, aztán megint jött az üzenet.
#9300 samu74
Öcsém szerint nálam a rendszer "pattogósabb" mint neki az LG-n.
- ahogy írtam, gyorsabb, a csatornaváltás, a menüben való lépkedés, a webOS "megfontolt" ehhez képest. -
samu74
addikt
Teljesen jó az összefoglalód.
Annyit füznék még hozzá, hogy a mobilos app is teljesen használható, külön tetszik a távirányító része.Mondjuk akkor lenne nagyon menő ,ha olyan lenne mint pl. az LG-nek volt hogy a képet streamben láttam a telefonon. Öcsém szerint nálam a rendszer "pattogósabb" mint neki az LG-n. -
blakey
titán
válasz
INGJOKE
üzenetére
Működik rajta élő adás felvétele és visszapörgetése, mint az LG-n?
- igen, hétvégén előre beállított rögzítést is kipróbáltam, hibátlan volt.#9297 rainman72
…egy lapos tv elöl/hátul ami falra is jól simul,de ez lehet csak nekem jön be,a hátulját sose nézzük de az is fontos lehet vkinek
- a hátulja azért ilyen, mert 7 hangszórót rejt, és így a legjobb nekik, megfelelő helyre kerültek, fogni is jó, nem félsz, hogy gond lesz, ha hozzáérsz, falra szerelésnél azért a mélynyomó okozhat egy kis gondot, de tény, hogy egyben van és jól mutat oldalról is.
-
rainman72
nagyúr
Jó tükrözi a leírásod a Hisense képességeit.
Már az U7 is jól müködik minden szempontból.
Felesleges oledhez hasonlítani nálam is váltják egymást folyamatosan,mind2 jó választás ugyanúgy.
Amit hozzá tennék az a megjelenése/kialakítása ami nagyon jól eltalált,végre egy lapos tv elöl/hátul ami falra is jól simul,de ez lehet csak nekem jön be,a hátulját sose nézzük de az is fontos lehet vkinek
-
grafnet: Furcsa, bár nem tudjuk, milyen bármit nézel, min nézed, miből jön a hang... Én meg bármit nézek, a samsung soundbaron keresztül ugyanúgy szól.
Tehát, még1x: Amikor vettem a TV-t (!), akkor nem mondta senki: - Figyelj, mert ehhez venned kell egy Soundbart meg egy TV okosítót!
Vettem egy TV-t, gondoltam kijön a hang a hangszóróján, mikor nézem a kijelzőn megjelenő videóanyagot."... milyen bármit nézel...": mindegy milyen forrásból érkezik a lejátszandó videó és hang
"... min nézed...": a TV-n nézem
"... miből jön a hang...": a TV-ből jön a hang -
blakey
titán
válasz
INGJOKE
üzenetére
Külső hdd/ssd-ről lejátszik szaggatás nélkül 4k filmet?
- ezt nem próbáltam, eszembe nem jutna arról filmeket lejátszani a TV-n, van NAS-om és külső lejátszóim.Felismeri az 500gb/1tb-os külső winyót?
- egy 512 GB-os pendrive-ot hasznáélok PVR-hoz, úh. igen, felismeri. -
blakey
titán
Hisense 55U8Q
Ez inkább egy felhasználói vélemény lesz. Azok közé tartozom, akik együtt tudnak éln a technológiák tulajdonságaival, látom a jót és a rosszat is. Elsősorban kíváncsi voltam a márkára, már mindegyik nagyobb márka TV-.ivel volt/van dolgom. Elég sokat láttam, hogy tudjam, nincs tökéletes megjelenítő. Jelenleg egy OLED 55C2-ről váltottam U8Q-ra. Nagyon kíváncsi voltam a Mini Ledre illetve nem utolsó sorban a VIDAA-ra is, mivel olyan rendszert még nem használtam. Néhány készüléket megnéztem, és a rostán végül ez ment át, mindegyiknek van valami nyűgje, webOS, Android TV, Fire OS, Tizen OS, mind volt velük dolgom, önmagukban jók, de a harmadik féltől származó appok esetében vannak problémák, igaz, mindegyiken más jellegű.
Az oledről ADS Pro-ra (IPS) váltás első nekifutásra indokolatlan és hülyeségnek tűnik, de aki mer, az nyer.
Belevágtam és szombat óta ismerkedek vele. Bekapcsolás után azonnal mondtam magamba, hogy ez így nem lesz nyerő, oled után pocsék, de……megjelent a beállítási felület és elkezdtem a"műveletet", minden flottul, rendkívül gyorsan és pontosan ment. A CI-kártya azonosításánál a karakterek furcsák voltak, de angolra állítva minden rendben lett, a menü és minden egyéb magyar, műsorújságban is jók a karakterek, tehát csak a kártya azonosításánál van gond. Megjelent a műsor, amit egyből egy homogenitási teszt követett, helyi sötétítés kikapcsolva és megnéztem fekete, fehér majd szürke háttérnél is. Jól esett, hogy nincs DSE, nincs sávosodás és bevilágítás. Fekete háttérnél azért akad egy kis felhősödés, de helyi sötétítés bekapcsolása után ennek nyoma sincs, gyakorlatilag olyan, mintha oledet néznék.
Két frissítés is érkezett a TV-re, ezeket telepítettem és nem észleltem különösebb hibát.Ezután jött a kép beállítás, az alkalmazások telepítése, a felesleg kukázása. A menüben való lépkedés, minden funkció nagyon gyors, sokkal gyorsabb, mint a webOS, mindenre gyorsabban reagál. A menü rendszerezése, az elve egy picit más, ezért meg kellett szokni, de így pár nap után már nagyon logikusnak és jónak érzem. Pl TV-műsor esetében a jeltesztet nem kell külön futtatni, mert info gombra előjön egy olyan információs ablak, ahol még a jelszint és a jelerősség is fel van tűntetve, ennél egyszerűbbet eddig nem láttam, mindegyik márkánál külön. a menüben kell indítani a jeltesztet. Ami nem tetszik, hogy a hozzáadott, mellesleg napelemes, rendkívül igényes távon, az info gomb a Text gomb hosszan nyomására jön elő, fordítva jobb lett volna. Ha már távirányító, akkor valóban prémium hatást kelt, ahogy az egész készülék is, rengeteg fólia volt, rajta, 4 napon át, minden nap találtam rajta valamilyen fóliát, hol a logó, hol a fém keret külön is le volt fóliázva, konkrétan képről vettem észre, hogy fólia van rajta.
Az egész Hisense egy "kínai Sony-ra" emlékeztet, minden igényes és szépen "tálalt" cucc.A streaming appok közül Disney+, HBO Max, SkyShowtime, YouTube, Plex lett telepítve, a többi általam használt nem támogatott, azokat külső lejátszón használom Kodi alól. A Plex kivátelével mindegyiket több órán át használtam és mindegyik hozta a kiváló minőséget, mindegyik a csomagnak megfelelően jelenítette meg a tartalmakat, ez sem mellékes, mert pl. Android TV-n a SkyShowtime évek óta hibás, egyik nagy hibája, hogy kikapcsolhatatlan az angol SDH felirat, pontosabban ha felirat nélkül néznék valamit, akkor is ott az angol szöveg, ha feliratos filmet nézek, akkor a megfelelőt jeleníti meg. A másik probléma a SkyShowtime-mal, hogy nem minden készüléken megy a 4K HDR, szerencsére itt megy, támogatott, pl. a TCL-en nem megy a 4K HDR, de más eszközökön is, ahol egyébként Netflix és társai támogatottak. A Disney+ Android TV-n szaggat, szeptemberi frissítés óta darabos, nézhetetlen, webOS-en, tvOS-en és VIDAA OS-en jó.
Ami a Plexet illeti, csak telepítettem, ha netán szükség lenne rá, mindent külső forrásból használok, Apple TV-ről, vagy Dune HD-ról. A Plex egy kényes alkalmazás, ami nem minden platformon működik megfelelően, ez nem a platform hibája, hanem a Plex fejlesztőké. PP-m van, nagyon régóta használom adatbázisnak, de a lejátszást Kodira, Infuse-ra bízom, azok "alázzák" a Plex klienst, mindenben jobbak. Tehát a Plexet telepítettem és kipróbáltam, hogy milyen, itt működik mkv-ból a DV, míg pl. webOS-en nem, ott HDR-ben megy vagy SDR-ben, esetleg sehogy, attól függ, hogy milyen profilról van szó. Csak 1-2 percet néztem, így erről nincs komolyabb véleményem, de gondolom itt sem lesz csoda, valószínűleg előjönnek a kisebb-nagyobb problémák, újratöltés, megállás, stb.
Úgy érzem, hogy a rendszert megismertem, nagyon jónak tartom, de van még mit fejlődnie, mert pl. csak saját lejátszónál írja ki a jobb felső sarokban, hogy HDR10+ az anyag, más forrásból nem, csak a DV jelenik meg. Látszódik, hogy nem SDR és a gyorsmenü megnyitásánál már látható, hogy másik módban van, de akkor is, ezt javítani kéne. A rendszerbeállításoknál a készülékről szóló menüpont egyszerűen csak "-ról"
, amit nem is értek, hogy hogyan jött. Az előre beállított képmódok egész jók, de mindegyiket érdemes egy kicsit állítgatni, hogy még jobb, pontosabb legyen. Helyi sötétítés mellett, filmek esetében a feliratok körül nem látni semmilyen "virágzást", nincs fehér felhő körülötte, de azért látni, hogy valami történik a képpel, de bőven jó és nem okoz porblémát. Igaz, olednél sem tökéletes, mert ugye ott tele van pakolva különböző védelemmel, így ott is előjönnek különböző anomáliák. SDR és HDR10 esetében a Filmmaker módot kell a legkevésbé korrigálni, HDR10+ esetében a HDR10+ Színház a nyerő, míg Dolby Vision esetében a sötét mód. Ezeket némileg korrigálva egy jó képet kapunk. Az LCD feketében soha nem lesz oled szintű, megfelelő zónaszámmal rendelkező mini led bizonyos esetekben képes majdnem olyan jót produkálnia, mint egy oled, de mindig lesznek olyan színkombinációk, hátterek, amikor látni, hogy az elektronika küzd a tartalom megjelenítésével és nem tudja úgy megjeleníteni, hogy az hibátlan legyen.
Egyelőre elégedett vagyok vele, HDR tartalmak nagyon jók, fényesek, bizonyos megvilágítás esetében sokkal jobbak, mint egy oled esetében, de amikor sötétebb, árnyékosabb részek következnek, akkor a mini led és a helyi sötétítés által generált kép nem feltétlenül hibátlan, viszont megfelelően világos és ez jót tesz a világos tartalmaknak. Az ADS Pro nem olyan rossz, mint elsőre hangzik, a fényerő számomra rendben van, világos jelenteknél ez nagyon sokat számít, más képet kapok, mint az oledem esetében.A kontraszt és a fekete szint is jó, ha nem tesztelek, vagy nem hasonlítgatom másik technológiához, akkor nem is jut eszembe, hogy foglalkozni kéne vele. Tesztképek esetében azért itt is vannak problémák, főleg sötét háttér esetében, ahol 1-2 apró szürkés vonalnak, négyzetnek kéne látszódni, ott egy elmosódás van, persze oled estében meg van, ami "besül", tehát semmi nem látszódik. Egyébként helyi sötétítés maxon, Disney+ a Hulu anyagoknál az elején van egy pár másodperces zöld logó a jobb alsó sarokban, na az pl. tökéletese látszódik úgy, hogy körülötte minden fekete és semmilyen anomália nem jelentkezik, szóval egész jól működik, de még lehet rajta javítani.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, akkor megpróbálok válaszolni.
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander
üzenetére
Pontosan, ahogy lehet élni egy mindentudó médialejátszós rész nélkül is. Ha ledöglik, veszel még egyet, vagy ha megunod, hogy 3 évente mindig adsz 5 ezret a legújabb cuccért, veszel valami szoftveres megoldást, de ugyanazt a képességet ne várjuk már el egy tévé beépített funkciójától, mint egy dedikált eszköztől.
Az akkor senkinek se probléma, hogy nincs gatyaszaggató mély, csak hogy nincs a beépített médialejátszóban felirat méret, szín, meg háttér választási lehetőség.
Aha...A többes szám az meg nem ti, hanem mi, tehát itt valamit félreértelmeztél.
grafnet: Furcsa, bár nem tudjuk, milyen bármit nézel, min nézed, miből jön a hang... Én meg bármit nézek, a samsung soundbaron keresztül ugyanúgy szól.
-
plaszy
őstag
65U6NQ-ra, nálam most talált egy frissítést: V0000.09.09R.P0930
Méret: 1GB -
jeni
félisten
Ha a TV-n ott az Atmos funkció/kapcsoló-on módban helyezve ,de a soundbar ezt nem tudja akkor milyen jel megy ki a külső hangszorókra?
-
Azért álljunk meg egy pillanatra!
Ez még TV, nem beszélt itt senki a nem Hi-fi hangról.
Nálam nem a hangszóróból kijövő hang minőségével van a baj!
Bármit nézek, megállítom, újra elindítom, akkor a TV önállóan lehallkítja magát, de ezt nem teszi ki a kijelzőre. Kis idő elteltével szépen visszahangosítja magát. Ez kb 1 perc.
Elég idegesítő, de sajnos a szerviz elhajtott a 3.14-cs@ba.Az, hogy a Hisense megvásárlásakor nem volt hirdetve: ez ugyan egy okos TV, de elég sok korlátja van egy 3-5 évvel ezelőtti modellekhez képest!
Ha tényleg szép élményt szeretnél akkor vegyél egy TV okosítót.A tiednek is meg van a saját kis hülyesége.
-
SztiviVander
addikt
Ha 30 centis melynyomora lenne igenyem akkor vennek, De szerintem lehet elni anelkul is
Az 5e ft-os kinai allwinneres szarbol (mert egy xiaomi az nem 5e ugye) is van valamelyik fiok melyen 2 db doglott is, szoval de, ha kellene meg egy kupac szemet akkor meg tudnam venni. De nem kell. A lenyeg az lett volna -csak valamiert nem akarod erteni- hogy nem mindenki a Te klonod...
Ezt meg hogy te tudni veled hogy az "emberek tobbsegenel" mi hogy van inkabb csak valami humornak veszem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander
üzenetére
Akkor te olyan tévét veszel, amiben 30 centis mélynyomó van, mert hogy az fog jól szólni, ugye?
Ha a hang nem üti meg a szintet, veszel soundbart, házimozit, de nem tudsz 5 ezret kifizetni egy médialejátszóra?
A tévé alap dolgokat tud, ne várjunk el minden olyan tulajdonságot, amit céleszközök tudnak, se a 20Hz-20kHz közötti egyenes frekvencia menet nem lesz még hangzasban, talán még a kadenciahelyes lejátszás se fog menni.
Igen, én megjelenítőt veszek, a többi feladatot az általam tökéletesnek ítélt kiegészítők végzik el, csakúgy, mint az emberek többségénél.
-
SztiviVander
addikt
Akkor Te monitort veszel, más meg tv-t. Ez a többes szám is nemkicsit barokkos túlzás, ki lenne az a mi? Mert ez tudtommal még mindig egy tv márka topik és nem az audiofil házimozi rajongók klubja
Nyilván akinek kevés a tv kép vagy hang tudása az szabadon vehet vagy drágább tv-t vagy kiegészítő dobozokat, de ne legyen már ez valami alap követelmény. Nekem speciel elég amit a tv tud, a régi 5.1 hangrendszert is már csak zene hallgatásra használom (telo-bt-hazimozi), mert nem vagyunk egyformák. -
blakey
titán
válasz
rainman72
üzenetére
Mi volt a tipus amugy amit körbe röhegi az Lg?
- erre én is kiváncsi vagyok, mert a C2-rő U8Q-ra való váltásnál nem tapasztalom ezt, sőt, a VIDAA meglepően jó és gyors ezen az eszközön. A két TV közötti technológiai eltéréseket figyelmen kívül hagyva, egyelőre jobbnak találom a VIDAA OS-t, mint a webOS-t. -
Rick4
félisten
válasz
grafnet
üzenetére
a 20K-s kütyü az 5K, és igen, azért veszünk egy tévét, hogy megjerlenítő legyen, és a videolejátszást, hangzást olyan célesztközökre bízzuk, amik sokkal magasabb szinten rteljesítenek, ahogy egy tévé tudna abban a kérdésben. Furcsa ez, sose mondta senki, hogy visszaviszi a tévét, mert nem úgy szól, mint egy 5.2.2-es rendszer egy erősítővel.
-
Plex: VIDAA app nem megy 4k-ban nálam.
Ennyi nekem elég is. Nem azért vettem anno egy új TV-t, hogy az akkor 3 éves LG-m körbe röhögje.Azért vegyek egy kütyüt 20k-ért, mert vettem egy okosnak hirdetett buta kijelzőt?

De, amíg működik, addig már el leszek vele így.
Van más baja is, de azt a Hisense nem tudja megoldani. -
blakey
titán
Életem első Hisense TV-jével (55U8Q) beléptem a "klubba". Pár nap múlva talán több tapasztalatom lesz, de eddig nem rossz, mindent, amit néha használnék a TV-n (Plex, Disney+, HBO Max, SkyShowtime, YouTube) telepítve, kipróbálva, minden hiba nélkül, az előfizetésnek megfelelő minőségben megy. Plex esetében mkv-ból is megy a Dolby Vision /Atmos, úh. ebből a szempontból biztosan jobb, mint a leváltásra kerülő LG. Oledek után egy picit barátkozunk a képpel, nem tűnik vészesnek.
#9272 grafnet
Plexel nem látok különösebb gondot, egyelőre jobb, mint LG-n, pedig azon is használható. -
Kabum911
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
akkor elengedem köszi
-
-
Kabum911
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Hisense 65U7Q-t, de kicsit bizonytalan vagyok az operációs rendszer miatt.
Nagyjából csak 3 appot használnék: YouTube, Spotify és Plex – ezek mennyire jól mennek rajta?
Van egy házimozim is, és érdekelne, hogy mennyire macerás váltani az eARC és a TV saját hangszórói között. -
Rick4
félisten
Sem a vezetések csatlakozás, sem a BT nem hátrány, én egy Samsungot használok, de nekem az az ágy fejtámláján van, kifogástalanul teszi a dolgát.
Az ár egy sokadik kérdés, ha vannak elképzleések a kialakítás vagy a szolgáltatások terén, akkor ugyanabban az ársávban kell összenézni, neked mia tuti, és majd kidobja a gép, melyik a megfelelő. Ha mégse jön be, ott van a 14 nap elállás. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Hello
A Hisense TV-hez milyen 2.1 soundbar javallott?
-Hisense HS2100 2.1 Hangprojektor
-Philips TAB5309/10 -
djhir
tag
Sziasztok! Megjelent egy frissítési lehetőség az 55U7HQ tévénken. Érdemes elvégezni a frissítést, mi fog változni? A beállított csatorna sorrendeket nem érinti?
-
pn4hvq
senior tag
Otthon nekünk egy Samsung Q700A van, hátsó hangfalak nélkül (ez nem érdekel annyira, hogy soktízezret fizessek érte), a gyereknek azért arra esett a választás, mert térhatás és nagyjából 100k-s keret volt az elképzelés. Samsungból ez nem jött volna ki, így kerestem az olcsó, de jó(nak tűnő) megoldást. Így sikerült. De ugye relatív új volt a termék, hosszútávú tapasztalata nem volt vele senkinek, így ez lett a végeredmény.
-
Ferenczi Áko
addikt
Végül egy SAMSUNG HW-Q950A lesz a kiválasztott..
150.000 ft-ért sikerül megvennem.. Ha újabb Hisense tv-m lenne akkor valószínűleg Hisense házimozit vennék a Hi-Concerto miatt, de egy 65U8QF tv még amúgy sem tudja.. -
pn4hvq
senior tag
Ezt nem ajánlom. Gyereknek vettünk ilyet tavaly karácsonyra. Igazából bevált, tette a dolgát egészen egy hónappal ezelőttig, míg filmnézés közben a mélyhangok eltűntek. Csak nagyon halk zaj, nem is tudom mihez hasonlítani hang hallatszott a mélynyomóból mélyek nélkül. Újrapárosítás, legújabb firmware volt rajta, újra nem engedte feltenni, kihúz, vár egy napot, reset, kakasáldozás, Ultimea support is ugyanaezeket mondta. Közben sajnos láttam az Ultimea fórumán, hogy nem egyedüli eset, többen is ugyanígy jártak, megoldás nincs, csak csere, visszaküldés. Geekbuyingnál lett véve, videóval mutattam a jelenséget. Vissza kellett küldeni, cserélték, kaptunk egy vadonat újat. Az kibontáskor már ilyen hibás mélynyomóval rendelkezett. Ismét megreklamáltam, másik típust, a D80-at ajánlották csereként - még egyeztetünk, jelenleg itt tartunk.
-
Rick4
félisten
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nem sok olyan 5.0 vagy 5.1-es cucc van, aminek a front hangfalait a szoba sarkába kell rakni, de persze oda is lehet, egy szoba akusztikája sokmindentől függ, átpakolással lehet rontani vagy javítani a hangzáson, de gondolom mindenki tudja, hogy ezek a soundbarok félúton vannak egy normális hangfalas- erősítős rendszer és a tv hangszórói között, sok esetben egy alap filmnézésre maradéktalanul elégségesek, de a méret okán ennél többet nem várhatunk tőlük.
-
jeni
félisten
válasz
megane76
üzenetére
Melyik boltban vetted?
Az 55 coolra nézve nem ad olyat a reg. szerint.
A Gorenje a képviselte,hozzá tartozik.
Amúgy a magyar T-com vetted ott megadják az 5 évet.
A sima ott szerepel.
A Gorenje weboldalon megcsináltam a reg. de írtak,hogy csak akkor lehet ha a Telekomtól vettem a készüléket.A gyártó sablon szöveggel elfogadta de a magyar Gorenje képviselete elutasította az 5 év garit.
Sajnálattal értesitjük, hogy csak a Magyar Telekom álltal forgalmazott készülékekre érvényes a jótállás bővitése.
Ide írj:
hisensetv.hu@gorenje.com -
megane76
csendes tag
Sziasztok! Az u7q pro hoz lehet 5 év garit regisztrálni? A honlapon a felsorolásban nem találtam, csak a pro nélkülit
-
Ferenczi Áko
addikt
Volt már ilyenem, de a nappaliban. Nem igazán vált be, mert nagy a nappali és előlről nem jött az a sztereó érzés, mint a jelenlegi 5.1-es házimozimból, aminek az első két hangszórója a szoba két sarkában van.
A kisszobába viszont sok lenne ez a hangcucc az ágy stb elhelyezése miatt, szóval csak olyan jöhet szóba aminek nincsenek hátsó sugárzói.
-
Rick4
félisten
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Elég rágóta látok kínai oldalakon egy sokcsatornás, de olcsó sonundbart kínálni, 80 ezer körül megy szerintem érdemes ránézni: [link]
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Jó régen írtam már a fórumra, tanács kellene.. Ki milyenek soundbart használ a Hisense tv készülékhez, és mit ajánl/nem ajánl? Több típust néztem már, a Soundbar topikban is próbáltam okosabb lenni.. Kb mindig arra lyukadok ki, hogy Q szériás Samsung a vége, de annak a soundbarja nem fér el a tv előtt a hossza miatt.
Valódi (nem virtuális) Dolby Atmos-t kezelje..
Amiket néztem:
Hisense Hisense AX3120G soundbar
JBL Bar 300
Bose smart soundbar 600
Sonos Beam gen 2Bár az utolsó kettő drágább mint az első kettő, azt sem tudom, hogy megéri-e a felárakat.
Egy kisszobába lenne egyébként a hangprojektor, az nem baj, ha nem szakad le a vakolat a dübörgéstől, vagy ha nincs hozzá mélynyomó..
-
se000
tag
Megjött a csere Hisense 55 u7 pro. Nagyon jó kép is hang is. Családban van LG B oled nekem ez a miniled pro jobban bejön.
-
rainman72
nagyúr
-
se000
tag
Hát az Euronics még mindig nem lépett a csere ügyében több mint egy hete , kezd elfogyni a türelmem. Ha elállok a vásárlástól mennyi idő míg vissza küldik a vételárat ? Valakinek esetleg tapasztalat. Átmennék a Samsung október akcióra ha nem boldogulok ezzel a cserével de lecsúszok ha huzzák az időt.
-
Rick4
félisten
válasz
csucsu54
üzenetére
Végignéztem a menüt, én se találok erre utaló adatot, menüpontot, de sok éve valami akkor menő Samsung TV-n, fent volt egyszer vagy 60-80 app, és még volt hely bőven, ott kiírta egy csúszkán, hogy mi a helyzet, és kb a negyedénél jártam. Nem hinném, hogy mostanra kevesebb memória lenne ezekben a készülékekben.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
TV frissítés után nem játszik le semmit a pendriveról. Mitől lehet, másnál is ez van? Csak .mkv kiterjesztést próbáltam, így van meg az összes film, mese....
TV típusa: 55U7NQ -
nubreed
veterán
Köszönöm! Nos voltam is az egyik bp-i Euronicsban de egy emberke volt ott aki az összes részleg között szaladgált, szerintem azt se tudta, hogy a Földön vagy a Holdon van, ráadásul nem is volt kapható ebben az egységben az a sorozat ami engem érdekel most (U8Q). MAjd próbálkozom még BestByte, MM-ben esetleg.
-
csucsu54
tag
Üdv!Hol tudom megnézni azt,hogy mennyi a TV belső memóriája?
-
Rick4
félisten
Volt valahol egy netes leírásban valami olyan kitétel is, hogy minden ilyen CEC eszközt dugj össze, és ha magától nem menne, húzd ki őket 10 percre a konnektorból, utána úgy ébrednek fel, hogy látják egymást, és akkor mennie kell.
Franc se tudja.samu74: Szerintem valami apró hülyeség, ami nálam lényegtelen, ezért nem lövöm ki a jól belakott, beállítot tévémből az összes spéci képoibeállítást, mindenféle appba bejelentkezést, marad ilyen.
-
Rick4
félisten
Ez egy 100"-os, 74 kilós tévé, nem olyan egyszerű a fali konzollal elhúzni a faltól, hogy én kábelt dugdossak be oldalt, meg mivel egy logitech harmony touch rendszertávom van, ami mindent vezérel külön, így igazából nincs is lényege, de mennie kellene...
Két kábel lett felszerelés előtt bedugva, a HDMI3 és HDMI4-be, mivel ez mindkettő 4K@144Hz-es bemenet, míg az 1-3 csak 4K@60Hz, a 3-as ráadásul az EARC-os, egyik kábelen a műholdvevő, másik a médialejátszó van, átcseréltem, de egyik se megy.
A pdf manual full SEMMI infót se tartalmaz a CEC funkcióról, a tévében lévő onjline manual ugyan tartalmaz, de az egyértelmű, és ennek a segítségével nem derült ki semmi új, amit előtte kihagytam volna. -
Bondix
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
U75q is működik
Telekom box és az ahoz kapott hdmi tehát nem egy drága hdmi van azért írom
Először jött egy üzenet, hogy kódolt valami és nem jó.
Utána kikapcsoltam ezt a CEC a menübe és újra indítottam a tv-t aztán vissza állítottam gyáriba a tv és valami miatt jó lett
Most azóta vissza van kapcsolva ez a CEC és ugyan úgy jó.
Szóval nem tudom mi volt a baja de lényeg hogy jó. -
Rick4
félisten
Hisense 100U7KQ tv, minden szép és jó, de a HDMI CEC-re nem tudom rábírni, műholdvevő beltéri tudja, kábel új 8K, de másikal se ment, csináltam egy próbát, mivel van gond. Áthoztam a konyhából nemrég az ottani beltérit, ami a kinti kis 82 centis orion led tv-vel tökéletesen működik, a tv CEC menüjében látszik a beltéri neve, és természetesen a beltéri távja vezérli is, bár nekem csak a ki-be kapcsolás kell, de hibátlanul megy sok éve, it tösszedugom, a Hisense-nél semmiféle kapcsolat sincs, a tv nem látja. Már mindent próbáltam, sőt most hét végén jött is egy komplett frissítés a Tv-re, nem lett tőle működő CEC, de mást se vettem észre.
Amúgy jó minden, de ezt nem értem. Van bárki a csoportbanb, akinek működik a CEC? -
ftc
nagyúr
Sziasztok,
erről vélemény? Hisense 55U7Q + 5 év garival 480EUR?
Mi a különbség Pro és sima között? ami megérné a +150EUR felárat
-
samu74
addikt
válasz
kávézacc
üzenetére
Ja,igazad van hogy 3 opció volt.Na azért volt újdonság hogy nem azt írta ki, hanem Dolby vision filmaker jel.
Bondix a menüben lehet tiltani a promóciós ajánlatokat meg a háttérben gyűjtött infókat, egy-egy kapcsoló van azokhoz a beállításokban. Nekem a menüben felül a nagy bannerban pár app(HBO,Prime,DAZN,stb.) ajánlgat néznivalót -
IQfályter
tag
válasz
nagysandor79
üzenetére
Képernyő tükrözéssel
-
Bondix
aktív tag
válasz
kávézacc
üzenetére
Most néztem nekem U75Q
Szoftver verzio: V0000.09.01U.P0603 van még de nem dob fel ujabbat nekemA Dolby Vision 3fajta van nekem is az egyénvel együtt az már ebbe a szoftverbe is volt /van
Én meg írtam a külföldi és a magyar Hisense e-mail-re hogy a főoldalon lévő reklámokat eltűntetni szíveskedjenek. Kíváncsi vok sikerül e. Állítólag ők pár nap alatt tudják tiltani.
-
Bondix
aktív tag
Hisense U75q tv szeretném a főoldalon lévő reklámokat eltűntetni.
Miként lehet mert sima menübe ami volt lehetőség azt ki kapcsolatam de még van gyári app-ok stb azokra bármi más lehetőség? -
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ha Budapesten szeretnék élőben megnézni legalább néhány Hisense mini led tv típust, arra jó hely a Media Markt vagy esetleg van más ajánlott eladó ahol esetleg több típus is megnézhető, kipróbálható?
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
43colos 6-os szériás darab van a hálóban. Tegnap jött egy update, 800MB. Felment rendben, de azóta a menü gomb nem működik. Amelyik a nyilaktol balra fel van és ott lehetett állítani a dolgok sorrendjét, a sleepoff-ot indítottam mindig onnan pl.. Konnektorból kihúzós hard reboot már megvolt. Szeretném megúszni a hardresetet. Ezzel tudok kezdeni valamit?

-
-
-
se000
tag
Kikapcsolt állapotban nemlátszott hiba. Már beszéltem Euronicsal nagyon korrekt volt csomizzam vissza és cseréli vagy küldi az árát ha elállok a vásárlástól. Cseréltetem
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Call of Duty: Black Ops 7
- PlayStation 5
- Autós topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- BestBuy ruhás topik
- Asustor NAS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova Pro + Wicked Cushions párna
- Logitech Astro A50 (gen5)
- Prezentációs Rendszer - Crestron 4K DigitalMedia Presentation System 350-C Series-3 with Streaming
- Harman Kardon DBS280 2.1 Blu-Ray 3D házimozi hibátlan új állapotban távirányítójával
- Philips 20PF4110/01 LCD TV monitor 20"
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyilván akinek kevés a tv kép vagy hang tudása az szabadon vehet vagy drágább tv-t vagy kiegészítő dobozokat, de ne legyen már ez valami alap követelmény. Nekem speciel elég amit a tv tud, a régi 5.1 hangrendszert is már csak zene hallgatásra használom (telo-bt-hazimozi), mert nem vagyunk egyformák.