Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Ha valaki az 512MB-os VGA-n töri a fejét, annak üzenem, hogy nem éri meg még 1-2K különbség esetén sem, mert nagy eséllyel veszít a tuningolhatóságnál.
A játékban meg szinte semmit nem veszít a sebességből, a 256MB-hez képest.
COH bench - 1280x1024 minden maxon, Ultra és High, AA=off.
Avg 43.4 FPS a min: 22 FPS a vmem használat 460MB ! RAM haszn 1,88GB.
Egy két beállítást lecsökkentve, árnyékok stb 260MB vmem használat mellett
Avg 47.7 FPS a min: 22.8 FPS.
A Crysis és a COD4 teszteknél is kiderült, hogy önmagában a 400MB vmem használat nem csökkenti számottevően az FPS-eket ezekben a játékokban. -
i are robot
senior tag
válasz
barnam_ #8998 üzenetére
Köszi, kifigyeltem.
Olyan vagyok, mint Columbo, mindig távozáskor jut eszembe valami.
Szóval nem igazán játszanék, inkább 3D modellezni fogok, ez a kártya pedig egy átmeneti megoldás lenne. Most inkább vennék egy olcsóbbat, és esetleg nyáron vagy ősszel majd cserélnék egy jobbra, nem túl nagy veszteséggel. Akkor ez a kártya fog még érni valamit? -
barnam_
nagyúr
válasz
i are robot #8997 üzenetére
Sok bizbasz a Full-hoz se jár, csak a játékokban tér el a Lite-tól. Szóval ha spórolni akarsz, és nem kell a játék, nyugodtan vedd meg a Lite-ot, ahhoz is adnak minden szükséges kábelt + átalakítót.
Szerk.: Logout blogomban találsz képeket a hűtőről és a kártyáról.
-
i are robot
senior tag
Nah, köszönöm. Látom nagy az egyetértés.
A DDR4 elírás, mármint az Ipon oldalán, én is úgy tudtam hogy GDDR, csak gondoltam pontosan másolom be, nem akartam magamból hülyét csinálni.Szóval összegeznélek titeket. Akkor tehát a GDDR3-as HD2600XT Full éri meg legjobban, ha (lehet kapni és) kell a játék meg a sok bizbasz, ha nem kellenek ezek, akkor meg a Lite?
Már csak egy kérdés, hogy ezen a kártyán hogy néz kia hűtő? (A Sapphire oldalán csak a dobozt voltak képesek prezentálni, a neten meg többfélét is találni.)
Ilyen?: http://prohardver.hu/dl/rev/2007-12/1864/pic/2600xt_front_b.jpg
Ez nem hátrafelé a házba fújja a meleg levegőt? -
fagy53
nagyúr
A Power Play nekünk is remekül működik, Aggregátor-nak igaza volt.
Az RBE 1.0.0.9-es verzió segitségével meg lehet adni 2D, 3D low és 3D órajeleket, és tudja ezek után a 2D/3D váltást. A feszt viszont nem lehet állítani, de azt hiszem a 3650-nek sem.
A venti kétféle szabályozási methodus szerint állítható, azon belül tetszőleges szabályozási karakterisztikák alakíthatók ki. -
válasz
VaniliásRönk #8993 üzenetére
akkor mégsem éri meg
-
válasz
VaniliásRönk #8979 üzenetére
de megéri, mert az full, és van benne black box
Cpt.Pirk: ex!
-
Debilon
addikt
van nekem egy ilyen video-m és a media player classic+ffdshow-al nézem..
gspot szerint:
codec: avc1, name: H.264/MPEG-4 AVCnamost lejátszás közben 45-60% körüli proc terhelést mutat..
mikell hozzá, hogy a videogyorsítás működjön? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyre kevésbé tudom, miről is beszélünk...
(újabb 2 pohár után)
-
Cleinor
tag
Megtörtént, s sikeresen letudtam futtatni
7770pont a 2005ben.De crysis problémám még mindig nem oldottam meg
-
Cleinor
tag
Sziasztok.
Most vettem egy hd2600xt-t s valyon miért szaggat még a menü is crysisban?
Nem kicsit hanem nagyon, kb 1kép/sec.
A másik hogy nem tudjátok egészvéletnel hogy miért nem indul el a 3dmark egyik verziója sem?
elkezt tölteni aztán megáll s nem csinál semmit, csak a képe van kint. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8980 üzenetére
PowerPlay helyett van ATi Tool is, egyébként sem olyan zajos a venti max. fordulaton sem. (nekem annó meg kellett néznem, hogy forog-e egyáltalán
)
CPT.Pirk: Neked "csak" Pro OC-d van (ill. Xpertvision Sonic), azok jellemzően kevesebbet mennek.
Aggregátor: Kényelmesen úgysem lehet 857MHz fölé húzni a GPU-t, teszt erejéig poén, de ezért nem érdemes kiadni plussz pénzt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tudom hogy szőrszálhasogatás, de 1Ghz körüli GPU-nak nem elég az 1900-2000 Mhz-es ram
CPT.Pirk: Sok lesz a fröccs, mert Ő a 8977-re válaszolt, nem a 8979-re
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hírtelen 18K-t olvastam a GDDR4-re, lehet sokvolt már a fröccs.
Egyébként nálam vmod után sem megy 850MHz fölé a GDDR3 ram...
Gyuri: az nem a HD 3650?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #8977 üzenetére
de megéri
a power play miatt alig forog a venti 2d-ben, és az 55nm miatt nem is melegszik -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
i are robot #8976 üzenetére
"Az a DDR4 számít bármit is, mennyivel lehet gyorsabb a DDR3-nál?"
Az senem ddr3, senem ddr4, hanem grafikus célra feljelsztett ddr2 memória 3-as és 4-es típusai, és a listádban a GDDR4-es Sapphire éri meg a legjobban.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
i are robot #8976 üzenetére
Ha érdekel a Valve BlackBox, akkor Sapphire 2600XT GDDR3 Full (szokott lenni nekik), ha nem akkor Lite. (~2k-t nem ér meg a HD3650)
-
i are robot
senior tag
Szerintetek melyik a jobb vétel ezek közül?
SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Lite - 16.128Ft
SAPPHIRE HD3650 256MB GDDR3 - 17.892Ft
XFX 8600GT 256MB DDR3 - 18.359Ft
SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR4 Full - 19.728Ft
MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 - 20.161FtAz a DDR4 számít bármit is, mennyivel lehet gyorsabb a DDR3-nál?
-
Ste
addikt
aloha mindenkinek
egy gyors kérdés: gears of war hogyan megy a ddr3-al szerelt Xt tulajoknak?
valszeg kipróbálnám mivel sok jót hallottam róla, de az össze viszonyítási alapom, hogy egy barátom 8600gt-jén hibátlanul fut (se felbontásról, se egyébről nincs még tudomásom)köszönöm
jah, az újabb driverek (február-márciusi) már orvosolták a korábbi problémámat (játék közben vga elszáll, monitor stand-by, gép megy, bár valszeg az is kiakad)
-
fagy53
nagyúr
válasz
greatchaos #8971 üzenetére
Grat!
Igen ezért ajánlunk mindenkinek, veled együtt, GDDR3-at! De van aki vizet prédikál és bort iszik.
Most legalább a saját bőrödön tapasztalod mit jelent az, ha a mem sávszél a szűk keresztmetszet a VGA-nál! De az szép dolog, hogy így is sokkal jobb a 76GST-nél, pedig az sem volt rossz! -
greatchaos
addikt
vettem egy hd2600pro-t ddr2-t. 10k. ennyiért sztem jó vétel volt, messze felülmúlta a várakozásaimat. 76gst-ről váltottam. árban 1:1-be.
tuningban a gpu nem igazán látszik meg a gyorsulás, a memória alacsony órajele viszont érezhető. 100mzh-vel történő tuningolás +700pontot dob 3dmark05-ben. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mcmester21 #8963 üzenetére
Nem, amit te keresel, azt úgy írták korábban, hogy VIVO (video in, video out), de az új szériában már nem találkoztam ilyennel.
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8955 üzenetére
Ez volt a kulcs, köszi
A Windows-Update-tel érkezett 2006 decemberében egy SiS Update a Vistához, azt kellett feltenni, és így már megy
-
fiftyke
tag
válasz
VaniliásRönk #8962 üzenetére
a PowerPlay mit takar ? Ez a két kártya között vacilálok mert kb 500Ft az árkülönbség
-
-
fiftyke
tag
A 26XT , HD3650 között mennyi a teljesítmény különbség és melyik javára ?
-
Orphy
csendes tag
Esetleg ezek?
[Drivers.hu]
[SIS Drivers Windows Vista]Viszont itt nem láttam 746-ost...
Melyiket lehetne megpróbáli helyette? -
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8955 üzenetére
Tehát lehet, hogy a Vista nem támogatja rendesen az alaplapomat, és ezért nem működik rendesen a videókártya?
Szerk:
Nem lehet esetleg megviccelni a Vista-t egy ilyen SiS746 driver telpítésével? -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8941 üzenetére
"Előbb lesz valami Linux a gépemen, mint Vista. "
Nana, a C2D-s gépedhez és a 9600GT-s VGA-dhoz majd Vista-t használsz Te is!Más borzalmakat nem tudtam hamarjában összeszedni.
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8952 üzenetére
Azért nem hinném, hogy hardware ütközés van, mert Xp-n működik a cucc...
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8952 üzenetére
ECSL7S7A2 lap, AMD Athlon XP 1700+ proci, 1.5GB RAM,
Sapphire ATI Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2 AGP videokártya,
M-Audio Audiophile 192 hangkártya -
VaniliásRönk
nagyúr
Milyen konfigod is van?
Szerk.: 5 percen belül inkább szerkeszd a hsz-t, ne írj újat.
#8953 Orphy: Nem tenném a nyakam rá, hogy ott nem az alaplappal van a baj, baromi régi. KT880-as vagy nForce 2 Ultra chipsettel szerelt lapot kéne keríteni (5-6k), vagy AGP-s K8-at, az egymagos procikat már szinte ingyen dobálják az ember után, az AGP-s alaplap már nehezebb.
-
Orphy
csendes tag
Persze mindezzel nem lenne baj, ha a neten található friss driverrel menne...
Xp alatt manuálisan meg kellett hackelni a konfigokat - ok, ezt még lenyelem...
De Vista alatt sajnos ez sem segített.Jah, és elvileg Vista Ready-ként van hirdetve a kártya...
-
Orphy
csendes tag
válasz
barnam_ #8948 üzenetére
Kényszermegoldás volt ez a kártya - sajnos jobbra, vagy teljes gépcserére nem futotta.
Jó lenne, ha végre sikerülne már belőni...
Nem tudom, Vista alatt mi lehet a gond...Már írtam a Sapphire tech supportnak is, de egyelőre néma csend és hullaszag...
Azért az elég durva, hogy frissen installált Vista a CD-n levő drivert feltéve sem ismerte fel a kártyát... Az XP-s driver sem volt a helyzet magaslatán - az folyamatosan képhibákat generált -, de a Vista-s meg nem is működik... Fel nem tudom fogni ép ésszel, hogy hogyan kerülhetett így forgalomba a cucc...
-
barnam_
nagyúr
Egyik ismerősömnek is hasonló konfigja van, mint neked, és azon elég lassú a Vista.
Bár ha csak a DX10 fejlesztés érdekel, arra elég a 2600Pro.(#8946) MatyeeAM2: Pedig de
Crysis DX10-ben elég siralmas.
(#8947) fiftyke: COD4-re a 8600GT szerintem jobb, már a 2600XT-vel is elmegy 1024x768-ban max-on, 4xAA-val.
-
fiftyke
tag
COD4-ben jobb a 26XT mint a 86GT ? Szerintetek melyik jobb ? Volt egy 86GT-m elfüstölt, szar volt a hűtője is, és inkább 26XT vennék ...
-
Orphy
csendes tag
válasz
barnam_ #8944 üzenetére
A Vista-val szvsz semmi baj nincs a konfigon.
Alapvetően nem Crysis-ozni akarok majd rajta DX10 alatt, egész egyszerűen szeretnék belenézni a D3D10-be tanulás szintjén - ahhoz meg a vas elég, a kártya elég, csak ugye Vista kell...Próbálkoztam a hotfix-es driverekkel is, a manuális installal is, eddig nem jött be semmi.
Mindi azt írja, hogy nem találja a kártyát, vagy rossz a driver.XP-n megy, tehát ott valami a Vista-val nem stimmel, ezért érdeklődök, valakinél megy-e
-
Orphy
csendes tag
válasz
Jon Mathias #8938 üzenetére
De én direkt a Vista meg a DX10 miatt vettem ezt a kártyát...
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8939 üzenetére
Passz... általában nálam se szokott gond lenni.
Amúgy XP-n sokkal több a bugos driver mint Vista-n. Ezért jövő héten visszarakom a Vista-t. -
Orphy
csendes tag
válasz
Jon Mathias #8935 üzenetére
Omega driver Vista alá nincsen
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mcmester21 #8931 üzenetére
Erről szól az egész kártya, HD képességek, UVD, stb. [link]
Analog jel felvételére vannak egyszerű usb-s megoldások olcsóért.
-
Orphy
csendes tag
Sajnos még mindig nem sikerült megoldani a problémát:
Sapphire ATI Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2 AGP
videokártyát sikerült már valakinek Vista alá feltenni?
Ha igen, hogyan?Köszi
-
válasz
VaniliásRönk #8928 üzenetére
pont jókor, alig volt drágább, mint a 2600XT anno, és hasonlóképpen 8-9 hónapig jó lesz nagyjából mindenre. a karácsonyi játékdömping alapján meg majd kitalálom, mire lesz érdemes cserélni
egyébként a source motorral igazad van, az tényleg jól megy, csak nem volna rossz, ha kiadnának vele olyan játékot a portalon kívül, amivel hajlandó vagyok játszani.
-
diegho
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8928 üzenetére
source-nak csak proci kell. e8200@3500 gf6600 nongt 1024 minden max és 180 alá nem esik 30 fős publicon, e2140@3.4 8800gt és 75-re leesik 30fős publicon.
-
mcmester21
csendes tag
Sziasztok! Van a kariba ez az ATI Avivo™, ez mit csinál? Tudok rákötni analóg kamerát és bevinni az anyagot a gépbe? Vagy mit lehet vele csinálni?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Jon Mathias #8929 üzenetére
A 8.3-as bugos volt Crysis-ben, de a 8.2-vel semmi gondom nincs.
-
Jon Mathias
senior tag
Melyik most a legjobb driver? a 8.3 ast sokan szidták
-
KMT
addikt
197/297. 50 °C, FAN: 11%
Frankó, már csak a feszültségét kéne szabályozni. -
Orphy
csendes tag
Hmm, érdekes...
Az eszközkezelő a következőket mondja:
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)Kezdek mérges lenni a karira...
Ez soha nem fog menni Vista alatt, vagy mi? -
Nyugdíj
Kedves feleim! Jó kis megbízható Sapphire 2600XT kártyám 8.5 hónap üzem után a mai nappal nyugdíjba vonult. Emlékét szeretettel megőrzöm. Maradok tisztelettel, és a környéken: gbors. -
-
Orphy
csendes tag
No, ismét itt vagyok, de sajnos nem sokkal okosabban...
Telepítettem egy vadiúj, szűz Vista-t.
Sem az ATI-féle elvileg mindent magában foglaló install, sem a Sapphire oldaláról letöltött hotfix nem tesz fel CCC-t, csak drivert. Elvileg - viszont a Vista a default VGA driverrel megy.SAPPHIRE ATI RADEON HD2600 PRO 512MB DDR2 AGP-s kártya.
Most megpróbálom a gyárit, hátha az jobb lesz, és talán ha az összejön, akkor arra majd a hotfix-et...
Több ötletem nagyon nincs.
Valaki belefutott már hasonlóba?
-
fagy53
nagyúr
Tálca - jobb klikk az ikon - hardver fül - túlhajtás beállításai.
Pipa, órajelek felvétele profilba - csúszkákon órajel beáll, alkalmaz.
Mentés ikon - megjelenő ablakba valami nevet pl 2D - ok.
Pipa, indításkor ezt a profilt használja.
Ugyanezt megcsinálni 3D órajelekkel....Automata túlhajtás - automata 2D/3D túlhajtás bekapcs., pipa.
Beírni a megfelelő profilneveket. Kész. -
KMT
addikt
válasz
CPT.Pirk #8898 üzenetére
Olyat próbáltál, hogy egymás után több tesztet is lefuttatsz? Néha szokott olyat csinálni, hogy elsőre kevesebb pontot ad, aztán egyre többet.
Biztos a daytona a gond.
Más:
Hogyan lehet az új ATT-vel profilokat csinálni? Valami indítófájl-t kellene megadnom...
Nekem csak annyi kéne, hogy legyen egy 2D-s profil alacsony frekikkel, és egy 3D-s magasabbal. Lehetőleg automata átváltással, vagy kevés kattintással megoldhatóan. -
barnam_
nagyúr
-
Orphy
csendes tag
No, azt tudja valaki, hogy Vista alatt hogyan lehet a kis aranyost működésre bírni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest