- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Milyen videókártyát?
- Léghűtés topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amazon Kindle
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
r9550
senior tag
de most valaki világosítson lécci fel a tesztekböl nem toom eldönteni hogy most a 8600gt-e a gyorsabb vagy a hd2600xt mer a fogyatékos weboldalakon a radeon mellé vagy galaxy ge-t raknak vagy msi oc-t (a két legemeltebb órajelű 8600gt) egyszer láttam normális tesztet de akkor meg a radeon vagy 4-5 fps-t vert a 8600-ra majdnem mindenhol
-
1010
őstag
hol lehet ien kártyát kapni azonnal elvitelre,mindenhol rendelésre van.
valaki privizzen légyszi -
Ch@rles
csendes tag
Köszi!
megtaláltam.
mihelyst hazaérek neki is látok.
mégegyszer köszönöm!!4
üdv: Ch@rles
-
sereeff
aktív tag
Hello! Vettem ma egy radeon HD 2600 XT-t Fel akartam rakni az új Catalystot, de azt írja ki, hogy nincs hozzá hardware! s kilép! A gyári CD-ről viszont simán felmegy, csak hát az ugye 6.14-es... Mi lehet a gond? Olvastam vhol, hogy másnak is van ilyen gondja......A Kártya AGP-s valszeg ezzel van a gondom!Tud vki segíteni?
Előre is köszi! -
Ch@rles
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy problémám lenne. Minap vásásroltam egy ATI HD2600PRO VGA-t, viszont bármit is szeretnék játszani vele, azt írja ki, a játék elindításakor, hogy a (Hellgate London-nál)
Vertex Shader Model 0.0
Pixel Shader model 0.0Ez azért is lehetetlen, mert az Everest-tel 4.0-át kapok mindkét Shader-ra
Már sokféle Drivert feltelepítettem hozzá, de semmi eredmény.
Aki tud kérem segítsen!!!
Előre is köszönöm!
üdv: Ch@rles
-
KrAt
veterán
Egy szelid tuningos eredmény:
Q6600 @ 3150 MHz
Sapphire HD2600Pro GDDR3 @ 830/830MHz 256 (!!!!) RAM gyári hűtés
5347 pontocskaVista alatt!!! (egyelőre
)
-
konas
senior tag
Hello.
Valaki tudja,mennyivel jobb egy eVGA 8600GTS Superclocked egy Sapphirre HD2600XT nel
esetleg egy ossyehasonlito teszt van valahol. Thx -
1010
őstag
köszi
bár dx10en nem fogom használni mivel a vistát még jó darabig hanyagolom. -
1010
őstag
ezzel a kártyával már a crysis is elindul szépen?
persze nem maxon de azért szaggatás nélkül -
grunge
addikt
válasz
VaniliásRönk #6581 üzenetére
igen, csökkent, 110/252-re állt vissza, ezért idlézik a passziv karim 26-29fokon. az uj biosban viszont le van már tiltva, igy visszaraktam a régit. de ez a riva bekevert neki
-
akko78
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban hogy hogy tudnék egy HIS HD2600 XT ICEQ videókártyából hangot kicsikarni mert eddig nem sikerült.A driver felmegy át lehet áálítan a hangoknál de mégsincs hangja.Egy dvi hdmi átalakítón keresztül megy egy plazma tvre.
Köszi előre is a segítséget. -
VaniliásRönk
nagyúr
A RivaTuner elsősorban nVidia kártyákhoz készült (GeForce előtt Riva volt az nVidia kártyák neve (128, TNT/TNT2)), ahogy az ATi Tool ATi kártyákhoz, nem meglepő hogy a speciálisabb beállításokat csak a preferált kártyáknál ismerik.
Korábban 2D-ben csökkent az órajel? Meglepődnék, tudtommal minden desktop HD2000-esen le van tiltva a PowerPlay. -
grunge
addikt
még egy poén. feltettem rivatunert, h megnézem driver beálitásokat mint anno nv karin. nos semi ilyesmi nincs, viszont a low level oc-t benyomtam, de nem huztam a karit. miután kikapcsoltam 2d-ben is marad 800/700on.....ez miért van? hogyan lehet orvosolni? (rivát leszedtem és maradt továbbra is)
-
carrot
tag
válasz
VaniliásRönk #6577 üzenetére
Értettem, köszönöm szépen. Már azt hittem beállítok egy fix magasabb számot, oszt kezit csókolom
Letöltöttem a Rivá-t, ATI tool-t meg a Clock Tool-t, és akkor majd ATI-val kezdem...
Gondolom nem lesz nagy változás a játékokban, igazából csak fúr a kíváncsiság, hogy példáúl az embereket rémésztgető Krízis jobban teljesít-e, a többi játék miatt sztem nem is kéne nekem...Mindenestre kössz, h beavattatok!
Szép napot! -
carrot
tag
Tudom, tudom, sokat akarok
Mégis, igy első nekifuásra mennyire állítsam a GMU/MEM párost? Annyi féle version-t
hallottam, valami szolid számot kérek szépen ne turbo/mega/giga számot...
Köszönöm,Carrot
-
grunge
addikt
láma kérdés következik! atitoolban a szörös kockás artifact scannél amit elér a kari höfökban az mondjuk játék alatt is annyi körül lehet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #6571 üzenetére
Ahh, előbb kicsit félreolvastalak, na mind1...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #6571 üzenetére
Nem feltétlen. Multkor véletlen beállítottam 800-ról 50MHz-re a GPU-t, és ment simán. Amelett semmi baja 857 felett, már kb. 20 alkalommal lőttem be 880MHz-re, semmi fagyás. Mondjuk ha elsőre nem tölt be, hanme várni kell kicsit, akkor tud fagyást okozni.
Bár tényleg kiadhatnának már egy bugfix releast...
-
carrot
tag
Hát, most nézzetek hülyének vagy, aminek akartok, de én megkérdem:
tuningolni csak szoftveresen kell, a jól ismert progikkal (riva and co.), vagy, mi is ez a vmod, elolvastam,
a fenti belinkelt cikket, azt is el kell végezni hozzá? Mostanában kattantam rá a Pc-s témára, igy kérem a tisztelt társaságot, h ne röhögjön ki..Köszönöm a választ!
-
barnam_
nagyúr
Hogyne lehetne megcibálni gyári hűtővel
Olvasd el az első hozzászólást, ha nem tetted volna még meg. -
konas
senior tag
Hello.
Sapphire Hd 2600 XT m van,erdemes egy kicsit megcibalni?Gyari hutovel lehet?#
Van rivatunerem gondoltam megprobalom... -
raziel01
veterán
Ezt a kártyát érdemes tuningolni?
Játékokban mennyivel lenne gyorsabb? -
Tuja1
aktív tag
Én at atitool 0.27 beta3 -at használom ismeri a karit és tökéletesen teszteli.
ja és ha izzasztani akarod a kártyát a működési hőmérsékletett 10-20 mp alatt eléri a szőrös kockával
de már van atitool 0.27 beta4 is
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #6559 üzenetére
Vmodon mit mutassak? Két szál drót van hozzáforrasztva az egyik IC két lábára...
-
TasiA
senior tag
NE az OVER drive-ot használd, hanem AMD GPU clock tool, vagy ati tool, vagy ati try tool, vagy ilyesmi. Én ATI TOOL-t használok. Annyi, hogy a progik nagy része úgy írja, mint ha nem emelné az órajelket, de a gamékban az FPS-en símán meglátszik, de az is ha kicsit túl húzo, mer jönnek e kép hibák.
-
NSX82
csendes tag
Sziasztok.
AGP Sapphire ATI HD2600XT kártyám van. Az előző windowsomban (XP 32bit )az Ati Overdrive-al sikerült húzni a kártyát a következők szerint:
GPU: 800 @ 860
RAM: 700 @ 820Sajnos új windowst (szintén XP Pro 32bit) kellet telepítenem és azóta akárhogy próbálkozok, frissítgetem a drivereket, (régebbit is próbáltam) Nem akar müködni ez az Ati Overdrive Dolog..
Annyit csinál hogy beállítom a saját orajelet, rányomok hogy tesztelés és azonnal visszaugrik 800/700ra... Mostanára már ötletem sincs, hogy mit lehetne vele csinálni. Probáltam több progit is de egyik se vezetett sikerre. Ati Tool már indulásnál kifagy, Ati Tray Tools ujraindítja a gépet amitn az orajelhez hozzá akar nyúlni. Rivatuner nem csinál semmit, és még néztem valami AMD GPU clock controlt vagy mit, ez utóbbinak tuti nem jól írtam a nevét, de már nem emlékszem rá pontosan, ez sem müködött (el se indult)...
A windowsomnak nem érzem úgy, hogy bármi baja lenne minden más dolog müködik ahogy kell, 2 napos.Jelenleg a következő verziójú driver van fent:
Illesztőprogram csomag verzió 8.42-070914a-053413E-ATI
Szolgáltató ATI Technologies Inc.
2D illesztőprogram verzió 6.14.10.6727
2D illesztőprogram-fájl útvonala System/CurrentControlSet/Control/Video/{C4B06FDB-284E-4537-952F-59E1C0A55712}/0000
Direct3D Verzió 6.14.10.0532
OpenGL Verzió 6.14.10.6945
Catalyst® Control Center - verzió 2007.0914.2139.36828A kártyáról ezt hozza le a ccc:
Grafikus kártya gyártója Powered by ATI
Grafikus chipkészlet ATI Radeon HD 2600 XT AGP
Eszköz azonosítója 9586
Szállító 1002Alrendszer azonosítója 0028
Alrendszer szállítójának azonosítója 174BBusz típusa AGP
Jelenlegi buszbeállítások AGP 8XBIOS verzió 010.059.000.003
BIOS cikkszám 113-3E4402-022
BIOS dátuma 2007/09/28Memória mérete 256 MB
Memória típusa DDR3Mag órajel MHz-ben 800 MHz
Memória órajel MHz-ben 700 MHzElsődleges megjelenítő Igen
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, midnen 5letre vevő vagyok csak sikerüljön visszakapcsolnom a tunningot mert rengeteget számított minden játékban érezhetően..
Üdv: NSX -
t.tomi
tag
válasz
CPT.Pirk #6550 üzenetére
Elég home made, de legalább a ház árát másra költheted.
A cucc így halkabb, mint 1 fém házban?
Nna, hál' Istennek elő jött nekem is a piros ATI 'védjegy'. CRT monitor.
Nem mintha nagyon zavarna...
A 8.1-es driverrel pedig semmi gondom egyelőre.
Közben alátoltam a kártya alá 1 Intel E2180@2,5 GHz-en + 2 GB 800Mhz-es RAM-ot.
Így már szépen fut minden 1024*768-ban.
Flatout2 szépen fut jóval nagyobb felbontásban is, de újra kell tanulnom a kocsik vezetését -
Rudimax
csendes tag
Hoppá színes betúre megoldás ennyi köszönjétek nekem!
Jobb gomb sajátgép
Speciális Fül
Teljesítmény és ott a legelső beállítsokra katt(teljesímény beállítások)
beállítod legjobb teljesítményre
és a legutolsó menüt bepipálod ezt: Vetett árnyék az asztal ikon címkéinKöszönöm a figyelmet!
Edimax, Rudimax
Sziasztok -
xtmod
senior tag
lcd-n még a normál kisbetűs szöveg is elvolt színeződve helyenként. sajnos még a 7.12-re épülő omegával is. eddig szinte csak omegát használtam. most viszont feldobtam az új 8.1-es catalystot, és a hotfixet, és láss csodát, semmi színes betű. stabil a meghajtó. (agp-s karim van) és az eddigiekhez képest, a legnagyobbak az fps-eim is. nem olyan "ideges" a grafika. egyszóval jó. igaz ezt is csak kézileg lehet felrakni agp-re, de annyi baj legyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én fényképeztem, ha arra gondolsz. Vmodot meg mindig kivezetem, mert ugye menet közben kell beállítani, és párszor leírtam már a véleményemet a ceruzázásról, főleg hogy itt 650-ről kb. 550 ohmra kéne leceruzázni, ami elég meredek ötlet.
Itt van egy újabb kép, már bent a gépben, így könyebb elképzeni: [link]
És itt a teljessen összerakott gépről:
[link]Igen, "más" elképzeléseim vannak a számítógép mibenlétéről...
-
barnam_
nagyúr
Csináltam még egy mérést, most tuningolt órajelen:
880/1000 Mhz, a venti 29%-on, a szobahőmérséklet 27°C (megjegyzem: megsülök)
3DM06-ban 57°C-ig ment fel, amiből ha levonjuk a szobahőmérséklet különbségét (4°C), akkor 5°C-al jobb az 1900-2000-es fordulaton mértnél (58°C, szh: 23°C), és 11°C-al jobb a fix 5V-on mértnél (64°C-os volt tegnap Crysis-ban). A gyári hűtőnél kb. 20°C-al jobb -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vaniliásrönk kérésére a kép a hűtésről: [link] A venti innen nem kap levegőt, mert letakarja a hangkari, oldalról szív be egy kicsit, valamint fent a légcsőbe nyomja be egy plusz venti a friss levegőt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6540 üzenetére
A Riva-ban én sem tudtam, de hamar feladtam és rátettem a VF900-at.
Nekem alapon, 700MHz 2D-ben legtöbbször áll, 0%. 42°C- nál elindul visszamegy 36°C-ra megáll és így tovább.... Emelt órajellel állandóan forog, de nem hallani csak kézzel érezni.Kíváncsi voltam, hogy az állandóan, a játékokban használt órajelekkel hogyan teljesít a kártya.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6538 üzenetére
Örülök, hogy a panel venticsatijához tetted, mert így érvényesűl a hőmérséklettől függő szabályozás, ami ennek a VGA-nak az egyik előnye, nálam. Több már nincs.
3DM05-ben a Te GPU frekidet használtam / lista / a memóriát nem emeltem meg.
Idáig együttfutnak a kártyák, ez látszik az eredményen, de egy vmoddolt XT-vel szemben nem tudok tenni semmit! -
barnam_
nagyúr
Délután újrapasztáztam a gpu-t, és ezúttal teljesen megszorítottam a csavarokat.
A ventit most a kártyára kötöttem, így terheléstől függően szabályozza.
Majd' 10°C-t csökkent a hőmérséklet a fix 5V-hoz képest! Talán még halkabb is, mint 5V-on, mert 29%-nál feljebb nem állítja a ventit.
3DM05-ben 52-53°C-os volt 800/700 Mhz-en.
Szerk.: ráadásul most csak egy 12cm-s venti van hátul, 5V-on. -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Ha valakit érdekel, a 904/960-on használt PRO teljesítménye.
3DM2001 - 34698
3DM03 ----- 16583
3DM05 ----- 12240
3DM06 ----- 5610
Crysis 1024x768, minden medium - 45.07
Crysis 1024x768, shader és sound high - 34.09
Crysis 1024x768, az előző és AA= 2x - 19.6 FPS
CPU/RAM - 3245/900MHz -
VW_Beetle
tag
Na sikerült 915 fölé húzni a picit 925-re ment fel tudom nem sok de 3dMark06-ot viszsi csak az a baj hogy a lapom nem engedi a prochuzást ClockGen-el megpróbálom megy majd ki és bekapcsolom és akkor sipit és kész reset bios
most akkor vehetek új alaplapot??
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A gyárit még véletlen sem. Tedd fel a hivatalos 8.1-et. Ahogy nézem PCIe-s a karid, ott nem is lehet gond. Csak legyen .NET keretrendszer 2.0 a gépen. (microsofttol letölthető ingyért)
Gyári hűtővel is lehet tuningolni, amíg nem megy 80 fok fölé a kari, addig nincs probléma vele, cserélni drágábbra nem éri meg. Egyébként asszem vf 900 jó...
-
carrot
tag
Sziasztok,
most vettem meg a sapphire 2600xt-met (which is nice
), nem értek ezekhez a driver dolgokhoz, sok mindent olvastam itt róluk, most akkor melyiket tegyem fel: teganp letöltöttem a 8.1est Xpre, az akkor jó lesz, v tegyem azt amit a card-dal kaptam?
Ja, és ha tunningolni akarom, akkor a gyári hűtővel meddig, lehet illetve, ha azzal nem nagyon akkor milyet hozzá, merre-meddig?Köszönöm a fáradozásotokat,
üdv
-
TasiA
senior tag
válasz
belaazallat #6524 üzenetére
nem mert eddig mindennel jó volt, csak 7.12-től szar?? Ha visszarakom 7.11-et akkor megint jó. Na meg a TV-m is szar lenne? Nem tom mi van, de már nem érdekel.
-
Penge4
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #6523 üzenetére
Szia!
Már néztem mindennel amivel tudtam és ténleg annyi,csak nem tudom hogy miért, megpróbáltam lecserélni a biost,vagy lementeni az eredetit és megemelni az órajelet,de eddig nem sok sikerrel,ezelőtt nvidiás kártyám volt,annál gond nélkül sikerült,ennél a karinál valahogy nem megy! -
Penge4
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Msi RX2600XT-ém és nem tudom hogy miért 700/1400-on megy a gpu és a memória.A gpu-nak 800-on kellene mennie,mert nem találtam XT-be sehol ilyet ami 100mhz-vel alacsonyabban jár.[link] -
Bini
tag
Hi
én is 2600xt tulaj vok (itt vettem a PH-n,radeon 9500@9700röl váltottam, ég és föld).
32bites winfost használok de nem találkoztam a többek által emlitett piros betü hibákkal, jelenleg a 7.12-es drivert használom.Elégedett vok eddig a karival 21k-t megért.
Tapasztalatok:
a játékok amiket eddig kripobáltam a karival:
(pontos fps intervallumot nem tok irni most mert koliban vok vizsgaidöszak van)
-Bioshock:1024, high ditél AA nélkül nagyon szépen megy
-Crysis:1024, med, AA nuku, fut de idegesit h akcio közben gyakran van 20 fps alatt (sztem a bioshock sokkal érdekesebb és élvezhetöbb,a crysisban csak fátvágni meg robbangatni jó)
-Nfs Pro street: 1024, minden bekapcsolva kivéve AA ez is szépen fut
-Unreal 3: 1024,high, szintén no AA ,
de szeritem ezzel a karival nem is kell eröltetni az uj gémekben az AA-t
(majd ha lesz idöm akkor majd irok fps adatokat is , és bövitem a játék repertoárt is cod4-el meg colin dirt-el)
sztem +1gb rammal minden játék érezhetöen jobban "futna" (már folyik a sporolás a ramra)
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek
sorry h hosszú lett a hsz
-
Meekrob
tag
válasz
barnam_ #6517 üzenetére
Köszi, szuper, tény most még nekem is egymagos proci van benne, de naon tervezem a kártya vásárlással egybekötve egy2magos proci behelyezését is, 12ért asszem elég olcsó egy 2ghzs 2 magos amd, és socket 939, úgyhogy elméletileg passzol is az alaplapba, de utánanézek még kicsit bővebben is, nehogy gond legyen. Mégegyszer köszi.
-
csaszinho
csendes tag
Hmm én is most akarok váltani dx10-re a 7300gt-ről, szerintetek egy sapphire hd 2600xt jó választás lesz???
-
Meekrob
tag
válasz
barnam_ #6515 üzenetére
Jaja, azért akarok sapphire-st mert oat láttam, illetve szépet hallottam róla
. Nem aza alapján akarok dönteni, hanem érdekelt h kb mennyit kapott, érdekel kbre a teljesítménye, ezért kérdeztm. De ha valakinek vannak konkrét fps adatai, az is érdekelne, Cod4-el,ilyesmivel. Köszi
-
grunge
addikt
evvel a 8.1el nekem határozottan jobb az nfs ps, 7.11el kidobott párszor asztalra
-
Meekrob
tag
Hello,
érdekelne hogy mi a tapasztalat a sapphire hd2600xt-ről, 512 gddr3-al, de agp-s csatolással? Kb hány pontot kap 3dmark06ban? Mert az az igazság hogy leesett a geforce 6600gt hűtése, és le kell cserélni, és ha már valamit akkor a jobb fajták közül akarok venni, de agp-vel nem sok van
, értem én hogy lecserélik, de mégis. Szal oan 25 körül akarok rákölteni, esetleg valami más tipp? Van jobb ilyen árban? Előre is köszi
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Megéri lecserélni egy HIS IceQ x1900gt rev1-et (tuning:710/1500) 2600xt-re, A tv kimentet minősége kizárja az NV-t. 13k körül kellene egy HD3850-re dobnom, ami jelenleg nem lehetséges.
Köszi a válaszokat.
A GT-re nincs már gari -
levill
tag
meglehet csinálni hoyg Vista-n DX9-ben induljon a Crysis?
-
barnam_
nagyúr
Találtam 2 hotfix-et:
Crysis hotfix - 7.11
8.1 HotfixAz utóbbi is tartalmaz Crysis javítást, de DX10-eset, én pedig DX9-ben játszom.
Eddig nálam se volt gond a Crysis-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest