Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Azért érdekes az a DDR2-es 8600GT, effektív 1400MHz-en ketyegő rammokal.
[kép]
Simán összekeverték a GTS-el. Gáz az a cikk, akkora malőrök vannak benne mint ide Lacháza. -
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8729 üzenetére
Hogy legyen még egy gagyi progi a listánkon: [link]
Amúgy ez tegnapi, szal tök elavult, már csak ezért is gagyi.Na de a viccet félre téve, ezzel lehet már állítgatni a ventit is. Aggregátor biztos örülni fog ennek. Persze ez sem tökéletes(azaz gagyi
), továbbra is hűlyén(értsd: 3 pötty) jelzi ki a már modolt bios feszültségeit, és nem tudom azért mert elcseszi a modolást, vagy csak simán nem tudja kijelezni. Viszont ha a régebbivel modolom a BIOS-t akkor meg jó jelzi ki. Én totál nem értem ezt.
Nem vagyok programozó, de teljesen láma sem vagyok a témában, nem hinném, hogy ezt valami ultra nehéz dolog lenne megoldani. És ez vonatkozik az ATi BIOS teamjára is.
-
DRB
senior tag
Ja, közben látom nem azt írtad, hogy lefagyott az ATT, hanem win reinstall volt, emlékszem is rá, kicsit ideg voltál miatta. Talán megkockáztathatom azt, hogy nem az ATT volt a hibás hanem az omega driver. Tudtommal nincs is közük egymáshoz, csak az omega készítője beleteszi, hogy legyen mivel állítgatni a kártyát, felbontás, 3D dolgok, stb.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8724 üzenetére
Jó jó, igazad van, a feszültség állítós dolgot nem kellett volna beírnom a felsorolásba, mert az inkább a 38xx kártyákhoz van, lehet a 29xx-el is működik.
Akkor elmondhatjuk az összes ilyen jellegü progiról, hogy "gagyi", mert hogy egyikkel sem lehet 857 fölé húzni. Se a RivaTuner, se az ATiTool, se a CCC nem tudja, meg ki tudja milyen progik vannak, mind bele hal, illetve a kártya hal bele. Egy kivétel van, az AGCT v0.7, de még ez sem az igazi, ettől is időnként lehal 857 felett, sőt van akinél meg mindig. Persze ez lehet attól is hogy a GPU-nak épp 857-nél van a vége. A v0.7 utániak meg még ennyit sem tudnak. Szóval nagyjából akkor mind "gagyi".
De ha jobban belegondolsz nem is ezeket a progikat kéne "gagyi"-nak hívni, hanem az ATi/AMD programozóit, akik a BIOS-t csinálták a 2600-hoz, kéne őőő nem is tudom minek hívni, mert ők b@szták el. Vagy esetleg a gyátókat is lehetne, amiért nem hajlandók javítani amit az ATi-nál elcsesztek, láds wwenigma esetét, az ATi a Sapphire-hoz küldi panaszra, az meg vissza az ATi-hoz, stb.
Amúgy a CCC nálam is jól működik, kivéve a húzást, viszont húzás nélkül a többi program is jól működik, többekközt az ATT is, egyszer nem fagyott le. Egyébként a legutolsó omega driverrel kijött ATT tényleg nem tudott mit kezdeni a 2600-al. De azóta jött egy pár újabb ATT és ezek kezeleik, sem jobban, sem rosszabbul, csak pont úgy mint a többi progi.Egy szó mint száz, nehéz eset ez a kártya, de talán pont ezért imádom.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8719 üzenetére
Az ATT kezeli a 2xxx kártyákat ezen belül a 2600-ot is! Lehet húzni, persze csak a szokásos 857MHz-ig a GPU-t, a RAM-ot amíg bírja
, továbbá lehet tesztelni, ventit állítani, még a GPU feszt is, bár ez nem biztos, hogy műkszik. Itt lehet informálodni éppen mi a helyzet az ATT-al. Esetleg be lehet írni a problémakat azután persze vagy javítja a progi készítője vagy nem.
Amúgy általában szokta. Ja és a lényeg, mindig be van linkelve az aktuális legfrisseb(pl. ma is van egy új [link]) verzió, bár ezek béták, de azért általában jól működnek. Annyit azért hozzá tennék, hogy mert az én 2600XT-met kezeli az még nem feltétlen jelenti azt, hogy a Te pro-dat is fogja, de (némi
)esély azért van rá.
Szerk: Ja, amit belinkeltem az az utolsó oldalon van(csak hogy ne keljen keresgélned
), csak azért mondom ha neteán akarnál olvasni róla valamit, mondjuk nem sok hozzáfűzni valója volt az embernek.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8530 üzenetére
Nálam "csak" a feszültség értékek hibásak, egészpontosan három pöttyöt látni ott. Ha egy olyan biost nyitok meg vele amit az 1.07-el mentettem akkor azok a feszültség értekek hibásak ahol század volt is be lett állítva, pl. 1.25v. Egyébként jó hogy észrevetted, mert én az eredeti biost nyitottam meg vele elöször, de ott nincsenek század voltok, mindenhol 1,2v van gyárilag, így nem tünt fel semmi. Kicsit jobban meg kellett volna néznem mielöt belinkelem.
Aggregátor: Úgy tünik egyenlőre a vetntivezérlést még nem lehet állítani vele.
-
DRB
senior tag
Új Radeon Bios Editor.
RBE v1.08
-
DRB
senior tag
válasz
max_damage #8343 üzenetére
Én ezt a hibát az LFS-nél tapasztaltam. Akkor csinálta ha a RAM időzítések nagyon el voltak állítva, némi plusz sebesség nyerése érdekében. A rendszer memóriára gondolok most, nem a vidkártya ramjaira. Lehet a BIOS-ban meg kéne nézni a RAM időzítéseket, esetleg egy "by SPD"-re állítás segíthet. Illetve egy Memtest86-ot küldeni kicsit rajta, hátha kibukik valami hiba. De ha nem ez a baj, akkor passzolok.
-
DRB
senior tag
Én mostanág szórakoztam azzal, hogy a checksum errort javítsam, de semmivel nem ment. Gondoltam lesz ami lesz, én feltolom a módosított bios-t. Azért a biztonság kedvéért csináltam boot floppyt, amivel "vakon" vissza tudom flashelni az eredi biost. Bár ha jobban körülnézek a cuccok között talán akadna egy sima PCI-s vidkari. De úgy tünik nincs ilyesmire szügség, Aggregátor-nak igaza van, nem kell foglakozni a crc hibával, a WinFlash sem problémázik miatta, feltette és a restartnál nem fekete képernyő fogadott. Ekkor már kezdtem hinni benne.
Úgy állítottam be, hogy 2D-ben 110/594/1.05v, low 3D-ben maradt az eredeti, high 3D-ben pedig 850/897/1.30v(nem akartam egyenlőre 857 fölé menni). És szépen állítja is ahogy kell, a memókét is, viszont azt nem tudom, hogy a "low 3D"-t is, mert azt egyenlőre nem tudtam ellenőrizni. A feszültséget sem tudtam megmérni, mert a nagy izgalomban sikerült lerántanom az asztalról a multimetert, és kissé széthullott.
De semmi pánik, volt már ilyen, csak most nincs kedvem összerakni, na meg megkeresni a kis gyolyót/rugót ami a tekerőgombot rögzíti az adott állásban. Majd holnap, azaz ma du. megmérem azt is.
Szóval így első nekifutásra jónak tünik, de egy kicsit hosszabban is tesztelni kell.Aggregátor: Nekem se nyitja meg a modosított biost, ugyan azt írja ki mint neked, szeintem a checksum error miatt.
-
DRB
senior tag
válasz
VaniliásRönk #8196 üzenetére
Úgy látom nem csak nekem vannak megértési gondjaim.
Szerkesztés után sem lett sokkal érthetőbb mestery hsz-e, bár mintha kezdene kialakulni bennem, hogy mit is akart mondani(azthiszem
).
-
DRB
senior tag
A CoD 4 a proci miatt nem megy, az AthlonXP nem támogatja az sse2-őt, ezért nem megy. Ha a 6600GT-t visszarakod akkor sem fog menni. Amúgy van rá megoldás, egy fájlt át kell nevezni a játék valamelyik könyvtárában, most hirtelen nem jut eszembe mit merre hány méterre, de nézz körül, a neten kb. 1000 helyen le van írva. Hogy a többi pontosan miért nem megy azt nem tudom, de igen csak esélyes, hogy az van amit CPT.Pirk a #8185-ben leírt.
szerk: Közben megtaláltam mit kell csinálni a CoD 4-el, idézem:
"a játék mappájában van a "miles" mappa, abban pedig egy "mssmp3.asi" fájl. Ennek a fájlnak a kiterjesztését át kell írni "bak"-ra." -
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #8042 üzenetére
Nálam megy a tuning is, de csak a szokásos 857MHz-ig a GPU, ha tovább akarom húzni, szétesik a kép, de nem sötétül el vagy fagy le. A memóriát meg csak 800-ig engedi, ha fölé teszem visszaugrik 700-ra, vagy a már elöbb beállított 800 vagy az alatti alatti értékre.
kép
A GPU-Z mutatja pontosan, hogy ilyenkor mennyire állítja be(850/792). -
DRB
senior tag
A legújabb Media Player Classic - Homecinema. MPC HC v1.1.0.0
Ehez már van magyar nyelvi kiegészítés is. -
DRB
senior tag
"#7889-ben amit leírtam aszerint felmegy AGP-s kártyára bármilyen driver."
Az lemaradt, hogy elméletileg.Kissé hosszú volt a péntek este
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7994 üzenetére
#7889-ben amit leírtam aszerint felmegy AGP-s kártyára bármilyen driver. Természetesen a leírt elérési út módosul attól függően milyen a driver verizója(vagy ha telepítés kezdetekor, a kicsomagolásnál te adod meg a mappát). Hogy bármilyen tipusu kártyára felmegy így, arra azért nem esküdnék meg, de Sapphire-al és ASUS-al működik az tutit.
Jók az AGP-s driverei a Sapphire-nak, de "régiek". Legfrisebb a 7.11-es Xp-re, 7.12 Vista-ra. Illetve a 8.1 hotfix is ott van, de ez nem Sapphire driver.
szerk: Ja még annyit, hogy mikor megmutattadneki az elérési utat, nem választja ki magától a kompatibils drivet, hanem megmutatja az összes az infóban lévőt, pl. ott lesz olyan is, hogy x700 vagy bármi, neked kell kikeresni a HD2600XT-t, sőt ezután még pampog is a win valami olyasmit, hogy "Biztos ezt a drivert akarod telepíteni? Mert a win nem tudja ellenőrizni, hogy ez a megfeleő driver"
-
DRB
senior tag
Aggregátor: gbors:
Na ezekre írtam, hogy az egyik konfig ezt a másik meg azt nem csinálja jól.
Csak egyszer az életben látnám, hogy egy gépen(ben) minden szoftver/hardver jól műkszik. Igaz, ha ez nagyon elterjedne, nézhetnék más meló után.bolcsodal: A CCC-t(8.1) innen tudod letölteni, válaszd a magyart.
-
DRB
senior tag
Igen végül is igazad van, az egyik konfig ezzel nem megy a másik konfig azzal nem megy. Viszont úgy vettem észre, mintha Intel vonalon kicsit kevesebb lenne a gond mint AMD-vel(itt a régi AthlonXP illetve P4-re gondolok, na meg az AGP-re).
Nesze neked ATi AMD fúzió.Igaz mikor az AhtlonXP volt a csúcs, akkor még külön vizeken evezett a két cég.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7891 üzenetére
Szín tiszta matematika.
Bár jobb lett kicsivel.....hoppá most látom, hogy húzva, ejnye-bejnye, ne csaljunk kérem. Alapon akkor kb. annyinak kellene lennie mint amit jósoltam.
Amúgy rendesen kicsomagolja a telepítő fájlokat, vagy már elöbb hibázik? Lehet sérült az exe. Ha gondolog elküldöm neked a kicsomagolt telepítöt és utánna mehet a manuális telepítés.
-
DRB
senior tag
Többek között BMW M3 Challenge nem ment nekem, a barátomnál meg a CoD 4, meg még ki tudja mi, nem mondta mindet, és mindketőknél megjavult a 8.1-el, illtve most már a 8.2-vel. A szinek pl. a böngészőben furák, illetve akkor látszik jöl mikor bootol a win és az üdvözöljük képernyőnél tart, jó kis naracsságás pirosas keret van a betük körül. Mondjuk akkor nem látod ha "A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása: ClearType"-ra van állítva.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7883 üzenetére
Simán menni kell a 8.2-vel, csak meg kell neki mutatni. Elindítod a telepítőt(hagyd, hogy oda csomagolja ki a drivert ahová ő akarja), majd mikor befejezte újraindítod(amikor kéri), miután felállt a win látod, hogy nem rakta fel a drivert. Ezután az eszközkezelőben megkeresed a kártyát és manuálisan frissíted a drivert. Gondolom ezt nem kell részletesen leírni(ha mégis, szólj!). Amikor oda jutsz, hogy "saját lemez" akkor az elérisi útat kell neki megmutatni(hol található a telepítési infó) az így néz ki:
c:\ATI\SUPPORT\8-2_xp32_dd_58128\Driver\Driver\XP_INF\CX_59344.inf.
Kb. ennyi.Amit meg Tuja1 írt azért nem jó mert az a 7.11-es driver, na jó, végül is műkszik azzal is de nem az igazi, kicsit furák lesznek a szinek itt-ott, meg lesz náhány játék ami nem fog menni.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7853 üzenetére
"Még a végén megsértődik és magában füstölög!!"
Nem a Celeron D-t hasonlítottam a Northdwood-hoz, hanem 1200-őt a 950-hez. Ha jobban belegondolsz az arány az arány, mindegy mivel jött ki. Pontosan ki lehet számolni mennyi különbség várható. Csak úgy hozzávetőlegsen a Northwood kb. 700 pontal fog kevesebbet kapni mint a Athlon. Persze egyéb tényezők is beleszólhatnak, majd meglátjuk mi lesz.
Szal ez az elmélet, de majd ki fog derül, hogy mennyi a különbség az elmélet és a gyakorlat között.Erre egyébként van egy jó mondás:
"Mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között? Elméletileg nincs különbség, de gyakorlatilag meg van." -
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7849 üzenetére
Talán.
De matekozzunk egy kicsit.
Ha megfigyeled az első két képen, a Celeron D majdnem 1200 pontal kapott töbet a CPU Score-ra mint a Sempron, de a végére a Sempron többet kapott kb. 550-el. Viszont a 3,2-es Northwood durván "csak" 950-el kapott többet mint az Athlon 2,2-es, ebből az következik, hogy még nagyobb lesz(elméletileg) a különbség az Athlon javára, mit a Celeron D vs Sempron esetében a Sempron javára.
De ne legyen igazam. -
DRB
senior tag
fagy53: Jut eszembe, megvan a kép a kártya elejéről, ha hazaértem belinkelem vagy elküldöm.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7836 üzenetére
A screenshot-ot én csináltam, mikor két barátomnak pár hete beraktam a gépeikbe a HD2600-ost. A Sempronos gép tegnap kicsit "izmosodott", beleraktam egy Athlon XP 2500+-os procit, ami szépen megy 3200+-on.
Rögtön toltam is rajta egy 3dmark-ot.
Elég jót gyorsult az erősebb procival. Amúgy semmi más nem változott(csak a driver 8.1-ről 8.2-re) a korábbi teszt óta, még a háttér kép is ugyan az.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7831 üzenetére
Celeron D 320(2,4GHz)@3,2GHz
Sempron 2200+(1,5GHz)@1,83GHzNagyjából válasz a kérdésedre. Érdekes, hogy a Celeronnak jóvan több a "CPU Score" és mégis a Sempron győzött.
Ja, némi plusz infó a képekhez:
A Celeron Prescott magos, Socket 478-as és 178MHz-es FSB-n ment.
A Sempron Thoroughbred-B magos, Socket 462-es és 203MHz-es FSB-n ment(talán ez kicsit beleszólt a végeredménybe).
Nem egy mai csirkék. -
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7782 üzenetére
Ez a spire annyiban egyszerübb, hogy nem kell megvenni. Teganp vettem egy barátomnak egy procit+hűtő-t, és hűtő nem kell neki, nekem adta.
"NEISSE & ellington: AMD Gpu Clock Tool-al lehet 850 Mhz fölé húzni."
Ezt annyival kiegészíteném, hogy az AMD Gpu Clock Tool v0.7-el lehet 850 fölé húzni. -
DRB
senior tag
Aggregátor: Úgy néz ki egy ilyen hűtő lesz a kártyán.
Persze csak ideiglenesen, bár fene tudja, ha beválik akkor rajta marad, ugyan bazi nagy, de úgy sincs az AGP slot közelében semmi. A rögzítését kell még kitalálni. A memóriákra mennek a kis kék sünik, meg valami venti a közelébe, azután jöhet a vmod.
Ehehe egy "hülye" haverom itt röhög mellettem, azon, hogy majd ki kell kötni gyors kötözővel a kártyát, mert ezzel a hűtővel simán kifordul a slotjából. Hát igen, van súlya a kicsikének. -
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7767 üzenetére
Mielött újra raknád a wint, azért még próbáld meg csökkentett módban uninstallálni a drivert, ha úgy is fagy, elméletileg nem fagyhatna mert akkor nem tölti be a vga drivert(meg sokminden mást sem), akkor csak simán küld rá a Driver Cleaner-t, persze ezt is csökkentett módban.
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7766 üzenetére
Annyira azért nem gyenge(szerintem) az LFS grafikailag, de talán nem is az benne a lényeg. Ilyen fizikával készült szimulátor nem nagyon van. És még az is meglehet, hogy a grafikán javítani fognak idővel, ez még erősen bétás verzió.
A Race07-et nem ismertem(eddig), le is töltöm midjárt. -
DRB
senior tag
Oké, akkor megnyugodtam, sikerült a mai napot is ép ésszel átvészelni.
Ha jó szimulátort akarsz(akartok), akkor [ezt] nézzétek meg/töltsétek le. De kormány nélkül ne várjatok sokat tőle, lehet ugyan gombokkal is irányítani, de elég gáz, viszont egérrel még úgy-ahogy elmegy.
A biztonságiövet(egyenlőre) még nem tudja szimulálni. -
DRB
senior tag
Persze persze értem mire gondoltál, én csak megfordítottam a dolgot, a riva sem jó 85xMHz felett, azaz ugyan azt csinálaj mint az AGCT 0.9. Mind1, hogy milyen sorrendben írjuk. Viszont mintha láttam volna, hogy valaki azt írta, hogy a riva nem ezt csinálja. De ezekszerint benéztem.
szerk: Hűha, visszaolvastam mit írtam, remélem te érted, mert én nem.
Nem lehet ezt a hszt valahogy törölni? Amúgy értelmesebb vagyok, csak ma sokat dolgoztam. -
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7745 üzenetére
Dehogy nem jó az AGCT. Csak mintha valaki írta volna, hogy RivaTuner-rel nincs az a 85xMHz-es probléma, amúgy a legfrisebb van meg(2.06-os). Persze fagy53 meg azt írja, hogy a riva is azt csinálja mint az AGCT. Én meg azt írom, hogy ki akarom próbálni mit csinál.
Lehet, hogy az új riva már ismerni fogja a 8.2-es drivert.
Régi drivert meg nem akarok vissza tenni, ugyen nem kell mondanom miért, estleg ha az új riva sem jó(nem tudom vele húzni), akkor is csak ideiglenesen -
DRB
senior tag
Jó lenne egy BIOS buzeráló progi is, de sajna ilyen sincs(persze a HD38xx-hez meg van
). Legjobban az bosszant, hogy a RivaTuner semmit nem csinál (legalább is nálam), mert nem ismeri fel a 8.2-es drivert, és így nem is engedi húzni a kártyát, pedig sata??-nak jó volt azzal. Totál nem értem, hogy tudot működni neki
Most már naon kéne valami normális progi amivel minden nehézség nélkül el tudjuk füstöltetni a kártyánkat.fagy53: Dobtam egy pü-t, csekkold légyszi.
-
DRB
senior tag
Aggregátor: Mailt megkaptad?
szerk: Ja, most látom, hogy nem, szemem mint sasé.
Ok, küldöm a másikra
-
DRB
senior tag
Aggregátor: Küldtem a képeket mélben, remélem tudsz fogadni kb. 8 megát. Ha nem, akkor elküldöm egyenként. Majd írd le mire jutottál a képekkel(feltéve, hogy ha sikerült fogadni a mélt), de még ne rakd be a cikkbe, leírtam, hogy miért. Majd este valamikor benézek ide, addig lektoráld(jól írtam
) őket.
{Zodiac}: Nem nekem van mákom, hanem neked nincs szerencséd. A többségnek működik. Két barátomnak is van ilyen kártyája, tök más konfigban mint nekem és nekik is jól működik. Nem rég egy ismerős(ügyfél) szopott egy nv8800gt-vel(természetesen ez nem AGP-s volt, de a lényegen nem változtat), hamar hasonló véleményre jutott mint te, pedig ezer másik embernek hibátlan. Azután persze megkért, hogy nézzem meg már mi fax baja van, megmondom őszintén egy darabig én is vakartam a fejem, de végül rájöttem, hogy az egyik ramja szar, pedig elötte nem jelentkeztek ram hibák. Úgyhogy én aztmondom ne általánosíts, hogy ez így szar meg úgy szar, persze én sem teszem, mert nekem meg két havernak jó, elfogadom, hogy van kivétel is, azaz ez a kártya nem tökéletes, de nem is szar. Ettől függetlenül megértelek, nem jó ha valami szivatja az embert.
-
DRB
senior tag
Pont másfél órája játszom a Colin5-el(kiványcsiságból felraktam), és egyszer nem fagyott, vagy lett fekete a kép. Na meg még ezer másik játékot is próbáltam, és soha nem fagyot le egyik sem az agp-s 2600-al. Valamit k....ra nem jól csináltok.
-
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
CPT.Pirk: Valószinü azért nem egyformák a hőmérsékletek, mert van amelyik játék jobban kihajtja a kártyát, van amelyik meg ingább a porcit nyúzza. Én pl. az LFS-nél(Live for Speed) vettem észre, hogy kb. 75-80%-on megy a kártya, nem is melegszik annyira, de a 64-66 fokot eléri így is, persze ha növelem a felbontást akkor eléri a 100%-t a terhelés(gondolom a melegebb is), de akkor meg már a proci nem bírja. Ja, meg a jó öreg CRT monitorom se szeresse az 1280x1024-et csak 60HZ-en, ettől viszont a szemem terhelése is felmegy 100%-ra
Az rthdribl megvan, használom is tersztelésre.Aggregátor: Szerintem a mélcímedre küldöm, de elötte úgy is szólok. Persze ha meglesznek a képek majd akkor, mert "természetesen" nem ért ide a beigért fényképezőgép tegnap. Nem tudom hova lett az ember felhívni sem tudom.
Vmod nélkül mennyit mértél?
Ezt most mire érted, a feszültségekre, a hőmérsékletekre, vagy, hogy meddig lehet így húzni? Leírom mindet.
A feszültségek: GPU: 1,27v(feltéve, hogy jó helyen mértem), VRAM: 1,82v.
A hőmérséklettek: Idle: 47-50 fok, 100%-on terhelve: 68-70 fok.
A túlhúzás: GPU: 898MHz(megy tovább is de nem stabil), VRAM: 918MHz(ez is megy tovább de kezd hibázni, viszont stabil, úgyértem nem fagy le, akár még 1000MHz-nél sem).fagy53: Mikor belinkelted a #7558-ba már akkor letöltöttem. És tényleg jó, egyből felmet 70 fokra a GPU a szőrős karikával.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7564 üzenetére
Azért gondoltam, hogy Aggregátor mélcímére küldöm, mert megbeszéltük, hogy beteszi a vmodos cikkbe kiegészítőnek, és netán vágni, méretezni, akármit akar vele. Mondjuk le is tudja tölteni, na mind1 majd kitalálja hová küldjem.
Természetesen figyelni fogom a hőmérsékleteket, éppen most néztem mennyi ha terhelve van, és néha beleszalad a 70 fokba. Mi lesz ha vmod+húzva leszTöbben is írtátok itt, hogy kinek mennyi, most nem kerestem vissza, de olyan 38-40 fok rémlik idle, terhelve nem emlékszem, igaz azt nem írta senki hány fokos szobában nézte, de csak nem minusz 20-ban
Azthiszem mielött neki esek a vmodnak lekapom a hűtőt és megnézem milyen és mennyi paszta van alatta. Esetleg teszek rá másikat, még nem tudom. -
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7557 üzenetére
Alakulgat, sőt igazából semmi akadája, megtaláltam a két ellenállást, elvileg a mérőpontokat is, igaz a GPU-nál csak 1,27 voltot sikerült mérnem(lehet, hogy nem jó helyen mértem
). Szóval annak ellenére, hogy úgytünik megvan minden, kissé bizonytalan vagyok, tényleg tök más az AGP-s kártya, pl. sokkal hosszabb mint a PCIe-es tesója, illetve még az is zavar, hogy idle fix 50 fok a GPU, szerintem ez kicsit sok. Na meg egy pici időzavarban is vagyok, mondjuk ez annyira nem gond. Viszont az jutott hirtelen az eszembe, hogy elküldöm a kártyáról készült képeket, bejelölöm mi hol van stb., nézd meg, ha szerinted is oké a dolog akkor megcsinálom, természetesen a saját felelőségemre. Majd beállítok egy bazi nagy turbinát
a kártya mellé míg húzom/tesztelem. No akkor este csinálok néhány jó képet, mert amit eddig sikerült, hát izé.... szar na.
Egy barátom elméletileg még ma este hoz egy 6.x(azthiszem) megapixeles gépet, azzal zsír képek lesznek.
Ha arra a mélcímre küldöm ami az adatlapodon van az jó? -
DRB
senior tag
ftc002: Itt találsz BIOS-t az NF7 v2.0-hoz ha kell.
Ha minden áron Win alól akarsz frissíteni akkor ezt töldsd le.
Különben nekem majdnem olyan a lapom mint tied, de én akárhová húzom az fsb-t(akár 233MHz-re) nem csinál ilyen hülyeségeket. Most a 8.2-es driver van fenn a videókártyához, ezzel sincs baj, csak egy kis macera volt a telepítéskor, a "manuális" módszerrel kellett felrakni, és azóta semmi gond vele(mondjuk elötte sem volt). Az #1-ben van egy link, ott le van írva, hogy kell "manuálisan" feltenni. Azért javaslom inkább a 8.2-est, mert ebben végre javították azt a szin hibázós dolgot ami eddig boldogított minket.Na meg azért is mert tökéletesen működik az AGP-s kártyákkal.
-
DRB
senior tag
HD filmek lejátszásához: Media Player Classic - Homecinema 1.0.11.8 [link]
Nem kell trükközni különféle PowerDVD stb. codec-kel, ebben már benne van a hardveres támogatás (DXVA). És működik is, bár ez sem tökéletes, pl. nem szeresse ha avi konténerben van a film, kb. olyan mintha tíz képkockát menne előre a lejátszás azután kettőt meg vissza, elég fura, persze az is lehet, hogy az én készülékemben van a hiba.Viszont az .mp4, .mov, .mkv, .264 fájlokat bírja. [kép]
A kép össze van vágva, csak szólok mielött valakinek feltünik, hogy valami nem stimmel vele.De a lényegen ez nem változtat.
-
DRB
senior tag
Egy ilyen okosság kéne nekünk. Miért is nincs a HD2600-hoz
Más: már írtam pár napja, hogy a 8.2-es driver is jó(vagy legalábbis nagyon úgy tünik) az AGP-s kártyákhoz, 4-5 játékal teszteltem eddig, és nem volt probléma, csak azért írom megint, mert látom, hogy továbra is sokan szenvednek a különféle meghajtókkal(nem csak az AGP-s kártyával rendelkezők), és nem nagyon olvasnak vissza. De azért azt halkan hozzá tenném, hogy aki tuti biztosra akar menni, az maradjon(egyenlőre) a 8.1 hotffixnél, természetesen a PCIe-s kártyákra ez nem vonatkozik, nekik mindenképp a 8.2! -
DRB
senior tag
Úgy tünik 8.2-es driver megy az AGP-s kártyákkal is.
Eddig csak egy játékkal teszteltem, azzal hiba nincs. Holnap még kipróbálok egy-kettőt, aztán meglátjuk.
-
DRB
senior tag
sata??: Neked a RivaTuner hogy ismeri fel a Catalys 8.1-et?? Vagy már van újabb a 2.06-os rivatunernél?
-
DRB
senior tag
Úgy látom a CCC-s link nem jó, nem lehet közvetlen linkelni. De innen le tudod szedni, csak elöbb válaszd ki a magyar nyelvett.
Aggregátor: Az agp-s vmod képek készülnek, de mint tudjuk jó munkához idő kell.
Na szal az a helyzet, hogy különböző problémákkal küzdöttem a héten, úgyhogy VGA vmodra már nem jutott idő, de igyekszem a jövőhéten megcsinálni.
-
DRB
senior tag
Nekem is olyan kátyám van, de soha semmi probléma nem volt vele. Leírom nekem, hogy van feltelepítve, talán segít, bár nem tudom a te konfigod milyen, ha leírnád biztos többet tudunk(nánk) segíteni. Mondjuk én nem szoktam alt+tab-ozni játék közben, sok nem is szereti ezt, pl. a Counter-Strike teljesen más felbontásban jön vissza(ha egyáltalán visszajön).
1. Friss XP sp2 (de nem árt felrakni hozzá az azóta kijött javításokat is)
2. Az alaplap legfrissebb driverei. (nekem nForce2 U400, itt van hozzá driver, ha netán a neked is ez van) Ha nem ilyen lapod van akkor google a barátod
3. A VGA-hoz kapott cd-n lévő driver illetve a 8.1 felejtő, neked a 8.1 HOTFIX kell. Catalyst 8.1 HOTFIX for AGP cards and WinXP 32-bit (nem kell elöbb telepíteni a normál 8.1-et vagy bármi mást, csak a hotfixet rakd fel!)
4. Most jöhet a CCC, ha kell. Catalyst Control Center 8.1(Hungarian)
Ha van még egyéb cucc is a gépben természetesen azoknak is a legfrissebb(de nem béta) driverek feltelepítése.
Esetleg tunigolni, tesztelni stb. akarsz akkor keress a gúglival ATI Tray Tools-t, ATiTool-t meg AMDGPUClockTool-t.
Kb. ennyi, remélem segít. -
DRB
senior tag
válasz
Matamata #6965 üzenetére
Nem kell oda két süni, ha leszeded a rózsaszin valamit róla így néz ki. De csak óvatosan nehogy valami rövidre zárodjon, elég sok felületi alkatrész van rajta. Vagy esetleg még az is jó megoldás lehet, hogy egy borda aljából lereszelni kb. 3-4 mm-t úgy, hogy a közepén meghagyni egy akkora részt mint a Rilato chip magja. Ezt rá lehetne úgy illeszteni, hogy a rózsaszin vackot nem szeded le(gari szempontjából ez jobb megoldás), mert ugye a mag felett lyukas, egy kis paszta, rögzíteni ahogy fagy53 írta és kész is a hűtés. És így nem is tudna elcsúszkálni rajta, mert a helyén tartaná a rózsaszin izé.
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #6959 üzenetére
Igyekszem majd jó minőségü képeket csinálni.
A hűtésel meg majd kisérletezek, szerintem leszedem azt a rózsaszin izét a Rialto-ról és ráteszek valami hasonló bordát mint sube. Amúgy ahogy elnézem sube kártyája is más, pedig 512-es, de ha jól látom "csak" DDR2.
Más:
Valami szemet szúrt nekem, r9550 a #6946-ban ezt írta: "...ha hd-zni is akarsz vele akkor ne sapphire-t vegyél mer valami olyat mondtak hogy annak a biosábol kifelejtették vagy valami ilyesmi..." Ez most komoly? -
DRB
senior tag
Aggregátor: Úgy néz ki megtaláltam az AGP-s 512-es verziónál a mérőpontokat(nem volt túl nehéz), de a két ellenállást még nem, persze nem is kerestem igazán(nem szedtem ki a kártyát csak bent a helyén nézegettem illetve mértem). Délután lesz időm akkor kiszedem és átnézem nagyítóval. Ha megvan és működik a dolog akkor csinálok róla pár képet, ha gondolod beteheted kiegészítőnek a vmodos cikkbe.
Lenne egy kérdésem is, van ez a Rialto chip az AGP-s kártyákon, ez olyan rohadt forró, hogy azt találtuk ki a haverokkal, hogy e fölött sütünk szallonát a hétvégén.De a viccet félretéve nem kéne ezt hűteni valahogy, vagy jó ez így? Nekem kétségeim vannak, de ha azmondjátok jó az olyan forrón akkor megnyugszom.
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám van mint popey37-nek, más a nyák a kártyámon. Neki valószinü azért, mert Gigabyte. Nekem Sapphire de AGP-s és 512-es. A #1-ben egy 256-os PCIe-s Sapphire van voltmódolva. Mondjuk nem nagy a különbség, de ahoz bőven elég, hogy ne igazodjak ki rajta. Szal az lenne a kérdésem, hogy valaki nem tud a 512-es(GDDR3) AGP-s kártyákhoz voltmod leírást? Én sehol nem találok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest