- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- OLED TV topic
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acta@
csendes tag
szerk.: sorry, téves
-
Acta@
csendes tag
3700+ Sandi húzással úgy vettem észre, 2,8 kb tényleg elég, onnantól 3Ghz-ig már nem dobott lényegesen többet a 3D, de ez abszulút rendszerfüggő. Igaz, hogy 2magos kell ahoz hogy tutira kihozd belőle a max-ot de egy erős egymagos rendszert csak emiatt nem kell feltétlen cserélni, max húzni kicsit.
szerk.: persze ha a videokarit is húzod, akkor már kell a 2 mag
-
Acta@
csendes tag
Nekem (egy ASUS 2600XT 1.4ns Samsung kártyával) a legjobban a HIS 2600PRO biosa jött be. Ezzel tudtam elérni a legmagasabb órajeleket és abszolút stabil is.
A 880 mhz-s gpu probléma más tészta, azt csak 1 módon lehet kiküszöbölni tudtommal, ha AMDGpuClockTool-lal (AGCT) húzod. Ugyanis valamiféle védelem vagy bug miatt 857Mhz feletti GPU-beállításnál visszaesik a valódi sebesség 10-20 Mhz-re. -
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8055 üzenetére
Nem is rossz. Tényleg csak egy bizonyos tartomáynban fagy a kártya. Nálam 860-880-ig. Viszont 925-öt simány viszi.
Most szerintem lefuttatok egy 3dmarkot terhelésként. Remélem elbírja.
Így szerintem hagyon a vmodot egyenlőre, elég szpen tuningolható. Aztán lehet hogy majd még kereslek.
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8053 üzenetére
Érdekes. Akkor lehet hogy az volt a gond hogy lépésenként húztam...
Na majd teszünk egy próbát. Egyébként elméletben Sapphire bios nagyobb feszt ad (1,25 vs 1,2) szal lehet hogy majd próbálgatom azzal is. Amúgy vmoddoltál ezekhez az eredményekhez? Ha igen akkor segíthetnél nekem is egy kicsit.
Plíz!
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8050 üzenetére
Respect!
Szép eredmény! Nekem AGCT-vel húzva is behal amint 857 fölé akarom tenni (kivéve első alkalmat, nemtom mi volt akkor más... asszem olyan 900-is bírta). Fekete képernyő és csend...
szerk.:fura egyébként, de a legjobb BIOS-nak eddig a HIS 2600PRO bizonyult. Most is az van rajta. A te kártyád biosát próbáltam még, de azzal nem sikerült ilyen eredményeket kicsikarni belőle
-
Acta@
csendes tag
válasz
lacarally #8028 üzenetére
Először szerimtem próbáld meg az ATI Catalyst Control Centerben a Display Manager fülben érzékeltetni a kártyával a TV-t a Detect Displays gombbal. Ha így nem jó akkor lehet próbálkozni driver frissítéssel (erre találsz linket itt bőven). De lehet hogy a TV a ludas, azon kéne állítani valamit.
-
Acta@
csendes tag
Hoppá!
Kicsit jól sikerült a BIOS tuningom. 1.4-es ramokkal 1692Mhz.
És stabil. Előtte 1602-nél volt a vége. Sajnos a mag továbbra is fagy 857 mhz felett.
Nem mintha láttam volna működő 2600-ost efelett. Szerintem hardveres korlátozása van.
Mindenesetre gyanús...
-
Acta@
csendes tag
válasz
Gyuri27 #8000 üzenetére
Kösz a segítséget. Egyébként teszteket próbáltam minél többet olvasni, csak attól tartok hogy nem tükrözik 100%-ban a valóságot. De remélem igazuk van. A 8x-os pcie-től azért féltem, mert a cf és sli rendszereket mindig csúcskategóriás gépeken futtatták, nehogy bármi visszafogja, ott meg mindig 16-osat használtak. Mindenesetre
-
Acta@
csendes tag
Köszi a segítséget! Egyébként RivaTuner nekem tényleg nem változtatott semmin, legalábbis gondolom nem ténnyleg 1500Mhz-en járatta a magot.
Amúgy AGCT-vel elég jó eredményeket tudok elérni memóriában, bár a mag "csak" 850-ig megy stabilan, afölött behal a kép
De a proc miatt úgysem tudnám kihasználni.
Esetleg tudja vki, hogy lehet BIOS-t flashelni? Írtam, hogy mi történt eddigi próbálkozásaimnál. Mit csináltam rosszul?
-
Acta@
csendes tag
Egész szép fórumot indított be ez a kártya! főleg ilyen rövid idő alatt. Mondjuk nem véletlen...
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szeretné kihozni a maximumot a kártyájából,
és gondolom ti okosabbak vagytok nálam. Merthogy nekem sehogy se jön össze a tuning. ASUS 2600XT(256MB GDDR3) kártyának lehetek boldog tulajdonosa,
a kártya többet bírna, mint amit a konfigom egybként ki tudna használni, csak kíváncsi lennék mit bír. Merthogy úgy tűnik vmi védelem van benne túlhúzás ellen,
enged kb. Annyit amit a hozzá adott driver is tud. Egyedül RivaTunerrel tudtam húzni. Csak elméletben működött a húzás: RivaTuner szerint minden OK csak Everest meg GPU-Z szerint jár alapórajelen.
Másnak is meggyűlt a baja ASUS tuningnál vagy csak nekem? Mi lehet a baj? BIOS vagy Driver?
Friss ASUS driver van fent. BIOS-t meg nem tudok flashelni. ATIflash, meg egyéb msdos alapú nem ismeri fel, WinFlash meg nem hajlandó rátenni a másik BIOS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AliExpress tapasztalatok
- Béta iOS-t használók topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- VR topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest