- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
válasz
tzsolesz #9399 üzenetére
szerencsére másnál nem csinál ilyet (csak játék)
korábbi Catalystokkal szörnyű teljesítmény produkált, így előre menekülök inkább, mint hátra
első körben én is a driver javára írnám, de nem vagyok ebben annyira biztos
lehet kipróbálok egy omega vagy egyéb third party drivertmondjuk a CCC gyorsbeállítási előnyeit annyira úgysem használom
-
tzsolesz
nagyúr
Xp-én nekem is megcsinálta egy párszor a 8.3-as. A 8.4-eset Vistán használtam eddig csak, de azzal nem jelentkezett ez a probléma. Próbálj meg fölrakni egy korábbi verziót, vagy egyáltalán ne rakd fel, hátha az megoldja ezt a problémát, Ati Tray Tools legújabb verziói már úgy is támogatják a karit, és szerintem az még sokkal jobb is mint a CCC. Egy próbát megér.
UI: Nekem játszanom sem kellett, akkor is beokádott a CCC.
-
dareee
tag
remek kis kártya ez,jó teljesitménye van :p
egy gondom van már csak,az ati cc miatt and jelet nem tok tenni,valaki nem tudná hogy lehet megcsinálni?kiveszem a hot keys-ből akkor meg nem reagál semmit,elöre is köszi
-
psyho85
aktív tag
@fagy53: Ó, tisztában vagyok én a cserével, pontosabban annak szükséges mélységével!
Most szépen gyűjtögetünk!
Aztán már könnyű lesz...
A Sapphire meg halk szerintem, csak nem túl nagy a hűtés hatásfoka - ami emelve a ventillátor sebességét annyit változik, hogy hangos lesz és meleg is...
Ez persze lehet egyéni szoc. probléma is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsolabacsi #9391 üzenetére
Prescott mellé felejtős, X1650 is bőven jó mellé.
-
zsolabacsi
tag
Sziasztok!
Melyik AGP -s 2600XT ajánlanátok feltétel a GDDR3 és hogy értelmes hűtése legyen lehetőleg minél halkabb. Az se gond ha passzív nem hiszem hogy lesz tuningolva.
köszi
-
Sziasztok! Az asus 2600pro-t menyire találjátok hangosnak a sapphire 2600pro fényében? Igaz, nem sok ember van akit mindkettőt hallhatta, ezért a kérdés: mennyire érzitek hangosnak ezt a kártyát asus tulajok??
+[http://logout.hu/iras/a_rivatuner_ventillator_vezerrlese.html]
kipróbálná LÉGYSZÍVES egy tulaj, hogy működik-e a ventivezérlés?remélem tudtok segíteni
-
psyho85
aktív tag
@fagy53: Igen, ez a 74xx elég érdekesen hangzik, főleg, hogy abban 12pixel/5vertex shader van, bár a proci nagyon sokat számít, mert procihúzás nélkül ebből is csak 6600 pont jött ki, továbbá az már pcie-s, nem? (Minden tuning nélkül csinált 6100-at.) Új konfig az lessz, most már csak azt keresem, mi ennek a határa
@Tuja1: azzal az MSI laplappal lehet is normálisan tuningolni
.
@1010: előbb a driver, utána a hotfix, nekem így működik perpill.
@Ste: volt ilyen problémám, de akkor még 9200SE meg Catalyst 7.2 volt...
-
dareee
tag
remek remek,müködik....30 Hz-el növeltem mindkét értéket és 300-al több pontot kaptam a teszten,a hömérséklet 50-55 fok között van,az még normális?
jah és még ha driveren állitom a standard settingset az segit hogy a teljesitménye jobb legyen?
-
Ste
addikt
válasz
CPT.Pirk #9384 üzenetére
nálam notinál csinálta, így ismerős a hiba, de nem közvetlen terhelés mellett
fagy53: azzal nincs baja, 12 órás 9es prioritású Orthos és nem játék jellegű cpu nyúzás alatt is stabil
csak Gpu teszt alatt sincs baja a rendszernek
egyedül játéknál jött elő (sem stratégia, sem gears of War, sem egyéb játék nem fektette ki, csak a Rainbow, ill tegnap az "izé")
ezért vagyok értetlen, hogy mi lehet a hibajah, amgy teljes rendszer tuning mentes (minden alap órajeleken)
-
Ste
addikt
Uraim, egy fontos kérdés:
mitől lehet az alábbi hibajelenség:
egészen a tegnapi napig csak játék közben vettem észre, abból is csak kettőnél (tegnap már másolgatás, letöltés és egyidejű fokozott gépnyúzás - sok usb, vinyó nyúzás - alatt is előjött)
a monitor lemegy stand by mode-ba, a gép valszeg lefagy (hang felakad néha) és se kép, se hang. csak a reset segít.
a rendszer stabil (proci alulfeszelve, de tuti stabil) driverekből az Ati drivert cseréltem rendszeresen (a többiből a legfrissebb van fent)
gondoltam arra, hogy mivel az északi híd a passzív vga hűtője és a böszme xp-120 hűtője alatt van, hátha az a ludas (erősebb ventivel hűtve a procit és az északi hidat is előjött). gondoltam a passzív vga-ra is, ami sohasem melegedett még 60 fok fölé, így a túlmelegedés problémája sem állhat fenn. vinyó nem melegszik túl, sem hibá szektor, sem semmi egyéb. proci túlelegedés szintén kizárva
minden alkatrész rendesen berakva, kontakt szintén kizárva
gondoltam a tápra, de nem lekapcsol, levág, hanem lefagy, így azt is kihúztam.most vagy lap, vagy vga hiba lehetne, de mivel eddig csak 2 játéknál futottam bele (rainbow 6 vegas 1-2), ezt is kizárnám (mint írtam csak játék alatt jött elő, leszámítva a tegnapit)
lehet egy win reinstall lesz a dologból, mert nem zárható ki sajnos az ő ludassága sem 100%-an, de nem hiszem hogy ez lenne a fő problémaforrás
konfigom az adataimnálmindenkinek köszönöm az építő jellegű segítséget
-
1010
őstag
üdv
nem működnek ezek a szaros driverek
már a a videokat se viszi a gép
fekete kép van midneholfelraktama hotfixet
aztán a drivert -
-
dareee
tag
valakinek a segítségét szeretném kérni,tuningolni szeretném a pc-m ,csak eléggé kezdő vagyok benne,ati radeon 2600 prom és amd 4600+ os procim van ezekkel szeretnék valamit kezdeni,aki tud segiteni az kérem szoljon pm-be vagy itt :p
-
-
psyho85
aktív tag
válasz
psyho85 #9366 üzenetére
Fene, most nézem, nem enged be a buta x3, nem megy a link... A lényeg a következő: a GPU 600Mhz helyett 850-en pörög, a memória pedig 1100-on. De elvileg ha ezt bemásoljátok már látható amit látni kell: http://psyho.fx3.hu/3dmark05.jpg
Amúgy ha van valakinek még szintén AGP-s Sapphire HD 2600pro-ja, és talált megoldást a driver problémára, kérem segítsen! Én perpill a 8.1-es ati drivert használom, mert a 8.3 hotfix nem ismeri fel, amit adtak hozzá az pedig már egy ősi valami.
-
psyho85
aktív tag
Üdv Mesterek!
Egy hónapja vettem egy Sapphire HD 2600pro-t, mert egyrészt AGP-s S478-as alaplapom van, és abba felesleges jobb, másrészt viszont csóró is vagyok ám, és az a 17k teljesen baráti ár volt egy ilyen kártyáért. Teszem hozzá, egy x1550 után megváltásként értékelhető (és azt eladva már csak 6k-t kellet invesztálni
). A történethez hozzá tartozik, hogy vissza akartam vinni (és vissza is kellett volna), mert az eladó által szóban és írásban is beígért 1000Mhz-s memória helyett csak 800Mhz-es DDR2 volt rajta…
Ám ha már így alakult, hát hajtsuk meg, mondtam én, egyszeri és egyszerű user, mi jön ki belőle?! Ha más nem, a füst! Az eredmény viszont meglepő volt: [LINK] Átállítani nem állítottam semmit, alapbeállításokkal futott.
A memória már nem bírja, de a GPU és a CPU még igen – hozzáteszem, ez egy ASRock P4i65G, nem egy tuning-barát alaplap. Persze a videokártyán a ventillátor 95%-on pörög ilyenkor, a hőmérséklete 67 fok körül van, de füles mellett úgyse hallani (és egyébként is határozottan halk a hűtése – bár én egy süket zenész vagyok
)! Érdemes-e még húzni, vagy dőljek hátra, és örüljek, hogy a CoD4 tökéletesen 1024*768/közepes grafikán (persze DX10-es effektek nélkül)?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AMD Power #9359 üzenetére
És te játszottál már ezzel a kártyával?
Én ezt játszom, ha van kis időm néha: [TA SPRING] -
AMD Power
titán
Tolta már valaki ezzel a karival ezt a két játékot..?
Frontlines Fuel Of War
Hour of Victory -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9357 üzenetére
Te és a 3DM06!
Már azon sem lepődnék meg, ha ezután a Crysis-t futtatnád le szobahőmérsékleten.....
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9355 üzenetére
Így van, a feszt nem lehet a biosból állítani, én viszont nem tapasztaltam, hogy az ATT nélkül magasabb hőmérsékleten menne a dolog.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Moddolt BIOS-szal megy a PowerPlay csak Power nélkül.
A feszt gondolom nem tudja állítani a BIOS, ha megnyitom a mentett ROM fájlt, csak --- van a feszültségek helyén.
Mondjuk érdekes, hogy ATT-szal 28°C szokott lenni 200/400(800)-on, most meg 33... -
Tuja1
aktív tag
baccus menetközben leszedtem a ccc-t és már uninstall közben megjelent a kép a tv-n.
kíváncsi vok, hogy újraindítás után jó lesz e a kép -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9344 üzenetére
512 bites pro-t ltááam 30-ért, többet is. Csak nem mélyedtem bele a dologba, mert nem vagyok tisztában az erőviszonyokkal. Azt gyanítottam, hogy sokat zabál.
-
Tuja1
aktív tag
a következő a problémám.van egy asus 2600pro-m.Tv-re kivittem a kiterjesztett asztalt.
Bootolásnál tökéletes a kép. Amikor az Xp bejön akkor is.Viszont 5-10 perc mulva lassan el kezd sötétedni a kép, majd a tv már nem is érzékeli a bejövő jelet.Ilyenkor megfogok egy ablakot és áthúzom a tv-re, akkor pislogások közepette visszajön a kép de már sötétebben.Olyan mintha a kontrasztot csökkenteném.
A "kissárga" SVHS-AV átalakító van bedugva a kareszba, majd 5m Av kábel a TV-ig.
Gondolom az 5m kábel a sok neki.(nagy lehet a jelveszteség)
Van valami tippetek hogyan lehetne megoldani a problémát?
Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az újabb melett szól, hogy működik benne a powerplay technológia, ergo mikor nem játszol, hűvösebb lesz a kari. Mondjuk túl sok jelentősége nincs.
Most helyedben inkább összeraknám a lóvét, és vennék HD3850-et, jóval tovább ellennél vele, mint 2600/3650 karikkal. Esetleg egy 2900Pro-t, azok sem túl drágák manapság használtan. -
Roxy
tag
Hi! Videokari vasarlas elott allok, es nem tok donteni. A HD2600XT es a 3650 kozott vacilalok, hogy melyik lenne jobb. Az egyik kicsit regebbi, de gyorsabb, a masik meg ujabb. Jah, 256mb vagy 512mb? Milyen valtozatot erdemes venni?
-
sfeco79
csendes tag
Szevasztok
nem tudja valaki, mért van az hogy a gépemen a játékaim tökéletesen elfutnak viszont 3dmark kifagy, el se indul. Végigpróbáltam az összeset 2001től 2006 ig és ugyanaz a szitu. -
AMD Power
titán
Szegény kis HD2600XT-m minden nap csak vegetál. Nézi ,hogyan netezek. De még mindig nagyon halk.
-
barnam_
nagyúr
A 8.4-s Catalyst-al már nem bugos a Crysis
-
-AD4M-
tag
Hali!
Sapphire 2600XT-hez melyik drivert érdemes felrakni?
Most 7.10 van. A lényeg hogy stabil legyen. Meg gyorsThnx!
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek MSI RX2600XT-je? Ez a tipusa: RX2600XT-T2D256EZ/D3
A honlapon csak 32 bites Vista és Xp driver van. Honnan lehet letölteni a 64bites drivereket?
-
Tuja1
aktív tag
válasz
BIZ0906 #9322 üzenetére
Ritkán szólok akkor is minek.
De elég cinkota, hogy már egy magát rendesen letakarító soft-nak is örülni kell.
és akkor hol tartunk a 1000 gyártó 1000 féle alaplap,vga,mem,HD...stb kompatibilitásától...Ilyenkor gondolok arrra tuti nem mi (emberiség) építettük a piramisokat.
-
BIZ0906
aktív tag
8.4-es driver jónak túnik kiprobáltam, hogy lehet e törőlni és sikerült. Uninstallozási gond javítva
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9316 üzenetére
Tegnap még nem volt 8.4-es, már van? Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Catalyst 8.4 semmilyen gyorsulást nem hozott (mondjuk nem is állítottak ilyet
), van akinél megszűnt valami bug?
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9310 üzenetére
Majd idővel....
, én néha altatónak használom.
-
fagy53
nagyúr
Ma én is csatlakoztam a "hűtlenek" táborához, és hab a tortán, hogy mindezt zöld mezben.
Szomorú, hogy velem együtt már egy pár vezető beosztású munkatárs is elhagyta az AMD-ATi-t.Ahogy elnézem a megjelenítés minőségét visszasírom egy darabig, de a Catalyst-ot azt nem.
A Sapphire 2600PRO tudása és árérték aránya, továbbá megbízhatósága előtt le a kalappal! -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9293 üzenetére
Sanax már nincs, Frontin van helyette!
-
twine
veterán
válasz
tzsolesz #9305 üzenetére
Köszönöm a segitséget, de az "egyéb segédprogramok" használatát ha lehet mostanában kerülöm,,,annyira minimalista lettem az utóbbi időben szoftveresen, hogy még az ATI CC-t sem tettem fel, pusztán a nyers drivert...
Hétvégére hazaviszem a gépet, és ha tudom "rá-moddingolom" az otthon található Zalmi hűtőt, 'oszt bek@phatja az érzékelő
De segitő szándékot tényleg köszönöm... -
tzsolesz
nagyúr
Szia, ha érzékelőprobléma van, akkor azt lehet hogy kitudnád küszöbölni, ATT-vel, ahol te szabályozhatod a venti fordulatát százalékosan hőfokszintekhez. Ki tudja egy próbát megér.
Ha megvan már és próbáltad akkor nem szóltam, ha meg nincs meg, akkor javaslom a legújabbat letölteni, mert a régiek nem kezelik a HD szériát.
Ha nagyon nagy marhaságot beszéltem akkor valaki javítson ki. -
twine
veterán
válasz
Zolee11 #9303 üzenetére
igen ez tiszta sor lenne és bele is nyugodtam volna,,,sőt bele is nyugodtam,,,de most a napokban némileg hűvösebb van a helyiségben ahol a gép van, és az alapon 50-51-52fokos GPU most 43-44 fokos, és durvábban szabályozgat mint eddig,,,
De mingyárt jól megküldöm valami 3dmark-al,had izzadjon a roh@dék! akkor aztán pöröghet,,, csak még hárvan vagy 7 dvd másolása
-
Zolee11
senior tag
Még annyit hozzátennék, hogy lehet pont valami határértékre melegszik a GPU, ami azt jelenti: pl. 50 fokig 40% a ford. szám, de 50 foktól X fokig már 60-70% és amikor ugrál 50-51 fok között a hőmérséklet akkor a ford. szám is ugrál, mondjuk egy értelmesebb vezérlés nem vált azonnal, hogy ezt elkerülje, de nem lehet tudni adott gyártó mit spórol el.
Ezt nézd azért meg mielőtt fölöslegesen elviszed a szervízbe. -
twine
veterán
válasz
Zolee11 #9301 üzenetére
Köszi, a megerősitést,,,,igen én is ilyesmire gyanakszom,de nagyon nics kedvem gariztatni,,,inkább kap egy új hűtőt....esetleg ha addig le akarnám cserélni akkor elviszem legariztati, legalább az új tulaj zsir zsugát kap! Egyébként amikor 50-51-52 fok környékén van a GPU akkor csinlája azt is hogy mondjuk itt a fórumban scrollozok lefelé vagy fölfelé, azzal párhuzamosan felpörög a venti, majd vissza
szedtem már le a hűtőt,,,ujra pasztázás,stb...lófüttyőt sem segitett...
-
Zolee11
senior tag
Az normális jelenség, hogy amikor elindítod a gépet, akkor 100% a fordulatszám, majd pár mp múlva lelassul akár szinte 0-ra, hisz nem meleg még a GPU, de később egyre gyorsabb lesz.
Az viszont nem korrekt, hogy felgyorsul, majd lelassul, és megint felgyorsul... ott vezérlési hiba van, vagy érzékelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest