- Milyen videókártyát?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Akkor mégegyszer megkérdem hátha.
Felmegy módosítgatás (reszelés) nélkül egy Zalman VF700AlCu egy Saphire HD2600XT-re?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7797 üzenetére
Mert az nv-is fagyizik a cucc annyira le lett tesztelve. Már mondottam, hogy a krízis az utókor játéka. 2 év múlva egy átlagos konfigon a 80-ik patch után talán működni fog rendesen.
-
NEISSE
tag
Nah megnéztem AGCT 0.7 cuccal hát 857mhz-nél Bye bye tuning van mint eddig...
-
NEISSE
tag
megprobálom én AGCT 0.7 próba cseresznye.
-
NEISSE
tag
Ezzel sokmindent elárultál
Ennyit én is tudtam.
Egyébként meg ez az aTi (Hd 2600 ...) szerintem a világ szégyene féle kártya.Olyan rém ronda teljesítménye van hogy két db 7300GT Sli-be eltapossa.Crysis elndítom mint lelkes játékos és máris az intronál akad váááá
beszarás!
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7782 üzenetére
Ez a spire annyiban egyszerübb, hogy nem kell megvenni. Teganp vettem egy barátomnak egy procit+hűtő-t, és hűtő nem kell neki, nekem adta.
"NEISSE & ellington: AMD Gpu Clock Tool-al lehet 850 Mhz fölé húzni."
Ezt annyival kiegészíteném, hogy az AMD Gpu Clock Tool v0.7-el lehet 850 fölé húzni. -
NEISSE
tag
Hali
Segítsetek lécci hogyan tudom tovább húzni a Gpu-t 850mhz felé (Asus HD2600XT DDR3) mert így ez édeskevés.Olvastam azt is hogy vmit bekell írni cmd-be vagy mi de ez magas ahogy leírták lehet jobban megérteném ha vki más magyarázzná el a pontos parancsokat stbstb.Az a legszörnyűbb az egészben hogy eddig volt 1000 féle kártyám de még ilyet nem láttam hogy nem engedi tovább húzni.... -
DRB
senior tag
Aggregátor: Úgy néz ki egy ilyen hűtő lesz a kártyán.
Persze csak ideiglenesen, bár fene tudja, ha beválik akkor rajta marad, ugyan bazi nagy, de úgy sincs az AGP slot közelében semmi. A rögzítését kell még kitalálni. A memóriákra mennek a kis kék sünik, meg valami venti a közelébe, azután jöhet a vmod.
Ehehe egy "hülye" haverom itt röhög mellettem, azon, hogy majd ki kell kötni gyors kötözővel a kártyát, mert ezzel a hűtővel simán kifordul a slotjából. Hát igen, van súlya a kicsikének. -
mestery
csendes tag
jah elfeledtem írni
a spliter cell es problemát írtam fentebb.
most hogy new winem van 1 másik moddolt változat, nem ujrainul hanem kékhalál majd ati3duag.dll okozza a hibáért.
mit csinál ez a file?valaki?meg mit tehetnék? addig is leszedema shapphir nak az oldalárol a drivert amit fentebb linkelt valaki hátha, de nem hinném, h. jó lesz. -
mestery
csendes tag
teszteltem
shapphire hd2600xt ddr3
3dmark 01 1024/768
800/700 15664
850/750 15900
3dmark 05 1024/768
800/700 6592
850/750 6715
3dmark 06 1024/768
800/700 30707
húzásnak sok értelme nem volt.msi hd2600pro ddr2
600/400-on 1024/768
01 14414
05 5025
06 2821szerintem a pro szépen teljesített, húzva nem teszteltem most mer nem volt hozzá türelmem
de a 700/500 viszi simán passzív hütéssel. szerintem a proci tudna többet is.
ti mit szoltok ezekhez az eredményekhez? konfihoz reálisak? -
mestery
csendes tag
hi
nekem is hasonló gondjaim voltak,mert most raktam bele ilyen karit amilyen neked van, a prom helyére. ozt ossze akartam hasonlítani a 2 őt .szal driver le -fel párszor
ozt úgy oszef..ta magát hogy nem is akart elindulni a gép vinfos betöltésénél mindíg újraindult
meg néha be se kapcsolt visszaraktam a prot majd elindítom felrakom a hozzá a drivert ugyan azt csinálta.
xt be, win fel, omega driver fel most úgy néz ki megy. vagy a tápod gyengenem adja le amit le kell vagy megeszi más hardvereid.?;)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nahát, most lement 3 pálya fagyás nélkül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen ez okés, de előzőleg is szívtam az omega driver maradványai miatt, ezért nyomtam tiszta installt. Win felrakás meg megy magától, ahjoz nem kell gép elött űlni. (saját xp előnyei)
Aggregátor: Egyszerűen nem tetszik az ATT, az omega drivert is csak a cod uo, cod2 alatti fagyások kiküszöbölése miatt próbáltam ki, de nem segített a dolgon.
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7767 üzenetére
Mielött újra raknád a wint, azért még próbáld meg csökkentett módban uninstallálni a drivert, ha úgy is fagy, elméletileg nem fagyhatna mert akkor nem tölti be a vga drivert(meg sokminden mást sem), akkor csak simán küld rá a Driver Cleaner-t, persze ezt is csökkentett módban.
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7766 üzenetére
Annyira azért nem gyenge(szerintem) az LFS grafikailag, de talán nem is az benne a lényeg. Ilyen fizikával készült szimulátor nem nagyon van. És még az is meglehet, hogy a grafikán javítani fognak idővel, ez még erősen bétás verzió.
A Race07-et nem ismertem(eddig), le is töltöm midjárt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehhh, omega driver megint bizonyított nálam, csak úgy magától lefagynak vele a 3d-s progik, képernyőváltáskor lefagyott a gép, próbálnám uninstallálni, lefagy közben, szal megint rakhatom fel wint. Még jó, hogy nem csak egy van a gépen.
-
DRB
senior tag
Oké, akkor megnyugodtam, sikerült a mai napot is ép ésszel átvészelni.
Ha jó szimulátort akarsz(akartok), akkor [ezt] nézzétek meg/töltsétek le. De kormány nélkül ne várjatok sokat tőle, lehet ugyan gombokkal is irányítani, de elég gáz, viszont egérrel még úgy-ahogy elmegy.
A biztonságiövet(egyenlőre) még nem tudja szimulálni. -
DRB
senior tag
Persze persze értem mire gondoltál, én csak megfordítottam a dolgot, a riva sem jó 85xMHz felett, azaz ugyan azt csinálaj mint az AGCT 0.9. Mind1, hogy milyen sorrendben írjuk. Viszont mintha láttam volna, hogy valaki azt írta, hogy a riva nem ezt csinálja. De ezekszerint benéztem.
szerk: Hűha, visszaolvastam mit írtam, remélem te érted, mert én nem.
Nem lehet ezt a hszt valahogy törölni? Amúgy értelmesebb vagyok, csak ma sokat dolgoztam. -
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7745 üzenetére
Dehogy nem jó az AGCT. Csak mintha valaki írta volna, hogy RivaTuner-rel nincs az a 85xMHz-es probléma, amúgy a legfrisebb van meg(2.06-os). Persze fagy53 meg azt írja, hogy a riva is azt csinálja mint az AGCT. Én meg azt írom, hogy ki akarom próbálni mit csinál.
Lehet, hogy az új riva már ismerni fogja a 8.2-es drivert.
Régi drivert meg nem akarok vissza tenni, ugyen nem kell mondanom miért, estleg ha az új riva sem jó(nem tudom vele húzni), akkor is csak ideiglenesen -
gonba
csendes tag
Sikerült manuálisan 8.2essé varázsolnom jegyzetömbben írogatva
Most majd kiderül driver probléma volt-e -
gonba
csendes tag
Megvolt a driver uninstallom. A 8.2es azt írja, h nem kompatibilis. :S
-
gonba
csendes tag
Akkor próbálkozok, köszi
A driver cleanernél, csak szimplán annyit kell tennem, hogy tisztítómodul kiválasztása: ati, és indítás? -
gonba
csendes tag
Itt pci-es drivert tok leszedni, bár le van írva, hogyan buzeráljam át, h jó legyen agp-re, de nekem az magas
-
gonba
csendes tag
Linmket tudnál adni a driverhez pls?
-
gonba
csendes tag
Sapphire Radeon Hd 2600XT AGp Gddr3 512 MB. Amit először raktam az cdről volt, de az utána lévők már nem.
-
gonba
csendes tag
Sziasztok!
Kedden vettem egy Radeon hd 2600 XT karit, és csütörtökig nem is volt vele problémám. Tegnap azonban 3szor indult magától újra a gép játék közben, az elsőnél még kiírta, hogy a windows súlyos hiba után állt helyre, a többinél már azt sem...
Aztán drivert raktam fel másikat azt hittem az a gond. de nem, 4.szer is újraindult magától, ma pedig 2szer játszotta ezt el eddig velem. A másik karimnál is volt ilyen egy évben egyszer.
Szerintetek mi lehet a gond? A tápom chieftec 420 w, szal sztem azzal nincs para, de nem lehet, hogy vmi túlmelegszik? -
DRB
senior tag
Jó lenne egy BIOS buzeráló progi is, de sajna ilyen sincs(persze a HD38xx-hez meg van
). Legjobban az bosszant, hogy a RivaTuner semmit nem csinál (legalább is nálam), mert nem ismeri fel a 8.2-es drivert, és így nem is engedi húzni a kártyát, pedig sata??-nak jó volt azzal. Totál nem értem, hogy tudot működni neki
Most már naon kéne valami normális progi amivel minden nehézség nélkül el tudjuk füstöltetni a kártyánkat.fagy53: Dobtam egy pü-t, csekkold légyszi.
-
na még egy utolsó flatoutos hsz
kezdem határozottan megszeretni az 1. részt, egy nagy előnye van a 2-vel szemben: kimondottan nehezebb, egyes pályákon minden méterért meg kell küzdeni. a havasak különösen belopták magukat a szívembe - állati hangulatosak, és nagyon észen kell lenni...
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma #7725 üzenetére
Van egy "jó" hírem, az AMDGPU Clock Tool 0.7 verzíója után megjelent 0.9-es verzíó ugyanazt csinálja mint pl a Riva, 900MHz GPU freki esetén 33MHz-et állít be, 857.25MHz az utolsó érték amit hajlandó beállítani.
Addig-addig mászkáltál a nyakukra, hogy ebbe is beletappancsoltak, a drágák!
Így már tényleg csak az AGCT 0.7 verzíó az, amivel 870MHz fölé lehet húzni a GPU-t, így hal el a remény is. -
- az 512 MB memória a videokártyánál leginkább magas felbontásoknál és nagy textúráknál hasznosabb a 256MB-nál. Szerintem elegendő a 256MB.
- Igen, a HD 2600XT képes lesz kezelni mindkét monitorodat, bár nem DualHead-nek nevezik az ATI-nál. A Catalyst Control Center-ben tudod állítgatni, hogy klón legyen, kiterjesztett vagy más.
-
zoxo
csendes tag
Hi!
rendelés előtt állok, már csak a videokarival nem vagyok tisztában
Új gépet kell összeraknom, mivel néha már lassúnak számít a régi.
Core 2 Quad Q6600, Gigabite EP-35-ds3r alaplap, 2x2GB RAM és ATI Saphire HD2600XT DDR3 2xDVI kártya menne bele. A gépen főleg Photoshop, InDesign, CorelDraw fut, vagyis főleg 2D képszerkesztés és néha videokonvertálás a fő profil.
Két fontos kérdésem volna:
- 256 vx. 512 MB videokari, vagyis mitől jobb az 512, mikor érződik az 512 előnye, ha egyáltalán van valami előnye egy ilyen konfignál?
- 2drb 19"-os CRT-t használok jelenleg egy MatroxG450-es videokarival, ami mindkét monitort 1280x960px felbontáson, 32bites színmélységgel és 85Hz-el hajtsa meg DualHead módban, vagyis mintha volna egy drb. 2560x960-as monitorom 32bitcolor 85Hz-el. A 2600XT ugyanígy meg tudja majd DualHead-ben hajtani a monitoraimat? -
mestery
csendes tag
senki nem írt
a splinter cell double agent problémámra. senki nem találkozott ilyen problémával?
az eredeti driverével meg az omega driverrel is ezt csinálja.
újjraidul mikor elkezdődne a game
de érdekes módon a gyakorló pálya meg megy. -
buherka
addikt
Már nem is tudom mióta nyüstöli a 9800Pro kártyáját...szerintem vagy már 3 éve és teljesen elevolt vele ezidáig.
Egy ilyen 2600XT nagy előrelépés lesz neki...főleg, hogy csak 1024-es felbontásban nyomja.
Új kártyában sajnos úgy sem kapok mást, ahogy elnéztem a boltok árlistáit. -
efegyke
tag
válasz
bolcsodal #7717 üzenetére
Figy sztem ha az ár felől közelítjük meg akkor egy 2600pro/xt olcsóbb mint egy 1650XT nem?Miért nem veszel olcsón egy X800ast?Vagy ha shader 3 kell vegyél egy 256megás 7300GT-t és húzzad(nekem is volt 7300GT-m és minden megerőltetés nélkül ment 550/700 helyett 650/920at
-
válasz
bolcsodal #7715 üzenetére
az FSB ugyanaz (200MHz), a memória nem (első esetben DDR-400, a másodikban DDR2-666 dual channel).
mindig az a kérdés, mivel akarsz játszani. ha ragaszkodsz az AGP-hez, akkor szerintem a konfigodhoz a legjobban általánosan egy 7600GT passzol, esetleg egy x1650xt. viszont pl. a Bioshockot nemigen érdemes a 2600XT-nél gyengébb kártyával játszani. a f.e.a.r.-ben az E2180 egy nyavalyás fps pluszt sem hozott, ott is jó a 2600XT. heroes5-re ezzel szemben tök alkalmatlan bármilyen P4, mert baromi idegesítő a 20-25 fps, ami érdekesebb terepeken simán lemegy 5 körülre.Gyuri27: a CPU-nak majdnem tök mindegy, hogy 10x7 vagy 12x10.
-
bolcsodal
addikt
ez szinte mindenhol 40%-os gyorsulást jelent. Milyen FSB-n ment a P4-es rendszer, és miylen FSB-n az E2180-as? Csakhogy a lényegre kérdezzek rá. Ha minden maradt a régiben a játékok esetében akkor erősen CPU limites volt a P4-es konfig.
És akkor távol tartom magam a HD2600XT-től...
-
válasz
Gyuri27 #7712 üzenetére
Igen, a 2600XT-hez kevés a P4-3GHz. Nagyon kevés. 3.6-on még mindig nagyon kevés. Konkrét példák arra, hogy mennyivel mozdított előre az E2180, nem éppen CPU limites beállításokkal: Doom3 (52->75), Bioshock (28->40), Heroes 5 (22->45), Oblivion (20->nemtudommennyide30tutilesz).
Ui: ezekben a számokban persze a RAM is benne van, de szerintem a DDR-400-as RAM-ok annyira nem lehettek szűk keresztmetszetek.
-
wwenigma
Jómunkásember
Válaszolt az ATi!
Azt irta, hogy a Sapphire-hoz forduljak bios-frissitesert.
Hujekocsog. Na mindegy, forwardolom a Sapphire-nak az ATi levelét, kíváncsi vagyok....
-
DRB
senior tag
Aggregátor: Mailt megkaptad?
szerk: Ja, most látom, hogy nem, szemem mint sasé.
Ok, küldöm a másikra
-
gyiku
nagyúr
válasz
buherka #7693 üzenetére
sapp 256 ddr3 agp-sem volt nekem, abszolut nem hangos a ventilatora terheles mellett. engem megszivatott, vmi driver gondja volt, es 3 masodpercenkent felporgott fullra, eladtam, vettem pcie-s confot, de aki megvette tolem, megoldotta a drivergondot, es jo neki. szal faxa kartya, egyaltalan nem hangos, meg nyitott haz mellett sem. de biztos ami biztos passziv pcie-t vettem
ha zavar a ventije a vf700 vagy 900 ramegy siman
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest